logo_internetmedia.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

banner-ijsselhallen-weblogzwolle-dec-2016.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

centraleharculo3d.jpg

Laatste Reacties
Start plaatsing zendmas...
Ach, het is maar een zendma...
Uitslaande woningbrand ...
Ja goede vraag. e tweede v...
Uitslaande woningbrand ...
En dan nu de vraag hoe lang...
Start plaatsing zendmas...
Ik ben het inderdaad niet e...
Start plaatsing zendmas...
Van antennemasten maken we ...
Start plaatsing zendmas...
Als ik dit lees, word ik we...
Denk mee over maatregel...
Het zou fijn zijn als er me...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
Op welk onderzoek doel je, ...
Denk mee over maatregel...
Meer afval-weggooi-plekken ...
Denk mee over maatregel...
Hoe moet ik onze kleinkinde...
Denk mee over maatregel...
restafval betalen het an...
Denk mee over maatregel...
4x per maand wordt mijn afv...
Denk mee over maatregel...
Ik zeg al jaren dat de (kl...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door Pistolenpou...
Wilfred Westerhuis per ...
gebrek aan kwalitijd, ligt ...
Berkum ontvangt opkrabb...
ik heb inside informatie du...
Senioren in Spoolde ont...
Als oud Spooldenaar vind ik...
K’s Choice viert 25-jar...
Cacoon crash = cocoon crash...
Uitslaande woningbrand ...
en hier ben ik gewoon doorh...
Werkzaamheden Belvédčre...
En hoe gaat bus 1 rijden va...
Berkum ontvangt opkrabb...
PEC speelt niet, dus dan ma...
Wilfred Westerhuis per ...
jammer dat de trainer het v...
Berkum ontvangt opkrabb...
2-2
Berkum ontvangt opkrabb...
Ik denk 2-0
Uitslaande woningbrand ...
@sjaakmans, wat is nou bela...
Senioren in Spoolde ont...
Mooi initiatief!!
Senioren in Spoolde ont...
Waarschijnlijk erg blij met...
Nee tegen windturbines ...
Alles lezende lijkt me wel ...
Uitslaande woningbrand ...
[i]Bericht door stadsiehaag...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Bocciatoernooi Sporthal Zwolle Zuid,
woensdag 1 februari 2017 18:54
Zwolle - Stichting Michiel Boccia Zwolle organiseert op 4 maart 2017 de landelijke Boccia wedstrijd in Zwolle, ter herinnering aan de overleden Zwolse speler Michiel Tatje.
Door de stichting Michiel Boccia Zwolle wordt dit toernooi in Zwolle voor de 7e keer georganiseerd. Er wordt op wedstrijdniveau in de paralympische klassen A en B gespeeld en ook op recreatief niveau. Ook spelers van het Nationaal Team zijn aanwezig, waaronder Daniel Perez, die zilver haalde in Rio. Een prachtige prestatie.

Iedereen met een lichamelijke handicap is welkom om mee te doen en kan zich opgeven bij de Boccia site: www.boccia.nl, www.bocciazwolle.nl of bij infosmbz@gmail.nl.Supporters zijn van harte welkom. Laat u verrassen door het spel van de gehandicapte spelers of probeer het zelf eens. De toegang is gratis. Het toernooi begint om 10.00 uur en om kwart voor vier is de prijsuitreiking. Boccia (spreek uit ‘botsja')is een paralympische sport en staat ook tijdens de Olympische zomerspelen op het programma. Ook Nederland heeft een Olympisch team. Boccia is speciaal bedoeld voor mensen van alle leeftijden met een lichte tot een zware beperking. Boccia wordt voornamelijk gespeeld door mensen met een cerebrale parese (hersenaandoening met onder andere spasmen) en sporters die vanwege hun lichamelijke beperking nauwelijks een andere sport kunnen beoefenen. "De sport boccia heeft zijn bestaan te danken aan de ontdekking van stenen ballen. Deze stenen ballen werden voor het eerst in een graf van een farao ontdekt, dat dateerde van ongeveer 6.000 tot 7.000 voor Christus. Deze ballen hebben toen een ontwikkeling meegemaakt waaruit nauw aan elkaar verwante mikspelen zijn ontstaan zoals jeu de boules en boccia. In het laatste decennium heeft boccia zich ontwikkeld tot een sport voor mensen met een handicap, en zelfs voor mensen met een zware lichamelijke handicap. In 1989 werd boccia in Nederland geïntroduceerd"

 

 
Getuigenoproep beroving op fietspad
woensdag 1 februari 2017 18:20
Zwolle - Een 27-jarige vrouw werd op woensdagmorgen 1 februari tussen 06.30 en 06.45 uur door een onbekende man beroofd op het fietspad in de bocht van de Ruiterlaan en de Willemsvaart. De man versperde haar de doorgang en trok de vrouw van haar fiets af. Hierna ging de man er met zijn buit lopend vandoor de bosschages naast het fietspad in.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident of mensen die de man daar ook in de omgeving hebben gezien. Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur, dikke wenkbrauwen, donkere ogen en een slank postuur. Hij was glad geschoren. De man was ongeveer 1.80 m lang en zou tussen de 20 en 30 jaar zijn. Hij droeg een halflange, zwarte nylon jas, een wollige muts, zwarte glimmende schoenen en een zwarte spijkerbroek. Mensen die de man hebben gezien of menen te herkennen aan de hand van dit signalement worden dringend verzocht zich te melden. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of gebruik maken van het tipformulier op deze pagina.

 
Berkum naar wakker geschud KHC
woensdag 1 februari 2017 17:40
Zwolle - Berkum speelt zaterdag uit in Kampen bij KHC, dat vorige week een fraaie serie ruw onderbroken zag en dus weer helemaal bij de les zal zijn. Bovendien kreeg Berkum de laatste twee jaar een ongenadig pak rammel in de uitduels bij de Kampenaren, dus de koploper van de 1e Klasse D kan de borst nat maken.

"We hebben het daar een paar keer heel moeilijk gehad, dus het wordt tijd dat we nu eens met die traditie gaan breken," vindt Berkum-verdediger Jordi Lemmens. "Je moet daar niet snel op achterstand komen, want dan komen ze in een flow. Tegen ons is KHC altijd extra gemotiveerd en vooral thuis zijn ze lastig, maar wij zijn al een hele tijd uitstekend in vorm dus daar moeten we mee om kunnen gaan." HC begon dit seizoen uiterst moeizaam maar richtte zich daarna geweldig op. Vanaf eind oktober speelden de Kampenaren één keer gelijk en wonnen ze vier keer, waardoor de ploeg van trainer Herman Oosterhaar in de tweede periode op een gedeelde eerste plaats kwam. De forse 4-1 nederlaag van vorige week bij Nunspeet was echter een lelijke streep door de rekening. KHC kwam daar al na enkele minuten op achterstand, toen er ook al een doelpunt van de thuisclub was afgekeurd, en kreeg binnen de eerste 25 minuten ook de tweede tegengoal om de oren. Toen het na rust, uit een penalty, 3-0 werd leek KHC definitief geklopt maar 10 minuten later maakte Lesley de Munnik, ook al uit een strafschop, de 3-1. Toen KHC vlak daarna opnieuw een penalty mocht nemen leken de bezoekers zelfs aan te gaan sluiten. De Munnik zou het vonnis weer voltrekken en schoot ook raak, maar de arbitrage keurde de treffer, tot groot onbegrip van héél KHC, af. Toen De Munnik opnieuw mocht vuren werd de strafschop gestopt en de frustratie aan Kamper zijde werd nóg groter toen Nunspeet er in blessuretijd ook nog 4-1 van maakte.

 
Chat log 91
woensdag 1 februari 2017 12:23
Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen 'praten' over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 92 ) te voorzien. Ga gerust je gang!
Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen.
 
Handbaldames Travelbags/HV Zwolle wonnen
dinsdag 31 januari 2017 11:58

Zwolle - Zondag 30 januari stond de wedstrijd tegen Artemis op het programma. Na twee nederlagen op rij aan Zwolse kant, werd het tijd om weer eens te winnen.

img_8194.jpg 

De wedstrijd begon slap, er werd slecht gecommuniceerd in de dekking, waardoor de cirkelspeelster van Artemis te vaak wist te scoren. Hierdoor was het na een kleine 10 minuten te hebben gespeeld al 3-5 in het voordeel van Artemis

 
Handbalheren Travelbags/HV Zwolle tegen UGHV
dinsdag 31 januari 2017 11:50

Zwolle - Zondag 29 januari 2017 mochten de Heren 1 van Travelbags/HV Zwolle weer aantreden, dit keer was UGHV de tegenstander in Sporthal Zwolle Zuid. De uitwedstrijd was moeizaam gewonnen, dit namen de heren mee naar de wedstrijd in het achterhoofd. Daarbij miste Travelbags/HV Zwolle de tweede lijn schutter Rik Talens i.v.m. een blessure. Na het winnen van de tos gingen de wedstrijd van start.

team_hs1.png 

Moeizaam, zo kun je de eerste helft wel omschrijven. De doelpunten waren schaars in het begin. Robert ter stege nam de taak op zich om de geblesseerde Rik Talens te doen vervangen en met succes! Met een paar goede aanvallen, waarin er goed druk werd gezet, benutte deze zijn kansen. Alleen met goede aanvallen troffen de Zwollenaren doel. Daartegenover zette UGHV uit Ulft goede gerichte afstandsschoten, die op hun beurt ook doel troffen. UGHV kon tot 7-7 bij blijven, daarna liepen de Zwollenaren uit tot de ruststand was bereikt van (slechts) 10-7.

 
Zangers gezocht voor jubileumconcert Konstantijn
dinsdag 31 januari 2017 11:38

Zwolle - De koren van Konstantijn bestaan 25 jaar! En dat wordt gevierd op zondag 9 juli 2017. De muziektheatervoorstelling 'The Wizard of Oz' o.l.v. regisseur Rixt Smits & dirigente Eline Geerdink beloofd groots te worden. Voor deze bijzondere gelegenheid wordt er samengewerkt met Vocalgroup On-Cue uit Zwolle.

jong_meisje_konstantijn_2.jpeg 

Meedoen met deze productie kan! Wij zoeken wijze wizards, verdwaalde meiden, bange leeuwen, vogelverschrikkers en meer! Kinderen, jongeren én volwassenen kunnen zich inschrijven als projectlid. Leuk om te doen met je zus, moeder, vader, tante, buurman of alleen. De kinderkoren starten na de voorjaarsvakantie. Projectleden bij On-Cue starten in mei. Ook is er een kleuterkoor, dat start op 1 juni. Meer informatie? Kijk op www.vuurvogelonline.nl. Aanmelden voor een van de koren? koorschoolkonstantijn@gmail.com Voor On Cue: marloeszalm@hotmail.com 

 
Ouasim Bouy keert terug bij PEC Zwolle
dinsdag 31 januari 2017 10:35
Zwolle - Ouasim Bouy keert per direct terug bij PEC Zwolle. De 23-jarige speler wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Juventus FC. In de eerste helft van het seizoen was de Amsterdammer verhuurd aan het Italiaanse Palermo, maar hier kwam hij weinig aan spelen toe. Bouy was vorig jaar ook op huurbasis actief voor de Zwollenaren. In 29 officiële wedstrijden scoorde hij vier keer.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is tevreden dat het toch nog is gelukt om Bouy naar PEC Zwolle te halen: ,,Vorig seizoen heeft Ouasim laten zien van waarde te zijn voor PEC Zwolle. Ouasim gaat altijd voorop in de strijd en dat is juist in deze tijden van belang. Met zijn goede trap en inzicht is hij een versterking voor onze selectie. Hij gaat zich richten op een plek in de verdediging. We zijn content dat we in deze transferwindow voor elke linie een versterking hebben gehaald.''

 
Digisterker : omgaan met de Digitale overheid
dinsdag 31 januari 2017 9:28
Zwolle - Wie beter wil leren omgaan met verschillende digitale toepassingen kan in februari bij Stadkamer terecht. Op 6, 13 en 20 februari is de cursus Digisterker over het omgaan met de Digitale overheid. Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur is het gratis digitale inloopspreekuur voor vragen over app 's, E-books en social media op de centrumlokatie. Op donderdagavond 9 februari is er een verdiepingscursus LinkedIn.

Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente of het aanvragen van een toeslag gaan voortaan via internet. Ook de Belastingdienst gaat helemaal digitaal. In de cursus Digisterker leer je overheidsdiensten via internet te gebruiken. Te beginnen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening. De cursus omvat 3 dagdelen. Binnenkort wordt de cursus gegeven op maandagochtend 6, 13 en 20 februari van 10.00 - 12.00 uur in Stadkamer aan het Grote Kerkplein 15 (Cele-zaal). Opgave via de website of door een mail te sturen naar educatie@stadkamer.nl De deelname is gratis, wel opgeven vooraf.

 
Het weer: Tot in de avond droog
dinsdag 31 januari 2017 0:00

Zwolle- Dinsdag is het bewolkt maar blijft het droog. Er is een kans dat de zon even door het wolkendek breekt. In de avond ontstaat er kans op regen. Bij een matige zuidoostenwind wordt het maximaal 5 graden.

weerfoto-30-januari-2017-helene-swarthstraat.jpg 
Helene Swarthstraat

Woensdagochtend is er nog wat kans op zon, in de middag raakt het bewolkt en valt er wat regen. Het wordt dan maximaal 8 graden.

 
Swol 1894 succesvol op Kampioenschappen
maandag 30 januari 2017 14:53

Zwolle - De Zwolse zwemclub was weer goed vertegenwoordigt in Hoofddorp waar het NK zich dit jaar afspeelde. De tribune van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander was goed gevuld met onder andere een grote afvaardiging fans uit Zwolle en Kampen.

swol_1894_nk_2017-2.jpg 

Er werden maar liefst 8 uitvoeringen gezwommen door Swol 1894. Zoals bij elke wedstrijd een technische- en vrije uitvoering. Bij de senioren is dit sinds kort opgedeeld in aparte wedstrijden.

swol_1894_nk_2017.jpg 

 

 
Herontdekking Moderne Devotie
maandag 30 januari 2017 14:37
Zwolle - De nieuwe aandacht voor de Moderne Devotie mag je gerust een herontdekking noemen. Er is de laatste jaren veel over geschreven en aan activiteiten die er mee samenhangen geen gebrek. Een Ontmoetingshuis Moderne Devotie was er alleen nog niet. Tot aan nu.

Op 5 februari is de officiële opening van het ontmoetingshuis dat een van de twee pioniersplekken is, met als thuisbasis de consistorie van de Grote Kerk Zwolle. Daar wordt de komende maanden een eerste programma uitgerold met verschillende thema-avonden. De andere pioniersplek HET PLEIN - Pionieren tussen Michaëls en Markt' ‘wordt geleid door de stadspastor Mariska van Beusichem. 

 
Knuffel mee = gratis entree!
maandag 30 januari 2017 10:51
Zwolle - Op vrijdag 3 februari speelt PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen de vrouwenselectie van ADO Den Haag. Dit is een wedstrijd die in het teken staat van vitaliteit. Zo worden diverse doelgroepen uitgenodigd, waaronder basisscholen uit de Regio Zwolle. Tevens zamelt de club bij dit duel knuffels in voor vier goede doelen: Kadera Zwolle, Ronald McDonald Huis Zwolle en AZC Hardenberg. Daarnaast worden knuffels uitgereikt tijdens de Open dag van Isala in maart. Iedereen die bij deze wedstrijd een knuffel meebrengt, kan gratis naar binnen. Oftewel, knuffel mee = gratis entree!

Het doel van PEC Zwolle United (maatschappelijke tak van PEC Zwolle) met deze actie is om vele kinderen te verblijden met een knuffel. Alle meegebrachte knuffels hoeven bij de ingang echter nog niet ingeleverd te worden, maar worden aan het einde van de wedstrijd (bij mooi weer) tegelijkertijd het veld opgegooid. Een idee dat in onder andere Amerika al vaker is uitgevoerd onder de naam ‘Teddy Bear Toss'. PEC Zwolle roept alle supporters op om met een knuffel naar deze wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen te komen (in verband met hygiënevoorschriften graag schoon in een plastic zak verpakken). Let echter op: ook als je knuffels meeneemt, dien je een gratis (fysiek) ticket te bestellen. Hoe? Dat lees je bij Lees verder.

 
Apparaten ingezameld voor Stichting Jarige Job
maandag 30 januari 2017 10:43

Zwolle - Scholen CBS Het Mozaïek, CBS De Zuidster en De Ambelt VSO uit Zwolle deden met nog 250 scholen mee aan de jaarlijkse Wecycle-inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. De school ontvangt hiervoor een cadeau. Wecycle zorgt ervoor dat de apparaten optimaal worden gerecycled en doneert 285 verjaardagsboxen aan Stichting Jarige Job. Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

wecycle_jarigejob.jpg 
Wecycle steunt Jarige Job via de scholeninzamelactie zodat 285 kinderen hun verjaardag kunnen vieren

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "Wecycle wil kinderen en hun ouders laten nadenken wat ze doen met hun kleine apparaten. Worden ze afgedankt, lever ze dan in voor recycling. Dan krijgen we er allemaal iets voor terug, namelijk nieuwe grondstoffen. En door onze scholeninzamelactie bezorgt Jarige Job andere kinderen ook nog eens een leuke verjaardag. Zo verbinden we de circulaire economie met onze maatschappelijke betrokkenheid." 

 
Digitaal bijblijven bij Stadkamer
maandag 30 januari 2017 10:16
Zwolle - Wie beter wil leren omgaan met verschillende digitale toepassingen kan in februari bij Stadkamer terecht. Op 6, 13 en 20 februari is de cursus Digisterker over het omgaan met de Digitale overheid. Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur is het gratis digitale inloopspreekuur voor vragen over app 's, E-books en social media op de centrumlokatie. Op donderdagavond 9 februari is er een verdiepingscursus LinkedIn. Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente of het aanvragen van een toeslag gaan voortaan via internet. Ook de Belastingdienst gaat helemaal digitaal.

In de cursus Digisterker leer je overheidsdiensten via internet te gebruiken. Te beginnen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening. De cursus omvat 3 dagdelen. Binnenkort wordt de cursus gegeven op maandagochtend 6, 13 en 20 februari van 10.00 - 12.00 uur in Stadkamer aan het Grote Kerkplein 15 (Cele-zaal). Opgave via de website of door een mail te sturen naar educatie@stadkamer.nl De deelname is gratis, wel opgeven vooraf. Geef je carrière een boost met deze workshop, want LinkedIn kan je kansen bij het vinden van een baan aanzienlijk vergroten. Met waardevolle tips om LinkedIn in te zetten bij het zoeken naar werk, om kennis uit te wisselen en te netwerken. Op 9 februari van 19.30 uur in de Hanze-zaal (naast Stadhuis). De kosten zijn 8 euro (7 euro met Biebpas), opgave via de website of educatie@stadkamer.nl

 
Het weer: Bewolkt met veel regen.
maandag 30 januari 2017 0:00

Zwolle - Maandag is het bewolkt met voornamelijk in de morgen perioden met regen. Pas in de loop van de middag wordt het droger. Bij een matige noordenwind wordt het maximaal 7 graden.

weerfoto-29-januari-2017-tussen-de-verlaten.jpg
Tussen de Verlaten 

Dinsdag is er meer kans op zon tussen de wolkenvelden door. Ook blijft het voornamelijk droog. Het wordt maximaal 4 graden.

 
Lindsey Berghuis pakt drie keer zilver op NK
zondag 29 januari 2017 22:47

Zwolle - Lindsey Berghuis heeft drie zilveren medailles weten te bemachtigen op de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen (NJJK) korte baan zwemmen. De kampioenschappen vonden plaats van donderdag 26 januari tot en met zondag 29 januari 2016 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. De talentvolle jonge zwemster van ZV 44 toonde dit weekend aan in absolute topvorm te verkeren. Berghuis mocht tien keer aan de start verschijnen en zwom zich van de tien keer maar liefst zeven keer naar de top tien van Nederland. Zij opende het kampioenschap met de 400 meter vrije slag.

img_5473.jpg

Haar prima eindtijd leverde haar de eerste zilveren plak op. Ook op de 50 meter rugslag en de 200 meter vrije slag wist zij het zilver te bemachtigen. Op de laatste afstand was zij slechts één tiende van een seconde verwijderd van de hoogste plaats op het erepodium. Daarnaast behaalde zij een prachtige vierde plaats op de 800 meter vrije slag en zwom zij op de 100 meter vrije slag voor de eerste keer onder de magische grens van één minuut. Haar eindtijd 0.59.98 was goed voor een prima vijfde plaats. Op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag werden respectievelijk de 6e en de 9e plaats behaald. Naast haar persoonlijke starts nam Berghuis samen met haar teamgenoten Michelle van den Hoofdakker, Naomi Polinder en Nora Weerman deel aan drie estafettes. Het meisjes estafetteteam van ZV 44 liet in Eindhoven zien zeker niet onder te doen voor de rest van de topzwemmers in Nederland. Op alle drie de estafettes wist het team een notering in de top tien te bemachtigen. 

 
RopaRun team Zwolle organiseert een bingo
zondag 29 januari 2017 19:17

Zwolle - Op maandagavond 13 februari organiseert RopaRun team Run2Day Zwolle een BINGO ten behoeve van Stichting RopaRun. De Roparun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop, leveren enthousiaste mensen, in teamverband een sportieve prestatie, met als doel geld in te zamelen voor mensen die getroffen zijn door kanker.

De BINGO wordt gehouden in wijkcentrum de Vlasakkers in de Indische Buurt te Zwolle. Vanaf 19.00 uur gaan de deuren open en kunnen de BINGO kaarten gekocht worden. Om 19.30 uur start de BINGO. Je kunt de hele avond spelen op één boekje van vijftien bingorondes, per ronde zijn drie prijzen te winnen. Meedoen aan de bingo kost € 10,- per boekje, maar je mag natuurlijk ook meer boekjes kopen. Er zijn vele fantastische prijzen zoals een dagje sauna, live cooking arrangement, tas vol boodschappen etc. te veel om op te noemen. De avond wordt afgesloten met één extra ronde. Kaarten hiervoor kosten €5,- en voor deze ronde zijn extra grote prijzen te winnen. Voor iedereen die meedoet aan de BINGO staat een leuk goodiebag klaar. Er is plek voor 80 mensen dus kom op tijd!

 
PEC Zwolle verliest van FC Twente
zondag 29 januari 2017 17:59
Zwolle - PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de 2-1 overwinning op ADO Den Haag van vorige week een vervolg te geven tegen FC Twente. De Zwollenaren spelen bijna de gehele tweede helft tegen tien man, maar scoren lukt niet tegen de Twentse muur: 1-2. "Als ik verlies, verlies ik het liefst van Hake, Mokotjo en Klich, maar van hen hebben we vandaag niet verloren", sprak Ron Jans tijdens de persconferentie.

Zwolle begon prima aan de wedstrijd. Het was Nicolai Brock-Madsen met de eerste kans, na goed voorbereidend werk van Queensy Menig, maar zijn inzet ging ruim over het Twentse doel. De eerste kans van de bezoekers was wel direct raak. Dylan Seys trok vanaf de linkerkant naar binnen en schoot knap raak: 0-1. De poging van de Belg werd aangeraakt door Ted van de Pavert, waardoor doelman Mickey van der Hart kansloos was. Zwolle had het even moeilijk na die tegenslag, maar kwam daarna steeds beter in het spel. Het leverde al wat mogelijkheden op, maar doelman Nick Marsman keerde een inzet van Brock-Madsen. Na iets meer dan een half uur spelen was daar dan toch de verdiende gelijkmaker. Menig schoot schitterend de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek, nadat Kingsley Ehizbue de bal uitstekend teruglegde op zijn teamgenoot. De rechtsbuiten is de laatste weken sowieso op dreef en had vlak voor rust zelf ook moeten scoren. Op zijn poging had Marsman een uitstekend antwoord.

 
34e editie Indoor Tractor Pulling Zwolle
zondag 29 januari 2017 11:46

Zwolle - Op zaterdag 28 januari vond de 34e editie van Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling Zwolle plaats in de IJsselhallen Zwolle. Deelnemers uit de Grand National klassen verschenen deze dag in twee sessies aan de start. Veel toeschouwers uit binnen- en buitenland konden weer genieten van de enerverende wedstrijden die spannend bleven tot de laatste pull. 

img_5814.jpg

Bij tractor pulling gaat het er om een zgn. sleepwagen zover mogelijk over de 85 meter lange wedstrijdbaan te slepen. Haalt een machine de eindstreep dan heeft hij de felbegeerde "full pull" gehaald en gaat hij door naar de finale. In de finale wordt de sleepwagen flink verzwaard en haalt geen enkele deelnemer de eindstreep. De werkelijk afgelegde afstand is maatgevend voor de eindklassering. Het lijkt simpel, maar de machines leveren immense krachtexplosies om de eindstreep te halen.

img_5826.jpg

ox6a0330.jpg

ox6a0302.jpg 

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 406 - 450 van 9606

Nieuwstips Weblog Zwolle

OpenDag

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

banner-140-120.gif  

Toegang
Wat is er te doen?
donderdag 23 maart:
Thursty Tunes
donderdag 23 maart:
Rammstein
donderdag 23 maart:
Longpunt Zwolle
zaterdag 25 maart:
Kerken als Podium
zaterdag 25 maart:
Tekencursus
zaterdag 25 maart:
Contantine Hastalis
zaterdag 25 maart - zondag 26 maart:
Open dag modelbouwers
zaterdag 25 maart:
Earth Hour Lichtjeswande...
zondag 26 maart:
Kwizzy?s Muziek Bingo
zondag 26 maart:
Koorconcert
zondag 26 maart:
Excursie “Voorjaar in he...
zondag 26 maart:
Dansvoorstelling
maandag 27 maart:
EHBO cursus
maandag 27 maart:
Students on stage
maandag 27 maart:
Leger des Heils