banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
PEC Man, Zwolse voetbal...
Zeker weten
Berkum te sterk voor Ur...
Berkum van harte gefelicite...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Frits van Dijk mis ik in he...
Berkum te sterk voor Ur...
Ook het Urker mannenkoor zi...
Berkum thuis tegen gete...
@Berkumse dildo zoek hul...
SP wil papiercontainer ...
@ KJ, Dus jij denkt dat Mic...
PEC Man, Zwolse voetbal...
@ Zffback zie 19:47 Zwolse ...
SP wil papiercontainer ...
Ik heb zojuist de begroting...
Berkum te sterk voor Ur...
Is er gelukkig maar eentje,...
SP wil papiercontainer ...
Rentmeesterschap in de zin ...
Berkum te sterk voor Ur...
nou kom maar op met negatie...
PEC Man, Zwolse voetbal...
@Dick Titel van het boek; P...
Berkum thuis tegen gete...
@Berkumse dildo zoek hulp a...
SP wil papiercontainer ...
Kan heel ver met je mee KJ ...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Ja, die was zeker goed. Maa...
PEC Man, Zwolse voetbal...
En vergeet Peter van der He...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Mister PEC: Alex Booy
PEC Man, Zwolse voetbal...
Alleen over PEC Hoop...
Voorbeschouwing VVV-Ven...
Even iemand die verstand va...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Zo direct ook bestellen. Ze...
Politie voorkomt confro...
Logisch, je speelt in "off ...
SP wil papiercontainer ...
Beste Dick, ik verwacht er ...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Besteld! smiley
Berkum thuis tegen gete...
3-0 Eindstand. De palingvis...
Het Bokbier arriveert m...
Lekker het eerste vaatje, v...
Politie voorkomt confro...
Ach.. Onze tokkie Jeanine d...
Berkum thuis tegen gete...
Ik hoop dat er genoeg gezon...
Politie voorkomt confro...
Ik schreef hier al eens eer...
Sportkleding voor kinde...
Overtuigende start, 0-2 bij...
Berkum thuis tegen gete...
2-0 voor en bijna afgelopen...
Hoofdpagina
Het laatste nieuws uit Zwolle - Welkom
Man aangehouden voor bedreiging
dinsdag 10 februari 2015 14:35
Zwolle - Een 46-jarige Zwollenaar is maandagavond 9 februari aangehouden voor bedreiging.

Aan de Kampenpoorterbrug bedreigde hij een medewerker van een zorginstelling woordelijk met geweld en spuugde hem in zijn gezicht. Op weg naar het politiebureau beledigde hij een van de politiemensen. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 
Weer minder schooluitval in Zwolse regio
dinsdag 10 februari 2015 14:34

Zwolle - Ook dit jaar zet de daling van leerlingen die zonder diploma het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs verlaat, door. In de regio IJssel-Vecht is het aantal voortijdig schoolverlaters vorig jaar gedaald met 5,4 procent ten opzichte van het schooljaar 2012-2013.

De regio IJssel-Vecht scoort met een percentage van 1,5 procent in het schooljaar 2013 - 2014 voortijdig schoolverlaters lager dan rest van het land. Deze regio komt daarmee in de landelijke top 3 van regio's met het laagste verzuim. Gerekend over heel Nederland ligt het percentage voortijdig schoolverlaters op gemiddeld 1,9 procent. "In de afgelopen jaren hebben we sterk ingezet op de samenwerking tussen scholen en gemeenten om voortijdig schoolverlaten terug te dringen. In samenwerking met het onderwijs is bijvoorbeeld een protocol voor schoolverzuim ontwikkeld en houden leerplichtambtenaren spreekuren op scholen om preventief te werken. Ook werken de gemeenten onderling nauw samen. Dit werpt duidelijk zijn vruchten af. Om de landelijke doelstelling van maximaal 25.000 voortijdig schoolverlaters per jaar te halen, blijven we ons als gemeenten met het onderwijs hier sterk voor maken, want elke voortijdig schoolverlater is er een teveel", aldus jeugdwethouder Ed Anker.

 
Dames SV Handbal verliezen thuis van HHZD
dinsdag 10 februari 2015 12:24
Zwolle - Zondag stond voor de dames van Zwolle HHZD op het programma. Voor de dames van Lambert Bouwman was het belangrijk dat ze de goede lijn van de vorige wedstrijd zouden doorzetten.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd ging van start. Zwolle speelde erg slordig en kwam al snel, ondanks een aantal mooie reddingen van Taylor Onderberg, op een 0-3 achterstand. Na een paar goede snelle aanvallen, waardoor Kelly van der Giessen kon worden bereikt, was de stand al snel 5-5.

 
Ed Struijlaart zoekt vrouwelijk voorprogramma
dinsdag 10 februari 2015 11:19

Zwolle - Hedon zoekt een vrouwelijk voorprogramma voor het concert van Ed Struijlaart op vrijdag 20 maart in Zwolle. De Haagse singer/singwriter en Hedon geven een regionale artiest de kans om het voorprogramma te verzorgen en zich in de kijker te spelen. Geinteresseerde bands of singer/songwriters kunnen zich tot 1 maart opgeven via info@hedon-zwolle.nl.

ed_struijlaart.jpg
Foto : Rutger van der Bent 

Een paar jaar geleden zegt Ed Struijlaart (1979, Den Haag) z'n baan op en verbrand al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: Leven van en voor de muziek. Zijn debuutalbum ‘Head, Heart & Hands' leverde hem airplay op met singles ‘Face Down' en ‘Anything'. Hij werd genomineerd voor een 3FM Award en stond met zijn band op Concert at SEA en Noorderslag. Zijn muziek valt te omschrijven als singer/songwriter georiënteerde popmuziek met elektronische invloeden. 
 
Gemeenteraad Zwolle stemt in met waterskibaan
dinsdag 10 februari 2015 9:17

Zwolle - Na forse kritiek tijdens de vorige debatronde van de gemeente Zwolle, is er maandagavond een definitief besluit genomen. De waterskibaan bij de Wijthmenerplas gaat er komen.

waterskibaan_2.jpg  

De fractie van de PvdA heeft na een aantal wijzigingen alsnog ingestemd met de plannen voor het verbreden van de recreatieve plannen. De gemeente heeft afspraken kunnen maken met de duikvereniging en het toegestane geluidsniveau zal naar beneden bijgesteld worden. 

 
Het weer: Wolkenvelden met kans op een bui
dinsdag 10 februari 2015 0:00

Zwolle - Dinsdag bepalen wolkenvelden het weerbeeld, plaatselijk kan hieruit nog een enkel buitje vallen. Er staat een zwakke wind uit noordelijke richting en overdag komen de maxima rond 8 graden uit.

09-02-2015_weerfoto__rebrandtlaan_.jpg

Rembrandtlaan

Woensdag is er naast bewolking ook ruimte voor wat zonneschijn in onze regio. Zoals het er nu naar uit ziet belooft het een droge dag te worden maar zakken de maxima wel iets. Bij een zwakke wind uit zuidoostelijke richting wordt het 5 á 6 graden. Donderdag lijkt een dag te worden die vergelijkbaar is met het weerbeeld van afgelopen woensdag, het is droog en de zon is nog iets vaker te zien. De wind komt uit zuidelijke richting en is veelal zwak van kracht, kracht 1 á 2, overdag wordt het een graad of 6 in onze regio.

 
SV Zwolle Handbal wint van H.H.V. Donar
maandag 9 februari 2015 21:37
Zwolle - De handbalheren hebben afgelopen zondag een overtuigende zege geboekt op de Hengelose formatie H.H.V. Donar. In tegenstelling tot de vorige ontmoeting wisten de heren de winst wel te behalen. Met een collectieve gedrevenheid en natuurlijk mentale steun en support van pupil van de week Pascal, hielden de heren de wedstrijd in de hand. De mannen namen afscheid van elkaar na deze sportieve confrontatie met een eindstand van 30-14.

De wedstrijd was voorafgegaan door een goede voorbereiding. Pupil van de week Pascal mocht de heren vergezellen en begeleiden. Door zijn aanwezigheid werden de heren opgepept in de kleedkamer. Na een tactische bespreking een gezamenlijke warming-up, waarbij Pascal met gemak de heren bijhield, waren de heren klaar voor de strijd. De "eerste aanval" werd al positief afgerond met een doelpunt van Pascal! Een mooi begin van de wedstrijd.

 
CU stelt Moderne Devotie Award in
maandag 9 februari 2015 17:50
Zwolle - De ChristenUnie Overijssel stelt de Moderne Devotie Award in. Lijsttrekker Jan Westert meldt dat het gedachtegoed van de Moderne Devotie hem sterk aanspreekt. Het sluit op een geweldige manier aan bij de christelijk sociale achtergrond van de ChristenUnie, waar een grote plaats is ingeruimd voor het denken vanuit gemeenschappen. Zo vraagt de provinciale ChristenUnie ook veel meer aandacht voor een overheid die streeft naar coöperatieve samenleving, die naast mensen staat.

De Moderne Devotie Beweging verwijst naar Thomas a Kempis en Geert Grote, die in de late Middeleeuwen de beweging in Deventer en Zwolle opgang brachten. Zij koppelden persoonlijk geloof en spiritualiteit aan de betekenis van waarden voor de gemeenschap en samenleving. Dat denken is niet alleen in kerkelijk termen van belang, maar sluit aan op het levensgevoel in onze samenleving die sterk individualistisch is, maar waar ook de behoefte aan krachtige gemeenschappen en saamhorigheid voelbaar is. Dat gedachtegoed sluit ook aan bij de ChristenUnie die de ruimte voor een coöperatieve overheid wil stimuleren en van onderop initiatieven uit de samenleving waardeert om een krachtige gemeenschap te vormen. In Overijssel is ook noaberschap een krachtige waarde.

 
Landstede dringt vroegtijdig schoolverlaten terug
maandag 9 februari 2015 16:48

Zwolle - Het aantal jongeren dat vorig schooljaar voortijdig de schoolbanken verliet daalde met bijna 2000 ten opzichte van het jaar ervoor. Daarbij wisten vooral mbo-scholen veel voortgang te boeken. De uitval daalde daar naar 5,2%. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) maakte vandaag de voorlopige cijfers bekend. Binnen de regio is er een vergaande samenwerking tussen de scholen. Voor het eerste is er nu ook een vergelijk van de scholen waaruit blijkt dat Landstede het VSV opvallend ver terugdrong met 29,6 % ten opzichte van vorig jaar. De onderwijsinstelling staat daarmee zelfs in de landelijke top-6.

landstede_top_6_vsv.jpg

De minister wil dat scholen en gemeente de komende tijd meer aandacht besteden aan de groep jongeren die vanwege een opeenstapeling van problemen uitvalt. "Zij zijn gewoon extra kwetsbaar. We moeten alles op alles zetten om ook deze jongeren op het juiste spoor te houden, zodat ook zij met een diploma op zak aan hun toekomst kunnen bouwen. En niet het risico lopen af te glijden naar criminaliteit, drugs of zelfs radicalisering. Zorg dus dat zij zich op school gemist voelen, zoek ze op en spreek ze aan."

 
Leerlingen TaK gehuldigd voor schaatsprestaties
maandag 9 februari 2015 16:20

Zwolle - Leerlingen van het Thomas a Kempis College zijn maandagmiddag gehuldigd voor hun deelname aan de Weissensee4Kids: het schaatsevenement voor het goede doel. Acht leerlingen hebben de alternatieve Elfstedentocht geschaatst voor kinderen met een moeilijke start.

leerlingen_tak_huldiging.jpg

Leerlingen David, Ivan, Niels, Eva en Joep hebben 100 kilometer geschaatst. Sjoerd, Mees en Joost hebben 150 kilometer geschaatst. Docent Bas Waaijer en directeur Tjeerd Biesterbosch schaatsten 200 kilometer.

 
Ambassadeur Miriam Sterk bezoekt Landstede
maandag 9 februari 2015 16:14

Zwolle - Het afgelopen jaar was de jeugdwerkloosheid in Nederland en omliggende landen historisch hoog. In februari 2014 was de jeugdwerkloosheid in Nederland 16,3%. Eén op de vijftien jongeren was werkloos. In totaal waren 135.000 jongeren op zoek naar werk voor meer dan twaalf uur per week. Meer dan de helft van deze groep was op zoek naar een bijbaan, stage of leerbaan. Iets minder dan de helft zoekt een baan.

De Taskforce Jeugwerkloosheid wil jongeren fit maken voor de arbeidsmarkt, hun netwerk verbreden, zorgen dat er voldoende stages en leerbanen zijn en werkervaring en ondernermschap stimuleren. Vandaag is de landelijk ambassadeur van de Taskforce Miriam Sterk bij Landstede in Zwolle om kennis te nemen van projecten die te maken hebben met ondernemerschap in het onderwijs, coaching (project Maatjes) en leren in de praktijk.

 
Nacht en Ontijtocht op herhaling
maandag 9 februari 2015 13:46

Zwolle - Op veler verzoek herhaalt het Zwolse St. Michaëlsgilde weer een drietal avondlijke en avontuurlijke verrassingstochten door de donkere steegjes en straatjes van de Zwolse binnenstad.

nacht_en_ontij.jpg

Vertrouw u toe aan de poortwachter, hij zal u meenemen op een beklemmende tocht door de krochten en stegen van onze oude binnenstad.

 
VVD Zwolle stelt vragen over afvalinzameling
maandag 9 februari 2015 12:45
Zwolle - De Zwolse fractie van de VVD zal vooralsnog niet instemmen met de plannen van het College an Burgemeester en Wethouders voor de bezuinigingen op het inzamelen van afval.

Eerder dit jaar kwam het college met de plannen voor de bezuinigingen. Waaronder de voorstellen de milieupas te koppelen aan legetimatie en het niet langer gratis ophalen van wit- en bruingoed. Tijdens de debatronde heeft de VVD fractie vragen gesteld waar zij onvoldoende antwoord hebben gekregen. Daarom stelt de fractie nu schriftelijke vragen in de hoop alsog antwoorden te krijgen.

 
Eindexamen Kunst Muziek Van der Capellen
maandag 9 februari 2015 12:09

Zwolle - Examenkandidaten van het vak Kunst Muziek op de Van der Capellen Scholengemeenschap zullen op donderdag 12 februari hun eindexamenconcert geven. De avond wordt gehouden in het Deltion theater en begint om 19.30 uur.

examen_van_der_capellen.jpg

Het betreft een avondvullende programma, dat qua repertoire uiteen loopt van Mozart tot aan Dirty Loops. De eindexamenkandidaten van de Van der Capellen Scholengemeenschap staan in een theater met professioneel licht en geluid dat wordt verzorgd door leerlingen van Podiumtechniek en Audiovisuele Productie van het Deltion College. Dit alles zorgt voor een extra stijlvol eindexamenconcert.
 
Afsluiting rotonde Pannekoekendijk
maandag 9 februari 2015 12:01

Zwolle - In aanloop naar de start van Reconstructie Pannekoekendijk - Harm Smeengekade, vinden in februari 2015 in het projectgebied diverse voorbereidende werkzaamheden plaats. Vanwege deze werkzaamheden is de rotonde Pannekoekendijk - Kamperpoortenbrug, op maandag 16 februari één dag afgesloten voor het verkeer. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

omleidingsroutes.jpg

De adviesroute voor het verkeer vanuit de Katerdijk en Burgemeester Roelenweg richting het centrum loopt via de Schuttevaerkade en Burgemeester Drijbersingel. De tijdelijke route voor het verkeer vanuit de Willemskade richting het centrum loopt via de Emmawijk en Eekwal. Het verkeer vanuit de wijk Kamperpoort richting de binnenstad wordt met verkeersborden omgeleid via de Lijnbaan, Harm Smeengekade en de Emmawijk.

 
Omstanders houden autokrakers aan
maandag 9 februari 2015 11:20

Zwolle - Enkele omstanders hebben op zondag 8 februari op de Assendorperstraat twee mannen aangehouden die in een bestelauto hadden ingebroken. Het duo is ingesloten voor verhoor. 

politie_logo_4.jpg

De politie kreeg omstreeks 22.50 uur een melding van een vechtpartij op de Assendorperstraat. Agenten gingen naar het opgegeven adres en hier werden twee mannen door omstanders in bedwang gehouden. Al snel werd duidelijk, dat deze betrapt waren op een inbraak in een bestelauto. Het duo van 37 en 39 jaar zonder vast woonadres is ingesloten voor verhoor.

 
Man aangehouden voor openstaande boetes
maandag 9 februari 2015 11:17

Zwolle - De politie heeft op maandag 9 februari een bewoner aan De Rijpstraat aangehouden. De man trachtte via het dak te vluchten maar bij het zien van te veel politie gaf hij zijn poging op.

politie_logo_4.jpg

Agenten gingen in alle vroegte naar de woning van de man. Hij moest nog een aanzienlijk geldbedrag aan boetes betalen. De bewoners weigerden open te doen en op een gegeven moment zagen agenten de bewuste man via een dakraampje het dak op gaan. Hier liep hij over de daken van het huizenblok, maar toen hij zag dat er overal politie stond, gaf hij zich gewonnen. De man is overgebracht naar het Huis van Bewaring in Zwolle.

 
Gevuld programma op internationale vrouwendag
maandag 9 februari 2015 10:58
Zwolle - Kom praten, ervaren, genieten van een rijk gevuld programma op zondag 8 maart. Deze internationale vrouwendag wordt in Zwolle gevierd met een gevarieerd aanbod van workshops, optredens en stands, voor en door vrouwen. Je bent hierbij van harte welkom.

Wat kun je verwachten? Deze vrouwendag staat in het teken van duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. Duurzaam omgaan met de wereld, door het gebruik van ‘groene' mode, duurzame schoonheidsproducten en hergebruik van materialen. Daarbij is er volop ruimte voor duurzame aandacht voor jezelf: coaching, meditatie en loopbaanbegeleiding om zo het beste uit jezelf te halen. Verder is er een verwenplein (met verschillende massages en een nagelstyliste) een spiritueelplein (met o.a. healing en auralezen) en worden er verhalen verteld over foute stoute vrouwen. Het programma vol muziek, dans en ontmoeting maken de dag tot een inspirerende belevenis die je eigenlijk niet mag missen!

 
Romantische muziek door HET Symfonieorkest
maandag 9 februari 2015 9:41

Zwolle - HET Symfonieorkest speelt een romantisch programma tijdens het concert Brahms-Tsjaikovsky. Onder leiding van gast-dirigent Mark Shanahan zal het orkest muziek uitvoeren van Brahms, Stravinsky en Tsjaikovsky. Twee solisten van internationale klasse vertolken de aangrijpende solopartij tijdens Brahms' Dubbelconcert voor viool en cello. Bijwonen van dit concert kan op donderdag 19 februari om 20:15 uur in De Spiegel Zwolle.

dirigent_-_mark_shanahan_-_window_pensive_5x7.jpg

De concertbezoekers worden getrakteerd op een avond vol emotionele, sprookjesachtige en geheimzinnige muziek. De solopartij voor viool en cello in Brahms' Dubbelconcert wordt op een aangrijpende wijze ingevuld door twee solisten van internationale klasse: violiste Antje Weithaas en celliste Quirine Viersen. Dirigent Mark Shanahan is gast-dirigent van HET Symfonieorkest en een specialist op het gebied van klassieke romantische muziek. "Wij zijn trots dat wij Mark Shanahan opnieuw mogen verwelkomen om ons orkest te begeleiden en het romantische repertoire past hem als geen ander. Het belooft een bijzonder concert te worden!", aldus Harm Mannak algemeen directeur van HET Symfonieorkest.

 
Het weer: bewolkt
maandag 9 februari 2015 0:00

Zwolle - Maandag bepaalt de bewolking het weerbeeld en is er geen ruimte voor de zon, uit de aanwezige bewolking valt van tijd tot tijd (mot)regen. Er staat een matige noordwestelijke wind en overdag liggen de maxima rond 8 graden.

08-02-2015_weerfoto__katerveersluis_.jpg

Katerveersluis 

Dinsdag begint de dag met wolkenvelden en in de middag worden deze afgewisseld met enkele zonnige momenten. De wind komt uit het noordwesten is zwak van kracht, kracht 1 á 2, het wordt 6 tot 8 graden in onze regio. Woensdag verloopt de dag droog maar zijn er wel wolkenvelden, tussen de wolkenvelden door kan af en toe de zon even tevoorschijn komen. Bij een zwakke zuidoostenwind wordt het 4 tot 6 graden.

 
<< Begin < Vorige 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Volgende > Einde >>

Resultaten 9811 - 9855 van 10900

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zondag 24 september:
Vocal group Twelve
zondag 24 september:
Fietsexcursie
zondag 24 september:
Reken Maar van Jazz
zondag 24 september:
Onslaught en Artillery
zondag 24 september:
Nazomerfeest
zondag 24 september:
Grootste 1-daagse Platen...
zondag 24 september:
IQ Kunstuitleen en Galer...
maandag 25 september:
Masterclass \'online zic...
maandag 25 september:
Yogalates
dinsdag 26 september:
Buren met Bomen
dinsdag 26 september:
Natuurlijk Samen gaat ‘b...
dinsdag 26 september:
Dijken van Wijken
woensdag 27 september:
Training Pesten of plage...
woensdag 27 september:
Stoffenspektakel
woensdag 27 september:
Urinetown