Algemeen Log 91

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

alg._log.jpg

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 92 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

340 gedachten over “Algemeen Log 91”

  1. El met die sjaal moet ik je herkennen en het zal een genot zijn om de goede kleuren te zien die bij Zwolle passen.Ik loop nl Paars aan als ik die Oranje Maxima sjaaltjes zie en ik trek Wit weg bij die D66 sjaaltjes en krijg een Rood hoofd in het grote Wouter Bos.Blauw-Wit zijn onze kleuren,alhoewel ik zelf nog in het Groen-Wit heb gespeeld.Nu ik zie het Zwart voor de ogen tot vanavond.

  2. Brug defect tussen Zutphen en Arnhem:

    Tussen Zwolle en Arnhem rijden minder treinen door een defecte spoorbrug.

    Verwachting: Houdt u rekening met een extra reistijd van 15 – 30 min. De verstoring is naar verwachting rond 16:00 uur verholpen.

  3. H’mmm , dus rond 24.00 / 00.30 u. de voorlopige.
    Dan kies ik vanavond eerst, voor het wekelijkse bal trap avondje en wat lui zweet weg te werken op een sportpark in Zuid.
    Ik zag hier in zuid aardig wat turfjes staan plus dat we even moesten wachten op enkele mensen voor ons. Ik ga er vanuit dat er nog wel enkele percentages bij komen. Laters.

  4. Potjandorrie alweer log 91 ben je even een dagje weg.

    @Koko heb je van het weekend even tijd voor de site? Donderdag of vrijdag gaat hem hier niet worden.

  5. @ Ingrid, nee hoor wel weer erg gelachen tussen de notabelen daar. Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij/zij stemt. Je mag je mening niet geven als stembureaulid, maar kwinkslagen moeten kunnen volgens mij.

  6. @Dick ik heb gestemd. Hier in dat christelijke bolwerk had je buiten gelovigen de keus VVD Gemeentebelangen en PvdA, stond in het hokje dacht aan die gezellige zaterdag dus het is jou partij geworden alles is beter als de CU

  7. Derk, er is voor jou geen enkele partij waar je je tot aangetrokken voelt? Buiten het programma om… Zeg maar zo’n beetje in de trant van die jongen van gister, omdat mijn vader er altijd op stemt oid;D

  8. LOL Natascha Natuurlijk heb ik hun programma’s wel na gelezen en kwam tot mijn schrik bij de pvda uit hier in zwartewaterland.

  9. Weet je hoe ze hier de raadsvergadering beginnen? Met een gebed! Die Wolting spoort echt niet hun geven om gezin ect ect maar ik heb meegemaakt dat een gezin hun huur niet kon voldoen en aanklopte bij de gemeente hun gewoon zeiden Ga maar naar het Leger des Heils Kijk dat waren woorden uit Woltings ( CU) zijn mond.

  10. Bericht door ingrid, op 3 maart 2010 om 19:29
    Oh Derk als je daar maar over heen komt.

    Dat ga ik landelijk dus echt niet stemmen he 😉 Want als die een kabinet kunnen vormen dan hebben we 4 jaar plezier in het land ( trouwens wel een kabinet dan wat eens 4 jaar vol maakt) Maar daarna krijgen we denk ik 8 jaar ellende om de uitgegeven centjes weer te bezuinigen

  11. Derk, dat worden van die dromen waar Bos en Dick aan tafel zitten te kletsen over gakballen die Koko heeft gemaakt 😀

  12. Bericht door Tim, op 3 maart 2010 om 19:38
    Wanneer worden de eerste exit-polls verwacht?

    Nou dick is vrij stil dus druk aan het WERK Las ergens iets van 22.30 en 23.30 Trouwens je kunt het volgen op het weblog hier via de stream

  13. Bos en Dick aan één tafel??? hahahahahaha dan weet ik wel wie het woord heeft;)

    Derk ik hoor wel, je weet me te vinden8) of thuis of in de schuur. In beide gevallen de HJtjes bij de hand:D;)

  14. @Dick

    Las op PvdA Zwolle het volgende (geschreven door lijsttrekker Eefke Meijerink):

    “Het is bijna zover, bijna weten we of we de komende raadsperiode de slagkracht houden om ervoor te zorgen dat alle mooie, sociale dingen die we de afgelopen jaren hebben geregeld niet zomaar worden wegbezuinigd. Andere partijen zie je al likkebaardend kijken naar de dingen waar ze graag een streep door zouden zetten. Het gratis openbaar vervoer voor ouderen met een laag inkomen en Hedon staan op de eerste plek, het CDA wil daar maar wat graag vanaf.”

    Nu hoor ik dat PvdA-wethouder Martin Knol recentelijk opeens met een nieuwe tegenvaller is gekomen van 1,5 miljoen euro en dat ook de PvdA bezuinigingen op Hedon bekijkt.

    Weet jij daar iets meer van?

    Ga je vanavond nog heen?

  15. Bericht door ingrid, op 3 maart 2010 om 20:07
    @ Derk, ach ja op zondag voor in de kerk, en de rest van week…..

    De rest van de week? He rij hier zondagavond eens over het industrie terein. Na 21.00 uur branden er de lichten en je ziet dat er tv/video aan staat 😉 Het begint al op zondag dat gehuichel!

  16. Hoe is het met de zenuwen Freddy?

    De wedstrijd staat vanavond trouwens in het teken HIV/aids…. Rode veters in de schoenen 😀

  17. @Elrey. Was wel zo netjes geweest van PvdA als ze het “lijkje” uit de kast van Martin Knol ook op de website hadden gezet. Die minimaal 1,5 miljoen euro Xtra dek je niet, zoals PvdA wil, met alleen bezuinigen op TOP sport. hier gaat maar 126000 euro per jaar in om!:o

  18. @Freddy Eikelboom

    Besteed de gemeente Zwolle jaarlijks maar ?? 126.000 aan topsport? IK wel eens zien hoe Zwolle dan scoort in de ranglijst van gemeenten met +100.000 inwoners. Dat is echt weinig gelet op FC Zwolle, Landstede basketbal en volleybal alsmede de squash die alle op behoorlijk niveau de Zwolse eer hooghouden en hetbewezen belang van topsport voor de breedtesport c.q. volksgezondheid!

  19. @Freddy Eikelboom

    Slechts 126.000 euro op jaarbasis voor:

    FC Zwolle
    Landstede basketbal
    Landstede volleybal
    Squash

    Dan mag Zwolle zich geen sportstad noemen!

    Andere gemeenten met +100.000 inwoners besteden veel meer vanwege het belang van topsport voor de breedtesport c.q. volksgezondheid!!!

  20. Woooowwww dat noem ik nog eens kippenvel!

    Net tijdens het Wilhemus komt de vrouw van Joop Steggink gewoon vol in beeld, dat was een super mooi moment!

  21. Heb het net niet gezien Natas, maar wel toevallig zo kort na zijn heengaan.
    Je zou bijna denken dat Joop Steggink van bovenaf nog een beetje invloed heeft uitgeoefend.

  22. Bericht door Koko Hattem, op 3 maart 2010 om 21:08
    Heeft Dick wel een telraam meegenomen?

    Dick heeft zo de vingers moe van het handmatig tellen! Gebruikt die eens die ander handspieren ipv typen :D:D:D

    Dick post niet dus nu is die echt hard aan het werk

  23. Bericht door Koko Hattem, op 3 maart 2010 om 21:10
    ASSENDORPER heeft stado het stemlokaal ook open?

    Wegens ziekte ben ik al een tijdje niet meer in dat lokaal geweest.

  24. Bericht door Larry, op 3 maart 2010 om 21:52
    Soms ben jij goed gelovig Derk.

    Hmm leer hem kennen, hij praat en blauwevingers zal die niet krijgen ;D

  25. Ja Koko, ik ben behoorlijk ziek geweest en heb nu nog veel last van vermoeidheid. Overdag om de drie uurtjes een uurtje slaap. Zal ook wel weer overgaan.

  26. Bericht door Zwollenaar is back, op 3 maart 2010 om 22:46
    haha, toen was het ook een focus!

    Ben jij dat? Of was je toen al zo gefocusT op een focus? 😉

  27. @ Natascha, jou posting 20.57 u.
    Heel fijn dat jij dit hebt mogen zien en ervaren. Jij hebt dit niet zomaar gezien. Dit was inderdaad een (kleine) boodschap. Dat jij het ervaart als kippenvel moment geeft al aan dat het een kadootje was. Waardeer en koester het. Dit zijn van die boodschapjes die heel bijzonder zijn. Als wij elkaar binnenkort weer zien zal ik met jou hierover graag even willen praten. Ik zal jou enkele van mijn boodschapjes vertellen. Dit bewijst alleen maar dat er meer is tussen hemel en aarde. Nogmaals, koester het.

  28. Bericht door dick, op 3 maart 2010 om 23:28
    Yesss

    Proost op de grootste,

    waarom blijft mijn post bij de admin hangen?

    Van 6.15 tot 23.00 de democratie gediend…

    Het was een enerverende dag, zou GJ Droge zeggen

    Boven water?

  29. Net terug uit de ketine. Deze was tevens stembureau. Na het balletje trappen, tijdens een paar goud gele rakkers en de tweede helft van Oranje, werden de stembiljetten geteld. Bij sommige partijen lagen grote stapels en er waren ook partijen waar geen stembiljet bijlag.
    Helaas wist ik niet meer uit mijn hoofd welk nummer alle partijen hadden. Ik ben benieuwd hoe het geworden is, in Zwolle.

  30. Grote klasse Derk (19:16), wist dat ik op je kon vertrouwen 😉
    Zag de foto van dat oranje oud-gemeentehuis….ernstig! Toch wil de SGP Zwartewaterland zich onderscheiden van de PVV. Ze doen nl voorkomen dat ze wel wat met cultuur hebben.

  31. Wat denk je zelf El…ik werk we zelf uit de naad voor de democratie maar ga niet naar een poppenkast kijken/shawlzwaaien.

  32. Papa om 23.30. Mooie bijdrage. Als je het zo ervaart als Natas denk ik ook dat het wel iets meer is als iets “toevalligs”.

    @Derk, nee das niet mijn Focus, kom niet zo vaak op WKC Zuid maar was al wel tijdje gefocust inderdaad;)

  33. @ Koko, 21:08; 1208 of 1209 niet eens betalende toeschouwers….die voor 99% gezellig en goedgemutst waren. Enkele Zwolse notabelen. Sommigen zelfs in gekleurde broeken. Maar geen capsones he; dan kicken we ze eruit. Kende dit stembureau niet, maar best de moeite waard om terug te komen. Telraam?; hoofdrekenen als de beste 😉

  34. @ Zwollenaar is back, heb het zelf diverse keren mogen ervaren. Je moet er voor open staan, maar dan zijn het hele mooie ervaringen.
    Dankje voor jou opmerking.

  35. @ Derk, 23:33; Njet dus. Zweer je: geen onvertogen woord! Ook een mailtje die kant op….denk dat het om beeldvormig gaat.

  36. Nee Dirk,
    Gemeente krijgt een andere steun als landelijk van mij.
    Geen porum trouwens al die groen, rooie,oranje rozen en sjaals.

  37. @ Dick, wat ik gezien heb van de tweede helft, was ik wederom blij dat ik niet in het stadion zat, want dat zou ik zonde van mijn tijd gevonden hebben, terwijl ik een grote oranje fan ben en ook met enige regelmaat wedstrijden in het buitenland bezoek. Ik ben blij dat ik zelf een balletje heb getrapt.
    Maar heb jij je een beetje vermaakt vandaag.
    Ik ga nu even luisteren en kijken naar H.J. M.

  38. Kickert, dat shawlen-gezwaai is te walgelijk voor woorden. We hadden het er vanmorgen over. Er zijn zelf, in een bloedhete omgeving, mensen met én shawl en strak in t’ pak gesignaleerd 😮 Ook op een niet nader te benoemen stembureau. Waar overigens ook mannen in gele en paarse broeken rondliepen. Het is soms zo afschuwelijk beklagenswaardig aanstellerig….Maar goed word je nog kampioen met je team?

  39. Tjonge wat een trieste volksverlakkerij toch: Het NL’s voetbalteam en oefenpotjes >:( Dan vinden ze het ook nog gek dat we soms liever naar een ijshockey-potje kijken: sneller, geen dode momenten, meer bezieling. Laat maar! Bedankt voor de info.

  40. Papa, heb me uitstekend vermaakt met al die (99%) voor mij onbekende mensen. Het blijft toch beregaaf om de hele dag met mensen te werken. Misschien toch maar eens de bakens verzetten.

    Aan te bevelen trouwens: stembureau. Hoe is ’t met Houten (Henk-Jan) Klaas?

  41. Ach Dirk, als ik me al druk moet maken over de kleur van kleding of het lopen in pakken dan is het hek van de dam.
    Alle partijen die nu blij zijn over de grote zogenaamde wint(dit komt omdat ze 4 jaar geleden grote verlies hadden) hebben over 4 jaar weer verlies, 4 jaar later weer winst etc.
    Ik kijk trouwens niet eens na mannen in pakken, gele of rooie broeken.
    Wel na mantelpakjes, rooie jurkjes etc;)

  42. Dick, noemen ze dat geen fans?
    Op een tribune, waar ik met enige regelmaat zit, Berkum kant, zitten ook wel “fans” in het blauw-wit en met diverse blauw(witte) “sjaaltjes”.
    Soms, verruil ik dat voor de kleur oranje.

  43. @ Kickert, als wij ons verdeurie al niet druk meer moeten gaan maken over kleur, cijfers en kleding….waarover dan wel Kickert? Wij hebben toch godsamme alles al wat ons hartje begeert?

    Ach ja, cijfers manipuleren in je eigen voordeel is ook al zo oud als de weg naar Rome. Wel een mooie comedy toch en een gezellig volksspel.

    Rooie schoentjes ook, Pffff heb vandaag weer een paar topperTs gezien. Hoest daar in de polder dan: de mooiste vrouwen op polderlaarzen in de zaak?

  44. @ Papa, die blauw-witte fans betalen om hun ploeg te zien waar ze zielsveel van houden. Deze shawls proberen vaak ter meerdere glorie van zichzelf en meeliftend op partij in beeld te komen.
    Hier hangen ook gewoon een blauw-witte WVF-sjaal (gewoon sjaal als je ervoor betaald hebt) een rood-witte Ajax-sjaa en een Oranje sjaal. Wil nog graag een authentieke groen-witte PEC Zwolle-sjaal maar de dealers (Kickert en Rudeboy oa) willen me de link niet geven. Hij hoort hier wel in huis, da’s zeker!

  45. @ Papa, 00;26 mooi, nixxx gemist dus. Soms lees ik iets liever, of minstens evenlief; via het bloedsnelle en onvolprezen WeblogZwolle 😀

  46. @ Dick, voor die groen-witte PEC Zwolle-sjaal, ik weet het niet, maar misschien kun je Edwin, ElRey, Natas of misschien Wichert eens vragen of zij hierin een weg(getje) weten. Zeer waarschijnlijk ook nog wel andere mensen die met enige regelmaat op dit log komen. Plaats een oproep of misschien een markt plaats op het net.

  47. Zal wel eens bij WVF om me heen vragen. Maar ik wil niet zo’n luizig, verrafeld ding waar het nekzweet niet meer uit te stomen is. Wordt vervolgd, bedankt voor het meedenken.

    Zat ff op een ander topic te zoeken naar ene Annemieke, waar ook al geen spoor van te vinden is ondanks de verwijzing die ze noemen. Weet het “lekker belangrijk”…..later!

  48. Bericht door dick, op 4 maart 2010 om 00:45
    @ Zwolse, tevreden? Nog 3 maanden om de boodschap bij de AssendorperT door te laten dringen

    Denk dat ik maar eens met Assendorper om de tafel moet gaan zitten:).

    En ja ben redelijk tevreden,goed om te zien dat de PVDA op de terugweg is.

    Net brekebeentje Balkenende gehoord,krijg je spontaan maagzuur van.:o

  49. Strak plan Zwolse….ff een kerkbezoekje of zo inplannen.

    Balk, onze selectieve uitsluiterT. Heeft net weer goed op de klootjes gehad van Bea, dat ie 4 kabinetten in 8 jaar naar de kloten hielp. Nu wordt het weer écht lachen met hem. Gaat ie proberen stoer te doen, en ferm-gewauwel uitslaan. Tjonge, wat een vertoning toch!

    Trusten als je er aan toe bent.

  50. @ Dick, Annemieke Verhagen ?????

    @ Zwolse, ik ben benieuwd of J.P.B. ook daadwerkelijk de lijsttrekker wordt van het CDA, zie een eerdere post die ik hierover geplaatst heb.
    Ik geloof alg.m.log 89

  51. Papa.

    Denk wel dat J.P.B.de lijsttrekker gaat worden.Geen enkele partij zal zo kort voor de verkiezingen een nieuwe lijsttrekker aantrekken.

    Maar laat hem maar mooi blijven des te meer zal het CDA hier op afgerekend worden.

  52. Beste bezoekers van Weblog Zwolle,

    We geven onze data niet snel prijs, maar voor deze ene keer de uitzondering.

    Tijdens de live-uitzending van de verkiezingen keken ongeveer 28.000 bezoekers naar de beelden. In totaal was het aantal hits op de website meer dan een miljoen woensdag!!

    Weblog Zwolle is van ons allemaal, want zonder onze bezoekers geen actieve website Gefeliciteerd iedereen!

    Redactie Weblog Zwolle

  53. Bericht door Henk, op 3 maart 2010 om 22:41
    Op 1 juli 2009 waren er al zowat 100 reacties op het weblog mbt de auto die op het zebrapad geparkeerd stond op de patriottenlaan https://www.weblogzwolle.nl/content/view/12509/55/

    maar de auto’s blijven er staan zoals ook vandaag.

    Henk…het is heel simpel: die auto staat niet op het zebrapad! Daar zijn gewoon parkeervakken aangelegd. Het is een beetje een vreemde situatie, maar heel waarschijnlijk tijdelijk. Wacht even af hoe het eruit ziet als het winkelcentrum af is.

    Toevallig had ik het er afgelopen week nog met mijn vriendin over. Wij staken netjes bij dat zebrapad over en een automobiliste moest me toch een partij op de rem om op tijd voor mij stil te staan! Altijd leuk 😉
    Zag ik dat de stomme doos tot overmaat van ramp ook nog eens geen gordel droeg.

    Maar daar ontbreekt het bij de meeste voetgangers ook nog aan: even naar het zebrapad lopen om daar over te steken. De meeste mensen zwalken bij het kruispunt zelf maar ergens de weg over.

    In ieder geval: wij kwam (wederom) tot de conclusie dat de situatie vreemd is, maar waarschijnlijk tijdelijk. Gewoon even afwachten dus.

  54. Goedemorgen allen,

    Dick jou partij heeft in hattem behoorlijk moeten inleveren, de CU heeft hier gewonnen.

    Moet ik aan verhuizen gaan denken:D:D;)

  55. @plante

    het is heel simpel: die auto staat niet op het zebrapad! Daar zijn gewoon parkeervakken aangelegd. Het is een beetje een vreemde situatie, maar heel waarschijnlijk tijdelijk. Wacht even af hoe het eruit ziet als het winkelcentrum af is.

    kijk er zijn heel wat moppen over gemeente ambtenaren, maar je dacht toch niet dat een zwolse gemeente ambtenaar een parkeervak op het zebrapad laat aanleggen ?

  56. Goedemorgen,
    @admin, ook gefeliciteerd met de uitslag, hier doen jullie het voor wat een succes gisteren, en de afgelopen weken met de discussie avonden.
    Ben benieuwd hoe de reactie’s naar jullie waren, door de partijen n.a.v. de discussieavonden.

    @ Tim, van welk soort is Koko dan als hij niet onder de catogorie mensen valt ;D

  57. @ Papa, goedemorgen. Ja, zij heeft ook op de 7sprong les gegeven. Het was gister te laat om ff na te vragen en ik zag geen foto. Doet nu hetzelfde op het CCC als wat wij er altijd al deden. Helaas kregen wij er geen geld voor[/url] >:(

  58. @ Papa, Balk wil inzetten op een gevecht met de PvdA. Gister gaf Wouter al aan dat CDA een bizar PVV-standpunt heeft. Net een meisje uit Almere over de 7e veilige stad van NL, waar PVV ze gewoon een onveiligheidsGEVOEL heeft aangepraat. Ze nemen vast hun verantwoordelijkheid niet door in de coalitie te gaan.

    Tjonge wat is er in Den Helder gebeurd….Tante TON hahahaha

  59. PVV grootste partij in Almere, ben benieuwd wanneer daar een nieuwe raad zal zitten. Laten ze maar goed met modder gooien, er veel aandacht aan besteden, hopelijk gaat in de rest van Nederland voor 9 juni de open ogen.

  60. @ Koko, goeiemorgen. Voorzichtig denken is niet verkeerd. Bovendien is Zwolle met VVD, D’66 en Swollwacht (die het ook ultra vaak met de VVD eens zijn) nogal sterk in markwerking. Je mag hier je gakbaldraadje zelfs zondag aanbieden 😀

  61. @ Derk, goeiemorgen. En jij meent het wel 😮

    Tim, Plantje en Ingrid ook goeiemorgen.

    En @admin, inderdaad ook gefeliciteerd met de verkiezingsgerelateerde-uitslag.

  62. NL 2-1 USA

    Tja, ik denk niet dat we hier veel over hebben te zeggen. Zonde van het tegendoelpunt, maar ach, het was maar vriendschappelijk.

  63. @Dick en Papa
    Ik heb zelf niet eens een groen witte, me vader heeft er nog wel 1 die moet ik toch maar eens hierheen zien te halen;)

    @Papa
    Ik geloof ook wel in zulke dingen alleen moet ik er niet te lang bij stil gaan staan anders ben ik bang dat ik er naar op zoek ga om bevestiging te krijgen van bepaalde mensen en dan zou het natuurlijk wel eens kunnen gaan tegenvallen…

  64. Thomas van ’t Hek, had het er net op Radio 1 over Tim. Wéér een skandalige Nigel de Jong-overtreding gesignaleer meldde hij.
    Huntelaar juichte erg blij. Dat waren zijn hoogtepunten.

    Andy v/d M. naar PSVouw….Levert ?? 5.000.000,= op Hoe is mij onbekend? Blonk uit in flinke horloges en stoere auto’s. Ver voor Balk-I.
    Was bij De Godenzonen wel heel goed.
    Volgens Thomas van ’t Hek geeft de aankoop de desulate toestand van het Nederlands voetbal aan….

    Maar goed Tim:
    Eigenlijk zou de focus er nu maar weer eens naar écht belangrijke zaken moeten worden gefocussed:

    RAMP IN CHILI

  65. @ 8:43, de gillende zelf zei gister: de groeten met het lijsttrekkersdebat. Ik ga feestvieren….. Zijn kierende kudde vindt het helemaal geweldig.

  66. Zo meteen naar een crematie, 20 jarige broer van een teamgenoot van mijn jongste zoon, zat in een rolstoel en was er iedere thuiswedstrijd bij. Vreselijk voor dit gezin. Ook dit hoort helaas bij het leven.

  67. Dat doen ze goed in Spakenburg!

    Beste voetballiefhebber,

    In het verleden heb je de derby der derby??s bezocht of heb je aangegeven hierover graag op de hoogte te worden gehouden. Binnenkort, zaterdag 10 april 2010 aanvang 15.00 uur, is het weer zover. Nadat in de heenwedstrijd Spakenburg de driepunter meenam is IJsselmeervogels er alles aan gelegen om datzelfde huzarenstukje aan de Blauwe zijde van de Westmaat op te voeren. IJsselmeervogels voert momenteel de ranglijst aan, maar direct daaronder zijn er nog verschillende clubs die op het vinkentouw zitten, waaronder Spakenburg. Meer nog dan andere jaren staat het kampioenschap van de Hoofdklasse B op het spel, maar bovenal natuurlijk ook de eer van het dorp. Ook de plaatsing voor de Topklasse brengt dit seizoen extra spanning met zich mee. De derby van 10 april is dit jaar daarom de wedstrijd waar de belangrijkste prijzen verdeeld gaan worden.

    De beide sfeerteams van de verenigingen zullen met hun (ludieke) sfeeracties waarschijnlijk weer alles in het werk stellen om dit deel van de derby in hun voordeel te beslissen. Bekijk voor sfeerbeelden

    http://www.spakenburg.com/gallery2.php?id=223 http://www.spakenburg.com/gallery2.php?id=222

    De afgelopen jaren werden de derby??s bezocht door bijna 8.000 toeschouwers. In het vorige seizoen werd de derby aan de Blauwe zijde op dag bezocht door meer dan 8.000 toeschouwers en was de derby, ondanks de ijzige kou, voor het eerst uitverkocht. De derby mag zich derhalve verheugen op een toenemende belangstelling. Indien je zeker wilt zijn dat je deze clash tussen de twee giganten van het amateurvoetbal mee kan beleven kun je kaarten in de voorverkoop aanschaffen via de Ticketshop van SV Spakenburg. Druk daarvoor op bijgaande link http://www.spakenburg.com/menu/?onlinekaartenbestellen .

    Bekijk http://www.spakenburg.com voor het laatste nieuws over de derby en over SV Spakenburg.

    Wij hopen je graag op 10 april a.s. te zien op de Blauwe zijde van de Westmaat

    Bestuur SV Spakenburg

  68. @Derk boek maar voor 5 personen extra:D
    o ja en een 40ft container voor m,n spullen;)

    Tim val ik nie onder de categorie mensen???? 😉

  69. Verschillende geluiden uit Rotjeknor:

    De PvdA won in Rotterdam zo nipt, met slechts een paar honderd stemmen verschil, dat Leefbaar Rotterdam hertelling eist. Beide krijgen 14 zetels.

    Tja, Pastors heeft beloofd op te rotten als hij geen wethouder wordt.

    Alles uit de kast: Bananenrepubliek….hertelling!!! Benieuwd wie dat dan zou moeten doen…..Hoe is die test met die nieuwe stemcomputer in De Achterhoek afgelopen? Stemcomputers; dat waren nog eens tijden

  70. @Dick 8.56 iedereen goedemorgen.
    Lasofiets is naar rusland verkocht voor 5 meloenen, en vdmeide was transfervrij (al een poosje). Rutte heeft hem in de vorige eeuw bij Twente nog in de selectie gehad.

  71. Ingrid zo betrekkelijk is alles .Je maakt je druk om een paar stemmen en voor hetzelfde geld heb je een boel narigheid.Sterkte voor iedereen

  72. Bericht door Henk, op 4 maart 2010 om 08:11
    @plante

    het is heel simpel: die auto staat niet op het zebrapad! Daar zijn gewoon parkeervakken aangelegd. Het is een beetje een vreemde situatie, maar heel waarschijnlijk tijdelijk. Wacht even af hoe het eruit ziet als het winkelcentrum af is.

    kijk er zijn heel wat moppen over gemeente ambtenaren, maar je dacht toch niet dat een zwolse gemeente ambtenaar een parkeervak op het zebrapad laat aanleggen ? [/quote]

    Nee, ik denk niet, dat het zo ontworpen is.

    Ik denk dat ontworpen is:
    -het zebrapad op die plek
    OF
    -de parkeervakken op die plek

    Ik denk persoonlijk het zebrapad er gepland hebben en dat ook alvast getekend hebben. De parkeervakken zijn er vast tijdelijk om even wat extra parkeerplekken te creëren.
    Laten we gewoon even afwachten welke van de twee verdwijnen als het winkelcentrum af is. Als er dan nog niets verdwenen is kunnen we alsnog gaan piepen.

    Bovendien staat deze auto niet OP het zebrapad… Op dat stuk parkeervak is namelijk geen zebrapad getekend. Het zebrapad begint pas bij de rijbaan.

  73. @ Drama; Goeiemorgen en bedankt!
    Lasofiets is naar rusland Doeiiiiiiiiiiii, Laso….
    Oh ja Andy heeft ook nog ff in de Grolsch-veste gespeeld. Nou ja, lijkt gerommel in de marge.

  74. Jammer! Ben hoe langer hoe meer benieuwd naar dat unieke brondgroeneikenhout geluid van Litter.

    Dat ze jou nog wat kunnen leren 😮

    Nou ja pees ze. En niet thuis vertellen he!

  75. Nu deze verkiezingen over zijn kunnen we dan aub het nu weer gewoon een maand of 2 het hebben over gakballen, voetbal, winterbanden (wat mij betreft), muziek en verkeer???!!!:D

  76. En Chili, en live-optredens in Zwollywood, en Loesje ,en terrasjes, en kroegen/cafe’, en gezelligheid, boten, en ons kent ons, en Berkum en sex?

  77. SP-partijsecretaris Hans van Heijningen:

    Kant had haar kritiek op Wilders anders moeten verwoorden
    Partijsecretaris Hans van Heijningen van de SP heeft kritiek geuit op de uitspraken van partijleider Agnes Kant over Geert Wilders. Kant noemde zei maandag in een debat dat Wilders zondebokken zoekt en dat de geschiedenis leert dat dat gevaarlijk is.
    Van Heijningen zegt dat hij wel achter de boodschap van Kant staat, maar dat hij het anders zou hebben verwoord.
    “Wilders is de vertolker van de tegenstelling wij-zij en het is lastig daarbij onderscheid te maken tussen de persoon en de partij”, aldus Van Heijningen.
    Toch staat zowel volgens Van Heiningen als partijvoorzitter Jan Marijnissen de positie van Agnes Kant niet ter discussie.

  78. Staphorst ?? In een woning aan de Kon. Julianastraat is donderdag 4 maart het levenloze lichaam aangetroffen van een van de bewoners. De jongen werd gevonden door een familielid. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het overlijden is. Om uit te sluiten dat er sprake is van een misdrijf, heeft de politie een onderzoek ingesteld.

  79. Bericht door dick, op 4 maart 2010 om 14:07
    Guns ’n Roses nu Tim….Paradise City….ook beregaaf!

    Ik zong eens
    Welcome down to the paradise city where the girls are green and the grass is pretty… 🙂

  80. @plantje

    Bovendien staat deze auto niet OP het zebrapad… Op dat stuk parkeervak is namelijk geen zebrapad getekend. Het zebrapad begint pas bij de rijbaan.

    Maar een zebrapad behoort toch bij de stoep te beginnen en aan de overkant bij de stoep te eindigen……

    Maar verder kan de chauffeur van de desbetreffende auto toch ook wel zien dat ie de voetgangers die gebruik maken van het zebrapad blokkeert.

    Ze moeten nu slalommend om de auto heen. De wijkmanager moet gewoon de pot met verf pakken en het parkeervak wit maken. Dan is het voor iedereen duidelijk, hoop ik

  81. Bericht door drama123, op 4 maart 2010 om 16:34
    “where the girls are green and the grass is pretty…”

    Kan ook veelbelovend zijn….

    Die dames ziet Tim wel in het groen als die het grass heeft opgerookt

  82. Toch weer ome Jan?

    http://nos.nl/artikel/141519-portret-agnes-kant.html
    —–
    Kijk maar uit Tim….als het gras 2 kontjes hoog is…

    Je kunt altijd de grote plas nog over:

    Spring Break, de dolle Amerikaanse studententraditie
    Ontsporen voor de lol in infographic
    In maart reizen Amerikaanse studenten ieder jaar massaal af naar de zon om zich te buiten te gaan overmatig alcoholgebruik en ander plezier. Die vakantie wordt ‘Spring Break’ genoemd.

  83. De uitslag van gister maar dit van eergister vooral…

    SP corrigeert Kant

    Partijsecretaris Hans van Heijningen: Kant had haar kritiek op Wilders anders moeten verwoorden
    Partijsecretaris Hans van Heijningen van de SP heeft kritiek geuit op de uitspraken van partijleider Agnes Kant over Geert Wilders. Kant noemde zei maandag in een debat dat Wilders zondebokken zoekt en dat de geschiedenis leert dat dat gevaarlijk is.

    Van Heijningen zegt dat hij wel achter de boodschap van Kant staat, maar dat hij het anders zou hebben verwoord.

    “Wilders is de vertolker van de tegenstelling wij-zij en het is lastig daarbij onderscheid te maken tussen de persoon en de partij”, aldus Van Heijningen.

    Toch staat zowel volgens Van Heiningen als partijvoorzitter Jan Marijnissen de positie van Agnes Kant niet ter discussie.

  84. Was heftig allemaal vandaag, het was heel druk, we puilden de aula uit, snap niet, dat hier niets aan gedaan word, heb al zo vaak een crematie/begrafenis mee gemaakt waar je echt als sardines in een blik zat. Nu ook weer, er viel zelfs iemand flauw te gek voor woorden.
    Voor een zo’n grote stad moet het toch mogelijk zijn om dit te verbeteren.

    Omdat Michiel een echte FC Zwolle fan was die er iedere thuiswedstrijd was, begonnen we met een instrumentale versie van ik ben een zwollenaar. Mij kon je opdweilen.

  85. Dak jullie allemaal, het was voor de jongens van het team die erbij waren heel wat, je beseffen dat niet alleen oude mensen sterven.

  86. Sterkte ingrid leven is soms moeilijk.

    @drama123 je moet bij Ik wil deze smiley gebruiken voor/als: Forum aan klikken en die string plakken copie doen

  87. Bericht door dick, op 4 maart 2010 om 00:45
    @ Zwolse, tevreden? Nog 3 maanden om de boodschap bij de AssendorperT door te laten dringen

    Denk dat ik maar eens met Assendorper om de tafel moet gaan zitten.

    Ha die Zwolse, je mag met mij altijd om de tafel zitten, maar als ik iets in mijn kop heb zitten dan krijg je dat er niet gemakkelijk uit.
    😉

    Moet wel toegeven dat ik gisteravond op de valreep toch nog even heb gestemd. Lokaal is toch iets anders dan landelijk.

  88. Om te beginnen sterkte voor Ingrid!

    Wat betreft Kant, vind het, ondanks dat ik het niet met haar partijstandpunten eens ben, een moedige stap. Hoeveel politici nemen hun verantwoordelijkheid nog na een verlies.

    Sommigen spreken zelfs over “een diep dal, waar we uitgekomen zijn” terwijl ze een derde van de zetels verloren hebben :'(

  89. Bericht door Brug, op 4 maart 2010 om 22:23
    Sommigen spreken zelfs over “een diep dal, waar we uitgekomen zijn” terwijl ze een derde van de zetels verloren hebben
    Ik weet niet wie het gezegd heeft

    Bericht door ASSENDORPER, op 4 maart 2010 om 21:52
    Moet wel toegeven dat ik gisteravond op de valreep toch nog even heb gestemd. Lokaal is toch iets anders dan landelijk.

    Hmm nou ben ik benieuwd op welke partij maar als je dat niet wilt zeggen begrijp ik dat ( SGP jou kennende 😀 )
    Knap dat je toch nog gegaan bent.

  90. Da’s het voordeel van een dal, heren. Dat je eruit kunt komen. Als je genoeg vaardigheden hebt (en ervaring als bijvoorbeeld crisispremier) kom je er zelfs véél sterker uit.

    Super, idd AssendorperT; niet gestemd is….ach lang zat over gehad. Wat ga je 9 juni doen?

    Besef wel dat D’66 lang niet meer het D’66 van van Mierlo is. Dat die man nog niet eens een kruisverhoor wordt afgenomen over wat hij van de huidige VVD-koers vindt.

  91. Die H & B hebben toch leuke muziek[/url] morgen, voor degene die het kunnen horen, Cambuur-FC live. Morgen maar eens naar luisteren ipv 3fm.

  92. Bericht door dick, op 4 maart 2010 om 22:42
    Da’s het voordeel van een dal, heren. Dat je eruit kunt komen. Als je genoeg vaardigheden hebt (en ervaring als bijvoorbeeld crisispremier) kom je er zelfs véél sterker uit.

    Mooie klus voor jou dick!

  93. @Derk, deed de SGP hier wel mee? Ik heb daar helemaal niet naar gekeken. Ik heb mijn stem aan Wichert gegeven al vraag ik mij wel af of hij wat kan gaan betekenen voor Assendorp.

    @Dick, wat ik op 9 juni ga doen? NIKS.

  94. Moeten maar eens een strategisch plan opstellen. In een interessante omgeving met o.a. inspirerend eten en drinken.

    Ben weg, laterrrrrrrr

  95. Bericht door dick, op 4 maart 2010 om 22:49
    Moeten maar eens een strategisch plan opstellen. In een interessante omgeving met o.a. inspirerend eten en drinken.

    Geen gek idee, vooral dat inspirerend eten en drinken 😀 ASSENDORPER is ook al aan de betere hand nog meer animo?

    Bericht door ASSENDORPER, op 4 maart 2010 om 22:49
    @Derk, deed de SGP hier wel mee?
    :D:D:D
    Dat je hem aan Wichert hebt gegeven zeg pffff Die is druk met Westenholte als ik dat zo lees met lijst trekken, deur bezoeken aldaar.
    Zit trouwens wel een leuke gelegenheid daar waar ze ook nog versnaperingen tijdens het drinken doen

  96. Bericht door Derk, op 4 maart 2010 om 22:57
    ASSENDORPER is ook al aan de betere hand nog meer animo?

    Klopt Derk.

    Dat je hem aan Wichert hebt gegeven zeg pffff Die is druk met Westenholte als ik dat zo lees met lijst trekken, deur bezoeken aldaar.
    Zit trouwens wel een leuke gelegenheid daar waar ze ook nog versnaperingen tijdens het drinken doen

    @Derk, vraag me ook wel af of hij weet waar Assendorp ligt.:)

    In die tent in Westenholte ben ik lang geleden wel eens geweest. Ligt niet echt op de route voor iemand uit Assendorp, maar wie weet binnenkort.

  97. Maar een zebrapad behoort toch bij de stoep te beginnen en aan de overkant bij de stoep te eindigen……

    Ja, in een situatie die klopt en “af” is wel ja…

    Maar verder kan de chauffeur van de desbetreffende auto toch ook wel zien dat ie de voetgangers die gebruik maken van het zebrapad blokkeert.

    Zo kan ik net zo gemakkelijk zeggen, dat voetgangers toch ook wel kunnen zien dat het wat raar is om over een parkeervak te lopen om naar het zebrapad te komen. Ik ben het wel met je eens dat het een vreemde situatie is, maar om nu een automobilist die zijn auto netjes in een vak zet de schuld te geven is te kort door de bocht!

    Ze moeten nu slalommend om de auto heen. De wijkmanager moet gewoon de pot met verf pakken en het parkeervak wit maken. Dan is het voor iedereen duidelijk, hoop ik

    Laten we hopen, dat wijkmanagers niet dat soort initiatieven zelf gaan opzetten! Misschien is zo’n initiatief wel in de eerste plaats de oorzaak geweest van deze situatie!

    Maar dan de grote vraag: MOET het NU opgelost worden? Of kun je wel even wachten tot ze klaar zijn met de werkzaamheden?

    Daar komt nog bij, dat (en ik val weer in herhaling) weinig voetgangers gebruik maken van het zebrapad. Het ligt namelijk nét ietsje verder van de kruising…dus dan zouden ze er helemaal naartoe moeten lopen! (Dat je als voetganger verplicht bent om het zebrapad te gebruiken wanneer je binnen 30 meter van het zebrapad van plan bent over te steken vergeten ze dan voor het gemak maar even!)

  98. Komt een zebra bij de dokter en vraagt, dokter ben ik nu een zwarte zebra met witte strepen of een witte zebra met zwarte strepen?

    Nou zegt de dokter u bent een witte zebra met zwarte strepen, Hoezo vraagt de zebra?

    aanders haad jij wel aanders gevraagd jongen, weet je:D:D

  99. @ Dick, 4-3-10 08.32 Wel toevallig, even gekeken op die site. Voor enkele jaren terug was dit onderwerp een afstudeer project van mij. Wat ik in persoonlijke gesprekken met ouders van H.B kinderen tegenkwam, drama’s.

    09.15 Enkele keren gewerkt op Spakenburg, tijdens de derby. Gewoon een belevenis. Kroegen puilen uit. Veel politie op de been.
    Volgens mij is Edwin vorig jaar ook geweest.
    Zal mijn Spakenburgse relatie’s weer eens kontakten.
    Na afloop even een voortreffelijke vismaaltijd in het plaatselijke restaurant.

  100. Bericht door Plantje, op 4 maart 2010 om 10:09
    Helaas Dick… Komt nog bij, dat ik het op het moment ontzettend druk heb! Op het werk…daarnaast nog een cursus waar ik 20 uur per week mee bezig ben.
    Even doorpezen!

    Wat voor’n cursus is dat dan? 40 uur werken en dan ook nog 20 uur cursus doen. Jij zit toch in de ict? Wat doe je daar precies netwerken opleveren of ………..?

  101. Mogguh Derk en de rest. Hoe dan ook, dit mag best eens herhaald worden:

    In Westenholte zit trouwens wel een leuke gelegenheid daar waar ze ook nog versnaperingen tijdens het drinken doen.

    :D:D:D

  102. @ Plantje, ik wil wel vertellen waarom ze mij sterkte toe wensten, vertelde gistermorgen dat ik een crematie had, van een 20 jarig broer van 1 van de teamgenoten van mij jongste, aangezien dit een team is dat al jaren samenspeelt, en deze gehandicapte jongeman heel v aak bij de thuiswedstrijden was (heeft zelfs toen ze kampioen werden, ook een beker gekregen voor trouwste supporter) en dat dit heel heftig was, zeker omdat voor jongens van 14/15 wel “gewoon”is dat een ouder iemand overlijd maar een jongen die maar een paar jaar ouder is dan hun, ja dat werd zo heel erg realiteit.

  103. @ papa, goh wat toevallig inderdaad. Mijn kinderen vallen niet in de doelgroep maar kenden haar wel. Weet dat John van Boven zich ook een tijd druk heeft gemaakt over H.B kinderen. Lijkt me inderdaad verschrikkelijk als je (om welke reden dan ook) toch vaak sociaal geïsoleerd bent. Lijkt interessant “filosoferen” als middel[/url]

    09.15 Oh jij bent vaker bij dé derby geweest! Wij maar 1x, iemand die hier ook postte gaat geloof ik elke keer met zijn broer. Die kwamen we toen ook tegen. Collega is met een Spakenburgse, en Dirk van vishandel Muys, kan er mooi over vertellen. Maar eigen ervaring telt toch het hardst. Als voetballiefhebber moet je de derby toch minstens een keer meegemaakt hebben! Geweldig!! Ook rood en blauw door elkaar, in de rust en tijdens de wedstrijd. Terreinen strak naast elkaar. Je moet het gewoon ondergaan. Gaan we zeker nog eens doen. Een hele bijzondere belevenis. Wil ook nog weer eens op de agenda kijken. Nadeel is echter dat velen zelf ook bij de voetbal betrokken zijn en zodoende niet kunnen. Op zich al heel aansprekend dat ze me de mail van gister 9:15 stuurden. Terwijl het net iets meer dan een jaar geleden is.

  104. M?ge allemaal. Zo om 11 uur een afspraak bij de notaris met een klant en dan is het voor mij Weekend! :D:D:D Werkse allemaal 8)

  105. Vanmorgen De Stentor gelezen.Willem Lucht en Solidara Boelens bedenken allerlei redenen om hun verlies te verklaren.Wat moet ik dan. In mijn eentje heb ik 532 voorkeurstemmen.Dat is meer dan LWL en Solidara met de hele club.Niet genoeg voor een raadszetel.Ik huil niet maar ga gewoon aan de slag met de vier mensen die wel in de raad zitten voor Swollwacht.We zijn de enigste Zwolse partij en ik nodig iedereen uit die het van belang vinden dat er echte Zwollenaren zijn die voor hun stad gaan om met ons mee te doen.Ik ga als burgerraadslid aan de gang als mij die kans geboden wordt voor ouderen en welzijn.Hierbij wil ik ook graag iedereen bedanken die vertrouwen in mij hebben en op mij (dus Swollwacht) gestemd hebben

  106. Morgen, Dick, ook op lagere scholen wordt tegenwoordig veel aandacht gegeven aan o.a. plus klassen of groepen. Het wordt nu ook sneller en vaker erkend Vorig jaar stond er in de “Stentor” nog een heel artikel over Zwolse ouders met HB of HI kinderen.

    Deze derby, is een van de mooiste (amateur) wedstrijden. maar voor enkele jaren terug, liep ook deze wedstrijd volledig uit de hand.
    Vandaar de inzet van heel veel politie. Het is ook een mooi gezicht als de wedstijd is afgelopen. Als het merendeel van de bezoekers de kroegen opzoekt.

  107. @ Papa. Mijn collega hier, dacht dat het 3 jaar geleden was dat de derby nog uit de klauw vloog. Vond het een hele belevenis. Was er maar vaker zo’n beleving in de diverse hoofdklassen. Benieuwd hoeveel mensen de Zwolse hoofdklassers gemiddels op visite krijgen. Wel een heel goed initiatief dat ze de onderlinge confrontaties uitvergroten (spelen als er verder geen voetbal is) en gezellig omkleden.

  108. 🙂 M?gge, dick…ik heb het ‘zwarte oog’ , dat staat wel vast. Iedereen op wie ik stem gaat weg, Thom de Graaf, Agnes Kant…
    Zal ik dan maar wilders stemmen…? Zijn we daar ook weer vanaf!

    ;D;D;D

  109. Hé QM! Was je dat gewauwel van Vreetje zat? Is alweer een tijd geleden dat je hier was. Uh, lijkt me niet zo verstandig om maar te schrijven dat je van de gillende afwilt, door op hem te stemmen. Hij wil je net een tijdje niet meer vervolgen en praat weer met je. Stem gewoon op de partij die hem het best bestrijdt? Het siert je wel dat je nog gestemd hebt, als voormalig sympatisant is je keuze logisch.

    Agnes was overwerkt hoofde ik vanochtend. Denk dat ze om 14:00 uur bekend maken wie haar opvolgt. Zet in op Ewout Irrgang.
    Jan Marijnissen liet gister in het journaal zowaar wat waterlanders.

  110. Dick rooie rakker jij dacht dat ik in de raad kwam he,mooi mis jongen alhoewel ik het prima vind zo.Burgerraadslid worden was mijn opzet maar als je er zo dicht bij bent en zoveel voorkeurstemmen hebt ga je er toch voor .Heel rrar gevoel

  111. Hé Wichert, dacht dat de drempel voor voorkeurstellen lager lag. Maar gister aan het eind van de ochten of begin van de middag legde Jaap Hagedoorn uit dat het anders lag. Mooi toch, hoe het gelopen is. Je hebt mensen zat die speciaal het vakje voor jou rood hebben gemaakt. Lees net wel, van een maat, dat ie op Geer heeft gestemd haha. Hij wil ook in een stembureau assisteren. Logisch dat je er voor gaat als het loopt zoals het gelopen is.

    Wacht nog wel op de eerste complimenten voor alle mensen op alle 64 stembureau’s en de mensen van de gemeente die er druk mee waren. Want olala….hertelling in Maastricht? In Rotjeknor en op meerdere plaatsen. Hoorde dat ergens PvdA eerst 6 zetels had en CDA 8. Bij nader inzien was het 7:7 en nu willen ze ook daar hertellen. Kan me bijzonder goed voorstellen dat er veel mensen mee gestopt zijn, want die tellerij is met die enorme lappen een farce geworden.

    Respect voor alle hertellers.

  112. Kwart CDA-kiezers wil af van Balkenende

    Achterban noemt Verhagen, Eurlings en Klink als geschikte lijsttrekkers
    Bijna een kwart van de CDA-stemmers ziet Jan Peter Balkenende liever vertrekken als lijsttrekker van het CDA. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het tv-programma Netwerk.

    Hoewel de CDA-achterban doorgaans behoorlijk trouw is, geeft 24% aan nu liever een andere lijsttrekker te willen voor de komende verkiezingen. CDA-prominenten lieten donderdag anoniem aan RTL Nieuws weten dat zij het ook gehad hebben met Balkenende, aldus Trouw.

    Een kwart van de CDA-stemmers ziet in Maxime Verhagen als een geschikte opvolger. Eveneens een kwart noemt Camiel Eurlings. Ab Klink wordt door 22% genoemd.

  113. dick, toch zit er iets in… is willem lucht ook al weg? Ik bedoel maar…

    😛

    En door alleen al over Johan Vlemminx te práten doekt ‘ie zichzelf op…nou ja, dat laatste verbaasd niemand… door aandacht tekort duikt ie zeker op bij Rita.:)

  114. @ QM; Ben die Vrije ook hartstikke zat. En Henk die zomaar een draadje met 1200 reacties “per ongeluk” verwijderd. Kan nog een mooi feest worden met die lijst van hem aangevoerd door die…..laat maar.

  115. De Tegenpartij voor een keer terug

    VPRO haalt F. Jacobse en Tedje van Es van stal, typetjes van Kees van Kooten en Wim de Bie werden beroemd met de leus: Geen gezeik, iedereen rijk!
    F. Jacobse en Tedje van Es vinden het politieke landschap in Nederland niet om aan te zien. Daarom komen zij voor één keer terug met De Tegenpartij. De VPRO zendt vrijdag 12 maart een compilatie uit van de beroemde van Kees van Kooten en Wim de Bie. Dat heeft de omroep vrijdag laten weten.

    Het duo verzorgt een jaarlijkse bloemlezing op het thema van de Boekenweek en dit jaar luidt dat Titaantjes. Van Kooten en De Bie richtten in hun satirische programma een ultrarechtse partij op (De Tegenpartij) geleid door de Hagenaars Jacobse & Van Es. De twee ‘vrije jongens’ waren van 1979 tot 1981 zeer populair met leuzen als ‘Geen gezeik, iedereen rijk’.
    De uitzending is op Nederland 2, vanaf 23.05 uur.

    :D:D:D

  116. Nog even over de verkiezingen…..
    Nu LEV en Solidaria niet in de Gemeenteraad verkozen zijn wil dat dan ook zeggen dat hun gedachtengoed, hun ideeen en plannen voor Zwolle hiermee verloren gaan?
    Als deze standpunten hen zo aan het hart liggen is er toch een mogelijkheid om als Stichting of belangengroep verder te gaan en de Zwolse samenleving op deze manier te dienen?
    De Gemeente zou hen in klankbordgroepen of in Beginspraak-procedures kunnen raadplegen zoals andere belangenorganisaties zoals de “vier” (Vrienden, Levende Stadsgeschiedenis, Bond Heemschut Vereniging) dat ook proberen te verwezelijken.
    Of zou alleen een zetel op het Stadhuiselijke pluche hen kunnen motiveren??

  117. @Wichert, dat kunnen ze vast wel, maar als ze dat gewild hadden en een beetje realistisch waren geweest hadden ze dat al vóór de verkiezingen gedaan toch? “Eendracht maakt macht”

  118. Observer,dat is nu precies wat ik al jaren roeptoeter,het is toch jammer dat Sibrand b.v met al zijn ideeen verloren zou gaan,misschien gaat hij naar GL???Trudy kwam er ook niet aan te pas met Solidara,was toch ook een aktief figuur.Samen maken we SWollwacht

  119. Bericht door Natascha, op 5 maart 2010 om 11:23
    Ik ga eens kijken of we Edwin kunnen strikken dit jaar voor de spakenburgse derby…

    Ik zou ook al gaan, ben de uitwedstrijd ook geweest. Was erg gezellie.

  120. Zal ook eens even werven onder degene die niet in eerste instantie met de handen en voeten aan het amateurvoetbal zijn gebonden.

    Interessante stand ook

    1. Vogels 17:36
    2. Sparta Nijkerk 16:33
    3. Spakenbrug 17:33
    4. Hoek 16:30
    5. Zwaluwen 16:29

  121. Muziek in de Tent Nieuwsbrief
    Maart 2010
    Beste Muziek-in-de-tent-er,

    Op 14 februari heeft het Pop & Rockkoor Zwolle onder leiding van Karen Peterson voor ons opgetreden. Een swingend, vrolijk en gezellig gebeuren. Het koor bracht verschillende bekende nummers ten gehore, van Chicago tot The Police en van Yes tot The Carpenters.

    Helaas konden we niet buiten blijven, hoewel we er wel op hadden gerekend in onze voorbereidingen. Jammer genoeg dus geen optreden in de muziektent. Na veel inspanning en aanpoten van alle vrijwilligers hebben we een en ander verplaatst naar binnen en kon het koor in een warme Enk zingen.
    Het bestuur van Muziek in de Tent verraste in de pauze alle bezoekers met een beker warme chocolademelk en/of een typisch Zwols Blauwe-handje vanwege de carnaval en lekkere harten-snoepjes vanwege Valentijnsdag. En ook een aantal vuurkorven hield iedereen warm.
    Het was gezellig druk, de sfeer was prima, het optreden was plezierig en de sneeuw buiten zorgde voor een mooi plaatje! Kijk voor een leuke foto-impressie op onze website.

    Al weer een maand voorbij; een nieuwe editie van Muziek in de Tent staat voor de deur.

    13 maart 2010: Anna Popma-band

    Wat zou het leven toch saai zijn zonder de hoge pieken, de diepe tranendalen, de gekte en al het heerlijk gewone daar tussenin. Singer/Songwriter Anna Popma bezingt al deze onderwerpen in haar, zoals zij ze zelf noemt, ??harteliedjes??. De liedjes variëren van ingetogen ballads tot vrolijke, pakkende popsongs. In haar muziek zijn haar muzikale invloeden vanuit de blues en soul duidelijk te horen, maar hier en daar komt ook een vleugje rock en country voorbij. Laat je verrassen door dit nieuwe talent in liedjesland, samen met haar fantastische band.

    Bezetting:
    Anna Popma zang & piano
    Dirk Schreuders gitaar
    Peter Krako gitaar
    Sebastiaan van Olst bas
    Rutger Hoorn drums

    Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn weer geopend voor een hapje en een drankje.
    Aanvang: 14.00 uur

    http://www.muziekindetent.nl
    info@muziekindetent.nl
    http://muziekindetent.hyves.nl

  122. Emile Roemer heeft zich kandidaat gesteld voor het fractievoorzitterschap van de Socialistische Partij in de Tweede Kamer. Roemer zou de steun hebben van voorname partijgenoten zoals Harry van Bommel, Ewout Irrgang en Ronald van Raak.

    Roemer is 47 jaar en zit sinds 2006 in de Tweede Kamer. Hij woordvoerder voor verkeer en waterstaat. Vóór zijn kamerlidmaatschap was Roemer onderwijzer, wethouder in Boxmeer en voorzitter van de SP in Noord-Brabant. Roemer lijkt de gedoodverfde kandidaat te zijn; andere prominente Kamerleden zoals Harry van Bommel, Jan Marijnissen, en Krista van Velzen hebben aangegeven geen fractievoorzitter te willen worden.

    De fractie van de SP stemt om 2 uur vanmiddag over een nieuwe voorzitter. Wie de nieuwe lijsttrekker moet worden, is nog niet bekend. Daar neemt het partijcongres eind deze maand een besluit over. Beide posten kwamen vacant door het vertrek van Agnes Kant gisteren

  123. Mooi hoe mensen verschillend waarnemen. Duidelijk en integer neergezet ook:

    Wat zien ik?

    Van Pruisen ?? Geenstijl | Weinig verhelderende gezwets van poeha-meneer Rottenberg. Een scherper formulerende mr. Hiddema. Kletskoekfabrikant Rottenberg kreeg klop van de Amsterdamse strafpleiter en toekomstig PVV-Kamerlid. De jurist aan het ballen met de nare drampotentaat. Beau en Jort mag u wegdenken.

    Geoff ?? Sargasso | Ontwijkend gebral van pseudo-beschaafde meneer Hiddema. Een tot de essentie rakende Rottenberg. Zwetskous Hiddema wordt in de hoek gedreven door de oud-PvdA politicus en programmamaker. De spindokter ontmaskert leegte en lafheid achter nare draaikont met manchetknopen. Beau en Jort doen er een schepje bovenop.

    ..en wat ziet u?

    DWDD Deel 1
    DWDD Deel 2

    Het handigst blijft toch de eigen waarneming.

  124. Waarschuwing voor telefonische verkoop:
    Vandaag maar eens de anonieme beller opgepakt, die deze hele week al belt.
    Pak op, zeg m’n naam, krijg:
    “Hallo? Hallo? hallo?” (dus: svp duidelijk spreken)
    ik: “met Me”
    Hij: “u spreekt met ….. van Z?rich verzekeringen. Wat is uw naam ook al weer precies?”
    Ik: “Hoe komt u aan mijn nummer? ”
    nog even stil (met ruis als van een bandje)…
    Hij: “Oh sorry, ik zie het al: ik heb een verkeerd nummer gekozen”.
    Dan wordt de verbinding verbroken.

    Zeer sterke aanwijzing dat het hier weer om het aansmeren van contracten gaat, door de ingesproken teksten te misbruiken (zoals de duidelijk ingesproken naam).

    Zaken kloppen gewoon niet, zeker gezien de reply die ik gaf (in een gesprek gaat het echt anders).
    En aangezien ik ook nummerherkenning uit heb staan, kan hij niet “zien” dat hij een verkeerd nummer gebruikt heeft. En zeker niet gedurende een x-aantal dagen fout drukken….
    Stemmetje klinkt bijna als zo’n quizmaster figuur a-lá die postcodeloterij man (hoe heettie ook al wee? Gaston ofzo?)

    U is gewaarschuwd……..

  125. Tuurlijk verkopen ze dat zo Larry, typische geluiden van verliezers. Heb je gelezen wat er aan de hand was en of het de uitslag zou kunnen beïnvloeden? Jij gelooft de Leefbaren, die er alles aan deden om Abou op elk moment weg te krijgen omdat hij van Marokkaanse achtergrond was? Pastors heeft zijn politieke toekomst aan deze uitslag verbonden, je weet wat een kat in ’t nauw doet.

  126. Zo maar enkele reacties uit het Rotterdamse:

    DonDiego

    In 2006 waren er vanuit Feijenoord ook al geluiden over stembeinvloeding, waarschijnlijk is dit nu opnieuw gebeurt. Dit dient dus duidelijk onderzocht te worden, helaas is dat toen niet gebeurt… . . Alle schijn van stembusfraude moet vermeden worden, dus vandaar de roep om hertelling van de stemmen, verzocht door o.a. Leefbaar Rotterdam

    Beetje vreemd, zeker als men van te voren wist hoe het rommelde in Feyenoord, met voornamelijk de moslim voorkeurs stemmen. Heel die deelgemeente is doorgestoken kaart en er kan niet van democratie sprake zijn. Men wordt gepushed op eigen volk te stemmen.

    De aanklacht is juist dat PVDA stemmen heeft geronseld in diverse stemburo’s. . Hoe kan dan diezelfde PVDA dat onderzoek gaan uitvoeren?? . Zal u vast de resultaten van dat onderzoek mededelen:Er zijn geen onregelmatigheden aangetroffen. . De slager die zijn eigen vlees keurt is natuurlijk niet serieus te nemen!!

    In combinatie met verdwenen stembussen krijgt dat muisje nog wel een staartje.

  127. Hahaha:

    Hertelling stemmen in aantal gemeentenDe gemeenteraadsverkiezingen zijn niet overal vlekkeloos verlopen. In verschillende gemeenten bleken de aantallen niet te kloppen of werden er ongeldige stemmen meegeteld.

    De gemeente Lopik gaat de stemmen opnieuw tellen nadat meerdere stembiljetten die verkeerd waren ingevuld toch waren meegeteld.

    Maastricht

    De burgemeester van Maastricht besloot gisteren dat de uitgebrachte stemmen opnieuw geteld moeten worden. “Nadere analyse leert dat er een fout is gemaakt met de verwerking van de stemmen van een stembureau. Hiermee zijn twijfels ontstaan over de verkiezingsuitslag”,

    Rotterdam

    In Rotterdam heeft de PvdA de raadsverkiezingen gewonnen. De partij kreeg net iets meer stemmen dan Leefbaar Rotterdam. In zetelaantal staan de partijen op gelijke hoogte. Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam maakte onmiddellijk bezwaar tegen de uitslag omdat in enkele stembureaus sprake zou zijn geweest van een onregelmatigheden. Of zijn protest leidt tot het opnieuw tellen van de stemmen is nog onduidelijk.

    Almere

    In Almere zijn geen onregelmatigheden geconstateerd bij het stemmen. Uit de definitieve uitslag die vandaag werd gepubliceerd blijkt dat de PVV negen zetels krijgt in de gemeenteraad. De Partij van de Arbeid komt op de tweede plaats met acht zetels.

    Stemcomputers

    “Nu komt aan het licht waarom destijds werd gedacht dat stemcomputers de oplossing waren”, aldus Matthijs Schippers, leverancier van de stemcomputers. Het kabinet besloot het stembiljet en de stembus terug te halen omdat de computers volgens experts niet betrouwbaar zouden zijn.

    En Zwolle? 64 stembureau’s: uitstekend verlopen :D:D:D

    Nog even voor dat potentiële gemeenteraadslid hier die dit (handmatig tellen) zo’n geweldig goede oplossing vond!

    Stemcomputers

    “Nu komt aan het licht waarom destijds werd gedacht dat stemcomputers de oplossing waren”, aldus Matthijs Schippers, leverancier van de stemcomputers. Het kabinet besloot het stembiljet en de stembus terug te halen omdat de computers volgens experts niet betrouwbaar zouden zijn.

    Hoor maar nixxx van die proef met die ander computeres in Doetinchem >:(>:(>:(

    We hebben nuance in Maastricht

  128. @ Hans. Ach, dat stijlloze verhaal over die 666 stemmen. Daar maken ze zich in die kringen niet druk om. Z?lf niet tenminste. Heb je de Sargasso-Stijllozen commentaar vergelijking ook gezien van 12:38?

    Mooi hoe verschillende mensen naar hetzelfde kunnen kijken.

    GROTE COMPLIMENTEN
    overigens voor het feit dat 12:38 er uitstekend en gelinkt uitziet!

  129. Ik zal het wel niet mogen zeggen: ik heb niet gestemd.

    Woensdag eerst werken, daarna training in Bilthoven. Daarnaast stembiljet kwijt (ergens in huis).

    Landelijke verkiezingen ga ik ZEKER stemmen!

    Maar voordat ik de hele meuk over me heen krijg: ik vind dat bovenstaande gezegd kan worden zelfs zonder te stemmen.

  130. Eens Plantje. Afgelopen woensdag zat jij wel bij de grootste partij (de niet-stemmers). Deze partij wordt steeds groter. 🙂

  131. Bericht door Derk, op 5 maart 2010 om 00:21
    Bericht door Plantje, op 4 maart 2010 om 10:09
    Helaas Dick… Komt nog bij, dat ik het op het moment ontzettend druk heb! Op het werk…daarnaast nog een cursus waar ik 20 uur per week mee bezig ben.
    Even doorpezen!

    Wat voor’n cursus is dat dan? 40 uur werken en dan ook nog 20 uur cursus doen. Jij zit toch in de ict? Wat doe je daar precies netwerken opleveren of ………..?
    [/quote]
    Het is een masterclass datawarehouse. Veel van de cursus bestaat uit thuis lezen, maar ik wil het wel serieus nemen!

    Ik zit inderdaad in de ICT. Wat we doen is grote systeemimplementaties bij de top 50 van bedrijven wereldwijd. En ik richt me dan met name op Business Intelligence.

  132. Tuurlijk mag dat Plantje, je hoort ongeveer bij de helft van de bevolking. Stembiljet kwijt: haha kenden wij ook. Je hebt groot gelijk, over bovenstaande. Het is net als de nieuwe leider van de SP vandaag. Er zijn al teveel politici met andere partijen bezig. Gewoon van eigen kracht uitgaan…Uitstekend dat je 9/6 wél gaat stemmen!

    Volgens mij is AssendorperT het met bijna elke letter van je eens. Al begreep ik dat hij op het laatst toch nog had gestemd.

  133. Bericht door drama123, op 5 maart 2010 om 15:32
    @ASSENDORPER; grootste partij? je kunt er alleen niet op stemmen

    Klopt drama123, maar je kunt je er wel bij aansluiten.:D

  134. Bericht door dick, op 5 maart 2010 om 15:35
    Volgens mij is AssendorperT het met bijna elke letter van je eens.

    @dick, ook met andere reacties van Plantje ben ik het vaak met hem eens.

  135. @ASSENDORPER. (ik heb wel gestemd). Stel dat ik niet gestemd had, was ik dan automatisch aangesloten bij die grootste partij?

  136. @ AssendorperT, Da’s net even iets anders als een partij die geen partij is, omdat je er geen lid van kunt worden. Slechts luisteren naar de leider.

  137. Uiteraard… Maar in dit soort tijden is het gewoon altijd even doorbijten.

    Vanavond bovendien weer zangles. (Van een lerares die ik ook via dit mooie weblog heb leren kennen! :D)

  138. LET OP.
    Onderstaande (nep) mail ontving ik vanmiddag, vorige week ook zoiets ontvangen. De postbank gebeld. Na een poos in de wacht te hebbengestaan de mededeling dat zij er van afwisten.

    Beste Klant,

    Na een verbetering in ons online veiligheidssysteem, dat van PostBank tot ING Bank N.V leidt,
    hebben wij een Bericht van de Code van de Fout ontvangen: ⤸ASV-317″ van uw rekening in ons
    bankwezensysteem. Dit zou aan of een toegangspoging van buitenNederland of reeks ontbroken
    Login ingangen op uw rekening toe te schrijven kunnen zijn.
    Als deze ontbroken pogingen niet door u werden gemaakt, tevreden Login om uw rekenings ware
    eigendom door ons normaal bankwezensysteem voor authentiek te verklaren.

    Nota: Wij zouden onbruikbaar maakten uw online bankwezen als veiligheidsmaatregel tegen fraude
    kunnen als er niet in slaag om uw identiteit met ons onmiddellijk voor authentiek te verklaren.
    Wij zijn diep droevig voor het ongemak dit kan of u zou kunnen veroorzaakt hebben. Op controle,
    zal u binnen 24 uren als bericht van restauratie aan de normale dienst worden gecontacteerd.
    In ING Bank N.V, geven wij om uw veiligheid vandaar proactively op de hoogte brengend u van deze activiteit.
    ING Bank N.V.
    Handelsregister Leeuwarden nr. 33031431

  139. Goed dat je het hier meldt Papa!

    Zat er ook nog een link in?

    Ik mag hopen, dat bij de meeste mensen een dergelijk slecht opgestelde mail alle alarm bellen doet rinkelen!

    Ik neem aan, dat het hier bij eenieder bekend is (maar voor de duidelijkheid): een bank zal je NOOIT in een E-mail vragen om inloggegevens!

  140. Bovenstaand bericht had de volgende link:

    ING Bank N.V. [onlinebeveiliging@mijn.ing.nl]

    Inderdaad, het “inloggen” vlakje, (oranje van kleur) is niet mee gekopieerd.

  141. een bank zal je NOOIT in een E-mail vragen om inloggegevens!

    Dat is waar, maar vergeet niet dat er in een dergelijke mail gevraagd wordt om in te loggen in de erna te noemen link.
    Er wordt dan niet rechtstreeks naar de codes gevraagd.
    Beetje jammer alleen dat de link naar een look-a-like site gaat, waar mensen alsnog dus (onbewust) de gegevens invoeren.
    Spoofing heet dat geloof ik, en is erg leuk als je bijv je hosts of lnhosts file niet gemarkeerd hebt als “alleen lezen” omdat ook bij de volgende keer mogelijk doorgeleid wordt naar de nepsite.
    Dus: het kan ook foute boel zijn als er NIET direct om inloggegevens gevraagd wordt.

  142. dick; reactie telegraf op HH Kooten en de Bie vanavond:
    “alles word uit de kast gehaald om de pvv belachelijk te maken!”

    – het gehuil moet je er maar ff bijdenken-

    Lieve hemel wat een schaamteloos volk, die pvv aanhang.Geen enkel gevoel voor humor ook.:):o:o

  143. Hahaha QM

    dick; reactie telegraaf op HH Kooten en de Bie vanavond:
    “alles word uit de kast gehaald om de pvv belachelijk te maken!”

    Sneue-TeleTroepToeTerT-reactie. Maar ze hebben toch Dree van Duin nog en Benny Hill?

  144. @ plantje zo iets dacht ik al ik ben er bekend mee maar dat was dan niet bij de 50 grootste bedrijven.

    @Dick ik heb wat te vieren, die declaratie van de notaris hoef ik niet na te kijken het was immers kosten koper. Mijn kosten waren na die tijd en hapje en drankje op zich niets mis mee toch? Provisie stond in 10 minuten op mijn rekening dus dit weekend Feest! Hier ben ik 6 maanden mee bezig geweest om het rond te krijgen

  145. Bericht door Koko Hattem, op 5 maart 2010 om 17:18
    Dick heb jij de stemmen wel goed geteld? Of staat Zwolle morgen in de krant

    Dick kennende heft die het andere laten doen. Van het weekend even gakballen.nl doornemen kan die ook op het net ik vind hem er al prachtig uitzien.

  146. Zou je denken Derk?

    Wanneer denk je te kunnen komen Derk?

    Kunnen we er wel eentje nemen op de goede afloop vandaag Derk, met dank aan de notaris:D:D

  147. Zondag doen? Zaterdag ben ik bij mijn duitse vrienden ( helaas heb ik geen nederlandse vrienden 😉 )

    He bah die controles van de VWA, ook een manier om de crisis te overleven vooral veel boetes uit schrijven. Was het maar zoals in belgië dar is de staat zowat failliet en leven de burgers er op los Hier is alles omgekeerd.

  148. sundag is prima Derk, ik zie oe wea kom. of moj nog noar de ballebak?

    Ach wat zijn er wanneer heb je vrienden Derk.
    Ik persoonlijk heb liever vriendinnen;):D:D

    Idd Derk in belgië is het net andersom. Ik kwam er regelmatig met m’n truckkie en kon er wel om lachen als een clerckchauffeur zijn werk deed met een blikje jupiler naast hem op de clerck (heftruck)
    gaat er wel gemoedelijk aan toe.

  149. Hé Koko (17:18), Heb mezelf en de anderen van de 64 stembureau’s maar een schouderklopje gegeven, want de rest doet het ook niet. Alleen maar janken als er herteld moet worden……DOOR een ander natuurlijk.

  150. @ Derk…

    helaas heb ik geen nederlandse vrienden

    Denk dat ze zich al staan te verdringen voor je deur. Zeker in dat dorp van “hebben en naar de buren kijken”

    Hij kijkt vooruit ziet niets
    Hij denkt niet na, hij fietst
    Wat doen zijn benen pijn
    Hij moet de snelste zijn
    Ze halen hem nooit meer in
    Hij denkt verdomt ik win

    Nooit meer alleen
    Nooit meer alleen

    Ze komt halfnaakt voorbij
    De jury op een rij
    Ze lacht haar tanden bloot
    Wat zijn haar borsten groot
    Haar tranen stromen want
    Ze is miss Nederland

    Nooit meer alleen
    Nooit meer alleen

    Als je wint heb je vrienden
    Rijen dik echte vrienden
    Als je wint nooit meer eenzaam
    Zolang je wint

    Al ben je nog zo moe
    Ze komen naar je toe
    Of je nu slaapt of eet
    Of half aangekleed
    Een feest is nooit een feest
    Als jij niet bent geweest

    Nooit meer alleen
    Nooit meer alleen

    Als je wint heb je vrienden
    Rijen dik echte vrienden
    Als je wint nooit meer eenzaam
    Zolang je wint

    Als je wint heb je vrienden
    Rijen dik echte vrienden
    Als je wint nooit meer eenzaam
    Zolang je wint

  151. @ Derk, pro(visie)ciat met je verkoop. Doorzetten word beloond.:D
    Geniet er samen van.KokoBallen (bak) in Hattem hoort erbij.

  152. Dick wat een snertweer hopelijk houd het zo op, anders vrees ik het ergste voor veel voetbalwedstrijden morgen het ergste.

  153. Schitterend, die reacties in de Telegraaf op Jacobse & van Es.
    Het lijkt wel, of aardig wat aanhangers van “de Blonde” niet begrijpen wat humor is.
    Zou het incl de staatsgreep zijn ? Die laarzen op die kist. Ha, ha, ha.
    Heerlijk, dat wordt weer genieten. “Dolle in Zwolle”.
    Bedankt jongens voor de tv tip voor volgende week

  154. Bericht door dick, op 5 maart 2010 om 17:59
    @ Derk…

    Zullen we van het weekend er nog eentje op nemen? Of ben je druk?

    @Ingrid komt allemaal goed als jij dit weekend er ook bij bent 🙂

  155. Z**dweer idd, denk dat we ons morgen weer voor Janl*l melden. KNVB vindt het wel prima als ze de dollars maar binnen krijgen. Laat ze maar eens zorgen voor duidelijkheid op vrijdagavond.
    Morgenavond wilden we nog de stad in op ’t fietsie. Wordt taxieën als het zo doorgaat. Zo nog naar een feestje in Elburg, vond het aardig glad onderweg.

    Laterrrr en maak er wat moois van….weer of geen weer!

  156. Papa ze zijn inderdaad On-ge-eve-naard die 2: helemaal geweldig!
    Soms kwam Jiskefet even in de buurt maar zoals Kees & Wim….Nee, dankbaar dat we er groot mee mochten worden 😀

  157. Haha Derk, mooie verwijzing. Maar een paar potten zit er voor het weekend niet in, tenminste niet gepland. Ivm een feestje, voetbal of niet morgen, morgenmiddag nog even wat voor mijn lieve vrouw doen. Za. avond stappen. Zondagmiddag moet ik de belastingpapieren klaarmaken voor dinsdagavond als de bond het gratis invult.

  158. Klopt Dick, Van Koten & de Bie eerst. Deze gingen voor evt. bezoekers of andere bezigheden op de zondagavond. Alle reacties gelezen op de TG. site. Zelfs het lezen van die beteuterde reacties is al (grote) humor. Lachen. En dan volgende week de finale.

  159. Bericht door drama123, op 5 maart 2010 om 15:48
    @ASSENDORPER. (ik heb wel gestemd). Stel dat ik niet gestemd had, was ik dan automatisch aangesloten bij die grootste partij?

    @drama123, partij is eigenlijk een verkeerd woord. Ik bedoel eigenlijk de grootste club. Je kunt er ook nog lid van worden.

    http://www.stemniet.nu/

  160. @ Ingrid, voor het wedstrijdprogramma knvb Oost, kijk op http://www.knvb.nl
    dan naar regio oost, dan iets naar beneden scrollen en klikken op
    “Vervolg Speeldagenkalender district Oost ” Dan moet je even puzzelen naar de juiste klasse.

    @ Wichert, Die afgelastingen zijn die totaal of per veld.

  161. Hey geen Toto vanavond?
    Lopez staat er iig buiten met een rode kaart!!:o
    Maar…. we hebben eerder gewonnen met 10 man!

  162. @Papa bedankt, weet alleen niet precies in welke klasse ze spelen.
    Weet C en ze spelen een hele competitie maar welke klasse. Zal het straks een navragen of mijn man het weet.

    Mooi dat we kunnen meegenieten van FCZ. Cambuur staat voor maar wat een kansen:(

  163. nog 3-0 geworden ook, dit was van mij een ingecalculeerd verlies, cambuur uit is altijd lastig. maar ja 3-0 was me wel een beetje te veel van het goede…

    Nou ja, op naar D-Day!! Na maandag dan;) Gaat oost het nog uitzenden?

  164. las zojuist op de site van de TG dat G.W. na afloop van het vertonen van zijn film “Fitna” in het Engelse Parlement weer eens aardig heeft uitgehaald. Als men nu nog niet weet wat voor Jan L*L het is. Maar ik vraag mij zo langzamerhand af, of dit voor alle Nederlanders, en dat met name in het buitenland, nog wel zo prettig is.

  165. Dick, de commentaren kom je ongewild nog wel ergens tegen.
    laat ons maar verheugen op volgende week vrijdag. Jacobse & van Es

  166. Bron: Volkskrant Wilders schokt pers in Londen

    LONDEN – Geert Wilders profileerde zich vrijdag in Londen als ??de mogelijke nieuwe premier van Nederland??. Maar de verzamelde internationale pers reageerde bij vlagen geschokt.

    Vooral veel steun voor Wilders in Londen
    Tijdens een persconferentie werd het stil toen hij de profeet Mohammed omschreef als ??barbaar, massamoordenaar en een pedofiel??. Op een vraag van Al Jazeera noemde hij de islam ??gewelddadig, gevaarlijk en achterlijk??, en ??een fascistische ideologie??.

    Een Amerikaan vroeg wat Wilders prioriteiten zijn als premier. De PVV-leider antwoordde dat hij een eind zou maken aan ??de massa-immigratie uit islamitische landen?? en dat hij hard zou optreden tegen misdaad, vooral die van ??een groeiende criminele minderheid?? onder moslims.

    Totale freak
    Een Turks station kreeg te horen dat premier Erdogan ??een totale freak?? is, en dat Turkije het land wordt geleid door ??gestoorden??. ??Is deze man altijd zo???, vroeg CNN na afloop aan de aanwezige Nederlanders. ??Dit was schokkend.?? Een Brit: ??Ik wens Nederland heel veel sterkte.?? Wilders was in Londen om zijn film Fitna te tonen. Van de 1.400 genodigde politici kwamen er ??een half dozijn?? opdagen, aldus Wilders?? gastheer Lord Pearson.

    In Londen waren honderden betogers op de been om hun steun aan Wilders te betuigen. Enkele tientallen mensen demonstreerden tegen de komst van de PVV-leider.

  167. Toen in Oostenrijk Jorg Hyder, hoog op de politieke ladder stond, was mijn mantra, steeds, niet alle Oostenrijkers zijn zo. Dat heb ik ook bij alle Vlamingen t.o.z. van De Winter. En gelukkig bij de Nededrlanders weet ik dat heel zeker. Maar voor het totale aanzien van de Nederlanders vind ik dit een hele kwalijke zaak.
    Aan de andere kant, denk ik, laat hem nog een paar keer flink over de rand gaan. Dan komen misschien ook de genen, die hem (nog maar) een klein beetje steunen op hun schreden terug en keert de wal (hopelijk) het schip.

  168. @Dick
    zaterdag 6 maart 2010 door Youp

    Celibaat ??t niet????
    Mag Tiger Woods in de Bossche Sint Jan ter communie of zegt de door het celibaat zwaar gefrustreerde pastoor dat God voor elke man slechts één vrouw heeft geschapen en fluistert hij naar de golfer: ⤸Het gaat om hole in one en niet om hole in everyone!⤝

    Tiger lacht en vraagt aan de geestelijke hoe hij dat zelf toch allemaal doet? Dertien minnaressen is inderdaad wat veel van het goede, maar je leven lang niet één vrouw lijkt de golfer toch ook een ondraaglijke last. De pastoor lispelt over zijn dromen vol opwindmisdienaartjes en hoe hij zich vroeger liet misbruiken op het seminarie.

    De golfer denkt onderhand aan het zinloze leven in het algemeen en dat van hemzelf in het bijzonder. Hij heeft een miljard dollar bij elkaar geslagen met een spelletje dat als doel heeft een balletje in zo min mogelijk keer in een gaatje te krijgen. Veel zinlozer kan het leven niet worden. De pastoor aarzelt met zijn hostie en vraagt aan de golfer of Tiger zijn echte naam of een bijnaam is. En of hij hem alleen in tijgerinnetjes heeft geduwd. Of er niet af en toe een verdwaald tijgertje tussen zat? De golfer legt uit dat hij hem echt alleen in tijgerinnetjes heeft gestopt.

    De pastoor wil details en stelt de golfer voor om later bij te praten in de donkere biechtstoel. Daar komen alle gelovigen regelmatig van onzedige gedachten wisselen. Het zijn voor de pastoor de heerlijkste uurtjes. Hij zit achter een stukje tralies en mag dan kwijlend luisteren naar alle zonden van de parochianen. En hij mag straffen. Vooral dat laatste is een genot.

    Bij de biechtstoel aangekomen herkent de pastoor Gerrit Zalm en Agnes Kant, die allebei op hun beurt zitten te wachten.

    Hij vraagt aan de golfer of deze twee zondaren even voor mogen. Tiger vindt het goed. Met Gerrit is de pastoor gauw klaar.

    De bankier heeft vooral hard gelachen in een wereld waar overvallers honderden miljoenen naar buiten sjouwden. En allemaal ongemaskerd. Of dat erg is?

    De pastoor legt uit dat als het in een wereld is waar het volstrekt normaal is dat men op die manier de bank overvalt en als het ook nog zonder geweld gebeurt dat het dan absoluut niet zondig is.

    Hij vraagt of hij van Gerrit 50 euro kan lenen. Hij jokt dat het voor een doos sigaren is, maar hij weet nu al dat hij ervan naar de hoeren zal gaan. Gerrit zegt dat hij de 50 euro mag houden. In ruil legt de pastoor de bankier geen straf op.

    Dan komt Agnes, die opbiecht dat ze in haar werk niet één keer gelachen heeft!

    ⤸Dat is inderdaad zonde⤝, murmelt de pastoor, ⤸doodzonde zelfs.⤝ Hij adviseert haar om er zo snel mogelijk mee te stoppen.

    En hij legt uit dat God ons allerlei eigenschappen heeft gegeven om het leven draaglijk te maken. Lachen is er een van.

    ⤸Niks is erger⤝, zalft de pastoor, ⤸dan een politicus die zichzelf serieus neemt⤝ en hij vertelt dat hij een Limburgs Kamerlid met een ridicuul geblondeerde kuif kent en dat hij deze laatst heeft aangeraden om een hoofddoekje te dragen.

    De politicus kon er niet om lachen en Agnes ziet er ook de humor niet van in. Ze vraagt aan de pastoor of er een manier bestaat om te leren lachen. Ze wil voor haar dood één keer gelachen hebben.

    De pastoor raadt haar aan om een avondje met Tiger Woods te gaan stappen en om hem te laten vertellen over de manier waarop hij zijn geld heeft verdiend. En hoeveel vrouwen hij daarmee heeft veroverd.

    Agnes is bang dat ze in deze kapitalistische en seksistische levenswijze weinig humor kan ontdekken. Dan komt Tiger de biechtstoel binnen.

    ⤸Begin bij het begin⤝, oppert de pastoor. Het wordt de langste biecht ooit. Zes uur blijven ze samen in het hokje. Uiteindelijk is Tiger hees van het praten. De pastoor komt niet verder dan: ⤸Wat doe je morgen?⤝

  169. GROTE DANK Joppuh!!! Eerst nog ff de andere post en vergeten “Spijkers met Koppen” in te lussen. Dan komen we de dag wel weer door :D:D:D

  170. @ Ingrid, bij jullie wordt wel gespeeld? We zijn 2 minuten uit bed geweest, konden we weer inpakken.

    OPh ja, Freddy; veel plezier bij de Ster van Zwolle.! Doe zoon Rick de groeten als je hem ziet. Je hebt aardig deftig weer als ik zo mag oordelen achter glas…..wens jou ook (één of meer) glazen toe 8)

  171. Geef toe dat ik er NU pas aan toe was. Dus ik laat het blokkie wel ff open.

    Pfff dat voorbeeld gelijk al : Tiger Woods had ik gister ff nodig gehad bij de heftige discussie >:(>:(>:(

    De 3e kolom :):):) eerst de overweging: De golfer denkt onderhand aan het zinloze leven in het algemeen en dat van hemzelf in het bijzonder.

    De bankier heeft vooral hard gelachen in een wereld waar overvallers honderden miljoenen naar buiten sjouwden. En allemaal ongemaskerd. Of dat erg is?

    Heerlijk: ⤸Niks is erger⤝, zalft de pastoor, ⤸dan een politicus die zichzelf serieus neemt⤝ en hij vertelt dat hij een Limburgs Kamerlid met een ridicuul geblondeerde kuif kent en dat hij deze laatst heeft aangeraden om een hoofddoekje te dragen.

    Agnes is bang dat ze in deze kapitalistische en seksistische levenswijze weinig humor kan ontdekken. Dan komt Tiger de biechtstoel binnen.

    ⤸Begin bij het begin⤝, oppert de pastoor. Het wordt de langste biecht ooit. Zes uur blijven ze samen in het hokje. Uiteindelijk is Tiger hees van het praten. De pastoor komt niet verder dan: ⤸Wat doe je morgen?⤝

    ——-SUBLIEME COLUMN——-Dé beste is uitmuntend, maar zéker in de top 3. Hij verdient het om integraal op de muur in mijn kantoor te hangen……Youpy rulezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  172. @ Dick “wij” hebben wel gevoetbald, het keepergebied stond wel een plas water, het was echte berekoud met die wind 3-0 gewonnen van Zwolse Boys, nu naar wedstrijd van de oudste, die gaat ook door.

  173. Een zooitje mensen bij Zuid. M’n vrouwtje zei, tis mooi weer, wel koud maar laten we even met de fiets boodschappen doen. Ik zeg tegen haar ben je wel wijs, we gaan met de auto. En gelukkig maar.

    Ik kon met de boodschappenkar makkelijk de parkeergarage in, maar alle klemmen bij het wijkcentrum vol en natuurlijk ook bij de appie hein.

    Leuk hoor de bloemenzaak daar maar die blokkeert de hele doorgang en ook die meats en meals heeft er al een kraam staan. Je knt er met goed fatsoen niet meer langs.

    Kwam er m’n buren ook tegen, met de fiets. Weet je wat ze zeiden. We gaan weer met de auto……………

  174. Toch 3 (lander)punkte in de handtas Ingrid :D:D:D

    Ga na het bad met de boodschappenkar boodschappen doen. Breng ik het uiteraard daarna netjest terug. Bij de Appie…ff mijn favo bier scoren. Lege flessen mee…..tjonge wat een lading van 1 week “nathalzen” >:(

  175. Wie voelt er wat voor een internationaal voetbal top-3 eindstand voorspelling?

    Voorstel: Spanje, Engeland, Duitsland, NL…voorzetje

    Spanje:
    1. Barca
    2. Real Madrid
    3. Valencia

    Zou ERG jammer zijn![/url]

    Engeland:
    1. Manchester Utd (al staan nu nu al wel erg lang op de brilstand :o)
    2. Chelsea
    3. Arsenal

    Duitsland:
    1. Bayern Munchen
    2. Bayer Leverkusen
    3. Schalke ’04

    NL:
    1. PSVouw
    2. Ajax (laten ze gewoon kwampioen worden!!!!)
    3. Twente

    Klasse Hunter!

  176. BeeldBuisBode… We gaan zelf vanavond stappen, krijgen met perikelen waarschijnlijk alleen het journaal mee. Daar begin ik dan maar mee:

    (N1, 20.00) NOS-Journaal

    SERIE: De troon (N2, 20:15)
    Zesdelige dramaserie over de eerste koningen van ons land: Willem I (Yorick van Wageningen), II (Dragan Bakema en Jeroen Willems en III (Guy Clemens en Marcel Musters). In dit eerste deel de verbanning ven terugkeer van koning Willem I. Bijzonder: De Troon werd voor het grootste deel opgenomen in Hongarije

    MUZIEK: Nederpopshow (N2, 21:25)
    Wekelijkse ode aan de nederpop vanuit club TrouwAmsterdam, met onder meer een quiz over het genre en vaste muzikale begeleiding van C-Mon & Kypski. Presentator Eric Corton: ‘Er zijn zoveel bands en artiesten met potentie waar op tv niets mee wordt gedaan. Dit moet er komen, omdat het er nu gewoon niet is!’

    Nova (N2, 22:15)
    – Referendum in IJsland
    – De positie van Balkenende

    Sportjournaal (N3, 22:00)
    – Schaatsen: NK Allround Heerenveen
    – Schaatsen: World Cup sprint Erfurt
    – Hockey: WK mannen in India, met een vooruitblik op de wedstrijd Nederland-Duitsland die zondag wordt gespeeld
    – Snowboarden: World Cup in Moskou

    Studio sport: Eredivisie (N1, 22:30)
    Samenvattingen van de wedstrijden AZ-SC Heerenveen, ADO Den Haag-Vitesse, Heracles-Willem II, NAC-PSV
    —-
    Zondag:

    Boeken (morgen, N1, 11:1230)
    Aandacht voor Het veer van Instanbul: ontmoetingen langs de Bosporus

    Buitenhof (morgen, N1, 12:05)
    – Inhoud helaas onbekend

    *****

    Kijkcijfer-wetenswaardigheidje:

    Spoorloos, altijd goed voor hoge kijkcijfers. En een trouw publiek, zo blijkt. De kijkcijfers bleven de afgelopen jaren erg consistent. De cijfers van de best bekeken Spoorloos-afleveringen per jaar:

    2009: 2.830.000
    2008: 2.716.000
    2007: 2.705.000
    2006: 2.722.000
    2005: 3.036.000
    2004: 2.639.000
    2003: 2.739.000
    2002: 2.497.000

  177. Drama123
    ZWOLLE – Assendorp heeft weer een bakker in de wijk. Gisteren gingen de deuren van Brood en banket Assendorp aan de Hortensiastraat open.
    Is koude bakker; t.o. café de Pierik

    ’t Is een lekkere bakker, ondanks dat het een “koude” bakker is. Hij koopt zijn waren in bij de Hoop uit Hattemerbroek/Wezep.

  178. Leuk hoor de bloemenzaak daar maar die blokkeert de hele doorgang en ook die meats en meals heeft er al een kraam staan. Je knt er met goed fatsoen niet meer langs.

    Daarom staat er dus een bord dat daar GEEN fietsen mogen staan. Als die fietsen er daadwerkelijk ook niet staan is er geen enkel probleem.

Reacties zijn gesloten.