Algemeen Log 95

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

alg._log.jpg

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log: deel 96 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

294 gedachten over “Algemeen Log 95”

  1. Ik ben er vroeg bij..

    De stellingen:
    -Wie volgt na Kant, Eurlings en Bos?
    -Is het toeval dat Bos nu vertrekt?
    -Bos en Balkenende zouden geen toekomst samen hebben in juni?
    -Zou dat met het vertrek te maken kunnen hebben?

  2. Maar nu serieus:

    -Bos en Balkenende zouden geen toekomst samen hebben in juni?

    Balkende heeft ?berhaupt geen toekomst, met welke partij dan ook-> ongeloofwaardig.

    -Is het toeval dat Bos nu vertrekt?

    Nee. Dit was al bekokstoofd.

    -Wie volgt na Kant, Eurlings en Bos?

    Beatrix ?

  3. Bericht door Natascha, op 12 maart 2010 om 22:31
    @Papa
    De sluiting van GAE FCZ lijkt me 12 uur en Ajax PSV 16 uur.

    Geen idee of Ed komt.

    Als het niet te hard regent, komen wij (yinthe en ik) de supporters en vrienden uitzwaaien.

    :D:D:D

  4. Cohen waarschuwt in dit boek ervoor om je nou juist niet tot zijn eigen manier van doen te verlagen door via beeldvorming en verkapte scheldwoorden (zoals ‘gillende Geert’ e.d.) extra aandacht aan hem te geven.
    Juist het fatsoen, het burgerfatsoen in Cohen’s woorden, zou bewaard moeten worden in de benadering van en het spreken over hem.
    Daarmee zet je hem te kijk en buitenspel.

    Juist, dus Dick kappen met die onzin.

  5. mense, mense wat was het weer MOOI gisteravond…die onvolprezen van Kooten en de Bie met hun Tegenpartij…geweldig!!!
    Wie na het zien ervan nóg pvv stemt zit wel heel erg met zichzelf in de knoop…;D;D;D

  6. Ja, tijdloos goed inderdaad, mijn Cubaanse schone moest er in het kader van de inburgering naar kijken en ze vond het geweldig. Ik vertelde dat het uit 1980 was maar dat het nog steeds en meer dan ooit actueel is, dat tekent de klasse en visie van de heren Koot en Bie wel. ;):)

  7. Hans 2…op het tijdstip (Hans2, 00:20) van je post kreeg ik antwoord op al je vragen bij de herhaling van P&W. Of mevr. Dresselhuis nog wat te vragen had? 😉

    Cohen was ook in Spijkers met Koppen, net, weer ultra-duidelijk :D:D:D
    Hier kunnen we zelfs (ook) internationaal uitstekend mee aankomen!!!

  8. Ongelooflijk, veel mensen gezien vandaag. Veel gelezen…..lees dit QuestionMaster, op 13 maart 2010 om 11:10
    pas om 15:26

    QM: GENOTEN van de 1e tot de laatste seconde. Ben speciaal alleen gaan zitten…weg van moeders weg van de logee etc: Heerlijk!!

    VPRO grote, grote dank!

  9. Bernard & Marjan op andere alg. log. kan me de link met normen & waarden voorstellen. Maar uh,
    – Heeft CDA die uitgevonden of waren die er bijvoorbeeld in de tijd van Koot & Bie ook al?
    – Zijn de CDA normen & waarden mijn….onze normen en waarden?
    – Is Cohen’s fatsoen…..zijn visie mag duidelijk zijn…..mijn (onze) gedachte over “fatsoen”?

    Gister bij P&W was ik het in elk geval 100% eens met de geboden illustraties….oa het geblaad van tante TON.

    Enkele genuanceerde vragen bij die vergelijking.
    Over het woord “respect” zou je ook zo’n boom op kunnen zetten.

  10. @ Derk. Bedankt, maar de recorder weggeflikkerd; Ach, je kunt tijd ook maar 1x besteden. Het was gewoon geweldig dat de VPRO het deed en hou merkwaardig actueel ze nog waren. Ben sowieso een groot bewonderaar van de heren. En van Kees’ dochter 😉
    Dat nieuwe project van Wim is ook helemaal gaaf.

    Oude VHS banden zag ik op foto’s en reportages van Willem. In oa Manbijtende hond.

  11. Wichert hallo, waar was je?
    Freddy nog wel een tijdje gesproken, maar (besefte ik achteraf) zonder boek 😮 Nog ff over Co gehad en iedereen is gehoord.
    René lijkt voor het 2e achtereenvolgende jaar kampioen met SVI-D1 (1e divisie) :D:D:D Volgend jaar C1.
    Nog meer nieuws, Jos Poppe tijd gesproken….voor het laatst in ’88 in 1 gespeeld…..vergeten voor het olde zakk’n toernooi te vragen. Maar heeft een zoontje in de E en 1 in de F.
    Laatste nieuws….Marcel & Brucht zijn een paar keer prominent in beeld geweest bij Johan-3’s VI. Maar Johan mocht niet in beeld omdat hij een te neutrale ruitjesblouse aanhad. 😉

    C2? 7-0 :D:D:D

  12. BREKEND: Mark Rutte stapt per direct op als lijsttrekker van de VVD.[/url] Dat heeft de liberale belofte vanmiddag in een persconferentie verteld. Rutte wil graag meer tijd hebben om te zoeken naar een vriendin.

  13. Ze rennen allemaal weg zgn voor thuis ect. Waardeloos, ze durven hun verantwoordelijkheid niet te nemen. Welke lijken gaan er binnenkort uit de kast komen rollen daar in Den Haag?

  14. @ Hans: Hahaha zal ie vast niet vinden. Maar ik begrijp niet dat ze daar Sybe Schaap niet naar voren schuiven of die man die precies 2 weken geleden bij mij aan de deur stond te wauwelen over een knip….Ivo O. :o:o:o

  15. Bericht door dick, op 13 maart 2010 om 15:47
    Derk, heb je van de week die funmail nog gehad?

    *zoekt in mailbox* Nee niet gehad of hij is in de spambak gekomen.

  16. @ Derk, Jammer; gooi dat spul ook altijd aan het eind van de dag weg. Heb je mailadres volgens mij op het werk wel opgeslagen….ga je mee voor de herkansing. 😉

    Lukt het nog morgen ff bij de tentmuziek in Assendorp te komen? Het is trouwens wel kold en het regent ook steeds iets. Ga me er niet voor nat laten regenen. Maar jij?

  17. @ Ed, ik zie niet in waarom ik dit niet zou mogen plakken. Temeer als ik de internationale kracht van Cohen ….. en de internationale kracht (?) van Balkie inschat?

    Topman VNO-NCW: Wilders beschadigt onze reputatie
    Bernard Wientjes: Zoals Wilders zich in Londen presenteerde als toekomstig premier van Nederland en vervolgens de Turkse premier Erdogan uitschold. Dat is ongehoord
    Het optreden van Geert Wilders beschadigt de reputatie van Nederland in het buitenland enorm. Dat zegt voorzitter Bernard Wientjes van ondernemingsorganisatie VNO-NCW vandaag in een interview in de Volkskrant.

    In De Volkskrant zegt Wienstjes:

    ‘Zoals Wilders zichzelf laatst in Londen presenteerde als toekomstig premier van Nederland en vervolgens de Turkse premier Erdogan uitschold. Dat is ongehoord. De Engelse pers was diep geschokt over die vertoning.’

    De werkgeversvoorzitter zegt imagoschade die Nederland door Wilders oploopt op termijn ook repercussies zal hebben voor de welvaart.

    ‘Die hele discussie over hoofddoekjes, dat is totaal irrelevant. Maar hier is het belangrijker dan wat dan ook. Terwijl je nergens leest dat we voor onze welvaart in grote mate afhankelijk zijn van het buitenland.’

    Wientjes is tweede op de Volkskrant-lijst van invloedrijkste Nederlanders.Hij erkent dat hij zaken zal doen met de PVV van Wilders, als die partij na de verkiezingen van 9 juni in de regering komt. Maar Wientjes huivert voor de gevolgen van regeringsdeelname van de PVV.

    ‘Wij raden dringend af om ooit met de PVV in zee te gaan, dat is ook gebaseerd op onze internationale positie.’

  18. Bericht door dick, op 13 maart 2010 om 16:23
    @ Derk, Jammer; gooi dat spul ook altijd aan het eind van de dag weg. Heb je mailadres volgens mij op het werk wel opgeslagen….ga je mee voor de herkansing.

    Lukt het nog morgen ff bij de tentmuziek in Assendorp te komen? Het is trouwens wel kold en het regent ook steeds iets. Ga me er niet voor nat laten regenen. Maar jij?

    Hmm hoe laat is dat en waar? Denk dat we beter een afzakkertje van het weekend aan het plasje van stadshagen kunnen nemen.

  19. Van 14:00-(voor mij) 16:15 ivm AJAX-PSV
    Maar 14:00 is aardig vroeg.

    Rond de feesttent in Assendorp. Zeer relaxed, zit ook een toko met de heerlijke naam “Eureka” Voormalige Chr.school staat er boven gebeiteld…waar Grolsch-halve liters zijn te krijgen. Zo ook in het nabije buurtcentrum De Enk. Er is elke 2e zondag van de maand live-muziek in die feesttent. Als het weer meezit tenminste….

    Denk dat ik morgen zo na het middageten nog eens kritisch naar buiten kijk. Want ik wil wel op de fiets. Vanavond ook al een gezellig feest…..moet jij je nog vervoegen in ’t Haasje of elders?

  20. Roemer wil om de tafel met Halsema en Cohen

    SP-fractieleider wil lijst met punten waarop SP, GroenLinks en PvdA elkaar kunnen vinden… Hoopt na de verkiezingen op 9 juni op een ‘zo progressief mogelijk kabinet’
    Emile Roemer, de nieuwe fractievoorzitter van de SP, wil samenwerken met PvdA en GroenLinks. Hij zei dit zaterdag tijdens een partijraad in Amersfoort.

    Roemer hoopt samen met Femke Halsema gedoodverfde PvdA-lijsttrekker Job Cohen “lijst van punten” op te kunnen stellen waarop de partijen “elkaar kunnen vinden”. Roemer hoopt na de verkiezingen op 9 juni op een “zo progressief mogelijk kabinet”. Dit schrijft Trouw zaterdag.

    Roemer zei dat zaterdag tijdens een partijraad in Amersfoort. Het was de eerste keer dat Roemer zijn partij toesprak in zijn nieuwe functie. De SP sprak in Amersfoort over het verloop van de gemeenteraadsverkiezingen, het vertrek van Agnes Kant en over de kandidaatstelling van Roemer.

  21. Ik was gisterenavond/nacht al bij het Haasje, kwam behoorlijk brak thuis vanochtend maar dat weerhoud mij er niet van om vanavond weer te gaan. Zo even langs Oma en die vriendelijk aan kijken en we hebben oppas, kunnen wij weer gaan feesten.

    Die beugels spreken mij trouwens wel aan 😀

  22. :):):) Ziet er goed uit Derk! Ook een feestrijk weekend, dus. Geniet er maar van…’t is verdeurie zo weer voorbij :D:D:D

    Beugels kijken ook bijzonder verleidelijk. Wil er ook wel heen, maar eens kijken.

    Nu ff kijken of er nog een beetje comedy valt te maken in de AH voor een paar non-boodschappen (zeg maar).

  23. Youpie 😀 @ Derk, over gezelligheid gesproken…al zal een landelijk politicus + gezin (tegenwoordig) toch de tijd niet hebben om in zijn spaarzame vrije tijd in de kroeg te staan. Maar over Gerda, Jan, Balk etc:

    zaterdag 13 maart 2010 door Youp

    Jan des Boefrie
    Tijdje geleden reed ik door een kakkerswijk en zag bij een nogal treurig pandje een bord in de tuin staan met daarop de tekst dat het huis werd ingericht door Jan des Bouvrie.

    Medelijden kietelde mijn ziel.

    Daar wonen dus smakeloze rijkaards, dacht ik en ik vroeg me af hoe sneu je eigenlijk bent als je door middel van zo??n bord wilt laten zien dat je zelf geen smaak hebt. Wel geld. Daarom stond dat bord daar.

    Design wonen lijkt me een hel. Dat je gasten bij je gordijnen moeten passen. Je scharrelt in de loop van je leven je eigen interieur toch bij elkaar? Dat is toch het leuke van wonen? Een stoel uit je studententijd, een tafel die je ooit in Brussel op de kop tikte, wat schilderijen die je al reizend mee griste uit diverse galeries, wat kandelaars waarvan je de herkomst bent vergeten, een rare kast vol boeken waar je vele mooie uren in vertoefd hebt, een paar bijzondere herinneringen uit je ouderlijk huis, enzovoort, enzovoort.

    Maar je bent toch niet gelukkig in een door die krullenbol bij elkaar gefantaseerde inrichting?

    Het lijkt me vreselijk om die gozer op bezoek te krijgen en dat hij met zijn potlood dan speels gaat schetsen wat hij allemaal voor spannends kan doen met de ruimte. Voor een paar ton wordt het speels.

    ⤸We gaan vooral uit van wit⤝, zal Jan oreren, om daarna voor te stellen dat het qua geld ook zwart mag. Je mag zelf zeggen op welke louche BV je het bonnetje wilt ontvangen. Niet alleen creatief op de tekentafel dus.

    Werd weer zo ouderwets blij van de feiten in deze zaak. De armoe dat de inrichting van het miljoenen kostende motorjachtje van een of andere rijke quotezak op kosten van de zaak vertimmerd moest worden.

    Dat zijn de kringen waarin Jan zijn geld verdient. Die tragiek. Met die sjoemelende middenstand moet hij regelmatig een vorkje prikken in een duur restaurant.

    Vrees dat Jan het niet erg vindt dat zijn zakelijk gesjoemel werd overschaduwd door de dood van die aardige Hans van Mierlo en de door hun amazones teruggefloten Camiel Eurlings en Wouter Bos. Opmerkelijke stappen van deze jongens. Gaan we treuren of vonden we ze allebei toch een tikkie te glad? Hoe vlug zijn we ze vergeten? Wie denkt er na deze week nog aan Agnes Kant?

    Ik vrees overigens dat minister Gerda Verburg met haar zielige glossy ook op haar knokige knietjes is gegaan om de Heer te danken dat Hij juist op deze donderdag de grote democraat Van Mierlo tot Zich heeft geroepen.

    Want je kunt als politica domme dingen doen, maar de Gerda was toch wel het ergste wat ik in jaren heb gezien.

    Die foto op de cover, waarop ze met die strenge meesteressenblik en dat sm-zweepje staat, moet toch door haar goedgekeurd zijn.

    Net als het hele idee. Ik vrees zelfs dat ze samen met haar suffe ambtenaren heel veel voorpret heeft gehad. Dat ze heeft gedacht dat het blaadje als een bom in zou slaan. Nu moest ze met haar rare Glorixkuifje wat excuses stamelen tegen een Kamer die vooral diep medelijden met haar had. Is er niet iemand die mevrouw Verburg naar huis wil roepen? Dat het beter is voor haar als ze uit de politiek stapt.

    Ik weet nog wel wat politici bij wie ik hoop dat ze thuis harder nodig zijn dan op het Binnenhof. Mevrouw Balkenende: dit is een heuse hint!

    Het Binnenhof, waar in 2008 Hans van Mierlo struikelde over een rode loper en zijn heup brak.

    Mooi symbolisch voor deze aardige man. Struikelen over een rode loper, een ding waar hij zijn leven lang wars van was.

    Daarna is het niet meer goed gekomen. Maar hij is in elk geval nooit tuttig teruggefloten door zijn gezinnetje. Als Hans niet aan politiek deed, dan stond hij in de kroeg.

    Zoals het hoort bij politici. Daar zijn waar het volk is. En dat is niet thuis.

    —-
    Laterrrr

  24. @ Dick gefeliciteerd met de overwinng, was weer koud aan de kant.
    @ Natas, gefeliciteerd. Ben je al zenuwachtig voor morgen.

  25. Derk, Assendorperplein van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur, zoals elke tweede zondag vd maand.
    Morgen na afloop een Gakbal en HJ’s bij De Pierik nuttigen en Ajax – PSV kiek’n met o.a. Ass’ndörper.

  26. Korte BeeldBuisBode ook ivm afwezigheid:

    Studio Sport Eredivise (N3, 22:30 )
    – Samenvattingen van de wedstrijden van vandaag:
    NAC-FC Groningen, AZ-RKC, NEC-Roda JC
    – Aandacht voor het afscheid van Dirk Scheringa als
    voorzitter van AZ —–LIJKT ME ZEER BOEIEND DAT KLAPVEE :D:D:D
    – Voorbeschouwing op de topper van zondag: Ajax-PSV, met een interview met Balázs Dzsudzsák

    De top 10 van vrijdag 12 maart.

    1 Journaal 8 uur, 1.944.000
    2 X factor, 1.622.000
    3 Half 8 nieuws, 1.456.000
    4 Flikken Maastricht, 1.347.000
    5 De Wereld Draait door, 1.342.000
    6 Pauw & Witteman, 1.313.000
    7 Vermist, 1.269.000
    8 GTST, 1.248.000
    9 Van der Vorst ziet sterren, 1.176.000
    10 Journaal 6 uur, 1.165.000

    Buitenhof: nog niet bekend.

  27. @ Joppuh; Ga je morgenmiddag ook nog?

    TeleTroepToeTerT op de gezellige koffietafel in AH:
    Landzaat weg en nog iemand (Oost-Europese naam) van Feyenoord.

  28. @brug:

    RECTIFICATIE ONRECHTMATIGE PUBLICATIE
    Op deze plaats hebben wij informatie aangeboden over het bekijken van eredivisievoetbalwedstrijden via p2p-software. Hierbij hebben wij verzuimd te melden dat de beschikbaarstelling van eredivisievoetbahvedstrijden via p2p-software auteursrechtinbreuk oplevert. Het aanbieden van de bedoelde informatie was onrechtmatig jegens onder meer de Eredivisievoetbalclubs bij wie de auteursrechten op de beelden van Eredivisievoetbal rusten. De bedoelde informatie had dan ook nooit door ons beschikbaar mogen worden gesteld en zal in de toekomst ook niet meer worden aangeboden.

  29. Bericht door Hans van Eijsden, op 13 maart 2010 om 15:48
    BREKEND: Mark Rutte stapt per direct op als lijsttrekker van de VVD. Dat heeft de liberale belofte vanmiddag in een persconferentie verteld. Rutte wil graag meer tijd hebben om te zoeken naar een vriendin.

    @Hans, wat maak je me nou? Dacht ik vanmidag in de Pierik een nieuwtje te hebben en werd ik van alle kanten uitgelachen. Er was geen mens die mij geloofde. Ik heb een paar weddenschappen afgesloten maar die heb ik nu wel verloren. Stado van de Pierik heeft een paar keer op teletekst gekeken maar er stond niets op teletekst over een eventueel aftreden van Rutte. Je wordt bedankt :'(:'(

  30. Bericht door Larry, op 13 maart 2010 om 17:24
    Derk, Assendorperplein van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur, zoals elke tweede zondag vd maand.
    Morgen na afloop een Gakbal en HJ’s bij De Pierik nuttigen en Ajax – PSV kiek’n met o.a. Ass’ndörper.

    @Larry, dat gaan we morgen zeker even doen. Het is daar altijd lachen met die Ass’ndörper.:D

  31. Ja Dick gewonnen, met 4-0 maar het was een wedstrijd die niet om aan te zien was. Blijkbaar hadden de heren hun dag niet. Of ze dachten de tegenstander staat bij nab onderaan, makkie dit breekt ze binnenkort een x op.

  32. @Assendorper, een goed verstaander wist direct dat het een grap betrog dat Rutte op zou houden. Hij heeft immers geen partner. Vind het dan wel een beetje sneu voor je dat je zo afgegaan bent. Prettige avond verder.

  33. Nou Ingrid….jullie liggen anders aardig op schema zo te lezen! Krijg je dat cluppie van de Zwolse of mag je met haar daar een bakkie doen?

    Die pot zal de beslissing dan geven…Ach, je kunt het zo stoer maken als je wilt, maar als je kampioen kunt worden….waarom zou je het dan laten?

  34. @ Admin…deze mag er bij dat opvallende oranjeshirt wel af; sorry!

    Ach….beetje extra Robben-promotie kan eigenlijk ook geen kwaad:

    Bayern….1-0 achter…..Robben doet er 2 in: 2-1 Winst

    Arsenal waarschijnlijk 1-1 gebleven.
    :D:D:D

  35. Bericht door Marcello, op 13 maart 2010 om 20:06
    Hij heeft immers geen partner.

    @Marcello, in dat bericht stond dat hij juist op zoek was naar een partner. Ben wel blij dat je een beetje met mij te doen hebt. Ook een fijne avond.:)

  36. Nee Zwolse moet met haar cluppie nog bij ons komen,volgens mij is ze alleen geen volger van BQ C2 we moeten ook nog tegen KHC en Lelystad als z tegen hun net zoals vandaag voetballen, word het geen feestje voor ze aan het eind van ghet seizoen.

  37. Ah…Jammer, maar de Zwolse heeft toch wel even de tijd om zich wat breder te oriënteren?

    Duurlopie maandag misschien? Zal ze leren die luie sodemieters 😉

  38. Zo weinig info kan wel

    BERKUM VERSPEELT WINST IN EXTRA TIJD
    zaterdag, 13 maart 2010 18:22
    In een van beide kanten hele slechte wedstrijd verspeelde Berkum ver in blessuretijd door een ongelukkige eigen goal twee kostbare punten. Hoewel de remise misschien terecht was, werd deze in het Berkum-kamp als nederlaag ervaren. Berkum speelde zwak, maar kreeg wel over de hele wedstrijd gezien de betere kansen.

    Vervolg later.

    BQ heeft helaas geen info op hun site 2-2 volgens teletekst….Heeft WVF het dan het best voor elkaar? zie boven 😀

    Derby info: Spakenburg, Sparta Nijkerk en Vogels winnen.

    Groningen wint met 3-0; AZ 4-1 voor; VVV-Utreg 0-0 laatste pot 20.45
    Hiddink niet naar Ivoorkust

  39. dick, zag je hoe van Kooten, voordat ‘ie 3 kluitjes bomen aan de deur ging slijten, tot 2x toe de kraag van de Bie netjes zette???
    DAT was nou een briljante ode aan Stan Laurel en Oliver Hardy, of ik moet het wel heel erg mis hebben…juist in dat soort kleinigheden toont zich hun grootmeesterschap!

  40. @ QM; Oh, sh*t dat moment kan ik me niet meer herinneren.

    Kleinigheden? Hoorde ze DERTIG JAAR GELEDEN AL het woord “wakker” noemen in een foute context….heeft dezelfde context gehouden. Maar dat hoef ik jou niet uit te leggen.

    ’t is druk op het VK-draadje van Job, zal ’s ff kijken en dan moeten we zo naar een feessie. Lekker weekend verder!!

  41. 20:45 Job heeft in elk geval toegezegd te gaan praten. Maar daaraan toegevoegd dat ie….met iedereen wil praten 😉 Ze moeten toch echt met iets beters dan “thee” komen. Dat is immers enkel positief uit te leggen 😀

  42. Het toen ondenkbare is plots toch mogenlijk geworden…8) en het is zowaar een MOEILIJKE keuze, dit keer, 9 juni in het stemhokje:)

    Prettige avond verder! Ik wacht dees’dagen met spanning de geboorte af van een nichtje of neefje…spannend!!!

  43. Bericht door dick, op 13 maart 2010 om 20:49
    20:45 Job heeft in elk geval toegezegd te gaan praten. Maar daaraan toegevoegd dat ie….met iedereen wil praten Ze moeten toch echt met iets beters dan “thee” komen. Dat is immers enkel positief uit te leggen

    Je kunt beter een verfrissend kopje thee met Job Cohen drinken,dan met Geert zowel letterlijk als figuurlijk op de koffie gaan.:o

  44. …Erger nog; drinkman totaal doorgedraait tegenover je hebben…zoals Cohen overkwam.Heel kwalijk zoals de halfrotte pvv-zombie tegen ‘m tekeer ging; ‘U bent de allerslechtste burgemeester’ ect…

    en dat van een alcoholist met nog minder brein dat de goudvis van z’n vrouw, vriend of wat het ook is… (sorry goudvis)

  45. Goedemorgen allen,

    Joppuh gefeliciteerd heur.

    ASSENDORPER heeft de beentjes alweer in topconditie?

    Derk, had je nog in de planning om noar .attem te komen?

  46. Nek-aan-nekrace grootste partijen DEN HAAG – De vervanging van Wouter Bos door Job Cohen heeft niet alleen de peiling van vandaag duidelijk beïnvloed, maar zal mogelijk een grote impact hebben op het verdere verloop van deze verkiezingen. De drie grootste partijen staan momenteel nek-aan-nek in de nieuwste peiling.

    De PvdA zou volgens jongste peiling van Maurice de Hond nu met 27 zetels de grootste partij in de Tweede Kamer zijn. Dat is drie zetels meer dan vorige week, toen alleen nog ingewijden wisten dat Job Cohen de kar ging trekken in plaats van Wouter Bos.

    In ruim drie weken is de PvdA twaalf zetels gestegen in de peilingen. Die winst komt van SP, D66 en Groen Links, berekende De Hond.

    De vervanging van Bos door Cohen heeft niet alleen de uitkomst van de peiling van deze week duidelijk beïnvloed, maar zal een grote impact hebben op het verdere verloop van deze verkiezingen, zegt De Hond. ⤸Het percentage kiezers dat de PvdA een kans geeft op een stem is abrupt gestegen naar 28 procent. De sterke voorkeur voor Cohen als premier, als die althans niet aanzienlijk daalt voor 9 juni, zal in de laatste dagen voor de verkiezingen een beslissende rol kunnen gaan spelen.⤝

    Nek-aan-nekrace

    Het is op dit moment een nek-aan-nekrace in de kopgroep: de PVV zou zondag 26 zetels halen (eentje minder dan vorige week) en het CDA 25 (eentje meer).

    De VVD volgt met twintig zetels (een erbij). De SP daalde met de nieuwe Emile Roemer aan het front met twee zetels naar tien. D66 zakte in deze roerige en door de dood van Hans van Mierlo ook nog eens droeve week naar achttien (een minder). Groen Links daalde naar twaalf zetels (ook een zetel minder dan vorige week).

    De enige en nogal theoretische combinatie van drie partijen die dus meer dan 75 zetels en dus een meerderheid in de Tweede Kamer haalt is PvdA met PVV en CDA (78).

    De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

  47. Helaas, ’t spijt me nixxx dat ik er niet veel van meegekregen heb. Volgens de voortdurende kijkers was er niet veel aan.

    Tentmuziek; eigenlijk klaar voor, maar wat een za*dweer en niet meldt hier dat ie zich daar vervoegd.. Hmm nog maar ff aanzien.

  48. De spanning stijgt mensen! Nog 2 uur. Langs de Lijn laten voorbeschouwen is ook een mooie optie en een Zwolse kwartiertje voor uitzending naar mijn kijkadresje gaan. OF….zou er bij het strandhuis een weekendsfeer hangen. Za’s wel redelijk droog te halen. Vorige week was Derk er nog spontaan :D:D:D

  49. Zitten jullie nou allemaal in de Pierik? Of hebben jullie daar geen mobiel internet?
    Kom net terug uit Kampen, zo nog even naar die plas in Stadshagen.

  50. Fredric: wil je dat laten a.u.b. >:( >:(
    Ik ben een van degenen die graag onbevangen, met het bord op schoot, om 19 uur de samenvattingen wil bekijken!!

  51. Yep, 1e SP nieuwsbrief is binnen…maar het is nog niet te laat u te abboneren – voor alle geïnterreseerden onder u.

    Emile Roemer heeft er de wind goed onder;D en het geheel oogt nog steeds ouwerwets rommelig en quasi onoverzichtelijk.

  52. Bericht door Marcello, op 14 maart 2010 om 17:15
    Fredric: wil je dat laten a.u.b

    Ben je nog zo’n ouderwetse? Ik kijk naar eredivisie live.

  53. Marcello ik heb ook naar de wedstrijd gekeken maar vind het onzin tussenstanden op dit log te vermelden.Kan me voorstellen dat je de uitslag niet wilt weten

  54. A-J-A-X.:D:D:D..kwam heerlijk op tijd binnen….20 seconden voor de 1-0. Het je in De Pierik gekeken AssendorperT? Met Larry en zijn maten?

    Het was weer beregezellig bij de tentmuziek :D:D:D Best aardig wat volk, zeker gezien het weer….Derk, nog in Zwolle gesignaleerd?

  55. Vind het zelf wel prettig tussenstanden te lezen. TOTO doet het uitstekend hier! Kan me voorstellen dat er mensen zijn die het niet willen lezen….

    Is beginnen met bijv. “TS” van tussenstanden iets?

  56. Ik heb in de Pierik gekeken tussen PSVers en Feijenoorders maar die hadden na de 2-0 helemaal geen praatjes meer. :D:D

    Larry en zijn maten waren er ook nog. Derk dit keer niet gesignaleerd.

  57. Bleek achteraf in het strandhuis Milligerplaya te hebben gezeten. Wat een doelpunt die 2e he! Beginnend met die hak…..Natuurlijk had PSV rood moeten hebben wegen de door frustratie goed gemikte elleboog. Breekt ze vast op volgende week tegen Twente, met Affelay (die natuurlijk een schorsing krijgt) missen ze nog een basisspeler.

    ——
    PS voor de tentmuziek had ik nog wel wat Joppuh-comedy verwacht bij Stap…..’t was daar echter nog (?) eigenaardig rustig.

  58. Wat mij betreft mogen die gloeilampjes volgende week wel winnen van dat twente. Dan lopen we daar ook weer op in.

    Joppuh wordt ook een daggie ouder:D:D

  59. Bericht door dick, op 14 maart 2010 om 20:18
    @ Derk, hoe was ’t in ’t strandhuis?

    Prima! Samen met mijn vrouw er wat gegeten en wat gedronken. Toen we thuis kamen had Oma de kinderen hier al p bed Beter kun je het niet hebben. Mooi maar zwaar weekend geweest!

  60. @ Dick, gefeliciteerd met de overwinning. Ik hoop dat Twente volgende week wint van PSV, vrees van niet maar gun het ze wel.

    Misscien zit Derk wel aan een HJ bij Koko voor de site.

  61. Klasse Derk….als je tevreden terug kunt zien dat het goed is geweest. Je treft het maar met zo’n oma…daar heb je zeker op geselecteerd?

    @ Ingrid, Dank je….heb de pannen van het dak gejuicht bij mijn broertje. Gun het Twente ook meer dan PSVouw maar winst van de gloeilampen brengt ze allemaal wel dichter bij elkaar.

    HJ-tjes hebben wij vandaag ook nog gehad. Was je incognito in Assendorp Ingrid, of ben je er helemaal niet geweest?

  62. Bericht door ingrid, op 14 maart 2010 om 20:48
    Misscien zit Derk wel aan een HJ bij Koko voor de site.

    Nee Derk zit uitgeteld op de bank met de laptop tegen het vrouwtje aan.

    Die site is al klaar nog even met Koko doornemen en dan is die online.

    Het was en mooi weekend volgend weekend zijn de kinderen aan de beurt, maar nu hebben papa en mama het er even van genoten

  63. Lekker Derk even na genieten van het weekend. En je belofte via ons aan je kinderen staat, leuk een ballenbakje pikken in het Hattemse, of wie weet mooi weer (daar hoop ik een beetje op).

    Nee Dick, heb de wedstrijd van Zwolle thuis gekeken toen de dijk op gegaan om wat takken te scoren met de jongste. Was erg druilerig, maar ja kregen we ook niet zoveel commentaat van mensen die altijd wat te aeuren hebben.

  64. Heb begrepen dat link van mij niet helemaal werkte…….Ga eens googlen op SopCast, en download dit…..Vanmiddag genoten van Ajax

  65. In het diepste geheim is een viertal nog onbekende ‘backbenchers’ van de PvdA, GL, CDA en PVV bezig met een potentieel zeer ontvlambaar plan. De kamerleden in kwestie hebben een koopakte uit 1810 uit de archieven opgedoken van de aankoop van een vakantievilla in de Harz door Koning Willem I. Willem I woonde indertijd in Berlijn en was nog geen koning van Nederland. Voor de financiering sloot hij een lening af bij de Pruisische provincie van Hannover met een bijzondere voorwaarde. Indien hij de lening niet binnen honderd jaar zou aflossen zou hij, danwel zijn erfgenamen 0,85km2 grond moeten afstaan van het koninkrijk waarover zij in 2010 zouden heersen. De lening werd nooit afgelost. De Provincie van Hannover (momenteel deelstaat Niedersachsen) mag dit jaar binnen drie maanden zelf bepalen welke stuk van Nederland zij kiest. Indien zij geen keuze maakt, mag Nederland bepalen welk deel zij ‘opoffert’.
    De kamerleden, drie Ajax en een PSV-fan, geïrriteerd door alle ‘duitse’ overwinningen van FC Twente deze competitie zijn van zins het stuk grond met daarop het FC Twente stadion weg te geven. FC Twente won dit seizoen maar liefst 13 keer met één doelpunt verschil en waarbij 8 keer in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Het plan is nu uitgelekt waardoor de beoogde verrassingstactiek in de Tweede Kamer zal mislukken. De vier wilden het voorstel volgende maand zo snel mogelijk in stemming brengen en hadden daarvoor hun oog laten vallen op de week voor Pasen wanneer een groot aantal niet controversiële wetswijzigingen en andere regelingen nog vóór het verkiezingsreces door de Kamer worden afgetikt.

  66. Bericht door marieke de tweede, op 14 maart 2010 om 22:09
    MIDT was erg koud, maar de mooie zang van Anna & band maakte veel goed!

    Kan daar alleen maar mee instemmen. 🙂

  67. Wat een blut’ voetbaldag. Eerst Zwolle, die gezien de kansen, er minimaal een gelijkspel uit hadden moeten halen, en dan die zwijmelaars van een *j*kkes. Volgens mij had die de Zeeuw, er direckt in het begin al afgemoeten. Zoiets flikte hij ook al in de wedstrijd tegen AZ. En Soares…. kan beter bij onze oosterburen gaan spelen met zijn schwalbe’s. Aansteller…….
    Gelukkig waren er nog een paar groene gele rakkers, tegenwoordig uit Enschede, proost.
    Trouwens, degene die de poulle heeft gewonnen, van harte.:D

  68. O jee, volgens buienradar krijgen we morgen regen. Alhoewel, na regen (komt meestal nog meer regen) komt zonneschijn… Donderdag 15 graden *hijg*

  69. Inderdaad blauwtje, da’s al gauw een beetje te veel van het goede… Het moet niet nu opeens zó warm worden 😉

    en ja Tim is nog wakker… Maar hier gaan nu ook de luikjes dicht. Houd de boel goed in de gaten vannacht 😉

  70. Mogguh….

    Blup:

    In het diepste geheim is een viertal nog onbekende ‘backbenchers’ van de PvdA, GL, CDA en PVV bezig met een potentieel zeer ontvlambaar plan.

    Geweldig verhaal 8);):D

  71. Mogguh Tim ook,

    Triest bericht 7:38 in het mooie….Zweden nogwel! >:(

    Gehoord van de TeleTroepToeTerT? Weet al te melden dat de kans dat dat meisje (dat slachtoffer van misdrijf is volgens hun!!!) vast niet terugkomt!!!
    – Hoofdcommissaris in de studio Radio 1:
    * er kan van alles gebeurd zijn, we houden alle opsties open.
    * 5 dag is wel wat lang maar wij gaan alleen op feiten af en wagen ons niet aan voorspellingen.

    Broertje twittert
    Vader & moeder hebben een open brief in het AD.

    Hoop doet leven.

  72. Dick wat vind jij er nou van dat die gasten uit Den Haag nu ze meer tijd aan hun kinderen/gezin willen besteden en tevens een mooie poep euro’s mogen verwachten de komende jaren.

    Ik zelf gun ze zeker die tijd met de kinderen en vrouwtje maar ze stoppen zelf en moeten ze toch ook maar zien hoe ze aan centen komen.
    B.V. postbezorger bij SAND of TNT voor halve dagen of zo?

  73. @ Koko, voorstelbaar. Heb je vrijdagavond P&W gezien? Met Cohen (commercieel verslaggever én ex-CDA-spindoctor) Frits Werster, Ciska Dresselhuys (ex-Opzij) probeerde er een gat in te schieten. Lukte niet…..benieuwd wat Frist (zie bovenstaande) zou zeggen, maar hij zei dat zowel Camiel als Wouter oprecht waren geweest.

    – Voor Camiel zal ongetwijfeld mee hebben gespeeld dat JB doorging
    – Voor Wouter zal ongetwijfeld OOK mee hebben gespeeld dat JB doorging……wéééér dezelfde poppetjes strijd met Geert als lachende 3e (2 vingers in de neus)

    Feit is dat beide thuisfronten vonden dat ze er teveel tijd mee kwijt waren. Dat geloof ik niet alleen = feit. En je kinderen zijn maar 1x zo jong. Vond (maar dat zul je wel eens gelezen hebben;)) Bos verschrikkelijk goed. Misschien wel het meest intelligent van allemaal. Maar hoe lang is ie u al met JP aan het bakkelijen? Hij heeft dit ook al lang doorsproken met Cohen…..die 3 jaar geleden ook al PvdA’s kandidaat was. Bos was ook nog partijleider, Minister, vice-Premier….zeg maar (crisis-premier;)).

    De wolven in het BOS kunnen straks weer gaan huilen als Wouter een uitstekende baan krijgt. Maar als ik een topper in mijn bedrijf was zou ik hem ook zéker benaderen. Denk ook….dat hij een overichtelijke werkweek zal eisen.

  74. Vergis je niet op het salaris van een minister in vergelijking tot wat ze in het bedrijfsleven of de wetenschap hadden kunnen verdienen!

    — Bos beurde denk ik 3x zoveel bij Shell…..daarna 12 jaar enorm ingeleverd dus in overheidsdienst (wat verdient een parlementariër? Zeker als minister…..wel heel veel meer werken.

    — Plasterk stond als wetenschapper op de nominatie voor een nobelprijs. Heeft de wetenschap definitief vaarwel gezegd…gaat straks gewoon in het parlement als de PvdA niet in de regering komt.

    Klink, Balkenende, Cramer zijn ook top-wetenschappers die bakkies meer geld met minder uren hadden kunnen verdienen.

    Ik geloof er heilig in dat er politici zijn die er écht voornamelijk zitten omdat ze een beter Nederland willen.

    In Het Europees Parlement? Oef, daar geloof ik er een heeeeeel stuk minder in. Die kilometers alleen al. En die extra kilometers tussen Straatsburg en Brussel.

  75. Vergis je niet in; verkijk je niet op 😉

    Nog ander nieuws?

    Oh ja, Geert waar staat hij in het verdien-spectrum?

    Geert heeft (voor wat ik begreep) nooit ander werk verricht. Hij hoort bij het elitair-inventaris van Den Haag. Zeggen ze dan toch?

  76. Dick je kan lekker lullen kerel maar het feit is dat als zij stoppen het geld wel lekker blijft binnenkomen.
    Dit in tegenstelling tot anderen die ook hard werken en het misschien ook niet eens zijn met hun collega’s.

    En dan wel of niet bij shell gewerkt of weet ik allemaal waar.

    Er zijn mensen genoeg die moesten/moeten stoppen met werken en het met beduidend minder moeten doen dan het eerste jaar 80% en daarop volgende jaren 70% van het laatst verdiende salaris.

  77. @ Koko: klopt, heb ik ook geschreven. Maar dat volk KAN ook wel wat Koko. Denk dat ik niet eens 2e Kamerlid zou kunnen zijn of gemeenteraadslid…..pfff al die uren verdiepen in die dossiers, checken, vooral veel te lange vergaderingen. Gaat het er niet om of je iets met je IQ kunt…..maar ook of je het op kunt brengen.

    Denk dat je als minister/wethouder vaak helemaal geleefd wordt. Bovendien geef je als minister ook nog leiding aan een heel ministerie….Hoeveel zullen er onder BiZa vallen? Met vele carrierejagende ambtenaren die alles doen om je voor l*l te zetten. Terwijl ze net doen of ze je helpen. De beeldvorming om je als persoon (op een ander topic wordt bijvoorbeeld NOGSTEEDS aangehaald dat de ministerie van Biza Guusje eens met drank op is gepakt). De media tegen (TeleTroepToeTerT zeikt, zoals je dagelijks misschien wel leest, alles af wat progressief is) . Sommige internetdraadjes tegen (stijlloze Ruktor, waar Plasterk overigens uitstekend mee omgaat). En de verantwoordelijkheid over zoveel geld, mensen en materieel…..
    Beleid dat je moet uitvoeren naar eigen goeddunken, maar ook écht naar wat de partij EN de coalitie wil!

    Koko, neem van mij aan: dan moet je wel wat kunnen!
    Tuurlijk krijgen ze daarna een goeie baan. Zoals Bos…zal van de week de eerste oriënterende telefoontjes al wel krijgen. Als ik een directeur zocht van een multinational….zorgde ik echt maandagochtend VOOR 10.00 uur gebeld te hebben!

    Werktijden? jazeker meneer Bos, valt uitstekend over te praten 😉

  78. @ Koko: Dit is zeker waar

    Er zijn mensen genoeg die moesten/moeten stoppen met werken en het met beduidend minder moeten doen dan het eerste jaar 80% en daarop volgende jaren 70% van het laatst verdiende salaris.

    Er is veel ongelijkheid in dit soort zaken……moet ook zo snel mogelijk rechtgetrokken worden: Klootjesvolk dezelfde rechten als de meer- en nog meer-verdieners. Zou wel wat voor de vakbond willen betekenen. Voortdurend die werkgevers-werknemers “strijd”.

    Misschien kunnen er idd eens wat parlementariës op een rechttrekkingsregeling gaan broeden? Als het kan volksvertegenwoordigers van meerdere partijen!

  79. Dick helemaal met je eens dat ze wat kunnen, jij en ik kunnen ook wat. Misschien wel op gebieden waar zij niets in kunnen.

    Vind dat geen excuus Dick, juist doordat ze wat kunnen is dat wachtgeld dan ook niet nodig. WACHTGELD? bah alleen dat woord al>:(

    Er zijn er genoeg die graag wel willen maar niet kunnen of misschien moeten wachten eer ze wat kunnen. In dat geval kan ik het wachtgeld wel plaatsen

    😉

  80. Koko, da’s wel zeker…..dat jij en ik iets kunnen wat wij niet kunnen. Ieder mens heeft talenten/competenties. Misschien moeten we ze allemaal wel zo goed mogelijk weten te gebruiken. Toevallig ben ik met wat onderzoek in die richting bezig.
    Vind het wel jammer dat er te makkelijk wordt geschreeuwd dat politici zakkenvullers zijn. Hierboven gaf ik aan dat er én heel veel tijd in gaat zitten én dat ze vaak op de markt véél en véél meer konden verdienen. Met véél minder afbraakrisico. Bovendien geloof ik ook echt dat velen NL beter, mooier…….eerlijker, solidairder willen maken.

    Dat veel te lange wachtgeld moet idd eens aan de kaak worden gesteld!!! Misschien kan dat hier met mee:
    Slot 10:02:

    Misschien kunnen er idd eens wat parlementariës op een rechttrekkingsregeling gaan broeden? Als het kan volksvertegenwoordigers van meerdere partijen! Zodat er vast wat draagvlak is gecreeerd.

    Eens dus over wachtgeld!

  81. “Wachtgeld” zal wel onderdeel van de arbeidsvoorwaarden voor politici zijn? Zo zijn de salarissen van politieke bestuurders vorig jaar ook gestegen. Voor de mensen die ze moeten “bedienen” is niet eens prijscompensatie weggelegd. Benieuwd hoe gemeenten en provincies daar in staan?

  82. Koko; niet om het een of ander, maar de verantwoordelijkheid van hoger management enzo is wel wat zwaarder dan die van ‘klootjesvolk’…mag dat dan ook navenant beloond worden?

    Je wil die belasting afschriften namelijk niet zien…daarmee word een groot deel der natie, die terecht of onterecht niet werkend toch geld ontvangen, onderhouden…en zo word wat ooit een goed salaris LEEK genivelleerd tot zeg maar net boven modaal.
    Ergens onjuist want welke koppen rollen het eerst als het in het bedrijfsleven niet goed gaat?
    Juist

  83. En zo is het ook met wachtgeld, aan de ene kant te gek veel – mee eens- aan de andere kant, als je je beschikbaar stelt voor een nieuwe positie in het bedrijfsleven is het wel zo handig om niet te hoeven beknibbelen op elementaire zaken waar toch op gelet word…dus geen pak van jac. met teenslippers er onder bijv.:) en in de regel worden afspraken en contracten niet gesloten onder het genot van een puntzak friet, snap je.

  84. De detacheringsperiode van Wouter Bos als belangenbehartiger voor Shell in de Nederlandse politiek zit erop.
    Binnenkort keert hij terug op het oude nest en zal rijkelijk beloond worden.
    Derhalve hoef je geen medelijden met hem of zijn inkomen te hebben.

  85. Larry, hoeveel skeepies geld heeft Bos in 12 jaar verspeeld? Hoe enorm veel ernsitger is hij afgebrand in onze gezellige politiek? Jij denkt dat jij dat ook wel zou kunnen? Partijleider/Minister van Financiën/Coalitie-vertegenwoordiger/ dé Crisismanager ineen?:o:o:o

  86. Larry, van mooie woorden alleen kan wouter bos ook niet leven, ook zijn schoorsteen moet roken…en medelijden is misschien wat overdreven maar hoeveel niet- werkenden worden dankzij bos in leven gehouden…? Zo heeft alles z’n keerzijde

  87. @Marcello partijleider was idd de keus van de partij. Hij deed het toch maar.

    Feit is dat hij Minister van Financiën/Coalitie-vertegenwoordiger/ PvdA-man
    De laatste 2 te zijn in combi met je ministerschap vergt op zich al veel takt. Je weet inmiddels dat het coalitie-standpunt niet altijd het PvdA-standpunt was. Als je aan ene coalitie deelneemt moet je altijd wat water bij de wijn doen……

    Maar-voorbeeldje van bejegening door media- vind jij het niet vreemd dat niemand de CU vraagt waarom ze zelf ween voorstel glansrijk door de kamer krijgen (in 2010 weg uit Uruzgan: door Joël nogwat en Jeroen Dijsselhof) maar dat vooral van Middelkoop (ondertekend toch de regeringsverklaring) en de rest van CU zich vervolgens niet meer uitspreken voor vertrek in 2010?

    Marcello: dé Crisismanager deed Bos dat zelf? Of was JP gewoon niet capabel genoeg en zat ie niet altijd te lobbyen om president van Europa te worden?

    Verlies? Ten opzichte van wat? Het ging de laatste tijd juist weer goed met de PvdA.
    —-Waar stem jij eigenlijk op?

    / dé Crisismanager ineen

  88. NIEUWS:

    Klikbare linken op http://www.jo*p.nl 2e * = o

    CDA’ers willen af van Balkenende
    Lokale en regionale CDA-bestuurders twijfelen openlijk aan leiderschap
    De achterban van het CDA in de provincie, de thuisbasis van de christendemocraten, wil af van Balkenende. Dat blijkt uit een inventarisatie die dagblad Trouw publiceert. De sterk op het CDA gerichte krant spreekt van ‘striemende kritiek’.

    Trouw schrijft:

    De lokale en regionale CDA-bestuurders twijfelen openlijk aan het leiderschap van Balkenende. (??) ⤸Het was niet onverstandig geweest een nieuwe kopman te zoeken⤝, stelt Andries Houtakker, CDA-lijsttrekker in Sittard Geleen.

    De provinciale achterban is zwaar getroffen door de impopulariteit van de premier. Bij de gemeenteraadsverkiezingen verloren de christen-democraten honderden zetels. De agrarische kiezers keren zich van de partij af. Een bestuurslid van de Gelderse CDA-bestuurdersvereniging zegt dat de partij niet meer vanzelfsprekend ondernemers aanspreekt.

    Trouw liet zaterdag al in een scherp commentaar geen misverstand bestaan over de positie van de premier die betrokken was bij zoveel politieke ongelukken. De titel luidde Bos trekt consequentie uit falen, Balkenende zou hem moeten volgen:

    Na de val van het kabinet is het voor de nationale politiek goed dat de lucht even flink wordt gezuiverd.

    In de nieuwste peiling van Maurice de Hond is de PvdA voor het eerst sinds januari 2009 weer groter dan het CDA en tevens de grootste partij.

    De Pers: 5 oorzaken waardoor het CDA in zwaar weer zit

    Eerder op Joop:

    Kwart kiezers wil af van Balkenende

    Facebook-actie: Nooit meer Balkenende

    Kritiek op Balkenende uit eigen achterban

    Opinie Jeroen Mirck: Wanneer vertrekt Balkenende?

  89. CDA: Hadden ze Doekle T. maar niet naar de HBO-raad gestuurd, omdat hij een pamplet tegen Geert opstelde…..dom, dom, dom…..Hij en Joop Wijn zouden nog wat voor CDA kunnen betekenen. MAAAAAaaaaaaaar zijn nog lid wat ik begreep dus????

    Bedoel Sjek de V. kwam ook ineens uit zijn baan om de JSF te redden. Of zou Sjek kandidaat zijn?

  90. Ik ga niet juichen als een (mijn?) partij verliest. Is met voetbal precies zo!

    De website j*op.nl is sterk links georiënteerd. Geen wonder dat ze rechts (Balkenende) bestoken met aantijgingen. Zo is geenstijl.nl erg rechts gericht. Zelfde verhaal. Ik wil me niet laten kleuren!

  91. @ Marcello, ik vroeg je waar jij op stemde. Is dit een antwoord:

    Bericht door Marcello, op 15 maart 2010 om 11:45
    Ik ga niet juichen als een (mijn?) partij verliest. Is met voetbal precies zo!

  92. Ik zou het overigens erg waarderen, en naar ik meen Larry ook, als de eigenlijke namen van politici her gemeld worden. Anders wordt het populistisch gehalte van met name Zwolse en Dick (datgene waar ze zelf op afgeven) storend.

  93. @ Marcello, de website Joop is gewoon van de VARA….er zijn linksere omroepen. Zie jij linkse beren op je pad?

    Stijllozen verkopen zoals ze zelf zeggen:
    Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend “nieuws”

    Joop heb ik nog niet op onzin kunnen betrappen.

    Kijk anders eens op http://www.sargasso.nl?

  94. Wouter Bos heeft volop medewerking verleent aan de grootste diefstal allertijden door van onze belastingcenten de veroorzakers van de economische crisis te ondersteunen.
    Met veel mooie woorden kondigde hij aan de exorbitante bonussen van die veroorzakers aan te pakken.
    Wat is daar van terecht gekomen? Niks…

    Eén van de voornaamste redenen voor Bos om te stoppen is omdat hij geen verantwoording wenst af te gaan leggen voor die hulp.

    En waarom wordt de grote inspirator en leermeester van Wouter Bos, de opzichtig falende ex-minister van financiën Gerrit Zalm, niet aangepakt?
    Maar wordt juist het kritische rapport van de Autoriteit Financiële Markten weggemoffeld?

  95. Jp heeft overigens gezegd “doeiiii” te roepen als CDA niet de grootste wordt.
    Job gaat dan gewoon in de Kamerbankies 😀
    Geert?
    Rutte….ook nog eventueel weer 4 jaar?
    —–
    Waarom worden vragen altijd zo selectief gesteld? Vraag iedereen of niemand. Net als dat niet-CU bevragen in 11:38.

  96. Bericht door Marcello, op 15 maart 2010 om 11:48
    Ik zou het overigens erg waarderen, en naar ik meen Larry ook, als de eigenlijke namen van politici her gemeld worden. Anders wordt het populistisch gehalte van met name Zwolse en Dick (datgene waar ze zelf op afgeven) storend.

    Die kinderachtige-populistische-geenstijl-manier-van-schrijven schijnt nogal besmettelijk te zijn. 😉
    En dat is jammer, want dergelijke schrijfsels zijn niet serieus te nemen.

  97. Wanneer gaat het hier eens over “de verkoop van Lazovic”? De kansen van Twente tegen de gloeilampen? Of bijvoorbeeld ophandenzijne acties 😉

    Polititiek komt hier vaak niet heul veul verder dan beeldvorming.

  98. Ondanks dat ik links stem (je hoeft niet alles te weten) vind ik termen als ‘gillende’ enz. niet gepast en zelfs storend. Ik kan dan ook niet serieus reageren, en doe dat ook niet.
    Jij denkt zelf feitelijkheden te verkondigen Dick, dat is niet waar.
    Als de bezoeker van Weblog Zwolle maar begrijpt wat ik bedoel met ‘populisme’. En ik heb een een goed beeld van het IQ van de gemiddelde WLZ-bezoeker 🙂

  99. Bericht door dick, op 15 maart 2010 om 12:09
    Bekeringen Derk

    Nee zieltjes winnen doe ik niet aan. Wil niet zeggen dat ik soms wel mijn voet tussen de deur hou 😉

  100. @ Marcello,

    – Je weet (nu) dat ongepast en storend wat anders is dan populistisch?
    – Waar heb je het mij vandaag zien schrijven?
    Ben uiterst mild in mijn bijnamen. Jaren geleden waren de bijnamen treffender. Telegraf bijvoorbeeld 😉 Maar goed de vraag blijft staan: Waar heb je het mij vandaag zien schrijven?
    – Nogmaals jammer dat je niet wilt zeggen waar je op stemt. CU zegt bijvoorbeeld ook progressief te zijn en ……sterker nog D’66 durft het ook te zeggen (terwijl ze in Europa gewoon samendoen met de VVD).
    – Klopt hierboven staan, van mijn hand vandaag alleen al, veel feitelijkheden. Ontkracht ze anders? kom eens met het ware verhaal Mars? Jij roeptoetert nu zonder met alternatieven te komen.

    Mas zegt: Populisme is wat de gemiddelde bezoeker van het onvolprezen weblogzwolle er mee bedoelt. Negeert daarmee de FEITELIJKE betekenis van het woord. Nogwel aangereikt middels een encyclopi-link. Moet het IQ van wie (alle WLZ bezoekers?) hier ook in betrokken worden?
    Of dit geheel jammer is? Nee, heeft meer met beeldvorming en “eigen waarheden” te maken. Tuurlijk mag dat, maar laat de pot dan niet de ketel verwijten 😉

  101. :):):) Derk; Soms is een voet tussen de deur nodig. Lijkt in eerste instantie wat lomp, maar dat komt omdat de gene die open doet het “hogere doel” nog niet begrijpt 8)

  102. De keuze van Wouter Bos voor zijn gezin is ‘een verlies voor de Nederlandse politiek, maar een te respecteren keuze’. Dat stelt premier Jan Peter Balkenende vrijdag in een eerste reactie. ‘Wouter Bos heeft in de afgelopen jaren veel betekend voor de publieke zaak. Vooral zijn inzet als minister van Financiën en zijn rol bij het bestrijden van de economische en financiële crisis verdienen grote waardering. Ik zeg hem dank voor de tijd en inzet die hij in de Tweede Kamer en in twee kabinetten voor ons land heeft gegeven’, aldus Balkenende. ‘De afgelopen jaren hebben wij intensief samengewerkt en voor zijn inzet heb ik grote waardering.’

    Rouvoet zal hem missen
    Vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) zal Wouter Bos missen. Hij zegt veel respect te hebben voor de beslissing die Bos heeft genomen om de politiek te verlaten. ‘En veel begrip voor de afweging dat hij tijd wil hebben om zijn kinderen te zien opgroeien. Het geeft nog eens aan welke druk een politieke carri?re op ons privéleven kan hebben.’

    Kundig
    Rouvoet zegt de afgelopen jaren binnen het kabinet uitstekend te hebben samengewerkt met Bos. ‘Hij was een zeer kundig minister van Financiën, die in de aanpak van de financiële crisis op indrukwekkende en doortastende wijze heeft gehandeld.’ Voor de ChristenUnieleider was Bos bovenal een collega met wie hij op persoonlijk vlak ,,buitengewoon plezierig en met groot onderling vertrouwen” heeft samengewerkt. ‘Een bekwaam politicus verlaat Den Haag. En dat is jammer. En je hoeft geen PvdA’er te zijn om de overtuiging te hebben dat de Nederlandse politiek ook zeer zeker Wouter Bos gaat missen.’

    Halsema: ‘Aderlating’
    GroenLinks-fractieleider Femke Halsema noemt het vertrek van PvdA-leider Wouter Bos ongelooflijk. Ze heeft respect voor zijn beslissing om te kiezen voor zijn gezin, maar noemt het ook een aderlating voor de PvdA. In haar ogen was Bos een politicus ‘die stond voor sociale hervormingen en oog had voor groene politiek’.

    Begrip
    Halsema: ‘Een moderne sociaaldemocraat en een werkelijk progressieve politicus vertrekt: wat een kaalslag.’ De moeder van een tweeling stelt te weten hoe zwaar de afweging moet zijn geweest voor Bos. ‘Ik begrijp dat hij na al die jaren hard werken deze keuze maakt.’ De GroenLinks-leider stelt dat valt te bezien wat de mogelijk opvolger Job Cohen politiek Den Haag gaat brengen. Ze noemt de huidige burgemeester van Amsterdam ‘een bindend leider’ voor zijn stad. ‘Hij heeft richting gegeven aan het integratiedebat en staat voor dialoog. Ik hoop dat hij ook bereid is groene hervormingen door te zetten’, aldus Halsema.

    Aboutaleb vindt het jammer
    Ahmed Aboutaleb vindt het jammer voor Nederland dat Wouter Bos van het politieke toneel verdwijnt. ‘Ook in mijn periode als staatssecretaris heb ik hem leren waarderen als een gedreven politicus, zowel als partijleider als minister van Financiën. Hij heeft de crisis voortreffelijk gemanaged’, aldus de Rotterdamse burgemeester en partijgenoot van Bos. Hij ziet in Job Cohen de geknipte kandidaat om het stokje van Bos over te nemen. ‘Hij wordt in Nederland breed gewaardeerd, zowel links als rechts.’.

    Ik neem de reacties van bovenstaande serieuzer dan het het schoppen tegen Wouter Bos.

    Maar zou Larry de veroorzakers van deze crisis niet aan kunnen pakken?
    Misschien dat er dan champange uit de kraan komt,geld aan de bomen gaat groeien en een loonsverhoging van 100% in het verschiet zit.

    Ik met vele anderen zullen je dankbaar zijn.

  103. Ik vind het triest dat berichten over ajax – psv de boventoon hebben tegenover gae-fcz op t algemene van wlZ. ( neem t niemand kwalijk hoor)

    De derby is dood, merk ik zelfs hier ( uitslag buiten beschouwing gelaten):'( ik ben daar flink om aan het rouwen…

    Dat was mijn bericht voor vandaag!

    Ps: Joppuh gister gefeliciteerd! Edwin vandaag gefeliciteerd, Papa en Ingrid bedankt voor de felicitaties!

  104. @ Natascha, je hebt gelijk. Dat is zeker jammer. Edwin vandaag gefeliciteerd (met je verjaardag) hopen dat je PSVouw verwerkt hebt en vol vertrouwen richting Twente kijkt.

  105. Yasmine Allas, 15-03-2010

    Hooggewaardeerde Job Cohen, de teerling is geworpen. U bent de aangewezen leider gebleken. Verheugd maar verdrietig heb ik uw persconferentie gevolgd.
    Verdrietig omdat ik als Amsterdammer aan u gehecht ben geraakt. U was er, toen wij na de gruwelijke moord op onze Theo van Gogh door elkaar waren geschud. U hebt toen laten zien dat u de vader van alle Amsterdammers was. U hebt in al uw wijsheid, hoe moeilijk het ook was, besloten de boel bij elkaar te houden. U hebt thee gedronken, couscous en boerenkool gegeten om te laten zien dat iedereen erbij hoorde.
    Toch werd u door sommigen voor naïeveling versleten. Een burgemeester die niet in staat was harde woorden uit te spreken, die niet elke dag met zijn vuist op tafel sloeg. Maar u was zich er als geen ander van bewust dat aanpakken van problemen in een multiculturele stad als Amsterdam juist niet het ophitsen van de samenleving betekende. Als geen ander weet u wat het betekent als sommige groepen zich niet gezien en niet erkend voelen. Daarom hebt u nooit geschroomd om, juist tegen alle kritiek in, elk middel aan te grijpen om de onderlinge binding te bewerkstellingen. En dat deed u met de zorgvuldigheid die toebehoorde aan een man die verder kon en wilde denken dan zijn neus lang was, die niet gehinderd werd door angst of door een drang om populistisch te moeten zijn. U was altijd dichtbij als het nodig was, en u nam afstand als het moest.

    Snoeiharde woorden
    Ik ben een zeer betrokken burger. Het welzijn en de veiligheid van dit land gaan mij aan het hart. Men zegt dat het niet goed gaat met Nederland. Er zijn snoeiharde woorden gevallen en bittere verwijten geuit. Toen ik mij hier vestigde, voelde ik mij welkom geheten, men accepteerde mij, men begreep dat ik gekomen was voor vrijheid en veiligheid.

    U was altijd dichtbij als het nodig was, en u nam afstand als het moestNu houden angst en onbegrip de samenleving in de greep, gevoelens die door sommige politici stevig werden omarmd en zelfs aangewakkerd. Waar ik mij vooral zorgen om maak, is dat ik vaker dan ooit zie dat men er voor kiest zich terug te trekken in enclaves en te leven binnen de eigen etnische groep. Het gevoel van wij en zij is nog nooit zo sterk geweest.

    Ik denk soms ook, om u de waarheid te zeggen, zijn wij niet een te verveeld, een te verwend volk geworden? Zijn wij niet met z??n allen onopgemerkt ziende blind geworden? Het lijkt alsof we niet meer in staat zijn te zien wat er allemaal goed gaat in ons land. Hoewel er veel valt te verbeteren, functioneert onze zorgstaat nog steeds naar wens. Iedereen heeft hier recht op een basisziektekostenverzekering. Bovendien is ons land prachtig en dan denk ik heus niet alleen aan zwart witte koeien in een weiland. Zouden wij dat niet met z??n allen moeten koesteren?

    Hoop
    Ik heb met ontroering naar uw persconferentie geluisterd en u mag van me weten dat ik na een lange tijd weer hoop heb. Hoe u daar stond, de vastberadenheid in uw blik, de strijdbaarheid in uw houding, en de waardigheid in uw uitstraling. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan een samenleving waarin men in staat is elkaar recht in de ogen te kijken, die niet uitsluit maar juist insluit, ongeacht kleur, geaardheid, mening en geloof. Aan een samenleving die niet scheidt maar juist bindt, waarvan de volksvertegenwoordigers in staat zijn beschaafd en met respect met elkaar om te gaan. Waarin minderbedeelden en hulpbehoevenden niet in de kou staan.

    Zo??n samenleving is ook de samenleving waar u naar streeft. En daarom spreek ik mijn onvoorwaardelijke steun aan u uit.

    (Yasmine Allas is schrijfster.)

  106. dick, als je er geen Yasmine Allas bij had gezet, zou ik gezworen hebben dat bovenstaande van mij afkomstig was…Mooie Column…geheel Cohenwaardig.

    – dit in tegenstelling tot blaffend jack rotrusseltje drinkman die meende Cohen de les te moeten lezen… is die zuiplap hero nou nog niet opgesloten in een kliniek…nou, dat is tekenend voor de daadkracht en leiderschap van wilders.Weten kiezers dat ook weer…het kan altijd erger dan Jan Peter.:)

  107. SUPER QM!

    -Is dat echt waar ging dat heerschap weer tekeer!? Dacht dat hij in deze periode toch wel eens werk van zijn belofte had gemaakt. Daadwerkelijk afkicken. Zucht, nou ja dan zal hij vandaag of morgen wel weer ergens vechtend door de toko gaan. Tja de tegenstellingen zijn te groot om op te sommen.

    Je hebt gelijk, selectief leiderschap. Eigen mensen niet straffen: schuld van hullie; anderen wel volgens zijn verkiezingsprogramma, nog weer anderen het land uit……tja, te triest voor woorden.

  108. Jongens wat een eerbetoon naar de mensen die dan wat meer verantwoordelijkheden hebben.

    Waarom geen grote contracten onder het genot van een puntzak Friet met mayo.

    Waarom die dure nette pakken i.p.v. goedkopere kleding. Doet me denken aan het stropdassenverhaal van Woutertje Bos.

    Dus mensen die veel verantwoordelijkheden hebben en vele uren maken mogen wel wachtgeld krijgen?

    Waar ligt die grens dan? Bij hoeveel verantwoordelijkheid gaat dit dan niet meer gelden?
    Er moet dan ergens iets zijn waar het ineens ophoud.

    En ja ik snap ook wel dat zij voor een zware taak staan. In dat geval alle begrip van mijn kant.

    O ja, klootjesvolk? Wat of wie zijn dat?
    Zijn daar eisen of richtlijnen voor? Kom ik daar ook voor in aanmerking?

    Weggaan in een tijd wanneer het wat moeilijker word, nee dan heb je ballen.

  109. Koko, bij kleding gaat het niet zozeer om DUUR maar of het goed Past… en bij hoger management en op directieniveau draag je nou eenmaal geen wegwerp kwaliteit, dat heeft te maken met wat je wil uitstralen en wie je bent.
    Neem Emile Roemer- sp lijsttrekker- nou bijv, als hij een slecht kwaliteit pak aantrekt, met pyama achtige broek gaat toch geen hond op ‘m stemmen.
    Een lelijke vouw, de verkeerde kleur, snit of kwaliteit kan in sommige kringen wel degelijk verschil maken.Het heeft ook te maken met denken op langere termijn…investeer je in duurdere kleding en schoeisel dan heb je er ook langer plezier van.

    🙂 Je schoenzool zal maar loslaten, tijdens het binnenhalen van een belangrijke klant…alleen omdat Koko je kwaliteit van haren adviseerde:)

  110. ;Dmet zo een losse zool maak je onverbiddelijk deel uit van ’t klootjesvolk…en als je een halve zool bent zoals wilders dan ben je ongekroonde koning van op-je-stemmend klootjesvolk:D

  111. En over die puntzak friet…kijk als je een order binnenhaalt van pakweg een half miljoen…dan práát je toch niet meer over de prijs van een diner, het een word dan gewoon tegen het ander afgestreept.

    Dus wat de een duur vind is voor de ander part of the deal.Zo werken de dingen.

  112. En je moest eens weten hoeveel mensen op verkeerde posities blijven zitten, levend in het misverstand dat ze onmisbaar zijn, of er fout gepositioneerd door een manager die daarna vertrokken is…ook dat kost geld.

    waar het om gaat is dat je dingen in een groter verband moet zien, en de ander het licht in de ogen moet gunnen.Dan ga je vanzelf makkelijker in het leven staan.

  113. @ KokoK:
    Eens: Contracten zouden, al wandelend, onder puntzak-friet uitstekend kunnen.
    Eens:

    Waarom die dure nette pakken i.p.v. goedkopere kleding.

    Goedkoop kan ook donders mooi zijn. Kleren maken in zekere zin wel de man …..en kunnen de (bijvoorbeeld sexy) vrouw accentueren. Klopt…..we hadden geen aantrekkelijke vrouwelijke ministers. Wel een staatssecretaris die zich (vond ik) aansprekend kleedde…Albayrak.

    Maar een minister zonder stropdas, is hier (nog?) niet geaccepteerd. Ministers en MP zijn (al zou je het niet denken gezien de MP van de laatste 4 kabinetten…wél het uithangbord van dit land. Wouter, wist je vast wel, beweegt zich het liefst voort ZONDER strop. Zelf heb ik helemaal een skijthekel aan dat ding. Met ons trouwen heb ik ook een mooi alternatief gevonden.

    Wachtgeld waren we het ook over eens; maar staat waarschijnlijk in de arbeidsovereenkomst. Er is in elk geval in alle lagen van de vergoeding veel misbruik van gemaakt. Krijgt die “uit de school-klappert” AJ Boekensteijn nu bijvoorbeeld nog geld uit onze zak?
    —————
    Voel mezelf klootjesvolk KokoK en voel me er uitstekend bij. Hoef niet meer te zijn dan wat ik ben. Me zeker niet meer te voelen.

    —————
    Als je met “weggaan op een moment….” doelt op Wouter. Denk ik dat je de plank behoorlijk misslaat. Heb je vandaag alles gelezen over Bos’vertrek? Oa de verwijzing naar P&W van vrijdagavond? En Zwolse van 12:24?

    Zit hier nu net op, maar hier is ook veel feitelijke info terug te vinden
    Draadje over Job en voorganger

  114. @QuestionMaster,
    Er zit nog een heleboel tussen wegwerp kwaliteit en dure kleding.

    Uitstraling zegt tegenwoordig niets maar dan ook niets meer over de instraling.

    Zeker weten dat velen die orders van hoge bedragen binnenhalen maar al te graag dit doen onder het genot van een kokogakbal;):D

    Dan kan JB van de liberije z’n bekkie mee afvegen:D

    En over het haar, we gaan niet te persoonlijk worden h? en zeker niet discrimineren :'(

  115. Dick als ik het heb over de heren uit Den Haag bedoel ik niet alleen WB. Er zijn er daar toch meer.
    Ik weet dat ik een gevoelige snaar bij jou raak als ik WB noem, maar Dick word wakker hij is niet de enige.

    Ik val de mensen daar ook niet persoonlijk aan maar de regeling die er is als ze vertrekken.

    Begriep ie mie;):D

  116. Dit wel eens met QM….de zool en klootjesvolk zal wel. En net over geschreven

    Velen leven in het misverstand dat ze onmisbaar zijn, of er fout gepositioneerd door een manager die daarna vertrokken is…ook dat kost geld.

    Triest maar waar:
    – Echt velen denken stiekum dat ze ONMISBAAR zijn
    – fout gepositioneerd!

    Een groter verband zien, is zeker niet verkeerd. Zonder een visionair te zijn kun je toch tenminste meedenken? Gunnen is ook zoiets: hoeveel mensen zijn er niet jaloers, afgunstig en/of hebzuchtig?

    Vanavond vast wel weer als thema in Toren C :D:D:D

  117. dick, ik ben een vreselijke newbie hier…en voor een Kokogakbal word zeker een uitzondering gemaakt:) zondermeer.

    wat het ook is, beauty is in the eye of the beholder…maar ik ben en blijf het met theo maassen EENS over Paay en necrofilie…waarom ouwere snobs eindeloos recycleren als de houdbaarheids datum allang over en uit is???

  118. 😉 Tot nu toe had je het voortdurend over dezelfde persoon Koko. Ook dat oeverloze gel*l over wel of geen stropdas. Doet me deugd dat je blik breder is.

    😉 Wakker…..je hebt Vrijdagnacht ook gehoord dat het foute woord…..natuurlijk 30 jaar geleden al gebruikt werd in De Tegenpartij?

    Wat vind je overigens van From Kooten and The Bie?

    Begriep oe uutsteek’ngd….waar dan ook: Ware schoonheid zit van binnen….maar omdat je dat niet in 1 oogopslag ziet….is uitstraling een mooie toegankelijke manier om iemand te leren kennen.

  119. Inderdaad QM:

    wees jezelf!

    Alle woorden van het simplistisch verbond zijn goed.
    Met eeuwigheidswaarde bleek maar weer!

    Hahaha hangt de nep-Vrije al weer zover in de voegen….’t is nog maar maandag. Zal eens ff kijken.

  120. Bericht door QuestionMaster, op 15 maart 2010 om 13:56
    En over die puntzak friet…kijk als je een order binnenhaalt van pakweg een half miljoen…dan práát je toch niet meer over de prijs van een diner, het een word dan gewoon tegen het ander afgestreept.

    ONZIN! Laatst een casco schip verkocht voorlopig koopcontract is gewoon in het goedkope gedeelte van een AC restaurant ondertekent.

    Ohja hier ging het om 1,7 miljoen.

    Kom het de laatste tijd steeds vaker tegen, dat mede scheepsmakelaars in casual kleren rondlopen en die van Bommels zitten ook niet meer aan de voeten. Zelfs bij miljarden rederijen in Capelle zie ik het.

    Dat opgeblaasde is uit, maarja er zijn nog steeds mensen die denken belangrijk te wezen en daar moet alles duur terwijl de marge er niet eens voor is achja creditcard van de zaak dan he. Lekker belangrijk doen ik heb er een hekel aan mag je weten.

    Nog een voorbeeld mijn oom is een van de grote jongens van Unie Lever ook daar zie je deze trend.

  121. Een Casco schip ver- kopen is wat anders dan een grote klant binnenhalen…ik had het niet over iets eenmaligs maar over een meerjarige opdracht.
    En ja, dat opgeblazene is eruit maar de een gaat naar een AC de ander naar een normaal restaurant…moe kunne

  122. Oh my Goddddd

    BNN in Tweede Kamer?

    Jongerenomroep BNN gaat naast het televisieprogramma Lijst 0 de jongerenpartij Lijst 0 opzetten. Die partij gaat deelnemen aan de verkiezingen op 9 juni, laat een woordvoerster vandaag weten. Ze bezweert dat het een serieus initiatief betreft.

    BNN vindt dat de huidige partijen in Den Haag het belang van jongeren laten ondersneeuwen. ”Hun belangen gaan vaak op in het algemene partijbelang. Wij willen een partij exclusief voor jongeren opzetten.” De partijnaam Lijst 0 staat volgens de zegsvrouw inmiddels bij de Kiesraad geregistreerd.

    @Tim al eens die laptop met wat perslucht schoon gemaakt?

  123. Neuh nog niet… Maar als het blijvend is, dan gaan we dat wel even doen natuurlijk. Maar de enige perslucht hier is beneden aan de compressor… En ik geloof dat daar alleen een bandenpompventiel op zit… En ik heb natuurlijk perslucht in de badkamer 😉

  124. @ Derk, lijst 0….hmmm destijd met Katja & Bridgit…was nog wel de moeite waard. Nu vind ik dat hele BNN nixxx meer. Zou straks ook zo op kunnen gaan ik WakkerNL, Powned en Tros? Iemand bezwaar?

  125. Ach, het tv- en radio lanschap is al zo verknipt….Vind eigenlijk ook dat we minder politieke partijen zouden moeten hebben. Maar wie het wil proberen mag het van mij proberen.

    Hier vielen er 3 af na de verkiezingen.
    Nou ja TON zal toch landelijk ook wel afvallen, kunnen ze gelijk lijst 0 meenemen.

  126. BNN:

    Ja: lijst 0 is terug. Met Filemon en Sophie en… misschien ook wel met jou. Want we zoeken dus nog ’n lijsttrekker. Iemand die al die stoffige achterkamertjes in Den Haag ‘ns flink schoonveegt/boent/spuit. Iemand die zegt waar het op staat. Iemand die doet wat ie belooft. Zo’n aanstormende 2e kamer tijger.

    En, o ja, het is Nationale Hoerendag 😀

  127. Verademing:

    Tweet van de dag
    ma 15 maart 2010
    Nieuwe dag, opnieuw duidelijkheid: Job Cohen twittert niet. Geen officiële account in gebruik. Wanneer dat verandert, laten wij ’t weten.

    PvdA (al kun je je natuurlijk afvragen hoe serieus de ondertekening is)

    Iemand die NIET twittert
    :D:D:D

  128. @ Derk, wist het van Marcouh. Via het eerlijke, ok ietwat gekleurde, doch snelle JOOP. Maar misschien kan hij ook wethouder in Mokum worden….ff afwachten. Hij heeft daar de deelraadverkiezingen van een andere nieuwe Nederlander verloren. Of was dat alleen om de kandidaatstelling. Weet het niet meer. Maar mijn indruk is dat hij goed werk heeft verricht in een moeilijke doelgroep. Wat is jouw indruk?

  129. Dick ik heb het niet over één persoon (zie bericht om 9.14) staat gasten.
    10.27 benoem ik ZE
    13.14 heb ik het over die mensen.
    14.12 gaat het over heren uit Den Haag.

    Het schijnt dat als het zo benoemd wordt jij dan alleen denkt aan WB. Nogmaals wie of wat doet er mij niet toe het gaat om dat wwwwwwwaaaaaaccccccchhhhhhhtttttggggeeeeeellllllldddd en niet om de personen.
    Als die regeling er is kan ik ze geen ongelijk geven maar dat die regeling er is.

    Derk,
    Als toplocatie voor onderhandelen zou je toch ook prima kunnen uitwijken naar de schuur van Koko:D toch? 😉

  130. BeeldBuisBode:

    toren C…absolute aanrader maar geen gegevens hier

    De act.rubrieken voor NOVA heb ik wel maar laat ik bijna altijd weg: ivm onderwerpskeuze etc etc.

    Nova (N2, 22:15)
    – Wat is wijsheid voor het CDA?
    – Kunsthandel optimistisch gestemd
    – Moet Europa Griekenland redden?

    Sportjournaal (N3, 22:30)
    Voetbal:
    – Presentatie van Guus Hiddink in Istanboel
    – Terugblik op de in het weekeinde gespeelde wedstrijden in de eredivisie

    Holland sport (N3, 20:30)
    – Schaatser Mark Tuitert tijdens zijn laatste race van dit seizoen
    – Terugblik op Ajax ?? PSV met acteurs Frank Lammers en Jack Wouterse
    – Kelvin Hilgeholt, atleet

    *****
    Volgens mij komt Toren-C hierna
    *****

    Pauw & Witteman (N1, 23:00)
    – VVD-Kamerlid Laetitia Griffith
    – Demissionair minister André Rouvoet
    – Rusland-correspondent Jelle Brandt Corstius
    – Marcel van Gessel, advocaat van de Palm Invest verdachten
    ————————————————————-
    Omdat alle anderen te druk waren met hun gezin ??moest de immer kwieke Cisca Dresselhuys vrijdag maar opdraven om de vrouwenzaak te dienen aan tafel bij Pauw & Witteman (Nederland 1, 23:00, 1.313.000 kijkers). Haar punt: ze geloofde Bos niet.?? Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) was verbaasd. In Rondom 10 (zaterdag, Nederland 2, 21:10, 512.000 kijkers) was ook ??oud-staatssecretaris Jet Bussemaker verbaasd: […] ⤽Alsjeblieft, gelóóf af en toe eens wat mensen!⤝?? Dat raakte precies aan wat Geelen al jaren op tv meent te zien. ??Een oude journalistieke reflex uit de jaren zeventig, die dicteert: wantrouw elke politicus altijd. Misschien was het ooit terecht. Maar inmiddels is het ?? al is het maar soms ?? tijd om die oude reflex af te leren.??

    Volgens Marcel Peereboom Voller (De Telegraaf) moeten kijkers van De troon (zaterdag, Nederland 2, 20:10, 684.000 kijkers) gewaarschuwd worden ??om dit zogenaamd historische koningsdrama met een grote korrel zout te nemen. Anders is het namelijk niet te pruimen.?? Vooral de voice over is een grote bron van ergernis. ??Waarom is gekozen voor deze hinderlijke onderbreking, waardoor De troon meer naar een sprookjesvertelling neigt, is een raadsel. (AK)

  131. He Koko

    Jammer van het misverstand, maar ik denk bijna nooit aan WB, niet aan GW noch aan JP. Waar ik wel aan denk vertel ik lekker niet. Mar volgens mij hebben we er alles al over geschreven toch?

    Heren uit den haag….tja, je bedoelt alle politici. Volgens mij mankeert er nixxx aan mijn reactie. Lees morgen wel wat je eventueel nog mist.

    Wachtgeld was ik toch met je eens? Heb daar een paar keer wat over geschreven.

    Maak er wat moois van Koko.

  132. Dick, ga eens op zoek naar negatieve berichten van je held Wouter Bos. Hou je dan eerst ergens aan vast, want het zijn er nogal veel!

  133. Hé Marjanneke! Heb je het artikel ook gelezen? Vond het nogal niet wat dat oa deze 2 gem.raadsleden JP openlijk afvielen. CDA heeft daar niet bepaald een traditie in. Heb vandaag nog veel meer verwijzingen gezien. Hier….ff dubbel o voor dubbel * inbrengen staan allemaal anderen: http://www.j**p.nl/politiek/detail/artikel/cdaers_willen_af_van_balkenende/

    Dat vind ik opzienbarend. Bos? Goh, wat vreemd dat er mensen zijn die het niet eens met Bos’ beslissing zijn. Mag ik nog wel even naar P&W van vrijdagavond verwijzen. Met name wat Job en vooral Frits Wester antwoordden op Ciska?

    Verder…Wouter en JP zijn beiden mensen Marjanneke….er is geen mens zonder fouten. Zal ook nooit een mens helemaal op het schild heffen. Nergens in, ook niet in de muziek, de voetbal of wat ook. Niemand is onfeilbaar. Vond dat Wouter het gewoon prima deed.

  134. Bericht door Koko Hattem, op 15 maart 2010 om 17:00
    Derk,
    Als toplocatie voor onderhandelen zou je toch ook prima kunnen uitwijken naar de schuur van Koko toch?

    Nou en of een echte A1 lokatie :D:D:D Alles bij de hand

  135. Bericht door dick, op 15 maart 2010 om 16:57
    Oh ja proost nog Derk….heb net koffie, maar ook al thee gehad. Jij? Watertje?

    Nu even koffie maar op het moment dat jij het schreef zat ik aan iets met een witte kraag

  136. Bericht door Koko Hattem, op 15 maart 2010 om 17:05
    Koko gaat vanavond de buurt in om chocoladepaaseitjes te verkopen voor de speeltuin. dus geen TV

    Verkoopse! verdiend zo’n mooie speeltuin, hadden ze die hier maar

  137. Had ik zelf nog niet aan gedacht, Femke H. zojuist gehoord bij dwdd.
    De pvv kan niet regeren want zij heeft geen leden in de eerste kamer.
    Daardoor zou er gelijk, bij de algemene beschouwingen in de eerste kamer een motie van wantrouwen worden ingediend.

  138. @ Natascha, jij zegt, de derby leeft niet meer. Hoe bedoel jij dat precies? Er wordt van te voren naar uitgekeken. In Deventer loopt men in een mars vanuit het centrum naar het stadion, waren er niet ongeveer een vol uitvak bezoekers, in de koekstad? Er liepen hier in Zwolle een aantal personen vreselijk te balen dat zij geen kaartje voor de bus hadden. Ze wilden zelfs in eerste instantie niet kijken naar de rechtstreekse uitzending. Werden de Zwolse bussen niet door aardig wat, Deventenaren, …uitgezwaaid,…. bij het vertrek, wat ik zag op een foto in de Stentor ? Maar jullie hoefden niet te duiken, begrijp ik. Ook geen golfballetjes ontvangen, of anderzijds bekogeld ?

  139. @ Koko, als jij een keer een precentatie doet van jou g-ballen, dan weet ik in Hattem nog wel iemand die daar een kopje koffie bij wil zetten. Frans van de B. (15 Jaar, scholier) is 2e geworden tijdens de 3e voorronde Nederlands kampioenschap Barista. Donderdag hoort Frans of hij behoort tot de 8 uiteindelijke finalisten. Zijn tegenstanders waren en zijn allemaal, zonder uitzondering, profesionals.
    Frans leest ook op dit log. Frans van Harte.

  140. @Koko, wat zijn de openingstijden van die

    ASSENDORPER die zijn flexibel hoor zoal ik koko onderhand ken. Wel even bellen van te voren

    papa iedereen liep er voor uit, maar ook iedereen hield zijn ”mond” dicht! Niemand ”wilde” de club aanmoedigen….. ( voor mijn gevoel dan, voordat ik weer alles en iedereen over me heen krijg)

    Er stond wel wat volk maar andere jaren is dat veel meer, zowel bij aankomst als bij het weg gaan.

    De sfeer was gewoon *** van beide kanten! Op de tribune en ook op het veld, weinig pit in die spelers en supporters, gele kaarten waren kaarten voor te simpele dingen waar die gozer in het ”zwart” ff zijn punt wilde maken, maar echte derby overtredingen heb ik niet gezien….

    Al met al had ik voor de wedstrijd al weer zoiets van, zat ik maar thuis bij de mensen met wie ik altijd naar de voetbal ging/ga….;)

    Hier moet u het ff mee doen papa, praat er graag nog een x over verder maar niet op internet, wellicht tijdens s’burg – vogels.

  141. @ASSENDORPER koko heeft zo zijn voorrechten in Áttem, zie alleen al zijn parkeer gelegenheid voor de deur die krijg je hier nooit hoor.
    Hoeveel paaseieren zou die nu al verkocht hebben?

  142. @ Papa…gezien (Papa, op 15 maart 2010 om 19:49) en achteraf stom dat ik er niet aan gedacht had. Had overigens ook geen moment gedacht dat Geert echt MP zou worden. Denk dat hij het niet eens kan, al was het maar omdat ie dan ook niet meer in de Haagse raad kan zitten (geintje en flauw) maar wel te weinig capabele mensen. Zie LPF-debacle.

    —–

    Frans van Harte!

  143. Papa, genoot het meest van Jiskefet in DWDD na 20:00 heerlijk!
    Gaan ze met hun “Heb je nog gen**kt tour” 2 dagen naar de HMH :D:D:D Wel uh, beetje vroeg uitzendtijdstip van de hoogtepunten van destijds…..dat dan weer wel.

  144. Bericht door dick, op 15 maart 2010 om 21:00
    @ Derk 18:55; proosten hoeft ook niet altijd op hetzelfde moment toch? Een verlate “prut” vanaf hier dan.

    Prut terug *plop*

  145. Dank je, smaakt uberheerlijk aan de avond van de eerste ploeter-dag van een schone nieuwe week…..nu het weer nog.

    Nog reactie op de bouwplannen?

  146. @Dick:

    @ Marieke II, je zou toch een roos in je haar hebben? Waarom hebben we je gistermiddag niet herkend dan?

    Heb je ‘m niet gezien dan 😉
    Misschien in de herkansing bij de Dijk:D

  147. Bericht door dick, op 15 maart 2010 om 21:09
    Dank je, smaakt uberheerlijk aan de avond van de eerste ploeter-dag van een schone nieuwe week…..nu het weer nog.

    Nog reactie op de bouwplannen?

    Ja heb vanmiddag de brochures opgehaald ( is beter las pdf) En we hebben een afspraak aankomende week.

  148. @ Dick, 21.04 en 21.05,
    Ik had hier dus zelf ook (nog) niet aan gedacht Dick. Maar goed, politiek is ook niet mijn vak.

    Inderdaad, Jiskefet, toch nog maar even kijken of er nog kkartjes zijn.
    Trouwens goede oproep tegen die kaarten woekeraars.
    Enkele van die “lullo” hoogtepunten waren voor enige weken terug ook op (herhaling) tv. Ook dit was genieten.

  149. @ Marieke II….Jaaaa De Dijk :D:D:D 15 april geloof ik dansen, dansen dansen op een vulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan. Dansen gaat niet lukken, beetje springen nog wel 😉

  150. @ Derk; spannend! Alleen woonhuis? Mischien een schuur erbij (ala KokoK) als bedrijfsruimte? Er was toch ook ruimte voor bedrijfsgeneuzel?

  151. @ Dick er zijn veel mogelijkheden voor bedrijfs ruimte/uitvoering en daar zijn veel mogelijkheden voor in mijn ogen. Zowat tegen Westenholte aan en vrij uitzicht.

  152. @ Natascha, 20.28
    T’ ja, voelde jij jou wat eenzaam in dat grote stadion dan? Jullie misten natuurlijk het voorzingen van een bepaald afwezig iemand.;););)
    Doch nogmaals, hij wilde pas het laatste kwartier kijken. Eerst zijn eigen wedstrijd spelen op ps. Het was dat Y zich liet gelden, anders had ik zelfs ik helemaal niets gezien.

    Ik zal ook nog eens een lijntje uitleggen naar Spakenburg, of ik aan een kaartje kan komen. 8):D

    Wij spreken elkaar nog wel.

  153. Bericht door dick, op 15 maart 2010 om 21:33
    @ Derk, volgens mij is Zib even geparkeerd. Moet die wedstrijd ook nog maar ff wachten.

    Hoop niet dat Zib de F1 van afgelopen zondag na heeft lopen spelen. Zometeen staat die ergens stil met een kapotte bougie terwijl de vooruitzichten zo goed waren 😉

  154. Zib moet maar laten weten of hij een bougie of wat ook kapot heeft; ik help graag mensen in nood. Maar hoe moet ie het laten weten 😮 En hoe kan ik hem met een technisch probleem helpen…..vrees dat je dan toch nog moet komen opdraven Derk?

  155. Het zou een geweldige stap zijn, als Derk idd een Zwollenaar wordt en zijn directrice natuurlijk. Ze wilden eerst misschien emigreren. Da’s natuurlijk wel zo: Zwolle of heeeeeel ver weg. We hebben het er vandaag op een ander nieuwbouw-draadje even over gehad.

  156. ja ingrid je lees het goed, al is het maar voor een paar jaar ben ik iid geval weg van hier en de mogelijkheden zijn er, dus waarom niet? Als ik mijn slag sla ben ik weg uit europa maar dat kan even duren. Dan is zoiets als dit een prima tussen oplossing. prijzen zijn goedkoper als via een projectontwikkelaar.

  157. inderdaad dick Zib moet het maar laten horen. Ik sta ook altijd klaar voor mensen, trouwens mijn vrouw ook zo zijn wij nu eenmaal. De Alfa krijgt morgen een grote beurt ( gaat weer 6 liter olie in ect) Dus Zib ik ben er klaar voor 8)

  158. @ Papa; Ja geweldige herinnering net weer bij DWDD…”Er zit een haar in mijn glas”. Ze waarschuwden overigens nog voor valse en te dure kaartjes….Mooi snel uitverkocht.

    Nu nog wat oud materiaal van Wim T.Schippers op de buis en de cirkel is, met “De Tegenpartij” van vrijdag, rond.

  159. Klasse Derk, zorgen dat je in vorm blijft….denk dat het moment van “de uitdaging” plotseling kan komen 8)

    Maar als er dan verder nixxx te helpen valt ga ik nog ff wat lezen. 8)

    Lekkere avond verder en tot morgen.

  160. Hier gaan we ook afsluiten moet nog wat andere dingen doen. Maar ben wel benieuwd hoeveel eieren die paashaas uut Áttem heeft verkocht

  161. @ Derk, 22.11 ,heb ik ook geprobeerd, maar kreeg een rode balk met rode letters, dat aan mijn verzoek voor kaarten, niet kon worden voldaan.
    Maar, 6 april kan ik dus niet i.v.m. werkzaamheden.
    Bedankt voor het medenken.

  162. Mensen wie maakt me los met de chocoladepaaseitjes? 1 zak voor ?? 2,50 en 2 voor ??4,50.
    Komt ten goede voor speeltuin ABC-Hattem

  163. haha, mooi :)… Als je iets in zwolle moet doen laat het even weten misschien kan ik ze dan even oppikken :)… Je hebt mijn telefoonnummer wel toch? Dan sms je maar even. Ik sms altijd terug.

Reacties zijn gesloten.