Keuze hoofdzwembad wordt Aquabad Zwolle

Zwolle – Pellikaan Bouwgroep BV uit Tilburg mag de nieuwbouw van het toekomstige hoofdzwembad op bedrijventerrein De Vrolijkheid realiseren. Het college heeft vandaag ingestemd met het advies van de gunningcommissie. Met de ontwerpkeuze is de realisatie van een nieuw hoofdzwembad weer een stap dichterbij. Naar verwachting begint de bouw volgend voorjaar en kan het zwembad eind 2012 in gebruik genomen worden.

aquabad_zwolle.jpg

Twee inschrijvingen kwamen in aanmerking voor gunning van de nieuwbouw. Naast het plan van Pellikaan Bouwgroep BV heeft Wind Vastgoedontwikkeling BV uit Drachten een ontwerp ingediend. Vijf adviescommissies hebben elk de kwaliteit van beide ontwerpen beoordeeld en scores toegekend op een specifiek (sub)gunningcriterium uit het eerder vastgestelde programma van eisen. De criteria waarop beoordeeld is, zijn: 1) ruimtelijke, functionele en gebruikskwaliteit; 2) architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit; 3) milieu en duurzaamheid; 4) onderhoud; en  5) proces- en uitvoeringskwaliteit. De gunningcommissie heeft de scores uit de adviezen van de vijf commissies overgenomen en definitief vastgesteld.

Hoewel de scores van beide ontwerpen dicht bij elkaar liggen, luidt de conclusie van de gunningcommissie dat Pellikaan Bouwbedrijf BV economisch de meest voordelige aanbieding heeft gedaan. Sterke punten van het ontwerp van Pellikaan Bouwbedrijf BV zijn ruimtelijke kwaliteit, architectonische uitwerking, kwaliteit van de installatietechniek en proces- en uitvoeringskwaliteit.

Meningpeiling

Ook de leden van de klankbordgroep ‘Nieuw Zwemwater’ en de inwoners van Zwolle hebben kennis kunnen nemen van de twee ontwerpen. Hoewel beide ontwerpen goed scoorden, heeft de klankbordgroep haar voorkeur uitgesproken voor het ontwerp van Pellikaan Bouwbedrijf BV. Ook onder de inwoners van Zwolle lag de voorkeur dicht bij elkaar. Ruim 1500 Zwollenaren hebben de virtuele zwembadontwerpen bekeken. In totaal hebben 458 bewoners hun voorkeur uitgesproken, waarvan 45% voor Pellikaan Bouwbedrijf BV en 55% voor Wind Vastgoedontwikkeling BV.

Na de bekendmaking van het gunningbesluit bestaat er voor de afgewezen inschrijver de mogelijkheid om binnen vijftien dagen te reageren. Nadat het gunningbesluit definitief is, sluiten gemeente en Pellikaan Bouwbedrijf BV een basisovereenkomst. Hierna werkt Pellikaan haar plan uit tot voorlopig en later definitief ontwerp.

Gelijktijdig gaat de aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van het hoofdzwembad van start. Dit leidt uiteindelijk tot de selectie van de toekomstige exploitant. In de tussentijd werkt de gemeente aan de bestemmingsplanprocedure voor De Vrolijkheid en aan andere zaken die nodig zijn voordat er een bouwvergunning ligt en met de bouw begonnen kan worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Keuze hoofdzwembad wordt Aquabad Zwolle”

  1. Bereikbaarheid is zaak van de Gemeente. De aannemers worden daar niet op beoordeeld dus heeft het niets te maken met de criteria die de Gemeente stelt aan de bouw van het bad!

  2. 55% had een andere voorkeur. En dan beweren dat de uitslag dicht bij elkaar ligt? Wederom blijkt dat inspraak voor burgers een wassen neus is! Is het dan gek dat er zo weinig mensen gaan stemmen?
    Als er toch niet geluisterd wordt, vraag dan niet naar een voorkeur!

Reacties zijn gesloten.