Algemeen Log 87

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

alg._log.jpg

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 88 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

269 gedachten over “Algemeen Log 87”

  1. Nieuwbouw steden stort in

    Wethouders in grote steden voorspellen dit jaar terugval van 20 tot 50% bij bouwprojecten
    Gebiedsontwikkelingsprojecten in Nederland worden zwaar getroffen door de financiële crisis. Dit jaar en komend jaar neemt in de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht het aantal binnenstedelijke bouwprojecten zowel in volume als in tempo razendsnel af.

    Dat zeggen de wethouders van de grote steden dinsdag tegen Het Financieele Dagblad. Dit jaar zal de afname 20 tot 50% zijn ten opzichte van eerdere niveaus. Ook voor 2011 wordt een vergelijkbare daling verwacht.

    De forse afname leidt tot een nog veel grotere mis?re in de bouw dan nu al aan de orde is. Er wordt jaarlijks voor zeker 3,5 miljard euro minder aan woningen gebouwd dan gepland. Daarbij komt nog een terugval van nog enkele miljarden extra bij het stilleggen van andere gerelateerde vastgoedprojecten.

    De Utrechtse wethouder Harrie Bosch zegt in het FD:

    “Ik verwacht dat we twee à drie jaar een tempo en een volume realiseren van twee derde van wat we gewend waren. En dan mogen we nog niet klagen.”

    Ook in economisch sterke gebieden buiten de Randstad valt de projectontwikkeling grofweg met een kwart tot de helft terug. In minder centraal gelegen regio’s als Enschede is zelfs sprake van een krimp met meer dan 50%. Ook Eindhoven heeft te maken met een halvering van het aantal projecten.

    Hoewel totale cijfers over gebiedsontwikkeling niet bestaan, schat hoogleraar Friso de Zeeuw van de TU Delft in dat de gebiedsontwikkeling is gehalveerd. De Zeeuw zegt:

    “De grote ontnuchtering komt als de gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest en de rijksbezuinigingen concreet worden.”

  2. @Dick. De Zeeuw kan het goed zeggen. Maar bedoelt hij de afdeling gebakken lucht: kantoren; of bedoelt hij woningbouw. Of misschien wel allebei. Dat door de economische terugval weinig of geen kantoren meer worden gebouwd is (afgezien van de werkgelegenheid) misschien niet eens zo’n slechte zaak. Nu er geen geld is, blijken die kantoren niet nodig, en kunnen we het blijkbaar af met de bestaande ruimtes.

  3. Beter Marieke II; niet zo snel te traceren. uitzending begint om 19:00 uur maar laatste rit van de 10 km.

    Nistelrooy doet niet mee met HSV tegen PSVouw

    Vanavond speelt Barca ook overigens!

  4. @Md2. Ik begrijp je vraag. Uitzending begint vanavond om 20.00 uur. Met 8 ritten en eventuele dweilpogingen zal de laatste rit ongeveer 22.00 onze tijd zijn. Dus niets midden in de nacht. Me dumbo.

  5. Reken een kwartier per wedstrijd en om de 2 wedstrijden een dweil van ong 20 min (?) dus reken maar uit, laaaaaat 😀 Maar voor onze toppers kunnen we wel een beetje water bij de wijn doen toch? Ik zit iig wel voor/achter de tv!

    @Dick in alg 86, hyves twitter? waar heb je het over? Edwin heeft het er over tegen Derk en meteen word ik erbij betrokken ;D;)

    Gefeli drama!!

  6. Vrijspraak rookcafé’s vernietigd

    Roken in het café
    Foto: ANP Update: dinsdag 23 feb 2010, 12:28

    Café’s die het rookverbod overtreden moeten toch worden aangepakt. De Hoge Raad heeft een streep gehaald door de vrijspraak voor rookcafé’s in Victoria in Breda en De Kachel in Groningen.

    De gerechtshoven in Den Bosch en Leeuwarden oordeelden vorig jaar dat de Tabakswet niet had mogen gebruikt om een totaal rookverbod in de horeca af te dwingen. De rechters vonden dat er geen wettelijke grondslag was voor een verbod in éénmanszaken.

    Het Openbaar Ministerie ging hier tegen in cassatie bij de Hoge Raad. Het hoogste rechtscollege vindt dat alle horecagelegenheden zich aan het rookverbod moeten houden en dat de vrijspraken moeten worden vernietigd.

    Sinds de vrijspraken voor de café’s in Breda en Groningen wordt in kleine café’s weer gerookt en minister Klink gedoogt dat. Ook in grotere zaken staan de asbakken soms weer op tafel.

    Horeca-eigenaren laten hun klanten roken omdat ze hun omzet terug zagen lopen.

  7. @ Drama 11:48 (et moi 11:47) NOS zegt zelf:

    19:00 – 19:30 NOS Olympische Spelen
    OLYMPISCHE SPELEN LIVE
    19.00 – 06.00 uur

    NOORDSE COMBINATIE teams
    Commentaar
    Jan Roelfs

    Freestyle SKI cross kwalificatie vr.

    SCHAATSEN LIVE
    19.30 – 23.00 uur
    10.000m mannen

    Commentaar
    Frank Snoeks
    Martin Hersman

    BIATLON 4×6 km estafette vr
    Commentaar
    Léon Haan

    IJSHOCKEY
    plaatsingswedstrijd m
    Commentaar
    Jeroen Grueter/Ronald Boot

    Freestyle SKI cross finale vr
    Commentaar
    Maarten Tip

    NOORDSE COMBINATIE
    cross country estafette teams
    Commentaar
    Jan Roelfs

    KUNSTRIJDEN korte k?r vr
    Commentaar
    Hans van Zetten

    IJSHOCKEY
    Plaatsingswedstrijd m
    Commentaar
    Jeroen Grueter/Ronald Boot

    BOBSLEE vr
    Commentaar
    Erik van Dijk

    Begint het schaatsen dan om 20:00?

  8. Het is ongeveer 9 uur tijdverschil. dus daar om ongeveer 10 tot 11 uur in de ochtend. In 2007 (half mei) in de buurt rond gecamperd, De rit van Vancouver naar Whistler is schitterend. Is ook op Google Earth te volgen, eerste gedeelte langs de baai. indertijd was men al druk bezig met voorbereidingen op de O S. Toen wij terug in Ned. waren, hoorden wij dat er diverse mensen, ook in deze omgeving waren geweest.
    Wij van Vancouver, via V C Island, door de Rocky Mountains, naar Calgary. Schitterende natuur en heel vriendelijke mensen.
    Weinig gehaktballen maar veel voortreffelijke vis. En voor de liefhebbers, stevige ontbijten.
    In Calgary uiteraard de Olympic Oval bezocht, al moesten wij wel even zoeken. Voor de meeste Canadezen is “speed skating” maar een heel kleine sport en begrijpen absoluut niet waar je het over hebt als je vraagt naar “the Olympic Oval”.
    (Voor de liefhebbers, op de campus van de universiteit).
    Vanavond wederom weer goud ??

  9. Hallo Allemaal,

    Daar ben ik weer. Eindelijk een beetje boven Jan. Of eigenlijk een beetje boven Yinthe. Hier gaat alles goed. Duik zo nog wel even weer mijn bed in, zodat ik wat slaap in kan halen van vannacht. Ze is namelijk wel een nachtbrakertje. (je krijgt wat je zelf ook hebt gedaan 😉 )

    Maar goed op die manier kon ik wel mooi de twee gouden races zien op de 1500 meter, afgelopen weekend. Vanavond weer kijken. Ik denk goud en zilver……

  10. Bericht door dick, op 23 februari 2010 om 12:27
    Plantje; studieweekend voor de boeg? Alle verkiezingsfolders naast elkaar leggen?—info van draadje LWL.

    Ik weet het nog niet. Moet ook nog met mijn broer aan mijn gitaar gaan knutselen. Bovendien hebben we nieuwe buren. En al dat geklus in het huis naast ons zorgt, dat wij er ook weer wat zin in krijgen! 😀

  11. @ Plantje: Ah, vullen jullie elkaar goed aan.
    Zie Eigen huis en tuin-achtige programma’s nooit maar kan me alles bij jouw klussen voorstellen. jammer, dacht er komt een pikant randje aan de postings.

    @ Edwin-hardwerkende Nederlander: doen wij toch graag voor de rest.

    Groeten,
    Andere hardwerkende Nederlander

  12. Volgens mij moet Edwin ook wel een beetje bijkomen van dat nachtbraken van zijn dochter. Dus of hij nou echt zo hard werkt ??????;)8)
    Sterkte, de komende nacht.

  13. Ik ben ook helemaal voor goud EN zilver! Zou toch super zijn, kunnen we weer helemaal uit ons dak gaan!

    Net als zaterdagnacht ja zegt Mart Smeets Maak de buren wakker Tuitert heeft goud, uhhh mnr Smeets mijn buren komen uit verwegnistan, denk niet dat ze blij zijn als zo’n dip hun midden in de nacht komt wakker maken voor schaatsen hahahaha

  14. Ondertussen in Afganistan:

    Westen bezorgd om machtsgreep Karzai
    De Afghaanse president Hamid Karzai geeft zichzelf volledige controle over verkiezingsorgaan, westerse diplomaten uiten zorg
    Westerse diplomaten maken zich grote zorgen over een nieuw decreet van de Afghaanse president Hamid Karzai, dat hem volledige controle geeft over een belangrijk verkiezingsorgaan. Dat meldt de BBC dinsdag. De electorale klachtencommissie speelde vorig jaar een belangrijke rol bij het aantonen van grootschalige fraude tijdens de presidentsverkiezingen.

    Karzai profiteerde van de stembusfraude, maar werd desondanks voor de tweede keer president. Later dit jaar volgen parlementsverkiezingen in Afghanistan.

    De vorige klachtencommissie bestond uit vijf personen, waarvan drie buitenlanders, die waren benoemd door de Verenigde Naties. Daardoor kon het orgaan onafhankelijk opereren van de kiescommissie, die wel volledig was benoemd door de president. Nu bepaalt Karzai dus ook alle vijf de leden van de klachtencommissie. Dat meldt de BBC.

  15. @ Admin voorgaande 2 post mogen gewist worden. Kopieer het wel even:

    Wilders in 2001: Fortuyn is verwerpelijk en islam is ok
    Bij Barend & Van Dorp net na 11 september

    Geert Wilders was twee weken na de aanslagen van 11 september te gast bij Barend & Van Dorp, indertijd de belangrijkste talkshow op de Nederlandse televisie.

    Tijdens dat gesprek doet Wilders, toen nog lid van de VVD, een aantal uitspraken die lijnrecht tegen zijn huidige opvattingen ingaan. Zo noemt hij de ideeën van Fortuyn ‘verwerpelijk’ en en is er volgens hem met de islam ‘niets mis, het is een te respecteren godsdienst’.

    De hele aflevering van Barend en Van Dorp, die werd teruggevonden door De Dagelijkse Standaard van Telegraaf-journalist Joshua Livestro, is hier te zien.
    Moet een Belg die uitzending opzoeken…[/url]

  16. Bericht door Admin., op 23 februari 2010 om 14:58
    Er is momenteel sprake van een ‘bommelding’ op het NS-station van Zwolle.

    Feit dat het tussen aanhalingstekens staat houdt in, dat ik moet rekenen op een bommel ding? Of bedoel je daarmee, dat het nog niet zeker is?

    Hopen, dat er niets gebeurt in ieder geval!

  17. Het Kabinet der Koningin deelt mede:

    Op grond van de consultaties die gisteren en vandaag plaats hebben gevonden heeft Hare Majesteit de Koningin heden, 23 februari 2010, op hun verzoek ontslag verleend aan:

    ?? Drs. W.J. Bos, vice-minister-president en minister van Financiën
    ?? Mevrouw Dr. G. ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
    ?? Dr. R.H.A. Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    ?? Mevrouw Dr. J.M. Cramer, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,
    ?? Mr. E.E. van der Laan, minister voor Wonen, Wijken en Integratie
    ?? Drs. A.G. Koenders, minister voor Ontwikkelingssamenwerking
    ?? Drs. F.C.G.M. Timmermans, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken
    ?? Mevrouw Mr. N. Albayrak, staatssecretaris van Justitie
    ?? Mevrouw S.A.M. Dijksma, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
    ?? Drs. F. Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken
    ?? Mevrouw Drs. J. Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    ?? Mevrouw Dr. M. Bussemaker, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

    Hare Majesteit de Koningin houdt de terbeschikkingstelling van hun portefeuille, of ambt respectievelijk functie door de minister-president en de overige ministers en staatssecretarissen in overweging.

    De Koningin heeft het demissionaire kabinet verzocht op korte termijn te bevorderen dat de Tweede Kamer der Staten-Generaal wordt ontbonden opdat verkiezingen kunnen plaatsvinden op 9 juni 2010. Zij heeft de bewindslieden gevraagd al datgene te blijven verrichten wat zij in het belang van het Koninkrijk noodzakelijk achten.

    De minister-president zal zich in goed overleg met de beide Kamers der Staten-Generaal vergewissen van de mogelijke steun voor de onderwerpen die in dit verband geen uitstel verdragen.

  18. Gelezen: Balkenende wil snijden in het aantal ministeries! Wat een goed idee! En wat een welkome draai van het CDA! Want toen Bos het tijdens de kabinetsformatie van 2006/2007 voorstelde was het huis nog te klein! Nu maar hopen dat het CDA nog meer van de PvdA-voorstellen gaat overnemen. 😉

  19. Vandaag bereikte mij het trieste nieuws dat één van de allertrouwste supporters van FC Zwolle is overleden.

    Voor de mensen door wier aderen blauw-wit bloed stroomt: vrijdagavond een gepast eerbetoon!!!

  20. BeeldBuisBode:

    SPORT: Olympische Spelen (N1, 20:00)
    En weer is het Sven Kramer-avond, ditmaal op een zeer geschikt tijdstip voor het Nederlandse publiek: vanaf 20:00 uur wordt in Vancouver de 10 km verreden. Kramer komt pas in de laatste rit op het ijs, tegen de Rus Ivan Skobrev. Bob de Jong, die in Vancouver zijn olympische titel verdedigt, komt in de voorlaatste rit in actie tegen de Noor Havard Bokko

    * Jammer; lijkt het weer eens leuk, zit ik op een verjaardag:

    De wereld draait door (N3, 19:30)
    Tafeldame: Halina Reijn
    – De afgetreden PvdA-bewindslieden Ronald Plasterk, Bert Koenders en Jetta Klijnsma
    – Egon Kracht, Frans van Deursen en Maartje Engelsen over de ‘Judas Passion’
    – Zangers Bennie Joling en Waylon over de vandaag verschenen cd American Recordings VI: Ain’t no Grave van wijlen countryzanger Johnny Cash

    Pauw & Witteman (N2, 22:50)
    – De Haagse lijsttrekkers Sietse Fritsma (PVV) en Jeltje van Nieuwenhoven (PvdA)

  21. @ASSENDORPER. Jan P. is met z’n gedachten ver in de vorige eeuw blijven hangen Kan het niet hebben dat z’n rol al lang is uitgespeeld. Ik heb hem de laatste 10 jaar geen positief woord horen zeggen; hij weet het altijd beter. Ben je als PvdA mooi klaar mee.

  22. Joop, beter bekend als de man die moeilijk sprak door een ziekte in de keel…. Ik denk dat bijna iedereen hem wel kent, tenminste als je FCZ supporter bent.

  23. Marieke dat dacht Erica Terpstra ook en Ingrid ik vroeg mij ook af waarom je zoiets kenbaar maakt zonder zijn naam te noemen .Je maakt iets bekend maar doet geheimzinnig.Lekker belangrijk???

  24. Naam zegt mij niets, maar toch vervelend voor een ieder die wel een band met hem hadden.

    @ Wichert, je word dus lid van de Dick-bode nou ik echt niet.

  25. @Drama123, in 2007 heeft Jan P nog gezegd dat Balkenende ons land op een leugenachtige manier de Irak oorlog in heeft gerommeld. Een dag later moest hij van de parijtop van de PvdA zijn excuses aanbieden. Hij had toen wel gelijk.

    @Gezellig, de PvdA eist volgens mij van haar prominente leden dat ze sommige fabrieken door moeilijke periodes heen moeten helpen. 🙂

  26. Bericht door dick 20 februari 18:10

    [quotNixxx met een hele tijd niet geregeerd te maken (6 jaar daarvoor keurig 2 kabinetten afgemaakt) SP was te extreem voor De algmachtige Balk. Maar SP won tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen: Bijna nergens in het College. Daar kun je toch moeilijk altijd anderen de schuld van geven? Waarom GL wel?

    e][/quote]

    De PvdA heeft tot bijna 8 jaar geleden inderdaad 2 kabinetten afgemaakt maar dat was ook niet zo moelijk omdat toen economisch alles meezat. Volgens mij had elk kabinet die rit wel uitgezeten. Die kabinetten hebben ook een begin gemaakt aan de marktwerking waarop jij zo tegen bent.

    De SP heeft vanaf 2002 samen met de PvdA en Groen Links in het college van de gemeente Nijmegen (toch niet de kleinste gemeente)gezeten. Dit college is in 2009 gevallen doordat een PvdA wethouder de OZB wou verhogen en daardoor ruzie kreeg met zijn eigen raadsleden.

    Ook in andere wat kleinere gemeentes in het zuiden van het land zitten ze volgens mij in het college.

  27. @ Wichert, grote klasse en gefeliciteerd met je wijze besluit van 18:29 :D:D:D Deze tekening over Erica al gezien?

    Ingrid, volgens mij ben jij net als de meerderheid hier gefixeerd op de commerciële programma’s? Prima toch, ieders goed recht.

    Jan P. is lachen toch, heerlijk negatief altijd en hij is er nog steeds niet overheen dat hij geen lijsttrekker is geworden. Ella Vogelaar daarentegen had vandaag een uiterst positieve Opinie over de PvdA op Volkskrant/opinie.

    Kom net van een verjaardag waar ook altijd een uiterst vriendelijke vent is die vaak wat betekend voor spelers van de FC. Binnenkort zeer waarschijnlijk positief nieuws rond zijn persoon…..maar nu nog ff niet 😉

  28. 1-zijdig Ingrid….komt dat we elkaar nog niet ontmoet hebben 😉

    AssendorperT, jij stemt SP?
    Maak je geen zorgen over de eisen van PvdA aan haar leden. Het is de lijst van de gillende niet. Is er met Agnes overigens ook meer democratie binnen de burelen van de SP gekomen? Jan werd niet voor nixxx Maorijnissen genoemd 😮

  29. Ingrid, volgens mij ben jij net als de meerderheid hier gefixeerd op de commerciële programma’s? Prima toch, ieders goed recht.

    Dit is niet waar.

    En dat we elkaar nog niet ontmoet hebben klopt als een bus.
    Als de voetbal maar eerst weer begonnen is dan komt dat vast goed.
    Is Koko op vakantie? Heb al een poosje (11/2) geen gakballen nieuws meer gezien.

  30. @ Ingrid, met “meerderheid hier” bedoel ik thuis. Kijk je wel eens naar Toren C? Tim is van de week wel weg, Koko en Derk zijn druk met een speciale gakballen-website.

  31. Nee Dick, ken ik niet lees wel vaak dat jij en nog enkelen het geweldig vinden, kijk regelmatig naar Nova en buitenhof ,één vandaag enz.
    Maar heb meestal niet zo behoefte om mijn mening over sommige onderwerpen die daar in worden besproken te delen met anderen.

  32. @ Ingrid; Oh, jij bent wel van de discussieprogramma’s. Mag ik toch een mening-voorzet doen? Jammer dat NOVA stopt. Clairy vind ik erg goed. Rob Trip doet het trouwens ook goed bij het journaal, vind je niet? Die columniste van Buitenhof Lisanne van Bredero oid vind ik ook altijd erg aansprekend. Maar nog niet zo goed als Plasterk destijds.

    Trouwens ff wat anders die interessante nieuwslezer van 3fm. Jurgen van de Berg…was heel populair en ging naar radio 1……doet gewoon RadiOlympia….en heel goed!! Zo hoorde ik net.

  33. @ Gezellig; Little Brittain al veel te lang niet gezien, idd!!! Beregaaf ja. We missen toch elke dag toppers als Jiskefet, van Kooten & De Bie, Wim T.Schippers…..die mensen leven allemaal nog en doen nixxx voor tv….doodzonde!

  34. @ Ingrid, idd

    Trafassi
    wasmasjien
    Kleine wasjes, grote wasjes
    Doe ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien
    Kleine wasjes, grote wasjes
    Stop ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien

    Zoals je weet heb ik geen tijd
    Dus zocht ik een flinke meid
    Om voor mij de was te doen
    Maar die dame vroeg steeds meer poen
    Zoals je weet heb ik geen tijd
    Dus zocht ik een leuke meid
    Om voor mij de was te doen
    Maar die dame wou…

    Kleine wasjes, grote wasjes
    Doe ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien
    Kleine wasjes, grote wasjes
    Stop ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien

    Maar misschien per ongeluk
    Mijn wasmachine ging stuk
    Maar ik had er ging erg in
    Want die dame kreeg steeds meer zin
    Oh, misschien per ongeluk
    Mijn wasmachine ging stuk
    Maar ik had er ging erg in
    Want die dame zei…

    Kleine wasjes, grote wasjes
    Doe ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien
    Kleine wasjes, grote wasjes
    Stop ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien

    Kleine wasjes, grote wasjes
    Doe ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien
    Kleine wasjes, grote wasjes
    Stop ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien

    Maar die dame vond het zo fijn
    Dus ze hing zelf aan de lijn
    ALLEMAAL EVEN DE WAS BUITEN HANGE!
    ALLEMAAL EVEN DE WAS BUITEN HANGE!
    IK WIL DE WASKNIJPERS ZIEN!
    ALLEMAAL EVEN…

    HANGE, HANGE, HANGE, HANGE
    HANGE, HANGE, HANGE, HANGE
    HANGE, HANGE

    ALLEMAAL HANDEN OMHOOG!
    NEE, NEE, NEE IK ZEI DE HANDEN
    NIET DE VOETEN
    ALLEMAAL, HANDEN OMHOOG, COME ON

    HANGE, HANGE, HANGE, HANGE, HANGE, HANGE
    DJOEGLUNG, DJOEGLUNG, DJOEGLUNG, DJOEGLUNG
    SJOEKE, SJOEKE, SJOEKE, SJOEKE
    PATTI, PATTI, PATTI, PATTI
    EEN BEETJE WASVERZACHTER ASJEBLIEF!
    SJOEKE, SJOEKE, SJOEKE, SJOEKE
    PATTI, PATTI, PATTI, PATTI
    DJOEGLUNG…, DJOEGLUNG…
    DJOEGLUNG, DJOEGLUNG, DJOEGLUNG
    DJOEGLUNG…, DJOEGLUNG…, DJOEGLUNG…, DJOEGLUNG…
    DJOEGLUNG…, DJOEGLUNG…,DJOEGLUNG…, DJOEGLUNG…
    SJA, SJA, SJA, SJA, SJA, SJA, SJA, SJA,
    SISSEM, SISSEM, SISSEM, SISSEM
    SINNING, SINNING, SINNING, SINNING,
    SHINNING, SHINNING, SHINNING, SHINNING
    SJA, SJA, SJA, SJA
    DJOEGLUNG…, DJOEGLUNG…EE, EE

    Kleine wasjes, grote wasjes
    Doe ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien
    Kleine wasjes, grote wasjes
    Stop ze in je, wasmasjien
    Laat maar lekker draaien
    Steeds meer in de, wasmasjien

    wringen,
    spoelen,
    djoeglung,
    wassen!!!

  35. Wil ik wel zeggen dick, maar ik vroeg jou eerst of dat die Vogelaar is die door haar eigen PvdA uit het kabinet is geknikkerd en daarop heb ik nog geen antwoord gekregen.

  36. Waarop ik antwoordde

    Vraag je ook wel eens aan een politieagent of dat een uniform is wat hij draagt?

    Die opofferingsgezinde minister, die uiterst bekwaam is; maar communicatief niet in staat bleek het beleid te verwoorden. Als je dan leest wat voor juweeltje van een opinie ze vandaag liet afdrukken….

    Daadkrachtig, snel, aquadaat en uitstekend ingegrepen. Eberhard van der Laan was namelijk precies de goede man op de goede plaats.

    Een voorbeeld dit ingrijpen, zou CDA bijvoorbeeld nooooooit doen.

  37. Bericht door dick, op 23 februari 2010 om 21:42
    @ Ingrid, met “meerderheid hier” bedoel ik thuis. Kijk je wel eens naar Toren C? Tim is van de week wel weg, Koko en Derk zijn druk met een speciale gakballen-website.

    Die heb ik al zowat klaar hoor, maar ik denk dat Koko een van zijn paar mindere dagen heeft. Kan hem morgen wel eens bellen maar heb ik vandaag geen tijd voor gehad moest centjes verdienen om ze deze week te kunnen uitgeven 😀

  38. @ AssendorperT nu heb ik je geloof ik al 3 of 4 keer geantwoord. Jij zou zeggen waar je op stemde…Bob de Jong is nog lang niet gefinished; waar blijf je?

    Of moeten we er eerst weer wat warm vlees en een paar schuimers inschuiven?

  39. Bericht door ASSENDORPER, op 23 februari 2010 om 22:34
    @dick, je hebt inderdaad een paar keer antwoord gegeven maar het valt me wel op dat je een aantal zaken uit de weg gaat.

    Onze snelle praTerT moet dan eerst even googlen LOL Kun je wel hebben he dick? Ja want je walst er gewoon over heen 😀

  40. Bericht door Zwollenaar is back, op 23 februari 2010 om 22:48
    Degelijke auto Derk, ik zwaai wel een keer als ik je inhaal…

    Rij maar eens mee met je ST naar DLD en dan ga ik met de alfa van mijn vrouw? Oke?

  41. Mooi bakkie Derk!

    10 km; Wat supervaag na dat vingertje van Kemkers en nadat hij wat schreeuwt. Schaatsers doen die wissels normaal op instinct op zo’n afstand.

  42. Rij ik nu toch ook in heeft ze van mij gekregen. Ben al sinds mijn 16e Alfa gek heb er al meer als 14 gehad. Deze was mij laatste project met nog wat Alfa fans. Met een opgeboorde 2.5 naar (3.0) en squadra tunning kom ik aan de 310 pk Q4 3.0 van de 159 rij ik er mee uit. 🙂 Oke dat wa dat maar zin om ens met en stel alfa gekken naar de N?renburgring te gaan ? Zijn ook vele ander merken hoor.

    Ps bij deze auto staat dus gewoon 1.6 op Altijd leuk de reakties 😉

  43. Uitdaging aan gaan ZIB kom op lachen zorg er wel voor dat er filmpje komt!

    Bericht door dick, op 23 februari 2010 om 22:59
    Nou jongens (Derk & Zib): “Wie heeft de grootste?”

    Jij want je hebt een Wals

    :D:D:D

  44. Ps bij deze auto staat dus gewoon 1.6 op Altijd leuk de reakties

    Kijk, en dat vind ik dan wel weer tof. Geen poespas maar gaan als de brandweer. Veel mensen vergissen zich met mijn focus ook nog wel eens.;D

  45. Gewoon met wat Alfa gekken en in de loop van de tijd zijn er meer bij gekomen van ander merken. Huren de baan voor 4 uur af en gaan gewoon rijden. Gewoon een stel amateuren met een gekke hobby/passie

    Ohja antwoord op je vraag: Neurenberg

  46. Ok dan, dat is wel cool. Heb eigenlijk alleen maar met de motor op circuits gereden. (Zandvoort en Assen). Zal wel voorjaar worden neem ik aan? Je bent dan zeker niet verzekerd als je gaat racen voor als er iets fout gaat? Geld iig wel op Assen en Zandvoort.

  47. Kun je een verzekering voor afsluiten maar kost 350 euro per dagdeel. ( ik doe het wel altijd) Zijn altijd wel leuke dagjes uit hoor, onderweg ergens wat eten en koffie, na die tijd ook altijd wel leuk en er lopen echt freaken van monteurs rond die als je een vraag hebt hem kunnen beantwoorden of je helpen. 28 maart is de eerste meeting weer. Tot dan?

  48. De mijne zit nog op de bank, kan nog niet geloven wat ie net gezien heeft. Ben zelf net weer een beetje hersteld, balen dat ze ziek is, heb jij nu nachtdienst voor de kleine.

  49. 🙁 wat een vreselijke anti climax, ik kan het nu nog steeds niet geloven, stond al bijna boven op de bank, wat ging die gast hard zeg!! Totdat… nou ja t is bekend. Vind echt zwaar kl*t#:'(

  50. Goedemorgen, uiteraard heb ik niet gekeken, want dat gekras op het ijs is zoooo sssssssssaaaaaaaaaaiiiiiii.

    Gewoon een klassieker op de pc gespeelt; Command & Conquer Tiberian Sun.

    :D:D:D

  51. En file vanochtend op de A28/A50. Linker rijstrook afgesloten ivm slecht wegdek. 7 km file.
    De hele winter hobbelen we over het wegdek en met dooi sluiten ze een baan af.
    >:(>:(>:(

  52. wat een knuppel die Kramer zeg!
    vind dat hij ook wel naar zichzelf mag kijken.
    tuurlijk heeft zijn coach de fout gemaakt maar als ik lees dat hij met de ronde tijden aan het spelen was en al aan het knipogen was naar de trainers dan ben je in mijn ogen niet op en top geconcentreerd.
    heb ooit eens ergens gelezen dat als hij echt gefocust is dat hij niks of niemand hoort/ziet….
    dus de fout ligt ook gedeeltelijk bij hem zelf.

    neemt niet weg dat ik het super knap vond dat hij de NOS te woord stond.

  53. Die stuurman is wel bepalend en gezien alle ongelukken die er al gebeurd zijn heeft hij zijn verantwoordelijkheid genomen.Denk maar niet dat hij al die tijd zoveel getraind heeft om nu af te zeggen,er is echt wel iets aan de hand

  54. Uiteraard Wichert, daarom snap ik het ook, die kerel zegt het idd niet voor niks af…

    Er zullen zeker veeeeeel meloenen inzitten Edwin!

    Het is een ”verlies” voor het hele bob team en alles er om heen!

  55. Eerst Vrijdag nog Edwin:

    Kramer: ‘Vrijdag ben ik er weer’
    woensdag 24 feb 2010, 13:37

    Sven Kramer was nog nauwelijks uitgeraasd na het drama op de tien kilometer of hij stelde zijn teamgenoten op de ploegenachtervolging al gerust.

    “Over twee dagen ben ik er weer, jongens”, zei de Fries in de kleedkamer tegen onder anderen Simon Kuipers.

    Bondscoach Wopke de Vegt toonde zich niet verrast door Kramers opstelling:”Ik denk dat Sven dermate professioneel is, dat hij de knop gewoon omzet.”

    Kramer is de kopman van de formatie, die vrijdag begint met de jacht op goud.

    In 2006 in Turijn, toen de achtervolging voor het eerst op het programma stond, liep Oranje goud mis toen Kramer op een blokje stapte en onderuit ging.

    Voorselecties achtervolging
    De Vegt moet nog bepalen wie er vrijdag en zaterdag in actie komen op de achtervolging bij de heren en dames. Hij heeft daarbij de keuze uit de volgende schaatsers en schaatsters.

    Heren: Sven Kramer, Mark Tuitert, Simon Kuipers en Jan Blokhuijsen;

    Dames: Ireen W?st, Renate Groenewold, Elma de Vries, Jorien Voorhuis, Diane Valkenburg.

    Bij de heren valt dus nog één naam af, bij de dames twee. Uiterlijk donderdag 21.00 uur (Nederlandse tijd) worden de definitieve selecties bekendgemaakt.

  56. Hoe meer gasten zoveel meer vreugd,
    een nieuw prentje van Van Gogh doet deugd.
    brengt meer gasten hier naar Zwolle,
    die gasten van a.s. vrijdag vreten we op: die Bosche Bollen

  57. Hmmm lekker drama!! Is altijd standaard he, na een overwinningen op Den Bosch standaard bossche bollen bij de koffie 😀

    Welkom gasten! Kletst u ook gezellig mee in het Alg log?

  58. BeeldBuisBode:

    De wereld draait door (N3, 19:30)
    Tafelheer: Prem Radhakishun
    – Xander de Buisonjé, zanger
    – Dragan Bakema, Jeroen Willems en Marcel Musters spelen in dramaserie De Troon
    – Sungrazer

    Voetbal: UEFA Champions League: Internationale – Chelsea (N3, 20:25)
    Met om 20:45 een rechtstreeks verslag van de wedstrijd

    SPORT: UEFA Champions League: Internationale – Chelsea (N3, 20:25)
    Na gisteren enkel samenvattingen, vandaag weer een rechtstreeks verslag van een achtste finale in de Champions League. Coach José Mourinho
    ontvangt met Internationale zijn oude liefde Chelsea, tegenwoordig getraind door ex-AC Milan Carlo Ancelotti. Ons kent ons, zeg maar

    Opium (N2, 21:30)—–Best leuk!
    Schrijfster Christine Otten, actrice Olga Zuiderhoek en acteur/cabaretier Paul Groot bespreken o.a.
    – Muziektheatervoorstelling You don’t have to say you love me
    – Pil van Mike Boddé
    – Voor ik het vergeet, de autobiografie van Herman van Veen

    Pauw & Witteman (N2, 22:50)
    – Job Cohen, burgemeester van Amsterdam
    – De Kamerleden Lea Bouwmeester (PvdA) en Cisca Joldersma (CDA) in debat over coffeeshops

    Nova (N2, 22:15)
    – Wouter Bos en Mark Rutte in debat

  59. Nieuwsbericht Promotietour Lijst Willem Lucht van maandag 22 februari 2010

    Bericht door dick op 24 februari 2010 om 14:20
    @QM als het aan Klink, de VVD en VVD gerelateerden ligt, wordt de hele zorg vermarkt.

    In het filmpje dat jij in jouw reactie hebt geplakt, zegt Bos inderdaad dat de PvdA geen verdere marktwerking in de zorg wil. Die belofte heeft hij ook gedaan bij de vorige 2e kamer verkiezingen maar tijdens zijn regeringsdeelname is daar helemaal niets in veranderd. Sterker nog, Klink schijnt een keer in Buitenhof gezegd te hebben dat Bos in heeft gestemd met verdere marktwerking in de ziekenhuiszorg.

    http://www.vkblog.nl/bericht/302484/Renske_Leijten_SP_over_Bos,_Bussemaker_en_kiezersbedrog

    Hij zegt ook dat hij door de banken weet welke motieven er spelen als aandeelhouders gaan beslissen over het productaanbod.

    Dat hij daar door de banken achter is gekomen, verbaast mij. Hij heeft in het verleden verschillende functies gehad bij de SHELL en moet dat toch eerder hebben geweten?

    Oh ja, hij heeft net als bij de voorgaande verkiezingen die stropdas ook weer afgegooid zag ik.

    @dick, wordt eens wakker >:(

  60. @ AssendorperT; jij stemt zelf niet, waarom laat je je democratisch recht lopen kerel? Wakker….nee dank je! Dagdroom liever….bovendien is dat woord gekaapt door de TeleTroepToeTerT en Wakker Nederland van Paradijsvogel. Kun je de cement al weer een beetje roerbaar houden?

  61. AssendorperT….Klink schijnt een keer gezegd te hebben…… asjeblieft zeg. Je herkent deze halve VVD-er toch aan zijn daden?
    Als je gaat regeren vorm je een coalitie beste AssendorpterT….kun je nooit meer 100% van je verkiezingsprogramma uitvoeren. In tegenstelling tot mensen in de oppositie….die kunnen alles roepen wat ze willen zonder dat iemand ze tegenhoud. Maar hoe kun je zo geïnteresseerd zijn in politiek en niet stemmen?

  62. Hoeveel negatieve meningen moet je nog van SP-ers over de PvdA? Wanneer heeft de SP zelf eens verantwoordelijkheid genomen? Iets met frustratie vermoed ik…zal wel.

  63. Stropdas….zieliger discussies zijn er niet. Bos, de intelligentste van het hele stel, vandaag gaat ie in NOVA met Rutte in debat. draagt liever geen stropdas. Maar heb jij ooit een minister in functie zonder stropdas gezien? Ga je nu ook nog janken over de trui van Spekman 😉

  64. Je weet dat ik fan van Plasterk ben Derk? De man heeft humor, charisma en is overal voor in. Hij was in de running voor een Nobelprijs….stapt zo uit de wetenschap om de politiek in te gaan. Ruktor-hockeyhoofd vind ik overigens barslecht. Maar dat terzijde.

  65. Bericht door dick, op 24 februari 2010 om 21:04
    Je weet dat ik fan van Plasterk ben Derk? De man heeft humor, charisma en is overal voor in. Hij was in de running voor een Nobelprijs….stapt zo uit de wetenschap om de politiek in te gaan. Ruktor-hockeyhoofd vind ik overigens barslecht. Maar dat terzijde.

    Daarom poste ik het ook prachtig hoe die man er op in gaat en hoe humor soms beter kan werken als een spoed debat 😉

  66. Bericht door dick, op 24 februari 2010 om 21:09
    Moeten we hier weer meede wereld in. Hij is terug en weer teruggefloten

    Weet je het wel zeker dick? Privacy[/url]

  67. Lieve Marjan, als je goed had gelezen zag je dat de eerste 4 berichtjes expres opgeknipt zijn als antwoord aan AssendorperT. Die lappen leest namelijk niemand. Een antwoord op Derk en “hét nieuwsfeit van de dag” completeren het geheel. Bedankt voor het feit dat je je toch even op mijn bijdragen hebt gestort. Probeer het de volgende keer ook eens te lezen 😉 Gezellige avond nog 8)

  68. Derk, het ging over het feit dat Balk niet de agenda bewaakt maar de 2e Kamer. Jij hebt het over drugsbeleid? Vanavond in NOVA is daar een debat over.

  69. Bericht door dick, op 24 februari 2010 om 21:33
    Derk, het ging over het feit dat Balk niet de agenda bewaakt maar de 2e Kamer. Jij hebt het over drugsbeleid? Vanavond in NOVA is daar een debat over.

    Die link ging niet over drugs hoor!

  70. @ Derk, zie nu ook niet meer hoe ik bij drugs ben gekomen. Het kwam ongetwijfeld doordat ik een paar keer doorklikte. Voor dat privacy-verhaal ben ik niet extreem benauwd. Maar daar hebben Ghehehe en Plantje het toch al diverse keren uitvoerig over gehad.

  71. @dick, ik heb jouw reacties gelezen maar ik laat je bij deze even weten dat ik vanwege ziekte (griep met hevige hoestbuien) in een later stadium daarop wel even terugkom.

  72. @ AssendorperT; beterschap, maar ik vind het wel goed verder. Ben enkel de woordvoerder van mezelf en als het nodig is van gezinsleden 😉

    @ Ingrid, jammer! Ze hebben hier op beide sites welgeteld 1 foto gevonden.
    Inter nog met 2-1 voor tegen Chelsea. Wordt nog mooi in Londen!
    Op een ander tv-scherm wordt er hier naar damesschaatsen gekeken. Lekker actief zo op gehaktsdag.

  73. Hier zappen we ook steeds heen en weer, zal een medaille er nog in zitten.

    Klasse zoals Sven reageert na alle comotie gisteren, hoop dat ie er over een week ook nog zo over denkt.

  74. I. 1:51 min http://www.youtube.com/watch?v=n6YlM0e3wkk&feature=player_embedded

    II: ‘Albayrak wordt bedreigd’

    Ex-staatssecretaris Nebahat Albayrak wordt ernstig bedreigd. De PvdA’ster, die verantwoordelijk was voor Vreemdelingenzaken, wordt daarom al weken beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, meldt de Telegraaf.

    Betrokkenen blijven uiterst vaag over de details van de bedreigingen. De Telegraaf krijgt geen antwoord op vragen, ook Albayrak zelf zwijgt. Ze laat alleen weten dat de bedreigingen direct te maken hebben met haar voormalige functie als staatssecretaris.

    De krant speculeert dat de bedreigingen uit zowel extreemlinkse, als extreemrechtse kringen zouden kunnen komen. Een van de activiteiten van Albayrak tijdens haar kabinetsperiode, was het aanscherpen van het vreemdelingenbeleid. Hierdoor verdween de groepsbescherming voor Irakezen en Somaliërs. Vooral Somaliërs maakten misbruik van de soepele toegangseisen.

    Albayrak was eveneens verantwoordelijk voor het omstreden generaal pardon. Hierdoor mochten 27.000 uitgeprocedeerde asielzoekers toch blijven. Dat riep veel weerstand op in rechtse kringen.

  75. Mogguh Plantje, Edwin en de rest. Reactie op “Jumbo…..” 9:12 Edwin:

    Strijd aangaan is prima maar zo’n geweldige, lange historie met de mooiste prijzen en de beste voetballers als De Godenzonen hebben…..helaas voor De Gloeilampen 😉

  76. Paul was hiervoor bij Giel:

    Willem Alexander in ’97: geen handtekening onder wet op doodstraf

    Uitspraak uit interview geknipt op last van Wim Kok
    In hun biografie Koning Willem IV schrijven Remco Meijer en Jan Hoedeman, dat Willem Alexander in het tv-interview met Paul Witteman in 1997 heeft gezegd zich goed te kunnen voorstellen bepaalde wetten niet te ondertekenen als hij eenmaal koning is. Als voorbeeld noemde hij de doodstraf.

    Volgens de Telegraaf heeft toenmalig premier Wim Kok de uitspraak uit het interview laten knippen.

    Paul Witteman kan het voorval tegenover Giel niet bevestigen, omdat hij geheimhouding heeft beloofd.

    RvD had het in die tijd nog wel aardig druk met het Koningshuis. Vooral met Benno, Daarna NATUURLIJK ook nog met Edje de Roy en de familie van Maxima….nu hebben ze het volgens mij wel mooi rustig met het koningshuis. Daarom zal Bea ook wel denken: nog mooi ff blijven zitten.

  77. Goedemorgen, nog maar 2 dagen dan een week (werk) vakantie.

    de beste voetballers als De Godenzonen hebben

    Ja dat is een arrogante reactie van een arrogante supporter van een arrogante club.
    :D:D:D

  78. 😉 Topsporters moeten soms tegen het arrogante aan zijn Edwin. Als ze niet blaken van zelfvertrouwen moeten ze er niet aan beginnen. Zie onze 4-mansbobbers.
    Inderdaad, een scorebord-bestaan. Bij Ajax werkte het vooral in het verleden uitstekend: kop op, borst naar voren; stonden ze al met 1-0 voor. 😀 Witsche die in de Kuip 10x hooghoudt is ook :D:D:D

    Winkelbedrijven echter, kunnen door een arrogant imago klanten wegjagen. Heb eens vakantiewerk gedaan in het distr.centrum van “de familie”. Dus kan ik er over meepraten. Doe thuis nagenoeg geen boodschappen alleen kratjes en andere lekkere dingen. Imago is enorm belangrijk voor een winkel, het imago van Jumbo spreekt me erg aan.

    Je mag mij arrogant vinden, geheel jouw indruk 😉 Ajax-supporter ben ik zeker…………..
    VANAVOND weer…..er is nog nixxx verloren. Vanzelfsprekend hoop ik ook dat de gloeilampen onze Oosterburen verslaan…in de boring vouw tegen vouw meeting 8)

  79. Dat kunnen voetbalclubs ook door een arrogant imago;) want door die arrogantie zal ik echt nooit voor ajax kunnen juichen, ook niet in Europees verband. Sorry.

  80. Helemaal gelijk Derk, ik bedoelde Edwin?
    Zo blijkt maar Dick, dat zoals ik al schreef een bepaald gevoel bij welk bedrijf dan ook vaak valt of staat met het gevoel van de mens.
    Ben je een x in jou ogen onheus behandeld, dan kom je er niet weer.
    Was ditzelfde (door jou omschreven voorval) gebeurt bij het distributie centrum van de Jumbo, had je daar waarschijnlijk een vervelend geveol aan over gehouden.En er nooit weer gekomen.

  81. @ Natascha; Ben je dit niet met me eens

    Topsporters moeten soms tegen het arrogante aan zijn Edwin. Als ze niet blaken van zelfvertrouwen moeten ze er niet aan beginnen. Zie onze 4-mansbobbers.

    Misschien was de eigen goal van Bronky ook niet echt een voorbeeld van blakend van zelfvertrouwen.

    Het werkte uitstekend. Ook bij BQ, jaren lang. Noem het bluf: borst naar voren kop omhoog hier zijn we….Heel wat punten mee gepakt. Op het laagste amateurniveau worden vaak ook niet zulke lieve teksten ingefluisterd Natascha.
    Vond die actie van Witsche in de Kuip heel wat aansprekender dan de Boef-1 Sjon en Boef 2 Henk F acties…..Bal onder het shirt en nog gemener dan het water diep is.

    Vond je zondag van Feyenoord? Hoe laat moeten ze vanavond ook alweer?

  82. @ Natascha, het imago van Ajax spreekt mij en velen met mij wel enorm aan. Ieder zijn/haar ding. PSV valt er een beetje tussen, hebben niet echt een identiteit vind ik. Waar is Yvonne eigenlijk?

  83. @ Ingrid, hier de arrogant verondestelde dick.:):):)

    Was ditzelfde (door jou omschreven voorval) gebeurt bij het distributie centrum van de Jumbo, had je daar waarschijnlijk een vervelend geveol aan over gehouden.En er nooit weer gekomen.

    Het betrof geen voorval, maar een geheel van indrukken die ik destijds van dat bedrijf kreeg. Heb ook veel en beregezellig vakkengevuld bij de voorloper van de Jumbo…..de NieuweWeme….daar had ik dan wel weer een hele goede indruk van.

    Gevoel en indrukken zijn inderdaad subjectief. Iets aansprekend vinden ook. Maar ik zal bijvoorbeeld niet snel naar een winkel gaan waar ze altijd chagrijnig en kortaf zijn. Dan betaal ik liever wat meer en ga met een goed gevoel de winkel uit. Denk dat ik mijn centren veel meer aan de laatste winkelier gun.

  84. @dick, je laat je arme vrouw toch niet alleen de boodschappen doen?

    @ingrid
    Ik moet Inge helpen, 1e week was kraamie er, 2e week zussie en 3e week ikkie want opvoeden doe je samen.
    :D:D:D

  85. Heb ook veel en beregezellig vakkengevuld bij de voorloper van de Jumbo…..de NieuweWeme….daar had ik dan wel weer een hele goede indruk van.

    Dat heeft mijn broertje ook nog gedaan, alhoewel het personeel altijd verklaarde dat een bepaald artikel was uitverkocht als mensen erom vroegen. Gelukkig zag hij op tijd het licht (beetje hulp) en kwam bij een ECHT supermarktbedrijf te werken.
    AH Rulez.

  86. @ Edwin, net als veel mannen heb ik “nixxx te LATEN doen”. Met zijn tweeen vinden we belachelijk en zonde van de tijd, maar wie dat wel willen doen moeten dat zeker doen. Lief hoor, maar je hoeft absoluut geen beklag met mijn vrouw te hebben, die red zich wel. Ben bovendien niet slijmerig aangelegd.

    Edwin, jij voelt je ook wel thuis bij het vele “kijk ons eens, zien en gezien worden volk in de AH?” Spaar je toch lekker door voor een nog dikker belegde boterham voor de Heijntjes….Ach, ik kom er ook wel eens hoor. Kijk dan altijd heerlijk rustig om me heen hoe druk iedereen is en vooral doet. Meestal zit er nog wel een gezellig type bij de koffiebak….doen we een bakkie. Mensen kijken, is zoooooo gaaf. Nog ff en het is weer lente :D:D:D

  87. @ El :):):) Laat ze er gelukkig mee worden. We hebben al weer lang zat over supermarktboeren ge-ohd. Supermarktboeren die ons samen (dagelijks weer) een heel behoorlijke poot uittrekken.

  88. @drama123

    Welicht dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit of anders de EU eens de kartelvorming bij de inkoop van producten kan bezien waardoor Nederlanders goedkoop denken te eten terwijl de supermarkt nog altijd winst maakt en het daadwerkelijke verlies vooral geleden wordt door de arme boeren in bijvoorbeeld Zuid-Amerika.

  89. kijk ons eens, zien en gezien worden volk in de AH?”

    Dat volk zie ik nooit in de Appie, zowel op de knip als in Zuid (mooi groot).

    Spaar je toch lekker door voor een nog dikker belegde boterham voor de Heijntjes….

    Ik heb begrepen dat jullie nog weleens boodschappen doen bij C1000 dus schuitema en wie heeft er een aandeel in schuitema? Dat is dus de roomboter?;)

  90. @Edwin

    De supermarkten die gesloten zijn, draaiden verlies. Je weet wel die winkeltjes op de hoek van vrogger waardoor je tegenwoordig met een jengelend kind achterin met d’n oto naar de supermarkt moet 😛

  91. @ drama123, 12:04. Zie El Rey 12:08. Zag ook eens Keuringsdienst van Waarde (geloof ik) over verse groenten…en het verlies dat de boer er op leed omdat de supermarkten teveel wilden beuren. Die sjoemelarij destijds met eieren. Legbatterij-eieren werden verkocht als scharreleieren. Toegevoegd water aan vlees….puur om het zwaarder te maken. Duitse supermarkten die hun personeel uitbuitten (of het nog zo is weet ik niet) om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Er zijn nog veel meer voorbeelden.

  92. @ Ingrid, zie jij écht geen verschil tussen de klanten van C1000 en AH :o:o:o Misschien neem ik er wel teveel de tijd voor 😉 Heerlijk die gestreste kippen in de winkel en als ze dan met zijn tweeen zijn ruzie maken om een potje zus of flesje zo. :):):) Ff bellen naar huis wat ze moeten hebben heeeeeeeeeerlijk!

    Heyn is echt een familiebedrijf een dynastie-familie. Heeft al jaren veel te veel macht op die markt. Jumbo lijkt dat ook zo’n dynastie te worden…Wat ik ze gun….na zoveel jaar 1 familie die daar alles beheerst.

  93. @ElRey 12.08. Grotendeels mee eens. Zodra je je hier van bewust bent, kun je je eet-/koopgedrag zelf aanpassen door in andere winkels je boodschappen te doen. Uitgangspunt voor mijn posting was het feit dat Dick vond dat hem poten werden uitgetrokken, terwijl hij wel op de hoogte is van de misstanden. Daar ben je zelf bij, en daar kun je dus heel wat aan doen.

    En voor de fans: AH is tientallen jaren de duurste geweest (wie lieten zich toen belazeren?); totdat AH inzag dat die strategie op de langere termijn niet meer zou werken; dus supermarktoorlog ontketend, met o.a. als gevolg: banenverlies voor ongeveer 40.000 part-time, oudere supermarktmedewerkers (Appie bedankt, bis).

  94. @drama123

    Dat is voor mij ook één van de redenen om zo weinig mogelijk online te kopen. Het is weliswaar goedkoper maar ik ben me er terdege bewust van dat de aanbieder dezelfde of nog meer winst maakt omdat hij loonkosten heeft bespaart.

  95. @Dick

    Topsporters moeten met beide benen op de grond blijven staan en mogen zeker wel zelfverzekerd zijn maar niet tot aan het arrogante af, dat siert een topsporter niet ook al maakt hij het waar.

    Dat psv er tussen in hangt kan ik alleen maar beamen.

    Feyenoord was afgelopen zondag gewoon vreselijk slecht aan het voetballen, zal ik niet ontkennen.

    Jij bent het goede voorbeeld van een ajax supporter door mij te vragen hoe laat Feyenoord vanavond moet spelen! Dat geeft niet, zo ben jij;) Het zal iig niks veranderen aan het feit dat ik never nooit in me leven voor ajax zou kunnen juichen. Buiten het feit dat ik het niet zou kunnen zou ik het ook niet willen;) Zo ben ik en dat geeft ook niet!

  96. @ Drama, 12:35 ook gelezen? Daar reageer ik op jou. Die poten worden dus overal door elke supermarkt uitgetrokken. “Van pis in ’t bedde noar poep in ’t bedde dus”.

  97. @ElRey Snap ik niet. Waarom zal het je jeuken hoeveel winst ergens op gemaakt wordt; jij kunt van geen enkel artikel weten/vaststellen hoeveel winst daarop gemaakt wordt. Je kunt er inderdaad van uit gaan dat er winst gemaakt wordt, maar ik neem aan dat je dat niet erg vindt.

    Dat het in de regel via internet goedkoper is, komt niet alleen doordat een aantal kosten beduidend lager ligt, maar ook doordat Internethandel een permanente prijzenoorlog is, en de aanbieder met een kleinere winst genoegen moet nemen om te overleven.

  98. @ Natascha, voor profsporters is tijdens het spel alles toegestaan als je maar bereikt wat je wilt. De scheids bepaalt de grenzen.
    Zo dacht ik er trouwens als niet overdreven gezegend met talent-amateurvoetballer ook over. Maar in de profsport is het allemaal nog heftiger. Praat voor de gein maar eens met een waterpolo-international. Heb ik meermalen gedaan.

    @ Natascha, kon het niet laten te vragen, nu het nog kan! Het kan ook zomaar de laatste avond in 2010 zijn dat Ajax Europees speelt.

    Je zou Fraser en de Wolf ook kunnen vragen wat allemaal geoorloofd is 😉 Die discussie hebben we ook al eens gehad. Persoonlijk ben ik blij met elke overwinning van een Nederlands team op een buitenlandse vereniging.

    Maar is Edwin echt van favoriete club veranderd :o:o:o Niet serieus toch zeker, enkel om de boel op te naaien hoop ik. Want weglopen bij je club doe je toch niet?

  99. @dick

    Ik wil toch eens met de redactie de discussie aangaan over wat nou wel of niet on topic is.

    Ook over wie wel of niet mag worden ‘gebasht’.

    De spindoctors van het CDA zijn de eersten in Nederland geweest die het kiezersgedrag hebben gemanipuleerd door beeldvorming. ‘Iets hoeft niet te kloppen maar als men het maar gelooft en CDA stemt.’

    Als ik daarom onder een artikel de wolf onder de schaapskleren vandaan wil trekken dan ben ik opeens off topic.

    Het CDA met z’n trouwe volger CU (Rouvoet moet altijd alles eerst overleggen met JP) brengen de toekomst van Nederland in gevaar.

    Ik heb in het centrum van het neoliberale denken (Manhattan, NY, USA) gewerkt en gezien wat de Nederlander te wachten staat als nu het tij niet wordt gekeerd.

    Via mijn contacten hoor ik dat in de VS er nu zelfs al sprake is van ‘jobless recovery’.

    Steeds meer Amerikanen raken hun baan kwijt onder het mom van het is crisis. Daardoor kunnen zij hun onderdak verliezen aangezien de hypotheek niet meer opgebracht kan worden. In de VS hebben de meesten DSB-hypotheken (grotere leningen dan de waarde van het huis rechtvaardigt). De dalende prijzen op de huizenmarkt leiden er daardoor toe dat zij en hun onderdak verliezen en een grotere schuld hebben. Dan moeten ze proberen een baan te vinden. De concurrentie op de arbeidsmarkt is moordend. De hoogopgeleide werkgelegenheid is ookal verhuisd naar de lage lonenlanden waardoor blue en white collar allemaal onderklasse zijn die strijden om voor 5 dollar per uur aan de slag te mogen. Door het ontbreken van een verzorgingsstaat moeten de Amerikaanse ouderen ook opnieuw aan de slag.

    Zou het nou echt zo zijn dat de traditionele babyboom juist omdat zij dit laatste risico ontlopen, straks weer gewoon CDA stemmen? Ik ben benieuwd.

    Ik wil de vrije markt niet helemaal verketteren, ik propageer ook niet overal overheidsinvloed op, maar ik denk dat een goede mix van beiden zowel recht kan doen aan enerzijds solidariteit en anderzijds persoonlijk rendement.

    Off topic mag in het algemeen log wel toch? Sorry wordt een beetje recalcitrant omdat ik er een hekel aan heb als ik mijn mond moet houden terwijl de mensen worden voorgelogen en besodemieterd.

    Net als al die PVV-stemmers. Denken die nou echt dat die VVD-rakker Wilders in hun wijken en in hun gaat investeren. Wilders gebruikt alleen hun onvrede om zeteltjes te winnen voor een stelletje psychopaten en de conservatieve kliek (CDA en VVD) laat dit toe omdat het een ideaal momentum is om de sociaal-democratie in Nederland de nek om te draaien.

  100. ElRey: als het goed is mag je inderdaad in het algemene log alle topics wel behandelen.
    Mensen bashen mag in geen enkel topic. Ook wel een goede zaak dat daar tegen opgetreden wordt! Als het goed is worden er ook geen uitzonderingen gemaakt dat de één wel “aangepakt” wordt en de ander niet.

  101. @drama123

    Ik heb geen probleem met winst maken, maar ben vooral kritisch hoe die winst wordt verdeeld of beter gezegd over hoeveel monden die winst wordt verdeeld.

    Ik koop ook liever bij het MKB dan het grootbedrijf omdat MKB-ers over het algemeen meer sociale werkgevers zijn door hun lokale/regionale gebondenheid.

  102. Het Openbaar Ministerie in Zwolle vervolgt een oud-bestuurder van het bedrijf dat het kapitaal van multimiljonair Marten Eibrink beheert.

    Volgens justitie heeft André van W. fraude gepleegd. De rechtszaak tegen Van W. en tegen de notaris die de papieren tekende, is donderdag door de rechtbank in Zwolle voor onbepaalde tijd aangehouden. Van W. was bestuurder van M.E. Beheer, het bedrijf waar de miljoenen van de in 2005 overleden projectontwikkelaar Eibrink zijn ondergebracht. Volgens het OM zouden de 50-jarige Van W. en de 69-jarige Douwe K. door middel van vervalste documenten geprobeerd hebben Van W. tot directeur van M.E. Beheer te benoemen. Eibrink was in de jaren tachtig voorzitter van FC Zwolle

    bron rtv deventer

  103. Ik zou Fraser en Wolf helemaal niet kunnen vragen want dat waren misselijke voetballers…. ( neemt niet weg dat ik van dat type voetballers, met een grens uiteraard, houdt neem een ander voorbeeld Stijn Vreven, Albert vd Haar heeft heel zelden ook van die op t randje overtredingen)

    Edwin is niet bij zijn club weggelopen, net als ik dat niet doe, maar het is gewoon leuk om er zo over te ouwehoeren:D

    Over dat boodschappen doen trouwens, het maakt mij helemaal niks uit hoe ik behandeld word in de super, als ik mijn producten daar voor een mooie prijs zou kunnen dan ga ik daar heen en of dat nou sdb, ah, jumbo, boni, lidl of aldi is, boeit me niet:D

  104. En voor de fans: AH is tientallen jaren de duurste geweest (wie lieten zich toen belazeren?); totdat AH inzag dat die strategie op de langere termijn niet meer zou werken; dus supermarktoorlog ontketend, met o.a. als gevolg: banenverlies voor ongeveer 40.000 part-time, oudere supermarktmedewerkers (Appie bedankt, bis).

    Als mensen het niet interesseert of iets van betere kwaliteit of milieu vriendelijk wordt gemaakt maar alleen nog naar de prijs kijken dan moet je als supermarkt gewoon mee.

  105. @ El, goed idee. Het lijkt nogal subjectief. Heb gister ook een korte discussie gehad over on- en offtopic. Zeker gezien de reacties in verkiezingstijd, zouden ze beter wat coulanter kunnen zijn. Bespaart ze zelf ook tijd. Er is echter wel meer subjectief, want waarom mag hier alles gelinkt worden, stijllozen, vast ook wel extremeren…..maar j*op.nl niet? Nou ja, het is hun draadje.

  106. @plantje

    Het woord ‘bashen’ gebruik ik enigszins cynisch. Het gaat mij niet om aanvallen op personen maar om de mogelijkheid tot het voeren van een goede discussie. De mensen die me kennen weten dat wel.

    In het verleden wel eens gehoord dat ik bepaalde Zwolse regenten niet mocht ‘bashen’ terwijl ik louter op inhoudelijke wijze vraagtekens plaatste bij hun maatschappelijk opereren.

    Nederland wordt steeds regulerender omdat we bang zijn gemaakt. Als er meer politie op straat is, is Nederland echt niet veiliger. Als er strenger wordt gestraft is Nederland ook niet veiliger. Kijk naar de VS: gigantisch veel politie en paramilitaire huurlingen, de doodstraf overvolle gevangenissen.

    Alle regulering is alleen maar gevolgenbestrijding. Ik pleit voor vertrouwen in de goedheid van de mensen i.p.v. al die angstzaaierij!

  107. @ El, hierover [quoteDe spindoctors van het CDA zijn de eersten in Nederland geweest die het kiezersgedrag hebben gemanipuleerd door beeldvorming. ‘Iets hoeft niet te kloppen maar als men het maar gelooft en CDA stemt.’ ][/quote]“draaien” staat nog een mooie opinie van Max Pam op Volkskrant-opinie deze

  108. @dick

    Dank ik vind het altijd leuk als de discussie wat wordt verbreed. Al dreig je daarmee al snel de subjectieve grens tussen on- of off-topic te passeren. Ik laat me toch niet in een hokje duwen 😉

  109. @ Natascha, eens Edje Davids kon niet anders. Heeft ook teveel rood gekost maar toch….zo’n combinatie van passie en technische vaardigheden is uiterst zeldzaam.

    Vind wel, hebben we het ook al eens over gehad, als je geen bezieling en passie toont moet je wat anders gaan doen. Zonder zelfvertrouwen lukt goed presteren ook niet.

    Ach ja, ouweh*eren over voetbal is altijd wel geinig. Ze maken er heel wat uur tv mee in de week. Het voordeel is ook, dat de meeste voetballiefhebbers wel redelijk mee kunnen praten.
    —–
    Wij gaan niet omrijden voor boodschappen. Eigenlijk doen wij (mijn directrice) ze altijd op de fiets. Vind winkels vergelijken ook wel gaaf. Maar zoals ik al schreef; kom zelf ook bij beide winkels in Stadshagen. Al was het maar om er over mee te praten 😉 Je moet een beetje weten wat er in de buurt te koop is he. Weet je al wie die wietplantage had?

  110. Weet iemand hoe laat morgenavond/-nacht de ploegenachtervolging-heren is?

    De voetbal voor van ’t weekend lijkt door te gaan….nog geen melding. Gister was de grond echter nog goed bevroren.

  111. @dick

    In alle interviews met JP Balkenende signaleer ik altijd heel veel gedraai om daarmee een soort lijnrechtigheid te bewijzen.

    Kennelijk werkt het tit for tat bij hem niet. Zijn reactie op het onderzoek: commissie Davids zegt dat wel, maar dat is niet zo is natuurlijk schandalig.

    Je spreekt eerst gezamenlijk af dat er na heel lang aandringen een onderzoek wordt ingesteld en dat de conclusies ervan gerespecteerd zullen worden. Vervolgens breek je als eerste de afspraak.

    Net als de schending van het regeerakkoord. In 2007 is vastgelegd dat in augustus 2010 Uruzgan er voor ons opzit. En wie komt er weer met nieuwe opties op basis van niet valide redeneringen en gebazel (internationaal aanzien, G-20).

    Draaien hoort bij de politiek evenals fractiediscipline. Beide zaken hebben mij er tot nu toe van weerhouden om politiek actief te worden, maar als herders Nederland de dezelfde kant opstuwen als de VS dan kies ik voor stap 2 van de tit voor tat strategie en word ik ook politiek actief.

  112. @ Dick
    Ik ken in die straat alleen hun, verder ken ik er helemaal niemand dus geen idee…

    Ik ben er trouwens bang voor of de voetbal doorgaat, je zou denken dat je de velden kapot gaat trappen.

    Hoe liggen ze erbij in Westenholte Wichert? Lo moet daarheen zaterdag morgen.

  113. @Ewin 14.11. volgens jou: AH toen:Betere kwaliteit en milieu vriendelijk. Je wil toch niet beweren dat na de prijsverlaging van AH de kwaliteit nu achteruit gegaan is en minder milieu vriendelijk wordt ondernomen?

  114. Trouwens tof dat je Davids aanhaalt, dat was er net zo 1 als Fraser en de Wolf! Dat type voetballer vind ik echt geweldig, opvreten en altijd maar door razen:D

    Shame on me maar ik zat dus al die tijd te denken met welke ajacied ik ze kon vergelijken…..

  115. @ El; Hé je hebt Pam gelezen. Volgens mij heeft JP iets over zich waardoor hij denkt dat hij geen fouten maakt of zo. Hij kan ze in elk geval niet toegeven.

    Dit is zeker waar

    Je spreekt eerst gezamenlijk af dat er na heel lang aandringen een onderzoek wordt ingesteld en dat de conclusies ervan gerespecteerd zullen worden. & Schending regeerakkoord

    Niet erg Christelijk ook.

    Fractiediscipline lijkt mij ook iets verschrikkelijks. Toch zul je je moeten schikken, soms je mond moeten houden en moeten knikken als je je wenkbrauwen eigenlijk wil fronsen. Zou niet verkeerd zijn als je de politiek in ging El, al was het alleen maar omdat je het dan eens geprobeerd hebt. En omdat je dan een interessante stemoptie opwerpt.
    Succes met de tit voor tat-strategie!

  116. @dick

    Ik heb er altijd zo’n gloeiende hekel aan als mensen voor een ander gaan bedenken wat goed voor ze is. Daar hebben die ‘Christelijke Taliban’ partijen 😉 mij altijd iets teveel een handje van.

    Alsof een Nederlander op vakantie in Spanje meer aanzien heeft als wij langer in Afghanistan blijven.

    Fuck dat, die Robert Gates (Amerikaanse minister van defensie) gaf vanochtend aan dat hij vooral bang is dat de opstelling van de PvdA juist de anti-militaristische houding in de EU aanwakkert. Dat bevestigt alleen maar dat een verlengde Nederlandse aanwezigheid alleen maar bijdraagt aan het in stand houden van Amerikaanse oorlogen.

    Overigens alle respect voor wat ‘onze jongens’ en ‘onze approach’ daar bereikt hebben. Als dat meetelt dan hebben de VS nog heel wat in te halen op het gebied van internationaal aanzien.

  117. @dick

    Mensen als JP volgen een roeping. Die horen stemmen waardoor ze denken het enige gelijk te hebben. Hebben sommige andere vertegenwoordigers van C-partijen ook last van.

    Nou zet hem maar op: ‘God is a DJ’

    :D:D:D

    Denk dat ik wat minder goed kan draaien 😉 (stap 3 en 4 tit for tat)

  118. GOD IS A DJ:

    This is my church
    This is where I heal my hurts
    It’s a natural grace
    Of watching young life shape
    It’s in minor keys
    Solutions and remedies
    Enemies becoming friends
    When bitterness ends
    This is my church (x3)
    This is my church
    This is where I heal my hurts
    It’s in the world I become
    Contained in the hum
    Between voice and drum
    It’s in the change
    The poetic justice of cause and effect
    Respect, love, compassion
    This is my church
    This is where I heal my hurts
    For tonight
    God is a DJ
    God is a DJ
    This is my church (x3)

  119. @ Natascha, mijn zoontje heeft gister prettig getraind. Maar of dat wat met de kwaliteit van de velden te maken heeft? Ben er een tijd niet meer geweest. Wichert is er zaterdagmorgen misschien wel, weet misschien ook wel hoe de toestand nu is. Wij moeten om 8 uur al naar Kampen. Prima als ze afgelasten, zeker met neerslag en kolde (voor ons supporters) maar laat het dan verdorie op tijd weten!

    Oh Natascha, Neeskens, WOUTERS, Jan van Halst….bikkelden ook aardig.

  120. Bullshit-propagandataal van die minister. De VS hebben in elk geval de Dutch-approach al overgenomen. Wat wij op humanitair gebied bereikt hebben is ook aardig duurzaam begreep ik van ons sectorhoofd die net terug is. Een dagelijks weblog op intranet bijhied, een presentatie van 2,5 uur heeft gehouden en waarmee ik volgende week een interview heb.

    Mbt Amerikaans-aanzien, zal dit ook niet bijdragen:

    De Amerikaanse generaal Stanley McChrystal
    dinsdag 23 feb 2010, 08:34

    De Amerikaanse generaal McChrystal heeft de Afghaanse bevolking excuses aangeboden voor de burgerdoden die zondag vielen in Uruzgan. Gisteren deed hij dat al aan president Karzai.

    NAVO-vliegtuigen beschoten minibusjes. Militairen dachten dat er Taliban in zaten. Later bleken er burgers in te zitten. Zeker 27 mensen werden gedood. In een videoboodschap zegt McChrystal dat hij de aanval betreurt. Hij heeft een onderzoek ingesteld om te voorkomen dat er opnieuw burgerdoden vallen.

    McChrystal hoopt dat hij het vertrouwen van de Afghanen kan terugwinnen, zodat kan worden gewerkt aan de wederopbouw.

  121. Bericht door dick op 24 februari 2010 om 22:23
    @ AssendorperT; beterschap, maar ik vind het wel goed verder.

    dank je wel dick, maar dat je het verder wel goed vindt ben ik niet van jou gewend. Toch geen Melkerttrekjes? 🙂

  122. @ El; Tja, geinig nummer. Persoonlijk heb ik er moeite mee dat de partijen met een C het als vanzelfsprekend achten dat alle Christelijke mensen op hun partijen stemmen. Zeker die van hun kerk. CDA heeft nu 1x de meeste en uiteenlopendste kerkgemeenschappen achter zich. Maar mensen hebben toch verdorie ook een eigen wil, waarom zou een Christen niet op een andere partij kunnen stemmen? Dominee Huub Oosterhuis (vader van Tjeerd en Treintje) is daar een mooi voorbeeld van, hij is SP-er. Het wordt eigenlijk wel tijd voor minder versnipperde partijen.

  123. @Dick

    “De Amerikaanse generaal Stanley McChrystal
    dinsdag 23 feb 2020, 08:34

    De Amerikaanse generaal McChrystal heeft de Nederlandse bevolking excuses aangeboden voor de burgerdoden die zondag vielen in Overijssel. Gisteren deed hij dat al aan president Balkenende.

    NAVO-vliegtuigen beschoten minibusjes. Militairen dachten dat er sociaal-democraten in zaten. Later bleken er burgers in te zitten. Zeker 27 mensen werden gedood. In een videoboodschap zegt McChrystal dat hij de aanval betreurt. Hij heeft een onderzoek ingesteld om te voorkomen dat er opnieuw burgerdoden vallen.

    McChrystal hoopt dat hij het vertrouwen van de Nederlanders kan terugwinnen, zodat kan worden gewerkt aan de wederopbouw.”

    Ff wat woorden vervangen en het wordt weer duidelijk waar men nu echt mee bezig is.

    Geweld leidt alleen maar tot meer geweld…

  124. Begrijp je niet AssendorperT??? Heb je wat tegen de PvdA? Je stemt niet eens vind je wel dat je dan recht van spreken hebt?

    Maar help me ff ik had mijn reactie gesplitst waar ging het ook al weer over? Wil best verder ouweh*eren hoor. Wat is je antwoord, pakken we het weer op?

Reacties zijn gesloten.