banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
PEC Man, Zwolse voetbal...
Zeker weten
Berkum te sterk voor Ur...
Berkum van harte gefelicite...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Frits van Dijk mis ik in he...
Berkum te sterk voor Ur...
Ook het Urker mannenkoor zi...
Berkum thuis tegen gete...
@Berkumse dildo zoek hul...
SP wil papiercontainer ...
@ KJ, Dus jij denkt dat Mic...
PEC Man, Zwolse voetbal...
@ Zffback zie 19:47 Zwolse ...
SP wil papiercontainer ...
Ik heb zojuist de begroting...
Berkum te sterk voor Ur...
Is er gelukkig maar eentje,...
SP wil papiercontainer ...
Rentmeesterschap in de zin ...
Berkum te sterk voor Ur...
nou kom maar op met negatie...
PEC Man, Zwolse voetbal...
@Dick Titel van het boek; P...
Berkum thuis tegen gete...
@Berkumse dildo zoek hulp a...
SP wil papiercontainer ...
Kan heel ver met je mee KJ ...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Ja, die was zeker goed. Maa...
PEC Man, Zwolse voetbal...
En vergeet Peter van der He...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Mister PEC: Alex Booy
PEC Man, Zwolse voetbal...
Alleen over PEC Hoop...
Voorbeschouwing VVV-Ven...
Even iemand die verstand va...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Zo direct ook bestellen. Ze...
Politie voorkomt confro...
Logisch, je speelt in "off ...
SP wil papiercontainer ...
Beste Dick, ik verwacht er ...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Besteld! smiley
Berkum thuis tegen gete...
3-0 Eindstand. De palingvis...
Het Bokbier arriveert m...
Lekker het eerste vaatje, v...
Politie voorkomt confro...
Ach.. Onze tokkie Jeanine d...
Berkum thuis tegen gete...
Ik hoop dat er genoeg gezon...
Politie voorkomt confro...
Ik schreef hier al eens eer...
Sportkleding voor kinde...
Overtuigende start, 0-2 bij...
Berkum thuis tegen gete...
2-0 voor en bijna afgelopen...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Kievitsbloemen verhuizen van A28 naar de Vecht
maandag 17 juli 2017 22:04
Zwolle - De provincie Overijssel verhuist dinsdag 18 juli de kievitsbloemen die groeien bij de afrit Ommen van de A28 naar de uiterwaarden van De Vecht.

De grote hoeveelheid kievitsbloemen in de berm bij afrit 21 van de A28 en de Ordelsweg groeit en bloeit er al een flink aantal jaren. Omdat op deze plek in 2019 de nieuwe aansluiting van de N340 op de A28 komt, ging de provincie op zoek naar een nieuw thuis voor deze karakteristieke bloemen. En die is gevonden. Op dinsdag 18 juli 2017 verhuizen de kievitsbloemen naar de uiterwaarden van De Vecht zodat ze mee kunnen deinen op het ritme van de rivier. Een deel gaat naar De Struinwaard, een ander deel naar Haerst.

 
'Hoog over' voorkomt geluidshinder laagvliegers
maandag 17 juli 2017 20:22
Zwolle - Een snelle herindeling van het Nederlandse luchtruim kan de geluidshinder door laagvliegend luchtverkeer verkleinen. Dat denken de fracties van PvdA en VVD in Overijssel. De partijen willen dat de provincie aandringt op luchtruimaanpassingen waardoor vliegtuigen sneller stijgen en landen op Lelystad Airport.

Vanaf 1 april 2019 neemt Lelystad Airport vluchten over van Schiphol. Dan wordt er ook boven Overijssel gevlogen. Landende vliegtuigen komen op 1.800 meter het luchtruim van de provincie binnen en dalen bij Zwolle naar 900 meter. Onder inwoners van onder meer de Zwolse wijk Stadshagen is grote onrust over de routes ontstaan. Zij zijn bang voor geluidsoverlast

 
Excelsior debuteert op Wereld Muziek Concours
maandag 17 juli 2017 16:27

Zwolle - Na een intensieve voorbereiding werd op zaterdag 15 juli de muzikale reis van Muziekvereniging Excelsior Westenholte richting het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade afgesloten. Excelsior betrad voor het eerst in haar bestaan het bijzondere podium in de Rodahal. De jury beoordeelde het geheel met 85 punten. "Een resultaat waar we als vereniging enorm trots op mogen zijn", aldus voorzitter Gerard Klaassen.

wmc_kerkrade.jpg 

Van 6 tot en met 30 juli vormen de Rodahal en het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade het strijdtoneel van de Percussie-, Harmonie- en Fanfarewedstrijden. Alle vier de weekenden strijden orkesten en ensembles uit alle windstreken van de wereld om de felbegeerde prijzen in de verschillende divisies. In het tweede wedstrijdweekend, op zaterdag 15 juli, beklom Excelsior - onder leiding van Marten van der Wal - om 11.40 uur het podium in de Rodahal. De werken die werden gespeeld, waren 'A Diamond for Parker' van Rob Goorhuis en 'Grijsoord' van Jan Bosveld.

 

 
Aanpak schuldenproblematiek
maandag 17 juli 2017 16:19
Zwolle - MEE en Stimulansz hebben een trainingspakket ontwikkeld voor professionals die te maken hebben met schuldenproblematiek bij mensen met een licht verstandelijke beperking. Al eerder ontwikkelde MEE in samenwerking met de Rabobank Foundation en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een trainingspakket om jongeren met een licht verstandelijke beperking en hun ouders financieel bewust te maken. Op deze manier willen de samenwerkende organisaties de toenemende risico's op schuldproblemen bij deze groep terugdringen.

Onder meer drie mobieltjes en een tv had ze al van telefonisch verkopers gekocht. Ans, 51 jaar en moeder van vier kinderen, heeft een licht verstandelijke beperking (LVB) en laat zich makkelijk overhalen spullen te kopen. ‘Ik denk er niet bij na dat het geld kost.' Omdat ze de rekeningen niet begreep en ze onbetaald in de la liet liggen, liepen de deurwaarders haar deur plat. ‘Ik voelde me bedreigd door al die mensen.' Haar schulden liepen op tot €20.000. Ans heeft er vervolgens tien jaar over gedaan om schuldenvrij te worden.

 
2e plaats heren TV Triade uit Zwolle
maandag 17 juli 2017 16:15

Zwolle - Het eerste herenteam van triathlonvereniging Triade uit Zwolle heeft met een tweede plaats in Rotterdam dit weekend opnieuw uitstekend gepresteerd in de triathloncompetitie. Met nog één wedstrijd te gaan, kan het kampioenschap in de 2eDivisie Noord ze bijna niet meer ontgaan. Maar liefst 251 teams en ruim 1000 atleten stonden afgelopen weekend aan de start van Super Saturday, waar alle triatlonteams van alle niveaus in Nederland mee zouden doen aan de sprintstayer-triathlon op de Willem-Alexander Roeibaan. Door blauwalg werd de wedstrijd echter omgezet naar een run-bike-run, maar de heren uit Zwolle bleken van alle markten thuis.

heren.jpg 

Óscar Torrez Fernandez was de snelste uit het team, met een tijd van 17min21 op de eerste 5 km hardlopen, gevolgd door 20 km fietsen in een tijd van 23:51. Het afsluitende looponderdeel, 2,5 km, legde de triatleet af in 8:55, wat uiteindelijk goed was voor een tweede plaats. Tim Hezemans en Peter van Grootheest, die eigenlijk liever zwemmen dan lopen, finishten als respectievelijk 16e en 29e . Samen goed voor een tweede plek achter Zwefilo uit Langedijk. De laatste wedstrijd in Vroomshoop is een Team Time Trial en vindt plaats op 9 september.

 
Achtste concert Zwolse Beiaard Stichting
maandag 17 juli 2017 16:06

Zwolle - Het achtste (en laatste) concert in de zomerserie van de Zwolse Beiaard Stichting wordt vanaf de Peperbus verzorgd door David van Amstel (Amsterdam, 1970).

david_van_amstel_hilversum.jpg 

David studeerde eerst klarinet en nam daarna beiaardlessen bij Boudewijn Zwart aan het Carillon Instituut Nederland te Dordrecht. Momenteel woont en werkt hij in Duitsland. Hij verzorgt geregeld bespelingen op de carillons van o.a. Frankfurt en Wiesbaden.

 
Steenbergen verrast met winst in Tsjechië
maandag 17 juli 2017 14:32

Zwolle - Het Tsjechische Račice was decor voor de eerste Europese stepwedstrijden van dit seizoen. Machiel Steenbergen en Jeroen Houde vertegenwoordigden stepteam Zwolle in het grote -voornamelijk Tsjechische- deelnemersveld tegen 96 concurrenten.

stepteam1.jpg

Het parcours van de wedstrijden was zeer geschikt voor de Nederlandse steppers. Vaak zijn stepwedstrijden in Tsjechië door bergen en dalen. Ditmaal liep het parcours rond de roeibaan in Račice, net boven Praag. Het volledig vlakke parcours was zeer geschikt voor beide rijders, die hierdoor optimaal konden presteren. Op zaterdag werd een criterium van 12 km verreden. Op het snelle parcours lag het tempo in de kopgroep hoog. Halverwege moest Houde de kopgroep laten gaan maar wist toch op een 24e plaats te eindigen. Steenbergen wist echter het tempo goed te volgen en verraste vriend en vijand in de sprint. Hierdoor pakte hij zijn eerste zegen in een Europese wedstrijd bij de senioren.

stepteam2.jpg
stepteam3.jpg

 
Het weer: Zonnig en droog
maandag 17 juli 2017 0:00

Zwolle - Maandag wordt een zonnige dag. Slechts wat stapelwolken drijven langs maar het blijft droog. Bij een noordwestenwind wordt het maximaal 23 graden.

weerfoto-17-juli-2017-oldeneelallee.jpg
Oldeneelallee

Ook dinsdag wordt het mooi zonnig weer. Ook dan zal er een enkele stapelwolk langsdrijven. Bij een matige warme oostenwind wordt het maximaal 27 graden.

 
Eerste Urban Trail Zwolle groot succes
zondag 16 juli 2017 23:49

Zwolle - Op zondagochtend 16 juli was de Zwolse binnenstad het decor van de eerste Zwolle Urban Trail. De primeur trok bijna 2000 sportievelingen die konden genieten van een uniek parcours van 10 km dat hen door maar liefst 19 bijzondere Zwolse locaties leidde. Een nagenoeg uitverkochte editie en veel enthousiaste reacties tekenden voor een groot succes.

zut-_5_.jpg 

De lopers vertrokken in vier startwaves voor een mooie loopochtend door de dynamische Hanzestad. Pathé Zwolle werd als eerste locatie bezocht, waar meteen een kleine uitdaging stond te wachten. De klim naar de derde verdieping werd uiteraard beloond met een prachtig uitzicht over de binnenstad. Daarnaast werd er ook over het podium van Poptempel Hedon gelopen en lagen onder meer de redactie van De Stentor, de Stadkamer, Sassenpoort, restaurant UNO, Schouwburg Odeon, Stadhuis, Herman Brood Experience, de Grote of Sint-Michaëlskerk, het Thomas à Kempis college en boekhandel Waanders in de Broeren op het parcours.

zut-_6_.jpg 

zut-_7__1.jpg

zut-_8_.jpg 
 

 

 
Workshop smartlappen maken en zingen
zondag 16 juli 2017 19:42

Zwolle - Ooit gedroomd om je eigen smartlap te maken, maar je weet niet hoe te beginnen of je twijfelt over de tekst of presentatie? Smartlappenfestival Zwolle heeft dé oplossing. In drie workshops kun je je eigen smartlap maken. En als je durft mag je de smartlap ten gehore brengen tijdens het Smartlappenfestival op zaterdag 4 november in de mooiste zaal van Zwolle: Odeon.

3302_20161105_smartlappenfestival_2016_gjr3302_export.jpg 
Smartlappenfestival 2016
Foto's: Gerben Rink

De drie workshops (tekst, melodie en presentatie) worden zaterdag 9 september overdag gegeven. Een workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Je kunt zelf kiezen welke workshop je wilt volgen. Alle drie mag ook. Deelname (per groep of individu) kost 5 euro per workshop per persoon (een kooppie toch?). Voor koffie en thee wordt gezorgd. De workshops worden gehouden in het Papenstraattheater aan de Blijmarkt.

3481_20161105_smartlappenfestival_2016_gjr3481_export.jpg

3575_20161105_smartlappenfestival_2016_gjr3575_export.jpg  

 

 
1e Huis-aan-huis lifestyle magazine valt op de mat
zondag 16 juli 2017 13:10

Zwolle - Onderneemster Angela Scholtus uit Meppel is vastberaden om met haar glossy's ‘Trots op...' de consument ‘wakker te schudden'. Na Trots op Meppel en Trots op Staphorst komt nu de eerste zomereditie Trots op Zwolle uit. Het is de bedoeling dat het blad tweemaal per jaar huis-aan-huis verspreid wordt in de gemeente Zwolle. De eerste editie is een zomerexemplaar en valt in de eerste vakantieweek op de deurmat. Met een oplage voor ca. 43.200 huishoudens is Trots op Zwolle de meest verspreide glossy in de regio.

img_2903.jpg 

Trots zijn op je ondernemers in de gemeente, daar moet je voor gaan en voor gaan staan! Dat is lokaal en regionaal de economie stimuleren', aldus de 34-jarige Angela Scholtus. ‘De afgelopen twee maanden ben ik intensief bezig geweest met de ondernemers van Zwolle en wat kunnen we er samen trots op zijn', aldus Angela. ‘Vol bewondering en verbazing kreeg ik te horen hoe zij tegenwoordig moeten knokken voor hun boterham. Petje af voor deze harde werkers.'

 
Het weer: Bewolkt en benauwd
zondag 16 juli 2017 0:29

Zwolle - Zondag wordt een bewolkte dag met van tijd tot tijd lichte regen. Het wordt wel warm en daardoor voelt het benauwd. De maximumtemperatuur komt uit op 23 graden. In de loop van de middag komt de zon weer wat tevoorschijn.

weerfoto-16-juli-2017-havezathentunnel.jpg
Havezathentunnel

Maandag wordt het weer meer zonnig en blijft het droog. Het wordt maximaal 22 graden bij een matige westenwind.

 
Recordaantal bezoekers op open dag PEC Zwolle
zaterdag 15 juli 2017 21:31
Zwolle - Alle ingrediënten waren zaterdag aanwezig voor een fantastische blauw-witte open dag. In en om het MAC3PARK stadion konden fans, jong en oud, vanaf 13.00 uur op jacht gaan naar foto's en handtekeningen van alle spelers, trainers en stafleden van PEC Zwolle. Maar er was meer; het gloednieuwe tenue van Craft Sportswear was te koop en er waren heuse persconferenties met Diederik Boer, Bram van Polen en trainer John van 't Schip.

Al snel werd duidelijk dat de open dag nóg meer bezoekers zou gaan trekken dan voorgaande jaren. De ideale weersomstandigheden speelden daarbij ook zeker een rol. Duizenden bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in de keuken van de Eredivisionist. De kleedkamer, mixed zone en het spelershome waren vrij te betreden en buiten werden tal van merchandising van de hand gedaan. Bij het bedrukken van de nieuwe PEC Zwolle-tenues werden niet alleen de Zwolse rugnummers gekozen, maar ook opvallend vaak nummer 34, het nummer van Ajacied Abdelhak Nouri, die ook vanuit Zwolle op veel steun kan rekenen.

 
Zeemeerminnen hoogtepunt vrouwenduikdag
zaterdag 15 juli 2017 17:18

Zwolle - Op de Grote Markt staat zaterdag, 15 juli, een grote duiktank ter ere van de vrouwenduikdag. Het evenement is speciaal voor vrouwen en biedt de kans een kleine duik met perslucht te ervaren. Hoogtepunt was echter de zeemeerminnenshow.

mariekevandenbergfotografie_weblog_2340.jpg
Foto's: Marieke van den Berg

Om zowel 11.00 uur als 13.00 uur waren twee zeemeerminnen te zien in de tank. De interactie met vooral kinderen trok veel bekijks. Ze zwommen in een tank gevuld met 122.000 liter water en hielden hun adem in. Bovenop de tank staat een bellenblaasmachine die het plein vrolijk in de bellen zet. De tank staat er nog tot 19.00 uur.

mariekevandenbergfotografie_weblog_2347.jpg
mariekevandenbergfotografie_weblog_2328.jpg
mariekevandenbergfotografie_weblog_2365.jpg

 
Politie houdt verdachte aan voor steekincident
zaterdag 15 juli 2017 14:23

Zwolle - De politie hield op zaterdag 15 juli een 18-jarige Zwollenaar aan. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij op de Volterbeek in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juli. Daarbij raakte een 21-jarige man uit Zwolle gewond. De politie onderzoekt het incident en roept getuigen op om zich te melden. Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding van een ruzie op de Volterbeek.

Korte tijd later kwam de melding dat er iemand was gestoken. Agenten gingen direct ter plaatse. Op de Dobbe troffen zij het slachtoffer aan in een auto. De man bleek inderdaad een steekwond te hebben, maar was aanspreek baar. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie startte direct een onderzoek. Dit leidde naar een mogelijke verblijfplaats van de verdachte. Rond 1.00 uur werd hij op een adres in Zwolle aangehouden. Hij is ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet om de toedracht te achterhalen. Zaterdag wordt o.a. een buurtonderzoek uitgevoerd en worden getuigen gehoord. De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over het incident. Misschien zijn er mensen met bruikbare camerabeelden? Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

 
Brassband David leukste brassband van Nederland
zaterdag 15 juli 2017 10:51

Zwolle -  Brassband David uit Zwolle is vrijdag 14 juli door NPO Radio 4 uitgeroepen tot ‘De leukste brassband van Nederland'. Tijdens de grote finaledag in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, werd tijdens het radioprogramma ‘De Klassieken' van NPO Radio 4, Brassband David als grote winnaar bekend gemaakt.

npo1.jpg 

De winnaar Brassband David mag vrijdag 19 januari naar het AVROTROS Vrijdagconcert in Tivoli Vredenburg, waar een koperensemble van het Radio Filharmonisch Orkest te horen zal zijn met het Groot Omroepkoor.

npo2.jpg

  

 
Het weer: Voornamelijk bewolkt met kans op bui
zaterdag 15 juli 2017 0:00

Zwolle - Zaterdag start mogelijk nog met zon, maar in de middag heeft bewolking de overhand. Er is kans op een buitje. Bij een matige westenwind wordt het maximaal 21 graden.

weerfoto-15-juli-2017-burgemeester-van-roijensingel.jpg
Burgemeester van Roijensingel

Zondag is het overwegend bewolkt met kans op wat regen. Het wordt maximaal 23 graden.

 
Leerlingen van CCC halen geld op voor KWF
vrijdag 14 juli 2017 21:37

Zwolle - Op initiatief van twee leerlingen van het CCC heeft de klas waarin zij zitten een bedrag van € 884,- opgehaald voor het KWF. De hele klas -bestaande uit 31 leerlingen- is een nacht opgebleven.

ccc.jpg

Annemijn Kraan en Annika Rave kregen de klas zo ver om deze actie met hen uit te voeren en door middel van sponsoring geld bij elkaar te verzamelen. Door middel van activiteiten werd de slaap bevochten. Onder andere werd er gesport, verstoppetje gespeeld en een film gekeken. Na de nacht heeft de klas om 7.15 uur gezamenlijk op het schoolplein ontbeten en kon het totaal bedrag bekend gemaakt worden.

 
JenaXL zet zich in voor de maatschappij
vrijdag 14 juli 2017 21:22

Zwolle - JenaXL heeft zich ingezet om op 14 juli in iets nuttigs te doen in Zwolle. Van voedsel inzamelen voor de Voedselbank tot het opknappen van een kinderboerderij, de leerlingen van JenaXL zetten zich in voor het maatschappelijke project.

Zo'n 90 leerlingen hebben actie ondernomen om samen met hun docenten zoveel mogelijk voedsel in te zamelen voor de voedselbank. Ze zijn langs huizen en naar supermarkten gegaan. In totaal zijn er meer dan 40 kratjes ingezameld. Daarnaast voerden de leerlingen andere activiteiten uit zoals schilderen in de speeltuin, onderhoudswerkzaamheden bij Sportpark de Marslanden en bij de Vogellanden.

 
PEC Zwolle blijft ingedeeld in categorie 2
vrijdag 14 juli 2017 21:19
Zwolle - Op basis van de begroting 2017/2018 is PEC Zwolle door de KNVB licentiecommissie wederom ingedeeld in categorie 2. Dit houdt in dat de financiele huishouding van de club als voldoende wordt gezien.

De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. Door publicatie van de categorie-indeling ontstaat transparantie over de financiële situatie van de Nederlandse clubs. De KNVB meent dat transparantie bijdraagt aan het waarborgen van de continuïteit van de Nederlandse competities, omdat het de aandacht en inzet voor een gezonde financiële huishouding vergroot. De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs. Bron: www.peczwolle.nl

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 406 - 450 van 10900

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zondag 24 september:
Vocal group Twelve
zondag 24 september:
Fietsexcursie
zondag 24 september:
Reken Maar van Jazz
zondag 24 september:
Onslaught en Artillery
zondag 24 september:
Nazomerfeest
zondag 24 september:
Grootste 1-daagse Platen...
zondag 24 september:
IQ Kunstuitleen en Galer...
maandag 25 september:
Masterclass \'online zic...
maandag 25 september:
Yogalates
dinsdag 26 september:
Buren met Bomen
dinsdag 26 september:
Natuurlijk Samen gaat ‘b...
dinsdag 26 september:
Dijken van Wijken
woensdag 27 september:
Training Pesten of plage...
woensdag 27 september:
Stoffenspektakel
woensdag 27 september:
Urinetown