banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
PEC Zwolle verslaat Gen...
@Bruins je hebt geen versta...
Heather vat vlam op ter...
Vaak schrijf ik zomaar wat ...
Rozentunnel tijdens zom...
@Leonardo Hoezo kolder van...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Oh je hebt nu 2 namen lees ...
Ryan Thomas langer in Z...
Ryan Thomas...Ryan Thomas.....
PEC Zwolle verslaat Gen...
Ben het volkomen met Leonar...
Getuigen van woninginbr...
Toch niet weer een Oostblok...
Rozentunnel tijdens zom...
Dat er geen station is bij ...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Dat doe ik pas als figuren ...
Rozentunnel tijdens zom...
Zwolle Zuid ligt vlakbij he...
Rozentunnel tijdens zom...
Zwolle Zuid ligt aan een dr...
PEC Zwolle verslaat Gen...
@Leonardo67 Wanneer ga jij...
Rozentunnel tijdens zom...
FS, je hebt groot gelijk!! ...
Heather vat vlam op ter...
Hikje schrijft zo maar wat....
Rozentunnel tijdens zom...
Ik woon niet in Zwolle-Zuid...
Heather vat vlam op ter...
japser
Heather vat vlam op ter...
Ik vind het geen gekke opme...
Heather vat vlam op ter...
Wie is Heather en is ze in ...
Ryan Thomas langer in Z...
Is die nieuwe tv in de geze...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Kun je je niet beter druk m...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Klopt Jaco, omdat ik een he...
Getuigen van woninginbr...
Jaren geleden werd de famil...
Getuigen van woninginbr...
Goh hoe verrassend buitenla...
Getuigen van woninginbr...
Buitenlands accent.... tja ...
Hedon gooit alle deuren...
Verdieping kan ik me ook er...
Heather vat vlam op ter...
Misschien dat de Lwl van Wi...
Hessenpoort nog duurzam...
@aja Dus al die bushokjes a...
Heather vat vlam op ter...
Europese richtlijnen voor h...
Provinciale Staten rese...
Lezende ' Provinciale State...
Hedon gooit alle deuren...
Wel, goed nieuws voor Zwoll...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Het weer: Zeer natte ochtend, daarna droger
woensdag 12 juli 2017 0:00
Zwolle - Woensdag start de dag met veel regen met mogelijk veel water dat naar beneden komt. Na de ochtend stopt deze regen.  Gedurende de middag kan de zon weer tevoorschijn komen. Wel blijft de mogelijkheid op een bui bestaan. Bij een stevige noordenwind wordt het maximaal 19 graden.

Donderdag is het weer voornamelijk droog en wisselen zon en wolken elkaar af. Bij een zwakke westenwind wordt het maximaal 20 graden.

 
College van B&W bezoekt JobHulpMaatje
dinsdag 11 juli 2017 20:09

Zwolle - Tijdens de ‘Tweedaagse van de Verbinding' - op donderdag 6 juli - bezochten burgemeester Henk Jan Meijer en wethouder Jan Brink, namens het college van B&W, het project JobHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle. Het doel van dit bezoek was om een beeld te krijgen van het Zwolse JobHulpMaatje-concept.

2017-07-05_bezoek_college_bw_1.jpg 
College van B&W bezoekt project JobHulpMaatje

JobHulpMaatje
Voor Elkaar Zwolle startte vijf jaar geleden met het project SchuldHulpMaatje. Uit de praktijk bleek dat baanverlies één van de veroorzakers was van schulden. Daarom is het project ‘JobHulpMaatje' gestart. Bij ‘JobHulpMaatje' onderzoeken werkzoekenden welke baan aansluit bij hun kwaliteiten, talenten en werkervaring. In JobGroups gaan werkzoekenden zeven weken samen aan de slag met thema's als: wie ben ik, wat belemmert mij, wat kan ik en wat wil ik? De bijeenkomsten kennen een vaste structuur met een mix van ontmoeting, inspiratie en samenwerking.

2017-07-05_bezoek_college_bw_2.jpg
Wethouder Jan Brink in gesprek met een oud-deelneemster van de JobGroup

2017-07-05_bezoek_college_bw_3.jpgBurgemeester Henk Jan Meijer doet het vacaturespel 

 
Stationspleinen worden verblijfsruimtes
dinsdag 11 juli 2017 19:29

Zwolle - De toegangspleinen aan beide kanten van het station krijgen de komende jaren een totaal ander aanzien. De gemeente Zwolle heeft samen met de provincie Overijssel, NS en ProRail afspraken gemaakt om de omgeving van het station veel aantrekkelijker en toegankelijker te maken voor reizigers en andere bezoekers.

stationsplein1.jpg
Foto Karres + Brands

Het Stationsplein wordt opnieuw ingericht; de bussen verdwijnen en het moet een comfortabel gebied worden voor voetgangers en fietsers. Onder het plein komt een ondergrondse fietsenstalling. Aan het Zuidplein komt een overdekt busstation en het plein zal een prettige en groene verblijfsruimte worden. Ook komt er een voetgangersbrug over de sporen die beide pleinen met elkaar verbindt, maar ook een belangrijke 24/7 verbinding wordt tussen Hanzeland en de binnenstad, "waar je niet gehinderd wordt door poortjes."

 
Het succes van Zwolle actief
dinsdag 11 juli 2017 19:27

Zwolle - Zwolle Actief helpt veel dak- en thuislozen in Zwolle aan zinvolle dagbesteding en activering. Met individueel maatwerk, dat uitgaat van kansen, wensen en mogelijkheden werken dak- en thuislozen aan hun zelfredzaamheid en participatie. Deze resultaten maken Zwolle Actief succesvol en landelijk uniek. Dat concludeert het Verwey-Jonker instituut in een rapport dat namens de gemeente Zwolle de werkwijze van Zwolle Actief heeft geëvalueerd.

De kern van de aanpak is de werkwijze van de coaches. Door hen ruimte en vertrouwen te geven, zijn zij in staat om een goede band op te bouwen met de deelnemers van Zwolle Actief. Uit de evaluatie blijkt dat deelnemers aan Zwolle Actief erg positief zijn over de ondersteuning die zij van hun coaches ontvangen. Zij voelen zich gemotiveerd en zetten daardoor stappen die zij anders niet, of pas veel later, zouden zetten. Het lukt sommige deelnemers een vaste baan te krijgen. Anderen volgen een leertraject, hebben een werkervaringsplek of doen vrijwilligerswerk. Geen van de deelnemers aan Zwolle Actief wil terug naar de oude situatie van dagopvang.

 
Storytrail stadswandeling Zwolle
dinsdag 11 juli 2017 13:24

Zwolle - Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 24 september de première van de Storytrail stadswandeling Zwolle: een historische stadsrondleiding en vertelvoorstelling in één. Wandelend door de oude binnenstad neemt meesterverteller Godefridus zijn publiek mee op een onvergetelijke reis door de tijd. 

storytrail_verteller_godefridus_zwolle_1_3.jpg

Godefridus trakteert u op de mooiste sagen en legenden uit de Zwolse geschiedenis. Verhalen vol list, bedrog, noodlot en geluk. De verteller brengt ze zo meeslepend dat u zich anderhalf uur lang eeuwen terug waant in de tijd. Trek mee ten strijde tegen de roofridders die Zwolle belagen, versla samen met Sint Michael de duivel en beleef hoe Zwolle een grote en machtige Hanzestad werd. Na afloop van deze theatrale stadswandeling bent u vele bijzondere ervaringen rijker. 

 
Keltische bomenwandeling in het Engelse Werk
dinsdag 11 juli 2017 13:08

Zwolle - De stichting Zwolle, stad aan het water heeft een boekje uitgegeven over een Keltische Boomwandeling in het Engelse Werk. Het boekje is geschreven door de Zwolse historicus en publicist Girbe Buist en de titel is "Boomkarakters in het Engelse Werk; dit zeggen bomen over jou en je buren".

keltische_boomkalender.jpg 

In deze publicatie wordt nader ingegaan op de culturele en cultuurhistorische betekenis van een aantal boomsoorten, dat in stadspark het Engelse Werk bij Zwolle groeit. Daarbij is gekozen voor de 13 bomen en struiken van de Keltische Boomkalender. Volgens deze boomkalender wordt je karakter namelijk bepaald door de boom of struik, die over je geboorteperiode heerst. De eigenschappen van deze levensboom hebben een sterke invloed op je persoonlijkheid, gedrag en levensloop. De Keltische boomkalender onderscheidt hierbij 13 bomen en struiken, die corresponderen met even zoveel menstypen.

 
Angel voorlopig uit energiedebat
dinsdag 11 juli 2017 7:45
Zwolle - De gemeenteraad debatteerde maandagavond over de ambitie van het gemeentebestuur om Zwolle duurzamer te maken. Het was niet de eerste keer dat dit onderwerp op de agenda stond. Zwolle wil uiterlijk in 2050 energieneutraal zijn en al over acht jaar moet de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 met 25% zijn verminderd en 25% van de energiebehoefte duurzaam worden opgewekt. Over deze ambitie en met name het initiatief voor drie windmolens op bedrijventerrein Voorst is wethouder Van As gestruikeld en hebben de drie initiatiefnemers van de windmolens hun plan ingetrokken. Voorlopig wordt het debat over de energietransitie niet belast met dit initiatief en is de angel er voor dit moment uit gehaald. Momenteel wordt nog maar 7% van de energie duurzaam opgewekt en daarom kan de ambitie van het gemeentebestuur als zeer uitdagend worden betiteld. "Daarvoor moeten we alle zeilen bijzetten," aldus Jan Slijkhuis van de PvdA.

Toch schaarden de meeste politieke partijen zich achter de ambitie van het gemeentebestuur in het besef dat dit de komende tientallen jaren een grote inspanning zal vragen. Volgende week maandag vindt finale besluitvorming plaats en zal deze ambitie met mogelijk enkele kanttekeningen vanuit de gemeenteraad naar verwachting worden aangenomen. Toch zal deze energietransitie grote impact hebben op de leefomgeving van de Zwollenaren, maar dat werd maandagavond nog niet concreet. Wethouder Ed Anker zegde toe dat er "voor de winter" een concreter "afwegingskader" zal worden aangeboden. Pas dan zullen de gevolgen voor de leefomgeving in de stad duidelijker worden of zoals William Dogger van Swollwacht het verwoordde: "het venijn zit in de staart", want dan wordt duidelijk hoeveel windmolens, zonneparken, besparingsmaatregelen e.d. nodig zijn en op welke plekken in de stad dit gevolgen heeft voor de ruimtelijke omgeving.  

 
Het weer: Voornamelijk bewolkt met kans op bui
dinsdag 11 juli 2017 0:00

Zwolle - Dinsdag start de dag met bewolking en enkele buien. Daarna ontstaat er ruimte voor wat zon gevolgd door wederom buien. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 21 graden.

weerfoto-11-juli-2017-wijde-aa.jpg
Wijde Aa

Woensdag wordt een dag met regelmatig buien. De temperatuur blijft steken op maximaal 19 graden bij een stevige noordwestenwind.

 
Aantekening ‘maatschappelijke stage’
maandag 10 juli 2017 21:53

Zwolle - Het Greijdanus College in Zwolle reikte vrijdag 7 juli aan 4 leerlingen een VMBO-diploma uit mét een aantekening voor de maatschappelijke stage (MaS). Tegen de trend in handhaaft het Greijdanus College deze stage. 'We willen kinderen bewust maken van hun talenten en hen helpen hoe ze die kunnen inzetten', aldus Bart Heijboer, coördinator MaS.

Deze vorm van 'burgerschap' begint bij de school. Daarom zetten brugklassers zich in voor het buurtschap Schelle rondom de school. In de tweede klas gaan leerlingen zelfstandig een actie opzetten voor een goed doel. In de bovenbouw van het VMBO T(H) gaan leerlingen met een vrijwilligersorganisatie aan de slag. Ze assisteren op kinderboerderij 'Schellerhoeve' en koken met bewoners van zorginstelling 'Zandhove'. Ook bloemschikken met verstandelijk beperkte mensen bij 'Frion' en sporten met asielzoekers bij 'Hart voor Zwolle' behoren tot de actviteiten. 

 
Goud voor Steenbergen in België
maandag 10 juli 2017 17:41

Zwolle/Lozen - Afgelopen weekend moest stepteam Zwolle/stepwinkel.nl een flink stuk afreizen naar Lozen, België. Bij de gezellige kermiskoers van Lozen stond een stepwedstrijd op het programma. Deze wedstrijd telde tevens mee voor de nationale competitie. De wedstrijd duurde 55 minuten + 1 ronde.

stepteam.jpg

Bij de dames masters (40-49 jaar) wisten zowel Carianne van Harten als José Steenbergen zich naar een podiumplaats te steppen. Carianne legde beslag op het zilver en José stepte zich naar het brons. Bij de heren senioren (18-39 jaar) volgde er een spannende strijd met een aantal tussensprints. Er waren in bepaalde rondes namelijk premies te winnen voor de snelste doorkomst. Ook was er een premie voor de snelste rondetijd van alle rondes. Machiel Steenbergen wist al deze premies te winnen en na een spannende eindsprint wist hij ook zijn concurrenten voor te blijven en beslag te leggen op het goud. Volgende week reist Machiel af naar Tsjechië voor een internationale wedstrijd om zich daar te meten met onder andere snelle Tsjechische rijders. Hier kan al vast de concurrentie bekeken worden voor het EK dat dit jaar in Oostenrijk plaatsvindt van 18-20 augustus.

 
Het Nieuwjaarsconcert valt vroeg dit jaar
maandag 10 juli 2017 12:54

Zwolle - Het traditionele Stadsfestival Zaterdagavondconcert vindt dit jaar plaats op het Noordereiland, naast Theater de Spiegel. Het Orkest van het Oosten en Steef de Jong maken speciaal voor deze zesde editie een nieuw programma en steken het traditionele Weense Nieuwjaarsconcert met veel humor in een nieuw zomers jasje!

Op het programma van dit Zomers Nieuwjaarsconcert staan naast werken van Offenbach alle grote hits van Johann Strauss, zoals de Tritsch-Tratsch Polka en An Der Schönen Blauen Donau. En natuurlijk zal de avond worden afgesloten met een daverende Radetzky Mars. Ook dit jaar kan het publiek meezingen, dansen en met een eigen bootje aanleggen, om te genieten van het concert. Voor oliebollen wordt gezorgd! 

 
CCC-leerlingen behalen erkend Frans diploma
maandag 10 juli 2017 10:15
Zwolle - Afgelopen periode hebben 20 leerlingen van het Carolus Clusius College het wereldwijd erkende Frans examen DELF Scolaire afgelegd. Vandaag is bekend geworden dat alle leerlingen voor het examen zijn geslaagd. Drie leerlingen zijn geslaagd op het niveau B1, 17 leerlingen op het niveau A2.

Dit schooljaar was het op het CCC voor het eerst mogelijk om al in de onderbouw deel te nemen aan DELF Scolaire op niveau A2. Leerlingen die hier aan deelnamen, hebben wekelijks een extra les Frans gevolgd waarin ze de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken hebben geoefend en ontwikkeld. Met dit wereldwijd erkende DELF-diploma (dat staat voor Diplôme d'Etudes en Langue Française) kunnen deze leerlingen voor Frans hun taalniveau aantonen. Het CCC complimenteert en feliciteert de leerlingen met het behalen van het fantastische resultaat!

 

 
Het weer: Eerst zon, in de avond buien
maandag 10 juli 2017 0:00

Zwolle - Maandag start nog met zon, maar in de loop van de middag komt bewolking met daarbij kans op een bui onze kant op. Het wordt maximaal 25 graden.

weerfoto-7-juli-2017-monteverdilaan.jpg
Monteverdilaan

Dinsdag houden de buien aan. Tussendoor kan de zon even schijnen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 20 graden.

 
Stadshagen Open van start
zondag 9 juli 2017 20:09
Zwolle - Het Stadshagen Open gaat dit jaar onder ideale omstandigheden van start als het Autobedrijf Bert Wieten, Specialist in Hyundai, Stadshagen Open.

Autobedrijf Bert Wieten Specialist in Hyundai uit Zwolle heeft zich voor 3 jaar verbonden als hoofdsponsor van dit populaire tennistoernooi in Zwolle. De organisatie is erg blij met deze samenwerking omdat het ze in staat stelt om het toernooi aantrekkelijk te maken met goede catering en aankleding. Zo is er zondag 16 juli tijdens de finales weer een barbecue op het park en komt er dit jaar een suikerspin- en wafelkraam speciaal voor de kinderen. Dit alles naast het gebruikelijke springkussen en verloting en dagelijkse lekkere hapjes.

 
Het weer: Eerst zon, later bewolkt met kans op bui
zondag 9 juli 2017 0:00

Zwolle - Zondag start zonnig. Gedurende de middag gaat het bewolkt raken waarbij er aan het einde van de avond kans op regen ontstaat. Het wordt bij nagenoeg geen wind maximaal 24 graden.

weerfoto-6-juli-2017-campus.jpg
Campus

Maandag vallen er in de ochtend enkele buien waarna het tijdelijk droog blijft. In de middag vallen er weer buien, mogelijk met een klap onweer. Het wordt maximaal 23 graden.

 
Van der Hart verlengt contract bij PEC Zwolle
zaterdag 8 juli 2017 15:44
Zwolle - Mickey van der Hart heeft zojuist zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis. De 23-jarige doelman staat daardoor tot medio 2019 bij PEC Zwolle onder contract. Van der Hart speelt sinds de zomer van 2015 bij de Blauwvingers en kwam in die periode tot 54 optredens in het eerste elftal.

Zelf reageert Van der Hart opgetogen over zijn contractverlenging: ,,Hier in Zwolle heb ik het ontzettend naar mijn zin. Het doet mij dan ook goed dat de verlenging is rondgekomen en ik hier langer onder contract sta. Ik ben klaar voor de strijd om een basisplaats en heb veel zin en vertrouwen in het komende seizoen."

 
Open dag PEC Zwolle
zaterdag 8 juli 2017 14:23

Zwolle - Komende zaterdag 15 juli vindt de traditionele open dag van PEC Zwolle plaats. Vanaf de opening 13.00 uur tot 15.45 uur zijn er van allerlei activiteiten op het buitenterrein en in het MAC3PARK stadion te beleven.

Zo kan je deelnemen aan een echte persconferentie, zijn er vele fanartikelen te koop, kan je deelnemen aan sportieve activiteiten zoals de voetbalschietschijf en is de voltallige selectie van het mannen- en vrouwenteam aanwezig voor handtekeningen, selfies en praatjes. Om 15.45 uur start de spelerspresentatie in het stadion. Hier worden alle vertegenwoordigende elftallen in de schijnwerpers gezet, met als klap op de vuurpijl de presentatie van de eerste selectie met onze nieuwe hoofdtrainer John van 't Schip. Tijdens de spelerspresentatie zijn de Henk Timmer- en Marten Eibrink-tribune geopend. 

 
Het weer: Eerst bewolkt, later zon
zaterdag 8 juli 2017 0:00

Zwolle - Zaterdag start de dag bewolkt met kans op regen. In de loop van de dag stopt het met regenen en komt de zon weer tevoorschijn. Bij een zwakke noordwestenwind wordt het maximaal 24 graden.

weerfoto-6-juli-2017-handellaan.jpg
Handellaan

Zondag is het weer flink zonnig tot in de avond. Dan drijven wolken langs met kans op een bui. Het wordt maximaal 25 graden.

 
Superzaterdag in Dieze-West
vrijdag 7 juli 2017 21:51
Zwolle - Zaterdag 8 juli is het superzaterdag. Ruim dertig SP'ers trekken de wijk Dieze-West in om in gesprek te gaan met bewoners over leefbaarheid en veiligheid in hun buurt. De Zwolse SP wordt hierin ondersteund door SP-afdelingen uit de regio en de Tweede Kamerleden Cem Lacin en Zwollenaar Frank Futselaar.

De Zwolse SP gaat bijna wekelijks langs de deuren in Zwolse buurten om met bewoners te praten. De SP beoefent niet zoals de andere partijen politiek vanuit het stadhuis, maar juist door actief naar de mensen toe te gaan en samen te strijden voor verbetering. Een keer per maand worden de krachten gebundeld met afdelingen in de regio om een grootschalig onderzoek te doen in een wijk. Zaterdag is Dieze-West aan de beurt. Tussen 11:30-14:00 zullen activisten van de SP langs de deuren gaan.

 
Kom in actie voor een mooier Lübeckplein
vrijdag 7 juli 2017 15:54
Zwolle - Iedereen die Zwolle een beetje mooier wil maken is op 11 juli, van 17 uur tot ongeveer 18 uur, welkom op het Lübeckplein in Hanzeland. Het plein verandert de komende periode langzaam maar zeker van aanzien. En op dinsdag 11 juli wordt daarvoor een belangrijke stap gezet. Wijkbewoners maar ook ander gebruikers van het plein zoals kantoormedewerkers en studenten, denken die dag interactief mee over het ‘vervetten, vergroenen en verzachten' - kortom, het verbeteren van hún Lubeckplein.

Enkele weken geleden is tijdens een wijkdialoog met tientallen wijkbewoners en andere belangstellenden een begin gemaakt met de aanpak om van het Lubeckplein een ‘vette plek' te maken. Al jaren worden de kansen gezien om van het plein, vaak gezien als kaal en ongezellig, een meer aansprekende plek te maken. Het bleek steeds lastig om tot actie te komen. Op initiatief van de Vereniging Bewoners Hanzeland in samenspraak met de gemeente Zwolle is nu besloten stapje voor stapje het plein te transformeren. Ideeën genoeg. Tijdens de wijkdialoog met bewoners was er al veel enthousiasme voor de beoogde aanpak. Onder meer vanwege de presentatie van de Zwolse stadstuinexpert Harry Pierik. Tijdens een haringparty vorige week op het plein gaven tientallen betrokkenen, voornamelijk ondernemers, op basis van ‘moodboards' aan dat kunst, groen en waterattracties eveneens aanspreken.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 91 - 135 van 10543

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
maandag 24 juli:
Onderhoudswerkzaamheden
woensdag 26 juli:
Blauwvingerdagen
donderdag 27 juli:
Thursty Tunes met Het Ko...
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
zaterdag 29 juli:
Onno Slot
woensdag 2 augustus:
cursus Kaartlezen
donderdag 3 augustus:
cursus Kaartlezen
zondag 6 augustus:
Koopzondag
zondag 6 augustus:
Ikea
dinsdag 22 augustus:
30 jaar BZK - 30 Kunsten...
woensdag 23 augustus:
While She Sleeps
zondag 27 augustus:
Ikea
maandag 28 augustus:
Huttendorp Aalanden
dinsdag 29 augustus:
Bruisconcert