Algemeen Log 88

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

alg._log.jpg

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 89 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

326 gedachten over “Algemeen Log 88”

  1. De Hoop Scheffer: Afbreuk aan NAVO DEN HAAG – Nederland heeft afbreuk gedaan aan het aanzien van de NAVO. Dat zegt Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van het bondgenootschap, donderdag in een interview met NRC Handelsblad.

    Volgens hem is over het verzoek om langer in Uruzgan te blijven, dat NAVO-baas Anders Fogh Rasmussen op 4 februari aan premier Jan Peter Balkenende stuurde, ⤸nauw overlegd⤝ met Den Haag. “Nederland heeft bij wijze van spreken meegeschreven. Het is nogal wat als je dan als kabinet laat weten: het spijt me, mijnheer de secretaris-generaal, maar het feest gaat niet door. Dat is een affront. Dit doet afbreuk aan het aanzien van de NAVO.⤝

    De Hoop Scheffer voorspelt dat Nederland diplomatiek nadeel zal ondervinden van de kwestie. En voor de Taliban is het vertrek van de Nederlandse militairen “mentaal een opsteker⤝. “Maar ze zullen niet de illusie hebben dat er straks minder militairen in Uruzgan zijn – de Amerikanen nemen het daar hoogstwaarschijnlijk van de Nederlanders over.⤝

  2. Gefeliciteerd dick. Ben ik verdorie reacties aan het terugzoeken en zie ik dat jij als eerste hier binnentippelt.

    Ik heb inmiddels al wel gezien dat het over die mooie beloften van Bos ging die hij van de week in Almere heeft gedaan.

    Ik wil best wel doorgaan maar denk dat we het samen niet eens zullen worden. Ook al stem ik niet vind ik toch dat ik mijn mening hierover wel mag geven.

  3. Gefeliciflappert Dick! 😀

    Toch moet ik direct weer kritisch worden! 😉

    Bericht door dick, op 25 februari 2010 om 15:19
    Begrijp je niet AssendorperT??? Heb je wat tegen de PvdA? Je stemt niet eens vind je wel dat je dan recht van spreken hebt?

    Ik vind ZEKER dat Assendorper recht van spreken heeft! Kijk, door je stem uit te brengen kun je natuurlijk laten zien wie jij vindt dat de boel moet gaan bepalen. Maar zelfs als je je stem niet uitbrengt kun je toch wel een mening hebben over bepaalde partijen?!?

  4. @Zwolse

    Wellicht dat De Hoop Scheffer zich nog eens de oorspronkelijke doelstelling van de NAVO kan herinneren (bijstand indien een lidstaat wordt aangevallen).

    “Nederland heeft bij wijze van spreken meegeschreven. Het is nogal wat als je dan als kabinet laat weten: het spijt me, mijnheer de secretaris-generaal, maar het feest gaat niet door. Dat is een affront. Dit doet afbreuk aan het aanzien van de NAVO.⤝ = bevestiging dubieuze rol en handelwijze Maxim Verhagen.

    De Hoop Scheffer voorspelt dat Nederland diplomatiek nadeel zal ondervinden van de kwestie…

    Dus Nederland krijgt stank voor dank als het een eigen weg kiest. Nou Nederland is een vrij land en de meerderheid van de Nederlandse bevolking en zijn volksvertegenwoordiging zijn tegen.

    De Hoop Scheffer: Ga lekker de gouden paplepelkindjes aan Nyenrode hersenspoelen.

  5. @ Plantje, persoonlijk vind ik “stemmen” een democratisch recht en de enige mogelijkheid om invloed in een democratie uit te oefenen. Als je dan niet geïnteresseerd bent, zoals er bij mij thuis ook één zit. Tja, dat kan. Maar als je zelf je kans om een heel klein beetje invloed uit te oefenen hebt laten lopen, is het dan niet een beetje vreemd om de mensen die de invloed practiseren te beschuldigen?

  6. @ Plantje; Iedereen mag natuurlijk overal een mening over hebben. Dat staat buiten kijf, maar als je op je werk een OR lid helemaal afzeikt terwijl je zelf niet gestemd hebt….vind ik daar wat kroms in zitten.

  7. Nee, niet zo vreemd. Het is namelijk vaak gemakkelijker van iemand te zeggen dat ie iets verkeerd heeft gedaan dan het zelf beter te doen.
    Zo kan ik me goed voorstellen dat iemand wél problemen heeft met bepaalde partijen (en zich daar ook over uitspreekt), maar niet weet welke partij het wél goed genoeg doet om zijn/haar stem te verdienen.

  8. @dick, dat jij Bos graag mag horen was mij al wel duidelijk. Je strooit op dit Log behoorlijk veel PvdA propaganda rond en als ik dan een tegengeluid laat horen heeft dat niets met anti-PvdA zijn te maken. Als je hier veel propaganda van een andere partij had rondgestrooid dan had ik het ook wel gedaan als ik mij daarin niet kan vinden.

    Maar het ging erom dat hij nu net als bij de vorige verkiezingen weer
    beloften gaat doen waarvan hij nu nog niet kan weten of hij dat straks wel kan waarmaken. Dat is mijn punt….

    Enne beschuldigen????? Dat is iets heel anders.

  9. Klopt Plantje:

    dan het zelf beter te doen.

    Maar zo’n orgaan (OR, regering of anders) staat of valt met de verkiezingsresultaten. Vind er een tegenstelling in zitten als je de mogelijkheid om de resultaten te beïnvloeden laat lopen en toch kritiek uit.

    Als je er zo over zou denken (geen partij goed genoeg), vind je het dan wel gepast om anderen af te zeiken?

  10. Maar zo’n orgaan (OR, regering of anders) staat of valt met de verkiezingsresultaten. Vind er een tegenstelling in zitten als je de mogelijkheid om de resultaten te beïnvloeden laat lopen en toch kritiek uit.

    Tuurlijk is het beter om die mogelijkheid wél te benutten.

    Als je er zo over zou denken (geen partij goed genoeg), vind je het dan wel gepast om anderen af te zeiken?

    Zeker! Nogmaals: dat je geen goede partij of persoon vindt die bij je ideeën passen mag nooit inhouden dat je geen mening meer mag hebben over een politieke partij of de mensen die daar in zitten! Je kunt toch prima vinden dat iemand het slecht doet zonder te kunnen aangeven wie het in jouw optiek beter zou doen? Een mens hoeft niet altijd met een pasklare oplossing te komen voordat hij/zij kritiek kan uiten op de huidige oplossing.

    Je punt neigt nu heel erg naar andere topics waarin mensen wel eens verweten wordt dat ze hier geen mening mogen uiten als ze niet betrokken waren of te maken hebben gehad met het onderwerp van het bericht. (Heeeeeel glad ijs vind ik dat!)

  11. @ AssendorperT; Vraag alleen aan jou of je wat tegen de PvdA hebt. Heb je nog niet betrapt op kritiek op een andere partij.

    Zie je liever een Geert die
    Nogal van mening verandert, van de “Wegkijk en hak tactiek…demoniseer links; die hebben ze toch niet nodig”. De dictatoriale lijstaanvoerder maakte brekebeen Balk voor rotte vis uit in de Kamer (tijdens 1 van zijn enkel beeldvormende debatten) maar nu heeft ie em weer nodig.
    Ineens kan er over de Islam gepraat worden en is de AOW breekpunt?!
    Strookt dat met de Kopvoddentaks?

    Of Balk zelf die 2 jaar geleden weg wou uit Uruzgan. Diezelfde Balk nam een paar jaar geleden kennis van een overgrote Kamermeerderheid voor vertrek uit Uruzgan. Toch gaat hij er 100% tegenin.

    Voor elke verkiezing draagt een partij het partijprogramma uit. Maar als ze gaan regeren moet je een coalitie vormen…..water bij de wijn doen om samen een regering te vormen. Niemand kan regeren door puur zijn/haar eigen programma uit te voeren. Terwijl je natuurlijk wel zo dicht mogelijk bij je partijfilosofie moet blijven.

    Als je enkel 100% je partijprogramma wilt uitvoeren moet je lekker in de oppositiebanken geen verantwoordelijkheid gaan nemen.

  12. Hallo Plantje, lees je ergens overheen

    Bericht door dick, op 25 februari 2010 om 15:44
    @ Plantje; Iedereen mag natuurlijk overal een mening over hebben. Dat staat buiten kijf, maar als je op je werk een OR lid helemaal afzeikt terwijl je zelf niet gestemd hebt….vind ik daar wat kroms in zitten.

  13. @ AssendorperT; Daar heb je helemaal gelijk in. Hoop dat je wel een partij vindt waar je op wilt stemmen. Want het lijkt me erg lullig als je iets wel interessant vindt en je wilt graag meepraten, dat je niet weet met wie.

  14. Als je enkel 100% je partijprogramma wilt uitvoeren moet je lekker in de oppositiebanken geen verantwoordelijkheid gaan nemen.

    Zoals Geert nu doet.

    Om de AOW als breekpunt neer te zetten,is die verzekerd tot oppositie en kan hij vanaf de zijlijn blijven tetteren zonder verantwoording te nemen.

  15. @Dick 15.43. Er is naast het stemmen nog een mogelijkheid om invloed in een democratie uit te oefenen: lid worden van een politieke partij die kans maakt op plaats in het college c.q. de tweede kamer.

    Heb ik het goed begrepen dat de huidige eerste- en tweedekamerleden tot de volgende verkiezingen niets in die kamers te doen hebben?

  16. @Zwolse

    Constante factor in geschiedenis van de mensheid “rich man’s war, poor man’s battle”.

    Er zijn genoeg Nederlanders gesneuveld en gewond geraakt in Uruzgan. We hebben onze best gedaan om iets op te bouwen wat door havikken van beide kanten in rap tempo weer wordt afgebroken.

    Onder de noemer ‘Wederopbouwmissie’ valt voor mij eerder een inzet in Haiti…

  17. @ AssendorperT: Hé fotofinish om 15:52. Die post zit idd verwerkt AssendorperT. Maar waarom heb je nog nergens geantwoord op de vraag: “Heb je wat tegen de PvdA?”. Zal mij jeuken, heb veel kennissen, vrienden en familie, hele close familie die daar ook nixxx mee hebben. Maar ze zeggen het wel gewoon.

  18. Het gaat wel lekker door elkaar heen zo met die reacties:):) Zo lijkt het wel of er geen touw meer aan vast te knopen is.

    Onder het genot van een biertje gaat het misschien beter dick, maar dan moet je af en toe wel je mond houden anders krijg ik geen kans:D

  19. @ Drama; goede vraag 16:11….Op de tent passen en nieuwe verkiezingen voorbereiden is de taak van de regering. We kunnen de agenda van de voorzitter eens opvragen?

  20. Neemt Willem Lucht zichzelf wel serieus?

    linkje naar z’n webforum[/url]

    Staat er een enorme banner van de SP op z’n site ;D
    De teksten van de SP met de boodschap SP te stemmen zijn met gemak nog groter dan z’n eigen promotie ‘banner’ in de header van z’n forum 8)

  21. Helemaal mee eens ElRey.

    Ik persoonlijk vindt het nogal naief om te denken dat deze missies de Taliban verzwakken,laat staan uitroeien.

    De laatste berichten uit Afganistan geven juist aan dat de Taliban zich weer behoorlijk aan het versterken is.

  22. 😉 AssendorperT, we moeten nodig weer eens een schuimer pakken. Dit is ook 3e-rangs communicatie. Maar goed het IS communicatie.

    @ Zwolse……hehe:

    ‘Goed Christen stemt geen PVV’Een grote meerderheid van de protestantse predikanten is tegen de PVV. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het Nederlands Dagblad. “Jezus komt op voor vreemdelingen, wezen en weduwen. Het gedachtegoed van Wilders en de PVV is tegenstrijdig aan het Christendom,” zo verklaart één predikant zijn standpunt.

    Driekwart van de circa 1200 ondervraagde predikanten en kerkelijk werkers is van mening dat een goed Christen geen PVV stemt. Aanhangers van vrijwel alle kerkgenootschappen zijn die mening toegedaan. De enige uitzonderingen zijn de Evangelische Christenen en leden van de Pinkstergemeente. Daarvan vindt ongeveer de helft dat een stem op Wilders wel te verenigen is met hun geloof.

    Het Nederlands Dagblad heeft een deel van het onderzoek online staan. De volledige resultaten staan in de papieren krant van morgen.

  23. @dick, ik heb niets tegen de PvdA of andere partijen. Ik heb toch gezegd waarom ik daarop reageer? Dit is Weblog Zwolle en niet het log van de PvdA. Of loop je een beetje reclame te maken voor de PvdA op dit Log omdat jij daar lijstduwer van bent?

  24. @ AssendorperT, vind je dat er teveel over de PvdA wordt geschreven? Niet alleen door mij? Iedereen mag toch schrijven wat ie wil? Als mensen het er niet mee eens zijn schrijven ze het maar. Of pleit jij voor diverse “week-woord-taksen”?

    Hahaha er is hier maar 1 lijstduwerT da’s WicherT. Ben niet eens lid van een politieke partij. Misschien maak ik met de volgende verkiezingen wel reclame voor El Rey?

  25. @Zwolse

    Yep, het grote offensief loopt ook langzamerhand vast. Iedereen die de geschiedenis een beetje kent, weet dat de Afghanen taaie rakkers zijn. Dat hebben Alexander de Grote, the British Empire en de Sovjet-Unie al ondervonden.

    Terroristen bestrijd je ook niet met kanonnen, maar met sluipschutters.

    De enige reden voor de bezetting door de VS is dan ook controle over de laatste olievoorraden. Want de VS volgen als lemmingen hun peak oil scenario i.p.v. de energie te steken in het tegengaan van de klimaatverandering en het ontwikkelen van nieuwe energiebronnen.

    De VS zijn zo rechts, conservatief, reactionair en worden daarom aan alle kanten gepasseerd. Het zure is vooral dat de Amerikaanse bevolking hier de prijs voor betaalt want elke euro die aan de oorlog wordt besteed, kan niet aan hen worden besteed. Dat praten ze daar dan goed met de American Dream. Iedereen die Malcolm Gladwells ‘outliers’ heeft gelezen weet dat, dat een utopie is en dat het eerst en vooral gaat om de kansen die mensen krijgen om wat van hun leven te maken…

  26. @Zwolse

    Er is in de VS weer een roepende in de woestijn opgestaan, die mijn eerdere betoog ook onderschrijft:

    Hou er mee op. Het wordt toch nooit wat met grootschalige Navo-acties buiten Europa, zoals in Afghanistan. De VS zouden zich moeten terugtrekken en de Navo overlaten aan de Europeanen. Daarmee kan de organisatie terugkeren naar de reden waarvoor zij is opgezet: een tegenwicht vormen tegen de Russische militaire macht. Dan mogen de Europeanen zelf bepalen hoeveel geld en mensen ze daaraan willen besteden.

    Dit voorstel komt van een Amerikaan die altijd kritisch is geweest over de Amerikaanse interventies in Irak en Afghanistan en een zoon verloren heeft in Irak: Andrew Bacevich, hoogleraar internationale betrekkingen. Het is geschreven vóór de Nederlandse kabinetscrisis over terugtrekking van de troepen uit Afghanistan ?? ??bad timing??, volgens de linkse Britse krant The Guardian.

    Bacevich heeft in verschillende boeken geschreven dat de Amerikanen in hun buitenlandse politiek te veel vertrouwen op militaire macht. Hij constateert dat in vrijwel alle Europese landen de bereidheid tot militaire actie gering is. (Update: volgens de Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, is de ??demilitarisering van Europa?? een belemmering geworden voor vrede en veiligheid). De Europese afkeer van militaire middelen is volgens Bacevich een onoplosbaar probleem gebleken bij pogingen om het karakter van de Navo te veranderen en haar werkterrein te verbreden.

  27. Ja heb het gelezen.;D.

    Ben benieuwd hoe Willem dit gaat recht breien.(of sjakel,is ook weer boven water na de zoveelste buitenlandse reis):D

  28. Nieuws van de Christen Democraten:

    Kritiek op Balkenende uit eigen achterban
    Op één dag kritiek vanuit twee hoeken, boeren en jonge CDA’ers… CDA staat bekend als applauspartij, weinig openlijke kritiek op de leiding… Al in 2006 gingen stemmen op om Balkenende te vervangen
    De kritiek op Jan Peter Balkenende lijkt ook bij de eigen CDA-achterbam toe te nemen. Zo bleek uit een onderzoek van het vakblad boerderij dat hij het minder goed doet onder boeren, toch een goed deel van de traditionele achterban van het CDA. Ook de Maastrichtse afdeling van het CDJA, de CDA-jongeren uitte donderdag kritiek op het hernieuwde lijsttrekkerschap van de demissionaire premier.

    Het CDA staat bekend als een applaus-partij. Openlijke kritiek op de leiding is zelden te horen. Des te opmerkelijker is het dat op het zelfde moment uit twee verschillende hoeken kritiek klinkt op de partijleider.

    “In korte tijd zoveel kabinetten leiden, lijkt op Italiaanse toestanden”, zegt voorzitter van het CDJA in Maarstricht Egmond Evers donderdag in NRC. “Dat is strijdig met het beeld van stabiliteit, rust en degelijkheid dat het CDA wil uitstralen.”

    Uit een onderzoek onder lezers van het vakblad Boerderij blijkt donderdag 53 procent hem niet terug wil als premier, 38 procent wil dat wel. Het onderzoek werd gehouden onder vijfhonderd trouwe lezers.

    Al in 2006 gingen er stemmen op binnen het CDA om Balkenende te vervangen. Lanbouwminister Veerman werd door “mensen van binnen maar vooral ook van buiten de partij” beanderd, zo onthulde Veerman begin 2007 in radioprogramma Tros Kamerbreed.

    Willem laat dat hele lijntje onder zijn vingers versjakeliseren.

  29. @ AssendorperT, jij natuurlijk ook. Nav je schrijfsels vroeg ik me dus af:
    – waarom je als betrokkene niet stemde
    – of je wat tegen de PvdA had

    Geloof dat ik wel wat verder ben gekomen.

  30. Conclusie Basevich: “De Navo is te groot geworden en de meeste lidstaten geven beduidend minder uit aan defensie dan de afgesproken twee procent van het bruto binnenlands product, ook al omdat ze de verzorgingsstaat belangrijker vinden.”

    De bevolking van Europa wil geen oorlog maar vrede en een leven met kansen.

    Go tell the CDA & CU!

  31. @ El, wat ik ook zo vaag vind; wij hypocriete Nederlanders schijnen één van de/dé grootste wapenleveranciers ter wereld te zijn. 1+1=2 zou je zeggen…..zonder wapens geen militaire interventie. Zonder militaire interventie geen behoefte aan wapens.

  32. Sander L. heeft het over dinsdag stappen (piekuur) in De Joffer in Zwolle :D:D:D. Broodje bij de buren halen. In TL-verlichte snackbar….Daar stond The Box aan….dat liedje dat hij toen hoorde draait ie nu weer:

    Linette van Axel Lukien….leuk

  33. @ Ghehehe 16:26; interessante link, bedankt!

    donderdag 25 februari 2010 door Frits Abrahams/NRC

    Een lastig parket
    Het moet een onaangename verrassing voor Geert Wilders zijn geweest, dat filmpje dat deze week op internet opdook en dat een vergeten item uit een tv-programma van Frits Barend en Henk van Dorp bevatte.

    Op 26 september 2001, twee weken na de aanslagen van 11 september, uitte Wilders zich nog opmerkelijk mild over de islam.

    Terwijl Martin van Amerongen aan dezelfde tafel nog openlijk van zijn sigaartje mocht genieten ?? dat is ook veranderd ?? zei Wilders: ⤸Het gaat niet om een religie. In tegenstelling tot Pim Fortuyn die oproept tot een kruistocht, of wat het is, een koude oorlog tegen de islam ?? wat een verwerpelijke opmerking is omdat hij daarmee alle moslims op één hoop gooit ?? heb ik van begin af aan gezegd: de islam, daar is niets mis mee, het is een te respecteren godsdienst. Ook de meeste moslims ter wereld, maar ook in Nederland, zijn goede burgers waar niets mis mee is. Het gaat om dat kleine stukje moslimextremisme. (??) Ik heb niets tegen de islam.⤝

    De columnist Art Buchwald heeft ooit een boekje met zijn anti-Nixon-columns de titel ??I am not a crook?? gegeven. Dat was een uitspraak die Nixon, later tot aftreden gedwongen, over zichzelf had gedaan.

    Het is nu niet moeilijk meer een titel voor zo??n boekje over Wilders te bedenken: ??Ik heb niets tegen de islam??.

    Minstens zo interessant als het bewuste filmpje is de manier waarop Wilders zich uit dit plotseling ontstane lastige parket probeert te redden. Hij geeft de schuld aan anderen. ⤸Negen jaar geleden ging ik gebukt onder het juk van Jozias van Aartsen en Hans Dijkstal. Ik ben niet voor niets weggegaan bij de VVD.⤝

    Dijkstal heeft dat inmiddels tegengesproken (⤸Ik heb nooit het idee gehad dat hij er toen anders over dacht dan hij zei.⤝), maar nog daarvan afgezien: het is wel erg armzalig om anderen de schuld te geven als je zelf te laf bent geweest om voor je overtuiging uit te komen.

    Is dit de man die negen jaar later het morele recht heeft collega-politicus Wouter Bos van leugens en draaikonterij te beschuldigen?

    Als Wilders onder het juk van Van Aartsen en Dijkstal door moest, had hij zich in die uitzending ook terughoudender kunnen opstellen. Hem werd toch niet gevraagd Fortuyn aan te vallen? Daar sprak dan eerder iemand die niet onder het juk van zijn superieuren moest doorgaan, maar bij hen in een goed blaadje probeerde te komen.

    Maar er is ook die andere verklaring voor Wilders?? opstelling van destijds mogelijk: hij meende wat hij zei. Hij geloofde toen nog in een gematigde islam en hij is later geradicaliseerd.

    Die uitleg komt hem uiteraard helemaal niet van pas, want dan rijst de vraag waarom hij geradicaliseerd is en of daar ook gewoon machtspolitiek opportunisme achter zit.

    De ??bekering?? van Wilders heeft een pendant in de ommezwaai van arabist Hans Jansen, de belangrijkste intellectuele pijler van Wilders in het islamdebat.

    Hij kreeg het in een tv-debat op 4 november 2001 aan de stok met Fortuyn zelf, toen hij zei dat het wel meeviel met het moslimfundamentalisme in Nederland.

    Wat mij bij zowel Wilders als Jansen sindsdien opvalt, is de haat waarmee ze mensen bestrijden die nu nog steeds zeggen wat zij eens zeiden. Die haat is misschien vooral zelfhaat.

  34. Thom van Campen die hier enkel meekijkt is nu live op het 3fm-journaal. Gaat over Nederlands spreken bij het Thorbecke….hij wordt nu geïnterviewd. En is lid van één of andere Raad van 11.

    Hij pleit voor het gesprek, vreemd dat hij “het gesprek” hier niet aangaat. Hij vindt wel dat mensen op hem moeten stemmen, heeft in het hele interview geen enkele keer de naam van zijn partij genoemd.
    😮 Ook werd me zijn punt niet helemaal duidelijk. Geen hoe of wat helaas.

    Nou ja, ieder zijn/haar ding.

  35. De oudste voetbal bij sv, maar die moet uit naar ZAC, en als erg gen algele afgelasting is zal die op het kunstgras we doorgaan. De jongste voetbalt bij ZAC, en die moet thuis (op een gewoon veld), ook nog het slechste veld dat ZAC heeft, dus of die wedstrijd door gaat.?

    Maar omdat mijn man leider is bij het 1e van svZwolle, en die moeten zondag thuis, werd hem dit verteld, zodat ze er rekening mee konden houden dat het zondag ook wel niet door kon gaan.

    Snap je het nog?

  36. Hmmm nog nixxx Ingrid. 603 is nog niet in de lucht en KHC vermeldt gewoon het programma.

    20 jaar geleden en vrees over 20 jaar nog steeds het zelfde gedonder van december tot en met februari (misschien tot in maart)…..onduidelijkheid over afgelastingen.

    Zucht, ik wil het ook niet meer snappen.

  37. Citaatje:

    ‘We sluiten geen enkele democratische partij uit’, aldus Jan Peter Balkenende in reactie op de oproep van Wouter Bos duidelijk stelling te nemen tegenover de PVV. Wie op de premier stemt, loopt zo dus het risico straks de PVV er gratis bij te krijgen.
    De CDA-leider heeft een interessante opvatting van democratie. Nu is Balkenendes sympa­thie voor Berlusconi – of voor zijn golfkarre­tjes – bekend en kunnen we regelma­tig zien dat het CDA-congres een applausma­chine is, maar dit gaat toch wel wat ver. en de ook door het CDA gedragen privatise­ringswaan van de laatste decennia heeft, in de woorden van de voormalige VVD-partij-ideoloog en Groningse historicus Frank Ankersmit, tot een nieuw soort feodaliteit geleid, waarbij evidente overheidstaken in particuliere handen terecht zijn gekomen. In Amerika geldt dat zelfs voor justitie, waarop duchtig wordt verdiend. Michael Moore maakte in een van zijn laatste films duidelijk, waarom in sommige districten jongeren zo draconisch worden gestraft: de sheriff en rechter bezaten aandelen in de plaatselijke jeugdge­vange­nis.

    We zijn binnenkort weer terug bij af, en dan is de politiek ook weer gewoon te koop, net als in de VOC-tijden die Balkenende zo inspirerend vindt. Dat de gebroeders De Witt in de zeventiende eeuw zo’n goede naam hadden, was omdat zij niét corrupt waren – voor hun tijdgenoten indertijd een verbijste­rende zeld­zaamheid. En zoals men tijdens het ancien régime ook pakweg voor het rechters­ambt betaal­de, om vervolgens de revenuen deels in eigen zak te steken, zo dreigt dat nu indirect opnieuw voor politie­ke ambten te gebeu­ren. Uiteraard doel ik hier op de partijfinan­ciering – op locaal zowel als op nationaal niveau.

    Gift
    Dichter bij huis: in Duitsland heeft de liberale FDP een BTW-verlaging voor de hotelbranche doorgedrukt. Wat blijkt: even eerder heeft zij een enorme gift ontvangen van een hotelier. Rita Verdonk wilde haar trotse oprich­tings­feestje door een louche ondernemer laten betalen, en dat ze het uiteindelijk toch zelf moest betalen, kwam alleen omdat die ondernemer inderdaad bijzonder louche bleek.

    De LPF raakte na de dood van Fortuyn min of meer het bezit van onroerendgoedbaas Ed Maas, die via staten- en raadsleden aan lucratie­ve opdrachten hoopte te komen. In Brabant en Limburg was in KVP-tijden de locale politiek altijd nauw met de aanne­merswereld verweven, en hoe notoir corrupt die is, heeft de bouwfraude duidelijk gemaakt.

    Ook in Rotterdam met zijn haven staan al snel miljoenen bouwgeld op het spel. Kortom: Pastors dient eindelijk opening van zaken te geven, opdat de kiezer 3 maart zeker weet dat straks, mocht hij weer in het college komen, bij beslissingen niet het financiële partijbelang maar het financiële stadsbe­lang de doorslag geeft.

  38. Laat ik voorop stellen: Gebleekte Geert staat bij mij nog lager op het lijstje dan de PvdD. En ik moet er dan ook niet aan denken dat die walgelijke haatzaaiende kwal wat meer te vertellen krijgt in de kamer. Voor mij is die uitspraak over de PVV dan ook geen fijne.

    Maar hier wordt wel duidelijkheid gegeven. Woutertje heeft gewoon keihard beweerd geen vice-premier onder Balkenende te zullen worden…..

    Persoonlijk krijg ik liever de minder leuke waarheid te horen dan een keiharde leugen.

  39. @ WF, klasse; altijd doen wat je niet laten kunt! En stel het dan idd maar voorop.

    PVV-er gratis bij uitspraak? Tja, alles wijst in de richting dat CDA wel met de PVV wil babbelen….Frapant dat Zwolle’s lijsttrekker Martijn van der Veen daar van de week hier, heel eerlijk, tegen was.

    Volgens mij ging dat anders WF, volgens mij werd Bos naar zijn voorkeur gevraagd. JP heeft hem nadrukkelijk gevraagd wel vp te worden. Maar eerlijk gezegt weet ik het niet niet meer: 3 jaar geleden.
    Reken er maar wel op dat Bos het iq bezit om zijn antwoorden zorgvuldig genoeg te omkleden. Leugens? JP+Verhagen stemden 2 jaar geleden toe niet langer in Afganistan te blijven, hoorde de overduidelijke uitspraak van de Kamer. Vervolgens begon Verhagen op de vlucht terug uit Amerika al te draaien. Koud thuis, had ik De Balk ook al om…..tja. Dan moet je in de oppossitiebankies gaan zitten; kun je roeptoeteren zoveel je wilt. Hoef je nooit wat te verantwoorden en kun je je 100% aan je verkiezingsfolder houden.

    Vind het jammer dat het laatste punt wat in de quote wordt aangekaart “giften” hier toch niet openbaar worden. Vind de gekozen voorbeelden ook sterk.

  40. Tja, hoe DRAAI je je eruit:

    Volgens mij ging dat anders WF, volgens mij werd Bos naar zijn voorkeur gevraagd. JP heeft hem nadrukkelijk gevraagd wel vp te worden. Maar eerlijk gezegt weet ik het niet niet….

  41. Bericht door dick, op 25 februari 2010 om 23:02
    Volgens mij spuug jij sowieso niet zo snel in alcohol, daarbij zou de kleur heel goed van minder belang kunnen zijn.

    @dick, dat is voor mij wel van belang. Het is of een gele rakker of een rode wijn en anders niets.

  42. Toevallig WF, daar had Wouter Bos het bij P&W net precies ultra duidelijk over….staat morgen wel online. Hoofdregel en bijregel….doordat ze elkaar in de haren vlogen was er een uitzondering gemaakt op nadrukkelijk verzoek van de MP. Had jij ook kunnen zien? Nu zal hij in de Kamer gaan zitten….maar tot de verkiezingen niet: Zéér verstandig.
    Albayrak nog even sterk over die bedreiging…..TeleTroepToeTerT heeft willens en wetens de zaak weer opgeblazen, terwijl ze eerst met de charmante staatssecr. hadden gesproken oorlogskop: het gaat wel over de veiligheid van een Nederlandse >:(>:(>:(

    Marjan: :-*:-*:-*

    @ P: Heb Twente niet gezien, maar na de uitslag hoef ik ook niet meer. Al teveel tijd aan voetbalkijken besteed vanavond.

    Leuke P&W trouwens! Met Bart Chabot en wat heeft ons Pauwtje zijn haar lelijk gekleurd haha, ’t is ook zo’n ijdel menneke.

  43. @dick

    Bos (of eigenlijk PvdA) en leugens…. daar ken ik er nog wel een paar meer van de laatste tijd.

    Maar om maar even een stukje uit destijds op te halen:

    Door: ANP | 29 oktober 2006
    DEN HAAG (ANP) – PvdA-lijsttrekker Wouter Bos zal geen vicepremeir worden onder CDA-leider Jan Peter Balkenende bij een CDA-PvdA-coalitie. Hij zei dat zondag tijdens het lijsttrekkersdebat op Radio 1. Bos zal in dat geval fractievoorzitter in de Tweede Kamer blijven.

    Dat soort draaikonterij heb ik ook wel meer gezien bij de PvdA (ik heb nog nooit een Hamer als een blad aan de boom zien omslaan om maar even wat te noemen).

    Maar goed, dat zal wel politiek zijn. A lullen en B doen.

    WFvN moet bekennen dat hij toch wel even wat langer na gaat denken over of hij wel landelijk op CDA zal stemmen maar wel zeker weet dat het géén PvdA wordt

  44. @dick:

    @ AssendorperT…wijntje voor de romantische momenten en bier voor de lompe?

    Foei!!!!

    Bier is niet per definitie lomp zuipspul. Er zijn zeer elegante biertjes bij die met beleid gedronken moeten worden.

    Vanavond nog weer genoten van Duveltjes (niet teveel want anders doet hij de naam absoluut eer aan)

  45. WF, da’s toevallig wilde toch nog ff wat bij onze marktwerkende neo-liberale broeders planten.

    Heb dat lijsttrekkers debat gehoord WF….hij heeft dat zeker daar niet zo stellig gezegd als jij dat daar afdrukt. Volgens mij was dat hetzelfde debat waar Sjek de Vries influisterde. Je hebt net kunnen lezen hoe ho*rnalisten (Albayrak) iets neer kunnen zetten.

    Maar wat wil je nu bereiken dan met die 3 jaar oude verhalen? Je leest hier over heen?

    JP+Verhagen stemden 2 jaar geleden toe niet langer in Afganistan te blijven, hoorde de overduidelijke uitspraak van de Kamer. Vervolgens begon Verhagen op de vlucht terug uit Amerika al te draaien. Koud thuis, had ik De Balk ook al om…..tja. Dan moet je in de oppossitiebankies gaan zitten; kun je roeptoeteren zoveel je wilt. Hoef je nooit wat te verantwoorden en kun je je 100% aan je verkiezingsfolder houden.

    Jij hebt weinig vertrouwen meer in de politiek. Misschien helpt dit?

    Succes met je keuze WF, als je maar stemt; dat is je democratisch recht. Bovendien ben je er betrokken genoeg voor.

  46. Oeps Wf, sorry de link
    Maar we wisten toch al dat je conservatief ingesteld was, had je toch al een paar keer gemeld. Dan is het logisch dat je geen fan van Pvdd, PvdA, GL en SP bent…..D’66 is natuurlijk een conservatieve kloon van de VVD. Misschien iets voor jou?

  47. Maar wat wil je nu bereiken dan met die 3 jaar oude verhalen? Je leest hier over heen?

    Dat zei ik…. draaikonterij zal wel politiek zijn

    als je maar stemt; dat is je democratisch recht

    Even los van recht…. ik ben echt niet zo’n politiek figuur. Die draaikonterij, die buitengewoon ijverige zieltjeswinnerij voorafgaande aan de verkiezingsperiode…. bah, ronduit bah (nee, ik heb je linkje nog niet doorgenomen, dat doe ik straks). Maar stemmen doe ik wel.

    Van sommige mensen weet ik dat ze bewust PVV gaan stemmen als tégenstem tegen het huidige kabinet. Ik ga absoluut stemmen maar dan als tegen stem tegen de PVV (van wie ik bang ben dat die teveel stemmen gaan krijgen waarbij elke stem er eigenlijk al 2 teveel zijn). Waar ik m’n stem ook plaats, het kan in mijn beleving eigenlijk niet slechter zijn dan een stem voor gebleekte geert.

  48. @dick:

    Ik heb je linkje even doorgenomen. Alles kan je lezen zoals je het wil. Voor iedereen kan het anders zijn omdat iedereen een eigen uitgangspunt heeft. Ik pak even een quote uit je link:

    Tit for Tat geeft daarvoor een paar eenvoudige strategieën: 1. Samenwerking is het uitgangspunt; 2. Maar zet je hakken in het zand, zodra je wordt geprovoceerd; 3. Heb geen geheugen en wees bereid onmiddellijk te vergeven; 4. Je moet bereid zijn het voortdurend tegen dezelfde tegenstander op te nemen.

    Wat ik Bos zag doen is gewoon keihard néé zeggen (punt 2) in plaats van eerst punt 1 toe te passen.

    Maar goed, wat betreft stemmen. Ja, zoals vaker gezegd: lichtelijk aan de conservatieve kant. Maar op dit moment sluit ik zelfs een stem aan de progressieve kant niet uit (behalve PvdA dan 😛 ) zolang het maar geen geertje wordt. Een tactische stem dus (helaas zit daar een flink stuk koffiedik kijken bij)

    En gelukkig zijn we het qua Duvel in ieder geval wel eens 😉

  49. Excuses van Rouvoet na kritiek op Plasterk HILVERSUM – Vicepremier en partijleider André Rouvoet (ChristenUnie) heeft excuses aangeboden aan voormalig PvdA-minister Ronald Plasterk (Onderwijs) voor opmerkingen over diens ministerschap.

    Rouvoet zei dat donderdag in het tv-programma Netwerk. Woensdag zei Rouvoet tijdens een partijbijeenkomst dat de afgelopen jaren te veel de indruk is gewekt dat ⤸we een staatssecretaris van Onderwijs hadden en een minister van Feesten en Partijen en Emancipatiebeleid⤝.

    Donderdag gaf Rouvoet aan dat hij dat niet had moeten zeggen en Plasterk met die opmerkingen onrecht heeft aangedaan. Hij zei Plasterk excuses te hebben aangeboden en de opmerkingen terug te nemen.

  50. SCHAATSEN
    Ploegenachtervolging (m/v)
    21.00 – 21.30: voorbeschouwing
    21.30 – 21.55: kwartfinale mannen
    22.20 – 22.40: kwartfinale vrouwen
    23.05 – 23.20: halve finale mannen
    23.20 – 23.30: nabeschouwing
    Commentaar: Frank Snoeks en Martin Hersman
    Presentatie: Mart Smeets
    Analyse: Ria Visser en Bart Veldkamp

  51. Goedemorgen, bijna weekend.

    Ik zat ff via het linkje van wfvn op het forum van lwl.
    Als ik dit lees gaan mijn nekharen overeind staan.

    Willem Lucht:

    Ik hoop dan ook op een nieuw kabinet met PVV CDA VVD en de rest in de oppositie dats it. Ik gunde het balkenende niet die val, maar misschien is het nu eindelijk de tijd rijp geworden voor een kabinet wat in eerste instantie’s zich inzet voor het eigen volk ipv in het buitenland mooi weer te lopen spelen en met geld te lopen smijten aan een oorlog die je nooit kan winnen

  52. Nu Radio Twente-fragment op station Zwolle. Live op 3fm-de radio draait door….. De vraag is: “Het kabinet moet zsm opstappen?” 5 mensen gevraagd…..niemand geïnteresseerd :):):)

  53. Goeienmorgen Derk, je bent er vroeg bij! Vertel je vandaag nog wel ff….het hoeft niet allemaal waar gebeurd te zijn; als het maar smeuïg klinkt 😉

    Groet mijn Duitse vrienden van me! En zeg ze maar ff “Dass alles vorbei ist” 😉

  54. Dick, wat vond jij van het commentaar van Smeets van de week, de discussie met Veldkamp?

    Ik heb me er dood aan geergerd dat Veldkamp wel even wilde vertellen hoe of wat!

  55. Heb jij vrienden dick? Ah ohja Duitse hmmm snap hem 😉 Ik moet alleen even richting Essen en terug dat is 2 uur heen en 2 uur terug Komt goed!

  56. 🙂 Derk, ook échte vrienden Derk. Maak je geen zorgen, er zitten te weinig uren in een dag om de vriendschappen goed te onderhouden. Goed moment om wat af te spreken trouwens. CL woensdag over een week is een optie….en wanneer word het nou weer eens terrassenweer?!?!?!

  57. @ Natascha, zolang die “vleselijke discussies” die Smart Meets met Ria Visser off-record heeft, ons maar bespaard blijven.

    Veldkamp verketterde Kemkers niet? Kreeg er weinig van mee, want we hadden met ons 6-en in de huiskamer ons eigen commentaar. 😮

  58. @ Derk, lekker belangrijk eigenlijk ook….wie is de beste/de snelste en de stoerste/wie heeft de grootste……gaaaaaap, scorebordleven.

    Doe maar rustig aan!

  59. De knieschietende lijst-aanhanger deel 2:

    Hoofd?? schouders?? knie en teen, knie en teen!! PVV-Kamerlid Raymond de Roon was ooit officier van justitie, daarna radicaliseerde hij en werd lid van het GPV om vervolgens bij de PVV uit te komen, das logisch. Nu is hij voor de PVV in Almere lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen. Raymond de Roon heeft last van ??orgies van geweld?? in zijn hoofd. In zijn hoofd ja, want orgies van geweld bestaan in Nederland niet, dat is toch echt meer Rwanda ??94, Mogadishu ??93 of Warschau ??44, zum beispiel. Almere is een saaie slaapstad waar de laatste jaren wat grootstedelijke problematiek (wildplassen, overvallen, blowen, vandalisme) haar intreden heeft gedaan. Toch meent de Roon dat dit de inzet van stadscommando??s die knieschoten uitdelen rechtvaardigt? Zingt u even mee? Hoofd?? schouders?? knie en teen, knie en teen!!

    Zie wie Twittert daar: Je hoort die PVV-commando’s al oefenen. Hoofd? Schouders? Knie en teen, knie en teen.
    ————

    3 km file bij Lankhorst r.Zwolle

  60. Dick, wat vond jij van het commentaar van Smeets van de week, de discussie met Veldkamp?

    Ik heb me er dood aan geergerd dat Veldkamp wel even wilde vertellen hoe of wat!

    Ik boycot alles waarin die arrogante zak hooi van een smeets in voor komt. Lekker rustig en geen ergenissen.

    😀

    Oh ja, ik sta vanavond op de me tribune.
    :D:D

  61. @Dick

    Dus de PVV wil zijn eigen SA al gaan oprichten? Hopelijk verteld iemand die toekomstige stadscommando’s ook ff wat er met de SA-ers gebeurde toen ze niet meer nodig waren (iets met een nacht en lange messen)

    Raymond de Roon is gewoon een sociopaat zoals het merendeel van die rechts-reactionaire rakkertjes die de lijsten van de PVV en TON bevolken.

    Gelukkig gaan er in Almere een heleboel jongeren de straat op in overalls met bloemetjes om de oudere, blanke kiezers (die overwegend op de PVV willen stemmen) duidelijk te maken: make love, not war!

  62. :):):) Vind Smart altijd wel bloemrijk en gezellig, arrogant is ie ook ja. Hij schrijft ook goed trouwens. Johan-3 (van VI, VI en VI in allerlei woordcombi’s) is niet arrogant? Of Tros-em d’r eens in Sjek van Gelder?

    Doe mij Gijp maar, of liever; zelf met maten over voetbal lullen.

    Juich ze vanavond naar een overwinning Edwin! Is Dominggues al weer bijna fit?

  63. Inderdaad El, daar lijkt het wel op: bloed aan de paal. 1 of andere kopvod ruimt het wel weer op. Soms verkeerd raken of de verkeerde? Ach, risico van ’t vak niet zeiken en blij wezen dat je bij de kudde mag horen.

    Oh dat wist ik niet, wat een gave manier van protest. Ook wat voor ons als die mensen uitsluiters hier proberen een voet aan de grond te krijgen

    Gelukkig gaan er in Almere een heleboel jongeren de straat op in overalls met bloemetjes om de oudere, blanke kiezers (die overwegend op de PVV willen stemmen) duidelijk te maken: make love, not war!

  64. @dick

    De laatste NVU-betoging was ook heel duidelijk hoe er in Zwolle wordt gedacht over partijen die de menselijke gelijkwaardigheid ter discussie stellen.

    Oudere omstanders die de oorlog nog bewust hebben meegemaakt, waren er trots op dat in Zwolle geen cm ruimte wordt gegeven aan extreem-rechts gedachtengoed.

    Als ze ooit onder hun stenen vandaan kruipen dan steken we ons in bloemetjes-overalls en als het echt nodig is richten we in Zwolle wel een afdeling van de Guardian Angels op.

  65. Zat er even aan te denken, maar dacht: ik begin er niet weer over. Wat een walgelijke provocatie. Gelukkig heeft Zwolle zich toen prima gedragen. John heeft nog uitgezocht, na berichten hier op het onvolprezen weblogZwolle, of verbieden mogelijk was. Helaas.

    Guardian Angels is inderdaad ook een optie 😀

    Loesje heeft ook altijd wel aansprekende en vrolijke teksten. Heb er hier wat aan de muur. Zoals: Als je niet tevreden bent met NL, moet je in de wereld gaan wonen…Discriminatie; zolang er nog steeds onderscheid wordt blijf ik lekker eigenwijs uniek…Knisperend verschijnt de voorjaarszon! En die ga ik nu wandelend opzoeken. Eetze!

  66. Hahaha Claudia nu op 3fm, windt zich op over André Rouvoet en zijn weigering voor h*mo’s op te komen…..draait:

    Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen :D:D:D

    André voor jou: H*m*!! voegde ze er aantoe.

  67. Gezwellig Ed!! Kan ik je eindelijk zoenen om je dochter ;):-*:P

    Kijk jij ook geen tour trouwens?

    @Dick
    Veldkamp was helemaal van het padje af (zoals 3/4 nederland) dus vertelde hij hoe of wat ( hij heeft het zelf meegemaakt dus zal wel weten hoe of wat) Mart Smeets ging ff doen alsof hij het beter wist, BAH!

  68. @dick

    De weigering van Rouvoet om het portefeuille-onderdeel ‘homo-emancipatie’ te willen oppakken vanwege strijd met de C is voor mij nogmaals een reden om te benadrukken dat in Nederland kerk en staat gescheiden zijn en dat ministers die zich wel willen inzitten voor heterosexuele gezinnen, maar niet voor homosexuele Nederlanders eigenlijk nooit in het kabinet mogen zitten.

  69. Bericht door ElRey, op 26 februari 2010 om 12:26
    @dick

    De laatste NVU-betoging was ook heel duidelijk hoe er in Zwolle wordt gedacht over partijen die de menselijke gelijkwaardigheid ter discussie stellen.

    Oudere omstanders die de oorlog nog bewust hebben meegemaakt, waren er trots op dat in Zwolle geen cm ruimte wordt gegeven aan extreem-rechts gedachtengoed.

    Niet door de Zwollenaren! Maar helaas wel door een wegens opzichtig falen weggepromoveerde importburgermeester.

  70. @ Natascha; Neeeeeeee. Humberto, ijdeltuiterige dressman, Tan doet de voetbal er gewoon bij. Heb de discussie (Smart-Veldkamp) dus niet goed meegekregen. Jan-Joost en Sjek Tros-hoofd vind ik beiden nixxx.

    Vlaar in selectie NL-elftal.

  71. @ El, weet je de embryo-selectie-discussie nog….Pfff moest Jet Busschemaker ineens met de billen bloot. Ivm principieel standpunt CU. Middelkoop, zelfde club, mocht toch echt een keer of 3 opzichtig falen. Ook in Rouvoet’s jeugdzorg is het niet beter gegaan als ik zo om me heen hoor. Misschien kan “the coming man” Zwollenaar-Arie Slob hier eens op reageren?

  72. NVU-mars. Als je je als gemeente houdt aan de vastgestelde marsregels, dan kun die mars niet verbieden. Maar ons burgemeester heeft de guts niet om tegen de regels in te gaan. Hij had gewoon geen vergunning af moeten geven. Dan kwam de NVU natuurlijk met advocaten enz. en werd uiteindelijk die vergunning afgegeven, maar dan had je met een hoop media-herrie als stad wel een duidelijk punt gemaakt.
    Ten tweede: de burgemeester bepaalt de route van de mars. Moest blijkbaar bij het station beginnen en eindigen. En zo werd Assendorp aangewezen. Hij had die optochtfanaten beter naar de veemarkt kunnen sturen, 17 keer in de ronde en klaar. Hebben zo min mogelijk burgers last van.

  73. En dick, is het terecht dat Vlaar in NL 11 tal zit?

    Ik vind van wel, die gast heeft zich te pletter gewerkt om te komen waar hij nu is, echt grote klasse! Heb ook eens een stuk gelezen dat hij tijdens zijn blessure alle dagen in de sportschool zat. Als ze in de tunnel kijken naar Vlaar hebben ze zoiets van pfff wat een beer!

  74. @ Natascha, Ron Vlaar is een goede voetballer. Ken de alternatieven niet zo één, twee, drie. Hij lijkt me, onder normale omstandigheden, zeker geen basisspeler. Jou wel?

    Een beer in “verdedigende 1 op 1 situatie” kan vaak errug lastig zijn. Met die kleine tegenstandertjes van tegenwoordig, heb je al snel de schijn tegen, ook ben je vaak minder alert in de duels. Het blijft een goede voetballer.

  75. Net bericht gehad dat de westrijd van de jongste (zac thuis) niet door gaat, gadver. Er is nog geen algehel afgelasting. Leider mailde ouders zeg al geplande vakantie’s tot aan september maar af dan zijn we n.l. deze competitie nog aan het afwerken>:(

  76. Vlaar is dus onder normale omstandigheden zeker WEL een basisspeler! Maar ik ga hier op terug komen, ik moet nu echt naar het werk gaan hahaha

  77. So, ook al niet. Bij ons gaat ie nog steeds door. Ongelooflijk, elk jaar hetzelfde gezeik, Het is echt niet moeilijk om daar wat aan te doen. Gewoon, hoe heb ik dat ook weer opgeschreven voor dat stukje, “winterstop van 1/2 december – 1 maart. Weet iedereen waar ie aan toe is. Iets langer doorvoetballen, wie vindt dat erg in mei?

  78. Oh drama, gingen er destijds geen geluiden op dan voor die “comedy-daad”?

    @ El: Berkum is heilig dat weet je…..ook geen bebouwing in de buurt van Berkum….want er wonen teveel mensen die invloed hadden/hebben.

  79. Niemand die voetbalt vind dat erg volgens mij, nog in mei voetballen.
    Maar als er een ek/wk is doet de knvb altijd zo spastisch. De competitie moet dan op tijd afgerond zijn. Wat amateurvoetbal met ek/wk te maken heeft? Maar ja waar bepalen ze de regels,

    @ Ingrid; Ongelooflijk die arrogante houding altijd van de KNVB. Kan die Harry Been hier niet even inkomen, woont in Nieuwleusen. Of we moeten eens met alle leden naar Papendal (volgens mij gezelliger dan Zeist): tot hier en niet verder! Ben altijd voor een gezellige demonstratie te vinden :D:D:D

    Heb trouwens Anton Geesink eens gesproken op Papendal, wat een vriendelijke man!!!

  80. Trots op mijn vakbond:

    FNV in actie tegen beroepsverbod voor vrouwen met hoofddoek
    Voorzitter ambtenarenbond Abvakabo FNV: Wat ambtenaren geloven doet er niet toe, zolang ze hun werk goed doen… Voorstel PVV in strijd met grondwet… Als gemeenteraad instemt, volgt stap naar rechter
    Abvakabo FNV, de grootste vakbond in de publieke sector keert zich keihard tegen de uitspraak van Geert Wilders over een verbod op het dragen van een hoofddoek. De PVV wil dit verbieden voor vrouwen die werkzaam zijn bij een gemeentelijke instelling en bij alle organisaties die gemeentelijke subsidie ontvangen.

    Edith Snoey, voorzitter Abvakabo FNV vindt het PVV-voorstel ronduit belachelijk:

    ”Hier lossen we geen problemen mee op. Wat heeft dit verbod te maken met
    de problemen in de zorg, het onderwijs en de financiële crisis? De vrijheid
    van meningsuiting, waar Geert Wilders de mond van vol heeft, zegt juist dat
    mensen de vrijheid hebben om zich ook religieus te uiten.”

    Volgens Snoey is het van ondergeschikt belang wat ambtenaren geloven,
    zolang zij hun werk maar goed uitvoeren.

    ”Maar wanneer een meerderheid, in één van de gemeenteraden waar PVV verkiesbaar is, instemt met dit voorstel, dan zullen wij procederen op nationaal of internationaal niveau. Dit voorstel is in strijd met de grondwet en zet daarom kwaad bloed bij hardwerkende, eerlijke ambtenaren mét en zonder hoofddoek.”

    Al strookt het niet helemaal met wat de voorlichter van Agnes me vorige maand mailde…..over hun achterban-analyse. Dit is duidelijk!
    Gevoegd bij het sprekende interview met topper Ronald Plasterk in “Platform A” kan ik de FNV weer als vanouds waarderen. 😀

  81. @ Edwin, zonder Inge en dan terug op de ME ?? Veel plezier en de groetjes aan Natasha. Tot vanavond.

    @ Dick, met jou eens, veel boeken van hem gelezen, alleen snap niet wat hij steeds bij die “Star Bucks” doet, want er is toch echt wel betere koffie. Is wel leuk als hij een trip door Canada beschrijft die je even later zelf doet. Ook de beschrijvingen van zijn bezoekjes aan diverse platenzaken.

    @Ingrid, dat inhalen door de week heeft volgens mij, ook te maken met de vele toernooien die in mei en begin juni georganiseerd worden. Diverse keren mee gemaakt dat teams niet op toernooien kwamen opdagen i.v.m comp. inhaalwedstrijden. Competitie wedstrijden gaan voor toernooien. En een boete van de KNVB, heb je zo te pakken.

  82. Kunnen we alstublieft even fast forward naar de verkiezingen? Ik word helemaal onpasselijk van al de heren en dames politici die nu ineens overal met hun hoofd vooraan staan en de publiciteit zoeken… Laat het maar zien in de praktijk in plaats van met geregisseerde campagnes in verkiezingstijd.

    Daarnaast: wie laat zijn stem afhangen van fietstaxiënde D66’ers, met allochtonen pratende VVD’ers, CU’ers op een elektrische scooter of iets dergelijks? Mijn stem staat al tijden vast en die is bepaald door de praktijk in de afgelopen paar jaar…

  83. Daar heb je wel een punt papa

    inhalen door de week heeft volgens mij, ook te maken met de vele toernooien die in mei en begin juni georganiseerd worden. Diverse keren mee gemaakt dat teams niet op toernooien kwamen opdagen i.v.m comp. inhaalwedstrijden. Competitie wedstrijden gaan voor toernooien.

    Moeten ze tevoren maar duidelijk de nieuwe competitieplanning doorgeven en toernooien cancellen. Het door jou beschreven halfgebakken gedoe schiet ook niet op.

  84. Wilbert, er zijn ook erg veel zwevende kiezers. Dan is het van belang om “in the picture” te komen. Niet echt inhoudelijk, maar campagnetechnisch wel verstandig.
    We wilden als ChristenUnie trouwens ook aandacht vragen voor het begrip duurzaamheid, door electrische fietsen te gebruiken.

  85. Na de uitleg van Drama, kan ik er ook nog een beetje inkomen. Zeker vwb de route. Het symbolisch verbieden weet ik niet. Maar het is ook al zo lang geleden, volgens mij hebben we het er destijds ook wel over gehad.

  86. John, ik snap dat het een functie heeft, maar het is meer de achterliggende gedachte dat wellicht de groep met de meeste toeters en bellen ook automatisch de meeste zwevende kiezers zal trekken. Dat jeukt. Je zou hopen dat mensen wat verantwoordelijker met hun stem zouden omgaan. En dat in een tijd waarin iedereen met een simpel vragenlijstje op internet zo in grote lijnen kan achterhalen welke partij het dichtst bij zijn of haar voorkeuren past.

    Daarnaast is zelf fietsen natuurlijk nog duurzamer dan elektrisch fietsen. 😉 Maar goed, gelukkig heeft de CU bij mij al genoeg punten verzameld in de laatste jaren om mijn stem te bemachtigen…

  87. Marianneke; speciaal voor jou….vooruit omdat het WEEKEND is :D:D:D:D

    Er zijn meisjes die doen het met tegenzin
    D’r zijn meisjes die vinden het fijn
    Marianneke doet het met veel plezier oh
    Wat zal ik daar gelukkig mee zijn oh yeah
    Wat zal ik daar gelukkig mee zijn

    Marianneke is een lieve meid
    Maar koken kan ze niet
    Ze maakt voor mij radijsjes klaar
    En noemt dat rooie biet
    En ’s middags rukt de brandweer uit
    Rijdt gillend door de stad
    Het is een middelgrote brand
    M’n liefste bakt patat
    Want

    refr.

    Marianneke is een lieve meid
    Maar breien kan ze niet
    M’n sokken zijn zo ongelijk
    Je weet niet wat je ziet
    Een zakdoek met een gat erin
    Dat noemt ze snel een blouse
    Marianneke is een lieve meid
    Ze is gewoon een snoes
    Want

    refr.

    Maar soms is ze behoorlijk stom
    Gaat alles verkeerd
    Maar dat ik zo lekker vrijen kan
    Jawel dat heeft ze mij geleerd
    Want

    refr.

    Want er zijn jongens die doen het met tegenzin
    Er zijn jongens die vinden het fijn
    Maar Willem doet het met veel plezier oh
    Wat zal ik daar gelukkig mee zijn oh yeah
    Wat zal ik daar gelukkig mee zijn

    Want er zijn meisjes die doen het met tegenzin
    D’r zijn meisjes die vinden het fijn
    Marianneke doet het met veel plezier oh
    Wat zal ik daar gelukkig mee zijn oh yeah
    Wat zal ik daar gelukkig mee zijn oh yeah
    Wat zal ik daar gelukkig mee zijn

  88. BeeldBuisBode:

    De wereld draait door (N3, 19:30)
    Tafelheer is Marc-Marie Huijbregts. Verder met:
    – Demissionair minister Wouter Bos over de val van het kabinet
    – Jurylid Stacey Rookhuizen over de nieuwe koers van X Factor
    – Sportpresentator Wilfred Genee over de Spelen
    – Muziek van Rigby

    * Schaatsen natuurlijk!
    * FC-Den Bosch nog ergens tussendoor
    NOVA; debat tussen Femke en Sjek de V…..Go Femke!

    Pauw & Witteman (N2, 23:00)
    – Debat tussen de fractievoorzitters Alexander Pechtold (D66) en Pieter Van Geel (CDA)
    – Journaliste en presentatrice Marga van Praag over de lokale verkiezingscampagnes
    – Jan Hoedeman en Remco Meijer over hun biografie van prins Willem-Alexander, Willem IV

  89. @Natascha, juiste opmerking. Voor straks, mocht Edwin te veel lullen, als hij zo meteen naast jou zit en jij daardoor, niet normaal de wedstrijd kunt volgen, gewoon tot de orde roepen.:D8) Stuur hem anders maar weer naar zijn eigen plaats. Kan hij in z’n eentje zitten.
    Trouwens, ook, tot zo meteen. Prettige wedstrijd.

  90. @ Ingrid, meestal is de competitie rond het 2e of 3e weekend van mei afgelopen. Mochten er dan nog wedstrijden niet gespeeld zijn, wordt vaak gekeken of het in het belang van de competitie nog nodig is om deze te spelen. Ook moet daarna een begin worden gemaakt met de nacompetitie. Meestal worden na het 2e weekend in juni de velden gesloten. Zo, en nu even naar de plaatselijke FC

  91. Rita Verdonk gooit een extremist overboord 28 woensdag 24 februari 2010 20:41 door John Wanders

    ??Maatregel tegen geweld van Allochtonen: subsidie Vechtsportlessen voor Autochtonen en recht op zelfverdediging met vuurwapens!??

    Het voorstel is afkomstig van kandidaat-raadslid Wim Schouten van Trots op Nederland. Op zijn twitterpagina schrijft hij verder: ??Wanneer gaan we nu eens Moslims doodschieten die Anti-Joods en Anti-Israel zijn???

    Trots op Nederland, de beweging van Kamerlid Rita Verdonk, heeft Schouten deze week uit de partij gezet vanwege zijn extremistische standpunten. Hij blijft op papier nog wel kandidaat nummer 5 van Trots voor de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn – zijn naam kan in dit late stadium niet meer van de kieslijst worden geschrapt. ??Maar hij zal nooit voor ons in de gemeenteraad komen??, verzekert Verdonks woordvoerder Robert Kaijser.

    Opnieuw is Verdonk in verlegenheid gebracht door een van haar eigen mensen. ??Ja, de twitteraccount is authentiek. We hebben alles zorgvuldig gecheckt. Heel vervelend??, aldus Kaijser. ‘We hadden dit liever intern gehouden.’

    Wie de tweets van Schouten leest, zal zich afvragen waarom deze ??freelance journalist?? eigenlijk bij Verdonk terecht kwam. Hij laat zich op twitter kennen als fan van Wilders: ??De PVV is een Sociale Partij met duidelijke Waarden en Normen! Voor Iedereen die Nederlander is en zich als Nederlander gedraagt!?? Mijn generatie, de 50min-ers is het zat, spuugzat, en ja ook ik zal op Geert Wilders stemmen.??

  92. Pa(o)pa dat klopt maar het word allemaal zo scheef getrokken als die competie’s, door de weeks voetballen, jongeren hebben vaak niet alleen voetbal meer als hobby, dus die kan wel en die weer niet.
    Word toch vaak allemaal anders jammer vind ik dat.

  93. Rust @ FC Zwolle Stadion by FC Zwolle – FC Den Bosch.

    FC Zwolle leidt met 1-0 tegen FC Den Bosch.

    2′ Corner FC Zwolle
    15′ Corner FC Zwolle
    25′ Corner FC Zwolle
    30′ Corner FC Den Bosch
    32′ Corner FC Den Bosch
    32′ 1-0 Goal FC Zwolle: Danny Schreurs (shot)
    40′ Corner FC Den Bosch
    44′ Gele kaart: (FC Zwolle)
    45′ Corner FC Den Bosch

  94. Opstellingen: FC Zwolle – FC Den Bosch.

    FC Zwolle: Diederik Boer, Ruud Kras, Eric Fernando Botteghin, Albert van der Haar, Arne Slot, Cees Keizer, Dennis van der Wal, Etienne Reijnen, Eldridge Rojer, Cecilio Lopes, Danny Schreurs.

    FC Den Bosch: Brahim Zaari, Angelo Martha, Kees van Buuren, Jordens Peters, Samuel Scheimann, Benny Kerstens, Wilmer Kousemaker, Niels Vorthoren, Paco van Moorsel, Mohamed El Makrini, Diangi Matusiwa.

  95. Bericht door dick, op 26 februari 2010 om 10:34
    Wanneer Derk, morgenmiddag? Ga denk ik niet naar WVF-1 kijken. Moet om 8 uur al richting Kampen.

    Prima hoe laat?

  96. Tussenstand na 78 min.: 1-1.
    53′ Corner FC Zwolle
    54′ Corner FC Zwolle
    57′ Corner FC Zwolle
    62′ Corner FC Den Bosch
    63′ Corner FC Zwolle
    69′ 1-1 Goal FC Den Bosch: Wilmer Kousemaker (shot)

  97. 23.05 1/2 finales heren achtervolging
    Sauerbrei ook bij laatste 8
    Hadden we wel ff nodig, goed nieuws: na komend seizoen zijn ook al 1 Europese voetbalticket kwijt.

  98. Kan iemand me vertellen hoe je een ‘abonnement’ op een bericht kan verwijderen? Ik krijg vrachten mailtjes van deze algemene log nadat ik _vermoedelijk_ per ongeluk het vakje aangevinkt heb van ‘abonneer……’

    Ik zie in de mailtjes wel staan:

    Uw huidige abonnementen bekijken, deactiveren of verwijderen kunt u doen in uw Reactieoverzicht.

    Maar ik zie et nergens staan in m’n reactieoverzicht of waar dan ook in m’n profiel.

  99. @WfvN: Hihi, geabonneerd op het algemene log?? Oei oei oei… de mail stroomt binnen 😀

    Ga naar reactieoverzicht.
    Kies “tabblad” abonnementen. Daar kan je je abonnementen beheren.
    Succes!

  100. SPANNEND!

    @marieke de tweede

    Zoiets zou ik wel verwachten ja….. echter….

    Bovenaan heb ik twee (grijs gekleurde) tabbladen:
    – Aanpassen
    – Connecties

    Onderaan heb ik drie (wit gekleurde) tabbladen:
    – Gebruikersinformatie
    – Extra informatie
    – Connecties

    En that’s it……

    ADMIN….. HEEEEEEEELLLLLP (en nee, m’n caps zat niet vast 😉 )

  101. @ WF, ieder krijgt wat em toekomt 😉 Serieus, heb beklag met je; heb het ook eens gehad, is op afstand opgelost. Sterkte…..weer een extra mailtje onderweg jetzt.

  102. En bedankt dick, voor het volspammen van m’n mailbox >:( 😛

    Maar als ik je reactie zo lees, denk ik dat ik beter direct echt een mailtje aan de admins kan sturen.

  103. 😉 WF, idd dat directe mailtje aan de admin hielp bij mij ook vrij snel. Succes!
    @ Joppuh; Poetin was al niet te spreken over de prestaties van de Russen >:(>:(>:(

  104. eN nog een reactie. Marieke de tweede en Dick, beiden bedankt.

    Marieke: het tabblad kon ik dus niet vinden totdat……

    Dick: ….. ik maar op zoek ging naar het contactformulier en ineens links……

    Marieke: ….. daar reactieoverzicht zag staan met daarin dus wel de mogelijkheid om af te melden.

    zucht………. gaat lekker allemaal…..

  105. Femke Halsema net in NOVA:

    Ik herinner mij in 2006 als de dag van gisteren dat Bos tegen Balkenende zei: ik ga niet onder u dienen. En wat doet ie, hij deed het wel.

  106. Olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé Hoes’t met Poetin eigenlijk en de volgende winterolympics in zijn land 😮 olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé, olé

  107. We hebben beeld; gezellig! Die Russische dame zag er overigens ook niet verkeerd uit…..Heb eigenlijk nixxx gehoord over de condoom-voorraad daar. In tegenstelling met de zomerspelen 😮

  108. Vind dat sowieso Dick, bij al die skieonderdelen, gaat of vreselijke snel, of de capriolen die ze uit halen op die ski’s of snowboards

  109. @dick
    De BBB heeft die rode PVDA bus geconfisceerd, voorzien van vleugels en raketmotor en is inmiddels op weg naar Vancouver, op zoek naar onze kersverse trots, Nicolien !

  110. Wel een beetje vreemd dat de mensen die straks willen gaan stemmen naar een sportprogramma kijken en ik als niet-stemmer naar een politiek programma. Misschien wordt het nu wat duidelijker waarom ik niet stem.:)

  111. Die -e- moet je er ff afdenken. Maar ben zo weg…om 7.15 gaat de wekker om in de z**dregen naar een vage wedtrijd te kijk in “place to be-Kampen”….tjonge nou!

  112. @ AssendorperT, als je al 100% overtuigd bent van je keuze. En bij DWDD nog even genoot van de leider van die partij, waarom zou je dan naar NOVA kijken als het er écht om gaat? Je lijkt Kees met een “C” wel vanmiddag! Van hem MOESTEN we ook een vraag stellen…..tja. Moet de eerste nog tegenkomen die mij ergens toe dwingt.
    Heb je overigens de aanbeveling van Martijn gelezen vanmiddag; gewoon gaan stemmen! Sterkte met je afwegingen en keuzes. Anders kom je morgenmiddag ook ff op de Milligerplaya? 15:00 uur is Derk er ook?

  113. Haha Gezellig….lok die BBB daar maar ff weg anders maakt ie je hele krat soldaat. Hier smaken ze ook prima, maar ergens moet toch nog een eind gebreid worden aan dit vrijdagavond-verhaal.

  114. Een bijzonder vriendelijke WVF-er heeft daar gespeeld, ook een keeper. We wonnen er zelf de beslissende wedstijd van Boerebach, Kamstra en dat renpaard (Almere nogwat) op hun hoofdveld onder die overjarige tribune…..mooi, een beetje dat woordenspel. Vooral als het nergens over gaat 😉

  115. Deze ouders werden verbaal erg vervelend tegen onze spelers, en ook tegen hun eigen scheidsrechter. Deze lipe na de wedstrijd boos weg en zei: dit is de laatste x dat ik dit team fluit.

  116. @dick, je bedoelt die grote intelligente leider die gerespecteerd wordt in binnen- en buitenland maar niet weet wat in de samenleving leeft en sinds de banken pas weet hoe marktwerking werkt? Ja als je op zo iemand gaat stemmen dan weet je dat je stem wel goed terechtkomt>:(

    Jij moet de eerste nog tegenkomen die jou ergens toe dwingt? Waarom zou ik dan de aanbeveling van Martijn op moeten gaan volgen. Ik maak toch immers zelf uit of ik ga stemmen of niet.

    Mijn gezondheid is helaas nog niet van dien aard dat ik morgen naar Stadshagen kan gaan.

  117. Haha ’t is toch te triest voor woorden. Kroppen ze al hun frustratie van de hele week op om tegen hun alles wat beweegt te botvieren. Niemand wist natuurlijk na een minuutje of 2 meer waar het over ging…
    Volgens mij ontstaan hele oorlogen door zulke mafketels.

  118. Ja een bedenkelijk nivo, deze ouders. Ga even kijken aan de binnenkant van mijn ogen, hoop voor jou Dick dat het niet op het allerlaatste moment word afgelast.Succes!

  119. Het eerste deel klopt Assendorpert, die grote intelligente leider die gerespecteerd wordt in binnen- en buitenland. Toonde in DWDD maar weer eens (voor mij ten overvloede) dat ie donders goed weet wat er in de samenleving leeft. Maar uh, waar heeft ie in financieel opzicht precies gevaald, of waren de feiten niet bij de beeldvorming verpakt?

    Je zou de aanbeveling tenminste kunnen lezen. Het was ook geen plicht, dat zou in schril contrast met de rest van mijn posts zijn.

    Kijk maar ff naar de DWDD-herhaling en jammer dat je morgen niet in het strandhuis bent. We spreken nog wel eens een andere keer af…..de nakende lente ligt immers aan onze voeten.

    Trusten alvast.

  120. @dick, als die Bos volgens jou zo goed weet wat er in de samenleving leeft waarom zegt ie nu dan dat ie de samenleving in wil om er achter te komen wat daar leeft? Het is jou toch ook wel duidelijk dat ie met zijn gladde babbel gewoon stemmen wil binnen halen. Dat heb ik vanmiddag ook al gepost. Hij hoort de problemen van de mensen aan en knikt een paar keer en legt dan uit waarom de mensen op de PvdA moeten gaan stemmen. Maar over hokjes gesproken waar jij het zo vaak over hebt, heb jij wel eens overwogen om uit dat PvdA hokje te stappen?

    We spreken nog wel een keer af.

    .

  121. @dick, zijn er al landelijke verkiezingen op 3 maart? Of gaat het om de lokale items…..? Wat ik nu zie en nu gebeurt is exact datgene wat er met de strategie is beoogd door Wouter Bos. En dat is jammer, lokaal is er genoeg te doen.

  122. @ Ingrid 8:16…in de auto belletje uit Kampen: AFGELAST!

    Ongelooflijk, vanaf woensdag hun site gechecked…die s*kkels nog bij WVF gebeld….waren ze aan het keuren; toch maar vertrokken ivm tijd. Gelukkig wel net een belletje voor Stadshagen>:(>:(>:(

    Ach, ’t is wél mooi weer buiten. Dat dan weer we’; veel plezier!

  123. Hé Freddy goeienmorgen. Stroomt er water uit een kraan? Heb je El gelezen gister? Hoorde net op radio 1 dat de landelijke voorspelling is dat de plaatselijken winnen. Kereltje Pechtold was weer bezig met holle beeldspraak. Mensen schijnen juist een keuze tégen de partijen in Den Haag te willen maken. Tel je zegeningen Freddy, bovendien gun ik het je en dat weet je 😉

  124. @ Wichert, wat bedoel je precies

    Bericht door wichert, op 27 februari 2010 om 07:21
    dick die wedstrijd in Kampen hebben jullie gewonnen door de scheids tegen Lelystad,geen Almere

    ?

  125. De Missel….Youp = subliem :D:D:D

    Missel
    De Nederlandse Spoorwegen zijn sponsor van onze Olympische ploeg en waar ging het mis? Op de wissel! En de viermansbob is niet eens vertrokken. Symbolischer kan het bijna niet. De NS betaalt mee omdat ze aan imagoverbetering willen doen. Lief h??

    Moest na de rit van Sven wel steeds aan Erica denken omdat ze nu weer het woord gediskwalificeerd moest gebruiken. Niet dat haar dat niet zou lukken, maar dat ze steeds herinnerd wordt aan dat desastreuze gesprek met die Evers.

    Leuke Spelen tot nu toe. Bij Tuitert leek de Olympische grondgedachte meedoen is belangrijker dan winnen een prachtig alibi om daar in Canada rond te dolen en hij pakte op grootse wijze goud. Op die Ireen W?st had ook niemand meer gerekend, maar zij sloeg beestachtig toe in haar laatste ronde. Ik begon schaatsen zowaar weer leuk te vinden.

    En toen kwam Sven. Topvorm! Gunstige loting! Zelfverzekerder dan ooit! Wat kon er misgaan? Niks toch? Alles dus. Of de coach nou stond te tukken of dat hijzelf beter had moeten opletten interesseert me niet. Feit is dat Sven het verkeerde baantje pakte. En dat mag niet. Wel leuke televisie. Een ziedende Kramer, een onthutste Kemkers, een verbouwereerde Smeets, een boze Veldkamp, een aangeslagen Visser plus die zeven miljoen krijsende kijkers op wie ik op dat moment geen zicht had. Ik had alleen zicht op mezelf en merkte dat ik moest lachen. Niet uit leedvermaak, maar meer uit ervaring. Nooit denken dat je er bent. Pas juichen als je over de streep komt. Nou niet dat Sven dat al dacht, maar die zeven miljoen kijkers wel. En dan gaat het mis. Mooiste beeld was die eenzame Koreaan met dat nationale dweiltje boven zijn hoofd. Helemaal alleen door dat doodstille stadion. Iedereen was totaal uit balans door de missel van Sven en hij vierde helemaal in zijn uppie zijn gouden plak. Vrees dat de Koreaanse televisie er thuis wel wat andere geluiden onder heeft gezet. Die hebben wel wat propagandabandjes liggen.

    Wel mooi dat die Sven even goed boos was, maar al gauw heel nuchter constateerde dat dit bij de sport hoort. En sportief hoe die Kemkers de schuld ruiterlijk op zich nam.

    En we kregen door het debacle gezellige oude-doosbeelden. Hilbert van der Duim die dacht dat hij klaar was en nog een rondje moest. En Jan Bols natuurlijk met zijn twee wereldberoemde buitenbochten. Troostend materiaal. Mooi om die oude mannen de avond erna terug te zien. Leuke, relativerende gozers met een glimlach. Ze lachen om hun blunders omdat blunders nou eenmaal bij het leven horen.

    Over veertig jaar ben ik 96 en ik vrees dat ik het niet meer mee zal maken, maar ik zou dan graag kijken naar de oude Sven Kramer die nog een keer rustig uitlegt wat er mis ging in Vancouver. Deze aardige zestiger vertelt dan aan de kleinzoon van Mart Smeets wat er toen precies gebeurde. Gerard Kemkers kijkt in het bejaardenhuis en heeft gelukkig een gezonde Alzheimer, waardoor hij zich er niks meer van kan herinneren. Kramer vertelt hoe het land een dag lang totaal van slag was, waarop de kleinzoon van Smeets vraagt of de mensen toen niets beters te doen hadden. De verstandige Kramer zal antwoorden dat de mensen nooit iets beters te doen hebben dan brood en spelen. Hij vertelt: ⤸Een maand eerder stierven er meer dan honderdduizend mensen op Haïti, in Kabul werden ze met tientallen tegelijk door zelfmoordterroristen van de straat geblazen en half Afrika krijste al jaren van de honger en de dorst. En de regering was vlak daarvoor ook nog op genante wijze gevallen, maar daar had niemand tijd voor. Het ging om mijn wissel. Twee binnenbochten op de tien kilometer!⤝ Dan vraagt de kleinzoon van Smeets aan Kramer of hij weet hoe dat komt, waarop deze wijzer dan wijs antwoordt dat dat komt omdat ze in Kabul, de Sahel en Haïti niet kunnen schaatsen.

    Is het zo simpel? Zo simpel is het.

    Youp

  126. @ Freddy, als ik in Zwolle niet tevreden was geweest over de PvdA had ik Sibrand van Lev mijn stem gegund. Maar zag er geen reden voor, ook komt Lev nog niet volwassen genoeg op mij over. Vind het prima zo.

  127. Van Geel wil anti-homopriester niet veroordelen

    ‘Ik betreur het. Punt.’

    CDA-fractieleider Van Geel ‘betreurt’ het dat een priester in Den Bosch de communie heeft geweigerd aan een plaatselijke Prins Carnaval omdat de man in kwestie homo is. Verder wilde Van Geel echter niet gaan.

    Het bisdom steunt de priester in zijn discriminatie. Presentator Paul Witteman probeerde of hij de prominente CDA-er zo ver kon krijgen dat hij het handelen van de priester expliciet veroordeelde maar dat deed Van Geel niet. “Ik betreur het. Punt.”

    Van Geel verweerde zich met de constatering dat het CDA de gelijkheid van homo’s in de praktijk brengt door ze in Kamer en kabinet op te nemen. Het stoorde hem dat de partij desalniettemin op de discriminatie wordt aangesproken. Debatopponent Alexander Pechtold (D66) viel Van Geel hierin bij.

    Bij de communie eten de gelovigen het lichaam van Jezus – symbolisch – op in de vorm van een hostie. Het is binnen de kerk het heiligste ritueel.

    PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen heeft aangekondigd zondag samen met anderen in de kerk, de beroemde Sint Jan kathedraal, te zullen protesteren.

    En die pedo-paap dan van gister (uit de 60/70-er jaren), in Gelderland?

  128. @ AssendorperT goeie morgen, lief dat je mij in een hokje denkt. Zal me niet bemoeien met je stickeren, maar maak je geen zorgen. Ben niet eens lid. Heerlijk altijd weer die hokjesdenkers. Wees eens eerlijk is dat om een overzicht te krijgen, om te proberen mensen te kunnen beoordelen? Of om mensen te stempelen? Nu ik er zo over nadenk, zou dan wel in héél veel hokjes mogen vertoeven. En jij, ben jij in een hokje te vangen? Zou niet eens mensen in een hokje willen vangen, elk mens is uniek…en zit net iets anders in elkaar als een ander. Mooi he?

    Denk zondag over een week een paar potten bij de Tentmuziek? Eerst vanmiddag ff aan de playa kijken. Ben je al weer beter?

    Yes….winkels zijn open; later!

  129. Opvallend veel mensen verdwijnen uit de raad (mede?) omdat ze elders werken of teveel tijd kwijt zijn aan “werk”. Van de eerste 2 heb ik het gehoord/gelezen, van de 3e van de week gelezen. Het zullen er nog wel meer zijn:

    Bram Aukema (CU)
    Ronald Revenberg (PvdA)
    … Verweij (CDA)

    Eens te meer blijkt dat “tijd” enorm belangrijk is. Dat we het moeten koesteren omdat het véél te snel voorbij gaat. Het is belangrijker dan geld, bijvoorbeeld.

  130. @ Ingrid 8:16…in de auto belletje uit Kampen: AFGELAST!
    Ik was er al bang voor dat je dit zou overkomen, kon van ons laatste bezoekje daar, en toen had het in de week ervoor geregend, dat het toen al behoorlijk nat was. Maar het blijft sh*t. Waarom zo laat pas keuren als je weet dat er thuiswedstrijden zijn die op tijd beginnen.

  131. Ongelooflijk idd Ingrid! Maar goed, we hebben wel wat aan de dag zo. Gluhweintje in het wc…Sibrand en de PvdA aan het folderen. Paar kant & klare broodjes bij de AH. Reisbureau….Wel goed besteed. Gewonnen met je zoontje?

  132. Verschrikkelijk lang geleden was dit (zaterdagmorgen gebeld worden dattut afgelast was) voor mij een reden om toch maar te switchen naar zaalsport: uit of thuis, ’t ging altijd door.

  133. @dick, ook goeie morgen. Ik heb je gemakshalve maar in dat hok gedumpt omdat je voor 100 % overtuigd bent dat je PvdA gaat stemmen. Nee, ik hou geen overzicht bij om de mensen te kunnen beoordelen. Of ik in een hokje te vangen ben? Nee, ik ben ongrijpbaar.

    Tentmuziek vind ik wel leuk als het mooi weer is. Laatst was ik in de Enk en vond het daar niet veel aan.

    Het gaat wel weer wat beter maar het gaat wel langzaam hoor.

  134. Goedenmiddag Assendorpert!; Lekker gevoel he: ongrijpbaar zijn hahaha.

    Ben dit hélemaal met je eens:

    Tentmuziek vind ik wel leuk als het mooi weer is. Laatst was ik in de Enk en vond het daar niet veel aan.

    Ga daar ook niet heenfietsen met regen en kolde. Moeten we zondag over een week maar ff bekijken. Beterschap en tipje: ’t is vies guur buiten, kruip nog maar eens extra tegen de directrice aan….Goedgoan!!

  135. Haha, vast en zeker inhalen. Die ene afgelasting wist ik maar jullie hebben toch nog een zoontje? We gaan altijd 1x per jaar, moet ook goed zijn dan. We gaan naar Egypte. Jullie al geboekt?

  136. De enige manier om Geert aan een restzetel te helpen, is door niet te stemmen. Verdeeld worden de stemmen toch wel.

    Restzetel
    Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
    Ga naar: navigatie, zoeken
    Na het bepalen van de kiesdeler, wordt het aantal stemmen per fractie gedeeld door de kiesdeler. De uitkomst hiervan (naar beneden afgerond) geeft het aantal volle zetels dat wordt toegewezen aan een partij. Er blijven in de praktijk echter altijd zetels over, zogeheten restzetels.

    Restzetels kunnen verdeeld worden volgens diverse methoden. In Nederland zijn er twee methoden in gebruik. De eerste methode, die van de grootste gemiddelden [1], geldt in Nederland voor verkiezingen voor een vertegenwoordigend lichaam met 19 of meer zetels (zoals een grotere gemeenteraad, de Tweede Kamer of de Eerste Kamer). Bij deze methode wordt het aantal stemmen voor elke partij gedeeld door het aantal behaalde volle zetels+1. De partij die nu het grootste aantal stemmen per zetel heeft, krijgt de restzetel toegewezen. Indien er meer restzetels zijn, wordt deze procedure herhaald met de nieuwe tussenstand tot de restzetels op zijn. Deze methode werkt vooral in het voordeel van grotere partijen. Een partij kan met deze methode meer dan een restzetel behalen. Dit is ook de reden waarom sommige partijen lijstverbindingen aangaan met verwante partijen: daamee wordt de kans op een restzetel groter binnen de groep van verbonden partijen. Bij verkiezingen voor de Tweede Kamer moet een partij wel minimaal een volle zetel behaald hebben om voor een restzetel in aanmerking te komen.

    De tweede methode, die van de grootste overschotten [2], geldt in Nederland voor een vertegenwoordigend lichaam met 18 zetels of minder (zoals de kleinere gemeenteraden). Bij deze methode wordt gekeken naar het aantal stemmen dat over is van het totaal aantal stemmen na verdeling van de volle zetels. De partij met het grootste overschot krijgt bij deze methode de eerste restzetel, de partij met het op één na grootste overschot de tweede, enzovoort tot alle zetels verdeeld zijn. Deze methode werkt in het algemeen vooral in het voordeel van kleinere partijen. Elke partij kan hoogstens één restzetel krijgen volgens deze methode. Partijen die minder dan 75% van de kiesdeler hebben gehaald, komen bij deze methode niet in aanmerking voor een restzetel.

    Maar het is ieders goed recht. Maar eens kijken of mijn directrice dit jaar wel gaat stemmen. Denk het ook niet.

  137. Werkzaamheden aan het spoor Zwolle

    ZWOLLE – Aan het spoor tussen Zwolle en Kampen wordt door ProRail de komende maanden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. In verband met deze werkzaamheden is de spoorwegovergang aan de Scholtensteeg (Stadshagen) op woensdag 10 maart tussen 00.00 uur en 07.00 uur afgesloten voor wegverkeer.

  138. @Larry,:D:D:D. Staan wel mooie kreten op. Ik zag op die site dat je er ook nog lid van kunt worden. Ik denk dat ik me maar aan ga melden. Hoor ik toch nog ergens bij.

  139. Scania lijkt weer wat beter te gaan. Zou mooi zijn, 1 van de economische peilers van Zwolle. Volgende week meer duidelijkheid.

    Tjonge wat een beeldspraak toch die Pechtold net in Spijkers met Koppen. Had wel een punt met “een smachtend NL om bindend leiderschap”. Maar de fans van de Balk zijn dan volgens mij ook met geen vergrootglas meer te vinden.

  140. Ach dick, je hoort altijd wel ergens bij al is het maar bij je familie. Maar deze club spreekt mij wel aan. Lijkt me wel een gezellig clubje.

  141. Wie zich geroepen voelt mag Larry’s link openen. Zie in zijn post geen enkel aansprekend woord staan. Dus ik laat em lekker dicht. Maar doe Larry een plezier mensen…..maak um los!

    Trouwens, biertje Larry in het strandhuis om 15:00?

  142. Kun je nou aan niks anders dan bier denken? :'(

    Ik moet nog wat dingegies doen, maar als ik de kans heb kom ik aanwippen.
    Sowieso eind van de middag even naar De Vrolijkheid kijken of ik nog een paar plaatselijke politici tegen de schenen kan schoppen.

  143. AssendorperT; er bij willen horen heeft volgens mij met keuze te maken. Familie kies je niet en je moet ze de kost geven die niet meer bij een familielid willen horen. Ben er overigens zelf wel blij mee, met allen. Anders laat je “Gezellig” even de ultieme “Gezelligheids-check” doen. Is het nog een gecertificeerde keuze ook 8)

  144. :):):) als het dan toch echt moet, Larry. Aan sex, aan de zon…nee verder wordt het idd moeilijk 😉 Zou gaaf zijn als je nog ff in de gelegenheid was. Geloof dat toen op dat schitterende terras van “t Beugeltje” (met die vriendelijke waard) de laatste keer was.

    Schenenschoppen is altijd goed.

  145. @dick, als je goed leest dan zie je toch dat ik schreef: Hoor ik toch nog ergens bij. Dit is heel wat anders dan ergens bij WILLEN horen wat jij ervan maakt.

  146. Zoek altijd de uitersten van een redernering. Leuker voor een goed gesprek. Je denkt dat je je aan gaat melden….om….

    Ik denk dat ik me maar aan ga melden. Hoor ik toch nog ergens bij.

    Maar gelukkig mag je in dit geweldige, soms ietwat obstinate land….zelf weten wat je wilt. Koesteren die vrijheid!

  147. @ Plantje; Nu 2 uur lang een hele geinige Limburgse band “optredens zijn in handen van Herberg de Troost, het nieuwste project van onder meer Jack Poels”.
    in “Spijkers met koppen”. Ken je ze?

  148. @Verdieping

    Dank u voor uw haarscherpe analyse. 😉
    Maar ik had vantevoren al een rap tempo gehanteerd ( jaja ik drink uiteraard stevig door als één van de lokale politici mijn stem probeert te ronselen door mij overvloedig van bier te voorzien) en nadat ik die levensgrote Levi-Burger eindelijk achter de kiezen had was er voor bier niet zo heel veel plaats meer. :(8)

  149. Dat klopt Dick ik heb er 2 “zoontjes” maar omdat dat de oudste is en hij is 18, denk ik hem aan hem niet meer in die term.
    Maar zijn wedstrijd is vanmorgen ook alsnog afgelast, ze moesten uit naar ZAC die ook een kustgrasveld heeft, dus of bijv. het 1e daar ook moest thuis voetballen en die daardoor voorgingen op een A1. Weet het niet maar hij baalde behoorlijk, had er al helemaal rekening mee gehouden, eindelijk weer eens voetballen.

    Nee we hebben nog geen vakantie gepland, weten eigenlijk nog niet zo goed wat we willen. De oudste gaat niet meer mee voor het eerst.
    De 1 wil met het vliegtuig, ik wil kamperen in Frankrijk, de jongste wil wel kamperen maar Italie of Kroatie als bestemming, vind ik te ver rijden. Dus we zijn er nog niet uit.

  150. @ Ingrid; Ook al vanmorgen afgelast dus! Ze hadden hier ook allemaal een verschillende vakantie-voorkeur. Heb me er eigenlijk nauwelijks mee bemoeid, anders kwamen we er helemaal niet meer uit.

    Maak er nog wat mooi van vandaag. Ga nog even wat doen.

  151. @ Tim, weet niet of het alleen bij gakballen is gebleven, maar Derk&Dick hadden een afspraak, en ik alle webloggers die ook wilden mochten vast aansluite.
    Lekker vakantie weekje gehad, nog wat leuks gedaan of mee gemaakt.

  152. Bericht door dick, op 26 februari 2010 om 23:07
    De 100e medaille = een gouden

    Bericht door ingrid, op 26 februari 2010 om 23:10
    Is het niet de 100e gouden medaille

    Het was toch de 100e gouden medaiille dacht al we hebben toch in de loop der jaren meer medailles in totaal gewonnen, maar wist het niet zeker.

  153. Ingezonden:

    Beste media, sponsoren, organisaties en anderen die mij gesteund hebben,

    Wellicht kennen jullie mij nog van enkele jaren geleden ( zie: https://www.weblogzwolle.nl/content/view/4641/55/ ). Ik heb in 2007 meegedaan aan de Miss Benelux 2008-verkiezing. In de zomer van 2007 heb ik in Zwolle en in Groningen campagne gevoerd. Vele van jullie hebben mij gesteund met het stimuleren van de verkoop van chocoladehartjes voor het goede doel: KiKa, kinderenkankervrij.

    Gisteren stond er een artikel in de Belgische kranten de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg. Tevens op de site van Telegraaf staat een artikel. Wellicht hebben jullie het item over Miss Benelux daarnet op het Rtl Nieuws gezien. In elk geval wilde ik het jullie ook nog even persoonlijk vertellen wat er is gebeurd.

    Om geld in te zamelen voor KiKa heb ik veel moeite gedaan. Op verschillende evenementen heb ik gestaan, jullie hebben artikelen gepubliceerd in regionale kranten en ik ben op jullie radiozenders geïnterviewd om de verkoop van chocolade te stimuleren. Dit deed ik met veel plezier voor de kinderen met kanker. Met de verkoop van chocolade heb ik 1080 euro opgehaald.

    Ik was ook ontzettend boos en verdrietig toen KiKa bevestigde dat dit geld niet bij KiKa terecht is gekomen. Natuurlijk gaat het om veel meer geld: zoals we nu weten gaat het om zeker dertigduizend euro voor KiKa en het Kinderkankerfonds België. In de jaren dat er geld is ingezameld is er in totaal 0,0 euro bij KiKa terecht gekomen. Het Kinderkankerfonds België heeft een klein bedrag ontvangen wat totaal niet in verhouding staat tot het ingezamelde geld. Dus zou er veel geld verduisterd zijn over de rug van kinderen met kanker. Dat gaat mijn begrip te boven.

    Ik heb het eerst aan niemand verteld. Ten eerste omdat ik het in het begin nog niet zeker wist (ik hoopte dat het niet waar was!!) en ten tweede omdat ik het gevoel kreeg dat ik het vertrouwen heb beschaamd van iedereen die mij heeft geholpen. Ik heb immers geld gekregen van jullie, en dit heeft iemand anders in z??n zak gestoken!

    Maar ik wist dat deze zaak een staartje zou krijgen en dat ik niet op zou geven. Gelukkig dacht er nog iemand zo over: Analda Winkel, zij heeft in 2008 meegedaan aan de verkiezing voor Miss Benelux 2009 en is er ook achter gekomen dat er iets niet goed zat. Analda en ik hebben samen een hoop bewijsmateriaal. Wij zijn woordvoersters van vele oud-deelnemers die verklaringen hebben gedaan. Met elke verklaring die we krijgen, krijgen we weer een puzzelstukje en het verduisterde bedrag wordt zo steeds hoger. Er komt een politieonderzoek in zowel België als Nederland.

    Hopelijk komt op deze manier het geld toch op een of andere manier bij KiKa terecht, dat zou het mooiste zijn. In elk geval zouden eventuele wanpraktijken van deze organisatie ?? de Belgische Stephanie Moreel ?? gestopt moeten worden.

    De artikelen van de Telegraaf is online te vinden, het item van Rtl Nieuws vast binnenkort ook. Als je een afbeelding van het artikel uit de Gazet van Antwerpen wilt ontvangen: geef het even door. Bij meer informatie kan je natuurlijk ook bij mij terecht.

    Als ik het verkeerde mailadres heb gebruikt of als er nog andere mensen zijn die deze brief ook zouden willen krijgen, stuur het aub door.

    Met vriendelijke groet,

    Ine Timmerman

  154. nou die arrogante Kramer is er zelf niet zo blij mee.nee dan het goud van Sauerbrij fantastisch mooiste goud van Nederland deze spelen.

  155. Goedemorgen allen,

    Tim heb je een leuke vakantieweek gehad? Ik heb vrijdag nog met v/d Ziel gesproken (stad Hattem). De beste man moet binnenkort onder het mes voor een nieuwe heup.
    Ik moest je de groeten doen en ook de rest van jullie gezin (simon en nog wat meer namen)
    Hij zei laatst nog met je ouders te hebben gesproken ergens op de wateren.

    Vandaag een belangrijke dag voor http://www.kokogakballen.nl.
    Derk komt vanmiddag naar huize koko en gaan we samen de site opzetten. Dus mensen nog even wachten 😉

    Derk de HJ tjes staan al te wachten hoor.

    ASSENDORPER al weer aan de betere hand, of heb je alweer op de steiger gestaan?

    Dick misschien moeten we bij die milligerplaya iets kunnen organiseren ter ere van http://www.kokogakballen.nl?

  156. Bericht door Tim, op 27 februari 2010 om 16:45
    Derk, wie had die motor eigenlijk in het water laten plonzen?

    Het was een speciaal gemaakte waterpomp ( kosten 2300 euro) Maar we zijn bij de brandweer geweest en die kijken als ze tijd hebbeb om er met de duikploeg naar toe te gaan.

    @Dick hij was gezellig gisteren ook namens mijn vrouw, bedankt voor de gezelligheid

    @Koko vandaag gaat het hem niet worden sorry maar ik krijg hier de tekenaar vanuit Litouwen en we moeten wat details doornemen. Morgen avond ( begin rond 19.00- 19.30) een optie? We hebben maar een uurtje nodig

  157. Derk wat maak je me nou;) heb je niet tegen die tekenaar gezegd dat je naar KOKO moest:D Had ie vast wel begrip voor gehad.
    Ik was al wel druk bezig met de voorbereidingen namelijk het maken van 4 kokogakballen en een pan vol met kokopartygakballen:'(
    Nou ja het scheelt dat ik ze namelijk ook heel lekker vind en de buren ook;)

    Ik zie je morgenavond Derk, als de HJ tjes dan maar niet bevroren zijn.

    Ingrid zo aan de vooravond van kokogakballen.nl zijn er meerderen die een hogere hartslag hebben;)

  158. @ kickert, 23:21; Klopt, bedankt; was zijn naam vergeten. Maar wat lieten ze zich heerlijk provoceren met elkaar. Zo dat ze zelfs de wedstrijd van ons verloren. Boerebach heeft er nog eens een column over geschreven. Heb ik digitaal op het werk.

  159. @ Koko, voel je je wat beter? Goed presentatie idee! Hoorde van de site-plannen. Moeten we wel tevoren afspreken want gister was er een gesloten feestje. Daardoor hebben we echter een beregezellige middag bij Het Plein gehad! En deel van de avond overigens…..de hapjes van Paul en Casper waren heerlijk.

    Was zeker gezellig Derk! Je hebt een leuke vrouw zeg! Stak ook mooi af tegen al die lelijke kerels daar 😉

  160. @dick. Heb je gisteren gemist bij WVF. Was pas na de rust er en maar liefst 5 doelpunten gemist. Ben eerst wezen flyeren in Zuid en later in de Holtenbroek. D?r was om 18.00 uur ook nog een foute wvf party in de kantine.

  161. @ Freddy, wij waren onderweg naar KHC, hoorden we om 8.16 uur oid dat het afgelast was…..vlak voor de afslag Stadshagen. Had jochies uit Stadshagen bij mij in de auto. Dus straight naar deze mooie wijk. Was er helemaal flauw van. Hoorde in Het Plein nog wel wat over de wedstrijd van het 1e. Haha heb jij de 2e helft gezien en 5 doelpunten gemist. Nou ja zaken gaan voor het meisje!
    Heb gelezen van de foute party, sprak me niet aan. Bij jij nog wel geweest, met een paar van die foute voetbalvaders?

    Zaterdag spelen ze ’s morgens thuis, jullie?

  162. @dick. we zijn met F3 op hetzelfde niveau als F1 ingedeeld. Spelen tegen allemaal F?1 tjes. oa. be quick, hattem, svi noem maar op. Voor het eerste sinds lange tijd hebben de boys klopt gehad. 8-0 in Hattem. Ben blij dat ik komende zaterdag er weer bij kan zijn, dat heb ik afgelopen weken wel gemist. 1 foute vader was d?r bij. De rest had het krediet afgelopen week alweer opgemaakt;)

  163. Meen je niet, domme daar verandert ook nooit wat…..F-jes ondergeschoven kindje. Je hebt al heel veel niveauverschil doordat je met 3 (ipv 2) leeftijdsgroepen speelt. De ene vereniging laat echt de besten in F1 spelen. De ander niet (Tuinders begreep ik van JJ). Dus ook nog lukraak indelen….jammer. Sommigen kunnen er wel zo weinig aanvinden (door bijv. de krachverschillen) dat ze er zo weer mee stoppen.
    Dan doen je jongens het toch goed, zeker gezien de omstandigheden!

    Voor het eerste sinds lange tijd hebben de boys klopt gehad.

    Is de Kickert geen trainer van jullie?
    Zet in op aanwezige foute vader…jij en afwezig….Eric M?

    Mooi spel altijd met dat `krediet?;)

  164. Dick,

    Was zeker gezellig Derk! Je hebt een leuke vrouw zeg! Stak ook mooi af tegen al die lelijke kerels daar smilies/wink.gif

    Reken je jezelf daar ook bij mee:D

  165. ‘PVV-aanhang intimideert winkeliers Almere’

    Een groep PVV-aanhangers eist van winkeliers in Almere dat ze verkiezingsposters van de ramen verwijderen, stelt een ondernemer. ‘Anders slaan we je winkel kort en klein. Dit is nu Wilders-stad’

    Bij het discussieprogramma Rondom 10 deed winkelier Cor Valies, kandidaat voor de NDP (Nationaal Democratische Partij) relaas van wat er volgens hem gebeurd is. Een collega-winkelier kreeg bezoek van 4 blanke jongens die hem bedreigden. Daarna ontving Valies zelf nog een telefonisch dreigement. De posters zijn daarop verwijderd. Valies zegt aangifte te doen. De ondernemer noemde het incident als voorbeeld van wat hij vreest als de PVV het voor het zeggen krijgt.

    Aanwezige PVV-stemmers reageerden met ongeloof en ontkenning.

    Almere Vandaag meldt dat de jongens zichzelf ‘de voorlopers van de stadscommando’s’ noemden:

    Volgens de ondernemer en kandidaat-raadslid wordt er ‘een opgefokte sfeer’ gecreeërd door Geert Wilders en de Almeerse lijsttrekker voor de PVV, Raymond de Roon. ,,Misschien komt dat wel door die PVV-bijeenkomst van afgelopen week in Almere. Die twee weten niet wat zij bij sommige mensen losmaken. Ik denk dat Wilders de boel ernstig onderschat. Zijn partij trekt blijkbaar ook imbecielen aan.⤝

    De NDP, die al zeventien jaar bestaat, doet voor het eerst mee in Almere. De partij richt zich op minderheden. De winkelier is vooralsnog de enige bron voor het verhaal.

    Op de website van Rondom 10 is de hele uitzending gewijd aan de verkiezingen in Almere te bekijken.

    Update 13:50 Persbureau Novum meldt in onder meer Trouw:

    Lijsttrekker van de PVV in Almere Raymond de Roon laat weten furieus te zijn. “De PVV is tegen geweld en bedreiging met geweld. Dergelijke acties behoren niet tot ons campagne-arsenaal.” De Roon denkt dat de actie is ondernomen door ‘PVV-haters’ die de partij zwart willen maken.

    Update 14:10 De PVV haalde zich eerder in Almere de woede van andere partijen op de hals door verkiezingsposters van hen over te plakken. (foto’s op de betr. site)

    De uitzending

  166. @Tweet van de dag. En één van die biblebelt-aanvoerders, Rouvoet de Precieze, ontkent het bestaan van de homofiele medemens als normaal. Om over de behandeling van de vrouwsoort binnen de SGP nog maar te zwijgen.

    Kortom: welk geloof dan ook, moet zich niet met politiek bemoeien.!!!!

  167. Zéér terechte aanvulling Drama. Wel een aansprekende oproep deze week van een setje dominee’s mbt de tegenstrijdigheid Christelijk geloof/PVV. Vind dat mensen daar wel op gewezen mogen worden.

    Het kwalijke aan religieuze partijen vind ik ook, dat de mensen van hun geloof zich zo’n beetje verplicht moeten gaan voelen om daar op te stemmen. Iemand van de SGP (doet in Zwolle niet mee) zal ook echt geen CU stemmen. Dan maar niet. Denk andersom ook.

    Vond de kwestie Jet B./CU over dat stamcelonderzoek. Ergens aan het begin van dit kabinet, ook een hele treurige.

  168. @dick

    In Almere gebeurt dus nu datgene waar ik al bang voor was: intimidatie van mensen met een andere mening…

    Partij van de vrijheid…

    Vrijheid van meningsuiting…

    Nee, ze zijn terug!

  169. En niet teruggefloten. Pfff hopen dat het een uitzondering is daar!

    Laat het niet waar zijn in ons mooie land!!

    Songtekst: De Jazzpolitie – “Ze zijn terug”

    En dan schrikt ze wakker
    Van moeder’s laatste zoen
    Die ze haar nog geven kan
    Op een Pools perron
    En dan schudt ze wakker
    En hoort dezelfde taal
    Die even leek verdwenen
    Nu weer in ’t journaal

    refr.:
    Ze zijn terug, en niet terug gefloten
    Hetzelfde slag, dezelfde vlag, hetzelfde lied
    Ze zijn terug, en niet terug gefloten
    Dezelfde steen, en toch nog weer gestoten
    Dezelfde steen

    En dan schrikt ze wakker
    Van de schop in haar gezicht
    Van vader’s koude handen
    In ’t hok waarin ze ligt
    Nog heel vaak schrikt ze wakker
    En wordt uitgemaakt voor zwijn
    Soms worden dromen waar
    Te waar om mooi te zijn

  170. ja hoor kijk maar bij sidn, hosting ook al rond dus kwestie van even doornemen hoe en wat en hij is online

    PS het was geen dompel pomp maar dus echt een waterpomp die heel veel liters p/m moet verwerken en die was speciaal gemaakt ivm de ruimte en de warmte wisselaar welke we hebben. Als het een dompel pomp was geweest had ik de stekker wel omhoog gehaald en het veluwe meer leeg gepompt 😀

  171. precies zus enzo ik heb deze uitzending ook gezien geenzins is bekend dat dit pvv aanhangers zijn. ik zag er ook een socioloog zitten die van allerlei onzin uitkraamde hij leek zich eerst nog op de vlakte te houden maar naar mate de uitzending vorderde werdt meneer steeds vijandiger tegen de pvv. en als men alleen maar jan met de pet aan het woord laat die pvv stemt en daar tegenover allerlei geleerde mensen dan wordt deze uitzending wel heel gemakkelijk een gala voorstelling van tegenstanders van de pvv.of te wel het was een zielige vertoning bij rondom tien.

  172. Bericht door dick, op 27 februari 2010 om 13:31
    @ Plantje; Nu 2 uur lang een hele geinige Limburgse band “optredens zijn in handen van Herberg de Troost, het nieuwste project van onder meer Jack Poels”.
    in “Spijkers met koppen”. Ken je ze?

    Ja, ik hoorde het ook. Leek een beetje op de “Holland America lijn” waar Jack Poels samen met Leon Giessen wat gedaan heeft. Erg mooi!

    Tren van Enkevort (ook Rowwen H?ze) deed trouwens ook mee gisteren.

  173. @WFvN: zwerf je ook nog regelmatig hier rond?

    Net nog even gekeken op het infopolitie forum. Ik wilde me daar registreren om fatsoenlijker mee te kunnen reageren. Echter, dat ging niet, omdat ik een hotmail account gebruik.

    Op mijn (naar mijn idee fatsoenlijke vraag):

    Hallo,

    Waarom is het niet mogelijk me op het forum te registreren met bovengenoemd hotmail account? Ik gebruik dit account nu al meer dan 10 jaar en ik heb hiernaast geen account dat ik gemakkelijk regelmatig kan checken

    Kreeg ik het volgende non-antwoord:

    Het is voor niemand mogelijk om met een hotmail account, of eender welk ander anoniem account te registreren. We accepteren enkel registraties van officiële provider email-adressen die niet anoniem zijn.

    Mvg
    ..::Frans::..
    Beheerder Infopolitie.nl

    Zonder verdere vorm van aanhef of uitleg.

    Dus nog maar even terug gestuurd:

    Beste Frans,

    Ok, het is ⤽een antwoord⤝. Natuurlijk niet meer helemaal van deze tijd om geen hotmail accounts te accepteren, maar het zal beleid zijn.

    Bovendien des te vreemder dat het op de site wel mogelijk is om anoniem te reageren (als je niet geregistreerd bent is dat namelijk mogelijk)

    Kan ik na registratie met mijn @home account (wat ik er dan maar voor zal gebruiken) wel instellen, dat ik mijn hotmail account voor verdere communicatie en notificatie wens te gebruiken?

    Met vriendelijke groet,
    Rudi Hendrix

    Wat een vaag gedrag op dat forum!

    Maar erger nog: je draadje is op slot gegooid! Omdat de heren er daar niet uitkomen en denken te kunnen afsluiten met:”Niemand zal het ooit zeker kunnen zeggen!” hebben ze de boel maar op slot gegooid!
    Kun jij daar bij?!? Ik niet! Dat houdt dus inderdaad in, dat (zoals jij volgens mij al eens stelde) je door de ene agent bekeurd kunt worden als je een voetganger geen voorrang geeft en door een andere agent bekeurd kunt worden als je als voetganger een auto geen voorrang geeft!

  174. Hey Plant, mogen we je vanaf nu ook aanspreken met Rudi? Of toch liever meneer Hendrix? Of toch maar gewoon Plant? Daar gaat je nickname.
    🙂

  175. Ach Zwollenaar…als mensen doorklikken op mijn naam naar de site weten ze toch wel wie ik ben.

    Ik vind het op zich niet zo erg dat mensen weten hoe ik heet…. Ik vind het gewoon wel leuk om een nickname te gebruiken.

    Reden, dat ik mijn naam er hier wel bij gezet heb is, dat ik ook de naam van de beheerder van Infopolitie.nl gewoon genoemd heb. Zou niet netjes zijn mijn naam wel weg te halen en die van hem te laten staan! 😀

    Maar als antwoord op je vraag: ik geef de voorkeur aan Plantje. (Op internet althans.) Ik heb gemerkt, dat het mensen vaak wat vrolijker stemt in discussies.

Reacties zijn gesloten.