banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
PEC Man, Zwolse voetbal...
Zeker weten
Berkum te sterk voor Ur...
Berkum van harte gefelicite...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Frits van Dijk mis ik in he...
Berkum te sterk voor Ur...
Ook het Urker mannenkoor zi...
Berkum thuis tegen gete...
@Berkumse dildo zoek hul...
SP wil papiercontainer ...
@ KJ, Dus jij denkt dat Mic...
PEC Man, Zwolse voetbal...
@ Zffback zie 19:47 Zwolse ...
SP wil papiercontainer ...
Ik heb zojuist de begroting...
Berkum te sterk voor Ur...
Is er gelukkig maar eentje,...
SP wil papiercontainer ...
Rentmeesterschap in de zin ...
Berkum te sterk voor Ur...
nou kom maar op met negatie...
PEC Man, Zwolse voetbal...
@Dick Titel van het boek; P...
Berkum thuis tegen gete...
@Berkumse dildo zoek hulp a...
SP wil papiercontainer ...
Kan heel ver met je mee KJ ...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Ja, die was zeker goed. Maa...
PEC Man, Zwolse voetbal...
En vergeet Peter van der He...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Mister PEC: Alex Booy
PEC Man, Zwolse voetbal...
Alleen over PEC Hoop...
Voorbeschouwing VVV-Ven...
Even iemand die verstand va...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Zo direct ook bestellen. Ze...
Politie voorkomt confro...
Logisch, je speelt in "off ...
SP wil papiercontainer ...
Beste Dick, ik verwacht er ...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Besteld! smiley
Berkum thuis tegen gete...
3-0 Eindstand. De palingvis...
Het Bokbier arriveert m...
Lekker het eerste vaatje, v...
Politie voorkomt confro...
Ach.. Onze tokkie Jeanine d...
Berkum thuis tegen gete...
Ik hoop dat er genoeg gezon...
Politie voorkomt confro...
Ik schreef hier al eens eer...
Sportkleding voor kinde...
Overtuigende start, 0-2 bij...
Berkum thuis tegen gete...
2-0 voor en bijna afgelopen...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Jubal pakt zilver op WMC in Kerkrade
zondag 23 juli 2017 19:00

Zwolle - Zaterdag is de show "24" van Jubal beloond met 77.71 punten. De showband was naar Kerkrade afgereisd om deel te nemen aan het WMC.

Een jaar lang leefden de leden toe naar dit grootse muziekconcours evenement, waar Jubal zich toch echt bij de groten mag scharen. De show, die een dag in New York vertolkt, zorgde dus niet alleen voor een enorm applaus van het massaal toegestroomde publiek maar ook een hele mooie score van de aanwezige jury.

 
Het weer: Bewolkt en regelmatig buien
zondag 23 juli 2017 0:00

Zwolle - Zondag start voornamelijk bewolkt met mogelijk buien. In de middag wisselen wolken en zon elkaar af. Wel vallen er nog steeds buien. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het maximaal 21 graden.

weerfoto-23-juli-2017-proviciehuis.jpg
Provinciehuis

Maandag is het voornamelijk bewoklt en vallen er buien. Het wordt maximaal 19 graden.

 
Heater vat vlam op terras op de Melkmarkt
zaterdag 22 juli 2017 21:02

Zwolle - Zaterdagavond werd even na 20.30 uur de brandweer gealarmeerd vanwege een buitenbrand aan de Melkmarkt. Op een terras had een terrasheather vlam gevat.

De brandweer kon de brand snel blussen. In verband met het gevaar dat de gasfles zou kunnen ontploffen werd het publiek op ruime afstand gehouden. Het is niet bekend of er verwondingen opgelopen zijn door de brand. 

 

 
Het weer: Stevige buien
zaterdag 22 juli 2017 0:00

Zwolle - Zaterdagochtend kan starten met een (onweersbui). Daarna wordt het droger en is de zon meer aanwezig. In de loop van de middag zullen er nieuwe buien ontstaan. Dit kunnen stevige buien zijn gepaard met hagel en onweer. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 25 graden.

weerfoto-22-juli-2017-van-nahuysplein.jpg
Van Nahuysplein

Zondagochtend vallen er weer buien. In de middag kunnen de buien stevig zijn. Het wordt maximaal 24 graden.

 
PEC Zwolle verslaat Gençlerbirlii SK in Hattem
vrijdag 21 juli 2017 22:20
Zwolle - PEC Zwolle heeft vrijdagavond in Hattem met 2-0 gewonnen van Gençlerbirliği, de Turkse nummer acht van vorig seizoen. Door treffers van Erik Bakker en Youness Mokhtar won Zwolle het duel waar abrupt een einde aan kwam.

Met veel druk op de bal drong PEC Zwolle de Turkse opponent vanaf het beginsignaal naar achteren. Met prima combinatiespel trachtte het team van John van 't Schip de rood-zwarte muur te slopen. Toch was de eerste kans voor Gençlerbirliği SK. Etijen Velikonja werd echter voldoende gehinderd door Dirk Marcellis, waardoor diens kopbal net naast ging. Aan de hand van Youness Mokhtar en Ryan Thomas, die eerder op de dag zijn contract bij PEC Zwolle verlengde, ging Zwolle op zoek naar een treffer. Piotr Parzyszek was daar koppend dichtbij en ook Mustafa Saymak rook met een halve omhaal aan de openingsgoal.

 
City Swim Zwolle komt met jeugdserie
vrijdag 21 juli 2017 22:18

Zwolle - Tijdens de 4e Hiawatha City Swim in Zwolle op zaterdag 26 augustus kan voor het eerst jeugd van 10 tot 16 jaar deelnemen aan de Rebound Jeugdserie. Samen met hun vader of moeder zal de jeugd voorafgaand aan de andere series 500 meter door de Zwolse stadsgracht zwemmen.

Net als voorgaande jaren staat het zwemevenement ook weer open voor zowel wedstrijdzwemmers als recreanten. Het rondje stadsgracht van ruim 2,5 kilometer kan individueel of als team van drie personen afgelegd worden. Al meer dan 100 sportievelingen hebben zich inmiddels ingeschreven, maar aanmelden kan nog steeds.

 
Ryan Thomas langer in Zwolse dienst
vrijdag 21 juli 2017 22:09
Zwolle - Het contract van Ryan Thomas is opengebroken en met een jaar verlengd. De Nieuw-Zeelands international heeft nu een verbintenis tot medio 2019 bij PEC Zwolle. De 22-jarige middenvelder speelt sinds 2013 bij de Blauwvingers en had met twee treffers een groot aandeel in de gewonnen bekerfinale tegen Ajax. In totaal speelde Thomas tot nu toe 121 officiële wedstrijden voor PEC Zwolle, daarin wist hij het net 13 keer te vinden.

Ryan Thomas: ,,Toen ik vier jaar geleden in Zwolle aankwam, had ik niet durven dromen dat het zo'n mooi avontuur zou worden. Met deze club heb ik prijzen gewonnen en ben ik ook nog eens uitgegroeid tot international van mijn land. Aangezien ik nog genoeg ruimte zie voor verdere ontwikkeling en ik het simpelweg enorm naar mijn zin heb bij PEC Zwolle, heb ik besloten mijn contract te verlengen. Ik zie uit naar het komende seizoen en kan eigenlijk niet wachten tot de eerste competitiewedstrijd."

 
Belangen betrokkenen centraal bij dijkversterking
vrijdag 21 juli 2017 14:35
Zwolle - De gemeente Zwolle kan instemmen met de versterking van een aantal dijken in de stad om de veiligheid van de inwoners bij hoog water te garanderen. Belangrijke voorwaarde daarbij is dat bij de uitwerking van de plannen voor dijkversterking goed blijft omgaan met de belangen van direct betrokken omwonenden en ondernemers. Dat advies heeft de gemeente ingebracht in het overleg met de provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Dijkversterking
De stadsdijken langs het Zwolle-IJsselkanaal (bij Voorst) en langs het Zwarte Water (bij Voorst, Holtenbroek en Westerveld) voldoen niet meer aan de veiligheidsnormen voor waterveiligheid. De normen zijn gebaseerd op de kans op een dijkdoorbraak en de gevolgen daarvan voor een dichtbevolkt gebied als Zwolle.

 
Hedon gooit alle deuren open op Stadsfestival
vrijdag 21 juli 2017 11:49

Zwolle - Het Backstagecafé, de kleedkamers, het productiehuis, de oefenruimtes, het zijn een greep uit de ruimtes van poppodium Hedon die doorgaans voorbehouden zijn aan artiesten. Enkel toegankelijk met zo'n felbegeerde keycord of badge, maar niet op zaterdag 2 september tijdens het Stadsfestival. Want dan gooit Hedon nagenoeg alle deuren open voor een Open Dag. Het Zwolse poppodium geeft aan flink uit te pakken tijdens de open dag. Zo zal de Grote Zaal programma presenteren dat o.a. eerder diezelfde zaal ook wist te vullen, is de Kleine Zaal het toneel voor talentontwikkeling en opkomende bands en presenteert het Hedon Productiehuis een selectie van het Zwols Songwriters Gilde op het balkon.

dsc00r615_snapseed.jpg 

Een oefenruimte wordt omgetoverd tot mini-cinema, terwijl een andere oefenruimte met clinics en workshops voor de nodig interactie zorgt en de dag geschikt maakt voor het hele gezin. De open dag zal tevens het moment zijn dat Hedon haar nieuwe Beursbands zal presenteren. Middels de beurs probeert Hedon talentvolle acts net dat extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top.

 
Start nieuwe groep Rode Kruis Kids
vrijdag 21 juli 2017 11:44

Zwolle - Op dinsdagavond 12 september 2017 van 18:00 tot 19:30 uur starten wij weer met een nieuwe groep Rode Kruis Kids in de leeftijd van groep 7/8. Je leert o.a. EHBO-en bij een brandwond, hoofdletsel, huidwond, bloeding, verslikking, bewusteloosheid en nog veel meer. 

rodekruis.jpg 

Wil jij ook leren EHBO-en bij een leuke en gezellige afdeling meld je dan aan via: Jeugd-EHBO@rodekruis-zwolle.nl , dan ontvang je vrijblijvend alle informatie.

 
Theaterlessen, opleidingsklassen én danslessen
vrijdag 21 juli 2017 11:41

Zwolle - In september kun je kennismaken met onze theaterlessen, de opleidingsklassen, lessen klassiek Ballet en theaterdans. Naast leren acteren kun je in het nieuwe seizoen ook leren dansen op het podium. Er zijn opleidingsklassen voor 9 t/m 13 en 14 t/m 21 jaar. De opleidingsklas richt zich op leerlingen die meer verdieping zoeken op het gebied van podiumkunst. Dit kan zijn om later een theateropleiding op HBO- of MBO-niveau te gaan volgen of bijvoorbeeld om in een professionele productie te willen spelen.

xapp9164.jpg 

Bij de jaarcursus theater voor kinderen van 8 t/m 12 jaar ligt de nadruk op acteren, met daarnaast aandacht voor zang en dans. Tijdens de lessen is er ook ruimte voor extra drama-oefeningen en uitstapjes naar andere theaterdisciplines zoals improvisatie, het maken van een videoclip of toneel-vechten. Werk met andere gemotiveerde kinderen een lesjaar lang aan een mooie voorstelling en speel deze uiteindelijk in het theater!

 
JobGroups voor werkzoekenden
vrijdag 21 juli 2017 11:38

Zwolle - Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt aan het einde van de zomer een nieuwe JobGroup aan voor werkzoekenden. Een JobGroup bestaat uit zeven bijeenkomsten van twee uur, waarin deelnemers hun krachten en valkuilen ontdekken en leren hoe ze zichzelf kunnen presenteren tijdens een sollicitatie. Eind augustus gaat er een JobGroup van start. In een JobGroup gaan Zwolse werkzoekenden, onder begeleiding van twee getrainde vrijwilligers, aan de slag met thema's rondom het zoeken van werk. 

voorelkaar.jpg 

De bijeenkomsten kennen een vaste structuur met een mix van ontmoeting, inspiratie en samenwerking. De JobGroup-bijeenkomsten zullen plaatsvinden op maandagochtenden 21, 28 augustus; 4, 11, 18, 25 september en 2 oktober van 09.00 - 11.00 uur. Er zijn op dit moment nog plekken vrij. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.voorelkaarzwolle.nl/jobgroups  of bellen naar 06 25 36 03 55. Aanmelden kan eveneens via zowel de website als telefoon.Voor Elkaar Zwolle is een stichting die helpt vanuit de verbondenheid tussen Zwollenaren. Zwollenaren met schulden of financiële problemen kunnen terecht bij het project SchuldHulpMaatje. Een opgeleid maatje kan helpen bij het brengen van overzicht in inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen. Voor werkzoekenden wordt het project JobHulpMaatje aangeboden. Binnen het project JobHulpMaatje worden JobGroups georganiseerd, maar ook is er de mogelijkheid om (erna) individuele begeleiding van een maatje te krijgen.

 
Huttendorp Aa-landen slaat alarm
vrijdag 21 juli 2017 11:27
Zwolle - De 37e editie van Huttendorp Aa-landen staat in het teken van 112. In de week van 28 augustus tot en met 1 september wordt het voetbalveld aan de Beulakerwiede een waar rampgebied. Politie, brandweer en ambulances (ook de dierenambulance) geven demonstraties. Loeiende sirenes gaan af. En er wordt stevig getimmerd aan brandweerkazernes, politiebureaus, een EHBO-post en nog veel meer hulpverleningshutten.

De slaapnacht in de hutten belooft dan ook extra spannend te worden. Ook sport en spel, de speurtocht en de creatieftent krijgen een 112-tintje. Donderdagavond is de traditionele feestavond vrij toegankelijk voor iedereen uit de wijk. Huttendorp-112 eindigt op vrijdag met een spectaculair spellenparcours. Iedereen van 6 tot en met 14 jaar mag aan Huttendorp meedoen. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Om de week goed te laten verlopen is Huttendorp Aa-landen nog dringend op zoek naar meerderjarige vrijwilligers.

 
Afrikaanse ritmes bij DoorBrekers Zwolle
vrijdag 21 juli 2017 10:08

Zwolle - Het Afrikaanse Watoto Kinderkoor komt met hun nieuwe tour 'Signs & Wonders' terug naar DoorBrekers. Het kinderkoor bestaat uit weeskinderen die hun ouders hebben verloren door oorlog of ziekte. De kinderen wonen in het Watoto dorp in Oeganda. Het is een energieke mengeling van eigentijdse gospel en traditionele Afrikaanse ritmes, leuk voor alle leeftijden.Zondagochtend 23 juli verzorgt het Watoto kinderkoor uit Oeganda een bijzondere ochtend in DoorBrekers Zwolle. Het is blij en energiek optreden, maar ook serieus en diep. De kinderen zingen en dansen en delen hun ervaringen, hoop en dromen.

watato.jpg 

Door muziek en dans vertolken de kinderen de levensveranderende liefde van God. Het koor bestaat uit 26 kwetsbare weeskinderen met hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Deze tour geeft de kinderen hoop, ervaring en visie voor de toekomst. Al 82 verschillende Watoto kinderkoren reisde de wereld over. Ze zongen eerder al in allerlei theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace.

 
Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken
vrijdag 21 juli 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag wordt een zonnige dag. Afwisselend met wat stapelwolken is de zon flink aanwezig. Bij een matige zuidoostenwind wordt het maximaal 24 graden.

weerfoto-21-juli-2017-palestrinalaan.jpg
Palestrinalaan

Zaterdag kent een zonnige start. Daarna raakt het bewolkt en vallen er buien. Mogelijk komt hier onweer bij voor. Het wordt maximaal 26 graden.

 
Dorsey-Walker versterkt Landstede Basketbal
donderdag 20 juli 2017 21:19

Zwolle - Sherron Dorsey-Walker draagt komend seizoen het shirt van Landstede Basketbal. De 24-jarige Amerikaan speelde in het verleden voor Iowa State en kwam het afgelopen seizoen uit voor Oakland, waarmee hij co-champion werd in de Horizon League.

De 1.94 meter lange Dorsey-Walker is op meerdere posities inzetbaar en tekent gemiddeld voor ruim dertien punten, ruim vijf rebounds en haast vier assists per wedstrijd. Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen is content met de komst van Sherron Dorsey-Walker naar Zwolle. "Sherron is een alleskunner. Zo verdedigde hij Jaron Blossomgame van Clemson, die gedraft is door de San Antonio Spurs, terwijl hijzelf veel kleiner is", vertelt Van Bergen. "Hij brengt de bal op als het moet, schiet makkelijk en valt de basket aan. Hij doet wat nodig is om wedstrijden te winnen", aldus Adriaan van Bergen. 

 
Barmhartige Samaritaan veiliggesteld
donderdag 20 juli 2017 21:01

Zwolle - Donderdag rond 13.00 uur is onder grote belangstelling het beeld de Barmhartige Samaritaan uit de oude zusterflat aan de Weezenlanden in veiligheid gesteld. Dit gebeurde in opdracht van projectontwikkelaar Novaform, de gemeente Zwolle en SWZ. Novaform gaat op deze plek, gelegen aan de Luttenbergstraat, 34 sociale huurappartementen voor SWZ realiseren.

samaritaan_1.jpg

Een zware kraan hevelde het beeld, na een zorgvuldig losmakingsproces door Boverhoff Sloopwerken, over naar vaste grond waar het beeld nog een aantal dagen zal blijven staan. Daarna zal het beeld tijdelijk worden opgeslagen aan de Botterweg, een opslaglocatie van de gemeente Zwolle. De Samaritaan zal in het nieuw te bouwen complex medio 2019 weer ingemetseld worden in de voorgevel. Daarmee blijft een historische markering voor Zwolle behouden.

 
Organisaties samen schulden vroegtijdig te lijf
donderdag 20 juli 2017 20:34

Zwolle - De gemeente Zwolle wil mensen met betalingsachterstanden zo vroeg mogelijk kunnen helpen. Daarom hebben de gemeente Zwolle en het Sociaal wijkteam de handen ineen geslagen met Zilveren Kruis, Openbaar Belang, deltaWonen, SWZ, drinkwaterbedrijf Vitens, Essent, energiedirect.nl, Nuon, Eneco, Oxxio, WoonEnergie en Stichting BKR. Samen gaan ze afspraken maken om vroegsignalering van betalingsproblemen mogelijk te maken.

Inwoners die een betalingsprobleem hebben bij minimaal twee van de genoemde bedrijven zoals de energiebedrijven, woningcorporaties, zorgverzekeraar en drinkwaterbedrijf, worden door het Sociaal wijkteam benaderd. Zij krijgen ondersteuning aangeboden bij het op orde brengen van hun geldzaken. Voor wie dat wil, maakt het Sociaal wijkteam een afspraak voor een gesprek. Samen wordt bekeken wat de inwoner nodig heeft om meer grip te krijgen op zijn inkomsten en uitgaven. Mogelijk dat de inwoner een betalingsregeling kan krijgen, of inkomensondersteuning kan ontvangen. Vaak is er meer mogelijk dan men denkt. De sociaal werker kan de inwoner ook verbinden met de Sociaal Raadslieden. Samen wordt besproken welke ondersteuning het beste past. Dit kost de inwoner niets en is helemaal vrijwillig.

 
Willemskade deels open voor verkeer
donderdag 20 juli 2017 20:26

Zwolle- Op woensdag 26 juli aanstaande kan het autoverkeer vanaf de Harm Smeengekade weer rijden op de Willemskade. Het autoverkeer kan er daarna uitsluitend rechtsaf de Rieteweg in. De spoorwegovergang richting de Veerallee blijft voor de auto afgesloten. Het eenrichtingsverkeer voor automobilisten vanaf de Veerallee richting de Westerlaan blijft gehandhaafd. Fietser en voetganger behouden er doorgang in beide richtingen.

willemskade.jpg

Met de openstelling van de route Harm Smeengekade-Wilemskade-Rieteweg voor het autoverkeer zijn de woningen en bedrijven aan en achter de Willemskade en Rieteweg beter bereikbaar vanaf de binnenstad en Assendorp via de Harm Smeengekade, Emmawijk en Burgemeester van Roijensingel. Vanaf juni dit jaar is dit gebied met de fiets en te voet weer bereikbaar door de openstelling van het tweerichtingsfietspad en de trottoir aan de noordzijde van Willemskade.

 
Hessenpoort nog duurzamer en groener
donderdag 20 juli 2017 20:21

Zwolle - Met de aanleg van een bijentuin, bijvriendelijke bermen en de plannen voor een zonnepark krijgt de vergroening en verduurzaming van Hessenpoort een impuls. Hessenpoort staat al bekend als uitstekend bereikbaar bedrijventerrein met een hoogwaardige inrichting en betrokken ondernemers. Met de uitvoering van deze en andere ideeën uit de agenda ‘Hessenpoort Natuurlijk' willen de gemeente Zwolle en de Ondernemersvereniging Hessenpoort (OVH) het bedrijventerrein nog aantrekkelijker maken.

De bijentuin wordt nog dit jaar aangelegd nabij het Wezoterrein. De gemeente is al begonnen met het anders inzaaien van bermen ter stimulering van de biodiversiteit. Op dit moment zijn er meer dan 500 soorten planten en dieren aanwezig op Hessenpoort en de verwachting is dat dit mede als gevolg van de verduurzaming zal toenemen. Het zonnepark is een initiatief van de OVH in samenwerking met PM Energie en Blauwvinger Energie. Burgemeester en wethouders zijn van mening dat het initiatief bijdraagt aan de brede ambitie van de stad Zwolle op het gebied van duurzaamheid. Ze zijn bereid 6 hectare van Hessenpoort beschikbaar te stellen voor zonnepanelen voor een periode van 15 jaar. Het gaat om commercieel de minst interessante kavels die gelegen zijn onder hoogspanningsmasten.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 361 - 405 van 10900

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zondag 24 september:
Vocal group Twelve
zondag 24 september:
Fietsexcursie
zondag 24 september:
Reken Maar van Jazz
zondag 24 september:
Onslaught en Artillery
zondag 24 september:
Nazomerfeest
zondag 24 september:
Grootste 1-daagse Platen...
zondag 24 september:
IQ Kunstuitleen en Galer...
maandag 25 september:
Masterclass \'online zic...
maandag 25 september:
Yogalates
dinsdag 26 september:
Buren met Bomen
dinsdag 26 september:
Natuurlijk Samen gaat ‘b...
dinsdag 26 september:
Dijken van Wijken
woensdag 27 september:
Training Pesten of plage...
woensdag 27 september:
Stoffenspektakel
woensdag 27 september:
Urinetown