Brand in shoarmazaak aan Vispoortenplas

Zwolle – Op de bovenste verdieping van een winkelpand van Oriental Döner Kebab aan de Vispoortenplas in Zwolle is zaterdagmiddag omstreeks 16.10 uur brand uitgebroken.

sized_img_5335.jpg

Er onstond in het centrum van Zwolle een sterke rookontwikkeling. Diverse brandweerwagens gingen ter plaatse. Er werd met groot materieel uitgerukt omdat de kans op uitbreiding groot was. In het bovenste gedeelte van gebouw bevonden zich geen personen ten tijde van de uitbraak van de brand. De ruimte wordt gehuurd van een in Marokko woonachtig Nederlands echtpaar. Eigenaar van de Döner kebabzaak Atsku, die goed verzekerd is voor brand- en waterschade, huurt zijn ruimte ook van het echtpaar. De straten rond de shoarmazaak werden voor het verkeer afgesloten. Met name aan de achterzijde van het gebouw waren er uitslaande vlammen te zien. Tegen de avond was de brand meester. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

01-01-2011_brand_oriental_vispoortenplas_03.jpg

 01-01-2011_brand_oriental_vispoortenplas_05.jpg

https://youtu.be/SicrLqROYEg 

Video: © Rob Jager

Via Lees verder meer foto’s…

kebab_2.jpg

kebab_5.jpg
Foto: Martijn de Haan

01-01-2011_brand_oriental_vispoortenplas_01.jpg

01-01-2011_brand_oriental_vispoortenplas_02.jpg

01-01-2011_brand_oriental_vispoortenplas_04.jpg

01-01-2011_brand_oriental_vispoortenplas_09.jpg 

01-01-2011_brand_oriental_vispoortenplas_08.jpg

01-01-2011_brand_oriental_vispoortenplas_07.jpg

sized_img_5328.jpg

sized_img_5344.jpg

sized_img_5367.jpg

sized_img_5345.jpg

sized_img_5371.jpg

sized_img_5385.jpg

sized_img_5392.jpg

sized_img_5400.jpg

sized_img_5414.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

60 gedachten over “Brand in shoarmazaak aan Vispoortenplas”

  1. Afgaande op de foto lijkt de brand niet in de kebabzaak zelf te zitten maar meer richting het dak of 1ste/2de verdieping… geheel afschrijven van de winkel is denk ik nog wat voorbarig! 😉

  2. Uit mijn hoofd is dat (Groot)Watertransport en de haakarm met 1km slangen.

    Overigens betreft de brand dus de tweede verdieping, de kebabzaak lijkt (afgaande op foto’s) nog gered te zijn. Het zal vast water- en rookschade hebben, maar goed.

  3. @diezedame vreemd zo’n gedachte kreeg ik ook gelijk.
    Maar de oorzaak komt van zelf aan het licht. Toch vervelend als dit je overkomt wel of geen plantage

  4. De eigenaar van het pand woont zelf in het buitenland en heeft het pand deels verhuurd aan Oriëntal en de bovenverdieping verhuurd aan iemand anders, die er dit weekend niet aanwezig zou zijn.
    Ik mag er graag eten, vind het heerlijk, personeel super aardig, hardwerkend en sociaal. Ik hoop dan ook dat het met de (water)schade voor iedereen mee zal vallen. Sterkte!

  5. @ Wes Tja, ik weet het niet en ik wil niet de flauwerd uithangen, maar dat was mijn eerste ingeving eigenlijk. Beetje een 1 en 1 = 2 verhaal! Maar ik ben benieuwd en wacht het rustig af…
    @ Wilbert scheelt dan alweer dat ik niet Gerda uit Zuidwest-Drenthe ben 😀

    Ik fietste er vanmiddag even na vieren langs met mijn gezin en toen hoorde ik al een heel hoog (brandalarm?) geluid, nog geen kwartier later fietsten wij er weer langs en was alles afgezet..

  6. Als blijkt dat de oorzaak toch bij die bak en braad toestanden in dat pand ligt moet ik sterk denken aan de Febo brand op de Grote markt.
    En ik sta doodsangsten uit als ik er aan denk dat ook zo’n ontvlambare bak, braad en grill inrichting pal tegen de monumentale Grote Kerk met zijn unieke en onvervangbare Schnitgerorgel ligt.

  7. boel shit allemaal ze waren toch aan opknap beurt toe dus kan toch mooie op deze manier? lang leve de verzekering maatschapljen en nederlandse stad .

  8. Volgens mij zijn er geen verzekeringsmaatschappijen die zonder onderzoek uitkeren… Gelukkig gaan ze meestal niet af op speculaties.

  9. Eigenaar was zeer aangeslagen vanmiddag. De zaak op de hoek van de buitenkant wordt voor elkaar gemaakt waarschijnlijk voor tijdelijk gebruik.
    Veel succes en veel sterkte.

  10. Geachte mensen,
    Dat er mensen zijn die berichten schrijven over een wietplantage zonder dat ze het aan ons gevraagd hebben of elders gehoord hebben doet ons pijn. het is absoluut niet waar!

    Ondanks de brand gaan wij (oriental doner kebap) gewoon door met verkopen van onze heerlijke broodjes kebap en andere gerechten.
    Dit doen we vanaf maandag 3 januari op de Vispoortenplas nr 13, op de hoek, 3 panden verder. Wij danken de mensen die ons in deze moeilijke tijd in grote getallen steunen. Wij hopen jullie daar ook weer snel te zien!

    Met vriendelijke groet,

    Oriental team

  11. Bedankt voor de duidelijkheid Oriental!! Je hebt zomaar roddels in de wereld, en die hebt u bij deze ontkracht. Veel sterkte met alles en de wederopbouw een paar panden verderop.

  12. Bezorgen jullie ook in Hattem anders moet ik de ijssel ook maar eens over.
    Gezien een aantal reacties zijn die broodjes van jullie overheerlijk en dat wil ik wel eens zelf meemaken.
    Tot snel…

  13. Geachte mensen.

    Wij bedanken jullie hartelijk voor jullie steun.

    Helaas bezorgen wij niet in, Maar we verwelkomen u wel op de Vispoortenplas 13.

    Met Vriendelijke groet,

    Oriental crew

  14. @Stadshagenees, dit is de letterlijke vertaling maar ik kan er nog geen kebap van maken.

    Bericht door kazimo, op 3 januari 2011 om 14:11
    Nu voordat ik annasini Kazimi vrouw vluchtte naar de volledige In Turkije nu dick dick wat eet ze allemaal al Kazim eet

  15. @Stadshagenees en Assie
    Ik vind via vertaalmachine het volgende
    “Nu voordat ik moeder, echtgenote weggelopen volledig Kazimi nu in Turkije dick dick wat eet ze allemaal al Kazim eet”

    Wat heeft Dick gedaan?:o

  16. Merhab Alisan:
    Haberi internet den okudum ve cok uzuldum neyse cana gelmesin de mal onemli degil basarilarin devamini diliyorum haydar.

  17. Dit is wat Google Translate er van maakt:
    “Alisan hello:
    Ik lees het nieuws van het internet en niet al te vriendelijk te krijgen in de goederen maakt ook niet uit het spijt me Ik wens Devamini Hayden prestaties.

  18. De commentaren hier in het Zwols konden er nog net mee door, maar als we hier nu ook al Grieks en Marokaans gaan lullen haak ik af hoor, Wie had het ook al weer over integratie? 🙁

  19. Wanneer je in Google Translate iets vh Nederlands in het Turks laat vertalen en vervolgens die Turkse zin weer terug laat vertalen in het Nederlands, dan kan er iets anders uitkomen dan je oorspronkelijke zin…

Reacties zijn gesloten.