banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Matige start Be Quick i...
Hey Hessel doe mij dan maar...
Matige start Be Quick i...
Ook nog even naar jurassic ...
Getuigenoproep straatro...
Will heeft gelijk, het moet...
RAWdefinition en Pinkst...
Heerlijk Wat een verademin...
Matige start Be Quick i...
Het is super gezellig op Te...
Matige start Be Quick i...
@PeterD Er is internet op ...
Matige start Be Quick i...
Is er geen Internet op Ters...
Het weer: Stapelwolken ...
Ik heb gehoord dat de bewon...
Getuigenoproep straatro...
geloof dat will vertrok...
Matige start Be Quick i...
Terschelling? Niet gek maar...
Matige start Be Quick i...
@Bequicker oe de rood zwa...
Matige start Be Quick i...
Het trieste is dat dit Ronn...
Matige start Be Quick i...
Als mijn vrouw haar maandel...
Het weer: Stapelwolken ...
@Taupe Met wat?
Matige start Be Quick i...
L@urentine Waarom zo'n ve...
Het weer: Stapelwolken ...
He Tauge, ik denk dat je be...
Matige start Be Quick i...
Ik heb alleen een scoeter. ...
Matige start Be Quick i...
Bericht door Ronnie Morssin...
Matige start Be Quick i...
Waar blijft dat wedstrijdve...
Website voor toegankeli...
Mooi. Hoe meer aandacht hie...
Website voor toegankeli...
https://toegankelijkestad.z...
CDA: Liever vervoer ove...
Ja idd..Als bewoner pal naa...
Matige start Be Quick i...
Wat heeft vvB hier nou weer...
Matige start Be Quick i...
Wat een treurig blog is dit...
CDA: Liever vervoer ove...
En al die dieselvrachtwagen...
Getuigenoproep straatro...
Racisme is een minstens eve...
Matige start Be Quick i...
Als een dief van de nacht i...
Getuigenoproep straatro...
@ will donker getint li...
Ralph Keuning houder Er...
Hij heeft de Fundatie lande...
Matige start Be Quick i...
Tja onze succes supporter l...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Eric van den Ham NL kampioen Survivalrun
zondag 21 mei 2017 20:02

Zwolle - Een hardlooproute van 8km door de natuur om Dronten in combinatie met talloze spektaculaire hindernissen vormde een prachtig décor van de op één na laatste wedstrijd van competitie in de Topklasse Korte Survivalrun. (KSR) De eerste startgroep ging er zoals gebruikelijk keihard van start.

eric_hakken_survivalrun_dronten.jpg

Thor Zwolle liet zich gelden met vier atleten bij de top 15. Eric van den Ham legde beslag op de 3e plek overall en 1e plek veteranen. Met deze wedstrijd wist Eric álle wedstrijden in deze veteranencompetitie te winnen en prolongeerde daarmee zowel de 3e plek in het algemeen klassement Topklasse senioren als het Nederlands kampioenschap Topklasse KSR veteranen. De warme omstandigheden deerden de goed getrainde atleten niet aangezien het hardloop- en klimtempo erg hoog was. Bij het onderdeel houthakken moest een enorm dike stam doormidden gehakt worden om vervolgens de twee stukken een kilometer lang mee te tillen. Dit onderdeel bleek voor een groot deel de uitslag te beïnvloeden. 

 
Matige start Be Quick in nacompetitie
zondag 21 mei 2017 19:58

Zwolle - Be Quick heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Deto een nederlaag geleden. De ploeg ging met 0-2 ten onder. Tegen een tegenstander die minstens gelijkwaardig was komt de ploeg van Jan Locht en Rudi Fillet vlak voor rust op achterstand.

 4-470.jpg

Uiteindelijk wordt het doelpunt geboekstaafd als een eigen doelpunt van Emiel Brinkhuis. Het wordt een moeilijk verhaal als Ties van Wijk in de loop van de tweede helft met een rode kaart de kleedkamer moet opzoeken. Kort daarna maakt Shayesteh de 0-2 voor Deto. Daarmee leidt Be Quick weer eens een nederlaag, na acht wedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest. Dinsdagavond zal in Vriezenveen de return plaatsvinden. Be Quick heeft dan uiteraard een klein wondertje nodig.

2.jpg
3.jpg

 
Voorzomerfeest in Doepark Nooterhof
zondag 21 mei 2017 19:50

Zwolle - Zondagdagmiddag was het een gezellige drukte in het Doepark Nooterhof. Onder een heerlijk lentezonnetje werd het voorzomerfeest door vele gezinnen bezocht.

mariekevandenberg_weblog_1581.jpg
Foto's: Marieke van den Berg

Tijdens dit voorzomerfeest was er de mogelijkheid om aan diverse workshops deel te nemen of presentaties bij te wonen in het thema Do It Yourself Groen. Pluimage verzorgde vertelvoorstellingen over dier en natuur. De dag stond in het teken van zelf verbouwen, hergebruiken en vergroenen. Een betere lentedag was niet denkbaar voor dit voorzomerfeest.

 mariekevandenberg_weblog_1605.jpgmariekevandenberg_weblog_1601.jpg

mariekevandenberg_weblog_1589.jpg
Meer foto's via lees verder...

 
Derde editie Unicef Wereldfestival
zondag 21 mei 2017 12:31

Zwolle - Op zondag 25 juni organiseert de evenementencommissie van Unicef regio Zwolle alweer de derde editie van het Unicef Wereldfestival in Doepark de Nooterhof. Van 12:30 - 18:00 uur worden allerlei leuke activiteiten met een werelds thema georganiseerd. Bezoekers van alle leeftijden kunnen onder andere genieten van een optreden van kinderkoor UP4S uit Oeganda, Spaanse gitaarmuziek van Errol Pawiredjo en de Afrikaanse klanken van Dina Music en Faso Foli.

unicef_wereldfestival.jpg


Het festival wordt gepresenteerd door De Meisjes van Plezier en wordt om 13:00 uur geopend door Sann Leisink uit Zwolle. De veertienjarige scholiere werd in april uitgeroepen tot Koningin van de Jeugd, als beste spreker bij het Unicef Kinderrechten Debattoernooi. Na de opening gaat het programma van start met de optredens op het hoofdpodium in het Doepark. Er is de hele middag van alles te doen voor de bezoekers. Zo kunnen er workshops gevolgd worden en kunnen bezoekers de beginselen leren van Tai Chi, Capoeira, buikdansen, schermen of de Flamenco. Voor kinderen is er een speciaal kinderplein, waar de jongste bezoekers bijvoorbeeld cakejes kunnen versieren, mee kunnen doen met kindertheater Rixt en gave activiteiten met de scoutingclub uit Raalte.

 
Handbaldames Travelbags/HV Zwolle winnen
zondag 21 mei 2017 9:19

Zwolle - Op vrijdagavond 19 mei 2017 mochten de Zwolse dames in de kwartfinale van de beker aantreden tegen HV Duiven. In de competitie wisten de dames thuis fors te winnen, maar uit werd er helaas verloren. Het kon dus alle kanten op gaan!

naamloos.jpg 

Het begin van de wedstrijd verliep wat stroef en in de eerste vijf minuten wisten beide teams niet tot scoren te komen. Toch wist Zwolle als eerst de bal in het netje te leggen. Door middel van een strafworp, breaks en mooi uitgespeelde aanvallen konden de Zwolse dames op een 8-4 voorsprong te komen. Helaas volgde daarna een rommelige periode, waarin de dames van Zwolle te snel in de aanval wilden en de ballen niet altijd op de juiste plek aankwamen. Hierdoor kon Duiven een voorsprong van 10-11 pakken. Zwolle wist dat ze het hoofd koel moesten houden en dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Zij kwamen weer terug in hun spel en wisten weer met een marge van vier doelpunten voor te komen. Helaas wist Duiven nog in de laatste seconde via het blok en binnenkant paal de bal binnen te rollen, waardoor de ruststand 16-13 was.

 
Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken
zondag 21 mei 2017 0:00

Zwolle - Zondag wordt een mooie dag met veel zon. Vooral in de ochtend is deze veel aanwezig. In de middag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 20 graden.

weerfoto-21-mei-2017-ten-oeverstraat.jpg
Ten Oeverstraat

Maandag loopt de temperatuur weer op tot boven de 20 graden. De zon schijnt flink en bij een matige zuidoostenwind komt de temperatuur uit op zo'n 24 graden.

 
Negende carportsale Zwolle Zuid
zaterdag 20 mei 2017 21:44

Zwolle - In Zwolle-Zuid werd alweer voor de negende keer de carportsale georganiseerd aan de Hanselaarmate, Hoefslagmate, Holtmate en Tichelmeesterlaan.

001.jpg 

De deelnemende bewoners hadden hun koopwaar uitgestald onder de eigen carport. De deelnemers hadden hun zolder opgeruimd en verder werd het hele jaar koopwaar van vrienden en familie verzameld. Het assortiment is dan ook elk jaar wisselend, verrassend en gevarieerd. De markt is bekend wegens de gemoedelijke sfeer. Voor kinderen waren er diverse gratis activiteiten.

002.jpg

003.jpg 

004.jpg 

 
Onderzoek naar parkeergedrag en fietscoaches
zaterdag 20 mei 2017 21:11
Zwolle - Waar en hoe parkeert u uw fiets in de binnenstad? Wat vindt u van de inzet van de fietscoaches? Laat uw aantwoorden weten via www.fietsparkeergedrag.nl en maak ook kans op één van drie cadeaubonnen ter waarde van 25 euro. Met uw hulp kan het fietsparkeren in onze prachtige binnenstad beter gefaciliteerd worden en het gebruik van de fiets als vervoermiddel verder gestimuleerd worden.

Afstudeerstudenten Jurgen van Oudbroekhuizen en Léon Nomden van de hogeschool Windesheim voeren het onderzoek uit voor RoyalHaskoningDHV. De vragenlijst bestaat uit ongeveer 20 meerkeuzevragen en uw deelname aan het onderzoek duurt tussen 5 en 7 minuten. De vragenlijst begint met enkele algemene vragen, daarna volgen vragen die zijn toegespitst op de binnenstad die u regelmatig bezoekt per fiets. Aan het einde is er de mogelijkheid om uw gegevens achter te laten zodat u meedingt naar één van de drie cadeaubonnen ter waarde van 25 euro.

 
Eerste editie Wijkfestival Zwolle-Zuid
zaterdag 20 mei 2017 21:07
Zwolle - Zwolle-Zuid beleeft op woensdag 24 mei, van 16 tot 20 uur de eerste editie van het eigen wijkfestival. Tijdens het evenement in het centraal gelegen wijkcentrum SIO (Thorbeckelaan 2) wordt een bruisend aanbod gepresenteerd van initiatieven en mensen die dit stadsdeel kleur geven.

Op het programma staan onder meer optredens van rapformatie Fakkelteit en improvisatieartiest André Besseling, zijn er sport- en spelactiviteiten van sportclubs en SportService Zwolle, is er een DJ-workshop door wijkbewoner Hans Stroeve en er is kindervermaak. Bovendien worden de uitkomsten van het gemeentelijke Buurt-voor-Buurtonderzoek voor Zwolle-Zuid en de wijkopgaves voor het stadsdeel besproken (om 16.30 en om 19 uur). Verder neemt oud-wijkbewoner Siem van der Weerd bezoekers met een historische presentatie mee naar ‘oud-Zuid'.

 
Demonstratiemars tegen Monsanto
zaterdag 20 mei 2017 20:39

Zwolle - Zaterdagmiddag liepen ongeveer honderd mensen een demonstratiemars tegen Monsanto. De Mars tegen Monsanto is een wereldwijd fenomeen en wordt jaarlijks in ruim 400 steden en 40 landen gelopen.

mariekevandenberg_weblogzwolle_1556.jpg
Foto's: Marieke van den Berg

In 2015 liepen in Zwolle zo'n 400 mensen mee met de mars. Ook zaterdag werd de Mars gestart om 13:00 uur vanaf het Ter Pelkwijkpark. De Mars is een protest tegen de vrijhandelsverdrag CETA dat een verbod op het gebruik van Roundub belemmeren. Het hoofdbestanddeel van dit bestrijdingsmiddel is gebleken slecht voor de gezondheid en veroorzaakt waarschijnlijk kanker en Parkinson.

mariekevandenberg_weblogzwolle_1536.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_1527.jpg
mariekevandenberg_weblogzwolle_1520.jpg

 
Het weer: Wisselend bewolkt met kans op een bui
zaterdag 20 mei 2017 0:00

Zwolle - Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af en is er kans op een bui. In de loop van de dag wint de zon meer terrein. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 19 graden.

weerfoto-20-paulus-buysstraat-mei-2017.jpg
Paulus Buysstraat

Zondagochtend is het voornamelijk zonnig. In de middag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Het blijft de hele dag droog. Het wordt maximaal 20 graden bij een maximaal matige zuidwestenwind.

 
Maatje op Maat wint stimuleringsprijs
vrijdag 19 mei 2017 23:48

Zwolle - Maatje op Maat heeft de Rotarystimuleringsprijs Noord-Nederland 2017 gewonnen. Het project van Landstede werd ingediend door de Rotary Ommen-Dedemsvaart en won een geldbedrag van 10.000 euro. Maatje op Maat was genomineerd uit een totaal van negen inzendingen en moest het woensdagavond opnemen tegen drie andere genomineerde projecten. Zowel de publieksjury als de vakjury waren het erover eens dat Maatje op Maat een "maatje te groot was' voor de overige genomineerden.

stimuleringsprijs.jpg

‘Met respect voor de drie andere nominaties', zo benadrukte de gouverneur bij de prijsuitreiking. Het dichtst in de buurt van de winnende score (8,7) kwam nog het project rond het Apple Museum van Orvelte (7,7) ondersteund door RotaryClub Beilen. De andere genomineerde projecten waren "Meesterschap in Techniek" (RotaryClub Lelystad) en "Wisdom from Abroad" (RotaryClub Groningen-West).

 
Finale van Adviseurs van de Toekomst
vrijdag 19 mei 2017 23:24

Zwolle - Toekomst in het provinciehuis in Zwolle. 12 schoolklassen van het voortgezet onderwijs en MBO uit het Vechtdal en de IJssel-Vechtdelta gaven advies aan opdrachtgevers van de programma's ‘Ruimte voor de Vecht' en ‘Waterveiligheid en klimaatbestendigheid in de IJssel-Vechtdelta'. In een spannende eindstrijd streden Cibap en Greijdanus College uit Zwolle voor de felbegeerde titel ‘beste adviesbureau van 2017'. Greijdanus College won met hun advies aan gemeente Kampen waarin zij in beeld brachten wat bewoners en ondernemers van de Kampereilanden zelf kunnen doen als het gebied overstroomt. Hierin gaven zij aandacht aan twee scenario's: een dijkdoorbraak na een korte storm en een overstroming na een langdurige storm.

finale_adviseurs_vd_toekomst_2.jpg 

Het eindevenement van Adviseurs van de Toekomst begon met een markt, waarin de leerlingenadviesbureaus hun adviezen pitchten aan een reizend jurypanel van leerlingen en opdrachtgevers uit de programma's ‘Ruimte voor de Vecht' en ‘IJssel-Vechtdelta'. Zij gaven advies op vragen als ‘Pas de verschillende mogelijkheden om een rivier meer ruimte te geven toe op de Vecht', ‘Ontwerp een dijk in stedelijk gebied met meer functies dan alleen het tegenhouden van water', ‘Bedenk een voorlichtingscampagne om bewoners in de IJssel-Vechtdelta ‘waterbewust' te maken' en ‘Breng in beeld wat bedrijven, zoals ziekenhuizen, energiemaatschappijen en andere kwetsbare organisaties, kunnen doen om de waterveiligheid van hun bedrijf te vergroten'. Uit deze markt selecteerde de jury twee adviesbureaus die tijdens de grote finale in de statenzaal streden voor de titel ‘beste adviesbureau van 2017'. Het jurypanel bestond uit leerlingen en de bestuurders Bert Boerman (gedeputeerde provincie Overijssel), Jan Uitslag (wethouder gemeente Dalfsen), Herman Odink (bestuurder Waterschap Drents Overijsselse Delta), Matthijs Nijboer (directeur Natuur en Milieu Overijssel), Ed Anker (wethouder gemeente Zwolle) en Gerrit Jan Veldhoen (wethouder gemeente Kampen)

finale_adviseurs_vd_toekomst_1.jpg 

 
Benefiet Golftoernooi levert € 25.000 op
vrijdag 19 mei 2017 23:08

Zwolle - Het Ronald McDonald Huis Benefiet Golftoernooi dat op vrijdag 19 mei werd gehouden heeft € 25.000,- opgeleverd. Dit bedrag komt ten goede aan de exploitatie van het Huis in Zwolle waar ouders kunnen logeren als hun kindje in Isala is opgenomen. Deze uitverkochte elfde editie bij Golfclub Zwolle had een culinair tintje door de bijdrage van Zwolse toprestaurants Het Pestengasthuys, Over de Tong, De Librije en Vito's. Zij serveerden in de baan verschillende proeverijtjes aan de deelnemers. Ook kwam Ronald McDonald Kinderfonds directeur Renate Westerlaken langs om het welkomstwoord te verrichten. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en vindt het bijzonder dat zoveel bedrijven en organisaties zich in zetten voor het Huis.

cheque_rmhz_2017_2.jpg  

Golfen voor goed doel
Ronald McDonald Huis Zwolle nodigt al elf jaar lang bedrijven uit om deel te nemen aan het Benefiet Golftoernooi. Zoals ieder jaar, stelt Golfclub Zwolle haar prachtige banen beschikbaar voor dit toernooi. Tijdens dit toernooi speelden 88 deelnemers van meer dan 24 verschillende bedrijven mee voor het goede doel en dat betekent een uitverkochte editie. McDonald's Heerde, Kampen en Zwolle ging er vandoor met de beker én de eeuwige roem.

nummer_1_persbericht1_1.jpg 

 
Actie Lock me Up - Free a girl op Grote Markt
vrijdag 19 mei 2017 22:55

Zwolle - Ilona en Dikkie zitten sinds 11uur vanochtend 12 uur lang opgesloten in hokjes van 2 bij 1 meter. De hokjes stellen de ruimtes voor waar de meisjes in India, die vooral vanuit armoede gedwongen in de prostitutie belanden, in opgesloten worden. Ilona de Jong (33): 'het idee dat kinderen geen kind kunnen zijn en handelingen moeten verrichten bij mannen, daar gaan mijn nekharen van overeind staan. Daarom zit ik hier geld op te halen voor de meiden die wel in die situatie verkeren'.

mariekevandenbergfotografie_weblogzwolle_1512.jpg 
Foto's: Marieke van den Berg

Ook Dikki van Gijssel (64) heeft zich op laten sluiten. 'Ik werk voor het Leger des Heils en ben met slachtoffers in contact gekomen, dat is de reden dat ik hier zit. Het is echt een gruwelijke wereld, die van mensenhandel, men denkt dat het alleen ver weg kan gebeuren, maar het gebeurt ook in Nederland. Daarom roep ik op, dat mensen goed om zich heen kijken en elkaar helpen en de hulpdiensten inschakelen wanneer er sprake is van huiselijk geweld, of wanneer er vaak vreemde bezoekers bij een buurvrouw komen bijvoorbeeld.'

mariekevandenbergfotografie_weblogzwolle_dikkie.jpgDikkie 

mariekevandenbergfotografie_weblogzwolle_ilona.jpg
Ilona 

 
Actie Lock me Up – Free a Girl
vrijdag 19 mei 2017 15:02

Zwolle - De actie Lock me Up - Free a Girl die dit jaar voor het eerst in Zwolle plaatsvindt, wordt goed ontvangen. Inmiddels staat de Zwolse teller, inclusief giften van vele gulle passanten op bijna 11.000 euro. Nu al een fantastisch resultaat.

lock_me_up-free_a_girl.jpg 

Wethouder de Heer sluit laatste deelnemers op
Morgen, zaterdag 20 mei, is het alweer de laatste dag. Wethouder de Heer sluit dan om 11.00 uur Jacquelette Veldt en Sigrid Huisman op voor de laatste 12 uur. Op de voorlaatste dag nemen Ilona de Jong en voormalig raadslid Dikkie van Gijssel plaats in de hokjes.

 
Dirk Marcellis en PEC Zwolle met elkaar door
vrijdag 19 mei 2017 14:47
Zwolle - PEC Zwolle heeft het contract van Dirk Marcellis met drie seizoenen verlengd. De 29-jarige verdediger, die in juli 2015 overkwam van NAC Breda, blijft zodoende tot en met het seizoen 2019-2020 in Zwolle actief. Tot nu toe speelde Marcellis 63 wedstrijden voor de Zwollenaren. Hierin wist hij vier keer het doel te vinden en bereidde hij drie keer een doelpunt voor.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is te spreken over de verlengde samenwerking:,, Dirk heeft de afgelopen seizoenen bewezen van enorme waarde te zijn voor PEC Zwolle. Dit komt voort uit zijn ervaring, rust en verdedigende kwaliteiten. Het doet me dan ook goed, een speler van Dirk zijn ervaren kaliber voor langere tijd aan de club te kunnen binden."

 
Energiezuinig racen op één liter brandstof
vrijdag 19 mei 2017 11:53

Zwolle - Het Blue Racing Team van Windesheim ontwierp de innovatieve Blue Bolt en doet met deze duurzame auto mee aan de Shell Eco-marathon in Londen.

shelleco1.jpg 

De wedstrijd in Londen is opgedeeld in meerdere categorieën en vindt plaats van 22 tot en met 28 mei. Het Blue Racing Team van Windesheim doet mee in de klasse 'Urban concept' en voldoet aan de vanuit Shell verplicht gestelde specificaties die aan deze klasse zijn verbonden. In 39 minuten moeten de auto's tien rondjes over een circuit in de buurt van het London Aquatics Centre rijden, op een ingestelde snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur. Vervolgens beoordeelt een jury de deelnemers op efficiëntie van hun energiegebruik, uitgedrukt in het aantal kilometers per liter brandstof.

 
Regio Zwolle Volleybal verlengt contract
vrijdag 19 mei 2017 10:21
Zwolle - Regio Zwolle Volleybal kan aankomend seizoen wederom beschikken over de diensten van Ester de Vries, Anneke Ykema en Siska Hoekstra. Het drietal was afgelopen jaar al actief voor de Zwolse formatie en heeft besloten om er nog een seizoen aan vast te knopen. "Ik kijk er erg naar uit om komend seizoen op volle kracht te spelen", vertelt passer-loopster De Vries.

De 25-jarige De Vries kwam in december 2016 over naar Zwolle, om na een langdurige schouderoperatie de draad weer op te pakken. Eerder speelde De Vries in de Verenigde Staten, Zwitserland en Zweden en was ze in Nederland onder meer actief voor Amstelveen en Weert. De passer-loopster is blij om aan Regio Zwolle Volleybal verbonden te blijven. "De club heeft heel goed voor mij gezorgd", vertelt De Vries. "Tijdens het revalideren en terugkomen van mijn schouderblessure heeft Zwolle mij alle mogelijkheden gegeven om te doen wat ik moest doen. Dit is een hele leuke groep meiden, met een gemotiveerde coach. Ik heb het erg naar mijn zin en hoop snel weer terug op niveau te komen."

 
28 september Social Impact Day
vrijdag 19 mei 2017 10:16

Zwolle - Op 28 september vindt Social Impact Day bij poppodium Hedon in Zwolle plaats. Een evenement over ondernemen met financieel en maatschappelijk rendement in Oost Nederland. Het doel? Werken aan een sociale en circulaire economie.
Nationaal en internationaal bekende social enterprises en sprekers en een breed aanbod van praktische sessies moeten ondernemers, startups, maar ook onderwijs en overheid inspireren en stimuleren om meer met sociaal ondernemerschap te doen. Daarnaast wordt de Social Impact Award uitgereikt aan de Sociaal ondernemer van Overijssel. De dagvoorzitter is Hella Hueck van RTL Z.

simz.jpg 

Het idee voor dit evenement ontstond bij initiatiefnemer en ondernemer Elsbeth Boes van ESTYLO tijdens Social Impact Day in Groningen, dat vorig najaar plaatsvond. "Sociaal ondernemen heeft al lange tijd mijn interesse. Het stimuleren daarvan is al jaren gaande, maar dit was tot voor kort vooral een beweging in de randstad. Door het succes van Social Impact Day Groningen, realiseerde ik me dat het nu écht tijd is om ook in de rest van Nederland meer werk te maken van sociaal ondernemerschap. De regio Zwolle ken ik als een regio met maatschappelijk betrokken ondernemers die echt wel stappen willen maken richting een sociale en circulaire economie en dus besloot ik om Social Impact Day Zwolle te gaan organiseren."

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 46 - 90 van 10132

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zaterdag 27 mei:
Moderne Devotie Award
zaterdag 27 mei:
Musica Vocalis/HanzeOrke...
zaterdag 27 mei:
Rugerio del Stereo
zaterdag 27 mei:
EHBO aan kinderen
zondag 28 mei:
Tritone Quartet
zondag 28 mei:
Muziek Bingo
zondag 28 mei:
Tuincentra
maandag 29 mei:
Deltion College
maandag 29 mei:
Onderwijs van de toekoms...
dinsdag 30 mei:
ArtzKoorklas
dinsdag 30 mei:
TEDx
woensdag 31 mei:
Woest!
donderdag 1 juni:
John Bramwell
donderdag 1 juni:
Thor-Run
vrijdag 2 juni:
Close Talker