banner_stichting-zwolle-online.jpg
Hoofdpagina
Hoogtepunten
Opsporingsberichten
Koningsdag
Bevrijdingsfestival
Algemene Logs
Foto's bestellen?
Regionieuws
Spelregels/Disclaimer
Nettiquette
Vacatures
Advertenties

ijsselhallen_2017a.gif

ketelzorg_banner_140x120pxbew.jpg

Webdesign Zwolle

glasservice-banner-0414.gif

banner_vriendenherberg.jpg

wrzv_2016.gif

gemeentebuttoninfo2.gif

zwenkwielen.net banner.gif

Laatste Reacties
PEC Man, Zwolse voetbal...
Zeker weten
Berkum te sterk voor Ur...
Berkum van harte gefelicite...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Frits van Dijk mis ik in he...
Berkum te sterk voor Ur...
Ook het Urker mannenkoor zi...
Berkum thuis tegen gete...
@Berkumse dildo zoek hul...
SP wil papiercontainer ...
@ KJ, Dus jij denkt dat Mic...
PEC Man, Zwolse voetbal...
@ Zffback zie 19:47 Zwolse ...
SP wil papiercontainer ...
Ik heb zojuist de begroting...
Berkum te sterk voor Ur...
Is er gelukkig maar eentje,...
SP wil papiercontainer ...
Rentmeesterschap in de zin ...
Berkum te sterk voor Ur...
nou kom maar op met negatie...
PEC Man, Zwolse voetbal...
@Dick Titel van het boek; P...
Berkum thuis tegen gete...
@Berkumse dildo zoek hulp a...
SP wil papiercontainer ...
Kan heel ver met je mee KJ ...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Ja, die was zeker goed. Maa...
PEC Man, Zwolse voetbal...
En vergeet Peter van der He...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Mister PEC: Alex Booy
PEC Man, Zwolse voetbal...
Alleen over PEC Hoop...
Voorbeschouwing VVV-Ven...
Even iemand die verstand va...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Zo direct ook bestellen. Ze...
Politie voorkomt confro...
Logisch, je speelt in "off ...
SP wil papiercontainer ...
Beste Dick, ik verwacht er ...
PEC Man, Zwolse voetbal...
Besteld! smiley
Berkum thuis tegen gete...
3-0 Eindstand. De palingvis...
Het Bokbier arriveert m...
Lekker het eerste vaatje, v...
Politie voorkomt confro...
Ach.. Onze tokkie Jeanine d...
Berkum thuis tegen gete...
Ik hoop dat er genoeg gezon...
Politie voorkomt confro...
Ik schreef hier al eens eer...
Sportkleding voor kinde...
Overtuigende start, 0-2 bij...
Berkum thuis tegen gete...
2-0 voor en bijna afgelopen...
Hoofdpagina
Zwolle beter zichtbaar via Street View
dinsdag 10 november 2009 17:22

Zwolle - Het was al mogelijk om virtueel door Amsterdam, Rotterdam en Groningen te wandelen, en nu zijn nog dertig Nederlandse steden aan Google Street View toegevoegd. Zwolle hoort nu ook daarbij!

street_view_zwolle.jpg

Google maakt zijn streetview programma door een auto met een camera langzaam door straten te laten rijden. Sommige gebieden, zoals Kinderdijk en het Binnenhof zijn met een speciale driewieler gefotografeerd. Vanaf dinsdag 10 november is het mogelijk om via Google Maps door Zwolle te wandelen. Het is een feature genaamd "Street View" waarmee je panaromabeelden van heel de wereld kan zien. Door ze achter elkaar te plakken lijkt het net of je er in loopt. Vanaf dinsdag is Zwolle toegevoegd aan het lijstje, samen met ongeveer 40% van Nederland. Van Zwolle is op dit moment alleen o.a Zwolle-Zuid, Assendorp, Hanzeland en omstreken te bekijken. Omdat Zwolle dinsdag pas is toegevoegd, zullen de overige wijken en de binnenstad hopelijk spoedig volgen.Reacties (15)add
0
Bericht door Stefan, op 10 november 2009 18:28
Zijn er al grappige danwel sappige foto's uit het Zwolse gekomen? :-)
Plantje
Bericht door Rudi Hendrix, op 10 november 2009 19:11
Erg leuk! En alsjeblieft mensen: begin niet als op GeenStijl te zeuren over privacy!
0
Bericht door Derk, op 10 november 2009 19:23
waarom niet plantje ?
Plantje
Bericht door Rudi Hendrix, op 10 november 2009 19:29
Omdat het onzin is.

Ik vind het zelfs ook nog werkelijk toegevoegde waarde bieden. Wanneer je ergens heen moet en je kijkt eerst op streetview kun je zien hoe je bestemming eruit ziet en hoe de wegen er echt lopen. Daar kan geen navigatiesysteem tegenop!

Het is toch hartstikke grappig om op deze manier een stad te kunnen "verkennen"? Mensen zijn onherkenbaar gemaakt. En als je echt niet op de foto wil: die Google auto's zijn echt wel redelijk herkenbaar, dus kun je het voorkomen.

Veel mensen ze*ken er volgens mij een beetje over om het ze*ken!
0
Bericht door Derk, op 10 november 2009 19:34
Zo zijn nederlanders toch plantje ;-)
Plantje
Bericht door Rudi Hendrix, op 10 november 2009 20:30
Helaas wel!
Assendorper
Bericht door Sjakie, op 10 november 2009 21:29
Mooi hoor die streetview. Net even een ritje gemaakt over de Assendorperstraat maar ben mezelf niet tegengekomen. Kon de kerk ook niet in met die camera.
0
Bericht door plien, op 11 november 2009 0:05
Als ik wil ZEIKEN over privacy dan doe ik dat.

Ik heb net een aantal bekenden gezien, bij mijn broertje naar binnen kunnen luren en gezien wat een vriendin aan was had opgehangen.

Ik snap ook wel hoe het grappig is (heb zelf een bepaalde mindere buurt in de VS zo kunnen bekijken) maar de klachten over privacy zijn niet ongegrond. En nu MAG ik dat nog lekker zeggen, dus dan doe ik dat, vrijheid van meningsuiting, misschien wel eens van gehoord? smilies/tongue.gif
0
Bericht door ghehe die even geen , op 11 november 2009 1:23
Lijkt er inderdaad op dat het gevoel van welzijn voor een hoop mensen soms opgeofferd wordt tbv controle en handige hebbedingetjes. Nu heb ik zelf niet zoveel moeite met streetview omdat ik niet de indruk heb dat ter controle is. Maar als men zich daarin toch aangetast voelt in haar privacy, moeten we dan, omdat het zo grappig is, maar schijt aan hebben aan dat gevoel?

Plantje, je hebt het vaak over criminaliteit verminderen om een beter gevoel van welzijn te creëren. Kan hoor, maar andere mensen voelen zich door dit soort cameratoestanden aangetast in hun gevoel van welzijn.
Dat is niet omdat ze wat te verbergen hebben, dat is omdat ze het gevoel hebben dat er ongevraagd iets van ze wordt afgenomen: het gevoel van privacy. En dat is een natuurlijke behoefte die ons in staat stelt samen te leven op een vrij kleine planeet. Dat gevoel van welzijn gebaseerd op de behoefte van privacy, daar wals je dan maar voor het gemak overheen? Want dat is wat je zelf anders ervaart? Dat zou hetzelfde zijn dat als iemand wenig waarde hecht aan persoonlijk bezit en jouw fiets jat, omdat hij dat op dat moment wel ff handig vond....Plantje
Bericht door Rudi Hendrix, op 11 november 2009 8:30
Als ik wil ZEIKEN over privacy dan doe ik dat.

Tuurlijk mag je dat... (Ik dacht trouwens, dat dit ook een verboden woord was...vandaar dat ik het wat gemaskeerd weergegeven heb)

Ik snap ook wel hoe het grappig is (heb zelf een bepaalde mindere buurt in de VS zo kunnen bekijken) maar de klachten over privacy zijn niet ongegrond.

Ik denk dat het op zich wel meevalt. Bekijk het anders eens zo: wat kun je via Google Streetview nu ineens zien wat niet zichtbaar was als iemand gewoon voor je huis zou staan? Dus in die zin is er denk ik geen geval van aantasting van privacy. Ik denk dat het vooral gaat om het feit dat, in theorie, als je iets aan het doen was wat bijzonder genoeg is om opgemerkt te worden dat de hele wereld rondgaat. Terwijl in een ander geval enkel je buurman het gezien had. Voor die gevallen zou ik zeggen: check snel je eigen huisje en kijk of je iets ziet waar je je voor schaamt. Volgens mij is het een kwestie van Google mailen en het wordt geblurred, weggehaald of wat dan ook.

En nu MAG ik dat nog lekker zeggen, dus dan doe ik dat, vrijheid van meningsuiting, misschien wel eens van gehoord?
Zeker heb ik daar van gehoord. En daar heb je ook wel een punt. Vrijheid van meningsuiting is belangrijk. Dus ik had wellicht niet moeten zeggen dat mensen niet MOGEN zeuren smilies/smiley.gif

Maar als men zich daarin toch aangetast voelt in haar privacy, moeten we dan, omdat het zo grappig is, maar schijt aan hebben aan dat gevoel?

Aan de ene kant heb je wel een punt. Aan de andere kant is er voor alles wat voor de één "grappig en leuk" is wel iemand die zich er door aangevallen voelt. De wereld zit vol van compromissen.

Dat is niet omdat ze wat te verbergen hebben, dat is omdat ze het gevoel hebben dat er ongevraagd iets van ze wordt afgenomen: het gevoel van privacy.

Tja...kan ook gevalletje lange tenen zijn smilies/wink.gif Maar dit is dermate gevoelsmatig dat je er leuk over kunt discussiëren, maar ik denk dat je er nooit met iedereen uitkomt.

Maar al met al is het volgens mij allemaal niet zo heel erg spannend. Wie bijvoorbeeld hier in Zwolle hebben hun eigen huisje bekeken en kreeg er een vreemd gevoel bij? Wie kan oprecht zeggen:"Wat er op Google streetview te zien is gaat verder dan wat een toevallige passant ziet"?

Ik heb al eens aangegeven dat achter ons huis langs de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan loopt. Tientallen mensen laten dagelijks verschillende keren hun hondje achter ons huis uit. Allemaal leuk en aardig. Regelmatig zwaaien we naar de mensen die we kennen. Maar een enkeling gaat echt minuten lang stil staan achter ons huis en even rustig naar binnen staan kijken. Tja... dat hoort er bij waar wij wonen! Willen we dat niet hebben? Kunnen we simpelweg een heg plaatsen, de gordijnen dicht doen of hadden we daar niet moeten gaan wonen.

Wat ik wel vind is dat men bij Google iets meer aan communicatie zou mogen doen. Zo geef je mensen meer de kans hun eigen beslissingen te nemen. En dus bijvoorbeeld de gordijnen bewust dicht te doen voordat de camera auto langsrijdt. Of alleen het mooiste ondergoed op te hangen smilies/smiley.gif
Of in ons geval: de puinzooi een beetje op te ruimen smilies/smiley.gif
dick
Bericht door dick, op 11 november 2009 8:35
Hé Plien, welkom....gezellig.
Plantje
Bericht door Rudi Hendrix, op 11 november 2009 8:40
Speaking of which...waar is Gezellig gebleven?
dick
Bericht door dick, op 11 november 2009 8:44
Ontvoerd door de BBB?

On-topic: bij street-view stel ik mij wat anders voor "goed om je heen kijken in de mooie Zwolse straten". Live, wel te verstaan.
0
Bericht door Pietje, op 11 november 2009 9:38
Plantje: Omdat het onzin is.

Ik vind het zelfs ook nog werkelijk toegevoegde waarde bieden. Wanneer je ergens heen moet en je kijkt eerst op streetview kun je zien hoe je bestemming eruit ziet en hoe de wegen er echt lopen. Daar kan geen navigatiesysteem tegenop!

Het is toch hartstikke grappig om op deze manier een stad te kunnen "verkennen"? Mensen zijn onherkenbaar gemaakt. En als je echt niet op de foto wil: die Google auto's zijn echt wel redelijk herkenbaar, dus kun je het voorkomen.

Veel mensen ze*ken er volgens mij een beetje over om het ze*ken!


@Plantje:
Volgens mij verkondig jij nu onzin. Als je van te voren al een stad kan gaan verkennen via streetvieuw, waarom zou je dan nog naar die stad gaan? Dan is er toch helemaal niets meer aan?
Als je van te voren een indruk van een stad wilt krijgen, dan pak je toch gewoon het stratenboek, en een encyclopedie of een reisgids erbij?
Ik kan me heel goed voorstellen dat jij de wereld liever vanachter je pc verkent, ipv de wijde wereld in te gaan.... Het zou me dan ook niets verbazen dat je de hele dag google streetview bekijkt, en je avond eten via internet besteld. Wel de internationale keuken natuurlijk (pizza, chinees, sushi, hamburgers, shoarma etc), je bent ten slotte toch op 'wereldreis'? smilies/wink.gifsmilies/cheesy.gif

N.B. : ik heb wel met je te doen hoor..... echt waar
Plantje
Bericht door Rudi Hendrix, op 11 november 2009 9:56
Pietje...je pikt er nu één klein onderdeel uit. Ik zeg alleen, dat het handig kan zijn om de plaats van bestemming even vooraf te bekijken. Dus niet de hele stad door te "slenteren".
Maar omdat het schijnbaar nogal moeilijk is voor je zal ik het even uitleggen. (Ik heb namelijk ook wel met jou te doen!) Onlangs moest ik in Amsterdam bij Achmea zijn voor een project. Ik heb toen mijn navigatiesysteem ingesteld om zodoende op de juiste plaats aan te komen. Echter, een collega van me mailde me, dat ik de "rechter parkeergarage" moest hebben. Dat klonk wat vaag. Dus heb ik even op street view gekeken en toen zag ik direct hoe het in elkaar stak! Dat scheelt mij weer zoekwerk en onhandig keren in de ochtendspits. Sommige dingen is gewoon handiger als je het even gezien hebt!

Als je van te voren een indruk van een stad wilt krijgen, dan pak je toch gewoon het stratenboek, en een encyclopedie of een reisgids erbij?

Dan krijg je dus nooit de indruk die je via streetview zou krijgen en al helemaal niet de indruk die je krijgt wanneer je er daadwerkelijk naartoe gaat!

Ik kan me heel goed voorstellen dat jij de wereld liever vanachter je pc verkent, ipv de wijde wereld in te gaan.... Het zou me dan ook niets verbazen dat je de hele dag google streetview bekijkt, en je avond eten via internet besteld. Wel de internationale keuken natuurlijk (pizza, chinees, sushi, hamburgers, shoarma etc), je bent ten slotte toch op 'wereldreis'?

Nou, wees maar verbaasd dan! Want, in tegenstelling tot wat je suggereert, vind ik juis dat je wel op pad moet en juist wel de stad zelf in moet! Bovendien vind ik sushi niet te vreten...zeewier is voor vissen smilies/smiley.gif

Ik geef alleen aan, dat ik streetview wel grappig vind en dat ik er ook wel toegevoegde waarde van zie. Dat houdt niet in, dat ik mijn leven op internet leef.

N.B. : ik heb wel met je te doen hoor..... echt waar

Dat is dus helemaal niet nodig.
Reageer

busy
 

Nieuwstips Weblog Zwolle

Windesheim Zwolle

Computer Service Zwolle

Space Winner Zwolle

Mc Donalds Zwolle

breman-banner-weblogzwolle03.gif

Toegang
Wat is er te doen?
zondag 24 september:
Vocal group Twelve
zondag 24 september:
Fietsexcursie
zondag 24 september:
Reken Maar van Jazz
zondag 24 september:
Onslaught en Artillery
zondag 24 september:
Nazomerfeest
zondag 24 september:
Grootste 1-daagse Platen...
zondag 24 september:
IQ Kunstuitleen en Galer...
maandag 25 september:
Masterclass \'online zic...
maandag 25 september:
Yogalates
dinsdag 26 september:
Buren met Bomen
dinsdag 26 september:
Natuurlijk Samen gaat ‘b...
dinsdag 26 september:
Dijken van Wijken
woensdag 27 september:
Training Pesten of plage...
woensdag 27 september:
Stoffenspektakel
woensdag 27 september:
Urinetown