Politiek Log 22

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 23 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

242 gedachten over “Politiek Log 22”

  1. Nee niet die met een dubbel salaris maar hij bedoelde toch echt cohen hoor en ik kon wel lachen om die fotof*ck. Zijn er ook van Wilders als een varkentje plaats ik vanavond wel.

    Maar ja beter openlijk een dubbele post salaris hebben als een paar commissariaten erbij hebben en niet vermelden.

  2. @Zwolse, ik had het niet over klaplopers maar over Sinterklaas. Het sinterklaaspak vind ik hem beter staan dan die andere pakken die hij meestal aan heeft.:)

  3. Partijtrekken? ….hoe kom je erbij

    Tweet van de dag
    vr 10 december 2010
    Rutte mag niet klagen over fotoredactie #Telegraaf. Al 2 dagen stralend in de krant. Gister met kindjes Schilderswijk, nu Russische vice-mp

    Kustaw Bessems

  4. Nee Rutte is druk bezig dus dan krijg je dat. Valt me een beetje tegen van Joop. nl dat ze Cohen niet zo vaak met foto er neerzetten. 😉

  5. Ja omdat we al van jou en Zwolse begrepen hadden dat de Telegraaf een “rechtse” krant is. Ik vind Joop. nl zo fout een puur naar “links” gericht. Zit nog na te denken over een goede nick voor Joop gelijk jij die hebt voor de telegraaf. Enne Cohen die doet weinig ja praten en thee drinken en verlies verwerken. Hoe kan het toch zijn dat de aanhangers van de PvdA wel aktief zijn en top van de partij het laat afweten? Ze moesten ruilen met jullie dan hadden we teminste weer landelijke politiek.

  6. 😮 Kun je echt zelf niet constateren dat de TeleleTroepToeTerT een rechtse krant is? Zullen ze ongetwijfeld ook wel op hun eigen site vermelden. Er komt een onderzoek naar hun betrokkenheid bij “Krachteloos” en de sloapende wakkeren. Joh jij polariseert voortdurend met rechts en links….ben wars van alle uitersten. Zo ik al tig keer heb vermeld hier. Cohen heeft zijn hele agenda uitpuilen…waarom die kinderachtige leugens? Je hoort mij toch ook niet over jouw Femke (je stemde toch GL of D’66?) Wat een puberaal gehullie.

  7. Zo je weet ben ik geen lid van een politieke partij en bezoek geen enkele politieke meeting. Ben van het centrum, waar vele meningen tesamen kunnen komen. Voor een menselijk Nederland, waar we nu ver van zijn verwijderd.

  8. Afweten? Wat een bedrijvigheid![/url]. Dat na de voetbalwet een paar maand geleden. Maar waarom zou ik iets verdedigen waar ik niet verantwoordelijk voor ben?

  9. Derk.
    Je kletst nu zo ongelooflijk uit je nek,dat het beschamend is voor een zichzelf noemend volwassen kerel.Jammer dat je jezelf zo neerhaald.

    Anderzijds past het precies bij het merendeel van de bevolking van het dorp waar je neergestreken bent.Voor de buitenwereld zo gristelijk als gristelijk maar wezen kan,maar buiten het gezichtsveld er een hele andere mentaliteit erop na houden.

    Een vos verliest wel zijn haren,maar niet zijn streken toch?

  10. Dag Zwolse

    Ja ik geloof, maar ben nergens bij aangesloten. Degene die zich hier belachelijk maakt …….. ben je zelf met het woord gebruik naar partijen en personen die niet in je straatje passen. Verders heb je het vaak over niet op de persoon spelen *kuch* Wat doe jij wederom nu?

    Zielig dat jij je eigen zo naar beneden haalt, laat zien dat je een ongelooflijke frustratie hebt naar iets wat niet PvdA is.

  11. Assie, nu ook een foto van de knecht van Sint:

    Ik krijg frustraties van personen die huilen met de wolven in het bos,daarbij kan ik ontzettend goed met andersdenkenden door 1 deur,mits ze niet op de man spelen,want dat is een gebrek aan fatsoen en respect,en met zulke mensen wil ik doorgaans niets of weinig mee te maken hebben en die krijgen terug wat ze uit ventileren.

    Duidelijk genoeg?

  12. Bericht door dick, op 10 december 2010 om 16:57
    In Drenthe hebben velen overigens niet zoveel tegen het vertrek van alle Westerlingen.

    Klopt dick, maar hoe denken ze daar over de komst van mensen met een vroegmiddeleeuwse woestijnideologie? Zitten ze daar op te wachten?

  13. Bericht door dick, op 10 december 2010 om 17:21
    Zo je weet ben ik geen lid van een politieke partij en bezoek geen enkele politieke meeting. Ben van het centrum, waar vele meningen tesamen kunnen komen.

    Ik weet dat je geen lid bent van een politieke partij, maar dat je van het centrum bent waar vele meningen tesamen kunnen komen wist ik niet. Dat is mij hier nog nooit opgevallen.

  14. Bericht door Zwolse, op 10 december 2010 om 18:26
    Derk.
    Anderzijds past het precies bij het merendeel van de bevolking van het dorp waar je neergestreken bent.Voor de buitenwereld zo gristelijk als gristelijk maar wezen kan,maar buiten het gezichtsveld er een hele andere mentaliteit erop na houden.

    Ik heb liever met die bevolking te maken waar ik bij de slager nog een keus kan maken tussen een biefstukje, varkenshaasje, karbonade of speklapje in plaats van alleen maar een jihadlapje.

  15. Bericht door Derk, op 10 december 2010 om 19:01
    Dag Zwolse

    Ja ik geloof, maar ben nergens bij aangesloten. Degene die zich hier belachelijk maakt …….. ben je zelf met het woord gebruik naar partijen en personen die niet in je straatje passen. Verders heb je het vaak over niet op de persoon spelen *kuch* Wat doe jij wederom nu?

    Eens Derk, alleen de partijen en personen die niet in het rooie straatje passen mogen in de maling worden genomen. Als het omgekeerde een keer het geval is dan is het hek van de dam.

  16. Volgens mij gaat elke orthodoxie gepaard met hypocrisie. Je kunt daar meesmuilend over doen, maar eEigenlijk ben ik daar blij om, omdat het aantoont dat leven volgens strikte regels ondoenlijk is en er altijd de drang is naar een meer vrijere, plezierige levensstijl. Och of men een kippenpoot van een biokip of een stukje vlees van een halalgeslacht beest eet, maakt niet zoveel uit. Gaat meer om andere fundamentele vrijheden.

  17. Ik heb liever met die bevolking te maken waar ik bij de slager nog een keus kan maken tussen een biefstukje, varkenshaasje, karbonade of speklapje in plaats van alleen maar een jihadlapje.

    Met zo n antwoordt kwalificeer jij jezelf,waar ik je ook had ingeschat.En dat is niet in de hoogste rangorde van de bruggenbouwers waar Nederland het uiteindelijk van moet hebben.

  18. Ik ben er toch altijd Assie? Heb net de bronzen medaille gehaald en ga nu voor goud.;)
    Zou jij als Zwollenaar je echt thuisvoelen in een dorp als Genemuiden? Was dat niet die plaats waar een asielgezin weggepest is door de plaatselijke jeugd?
    Zelf was ik zo opgelucht toen ik op m’n 18e naar de stad ging verhuizen, overigens zonder dat ik negatief wil doen over dorpsbewoners, want die zijn vaak erg aardig, hartelijk en sociaal.

  19. Bericht door Zwolse, op 10 december 2010 om 18:26
    Derk.
    Anderzijds past het precies bij het merendeel van de bevolking van het dorp waar je neergestreken bent.Voor de buitenwereld zo gristelijk als gristelijk maar wezen kan,maar buiten het gezichtsveld er een hele andere mentaliteit erop na houden.

    Zo bouw je bruggen en schep je geen kloven.

  20. Assie en Zwolse, hoe gaan we dat oplossen? Ik lees bij jullie beiden een diepe behoefte aan het bouwen van bruggen. Tegelijkertijd lees ik in jullie postings een onvermogen om daadwerkelijk die brug naar elkaar te slaan. Een mediator nodig?:)

  21. Dame.

    Een mediator niet nodig,hecht er weinig tot geen behoefte aan in conclaaf te gaan met mensen die alleen wensen te schoppen.
    Besteed mijn tijd en energie liever aan zaken die nuttig en zinvol voor de samenleving zijn.:)

  22. @Dame 20:22 uur.

    Je bent er niet altijd maar de laatste tijd wel vaak. Het goud mag je van mij wel overnemen, dat gun ik je wel. Ben de laatste tijd niet meer zo alert op het openen van het Algemene Log.

    Ik vrees dat we nu off-topic gaan en over moeten gaan op het Algemene Log. Wil nog wel even kwijt dat ik me als Zwollenaar nooit thuis zal voelen in Genemuiden. Als ik moet kiezen tussen Genemuiden of één of andere moslimstad dan kies ik toch liever voor Genemuiden.

  23. Een mediator niet nodig,hecht er weinig tot geen behoefte aan in conclaaf te gaan met mensen die alleen wensen te schoppen.

    Kijk eens in de

    Bericht door Zwolse, op 10 december 2010 om 20:44
    Dame.

    Een mediator niet nodig,hecht er weinig tot geen behoefte aan in conclaaf te gaan met mensen die alleen wensen te schoppen.
    Besteed mijn tijd en energie liever aan zaken die nuttig en zinvol voor de samenleving zijn.

    Dat is nou weer typisch een opmerking van iemand met oogkleppen op. Je moest een weten hoe sociaal ik ben. Dat schoppen laat ik wel over aan sommigen die een warm hart voor de PvdA hebben. Heb tot nu toe alleen maar gereageerd op dat geschop door mensen die een hekel hebben aan kloven scheppen en zogenaamd verdraagzaam zijn.

  24. Assie en Zwolse,

    Jullie worden maandag 13 december tussen 9.00 en 11.00 uur verwacht bij de Burgemeester Drijbersingel – Van Wevelinkhovenstraat 🙂

  25. Ik heb liever met die bevolking te maken waar ik bij de slager nog een keus kan maken tussen een biefstukje, varkenshaasje, karbonade of speklapje in plaats van alleen maar een jihadlapje.

    Heb tot nu toe alleen maar gereageerd op dat geschop door mensen die een hekel hebben aan kloven scheppen en zogenaamd verdraagzaam zijn.

    Er kwam spontaan een lachbui over.proestttttttttttttttttttttttttttttt

  26. Bericht door Dame, op 10 december 2010 om 21:00
    Assie en Zwolse,
    Jullie worden maandag 13 december tussen 9.00 en 11.00 uur verwacht bij de Burgemeester Drijbersingel – Van Wevelinkhovenstraat

    Daar zit Jeugdzorg en heb daar al genoeg mee te maken gehad. Spreek op dat tijdstip liever af bij het Kroegje.:D:D:D

  27. ik kon me lang inhouden….

    Zwolse:

    hecht er weinig tot geen behoefte aan in conclaaf te gaan met mensen die alleen wensen te schoppen.

    je doet elke dag niet anders >:(
    kom eens uit die cocon!

  28. Derk, dat hoeft toch niet? Jullie willen allen toch zo graag bruggenbouwen! Ik loop er daarna wel overheen, op weg naar Assie Kroegje. Drinken we met ons allen een pint of kopje thee.;)

  29. Ik hoef geen bruggen te bouwen hoor, discussie is leuk maar wat is nou een discussie? Zoals ik het geleerd heb is dat in normale taal elkaars zienswijze te laten zien en dus niet te overtuigen, maar ja ik kan het heel mijn leven al mis hebben gehad hoor.

  30. Jaap.

    kom eens uit die cocon!

    Jammer jonge,fladder al een tijdje als een mooie gekleurde vlinder rond,en dat bevalt mij prima.

    Nog vragen verder?

  31. @Jaap Mijn vraag dateert weer van enige tijd geleden. Dus om je geheugen op te frissen:

    Bericht door Dame, op 6 november 2010 om 14:29
    Bericht door jaap, op 6 november 2010 om 12:12
    Ach, en zo zie je maar dat Zwolse maar wat roept. Bedankt Assendörper! Ik neem degene al lange tijd niet serieus, want als je iets opwerpt staken de stemmen en heeft degene ineens geen tijd of zie ik het per definitie verkeerd. Lastig, erg lastig om zo te discussiëren.

    Jaap, ik wacht je reactie op mijn berekeningen af, want – anders dan Zwolse – reageer jij natuurlijk wel als iemand iets opwerpt… Daarom is het met jou zo fijn discussiëren.

    [/quote]

  32. Dame, dat vind ik een beetje kinderachtig om daar nu nog op terug te komen. Je moest eens weten hoeveel vragen (niet aan jou) nog heb uitstaan waar ik tot op heden nog geen antwoord op heb gekregen.

  33. Heb jij van Jaap dan weleens een inhoudelijke stelling gezien? Hij staat aan de zijlijn mensen op een paternalistische manier te bekritiseren en als hij een vraag terugkrijgt, is ie weg.
    Jij staat toch ook voor wat je allemaal schrijft ……. alhoewel ik daar weleens aan twijfel.;)

  34. Bericht door Zwolse, op 10 december 2010 om 20:20
    Ik heb liever met die bevolking te maken waar ik bij de slager nog een keus kan maken tussen een biefstukje, varkenshaasje, karbonade of speklapje in plaats van alleen maar een jihadlapje.

    Met zo n antwoordt kwalificeer jij jezelf,waar ik je ook had ingeschat.En dat is niet in de hoogste rangorde van de bruggenbouwers waar Nederland het uiteindelijk van moet hebben.

    Ben nog even aan het terugbladeren, maar hieruit mag ik concluderen dat jij liever een jihadlapje hebt dan een speklapje?

  35. Bericht door Dame, op 10 december 2010 om 22:08
    Heb jij van Jaap dan weleens een inhoudelijke stelling gezien? Hij staat aan de zijlijn mensen op een paternalistische manier te bekritiseren en als hij een vraag terugkrijgt, is ie weg.

    Ach Dame zoals ik net al zei zijn er wel meer die niet op elke vraag ingaan. Heb zelf al veel vragen gesteld en daarop geen antwoord gekregen. Dat zegt mij wel genoeg en ga er niet verder op in.

    Jij staat toch ook voor wat je allemaal schrijft ……. alhoewel ik daar weleens aan twijfel.

    Ik sta voor wat ik schrijf en heb geen binding met één of andere politieke partij. Ben warm, sociaal, rechtvaardig en zorgzaam.

  36. “de hoogste rangorde van de bruggenbouwers waar Nederland het uiteindelijk van moet hebben”

    hoe kun je toegelaten worden tot deze elite:
    om te beginnen:
    1: ten alle tijde een blind vertrouwen uitstralen in de PvdA
    2: andersdenkenden zijn sowieso ongeschikt

  37. Ik wil geen brug, ik wil gewoon een weg! Heen- en terugkerend verkeer en je zit met z’n allen op die weg en je past je aan elkaar aan in rijgedrag. Zo werkt het ook op een blog hoor. Wat zouden er hier al een sleepdiensten moeten zijn geweest.

  38. Zolang jij termen hanteerd als..maar hoe denken ze daar over de komst van mensen met een vroegmiddeleeuwse woestijnideologie.. en
    jihadlapje,weiger ik jou serieus te nemen.

    Met dit soort termen bedoel je gewoon verkapt de moslims,en ik niet mee doe aan die onzin.

  39. jihadlapje, durf ik te wedden dat Assendörper die ook gezocht heeft,komt nl met google als eerste voor in het vrije volk ( maarja jij heb ook wel gegoogeld) Jij gebruikt ook vaak extremen synoniemen ( die voor jou heel normaal zijn) en ik denk dat Assendörper je dat nou een duidelijk wou maken.

  40. Het woord was niet aan jou gericht Derk,en je hebt toch wel begrepen dat ik verder met jou niet wens te communiceren toch?

    Dus bespaar je de moeite.

  41. Wat een arrogantie Zwolse, nu laat je je eigen weer zien. Doei

    Ohja een kraai kraait toch altijd drie keer? Dit is de tweede keer al dat je het zegt. 😉

  42. Oef Zwose 23:10 Klinkt als “als grote mensen praten, moeten snotapen zich erbuiten houden”. Die heb ik al heel lang niet meer gehoord.

  43. Zwolse, ik ben het inhoudelijk vaak met je eens, maar je hanteert soms een stijl die daar voor mij niet bij past. Ik neem toch aan dat je niet alleen post om een boodschap te zenden, maar dat je ook graag discussie wil. Dan is het raar dat je Derk zo de mond snoert. Spreekt mij niet aan. Ik begrijp dat je niet wilt ingaan op kennelijke provocaties, maar er zit ook vaak een serieuze kern in.

  44. Bericht door Dame, op 10 december 2010 om 23:19
    @Derk Ben je bang dat Zwolse je drie keer gaat verloochenen?

    Nee hoor, weet je met dick kan ik ook in de clinch liggen maar als we elkaar zien is het altijd leuk. Wie weet zondag in de tent, gaat nu al twee dagen goed hier.

  45. Dame.

    Ik begrijp je standpunt,maar dit is niet de eerste keer dat dit plaats vindt,en ik geen zin meer heb in alleen maar het aanvallen van iemands politieke voorkeur.Als het werkelijk om inhoud zou gaan,ben ik altijd bereid met iedereen in discussie te gaan,ongeacht zijn of haar voorkeur.Daar kunnen normaal gesproken verfrissende ideeen uit voortkomen.Maar ik pas er voor om mij elke keer te laten beledigen,en minachtend wordt gedaan(wat in het verleden dikwijls gebeurde) omdat ik toevallig een actief PVDA lid ben.
    En dat heeft mij doen besluiten om niet meer met degenen in discussie te gaan.

  46. het is jammer dat de agressieve benadering van zwolse mensen in het verkeerde keelgat schiet.
    ik vind haar stukjes over het algemeen erg scherp en to the point.

  47. Wanneer gaan we het weer een keer over politiek hebben hier? Drink koffie, bier of wijn met elkaar en jullie zullen zien dat de onderlinge verschillen echt niet zo groot zijn. Vrijheid, blijheid zonder de ander je mening op te dringen. Goed weekend allen!

  48. “Limburg moet teruggegeven worden aan de Limburgers”, hoorde ik Calimero Wilders gisteren zeggen. Ook mevrouw Stassen heb ik nog even horen oreren, over de Politieke elite die eindelijk eens wegmoet (gaaaap), Limburg wordt al veel te lang geregeerd door de ouderwetse regenten (geeeeeeuw) en ga zo maar door en het gaat er kennelijk allemaal in als God’s woord in een ouderling. Misschien is het wel beter als we Limburg aan België of Duitsland schenken. Iemand koffie?

  49. Ben je moe, Stadshagenees? Waarom Limburg aan België (bestaat dat wel?) of Duitsland schenken?
    Misschien vinden de Limburgers dat “Hollanders” dat iets te vaak roepen. Misschien voelen ze zich niet echt serieus genomen door de Haagse politiek. Daar speelt Wilders – als provinciegenoot – dan handig op in.

  50. Tweet van de dag
    za 11 december 2010
    Zowel Brinkman als Balkenende bezorgden het CDA een verlies van 20 zetels. Van Brinkman zijn ze het vergeten, denkt het bestuur.

    Wim de Bie

    ———
    Gister Frits Wester toen ie nog voorzitterT van het CDJA was… hij werd de protege (oid) van Elco Brinkman genoemd. Tot ze dik verloren, werd ie spindoctorT bij het CDA. Nu onafhankelijk?

  51. ‘Bernard Wientjes invloedrijkste Nederlander’

    Nieuwe nummer 1 in Volkskrant top 200
    VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes is de nieuwe nummer 1 in de top 200 van meest invloedrijke Nederlanders van de Volkskrant.

    Wientjes lost SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan af. Dat komt onder meer doordat werkgevers steeds vaker rechtstreeks zaken doen met de werknemers, buiten de SER om. Daarnaast kreeg VNO-NCW dit jaar voor elkaar dat er een groter ministerie van Economische Zaken kwam. Het kabinet Rutte is op veel vlakken een zegen voor de werkgevers, of zoals de Volkskrant ‘een insider’ citeert:

    De enige pijn die de betere kringen van dit regeerakkoord hebben, is dat de aankoop van hun schilderijen door de btw wat duurder wordt. En dat groen beleggen minder aantrekkelijk wordt. Dat is alles. De klappen van de 18 miljard bezuinigingen vallen aan de onderkant.

    *** voor de starf*ckers:

    Allemaal met foto[/url]

  52. Bericht door bernard, op 11 december 2010 om 16:43
    Zo wel Balkenende als Brinkman kostten het CDA 20 zetels. De laatste zijn we inderdaad bijna vergeten, maar zal daar vast weer aan herinnerd worden als hij weer in de spotlight zou staan.

    Dat wist ik niet bernard was nooit zo CDA gericht.

  53. Wim Deetman en Ferdinand Grapperhaus zien af van het partijvoorzitterschap van het CDA. Het bestuur begint daarom een nieuwe procedure.

    Oud-minister Deetman en hoogleraar Grapperhaus hadden gezegd dat ze alleen beschikbaar zijn als er één kandidaat wordt voorgedragen. Maar het bestuur vindt dat de CDA-leden iets te kiezen moeten hebben en dat er daarom een dubbele voordracht moet komen.

    Dat de namen van Deetman en Grapperhaus waren uitgelekt, betreurt het bestuur. Volgende week komt er een besluit over de nieuwe procedure voor het partijvoorzitterschap.

    —-Lekken? Fritsie Wester (16:42B) natuurlijk. Het zal ook nog meer een Verhagen-dan dan een Klink-fan moeten worden. De rechtse koers druipt nu wel van de democraten af (we laten de C. maar ff weg).

  54. Het is ook de vraag of Brinkman zelf daar schuldig was. Vlak voor de tweede kamer verkiezingen in 1994 liet Lubbers hem nogal hard vallen door op televisie te melden dat hij op Hirsh Ballin (tweede op de CDA-lijst voor de tweede kamer) zou stemmen in plaats van op Brinkman (eerste op de lijst). Niet handig.

  55. Precies Bernard. Brinkman oogste destijds wel veel kritiek op zijn AOW-plannen. Andere partijen hadden vergelijkbare plannen, maar soms – hoe onredelijk zich ook – krijgt maar 1 club daar de rekening voor gepresenteerd. Ook was er kriteik op zijn ‘Brinkman-shuffle’, gedoe met een loopmicrofoon. Overigens geïntroduceerd door Frits Wester (de ‘Jack de Vries’ van Brinkman). Nederland vond hem te Amerikaanse maniertjes hebben. Speelde ook mee dat een van de ministers schilderijen van Janneke Brinkman als relatiegeschenk weggaf. Ze werden een beetje als de Nederlandse Kennedy’s neergezet.
    Persoonlijk was ik altijd wel van hem gecharmeerd.

  56. Lubbers heeft de eerste Thorbeckelezing in Zwolle gegeven. Ik mocht daar destijds bij zijn en was danig onder de indruk van man’s intellectuele capaciteiten en zijn spreekvaardigheid (zonder papier).

  57. Antisemitisme in het Vaticaan

    Wikileaks onthult cable die antisemitisme binnen het Vaticaan aankaart … andere cable toont weigering Vaticaan mee te werken aan onderzoek naar kindermisbruik in de katholieke kerk
    Wikileaks heeft documenten geopenbaard over het Vaticaan.

    Ze maken duidelijk dat er recentelijk nog steeds sprake was van antisemitisme in het Vaticaan en bovendien dat het Vaticaan heeft geweigerd mee te werken aan een Iers onderzoek naar kindermisbruik in de katholieke kerk.

    Dat meldt de Pers. Zo beklaagde een hoge functionaris zich over de ?buitensporige invloed van Joden binnen de Amerikaanse media en regering?. Een andere functionaris zei dat sommige rechtszaken tegen de Heilige Stoel het gevolg zijn van ?Joodse rechters die te veel invloed hebben?.

    The Guardian onthulde vandaag op basis van Wikileaks dat het Vaticaan zijn medewerkers heeft verboden mee te werken aan een Iers onderzoek naar kindermisbruik binnen de katholieke kerk.

    :o:o:o

    Vaticaan is toch ook nooit zo pro-Joods geweest?

  58. Ken je de teksten die ze in Ootmarsum bij het Vlöglen zingen? die zijn ook behoorlijk anti-joods. Want ja, wie heeft de Heer vermoord?
    Ik ben nu het boek van Joep Dohmen over misbruik binnen de Katholieke kerk, scholen en internaten aan het lezen: Vrome zondaars. Shocking. Ik vrees dat dit niet tot katholieken beperkt is gebleven, maar dat ook op andere internaten de meest vreeslijke dingen zijn gepasseerd. Walgelijk dat de Paus niet gewoon in het openbaar boete doet voor al het machts- en sexueelmisbruik.

  59. @Bericht door dick, op 11 december 2010 om 18:27

    Ik hoop dat deze oproep helpt, Dick. Maar heb er een hard hoofd in. Het lijkt me dat dit kabinet dit ziet als een mogelijkheid zich ‘rechts’ te profileren. En dan helpen argumenten niet. Verder hebben de lobbyisten voor de ‘oude energie’ een grote invloed in de politiek.

  60. @Bericht door Dame, op 11 december 2010 om 17:28

    Het verhaal over die ‘Brinkman-shuffle’ is nieuw voor mij. Mocht Brinkman ook graag. Ik zag hem als een goeie opvolger van Lubbers. Veel kennis en ad rem.

  61. Ik had mijn zinnen op Brinkman gezet als CdK van Overijssel. Zou goed zijn geweest voor de provincie. Hij verdient nu dermate goed en heeft dermate veel invloed dat het niet interessant is voor hem.
    Een negatief punt kan ik me ook nog herinneren, nl dat hij Piet Grijs niet de PC Hooftp[rijs wilde geven omdat deze “het kwetsen tot instrument” had gemaakt. Moet je in deze tijd eens om komen.
    Overigens heeft Wim Kok als opvolger van Lubbers het ook goed gedaan. In die tijd gold het Nederlandse polderen als voorbeeld voor vele buitenlandse regeringsleiders, omdat hier zonder stakingen en ander ongerief de sociale partners hun invloed konden hebben. Wederom, moet je nu eens om komen.

  62. @ bernard, 18:54; vrees met je mee. Brinkman vind ik nogal glad overkomen maar hij wil de lijn Verhagen doorzetten. Voor samenwerking met de PVV. En het is maar voor even, kan ie er mooi bij doen. Of die bouwactiviteiten ff 2 maand op een lager pitje. De pegels komen toch wel binnen. Hij lijkt me wel een charmeur met die donkere oogies van em.

  63. Volkskrant presenteert Top 200 Invloedrijkste Nederlanders 2010

    In navolging:Dame presenteert de Top 10 Invloedrijkste (politiek) Loggers op Weblog Zwolle () = plaats 2009
    1. Derk (van 2)
    2. Zwolse (van 3)
    3. Assendörper (4)
    4. Dick (van 1)
    5. Stadshagenees (van 10)
    6. Bernard (van 6)
    7. Ingrid (van 9)
    8. Drama (8)
    9. Koko Hattem (7)
    10. Dame (van 200)

  64. PvdA en CDA zakken dieper weg

    De Hond peilt (vgl TK2010): vvd 35 (+4) pvv 27 (+3) pvda 18 (-12) cda 17 (-4) sp 17 (+2) d66 13 (+3) gl 13 (+3) cu 6 (+1) sgp 2 dieren 2

  65. Zouden we nou morgen mooie debatten te zien krijgen? Volgens mij wel;

    De Tweede Kamer debatteert maandag over de cultuurbegroting. De oppositie neemt zich voor fel ten strijde te trekken tegen de voorgenomen bezuinigingen.

    SP-Kamerlid Jasper van Dijk is ,,boos”. ,,Het kabinet wil de snoeischaar op cultuur zetten. Ze willen 40 procent van het cultuurbudget wegbezuinigen, dat is onacceptabel”, aldus Van Dijk. Ook PvdA-Kamerlid Jetta Klijnsma is niet te spreken over de plannen. ,,Ik ga een hoorzitting aanvragen. De minister wil meteen debatteren, maar er is zo veel ongewisheid in zijn plannen.” In een hoorzitting krijgen belanghebbenden de kans om hun visie aan de Kamerleden en de minister over te brengen.

    Beide partijen zetten zich maandag in voor de cultuurkaart, oftewel CJP, die korting geeft op verschillende culturele activiteiten. Volgens Klijnsma is het belangrijk dat de kaart in stand wordt gehouden en ook Van Dijk wil de cultuurkaart redden.

  66. @Drama Dat klinkt ook voor de niet-grieperige onder ons als een heerlijke tractatie. Hoop dat je snel opknapt – zeker voor dit toch al regelmatig overhitte – politieke log!

  67. Wij hebben hier thuis een museumjaarkaart. Vrees dat die ook veel duurder gaat worden. Niettemin wel fijn omdat je ook even voor een kwartiertje een museum binnen kunt hollen en rond kunt kijken. Zonder cultuur wordt het allemaal wel schraal. Gelukkig is cultuur niet echt een ‘linkse hobby’, zoals Wilders weleens heeft geroepen.

  68. Ja maar Derk, dit was het bord dat Assie voor de gemeenteraad had gemaakt. Voor de Statenverkiezing verandert hij dat wel in Overijsselaars, denk ik.

  69. denk dat ook dit passieve kiesrecht aan Assie voorbijgaat. Een half jaar geleden istie wel benoemd als burgemeester van Assendörp. Voorzover ik weet heeftie hieraan een nogal passieve invulling gegeven, maar eerlijk gezegd weet ik niet wattie achter de schermen heeft geregeld…

  70. Ohjeeeeeeeeeeeee

    Het regent momenteel opzeggingen bij de Volkskrant. Reden: de Opgestoken Middelvinger van columniste Sylvia Witteman (foto) in het Volkskrant Magazine afgelopen zaterdag. In een nogal moppig opgetikte column vertelt de schrijfster over haar digitale onmacht inzake het per computer aanvragen van een DigiD en een VAR-verklaring (fragmentje). Fluitjes van centen voor de gemiddelde ZZP-Nederlander, maar voor mevrouw Witteman blijkbaar een schier onmogelijke opdracht. Vandaar die vinger dus. Up yours, opdrachtgever Volkskrant. F*ck you, Fiscus. In je bolle reedt, ambtenaar. Toedeledokie, omgangsvormen. Dankzij een lek in het CMS van het ochtendblad (waarmee wij ook af en toe de krantenkoppen van de Azijnbode kunnen aanpassen) heeft GeenStijl inzage in de honderden woedende opzegbrieven van teleurgestelde VK-abonnees. Hieronder een bloemlezing: Moet dat nou, zo’n opgestoken vinger? Ik meende geabonneerd te zijn op een kwaliteitskrant. Gaarne bezorging staken. (Fam. Mulder, Winschoten) Hierbij zeg ik per direct de krant op. Mijn kinderen lezen het magazine ook. (Carola van Genderen, Schagen). Geachte Ombudsman van mijn Volkskrantje, kunt u er iets van zeggen? Dit vind ik niet kunnen in mijn krant, waar ik al 60 jaar lid van ben. (Trees Terlinden-De Vries, Zwolle) Geachte Volkskrant. Dit moeten we niet willen. Die vrouw doet het nota bene met de hoofdredacteur. Wat voor signaal geven we hiermee af? Is onbeschoftheid norm geworden? Ik ben hierbij abonnee af. (Joop Knaggenburg, Venlo) De foto van Sylvia Witteman en haar Amerikaanse manieren is voor mij de druppel. Ik hoef de krant niet meer. (Dennis de Boer, Leeuwarden). Kunt u die Witteman eruit schoppen? Als ik behoefte heb aan verhuftering ga ik wel internet lezen. (B. van Stokkum, Nijmegen). Geachte heer Remarque. Na prima artikelen over de teloorgang over onze beschaving door de bezuinigingen in de kunsten heeft de Volkskrant met deze foto wat mij betreft een dieptepunt bereikt. (Gerard ter Mors, Waddinxveen) Week in, week uit dat larmoyante gezeik van die Wagendorp, daar kan ik nog wel tegen. Maar Witteman en heur vinger is de bloody limit. Ik ben weg. (B. Paternotte, Utrecht). Hallo Sylvia, haha, en een vinger terug voor je. Ik was lekker eerder met registreren. Groetjes!

  71. @Drama, Ik denk dat Assie meer het ‘diplomaat’-type is. Dus niet vooraan staan en zichzelf op de borst kloppen, maar achter de schermen van alles regelen.

  72. Pritt Stift is geen Domie he, Pritt Stift ken ik al wel 12 jaar en was ook verbaasd dat die er ging bloggen zomaar van retecool naar GS 😮

  73. Nou dan horen we het binnenkort wel. Als ie een goed programma heeft, wil ik nog wel op ‘m stemmen. Da’s één. De rest volgt wel.
    Ik zie net dat Pritt Stift de schrijver is van dat verzonnen GS-stukje. Sylvia Witteman lees ik altijd trouw in het VK-magazine. Ze schrijft ontzettend humoristisch. Zo ook afgelopen zaterdag. De kern heel herkenbaar, maar weer lekker overdreven.

  74. Eigenlijk, Derk, lijk jij misschien nog wel meer op Hadjezemaar. Ik heb de laatste weken al een paar maal gelezen dat jij in caf?’s biertjes laat reserveren voor Joppuh en voor Assie. Heb jij misschien politieke aspiraties? Of ben je de ‘Jack de Vries’ van Assie? Waar is hij eigenlijk – ik heb ‘m al enkele dagen niet meer gelezen?

  75. Hahahaha LOL Dame, dat is een gebruik wat ik al sinds mijn 16de heb en vrienden/kennissen doen het ook terug. Gewoon voor de fun even laten weten dat je er was. Ik politieke asperaties? nou echt niet hoor vraag maar aan de anderen die me hier kennen als passant of kennis. Ik hou van het leven en wens iedereen een fijn leven toe en hoop dat hun de ellende die ons is overkomen bespaard wordt.

    Ik zou een goede Spindokter kunnen zijn dat dan wel weer. 😉

  76. Hmm, Dat was niet de parallel die ik bedoelde, Derk.:( En ook die oren niet, als je dat nu soms mocht denken.:o
    Nee, ging idd om het spinnen. Ik geloof je direct dat je dat goed zou doen. 😀
    Geef ik Assie nog wat adviezen over zijn programma (dat moet namelijk inhoudelijk wel kloppen met z’n leus), en het is kat in het bakkie.8)

  77. @Dame schrijf die adviezen op en kom volgende week tegen 1/2 5 naar de pierik, dan gaan we de stukken doornemen. ( wel in geheim natuurlijk, er mag niets lekken)

  78. Wessie is de houtenklaas van het jaar, Met een absoluut niet boeiende presenetatie. marck Buruma (kleefstiffie) is een humorloos, infantiel figuur. Trouwens, wanneer gaat het hier weer eens ergens over….

    Leuk Vitesse met Rosaline nu op radio 2 :D:D:D

  79. Goedemorgen alen,

    @ dick: Wessie is de houtenklaas van het jaar, Met een absoluut niet boeiende presenetatie. marck Buruma (kleefstiffie) is een humorloos, infantiel figuur. Trouwens, wanneer gaat het hier weer eens ergens over….

    ïdd waar gaat dit over, wie is Wessie, en wie is marck?

  80. @ Drama: Wessie is (typefout: e voor s) Dominique Weesie/ Fleischbaum (even smakelijk als zijn presentatie) bij de stijllozen, ex-TeleTroepToeTerT en de houtenklaas absoluut niet-presentator van Powned (krachteloos) daar ging het net over net als over Marck Buruma/prittstift op de stijllozen en kleefstiffie op Sargasso.

    Nee, darama absoluut niet de moeite waard om te leren kennen. Maaar dat is natuurlijk geheel aan je eigen om te beoordelen. Vind de teksten van Esther toch ontelbare malen aansprekender!!

  81. Heb ik altijd al geschreven/geroepen:

    ‘Wantrouwen in de overheid wegnemen via sociale media’

    Rapport ??Zelf Vertrouwen?? doet voorstellen om het wantrouwen tussen overheid en burgers weg te nemen
    Mensen zouden zich volgens de opsteller van het rapport, DenkTank, niet serieus genomen voelen door bestuurders, omdat de overheid op haar beurt ook de burger vaak wantrouwt.

    Dat meldt BNR. Publieke organisaties moeten veel sneller en beter inspelen op signalen uit de samenleving. Ze moeten hun interne organisatie aanpassen zodat meningen van buiten serieuzer genomen worden. Vooral de groeiende invloed van sociale media en het gebrek aan vaardigheden en systemen om om te gaan met nieuwe media bij publieke organisaties spelen een rol, aldus DenkTank.

    Politieagenten hebben volgens de onderzoekers vooral last van deze ontwikkeling. Het rapport adviseert agenten mediatraining te geven om daar beter mee te leren omgaan. Rechters zouden moeten leren hun eigen verhaal zo te verwoorden dat burgers het ook begrijpen. En bij politici zou ⤽de automatische ??risico-regelreflex?? na een incident moet worden beteugeld⤝. Het rapport stelt voor een ‘Warm hart en Hoofd koel Award’ in te voeren voor bestuurders en politici die na incidenten niet overhaast en ondoordacht optreden met nieuwe regels. Het rapport wordt vandaag aangeboden aan minister Ivo Opstelten en de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer.

    DenkTank is een samenwerkingsverband tussen universiteiten en partijen uit het bedrijfsleven.

  82. Kabinet heeft geen geld voor dijken

    ChristenUnie luidt de noodklok omdat het kabinet faalt met haar Hoogwaterbeschermingsprogramma
    Het kabinet komt geld tekort voor de bescherming van Nederland tegen hoogwater. Dat meent Tweede Kamerlid Arie Slob (ChristenUnie). Slob roept de Tweede Kamer op het beleid tegen hoog water te bombarderen tot ‘groot project’.

    Momenteel is er al een flink tekort voor de onderhoud en versterking van dijken. Zo zou de vernieuwing van de Afsluitdijk minstens 600 miljoen euro kosten, maar is er maar 300 miljoen beschikbaar. “En nu al is er veel te weinig geld voor onderhoud en versterking van dijken, terwijl de veiligheidseisen almaar worden aangescherpt”, aldus Slob.

    Om de zes jaar wordt er een rapportage uitgebracht over de stand van de dijken. Binnenkort komt er weer een nieuw rapport uit. Verwacht wordt dat uit de rapportage zal blijken dat er een tekort is. Bij de laatste rapportage in 2004 moest er een miljard euro extra worden uitgetrokken.

    De PvdA wil dat het tekort aangevuld wordt met geld dat bedoeld is voor meer asfalt. PvdA Kamerlid Lutz Jacobi:

    “Nu is het een onoverzichtelijke zooi. Ik wil overzicht en als er tekorten zijn, halen we het maar van de budgetten voor asfalt. Veiligheid voorop.”

    Hoe het zover heeft kunnen komen? Volgens Slob komt het door de keuzes van dit kabinet. Ook CDA-minister Camiel Eurlings is volgens de ChristenUnie schuldig. Naar het blijkt heeft hij bijna alle budgetten voor de komende jaren al toegewezen, waardoor het voor bewindslieden moeilijk is eventueel nieuw beleid in te passen.

    De Volkskrant: Kabinet komt vele honderden miljoenen tekort voor dijken

    * Mede als dijkwacht teken ik nogmaals ernstig bezwaar aan tegen het regeringsbeleid.

    Wat was de grootste leugen van 2010?
    Weblog Sargasso houdt online verkiezing
    Sargasso: Was het Balkenende, die ontkende dat er een verband bestond tussen de Nederlandse steun aan de Amerikaanse inval in Irak en de benoeming, later dat jaar, van Jaap de Hoop Scheffer tot secretaris??generaal van de NAVO? Of was het Joran van der Sloot, die loog niets met de moord op Stephany Flores te maken te hebben? Feit is dat er het afgelopen jaar weer veel werd afgelogen. Sporters, politici (vooral PVV??ers), bobo??s, omroepbazen: allemaal logen ze. Er werd dom gelogen, functioneel gelogen, achterbaks gelogen en met name door mannen gelogen (was het niet de journalist H.L. Mencken die het ooit al eens vaststelde: mannen liegen véél meer dan vrouwen?).

    Weblog Sargasso houdt dit jaar voor het eerst de verkiezing van De Grootste Leugen van het jaar. De redactie maakte vast een selectie van twintig leugens waarop gestemd kan worden, maar suggesties kunnen nog in de reacties op de site worden gezet.

    Hieronder een aantal van de leugens die Sargasso heeft geselecteerd:

    “In de Koran staan meer antisemitische passages dan in Mein Kampf.” (Arabist Hans Jansen tijdens het Wilders-proces).

    ⤽Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu dat we miljarden kunnen besparen als we de immigratie stoppen of beperken.⤝ (Geert Wilders n.a.v. het Nyfer-rapport dat in opdracht van de PVV werd gemaakt).

    ⤽De FIFA is schoon en doet alles eerlijk. Ze werkt hard voor voetbal en de wereld.⤝ (Angel Maria Villar, voorzitter van de Spaanse voetbalbond en lid van het uitvoerend comité van de FIFA).

    ⤽We willen dingen veranderen en goede televisie maken gericht op jongeren met interesse voor nieuws.⤝ (Dominique Weesie, PowNed).

    ⤽Als je heel Nederland bedekt met zonnepanelen dan zouden we slechts 25% van onze energiebehoefte afdekken.⤝ (Uit het verkiezingsprogramma van de VVD).

    ⤽Kernenergie is een belangrijk middel om de uitstoot van broeikasgas terug te brengen.⤝ (minister Maxime Verhagen).

    ⤽De ambitie is ook om buiten deze coalitie Nederland de hand te reiken en de dialoog aan te gaan.???? (Mark Rutte tijdens zijn eerste publieke optreden als premier).

    ⤽Naar mijn mening is de beveiliging van de verzending van de digitale gegevens in orde.⤝ (Minister Hirsch Ballin over het centraal opslaan van vingerafdrukken).

    Ga voor de hele selectie naar Sargasso: Grof, grover, grofst: de Grootste Leugen van 2010

    Grof/grover-grofst[/url]

    Het selectieve ban- en toelaatbeleid van WLZ. Voorbeelden; mijn behandeling een tijd terug en meer recent (vandaag) Joppuh die zomaar een ban krijgt en zodoende zijn 1e plaats mist.

  83. Weet iemand waar ik die foto van Job Cohen in sinterklaaspak kan kopieren ik liet hem aan mijn vrienden in Amsterdam zien en die lagen helemaal in een deuk.:D:D

  84. Dick liever kom ik niet in deze stad mijn vrienden wonen in het Kraaienest daar ben je je leven echt niet veilig met al dat gekleurde spul.En wat die bijna koploper betreft zielig zakie hoeveel trainers al niet gehad? Nee ik houdt het lekker bij de plaatselijke fc want ik kom uit Zwolle en niet uit Amsterdam.

  85. @ van Straaten, ben het in meerdere opzichten met je oneens. Wat voetbalde Ajax weer fris en vol overgave gister en van de week. Vreemd standpunt dat je als stedeling niet voor een club uit een andere stad mag zijn. Vind Amsterdam ook een geweldige stad, ooit woonde er 2 vrienden van me (Jordaan en Uilenstede-Amstelveen); nixxx anders als positieve geluiden én ervaringen. Niet alleen toen we daar waren maar ook toen we nog regelmatig naar Ajax gingen. Maar goed ieder zijn/haar mening.

  86. ooit is het heden niet, mijn vrienden zijn echte mokummers en zeggen dat de hele stad naar de verdommenis gaat door al dat gajes wat er zit en binnenkomt , o ja het zijn echte ajaxieden ook dit beleid bij Ajax hebben ze scherpe kritiek op net als de meest fans van Ajax.

  87. Tweet van de dag

    ma 13 december 2010
    Gelukkig staan er bij ieder kinderdagverblijf in de buurt professionale journalisten om ouders op te vangen.

    Jan van Mersbergen

  88. Tweet van de dag

    di 14 december 2010
    Het woord van 2010 is ‘gedoogregering’. Het tweede woord is ‘daggeren’. Het betekent allebei ‘doen alsof je het doet’.

    Jeroen Eefting

  89. Ook de PVV’ers Dille en Gerbrands stapten uit de raad toen zij Kamerlid werden. Het Kamerlid De Mos combineert nog wel beide functies.

    Dus ook. Er staat niets over opvolging.

  90. Discussies over voetbalclubs graag op het algemeen forum. Zo belangrijk is Ajax nu ook weer niet. On topic; Fraai staaltje kiezersbedrog van roeptoeter Fritsma en cs. ook in Almere is het raadslid van de PVV praktisch onzichtbaar. Lekker serieus neem, je je kiezers dan. Bij 1 Vandaag werd Wilders winnaar van de verkiezing Politicus van het jaar, gekozen door het panel van 1 Vandaag, zegt iets over de stand van het land. Met schreeuwen en huilen en klagen populair worden, ik dacht dat politiek om inhoud ging/gaat?

  91. Dank voor de link Dick, die belachelijke gratificatie gaan meneer Madlener en mevrouw Stassen natuurlijk gewoon weigeren…..toch?

  92. Tja, als het niet zo triest was, zou je er om kunnen lachen, ze worden almaar ongeloofwaardiger en toch lopen er meer en meer mensen achter dit hypocriete clubje aan….Rara hoe kan dat?

  93. Er zijn toch zeer zeker zaken die flink worden aangepakt door onze nieuwe regering met dank aan de Pvv. @stadshagelnees rara hoe kan dat omdat er eindelijk eens een partij is die de taal van het volk spreekt.Nee niks mis mee met de pvv dat is nou eenmaal de democratie.

  94. Beste van Straaten, prima dat je PVV aanhanger bent, dat houdt de discussie levendig. Noem mij eens een resultaat wat deze regering, met dank aan de PVV, reeds heeft geboekt? Gaat het economisch beter dankzij de PVV? Hebben we het integratie-vraagstuk inmiddels opgelost dankzij de PVV? Is de sfeer in het land beter geworden dankzij de PVV? Ben benieuwd naar je antwoorden. Voorlopig ligt de eerste kamer al dwars waar het gaat om de BTW verhoging op de kaartjes voor theater en popconcerten. De PVV is TEGEN de EU, toch zitten ze vrolijk in het Europees Parlement, hypocriet vind je ook niet? Heb je ze al horen bl?ren dat ze het schandalig vinden dat ze die “eindejaarsbonus” uitgekeerd krijgen? Ook hier blijft het stil bij de dames en heren. En wat vind je van dat kamerlid van de PVV wat reeds is opgestapt en vrolijk wachtgeld gaat cashen? En ook graag even je mening over de democratisch gekozen gemeenteraadsleden in Den Haag, Almere etc. etc. die na een paar maanden al opstappen of nauwelijks aanwezig zijn bij raadsvergaderingen. Ik ben geen linkse facist of lid van welke linkse kerk dan ook dus ga gerust je gang met een inhoudelijke reactie. Ik ben benieuwd!

  95. van staaten.

    Ben altijd benieuwd naar de taal van het volk zoals jij het benoemd.maar mocht je antwoorden op de vragen die stadshagen jou gesteld heeft,heb ik er ook nog enkelen voor je.Lijkt mij net zo makkelijk om die in 1x mee te nemen.
    Hoe vindt het volk dat een belangrijk punt van de PVV tijdens de campange, namelijk de verhoging van de AOW leeftijd binnen 24 uur na de verkiezingsuitslag al aan de wilgen werd gehangen ?
    Hoe vindt het volk dat de belofte die de PVV beloofde niet aan de huren/energie/zorgverzekering/abwz/ect niet na is gekomen?
    Hoe vindt het volk dat de PVV een draai heeft gemaakt van 180 graden met betrekking een nieuwe missie Uruzgan,daar was de PVV toch zo op tegen?
    Hoe denkt het volk over de niet nagekomen belofte van 10.000 nieuwe agenten op straat?terwijl er op grote schaal wordt bezuiningd op de kinder en zedenpolitie, maar wel 500 man animalcops bij de regulire korpsen worden weg gehaald en geen enkele agent erbij komt?

    Op de vraag hoe de PVV over misdragingen denkt hoef je geen antwoordt meer te geven,want die is de afgelopen tijd duidelijk geworden toch?Marrokkaantjes en Turkse belhamels kunnen gewoon door de knietjes geschoten worden,maar leden van de PVV fractie met een besmet verleden zoals geweld/bedreigingen/vrouwenmishandeling/fraude /onder invloed rijden/met een foei van de BIGG BOSS tegen een riante vergoeding mogen blijven zitten.

    Dit zijn maar enkele vragen van de velen die de reveu maar eventjes passeren.Ben zeer benieuwd.

  96. @Derk; voor de goede orde, ik vind die hele eindejaarsuitkering in het Europees Parlement een grove schande en ik vind dan ook dat iedere Europarlementariër die zou moeten weigeren. Maar de dames en heren daar voelen zich ver verheven boven de gewone burger, zie ook hun maandelijkse verhuizing naar Straatsburg om daar gezellig te vergaderen. Te gek voor woorden!

  97. @Stadshagenees Er zijn veel europarlementariërs die af willen van het gependel naar Straatsburg. Frankrijk is heftig tegenstander, vanwege economische motieven. Andere Franse argumenten zijn: historische redenen (symbool van de pacificatie die de EU het Europese continent heeft gebracht), het kost slechts 50 eurocent per EU-burger per jaar kost terwijl de gemiddelde historische feestdag in iedere lidstaat veel meer kost en veel andere Europese instellingen zijn ook buiten Brussel gevestigd.

  98. @Dame; Alleen Frankrijk wil het en de rest niet? Dan lijkt mij dat heel simpel democratisch terug te draaien. Iedere eurocent verspild is er wat mij betreft 1 teveel. Het totaal van die maandelijkse verhuizing is een enorm bedrag, geld waar veel nuttigere dingen (in Europees verband) mee gedaan kunnen worden. 1 Europa prima, maar dan moeten ook de Europarlementariërs de broekriem aanhalen.

  99. Het ligt heel erg voor de hand om te stoppen met het reizend circus. De meeste burgers zullen daarmee instemmen. Het leek me wel interessant om aan te geven waarom het dan toch niet gebeurt. De argumenten heb ik opgesomd. Duitsland steunt Frankrijk hierin, waarschijnlijk in ruil voor steun op andere fronten. Ook dat is democratie: dat er door coalitievorming niet altijd de meest ideale besluiten worden genomen omdat het geven en nemen is.

  100. Ook de meeste Europarlementariërs zullen ontzettend blij zijn als ze niet meer naar het door hun verafschuwde Straatsburg moeten. Probleem is dat Frankrijk op een of andere manier compensatie claimt. Volgens mij verlamt dat de hele boel.

  101. @van Straaten; Dat is een mooi gebaar en dat siert ze, nu graag nog een reactie op de rest. Wat vind je van het geweldige plan van de PVV dat “het Westen” Iran aan moet vallen? Potsierlijk, vind je ook niet?

  102. @ van Straten ???

    eens een partij is die de taal van het volk

    Pardon, niet mijn taal. Heb ze de laatste tijd regelmatig de taal van het geweld horen verdedigen. Heb je de handel en wandel van Drinkman niet gevolgd? Dionneke en die kale meneer die zijn dingetje door de brievenbus van de buuf wou hangen?

  103. @ Stadshagenees, hoorde het ook in de auto

    Wat vind je van het geweldige plan van de PVV dat “het Westen” Iran aan moet vallen? Potsierlijk, vind je ook niet?

    Veel Amerikanen weten niet eens waar NL ligt.

  104. PVV wil oorlog

    Het Westen gaat, als het aan de partij van Geert Wilders ligt, Iran aanvallen

    De PVV roept westerse landen op Iran aan te vallen. Volgens de partij zou het een preventieve oorlog moeten zijn. De partij ziet Iran als dreiging omdat het land volgens de PVV over niet al te lange tijd de beschikking heeft over kernwapens.

    Wim Kortenoeven, PVV-Tweede Kamerlid vindt dat de Tweede Kamer te makkelijk doet over ‘de gevaren van de islam’. Kortenoeven sprak in de Kamer: ”

    Via een aanval moeten we onze eigen vernietiging voorkomen [??]Terroristen zijn geen eenlingen. Hun denkbeelden zijn in de islam geen uitzondering”.

    De oorlog in Irak, waar Amerika destijds in voorging, is gestart op basis van presumpties dat het land massavernietigingswapens zou hebben.

    NOS: PVV: het Westen moet Iran aanvallen

    Ernstig en zwaar onveilig plan

  105. Armoede in Nederland neemt toe…Dit vind ik echt verontrustend

    Ook het aantal kinderen dat in armoede opgroeit is voor het eerst in jaren gestegen
    Steeds meer Nederlanders leven onder de Europese armoedegrens. Dat blijkt uit een rapport van het SCP en CBS. De armsten bevinden zich onder eenoudergezinnen, bijstandsontvangers en Poolse en Russische immigranten, meldt NRC. Het gaat om 971.000 personen.

    In 2009 leefde 6,2 procent van de Nederlanders onder de armoedegrens. In 2008 was dat nog 5,5 procent. Opvallend is dat voor het eerst in jaren het aantal kinderen dat in armoede leeft, is gestegen.

    “Lange tijd daalde het aantal kinderen dat in armoede leeft. Vorig jaar leefden 311.000 kinderen onder de armoedegrens, ofwel 9,1 procent van de kinderen tot 17 jaar. In 2008 was dat 8,1 procent. Hoewel het aantal arme kinderen stijgt, zijn het er minder dan in het jaar 2000 toen 10,6 procent van de kinderen in armoede leefde”, schrijft NRC-redacteur Mich?le de Waard

    De Tweede Kamer gaat donderdag bekijken hoe zij de stijgende armoede kan aanpakken.

    Lees meer bij NRC: Armoede in Nederland gestegen

    Dat met een Christelijke partij (althans zich zo noemende partij) in de regering.

  106. Dick.

    En dat in 1 van de welwarenste landen van het Westen>:(.

    En ik heb het bange vermoeden dat dit aantal door het beleid van het trio Rutten/Verhagen/Wilders snel zal stijgen.

    Die bezuinigen niet, die maaien met een levengrote zeis het laatste beetje waardigheid bij de zwaksten in de maatschappij af.

  107. @Zwolse 9.16 proest? Bosma’s vergelijking van Mozart, die “iets met cultuur” deed, en dat zonder overheidsgelden, is natuurlijk discutabel.
    Maar de reactie in het commentaar, dat Bosma dan ook daarom maar het domste kamerlid zou zijn, slaat natuurlijk nergens op. (ik ben geen fan van B. en z’n partij). Ik vind de door jou aangehaalde berichtgeving verschrikkelijk armoedig en zielig. Hoezo proest?

  108. Bericht door van straaten, op 14 december 2010 om 18:39
    Er zijn toch zeer zeker zaken die flink worden aangepakt door onze nieuwe regering met dank aan de Pvv. @stadshagelnees rara hoe kan dat omdat er eindelijk eens een partij is die de taal van het volk spreekt.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3598/Kabinet-Rutte/article/detail/1074601/2010/12/15/Halvering-instroom-migranten-onhaalbaar.dhtml

    Beetje roeptoeteren is iets anders dan uitvoeren .

    Ben nog steeds benieuwd naar je reacties.

  109. Drama.

    Omdat ik hier vreselijk om moet lachen.

    Ik heb afgelopen maandag live het debat gevolgd op politiek24,maar kon het optreden van M.Bosma nou niet bepaald als een hoogstandje van kennis kwalificeren.

  110. @Zwolse ;ik heb het debat niet gezien, en mis dus die context. Maar het inhoudelijke verhaal in het commentaar over het zgn leven van Mozart, m.n. zijn einde, is zo verschrikkelijk eenzijdig weergegeven; en dat daarmee de conclusie wordt “onderbouwd” dat B. de domste van allemaal is, slaat nergens op.

  111. PVV faalt met immigratiestop
    De plannen van het kabinet en gedoogpartner Geert Wilders om de instroom van niet-westerse migranten te halveren zullen niet lukken … Maatregelen in regeer- en gedoogakkoord slechts goed voor 5 à 15 procent
    Bij de regeringsverklaring kondigde PVV-leider Geert Wilders aan de niet-westerse migranten instroom te willen beperken. Uit ambtelijke formatiestukken blijkt nu echter dat de instroom slechts met 5 tot maximaal 15 procent beperkt zal worden.

    Wilders zei destijds: ??Hoe verder wij afkomen van die 50 procent, hoe ongemakkelijker het voor ons wordt, en dus ook voor het kabinet??. Uit een vrijgegeven brief van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie blijkt nu dat hij Wilders erop wees dat het onmogelijk is te zeggen met welke maatregel je hoeveel minder instroom krijgt.

    GroenLinks Tweede Kamerlid Tofik Dibi reageert verbijsterd over de ’twee werkelijkheden’:

    “De wereld van de deskundigen die de feiten in beeld brengen en de wereld van de minister-president Rutte, die met Verhagen en Wilders een persconferentie gaven. Die realiteiten konden niet verder uit elkaar liggen [??]’Het kwalijke is dat burgers een niet-kloppend spierballenverhaal is verteld. Ook minister Leers van Integratie kende deze cijfers niet. Ik wil onmiddellijk opheldering van premier Rutte.”

    VK: onhaalbaar

  112. @Zwolse, onderstaand relaas komt van wikipedia:

    Mozart werd bijna zijn hele leven gekweld door geldzorgen, niet zozeer door gebrek aan inkomsten maar meer door een dure levensstijl.

    Vanwege zijn snel ontdekte muzikale hoogbegaafdheid werd Mozart – samen met zijn zus – al vroeg door zijn vader voor de grootste hoven van de toenmalige Europese leiders gebracht. Zij werden in zowel geld als (waardevolle) natura (allerhande ‘mooie’ voorwerpen zoals snuifdozen, medailles) betaald. Tijdens zijn laatste levensjaren, ten tijde van Le Nozze di Figaro en Die Zauberflöte, verdiende hij omgerekend zo’n 75.000 euro per jaar. Zijn levensstijl echter kostte meer dan hij bezat. Zijn echtgenote wist de leningen tot bepaalde hoogte te saneren;

    —————————————–

    Jouw conclusie: “Die weergave kwam van M Bosma himselff dus idd erg dom” kan ik niet rijmen. maar dat natuurlijk ook aan mij liggen.

  113. Iets met Mozart, Bosma en dom

    De Pers meldt dat PVV-Tweede Kamerlid Martin Bosma ontkent in het cultuurdebat van maandag een uitglijer gemaakt te hebben. Om aan te tonen dat kunstenaars best zonder subsidie kunnen, ‘citeerde’ Bosma Mozart, die ooit eens geschreven heeft dat hij alleen maar geld wilde verdienen. ??Die man deed ook iets met cultuur, meen ik,?? zo sneerde hij tot zijn opponenten. Mozart kon het zonder subsidie, wilde hij maar zeggen.
    Bestaat er een dommer Kamerlid dan Martin Bosma, vraagt De Pers zich af: ‘Mozarts leven eindigde in een armengraf. Zijn armzalige levenslot is al twee eeuwen h?t voorbeeld van het achteloos verwaarlozen door de samenleving van pure genialiteit’.
    Bosma wil dat opinieleiders als Pieter Broertjes (ex-hoofdredacteur de Volkskrant) en Paul Witteman hem uitleggen wanneer de PVV kunst als een linkse hobby heeft bestempeld. De PVV, zegt Bosma, vindt kunst geen linkse hobby, maar kunstsubsidie een linkse hobby.

  114. Ah ja natuurlijk, die armoede is er ineens nu het nieuwe kabinet er is hmmm. Is het niet zo dat die armoede een gevolg is van beleid dat kabinetten hiervoor gevoerd hebben? iets van oorzaak—->gevolg?

  115. @ Derk onzin…waar staat dat? Dit staat er

    Het SCP publiceerde woensdag een rapport waaruit blijkt dat steeds meer mensen in Nederland onder de armoedegrens leven.

    ”We zien hier steeds meer mensen die het niet redden. Daar heb je eigenlijk geen duur onderzoek van het SCP voor nodig”, zegt Sies, die aan de wieg stond van de eerste voedselbank van Nederland in Rotterdam. Ze ziet de aanvragen om voedselpakketten alleen maar toenemen. ”Ze rijzen de pan uit”

    Elk jaar is er aandacht voor de voedselbank, maar net hoorde ik op het journaal hoeveel % onder de armoedegrens leeft. Beschamend voor zo’n welvarend en rijk land……met dit Kabinet wisten we dat de verschillen tussen puisant rijk en r(relatief) arm zouden toenemen. Kijk bijvoorbeeld maar naar het feit dat er nixxx aan de rijkensubsidie voor vilaa’s wordt gedaan. En alle lasten zo’n beetje omhoog gaan. Heeft VVD/PVV en CDA nu ook jouw voorkeur?

  116. Dit kabinet heeft niet mijn voorkeur dick, dat weet je maar om nu een kabinet wat net zit alles in de schoenen te schuiven gaat mij te ver. Ze maken hun eigen nu al belachelijk is dat niet genoeg?

  117. Het antwoord gold puur het 1e deel van je stelling. Ik zie nergens staan dat dit NU ineens opkomt:

    Ah ja natuurlijk, die armoede is er ineens nu het nieuwe kabinet er is hmmm.

    Zoals ik aangaf is voedselbanken elk jaar een item. daat oorzaak-gevolgn geld natuurlijjk voor ALLES. Dit welvarrende land is niet zomaar geboren.

    Juist de man opwie ik stem is er altijd mee bezit. Zie

    De PvdA vindt het belangrijk dat gemeentes goede schuldhulpverlening bieden. Helaas zijn er steeds meer signalen dat de schuldhulpverlening overbelast wordt. Het tv-programma EénVandaag besteedde hier in een recente uitzending nog aandacht aan. Ik wil niet dat mensen met schulden alsmaar dieper in de problemen komen, terwijl we ze dat steuntje in de rug kunnen bieden waardoor ze er weer bovenop kunnen komen. Ik heb Kamervragen gesteld om inzicht te krijgen in de ernst van de problemen.

    . Zie jij niet dat de verschillen tussen (puisant) rijk en r(relatief) arm toenemen onder dit Kabinet? Kijk bijvoorbeeld maar naar het feit dat er nixxx aan de rijkensubsidie voor villa’s wordt gedaan. Terwijl ALLES duurder wordt?

  118. Dick 8 jaar geleden toen in in Genemuiden kwam wonen zag ik al hoeveel armoede er hier achter sommige deuren was. In diezelfde straat reden grote mercedesen, audi’s en de nieuwbouw waar kasten van huizen gebouwd werden. Die verschillen waren er toen al, dat het met dit kabinet groter gaat worden weet ik niet, denk nl niet dat ze lang blijven zitten ( vingers crossed) 😉

  119. Armoede is zeker niet van deze tijd. Maar het neemt wel toe. Heb een behoorlijk aantal jaren geleden eens iemand geholpen met schuldhulpverlening hier bij de gemeente. Ze hebben uitstekend geholpen en het is uiteindelijk goed gekomen maar ze waren toen al erg druk. Kunst is natuurlijk ook om de goeden van de kwaden te scheiden. Maar denk je dat de meeste (puisant) rijken het zal jeuken? Denk zelf van niet. Ze vroegen van Basten eens wat hij dacht hoeveel een bijstandsuitkering was…..hij noemde gewoon een bedrag dat 4x zo groot was. Het egocentrisme heeft een enorme vlucht genomen. Helaas, met het sociale gevoel van velen. Laatst ook weer allerlei geluiden als “laat die tokkies/nixxxsnutten/plebs het toch uitzoeken. Ze lichten zelf de hele zooi op en ga eens aan het werk”. tuurlijk zitten er oplichters tussen. maar ze hebben bij de instanties jarenlange ervaring om die er tussen uit te halen. Laat ze asjeblieft bovenop de échte nood gaan zitten!

    Het zal mij niet verbazen als dit Kabinet toch nog wel een tijdje zal blijven zitten. vurig hopend dat dat niet zo zal zijn.

  120. Ik word erg verdrietig van dit kabinet:

    Vandaag een oproep van de PVV om z.s.m. een agressie-oorlog te beginnen tegen Iran…

    En op 11 december een stuk in de Volkskrant:

    Het kabinet Rutte is op veel vlakken een zegen voor de werkgevers, of zoals de Volkskrant ‘een insider’ citeert:

    ⤽De enige pijn die de betere kringen van dit regeerakkoord hebben, is dat de aankoop van hun schilderijen door de btw wat duurder wordt. En dat groen beleggen minder aantrekkelijk wordt. Dat is alles. De klappen van de 18 miljard bezuinigingen vallen aan de onderkant.⤝

    Die insider zal wel niet in Iran wonen…

    Erg christelijk allemaal…

  121. @Van Straaten

    De taal van het volk is hard, omdat voor ‘het volk’ het leven ook hard is.

    Echter een partij als de PVV zal het leven voor ‘het volk’ alleen maar harder maken aangezien zij de rekening mogen betalen die door de grote graaiers aan de rechterkant van het politieke spectrum is veroorzaakt. Daarnaast zullen zij de vaders en moeders zullen zijn die straks hun zonen en dochters mogen begraven die vallen in geprovoceerde conflicten. Je denkt toch immers niet dat de Frederik-Jans van hier tot ginder tot het kanonnenvlees zullen behoren?!

    Tenslotte betaal ik nog altijd liever een linkse hobby (kunst en cultuur) dan een rechtse hobby (een gevechtstoestel waarmee we andere mensen kunnen doden).

    Ik las een interessant artikel dat verklaart waarom rechtse mensen cognitief niet in staat zijn om compromissen te sluiten of het bestaan van meerdere meningen te accepteren. Het heeft dus ook geen zin om mensen zoals jou te overtuigen.

  122. @Zwolse

    Het moge duidelijk zijn dat een partij die slechts één lid heeft en wordt gefinancierd door ‘externen’ een ‘verborgen agenda’ heeft…

    Gekke Geert is onlangs weer op visite geweest bij een aantal ‘externe financiers’ (lees Joodse havikken) en propageerde daar eerder al dat alle Palestijnen naar Jordanië moeten worden verhuisd (lees gedeporteerd). Laten deze externen nu ook graag Iran willen bombarderen…

    Wellicht is deze suggestie door Kortenhoeven gedaan als wisselgeld voor een financiële donatie ten behoeve van de PVV-campagne richting provinciale statenverkiezingen (lees getrapte Eerste Kamer verkiezingen)…

    Duidelijk is mij in ieder geval wel dat de financiers van Wilders pleitbezorgers zijn van oorlog met Islamitische landen omdat zij geheel beheersd worden door de angst (lees het waanbeeld) van een Islamitische overheersing.

    Om Van Straaten maar eens aan te halen: spreekt de PVV nu de taal van het volk of een bepaald soort volk…

    Retorische vraag mijns inziens, maar wellicht niet voor degenen die de publieke omroep en zijn documentaires slechts als een linkse hobby zien en ‘Hart van Nederland’ prefereren.

  123. @Derk

    Aan oorzaak-gevolg relaties tussen kabinetten en armoede in de samenleving kan ik toevoegen dat sinds de Tweede Wereldoorlog een verzorgingsstaat is opgebouwd waardoor de welvaartsgroei in de 20ste eeuw naar verhouding gelijkmatiger over de bevolking is verdeeld dan in de voorgaande eeuwen. Misschien is de 20ste eeuw wel de echte gouden eeuw voor Nederland geweest…

    Daarnaast vraag ik mij af of de door de verzorgingsstaat fors gegroeide middenklasse niet in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de welvaartsgroei in de 20ste eeuw.

    Helaas zien we sinds de jaren ’80 een afbraak van de verzorgingsstaat en lijken we in ieder geval op de arbeidsmarkt terug te keren naar het begin van de 20ste eeuw toen vele arme mensen elkaar verdrongen voor de fabriekspoorten in de hoop op wat werk. Je weet wel die flexibele arbeidsmarkt die we nu ook bij TNT en de distributiecentra van AH zien.

    De PVV profiteert electoraal van de groei van de onderklasse (als gevolg van het slinken van de middenklasse) die denkt eigenlijk in Den Haag gehoord te worden maar mijns inziens feitelijk wordt misleid ten behoeve van de politieke agenda van de externe financiers van de PVV.

  124. Cohen vergelijkt moslims met Joden DEN HAAG – De moslims in Nederland worden langzamerhand buitengesloten, net als dat met Joden in de Tweede Wereldoorlog gebeurde, aldus Job Cohen.

    De PvdA-frontman zegt dat zijn Joodse moeder hetzelfde meemaakte rond het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De Joden werden langzamerhand buitengesloten en dat ziet Cohen nu met de moslims in Nederland gebeuren. “Praat met moslims en je hoort het.”

    “De PVV verzoekt moslims gewoon weg te gaan. De moslims worden er bang van dat Wilders deel uitmaakt van de macht.” De voormalig burgemeester van Amsterdam zei eerder al de boel bij elkaar houden. “Sindsdien is het alleen maar urgenter geworden”, vertelt Cohen aan Vrij Nederland.

    Daarnaast vindt hij dat de totstandkoming van de gedoogregering te wijten is aan Ruud Lubbers. “Lubbers is zijn boekje te buiten gegaan. Lubbers had terug moeten gaan naar de Koningin. Dat hij dat niet deed, was cruciaal”, aldus Cohen.
    Is de theedrinkende voorman van de partij van de afbraak nog steeds nog niet over zijn verlies heen .Tjong tjonge hij wil nu wel erg goedkoop scoren bij de burger maar hij vergeet even zijn eigen beleid in Amsterdam waar het gierend uit de klauw is gelopen.

  125. Goh laat Cohen eens wat van zich horen en meteen het vingertje naar Lubbers wijzen? Slap van hem hij zal zo wel gaan draaien zoals gewoonlijk.

  126. Mooie idealen 😀

    Maar wat als er geen werk is?

    “Ook wil ik mensen die werkloos thuis zitten weer aan een baan helpen. Op die manier hou je mensen erbij, geef je ze vertrouwen en een gevoel van eigenwaarde. Zo laat je de samenleving zien dat niemand verloren is.”

    Nogmaals mooie idealen. 😉

  127. Heb je Timmermans ook gehoord? Op een vraag of de extremisten in Iran bijhouden wat de PVV hier roept zei hij dat extremisten elkaar onderling goed in de gaten houden: “wat de ene extremist uitpoept, eet de ander op”. Haha.
    Maar volgens mij zijn we allang in oorlog met Iran, iig in het diplomatieke verkeer.

  128. @van Straaten; wanneer kom je nu eens met inhoudelijke antwoorden op de vragen van Zwolse en mijn persoontje? Cohen voor paal zetten doen alle PVV’ers en dat liedje begint me eerlijk gezegd te vervelen. Al vind ik de vergelijking die Cohen maakt vriendelijk gezegd hoogst ongelukkig. Hier zijn geen razzia’s aan de gang en gaat de integratie van moslims de goede kant op, al doet Wilders ons anders geloven. Maar nogmaals, ik ben erg benieuwd naar je antwoorden op de vragen die je hier zijn gesteld. Roeptoeteren kan iedereen.

  129. Iran is een schurken staat,met echte idioten aan het bewind.
    Maar wat mij betreft de is de pvv geen haar beter.

    Met deze vertegenwoordigers van de pvv ,kan je ze toch niet meer serieus nemen.

    Maar we meoten niet vergeten ,dat Iran een groot probleem vormt, voor de gematigde moslim.

    En Iran is geen Arabiers land ,daarom staat het ook op slechte voet met de landen er om heen.

  130. De president van Iran heeft sinds deze week Job Cohen als nieuwe bondgenoot erbij. Als je de situatie van de moslims in Nederland vergelijkt met die van de joden tijdens de bezettingsjaren, doe je niets anders dan ontkennen dat er sprake was van jodenvervolging. Dat doet deze mensenrechtenschenderT (Ahmadinejad) toch ook? Ook heeft hij al verschillende keren gezegd dat Israël vernietigd dient te worden.

  131. Laten we het nou maar niet over onze theedrinkende Ex-burgemeester Cohen hebben want het enige wat die kan is de boel naar de filistijnen helpen zelf zijn eigen partij brengt die naar de rand van de afgrond ze moeten alleeen nog het laatste zetje hebben vrijwilleger hier op dit weblog?

  132. Van Straaten; Zoals blijkt iedere keer in iedere discussie met iemand die de PVV aanhangt, gaan die discussies niet over inhoud, maar over beeldvorming. Met daarbij teksten die de grote, geblondeerde roerganger ook gebruikt. Met fatsoen heeft het allemaal niet zoveel te maken, eerder met een stuitend gebrek aan kennis aan de kant van mensen zoals jij. Er worden jou hier vragen gesteld, waarop je inhoudelijk kan reageren en mij wellicht kan overtuigen van jouw gelijk. Het enige wat er terugkomt zijn cliché’s en beledigingen. Zielig en stuitend tegelijk. Bijster origineel is het allemaal niet en het draagt niet bij aan een zinvolle discussie. Wat Cohen betreft, hij is in zijn ééntje in ieder geval veel beschaafder dan de hele PVV-kliek bij elkaar. De PVV doet de meest idiote voorstellen in de Kamer (oorlog voeren tegen Iran, oh nee, zo was dat niet bedoeld), een dierenpolitie oprichten en hele bevolkingsgroepen uitsluiten. Is dat wat jij verstaat onder SAMENLEVEN?

  133. Nog een beetje anoniem reageren ook, bevestigt weer wat vooroordelen die ik over PVV’ers heb. Ik reageer ook niet onder mijn eigen naam, maar mijn email-adres is genoegzaam bekend bij de redactie.

  134. Stadhagenees.

    Ik heb het donkerbruine vermoeden,gezien zijn schrijfstijl en platte reacties zonder inhoudelijk ergens op in te gaan, dat het de bekende K.G.is die bij zijn intellectuele vrienden geband is.;D;D;D

  135. @Zwolse; Dat vermoeden had ik ook, maar hij maakt hier wel erg weinig taal- en schrijffouten. Maar goed, over tot de orde van de dag maar weer. Wilders riep weer dat Iran het heen en weer kon krijgen op de reactie van de Iraanse ambasadeur op de “oorlogsverklaring (die inmiddels weer ingetrokken is) van 1 der PVV’ers. In plaats dat hij gewoon zegt dat dit weer de zoveelste blunder van 1 van zijn fractie-leden is, gaat hij gewoon verder met het platslaan van kritiek op zijn partij, zonder een constructieve bijdrage aan het debat. Het wordt tijd dat we de PVV negeren, misschien een manier om die partij te laten verdwijnen…

  136. Ik denk dat negeren niet werkt. Normaal gesproken krijgen we in maart verkiezingen voor de provinciale staten. Wilders zal op een bepaald moment toch met kandidatenlijsten moeten komen. Ik ga er maar van uit dat deze pvv’ers vanaf dat moment tot op het bot worden gefileerd door het journaille. Het zal me verbazen als dat geluidloos gaat verlopen.

  137. DEN HAAG – Coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV hebben een deal gemaakt met het kabinet over gedeeltelijke verzachting van de bezuinigingen op het zogeheten persoonsgebonden budget (pgb). Dit is een buidel geld die zieken en ouderen kunnen krijgen om zelf zorg mee in te kopen.

    Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten ⤸We hebben een muizengaatje gevonden⤝, zei staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) vanmiddag vlak vóór een belangrijk debat over de kwestie. ⤸Na intens overleg met het kabinet komt de coalitie, gesteund door de PVV, straks met een motie die ik kan uitvoeren.⤝

    De Tweede Kamer was gisteren nog tot het bot verdeeld over het voornemen van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten om per 1 januari de stop op het persoonsgebonden budget op te heffen. Ze wil dat namelijk alleen doen als er fors op deze subsidie wordt bezuinigd.

    Kijk zo”n slecht regering hebben we nog niet er zijn toch heel veel goede dingen die deze regering doet met natuurlijk gedoogsteun van de pvv.

  138. @van Straaten; heb je je goede e-mail adres al doorgegeven aan de administrator? Je bericht is mooi, niet alles aan dit kabinet en hun besluiten is slecht. Dat heb ik nooit beweerd. De PVV is dat echter wel, een partij/beweging die de angst en haat tussen bevolkingsgroepen onderling aanwakkert is slecht, want het draagt niets bij aan onze samenleving. Roeptoeter jij maar lekker verder.

  139. Zwolse; Hilarisch die link en dan vooral de manier waarop die W(Gr)aus, zich eruit probeert te draaien. Verder hebben we natuurlijk ook nog het keiharde breekpunt van de verhoging van de AOW leeftijd gehad en zo zullen er keer op keer van dit soort verkiezingsbeloften verloren gaan.

  140. @ van straaten, gister 17:44:

    Wat kun je toch heerlijk weinig met deze kant nog wal rakende beeldspraak….alleen de vergelijkingen laten staan over Cohen (eigenlijk de hele reactie):

    -theedrinkende (hoe, wat, waar, waarom “thee” en wat betekent dat?)
    -het enige wat die kan is de boel naar de filistijnen helpen
    -zelf zijn eigen partij brengt die naar de rand van de afgrond
    * Zal wel ‘zelfS’ moeten zijn, maar kijk eens naar het aantal zetels vlak voor zijn overname en nu?
    – ze moeten alleeen nog het laatste zetje hebben vrijwilleger hier op dit weblog?
    * wat moet die vrijwilliger precies doen en hoe om wat te bereiken?
    ———–
    Waarom heeft de PVV je voorkeur, kun je dat in een paar trefwoorden neerzetten?

  141. Het kabinet stuurt aan op een confrontatie met de Tweede Kamer over een nieuwe missie naar Afghanistan. Pogingen om in de achterkamertjes voldoende steun voor de trainingsmissie te krijgen, zijn mislukt.

    Foto: reuters Dat stelt premier Rutte in een interview met De Telegraaf. Het plan om tientallen politietrainers te sturen, die mogelijk worden beveiligd door Duitse militairen, wordt in januari aan de Kamer voorgelegd. “Er moet daar blijken of er een Kamermeerderheid voor is. Daar heb ik geen garanties voor”, aldus de minister-president in het gesprek, dat morgen in De Telegraaf verschijnt.

    Rutte voorspelt dat politieke steun voor de missie ‘voor een groot deel’ en ‘in volle openheid’ uitonderhandeld zal worden. Het is zeer ongebruikelijk dat een kabinet bij dergelijke beladen politieke thema’s naar de Kamer stapt zonder zich vantevoren van voldoende steun te hebben vergewist.
    (Bron: TeleTroepToeTerT)

  142. Bericht door dick, op 17 december 2010 om 09:16

    van straaten.
    Waarom heeft de PVV je voorkeur, kun je dat in een paar trefwoorden neerzetten?

    Dick.
    Dat wordt die grijs versleten grammofoon met populistische kreten.Zaken waar ze tijdens de campange voorstonden kan niet vermeld worden,die zijn stuk voor stuk door het toilet gespoeld.;D
    Alleen de aanpak van criminaliteit is enigzins aangepast met de clausule dat die niet toegepast zal worden, tegen PVV kamerleden. :o:o:o

  143. Het opleiden van politie in Afghanistan zingt al een tijdje rond. Je zult als land toch een keer een beslissing moeten nemen. VVD en CDA willen wel, PVV niet. Dus als de rest van de 2eK in meerderheid ook niet wil, dan gaan we dus niet. Simpel. Kunnen ze de NAVO even een belletje geven dattut niet gelukt is.

  144. Zo dan maar

    Exclusieve cables via de officiële weg verkregen

    OnJo 15 december 2010
    Het duurt even maar via de officïele weg kom je ook aan ?geheime? ambtsberichten. Twee jaar geleden deed Argos redacteur Wil van der Schans een beroep op de Amerikaanse Freedom of Information act. Hij vroeg documenten op die te maken hebben met de Nederlandse betrokkenheid bij de inval van Irak. De ambtsberichten -in ieder geval een deel daarvan- zijn dus ook op de legale manier te verkrijgen.

    De berichten die van der Schans heeft gekregen beslaan de periode 2002/2003, in het bijzonder de periode in de aanloop van de Irak-oorlog. Toenmalig minister van Buitenlandse zaken Jaap de Hoop Scheffer pleitte voor de inval van Irak en schaarde zich achter president Bush. De Amerikanen konden de steun destijds goed gebruiken aangezien twee grote europese landen, Duitsland en Frankrijk, tegen militaire actie waren.

    De Hoop Scheffer werd in een later stadium aangesteld als Secretaris Generaal van de NAVO. Er zijn altijd insinuaties geweest dat hij die baan te danken heeft gehad aan zijn loyale houden tegenover de VS.

    De ambtsberichten die in de uitzending van Radio OnJo zijn behandeld zijn (nog) niet te vinden tussen de laatste Wikileaks publicaties. Hier wel:

    Bericht 1: ??Balkenende en de Hoop Scheffer tonen leidershap in hun poging de Europeanen ertoe te brengen hun verantwoordelijkheid te accepteren ten aanzien van de dreiging die uitgaat van Irak??

    Bericht 2: ??Jaap de Hoop Scheffer liet zich kritisch uit over het aanbod van Irak om de terugkeer van de wapeninspecteurs toe te staan.??

    Bericht 3: ??De Nederlanders zijn een van de meest nuttige partners, omdat zij een trouwe trans-Atlantische oriëntatie koppelen aan een diepe verbintenis aan de Europese integratie.??

    Bericht 4: ??De Hoop Scheffer zei dat het Frans-Duitse voorstel niet eens een plan is en dat de Nederlandse regering zich in elk geval niet wil distantiëren van het maximaal onder druk zetten van Irak via VN-resolutie 1441.??

    Bericht 5: ??Er wordt in de media volop gespeculeerd over de vraag of minister Jaap de Hoop Scheffer wellicht de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO wordt.??

    Bericht 6: ??De Nederlandse regering is ondersteunend wat betreft een mogelijke militaire actie tegen Irak. Nederland zal zich niet keren tegen een gewapend antwoord van de Verenigde Staten.??

    Zo wil de Ned.regering graag te boek staan. @ Admin, wil je 10:27 verwijderen?

  145. Dierenminnende PVV’er Graus stemt niet mee tegen bio-industrie

    Graus’ smoes: De kamer gaat niet over het afbouwen van intensieve veeteelt
    PVV’er Dion Graus, die altijd prat gaat op zijn hart voor dieren, heeft donderdag tegen een voorstel om een einde te maken aan de bio-industrie gestemd. Dat meldt de Pers. Het kwam hem op hoongelach van zijn collega’s in de Tweede Kamer te staan. DE motie haalde het niet, maar GroenLinks en de Partij voor de Dieren (PvdD) zijn blij met de duidelijkheid die de stemming zo gaf.

    De Kamerleden Marianne Thieme (PvdD) en Bruno Braakhuis (GroenLinks) wilden een hoofdelijke stemming om te laten zien hoe iedereen stemde, zo schrijft De Pers. “En om de dubbele moraal bloot te leggen”, zei Thieme. “In verkiezingstijd gaven partijen aan dat ze op termijn af wilden van de bio-industrie. We hadden bewust een milde tekst opgesteld die we uit het PVV-programma hadden gehaald. Maar die partij belooft het de kiezers dus wel, maar draait. Ook de zelfbenoemde dierenambassadeur Dion Graus”, aldus Thieme.
    Graus stelde in een reactie dat de PVV voor afbouw van de bio-industrie is, maar dat de Kamer daar nu eenmaal niet over gaat.

    Dubbele moraal?

Reacties zijn gesloten.