Loesje brengt ode in Zwolle

Zwolle – Deze maand brengt het spreukenfenomeen Loesje een nieuw boekje uit:’ZORGEN MOET JE DOEN, NIET MAKEN’. Met dit boekje wil Loesje iedereen die in de zorg werkt in de bloemetjes zetten. Behalve via het boekje zal ze ook in levende lijve een ode brengen aan tien medewerkers uit de zorgsector. Dat gebeurde woensdagmiddag ook in Zwolle.

24-03-2010_loesje_in_stadshagen_4.jpg

Woensdagmiddag bracht Loesje een bezoek aan Zwolle, en bracht kraamverzorgende Jannet Keizer aan de Tiendschuurstraat in Stadshagen een ode. De zorg slaat toe. De werkdruk in de zorg is hoog. Privatisering zorgt voor bezuinigingen en daardoor is er vaak minder personeel en minder aandacht voor de patiënt. Mensen die in de zorgsector werken, rennen de longen uit hun lijf. Patiënten en cliënten krijgen vaak niet de zorg die ze nodig hebben. Loesje bewondert de kracht van mensen die in de zorg werken en wil hen daarom een ode brengen.

24-03-2010_loesje_in_stadshagen_1.jpg

24-03-2010_loesje_in_stadshagen_2.jpg

24-03-2010_loesje_in_stadshagen_3.jpg

Loesje doet dit op papier door middel van een nieuwe boekje ?ZORGEN MOET JE DOEN, NIET MAKEN?. Loesje schreef dit boekje samen met honderden mensen die in welzijns-,hulpverlenings- en zorgorganisaties werken.

In het boekje stelt ze misstanden in de zorg aan de kaak op de voor haar zo typische manier: met humor en een welgemikte trap in de goede richting. Het boekje ligt vanaf 8 maart in de winkel. Maar Loesje gaat ook in levende lijve odes voordragen aan mensen die in de zorg werken. In maart trekt ze door Nederland om de harde werkers in de zorg een hart onder de riem te steken.

Ze bezoekt een jeugdhulpverlener, een begeleider van verstandelijk gehandicapten, een thuiszorgmedewerker, een chronisch zieke, een vrijwilliger voor bejaarden, een verpleegkundige, een geriater, een student medicijnen, een mantelzorger en een kraamverzorger.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Loesje brengt ode in Zwolle”

  1. Leuke actie! De mensen in de zorg verdienen het om eens positieve aandacht te krijgen. Ik ga morgen eens kijken of ik het boekje in de winkel kan vinden.

  2. Dank jullie voor de mooie reacties.
    Dit Loesje-boekje, en ook de andere Loesje-boekjes, zijn verkrijgbaar via http://www.loesje.nl/shop Dan krijg je het thuis gestuurd. Via de boekhandel kan natuurlijk ook. V&D, AKO, Bruna en Bijenkorf hebben regelmatig Loesje-boekjes in hun assortiment.
    Groeten, Geertje (van Loesje)

Reacties zijn gesloten.