banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Heater vat vlam op terr...
Die waren even niet zo Blij...
Hessenpoort nog duurzam...
En die grote woonwinkel zal...
Hessenpoort nog duurzam...
Hoezo geen bus? https://92...
Heater vat vlam op terr...
waar rook is, is vaak ook v...
Start nieuwe groep Rode...
En waarom niet meer behande...
Het weer: Stevige buien
Komt eraan!
Ryan Thomas langer in Z...
Ik reageerde op de post van...
Start nieuwe groep Rode...
Waarom zou hij dat niet zij...
Ryan Thomas langer in Z...
@Joppuh, eze opmerking wa...
Start nieuwe groep Rode...
Hoezo is de persoon in de r...
Ryan Thomas langer in Z...
Ja die hebben we en naar mi...
Heater vat vlam op terr...
In het algemeen kan het wel...
Heater vat vlam op terr...
Het kan flink afkoelen savo...
Heater vat vlam op terr...
Functioneel zo'n heater met...
Ryan Thomas langer in Z...
Wat dacht je zelf, we hebbe...
PEC Zwolle verslaat Gen...
@Jacob v.d. B Het klopt in...
PEC Zwolle verslaat Gen...
http://www.destentor.nl/hom...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Zelfs mijn katten krijgen n...
Hedon gooit alle deuren...
Goed nieuws voor het buite...
Het weer: Stevige buien
nog geen regenbuitje gezien...
PEC Zwolle verslaat Gen...
http://www.ad.nl/redactie/h...
"Herman Brooddag" op de...
Peter Stoel uit Berkum heef...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Dank Peter Stoel voor jou b...
PEC Zwolle verslaat Gen...
@Endogan Bewijs???
"Herman Brooddag" op de...
De relatie tussen done en n...
Organisaties samen schu...
Eens met Zwollee, informati...
Barmhartige Samaritaan ...
@Aja, kwestie van smaak van...
Ryan Thomas langer in Z...
Wat is er mis met mijn meni...
Ryan Thomas langer in Z...
Zo de eerste 2 azijnzeikers...
V.v. Edon vol energie j...
AssendörperT kom d'r maar ...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Voorstel herinrichting omgeving Meerminneplein
zaterdag 27 mei 2017 10:06

Zwolle - Nieuwe plannen voor het Broerenkerkplein, Meerminnenplein en de straten Achter de Broeren en Kleine A. Het voorstel is om de grijze winkelpanden, waarin onder andere Kruidvat en Xenos gehuisvest zijn, te slopen. Ervoor in de plaats komen historische stadspanden aan het water. Het Broerenhof: om te wonen, werken en winkelen. Aantrekkelijk voor Zwolse inwoners én toeristen.

reconstructie_locatie_broerenhof_zwolle-2.jpg

Zo'n acht jaar geleden zijn de plannen gestart bij Kees van Nieukerken van architectenbureau BP+Architectuur: "Ik stoorde me al langer aan dit gedeelte van de binnenstad. Het had in iedere buitenwijk kunnen liggen, maar hoort duidelijk niet in een historisch centrum thuis. We willen ervoor zorgdragen dat het stadsdeel opnieuw de uitstraling krijgt die de Zwolse binnenstad recht doet. Een intiem verblijfsgebied met de gezelligheid van een volksbuurt, zoals de Jordaan in Amsterdam."

reconstructie_locatie_broerenhof_zwolle-1.jpg2016-350_bpa_zwolle_16-bestaand.png
Bestaande situatie

2016-350_bpa_zwolle_16-nieuw.png
Nieuw plan

 
Kinderplein Zwolle Unlimited pakt uit
zaterdag 27 mei 2017 9:51
Zwolle - Op 3 en 4 juni is er op het Kinderplein van Zwolle Unlimited volop aandacht voor het thema Travel & Trade. In samenwerking met de Rabobank en Go-Kids heeft de organisatie een Handelsroute opgezet voor de kinderen.

De kinderen starten op het kinderplein bij het paviljoen van de Rabobank. Daar ontvangen ze een rugzakje die ze ter plekke mogen ‘pimpen'. Met de gepimpte rugtas gaan ze vervolgens op pad, langs de route met activiteiten. Zo kunnen kinderen bushcraften bij Macventure Sports, of zich in klederdracht laten fotograferen bij het Stedelijk Museum (allen aanwezig op het kinderplein). Bij iedere activiteit kan het kind een duit verdienen. Zo doen alle activiteiten een ‘duit in het (rug)zakje'. Aan het einde van de route komen ze weer bij de Rabobank uit, waar een handelsmarktje staat. Op dit marktje kunnen de kinderen hun gespaarde duiten inleveren voor een kleinigheid.
 
Het weer: Tropische temperaturen
zaterdag 27 mei 2017 0:00

Zwolle - Zaterdag warmt het snel op door een ochtend met flink wat zon. In de middag komt de maximum temperatuur uit op zo'n 32 graden. Er waait een matige zuidoostenwind. Het koelt gedurende de avond af naar een graad of 20. Er komen dan ook wat wolkenvelden langs, mogelijk met een klap onweer.

weerfoto-27-mei-2017.jpg

Zondag is het wederom volop zonnig. De maximumtemperatuur komt dan bij een matige westenwind uit op ongeveer 29 graden. Mogelijk onstaat er in de middag of avond een onweersbui.

 
PEC Zwolle vrouwen sluiten seizoen af met verlies
vrijdag 26 mei 2017 22:48
Zwolle - Onderweg naar Groesbeek gaan de gedachten even terug naar februari van dit jaar. De selectie van PEC Zwolle Vrouwen was toen ook onderweg voor het competitieduel tegen Achilles'29 Vrouwen. Eenmaal aangekomen blijkt deze wedstrijd echter niet door te kunnen gaan vanwege een dik pak sneeuw, dat de lijnen van het veld onzichtbaar maakt. Nu, 3,5 maand later, kan het contrast bijna niet groter zijn. Mensen dragen korte broeken, vele barbecues staan aan en het is 31 graden warm.

Het duel tussen Achilles'29 Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen is een treffen tussen de nummer 7 en 8 van de ranglijst. Bij een ruime overwinning kunnen de Zwollenaren het elftal uit Groesbeek passeren op de ranglijst. Een mooie motivatie voor het elftal van trainer/coach Joran Pot om het seizoen met een overwinning af te sluiten. In de eerste tien minuten gaat de wedstrijd gelijk op. Beide selecties krijgen enkele kansen, maar tot doelpunten leidt dit nog niet. Het eerste serieuze doelgevaar vindt plaats in de vijftiende minuut. Esmee de Graaf wordt vanaf de linkerflank perfect bereikt. Ze lijkt de voorzet vervolgens in het doel te plaatsen, maar haar inzet gaat rakelings naast. Vier minuten later noteren we een kans voor Achilles'29 Vrouwen. De bal blijft in het zestienmetergebied liggen, komt voor de voeten van aanvaller Melanie Bross terecht, die haar poging knap gered ziet worden door de slechts 16-jarige PEC Zwolle Vrouwen-doelvrouw Moon Pondes. Na nog gevaarlijke momenten voor Achilles'29 Vrouwen-speelsters Kika van Es, Yvette Derks en Jody Schellekens en afstandsschoten van Blauwvingers Kirsten Bakker en Rebecca Doejaaren fluit scheidsrechter Mandemakers voor de rust.

 
Muzikale Nederlandse top komt naar Zwolle
vrijdag 26 mei 2017 22:14

Zwolle - Op zaterdag 10 juni 2017 organiseert Muziekvereniging Excelsior Westenholte voor de 20e keer het IJsselfestival in Het Anker in Westenholte. Een festival bedoeld voor harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten, op alle niveaus en vanuit alle geledingen.

top.jpg

Voor de jubileumeditie is gekozen om het IJsselfestival eenmalig in een andere vorm te gieten. Het IJsselfestival in 2017 staat volledig in het teken van het WMC, het befaamde Wereld Muziek Concours, dat van 6 tot 30 juli 2017 in Kerkrade wordt gehouden. Overal in de wereld bereiden marching- en showbands, harmonieën, fanfares en brassbands, slagwerkensembles met hun dirigenten en instructeurs zich voor op hun deelname. Voor deelnemende harmonie- en fanfareorkesten en brassbands uit Nederland bestaat op zaterdag 10 juni 2017 de mogelijkheid om tijdens het IJsselfestival een try-out concert voor het ‘WMC - Breathing the World' te verzorgen.

 
RAWdefinition en Pinkstereo geannuleerd
vrijdag 26 mei 2017 18:31

Zwolle - Pinkstereo Festival wat op zaterdag 3 en zondag 4 juni zou gaan plaatsvinden op de Wijthmenerplas in Zwolle is geannuleerd vanwege een tegenvallende kaartverkoop.

De organisatie had gehoopt op meer animo vanuit Zwolle en omstreken zo melden zij op de haar websites. De organisatie zorgt ervoor dat iedereen netjes zijn geld terug krijgt voor het kaartje wat gekocht is. Via de website is te lezen hoe het geld teruggekregen kan worden. Het betreft de website(s): www.pinkstereo.nl  en/of www.rawdefinition.com

 
Informatie- en schrijfavond tegen ontbossing
vrijdag 26 mei 2017 16:18
Zwolle - Ter ondersteuning van een actie van Milieudefensie/ Earth Alarm faciliteert de Milieuraad Zwolle op dinsdag 6 juni, vanaf 19.00 uur- 21.00 uur, een avond over de ontbossing ten behoeve van palmolie. Deze avond vindt plaats in het kantoor van de Milieuraad. Dit is in het 'zebragebouw' van Doepark Nooterhof, Goertjesweg 1 , Zwolle.

Palmolie wordt verwerkt in heel veel alledaagse producten zoals zeep, shampoo,pindakaas, sauzen , cosmetica, enzovoorts. Palmolie is ook populair als biomassa voor de opwekking van 'groene' stroom en als ingrediënt voor biodiesel en bio kerosine. Voor de winning van palmolie worden vele boeren in Zuid Amerika onteigend en gaan er vele eco-systemen, via ontbossing, verloren.

 
Extra openstelling tentoonstelling Selma Wijnberg
vrijdag 26 mei 2017 16:04

Zwolle - Op zondag 28 mei en op zondag 4 juni is er in de synagoge aan de Samuel Hirschstraat een extra openstelling van de tentoonstelling Selma, Survivor van Sobibor. Daarin wordt de geschiedenis verteld van de uit Zwolle afkomstige Selma Wijnberg die het vernietigingskamp Sobibor wist te overleven.

Bovendien zal de mobiele tentoonstelling Jodenvervolging in Twaalf Portretten te zien zijn. De entree bedraagt €3,- voor jongeren tot 18 jaar en €4,- voor volwassenen. De tentoonstellingen zijn te zien van 14.00 - 17.00 uur.

 
Bouw een hut in Breecamp
vrijdag 26 mei 2017 13:57

Zwolle - Enthousiaste buurtbewoners organiseerden een workshop hutten bouwen in Breecamp. In het nieuwste gebied van Stadshagen was het daarom afgelopen donderdag een gezellige en drukke bedoening.

huttendorp_1.jpg 

Meer dan 40 kinderen timmerden er op los en bouwden samen met een aantal papa's en mama's de meest creatieve hutten! De komende dagen kunnen ze nog verder klussen aan hun nieuwe woningen. Vind je het leuk om ook mee te bouwen? Stuur dan een mail naar opgroeienindebreecamp@hotmail.com 

huttendorp_2.jpg

huttendorp_3.jpg

huttendorp_4.jpg
Meer foto's bij Lees verder 

 
Het weer: Veel zon en zomers warm
vrijdag 26 mei 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag wordt een zonnige dag met een zomerse temperatuur. Het wordt in de middag zo'n 27 graden. In de avond blijft het lang warm. Het koelt heel langzaam af naar 17 graden.

weerfoto-26-mei-2017-kranenburgweg.jpg
Kranenburgweg

Ook zaterdag wordt een zeer zonnige dag. Door de matige zuidoostenwind wordt het zeer warm met waarschijnlijk een maximumtemperatuur van rond de 30 graden.

 
Bruisende Buren zijn weer van start gegaan
donderdag 25 mei 2017 23:08

Zwolle - Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni presenteren zij de wervelende show De Bruisende Buren goes Wild, een spectaculaire show bomvol nieuwe muziek, geïnspireerd op de thema's en muziek van de geruchtmakende musical Hair.

2792c545-291b-4069-8b4b-c9c9a79c6154.jpg 

In de aanloop hebben jong en oud samen muzikale masterclasses gevolgd. Hierin kwamen verschillende muziekstijlen aan de orde. Het resultaat van al deze inspanningen wordt samen met onder andere de Scootmobielclub, leerlingen van JenaXL, dansgroep Removez en het Wijkkoor van Zwolle-Zuid gepresenteerd tijdens de Kunst en Cultuurroute Schelle-Oldeneel, in het laatste weekend van juni.

 
Nieuwe opleiding Creative Business Developer
donderdag 25 mei 2017 22:57

Zwolle - Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle start komend schooljaar met de nieuwe opleiding Creative Business Developer (CBD). Vormgeving, commercie en ICT komen samen in een tweetalig traject. Voorbereidend op het werkveld van morgen, via plaats onafhankelijk leren en werken, leidend tot een niveau 5 diploma in vijf jaar. Cibap werkt voor CBD samen met LOI Hogeschool. Vandaag ondertekenden bestuursvoorzitters Coby Zandbergen (Cibap) en Marten Jan Kuipers (LOI) het convenant en gaven daarmee het officiële startschot voor CBD.

34678391482_e172e29dcb_klein.jpg

New Jobs
CBD sluit aan op het nieuwe werken van de toekomst met nieuwe internationale banen, in combinatie met blended learning; plaats onafhankelijk leren en werken, klassikaal en afstand onderwijs gekoppeld. "Alle aspecten van vormgeving komen in CBD aan de orde. Twee- en driedimensionaal ontwerp smelten samen en worden gecombineerd met marketing, communicatie, ondernemen en ICT", legt Coby Zandbergen van Cibap uit. "Een multidisciplinaire aanpak waarin studenten diverse uitingen, middelen en producten ontwerpen en realiseren, met een scherp oog voor de zakelijke kant ervan". De opleiding richt zich op internationale projecten en samenwerking met internationale opleidingen en bedrijven. 
 
De jonge Bruid door Theater Initiatief Zwolle
donderdag 25 mei 2017 22:46

Zwolle - Al sinds het uitkomen van de roman in 2015, speelt Theater Initiatief Zwolle met de gedachte De Jong Bruid, geschreven door Alessandro Baricco, te bewerken. Baricco beschrijft in deze roman een schatrijke familie in Piemonte, Noord Italië, die krampachtig vasthoudt aan haar tradities en dagelijkse rituelen. Mede hierdoor denkt de familie hun angst voor de dood te kunnen beheersen en zijn zij iedere dag weer opgelucht dat de nacht weer voorbij is. De familieleden worden niet genoemd bij hun naam, maar positie: De Vader, De Moeder, De dochter, De Oom. Alleen de bediende heeft een wel kenmerkende naam; Modesta of wel ‘de bescheidene'. Wat voert zij in haar schild? De Jonge Bruid in het verhaal was door de familie vergeten, maar toch verloofde zij zich op haar vijftiende een paar jaren geleden met de Zoon.

persfoto-djb.jpeg 

Dit en nog meer vervreemdende en licht absurdistische elementen in het verhaal prikkelden ons om deze roman theatraal vorm te geven. Rituelen komen in onze voorstelling in allerlei vormen terug: In de taal, die door Baricco als "Patina" wordt benoemd, een corrosie laag die aangeeft dat het voorwerp de tand des tijds heeft kunnen doorstaan. In de muzikale elementen van onze componist Alex Manassen, in de stereotype vormgeving van nacht, ontwaken en ontbijt en in de manier waarop de specifieke eigenschappen van de personages uitvergroot worden.

 
Zaterdag opening Herman Brood Experience
donderdag 25 mei 2017 15:29
Zwolle - Het heeft even geduurd, maar na een lange aanloopperiode is het zover. In het bijzijn van weduwe Xandra wordt zaterdag as. de Herman Brood Experience officieel geopend. Dat gebeurt op passende wijze: met een popconcert op de stoep van de Fundatie, tegenover de Herman Brood Experience, aan de Blijmarkt in Zwolle. De aanvang is om 20.00 uur.

Bromance, de nieuwe soul en bluesband van drummer Hans la Faille, zal onder meer een aantal rocknummers van Herman Brood and his Wild Romance plus eigen werk ten gehore brengen. Zwollenaar La Faille (ex-Sweet 'd Buster en Cuby and The Blizzards) is een oud-jeugdvriend van Brood. Hun vriendschap gaat terug naar hun kinderjaren in de Fuchsiastraat. Bromance, hetgeen vriendschap tussen jongens en mannen betekent, is dus een toepasselijke naam bij de feestelijke gebeurtenis van zaterdag.

 
Het weer: Zon en een aangename temperatuur
donderdag 25 mei 2017 0:00

Zwolle - Donderdag wordt een zonnige dag met af en toe een stapelwolk. Het blijft droog en bij een matige noordenwind wordt het maximaal 23 graden.

weerfoto-25-mei-2017-sportlaan.jpg
Sportlaan

Vrijdag wordt een dag met nog meer zon dan donderdag. Ook de temperatuur komt hoger uit. Bij een matige noordoostenwind komt de temperatuur uit op een zomerse 25 graden.

 
Ralph Keuning houder Erepenning Zwolle
woensdag 24 mei 2017 23:30
Zwolle - Burgemeester Henk Jan Meijer heeft woensdag 24 mei 2017 omstreeks 16.00 uur de erepenning van de gemeente Zwolle uitgereikt aan Ralph Keuning. Dit gebeurde tijdens de opening van een vijftal nieuwe exposities van de Fundatie, waaronder de ZomerExpo 2017 en Jeroen Krabbé, in Odeon. Ralph Keuning ontvangt de penning als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere verdiensten voor de stad.

Cultureel ondernemer
Ralph Keuning is als cultureel ondernemer een drijvende kracht in Zwolle en de regio. In tien jaar tijd heeft hij Museum de Fundatie letterlijk en figuurlijk weten uit te bouwen, met het OOG gericht op stad en samenleving. Zijn visie en durf leveren inspirerende en verrassende tentoonstellingen op voor een breed publiek. De Fundatie geeft Zwolle een geweldige impuls en nieuw elan.

 
CDA: Liever vervoer over water en weg
woensdag 24 mei 2017 23:03

Zwolle - De Statenfractie van het CDA wil dat de provincie meer inzet op goederenvervoer over water en efficiënter vervoer over de weg en minder op vervoer over het spoor. Tijdens de Provinciale Statenvergadering van 24 mei zijn de plannen voor goederenvervoer en logistiek besproken. Het goederenvervoer over het spoor veroorzaakt veel overlast voor omwonenden. De investeringen onlangs in het kanaal Almelo de Haandrik blijken hun vruchten af te werpen nu recent is gebleken dat het verkeer op het kanaal is toegenomen. "We hebben in Overijssel de faciliteiten om het vervoer over het water en over de weg uitstekend te laten verlopen zonder overlast voor omwonenden. Ik heb gedeputeerde Boerman dan ook opgeroepen om vooral hier op in zetten", aldus woordvoerder Verkeer en Vervoer Bart van Moorsel.

Goede positie Overijssel behouden
Bart van Moorsel: "Overijssel onderscheidt zich van andere provincies door goede mogelijkheden voor vervoer over de weg, maar ook over water. Juist de combinatie van de aansluiting op de vaarwegen, het internationale wegennet en de vele logistieke dienstverleners maakt Overijssel aantrekkelijk als vestigingslocatie voor bedrijven. Dat willen we graag zo houden en vooral ook meer uitdragen. Het CDA heeft dan ook volmondig haar goedkeuring gegeven aan dit voorstel". 

 
Motoragent betrokken bij aanrijding
woensdag 24 mei 2017 18:46
Zwolle - Woensdagmorgen 24 mei is er op de Oosterlaan een ongeluk ontstaan tussen een motoragent en een fietser uit Zwolle. De man uit Zwolle is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek moet uitwijzen wat er is gebeurd.

De aanrijding ontstond op de Oosterlaan ter hoogte van het busstation. Door de aanrijding liep de man hoofdletsel op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is onbekend hoe het op dit moment met hem gaat. De motoragent is niet gewond geraakt, maar is wel erg onder de indruk van wat er is gebeurd. Het team Verkeersongevallenanalyse onderzoekt de aanrijding om de oorzaak te achterhalen. Het onderzoek wordt gedaan door politiemensen uit een ander team. Dit is een standaard procedure bij dergelijke incidenten. Vanwege het onderzoek is een deel van de Oosterlaan afgesloten geweest voor verkeer. Er werden verkeersregelaars ingezet.

 
CCC krijgt Europese prijs uitgereikt
woensdag 24 mei 2017 17:23

Zwolle - Deze week hebben de leerlingen en docenten van het Carolus Clusius College (CCC) de prijs voor het beste eTwinning-project ontvangen. Het project Migrants and Refugees werd uit meer dan 500 projecten gekozen. De prijs werd uitgereikt tijdens een celebration ceremony op het CCC.

celebration_ceremony_2_1.jpeg 

Gezamenlijk internationaal project met impact
‘Wij zijn als school trots dat het eTwinningproject Migrants and Refugees, dat ontwikkeld is door onze docenten Amanda van Dijk en Bart Tip, uit meer dan 500 projecten gekozen is als beste eTwinning-project', aldus Jacqueline Drok, directeur van het CCC.

 
Kruising Gasthuisplein-Ter Pelkwijkstraat dicht
woensdag 24 mei 2017 17:08
Zwolle - Van 29 mei tot en met 2 juni is de rijbaan ter hoogte van het kruispunt Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat, Spoelstraat en Vijfhoek afgesloten. Verkeer met de bestemming Nieuwe Markt wordt omgeleid en rijdt via de Nieuwe Havenbrug de binnenstad in. De winkels en horeca blijven bereikbaar.

Nu de bouwwerkzaamheden aan het pand van Zara in de Spoelstraat nagenoeg gereed zijn, is het mogelijk om het laatste deel van het Gasthuisplein opnieuw in te richten. Het kruispunt ter hoogte van het Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat, Spoelstraat en Vijfhoek wordt van 29 mei tot 2 juni opnieuw bestraat.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 406 - 450 van 10539

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zondag 23 juli:
Reken maar van Jazz
zondag 23 juli:
Watoto
maandag 24 juli:
Onderhoudswerkzaamheden
woensdag 26 juli:
Blauwvingerdagen
donderdag 27 juli:
Thursty Tunes met Het Ko...
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
zaterdag 29 juli:
Onno Slot
woensdag 2 augustus:
cursus Kaartlezen
donderdag 3 augustus:
cursus Kaartlezen
zondag 6 augustus:
Koopzondag
zondag 6 augustus:
Ikea
dinsdag 22 augustus:
30 jaar BZK - 30 Kunsten...
woensdag 23 augustus:
While She Sleeps
zondag 27 augustus:
Ikea