banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Auto tot stilstand tege...
Alleen al de opmerking "'t ...
Auto tot stilstand tege...
Wat eeuwig zonde dat WLZ af...
Oplossingen voor hittes...
Klimaatsverandering (door d...
Auto tot stilstand tege...
Het zal vast een vrouw zijn...
Oplossingen voor hittes...
'n veertig derdejaars vmbo-...
Oplossingen voor hittes...
Ons klimaat veranderd weini...
Auto tot stilstand tege...
T mens was hoogbeijaard. Af...
Auto tot stilstand tege...
Wat een vooroordelen allema...
Auto tot stilstand tege...
Niet alle, Leonardo. Die va...
Auto tot stilstand tege...
Ech Bernard, je hebt gelijk...
Oplossingen voor hittes...
Prettig lezende: Ons klim...
Auto tot stilstand tege...
Moet iets anders zijn. Zoie...
Be Quick wint thuis van...
@ Teun it zijn allemaal s...
Auto tot stilstand tege...
De beelden staan al op dump...
Auto tot stilstand tege...
Zal idd wel een drankje he...
Verkeerschaos Willemska...
Ik merk wel dat er veel aut...
Verkeerschaos Willemska...
Hulde aan de gemeente Zwo...
Verkeerschaos Willemska...
Bovendien ver weg van de Wi...
Be Quick wint thuis van...
Uit welke jeugdopleiding he...
Auto tot stilstand tege...
Wat een idiote reactie soen...
Verkeerschaos Willemska...
H. van der Vegte, het lijkt...
Be Quick wint thuis van...
@ joppuh Mooi geschreven,...
Verkeerschaos Willemska...
De afsluitingen die in de w...
Auto tot stilstand tege...
tsja zal wel drank in het s...
Kleine apparaten voor i...
Dit jaar alleen van witte p...
'Rijden Zonder Invloed'...
Ja Ja mensen, ik heb boeren...
Be Quick wint thuis van...
Volkomen terecht. Met name ...
Berkum pakt magere wins...
Ahhhh het bier op en de gez...
Berkum pakt magere wins...
@code rood, ben benieuwd wa...
Kleine apparaten voor i...
nog even geduld joriss, waa...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Voorjaar in Zwolle
vrijdag 10 maart 2017 18:09

Zwolle - Op de eerste voorjaarsdag is onze fotograaf Cobie op pad gegaan om wat mooie foto's van Zwolle te maken. Geniet mee. Langzaam ontspruit de lente.

dsc_0011-bordermaker.jpg

dsc_0017-bordermaker.jpg

dsc_0030-bordermaker.jpg 

 
Graffiti het nieuwe middel om kiezers te trekken?
vrijdag 10 maart 2017 18:05

Zwolle - Zo vlak voor de verkiezingen zien we ineens een hele rij pilaren ondergeklad met de tekst: Grijp de Macht in rode verf op de Koggekade. Leden of sympathisanten van de SP? Of zou het een stille hint zijn?

dsc_0022-bordermaker.jpg 

Wordt graffiti het nieuwe middel van deze partij....of mogelijk een suggestie....gaan ze het schoonmaken?!?

dsc_0025-bordermaker.jpg

dsc_0026-bordermaker.jpg  

 
Hedon geeft kaarten weg voor Céline Dion
vrijdag 10 maart 2017 13:03

Zwolle - Zaterdag 7 april kan je in poppodium Hedon terecht voor De Grote Karaoke Show. Tijdens deze avond staan de bezoekers in de spotlight met een mega toffe live band achter zich. Er kan gekozen worden uit een lijst van 100 liedjes, maar Céline Dion stond daar niet tussen. Aangezien de nog altijd zeer populaire Canadese zangeres later dit voorjaar naar Nederland komt voor een optreden in het GelreDome, heeft Hedon gevraagd of er toch enkele hits van de superster aan de keuzelijst kunnen worden toegevoegd. Als klap op de vuurpijl kunnen bezoekers nu tickets winnen voor dit uitverkochte concert.

grotekaraokeshow19201080.png 

Stiekem is volgens Hedon iedereen wel een beetje fan van Céline Dion, maar lang niet iedereen durft dat ongegeneerd toe te geven. En dus gaan ze op zoek naar diegene die zich over zijn / haar schroom heen durft te zetten en 7 april het podium op durft te stappen om zijn / haar favoriete Dion nummer live te zingen tijdens De Grote Karaoke Show.

 
Politie Zwolle op zoek ivm bedreiging
vrijdag 10 maart 2017 12:54
Zwolle - Ivm een burgernetactie over een bedreiging hedenmiddag is de Politie Zwolle op zoek naar een man 1.70m. Blank. Witte jas, daaronder een zwarte capu en pet. Hij draagt een zonnebril en wordt eind 30 geschat.

Valt u iets verdachts op bel dan z.s.m met de politie op nummer 0800-0011.
 
22 duurzame terpwoningen in Stadshagen
vrijdag 10 maart 2017 12:19

Zwolle - Woningbouwcorporatie SWZ laat 22 duurzame terpwoningen bouwen aan de Wenckebachstraat, locatie Breecamp-Oost in Stadshagen. Aannemer Plegt Vos heeft onlangs de aanbesteding gewonnen. Op vrijdag 10 maart ondertekenden beide partijen het contract. De naam terpwoningen verwijst naar de verhoogde plek (bastions) waarop de woningen gebouwd worden.

swz_470.jpg

Deze bastions moeten in dit gebied waar weinig bebouwing is de overgang van stad naar polder benadrukken, zo staat in de stedenbouwkundige plannen die eraan ten grondslag liggen. De terpwoningen bestaan uit 22 sociale huurwoningen in 2 bouwlagen, met een parkeervoorziening op het binnenterrein. 18 woningen hebben een huur beneden de 592 euro per maand, de overige 4 beneden de 635 euro per maand (prijspeil 2017). Iedere woning beschikt over 24 zonnepanelen, een zonneboiler voor het opwekken van warmtapwater en worden verwarmd middels lucht. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en hebben kunststofkozijnen met driedubbele beglazing. De woningen worden via de Woningzoeker verhuurd vanaf begin 2018. Plegt Vos gaat de komende tijd de plannen verder uitwerken. De start van de nieuwbouw staat gepland voor het 4e kwartaal van 2017.

 
Voorkom financieel misbruik of uitbuiting
vrijdag 10 maart 2017 11:52
Zwolle - Wat doe je als er vermoedens zijn van ouderenmishandeling of financiële uitbuiting? Naar schatting zijn ongeveer dertigduizend ouderen jaarlijks het slachtoffer van financieel misbruik of financiële uitbuiting. Financieel misbruik is het ongepast gebruik van bezittingen van een oudere. Er zijn verschillende vormen van financiële uitbuiting zoals het wegnemen van geld, sieraden en goederen, de verkoop van eigendommen, misbruik van machtigingen, kopen op naam van een slachtoffer, gedwongen testamentwijziging, financieel kort houden en misbruik van rekeningen.

Je kunt in een dergelijk geval 24 uur per dag terecht bij Veilig Thuis IJsselland via telefoonnummer 0800 2000. Je kunt met hen contact opnemen voor jezelf als slachtoffer, pleger of getuige. Maar ook als je denkt dat een ander (misschien) slachtoffer, pleger of getuige is. Tevens kun je bij Veilig Thuis terecht voor ondersteuning middels advies en informatie.

 
"Help een gehandicapt kind op het paard!"
vrijdag 10 maart 2017 11:49
Zwolle - In de week van 13 april 2017 wordt er in Zwolle door de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost (VPGO) gebruikte kleding ingezameld ten behoeve van het paardrijden voor gehandicapten. Bij VPGO zijn 12 stichtingen in Overijssel aangesloten. Van 23 tot en met 31 maart wordt de bekende, witte inzamelzak bezorgd. Hierin kan men oude kleding en textiel doen. Ook gordijnen, beddengoed en gebruikte schoenen zijn zeer welkom. De gevulde zak dient op de datum, die op de zak staat vermeld, buiten te worden gezet.

De opbrengst uit deze inzameling komt onder anderen ten goede aan Stichting Paardrijden Gehandicapten in Zwolle. De twaalf aangesloten stichtingen hebben veel belang bij deze inzamelactie. Door de opbrengst is men in staat het financieel mogelijk te maken dat gehandicapte ruiters en amazones kunnen paardrijden. Want er zijn immers extra investeringen noodzakelijk om dit mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan tilliften voor rolstoelers. Mede door de stijgende exploitatiekosten van maneges, de verlaagde subsidies en de geringe draagkracht van ruiters, is de stichting erg afhankelijk van de inkomsten van de kledingacties.

 
Duyvenkamp winnaar Grote Zwolse Verkeersquiz
vrijdag 10 maart 2017 10:13

Zwolle - Basisschool De Duyvenkamp heeft donderdag 9 maart de Grote Zwolse Verkeersquiz 2017 gewonnen. Luuk Mulder en Marlieke Nijboer hebben namens hun school de Zwolse wisselbeker in de wacht gesleept. Deze ontvingen zij uit handen van Filip van As, wethouder Verkeer en Vervoer.

winnaars_de_grote_zwolse_verkeersquiz_2017.jpg

De Verkeersquiz werd gehouden in schouwburg Odeon onder leiding van Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma Zapplive en ‘Wie is de mol?'. Na verschillende rondes versloeg uiteindelijk De Duyvenkamp -met een grote overwinning van 23 punten- De Ichthus de winnaar van vorig jaar met 11 punten. En de derde winnaar is De Ark met 10 punten. De Koninging Emmaschool is de vierde geworden. De prijs voor het mooiste spandoek ging naar basisschool De Octopus. Alle aanwezige kinderen in de zaal zijn tevens winnaars. Zij hebben in de voorrondes al laten zien dat zij een beter inzicht in- en kennis van het verkeer hebben, daarom kregen zij van de wethouder Van As een medaille.

 
Cultureel Foodfestival Lepeltje Lepetje breidt uit
vrijdag 10 maart 2017 8:08
Zwolle - Het cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje strijkt voor de derde keer neer in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Het festival breidt dit jaar uit met een vierde dag. Van donderdag 29 juni t/m zondag 2 juli worden de meest uiteenlopende gerechten geserveerd terwijl er toffe bands en DJ's spelen. Ook de kids vermaken zich optimaal en er is tevens een mooie-spullen-markt. Zoals altijd is de toegang gratis. Kortom: hét recept voor heerlijke dagen parkhangen.
"Zwolle heeft Lepeltje Lepeltje in de afgelopen jaren echt omarmt. We zijn heel blij dat we op deze derde editie niet drie, maar vier dagen lang bourgondisch gaan genieten."

Mobiele keukens serveren vers bereid, ambachtelijk eten waarvan het water je in de mond loopt. Het ruime aanbod verrukkelijke gerechten is om je vingers bij af te likken. Of je nou omnivoor, carnivoor, herbivoor, snackliefhebber of fijnproever bent. Daarnaast worden er heerlijke (speciaal)bieren en wijnen geserveerd. Het middelpunt van Lepeltje Lepeltje is het kleurige podium, waar bands en DJ's de toon zetten. Er komt van alles voorbij: funk, soul, rock, wereldmuziek, noem maar op. Reken maar dat de sfeer er goed in komt.

 
Het weer: Een aangename lentedag
vrijdag 10 maart 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag wordt een aangename dag met aardig wat zon, afgewisseld met bewolking. Bij maar weinig wind wordt het maximaal 11 graden.

weerfoto-10-maart-2017.jpg
Simon van Slingelandtplein

Zaterdag begint met flink wat zon. In de loop van de dag ontstaat er kans op een buitje. Bij een zwakke zuidenwind wordt het maximaal 12 graden.

 
Jongeren en politiek: een onmogelijke combi?
donderdag 9 maart 2017 20:00

Zwolle - Bij elke verkiezing speelt weer de vraag: hoe betrek je jongeren meer bij de politiek? En hoe belangrijk is dat eigenlijk? Studenten van de opleiding Mediaredactie van Landstede interviewen gastdocenten en elkaar over deze vraag. Voor veel jongeren lijkt politiek saai en een ver-van-mijn-bed-show. Moderne, snelle communicatiemiddelen en presentatoren als Tim Hofman met zijn youtubekanaal #BOOS maken het wel iets minder onaantrekkelijk.

mediaredactie_politiek_2_1_van_1_custom.jpg 

Het is een gemêleerd gezelschap, de Mediaredactieklas van Landstede op het Stadionplein. Onder de 27 studenten is een GroenLinkser die aan de Jongerenraad van Zwolle deelneemt. Er is ook iemand die wel wat ziet in Thierry Baudet en zijn programma. Een ander overweegt om helemaal niet te gaan stemmen: ‘De stemwijzer adviseerde me om op 50PLUS te gaan stemmen. Dat ga ik dus echt niet doen.' Waarmee het meteen duidelijk is dat men jongeren niet over één kam moet scheren. Een groot deel van de klas is trouwens nog niet stemgerechtigd. Dat maakt het er voor hen niet eenvoudiger op om de waarde van politiek in te zien. 

 
Kluun naar Cinema Cultura
donderdag 9 maart 2017 19:47

Zwolle - Auteur Kluun komt op zondag 19 maart naar Waanders In de Broeren voor de eerste editie van Cinema Cultura. De auteur die vorige maand zijn nieuwe boek DJ presenteerde komt voor een exclusief optreden naar Zwolle en vertelt over zijn boek en het thema hiervan. De bestseller auteur staat met ‘DJ' in de top 3 en zowel boek als film hebben verwante thema's zoals de eenzaamheid en de achterkant van roem.

kluun_omslag.jpg 

DJ is het nieuwe boek van Kluun. Dit boek gaat over de DJ Thor die een exorbitant leven heeft en de toppen van de roem leert kennen, maar ook de dalen. Het boek sluit naadloos aan bij de film Lost in Translation en de muziek tijdens Cinema Cultura bij Waanders In de Broeren.

 
32 Deltion studenten naar nationale finales
donderdag 9 maart 2017 12:23
Zwolle - Van 16 t/m 18 maart doen 32 studenten van het Deltion College mee aan de nationale finales van Skills Heroes, genaamd Skills The Finals. Tijdens deze finales gaan ze de strijd aan om Nederlands kampioen in hun vakrichting te worden. De finales vinden plaats in de RAI Amsterdam.

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor mbo'ers in Nederland. Tijdens deze wedstrijden krijgen mbo-studenten uit het hele land de kans om hun talenten te laten zien. De wedstrijdopdrachten zijn ontwikkeld door WorldSkills Netherlands en gebaseerd op de kwalificatiedossiers van de opleidingen. Angelien Docter, lerares Mediavormgeving: ‘Doordat de opdrachten aansluiten bij ons kwalificatiedossier, kunnen we het project goed inpassen in ons onderwijsprogramma.'

 
Gouden Schoolkantine Schaal voor Talentstad
donderdag 9 maart 2017 12:08
Zwolle - TalentStad Beroepscollege heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend omdat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk.

Daarmee komt TalentStad tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. Dat is niet raar. Verleidingen weerstaan, vraagt zelfcontrole en jongeren zijn, net als volwassenen, sneller geneigd te kiezen voor makkelijk dan voor gezond. Uit gedragskundige onderzoeken blijkt dat kantinebezoekers vaker verstandig kiezen als het aanbod vooral uit gezonde producten bestaat.

 
NLdoet actief op Zwolse zorglocaties
donderdag 9 maart 2017 12:05
Zwolle - Vrijwilligers van NLdoet komen medewerkers van Theodora Vos de Wael, Nieuwe Haven en Anna Heerkens assisteren bij verschillende initiatieven. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart slaan ze de handen ineen voor een speciale actie. Dit varieert van een roofvogelshow en pannenkoeken bakken tot schoonmaken en een maaltijd bereiden.

Dit gebeurt in het kader van de NLdoet actie georganiseerd door het Oranje Fonds. Dit initiatief opgebouwd samen met duizenden organisaties in het land is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Leerlingen van onderwijscentrum De Twijn zetten zich in op de locaties Nieuwe Haven en Theodora Vos de Wael op vrijdag 10 maart. In Nieuwe Haven gaan ze samen eten koken en er natuurlijk zelf van genieten en in Theodora Vos de Wael staat een roofvogelshow in de binnentuin op de planning. In zorghuis Anna Heerkens wordt op vrijdag 10 maart geschrobd en geboend om op zaterdag 11 maart te genieten van een pannenkoekenfestijn. 

 
Landstede Basketbal naar bekerfinale
donderdag 9 maart 2017 10:59
Zwolle - Landstede Basketbal heeft woensdagavond een ticket voor de finale van het bekertoernooi in de wacht gesleept. De ploeg van coach Herman van den Belt wist, na de zege in eigen huis, ook het uitduel tegen Forward Lease Rotterdam nipt te winnen (71-72) en plaatste zich zodoende voor de NBB bekerfinale. In die finale treft Landstede Basketbal het Groningse Donar.

Aangezien Donar de bovenste helft van het bekerschema heeft doorlopen, wordt de bekerfinale op zondag 26 maart gespeeld in MartiniPlaza, de thuishaven van Donar. Voor de fans van Landstede Basketbal betekent dit dat er een reisje naar Groningen op het programma staat. "Door een mail te sturen naar tickets@landstede.nl kunnen de Zwolse supporters zich bij ons aanmelden voor de finale", zegt Marthijn van der Wal namens Landstede Basketbal. In de mail dient de volgende informatie te staan: naam, adres, telefoonnummer en het gewenste aantal kaarten volwassenen/jeugd. "Daarnaast is het mogelijk om per supportersbus naar het noorden af te reizen. Het is dus wenselijk dat in de mail tevens wordt aangegeven op welke wijze er wordt afgereisd naar MartiniPlaza." Voor volwassenen kost een kaartje voor de bekerfinale 15 euro. Jeugd tot en met 17 jaar betaalt 10 euro. De finale tussen Donar en Landstede Basketbal begint zondag 26 maart om 14.00 uur.

 
Het weer: Buien met in de middag wat zon.
donderdag 9 maart 2017 0:00

Zwolle - Donderdagochtend kan er nog een enkele bui vallen. Daarna klaart het wat op. Wel kunnen daarna in de middag weer wat buien gaan vallen. Bij een matige westenwind wordt het maximaal 11 graden.

weerfoto-9-maart-2017-dijkstraat.jpg
Dijkstraat

Vrijdag wordt het een aangename dag met 's middags kans op zon. De temperatuur komt bij weinig wind uit op maximaal 12 graden.

 
WRZV blijft goed meedoen in KNVB Hoofdklasse
woensdag 8 maart 2017 19:10
Zwolle - Na een onnodige en misschien wel aan een zichzelf te verwijten nipte nederlaag tegen titelfavoriet IFC Donaci moest de WRZV aantreden in Dronten tegen ASVD. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen ging voor de WRZV met 4-5 verloren. Niettemin een belangrijke wedstrijd voor de Zwollenaren die volop in de race zijn voor plek drie in de eindstand.

De rode draad dit seizoen is voor de WRZV toch wel het creëren, maar vooral het missen van de kansen. Ook de slotminuten in een wedstrijd zijn en blijven een uitdaging om een zekere overwinning in veilige haven te loodsen. In Dronten was het eigenlijk niet veel anders. Na tien minuten wedstrijd nam de wrzv de leiding met 0-1 door een doelpunt uit een scrimmage van Mohammed Ali Pour Asli. Voordat de score was geopend had de WRZV al meerdere mogelijkheden om zeep geholpen en de keeper van ASVD continue op de goede plek. De ploeg uit Dronten probeerde het ook wel, maar wist niet echt door de Zwolse defensie te breken en dit leverde de nodige frustraties op en uiteindelijk een gele kaart.

 
Inspectie dijken staat weer voor de deur
woensdag 8 maart 2017 15:50

Zwolle - Om te inspecteren of de dijken goed de winter zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn, start het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) op woensdag 15 maart met de jaarlijkse inspectie van de dijken, in historisch vakjargon ‘dijkschouw' genoemd. Naast de conditie van de dijken checken de dijkinspecteurs ook of (delen van) de dijken goed zijn onderhouden door particuliere eigenaren en andere onderhoudsplichtigen.

dijkschouw_-_holen-gaten_1.jpg 

Jaarlijkse controle
Ieder jaar controleert het waterschap zowel in het voor- als najaar de dijken op beschadigingen. In het voorjaar wordt bekeken hoe de dijken de winterperiode hebben doorstaan, in het najaar hoe ze de winterperiode ingaan. Zo kunnen eventuele schades op tijd worden hersteld. 

dijkschouw_-_rijspoorschade_1.jpg 

dijkschouw_-_uitspoeling.jpg 

 
Berkum ontvangt nieuwe koploper WHC
woensdag 8 maart 2017 15:38
Zwolle - Berkum neemt het zaterdag in eigen huis op tegen WHC, de kersverse koploper in de 1e Klasse D die de Zwollenaren vorige week met één puntje verschil van de eerste plek stootte. De thuisclub krijgt dus direct kans op revanche, maar weet dat ze aan WHC een lastige en bijzonder taaie tegenstander krijgt.

"WHC is mentaal erg sterk. Ze voetballen altijd met veel inzet en scoren vaak laat in een wedstrijd nog de beslissende goal," aldus Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. "Wij moeten ons eigen spel spelen, dan zullen we ook nu weer kansen krijgen. Alle randvoorwaarden voor een lekkere pot voetbal zijn aanwezig!"
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 406 - 450 van 9893

Nieuwstips Weblog Zwolle

chw16718-16226-bannerset-corporate-campagne.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

banner-140-120.gif  

Toegang
Wat is er te doen?
woensdag 26 april:
Nabestaandengroep
woensdag 26 april:
Theatergroep Carver
woensdag 26 april:
Kids LenteBios
woensdag 26 april:
Voorstelling Hedda Gable...
donderdag 27 april:
Koningsdag Park Eekhout
donderdag 27 april:
Koningsdag Nieuwe Markt
donderdag 27 april:
Kingdance
vrijdag 28 april:
Stavast met Marco Roelof...
vrijdag 28 april:
Dilana Smith
vrijdag 28 april:
Masterclass FilmActeren
zaterdag 29 april:
Misdaad en straf
zaterdag 29 april:
Goudsteeg21
zaterdag 29 april:
IVN Fietsexcursie
zaterdag 29 april:
Ares
zaterdag 29 april:
Moederdagactie