Algemeen Log 72

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 73 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

251 gedachten over “Algemeen Log 72”

  1. @ ingrid, 13:08 Benieuwd naar je ZAC-antwoord.
    🙂 Je mag de zelfinkopwedstrijd winnen met 1-0. Was een schitterende treffer.

    @ Edwin, weer om de gezelligheid binnen op te zoeken 8)

  2. @ ingrid, 13:08 -vervolg. Martijn schreef er dus dit over

    SV Zwolle-verhaal is ‘achter de rug’. Is jammer dat een kans om 2 clubs te helpen in 2010 is gemist. Nu is slechts 1 geholpen. Kwestie van gunnen, denk ik. Maar krijgt nog wel een staartje.

  3. Er wordt in Zwolle wel 5 (vijf!) cm sneeuw verwacht. Houdt kaarsen en transistorradio’s paraat.
    Ben een new kid on the blog.
    Hoe krijg ik hier een trema op een e?

  4. Gefeliciteerd Dick met de 1e posting.

    Een prijs is op zijn plaats nu:D.Vanavond bij de vrolijkheid het glas heffen met Willem en aanhang.:P

  5. Als ze bij de vrolijkheid ranja met een rietje serveren,krijgt het lieve kleine kuikentje Calimero de prijs voor zijn belangrijke rol en ondersteuning van Willem.8)

  6. @Ingrid
    In sunparks de Ardennen. We zijn daar in sep 2008 ook geweest en de omgeving is zoooo mooi!! En nu dus wit hopenlijk. Verdieping heeft gelijk, als je bij Luik komt is het echt smerig daar. Maar ja we zaten in Wijk aan Zee in een hotel en daar keken we uit op die vieze smerige fabrieken…. Dus plankgas langs Luik;)

    We gaan trouwens maandagmorgen pas heen hoor, het is meer een midweekje.

  7. @ Natascha, hij heeft over Luik wel gelijk, maar vind hem altijd zi zuur reageren. Je ging toch niet naar Luik, ja je moet er toevallig langs om in de Ardennen te komen. Maar dat maakt jou vooruitzicht toch niet minder ik zou me er ook op verheugen als ik dat in het verschiet heb.En dat wilde je delen met de webloggers. En dan zo’n zure reactie over Luik. Maar ja leven en laten leven we zijn niet allemaal gelijk, en dat is maar goed ook.

  8. Ja Dick hoop ook dat ie reageerd, en dank je voor het gunnen van de overwinning. En dat veld dat komt vast wel goed voor de sv.
    En SVI heeft volgens mij zelf gekozen voor een 2e kunstgrasveld, en op die manier de ledenstop/reservelijst te kunnen schonen. Dus door meer leden toe te laten, wisten ze dat ze in de problemen zouden komen met de kleedkamers, en die waren al niet riant. Dus nu moeten ze zelf op de blaren zitten, maar met zo veel leden moet het toch mogelijk zijn iets in eign beheer te realisren dat heeft indertijd de sv ook met hun kleedkamers en kantine gedaan.

  9. Ik ben ondertussen al aan verdieping zijn reacties gewend.

    Dick gefeli idd met de eerste posting.

    Iedereen bedankt voor het plezier wensen, dat zal zeker gaan lukken:D

    Ik heb wat moois opgestuurd naar de redactie. Hoop dat het geplaatst wordt!! Dus Admin, you’ve got mail;D

  10. Hehe.. 😉 Pak je je fiets, lekke band, rennen naar de bus, nog net díé trein kunnen halen, weigert dat &^%&$&#xau;tomaat 50 centen te slikken, nét te laat op je werk, reden genoeg om heen en weer te mogen rennen de hele dag als koffieb*tch..

    Ja, lucht wel op nu.. 🙂

  11. Sport in Zwolle, daar ging het vandaag o.a. over.

    Gemeenten snijden in sportsubsidies
    85% verwacht sportbudget in te krimpen
    Het overgrote deel van de gemeenten gaat vanwege de recessie bezuinigen op sport. De vereniging Sport en Gemeenten is bang dat mensen daardoor minder gaan bewegen en dat de doelstelling van 75% sportende Nederlanders in 2016 niet wordt gehaald.

    Uit onderzoek blijkt dat 85% van de gemeenten het budget voor sport verwacht te verminderen, meldt NOS Nieuws. Voor sportclubs zijn subsidies een belangrijke bron van inkomsten. Als die verminderd worden, komt dat hard aan. Ook sponsors trekken zich door de crisis terug. Verhoging van de contributie is vaak de enige oplossing, met als gevolg dat leden afhaken.

  12. Ga door, uit je frustraties. ;)… Is er in de trein naar Kampen internet beschikbaar? ;D
    (gaan we nu een discussie krijgen of internet onderweg nuttig is, op die korte afstand? 😀 dan ga ik ook meedoen ;))

  13. Nu eerst eens kijken of er uberhaupt een bus rijd en dan of er uberhaupt een trein rijd en dan of er uberhaupt een bus rijd… en gratis koffie, natuurlijk…

  14. Citaat van de week Zuidski 😀

    Mis alleen nog een bierb*tch voor het weekend, komt wel goed.

    Waar kunnen de sollicitatieformulieren, uiteraard met foto, heen?

  15. Ben benieuwd hoe het met Willem Lucht is, misschien heeft de vrolijkheid ineens een andere betekenis ( de narigheid)

    Ijsbaan .attem is het goed toeven, gezellig daar. Lekkere chocomel en heerlijke worst;)

  16. Ha die Koko. Deze week heb ik hoofdzakelijk binnenwerk gehad.

    Vanmiddag/Vanavond nog in de Vrolijkheid geweest. Willem was druk in de weer met zijn steunverklaringen. De partijtop zat aan een tafeltje met wat ik eerst dacht het partijprogramma maar dat bleek later de menukaart te zijn. Even later zaten Willem en vrouwlief aan een ander tafeltje een schnitzel naar binnen te werken.

  17. Die schnitzel-trek van de Luchtjes is al eens een paar keer besproken op dat draadje. Hebben ze de 30 steunverklaringen binnen? Hoe was’t met Bertus?

  18. Er zijn ongeveer 20 steunverklaringen uitgedeeld. Bertus ken ik niet en heb zijn naam ook niet gehoord. De naam kleinganssei is wel gevallen maar Barry was er wel.

  19. Waarschijnlijk stond het programma op een bierviltje.

    Die 20 die zijn uitgedeeld, worden die alle 20 ook ondertekend?

    Willem en z’n vrouw zeker op kosten van LWL die vleeslap naar binnen geschoven 😀

  20. Haha Assendorper, inderdaad met namen googelen kunnen ze wel. Er is nu weer een nieuwe ster aan de horizon “Anno”. Ach, het blijft vermakelijk.

    Oeps Koko, jij denkt “gesjoemel door langs ongeoorloofde weg geld toe te stoppen = tot fraude in staat”. Kijk maar uit want misschien richt Willem nog wel een Gelderse tak op. Hij heeft veel ambities.

    Zou het voor hemzelf tocn mooi vinden als hij tenminste mee kan doen aan de verkiezingen. Al liggen zijn verwachtingen wel erg hoog.

  21. Ik heb geen idee of die steunverklaringen worden ingeleverd en wie de rekening heeft betaald weet ik ook niet.

    Het zou mooi zijn als Willem mee kan doen met de verkiezingen alleen al vanwege zijn positieve kijk op een goede afloop.

    We hebben nog wel even de handen geschud.

  22. Assendorper, heb jij ook een steunverklaring ingevuld?
    1e Ombudsman met Pieter was de moeite waard Koko. Weet niet waar jij het over hebt, wie is “we”, waar is “er” en waarom “toch”?

  23. @dick, voor Willem vind ik het mooi dat hij met de verkiezingen mee kan doen maar het ondertekenen van een steunverklaring gaat mij een beetje te ver omdat ik het niet eens kan worden met hem over een voor mij belangrijk punt waar ik absoluut niet achter sta. Maar dat heb je ongetwijfeld wel gelezen op zijn draadje.

  24. En willem weer met een desillusie naar huis gestuurd! Ik moet zeggen grote klasse mensen, een makkelijker slachtoffer is er niet. Hierio je mening ventileren en vertellen wat wel en niet kan, iedereen het beste wensen en strooien met grote kreten als verdraagzaamheid en respect. Vervolgens stiekum naar de vrolijkheid om te kijken hoe willem in de maling wordt genomen en gierend van het lachen achter je computer kruipen om verslag te doen.
    In een woord fantastisch, ik denk dat willem dit zelf ook wel kan waarderen.

  25. Sta er precies net zo in Assendorper. Dacht dat jij misschien nog te verleiden was 😉 Ben het ook lang niet eens met zijn programma van klovenscheppen en ik begrijp niet waarom hij de PVV zo prijst. Temeer omdat hij regelmatig laat weten Christen te zijn en voor meededogen, gelijkheid en hulp aan de armsten etc is. Zijn slogan lijkt wel erg veel op “de sterkste schouders, de zwaarste lasten”. Ach laat maar, heb het er regelmatig (soms samen met Zwolse) met hem over gehad maar dan verandert hij van onderwerp. Die Anno had het er ook nog over. Nou ja Assendorper, dan schiet jij aardig op met 1 belangrijk punt 😛 Proost op het weekend trouwens!

    Als ik het toch een partij, met alles erop en eraan gun dat ze in de raad komen is het trouwens LEV. Die nu proosten op het nieuwe jaar.

  26. @ Verdieping, vrees voor Willem dat hij niet weet wie

    hem in de maling nemen en wie hem steunen

    . Ben het wel met je eens dat je altijd met open vizier en eerlijk rechtstreeks met iemand moet communiceren. Maar ik zie niet in waarom je hier niet je ervaringen zou mogen delen. Assendorper komt op mij ook absoluut niet als stiekum en gierend van het leedvermaak. Maar dat zal het verschil in levensbeschouwing wel zijn.

  27. @verdieping, ik ga ervan uit dat jij mij bedoelt. Hoe kom je erbij dat ik stiekum naar de Vrolijkheid ben gegaan? Ik kom daar wel vaker en wat is er op tegen dat ik daar verslag van doe? Heb je mij vanavond zien lachen?

  28. Het is al weleens eerder hier besproken.Net wat Dick zei,heb ik ook vele malen met hem erover gehad.Willem weet als geen ander dat ik mij niet in sommige van zijn standpunten die paradoxaal tegen het Christen zijn staan,niet kan vinden.
    Willem weet ook dat ik hem als mens respecteer.

    Het manco van Willem is zijn naieviteit en zijn goedgeloofheid.
    Heb het er dikwijls per mail/telf met hem over gehad en dan weet hij ook wel wie de rotte appels zijn en beaamd het dan ook wel.

    Ik zelf ben ook vaak een schietschijf van die rotte appels geweest alleen ik prik dwars door deze vermeende Wilhelm Telletjes heen.

    Jammer dat Willem met open ogen zijn desilussie tegemoet gaat op deze manier.
    Had hem beter gegund.

  29. nou verdieping je maakt er wel een eigen verhaal van. Je kunt zo beginnen bij die krant van wakker nederland, daar zitten ze te springen om dat soort verhalen.

  30. Ik ben er niet geweest, maar heb willem er wel eens getroffen. Omringt door lieden die hem meer dan de gek aan steken, blijft hij serieus zijn verhaal doen. willem mag dan naief worden genoemd, maar gaat uit van het beste in de mens dat siert hem. ik vind het dan ook schandalig dat hij zo te kakken wordt gezet.

  31. SH*T is het alweer 00:30 over 6 uurtjes gaat de wekker weer en ik lig nog lang niet in mijn bed…

    Plantmans mijn website gaat nog even duren voor hij online komt, ben nu bezig met een PHP projectje voor een module:

    een webapplicatie bouwen, waarmee bezoekers online kunnen uitzoeken of zij wel/niet vergunningsvrij aan de achterkant of aan de zijkant van hun woning mogen aanbouwen.

    Productomschrijving
    Bouw een webapplicatie, die voldoet aan de volgende specificaties:

    * De gebruiker kan de verschillende maten van zijn huidige woning invoeren.
    * De gebruiker kan de verschillende maten van de gewenste aanbouw invoeren.
    * De gebruiker kan de maten van zijn achtertuin en zijtuin invoeren.
    * De gebruiker kan aangeven of zijn perceel grenst aan openbaar groen, openbare weg of erf van de buren.
    * De applicatie geeft aan of er wel/niet vergunningsvrij kan worden aangebouwd.

    Gebruikersinterface
    De gebruikersinterface bestaat uit een aantal webpagina’s (en PHP-scripts) met minimaal:

    * De exacte regelgeving volgens de ‘bouwvergunningsbrochure’.
    * Een ‘stappenplan’ waarbij de gebruiker afhankelijk van de beantwoording van de vorige vraag nieuwe alternatieven krijgt aangeboden.

    Waarvan over 2 weken de deadline is verlopen (2e vrijdag van nu gezien moet het af zijn en verzonden)…

    Mijn eigen zal dus nóg even moeten wachten, en je was al zo nieuwsgierig (ghaha);):D:D

  32. Youp en sneeuw[/url]

    Verder schaatsen kijken. Las dat de Zwollenaar Mulder sinds gister nog een kleine kans heeft om als 10e naar de Olympische spelen te gaan.

  33. Ex-Zwolse (en nog met een sterke Zwolse binding) Mieke v/d Sloot is 2e geworden in de verkiezing “Nederlands beste waterpoloster”!

    Extra goed, omdat ze (na een tijd weggeweest) weer voor Oranje speelde.

    Gefeliciteerd Mieke!

  34. Was ze wel Wichert, we konden het wel goed met elkaar vinden. Er wonen hier tegenover nog vriendinnen van haar. Vrees dat wij zo maar wat eerder naar een verjaardag gaan bij Natascha in de buurt…..iets met sneeuw en sneeuwcomedy.

    De grote tochten gaan gewoon door. Mooi voor de ijsliefhebbers als dat nog even zo blijft. Genieten van Hulsebosch en die jonge kerel (Nederlands Kampioen) gisteravond bij P&W.

    Veel plezier allemaal.

  35. Bij de VVV zijn gratis blauwe bandana’s af te halen met de tekst “Trots op Zwolle” oid. Waarom hebben wij hierover nog nixxx gelezen? De VVV adverteert hier toch ook… Ideaal voor gelegenheden op het werk buiten Zwolle en op vakanties (waar we vroeger standaard een Zwolse vlag meenamen)?

  36. @ Assendorper; Gelukkig maar; wie doet je dan wat als er ook nog een schoonheid naast je zit. Hoop en verwacht dat ze ook nog een beetje gezellig was…..en dat je haar ook wat te drinken hebt gegeven. Lekkere avond!

  37. Ze was best gezellig dick. Toen Willem bij me stond raakte ik met haar in gesprek en kreeg heel spontaan van haar een Amsterdammer. Er zijn best nog wel aardige vrouwen hoor.:)

  38. Freek de Jonge (nu op ned 1): Wat is een multiculturele samenleving zonder rascist!!! Hier wil ik het even bij laten, maar het is goed dat het eens gezegd wordt!

  39. @ Assendorper

    Er zijn best nog wel aardige vrouwen

    Dat weet ik wel zeker! Meer aardige vrouwen als aardige haantjes vrees ik.

    @Bernard, Freek is goed. Toch vind ik dat hij beter is geweest. Maar die Frank Evenblij is dé ontdekking van DWDD!! Vorige keer ook met Anouk. Vond trouwens Brigit Kaandorp, daarvoor, ook nog wel even leuk.

  40. @ Tim, nu 3 sneeuwschuivers tegelijk in ’t vizier. Wederom “Petje af voor de ROVA….of het nu zaterdagavond of zondag is….ze rijden er”.

    Waar is Joppuh eigenlijk 😮 Denk eigenlijk, dat ie onder een zonnetje ligt 8)

  41. Ja ze reden hier voor een 1/2 uur terug ook al met 3 schuivers door de straat, had ik nog niet eerder gezien, denk dat op het moment meer aan het schuiven, en dat bijv de achterste schuift en strooit, in het kader van minder zout gebruiken denk ik.

  42. Rustig hier. De 6 verdiepingen onder me zijn leeg, mooi een manier om ‘middernacht’, zoals het NOS journaal het noemt, de volumeknop open te draaien, en nog verder… En nog verder. Knallen maar. 😀

  43. kom net uit wapenveld van een optreden ,maar wat is er een verschil van plek tot plek.Van Hattem tot Wapenveld wordt volgens mij continu gestrooid.Ga de weg niet op als het niet MOET

  44. Ik ga naar bed met de gordijntjes open, mooi kijken naar een nieuw suske & wiske verhaal: “Suske & Wiske en de glibberende twistvlietbruggangers”.

    Goede nacht allen.

  45. Goede morgen!
    Hm, lekker dit weer. We wilden alleen naar Groningen (een dorpje in de regio) vanwege een verjaardag… Ben bang dat het hem vandaag niet gaat worden.
    Ik was al even een beetje aan het googlen geweest. Maar volgens mij zijn er maar weinig regionale logs zoals weblog zwolle (=dikke duim voor jullie). Ik was op zoek naar een actuele log in Groningen.
    Zijn er nog regionale collega’s in den lande die zoiets moois bijhouden?

  46. Mijn vorige stukje kwam een beetje negatief over wat betreft het weer. Maar we weten ons natuurlijk wel te vermaken met de verse sneeuw. Misschien wel een mooi sneeuw-figuurtje bouwen in het wzl-park 🙂

  47. Gaat snel hier! Al 106 reacties! Ik heb niet eens de tijd om alles te lezen…

    Uit een ander bericht:

    Waarom staat dit niet op de bij mij inmens populaire NOS-teletekst?

    Dick: leg me eens uit waarom je teletekst nog zou gebruiken. Ik kan daar niet bij. Een vriend van me bekijkt zelfs teletekst op internet!
    Als je internet hebt….wat is dan nog de waarde van teletekst?

  48. Goede morgen,

    Hoe zijn de wegen in Zwolle? Gisteren was het glibberen toen ik naar hier reed. Deed er liefst 1, 5 uur over. Ik wil vandaag natuurlijk wel naar vrouw en kind gaan.

    Ohja het is een meisje geworden helemaal gezond met moeders gaat het ook goed.

  49. Derk en vrouw.

    Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter.

    Geniet er van en dat ze een mooi en gezond leven tegemoet gaat.

  50. Derk en Vrouw-Derk ook van mij van harte gefeliciteerd met jullie dochter.
    😀

    Ook bij mij gieren de zenuwen door mijn keel. Over ongeveer anderhalve week
    ga ik voor de eerste keer oma worden.

  51. Derk en de vrouw, van harte met de jonge Zwolse 😀

    @ Plantje. Kijk (vooral elders) ook wel eens teletekst op internet. Maar wil niet voortdurend achter de pc zitten. NOS teletekst is vaak het snelst, de zaken die hun het belangrijkst vinden vind ik meestal ook, ze vatten zaken uitstekend en bondig samen en het is 100% betrouwbaar. Gericht zoeken op onderwerp gaat uitstekend. Algemeen: 101, Sport algemeen 601 en Voetbal 801. Het weer 704, zijn mijn favorieten. NOS is ook de enige goede en betrouwbare teletekst. Bij de commersjelen begint het vaak met contactadvertenties…..losers! Zal mijn stukje voor de volgende WVF-Kroniek hier wel eens opzetten. Heb ik op ’t werk en donderdag verstuurd. Gaat over nieuwsberichten rond de Kerst. Uiteraard van teletekst.

    Maar uh, leg eens uit waarom je vrijdag na de complimentjes van dat meisje over je telefoon niet meer terug kwam?

  52. Wat een mooi Fabris-Kramertje! Wordt nog wat op de 10.000!

    Sneyder weer erg belangrijk voor Inter.

    Togo wel of niet naar Afrikaans Kampioenschap? Spelers willen wel, president niet.

  53. Maar uh, leg eens uit waarom je vrijdag na de complimentjes van dat meisje over je telefoon niet meer terug kwam?

    Laat ik het zo zeggen: ik had zaterdag best wat hoofdpijn 🙂

    Ik vond de bands wel leuk. Zeker voor gratis toegang! Wel jammer van de tweede band vond ik dat ze allemaal de tekst nog voor zich hadden staan.

    Ik wil graag wat naar andere bands kijken, omdat ik gemerkt heb dat het bij ons nog erg schort aan het publiek enthousiast krijgen!

  54. 🙂 Gezellige tante dus. Reken er maar op dat wanneer jullie in Zwollywood optreden, het publiek wel enthousiast is. Anders oefen je toch even de Lee Towers-elleboogshuffle? 8)

  55. @ Ingrid: Dus wel in de WRZV…de belangrijkste zaal:

    Wedstrijdprogramma Bep Bakhuyshal

    Poule APoule B
    Pizza di Mama (Harderwijk) Heino-1
    H.T.C.W.V.F.
    U.S.V.Wijhe
    Sv Zwolle Z.A.C.

    Aanvang:Poule:thuis uit uitslag
    13.30 uur APizza di MamaH.T.C.
    13.45 uur BHeino-1W.V.F.
    14.00 uur AU.S.V.sv Zwolle
    14.15 uur BWijheZ.A.C.
    14.30 uur APizza di MamaU.S.V.
    14.45 uur BHeino-1Wijhe
    15.00 uur AH.T.C.sv Zwolle
    15.15 uur BW.V.F.Z.A.C.
    15.30 uur Asv ZwollePizza di Mama
    15.45 uur BZ.A.C.Heino-1
    16.00 uur AH.T.C.U.S.V.
    16.15 uur BW.V.F.Wijhe

    2e Ronde
    16.30 uur1Nr 4 Poule ANr 4 Poule B
    16.45 uur3Nr 3 Poule ANr 3 Poule B
    17.00 uur5Nr 2 Poule ANr 2 Poule B
    17.15 uur7Nr 1 Poule ANr 1 Poule B

    13e/14e plaats
    17.30 uur10Winnaar 1Winnaar 2
    9e/10e plaats
    17.45 uur12Winnaar 3Winnaar 4
    5e/6e plaats
    18.00 uur14Winnaar 5Winnaar 6
    1e/2e plaats
    18.15 uur16Winnaar 7Winnaar 8

    Is die Wilco van de S. familie van Arjan van de S.?

    Nog ff de eerdere winnaars:

    2002Squash Cardiofit (ZAC)
    2003Heino 3
    2004Squash Cardiofit (ZAC)
    2005Pizza di Mama Harderwijk
    2006C.S.V.
    2007Pizza di Mama Harderwijk
    2008W.V.F.
    2009Pizza di Mama Harderwijk

  56. zojuist weer terug van de Twistvlietbrug: Dé sleehelling van zwolle (holtenbroeker kant). Ach, je bent een kind of niet, nú mag het nog ;)…

  57. Mag ik jullie namens mijn vrouw danken voor de felicitaties. De kleine is nu nog een zwolse maar zal dinsdag in zwartewaterland ingeschreven gaan worden. ( Maar wel in Zwolle geboren en dat zal dr dr hele leven blijven volgen 🙂 )

  58. Ja koko lekker gewerkt hoor. Wel een beetje frisjes, was de halve dag buiten. Bijzondere lucht, ik zou nog even een rondje doen als ik jou was koko! Van donker naar licht.

  59. En weer een drukke schoolweek voor de boeg, vandaag moet het weer gebeuren. Het eerste tukkie van de dag valt vroeg in vandaag. Trusten en tot over een paar uurtjes. Plantje, alvast m?gge en heb je het telefoontoestel van die meid met hetzelfde nummer?

  60. M?gge…

    Plantje, alvast m?gge en heb je het telefoontoestel van die meid met hetzelfde nummer?

    Haha! Zelfde nummer? Dat zou niet handig zijn 😀
    Maar ik heb haar nummer ook niet… Denk niet dat mijn vriendin dat zo zou waarderen 😉

  61. Ach Plantje, dat mailadres is ook net zo handig. Prettige vakantie Natascha! En school ze Tim. Dan houden de plantman en ik de economie wel draaiend…..en Ingrid natuurlijk 8)

  62. Bericht door Tim, op 11 januari 2010 om 07:59
    plantje, ik had nog een bericht geplaatst met:
    “nummer=telefoon”

    Nu je het zegt! Die heb ik per mail wel voorbij zien komen! Maar niet meer hier gezien.

    n houden de plantman en ik de economie wel draaiend…..en Ingrid natuurlijk

    Houden we Ingrid ook draaiend? 😉

  63. Vanaf morgen is de Geldersedijk vanaf ijsselbrug tot Hattem afgesloten, dit duurt tot 1 feb. Alleen fietsers, voetgangers en openbaar vervoer kan er over.
    Dit i.v.m. werkzaamheden aan de nieuwe spoorbrug.

    Dus Dick als je naar Wapenveld moet ff om rijden.

  64. @ Dick.

    Weet het niet Dick.

    Heb wel begrepen dat Patrick zijn studie dit jaar mag afmaken.

    Ben al paar weekjes niet bij bequick28 geweest.

  65. De transfer van Jos Hooiveld naar Celtic is beklonken. De Schotten betalen 2,1 miljoen euro voor de verdediger die drie jaar geleden nog voor FC Zwolle speelde. Hooiveld tekent in Glasgow een contract voor 3,5 seizoen. Leuk voor Jos.

  66. @yvonne
    Ook bij mij gieren de zenuwen door mijn keel. Over ongeveer anderhalve week
    ga ik voor de eerste keer oma worden.

    Doet geen pijn hoor is alleen maar fantasties,geniet al 7 jaar vanmijn kleinzoon LUCA.

  67. @ Joke, daar heeft Suzanne Vega later nog goud geld mee verdiend.

    My Name Is Luca

    My name is Luka
    I live on the second floor
    I live upstairs from you
    Yes I think you?ve seen me before

    If you hear something late at night
    Some kind of trouble. some kind of fight
    Just don?t ask me what it was
    Just don?t ask me what it was
    Just don?t ask me what it was

    I think it?s because I?m clumsy
    I try not to talk too loud
    Maybe it?s because I?m crazy
    I try not to act too proud

    They only hit until you cry
    And after that you don?t ask why
    You just don?t argue anymore
    You just don?t argue anymore
    You just don?t argue anymore

    Yes I think I?m okay
    I walked into the door again
    Well, if you ask that?s what I?ll say
    And it?s not your business anyway
    I guess I?d like to be alone
    With nothing broken, nothing thrown

    Just don?t ask me how I am
    Just don?t ask me how I am
    Just don?t ask me how I am

  68. Erg he. En dat durft een wijzend bestaffend vingertje naar anderen op te steken.
    Je hebt vele lagen in de bevolking,maar lager dan dit kun je niet zinken.

    En Willem blijft maar in ze geloven,hoe naief moet je zijn.

  69. Tuurlijk niet.

    Dit was wel zo voorspelbaar verhaaltje.

    Die kwiebussen leven in een fata morgana wereld.

    Maar ook wel beetje zielig toch,als je op deze manier nog ergens bij wilt horen.

  70. @ VVV: is er al meer bekend over de gratis bandanas? Blauw met in witte letters iets met “Trots op Zwolle”? Zo in 1x op? 😮

    Misschien een speciaal setje voor weblogZwolle bezoekers?

  71. Mag ik even stoom afblazen?
    Ik werk in de gezondheidszorg en PRODUKTIE was al langer een item, maar nu worden onze persoonlijke produktiecijfers ook visueel gemaakt in grafieken en diagrammen. Kwaliteit is daar nergens in terug te zien.
    Kortom: zoveel mogelijk patienten op een dag zien en je er verder niet om bekommeren scoort het beste!

  72. gezondheidszorg, is die cijfermatigheid een onderdeel van een scala aan maatregelen t.b.v. verbeteringen, of worden die cijfers alleen gezien als mogelijkheid om inzicht in de werkzaamheden te krijgen?

  73. ghehehe, nou op grond van die cijfers moet je bij de baas komen om over je produktie te praten en in dat gesprek gaat het verder nergens over.

    Overigens hebben patienten hier ook een rol in.
    Veel patienten bellen op het laatst af of komen helemaal niet opdagen en dat kost natuurlijk ook handen vol geld (het loon vd medewerker moet ook betaald worden als hij geen patient ziet).
    Verder willen de meeste mensen de goedkoopste zorgverzekeraar en wil die verzekeraar op zijn beurt weer zo min mogelijk dokken voor de zorg.

  74. Ai, klinkt alsof jullie als vertussen twee vuren in staan. Maar als dat zo is, wie weet komt de directie op den duur ook wel tot die conclusie. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar mijn ervaring is dat een directie doorgaans best voor rede vatbaar is. Kan me wel voorstellen dat dat gecijfer nu vervelend is. Zou er zelf ook flink de pest aan hebben. Hopelijk levert het uiteindelijk voordelen voor je op;)

  75. Nou ja die directie moet er voor zorgen dat er genoeg geld binnen komt. En als de zorgverzekeraar maar een klein bedrag geeft voor een handeling moet je dus zorgen dat er veel handelingen plaats vinden.
    Geld hark je binnen door kwantiteit, niet door kwaliteit.

  76. Geld hark je binnen door kwantiteit, niet door kwaliteit.

    Het is zo jammer, dat eigenlijk iedereen weet dat kwaliteit op de lange duur veel meer geld binnen kan halen, maar dat er zo weinig mensen zijn die er naar handelen!

  77. @ gezondheidszorg 21:09, kun je op de werkvloer je ei (mening) wel goed kwijt? Ook al is die mening niet altijd even prettig om te horen voor leidinggevenden. Zo ja, heb je het gevoel dat er serieus mee wordt omgesprongen?

  78. Dick, de leidinggevende zit in hetzelfde schuitje. In de zorg moet gewoon genoeg geld binnenkomen anders kun je de tent sluiten.

    Plantje kwaliteit is moeilijk te meten – en zeker moeilijk voor patienten te zien. Bovendien heb je in een stad als Zwolle niet zo veel keuze als patient. Als je bijv met spoed naar het ziekenhuis moet kun je kiezen uit de Isala of de Isala…
    Kwaliteit kost tijd en tijd = geld

  79. Ok, maar je kunt wel open eventuele verbeteringen aandragen. Daar wordt ook serieus mee omgegaan en als het kritisch is word je dat niet als persoon aangerekend? Dat hoor je namelijk ook wel eens bij bedrijven, dat je probeert mee te denken maar dat je niet serieus wordt genomen en dat je als “te kritisch” wordt neergezet. Natuurlijk is kwantiteit ook belangrijk ivm het enorme aanbod. En wat stond NL op de achterste benen toen de wachtlijsten te groot waren….

  80. @gezondheidszorg:

    Veel patienten bellen op het laatst af of komen helemaal niet opdagen en dat kost natuurlijk ook handen vol geld (het loon vd medewerker moet ook betaald worden als hij geen patient ziet).

    Ik werk ook in de gezondheidszorg. Maar daarbij is wel de afspraak dat als een client minder dan 24u voor de afspraak afbeld, dat de kosten bij client in rekening worden gebracht….
    Het is inderdaad een trend in de gezondheidszorg dat de productie een grotere rol gaat spelen. Instellingen maken productieafspraken met zorgkantoren, uren worden (eigenlijk vanzelfsprekend) gebaseerd op de productie. Ik heb het geluk dat ik zowel klinisch als poliklinisch werk verricht en daardoor voor een deel afhankelijk ben van productie en voor een deel iets minder.

    Persoonlijk vind ik het best ver gaan dat je op basis van alleen de productie “afgerekend” wordt door je leidinggevende…
    Hoe wil je je als organisatie profileren en hoe blijf je voldoen aan de kwaliteitskriteria die gesteld worden door o.a. HKZ (keurmerk in de zorg)? Ik denk niet op de door jou genoemde manier.
    Sterkte!

  81. Plantje kwaliteit is moeilijk te meten – en zeker moeilijk voor patienten te zien. Bovendien heb je in een stad als Zwolle niet zo veel keuze als patient. Als je bijv met spoed naar het ziekenhuis moet kun je kiezen uit de Isala of de Isala…
    Kwaliteit kost tijd en tijd = geld

    Daar heb je gelijk in. Maar ook patiënten zouden daar begrip voor op moeten brengen.
    Dat kwaliteit moeilijk te meten is is een feit. Er moeten dan toch getalletjes aan gekoppeld worden. Al snel zal dat iets worden als: “Als er méér tijd besteed mag worden is er ook automatisch meer kwaliteit.”
    En dat hoeft ook weer niet waar te zijn.

    Maar ik begrijp je punt wel. Ik hoop dat het zin heeft een beetje stoom af te kunnen blazen.

  82. Stunt! Jonge kunstenaars hebben in een paar musea in NL vannacht hun kunt opgehangen…

    Directeur De Fundatie nu op 3fm-journaal

    jong aanstormend kunsttalent probeert om een irrelevante manier aandacht te krijgen in de pers

    Misschien wat voor een topic?
    * Wel strafbaar denk ik: inbraak? Nou ja aandacht genoeg 😉

  83. Hallo iedereen!

    Wie heeft er zin in het gezelligste meezingfeest van Nederland a.s. vrijdag in de IJsselhallen?? Jan Smit, Jannes, Wolter Kroes en vele andere zullen optreden en ik bied 2 kaartjes wegens prive omstandigheden aan voor 20 euro! Ze kosten eigenlijk 29.50 per stuk, dus dat is een hele leuke aanbieding!

    Ik hoop dat ik er iemand blij mee kan maken!

  84. Gisteren WFvN nog zien fietsen, en er achter gestaan bij het stoplicht.

    Wss kan ik vanmiddag (weer) niet op wlz, iBeheer (beheert ICT op het schippersinternaat) heeft een leuke filter toegevoegd: Usenet-nws. Onder andere hyves, weblogzwolle, maar ook het FOK-forum en skyscrapercity zijn allemaal geblokt.

    Kan dan dus niet reageren :(:'(

  85. @ Tim; Jij bent toch zo’n beetje onderdirecteur daar? Kun je niet regelen dat ze het onvolprezen WeblogZwolle unblocken op “Usenet-nws” ivm de bijzondere status >:(

  86. Geen mandaat voor steun inval Irak

    Twitter: di 12 januari 2010
    Davids had ook gewoon zijn illustere naamgenoot kunnen quoten: Balkenende shouldn’t have put his head in other players’ ass.
    ——
    VN resoluties gaven onvoldoende mandaat voor inval Irak ?? Balkenende had onvoldoende regie ?? Nederlandse inlichtingendiensten hadden genuanceerdere informatie dan buitenlandse diensten over massavernietigingswapens ??

  87. Koning Co naar Jong-Qatar….maar niet voor het geld 8)

    Nog iets uitgebreider over het stevige en verontrustende Balk-rapport
    Met gratis foto

    Donderdag alsnog Veluwemeertocht

    GSM en de poging ze te stoppen. Een iman kreeg een boete, nadat hij een “gsm-jammer” gebruikte omdat hij niet rustig kon bidden. Volgens mij in de moskee. Met die “jammer” apparaat wordt mobiele telefonie in een straal van tientallen meters onmogelijk. Ze zijn verboden.
    Zou wat zijn als dat ook in een kerk gebeurde…

  88. Volksijsbaan de Eendracht in Genemuiden organiseert in samenwerking met Schaatstrainingsgroep de Eendracht en de KNSB donderdagavond 14 januari 2010 een schaatsmarathon voor dames en heren uitkomend in de landelijke topdivisie om “De EendrachtCup”.

    Bij zowel de dames als de heren zullen nagenoeg alle landelijke toppers aan de start verschijnen, van vele marathon schaatsploegen is de komst al bevestigd.
    De nationale kampioen bij de heren Sjoerd Huisman en bij de dames Carla Zielman hebben hun medewerking al toegezegd. Verder zal de LANDJUWEEL dames schaatsmarathon ploeg, met de Genemuidense Erna Kijk in de Vegte, ook aan de start verschijnen.

    De marathon voor de dames begint om 19.00 uur en de heren starten een uur later.
    Alles zal plaats vinden op de volksijsbaan aan de Koppel 3 te Genemuiden.

    Mede door de sponsering van vele bedrijven is de toegang gratis. Men kan het volgen vanaf de paden langs de volksijsbaan, het betreden van het ijs is verboden.

    We verwachten veel publiek, ook uit de regio, vandaar het verzoek aan het Genemuidense publiek om met de fiets of lopend te komen.

  89. Wordt nog een hete avond met brokkenpiloot JP. Lekkere verklaring! Ook nog de conclusies van Davids die hem passen omarmen en die hem niet passen als onwaar neerzetten >:(

  90. Onze kleine meld zich zelf om de vier uur voor voeding en dat kan de vrouw geven ik niet he . Slaap er trouwens ook doorheen dus een perfecte baby. Ohja die smily’s kun jehier weghalen smily aanklikken en Ubb code staat onderin http://www.cosgan.de/smilie.php?wahl=0&ziel=froehlich

    Is de Mastenbroekerbrug inmiddels weer begaanbaar? Het ding stond vanavond rond 18:00h omhoog en vertikte het om weer omlaag te gaan. Enorm lange rij auto’s stond te wachten aan de kant van Stadshagen.
    Ik ben maar omgekeerd en ben aan de andere kant Stadshagen uitgereden om uiteindelijk langs de Middelweg te komen waar het ook al een chaos begon te worden.

  91. Dat is inderdaad een angstwekkende overweging Derk

    Btw Ik zat gisteren even te denken zo meteen is ze zestien en komt ze thuis met een vriend die mij even verteld hoe de wereld in elkaar steekt en ook nog aan mijn dochter zit

    Zo’n mooiprater, die eigenlijk zijn poten thuis moet houden. Maar ja, je hebt niet alles in de hand. Geniet eerst maar eens van die kleine, schattige baby…het gaat allemaal veel te snel.

    Bedankt voor de smiley-link.

  92. Reactie op Bassie op “Ontruiming…..”

    Je kunt ook naar het gezellige Westenholte voor de boodschappen:

    Voetbalvereniging WVF en C1000 Wim Schokker hebben de handen ineen geslagen voor de uitgave van een voetbalplaatjesboek. Vanaf 23 januari kun je sparen bij je boodschappen om het boek vol te krijgen.

    Het boek is voor leden van WVF die op de foto zijn gezet gratis. Zij krijgen het via de leider van hun team uitgereikt. Klanten kunnen het boek vanaf 25 januari aanschaffen in de C1000 Wim Schokker aan het Petuniaplein in Westenholte voor 4,95 euro. Bij elke 10 euro aan boodschappen, kun je voor 0,25 eurocent een pakje plaatjes kopen. Heb je plaatjes dubbel, dan kun je deze natuurlijk ruilen met een ander.

    Als eerste boek vol?

    Voor degene die het boek als eerste vol heeft en dit laat zien in de C1000 Wim Schokker, lonkt een aantrekkelijke prijs. Hij of zij mag gratis naar de laatste oefenwedstrijd van het Nederlands Elftal voordat het team naar het WK in Zuid-Afrika gaat. Dat is de wedstrijd tegen Hongarije op 5 juni in de Amsterdam Arena.

    Aanleiding voor de uitgave van het boek is het 10-jarige bestaan van C1000 Wim Schokker. Voor het boek zijn de afgelopen maanden alle voetballende leden van WVF op de foto gegaan. Voor zover we kunnen nagaan, is WVF de eerste club in Zwolle met een dergelijk voetbalplaatjesboek. In het boek, naast de plaatjes, ook iets meer over de historie van de club, enkele weetjes en achtergrondinformatie.

    Geen unieke actie want hr Marco J. (ook WVF-er) deed het ook al bij C1000 in IJsselmuiden (voor IJVV).

  93. Ingezonden:

    Aan de Assendorperstraat worden door de winkeliers keurig netjes de stoepen schoongehouden van sneeuw en ijs. Behalve bij de Rabobank. Verleden week liep ik daar en ging op een gemene manier onderuit. Op een fikse kneuzing na liep dit goed af.
    Rabobank, kan dit niet beter? Is het veel moeite even uw pinautomaten langs te gaan met strooizout? Uw klanten die u zo groot houden waagt u er wel aan. Neem een voorbeeld aan de winkeliers, die zijn wat zuiniger op hun bezoekers.

    Ruud

  94. Waarom zou je een stuk inzenden en niet gewoon een reactie plaatsen vraag ik me wel eens af….

    Je merkt wel dat de stemming door de sneeuw hier en daar wat grilliger wordt. Jammer is dat.
    Als je onderuit gaat ligt dat aan de eerste plaats aan de sneeuw, daarna aan je vermogen om te lopen. Maar om nu direct de schuld te geven aan een ondernemer die zijn stoepje niet schoonmaakt?

  95. Vind dat ook een comedy van nixxx (zonder goed argument te hebben gehoord) Plantje. Ze vinden hun eigen reactie waarschijnlijk zo belangrijk dat het apart uitgelicht moet worden?

  96. ik zag het.

    Hans, ook proxy sites zijn geblokkeerd. Contact opgenomen met de directie, die gingen maar contact opnemen met iBeheer etc etc.

    Leuke smileys btw. 🙂

  97. Tim,

    Weet jij toevallig waar het woord Proxy voor staat? Ik zie het in veel verbanden gebruikt worden, maar wat nu de gedeelde betekenis ervan is, is me een raadsel. ;)Dacht, jij weet nog wel eens ergens iets van en aangezien je het hebt over proxysites, vraag ik het jou;)

  98. Teruggefloten;
    De impasse binnen de coalitie over Irak duurt voort.
    Premier Balkenende en de vicepremiers Bos en Rouvoet zijn in het Torentje bijeen om de politieke situatie te bespreken.

    Volgens verschillende bronnen verloopt het gesprek moeizaam.
    Er zou sprake zijn geweest van een akkoord op hoofdlijnen, maar vervolgens zouden CDA’ers Balkenende hebben teruggefloten.

    Er wordt gesproken over
    -een kabinetscrisis
    -constructief overleg
    -spoedberaad in de kamer

  99. 🙂 Het moet ook nog precies raak zijn; sommigen mikken wat slecht. Ze kunnen zeggen wat ze willen maar van verkleuren had de stemcomputer geen last. John Ewbank heeft overigens een mooi nummer geschreven over de kleur van het potlood.

  100. Nederland geeft 2 miljoen aan Haïti

    Diverse landen hebben hulp toegezegd aan Haïti dat gisteren door de zwaarste aardbeving in 200 jaar is getroffen. De VS stuurde gisteravond al de eerste goederen en reddingswerkers. Nederland geeft twee miljoen euro aan noodhulp.

    De VN roept alle afdelingen op om een grote hulpactie op touw te zetten. Ook Nederlandse hulpinstanties maken zich op om noodhulp te bieden

  101. @ Gezellig; Reactie op “Overval op….” 16:51-Heeft ie het beter bekeken dan wij. Zo’n beest komt ook veel beter tot z’n recht in een warm en relaxt land. Kan ie opgeladen en wel aan de Zwoele Zwolse Zomer beginnen. Als ie eerst maar geen last van lentekriebels krijgt 😮

    Geweldig nieuws dat ie in ieder geval weer terugkomt!

  102. Bericht door Koko Hattem, op 13 januari 2010 om 16:54
    Mooi Tim dat je weer vanuit je luie stoel / bed kunt reageren. Nemen we binnenkort een balletje opsmilies/cheesy.gif

    doen we 😀

Reacties zijn gesloten.