Algemeen Log 206

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 207 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

414 gedachten over “Algemeen Log 206”

  1. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

    Joppuh met zijn 21e medaille!
    En Eva en Derk met hun scores.

    Eregalerij:

    met 2: blauwtje, -p- en Nachtbroeder

    met 3: JanD, Verdieping, marieke de tweede en Plantje

    met 4: Dame

    met 6: Gezellig, Appie,Wim en bernard

    met 8: ingrid

    met 9: ja-tja en Eva

    met 10: Koko hattem

    met 11: Natascha

    met 12: Tim

    met 13: drama

    met 20: Assendörper en Derk

    met 21; Joppuh :D:D:D:D:D

    :D:D:D:D

  2. jij ook nog van Harte Eva 😀

    @Ingrid het ziet er idd uit dat er morgen nog aardig wat gaat komen alhoewel de radars elkaar ook tegen spreken.

  3. Heb ik vandaag ook nog gedaan met die kleine jongen, lekker van de dijk af glijden. Papa ook een paar keer hoor :D:D:D Voel me nu al 10 jaar jonger

  4. @ Derk, het is inderdaad wat tegenstrijdig allemaal. Heb morgen nog een kerstborrel van het werk. Maar er moeten ook enkele collega’s uit de omgeving Nijmegen komen. Morgen maar eens bellen met het werk, of e.e.a wel doorgaat. Zou toch jammer zijn als het niet door gaat.:(

  5. Weet je wat er zo jammer is aan weblog zwolle ontmoetingen, je kunt er niet zoveel van op aan.

    Trouwens over ontmoetingen gesproken heeft PEDV een ban. Heb al een tijdje hiet niets van hem vernomen.

  6. 1ste klopt ingrid.

    PEdV inderdaad al een tijdje niet gezien, misschien dat een ADMIN iets kan zeggen en anders gewoon even de koffieshops langs gaan.

  7. Zitten de dames hier op het log al in de kerst-keuken stress. Of misschien enkele keukenprinsen ook wel. Ging vanavond even naar de AH leek wel uitgestorven.

  8. Bericht door Peter Erik de Visser, op 1 november 2010 om 00:45
    (…) Ik ga hopelijk zelf binnenkort naar Amsterdam verhuizen en
    we zullen zien waar het schip strandt. Zwolle heeft wel iets,
    maar komt toch nog wat tekort. Dat tekort is in Amsterdam
    te vinden. Ik woon nu achtentwintig jaar in Zwolle en dat is
    gewoon genoeg.

  9. Ik heb het bericht ook gemist, ach denk dat die nog wel in Zwolle is.

    1ste kerstdag komt er hier een beroemde kok uit (jaja) DLD koken voor ons en de gasten en tweede kerstdag gaan we met de kids van ons en mijn “schildermaat” naar het kabouterbos bij de roggebotsluis.

  10. Ik kijk ondertussen naar Bride flight, daarom valt er wel eens een berichtje tussenuit. Die hartige taart was ideetje van Eva. Dus die vraag voor Eva en kipsalade voor Ingrid, en misschien heeft Derk ook nog een tip.

  11. PE toch een ban lees ik net. Kan die vanwege de kerstgedachte niet opgeheven worden. Ik vind hem wel kleurrijk en relatief onschuldig. Eens?

  12. Ja hoor Dame kom 2de kerstdag maar mee; 😉

    Een Sprookjesachtige Kerst in Het Grote Kabouterbos!

    Op tweede Kerstdag bent u van harte welkom om samen met ons in een sprookjesachtige omgeving te komen eten. U wordt ontvangen bij een lekker warm vuurtje met een glaasje Gl?hwein of chocomel en warme apfelstr?del met vanillesaus U krijgt op originele wijze het volgende geserveerd:

    Voorgerecht:
    Ossenstaartsoep met bospaddenstoelen geserveerd met steenovenbrood en bieslookroomkaas
    Of
    Tomatensoep met witte paddenstoelenstippen geserveerd met steenovenbrood en bieslookroomkaas

    Hoofdgerecht:

    Er staat voor u een buffet klaar met verschillende soorten scharrelvlees:
    Varkenshaas
    Kalkoen
    Hamburger
    Speklap
    Karbonade
    Hawaï spiesjes
    Verschillende soorten salades
    Verschillende soorten brood
    Verschillende soorten pannenkoeken

    Het hoofdgerecht wordt op speciale manier bereid op één van onze Bolle Jan pannen.

    Nagerecht:
    Geniet van één van onze ambachtelijke ijstaarten gemaakt door Hans & Griet met heerlijke warme kersensaus en slagroom

  13. Kip Cajun salade (4 personen)

    Benodigdheden:
    500 gram kipfilet
    1 rode paprika
    1 struik bleekselderij
    1 bakje selderiesalade
    1 eetlepel Cajun kruiden
    1 bouillonblokje
    1 blik mais

    Stap 1: Vul een pan met water en doe er een Bouillonblokje bij.
    Stap 2: Als het water kookt doe je de kip erin en laat je het 20 minuten koken. (Let wel op bloedvaten en rare stukjes aan de kip en haal die er af)
    Stap 3: Ondertussen snij je de paprika en doe je die in de schaal. Doe daarna de maïs en de selderiesalade erbij.
    Stap 4: Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en doe die ook in de schaal.
    Stap 5: Haal de kip uit het water en snijd die ik kleine stukjes en doe die dan in de schaal.
    Stap 6: Doe een eetlepel Cajun kruiden in de kom en schep het een paar keer om.

    Eventueel kan de salade op brood worden gegeten, of met koude pasta.

    Kan de avond voor gebruik klaar gemaakt worden.
    Wanneer je het water met bouillionblokje goed op elkaar afstemd, en wat extra kip kookt, kun je er ook een lekker kippensoepje bij maken. Want de bouilion gebruik je niet meer voor de salade. Ik neem meestal 1 liter water met 2 bouillionblokjes.

    Wanneer je het eventueel wat pittiger wil voeg je de andere dag nog wat cajunkruiden toe.

  14. Klinkt aanlokkelijk Derk, maar we zijn met ons twaalven. Doe het toch maar lekker thuis – met recepten van WLZ.
    Misschien kunnen we een WLZ-kookboek maken.:D

  15. Wanneer het voor een buffet is hoef je je van die 4 personen niet veel aan te trekken. Succes wanner je hem maakt, het is bij ons familie een gewild recept.

  16. Leuk zo’n speciaal kerstdiner waar ook met de kinderen rekening woord gehouden. Wij zijn toen de kinderen jonger waren naar het Asje in Dalfsen geweest. De kinderen werden vermaakt door allerlei “sprookjesfiguren”. Echt leuk, vooral omdat op zo’n evenemet alleen maar gezelschappen met jonge kinderen op af komen.

  17. Oh Nou wij zitten 1ste kerstdag met 18 in dit kleine huisje zal wat worden, was al een hoop gedoe om hotels te regelen voor de gasten.
    Maar we gaan het gezellig maken en ik hoef niet eens inkopen te doen ( ja oke drank) en niet af te wassen :D:D:D

  18. Wij gaan 1e kerstdag gourmetten, en 2e kerstdag, zie ik wel de jongste en mijn man, figureren bij de kerstwandeling. Dus die zijn vanaf 13.00 uur onder de pannen bij Kranenburg. En eten door met de “cast”.

  19. Klinkt lekker Ingrid. dat ga ik zeker maken. Ik ben ook nogal fiemelig met kip. Ik snij alles wat ik er vies uit vind zien (witte drellen en wit ding en rode stukjes), af. En altijd hygiënisch op een speciale glazen snijplank met daarop keukenrol.
    Mijn dank is groot.:-*

  20. He ingrid, wat leuk joh wij hadden het er hier nog over om te gaan doen maar omdat mijn maat net gescheiden is en dan zijn kinderen heeft die dag hebben we voor het kabouterbos gekozen. Enne die jongste is dat die van de vis partij?

  21. Ja die is van de vispartij, hij had zich opgegeven, want hij vind dit soort dingen echt leuk. En toen waren er te weinig mensen. En ja dan breng je hem weg om kleding te passen. Toen vroegen ze aan mijn man of hij ook mee wilde doen. Na overleg:) met het thuisfront, het is toch 2e kerstdag. Heeft hij zich ook aangemeld.

  22. Toen ik vanochtend met de slee (en kids ;)) richting WZL park ging, waren ze al op de vijver van het park aan het schaatsen. Volgens mij nog geen rondje, maar wel op het deel aan de kant van het Provincie huis.

  23. @ Dame, ik ben ook een zeurpiet als het om kip gaat, nadat het water aan de kook is, en ik de kip erbij doe laat ik het 3 kwartier koken. Mijn schhonzusje, zeht dat een 1/2 uur voldoende is.

  24. Benodigdheden:
    – 1 pak Koopmans Mix voor Quiche Naturel.
    – 50 gr roomboter of margarine
    – 50 ml water
    – 250 gr kipfilet
    – 100 gr gerookt spek
    – 2 uien
    – 4 ananasschijven
    – 1 banaan
    – 40 gr geraspte kokos (optioneel)
    – kerriepoeder
    – 1 teentje knoflook
    – 150 ml melk
    – 3 eieren

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
    Electrisch: 200 gr.
    Hete lucht: 180 gr.
    Gasoven: stand 4-5

    BODEM:
    Doe de bodemmix, de boter en het water in een hoge beslagkom.
    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic ong. 10 min. staan bij kamertemperatuur.
    Vet een springvorm of ovenschaal in. Bekleed de bodem en de rand van de vorm met een dun laagje deeg.

    Je kan overigens ook bladerdeeg voor hartige taart gebruiken en het zakje voor de bodemmix weggooien of ergens anders voor gebruiken…

    DE VULLING:
    – Laat de ananas uitlekken
    – Snijd de kipfilet, spek, ananas en banaan klein; snipper de uien.
    – Bestrooi de blokjes kipfilet met kerriepoeder en bak ze in wat boter of olie.
    – Neem de kipfilet uit de pan.
    – Fruit de ui en knoflook en bak daarna de spekjes mee.
    – Voeg de kipfilet toe en warm het geheel goed door.
    – Giet het vocht af.
    – Neem de pan van het vuur en schep de ananas, banaan en eventueel kokos (doe ik nooit) door het mengsel.
    – Verdeel het geheel over de deegbodem.

    DE SAUS:
    – Doe de melk en de eieren in een hoge beslagkom.
    – Klop het geheel 2 minuten met de mixer met garden op de hoogste snelheid.
    – Voeg de sausmix (uit Koopmansverpakking) toe en klop het mengsel nog een minuut.
    – Giet de saus over de quichevulling.

    Bak de quiche iets onder het midden vna de oven in 35-45 minuten gaar en goudbruin.

    BIJZONDER LEKKER!!!!

  25. Zal vast wel goed komen, met die lol. Hij zit al vanaf zijn 7e bij een musicalschool, en zou het liefst zoiets doen. Maar dat is te hoog gegrepen voor hem (zeker wel toneelkwaliteiten, maar zang is wat minder), maar laat ie eerst maar zijn school afmaken. En dan …… wie weet waar ie nog beland. Kijk hier maar eens.
    http://tvblik.nl/kids-sports-news

  26. Larp, heeft ie 1x gedaan, met de oudste zoon, van vrienden van ons. Heb hem er na die tijd niet zoveel meer over gehoord, dus ik denk dat het uiteindelijk neit zijn ding was.
    En de graaf van Sassendonk daar was ie volgens mij al te oud voor?

  27. @ Marieke, ok dat zal ik aan de jongste doorgeven. Hij gaat nu steeds met vrienden in de buurt van Herxen o.i.d. Maar als ie een keer alleen wil, omdat de rest niet wil of kan. Kan hij daar kijken.

  28. KIPKERRIESALADE:
    Nodig:
    – Blik mandarijnen
    – Pot mayo
    – 300 gr kipfiletstukjes
    – Kerriepoeder
    – Peper
    – Zout
    – Ui

    Kipfiletstukjes met kerriepoeder opbakken. Verder alles naar eigen smaak in zelf te bepalen hoeveelheden toevoegen

  29. Ingrid hij heeft dus ambitie genoeg, hij heeft toch ook mee gespeeld in Dick Trom of er auditie voor gedaan?

    @ja-tja knieperd nu blijf ik met die rotzooi zitten.:P

  30. Klinkt lekker Eva;
    Ik maak ‘m vaak met bladerdeeg;

    Bekleed de bodem en randen van de taartvorm of lasagnaschaal met bladerdeeg.

    Bedek de bodem met gerookte zalm of gerookte ham.

    Bak in een pan 2 uien in ringen gesneden, paprika in stukjes en kleine roosjes broccoli erbij, evt. prei. Je kan behoorlijk varieren met je vulling.

    Mix in een kom 4 a 5 eieren, voeg 250ml creme freche toe, een zakje geraspte kaas (beetje naar eigen inzicht). Maak het mengsel op smaak met vers gemalen peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat. Voeg evt. iets melk toe, maar het moet een stevige mix zijn.

    Daarna in de oven; 200gr tijd:… ongeveer 30-45 minuten.

    Dit recept heb ik zo even uit mijn hoofd geplukt; ingredienten zijn bij benadering 🙂 en je kan varieren met de vulling.

  31. Jaren geleden stond dit recept nog op de achterkant van de verpakking van de Koopmans Hartige taartmix. Toen heb ik het uitgeknipt. Tegenwoordig staat het er niet meer op. Ben ik dus superblij dat ik dat bewaard heb!!!

    Succes verzekerd, iedereen vind het enorm lekker!

  32. Zeg dames als jullie nu eens voor een buffet zorgen en wij heren voor de drank en lokatie dan moet er toch wel een leuke meeting kunnen komen. Om afzeggingen te voorkomen moeten we gewoon even een potje maken voor de ingrediënten voor het buffet.

    Zit hier gewoon met kwijl langs mijn lippen die recepten te lezen

  33. Hij heeft inderdaad voor Dik Trom auditie gedaan. Werd op leeftijd afgewezen, te oud. Omdat ze misschien nog vervolg films willen maken. Maar hij heeft wel als figurant mee gedaan.

    En ambitie is er zeker, maar dit jaar maar even rustig aan, eerst eindexamen doen.

  34. Ik werd er even uitgegooid: stroomgebrek. Zie allemaal lekkere recepten langskomen. Dat komt helemaal goed met die brundh van ons.

    Ingrid, ik bedoelde niet meelopen met Graaf van Sassendonk, maar meedoen met de organisatie. dat zijn ook in oude dracht verklede mensen die op diverse plekken de kinderen opvangen en vragen stellen. Volgens mij organiseert Games & Stuff (winkel tegenover Bai Yok).

  35. Derk, ik ben een beginneling met hartige taarten: dat wil ik jullie mannelijke lekkerbekken niet aandoen.

    Ik heb voor de dames wel een toprecept, waar ik op verjaardagen altijd mee scoor. Supersimpel.

    Je koopt een rol broodrondjes (AH); voorgesneden ronde plakjes geitenkaas uit de koeling (président petit chevre doux) en knijpfles honing. Ik rooster een aantal stukjes brood aan een zijde bruin en aan de andere zijde even, zodat het brood niet meer zacht is. Dan plakje geitenkaas (ik snij ze nog een keer doormidden), honing erover en even onder de grill. Heerlijk!

  36. Ook een persoonlijke favoriet:

    BENODIGDHEDEN:
    – Bladerdeeg
    – Diepvries kabeljauwblokken
    – Paturain / Miree / Smeuiige kruidenkaasje
    – Ei

    Ontdooi de bladerdeeg.
    Leg per persoon 1 bladerdeeg op het bakblik (wel bakpapier er onder oid).

    Leg ik het nu voor 1 portie uit, vermenigvuldig het zelf maar met het aantal personen….

    Leg op het bladerdeeg een kabeljauwblok (het liefste nog bevroren). Kwak daar een flinke portie kruidenkaas bovenop.
    Pak een 2e vel bladerdeeg en probeer deze zo veel mogelijk uit te rekken.
    Leg deze bovenop het kabeljauwblok met kruidenkaas.
    “Prak” voorzichtig met een vork de 2 bladerdeegjes aan elkaar vast.
    Klop de ei en bestrijk het bladerdeegpakketje van boven met ei voor een mooi kleurtje.

    Ongeveer 30-45 minuten in een ongeveer 200 gr hete oven.

    MJAMMIE!!!!

    Enneh… vergis je niet, het vult als een tierelier!!!!!!!!

    Salade / sla er bij en je bent ECHT klaar…

  37. @Dame;

    Geitenkaas… heb ik een half jaar geleden voor het eerst gegeten, in een restaurant… Als je op weblog zoekt op geitenkaas zou het me niet verbazen als je mn reactie van dat etentje nog kan terugvinden… 😉

  38. Ik vind alleen deze comment, Eva. Klinkt niet alsof het je lokt. Er zijn wel verschillende soorten geitenkaas, harde en zachte. Dit is zachte. In combinatie met honing is het echt verrukkeluk, vind ik dan.

  39. Ik ga naar bed, kan het niet meer aan zoveel lekkers. dame die van jou zou perfect wezen bij de borrel vooraf 😉 *gaat dromen over al dit heerlijks*

    Trouwens net even recht in de regio gekeken, heel triest verhaal het eerste item

  40. Derk, akkoord, die neem ik mee. Moet wel een grill aanwezig zijn, want warm het lekkerst. Waar gaan we dan naar toe? En wordt het kerst- oud- of nieuwjaarsborrel?

  41. Heb mn recensie van toen zelf weer teruggevonden. Gek genoeg hebben ze die bij Xander van de site gehaald ;):

    Een vriendin had me een paar weken geleden uitgenodigd, om met nog een paar vriendinnen te gaan uit eten. Zij zoekt altijd de goedkoopste restaurants, omdat het geld een paar van ons nu eenmaal niet op de rug groeit. Zij had het restaurant al uitgezocht. Een nieuw restaurant, Xander’s Bazaar.
    Volgens haar zou het hoofdgerecht 10 euro kosten en het toetje 8 euro.
    Enfin, een half uur na afgesproken tijdstip zaten er 5 meiden in een mooie locatie (in de kelder onder een duur Makelaarskantoor), gezellig te babbelen.
    Het menu werd even uitgelegd. We kregen een kaart met 15 kleine gerechtjes, ter grootte van voorgerechtjes. Daaruit konden we een paar gerechtjes kiezen. Iedere gang ter waarde van 10 euro. Dus koos je 2 gerechten, dan 20 euro, 3 gerechten 30 euro, 4 gerechten 40 euro en 5 gerechten 45 euro. Een volwaardige maaltijd zou ongeveer 4 gangen zijn, volgens de serveerster.
    De kaart had niet echt maaltijden waar ik van houd. Ik vond het zonde van mijn geld, om tegen mijn zin in een maaltijd te kiezen waar ik geen zin in had. Dus besloot ik tot 2 gangen en een toetje.
    Als eerste gang:
    ??Groene salade?? met toast, gebakken geitenkaas en honing’
    Of eigenlijk: 3 eetlepels sla met schijfjes olijf, 2 ronde toastjes (ongeveer 5 cm doorsnee), besmeerd met honing, 2 geitenkaasjes (ook ongeveer 5 cm doorsnee).
    Ik houd niet van olijven. Maar die vond ik toch duidelijk lekkerder dan de geitenkaas. Wist je, dat dat smaakt naar hoe een geit ruikt??? Blegh!!!!

    En toen het tweede gerecht…
    “Gebakken schelvis met aardappelen in de schil, geserveerd met een gepocheerd eitje en saffraansaus”.
    De schelvis was een blokje van 7x3x2 cm. De aardappelen in schil waren 2 ieniemienie blokjes (doorsnee 2 cm) zonder schil, het gepocheerde eitje was wel okee en de saffraansaus leek meer op een laagje gesmolten kaas. En, o ja, er zaten ook 6 smalle spercieboontjes (kouseband?) bij.
    Maar gelukkig was dit wel lekker. Niet bijzonder, wel eetbaar.
    Het toetje:
    “Pistachenotenmousse, vanilla-ijs en caramelsaus”
    Een groen bolletje mousse zonder smaak, een mini-bolletje vanille-ijs en een paar dunne streepjes caramelsaus op het bord.
    Aan drankjes heb ik gehad, 1x Rivella, 1x Cappuccino, 1x thee.
    Kosten van dit alles: 35,50 (en dat is exclusief de fooi).
    Ik was zo blij dat ik vooraf al met MarKel en Rosalie een beetje had gegeten!!!!
    Misschien was dit haute couture en snap ik daar niets van, maar hier ga ik niet meer heen!

  42. @ Dame, kan hem die tip altijd geven, voor het nieuwe zomerseizoen, hij is dit jaar als het meezit op tijd klaar met school. Heeft ie mooi wat te doen.

  43. Zoals je het beschrijft, lust ik het ook niet.:)
    ik neem vaak brood met geitenkaas en honing als ik ergens ga lunchen. Flauw dat Xander deze negatieve recensie van de site haalt. Ik heb er tweemaal gegeten en vond het toen wel voldoende (ook 2 gerechten), maar dat kan aan de drank hebben gelegen.;)

  44. Site wordt vast beheerd door Xander of een vriendje. Sowieso staan er op dat soort sites vaak alleen positieve berichten. Ik verdenk de eigenaren er van dat ze zelf of via vrienden/familie reacties insturen.

  45. Ook ‘hardwerkende Nederlanders’ hebben recht op vrije dagen, Dick. 😉 Ik ben nu tot 3 januari vrij. Alleen stand by in gevallen van ‘nood’.

  46. Bericht door ingrid, op 22 december 2010 om 21:57
    Of hebben jullie al last van elfstedenkoorts.

    Nouuuhooouuuuwww om heel eerlijk te zijn nadat ik gister het bericht van meteoconsult las toen …………..:D

  47. Misschien de eerste Overijsselse Merentocht? Ook 200 km en schijnt eerder verrreden te kunnen worden dan de Elfstedentocht. Zou mooie publiciteit zijn voor onze prachtige provincie.

  48. @ Dame

    Bericht door Dame, op 23 december 2010 om 09:47
    Misschien de eerste Overijsselse Merentocht? Ook 200 km en schijnt eerder verrreden te kunnen worden dan de Elfstedentocht. Zou mooie publiciteit zijn voor onze prachtige provincie.

    vanmorgen, ongeveer op het tijdstip dat ik langs de Belterwijde reed….een dame op de radio: “Dit is géén Friese tocht; dat hoor ik veel te veel…..Wnneperveen ligt in het mooie Overijssel. Daar zijn we trots op”: EN ZO IS’T

    Overijssel = Anders én Lekker!

  49. Die mensen hier in NW-Overijssel zijn helemaal afgestompt op RTV Twente. Normaal krijgen hun héluhmaal geen aandacht van RTV Oost…..Terwijl ze er ook wis en waarachtig bij horen. (Zeggen ze).:D:D:D

  50. He Dick, dat stelt me nu teleur, dat je aan het eind van het jaar weer over RTV Twente begint. Ik heb zo mijn best gedaan om steeds de berichten over Zwolle te plaatsen om te laten zien dat het wel meevalt met die exclusieve aandacht voor het Oostelijk deel van de provincie. RTV Oost is een journalistiek medium en die plaatsen alleen berichten die nieuwswaarde hebben voor de regio/provincie. Je mag ergens bij zijn als je stad er niet te vaak opkomt. Dat betekent ook géén moorden, zware mishandelingen, weerproblemen, stroomstoringen, zware ongevallen etc. Kortom negatief nieuws.

  51. 😉 Wist dat je er over zou beginnen Dame. maar dat is de heerschende teneur hier in NW-|Overijssel: aan RTV Oost hebben we nixxx. Je hebt gelijk hoor (10:19) maar ze kunnen ook nieuws komen halen…positief (tourisme bijvoorbeeld) vriendelijk nieuws te over hier. Logistiek is het niet proaktisch, zover van Enschede. Of ze pakken gewoon wat artikelen uit de (Oprechte) Steenwijker Courant.

    Natuurlijk besef ik wel dat we het hier over een gevoel (van misdeeld zijn), hooguit een mening hebben, misschien zijn de feiten wel anders.

  52. Volgende doelwit: Bank of America
    Geplaatst op: woensdag 22 december 2010

    Bank of America is de grootste of de op een na grootste bank van de Verenigde Staten (grootste in aantal klanten, tweede in balanstotaal). En Bank of America is het volgende doelwit van Wikileaks.
    Dat vermoeden bestond al in financiele kringen, maar Assange heeft het bevestigd in een vraaggesprek met The Times (link 2, betaald)
    Eerder zei Assange dat hij over een Amerikaanse bank zoveel materiaal had, dat het die bank naar de afgrond zou brengen. Nu lijkt het er op dat het BoA is.
    De koers daalt.

    Bronnen: Business Insider, The Times

  53. Ja, ik kreeg een melding van als Admin oke vond dan werd ie geplaatst. En waarschijnlijk kwam ie niet door het fileter vanwege het woord S c h u b b e k u t t e v e e n wat ik er in genoemd had.>:(

  54. Bericht door dick, op 23 december 2010 om 09:53
    Iemand nog geïnteresseerd in de Belgische mening aangaande PowNews & Ruktor?

    Dan toch maar een reactie….

    2 gechoqueerde Belgen (Bart Peeters & NRC hoofdredacteur peter Vandermeersch) geven van buitenaf hun ongezoeten commentaar op de interviewtechnieken van…..

    Rutger Castricum

    “Onbeschoft en Ranzig”….waarvan acte.

  55. @Dick; Nu je bent ingehaald door Joppuh (met nr 1 notering Algemeen Log)…. gaat het dan toch niet weer kriebelen om mee te doen??? Heeft Joppuh ook weer meer uitdaging 😉

  56. Helaas kan ik de foto hier niet plaatsen, vraag me niet WAAROM NIET >:(>:(>:(

    Maar wij hebben een wp Reest & Wieden-spandoek op
    DE BELTERWIEDE waar het NK NU wordt geschaatst :D:D:D

    De tekst?

    “MOOI IJS H?”!!??

  57. @Dick Net kerstboodschappen gedaan en op de terugweg Radio Oost erop. Drie berichten: (1) uit VK-onderzoek blijkt verzorgingshuis in Almelo het best te zijn, (2) de raadsleden in Hardenberg krijgen allemaal een Ipad (kosten ?? 15 à 20.000) en mogen deze ook na de raadsperiode houden (N.B. ambtenaren krijgen vanwege bezuinigingen géén kerstpakket) en (3) jawel Derk, de afgelasting van Genemuiden – FC Groningen met de trainer van Genemuiden aan het woord (zonde voor al het werk van vrijwilligers). Da’s toch mooie spreiding over de provincie?

  58. 😮 Gaalemuud?n Grun toch nog afgelast…zou er heen gaan maar heb vriendelijk bedankt± mogen ze 19-1 op herhaling.

    Dame als ze dat bericht hadden laten zitten hadden ze wel errug gefaald…nota bene landelijke uitstraling. Was op tv/gekomen en om een plekkie bij de laatste 8.

  59. Inderdaad jammer Dame zie hier . Maar jij hebt de kerstboodschappen al binnen, vrouw hier maakt ook al een lijstje afgeven bij de C1000 en ze komen het tot in de keuken 9 bier in de kelder) brengen voor een luttele 1,50 euro.

  60. Dame ik heb SR op de radio+ jij niet=

    Net de mooiste recente plaat van eind 2010

    ADELE
    met:
    ROLLING IN THE DEEP

    :D:D:D

    PS Draaien ze op Oost nog leuke muziek=

  61. ” Derk, ik dacht dat de beste C1000 winkelier in IJsselmuiden zat…maar 1,5 Euri bezorgen zonder zorgen….DEFTIG!

    Nixxx voor mij, ik haal de grote dingen met de winkelwagenT. Kreeg gister nog een bakkie overheerlijke snert in de handen én op de terugweg (van de lekkere boodschappen) een gluhwijntje van een bijzonder aardige dame. Hoop vanmiddag ook nog ff bij te praten met de of een andere Kerstdame als ik bij Muys wat vis hoop te scoren.

  62. Natascha, gezellig druk denk ik. Moest gister wel erg om al die dwaze mensen lachen….vluchtig, halfrennend, chagrijnig en elkaaar vaak geen blik gunnend. Toch niet gezien willen worden met een bakkie weet ik veel wat…..ONTHAAST eens mensen en schaam je niet zo!!!

    Nog 1 poging

    Dat kennen ze hier niet Dick, is de stad te klein voor, wat ze wel doen is na 17.00 uur in de winkels de helft van de lampen uit en hapjes neerzetten met een muziekje erbij.

  63. @Dick een vraag die me al een tijdje bezig houdt. Waarom zet je vaak een hoofdletter T achter woorden? Zoals TopperT, winkelwagenT etc. Het ziet er grappig uit, maar is het nu Zwols, modern taalgebruik of wat?

  64. Dame, dat is in de Nederlandsche spreektaal geslopen. Weet al niet eens meer met welke reden. Gebruik het zelf om een woord te benadrukken. Heeft dus verder geen betekenis.

  65. ja 30% op de Grolsch maar liefst deze week! :D:D:D HAMSTEREN!!!!!!!!
    Wijn, toastjes en smeerspul hoef ik niet te halen die zaten er genoeg in de kerstpakketten van relaties. Daarin tegen heb ik natuurlijk ook 35 pakketten door europa laten bezorgen.

    Ohja en vanmiddag krijgt een zeer gewaardeerd weblogzwolle bezoeker er ook nog een namens ons en met ons bedoel ik dan alle vaste bezoekers, was een ideetje van Dick en mij

    :D:D:D

  66. Er gaat gelukkig dus ook weleens wat mis bij jullie. Perfectie is ook een beetje eng. Wat een geweldig idee van Dick en jou! Jullie zijn TopperTs (zie ik leer snel).

  67. Dame , eigenlijk is het ontstaan bij Eric van Muiswinkel die bij Studio Spaan een perfecte persiflage gaf op Willem van Hanegem die met zijn accent het altijd over GozerT had en dat ie het jammer vond dat ie achter de decoderT zat. Dat is althans mijn referentiekaderT 😉

  68. KLOPT wat een gave herinnering

    Eric van Muiswinkel die bij Studio Spaan een perfecte persiflage gaf op Willem van Hanegem die met zijn accent het altijd over GozerT had en dat ie het jammer vond dat ie achter de decoderT zat. Dat is althans mijn referentiekaderT

    De Kromme plakte er idd ook waar mogelijk een T aanvast :D:D:D

  69. Oh dat wist ik niet Joppuh die copycatten van GS toch Foei!!!!!!

    Joppuh ben je tussen kerst en oud en nieuw in Zwolle of ga je weg? Anders kunnen we eens afspreken om ook met dick en assie eens stappie te bezoeken.

  70. Joppuh ben je tussen kerst en oud en nieuw in Zwolle of ga je weg? Anders kunnen we eens afspreken om ook met dick en assie eens stappie te bezoeken.

    Ik ben zeker met enige regelmaat bij Stappie te vinden, morgen avond so wie so en zaterdag ook, zondag weet ik nog niet maar oudejaarsdag zo rond 4 uur is altijd een fijne traditie wat dat betreft. Dan zijn Stap en de Tagrijn mijn favoriete café’s!

  71. Wat een feest…2e Kerstdag ook nog eens 2 collega’s op tv. In het NCRV- programma ‘Natuur in de stad’.
    -Deze aflevering staat in het teken van Natuur in de Stad. Provincies Groningen en Drenthe, meerdere gemeentes en de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa??s en Reest en Wieden laten in deze aflevering enkele mooie projecten de revue passeren.

    De uitzending start om 19.15 uur en is te volgen op Nederland 2.

    Veel kijkplezier

    Bea Stoker

  72. il niet dick moet in photoshop even gedaan worden en dat heb ik hier op de laptop niet zitten Als ik het online doe is de tekst niet meer goed te lezen.

  73. @ Derk, heb natuurlijk nog wel wat krediet bij de Admin 😉 Maar de link is al mooi genoeg wat mij betreft:

    MENSEN KIJK EENS NAAR HET BORD OP DE LINK VAN 13:36 :D:D:D

    GOEIE, EFFECTIEVE, KORTE EN ZEER DUIDELIJKE RECLAME

  74. Ach ja soms zijn er liedjes waar je aan moet wennen, ik heb dat met die nieuwe van Coldplay, vind het hem net niet helemaal maar is wel geinig.

  75. Laat anderen voor hem lopen en houdt zelf mooi de spikes schoon….geen sneeuw….geen pekel….nee zelfs zijn scheiding zit nog keurig.
    Loop graag voor je Joppuh, denk dat Assie zich zo ook wel gaat melden.

  76. Moet te doen zijn. Mijn muis doet het niet, dus ik moet het met dat rotding op de laptop doen. Geeft me wel een achterstand van enkele seconden, vrees ik.

  77. Bericht door Dame, op 23 december 2010 om 14:51
    @Derk, Welk bedrijf heeft hem afgeleverd en welke vriend opgetuigd?

    Ze hebben hem wel bezorgd dat klopt maar dat is hier normaal, optuigen samen met die kleine gedaan. Hij heeft er zelfs de piek ingezet ( zat op mijn schouders)

  78. Heerlijke jongen Dame als die wakker is dan roept die eerst mag ik er al uit en als die dan onze slaapkamer in komt is het goede morgen Papa en loopt naar de andere kant en zegt goede morgen mama 😉 Ben dus hel trots op mijn kleine vriend

  79. Nee dame uitloggen en een posting maken met de naam Assie en dan op Skerp blijven staan en toeslaan als het moet, ontzie niemand gewoon op je doel afgaan. Er kan er maar een de winnaar wezen.

  80. Algemeen Log 207

    donderdag 23 december 2010
    Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

    De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 208 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

  81. Ja dat was n mooie stunt, ik keek echt stomtoevallig of er nog gepost werd, stond ik ineens vör een maagdelijk mooi nieuw log, ik kreeg ut dr w?rm van!

  82. komt een nieuwbakken vader aangifte doen van de geboorte van een zoon (stadhuis Doetinchem). Wat is uw sofinr? Heb ik niet want mijn asielaanvraag loopt nog. Wordt die man ter plaatse gearresteerd>:(>:(
    bron stentor.

    vrolijk kerstfeest

  83. Lekkere kloothommel die huichlachtig naar een sofinr vraagt en ondertussen de pliesie belt. Verrade, hoop wel voor em dat ie de gratificatie heeft gekregen! Ja Appie, maar er zijn gelukkig ook plentie eerlijk ambtenaren 😀

  84. Kregen we vanmiddag voor het zevende jaar op rij het kistje met 2 flessen wijn bestemd voor de vorige bewoners… heb ik deze keer de verstuurder van het kistje maar eens gebeld…

  85. De eerste jaren brachten we het kistje keurig naar de vorige bewoners, die overigens nog steeds in Westenholte wonen.
    De daarop volgende jaren werden we het al zat en bewaarden we het kistje totdat ze het zelf zouden komen ophalen en vonden we na januari dat het kistje voor ons was…

  86. @ Appie, bedankt voor de info: Bericht door Appie, op 23 december 2010 om 16:24
    Bob de Vries nieuwe Nederlands kampioen marathonschaatsen op natuurijs

    Hier om de hoek in Wanneperveen!

  87. En dit jaar dus heb ik de verzender gebeld, samen hartelijk gelachen om de afgelopen 7 jaar en hij vond dat wij de flessen dit jaar maar gewoon mochten houden ;).

    Dat aanbod heb ik aangenomen :D:P

  88. NMA deelt miljoenen aan boete uit aan meelfabrikanten wegens prijsafspraken.
    Ons brood was dus jaren lang veel te duur.

    Wat doet die NMA met al die centen? Waar blijft die poen?

  89. Ik kan nu niet meer zien wie allemaal present zijn. Enkele conculega’s (Joppuh, Dick) zijn inmiddels vertrokken, of niet? Derk ook een vriend in stelling gebracht?;)

  90. ————————————————————–

    gesloten

    ————————————————————–

Reacties zijn gesloten.