Vragen GroenLinks over Nieuwjaarsreceptie

Zwolle – Een nieuwjaarsreceptie is een goede gelegenheid waar betrokken mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe plannen kunnen smeden. Dit is tevens een potentiële manier om de sociale samenhang in de stad te vergroten. De kosten per bezoeker aan een gemeentelijke nieuwjaarsbijeenkomst in de grotere steden blijken nogal uiteen te lopen (bijv. ongeveer €50,00 per bezoeker in Arnhem en ca. €100,00 in Den Haag). Omdat de totale kosten flink kunnen oplopen heroverwegen verschillende gemeenten hun nieuwjaarsbijeenkomst.

groenlinks.jpg

De Zwolse nieuwjaarsbijeenkomst in theater De Spiegel heeft een direct bereik gehad van circa 900 mensen (ca. 90% van de 1000 stoelen; indirect kan het bereik via de internetuitzending van de toespraak van de burgemeester groter zijn geweest). In een gemeente van meer dan 120.000 inwoners is dat getal alleen al een aanleiding om naar de vorm en het bereik van de bijeenkomst te kijken, aldus GroenLinks.

GroenLinks stelt dan ook de volgende vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders:

Vragen

1. Wat waren de kosten per bezoeker aan de nieuwjaarsbijeenkomst in De Spiegel op 3 januari?

2. Hoeveel mensen hadden een kaartje gereserveerd? Hoeveel mensen zijn komen opdagen?

3. Hoe veel ‘hits’ heeft de toespraak van de burgemeester op www.zwolle.nl  al gehad? Als de gemeente de traditie ‘nieuwjaarsbijeenkomst Zwolle’ wil voortzetten, zijn verschillende alternatieven denkbaar. – Om het voor meer burgers aantrekkelijk te maken naar de nieuwjaarsbijeenkomst te gaan, zou de bijeenkomst een meer informeel karakter kunnen krijgen, bijvoorbeeld met een meer gevarieerd programma van kleinschalige culturele en andere presentaties. – Een eenvoudiger vorm van nieuwjaarsbijeenkomst zou voordeliger kunnen uitpakken. – Gebruik van nieuwe media kan het bereik van de boodschap van de burgemeester vergroten.

4. Bent u bereid de huidige vorm van de nieuwjaarsbijeenkomst te analyseren:

– Met welke doelen en voor wie wil de gemeente deze traditie ‘nieuwjaarsbijeenkomst Zwolle’ voortzetten?

– Wat zijn de kosten en baten van de nieuwjaarsbijeenkomst, niet alleen in financieel opzicht maar bijvoorbeeld ook qua cultuurbereik, netwerkpotentie e.d.?

– Hoe kan de gemeente ervoor zorgen dat de ‘gewone Zwollenaar’ zich aangesproken voelt om naar de nieuwjaarsbijeenkomst te komen en het een bijeenkomst te laten zijn voor heel Zwolle?

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

19 gedachten over “Vragen GroenLinks over Nieuwjaarsreceptie”

  1. Het zal mooi zijn als de gemeente stopt met die dure NJ receptie. Het wachtgeld voor de wethouder moet betaald worden!!!!!! De Jan met de pet moet bezuinigen. Dus laat de gemeente het ook maar doen. Geen drank meer op kosten van de BURGER.

  2. ik heb op deze site al gereageerd dat ik als Burgerraadslid niet ben geweest naar deze in mijn ogen geldverslindende kermis van handjes en zoentjes gevende mensen die er alleen maar lopen omdat het zo hoort of om gezellig voor niets te eten en drinken.Daar kreeg ik weinig reakties op .Niet erg hoor,maar nu gr/l het schijnbaar nodig vind om allerlei vragen te stellen vraag ik mij af wie er wel en niet zijn geweest van deze partij.

  3. @Wichert,
    Je hebt gelijk, iedereen wist dat deze receptie eraan zat te komen en niemand trok aan de bel, nu achteraf is iedereen “kostenbewust”
    Ik ben er ook niet geweest, ik heb geen zin om met elkaar op de schouders slaande wethouders en projectontwikkelaars het glas te heffen.

  4. Wichert kun jij als burgerraadslid niet solliciteren voor de baan van wethouder Berkhout hebben we eindelijk iemand die de stad kent en wat voor de burgers doet.Je hebt mijn stem alvast.

  5. Zoals altijd, goede vragen en transparantie. Verder arbeidstijdvulling.
    Volgend jaar verplicht zoenen tijdens de nieuwjaars receptie. Eens kijken of er dan nog 900 mensen komen.
    Kuddegedrag, hoe diep past mijn onderarm in jou …

  6. Wichert, ik denk niet dat de receptie afgezegd had kunnen worden, alles wordt tig maanden van te voren besteld.

    Valt er nou echt nog zoveel te halen op dit soort recepties? Er is geen geld en een ondernemer gaat niet onder de prijs zitten, doet hij dit wel dan gaat dat toch weer ten koste van kwaliteit en mensen.

  7. En dit is nou weer één van de reden waarom politici zover weg staan bij de burgers. Een nieuwjaarsreceptie gaat gewoon door ondanks bezuinigingen en na die tijd gaan we er ook nog eens even lekker belastinggeld aan besteden door vragen te stellen waardoor ambtenaren er nóg een keer tijd aan moeten besteden… Goed bezig hoor GL (NOT).

    @Wichert, jou reactie ‘dat je al al had gereageerd en niet bent geweest maar zo weinig reacties daarop hebt gekregen’ is mijnsinziens totaal overbodig bij dit bericht. Wat heb je er aan om achteraf je eigen gelijk te halen…?

  8. Zusenzo het gaat er ook om dat een gemeente het goede voorbeeld moet geven.Zaalhuur ,1000 maal 3 consumpties ,1000 koffie, koude en hapjes en warme hapjes .Muziek optredens.Die netwerkpotentie en cultuurbereik van Gr/L en al dat geblaat vind ik onzin.

  9. Wouter deze reaktie van mij was omdat er nu achteraf vragen over gesteld worden,waarom niet eerder denk ik dan,maar een beetje gelijk heb je ook wel hoor.Soms is een mens gefrustreerd en reageerd dan verkeerd.

  10. Wichert

    Zaalhuur ,1000 maal 3 consumpties ,1000 koffie, koude en hapjes en warme hapjes

    En waarschijnlijk tientallen manuren van voorlichters e.d.

Reacties zijn gesloten.