Algemeen Log 208

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 209 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

572 gedachten over “Algemeen Log 208”

  1. Ja dus, nou weet ik ook waar dick en Joppuh tegenaan gelopen zijn. Ik kreeg ook eerst te zien dat je niet binnen een seconde kan reageren en wachte netjes een half minuutje toen plaatsen en viola ip geweigerd.

    Achja de kleine jongen is in huis en toch maar eten besteld.

  2. ja-tsja van harte Kumpt die………………………

    Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

    ja-tsja met zijn 11e Gouden plak 😀 😀 😀

    Eregalerij:

    met 2: blauwtje, -p- en Nachtbroeder

    met 3: JanD, Verdieping, marieke de tweede en Plantje

    met 5: Dame

    met 6: Gezellig, Appie,Wim en bernard

    met 8: ingrid

    met 10: Koko hattem en Eva

    met 11: Natascha en ja-tsja

    met 12: Tim

    met 13: drama

    met 20: Derk en Assendörper Zoals die aangaf

    met 22: Joppuh

    :D:D:D:D:D:D

  3. Kestcolumn…zeer aansprekend!

    Kerstsc?ne
    Toine Heijmans, 23-12-2010

    In een reclamespot van TNT Post, zien we het ideaalbeeld van het huisgezin. Buiten de kou, binnen de liefde. Een blonde moeder, vroeger het mooiste meisje van de klas, ontfermt zich over blonde kinderen. Een sterke vader tilt soepel een blonde zoon omhoog; de woonkamer baadt in een gloed van geluk.

    Het is zoals de Amerikanen Kerstmis graag zien: niets aan de hand in de prachtige witte wonderwereld, waar iedereen van elkaar houdt en onbeperkt aandacht heeft voor de ander. Een stressloze binnenwereld. Een wereld waarin de nachtmis minder belangrijk is dan de juiste decoratie.

    Zelfs de kalkoen is er gelukkig.

    Ik geloof werkelijk dat het mogelijk is die ideale kerstsc?ne bij ons thuis te realiseren. Maar het is me nog nooit gelukt. Aan de decoratie ligt het niet: de kinderen hebben hun best gedaan met knutselen op school, en op één of andere manier wandelt er altijd wel weer een kerstboom naar binnen. Het is ook gelukt de dozen terug te vinden met ballen en slingers en lampjes en poppetjes – volgens de laatste kerstmode is het allemaal niet, maar in die kakofonie van kleuren en vormen zit ook een soort van schoonheid.

    Verder houdt iedereen hier in huis ontzettend veel van elkaar, is mijn vriendin nog steeds het mooiste meisje van de klas, en til ik soepel drie kinderen omhoog.

    Daar ligt het allemaal niet aan.

    Het ligt aan iets anders.

    Het ideale TNT Post-gezin heeft één ding wat het mijne niet heeft. Dat is wat ze in Amerika peace of mind noemen: vrede in je hoofd. De rust die volgens de traditie overal neerdaalt voor, tijdens en na Kerst – behalve over ons huis.

    Bij ons moet de auto ineens voor veel geld gerepareerd, bij ons heeft de werkster een enkel gebroken, bij ons was vader vergeten dat hij weekenddienst had op Eerste- en Tweede Kerstdag, bij ons had moeder per ongeluk een huisje gehuurd in Duitsland voor een paar dagen eind december 2011, bij ons is de TomTom gejat, bij ons zijn de in Amerika bestelde sneeuwlaarzen een maat te groot en moeten ze worden teruggestuurd, bij ons maken de nieuwe konijnen een puinzooi van de keuken, bij ons ruikt het elke dag naar dierentuin, bij ons bezorgt de bezorgservice van de supermarkt ineens niet meer, bij ons moeten altijd bibliotheekboeken terug, bij ons zitten vader en moeder om middernacht nog emails weg te werken, bij ons is de bakfiets kapot, bij ons heeft de fietsenmaker een wachtlijst van twee weken, bij ons heeft de werkgever het kerstpakket afgeschaft, bij ons gaat alles altijd mis, vlak voor, tijdens, en na de Kerst.

    Ach wat.

    Het leven is geen reclamespot. Bij ons ligt echte sneeuw en ik loop er met mijn kinderen doorheen, we kopen een verse kerstboom en slepen ??m op een slee naar huis, we hangen er kerstkransjes in en zingen heel hard In excelsis Deo en we eten alle kerstkransjes op tot we misselijk zijn en ons nergens meer druk over maken.

    Vooral dit, al eerder meegemaakt

    Bij ons moet de auto ineens voor veel geld gerepareerd

    …nu weer, ik ga em nu zo (hooguit over een Zwolsch kwartiertje) ophalen bij mijn nieuwe (voorlopig) UITMUNTENDE adres! Denk en hoop dat het meevalt, omdat ie em vandaag gewoon klaar heeft gemaakt.

  4. Verdeurie, terwijl ik aan de kerstborrel zat kump d’r net een nei log.

    Derk normaal is De Pierik op vrijdag al om 12.00 uur open, ik heb hemel en aarde bewogen om mijn therapie in vogellanden er op aan te passen. Prima dat ie voor kerst wat later open gaat maar dan hoor ik dat wel graag;)

  5. @Koko laat je mailadres achter zodra er wijzigingen zijn even mailen. Maare Assendörper zal het vanavond daar wel aankaarten wat ik begreep.

  6. @Koko, ik heb net een stevig woordje gewisseld met de eigenaar van de Pierik. Het eindresultaat is dat je hem voortaan even van tevoren mag bellen als je wilt komen. Je spreekt even een tijd af en de Gakbal zal klaar staan.

  7. Inderdaad oud nieuws; maar toen ik ’t topic las, schrok ik wel even van jullie ervaringen Ingrid en Derk.
    Ik heb ooit eens hard moeten rennen omdat, na een avondje kroeg, iemand achter me aan liep. Gelukkig was mijn studentenk(r)ot in de buurt (en kon mijn belager niet zo hard rennen ivm zijn alcoholpercentage) en kon ik met een bonzend hart de deur achter me dicht gooien…

  8. Zeker niet MarKel! Het is ongeveer bij ons om de hoek. Ik moet er niet aan denken om op dat moment met Jip en Janneke op straat te zijn…

  9. Marieke, dit soort ervaringen zijn nooit prettig.
    Maar helaas de werkelijkheid tegenwoordig. Heb op mijn werk meerdere van deze incidenten meegemaakt.
    En toch kon ik me soms de mens achter het verhaal wel voorstellen.

  10. Soms weet je niet meer wat je uit “gekkigheid” moet doen. Maar om zo veel geweld te gaan gebruiken vind ik moeilijk te begrijpen. Verbaal je boosheid uiten, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Maar ja, ’t blijft een lastige kwestie/situatie.
    Ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben met m’n functie in de gezondheidszorg heb waar je deze situaties weinig tegen komt. Ja, er is wel eens onvrede bij een client, maar er is zeker ruimte om er over te praten en een oplossing te zoeken.

  11. @ Marieke, verbaal geweld, binnen de grensen daar kon ik me vaak wel in verplaatsen. Zeker als ik de mensen even later zover kon krijgen dat ze hun verhaal rustig deden. En dat ze vatbaar waren voor de situatie, wanneer ik ze uitgelegd had dat ik mijn stinkende best ging doen. Maar zeker niets zouden bereiken bij de collega’s van de afdeling wanneer ze hun opdezelfde manier benaderden.
    En dat hielp meestal wel, en lostte veel problemen op. Ik doe dit werk momenteel niet meer. Maar mis het altijd nog.

  12. Derk, dank voor je uitnodiging. Ik heb even teruggebladerd, de bedoeling is donderdagavond in Stapp’s, begrijp ik. Ik weet nog niet wat de plannen hier zijn, dus helemaal zeker weet ik niet of het lukt. Ik zou het wel leuk vinden de medeloggers eens in levende lijve te ontmoeten. Dus als het donderdag niet lukt, dan een andere keer.

  13. Ingezonden:

    Zwollenaren

    Nu, na 12 maanden in Zwolle te wonen, heb ik volgens mijzelf het recht verworven om een mening over Zwolle en de gemiddelde Zwollenaar te vormen. Wanneer je van de ene stad naar de andere gaat verhuizen,dan weet je dat je tegen veranderingen aan gaat lopen…. En wat nu zo geinig is, is om dit ook even te benoemen. Die eer heb ik aan mijzelf geschonken. Hier dus.

    Het grootste negatieve verschil (let op, ik begin met het minder positieve gedeelte maar dit verhaal heeft zeker een happy end) met “de grote stad” is dat Zwollenaren zo ongelooflijk irritant bescheiden en ingetogen zijn! Dit is over het algemeen genomen helemaal geen slechte eigenschap, ware het niet dat wij Blauwvingers best wel eens wat uitbundiger een feestje mogen bouwen, ons mogen laten horen! Schreeuw, lach, geniet, dans, overdrijf, spring, juich, LEEF!!!!!!

    Dynand Woesthof, de zanger van Neerlands meest meesterlijke band Kane, zei het tijdens zijn optreden in Zwolle al heel pakkend: “Zwolle, jullie maken ons altijd een beetje bang. Jullie zijn veruit het aller, aller, aller stilste publiek van Nederland…” Daar achteraan vermeldde Dynand dat dat juist wel weer heel mooi was, maar de kern van het verhaal klopt wel. Zwollenaren, we zijn te stil.

    Voorbeeldje 2 dan: Trotse koploper in de Jupiler League is ons aller FC Zwolle. Wanneer dan nummer twee, FC Volendam op bezoek komt en ze krijgen met 4-1 op de klote, dan mag je als voetballiefhebber en trotse Zwollenaar de nummer 2 best wel duidelijk maken dat er maar één ploeg recht heeft op de titel dit jaar. En dat doe je door mooie, originele pestliedjes te zingen richting tegenstander. Let op, hatelijk moet het niet worden, maar genant mogen we het voor die volendammers best maken. Maar buiten het “Zwolle, maak ze gek, olé olé” en het “wij staan bovenaan” geen enkel vervelend liedje richting “het andere Oranje”. Zelf zat ik te denken aan liedjes als “Jan Smit, neem je rotzooi mee” of “Helemaal niets in Volendam”. Maar niets, geen enkele wanklank ging richting de Volendamsupporters. Ik ben heel benieuwd hoe dit volgend jaar tegen Ajax zal gaan, waar het publiek zeker niet altijd netjes is opgevoed. WIj wel, wij Zwollenaren gedragen ons als nette heren, houden ons in en blijven netjes.

    Moraal van bovenstaand verhaal is dat we in een fantastische stad wonen, we een bijzonder vriendelijk volkje zijn, en heel, heel veel respect hebben voor onze medemens. Soms iets te veel in mijn ogen. We mogen ons trots best wel iets uitbundiger vieren, mogen harder meezingen met goede muziek en lekker uit ons dak gaan en mogen zeer zeker die palingsnuivers uit Volendam een liedje over vieze vis toezingen. Dat is volgens mij een heel mooi voornemen voor 2011. Zwolle laat je horen!

    Sander Franken

  14. Beste Sander , over je stukje over Fc Zwolle en Volendam , ik denk dat bij iedere andere tegenstander wel wat meer leedvermaak en plagerijen zouden zijn maar bij Volendam niet . Zwolle en Volendam zijn juist 2 ploegen , en dan vooral de supporters , die nog met enige respect met elkaar omgaan , de supporters van Volendam werden ook nog uitgenodigd voor de wedstrijd in het supporterscafé en ze waren er ook , en andersom drinken de Zwollenaren ook graag nog een drankje in Volendam .
    Zou wel een beetje hypocriet zijn om dan zulke dingen te gaan roepen en Zwolle zou zich dan geen goede gastheer tonen .

  15. Sander en Ramon038; de kracht van Zwolle is het stil juichen. Verinnerlijkt geluk.

    Ik vind de zwollenaren goed zoals ze zijn. Maar ik herken ook wel iets in het verhaal van Sander. Hij geeft voetbal als voorbeeld. Maar in het algemeen vind ik dat we soms best iets uitbundiger mogen zijn. Maar dat is moeilijk voor velen. Want al snel krijg je de opmerking doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

    Ik ben meer van leven en laten leven. Carpe Diem.

  16. @Sander Ik geloof dat het vak waar je zit nogal bepalend is voor de teksten richting de tegenstander bij de wedstrijden. (Tip voor de volgende keer.) Succes met verdere integratie in Zwolle!

  17. @Sander vanuit welke plaats ben je gekomen naar Zwolle?

    Oh ik zit hier net de rotzooi op te ruimen van vanavond hoor ik ineens in de straat stille nacht heilige nacht met een zacht klinkend korps erbij, zouden ze dat nu ook in berkum hebben? Wel mooi hoor, fakkels erbij ect. Loop even naar buiten en spreek de buurvrouw die legde met het uit zometeen een kerst nacht op het plein.

  18. @ Derk, en ga je nog even op het plein kijken.
    Staat mij bij dat dit jaren geleden ook in Zwolle gebeurde door het leger de heils. Welke Zwollenaar kan zich ook i.d herinneren.

  19. Nee ga er niet kijken want om 0.30 uur is het afgelopen. Wij hadden het geluk in de buurt van het plein te wonen waar ze doorheen lopen. Maar het gaf/geeft wel sfeer aan de kerst hoor. Nu zometeen gaan de luikjes dicht morgen rond 11.00 uur komen de eerste gasten.

    Iedereen een fijne,gezegende kerst! :D:D:D

  20. @Dick krijg net via twitter door dat het grote postorderbedrijf maar liefst 2000 euro heeft gegeven. :'( Dat staat gelijk aan de rente die +/- 100 mensen op afkoop daar moeten betalen voor 1 maand >:(

  21. Vanmorgen werd ik om half 8 gewekt door mn dochtertje met een ongelukje in bed. Haar snel in bad gedaan, bed afgehaald en lekker bij haar in bad gaan zitten.
    Zo hebben we dit jaar voor het eerst het prachtige kerstconcert gemist, die ieder jaar om half 9 zachtjes, maar prachtig, Kerstochtend inluidt…
    Van de ervaring van alle voorgaande jaren kan ik u melden:
    Niets is zo heerlijk als wakker worden met die prachtige kerstmuziek van blazers, die heel zachtjes en intiem spelen…

  22. @Dick krijg net via twitter door dat het grote postorderbedrijf maar liefst 2000 euro heeft gegeven. Dat staat gelijk aan de rente die +/- 100 mensen op afkoop daar moeten betalen voor 1 maand /quote]

    Zo zag ik TNT een cheque geven aan Serious Request voor 65.000 euro! Ik moest meteen aan alle gedwongen ontslagenen denken…

  23. [quoteJa dus, nou weet ik ook waar dick en Joppuh tegenaan gelopen zijn. Ik kreeg ook eerst te zien dat je niet binnen een seconde kan reageren en wachte netjes een half minuutje toen plaatsen en viola ip geweigerd][/quote]

    Zo ging dat bij mij dus exact hetzelfde! >:(

    Fijne Kerst allemaal!:)

  24. ja Joppuh, zo ging het mij bij het voorvorige log. Snel mailtjes met smeekbedes naar Admin gestuurd en yes, vlak voor nieuwe log was de blokkade weg. Helaas had ik probeerde ik toen via omweg mee te doen, wat me kostbare seconden kostte.
    Fijne dagen allemaal.

  25. Brr, mijn zus zou om 13.00 uur uit Amsterdam worden gehaald met de Valys. Ze zijn er nu nog niet. Een halfuur wachten aan de telefoon voordat ik een medewerker aan de lijn had: vertraging van 200 minuten!>:(
    Waardeloos.

  26. Zo de gasten zijn wandelen in het Staphorsterbos met vrouw Derk en de kids, de kok is druk in de keuken aan de gang ik heb de tafel geïmproviseerd zo nog even dekken en dan lekker eten! :D:D:D

    @Joppuh dat is idd een mooi nr van Steeleye Span, zingen veel koren ook in deze tijd. 😉

  27. Hou jij op Koko, Bernd ( duitser, van die gezonken boot) die begon er ook al over die wou het morgen in een keer afmaken dus ook schilderen. Noppe morgen zijn we met de kids weg. :D:D:D

    Mare die kale deuren nu zien er wel armmoedig uit hoor

  28. Een idee is natuurlijk om hem het morgen af te laten maken, blijven wij wat langer weg 🙂

    Zo nu ga ik de tafel dekken en de muziek uitzoeken. Tot laterssssss en Fijne dag allemaal :D:D:D

  29. Nou Drama, volgens de telefoniste valt het in Amsterdam ook nog wel mee met de sneeuw op de wegen. Het is niet de eerste keer dat het zo gaat. Je kunt er niet veel van op aan.
    Enfin, ze is om 15.30 uur uiteindelijk opgehaald. Als er niet een grote omweg hoeft te worden gemaakt kan ze 17:00 uur hier zijn Als ze nu maar niet een uur eerder wordt opgehaald; dat is ons ook al eerder gebeurd. We gaan het iig gezellig maken! De cadeaus liggen onder de boom.:)

  30. zojuist is de stoofschotel in de oven gezet. vanavond ongeveer 19.30 uur aan tafel:P
    nu beginnen we met het gevaarlijkste onderdeel van deze dag: ??n glaasje Baileys:D

  31. @Koko, ik was je gisteravond nog vergeten te melden dat de keuken van de Pierik tijdens de Kerst, en dit jaar de dag ervoor, gesloten is/was. Na een keiharde onderhandeling met het management van de Pierik heb ik voor jou een speciale regeling kunnen treffen. Als ik het goed heb begrepen dan kun je hem ’s nachts ook nog wakker bellen voor die Gakbal. :D:D

  32. Het heeft ook voordelen wanneer de gasten verlaat zijn: kun je de laatste voorbereidingen nog in alle rust treffen. Ik heb net de meloen gesneden voor het voorgerecht (met rauwe ham). En het snijwerk voor het hoofdgerecht is ook al gedaan.
    Nog even het tafelkleed gestreken en alles is pico bello.

  33. Assendörper grote dank voor je inzet, een nachtgakbal gaat er bij mij ook altijd wel in.
    Hier is vrouw koko druk bezig met het klaarzetten van het gourmet gebeuren.
    Vanmiddag een leuke ronde gemaakt met vrouw, kinderen en woef.
    Kinderen op de slee achter de scoot.

    Moet je deze week nog elke avond eitjes koken of heb je vakantie?

  34. Verdeurie staat er in de gebruiksaanwijzing van het gourmetstel dat het niet gebruikt mag worden door personen met een handicap>:(>:(

    Tefal denkt dus niet aan alles:'(

  35. @ Dame, vervelend dat gezeur met de taxi weer. Mijn moeder loopt daar ook vaak tegen aan. Wanneer ze bij ons kwam met de taxi, omdat ze het vervelend vond dat wij hij moesten halen en weer thuis moesten brengen. Hebben we wel eens gehad dat ze er al met al maar 1/1/2 uur was. Ze kwam veel te laat (omdat ze te laat bij haar waren, en eerst sightsieing Zwolle gingen doen voor ze bij ons kwam), en omdat het beter te combineren was, kwamen ze een 1/2 uur te vroeg. Toen hebben we de taxi weggestuurd, was die man toch een partij boos. Kreeg ze volgende dag een boos telefoontje met de mededeling dat dit niet kon. Toen heb ik ze even teruggebeld en ze “vriendelijk”uitgelgd dat wat zij deden ook niet kon. En heb het als klacht bij de gemeente door gegeven. Moet zeggen dat het tot nu bij de nieuwe vervoerder beter gaat.

  36. @Ingrid. Heel herkenbaar. Het leven van een gehandicapte bestaat voor een groot deel uit wachten, wachten, wachten. Mijn zus zou om 13:00 uur worden opgehaald. Om half vier ben ik gaan bellen. Na drie keer eruit gegooid te zijn kreeg ik na 20 minuten iemand aan de lijn die zij dat de taxi uit Haarlem moest komen en 200 minuten vertraging had. De Amsterdamse taxichauffeur die uiteindelijk om 16.00 uur kwam, zei dat hij aps om drei uur de rit had opgekregen. De man had geen tomtom en verdwaalde in Almere. Hier in Zwolle heb ik hem via de telefoon begeleid naar ons huis. Zo tegen zessen was ze hier. Kon de chauffeur de riemen niet loskrijgen vanwege een fout in het elektronische systeem. Kwartier martelen. Enfin ze werd stipt om half tien opgehaald door een taxi uit Swifterbant. Gelukkig wel met tomtom, want de rit gaat weer via Almere.
    Nu ja, het was kort maar wel gezellig. Nu staat de afwas nog op me te wachten en de voorbereidingen voor de invasie van morgen.
    Jij een goede kerst gehad?

  37. Iedereen een leuke 1ste kerstdag gehad? Voordeel van een kok in huis is dat die de rotzooi ook meeneemt dus geen afwas, ja de glazen maar die blijven nog wel even gevuld. Kon het niet nalaten om toch even hier te spieken.

  38. Derk, klinkt alsof je het goed voor elkaar had. die gevulde glazen staan hier overigens ook en de afwas alweer aan de kant.
    Ben benieuwd naar je alternatief voor de Valys.

  39. Prima kerst gehad tot nu toe. Gezellig ontbeten en gourmetten geweest. Nog wel even een playstationaanvaring gehad tussen de Boys. Allen de oudste heeft een playstation III. Maar ja hoort erbij.
    Nog iemand 1 in de aanbieding die hij nooit gebruikt:):)
    En morgen de kerstwandeling hoop dat de fotografen van weblog zwolle ook nog even gaan kijken. Leuk voor wat foto’s.

    Wat een luxe Derk maar dat kan brui hier niet trekken. Maar was er hier niet minder lekker om. En ik zou hetzelfde doen, als het mogelijk was beter dan in zo’n overvolle tent zitten te eten, want dat vind ik echt niets.

    @ Dame, triest weer, schijnt met de nieuwe aanbieder in Zwolle (weet even de naam niet), tenminste wat mijn moeder aangeeft beter te gaan. Laten we hopen dat dit zo blijft.

  40. Ik heb enkele jaren terug nog hemel en aarde tevergeefs bewogen om voor mijn zus het hoge (2250km) kilometertarief ipv het lage (750km per jaar) te krijgen. Mijn moeder leefde nog en dan waren de jaarkilometerjes als na een ritje naar mijn moeder en een ritje Zwolle zo’n beetje op. je komt echter alleen in aanmerking voor een hoog kmtarief wanneer je in een zo zware rolstoel zat dat je de trein niet in kon. Mijn zus kon er volgens de toenmalige regering (Hoogervorst destijds) wel zo ingerold worden en halfblind, halfverlamd en gedesoriënteerd de reis in zo’n tussenstuk maken. Dat ze doodziek zou aankomen doet er niet toe. Net zoals het gevoel van onveiligheid er niet toe doet.
    Op zich snapte ik wel dat ze geen openeindregeling wilde, want er waren ook bejaarden die de auto wegdeden omdat ze zich ook lekker goedkoop met de taxi konden laten vervoeren. De pest is dat ze de regeling dan weer zo aanscherpen dat ook mensen die het echt nodig hebben, buiten de boot vallen.

  41. Ingrid, die nieuwe aanbieder in Zwolle (in die mooie blauwe busjes) gaat om vervoer binnen de regio. De Valys vervoert alleen over grotere afstanden. Op zich een mooi systeem, maar de uitvoering deugt niet altijd.
    Wij hebben helaas geen playstation, maar een x-box. Sinds enkele dagen kan die online. Zit de jongste met een headset op engels te spreken, heel grappig.

  42. @ Dame, blijf het vreselijk vinden zoals ze met iemand omgaan die hiervan afhankelijk is. En wanneer je dan ook hoort van de chauffeur wanneer hij het bericht heeft gekregen, dan zou je ze toch.Nu zit mijn moeder niet in een rolstoel, maar lopen gaat haar door slijtage wel steeds minder goed af.

  43. Het meisje aan de telefoon was op zich ook heel aardig en behulpzaam. Ze kon alleen niet zoveel uitrichten. Ze zei staads “we doen ons best”. Ik dacht “je best doen is niet goed genoeg, het resultaat telt”, maar heb dat maar niet gezegd. Beetje flauw omdat zo iemand aan de telefoon er natuurlijk weinig aan kan doen. Heb haar wel gevraagd het aan haar baas door te geven, want die moet het uiteindelijk horen.
    Is je moeder vandaag bij je geweest?

  44. Zo einde eerste kerstdag, was geslaagd. Kinderen hadden het naar hun zin en vooral omdat ze vrienden zagen die wat verder weg wonen. Mooi om te zien dat die kleine jongen met iedereen weer omging alsof het gisteren was zelfs de kleine dame die binnenkort 1 jaar gaat worden herkende Jutta. Heb mooie foto’s en filmpjes kunnen maken. Die gekke kok was fantastisch op aan raden van Bernd die ging dus echt met de vuile vaat nu naar Essen terug. Morgen hebben we kabouterbosdag van 12 tot 15 en dan rust.

    @Dame over dat vervoer door heel nederland heen. Toen mijn moeder in een rolstoel zat was zij ook afhankelijk van een soort groepsvervoer, maar toen ik hoorde dat zij onderweg was van een rit die normaal in 50 min. kon en er maar liefst 2 uur over deed omdat het combi ritten waren heb ik eerst het via vrienden of zelf geregeld. Na die tijd ben ik rond gaan kijken en kwam in contact met een soort zelf hulp groep daar verliepen de afspraken wel en ok duurde wel een half uur langer maar geen uur ( is toch ook niet te doen voor zo’n iemand op die leeftijd en maar zitten in de rolstoel gewoon onmenselijk) Probleem was dat dat niet uit een potje kwam maar een eigen bijdrage moest doen van 12 eurocent per km. Ik zal na de kerst eens voor je kijken naar het adres en telefoonnr.

  45. Nou Derk, ik ben zeer geïnteresseerd. Mijn zus is net thuis, onderweg wagenziek vanwege de vele drempels in Almere. De Valys kost 0,18 per km, dus die 0,12 is een koopje.

  46. Praat nu wel over 8 jaar terug he, zal het voor je nakijken. Maar die mensen deden het echt met liefde en begrip, bestonden ook veel van donaties en subsidies die er toen nog waren. Daarom hoop ik ook dat Koko en zijn stichting goed van de grond komt, hij en met wie hij het doet komt uit een goed hart en dat is het begin 😉

  47. Die commercie in de zorg is fout dat had bij de staat moeten blijven. Ik loop ook risico’s ben immers commercieel bezig. In het begin van de ellende meer dan een jaar terug merkten wij dat als geen ander. Voordat de banken gesteund werden kon ik geen zaken meer doen en eten van mijn verdiensten en die raakte ook eens op he. Marja we zijn creatief en dat heeft ons er doorheen gehaald. Nu gaat het beter maar ik kan je ook andere tijden vertellen hoor.

    Maar ze is thuis gekomen. Had me gebeld en ik was hier weggelopen en had dr terug gebracht. Ik vind hoe dit soort dingen nu gaan gewoon mens onterend :'(

  48. @Dame, begrijp nu waar ’t over ging.
    ik kende Valys niet, en “las” Thalys! en Amsterdam, en dacht dat je zus van zeer ver weg zou komen, en ’s avonds ook nog weer terug:o

  49. Bericht door Henk, op 26 december 2010 om 00:03
    De overheid doet bij Valys-ritten er 1,10 euro per km bij. Dus niet zo piepen a.u.b.

    Niet zo piepen? Henk ik dank god op de grond als jou dit eens mag overkomen, gewoon 2 uur langer in een auto/bus zitten terwijl je beperkt bent en geen aanspraak/aandacht krijgt.

    Denk eens na en verplaats je eens in de situatie Van Haarlem naar Zwolle eerst wachten en dan blijkt dat de rit later is doorgegeven door de centrale en maar wachten. Vervolgens een omrit maken omdat die 1.10 eurocent winst er uit moet komen ( meer mensen is ook 1.10 euro per persoon) er ruim een uur langer over moet doen. Henk denk eens eerst na voordat je oordeelt. In dat busje hebben misschien wel 5 mensen gezeten en dan de route per km maal 1.10 euro

    Henk -1 voor je posting >:(

  50. @ Dame, nee vandaag was mijn moeder niet bij ons. Maar ze mag van ons nog wel naar ons toe komen met de taxi, want ze wil niet afhankelijk van ons zijn en vind het vervelend wanneer wij weg moeten terwijl er al anderen zijn. Maar ze gaat niet meer terug met de taxi.

  51. Reken even mee Henk (van Rekenkamer):

    Er waren in 2009 ruim 250.000 pashouders, waarvan ongeveer 8.000 met
    een hoog kilometerbudget. Een gewoon kilometerbudget bevat 750, een
    hoog budget 2.250 kilometer. (…) In 2009 is ?? 55 miljoen besteed aan deze voorziening.

    8.000 x 2250km = 18.000.000 km
    250.000 x 750 = 187.500.000 km
    Totaal in 2009 gereden: 205.500.000 kilometer met Valys.
    Kosten in 2009 55 miljoen.
    Delen door totaal km = 55.000.000 / 205.500.000 = 0,267
    De gebruikers zelf betalen 0,18 p/km = ?? 36.990.000 (vergelijkbaar aan openbaar vervoer).
    Komen ze boven hun gelimiteerde budget dan betalen ze 1,25 p/km.

    Delen door aantal gebruikers = ?? 220 per gebruiker per jaar.

  52. Dank je Derk, ik schoot ook even in een gifaanval. De overheid pompt waarschijnlijk meer in het recreatief vliegverkeer dan in het gehandicaptenvervoer.
    Bovendien vallen de cijfers ook nogal mee, tenzij ik ergens een rekenfout heb gemaakt.

  53. Dame, ik ga nou niet door maar hoop wel dat Henk ook later deze discussie wil door zetten. Doet die het niet dan is het gewoon een schreeuwerT die google gevonden heeft en met oogkleppen rond loopt omdat hij in dienst van een baas is en allen in zijn kamer/appartement woont en geen donder geeft om zijn medemens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Weltrusten en allemaal, ja ook jij Henk een fijne 2e kerstdag

    In de mensen een welbehagen. Denk daar eens over na Henk. 😉

  54. Jaren terug, ik werkte in de wijkverpleging, werd een client om 9.00 opgehaald om naar familie in Kampen te gaan. Om 11.00 zag ik haar weer voorbij komen in de taxi. Ze vertelde later dat ze ’s morgens eerst mensen naar de kerk hadden gebracht, anderen op hadden gehaald en het vervolgens zo laat was geworden dat ze dezelfde mensen weer vanuit de kerk konden meenemen. Na het zoveelste rondje over de pierik, is ze uiteindelijk uitgestapt en weer naar huis gegaan. Inmiddels was het bijna 12.00. Ze had geen vertrouwen ooit in Kampen aan te komen

  55. @Dick—–> KerstYoup!

    Bomen over Kerst
    In mijn gelukkige jeugd vierden wij stevig kerst. Mooi geconcentreerd. Op de 24e ??s avonds werden de boom en het stalletje neergezet. De kerstboom kwam geen dag eerder. Bij ons is dat nu nog steeds zo. Ik kijk de laatste jaren met verbazing naar de huizen waar de kerstboom één dag na Sinterklaas al staat te knipperen. Drie weken die boom in je kamer. Waarom? Dan heeft de kerst toch niks bijzonders meer?
    Op Schiphol stonden de kerstbomen er dit jaar al op 20 november. Karige crisisboompjes. Dat wel. Ze vielen amper op. Iemand legde me uit dat Schiphol dat vooral doet voor de Amerikanen. Die schijnen dat prettig te vinden. Waarom doen wij dat voor die Amerikanen? Is voor hen toch ook niet leuk? Kunnen ze niks bijzonders over ons land vertellen omdat we gewoon een klein Amerika zijn. Vanaf november kitschbomen en je kunt hier op elke straathoek net zo vies eten als bij hun. Dan kunnen ze net zo goed thuisblijven. Je reist toch om iets bijzonders, iets authentieks te zien?

    Het meest droeve is de overdaad aan zogenaamde winterwonderlanden op onze stadspleintjes. Komt dat ook uit Amerika? Ik heb het over houten huisjes met daarin echtparen die iets warms verkopen. Worstjes of chocomel of allebei. De echtparen dragen vaak een kerstmuts. Tussen de huisjes sjouwen nylon windjackgezinnen met zo??n levenslange SBS-blik in hun ogen. Vaak ligt er nog een sneu schaatsbaantje bij. Met van die schettermuziek. Ik denk aan de mensen die aan zo??n pleintje wonen en maandenlang dat kermislawaai in hun kamer hebben.
    Ik sla de nachtmis dit jaar over. Net als de laatste 35 jaar. Hoop in stilte dat het kindeke Jezus dit jaar een beetje behoorlijk aangekleed in zijn kribbe ligt. Ik zou hem uit voorzorg een skipak aandoen. Inclusief moonboots en een skibril. Dit om te voorkomen dat een of andere Belgische bisschop zich diep in de nacht gaat staan verlustigen aan de blote baby.

    Of ik zin heb in de witte kerst? Absoluut. Ik vind het tot nu toe sowieso een topwinter. Ik heb het vrolijker dan vrolijk door die aandoenlijke NS, die een bepaald type trein sprinter heeft genoemd. Dan denk je toch al gauw aan een fel optrekkend treinstel. Een furieuze loc die een stuk of wat wagons vonkend van Abcoude naar Breukelen trekt! Maar helaas. De praktijk is anders. Alle sprinters staan stil. Een deel blokkeert de rails zodat er ook geen andere treinen meer langs kunnen. Waarom ze stil staan? Ze zijn kaduuk! Sneeuwwater in de zekeringen, ijzel op de remblokjes en vastgevroren deuren die niet meer open en dicht kunnen. Door het strooizout kan het niet komen. Dat is namelijk op. De winter is drie dagen oud en er is in ons hele land geen korrel meer te vinden. In alle landen hebben ze een strooizoutoverschot, willen dat ook best aan ons leveren, maar dat moet per trein aangevoerd worden en vanaf de grens is treinverkeer onmogelijk.

    Een advies: niet meer boos worden, niet meer schreeuwen om een tweede HELP, maar gewoon vrolijk grinniken. Heb de afgelopen weken een paar keer in een trein gezeten en gemerkt dat de passagiers zacht zuchten en lachen als de conducteur bekend maakt dat de trein helaas niet verder gaat. Gelaten stapt men uit en geeft zich over aan….???? Aan niemand. De conducteur heeft ook verder geen informatie, er schijnen honderden machinisten hun trein ?berhaupt kwijt te zijn. Het zou me niet verbazen als de NS in maart treinen gaat tellen en er gewoon een stuk dertig gemist worden. Misschien is er ook wel een heel station verdwenen. Opgelost in de mist.
    Alleen al door de NS wordt het een topkerst. Alle zeikers mogen zeiken, alle zeurpieten klagen zich door de kalkoen en zitten verplicht tegen hun chagrijnige schoonfamilie aan te loeren. En ik? Ik bel de familie dat ik helaas niet kan komen. Geen treinen. Sorry. Zo jammer. Ja, het spijt mij ook!

  56. Jullie rekenen en frustreren er maar op los. Ik weet dat ik heel blij mag zijn dat ik in Nederland geboren ben en hier woon. Nergens is zoiets beter geregeld en gefaciliteerd dan het prachtige land waarin wij leven. Het was een goede Kerstgedachte. Natuurlijk kan iets altijd beter of mooier,, maar wees ook tevereden met wat je hebt!

  57. @Henk :”Natuurlijk kan iets altijd beter of mooier”.
    Maar als iets regelmatig goed fout gaat, mag je best kritisch reageren, in de hoop dat de situatie uiteindelijk goed verbetert.

  58. In een woord fantastisch! echt leuk zelfs de kleine dame van zowat een jaar keek dr ogen uit en had vel plezier. Heerlijk eten en vrouw Derk heeft zelfs nog op schoot bij de kerstman gezeten. Zal even overleggen hier of we de foto’s online gooien. De spanning toen er werd gezegd dat de kerstman onderweg was was echt leuk ze hadden een bad met ijsklontjes en gooiden er dan heet water over en ja dan krijg je damp wolken en achter die wolken kwam de kerstman en wintervrouw te voorschijn. Vriendelijk personeel, oog voor de kinderen.
    Buiten zag er ook allemaal leuk uit vuurkorven en lichtjes. Was dus geslaagd. ohja met een serveerster heb ik een weddenschap lopen en als ik die win gaan we met z’n tweeën naar Parijs en krijg ik een kus als we op het hoogste punt zijn van de reuzerad (klein voorproefje heb ik al gehad :D)

  59. Weddenschap gaat er over dat ik binnen twee minuten de kubus maak. En dat red ik 😉 Afspraak staat voor woensdagmiddag zij mag hem door elkaar heen hutselen en ik moet hem weer goed maken.

    ps Zij weet het niet maar mijn record staat op 1 minuut en 18 sec. :D:D:D

  60. Rubrick’s? Wel even oefenen nog; mijn zoon kon het ook snel maar zegt dat ie het nu niet meer kan. Mijn broer kan het ook supersnel. Hij heeft thuis ook allemaal van die irritante puzzels met touwen en ringen die je dan los moet zien te krijgen. Ik raak daar zwaar gefrustreerd van, maar hij en vooral zijn oudste zoon doen ze zo’n beetje blind.
    Wel een beetje valsspel van je… Maar ja, voor een kus van de kerstvrouw moet je wat over hebben. (als je maar niet in een kikker verandert daar op die eiffeltoren.):)

  61. De assendorperstraat wordt steeds spannender gebied (van RTV Oost):

    De politie heeft na een achtervolging door Zwolle een automobilist aangehouden die er vandoor was gegaan nadat hij een stopteken negeerde.

    Op de Bachlaan ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor. In de wijk Assendorp ging de man er te voet vandoor. Op de Assendorperstraat konden agenten hem aanhouden. De man kreeg vervolgens een aantal bekeuringen, voor gevaarlijk rijgedrag, het niet bij zich hebben van een rijbewijs en het negeren van een rood verkeerslicht.

  62. @ Derk, fijn dat jullie zo genoten hebben. Moet wel een heeeeel bijzondere serveerster zijn, dat je er een beetje vals spelen voor over hebt.;D
    Ik word gek van dat soort kubussen, door het raam ermee naar buiten.Heb daar het geduld niet voor.
    Mijn jongste zou hier ook van genieten, al die verukte kindersnoetjes, en daar mee optrekken. Maar dat zeg je niet, is niet stoer.

    Het sneeuwt hier, wat zullen mijn boys het koud hebben in het bos, vooral om dat het natte sneeuw is. Hoop voor de bezoekers niet dat het er spekglad door wordt in het bos.

  63. In Assendörp weinig problemen met de verlichting. De feestverlichting is in orde en de vuurwerkverlichting bij ter Schuur ook. Zelfs Klaasboer bracht licht in deze donkere dagen. Bij het Smikkelhoekje en de Surinamer was alles donker. Het achterlicht van mijn fiets liet me wel in de steek. :'(

  64. Valsspel bij zo’n mooie vrouw is toegestaan, zelfs mijn maat was het er mee eens en heeft dr nog gewaarschuwd. En als ik een kikker ga worden hm…………. kan ik zo op de plank bij cafe pierik naast assie :D:D:D

  65. @ Dame, Assie had voordat hij catweazle als avatar had. Een groene kikker als avatar, dus jij is door een mooie prinses gekust en veranderd in catweazle

  66. Hé Derk, sinds dat ik die groene kikker niet meer in mijn profiel heb, is die kikker bij de Pierik ook weg. Ik heb de indruk dat Stado hier soms meegluurt. :D:D:D

  67. Vind ik ook Ingrid. Qua uiterlijk lijk ik niet veel op Catwiezel, maar misschien heb ik wel bepaalde trekjes van hem. 🙂

    Ga nu naar een bloedstollende thriller kijken (Mirrors 2). Hoop niet dat ik daar vannacht van wakker ga liggen.>:(>:(

  68. Bron RTV-OOST:
    (het wordt besmettelijk; met zo’n bijl:)

    Een man uit Wierden heeft in het kerstweekend vernielingen aangericht in een tuin en politieagenten met een bijl bedreigd.

    Hij reed met een trekker de tuin van een huis aan de Eerste Nieuwstadsweg in Wierden binnen. Daarbij vernielde hij een hek en een sierlantaarn. Toen de agenten hem wilden aanspreken bedreigde hij ze met een bijl en rende weg. De politie is de man achterna gerend en heeft hem in de boeien geslagen.

  69. idd ingrid ; het is hier een prachtige witte wereld. Vanmiddag met de auto een tocht gemaakt. De zon kwam er regelmatig door, en dan had je soms boven de weilanden mistbanken van waaruit dan een kudde schapen tevoorschijn kwam.
    In de tuin (goed zichtbaar vanuit de kamer) hebben we diverse vogel-voerdingen opgehangen, en onder een tafeltje strooien we vogelvoer . De beesten hebben van een kerstvrede nog niet gehoord, althans ze brengen dat niet in de praktijk.
    ’t is elke dag weer genieten:)

  70. @ Drama, ja leuk die vogels. Wij hebben voor het raam ook een tafel waar ik vetbollen en andere restafval zoals brood en rijst op neergooi.
    En vrede op aarde is dan meestal niet aan de orde.

  71. Bericht door Dame, op 26 december 2010 om 19:35
    Dan denk je vannacht maar aan je lieve vrienden van WLZ, die je komen redden als de nood het hoogst is.

    Vond het maar een film van niks. Denk dat ik vannacht wel rustig slaap. Lief aangeboden die hulp Dame, maar ik denk niet dat ik vannacht hulp nodig heb. Ben wel heel blij dat ik hier nog hele lieve vrienden heb. 🙂

  72. Ja vooral de naam Dikke Bertha. En dan de foto’s van de kinderen bij de sinterklaasintocht.
    De strooiwagen rijd hier al weer door de straat, zal dus inderdaad wel glad zijn/worden oppassen dus wanneer je de weg op moet/gaat.

  73. Voordat ik in Zwolle kwam wonen dacht ik dat carbidschieten iets uit vervlogen tijden was, maar het werd en wordt hier nog volop gedaan. Gelukkig nu et voetballen ipv deksels. Ik heb goede herinneringen aan 31 december 0:00 uur als de kerkklokken gingen luiden en de scheepstoeters loeiden. Een paar vuurpijlen en c’ ést ça, het nieuwe jaar begonnen. Vooral die klokken en schepen mis ik.

  74. @ Dame, ja dat is inderdaad jammer dat het luiden van de klokken en de scheeptoeters, maar ik heb begrepen dat de reden van de scheeptoeters is dat er steeds minder schepen rond kerst stil liggen. Dat was eerder heel gewoon, mijn ex schoonzusje is ook een schipperskind, en die lagn vroeger rond kerst met vele familie’s in Zwolle afgemeerd.

  75. 24-uurs vaart? Ik ben geen schipperskind, maar woonde aan de Rijn. Daar lagen altijd wel schepen afgemeerd. Klinkt gezellig die schepen. Daar kan geen carbid tegenop, voor mij.

  76. @Ingrid

    Nope, het is een kleine parkwandeling geworden 😉 Ik heb er destijds aan gedacht maar geen kaartjes besteld, en gisteravond toen ik de foto’s hier zag dacht ik oh ja:o

  77. goedemiddag zwolle
    uit het aantal reacties tot nu toe vandaag kan je opmaken:

    1) iedereen slaapt nog
    2) iedereen aan het werk
    of ……..

    ik gok op een combinatie van mogelijkheid 1 en 2

    nog andere suggesties ?

  78. Gelukkig is de beste man ongedeerd, wel raar dat Joop van Ommen zo reageert, deze zwerver dient professionele hulp te krijgen.

    ZWOLLE – Iedereen kent hem als ‘de man met de deken’: Vati, de zwerver van wie niemand weet waar hij vandaan komt of wat er ooit met hem is gebeurd. hij spreekt geen woord en volgens kenners is hij geestelijk gehandicapt.

    Vati beweegt zich hooguit vijfhonderd meter van de WRZV- hallen van Joop van Ommen naar dak- en thuislozenopvang De Herberg. Ineens was hij spoorloos; Van Ommen kreeg eerste kerstdag een telefoontje van de portier van De Herberg dat Vati zoek was. Paniek.

    Dankzij een tip van een ex-gedetineerde, die zag dat Vati door de politie werd afgeleverd toen hij net werd vrijgelaten, weet Van Ommen inmiddels waar Vati is. In de cel dus. Van Ommen is woest: “Die man doet niemand kwaad. Zit alleen maar op z’n dekentje. Komt nooit ergens. En die sluit je met de kerstdagen op. Zonder de mensen die voor hem zorgen op de hoogte te stellen. Ja, hij zit nu nog steeds vast. Het zou gaan om openstaande boetes. Waarvan? Geen idee, die man zit alleen maar op z’n dekentje, maar misschien mag dat in dit land niet. Ik heb er geen woorden voor.”

  79. Zo, dat was de kerst 2010, alweer.
    Nu nog even de jaarwisseling en daarna weer “hennig an” in het vaste ritme
    @Derk, een collega van mij aan het fornuis gehad? Had je een leuk menu? Met passende wijnen?

    Las vanochtend in de “Stentor” dat een “Hattemer” wat had uitgehaald in Assendorp, ………zou toch niet………….?

  80. @ Stadshagenees, waarom raar, deze man is volgens mij gelukkig zoals hij nu leeft. Dus het is goed zoals het nu gaat. Vind ht wel vreemd dat de politie die inderdaad weet waar deze man verblijft, niet vermeld heeft aan van Ommen dat hij opgepakt was. Lijkt mij toch een kleine moeite.

  81. Ik zie de man op dat kleedje wel eens aan de kant van de weg zitten, vindt dat vreemd, maar denk wel dat hij tevreden is. Dat de politie hem meeneemt zal toch niet voor niets zijn, lijkt me. Stille wateren…. Joop van Ommen heeft trouwens niets meer met De Herberg te maken. De man vindt de media zeer interessant. Voor zichzelf!

  82. Ingrid; je gelooft toch niet dat deze man, als hij echt goed bij zichzelf te rade kan gaan (wat overduidelijk niet zo is), voor dit leven had gekozen? Hoe nobel de bedoeling van Joop van Ommen ook zijn, ik vind het mensonterend dat er nog steeds mensen zo leven in een land als Nederland. Dat zouden we als samenleving niet moeten willen. Soms hebben mensen een duwtje in de rug nodig om ze in een veilige en warme omgeving te laten leven. Dat hoeft niet achter tralies, het moet tenslotte wel humaan zijn en met de juiste, professionele begeleiding.

  83. @ Henk, de Herberg en de opvang van Jopie bij de WRZV hallen is niet hetzelfde. Er zijn velen die achter de WRZV hallen zijn opgevangen, nu in de Herberg zitten. Denk dat er nog een klein groepje waaronder Vati, nog steeds in (bij) de WRZV hallen zitten waaronder Vati.

    Het lijkt inderdaad dat Joop graag in de belanstelling van de media wil staan. Maar hij heeft het altijd wel opgenomen voor deze groep, geprobeerd dat ze weer een dagbesteding kregen.

    Heb jij wel eens iets voor deze groep gedaan, heb je je er weleens in verdiept. Ik moet tegeven ik persoonlijk ook niet. Maar vind het te makkelijk om iemand af te kraken zonder dat je de persoon, en wat hij doet te kennen.

  84. @Henk Van RTV Oost

    Sinds drie jaar verblijft hij overdag bij de WRZV-hallen van Joop van Ommen. ’s Nachts sliep hij in daklozenopvang de Herberg.

    “Niet raden, niet denken”, gewoon lezen. Joop van Ommen bekommert zich al jaren om deze man. Laten we blij zijn met zo’n man met een groot hart. Hij gebruikte de media omdat hij bezorgd was. Niks mis mee.

  85. @ Derk; auto…3 storingen die die garage van jou in Hasselt ook niet kon vinden…..lijkt allemaal goed nu en vrijdag mocht ik de auto als weer bij hem ophalen. Hij woont achter me. Ook over de prijs ben ik bijzonder goed te spreken. Nu gaat mijn broertje ook naar hem toe in het vervolg.

  86. Grote dank Joppuh!

    Joppuh, op 26 december 2010 om 10:23
    @Dick—–> KerstYoup!

    Ga het lezen. Wilde nu nog even naar de stad, maar volgens mij is er nu niet veel te doen in de kroegen. Dacht dan pik ik ook nog ff een tof museumbezoekje mee. Over Zwolle-vrogger in de tijd van (Roof)Ridder Zweder…..maar geen zin.

  87. Dick, de Fundatie heeft nu een unieke tentoonstelling vanuit Liechtenstein. Ga daar deze week ook nog naar toe. Ook gezina ter Borch (zus van..) staat nog op mijn prrgramma.
    Kerst goed doorgekomen?

  88. @ Joppuh: Youp was weer heel goed!

    Drie weken die boom in je kamer. Waarom? Dan heeft de kerst toch niks bijzonders meer?

    en

    Iemand legde me uit dat Schiphol dat vooral doet voor de Amerikanen. Die schijnen dat prettig te vinden. Waarom doen wij dat voor die Amerikanen? Is voor hen toch ook niet leuk? Kunnen ze niks bijzonders over ons land vertellen omdat we gewoon een klein Amerika zijn

    en…tot zover niet verder 😉

    De echtparen dragen vaak een kerstmuts. Tussen de huisjes sjouwen nylon windjackgezinnen met zo??n levenslange SBS-blik in hun ogen. Vaak ligt er nog een sneu schaatsbaantje bij.

    en

    over de NS…oa Alleen al door de NS wordt het een topkerst. Alle zeikers mogen zeiken, alle zeurpieten klagen zich door de kalkoen en zitten verplicht tegen hun chagrijnige schoonfamilie aan te loeren.

    en het slot natuurlijk! :D:D:D

    Grote dank!

  89. Bedankt voor de tips Dame, maar moet morgen en overmorgen gewoon werken. Donderdag misschien al wilden we zo tegen 17:30/18:00 in Stap zijn. Kom jij ook?

    Kerst uitstekend doorgekomen, dank je wel. Jij ook?
    Zelf vind ik het geen probleem om heerlijk te oh-en met een goed glas en een lekker hapje. Joh, ook dat kneuterige ligt mij wel. Ff bijpraten met zwagers en zo.

  90. @ drama, ik heb ervan genoten! De ongelovige Paul W. die er toch wel degelijk mee lijkt te stoeien…en de onvolprezen wijze Finkers. Heb die hele dikke pil die ik van hem heb nog maar eens opgezocht.

    Liever dan geluk

    Mooie titel van dat gesprek van gister.

  91. Wij hadden hier een ouwerwets gezellige kerst met familie. Kerst is leuk, maar dat het afgelopen is, is ook prima. Oudjaar vind ik zelf gezelliger, wat ongedwongener.

  92. @ Dame 15:01. Zeker niet de hele avond. De volgende dag en 1 januari zijn traditioneel al zware en dorstige 😉 dagen. Tot ong. 22:00 denk ik. Misschien ook nog wel ergens anders kijken, ligt er aan wat mijn metgezelle wil.

  93. @ Dame: eens met 15:03 en dit is idd gezellig

    ouwerwets gezellige kerst met familie

    . Bij ons is Kerst gelukkig ook niet zo gedwongen. Mijn moeder is bovendien een (1e kerstdag) Kerstkindje.

  94. Ik heb van Derk min of meer een uitnodiging ‘afgedwongen’ en vind het ook wel leuk om jullie eens in levende lijve te ontmoeten. Als ik kom is het echter pas vanaf 20.00, 20.30 uur. Komen er meer ladies? Ingrid kan waarschijnlijk niet, maar er zijn wel meer trouw loggende dames.

  95. Bezopen kind (15) steelt auto

    Een 15-jarige jongen uit het Gelderse Huissen heeft gisteravond de auto van zijn ouders gestolen. Hij slingerde met het voertuig door de straten, reed door een heg en klapte op een geparkeerde auto. De politie heeft hem onmiddellijk opgepakt.

    De doerak is inmiddels met proces-verbaal op zak uitgeleverd aan zijn ouders. Hij had een flinke slok op, zo bleek uit een alcoholtest.

  96. Je moet toch als “een goed huisvader” op je spullen passen; lijkt me ook stug dat een bezopen zoon die bij de sleutels kan en schade veroorzaakt, onder die definitie valt.

  97. Uiteraard niet Dame, als er drank en andere roesmiddelen aantoonbaar in het spel zijn, zal geen verzekeraar uitbetalen, dat staat standaard in hun ppolisvoorwaarden.

  98. @Joppuh… wil je me even een mailtje sturen? Ik ga zo nog ff de stad in met man en kind, maar wil wel erg graag weten wat voor samenzijn jullie bedoelen en wanneer en waar…

  99. De bevolking in Overijssel is de afgelopen vijf jaar gegroeid.

    Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS blijkt dat er sprake is van een sterke groei met meer dan twee procent in de regio IJsselland en van een gemiddelde groei van 1 tot 2 procent in Twente. De groei in Twente zou hoger zijn geweest als niet veel mensen de afgelopen vijf jaar naar Duitsland zijn verhuisd omdat daar de huizen relatief goedkoper zijn. In Overijssel wonen nu ruim 1,1 miljoen mensen.

    De Nederlandse bevolking is gegroeid in de noordelijke Randstad en de regio??s rond Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Assen en Groningen.

    De grensgebieden waar de bevolking krimpt, blijken vooral inwoners te verliezen aan andere grensgebieden en het buitenland. Dit geldt voornamelijk voor Oost-Groningen, Twente, de Achterhoek en Zuid-Limburg.

    —————————-
    toch positief voor onze regio.

  100. Mijn muis doet het ook weer. Als het nu niet lukt heb ik geen enkele smoes, behalve als net de kookwekker begint te piepen en ik de quiche uit de oven moet halen.

  101. nee valt mee denk ik met de files, het is echt heel rustig, op de weg en ook op t werk;)

    Stappie staat hier in de agenda moet alleen kijken of het gaat lukken maar gelukkig ken ik Dick wel, Joppuh, Derk en Assie wel van foto’s dus mocht ik binnenstappen komt dat goed:D

  102. Goeiedaaaag!

    Nog een paar dingetjes voor het werk doen en dan hoop ik toch echt de rest van de week vrij te hebben!

    Vanavond een eerste gesprekje bij de verloskundige! 😉 (Natascha wist er al van :D)

  103. Als al die mensen die nu op de loer liggen even naar de Speld gaan… Illegaal strooizout in omloop[/url] met de meest hilarische reactie:

    Laten ze zich liever druk maken over wie al dat illegale sneeuw hier gedumpt heeft. Lekker makkelijk, zij zijn er van af, en wij zitten er mee!

    Dan kan er hier op een rustige manier een nieuwe log geopend worden.

  104. Ik had vandaag een zeikerd van en klant dat wil je niet geloven helemaal naar Den Helder gereden en waar ging het om………………….. In de stuurhut deed de cv het niet, pfffffffffffffffffffffff daarom belt die mij om 7 uur al wakker, ben er heen gegaan en ja hoor ontluchten pfffffffff soms he somsssssssssssssssssssss

  105. Oh Koko heel makkelijk, je sluit alle radiators onder en laat hem even blazen op 25 graden dan zit er ergens een plekje aan de radiator boven en krijg je eerst een hhop zwarte drap daarna pssssssssssssssssssst luct en dan schoon water viola we hebben warmte. Ik kan er nog steeds niet over uit.

  106. Bericht door Koko Hattem, op 27 december 2010 om 19:20
    S*kkel eerst lezen, plantje jr word rond de zomervakantie verwacht.
    Plantje en vrouw gefeliciteerd

    Oh, nouja ik lees niet alles terug maar ik begrijp nu dus dat plantje geplant heeft en in de zomer gaat oogsten Als nog van harte plantje!!!!!!!!!!!!

  107. Bericht door Koko Hattem, op 27 december 2010 om 19:30
    Ja dat doe je bij de verwarming, dat snap ik ook. Maar hoe doe je dat bij een cv (centrale vergrendeling) ?

    CV is Centrale Verwarming, maar ik begrijp eruit dat het bij jou een vergrendeling is? 8)

  108. Bericht door Koko Hattem, op 27 december 2010 om 19:33
    Goed zo Derk!!!!!! Tja wie zaait zal oogsten. En wie drinkt lest zijn dorst
    Goed idee na die zeikerd die mijn dag verpest heb lust er wel een Proost! :D:D:D

  109. Bericht door Koko Hattem, op 27 december 2010 om 19:35
    Tja Derk ik kocht mijn auto met een cv en daar zaten geen radiatoren bij

    Proost kerel, neem ik er ook een. Ik kreeg vanochtend een sms van een ………… dat ie vandaag naar een klus moest. Als ik dat geweten had dan was ik ff bij z’n vrouw op de koffie gegaan;););)

  110. Dat mag jij doen op vrouw Derk, wij zijn met serieuze zaken bezig zoals de deuren en posten, maar laat je gaan mak er wat moois van ze wou altijd al een tijger wezen leef je uit! :D:D:D

    Ps moet ik morgen even waterverf halen bij de action? 😛

  111. Berenburgie en sjoekelademelk wachten met smert
    en dan nog die overheerlijke wörst in de snert
    Koek en zopie zei mien moe
    wöör mut det nou toch naor toe
    As Et frös in Friesland ontdooien ze pas
    Wat is det toch een apert ras
    Gef mie maer een blauandtien
    Met Brune suuker en brandewien
    Oezo nuchtere Zwolsen
    Wie zult weer is polsen
    Net as de ölliekrappen
    Niet van die slappen.
    Wie ef dit jaor de meeste krenten
    Die verdient in Sassendonk de meeste centen

    Goed uutende allemaole

  112. Euh kok Dick is er en Joppuh en Assie wou ook komen,dame heeft het ook in de planning en zie weet komt Zwolse ook nog Ohja Dick nam een tafelvrouw van het werk mee en misschien ook nog Zwolse lijkt me wel leuk. Anderen zoals tja-ja, henk ect die moeten ook maar eens de stoute schoenen aantrekken en er gewoon komen.

  113. Ik hoop dat je een goede aanvullende WA verzekering hebt, mocht jij mij de lak beschadigen zal ik er alles aan doen om mijn kosten ( bier, schuurpapier, hoop lol met mijn maat, verf ect) op je te verhalen. 😛

    Oke we zijn vrienden maar kom maar door de achter deur anders heeft de buurvrouw weer wat te zeuren :D:D:D

  114. Natascha het is ongelooflijk, bij mij eet ie telkens de koektrommel leeg en als ik daar naar toe ga dan heeft ie altijd wel wat te zeuren.
    Hij begint ouder te worden

  115. Pfffffffff neem je je bodypaint dingen wel mee? Heb net een nieuw foto toestel gekocht maak ik de foto’s

    Maare dit is dus een schop die van links komt he met je opmerking over dat je vrouw derk liever hebt.

  116. Ik zal ditmaal wel weer niet winnen. Durf niet meer snel te zijn, want had weer de hele middag een ban omdat ik binnen de seconde gepost had.:(

  117. Lijkt me wel leuk om jullie allemaal te zien, dus in beginsel ‘ja’. Als Koko niet door de deur kan, dan kunnen we toch naar een cafe met bredere deur of minder precieze kastelein gaan?

  118. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het is te zielig voor woorden dat je je vrije tijd laat leiden door het openen van een nieuw Algemeen Log. Laat maar mooi open Webmeester 😉

  119. Erg he Henk, net zo erg om tegen links te schoppen, wat ik trouwens ook heerlijk vind. Net zoals tegen de kerk te schoppen/plassen. Kom op joh en doe mee

  120. Te gek! Zojuist een eerste echo gehad. En dan zie je gewoon een echt kloppend hartje, armpjes, beentjes en de hele mikmak!
    Nu is het pas echt!

    Hopen dat alles goed blijft gaan (want er kan zoveel mis gaan), maar ik zal het wel laten weten als het zo ver is.

    Voor de nieuwsgierigen: hij is niet “made in Canada”. 😉

  121. Nee later pas toch Plant, als ik het goed zag is ze nu 10 weken toch ongeveer?

    Echt leuk man! Straks met 20 weken weer een echo en dan ook willen weten wat het gaat worden?

  122. @Plantje, in de hitte van de strijd mag ik natuurlijk niet vergeten jouw en je partner van harte geluk te wensen! Een kind krijgen is het mooiste dat je kan overkomen in het leven.:)

  123. Plantje.

    Gefeliciteerd met dit mooie nieuws.Geniet er samen van,het is het mooiste wat je overkomen kan,en daar kan geen rijkdom tegenop.

  124. Dank voor de felicitaties. Ik zal het aan mijn friemeldinnetje doorgeven. (Die is al druk met “opa’s en oma’s” aan het bellen 🙂 )
    Inderdaad Natascha nu is ze 10 weekjes onderweg. Dus nog steeds erg pril.

    Ik weet nog niet zeker of we willen weten wat het wordt. Eens te meer omdat mijn vriendin d’r ouders uitdrukkelijk hebben uitgesproken het niet te willen weten.

  125. Je hoeft het opa en oma in spe toch niet te vertellen, Plantje?
    Op zich maakt het helemaal geen klap uit wat het wordt. Elk kindje is lief., in elk geval tot ongeveer het twaalfde levensjaar.:)

  126. Op welk topic heb je dan zoveel lopen te posten Dame?

    He Zwolse jij bent donderdag toch ook van de partij? Heb al veel positieve verhalen over je gehoord via de mail. 😉

  127. Nou Zwolse, ik ben ook het meest trots op mijn zwemdiploma’s. Heb ze pas enkele jaren geleden gehaald. Kon wel zwemmen, maar niet duiken en een eigen aangeleerde slag.

  128. Appie, heb het wel geprobeerd; is me eerder toevallig wel gelukt (drama123); ben toen een aantal weken weggeweest en afgemeld. Pogingen om weer in dat rijtje te komen zijn mislukt.

  129. Bericht door Dame, op 27 december 2010 om 20:51
    Je hoeft het opa en oma in spe toch niet te vertellen, Plantje?

    Klopt. Maar als we het zelf ook niet weten kunnen we ook niet per ongeluk onze mond voorbij praten.

    Mij maakt het ook niet zo gek veel uit. Als het maar een mensje is ben ik al een heel eind tevreden. 😀

  130. Joppuh wacht geduldig maar zeer oplettend tot zn prooi voor hem springt… Zoals een kat in het hoge gras zn prooi doodstil in de gaten kan houden, TOTDAT…….!!!

  131. Lach mer rot, kijk nog even weer mee.
    Ze durven geen nieuw log te openen. Dan ontploft de server zoveel reactie’s komen er tegelijk. S6 allen, ga even de film verder kijken.

  132. Enne dame bedankt voor die Litouwer die gaf me toch een klap joh Truste iedereen ik ga er vandoor morgen gaat de wekker weer om 5 .15 uur en hoop om 2 uur teug te zijn. Ik dacht dat ik vakantie had………………

Reacties zijn gesloten.