banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Supermarkten eerder ope...
Gaaaap, gooi de bezem er ma...
Informatieavond voor po...
GGZ, borrel, ik niet begrij...
Supermarkten eerder ope...
Aparte zwemlessen voor mosl...
Supermarkten eerder ope...
Pas hier op "moslims zijn o...
Supermarkten eerder ope...
Wat is De Moslim? Die 1% of...
Supermarkten eerder ope...
In ieder land waar de mosli...
Supermarkten eerder ope...
Lees een aantal stellige be...
Supermarkten eerder ope...
Dick, zolang de moslims and...
Verkeersstromen Zwolle ...
Verkeerssituatie Blaloweg/B...
Supermarkten eerder ope...
Dank je 'joppuh baalt van g...
Supermarkten eerder ope...
Dick 17.18 Heel mooi verwo...
Supermarkten eerder ope...
https://nos.nl/artikel/2194...
Supermarkten eerder ope...
@ 17:18 Vanzelfsprekend is ...
Supermarkten eerder ope...
Rietpluim ik moet jou hier ...
Supermarkten eerder ope...
@Pol Pot Wie is Dame?
Supermarkten eerder ope...
Heb een aversie tegen "ding...
Supermarkten eerder ope...
Of RietPluim is Dame of ze ...
Leger des Heils Overijs...
Idd Hikje wat heb jij vroeg...
Supermarkten eerder ope...
@Passant mee eens, alleen h...
Supermarkten eerder ope...
Dat zou zomaar kunnen. smiley
Supermarkten eerder ope...
Democratie, oftewel het vol...
Supermarkten eerder ope...
Zou ze dan toch een man zij...
Supermarkten eerder ope...
Ware gezicht? Alsof wij nie...
Supermarkten eerder ope...
RietPluim laat steeds meer ...
Leger des Heils Overijs...
Ik zou nog liever niet m'n ...
Supermarkten eerder ope...
Jouw w bezittelijk oh oh p...
Regionale aftrap Stopto...
Iedereen die gaat stoppen e...
Regionale aftrap Stopto...
Het zou ook fijn zijn als e...
Supermarkten eerder ope...
Ik vind het goed hoor, dat ...
Regionale aftrap Stopto...
ach als je wilt heb je de m...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Renovatie Hogeschool Viaa afgetrapt
vrijdag 8 september 2017 16:53

Zwolle - In de week waarin de colleges weer zijn gestart heeft Hogeschool Viaa in Zwolle de renovatie samen met personeel en studenten officieel afgetrapt. De twee jongste Viaa-studenten, Lisa Korterink en Beanne Romkes, onthulden het bouwbord aan de Wethouder Alferinkweg. Met het doorknippen van het lint zagen de medewerkers en studenten van de hogeschool het bouwbord tevoorschijn komen. Dat bord toont een impressie van hoe het gebouw er over een jaar uit komt te zien.

onthulling_bouwbord_007.jpg

Voorafgaand aan dit moment hield docent Willem van der Horst een speech waarin hij zich afvroeg: "Sinds wanneer is de buitenkant voor deze christelijke hogeschool dan belangrijk? Deze club gaat toch voor de inhoud? Wij geloven in ons werk: dat is waar we voor gaan!". Toch bleek uit zijn antwoord dat de buitenkant er wel degelijk toe doet, omdat het ‘een reflectie is van wat er binnen gebeurt', "net zoals je lichaam en ziel niet kunt loskoppelen." In de aula werd 's middags een animatie van de renovatie getoond aan de medewerkers en studenten. Het filmpje is te zien op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van Hogeschool Viaa.

 
Start WRZV jeugdzaalvoetbalacademie
vrijdag 8 september 2017 16:09

Zwolle - De vakantie zit er alweer een week op en de voorbereidingen zijn in volle gang voor de jeugdzaalvoetbalacademie. De WRZV organiseert deze jeugdactiviteiten in samenwerking met SportService Zwolle en de KNVB. Vrijdagavond 15 en 22 september om 17.45 uur start de WRZV met eerst twee kennismakingstrainingen van de jeugdzaalvoetbalacademie onder leiding van de WRZV jeugdtrainers. Deelname aan deze trainingen zijn kosteloos. 

wrzvjeugd.jpg 

Wil je kennismaken en deelnemen aan de eerste trainingen? Dan kan dat natuurlijk zonder enige verplichting! Vanaf 3 november start de zaalvoetbalacademie op de vrijdagavonden. De jeugdacademie is bestemd voor meisjes en jongens in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar. Heb je interesse om deel te nemen? Stuur een mail naar jeugd@wrzvzaalvoetbal.nl . Voor data, informatie en kosten deelname zaalvoetbalacademie kun je terecht op www.wrzvzaalvoetbal.nl/jeugd/zaalvoetbal-academie De deelnemers de zaalvoetbalacademie spelen ook mee om het Zwols Jeugdkampioenschap en zijn tevens uitgenodigd om deel te namen aan de PEC Zwolle zaalvoetbal clinic in het voorjaar van 2018 onder leiding van PEC Zwolle trainer John van 't Schip en diverse spelers.

 
Vrienden Hanzeland willen Hanzeland ontwikkelen
vrijdag 8 september 2017 15:54

Zwolle - De Vrienden van Hanzeland - vertegenwoordigers van eigenaren, ontwikkelaars, ondernemers, Windesheim, NS, gemeente Zwolle én bewoners - willen het gebied Spoorzone/Hanzeland in Zwolle ontwikkelen. Het inspiratiedocument ‘Visie op Hanzeland' dat de actieve kern van de Vrienden hiervoor heeft opgesteld, is bekrachtigd met het plaatsen van een handtekening op een grote tekening waar de visie in woorden is omgezet in beelden.

eva_posthuma_1_ondertekening_hanzeland.jpg

Spoorzone/Hanzeland heeft een unieke ligging: naast het station, dicht bij de Zwolse binnenstad en op steenworpafstand van de IJssel. Het gebied heeft alle potentie om een levendig stedelijk gebied te worden. De belangstelling om hier te wonen, werken, ondernemen en leren neemt toe en er zijn steeds meer partijen die willen investeren in het gebied.

eva_posthuma_2_ondertekening_hanzeland.jpg 

 
Voorlichting project Geheugensteuntje
vrijdag 8 september 2017 12:26
Zwolle - Op maandagmiddag 18 september is er, in kader van Wereld Alzheimer Dag 2017 en in samenwerking met Promemo, een voorlichting over het project "Geheugensteuntjes" van ZwolleDoet!. Dé training voor vrijwilligers om een (geheugen)steuntje te worden voor iemand met dementie die nog zelfstandig woont. Voor iemand met dementie en zijn familieleden is het erg belangrijk om goede informatie, praktische begeleiding en hulp te krijgen. De vraag naar getrainde vrijwilligers die ingezet kunnen worden bij mensen met dementie wordt daarom steeds groter.

voorlichting_project_geheugensteuntje.jpg

Om op deze vraag in te spelen en onze vrijwilligers meer toe te rusten in kennis, organiseert ZwolleDoet! een training rondom dit thema. De eerst volgende training voor Geheugensteuntjes is 28 september 2017 van 9:30 tot 11:30 uur. Aanmelden verplicht. Ben jij geïnteresseerd om vrijwilligerswerk te doen en wil je er eerst meer van weten? Of ben je gewoon benieuwd? Kom dan op 18 september naar de Burgemeester Drijbersingel 11 van 15:00 tot 17:00 uur. Opgeven is niet nodig. 

 
Oranjeweek Berkum 2017
vrijdag 8 september 2017 11:40
Zwolle - De Oranjeweek in Berkum heeft sinds vorig jaar een nieuwe opzet gekregen. De reacties waren positief. De oranjeweek werd weer goed bezocht. De positieve reacties en de vele bezoekers waren voor de organisatie van de Oranjeweek een motivatie om ook dit jaar weer op dezelfde voet verder te gaan. De organisatie heeft dit jaar weer een mooi en gevarieerd programma samengesteld. Er is dit jaar een grotere feesttent op het reviusplantsoen. Op woensdagavond 13 september zijn twee caberatiers geboekt. De cabaretiers Wilfried Finkers (broer van Herman Finkers) en Ernest Beuving zullen beiden een gierend cabaret in de tent geven. Nieuw is ook "Sport aan de Vecht" en een openlucht toneelvoorstelling van Quasi op vrijdag 15 september. Fun en games en survival en Fun zijn op zaterdag 16 september. Op zaterdag avond, vlak voor de feestavond met de band "Barcode" is er een spetterende vuurwerkshow, ter ere van de jubilerende wijkvereniging Berkum.

Vanwege het succes van vorig jaar is er weer een Berkum Sunday Fair op 17 september. Er zijn al veel deelnemers voor de Berkum Sunday Fair. Er zijn nog een paar plekken voor een aantal deelnemers. Vooral op het gebied van eten en drinken en kunst zijn er nog plekken vrij. Bent of kent u iemand met een foodtruck of bent u iemand die wijn -of whisky proeverijen organiseert of speciale wijn -en biersoorten schenkt, of lekkere satés kan maken?. We zien graag uw aanmelding op: ylmaenmarcel@hotmail.com .

 
Dreigende situatie rond de dierenweide Aa-landen
vrijdag 8 september 2017 11:36

Zwolle - ivm de dreigende situatie rond de dierenweide in de Aa-landen owrdt er met spoed hulp gezocht. 

noodkreet.jpg 

 
Vredesweek: Koetsveld & Odaci in Oosterkerk
vrijdag 8 september 2017 11:06
Zwolle - Koetsveld & Odaci vertellen op donderdag 21 september in de Oosterkerk over hun vriendschap als christen en moslim. Ruim zeven jaar trekken zij samen op met publicaties, lezingen en zo nu en dan een bijdrage in de media. De twee Tukkers komen naar Zwolle in het kader van de Vredesweek. De avond begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom. Herman Koetsveld is protestants predikant in Hengelo. Enis Odaci is verkeerskundige en oprichter van de stichting Humanislam. Hij woont in dezelfde stad. Ze kwamen elkaar op het spoor via het ‘Manifest van Advent'. Daarin spraken veertig Twentse predikanten zich uit tegen de verharding van het maatschappelijk debat en het wegzetten van bevolkingsgroepen. 

koetsveld__odaci_-_3000_x_2000_pixels.jpg

Het duo gelooft in ‘de taal van het vertrouwen'. Die taal diepen zij op uit hun eigen traditie, christelijk en islamitisch. Het is de taal die mensen aanspreekt op hun bronnen van hoop en liefde. Het is de taal die de morele keuzes scherp houdt. Aan de hand van persoonlijke ervaringen én de actualiteit vertellen Koetsveld & Odaci hun verhaal en gaan ze in gesprek met de aanwezigen. De bijeenkomst maakt deel uit van het programma van Vorming & Toerusting van de Oosterkerk en tevens van het programma van de Vredesweek 2017 in Zwolle.

 
Het weer: Herfstachtig nat weer
vrijdag 8 september 2017 0:00

Zwolle - Vrijdag wordt een herftsachtige dag. De hele dag is er grote kans op (stevige)regenbuien. Het is nagenoeg de hele dag bewolkt. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het maximaal 16 graden.

weerfoto-8-september-2017-burgemeester-van-roijensingel.jpg
Burgemeester van Roijensingel

Zaterdag begint nog buiig, maar in de loop van de dag verminderen de buien en komt er meer ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 16 garden bij een stevige zuidwestenwind.

 
Gezocht: Man die pint met gestolen pinpas
donderdag 7 september 2017 19:14

Zwolle - In de nacht van 22 op 23 juli pint een onbekende persoon met een pinpas die niet van hem is.

gezocht.jpg

Deze pinpas is kort daarvoor gestolen bij een woninginbraak aan de Herfterlaan. De onbekende pinner, die een opvallende jas draagt, is vastgelegd op bewakingsbeelden.

 
Interactie tussen kunst en kerk
donderdag 7 september 2017 19:03

Zwolle - Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars (BZK) in de Grote Kerk werd beeldhouwer Tom Waterreus in het zonnetje gezet. De nestor van de vereniging, die al meer dan 45 jaar actief is als beeldhouwer, ontving uit handen van BZK-bestuurslid Gerrit van den Belt het eerste exemplaar van de glossy catalogus die bij de tentoonstelling is uitgegeven. Ook werd hij geprezen door collega Harmen van der Tuin die met partner en collega Ineke van Harten verantwoordelijk is voor de inrichting van de expositie. In zijn toelichting benadrukt Van der Tuin dat het beeldhouwwerk ‘Kruis' dat Waterreus in 1991 maakte, als leidraad voor de inrichting fungeerde.

img-20170901-wa0000.jpg 

Het inrichten van een groepstentoonstelling is altijd een lastige klus. Zeker wanneer het gaat om een uiterst gevarieerd aanbod dat alle kanten opschiet. Daar komt bij dat het interieur van de Grote Kerk dwingend aanwezig is. Dat laatste gegeven kan een lastige valkuil zijn, maar Van der Tuin en Van Harten spelen slagvaardig in op de onontkoombare aanwezigheid van het historische interieur. Contemplatie en stiltebeleving lopen als een rode draad door de tentoonstelling. Dat de genoemde sculptuur van Tom Waterreus binnen het grote geheel als katalysator fungeert, is niet verwonderlijk. Al zijn hele artistieke carrière verbindt de Zwolse beeldhouwer kunst en religie. Daarbij maakt hij vaak gebruik van gevonden voorwerpen die hij revitaliseert door ze een tweede leven als kunstwerk te geven. Zo ook de houtsculptuur ‘Kruis' die op originele manier geassembleerd en bewerkt is. De kunstenaar vond het afvalhout langs de IJssel en maakte er een eigentijdse variant op het traditionele kruisbeeld van. Jezus steekt zijn duim omhoog als verwijzing naar het leven na de dood. Waterreus verbindt hier een sterk religieus besef en zijn persoonlijke levensvisie met vindingrijkheid in materiaalgebruik en een aangename dosis humor.

 
Vredesweek: 'Weg van vluchtelingen'
donderdag 7 september 2017 18:59

Zwolle - Van 17-24 september is de VREDESWEEK, met als thema, de kracht van verbeelding. In het kader van de VREDESWEEK wordt op dinsdagavond 19 september in de Stadkamer, aan de Zeven Alleetjes, een avond over vluchtelingen gepresenteerd door Amnesty International Zwolle en beeldend kunstenaar Joanne Schröder. Amnesty International komt op voor de mensenrechten.

De rechten van vluchtelingen worden tot op de dag van vandaag op grote schaal geschonden. Amnesty helpt deze mensen en geeft ze weer een gezicht. De reeds gevluchte Sameer Hannan en Joanne Schröder, ooggetuige van het Griekse vluchtelingenkamp te Idomeni komen deze avond spreken over hun ervaringen. Miriam van Voornveld vertelt u over het project van vredesorganisatie PAX ‘Verhaal van een Vluchteling'. 

 
Eerste zege voor nieuwkomers WRZV competitie
donderdag 7 september 2017 18:53
Zwolle - De eerste competitieronde zit er op in de WRZV hallen. Afgelopen week kwamen er 40 teams verdeeld over de maandag en woensdagavond in verschillende klassen in actie. Het seizoen werd geopend door nieuwkomer De Mooie Mannen Brigade en de supportersclub PEC Zwolle.

De supporters kregen gelijk met een 2-8 nederlaag een flinke 'draai' om de oren van de debutant. FC Blikkie was is de 2e klasse maandag veel te sterk voor Motivo (9-0) en Café de Hetebrij speelde met 6-6 gelijk tegen TGL Football. De Bluefinger Wolves pakte ook de eerste drie punten door de Bever Boys met 6-4 te verslaan. In de 1e klasse A won nieuwkomer LPB'17 met 3-1 van de VIPS en in de 1e klasse B waren de Blije Kornuiten met 7-2 te sterk voor Zwolle Zuid. Marrakech won met 8-4 van Anico en Exstudiantes Zwolle wist Atletico Zwolle in een leuk duel met 2-0 te verslaan. De wedstrijden tussen de debutanten FC United en de Blauwe Muggen werd door United met 6-5 gewonnen. De Hermanos en ZWB hielden na het 4-4 gelijke spel beiden een punt over aan de seizoensouverture.

 
Hoog bezoek bij opening nieuw Deltion gebouw
donderdag 7 september 2017 15:19
Zwolle - Op 15 september opent aankomend Commandant der Strijdkrachten (CDS) Rob Bauer de nieuwste onderwijslocatie van het Deltion College. De beoogde opvolger van generaal Middendorp komt naar Zwolle om kennis te maken met de locatie waar jongeren via een mbo-opleiding worden voorbereid op een loopbaan bij Defensie. Het is zijn eerste bezoek aan een Regionaal Opleidingencentrum (ROC). Het nieuwe gebouw, gelegen aan de Zwartewaterallee, mag er zijn. Een modern gebouw met strakke lijnen die goed matchen met de geüniformeerde studenten die er rondlopen. Naast de nodige sportfaciliteiten, waaronder een kunstgrasveld op het dakterras en een stormbaan aan de gevelzijde, treffen we er ook de nieuwste beveiligingsapparatuur aan en een werkplaats voor groot materieel waar vanuit een aangrenzend leslokaal kan worden meegekeken.

gebouw_grijs.jpg

Alle faciliteiten en richtingen van de veiligheidsopleidingen bevinden zich nu op één locatie. "Dit betekent efficiëntere roosters, meer kruisbestuiving en een eenduidige cultuur" vertelt Jolanda Pool, opleidingsmanager bij Deltion. Dat laatste is erg belangrijk, alsdus Pool: "Onze opleidingen van beveiliging, handhaving en VeVa kennen nogal uiteenlopende vakrichtingen. Of je nu leert voor een ICT-baan bij Defensie, voor beveiliger op een luchtmachtbasis of gaat sleutelen aan legervoertuigen: in dit beroepenveld is het cruciaal dat je in een team kunt functioneren binnen een gedisciplineerde omgeving. Dit gebouw is daar helemaal op ingericht."

 
Getuigen gezocht van beroving in Potgieterpark
donderdag 7 september 2017 15:14

Zwolle - Woensdagavond rond 17.45 uur kreeg de politie een melding van de regionale meldkamer dat er in het Potgieterpark in Zwolle twee jongens met een vuurwapen bedreigd zouden zijn en beroofd. Twee jongens zaten in het Potgieterspark op een bankje toen er twee jonge mannen naar hen toe kwamen lopen. Onder bedreiging van een op vuurwapen gelijkend voorwerp en een mes moesten zij hun waardevolle spullen in een zak stoppen. De jongens werden vervolgens tegen de grond geschopt en na een worsteling wisten de jongens te ontkomen.

politienieuws.jpg

 

De politie is ter plaatse gegaan en in de buurt troffen zij drie jonge mannen lopend aan. De jonge mannen voldeden aan het opgegeven signalement. Twee van hen renden weg en één van hen bleef staan. De politie heeft de verdachte, een 15-jarige jongen uit Weststellingwerf, meegenomen naar het bureau voor verhoor. 

 
Hulp bij administratie voor laaggeletterden
donderdag 7 september 2017 15:00

Zwolle - De Zwolse organisaties Zilveren Kruis, deltaWonen, Wehkamp en Op Orde slaan samen met de gemeente Zwolle de handen ineen om laaggeletterden te helpen die moeite hebben met hun administratie. ZilverenKruis, deltaWonen en Wehkamp signaleren het probleem bij hun klanten. Vervolgens helpt het centrale loket voor thuisadministratie Op Orde deze klanten met het op orde krijgen van hun financiële vaardigheden.

Daarbij werken zij ook aan hun taal- en rekenvaardigheden. Vrijwilligers van Op Orde hebben hiervoor een cursus gevolgd. De eerste vrijwilligers ontvingen hiervoor gisteren, in de Week van de Alfabetisering (4 t/m 10 september), een certificaat. De organisaties stellen vragen aan klanten om erachter te komen of ze hulp nodig hebben bij het begrijpen van hun brieven en rekeningen. Als de hulpvraag van de klanten in kaart is gebracht, helpen de vrijwilligers van Op Orde hen verder. Aan de hand van de methode ‘Voor 't zelfde geld', helpen de zij de cliënten om hun administratie op orde te krijgen. Tegelijkertijd werkt de cliënt aan taal- en rekenvaardigheden, die nodig zijn om in de toekomst zelf hun administratie op orde te houden. De vrijwilligers volgen hiervoor een training waarin zij leren laaggeletterden te begeleiden. Woensdag 6 september reikte wethouder Jan Brink in het stadskantoor van Zwolle certificaten uit aan de eerste groep vrijwilligers die de training hebben gevolgd.

 
Het weer: Eerst buien, later droger
donderdag 7 september 2017 0:00

Zwolle - Donderdagochtend vallen er nog enkele buien. In de middag wordt het droger en komt de zon meer tevoorschijn.. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 18 graden.

weerfoto-7-september-2017-thorbeckegracht.jpg
Thorbeckegracht

Vrijdag wordt het herfstachtig. Het is nagenoeg de hele dag bewolkt en er valt regelmatig regen, mogelijk met hagel en stevige windvlagen. De temperatuur blijft steken op een maximum van 16 graden.

 
Transformatie watertoren Turfmarkt in volle gang
woensdag 6 september 2017 22:45

Zwolle - Bijna niet te missen is de rigoureuze ombouw van de watertoren aan de Turfmarkt. De watertoren is gebouwd in 1892 en in 1960 ombouwd met een nieuwe laag, die vooral bestaat uit baksteen. Die buitenste rand wordt er nu grotendeels afgebikt en daaronder komt de mooie, oude watertoren tevoorschijn.

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_01.jpg
Foto's: Marieke van den Berg 

Atelier 19 neemt de ombouw voor haar rekening. Zowel de oude stijl, als dat van de ombouw uit de jaren 60 blijft behouden in het nieuwe uiterlijk, dat de toekomstige woontoren krijgt. Voor de transformatie vormden de twee torens de inspiratie; twee torens in één.

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_02.jpg 

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_03.jpg

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_04.jpg 

 
Burgernetmelding i.v.m. beroving aan Groeneweg
woensdag 6 september 2017 19:00
Zwolle - Woensdag vroeg in de avond is er in Zwolle een burgernetmelding uitgedaan door de politie.

Dit in verband met de opsporing van een verdachte van een beroving aan de Groeneweg. Het signalement van de dader: Gezette getinte man van rond de 20 jaar. Stevig van postuur. De man draagt een baard en snor en heeft een puisterig gezicht. En draagt een rood shirt, dan wel met rode opdruk. Als u meer weet of de man gezien heeft wordt u verzocht de politie te bellen op 112.

 
Informatiebijeenkomst vliegroutes 19 september
woensdag 6 september 2017 17:22
Zwolle - April 2019. Dan gaat Lelystad Airport open voor vakantievluchten binnen Europa en andere bestemmingen rond de Middellandse Zee. Lelystad Airport neemt samen met Eindhoven Airport een deel van het vliegverkeer van Schiphol over waardoor Schiphol meer ruimte krijgt voor zakelijk vliegverkeer en intercontinentale vluchten. Dat is goed voor de concurrentiepositie van Nederland.

Lelystad Airport zorgt voor meer banen in de regio rond de luchthaven. Maar er komen ook meer vliegtuigen over in onze buurt. Dat kan zorgen voor extra hinder. Vooral dat laatste heeft de afgelopen maanden voor veel vragen gezorgd. In verschillende plaatsen wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. Op dinsdag 19 september staat een bijeenkomst gepland in Zwolle.Voor deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden. Enkele dagen van tevoren ontvangt u per e-mail nog het programma, een routebeschrijving en een bevestiging van deelname die u meeneemt naar de informatieavond.

 
Berkum ontvangt sterk DFS
woensdag 6 september 2017 17:21

Zwolle - Berkum speelt zaterdag thuis tegen DFS Opheusden, een grote onbekende voor de Zwollenaren. De thuisclub is gewaarschuwd doordat de tegenstander sterk speelde in de voorbereiding en vorige week goed startte in de Hoofdklasse B.

"DFS heeft zich na het vorige seizoen flink versterkt. Het is een ploeg met ervaring die sterk is gestart. Ze hebben vorige week met 10 man toch redelijk eenvoudig gewonnen, dus we krijgen een lastige tegenstander," verwacht Berkum-middenvelder Björn Bakker. DFS, dat wordt getraind door ex-profvoetballer Scott Calderwood, kwam vorig seizoen nog uit in de Hoofdklasse A en eindigde daar in de middenmoot op een negende plaats. In de zomerstop nam de club afscheid van vijf spelers maar daar kwamen liefst acht nieuwkomers voor in de plaats. De Betuwenaren draaiden een goede voorbereiding, waarin vaak met forse cijfers werd gewonnen en enkel de profs van NEC en Umm Salal uit Quatar te sterk bleken. Tussendoor verloor DFS in de strijd om de KNVB-beker met 1-2 van derde-divisionist ONS Sneek, dat er volgens DFS ‘als een dief in de nacht' met de winst vandoor ging. De thuisclub voelde zich bekocht, onder meer omdat er volgens hen een zuivere DFS-goal werd afgekeurd.ten trappen.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 91 - 135 van 10877

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
vrijdag 22 september:
Droom van Zwolle
vrijdag 22 september:
Erik Borgman
vrijdag 22 september:
Young Gun Silver Fox
zaterdag 23 september:
PermacultuurZwolle
zaterdag 23 september:
EHBO aan baby\'s en kind...
zaterdag 23 september:
EHBO
zaterdag 23 september:
Jeugdtheaterschool Zwoll...
zaterdag 23 september:
Garage Dingerink
zondag 24 september:
Vocal group Twelve
zondag 24 september:
Fietsexcursie
zondag 24 september:
Reken Maar van Jazz
zondag 24 september:
Onslaught en Artillery
maandag 25 september:
Masterclass \'online zic...
maandag 25 september:
Yogalates
dinsdag 26 september:
Buren met Bomen