banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
Heater vat vlam op terr...
Die waren even niet zo Blij...
Hessenpoort nog duurzam...
En die grote woonwinkel zal...
Hessenpoort nog duurzam...
Hoezo geen bus? https://92...
Heater vat vlam op terr...
waar rook is, is vaak ook v...
Start nieuwe groep Rode...
En waarom niet meer behande...
Het weer: Stevige buien
Komt eraan!
Ryan Thomas langer in Z...
Ik reageerde op de post van...
Start nieuwe groep Rode...
Waarom zou hij dat niet zij...
Ryan Thomas langer in Z...
@Joppuh, eze opmerking wa...
Start nieuwe groep Rode...
Hoezo is de persoon in de r...
Ryan Thomas langer in Z...
Ja die hebben we en naar mi...
Heater vat vlam op terr...
In het algemeen kan het wel...
Heater vat vlam op terr...
Het kan flink afkoelen savo...
Heater vat vlam op terr...
Functioneel zo'n heater met...
Ryan Thomas langer in Z...
Wat dacht je zelf, we hebbe...
PEC Zwolle verslaat Gen...
@Jacob v.d. B Het klopt in...
PEC Zwolle verslaat Gen...
http://www.destentor.nl/hom...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Zelfs mijn katten krijgen n...
Hedon gooit alle deuren...
Goed nieuws voor het buite...
Het weer: Stevige buien
nog geen regenbuitje gezien...
PEC Zwolle verslaat Gen...
http://www.ad.nl/redactie/h...
"Herman Brooddag" op de...
Peter Stoel uit Berkum heef...
PEC Zwolle verslaat Gen...
Dank Peter Stoel voor jou b...
PEC Zwolle verslaat Gen...
@Endogan Bewijs???
"Herman Brooddag" op de...
De relatie tussen done en n...
Organisaties samen schu...
Eens met Zwollee, informati...
Barmhartige Samaritaan ...
@Aja, kwestie van smaak van...
Ryan Thomas langer in Z...
Wat is er mis met mijn meni...
Ryan Thomas langer in Z...
Zo de eerste 2 azijnzeikers...
V.v. Edon vol energie j...
AssendörperT kom d'r maar ...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Expositie verse lichting afgestudeerden ArtEZ
donderdag 15 januari 2015 22:26
Zwolle - Tien vers afgestudeerde ontwerpers van ArtEZ in Zwolle exposeren hun opvallende eindexamenprojecten van 30 januari t/m 5 februari in Zwolle. De gedreven jonge ontwerpers sloegen de handen ineen onder de naam VERS: verse lichting verse ontwerpers. "Wij hebben de afgelopen maanden veel tijd en energie in onze projecten gestoken", zegt graphic designer Joost Kuijpers. "Wij zijn trots op het resultaat en willen dit graag laten zien. We besloten daarom zelf op zoek te gaan naar een expositieruimte en die vonden we bij HalfLaf aan de Pannenkoekendijk."

De afstudeerprojecten laten een lichting maatschappelijk betrokken jonge mensen zien. Het project van Nadja Stegeman heeft als titel: ‘Samen wordt minder meer'. "Ik wil hiermee laten zien dat beschikking tot belangrijker is dan bezitten van", legt zij uit. "Daarvoor heb ik een fictief deel-event georganiseerd." Ze vestigt de aandacht op het event met een opvallend drieluik van twee meter hoge plexiglas platen. Door deze op de juiste manier achter elkaar te plaatsen is er een boodschap te lezen. Ook nam ze een snelle, korte promofilm op in hartje Zwolle. Graphic designer Joost Kuijpers vestigt met zijn afstudeerproject de aandacht op lichtvervuiling.

 
Nederlands kampioenschap schermen naar Zwolle
donderdag 15 januari 2015 19:02

Zwolle - Op 7 en 8 februari komt het Nederlands kampioenschap schermen naar Zwolle. Tijdens dit toernooi zullen veteranen uit het hele land het tegen elkaar opnemen. Er wordt daarbij geschermd op alle drie de wapens: sabel, degen én floret. Het toernooi wordt georganiseerd door de KNAS, de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond, in samenwerking met de lokale schermvereniging Valiant. Ook hun trainer en Zwollenaar Martin Broodbakker zal strijden om de titel, nota bene op alle drie de wapens!

015201519557.jpg

Locatie: Hogeschool Windesheim / Calo, Sportzaal 2 + 3 , Campus 2-6, 8017 CA Zwolle. De toegang is vrij. 

 
Getuigen mishandeling Trompstraat gezocht
donderdag 15 januari 2015 16:18

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 20-jarige man uit Enschede en zijn vriendin, op de Trompstraat op zaterdag 27 december, rond 17:45 uur.

politie_logo_4.jpg  

Daarbij werd het slachtoffer meerdere keren met de vuist in zijn gezicht geslagen (meerdere verwondingen) en kreeg zijn vriendin, die voor hem in de bres sprong, ook nog een tik mee.

 
Startsein ‘Adviseurs van de Toekomst’ gegeven
donderdag 15 januari 2015 15:25

Zwolle - Hoe kijken adviseurs van de toekomst naar de ontwikkelingen van het stroomgebied van de rivier De Vecht? Met die vraag gaf waterwethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle donderdag op het Meander College het startsein voor het project ‘Adviseurs van de Toekomst'. ‘We zijn op zoek naar originele, creatieve ideeën, gericht op duurzaamheid', gaf hij aan. Eind mei presenteren de leerlingen, evenals een aantal andere Zwolse scholen, hun eindadvies in het Provinciehuis in Zwolle. 

Droge voeten, mooi groen, goed wonen, werken en leven in het Vechtdal. Dat is het thema van het project ‘Ruimte voor de Vecht', waar atheneumleerlingen van het Meander College in drie fases aan gaan werken. Zij richten als ‘Adviseurs van de Toekomst' een eigen adviesbureau op, om hun ervaringsdeskundigheid en originele ideeën in te zetten voor de ontwikkelingen rond het stroomgebied van de rivier De Vecht. Daarbij worden ze desgewenst door experts begeleid. Uiteindelijk presenteren ze eind mei hun eindadvies aan opdrachtgevers Gemeente Zwolle, Waterschap Groot Salland en de Provincie Overijssel. Meerdere scholen geven dan een presentatie en het beste plan heeft kans te worden gehonoreerd. Vanmorgen gaf waterwethouder Ed Anker het startsein voor de Meanderleerlingen in het Keldertheater.

 
Kerstbomenactie boekt een record
donderdag 15 januari 2015 15:15

Zwolle - De grootscheepse inzameling van kerstbomen heeft dit jaar 9238 kerstbomen opgeleverd. Ook dit jaar is er door de Zwolse jeugd weer fanatiek ingezameld. Zij hebben op deze manier een extra zakcentje en gratis entree voor het Zwembad De Vrolijkheid verdiend.

kerstbomen-3.jpg

Dit jaar zijn er meer dan 9000 bomen ingezameld. Nog nooit werden er zoveel kerstbomen ingezameld. Het doel van de actie -voorkomen dat afgedankte kerstbomen op straat komen te liggen- is dan ook zeker gehaald. Bijna nergens zijn oude kerstbomen op straat aangetroffen.

 
Kamerlid ten Broeke op bezoek in Zwolle
donderdag 15 januari 2015 15:09

Zwolle - VVD Kamerlid Han ten Broeke brengt op vrijdag 16 januari een bezoek aan politieke jongerenorganisatie JOVD te Zwolle. Na recente gebeurtenissen in Parijs en de voortdurende opmars van Hamas en IS in het Midden-Oosten hebben de jonge liberalen in Zwolle Han ten Broeke uitgenodigd om de politieke actualiteiten te bespreken.Het kamerlid van de VVD heeft buitenlandse zaken als portefeuille en maakt daarom vaak deel uit van internationale delegaties richting conflictgebieden.

De avond biedt mogelijkheden om, na een korte inleiding, alle vragen te stellen over recente gebeurtenissen als de conflicten rondom de Krim, de MH-17, Syrië-strijders, de Nederlandse bijdragen aan de NAVO, etc. De avond vindt plaats in Irish Pub Sally O'Brien's aan het Bethlehemkerkplein in Zwolle. Het inhoudelijke gedeelte vangt aan om acht uur in de avond en zal tot tien uur duren, wanneer er ruimte is om de avond na te bespreken. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

 
Bio-beurs doneert aan Voedselbank
donderdag 15 januari 2015 14:44
Zwolle - Op 21 en 22 januari vindt in de IJsselhallen in Zwolle de Bio-beurs plaats, een evenement dat in het teken staat van de biologische sector. Naast dat er presentaties, workshops en lezingen rond het thema ‘Biologisch in 2030' plaatsvinden, zijn er veel boeren en producenten die hun producten presenteren aan het publiek.

Youth Food Movement Zwolle en Youth Food Movement IJsselvallei roepen alle producenten op om aan het einde van de beurs hun (overgebleven) producten te doneren ten behoeve van de Voedselbank. Met een grote brandweerauto, beschikbaar gesteld door cateraar Mr. (Mister) Hapje, worden deze producten op ludieke wijze ingezameld. Op vrijdagochtend 23 januari worden vervolgens de ingezamelde producten aan de Voedselbank Zwolle e.o. gedoneerd.

 
Indoor Tractor Pulling gaat weer los
donderdag 15 januari 2015 14:37

Zwolle - De 32e editie van het evenement Salland Olie Tractor Pulling staat voor de deur! Let op: het evenement beslaat nu twee dagen! Daardoor is het niet alleen op zaterdag 24 januari 2015 weer genieten geblazen, maar is er ook op vrijdagavond 23 januari van alles te zien en te beleven in IJsselhallen Zwolle.

25-01-2014_tractorpulling_115.jpg

Primeurs
Enkele dagen vóór het evenement komt de Amerikaanse minipuller van de Zwolse familie Dingerink naar Europa. Deze machine is voor het eerst te zien tijdens de Salland Olie Indoor Tractor Pull 2015. Een andere primeur is te zien op vrijdagavond in de Superstock-klasse waarin Rob van der Waal met zijn alcohol gestookte ‘Maximum Risk'-machine debuteert.
 
Prins PEC is zijn staf kwijt
donderdag 15 januari 2015 14:21
Zwolle - Jos Kamphuis, voorzitter van het Vorstendom der Eileuvers, spreekt van een ramp: Prins PEC (Jurian Meijntjes) is zijn staf kwijt. Nou is het zo dat verenigingen onderling proberen de staf van de prins te bemachtigen, zodat de vereniging hem terug moet 'kopen' met kratten bier als betaalmiddel.

Kamphuis maakt zich inmiddels ernstige zorgen. Er is nog niets vernomen van een andere vereniging die de staf in zijn bezit zou hebben. De laatste keer dat de staf gezien is was op een bijeenkomst in het Duitse Emmerich afgelopen weekend. De voorzitter acht het niet waarschijnlijk dat de staf daar is meegenomen, aangezien Duitse verenigingen deze traditie niet kennen. Inmiddels is de reservestaf al tevoorschijn gehaald. Toch ziet de vereniging heel graag dat de orginele staf weer terug komt. Deze staf is al 40 jaar in het bezit van de Eileuvers en het zou veel verdriet doen als deze niet meer terug komt.

 
Gratis gastcolleges online marketing Windesheim
donderdag 15 januari 2015 13:56
Succesvolle ondernemers en specialisten uit het bedrijfsleven geven de komende twee maanden gastcolleges over online marketing bij Windesheim. Het gaat om zeven gastcolleges die starten vanaf donderdag 29 januari. Ze zijn voor geïnteresseerden gratis toegankelijk.

Deskundige ondernemers als spreker
De focus ligt op praktijkervaringen. De sprekers zullen ondermeer tips geven hoe ondernemers en bedrijven zich zakelijk via online marketing kunnen profileren. Ondernemer Xaviera Ringeling opent de reeks gastcolleges met een lezing over ‘Het belang van goede content'. Ringeling is bekend als hoofdredacteur van diverse online platforms zoals ondernemenophakken.nl. Ook trad zij voor RTL 4 op als online media deskundige. In 2012 werd Ringeling uitgeroepen tot eChick van het jaar vanwege het succesvol inzetten van social media in haar onderneming.
 
Nieuwe betaalmunt bij PEC Zwolle
donderdag 15 januari 2015 13:25
Zwolle - Vanaf de eerste thuiswedstrijd zaterdag tegen NAC Breda wordt er in het hele IJsseldelta stadion één nieuwe munt geïntroduceerd. De munt heeft een lichtblauwe kleur en is iets groter dan de huidige munten, krijgt een waarde van € 1,25 en vervangt de paarse omloop- en de grijze Businessclub munt.  

Om de overgang in de omloop te bespoedigen is de waarde van de in de omloop zijnde paarse munt vanaf deze wedstrijd ook € 1,25 in plaats van € 1,00. De huidige grijze en paarse munten kunnen tot en met de wedstrijd van 7 maart 2015 worden ingeleverd. Daarna zijn deze niet meer geldig.
 
Bierweek ZHTC met een sprookjesthema
donderdag 15 januari 2015 13:19
Zwolle - Algemene studentenvereniging ZHTC organiseert van 3 tot en met 7 februari 2015 de bierweek. Tijdens deze week kunnen de studenten en andere geïnteresseerden ruim 250 soorten bier proeven. Het evenement vindt plaats in de eigen sociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13 te Zwolle. Het thema van deze bierweek is sprookjes, in de ruimste zin van het woord.

Dinsdagavond is het thema de gebroeders Grimm, denk dus aan Sneeuwwitje, Assepoester etc. Woensdag komen diverse tekenfilms aan bod, zoals de Simpsons, southpark etc. Donderdag animatiefilms als Toystory, Shrek etc. Vrijdag is er ‘s middags een bierproeverij met sprookjesbieren en ‘s avonds wordt de sociëteit omgetoverd tot een Fregglegrot. Zaterdag is er, geheel in Buurman en Buurman-thema, eerst een schaaktoernooi (Buurman en Buurman heten oorspronkelijk Pat en Mat, 2 bekende schaaktermen), vervolgens is de jaarlijkse Alleycat en tot slot het Buurman en Buurman-eindfeest van de bierweek.

 
Kentalis de Taaltrein 10 jaar in Zwolle
donderdag 15 januari 2015 13:12
Zwolle - De Taaltrein in Zwolle is één van de vele zorgproducten van Kentalis. De Taaltrein biedt vroegbehandeling aan peuters met TOS (taalontwikkelingsstoornissen en spraakstoornissen).

In het jaar dat Kentalis 225 jaar bestaat heeft de Taaltrein in Zwolle ook nog een eigen feestje te vieren. Dit jaar bestaat De Taaltrein in Zwolle 10 jaar. Gedurende het jaar zullen er verschillende activiteiten voor kinderen, ouders en andere betrokkenen plaatsvinden met een feestelijk tintje. In het nieuwe jaar wordt gestart met het thema "Eten en drinken" en wordt er aangesloten bij de Nationale voorleesdagen met een voorleesontbijt, aansluitend zal er een thema-ochtend zijn over 'interactief voorlezen'. Deze keer zal er speciale aandacht uitgaan naar de (groot)vaders, met het oog op de campagne 'vaders voor lezen' (vadersvoorlezen.nl).

 
Meer aangifte voor veiligheid in binnenstad
donderdag 15 januari 2015 12:40

Zwolle - Ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle werkt nauw samen met de politie, brandweer, het CCV en de Gemeente Zwolle voor meer veiligheid. Zo bezoeken ze gezamenlijk bedrijven om hen te wijzen op het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Zwolle heeft inmiddels de 1e en 2e ster in deze veiligheids-certificering behaald. Citycentrum verwacht het 1e kwartaal van 2015 in aanmerking te komen voor een 3e ster van KVO.

Tijdens de bijeenkomsten met de werkgroep KVO wordt uitgebreid stilgestaan bij de veiligheid van de binnenstad. Met een steeds meer terugtredende overheid is het lastig de verwachtingen te managen. Citycentrum wil voldoende toezicht om de veiligheid in de binnenstad te vergroten, maar volgens de ondernemersvereniging tonen cijfers aan dat er weinig winkeldiefstallen zijn en volgens de ‘norm’ is er dan niet meer toezicht nodig. Het dringende advies van Citycentrum is daarom aan ondernemers; doe aangifte als je te maken hebt met diefstal. Wanneer de aangiftebereidheid vergroot wordt, zullen de cijfers uitwijzen dat er meer gebeurd dan nu bekend is, zegt Citycentrum. "Wij maken ons hard voor meer toezicht in de binnenstad en voor ondersteuning van de ondernemers bij winkeldiefstallen, vergelijkbaar met VOS aanpak horeca."

 
NS personeel bedreigd in Zwolle
donderdag 15 januari 2015 11:25

Zwolle - Voor bedreiging van NS personeel is woensdagavond 14 januari een 19-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Bij zijn controle op het Stationsplein bedreigde hij hen woordelijk met de dood. In de fouillering van de Amsterdammer werden gripzakjes met hasjiesj en cocaïne aangetroffen. De man werd ingesloten. Tegen hem is een onderzoek gestart en wordt proces-verbaal opgemaakt.

 
Gratis kleedjesmarkt in de Koningskerk
donderdag 15 januari 2015 11:12
Zwolle - De Koningskerk stelt ook dit jaar kosteloos haar gebouw ter beschikking voor een kleedjesmarkt. Deze markt voor heel Zwolle wordt voor de vijfde keer georganiseerd en staat voor zaterdag 7 februari 2015 op het programma. Op deze dag mogen alle kinderen in de basisschoolleeftijd hun spulletjes verkopen in de Koningskerk aan de Landsheerlaan 5.

Voor kinderen die nog wel wat speelgoed kunnen gebruiken, is de markt de buitenkans van het seizoen. Maar ook als je al genoeg spulletjes hebt, ben je van harte welkom: er is gratis ballonnenkunst, muziek en andere leuke activiteiten. De huiskamer van de kerk is open, waar je gratis een kop koffie, choco of fris met iets erbij kunt gebruiken.

 
Joep Otten wordt eerste PEC Zwolle VIPKID
donderdag 15 januari 2015 10:40

Zwolle - Afgelopen week introduceerde de Supportersclub in samenwerking met PEC Zwolle een nieuwe actie voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar, die ook lid zijn van de Kidsclub. Het gaat hier om een ‘VIPKID’. De eerste is Joep Otten!

Als echte VIP word je voorafgaand aan een thuiswedstrijd door het IJsseldelta stadion rondgeleid en krijg je samen met je ouder(s) kaarten voor een thuiswedstrijd. De eerste winnaar is nu echter bekend! Op de website van de Supportersclub stond afgelopen week de volgende vraag: ‘Wat is het favoriete eten van Kingsley Ehizibue’. Het antwoord hierop was ‘rijst met kip’. Eén van de kinderen die dit goed had beantwoord is Joep Otten.

 
Aanbesteding woningen aan Havezatepark rond
donderdag 15 januari 2015 9:17

Zwolle - De gemeente Zwolle heeft na een openbare aanbesteding aannemingsbedrijf Prins Bouw uit 't Harde geselecteerd voor de bouw van 20 ruime eengezinswoningen aan het Havezatepark in Breecamp-Oost (Stadshagen).

015201591248.jpg

Daarbij neemt deze partij het door de gemeente zelf ontwikkelde plan voor de woningen over om ze te gaan bouwen binnen de gestelde randvoorwaarden. De woningen gaan in het eerste kwartaal van 2015 in de verkoop. Er lijkt vanuit de markt al veel belangstelling voor de woningen te bestaan. De verkoopprijzen liggen tussen € 220.000 en € 260.000. De verwachting is dat halverwege 2015 gestart wordt met de bouw.

015201591313.jpg

 
Het weer: bewolking en regen
donderdag 15 januari 2015 0:00

Zwolle - Donderdag is het bewolkt en valt er opnieuw geregeld regen in onze regio. De wind is krachtig en komt uit zuid- tot zuidwestelijke richting, overdag komen de maxima uit op een graad of 10.

14-01-2015_weerfoto__sneeuwklokjes_aan_de_ijssel.jpg

Sneeuwklokjes aan de IJssel 

Vrijdag begint de dag droog en zijn er stapelwolken afgewisseld met zon. Later neemt de kans op een bui toe waarbij ook kans is op hagel. Er staat een matige wind uit het zuidwesten en de temperatuur komt uit tussen 7 en 9 graden. Zaterdag is er meer ruimte voor de zon al is er nog wel bewolking aanwezig. De kans op neerslag is klein en ook de wind is meer gaan liggen en is zwak tot matig en komt uit zuid- tot zuiwestelijke richting. Het wordt een graad of 6.

 
De zorg in Zwolle nog een grote zorg!
woensdag 14 januari 2015 23:17
Zwolle - Woensdagavond kwam GroenLinks 'rond de keukentafel' bijeen om te praten over de vernieuwingen in de zorg. Deze avond werd door Patrick Rijke en Remko de Paus begeleid. Daarnaast was de voltallige raad van Groen Links aanwezig.

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor alle taken op het gebied van zorg, welzijn en werk. Dat dit nog lang niet op rolletjes loopt blijkt wel uit de diversiteit aan verhalen die deze avond verteld werden. Instanties kunnen nog geen zorg leveren, zorgloketten zijn onvindbaar, mantelzorgers overbelast, zorgaanbieders krijgen geen aanvragen omdat ze niet vindbaar zijn. Protocollen vertellen andere taken dan juist de bedoeling was. De zorg is per 1 januari voor een cliënt ineens 180 graden gedraaid. Hulpverleners en hulpvragers kijken onzeker naar de toekomst.

 
<< Begin < Vorige 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Volgende > Einde >>

Resultaten 9811 - 9855 van 10539

Nieuwstips Weblog Zwolle

banner_windesheim_opendag_2017_21juni.gif

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zondag 23 juli:
Reken maar van Jazz
zondag 23 juli:
Watoto
maandag 24 juli:
Onderhoudswerkzaamheden
woensdag 26 juli:
Blauwvingerdagen
donderdag 27 juli:
Thursty Tunes met Het Ko...
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
vrijdag 28 juli:
Pop up Cinema
zaterdag 29 juli:
Onno Slot
woensdag 2 augustus:
cursus Kaartlezen
donderdag 3 augustus:
cursus Kaartlezen
zondag 6 augustus:
Koopzondag
zondag 6 augustus:
Ikea
dinsdag 22 augustus:
30 jaar BZK - 30 Kunsten...
woensdag 23 augustus:
While She Sleeps
zondag 27 augustus:
Ikea