Algemeen Log 81

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 82 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

333 gedachten over “Algemeen Log 81”

  1. Verdieping weer als eerste! 😀

    Ja Koko, ik probeer ook wel wat mijn best te doen moet houtbewerking. Ik ben er alleen nog niet zo goed in. Gelukkig kan mijn vader me wel het één en ander leren. Hij heeft een tijdje geleden ook een Scheppach zaag gekocht. En hij is langzaam maar zeker zijn hele werkplaats vol aan het zetten met Scheppach apparatuur 🙂

    September dit jaar mag hij stoppen met werken en volgens mij ziet hij daar al behoorlijk naar uit! Eigenlijk had hij ook meubelmaker moeten worden. Maar ik denk dat hij daar niet zakelijk genoeg voor is. Helaas zijn er nog maar weinig echte vakmensen!

  2. Plantje ben je wel eens bij thalen machines geweest in staphorst? Binnenkort trouwens ook een beurs voor meubelmakers en interieurbouwers in hardenberg. Misschien een leuk uitje voor jou en je pa.

    Als je wat tips of vakkennis kunt gebruiken dan hoor ik het wel. Het zijn soms net die kleine dingen die het net even anders maken.

    Het ultieme genot: Meubelmaken en sigaar roken (het liefst tegelijk) :D;)

  3. Verdieping gefeliciteerd.
    Jojo is net genoeg om te vermelden. Met jo was het je niet toegestaan (admins) wegens te weinig karakters. Knieperts.

  4. Thalen machines? Nee…wel bij Boer in Staphorst.
    Mijn vader heeft zijn eikenhouten keuken zelf gemaakt. Jaren geleden al. Dat heeft ie toen bij een jeugdvriend van hem in de werkplaats gedaan. Biertje erbij en het wilde wel 🙂 Is ie maaaanden mee bezig geweest!

    Ik zal eens kijken voor die beurs. Voor mijn pa is het wel wat denk ik. Zelf ben ik zo ver nog lang niet hoor! Kom er ook te weinig aan toe doordat ik mijn kantoorbaantje nog heb natuurlijk. En de band niet te vergeten!

    Maar het is ook wel leuk om samen met mijn vader aan bepaalde dingen te werken. Zeker omdat zij nog in Limburg wonen zie ik ze niet zo vaak. En ik heb liever dat ik samen met mijn pa een dag aan het klussen ben dan dat we op de bank koffie moeten gaan zitten drinken!

  5. @plantje, kijk maar eens hier http://www.huyskamps.nl/flash/#/home
    misschien ook wel leuk voor je pa, zo kunnen jullie je kennis van hout misschien wat uitbreiden.

    Kijk anders ook even bij het productboekje wat ze hebben.

    Je kent toch wel Van Rossum ijzerhandel, het walhalla voor de doe het zelver. Daar kan die freekwillem nog een puntje aan zuigen 😀

  6. Buitenhof maakt wéér nieuws: orakelende CDA-econoom, waarschijnlijk niet toevallig getooid met blauwe strop (was toch ooit des liberalen?), is voor afschaffing van de hypotheekrente-aftrek :D:D:D Gefaseerd natuurlijk en bla, bla, bla maar toch…….Luister eens naar je economen JP….of is die een lekje in de geven en nemen-onderhandelingen?

  7. @ Koko, Het ultieme genot: met een aantal ‘Attemmers in ‘Attem op een zaterdagmorgen behoorlijk wat palingen roken. Alen rechtstreeks betrokken van beroepsvissers….meer dan genoeg voor iedereen. In 2 tonnen op een niet nader te specificeren erf. Natuurlijk van krullen van eikenhout (waarschijnlijk van een meubelfabriek betrokken). En de enige rook….komt van de gerookte paling….een geur die iedereen natuurlijk de rest van de dag zijns weegs meedroeg.

    Effe iemand die hier nixxx mee te maken had….ken jij het ultieme genot van ‘Attems kunstenaar Willem Kolvoort en zijn vader Marius (geloof dat ie Marius heette)?

  8. Warschau, 7 febr. In de kwalificatie van het Europees kampioenschap voetbal van 2012 speelt het Nederlands voetbalelftal tegen Hongarije, Zweden, Finland, Moldavië en San Marino. Dit bleek zondag bij de loting van het evenement in Warschau.

    Kat in bakkie

  9. Even iets heel anders: vrijdag j.l. is in de middaguren ellen beroofd van haar portomonnee in de binnenstad van zwolle! Ik had haar 20 euro meegegeven omdat ze een beetje down was en graag de stad in wilde is ze dus om 13:30 weggegaan in haar scootmobiel en kwam via een patatje eten terecht in de diezerstraat bij de trekpleister. daar aangekomen wilde ze een paar dingen kopen en was een fraktie van een seconde afgeleid om even in een schap te kijken en wat gebeurd er?? Jawel in luttele seconden lukte het de dief om haar portomonnee gewikkeld in een AH zak eruit te halen, tas terug te leggen en er vandoor gegaan. ellen die niks gemerkt had kwam bij de kassa tot de ontdekking dat haar beurs gejat was en heeft toen alle boodschappen laten staan en kwam overstuur thuis. Hoe is het mogelijk, in kwestie van seconde’s hadden ze de beurs uit haar gewikkelede ah tas gejat en de tas weer teruggelegd in haar mand.
    zonder dat de zak kapot gesneden was… onbegrijpelijk maar waar: Met als gevolg: 20 euro pleitte, haar ID kaart weg AH kortingspassen gejat en postzegels pleitte. Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben is me een compleet raadsel!! Ze heeft niks gemerkt notabene!! Maar… gisteren werden we gebeld door een zaak in de binnenstad dat de verloren beurs gevonden was, weliswaar zonder geld maar godzijdank zat de ID kaart en pasjes van AH er nog in!! Morgen gaan we haar eigendom ophalen en willen de vinder hartelijk danken voor de ondernomen aktie om ellens beurs terug te laten bezorgen!! Een compliment voor deze winkelier is dan ook op zijn plaats!! Zo zie je maar.. er zijn nog genoeg mensen die wel eerlijk zijn… Dit wilde ik even kwijt. groetjes
    willem lucht, lwl zwolle.

  10. @Theo, morgen even bellen met de welzorg. Dan bestel ik ook maar een paar reserve binnenbandjes of misschien bestaat er de mogelijkheid om van die massieve banden te krijgen.

    @Dick, die Willem en Maruis ken ik niet en van die paling is me ook niet duidelijk. Misschien komt het doordat mijn gakbalbehoefte wat hoger ligt dan dat van een paling? :D;)

  11. Dit moet kunnen Theo,alhoewel San Marino net zo klein is als de LWL en die zijn altijd strijdlustig.Zweden en Finland doen wat koud aan en in Hongarije zit Koeman,die heeft nog nooit wat gewonnen.Moldavie is dus de grote outsider.

  12. @ Willem, dat is echt naar wat haar overkoemen is ga je de stad in om er even uit te zijn, kom je met een bijna nog grotere kater terug.
    Mooi dat ze haar pasjes weer terug heeft.

    @ wichert wijgaan dit jaar niet, maar zijn er andere jaren wel heen geweest, echt een gezellige opwarmer voor de carnaval.

  13. @ Koko Hattem, 13:40 🙂 Kwam op de paling-anekdote door jouw zeer aansprekende

    Het ultieme genot: ……roken

    Toen dacht ik aan genieten van gave, onvergetelijke momenten. Door “rook” en (Koko) Hattem….kwam ik op de paling-anekdote. Wilde je altijd al eens naar de Kolvoort’s vragen. Willem is een paar keer wereldkampioen onderwaterfotografie geweest. Hij maakte zijn fototoestellen zelf. Heb hier een (super) uitvergroting van een winnende dia aan de muur. Kan ook heel goed tekenen. In de kantine van mijn huidige waterschap hangt een door hem getekende “droppie water-strip ingelijst aan de muur” het is ook een geweldige kerel….waar je uren ademloos naar kunt luisteren. Vind het niet gek dat je hem niet kent. Hij is niet zo van “de schijnwerpers”.

    Hij is een oud-ZuiveringschapWestOverijssel-collega van me. Dat is ook de relatie met de éénmalige palingrokers in en (de meerderheid) uit ‘Attem.

  14. @ Wichert, OldeZakk’n: Kwak was enthousiast, Marco van de S. (TD bij SVI ook) weet niet eens of ik Marco wel op de lijst had gezet….maar denk dat ie nog wel goed kan meekomen en minstens een blauwe maandag in WVF-1 heeft gespeeld. Freek, René (als ie fysiek kan) en Hans lijken zekerheidjes. Niet dat ze spelen natuurlijk, want dat bepaal jij en/of de trainerT.

  15. @Wichert, weet je waar Freek gister met 3-4 onterecht (en omdat een WVF-er op het eind een enorme kans miste) van verloor?

    Patrick D. (ook bij Olde zakk’n a’st mee zit?)’s HHC. Maar bij de jeugd van HHC hebben ze de zakies ook wel voor elkaar, als ik het zo hoor.

    Veel plezier in De Tonne!

  16. @Dick, 12.44
    In tegenstelling tot de PvdA wil CDA-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) niet bezuinigen op defensie. Ook wil hij geen toptarief van 60 procent in de inkomstenbelasting, waar de PvdA wel voor pleit.

    Het is duidelijk: de messen worden geslepen; alle beslissingen en beslismomenten worden uitgesteld: het land wordt onbestuurbaar

  17. @ Willem, sneu zeg. Heeft ze ook aangifte gedaan? Ook mooi dat haar ID-kaart terug is. Hoop trammelant om een nieuwe te krijgen en het kost ook nog een paar cent.

  18. Heb het al gruwelend gehoord

    In tegenstelling tot de PvdA wil CDA-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) niet bezuinigen op defensie. Ook wil hij geen toptarief van 60 procent in de inkomstenbelasting, waar de PvdA wel voor pleit.

    Noemde hem op internet ook altijd Rat Verhagen (zo noemde hij zichzelf ook samen met die huidige CvK van Drenthe). Volgens mij mag ik hem dan ook zo noemen. Vond het toch iets té, maar nu niet meer. Wat een Rat Verhagen!

  19. @ Theo; Bovenstaande was aan jou gericht. Tuurlijk gebeurd dat messenslijpen over en weer. Maar expres olie op het vuur gooien, op een vuur dat toch aan alle kanten (van de CDA-PvdA verhoudingen) oplaait. Zijn a. rattenstreken b. maakt wéér duidelijk dat hij zooooo graag met VVD verder wil.

  20. Log 80
    @ Natascha

    @ Dick, KGB is zeker leuk, wij kijken er ook wel eens naar maar we zijn nu naar het Everse effect aan het kijken, HIJ STAAT VOOR!!!

    Beregaaf idd dat Heerenveen eindelijk weer won onder Jan. 2x Sibon ook vermeldenswaardig. Wel jammer: Hij leek mij altijd een hele sympatieke gast. Maar volgens iemand die daar werkt is de waarheid wat genuanceerder.

    Tim: Helaas alle voorspellingen voor havenarbeiders-kaasclub & godenzonen-Twentse boeren…..niet meer terug kunnen vinden >:(>:(>:( (@ Plantje ok overdreven die >:( maar misschien vind ik em daarom wel gaaf, eens met je pleidooi voor andere emoticons. Maar wilde deze uitgesproken emotie’s graag houden :D>:(;):o8):P:-*)

    Derk….bedankt voor de Bieslog-link. Maar volgens mij is het éénmalig en verwijst ie slechts naar zijn zeer bezienswaardige National-Mental Coach-site.

    Koko, klasse dat je zo goed gemutst blijft ondanks je beperking….een voorbeeld ook: telden er maar eens meer mensen hun zegeningen ipv te janken en te jammeren om meer, duurder, groter, beter.

    Goedgoan!

  21. @ Theo, op 7 februari 2010 om 14:28
    @Dick. Stel je eens voor. de ratten verlaten het schip: eindelijk weer tijd voor Paaars!

    Weet niet of je serieus bent of niet maar Paars-I met name was volgens mij niet eens zo slecht. Ok ook VVD en PvdA staan vaak tegenover elkaar. Maar ik heb het idee dat ze beiden niet zulke gluiperige spelletjes spelen als CDA dat al 4 (waarvan 3 zwaar op tijd afgebroken) kabinetten balk doet. Vroeger hadden de dissidenten nog wat te vertellen bij het CDA nu worden v.Agt, Lubbers, Aantjes enz vakkundig genegeerd. En de beste CDA-er (vond ik) Doekle T. moest gewoon helemaal ander werk zoeken! Vraag me regelmatig af wat de praktijken van het CDA nog met die grote C (waar ze alles aan te danken hebben: Katholiek, Hervormd, Gereformeerd alles wilde verzameld zijn onder die machtige naam) te maken hebben.

    D’66 partij 3 uit Paars, zit mooi tussen PvdA en VVD (ok veel dichter bij de VVD) maar toch. Zou geen Nee zeggen tegen Paars.

    Ideaal? SP (durf het dan ook eens, laat dan ook eens ZIEN dat je meer bent als een tegenpartij), GL (Net goed debat met goed GL-idee over onderwijs op Buitenhof), PvdA, aangevuld met D’66 en of CU.

    Lijkt lastig….5 partijen. Maar als er gewoon zo open en eerlijk mogelijk over zaken wordt gedaan. ***Wij staan hier en waarom zouden we er niet met compromissen uitkomen? ***

    Lijkt dat een véél makkelijker samenwerking als welke CDA-PvdA regering dan ook. Als CDA écht weer de grootste werd….en dus koste wat kost wilde regeren…..zou ik als ik het voor de PvdA mocht zeggen….gewoon 4 jaar in de oppositie gaan. Nixxx mis mee, in dat geval.

  22. @Dick, in dit geval ben ik wel serieus. Wat mij betreft GL, PVDA,D66 en VVD. Maar dan zullen ze zich in de aanloop naar de volgende landsverkiezingen op voorhand samen hiervoor moeten uitspreken.
    SP kan zelf zien wat ze hiermee willen doen. Mochten ze mee willen doen onder die paraplu, prima.
    Zo maar een idee op de zondagmiddag.
    Ben nu weg naar cd-presentatie van Esther Groenenberg in Odeon.

  23. Dick A. was ernstig teleurgesteld dat hij niet in Rotterdam kon zijn. Wel logisch natuurlijk, maar die loting-comedy blijft natuurlijk voor de buhne. Mooie poule overigens met de Duitsers en de Turken…toch lopen er heel wat goeie voetballers bij België. Zou mooi zijn als Dick daar een team van kon maken. Hij had nog wel een goeie opmerking: “het speelschema bepalen is belangrijker als hier zijn”. Natuurlijk accepteerde hij dat dit de schaduwkant van de dubbele functies is.

    Luister Langs de Lijn, de wedstrijd is wel leuk volgens mij. Moissander bepaalt, via een eigen doelpunt, de ruststand op 1-1. We komen de ex-FC Z.-speler nog tegen in de kwalificatie als we tegen Finland spelen. De oefenwedstrijd tegen Hongarije gaat overigens gewoon door. Ondanks dat we bij ze in de poule zitten……Nog een goed uur Langs de Lijn……voor Ajax-Twente begint 😀

  24. @ Theo, Esther Groenenberg? Is dat een aanbeveler, in de gaten houden?

    Eens met je post alleen met dit niet

    Maar dan zullen ze zich in de aanloop naar de volgende landsverkiezingen op voorhand samen hiervoor moeten uitspreken.

    Weet niet of het zo verstandig is om je op voorhand voor een coalitie uit te spreken. De meesten komen er altijd mee weg als ze zeggen: “wij sluiten op voorhand nixxx uit”. Geef je wel je favo samenstelling dan kan dat natuurlijk gelijk en makkelijk tegen je gebruikt worden in de eerste de beste aftastende coalitie-onderhandelingsbabbel.

    Wél laten progressieve partijen nu al via allerlei kanalen weten dat ze misschien toch eindelijk eens samen moeten werken…

  25. @ Thom van Campen, leuk dat je al zo jong politiek betrokken bent. Leuk dat je ook wilt (?) posten hier. Wat vind jij van de politieke posten vanaf 14:11? Als ik vragen mag ten minste. Maar niemand verplicht je om te reageren, natuurlijk. Maar ik herken je naam van een stukje in De Swollenaer; JOVD was het toch?

  26. Lijsttrekkersdebat, een stukje van gehoord. Jammer dat die gillende meneer met uitgroei om vage, onbegrijpelijke reden niet mee wou doen. Wel aan het tv-debat, waarschijnlijk omdat ie zich daar beter denkt te kunnen profileren. Nou ja. ’t zal wel: al weer veel te veel aandacht voor die lijst (idd géén democratisch aangestuurde partij).
    Lees dat Thieme ook niet meedeed, natuurlijk eveneens een zwaktebod. Dat de anderen (CU, SGP) ontbraken is dan tenminste nog een beetje verklaarbaar, vind ik.

    Las dit verslag:
    Landelijke thema’s domineren … kamermeerderheid voor trainingsmissie in Afghanistan (:o:o:o)… onenigheid over bezuinigingen
    Om 12 uur vandaag gingen de fractievoorzitters in de Tweede Kamer met elkaar in debat op Radio 1.

    Aan het debat deden mee: Pieter van Geel (CDA), Mariëtte Hamer (PvdA), Mark Rutte (VVD), Agnes Kant (SP), Femke Halsema (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Rita Verdonk (TON). CU, SGP, PVV en Partij voor de Dieren ontbraken. De eerste twee vanwege de zondagsrust, de laatste twee omdat de opzet hen niet beviel.

    Update na het debat:

    Het debat dat werd gehouden naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen, ging vooral over landelijke thema’s als bezuinigingen en Uruzgan.
    De verschillende partijen gebruikten het debat om zich af te zetten tegen wat zij als hun grootste concurrenten zien. Kaj Leers op twitter:

    Conclusie: PvdA en VVD joegen op Pechtold, VVD joeg ook op CDA. Verdonk joeg op PVV-kiezer, SP joeg op PvdA.

    Een aantal punten uit het debat:

    Mariëtte Hamer sloot een opleidingsmissie in Afghanistan na het aflopen van de huidige missie niet uit. Ook Pieter van Geel was die mening toegedaan. Met GroenLinks erbij is daar nu een kamermeerderheid voor.

    Femke Halsema zei dat het tegengaan van schooluitval prioriteit nummer 1 moet zijn in de strijd tegen criminaliteit.

    Ze vond ook dat de regering zelf georganiseerde misdaad creëerde door softdrugs niet te legaliseren.

    Mariette Hamer vond dat het kabinet niet te snel moet stoppen met het stimuleren van de economie. Ze gaf aan dat de overheidsfinanciën over 10 a 15 jaar weer op orde moeten zijn. Pieter van Geel vond dat wat lang; hij dacht aan twee kabinetsperiodes. Mark Rutte wil dat er al veel eerder bezuinigd gaat worden.

    (bovenstaand stukje heb ik gehoord, Marky Mark was daarin veel te stellig. Durfde zelfs te melden dat een betere economie voornamelijk komt door betere exportresultaten. Mariette zei dat er niet alleen bezuinigd moest worden maar ook geïnvesteerd)

    Agnes Kant beschuldigde het kabinet ervan de crisis via de de gemeenten op de burger af te wentelen. Hamer reageerde daarop dat ze ook vond dat gemeenten niet mochten bezuinigen op zaken als armoedebestrijding en scholen, maar dat dat op andere punten wel kon.

    Rita Verdonk wil dat gemeenten stoppen met geldverslindende projecten als de bouw van gemeentehuizen en bibliotheken.

  27. Gaaf voor AZ & Dick A.; ze hebben zoveel pech gehad dit jaar! Maar Feyenoord dan? In de Kuip nogwel?

    Misschien moet AZ vaker met Zwollenaar Martin Haar op de bank gaan ballen….Dick A. gewoon in België laten?

    Trouwens Tim….die kon ik nogwel eens goed hebben voorspeld?!
    Jij? 1-2

  28. Een duitse zege van AZ en totaal niet verdiend, en we hadden een strafschop moeten hebben voor de achilles tackle op Biseswar, maar ja, wij hebben niet zo-n aansteller als Suarez!

  29. Oeps Joppuh, heb niet alles gehoord op Langs de Lijn….maar niet de kreet “Duitse zege”. Kreeg het idee dat ze tot aan 1-2 aardig gelijkwaardig waren.

    Interessant

    Biseswar

    welke helft? Maar dan ben je ook geen hele goeie prof, ben ook zwaar tegen schwalbes, maar als je goed op je achilles wordt geraakt, moet je er natuurlijk niet alles aan doen om door te voetballen. Nou ja, maar eens extra scherp opletten.

    Oprechte vraag, weet het antwoord absoluut niet nl, viel Feyenoord je vandaag ook niet een heel klein beetje tegen?

    Ga je Ajax-Twente nu ook nog kijken?

  30. Ja, ga Ajax Twente zo lekker vij Stap kijken, eerst hier mijn biertje opmaken, zege AZ was totaal niet verdiend, 2e helft geen kans gehad, ja 1x bal door de Cler van de lijn gehaald, verder nada.>:(

  31. Oh da’s wel tof daar natuurlijk. Zeker als die Ajax-fan dienst heeft. Die ander is toch voor Feyenoord?

    Zo zie je maar hoe een beeld kan vertekenen als je niet alles meekrijgt. Die bal van De Cler hoorde ik idd wel toevallig via Langs De Lijn…..veel plezier bij stap……niet téveel natuurlijk (bij puntverlies Ajax)!!

  32. BeeldBuisTip…maar wel snel; denk da’k um laat lopen:

    SPORT: Studio sportdocument: Het is niet gemakkelijk om Sven Kramer te zijn
    (N1, 17:00)
    Er wordt veel, héél veel verwacht van Sven Kramer op de (bijna!) beginnende Olympische Winterspelen. Mooi moment dus voor een portret. Mart Smeets sprak vrijwel de gehele schaatswereld (van Chad Hedrick tot Johan Olav-Koss en van Ireen W?st tot Renate Groenewold). Allemaal hebben ze een mening over Sven, en Sven mag daar zelf ook nog op reageren.

  33. Goed bezig idd jaap. Die 2e er ff vlak voor rust indoen 😀

    Ondertussen in Engeland:
    Terwijl zijn vrouw zwanger was ging John Terry vreemd met Orlaith McAllister, zo meldt News of the World. De voetballer zou het Ierse model hebben ontmoet in 2005.
    McAllister werd onder meer bekend door Big Brother. Na dat avontuur deed ze een naaktreportage. Terry lijkt ondertussen een tweede Tiger Woods te worden. Hij zou namelijk minimaal vier scharrels zwijggeld hebben betaald, zodat zijn voetbalcarri?re niet in gevaar zou komen.
    De speler van Chelsea heeft inmiddels zijn aanvoerdersband bij het nationale elftal van Engeland moeten inleveren.

    Maar voorlopig (nu rust) staat hij met zijn mannen…..ook met 2-0 voor tegen Arsenal. Daarmee worden ze helaas weer koploper. >:(

  34. Gelukkig wel goed gemaakt maar….tjonge jonge. Deed Rudeboy ook mee? Hadden jullie zelf eigenlijk wel toppers als Han D.?

    Ja good old rudeboy deed ook mee. Hij was nog aardig technisch en snel. 😉
    Ik zou alleen de coach zijn maar we kwamen wat mensen te kort.:P

  35. Haha Wil de Rudeboy-anekdote bijna niet geloven Edwin 😉 Geintje, we hebben niet zo lang geleden met de vaders van WVF ook tegen elkaar gespeeld. Zijn zoonlief is van de voetbal af, daarom zie ik hem helaas niet zoveel meer.

    We gaan kijken naar de scheidsen Edwin……en naar de Godenzonen :D:D:D

  36. Zojuist AJAX-Tukkers in café Pierik bekeken. Ik vond het een draak van een wedstrijd. Die verdediging van AJAX liep de eerste 15 minuten echt te slapen.

  37. Demi leek eerlijk met zijn 1e kwartier (had ie het geloof ik over), TrainerT van de Tukkers vond de 1e 20 minuten meer dé verdienste van zijn eigen ploeg. Jij: 1e kwartier slap Ajax. Ok dat geloof ik dan maar Ajax heeft wel de individuele klasse (altijd vanuit de aanvallende gedachte) vanuit het niets te scoren. Helaas hebben ze 3x te vaak verloren. Vriend en vijand was er vandaag over eens dat Ajax weer meer dan terecht won. Net als tegen RJC. Grappig om zo’n Douglas (door Ajax verhuurd) en Schilder (hopelijk niet verkocht) vandaag ook goed te zien spelen. Heb alle vertrouwen in de 2e plaats. Niet meer in het kampioenschap. Jij wel? Pisvee/PSVouw is te glad en te gluiperig.

    Maar we hebben zowel in de goal (De Steek), als in de verdediging (Wiel maakt sliding van de week, Belg is aanvallend ook uitstekend),
    Demi is dé kracht van Ajax, als in de aanval (mooi dat Rommedal het ook weer goed doet) éénvoudig erg veel klasse. Kijk vandaag maar 3 verschillende doelpuntmakers. Suarez niet eens. Terwijl ie ons toch weer een paar keer liet smullen.

  38. Die gloeilampen gaan heus nog wel punten verspelen. Als AJAX niet teveel punten laat liggen dan zie ik een kampioenschap nog wel zitten. Die tukkers tel ik niet meer mee.

  39. Zozo vaders kan al geen uur zonder elke minuut “sjalali-sjalala” te TroepToerTen. Vreselijk. Wil het nog gaan kijken ook. Maar daarvoor (volgens hem: “Eerst de ruïne kijken”). Zucht. Zondagavond dus.

  40. Bericht door Joppuh, op 7 februari 2010 om 16:38
    Een duitse zege van AZ en totaal niet verdiend, en we hadden een strafschop moeten hebben voor de achilles tackle op Biseswar, maar ja, wij hebben niet zo-n aansteller als Suarez!

    Biseswar ging meestal liggen met veel misbaar en ook nog vragen om een gele kaart? Hoezo geen Suarez?

  41. Tjonge. Heb je wat besteld bij een niet nader te noemen webwinkel, maar voordat je op iDeal bent (dus betaald) druk je even op anuleren. Wordt je daarna terugverwezen naar de website en krijg je een bevestiging. Het pakketje is onderweg, u heeft betaald. Ik heb helemaal niet betaald. Nu maar even contact op nemen met de webwinkelT. Grmbl. Als jullie kwaad willen, mail me maar even, je kunt zo gratis die webwinkel leegplunderen.

  42. @Dick, 15.40: Ik denk dat als deze partijen zich NIET op voorhand uitspreken voor een samenwerking, ze weggevaagd worden door onze rechtsextreme medelanders. Juist een gezamenlijk uitspreken van passende doelen geeft duidelijkheid. Als ’t dan alsnog niet lukt heb je ’t toch geprobeerd. Doen ze gezamenlijk niets, worden ze toch al tegen elkaar uitgespeeld, want dan moet iedere partij voor zich z’n riedeltje houden, en dat wordt dus verdeel en heers.
    Jouw verhaal over hoe onze ARP/CHU/KVP in ’t verleden zich hebben om laten vormen tot het CDA kan voor de in mijn eerste termijn genoemde partijen en voorbeeld zijn. Van een samensmelting komt niets, maar een vooruitgesproken duidelijk samenwerking is voor iedereen duidelijk.

    Esther Groenenberg presenteerde haar eerste cd “Slingers en Balonnen” in een vol Odeon.
    Deze Zwolse is o.a. bekend van de joetoepclips: “Oh Meisje” en de nieuwe clip “Roze bril”. 2,5 jaar geleden afgestudeerd aan ons conservatorium, zingt ze in het Nederlands met zo nu en dan jazzy melodieën. Opgeruimde en positieve teksten, begeleid door haar vaste begeleidingsband, bestaande uit enthousiaste, uitstekende multi-instrumentalisten.
    Voor de liefhebbers: wie kan mij de maatvoering van “Roze bril” duidelijk maken?

  43. Koko, even terugkomend op de schuur, daarom was je ook zo op je hoede toen er iemand in de sneeuw naar je schuur was gelopen, er staan natuurlijk peeeeperdure apparaten in! Nouja blafferT heeft prima werk gedaan, doesnt she?

    Nu definitieve exit.

  44. Zwolle krijgt hoogste kerktoren van Nederland

    Het oude Zwolle met de oude toren.

    Vorige week donderdag is er een opmerkelijke bouwvergunning aangevraagd bij gemeente Zwolle. Het gaat om bouw van kerktoren op de Grote Markt in Zwolle. Vrienden van de Stadskring Zwolle wil de Sint-Michaelstoren, die in 1669 door blikseminslag is verwoest opnieuw laten opbouwen.
    De plannen voor de restauratie van de toren zijn volgens de vrienden van de stadskern niet uit de lucht komen vallen. De vereniging is de afgelopen drie jaar bezig geweest met een onderzoek naar de mogelijkheden van de restauratie. Zo was het bijvoorbeeld de vraag of de ondergrond een 120 meter hoge toren wel kan dragen. Daarnaast moet de achtzijdige consistoriekamer, die op de locatie van de toren staat is van historische waarde en moet dan ook behouden worden. Plannen hiervoor worden binnenkort gepresenteerd. Ronald van den Berg van de vrienden geeft aan waarom zij de toren opnieuw willen opbouwen. ⤽Wij hebben lang gestreden tegen de bouw van de IJsseltoren. Deze 96 meter hoge toren is veel hoger dan de Peperbus, die slechts 75 meter hoog is. Wij vinden dat het stadsgezicht hierdoor wordt aangetast. Wij hebben gekeken welke mogelijkheden er zijn om mogelijkheden er zijn om Zwolle weer iets te geven waar ze trots op kunnen zijn. Zo is het idee ontstaan om de toren opnieuw op te bouwen. De toren zal 25 meter hoger zijn dan de IJsseltoren en ver buiten Zwolle zichtbaar zijn.⤝

    Het is opmerkelijk dat een vereniging een toren na 350 jaar een toren opnieuw wil laten opbouwen. Of de gemeente Zwolle toestemming geeft voor de bouw van de toren is niet bekend. Een woordvoerder van de gemeente liet weten dat de aanvraag eerst grondig zal worden bekeken. Formeel kan de toren niet opnieuw gebouwd worden, aangezien de Sint-Michaelskerk staat geregistreerd als nationaal monument. Pieter Baars van het Nationaal Restauratiefonds heeft aangegeven dat er contact is geweest met de initiatiefnemers en dat er vaker uitzonderingen gemaakt zijn, waardoor de toren mogelijk wel gebouwd kan worden. ⤽Aangezien het de restauratie betreft van de oorspronkelijke toren, is het mogelijk dat wij goedkeuring geven voor de bouw. De toren moet dan wel in oorspronkelijke staat hersteld worden⤝, aldus Patrick Baars. Ook heeft patrick Baars contact gehad met de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) over de kwestie. Baars: ⤽Ook zei geven aan dat het historische monument hersteld kan worden. Een speciale subsidie zou een deel van de kosten zelfs op zich kunnen nemen.⤝

    In 1682 stortte de hoge 15e eeuwse Sint-Michaelstoren in. Dit kwam door diverse blikseminslagen in respectievelijk 1548, 1606 en 1669. Hierdoor was de toren zwaar verzwakt. Zwolle verloor daarmee de destijds hoogste toren van het land. Mocht er een vergunning worden verleend, dan wordt de nieuwe Sint-Michaelstoren opnieuw de hoogste toren van Nederland zijn. Op het moment is de Domtoren de hoogste toren met een hoogte van 112,5 meter. Op de plaats van de toren werd in 1686 een achtzijdige consistoriekamer gebouwd.

  45. In mijn ogen is dit de eerste goede actie die deze vrienden uitvoeren. Dit noem je nu keihard terugslaan. Zou prachtig zijn als dit gaat werken.

  46. Chapeau voor deze, voor mij onbekende vrienden. afwachten wanneer de eerste moslim organisaties in het land dit proberen tegen te houden.

  47. Bericht door Koko Hattem, op 7 februari 2010 om 20:57
    Ik kijk ff naar wegmisbruikers, weet er één zijn eigen adres niet.

    Wat een wegpiraten zeg

    Ja, dat heb ik ook nog opgenomen! Moet ik ook nog eens gaan kijken. 😀

  48. Bericht door verdieping, op 7 februari 2010 om 21:22
    Chapeau voor deze, voor mij onbekende vrienden. afwachten wanneer de eerste moslim organisaties in het land dit proberen tegen te houden.

    Lijkt me niet nodig hier moslims bij te betrekken.

    Als er geen moslims over zeuren; mogen we je dan herinneren aan deze uitspraak?

  49. @ AssendorperT; Bedankt voor deze positieve insteek. Omdat hier geen speld tussen te krijgen is

    ASSENDORPER, op 7 februari 2010 om 20:09
    Die gloeilampen gaan heus nog wel punten verspelen. Als AJAX niet teveel punten laat liggen dan zie ik een kampioenschap nog wel zitten. Die tukkers tel ik niet meer mee.

    Zeker voor wat betreft dat Tukkers-verhaal…..begin ik stiekum ook nog op een kampioenschap te hopen :D:D:D

  50. Volgens mij is die toren gebouwd in Zwolles gouden eeuw. De stad bulkte toen van de centen en men moest en zou de hoogste toren van ’t land hebben (sommigen noemden dit toen al hoogmoedswaanzin). Dat van die centen is nu niet helemaal meer de situatie…. en over het andere laat ik mij hier maar niet uit.
    Maar de huidige bouwaanvraag is een particulier initiatief, met aanpalende geldpotjes?

  51. @ Tim 20:12; wij hebben eens naar Annie MG gekeken….goed bevallen! Helaas is volgende week al het laatste deel >:(

    Die vaders bolhoed intresseert me geen ruk met dat verTROSte festival.

  52. Nou Plantje ga er maar even een keer voor zitten. D’r zitten een paar handige bestuurders tussen hoor.

    Helaas kunnen ze niet alle wegpiraten aanhouden.

  53. @ Theo, allereerst lof voor je opmerkzaamheid

    nieuwe speler, Buko, je zag hem overal op ’t veld

    Ben niet bang voor wegvagende rechtsextreme medelanders. Tuurlijk zullen de gillende en TON veel fictieve zetels halen. Maar dat zal enkel meer geblaat en geroeptoeter betekenen in de Kamer. Ze hebben niet de personen (Lijst Geert is eigenlijk maar 1 persoon) de inhoudelijke gaven maar vooral niet de intentie om compromissen te sluiten. Al wordt de gillende de grootste….mag hij proberen een kabinet te formeren ok:
    Kan alleen met TON, VVD & CDA en SGP (zit namelijk met het moslimstandpunt tegen hun aan te schurken). SGP zal snel afvallen, wil denk ik ook nooit regeren. TON komt ook van de VVD en je weet: dat slag gunt elkaar het licht in de ogen niet. CDA is verschrikkelijk vernederd door Geert zelf, maar je weet ook dat die absoluut willen blijven regeren. Geert komt uit de VVD dus CDA/VVD/Gillende zou kunnen…….tot het moment dat er compromissen MOETEN worden gesloten. Anders kun je natuurlijk niet regeren. Geert zal toch echt iets op zijn moslimstandpunt moeten terugkomen anders kan metname CDA het niet aan hun achterban verkopen…..Geert KAN niet op zijn moslimstandpunt inleveren omdat hij dat niet aan zijn extreemrechtse achterban kan verkopen. Het kan 100 dagen duren, misschien 150 voor de buhne, maar maak je maar geen zorgen. Geert komt na de volgende verkiezingen natuurlijk als grootste winnaar uit de bus (1e keer dat ie meedoet), misschien wel als nr.1 met natuurlijk een hoop SBS-achtige, bloedirritante comedy……maar regeren wordt em niet.
    Dus lange onderhandelingen; uiteindelijke een kabinet en een nog vertragender en irritanter oppositie olv de gillende….nou ja moet dan maar.

    @ Verdieping, sorry maar uit 21:22 spreek toch behoorlijk wat teveel verzuurde verbittering en/of angstige haat om serieus op te reageren.

  54. @ Theo, Klopt

    Juist een gezamenlijk uitspreken van passende doelen geeft duidelijkheid. Als ’t dan alsnog niet lukt heb je ’t toch geprobeerd. Doen ze gezamenlijk niets, worden ze toch al tegen elkaar uitgespeeld

    Ben ook altijd en overal voor samenwerking. Het liefst een progressieve samenwerking alleen vrees ik dat het politieke klimaat in het land van de Hoekse en Kabeljauwse twisten er nog niet naar is. Helaas. Hoewel…..Wouter Bos heeft een paar keer het idee losgelaten om 1 progressieve partij te formeren. Van de week, toevallig, had Agnes Kant ook nog zoiets…….Het zou geweldig zijn!

    Ok

    Van een samensmelting komt niets, maar een vooruitgesproken duidelijk samenwerking is voor iedereen duidelijk.

    Dit is wel een “hele mooie hoop”! Dat de ego’s hun eigen belang wat meer opofferen voor het algemeen belang!!!

    Esther Groenenberg; ga ik even Youtuben…bedankt.

  55. Waarom weet ik niet (ik heb weinig met geschiedenis), maar al jáááren lijkt het mij wel mooi om die toren weer in Zwolle te plaatsen. Ik vind het dan ook enorm jammer (waarom?) dat de toren ooit vernietigd is.

    Hoewel ik doorgaans geen voorstander ben van dit soort gelduitgeverij, ben ik in dit geval voor. Misschien een stukje onbewust chauvinisme?

  56. Klopt Theo, goeie vraag

    Maar de huidige bouwaanvraag is een particulier initiatief, met aanpalende geldpotjes?

    Het blijft een zeer bezienswaardige kerk. Met apart vrouwendeel. Schitterende consistoriekamer….maar ging zeker op voor de bouwsels van die tijd

    sommigen noemden dit toen al hoogmoedswaanzin

    Weinig Christelijk ook: hoogmoedswaanzin…..

  57. @Dick om 21.53. Lijkt me ook niet dat ze deze dan weer gaan slopen. Misschien beetje aanpassen om iig die toren te kunnen plaatsen. Maar goed, realistisch is het misschien niet maar je moet wat hebben om over te dromen toch…Blijft een super actie van die vrienden!

  58. @Dick. Die progressieve partij is volgens mij het enige antwoord. En als dat lukt, meteen de kiesdrempel flink verhogen en het systeem van zeteltje-meenemen (o.a. Geert W. en Rita V.) afschaffen, ook in de gemeentelijke politiek.

  59. @ Theo…idd

    En als dat lukt, meteen de kiesdrempel flink verhogen en het systeem van zeteltje-meenemen (o.a. Geert W. en Rita V.) afschaffen, ook in de gemeentelijke politiek

    Zou iedereen bij gebaat zijn:
    – Overzichtelijker voor iedereen.
    – Alle egocentrische selfkickers krijgen het deksel op de neus; de partij die ze groot heeft gebracht blijft de zetel houden.
    – De verschillen worden alleen maar duidelijker, er kan weer een duidelijke keuze worden gemaakt.
    – De besluitvorming in Kamer/Gemeenteraad/PS zal alleen maar opschieten.

    etc. etc.
    Volgens mij alleen maar voordelen, lees de nadelen graag!

  60. Mensen, Koko doet de luikjes dicht welterusten en tot morgen.

    Dan eerst even de welzorg bellen voor een nieuwe band. Kan ik weer scooten.

    Groeten

  61. Goedemorgen, het was bijzonder fris vanmorgen. -6 graden. Weersverwachting voor vandaag; rond het vriespunt maar door een oostenwind een gevoelstemperatuur van -12.
    😛

  62. Mogguh, gelukkig is dr.Sigmund ook al in vorm[/url]

    Wat was het Fred Spijkers-verhaal vanmorgen bijzonder triest op Radio 1. Het is nog niet geregeld!!! Er volgt van de week een rechtzaak. Hup Fred :D:D:D

    Mevrouw Maasland lijkt idd ontdooit! Net bij Giel en in het Stijlboek van de VARA-gids.

  63. Iemand mevr. Maaskant gehoord bij Giel?
    Ze heeft een nieuw tv-programma over gelukkig zijn. Kreeg 3 vragen van Giel:
    -Ja ze had gister nog gehuild….over co-ouderschap en het liep helemaal niet lekker
    – Nee ze had al heeeeeeel lang geen sex gehad en was niet het type om het met zichzelf te doen, of iemand te huren.
    – Ja, ze moest al lachen bij de vraag: wanneer heb je voor het laatst gelachen….

    Ok, volgens Giel was ze gelukkig. Volgens mij niet. Domme vraag die 3e. Daarvoor in de plaats had hij MOETEN vragen……zou je al die zaken en business in WILLEN ruilen voor een lieve kerel?

  64. We zijn het weer eens Verdieping….dit kon nog wel eens een mooie week worden! Misschien wel een kort voor jou, want je zult woensdag of zo al wel aan het pro-vasten zijn?

  65. Mag ik uw aandacht voor de 6e reactie….oh link kan niet want daar staat mijn mailadres in….ff wachten:

    Joss van Oss zingt: Zacht G Harde L??

    van Sargasso….toch niveaurijk 😮

    De link kennen we wel: oss van Oss zingt: Zachte G Harde L

    Taco Zip | 28 January 2010 | 21:58
    Carnaval 2010 belooft nu extra plat te worden!

    Bismarck | 29 January 2010 | 10:13
    @mouseover: Al 2,5 maand, wel ff kalender lezen hoor.

    mees | 29 January 2010 | 11:08
    Carnavalskraker 2010 geef mij ook zo??n shirt. zachteghardel.shirtcity.com

    Dr Banner | 29 January 2010 | 12:17
    Je kunt de groeten uit Brabant krijgen, k*t.

    http://www.youtube.com/watch?v=WKQ8IyBdBZo

    music_animal | 29 January 2010 | 19:34
    En dit nummer gaat de echte kraker worden dit jaar. Armoe troef, en toch doe ik er ieder jaar weer aan mee 😉

    Branko Collin | 31 January 2010 | 23:27
    Laat dit alsjeblieft onze inzending zijn voor het Eurovisie Songfestival dit jaar.

    Zachte G | 7 February 2010 | 20:54
    De Originele Zachte G Harde L shirts:
    http://zachteghardel.spreadshirt.nl/

    Op naar Carnaval!!

    sikbock | 7 February 2010 | 23:42
    zag m al eerder.. vrij smakeloos.. -1

  66. Ok, volgens Giel was ze gelukkig. Volgens mij niet. Domme vraag die 3e. Daarvoor in de plaats had hij MOETEN vragen……zou je al die zaken en business in WILLEN ruilen voor een lieve kerel?

    We MOETEN niets toch? 😉

    En ach…als ze zaken en business voor elkaar heeft komt die lieve kerel vanzelf wel een keer. Als ze zaken en business overboord zou gooien is het nog absoluut geen garantie voor geluk in de liefde.

  67. 🙂 scherp Plantje; daarom had ik het met hoofdletters geschreven….zodat het opviel.

    Dat laatste (overboordgooi en garantie) is ook zéker waar!

    Je MOET kiezen: Katja of Bridget?

  68. Kan me dat wel voorstellen, hou ook meer van een open haard als van koelkasten. Maar om iemand van de drank af te krijgen is een stuk lastiger als te ontdooien. Denk ook dat de blonde nog materialistischer ingesteld is; mooie uitdaging. Mooi dat jij zo overtuigend overkomt 😉

  69. Oh Verdieping heeft al wat: Bericht door verdieping, op 8 februari 2010 om 08:57
    Niets van gehoord, maar altijd een erg charmant overkomen die maaskant.

    * Vind Robbbbert een in de watten gelegd ophooggevallen, gespreid bedje, gelikt kakkersvoorkomen hebben….

    Leuke plaat trouwens op 3fm :D:D:D

  70. Pfff waar ik het over wil hebben?

    Dat ik gister heerlijk heb geslapen tijdens Feyenoord – AZ? Dat ik wakker werd tijdens de eerste helft van de eerste helft bij Ajax – Twente? Dat ik Wegereef een lapzwans vind dat hij niet fluit VOOR Boschker? Dat ik de grensrechter een lapzwans vind dat hij fluit voor buitenspel bij goal Suarez terwijl het duidelijk geen buitenspel was?

    Dat de FC vanavond weer moet aantreden? 😀

  71. uhm de grens fluit natuurlijk niet die vlagt;D

    oh ja ook nog dat ik vanmorgen nog een interessant stuk heb gezien over DSB ( waarschijnlijk was t een herhaling)

  72. Bravo Wichert!!!

    Olde Zakk’n toernooi
    6 februari 2010

    Zaterdag 5 juni is er weer het Olde Zakk’n toernooi. Er is een aantal mensen die daar belangstelling voor heeft. Het valt wel vaak gelijk met het Stratenvolleybaltoernooi. Mensen die hoog gevoetbald hebben en zin hebben mee te doen kunnen zich melden bij Wichert aan het Rot, via het e-mailadres: …….@……..nl.

    Mail em ook wel ff rond…..dan wel met goed mailadres natuurlijk 😉
    Zal Kwak en Streek’s adres ook wel even achterhalen 😀

  73. @ Natascha :):):) 10:24. Maar maak je geen zorgen: Zowel Twente als Feyenoord hadden niet moeten/kunnen winnen. 😉

    Wanneer word die aalgladde gluiperige Zalm eens verhoord over alle puinhopen die hij overal achterliet? Al word ie verhoord dan nog zal niemand hem vragen hoe het met dé tot menigmaal toe-leugen stond…….Nee mensen, het leven wordt niet duurder met de komst van de Euro >:(>:(>:(

  74. Het is meer DNB die ter discussie staat Dick. Die hadden namelijk eerder moeten ingrijpen ook, was ook sprake van dat de DSB niet eens een bank vergunning had mogen krijgen…

    Waar ik subjectief zei, bedoelde ik selectief..

  75. @ Wichert, je oproep doorgestuurd en al van Dennis bericht terug dat ie de mail verder verspreid. Hans stuurt zelf/of via mij naar Kwak en Streek. Hoeven ze zich alleen nog maar op te geven……DAT zal toch verdorie niet teveel moeite zijn >:(>:(>:(

  76. @ Natascha: Die toezichthouders zijn volgens mij namens DNB. Ja, dan is onze Nout vast verantwoordelijk. Hier kunnen ze van de week toch mee scoren…..KAMERVRAGEN

  77. Zo triest, een gedupeerde mevrouw zat te vertellen hoe geesteziek haar man er van is geworden, die zich uiteindelijk heeft opgehangen….

  78. Wanneer word die aalgladde gluiperige Zalm eens verhoord over alle puinhopen die hij overal achterliet? Al word ie verhoord dan nog zal niemand hem vragen hoe het met dé tot menigmaal toe-leugen stond…….Nee mensen, het leven wordt niet duurder met de komst van de Euro

    Zalm ontspringt de dans, hij wordt gesteund door JP.

  79. Ben bang dat je gelijk hebt Edwin. Gladde alen ontspringen wel vaker de dans.

    Nieuws gehoord over die Klokkenluider Fred Spijkers? zie 8:25. Laat ze hem maar eens helpen in plaats van elkaar te dekken!

  80. Goedemorgen (bijna middag) allemaal.

    natas, ik ben ook in slaap gevallen tijdens de tweede helft van Feyenoord en werd ook wakker ergens tijdens *j*x-twente. Lagen we beiden te slapen ;);)

    Verder hier alles nog goed en rustig. Kijken of ik vanavond nog heen kan.

  81. Het is erg makkelijk om Zalm als aalglad te bestempelen, juist omdat hij de dingen vóór is en wat slimmer is dan de rest.

    Omdat veel nederlanders niet verder in het leven komen dan alleen maar afgunstig naar een ander te kijken en te zeuren over wat ze niet hebben en waar ze zogenaamd allemaal recht op hebben, kun je daar moeilijk Zalm de schuld van geven. Get real.

  82. Pfff moeilijk hoor niet posten;) Inge gewoon proberen te gaan, huus is dichtbij en anders is het Z’huus nog ietsie dichterbij, misschien voetballen ze wel zo samba achtig ( zou niet weten wie dat zou moeten doen hahaha maar goed) dat je meeswingt en de boel allemaal een beetje soepel word hahaha…

    @QM kun je mij 1 reden geven waarom bijvoorbeeld ik afgunstig zou moeten zijn op/om Zalm?

  83. Nou, afgunstig zijn gaat misschien wat ver…maar als je zo je zaakjes voor elkaar hebt is het niet verkeerd, lijkt me.
    Daar moet je zo een uiterlijk bij op de koop toenemen, maar ach ook dat kan altijd erger

  84. QM: Zalm is wat voor? Voor de muziek uit? Gehaaider dan andere VVD-ers als gefrustreerde Boekensteyn die zich expres verlult om uit de missere te komen?

    Slimmer of sluwer? Bos is slim, balk is sluw, dirky S is sluw, rat verhaagen is de sluwste, maar bij voorbeeld Cohen en zo’n Davids zijn uiterst slim. Plasterk ook.

    —-

    Ach, met dat veel Nederlanders verhaal…kan ik behoorlijk in mee. Hoe subjectief ook, want hoeveel is veel?

  85. Zou niet graag in Zalm zijn schoenen staan! Zou so wie so niet graag in politieke schoenen staan…. Het is toch nooit goed en je wordt van boven en van onder geschopt….

  86. Verzoek aan met name Dick en Questionmaster om uw reacties on-topic te laten verlopen. Deze dag dwalen jullie structureel van het onderwerp af en geven jullie anderen minder kans on-topic te reageren.
    Off-topic berichten worden verwijderd en zijn dan ook zonde van de energie.

  87. Doen we. Ik wacht even antwoord af op die andere plek, dan zal ik het hier vermelden. Ben ook wel benieuwd waar het nou staat.

    Het linkje naar de RVV is vrij eenvoudig te vinden bij het ministerie van verkeer en waterstaat. De wetteksten zijn natuurlijk ook gemakkelijk te vinden alleen krijg je soms wel zo’n enorme vracht ‘hits’ dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

  88. Dick ik heb officieel van 7 mensen bericht,maar ze moeten zich zelf wel melden.Wil ji e-maail van dennis even door zenden naar mij??Harry W wil vlaggen.

  89. Als ik zoek in wetteksten vind ik maar weinig over rotondes.

    Verder… als je op internet gaat zoeken naar verkeersregels vind je heel veel dingen uit België. En hoewel de regels veel op elkaar zullen lijken: daar ga ik niet voor! Maar het punt blijft: het is te lastig te vinden.

    Ik ben gewoon op zoek naar een plek waar het simpel uitgelegd staat. Waar haalt een agent zijn kennis op dat vlak vandaan bijvoorbeeld?

  90. Rotonde
    Er zijn rotondes waar u voorrang moet verlenen en rotondes waar u voorrang moet krijgen. Bij het naderen van een rotonde gelden dezelfde voorrangsregels en voorsorteerregels als bij een kruising. Wilt u een rotonde oprijden waar geen verkeersborden of verkeerstekens staan die de voorrang regelen, dan moet u voorrang krijgen van al het verkeer dat op de rotonde rijdt.

    Wilt u een rotonde oprijden waar verkeersborden en/of verkeerstekens staan die de voorrang regelen, dan moet u voorrang verlenen aan alle bestuurders die op de rotonde rijden.

    http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/verkeer-voertuigen-en-wegen/verkeersregels/overige-informatie-verkeersregels/wanneer-moet-ik-als-bestuurder-voorrang-verlenen.html#anchor-paragraph03

  91. Gelijkwaardige kruisingen (rechts gaat voor)
    Gelijkwaardige kruisingen zijn kruisingen waar de voorrang niet apart geregeld is door bijvoorbeeld verkeerslichten, verkeersborden of haaientanden. Rijdt u op een gelijkwaardige kruising, dan moet u voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen. De voorrangsregel ‘rechts gaat voor’ geldt voor alle bestuurders, dus ook voor fietsers en bromfietsers. De maatregel ‘Voorrang fietsers van rechts’ is op 1 mei 2001 ingevoerd.

  92. Eens Edwin…maaaaaar….

    Rotonde verlaten
    Bij het verlaten van een rotonde slaat u altijd rechtsaf en moet u:

    voorsorteren;
    richting aangeven naar rechts;
    rechtdoorgaand verkeer voor laten gaan.

    Zo’n beetje dezelfde bron als die van jou; namelijk deze

    Kijk en dat is dan weer wat lastiger… Want is die voetganger nu verkeer dat rechtdoor gaat op dezelfde weg? Of ga je van de rotonde af een andere weg op en kruist de voetganger even verderop (toevallig dan maar 1,5 meter van de rotonde) die weg? Dat zijn de twee grote vragen! 😀

  93. @Plantje (en Edwin)

    Ik haal even het bericht van Plantje uit het andere topic aan:

    Ja, hier blijf ik dus moeite mee hebben. Juist omdat de voetpaden vaak wat verder van de rotonde af liggen en dus overduidelijk de weg kruisen. Dat in tegenstelling tot een fietspad wat vaak vast ligt aan de rotonde.

    Soms loopt het fietspad ook duidelijk OM de rotonde heen en ligt een stukje van de rotonde af. Dan hebben ze met haaientanden op het fietspad aangegeven, dat het verkeer dat van de rotonde komt voorrang heeft.

    Juist. En wáárom hebben ze die haaietanden geplaatst? Om de auto dan in de voorrang te stellen.

    Bij een fietsstrook kunnen ze dat niet omdat die bij de weg hoort en dus geldt dan rechtdoorgaand verkeer gaat voor afslaand verkeer.

    Maar dan de losliggende fietspaden. De afstand tussen rotonde en fietspad is bepalend of het fietspad ook bij de rijbaan van de rotonde hoort of niet. Ligt deze binnen een bepaalde afstand, dan geldt die ‘rechtdoorgaand verkeer’ dus nog steeds, ook al ligt het fietspad vrij van de rijbaan.

    Bij een grotere afstand (10 meter ofzo) vervalt het punt dat het fietspad bij de rijbaan hoort. Dan kan de voorrang dus geregeld worden. Gebeurt dat niet, dan heeft de fietser van rechts dus voorrang, maar meestal worden dan dus haaietanden geplaatst om de fietser uit de voorrang te halen.

    Je ziet het ook bij fietspaden zoal op de Zuiderzeestraatweg. Het fietspad ligt dicht bij de rijbaan en is qua voorrang dus gelijk aan de rijbaan. Een truc die nogal eens uitgehaald wordt om fietsers uit de voorrang te halen, is hem vlak voor een zijweg uit te laten buigen van de rijbaan af zodat de afstand tussen rijbaan en fietspad groot genoeg wordt om hem dus niet meer bij de rijbaan te laten horen. Dit zie j ook veel bij parallelwegen/ventwegen.

    Maar voor voetgangers geldt dus hetzelfde. Ook daarbij geldt dat er een zekere afstand tussen voetpad en rijbaan moet zitten wil het verhaal van rechtdoorgaand verkeer niet meer opgaan.
    De afstand tussen rijbaan/fietspad en voetpad is op rotondes dermate klein dat voetgangers dus rechtdoorgaand verkeer zijn en dus voorrang moeten krijgen van bestuurders die de rotonde verlaten.

    Of met haaientanden vóór het fietspad (gezien vanuit de rotonde afrijdend) aangegeven dat je moet stoppen voor fietsers. Maar dan nog steeds: als het nodig is de haaientanden er te plaatsen kun je dus niet zomaar aannemen, dat een voetganger die er oversteekt rechtdoor gaat op dezelfde weg als die waar jij van afslaat (namelijk de rotonde).

    Maar WFvN: jij hebt de vraag nu nog ergens neergelegd?

    Bottom line blijft: het is TE lastig om dit soort dingen even ondubbelzinnig duidelijk te krijgen!
    [/quote]

  94. Dit is echt een geweldige site.
    Je klikt eerst op de naam van de groep of zanger die je verkiest.
    Als de clip begint te spelen zie je onderaan het scherm alle andere nummers staan die de afspelende groep of zanger gezongen hebben en als je daar gewoon op een gekozen titel klikt begint ook deze clip te spelen.

    Je kan zelfs meezingen want de tekst staat er ook bij… Echt fantastisch.
    http://www.lyricstube.net/

  95. Gebeuren hier wat rare dingen? Ik had een bericht geplaatst maar zag die even later niet staan. Nu staat hij er wel weer.

    Na m’n laatste bericht heb ik nog een bericht geplaatst met het verzoek om het deel vanaf

    Of met haaientanden vóór het fietspad (gezien vanuit de rotonde afrijdend) aangegeven dat je moet stoppen voor fietsers

    te verwijderen maar dat is niet gebeurd. Wel zie ik m’n verzoek ineens niet meer staan. Bugjes?

  96. Er is een verschil tussen verkeer en bestuurders. Volgens mij is een voetganger geen bestuurder maar wel verkeer. In geval van een rotonde zijn zij dus geen bestuurders en hebben derhalve ook geen voorrang.

  97. Fout Edwin.

    Ik zeg: bij het oprijden hebben ze géén voorrang. Want, geen bestuurders inderdaad.

    Bij het afrijden hebben ze w?l voorrang omdat rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg voorrang heeft op afslaand verkeer. Daar wordt dus niet over bestuurders maar over verkeer gesproken. En voetgangers zijn ook verkeer.

  98. Ter illustratie, van Postbus51:

    Rotonde verlaten
    Bij het verlaten van een rotonde slaat u altijd rechtsaf en moet u:

    rechtdoorgaand verkeer voor laten gaan.

  99. Volgens mij is een voetganger geen bestuurder maar wel verkeer.

    Klopt.

    In geval van een rotonde zijn zij dus geen bestuurders en hebben derhalve ook geen voorrang.

    Ik ben het hier wel mee eens. Maar als de redenering van WFvN opgaat is het wel VERKEER dat rechtdoor gaat op dezelfde weg (waar jij van afslaat) en dan hebben ze wel voorrang.

    Maar voor voetgangers geldt dus hetzelfde. Ook daarbij geldt dat er een zekere afstand tussen voetpad en rijbaan moet zitten wil het verhaal van rechtdoorgaand verkeer niet meer opgaan.
    De afstand tussen rijbaan/fietspad en voetpad is op rotondes dermate klein dat voetgangers dus rechtdoorgaand verkeer zijn en dus voorrang moeten krijgen van bestuurders die de rotonde verlaten.

    Waarom zien we dan soms nog haaientanden staan vóór het fietspad als je van een rotonde af gaat?

    Maar dan de losliggende fietspaden. De afstand tussen rotonde en fietspad is bepalend of het fietspad ook bij de rijbaan van de rotonde hoort of niet.

    Dit is een interessant punt dat je de vorige keer dat we het hier over hadden ook aanhaalde. Mijn vraag is dan ook: wat is hiervan je bron?

  100. Bij het afrijden hebben ze w?l voorrang omdat rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg voorrang heeft op afslaand verkeer. Daar wordt dus niet over bestuurders maar over verkeer gesproken. En voetgangers zijn ook verkeer.

    En daarom quote ik mezelf nog een keer…

    Kijk en dat is dan weer wat lastiger… Want is die voetganger nu verkeer dat rechtdoor gaat op dezelfde weg? Of ga je van de rotonde af een andere weg op en kruist de voetganger even verderop (toevallig dan maar 1,5 meter van de rotonde) die weg? Dat zijn de twee grote vragen!

    En nogmaals: het is toch bijzonder slecht, dat het ZOOOO moeilijk is om even snel op internet te vinden wat hierover de officiële regels zijn?!?
    Ik denk dat als je het 10 agenten vraagt je ook minstens 2 verschillende antwoorden hoort!

  101. Waarom zien we dan soms nog haaientanden staan vóór het fietspad als je van een rotonde af gaat?
    [/quote]
    Geen idee. Ik kan alleen maar gokken: nog even duidelijk aangeven hoe het geregeld is. ‘Better safe than sorry’

    Dit is een interessant punt dat je de vorige keer dat we het hier over hadden ook aanhaalde. Mijn vraag is dan ook: wat is hiervan je bron?

    Moeilijke bron. Iemand zei dat….

    Goed, dat klinkt natuurlijk weer als luchtfietserij. Alleen betreft het iemand die aangesloten is bij de fietsersbond en die de boeken van CROW erop na kan slaan. Moet ik toch maar eens bestellen denk ik. Ik vind verkeer een interessant gebeuren.

    Ik ben op de site van CROW ook aan het zoeken geweest naar de richtlijnen (ja, je leest het goed, richtlijnen, geen regel dus) waarvan de wegbeheerder geacht wordt die op te volgen.

    Verder heb ik ooit bij rijles ook dingen geleerd over afstand tussen rijbanen etc. gescheiden door groenstrook en/of water en bijbehorende afstanden om het als één weg te kunnen beschouwen in verband met éénrichtingsverkeer etc.

  102. Maak je niet druk, het kan altijd nog gekker:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Magic_Roundabout_Schild_db.jpg

    1 rotonde met 6 kleinere vanuit elke straat uitkomend op de rotonde. Dus eerst draaiend op een kleintje om vervolgens de grote te nemen.
    Deze rotonde heb ik aan levende lijve ondervonden. Gelukkig hoefde ik niet zelf te rijden maar ik kan je verzekeren dat het leek alsof ik op de kermis was. In acht genomen dat ze daar ook nog eens links rijden. Was het spoor compleet bijster, ze draaiden alle kanten op.

  103. Die heb ik eens in een Powerpointpresentatie voorbij zien komen waarin vervolgens over de Britten gesproken wordt met iets als “No wonder God put them on an island” 😀

  104. @Plantje.
    Dat opzoeken is niet echt je van het inderdaad. Hoewel bij Postbus51 dus toch ook weer wat helderheid te krijgen is maar ook niet voor de volle 100%

    Mocht je ongeduldig zijn en zelf m’n vraag in de gaten willen houden

  105. Bericht door Natascha, op 8 februari 2010 om 13:55
    Volgens mijn theorie (in 1 x gehaald, kan het niet vaak genoeg zeggen) heeft WFvN gelijk…

    Ok…uit welke tekst blijkt dat?

    Ik ben gewoon zoooo ontzettend benieuwd naar de tekst waar staat dat voetgangers (in mijn ogen) naast een rotonde gerekend worden als verkeer op de rotonde!

    Dat verkeer dat op dezelfde weg rechtdoor gaat voorrang heeft zijn we het gelukkig allemaal over eens.

    Net als WFvN ben ik gewoon bijzonder geïnteresseerd in verkeersregels en verkeer. Dus ik wil in ieder geval niemand aanvallen.

  106. Mocht je ongeduldig zijn en zelf m’n vraag in de gaten willen houden

    Dank je!

    Wat ik alleen nog een beetje mis aan je vraag is de toelichting dat de aangewezen plek voor voetgangers om over te steken (middels onderbroken strepen) zeg 1,5 meter van de rotonde is. En ook fysiek niet in de ronde van de rotonde meeloopt, maar er als een vierkant omheen ligt.

    (Ik weet dat ik nu op mieren niveau zit, maar we gaan dit tot op de bodem uitzoeken! :D)

  107. Bericht door Zwollenaar is back, op 8 februari 2010 om 13:58
    Maak je niet druk, het kan altijd nog gekker:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Magic_Roundabout_Schild_db.jpg

    1 rotonde met 6 kleinere vanuit elke straat uitkomend op de rotonde. Dus eerst draaiend op een kleintje om vervolgens de grote te nemen.
    Deze rotonde heb ik aan levende lijve ondervonden. Gelukkig hoefde ik niet zelf te rijden maar ik kan je verzekeren dat het leek alsof ik op de kermis was. In acht genomen dat ze daar ook nog eens links rijden. Was het spoor compleet bijster, ze draaiden alle kanten op.

    Die is wel heel leuk ja! Ik heb er ook wel eens luchtfoto’s van gezien 🙂

  108. Wat ik alleen nog een beetje mis aan je vraag is de toelichting dat de aangewezen plek voor voetgangers om over te steken (middels onderbroken strepen) zeg 1,5 meter van de rotonde is. En ook fysiek niet in de ronde van de rotonde meeloopt, maar er als een vierkant omheen ligt.

    Dat diep ik dan later wel uit als ik een reactie heb.

    Jammer dat die boeken van CROW zo schandalig aan de prijs zijn, anders had ik ze per direct besteld. Daarin staan echt de meest uiteenlopende dingen zoals welke straal een bocht in een fietspad moet hebben, ook als je een bocht links, dan rechts (of omgekeerd) hebt, dan mag de tweede bocht weer scherper zijn dan de eerste. Allemaal netjes uitgelegd door CROW.

  109. @ Wichert, mooi 7 mensen tot nu toe. Heb je stukje aan aardig wat mensen gestuurd. Harry v.W. ook maar die weet het dus al. Dennis stuurt het ook wel aardig verder aan Pidde, Pascal, Eik etc vermoed ik. Dus het gaat wel goedkomen, hoewel als mensen zelf iets moeten doen. Al is het maar een mailtje sturen….

  110. Dank, theo, ik had het nog niet gezien 😉

    Bericht door Brug, op 6 februari 2010 om 17:34
    Verdieping; jouw zwijgen is ons gelijk
    Tim
    Bericht door Tim, op 6 februari 2010 om 22:27
    En jouw gelijk is ons zwijgen.
    Theo
    Bericht door Theo, op 6 februari 2010 om 23:39
    En jouw gelijk is ons zwijgen

    Tim, dit vind ik de mooiste quote van vanavond.

  111. Opstellingen FC Zwolle – RBC Roosendaal:

    FC Zwolle: Diederik Boer, Albert van der Haar, Ruud Kras, Eric Fernando Botteghin, Said Bakkati, Niek Vossebelt, Arne Slot, Etienne Reijnen, Eldridge Rojer, Cecilio Lopes, Danny Schreurs.

    RBC Roosendaal: Melvin Koetsier, Wesley Pollemans, Cees Toet, Nicky Hayen, Sjaak Polak, Maarten Boddaert, Umut Gundogan, Felino Jardim, Jordan Remacle, Sjoerd Ars, Melvin de Leeuw.

    Scheidsrechter: Michel Winter
    Assistenten: Jermaine Lapar en Roland van der Hilst
    4e Official: Sebastiaan van Wijk

  112. VARA & Mathijs BEDANKT! Koos & Harmen…Postema en Siezen waren terug…. over de olympische ontbijtshows die ze in 1988 presenteerden.

    Sweet memory’s! Olympische dagen en nachten. Iedereen was door het dolle heen om Yvonne van Gennip, Jan Ykema die Oostduitse kunstschaatster Catherina Wieth (oid) en natuurlijk Eddy the Eagle :D:D:D Die humor van Koos ook…..tjonge hij is toch wel de meester der tv-presentatoren. Hoe heerlijk ging Harmen de nieuwslezerT ook uit zijn pan!!! Wat was NL nog eensgezind 8)

    Dat komt nooit weer, dat komt nooooooooooooit noooooooooit weer terug…..
    Het maakte vandaag niet eens uit dat Simek in het publiek zat bij DWDD en overkill-Mu tafelmuppet was. De Humor Draaide Door!
    ———–
    Het toeval wil dat wij de zomervakantie daarop….Yvonne van Gennip en haar vriendin (een iets mindere schaatster)….naam ff kwijt Marieke geloof ik….Stam?…..als recreatielijdsters hadden……wat een heerlijk gezellige meiden!:D:D:D

  113. Tussenstand na 35 min.: 0-1.
    6′ Corner FC Zwolle
    8′ Corner FC Zwolle
    8′ Corner FC Zwolle
    21′ Corner FC Zwolle
    22′ Gele kaart: Felino Jardim (RBC Roosendaal)
    23′ Corner FC Zwolle
    25′ Gele kaart: Eric Fernando Botteghin (FC Zwolle)
    28′ Gele kaart: Diederik Boer (FC Zwolle)
    28′ 0-1 Goal RBC Roosendaal: Sjaak Polak (Penalty)
    34′ Corner FC Zwolle

  114. Ruststand: 1-1.
    41′ Corner RBC Roosendaal
    44′ Corner FC Zwolle
    45′ Extra tijd: 2 minuten.
    45’+1′ Rode kaart: Cees Toet (2xG) (RBC Roosendaal)
    Wedstrijd gepauzeerd na 47 minuten en 15 seconden.

  115. Nu in de rust een feestje bouwen met reinier vegter, even op temperatuur komen. En dan gaan met die banaan.

    Ruststand: FC Zwolle 1-1 RBC Roosendaal
    FC Zwolle 2e helft met 1 man meer, dus grote kans op een overwinning.
    Herstel: het is niet Cees Toet, maar Felino Jardim (Rode kaart, 2xG) (RBC Roosendaal).

  116. Tussenstand na 70 min.: 3-1.
    51′ Corner FC Zwolle
    56′ Corner FC Zwolle
    58′ Corner FC Zwolle
    59′ 2-1 Goal FC Zwolle: Etienne Reijnen (Header)
    62′ 3-1 Goal FC Zwolle: Erik Bakker (Shot)
    67′ Corner FC Zwolle
    70′ Gele kaart: (RBC Roosendaal)
    70′ Gele kaart: (FC Zwolle)

  117. FC Zwolle 4-1 RBC Roosendaal
    70′ Gele kaart: Jordan Remacle (RBC Roosendaal)
    70′ Gele kaart: Eldridge Rojer (FC Zwolle)
    75′ 4-1 Goal FC Zwolle: (Shot)

  118. Tussenstand na 90 min.: 6-1.
    75′ 4-1 Goal FC Zwolle: Erik Bakker (Shot)
    79′ 5-1 Goal FC Zwolle: Erik Bakker (Shot)
    81′ 6-1 Goal FC Zwolle: Maarten Boddaert (Own Goal)
    88′ Corner FC Zwolle
    90′ Corner FC Zwolle

  119. 🙂 Zuidski

    Hopen dat Jos van Oss er nog een inknalt tegen de zachte gee aa ee

    Onze Sjos zou ook zo mee kunnen doen in TorenC tjonge wat een heerlijk absurde humor! Werkelijk…als ze die clip met Sjos van Oss in die sketches zouden monteren…..zou het absoluut niet opvallen 😀

  120. Die 6e was niet een own goal! Stond er met de neus boven op:D Ennuh bij de weg, beide penals waren naar mijn mening geen penals, die voor Zwolle was een goedmakertje

  121. Me PC moest weer vastlopen in de laatste minuten>:(.
    Full Time: FC Zwolle 6-1 RBC Roosendaal
    28′ 0-1 Sjaak Polak (Penalty)
    37′ 1-1 Arne Slot (Penalty)
    59′ 2-1 Etienne Reijnen (Header)
    62′ 3-1 Erik Bakker (Shot)
    75′ 4-1 Erik Bakker (Shot)
    79′ 5-1 Erik Bakker (Shot)
    81′ 6-1 Erik Bakker (Shot)
    90′ Rode kaart: Jordan Remacle (RBC Roosendaal)

  122. 😮 ToTo

    Me PC moest weer vastlopen in de laatste minuten

    Toch wederom bedankt voor het enthousiaste, bezielde en gepassioneerde verslag. Je zit al op het digitale-Herman Kuiphof-niveau 😀

  123. Haha, Dick niet overdrijven he, betreffende het “enthousiaste, bezielde en gepassioneerde verslag” zoals jij het noemt. Heel leuk van Toto, niets mis mee, maar hij geeft puur geheel statistisch de feiten weer.
    Of ben je zo enthousiast na deze 6-1 dat je een koe zijn kont nog wel kan kussen?;)

  124. @ Zwollenaar, ben altijd weer blij dat ie het doet, terwijl ik wat aan het surfen ben volg ik de wedstrijd via weblog. Dus ik ben er blij mee.

  125. @ Ingrid, we krijgen kaartjes ivm dansje….maar daar schrijf ik verder niet over 😉 Hmmmm, ik moet wel via de stad terug naar huis…..altijd wel verleidelijk zo’n mooie, gezellige stad vol hapsch und schnaps 8) Zeker in ’t weekend. Maar we zien wel.

  126. @ Zib 😉 Dat laatste (koeiekontkussen) is wel hééééél ernstig. Maar de verslagen van ToTo worden enorm gewaardeerd aan deze kant van het draadje 😀

  127. Ingrid, zeg verder ook niets over het feit dat Toto dat doet hoor.

    Ja Dick, neem het laatste dan ook maar niet te letterlijk, ben zelf ook behoorlijk blij zeg maar;)

  128. Hehe, afgelopen vakantie in Turkije ook menig Toren C aflevering gezien, altijd handig zo’n schotel. Enniejweejz, geweldig programma! 😀 Zelfs mevrouw Zuidski vond het geweldig 🙂

  129. Bericht door ghehehe, op 9 februari 2010 om 00:30
    http://weblogs.nrc.nl/expertdi…vensstijl/

    En daar zijn de eerste tekenen aan de wand, die de schaduwzijde van veel controle belichten……

    Niets te verbergen, zoals ik al zei: er komt nog een dag dat iedereen plotseling wat te verbergen heeft. Keihard liegen voor je kroketje!

    Nu betalen rokers al iets meer door de accijns op de rookwaar.

    Maar hoe zou je het vinden als mensen korting krijgen als ze wél gezond leven? Dus goed gedrag belonen in plaats van slecht gedrag bestraffen.
    In feite gebeurt dat al. Als je bij Achmea verzekerd bent krijg je fikse korting op een abonnement bij een Achmea Health Center. (Ik weet niet precies hoe het bij andere zorgverzekeraars zit…) Bij Achmea krijg je met een basis verzekering al snel behoorlijke kortingen op afslankprogramma’s die niet zozeer een mager fotomodel figuur als doel hebben, maar meer blijvend een gezonder lichaam.
    Dat zijn naar mijn idee wel goede ontwikkelingen.

    Mensen geven vaak te weinig om hun lichaam. Voor velen lijkt het alsof ze alleen te porren zijn wat aan beweging te doen als ze het anders in de portemonnee voelen!

  130. Geeft niet hoor;)

    Vandaag had ik in de planning om het kastje te gronden maar moet nu de planning ook laten gaan. Ga dan maar een tekening maken van picknick tafel en wat banken, gaan we binnenkort aan beginnen. Deze zijn bestemd voor de speeltuin.

    op 19 en 20 maart hebben we daar klusdagen in het kader van NL Doet (voorheen MADD) We doen dan onderhoud en plaatsen dan ook die banken en tafel

  131. Ja al vanaf 6:00 maar eerst nog even geleerd, want ik heb vandaag eindelijk mijn idioom toets engels, 900 woorden twee kanten op, dus 1800 vertalingen leren. Al twee weken uitstel maar nu is het dan echt zover.

    Alles wel koko?

  132. Tim, Het uur des waarheid is dus begonnen.

    Hopelijk heb je het in je hoofd kunnen opslaan en anders bel je mij maar ff, weet je zeker dat het niet wat word;):D

    Hier alles z’n gangetje, de oudste is om 7.15 vertrokken ri ccc en de jongste breng ik zo om 8.15 naar school hier in .attem.
    Bij terugkomst zal mijn vrouw wel wakker zijn want die heeft gisteren tot 23.30 gewerkt en mag vandaag om 15.00 weer beginnen.

    Tja en dan Maike nog, wat zal ik daar van zeggen. Slaapt een beetje en komt regelmatig met haar speeltouwtje aanzetten, is echt een vrolijke woef en is super trouw.

    Succes vandaag kerel

  133. @Plantje

    Mogelijk heb je het over het hoofd gezien maar er zijn toevoegingen over het rotondeverhaal.

    Inmiddels heb ik ook online wat op CROW gevonden over afstanden tussen fietspaden en rijbaan, wanneer het fietspad wel/niet bij de rijbaan hoort en wanneer het fietspad dus wel/niet voorrang geniet van de hoofdrijbaan:

    Parallelvoorzieningen
    Wanneer de rijbaan en het fietspad of fiets/bromfietspad door middel van een tussenberm van elkaar gescheiden zijn en de breedte van de tussenberm is niet te groot (3 à 4 meter), dan kan worden volstaan met het plaatsen van één bord B1 in de tussenberm. De rijbaan en het fietspad of fiets/bromfietspad maken dan deel uit van de voorrangsweg.

    Ik ben benieuwd of iets soortgelijks ook voor voetpaden/trottoirs te vinden is.

  134. De politie heeft het station in Den Bosch ontruimd, nadat een verdachte man in een intercity Allahu Akbar zou hebben geroepen en gevraagd hebben om een sigaret. De man droeg in een lange, witte jurk en is aangehouden

    “t is toch bijna carnaval?

  135. Een woordvoerder van de NS zegt dat een man in een witte, lange jurk en groene jas in de intercity van Roosendaal naar Zwolle riep dat hij explosieven bij zich had. Hij zou ook tegen de mede-passagiers hebben geroepen dat hen hetzelfde zou overkomen als de passagiers van de vluchten op 11 september 2001.

    Beetje in de war?

  136. Ontruiming
    Om negen uur vanochtend zijn de explosieven volgens de NS gevonden. Een woordvoerder van de politie zegt tegen elsevier.nl dat het nog niet zeker is of er explosieven zijn gevonden.

    Voor zover..

  137. de breedte van de tussenberm is niet te groot (3 à 4 meter),

    Het blijft erg onduidelijk! 🙂

    In het voorbeeld, dat op het ander forum gegeven werd zie je een onderscheid tussen een fietspad, dat parallel blijft lopen aan de hoofdrijbaan en een fietspad, dat bij een kruisende weg net even opschuift. Zo heb ik het idee, dat het voetpad bij rotondes vaak net even iets opgeschoven is (verwijderd van de rotonde dus).

    Maar bij een normale weg is het ook weer een praktische overweging het fietspad op te schuiven. Je kunt dan met je auto éérst het fietspad oversteken…en als je zeker weet dat je die dag geen fietsers aangereden hebt kun je je best gaan doen de weg over te steken 😉

    Het blijft een interessant onderwerp!

  138. Gisteravond om 19.00 uur dan toch met Azraël naar de dierenarts gegaan. Er was een andere arts in de praktijk en het eerste, dat ze vroeg was:”Gaat het niet meer met het beestje?”
    Dat wilden we even niet horen! Het was goed bedoeld, maar ze stelde allerlei vragen waardoor we even begonnen te twijfelen of we nog verder moesten laten onderzoeken en behandeling wellicht nog mogelijk was. Gelukkig pikte ze dat op een gegeven moment wel op en zijn we verder gegaan met de procedure.

    Hij was met een paar seconden weg. Ging ERG snel!

    Ik ben wel blij, dat ie mijn vriendin nog heeft leren kennen. Eigenlijk was het beest voor niemand echt lief, maar mijn huidige vriendin is echt door hem goed gekeurd! En ze waren ook echt vriendjes geworden.

    Ik hoop dat we er snel meer vrede mee kunnen hebben! Er zal wel wat tijd overheen gaan.

  139. blauwtje, dat dachten veel mensen ook over de situatie van vandaag de dag, als je ze dat tien jaar geleden had gevraagd. Dus ja, ik denk dat dat zeer mogelijk is.

  140. PvdA-reactie op officieel NAVO-verzoek: ‘No Way’

    Diverse bronnen bevestigen officieel NAVO-verzoek ?? 80 man voor training van Afghaanse militairen ?? honderden Nederlanders extra nodig voor bescherming :D:D:D

  141. Gister een 2 uur durende presentatie gehad van ons sectorhoofd die daar net vandaag komt. Als watermanager (breedste zin…..zeer goed werk idd) maar géén vechtmissie. Ga hem binnenkort ook interviewen voor het Personeelsblad.
    NL is 1 van de kleinste landen, hij werkte daar ook met Aussies, Amerikanen etc…….laat de rest maar eens wat doen. Wat dacht je wat dit allemaal en vooral ook ALTIJD kost! De militaire vakbonden willen het ook niet meer: té overbelast.

    NO WAY

  142. dick, is dat je VAK…intervieuwen voor het personeelsblad??? En zo ja, wat schuift het ??? – zijn we hier allen reuze benieuwd naar-

    word dat ?berhaupt nog gelézen …personeelsbladen? Lijkt me nou toppunt van saaiheid…

    met vriendelijke groet,
    Winnaar Trol- medaille van het zwolle- weblog 2010;

  143. Inge ff hier verder voor t geval we een waarschuwing krijgen ivm off gaan…

    Hebben nog niet van gedachten gewisseld over 1 en ander;) zelfs nog nie op msn hahaha

  144. QM, de enige en unieke Winnaar van de felbegeeerde Trol-medaille van het onvolprezen WeblogZwolle 2010; Goeiemiddag!

    Nee, joh, zou niet dagelijks met deadlines willen werken. Om mijn technisch-administratieve werkzaamheden een beetje op te leuken. Heb ik goed voor mezelf gezorgd. Heb me een paar activiteiten uit het brede scale amtelijke bezigheden eigen gemaakt.
    * Intranet (hét comm.middel, maar zelfs een weblog daar slaat nog niet erg aan)
    * Rondleidingen verzorgen. Deed ik al bij het vorige waterschap. Zag vanmorgen een foto in hun pers.blad waar scheidend voorzitter Sybe Schaap (ook bij henk vaak genoemd als enige goede VVD-er) met de Balk en Wim-Lex op bezoek waren. Destijds deed ik die rondleidingen veel (is een unieke stormvloedkering in de wereld). Nu bij RWZI’s (=rioolwaterzuiveringsinstallaties).
    * Personeelsblad, ziet er erg goed uit maar verschijnt niet eens elke maand. Zoek zelf aantrekkelijke items uit tijdens de redactievergadering. Vanmorgen lachen: Een kerel die ik erg mag wilde dat interview ook wel doen……maar hij komt van Defensie en is VOOR verlenging!! De presentatie van het districtshoofd was gister ook nogal hosannah….als die snuiter dat interview zou doen, zou het helemaal Defensie-propaganda worden….dus doen we het maar zelf. Denk dat de niet-onaantrekkelijke eindredactrice assisteert. Ook gezellig. Zo zijn we ook al eens samen naar Groningen geweest naar een LOESJE-workshop…..zeer geslaagd om het personeelsblad te verfraaiien.
    * Ben ook betrokken bij het foto-arcief van het waterschap.

    Allemaal nogal communicatie-gerelateerd idd. Deadlines in overleg. Planning strak maar…..genoeg lucht 😉

    Dat zijn zo van die voordelen als je dit jaar 25 jaar zuiverings-/waterschapper bent 😀

  145. Radio Koekstad:

    Een politieman heeft vanochtend in Deventer twee mannen neergeschoten. De heren kwamen uit een winkel, waar zij hadden ingebroken. Waar ze zijn geraakt, kan een woordvoerder niet zeggen.

    Het tweetal ligt in het ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar.

    De agent was rond kwart voor vijf vannacht samen met een collega afgekomen op een melding van winkelinbraak aan de Korte Bisschopstraat. De mannen had toen al de deur geforceerd. Toen zij hun buit binnen hadden, wilden ze diezelfde deur weer gebruiken om naar buiten te komen. Daar stond de agent echter al.

    Waarom de agent de twee neerschoot, is nog onduidelijk. De rijksrecherche gaat daar onderzoek naar doen. Mogelijk vielen de twee mannen de agent aan of hadden ze zelf wapens bij zich

  146. Bijzonder SpitsigNieuws:

    Heren, wees op uw hoede! De vrouw des huizes controleert in 80 procent van de gevallen uw spullen. Bijna 70 procent van de vrouwen leest de mails en sms’jes van haar eega. Toch zijn ze zelf geen haar beter dan waar ze manlief van verdenken.

    Uit onderzoek van weekblad Flair, blijkt namelijk dat de helft van de vrouwen tussen de 14 en 35 jaar wel eens een getrouwde man als minnaar heeft gehad. Het onderzoek leverde nog enkele andere interessante resultaten op. Zo neemt de helft van de ondervraagden hem wel eens in de achteringang, terwijl 70 procent het al eens op een openbare plek deed.

    Liegen en bedriegen is helemaal geen probleem voor de vrouwen. Driekwart heeft al eens gestolen, en drie procent heeft zelfs al eens ergens ingebroken. Een op de drie vrouwen die vreemdgingen, heeft dat nooit verteld aan het thuisfront.

    Eenzelfde aantal vrouwen liegt over het seksverleden en over wat ze uitgeeft. De helft rookte jointjes, zes op de tien werkte zwart, en een kwart zat al eens dronken achter het stuur. Over de favoriete kleur wc-papier van de dames is helaas nog niets bekend
    :o:o:o

  147. Subjectief begrip Verdieping. Verdraaien en afhankelijke h*ernalistiek vind ik niet zo sympatiek. Bovendien lijkt het me lastig om een krant te lezen waar je nooit alles van kunt geloven?

  148. Deventer moet wel bijzonder trots zijn op Zwolle dat ze zelfs een hele wijk naar Zwolle hebben vernoemd. De Zwolsewijk! Gelukkig blijft het hier in Zwolle bij 2 a 3 straten die vernoemd zijn.;)

  149. Heb defensie maar niet als opdrachtgever want dan word op elke slak zout gelegd:)…

    Of als defensie een presentatie geeft…een heeeeeeele hoop insiders informatie waar je niets mee kunt en saaaaaaaaaaaaaai …o verschrikkelijk.Dat kletst maar en kletst maar…een mens zou van minder gék worden.

  150. @QM heb jij in het leger gezeten? Ik ook, tjonge wat een kansloos stel lutsers. Maar tegenwoordig zijn het allemaal beroeps en staan wij goed bekend.

    Maar je kunt gerust de leiding van een voetbal-defensie aan mij over laten….dat dan weer wel….;)

    Bij de weg…defensie, defensie wat verdedigen….wat hebben wij te verdedigen…..Witte voetjes halen bedoelen ze. Zo’n jeep The Hope ook met zijn kansloze oproep aan teammaat Rat Verhaagen……gaaaaaaaaaaaaaap

  151. Maar tegenwoordig zijn het allemaal beroeps en staan wij goed bekend.

    HMS Evertsten, golf van Aden 2009, kosten 200 miljoen, vangst 13 piraten die men heeft moeten laten lopen.
    ik zou de ogen uit mijnkop schamen als ik in het nederlandse leger zou zitten.

  152. @verdieping. Helemaal mee eens. We hadden die piraten in de beste VOC-traditie moeten kielhalen.

    Maar gelukkig is er dan nog een instantie die het leger overruledt.

  153. Bericht door verdieping, op 9 februari 2010 om 15:27 HMS Evertsten, golf van Aden 2009, kosten 200 miljoen, vangst 13 piraten die men heeft moeten laten lopen.

    ik zou de ogen uit mijnkop schamen als ik in het nederlandse leger zou zitten

    Klopt, jij bent meer geschikt voor de carnaval als prins van het verleden. Jij kunt ook niet in het leger, dat is alleen voor mannen.

  154. Bericht door Tim, op 9 februari 2010 om 16:10
    En idioomtoets weer een dag uitgesteld. Sjongejonge
    Bericht door Tim, op 9 februari 2010 om 16:42
    Morgen ook NLT presentatie en nederlands toets… pfffff.

    Anders zet je ff je agenda hier online joh, lekker belangrijk hoe jij de hele dag doorkomt..:'(

  155. @Zwollenaaer is back. Willen alle WLZ_bloggers in het vervolg eerst toestemming aan deze Z=b vragen of hun opmerkingen etc. wel of niet geschikt zijn?

    Een alternatief: Z=b begint voor zichzelf een WLZ=b. Heeft niemand last van.

  156. Jij kunt ook niet in het leger, dat is alleen voor mannen

    Dat wil/ wou ik ook niet. die bloemetjesjurkencultuur spreekt mij totaal niet aan.De meeste uitgezonden soldaten komen bij psychologen en aanpalende instanties terecht, die worden totaal onvoorbereid op hun missie afgeschoten.

  157. Balkenende erkent eindelijk eigen falen
    Uit brief aan Kamer blijkt: achterhouden informatie was gebrek aan wijsheid

    Kabinetsreactie op rapport commissie Davids

    In een brief aan de Tweede Kamer die na lang beraad tot stand is gekomen erkent het kabinet dat het parlement in 2002-2003 te weinig informatie is gegeven over de motieven om de invasie van Irak te steunen.

    De Volkskrant schrijft:
    Het kabinet erkent in de brief die het vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd dat het de Kamer beter had kunnen informeren over het Amerikaanse verzoek tot militaire steun voor de inval in Irak.
    Over ‘aanvullende bijdragen’ aan de inval is in de brief is te lezen dat ‘het van wijsheid had getuigd indien indertijd via vertrouwelijke informatieverstrekking ook dit deel van het verzoek ter inzage was gegeven, zoals door de commissie tijdens het rondetafelgesprek met de Tweede Kamer verwoord’.

    Het kabinet trekt ‘op basis van kritische reflectie’ acht lessen uit het rapport-Davids:

    1. Dat een adequaat volkenrechtelijk mandaat vereist is bij deelname aan militaire missies geldt volgens het kabinet ook ‘expliciet’ voor het geven van politieke steun door Nederland in situaties dat andere landen vergelijkbare missies ondernemen.
    2. Wanneer de inzet van de krijgsmacht betrekking heeft op bescherming van het eigen bondgenootschappelijk grondgebied of handhaving van de internationale rechtsorde, zal het kabinet de Tweede Kamer zoveel mogelijk informeren.
    3. Het kabinet belooft vaker en meer specifieke informatie vertrouwelijk aan de Kamers (en de CIVD) te verstrekken.
    4. De minister van Buitenlandse Zaken zal een aparte volkenrechtelijk adviseur op zijn ministerie instellen.
    5. Het kabinet onderschrijft het belang om informatie van beide inlichtingen- en veiligheidsdiensten op een goede manier in beleidsnotities, ministerraadstukken en brieven aan de Kamers te verwoorden. “Hoofdregel is dat de diensten moeten kunnen instemmen met hoe hun rapportage wordt weergegeven in het verkeer met de Kamers.”
    6. Informatie van buitenlandse inlichtingendiensten behoort niet rechtstreeks naar ministeries te gaan zonder tussenkomst van de AIVD of de MIVD.
    7. Het kabinet herbevestigt de regel dat ambtelijke notities met afwijkende meningen over belangrijke onderwerpen de politieke leiding dienen te bereiken.
    8. Het kabinet “overlegt graag met de Kamers over het geconstateerde spanningsveld tussen vereiste afstemming in de ministerraad enerzijds en het tijdig voldoen aan verzoeken van de Kamers anderzijds”.
    —–
    Nu een snelle Afganistan-afspraak en dan op volle kracht bezuinigen!
    Begin maar met Defensie :D:D:D Hypotheekrente, tot op zekere hoogte; tuurlijk!

  158. 😀 Tim is admin geworden 😀

    Bericht door Tim, op 9 februari 2010 om 22:25
    Nou dat hoop ik niet maar een beetje later moet kunnen, niet?

    Maar je bent wel een pRuTz0r 😛

    (nee, beiden niet gemeend 😉 )

  159. Eureka, de remedie tegen slapeloosheid is gevonden !!!!

    Gisteravond was McHamer (fractievoorzitter van de PVDA) op TV. Door deze dame 30 seconderen te beluisteren val je volautomatisch diep in slaap.

    Ab Klink is er erg content met haar, het scheelt zijn departement vrachtwagenladingen vol aan slaaptabletten.

    Natuurlijk moet voorkomen worden dat ze ’s morgens in het journaal te zien is. Dit leidt namelijk tot vele slaaprijders waardoor de ochtendspits chaotisch zal verlopen. Camiel Eurlings is op dergelijke dagen niet zo in zijn sas met McHamer.

  160. ik zou de ogen uit mijnkop schamen als ik in het nederlandse leger zou zitten.

    Ik zou me ook schamen als mensen zoals jij in het Nederlandse leger zitten.

    @Dick
    Gewoon een nieuwe missie naar Afghanistan. Wat moeten onze soldaten anders doen?

Reacties zijn gesloten.