Politiek Log 26

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 26 ) te voorzien.  Ga gerust je gang! .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

424 gedachten over “Politiek Log 26”

  1. Dick.

    Clary beet zich helamaal vast wie Rutten nou bedoelde met de hardwerkende Nederlander,en hoe de mensen die door ziekte .ontslag ect dan noemde,Mark was hier erg ongelukkig mee.:).

    Over Geert zei die o.a. dat het een plaat met een tik is.

  2. Die ?niet tot minister worden benoemd grap?-trieste waarheid was erg goed! Het bekennen dat ie (diep van binnen) een dikke slijmbal is, ook 😀

    ?Waarom nu pas-bijeenkomst? ook eens.

  3. Ben weer groteendeels Jan Mu-fan. Pfff wat een vette winst nadat ik me al die tussenliggende jaren heb geergerd aan hem.

    Goh, die D66 links of rechts vraag heb ik hier voor de gemeenteraadsverkiezingen proberen uit te vechten. D66 heeft geen duidelijk antwoord gegeven….nog steeds niet. Voor mij blijft het VVD-light.

    Oorzaak van taalfouten (Mu) is

    LUISTEREN NAAR DE MENSEN

  4. Bericht door dick, op 16 januari 2011 om 13:07
    Lees je niet in de wikileaksstukken dat ze zelfs de VS erbij haalden om de PvdA om te lullen?

    Om de PvdA om te lullen was het alleen maar nodig om Bos om te krijgen. Met andere PvdA’ers zijn er geen gesprekken geweest. Hieruit blijkt dat ook bij de PvdA de macht bij de partijleider ligt. Er zal ook niemand zijn die hier tegenin gaat omdat hij of zij dan zijn eigen glazen ingooit. Weg politieke carriere.

  5. Assendorper heb je van de week al eens eerder proberen uit te leggen,maar zal het nog eens proberen.Hoe naief kun je zijn om aan te nemen dat 1 persoon(Wouter Bos)een hele partij in zijn macht heeft,denk je nu werkelijk dat een hele partij incl besturen,commissies ect het klakkeloos zouden toestaan een partij om zeep te brengen.De naam Eveline is genoemd in wikileaks, maar diezelfde Eveline is en blijft nog steeds de vrouw die voor defensie in de kamer voor de PVDA zit.

    Maar als jij je prettig voelt met de aaname van deze onzin ,is het je gegunt hoor.Gelukkig weet de nadenkende burger wel hoe het gezeten heeft en dat is voor mij in principe ietsjes belangrijker.

  6. Haha, hoe staat het met de rest van je geheugen. Of is het verlies selectief?
    Citaatje uit NRC:

    Meest traumatische ervaring is het ??nee?? van het PvdA-kader in 1977 tijdens een kabinetsformatie waardoor ??dat tweede kabinet-Den Uyl?? er toch niet kwam.

    Ik denk dat de kadaverdiscipline ter linkerzijde van het politieke spectrum niet zo groot is als jij verondersteld.

  7. @ Derk, je vindt

    Bericht door dick, op 16 januari 2011 om 13:07
    Vreemd Derk, dat je de sociale cohesie binnen de PvdA betwijfelt. Op welke gronden? Weet je het voorstel van Martijn van Dam nog? Weet je nog dat het een ruime Kamermeerderheid kreeg? Lees je niet in de wikileaksstukken dat ze zelfs de VS erbij haalden om de PvdA om te lullen?

    uit z’n verband getrokken, maar kun je je helemaal niet vinden in die vragen? Kwamen spontaan op na 1 post van je. Is dan toch je mening?

  8. Nogmaals Derk, de vragen kwamen 1 op 1 voor uit een post met je mening. Om te peilen hoe het met je mening staat vraag ik je dat, is het dan toch niet je mening? In dien wel kun je de vragen toch zo beantwoorden 😮

  9. Grappig zoals mensen verschillend kijken naar bijv. de buitenhof-uitzending van vandaag. In mijn ogen kreeg Polak geen poot aan de grond bij Rutte. Hij was duidelijk in z’n beantwoording; had goed de “facts and figures” paraat. En een vraag over “wat is nu precies de hardwerkende nederlander” is natuurlijk niet met een oneliner te pareren; R. nam goed de tijd om uit te leggen wat bedoeld werd.
    Ook de verhouding tussen vvd/cda vs pvv werden helder verwoord. Ik vond het een verademing om een MP te horen die geen enkele vraag vaag beantwoordde.

    @dick ; het boekengesprek met Gr?nberg bleek een herhaling van september vorig jaar te zijn. De besprekert van dienst was vandaag verhinderd i.v.m. een ongeval.

  10. Dick.

    Had de woorden Hoop ,Optimisme en Respect ook al opgeschreven.
    Heb er alle vertrouwen in ,Job Cohen verwoorde precies hoe ik ook graag Nederland wil zien.:D:D

  11. Eens Zwolse, dat zielige op de man Cohen spelen maakt bar weinig indruk op mij. Hij was twee jaar geleden in Time nog de held van het jaar. Aansprekende speech net! Laat ze maar eens goed uitzoeken op welke manier ze met zoveel mogelijk partijen samen oppositie kunnen voeren.

  12. Dick.

    Ik blijf ervan overtuigd dat fatsoen beschaving en respect het op den duur zal gaan winnen van het populistische gebral van rechts.Job heeft het niet nodig om zulke gebezigde taal te hanteren,hij bezit de kwaliteit om mensen/groepen/meningen te verbinden en daar kun je in de toekomst wat mee.

  13. Dick 16-01 ?? 13:16 / 13:18

    ⤽Holle vaten⤝, was geen uitspraak van mij, maar een citaat uit een opiniestuk van de journalist John Jansen van Galen in het Parool.

    Maar dat wil niet zeggen, dat ik de woorden ⤽holle vaten⤝ niet volledig onderschrijf. Wat is de werkelijkheid! Het hele zooitje linkse en rechtse politici in de 2e kamer zijn in mijn visie holle vaten. Wat is namelijk hun credo: veel beloven, weinig geven, doen de gekken (burger) in vreugde leven.
    En ja, de waarheid is hard en nooit leuk, hoe je het ook formuleert. Alle partijen hebben zonder enige vorm van leiderschap en visie dit land laten afglijden tot een criminele staat waar nietsnutten alle steun krijgen van de overheid, ten koste van de werkende mens en de echte hulpbehoevenden. De moeder Theresa`s van de politiek lullen onzin verhalen, over de werkelijke staat van ons land. Jan met de pet, wordt zowel door de linkse als de rechtse brallers uitgemolken, met huilverhalen en kreten over een ⤽beter Nederland⤝ en ⤽orde op zaken⤝ en andere kretologie.

    Miljarden kan men schrappen op onzin posten die alleen de elite in stand houd.
    Als voorbeeld van zinloos geld verspilling ( en ik ben geen cultuurbarbaar) de cultuur bollebozen kopen blijkbaar met verf besmeerde doeken op voor miljarden euro`s. Allemaal belastinggeld om de elite hun ⤽kunstschatten⤝ te mogen laten verzamelen, terwijl de voedselbanken gestaag doorgroeien, en onze ouderen met pyjamadagen en 24 uur luiers worden opgezadeld. Laten ze mij dat eens uitleggen. Dan de veelbesproken ⤽ontwikkelingshulp⤝. Bij iedere politici die dat woord uitspreekt, mogen ze van mij een kaakklem monteren, want als je hulp geeft, moet het woord ⤽ontwikkeling⤝ ook een functie hebben, namelijk een limiet van betalen. We geven al ongeveer vijftig jaar miljarden aan belastinggeld aan zinloze missie`s, waar geen resultaten van te zien zijn. Is er dan niet één ⤽verlichte⤝ geest in Nederland die aan kan geven hoe dat geld op een effectieve manier besteed kan worden? Of is dat geld het belangrijkste middel om bepaalde personen van de ontelbare hulporganisaties een riant leven te bezorgen?
    Wat mij betreft, mogen we ook wel eens wat kritischer kijken naar de uitgaven aan Europa, dat de hoge afdracht Nederland zo belangrijk maakt is grote onzin.

    Misschien in uw ogen nationalistisch gebral, maar in dit welvarende land zou men eens orde op financiële zaken moeten stellen. De goede ⤽programma punten⤝ van zowel de linkse partijen als de rechtse partijen naast elkaar leggen, ( zonder elkaar de tent uit te vechten ) en te werken aan een land waar men blij is om te leven, zonder rechts en links geleuter.

    Zo dat lucht op!

    Utopie?

  14. VVDer.

    De aanschafkosten voor één compleet toestel van de Joint Strike Fighter (JSF) komen vooralsnog uit op 59,7 miljoen euro. Verder kost het per jaar 3,9 miljoen euro om één toestel te gebruiken en te onderhouden.

    Wel wil het kabinet-Rutte twee testtoestellen kopen.

  15. Zwolse, maakt u uit mijn schrijven op dat ik het hier mee eens ben?
    “Links” zowel als “rechts” moeten tegen onzinnige uitgaven zijn.
    Dat betreft zowel ONZINNIGE uitgaven van “rechts” als van “links”

    En neem van mij aan dat het er HEEEEL!! veel zijn.

  16. Daarbij een nieuwe missie Afganistan kosten ongeveer 600 miljoen euro.

    Zolang er ministers zijn deze bizarre bedragen willen uitgeven terwijl de Nederlandse burger op een a-sociale manier moet bezuinigen,mogen ze van mij niet alleen een kaakklem monteren ,maar voor de zekerheid voor altijd met keilbouten dichtschroeven ,zekeheid voor alles.

    Dat zou voor mij pas opluchten.

  17. Zwolse, schiet nu niet in een linkse kramp, door alleen ⤽rechtse⤝ verspilling te benoemen. ( waar ik het tot nog toe wel mee eens ben ) Maar ga ook eens bij u zelf te rade over de ⤽linkse⤝ geldverspilling van de afgelopen jaren. Dat is wel zo fair.

  18. VVder.

    Vanmiddag Buitenhof gezien,en natuurlijk is niet alles slecht wat de VVD doet.Wat ik wel onacceptabel vindt ,toen het item bankencrisis ter sprake kwam, waar Mark Rutten ook vondt dat die ontstaan is door de banken zelf en het slapen van de rechtse regering van Bush
    (Mark Rutten ook Wouter Bos complimenteerde door zijn aanpak van deze crisis) Mark Rutten niets wil horen dat diezelfde banken ook zullen moeten meebetalen aan de geleden schade,en je dit niet alleen bij de burgers mag neer leggen. Om alleen maar regels aan te scherpen(ook uit de koker van toemalig min. Wouter Bos) is voor mij onacceptabel.Ondertussen gaat het graaien door managers in diverse zorginstellingen en zorgverzekeraars gewoon door.Neem alleen het debacle Philladelphia eens onder de loep waar ongveer 50 miljoen euro die voor de gehandicapte patienten bestemd waren door de grootsheidswaanzin door jou aanbeden VVDers verkwanseld zijn.
    En zo zijn er meer zakken die in hun eigen gestreepte krijtjes pakken gevuld zijn.

  19. Henk, NL werd in ’45 bezet door een buitenlandse macht, daarvan werden wij bevrijd. Op dit moment wordt Afghanistan bezet door een buitenlandse macht en daar gaan we aan meehelpen.

    Zoek de verschillen…

  20. VVDer.

    Ik schiet niet zo snel in een linkse of rechtse kramp.En natuurlijk zal een links georienteerd kabinet ook moeten bezuinigen.
    Maar het gaat er dan wel om hoe je dat gaat doen en of het in redelijkheid verdeeld wordt.Het kan en mag toch niet zo zijn dat de zwaksten van de samenleving het hardste gelag moeten betalen.
    Iedere partij heeft veiligheid op het verlanglijstje staan ,mooi zou je als burger denken en vooral zoals de VVD 3000 extra blauw op straat beloofde.Dan is het toch een disceptie als het kabinet geinstalleerd is de aap uit de mouw komt dat het 3000 agenten op papier blijken te zijn,en als doekje voor het bloeden de burger 500 animalcops krijgen,die notabene bij de al opgeleide politie worden weg gehaald.
    Terwijl de kinder en zedenpolitie drastischs moet snoeien.Dat zijn zaken die de gewone burger niet snapt en onverkoopbaar is.

  21. Jaspert, Afghanistan wordt bezet door de Taliban. Ik dacht dat je dat wel zou weten. Het gaat mij er natuurlijk om dat je de inwoners van dat land niet zomaar in de steek kan laten door hier te bezuinigen.

  22. Henk hier kun je de hele toedracht lezen.

    1979: de Sovjets brengen Karmal aan de macht. De meeste Afghanen gaan in het verzet (zij worden ‘mudjahedin’) tegen dit atheïstische communistische regime. Karmal roept de hulp in van de Sovjets die Afghanistan binnenvallen (en het bezetten tot in 1989). Hetzelfde jaar: afzetting van de Shah in Iran en machtsgreep door Khomeyni. Iets later: oorlog Iran-Irak.
    * 1986: de levering van Stinger raketten door de Amerikanen via Pakistan aan de Mudjahedin doet het verloop van de oorlog kantelen ten nadele van de Sovjets. President Najibullah, onder druk gezet door Gorbatsjov, stelt een nationale verzoening voor, maar mislukt.
    * 1989: de Sovjets trekken zich terug maar Najibullah blijft. Er zijn ‘regeringskrachten’ die weerstand bieden.
    * 1992: de Mudjahedin (onder leiding van Hekmatyar, Rabbani en Massoud) nemen Kabul in maar komen onderling in verscheurende twisten. De bevolking is er het slachtoffer van.
    * 1994: de Taliban treden op het voorplan in Kandahar. Het betreft hier Afghaanse Paschtun, geboren of opgevoed in Pakistaanse kampen, volledig onder de invloed van het Whahabisme (streng Sunnitisch moslimintegrisme vanuit Saoudi-Arabië…het land dat de koranscholen in de kampen financiert, de ‘madrassa’). Hun mogelijke terugkeer in Afghanistan was een steuntje in de rug voor de Pakistaanse vervoerders die er naar uitkeken dat de weg tussen Pakistan en Iran over Kandahar terug zou opengaan. Zo zouden zij niet meer onderworpen zijn aan een veelheid aan plaatselijke chefs die de vervoerders afpersten. De bevolking apprecieerde deze terugkeer naar vrede. Pakistan laat Hekmatyar vallen ten voordele van de Taliban.
    * 1995: de Taliban, geholpen door verraders, nemen Herat (Westen) in, Perzische cultuurstad, sjiïetisch en soefistisch, geëmancipeerd, leengoed van Ismaël Khan (Ismaëlitisch Sjiïet). Zij nemen ook (de gouverneur ‘kopend’) Djalalabat (ten Oosten van Kabul) in en bezetten het Zuiden van Kabul. Hekmatyar, die de steun vanuit Pakistan had verloren, moet zich overgeven. Massoud blijft weerstand bieden in het Noorden van Kabul.
    * 1996: de Taliban nemen Kabul in op 26 september en leggen er in 24 uur tijd de meest strikte Sharia op. Zij kijken niet om naar de leefomstandigheden van de bevolking. Najibullah wordt op barbaarse wijze omgebracht.
    * 1997: de Taliban nemen dank zij verraad Mazar-e-Charif in (in het noorden van Afghanistan), leengoed van Ouzbek Dostom. Ismaël Khan, ook verraden, wordt gevangen genomen door de Taliban maar slaagt erin te ontsnappen op 27 maart 2000. Massoud blijft de enige die weerstand biedt. De voormalige aartsvijand van de Russen krijgt nu Russische steun tegen de Taliban via Turkmenistan. De Europese volksvertegenwoordiger Emma Bonino wordt gedurende enkele uren gevangen genomen door de Taliban. Europa begint zich het lot van Afghanistan aan te trekken.
    * 1998: de Taliban nemen Bamyan (ten Westen van Kabul, centraal-Afghanistan) in, streek van de Hazara’s, die Sjiïeten zijn. Iran (ook Sjiïetisch) bedreigt de Taliban (Sunnitisch en dus anti-Sjiïetisch).
    * 7/8/98: anti-Amerikaanse aanslagen in Kenia en Tanzania. De Amerikanen zien er de hand in van Bin-laden die intussen toevlucht heeft gevonden in Afghanistan bij de Taliban. Deze laatsten weigeren hem uit te leveren. Arabië laat Bin-Laden vallen.
    * 20/8/98: de Amerikanen bombarderen zijn kamp te Djalalabad. De Amerikanen die rekenden op de Taliban om een oliepijpleiding aan te leggen tussen de Kaukasus en de Golf, stoppen hun steun aan de Taliban.
    * 1999-2000: de Taliban hebben 90% van het Afghaanse grondgebied in handen. Alleen Massoud biedt effectief weerstan en slaagt er moeizaam in een ‘Noordelijke Alliantie’ te stichten. Alle pogingen van de UN en de EU om de rechten van de mens door de Taliban te doen respecteren, mislukken.
    * 10/3/01: de Boeddha’s van Bamyan worden gedynamiteerd. Opschudding in de internationale gemeenschap.
    * 9/9/01: moord op Cdt Massoud door valse journalisten voorzien van valse Belgische identiteitsbewijzen (door deze aanslag is ‘België’ bekend in Afghanistan…)
    * 11/9/01: aanslag op de twin-towers in New-York, bevolen door Ben-Laden. Amerika beslist om Ben-Laden uit te schakelen alsook de Taliban die hem bescherming bieden.
    * 7/1/01: start van Amerikaanse aanvallen van op afstand.

  23. Een ander Nederland..liever thee drinken dan azijn pissen..allemaal de mouwen oprollen..here we come.. je daarnaast een beetje opzichtig druk maken over de vlakke mening van de Koningin en je bent mij in ieder geval kwijt. Ga dan voor de langere termijn; fuseer en probeer de verkiezingen dan echt te winnen.

    @Jaspert,
    De Taliban (je weet wel, die vrouwen met accuzuur besproeit als zij meer willen zien dan het huis & die iedereen die niet streng gelovig is afmaakt & ongenadig veel verdienen aan de papaver (mag dat volgens de Koran?)) zijn trouwens grotendeels uit het buitenland afkomstig, dus maak je punt?

  24. Frits Wester via Twitter: Nou dat was tegenvallend in de Brakke Grond. Zolang dat grote linkse alternatieve verhaal ontbreekt heeft rechts weinig te vrezen.

  25. Zwolse 19:02

    Salaris bestuurders Goede Doelen 2008

    Zwolse, er zijn niet alleen rechts draaiende krijtjes pakken, maar zeker zoveel links draaiende krijtjes pakken. Ik kan niet zo gauw cijfers opdiepen van recenter datum, namen en rugnummers kunnen inmiddels veranderd zijn, doorstroming??weet je wel. Maar als ik naar de salariëring van onderstaande personen kijk, dan zakt mij de broek af. Stel dat tijdens een collecte gemiddeld 1 euro wordt gegeven dan zijn er 100.000 ?? 200.000 mensen nodig om het salaris van 1 bestuurder van zo`n club te betalen. Oh ja,??dat noemen ze overhead. Nu mag u de politieke richting van deze bestuurders (graaiers?) invullen.

    Rode KruisCees Breederveld 198.000
    Hartstichting Hans Stam 181.119
    NierstichtingPaul Beerkens 177.249
    Kerk in actieHaaije Feenstra 176.000
    KWF Kankerbestrijding Ton Hanselaar 75.135
    Artsen zonder Grenzen Hans van de Weerd 174.000
    Prins Bernard cult. fonds Adriana Esmeijer 160.400
    Natuurmonumenten Jan Jaap de Graeff 154.000
    Plan Nederland Tjipke Bergsma 136.000
    Wereld Natuur Fonds Johan van de Gronden 129.498
    Cordaid René Grotenhuis 128.514
    Woord en Daad Jan Lock 125.361
    Astma fonds Michael Rutgers 125.000
    Zonnebloem Marijke van Eck 122.416
    Terres des Hommes Ron van Huizen 117.440
    UnicefJan Bouke 117.280
    AmnestyEduard Nazarski 115.955
    Oxfam/Novib Farah Karimi 115.769
    SOS Kinderdorp Albert J. van Santbrink 103.164
    Greenpeace Liesbeth van Tongeren 98.748
    Cliniclowns Nederland Hans Geels 94.577
    Liliane fonds Kees van den Broek 92.016

  26. 1stcobra, geef ik je het volgende punt ter overdenking:

    De Duitse president Horst Köhler is onder vuur gekomen van de verschillende Duitse politieke partijen die de Afghanistan-oorlog ondersteunen, na het noemen van de werkelijke redenen voor de westerse militaire aanwezigheid in Afghanistan. Niet waterbronnen, meisjesscholen en democratie, de argumenten waarmee de oorlog in verschillende landen wordt verkocht, maar economische belangen en handelswegen zijn de belangrijkste doelstellingen van het conflict.

    “Aan de koppeling tussen de militaire inzet en economische belangen heeft tot nu toe nog geen politicus zich gewaagd.”, schrijft Der Spiegel. “De president zegt open wat anderen graag verborgen willen houden. De invasie van Afghanistan werd onder andere ingegeven door grondstof-strategische doelen.”

    Toch, wat Köhler uiteindelijk werkelijk heeft gezegd is niets anders dan dat militaire inzet een onderdeel is van handelsdiplomatiek. Hiermee herhaalt de president niets minder dan de officiële nieuwe NATO beleidslijnen. Het bondgenootschap zal meer en meer worden ingezet om handelsbelangen en, vooral, energie-zekerheid te beschermen.

  27. @Jaspert:

    Niet waterbronnen, meisjesscholen en democratie, de argumenten waarmee de oorlog in verschillende landen wordt verkocht, maar economische belangen en handelswegen zijn de belangrijkste doelstellingen van het conflict.

    Ik vindt het deels te begrijpen dat economische belangen ook zeker mee zullen wegen, zolang er maar iets goeds mee gedaan wordt. In Afghanistan zijn er voor Nederland geen directe economische belangen aldaar. De man/vrouw in de uitvoering is zeker wel bezig met water, landbouw,gevangenissen, meisjesscholen, ziekenhuizen, politiestructuur. Waar ik wel moeite zou hebben, is als de indirecte belangen de doorslag geven: bv achter andere landen aanlopen omdat wij afhankelijk denken te zijn van deze landen.

    Maar goed, ik dwaal af: trekken aan een humaan dood paard, dus laat ze het maar uitzoeken daar. We storten liever trouw al decennia in de hulpfondsen voor bv Afrika want dat werkt wel?

  28. 1stcobra, Middels ons lidmaatschap van de NAVO conformeren we ons aan de gemeenschappelijke economische en handelsbelangen en aan het gemeenschappelijke doel van energie-zekerheid. Niet meedoen staat gelijk aan het duperen van je bondgenoten met als gevolg dat je dan ook niet meedeelt in de winst. Of dat nu gaat over internationale ‘politieke’ functies of om orders voor in Nederland gevestigde (multinationale) bedrijven.

    Maar goed, ‘verkoop’ dat maar eens aan de kiezer, dat je als politicus een mooie internationale functie ambieert ten koste van het bloed van ‘onze’ jongens.

  29. @Jaspert, als dat de doorslag geeft: dan kunnen we ons beter aansluiten bij China..dat is beter voor de winst 🙂 die mensenrechten…ach..dat verkopen we wel 😉

  30. VVDer.

    Het zijn over het algemeen niet-gouvernementele organisaties,wat inhoud dat zij onafhankelijk van de overheid opereren.

    En daarom is de graaicultuur in die brance haast niet aan te pakken.

  31. Zwolse, het zijn juist deze non-gouvernementele organisaties waar doormiddel van oneigenlijk gebruik van het binnenkomend geld, veel aan de strijkstok blijft hangen.
    Veel van deze organisaies vormen een alliantie met andere gesubsidieerde organisaties,en halen daardoor alsnog subsidie binnen.

  32. VVDer.

    Weet ik daarom haalde ik het ook aan.
    Maar dat geld ook voor de private instellingen, door de privatisering nog meer uit te breiden zal het nog meer toenemen.

  33. Cijfers RTL.nl over salarissen directeuren goede doelen. Het verschil zit deels in presentatie jaarsalaris directeur óf kosten directeur, d.w.z. incl. werkgeverslasten.

    Van excessief hoge salarissen aan directeuren van goede doelen, zoals in het verleden, is geen sprake meer. Maar de directies van de Nederlandse ontwikkelingshulporganisaties worden nog steeds goed betaald.

    http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2010/09_september/20/binnenland/riant-salaris-voor-directie-goede-doelen.xml

    Van site Terre des Hommes

    De Volkskrant en De Telegraaf erkennen hun fout in publicaties in de kranten van 31 augustus over topsalarissen bij hulporganisaties. Beide dagbladen maakten ten onrechte melding dat het bruto jaarsalaris van directeur Ron van Huizen ?? 120.293 bedraagt, terwijl dat ?? 103.369 is.

    Overigens zijn op internet via het centrale bureau fondsenwerving ook de percentages van verdeling van de gelden te vinden.
    http://www.cbf.nl/Instelling-bestedingen/3955/Oxfam-Novib-St

  34. Buitenhof: Rutte over zijn ‘hardwerkende Nederlander’

    Wie bedoelt ‘de premier van alle Nederlanders’ daar eigenlijk mee?

    Rutte is een meester in de gewiekste slaom om de hete brij. Dat bleek zondag weer in een uitzending van Buitenhof waar Clairy Polak hem onder meer aan de tand voelde over zijn voorkeurterm ‘hardwerkende Nederlander’.

    Bij de kritische ondervraging rekt Rutte, die zich overduidelijk niet wil laten vangen, gaandeweg het begrip steeds verder op. Op het laatst lijkt het zelfs alsof onder zijn favoriete term eigenlijk iedereen valt, afgezien van een klein clubje renteniers en een kleine groep onverbeterlijken. Met de eerste groep heeft Rutte er overigens geen problemen mee dat ze, ondanks kostbare opleiding, geen bijdrage leveren aan de zo noodzakelijke opbouw van het land.

    Eenzelfde laveerkunst vertoont de VVD-leider bij het aansluitende onderwerp: de mogelijk mislukte integratie van Turken. Mister Glim wil het alleen hebben over de successen. Dat praat namelijk makkelijker. En makkelijk praten kan hij als geen ander.

    filmpje op www. joop.nl

  35. Buitenhof: Rutte over zijn ‘hardwerkende Nederlander’

    Wie bedoelt ‘de premier van alle Nederlanders’ daar eigenlijk mee?

    Rutte is een meester in de gewiekste slaom om de hete brij. Dat bleek zondag weer in een uitzending van Buitenhof waar Clairy Polak hem onder meer aan de tand voelde over zijn voorkeurterm ‘hardwerkende Nederlander’.

    Bij de kritische ondervraging rekt Rutte, die zich overduidelijk niet wil laten vangen, gaandeweg het begrip steeds verder op. Op het laatst lijkt het zelfs alsof onder zijn favoriete term eigenlijk iedereen valt, afgezien van een klein clubje renteniers en een kleine groep onverbeterlijken. Met de eerste groep heeft Rutte er overigens geen problemen mee dat ze, ondanks kostbare opleiding, geen bijdrage leveren aan de zo noodzakelijke opbouw van het land.

    Eenzelfde laveerkunst vertoont de VVD-leider bij het aansluitende onderwerp: de mogelijk mislukte integratie van Turken. Mister Glim wil het alleen hebben over de successen. Dat praat namelijk makkelijker. En makkelijk praten kan hij als geen ander.

    filmpje op www. joop. nl

  36. Nederlands bedrijf beschuldigd van slavernij-praktijken
    Argentijnse autoriteiten vergelijken omstandigheden met ‘concentratiekamp’
    Het Rotterdamse graanhandelsbedrijf Nidera maakt zich in Argentinië schuldig aan praktijken die volgens de minister van Arbeid grenzen aan ‘misdaden tegen de menselijkheid’. Bij een inval op een plantage van het bedrijf werden 133 arbeiders bevrijd door de politie.

    De Volkskrant opent met de schokkende praktijken van het wereldwijd opererende bedrijf dat in Rotterdam gevestigd is. Nidera is de grootste zaadhandelaar van Argentinië. In december deden de autoriteiten een inval op een plantage van het bedrijf en troffen daar mensonterende omstandigheden aan, schrijft de krant:

    Twee gaten in de grond dienden als toiletten, die slechts werden afgeschermd door een gordijn gemaakt van tassen met het Nidera-logo erop, zo bleek uit het onderzoek.

    Als bad gebruikten werknemers een container voor pesticiden. Ze hadden geen elektriciteit en nauwelijks drinkwater en mochten het terrein niet verlaten. Onder de 133 arbeiders waren 19 minderjarigen. De arbeiders werkten volgens de Argentijnse fiscus illegaal.

    De ‘werknemers’ kregen niet te horen hoeveel ze eigenlijk verdienden. Ze moesten vervolgens exorbitante bedragen afdragen voor ‘kost en inwoning’ zodat er van het loon niets over bleef.

    Een woordvoerder van Nidera doet de zaak af als ‘een lokale kwestie’.

    in De Volkskrant

  37. @ VVD-er interessante posting gister 18:08:
    Moest ff wat streng van start gaan in het beantwoorden. Maar op het eind zijn we het eens…

    Wat is de werkelijkheid!
    ⤢Jouw werkelijkheid
    Het hele zooitje linkse en rechtse politici in de 2e kamer zijn in mijn visie holle vaten. Wat is namelijk hun credo: veel beloven, weinig geven, doen de gekken (burger) in vreugde leven.
    ⤢Weet jij een alternatief voor onze 150 volksvertegenwoordigers en het Kabinet?
    En ja, de waarheid is hard en nooit leuk, hoe je het ook formuleert.
    ⤢Dé waarheid of JOUW waarheid?
    Alle partijen hebben zonder enige vorm van leiderschap en visie dit land laten afglijden tot een criminele staat waar nietsnutten alle steun krijgen van de overheid, ten koste van de werkende mens en de echte hulpbehoevenden.
    ⤢Geen enkele goede leider, nu niet en in het verleden niet? NL is criminele staat vol nietsnutten? Wie zijn de échte hulpbehoevenden en hoe zou je ze willen helpen?
    De moeder Theresa`s van de politiek lullen onzin verhalen, over de werkelijke staat van ons land. Jan met de pet, wordt zowel door de linkse als de rechtse brallers uitgemolken, met huilverhalen en kreten over een ⤽beter Nederland⤝ en ⤽orde op zaken⤝ en andere kretologie.
    Miljarden kan men schrappen op onzin posten die alleen de elite in stand houd.
    ⤢ Eens over het feit dat er veel geluld wordt en weinig gedaan. Maar kun je wat genuanceerder worden over wie Jan met de pet is?
    Als voorbeeld van zinloos geld verspilling ( en ik ben geen cultuurbarbaar) de cultuur bollebozen kopen blijkbaar met verf besmeerde doeken op voor miljarden euro`s.
    ⤢ Geen goede belegging?
    Allemaal belastinggeld om de elite hun ⤽kunstschatten⤝ te mogen laten verzamelen, terwijl de voedselbanken gestaag doorgroeien, en onze ouderen met pyjamadagen en 24 uur luiers worden opgezadeld.
    ⤢ Weet niet of de kunstschattenverzamelaars heel veel met voedselbanken en pyamadagen te maken hebben.
    Dan de veelbesproken ⤽ontwikkelingshulp⤝. Bij iedere politici die dat woord uitspreekt, mogen ze van mij een kaakklem monteren, want als je hulp geeft, moet het woord ⤽ontwikkeling⤝ ook een functie hebben, namelijk een limiet van betalen.
    ⤢Heb soms ook mijn twijfels over de manier waarop ontwikkelingshulp nu verloopt.
    We geven al ongeveer vijftig jaar miljarden aan belastinggeld aan zinloze missie`s, waar geen resultaten van te zien zijn. Is er dan niet één ⤽verlichte⤝ geest in Nederland die aan kan geven hoe dat geld op een effectieve manier besteed kan worden? Of is dat geld het belangrijkste middel om bepaalde personen van de ontelbare hulporganisaties een riant leven te bezorgen?
    ⤢Daarmee heb je wel een aardige punt ⤽effectieve besteding⤝.
    Wat mij betreft, mogen we ook wel eens wat kritischer kijken naar de uitgaven aan Europa, dat de hoge afdracht Nederland zo belangrijk maakt is grote onzin.
    ⤢Altijd kritisch naar Europa kijken (ook bijvoorbeeld naar Brussel en Straatsburg). Maar ook lid blijven van een overkoepelende organisatie als de EG.
    Misschien in uw ogen
    ⤢Zullen we geen ⤽u⤝ meer gebruiken?
    nationalistisch gebral, maar in dit welvarende land zou men eens orde op financiële zaken moeten stellen. De goede ⤽programma punten⤝ van zowel de linkse partijen als de rechtse partijen naast elkaar leggen, ( zonder elkaar de tent uit te vechten ) en te werken aan een land waar men blij is om te leven, zonder rechts en links geleuter.
    ⤢Dat is een mooie afsluiter en dit zou heel mooi zijn: De goede ⤽programma punten⤝ van zowel de linkse partijen als de rechtse partijen naast elkaar leggen, ( zonder elkaar de tent uit te vechten ) en te werken aan een land waar men blij is om te leven, zonder rechts en links geleuter. Maar ik vrees dat de verschillen te groot zijn geworden.
    Zo dat lucht op! Utopie?
    ⤢Hoop dus niet op een utopie maar vrees van wel.

  38. Jottum, we gaan weer LPF’en met de PVV

    Daar gaan we weer mensen, kijken en d’rrrrrrrrr bij zijn, nieuwe ronden nieuwe kansen. Ex-provinciaal-PVV’er Carlo de Bruin trekt vandaag in de Volkskrant een zak met verse poep open om eens lekker mee te smijten in de richting van Geert Wilders & co. Je bent afgewezen kandidaat of je bent het niet en een dreigfax aan jezelf sturen kan altijd nog dus eerst gooien met poep, veel poep. Kom er maar in De Bruin, wat is er aan het handje? “Nou, de PVV heeft mij dus weggestuurd omdat ik moslima’s aan een gesubsidieerde baan help en dat mag niet van Geert. Maar nu zegt Hero Brinkman dat ik ben weggestuurd omdat ik twee keer ben gepakt voor rijden onder invloed, terwijl dat helemaal niet zo is! Eigenlijk is de PVV maar een sneue club, bijna niemand daar heeft echt idealen, het zijn allemaal types op zoek naar prestige en ordinaire baantjesjagers. Nog erger: 99 procent van de PVV’ers is niet eens geïnteresseerd in de strijd tegen de islam. Het is gewoon een club onervaren ja-knikkers.” Tot zover de poep van Carlo de Bruin, ex-kandidaat voor de PVV te Noord-Holland. Wij wachten op de propagandamachine van Hero Brinkman die deze vuige aantijgingen met kracht zal bestrijden. Onze tip: huur Lucassen in om door de brievenbus van De Bruin te pissen. Dat zal hem leren, die dekselse onder invloed rijdende moslimsubsidieerder.

    (Bron:Stijllozen)

  39. Wilders twittert terug
    —————————————————————-
    ⤽Oude politiek is het tegen de wil van 2 van de 3 Nederlanders toch doorzetten van Afghanistan-missie. Net zoals eerder bij de EU-grondwet!⤝
    (Geert Wilders op Twitter, @geertwilderspvv)
    —————————————————————–
    Het moet gezegd: het was aardig gevonden dat premier Rutte gedoogpartner Wilders zondag verweet oude politiek te bedrijven nadat Wilders een nieuwe missie naar Afghanistan ??de grootste blunder tot nu toe van het kabinet?? had genoemd en had gesuggereerd om zo??n omstreden beslissing niet vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen te laten vallen. Maar nog dezelfde middag twitterde Wilders dus terug ?? deze gedoogpartner laat zich niets gezeggen, door niemand.

    Nederland heeft sinds het kabinet Den Uyl (waarin overigens wel christelijke ministers zaten) geen minderheidskabinet gehad, dus weinig ervaring met zo??n constructie. Scandinavische ervaringen (waar Wilders zich eerder al goed van op de hoogte had gesteld) wijzen erop dat zo??n kabinet juist goed uitpakt voor de gedogende partner. Dus Wilders gaat z??n mond echt niet houden. Nee, saai gaat het niet worden deze regeerperiode.

  40. Tweet van de dag
    zo 16 januari 2011

    Prima bijeenkomst Brakke Grond. Nou doorpakken en mouwen opstropen. Op naar studentenprotest a.s. vrijdag. BE THERE

    Emile Roemer

  41. Nederland voert wapens door naar omstreden bestemmingen

    Wapendoorvoer vindt plaats zonder controle, omdat deze al door bondgenoten gedaan zou zijn
    Wapens en munities die via Nederland worden doorgevoerd worden vrijwel nooit gecontroleerd. Nederland wil de controle die door bondgenoten eerder is uitgevoerd niet over doen. Hierdoor gebeurt het meer dan eens dat wapens en munities in handen komen van omstreden landen. De Campagne tegen de Wapenhandel stelt dat indien Nederland de wapens en munities wel zou toetsen aan de exportcriteria, ze geen Nederlandse vergunning zouden krijgen.

    In een rapport dat vandaag gepubliceerd wordt stelt de Campagne tegen de Wapenhandel dat 98 procent van de doorvoer niet wordt gecontroleerd. Vrachten worden zo vanuit bevriende landen, zoals EU-lidstaten, NAVO-bondgenoten, Zwitserland, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan, doorgevoerd naar omstreden bestemmingen.

    Als voorbeeld geeft de Campagne tegen de Wapenhandel een vracht met twintigduizend Tjechische machinegeweren. Deze werd in 2008 vanuit de Rotterdamse haven naar Sri Lanka vervoerd vlak voor de burgeroorlog in het land.

    De CtW vindt het kwalijk dat Nederland geen eigen toetsing uitvoert. De Verenigde Staten en Duitsland doen dit namelijk wel. CtW:

    Waar Nederland als exporteur van vuurwapens en munitie een zeer kleine rol speelt, is het als doorvoerland w?l een grote speler, met Schiphol en de Rotterdamse haven als grote Europese knooppunten. In minder dan een jaar tijd werd in Rotterdam 255 miljoen stuks Russische vuurwapenmunitie voor de particuliere Amerikaanse markt overgeslagen, net als tienduizenden machinegeweren uit verschillende Oost-Europese landen.

    De Volkskrant: ‘Nederland laat wapendoorvoer ongemoeid’

    Genoten van Maarten van Rossem op het eind van de aardige rubriek “Brandpunt”. O.a. deze mooie volzin:

    “Ga z?lf denken mensen!”. En: “NL heeft max. 16% aan populistische stemmers gekend (onder Fortuyn)”.

  42. Nationale ombudsman start onderzoek preventief fouilleren
    Onderzocht wordt vooral hoe de politie mensen selecteert bij het fouilleren
    De Nationale ombudsman is samen met de ombudsmannen van Rotterdam en Amsterdam een onderzoek gestart naar de manier waarop de politie preventief fouilleert.

    Op de website van de ombudsman kan iedereen zijn positieve en negatieve ervaringen met preventief fouilleren melden. Volgens de Nationale ombudsman moeten gemeenten, politie en justitie aandacht geven aan de manier waarop het preventief fouilleren wordt uitgevoerd.

    Wanneer er bijvoorbeeld grote evenementen plaatsvinden waar er kans is op ongeregeldheden, kan een burgemeester een veiligheidsrisico gebied uitroepen. Daar mag de politie dan controleren op wapenbezit. Preventief fouilleren zou een positieve bijdrage moeten leveren aan het veiligheidsgevoel. De Nationale ombudsman onderzoekt nu de manier waarop het fouilleren wordt uitgevoerd. Zo is een vraag bijvoorbeeld hoe de politie de mensen selecteert bij het fouilleren.

  43. Wikileaks krijgt namen van 2000 beroemde en vermogende belastingontduikers

    Een Zwitserse ex-bankier, Rudof Eimer, geeft vandaag de namen van bijna 2.000 beroemde en rijke belastingontduikers aan Wikileaks, meldde The Observer gisteren. De gegevens zouden afkomstig zijn van Julius B?r bank en twee andere financiële instellingen. Ze gaan over handelingen gedaan tussen 1990 tot 2009, waarbij multinationals en hedgefondsen betrokken zouden zijn evenals bekende namen, waar onder 40 politici.
    Elmer was directeur van de Julius B?r bank op de Caymaneilanden, en schond drie jaar geleden het bankgeheim door documenten te overhandigen aan Wikileaks. Daarvoor staat hij woensdag terecht in Z?rich.
    De Zwitser zegt naar Wikileaks te zijn gestapt omdat de betrokken banken zijn klachten niet serieus namen. Ook de Zwitserse gerechtelijke instanties ondernamen geen stappen.

    Bron: The Observer

    :D:D:D Aanpakken die schoften.

  44. Plannen kabinet aanpak scheefwonen niet haalbaar

    Aanpak met één jaar uitgesteld—
    Het plan van het kabinet om huurders van sociale huurwoningen met een te hoog inkomen, zogenoemde scheefwoners, dit jaar nog aan te pakken, is tijdelijk van de baan. Het kabinet wilde scheefwonen dit jaar nog bestraffen, maar moet noodgedwongen de plannen vooruit schuiven. Reden hiervoor: de Huurwet kan niet op tijd aangepast worden.

    Het kabinet wil de huren van scheefwoners, naast de inflatie, jaarlijks ook nog met vijf procent verhogen. Een hogere huur zou scheefwoners uit de sociale huurwoningen moeten drijven, waardoor deze woningen weer vrij komen voor mensen met een lager inkomen.

    Het kabinet wilde de eerste verhoging op 1 juli laten ingaan maar moet nu pas op de plaats maken. Allereerst moet de Huurwet worden aangepast en dat zal niet lukken voor die datum.

    NOS: Aanpak scheefwonen jaar uitgesteld zie http://www.nos.nl

  45. Dick.

    Tuurlijk wordt het een jaar uitgesteld, omdat de hele wonigsector vorige week heeft aangegeven dat het gevreesde H woord ,geen taboe meer moet zijn. En dit rechtse kabinet wil zijn eigen heilige huisje niet aanpakken.:o

  46. Vanochtend op radio 1 in Delft zijn ze al ruim anderhalf jaar met zo’n project bezig en nog niemand is gaan kopen die boven de inkomens grens zat. Blijkt dus niet te werken.

  47. Derk, zou kunnen moet je ff nakijken. Misschien heeft de NOS meer info? Of de bron van Welingelichte kringen.

    Idd Zwolse eigen belang/eigen bezit/eigen leven gaat helaas voor alles. Alles draait bij die tunnelvisionairs om veel geld, status, aanzien en macht maar vooral om hun eigen ego.

    Eetze!

  48. PVDA Zwolle.

    Starterswoningen. Opbouwen of afbouwen?
    Locatie. De Hetebrij, Nieuwe Markt 9 Zwolle.

    Op 26 januarie organiseert de PVDA onder leiding van Frankwin Mussche een discussieavond in Cafe De Hetebrij.
    Het onderwerp is de starterswoningen, hoe moeten we daar in Zwolle mee omgaan?
    Moeten we bijvoorbeeld doorgaan met het bouwen van nieuwe goedkope woningen? Of de leegstand van oudere woningen juist tegengaan?

    Eddy Veenstra (directeur SWS) Gerwout Hovenberg (directeur Ten Hag Makelaars) en tweede Kamerlid Jacques Monasch gaan hierover met elkaar in debat. Ook komen starters op de huizenmarkt aan het woord over de problemen waar zij tegen aan lopen.

    U bent van harte uitgenodigd deze discussieavond bij te wonen.

    Met vriendelijke groet.

    Namens de Gemeenteraadsfractie.

    Frankwin Mussche.

  49. Ja die ? hafd er niet moeten staan maar dacht dat jij er ook wel van op de hoogte was.

    Kijk eigen kiezers gaan nu tegen je demonstreren,

    Medewerkers van de RET, HTM en het GVB gaan vanavond demonstreren bij een partijbijeenkomst van de Partij Voor de Vrijheid in Rotterdam.

    De OV-medewerkers zijn boos op de PVV, omdat de partij toch heeft ingestemd met de aanbesteding van openbaar vervoer. Eerder had de PVV zich nog hiertegen uitgesproken, aldus RTV Rijnmond. PVV’er Richard de Mos zei oktober vorig jaar dat hij als Haags raadslid tegen de aanbesteding is, maar als Kamerlid vóór omdat hij zich aan de afspraken in het gedoogakkoord moet houden.

    De medewerkers van de OV-bedrijven zijn bang dat er banen verdwijnen door de aanbesteding en dat de dienstverlening achteruit gaat.

  50. @ Zwolse, goede locatie 😀 Starters hebben nu in elk geval een mooie lage hypotheek. In onze tijd was er ook nog een rijkssubside. Premie A-C volgens mij. Dat was een mooie stimulans.

  51. Ow Derk 13.30 wist ik ook niet

    De OV-medewerkers zijn boos op de PVV, omdat de partij toch heeft ingestemd met de aanbesteding van openbaar vervoer. Eerder had de PVV zich nog hiertegen uitgesproken

  52. Studenten barricades op tegen bezuinigingen

    Ruim tienduizend aanmeldingen voor slotbetoging op het Malieveld… 72-urige protestmarathon in Utrecht van start… Ook docenten, hoogleraren en politici voegen zich bij acties tegen bezuinigingen in hoger onderwijs… Universiteiten en hogescholen geven tentamenvrij…
    Studenten lopen deze hele week warm voor het grote protest aanstaande vrijdag op het Malieveld in Den Haag tegen de kabinetsplannen voor het hoger onderwijs. De Studentenvakbond LSVb zegt dat ruim 10.000 studenten zich hebben aangemeld voor de slotdemonstratie. Dat meldt het RTL Nieuws. De studenten gaan samen met docenten, politici en hoogleraren betogen tegen de kabinetsplannen om te bezuinigen in het onderwijs. Ook zijn ze tegen de boetes die langstudeerders krijgen.

    De studenten betogen samen met docenten, politici en hoogleraren tegen de geplande bezuinigen in het onderwijs. Ook zijn ze tegen de boetes die langstudeerders krijgen. In aanloop naar de manifestatie is een 72-urige protestmarathon begonnen. Studenten in Utrecht beten het spits af, vervolgens is er een marathon in Groningen en daarna in Amsterdam. Dat meldt RTL.

    Bij de Volkskrant zijn de protesten live te volgen. De krant schrijft ook dat veel universiteiten en hogescholen hun studenten vrijdag collegevrij hebben gegeven, zodat ze naar het Malieveld in Den Haag kunnen. Meerdere instellingen hebben bussen geregeld voor de studenten.

    Volkskrant

  53. Lees steeds vaker dit soort berichten: “de moordaanslag op die Pakistaanse gouverneur, kan indirect leiden tot een aanslag in Europa. Niet Afganistan, maar Pakistan, (met zijn nucleaire wapens, instabiele regering en terreurorganisaties) is het probleem!”

    uit een column van Twan Huys.

  54. Nederland ‘rooft’ Belgische organen

    Belgische patiënten op wachtlijsten sterven omdat ze niet aan de beurt komen
    Ieder jaar gaan er zo??n twintig Nederlanders naar Vlaanderen voor een nieuw orgaan. Hierdoor worden de Belgische wachtlijsten verlengd en sterven er ieder jaar Belgische patiënten terwijl ze op de wachtlijst staan.

    ‘Nederlandse patiënten komen naar België om de strenge criteria en lange wachtlijsten in eigen land te omzeilen. Nederland heeft minder orgaandonoren dan België’, aldus de Vlaamse krant de Standaard.

    Nederland en België maken deel uit van Eurotransplant, een organisatie die alle gegevens over beschikbare organen centraliseert. Bij deze centralisatie gaat het volgens oud-senator Patrik Vankrunkelsven juist mis. Eurotransplant moet erop toezien dat het aantal gegeven organen min of meer in evenwicht is met het aantal organen dat een land ontvangt.

    Vankrunkelsven:

    ‘Maar voor België is dat evenwicht ernstig verstoord [??] Ons land levert in realiteit meer organen dan het krijgt, omdat Nederlandse patiënten die op onze wachtlijsten staan, worden opgenomen als “Belgische transplantatie”. Dat vertekent het beeld.’

  55. Soo (uit Zwolse’s link)

    De Joint Strike Fighter (JSF) kost Nederland minimaal 59,7 miljoen euro per stuk. In 2009 werd uitgegaan van een stuksprijs van 47,4 miljoen euro. Dat heeft minister van Defensie Hans Hillen geantwoord op vragen uit de Tweede Kamer.

    12.300.000,= euro meer voor een (vernietigings)wapen :o:o:o

  56. Dick.

    Wil je niet ontmoedigen maar je duikt onder de prijs.:o:o:o

    ⤽De vorige bepaling kwam vorig jaar, maar werd al opgetekend in 2009. Hoewel kabinet-Rutte de beslissing over de aanschaf van de JSF heeft doorgeschoven naar het volgende kabinet, is het interessant wat de Kamer gaat doen met het voornemen om twee testtoestellen te kopen. Die prototypes gaan per stuk veel meer kosten dan de 59,7 miljoen. Dan moet je toch rekening houden met de werkelijke aanschafprijs van 100 miljoen per stuk.⤝

  57. En we weten nog niet eens wat de max aantal vlieguren zijn van die JSF

    F16 wil nog wel hoor;

    De meeste F-16’s uit de huidige vloot zijn in 1984 of daarna aangeschaft. Defensie hanteert een levensduur van zesduizend vlieguren. Per jaar wordt er tussen de 130 en 177 uur mee gevlogen, dat is ongeveer drie uur per week. Zodoende wordt het aantal van zesduizend vlieguren bij lange na niet gehaald. Volgens Kreemers moeten de eerste F-16’s die nu dienst doen tussen 2020 en 2025 worden vervangen.

    Mogelijk kunnen de F-16’s nog langer vliegen. Bij de aanschaf ging de krijgsmacht nog uit van een levensduur van achtduizend uren. Vanwege de toename van het aantal taken dat de gevechtsvliegtuigen kregen en het grotere gewicht dat de toestellen hierdoor kregen, werd dit bijgesteld naar zesduizend.

  58. Job was gisteren toch niet de beste
    http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren/286763/Job-Cohen-steekt-bleek-af-bij-andere-partijleiders.htm

    maar hij kan wel goed poppenkast spelen

    Assendorper.

    Je gooit elke keer wel proefballonnetjes op,maar als jou gevraagd wordt om iets te onderbouwen ben je niet thuis,heb je vorige week 2x iets proberen uit te leggen,je was weer niet thuis.Dus bij deze kan ik aannemen dat je naief bent,en het niet kunt weerleggen?

    Beetje sneu dat je geen eigen visie hebt en je moet beroepen op andermans uitspraken.

  59. @Zwolse, de afgelopen dagen ben ik inderdaad weinig thuis geweest. Die reacties van jou heb ik wel gelezen maar ik hoef toch niet overal op te rageren? En toch blijf ik erbij dat als Bos om was gegaan de overige PvdA’ers zich achter hem hadden geschaard. Ben niet de enige die er zo over denkt. Laat mij maar lekker naief zijn, maar ben niet zo naief om op de PvdA te stemmen.

  60. Assendorper.

    Ik ben gelukkig dat ik met verstand kan en mag kiezen,

    Zou mij erg ongelukkig voelen als ik alleen maar naief een ander zou moeten napraten.
    Zoiets heet eigenwaarde,wist je dat?

  61. @Zwolse, ik heb die manifestatie van gisteren niet gevolgd en kan er dus niet over oordelen. Maar ik mag hier toch wel een linkje plaatsen naar het commentaar van Eric Vrijsen?

    Vond die poppenkastfoto van Job wel leuk, jij niet? Hij staat er fraai op. 😀

  62. @1stcobra, 18.00 uur journaal: Blijkt uit ‘gelekte’ documenten die openbaar zijn feworden via wiki-leaks dat Nederland zijn plaats in de G20 top te danken had aan de participatie in de bezettingsmacht in Uruzgan.

  63. Zo zijn die jongens er naar toe gezonden Niets aan de hand hoor;
    De veiligheidssituatie in de Afghaanse provincie Uruzgan was, vlak voor de start van de Nederlandse missie in 2006, veel ernstiger dan eerder bekend. Volgens de Amerikaanse ambassade in Kabul was de toestand zelfs “kritiek”. Dat meldt NRC op basis van de door de krant verkregen cables.

    Task Force Uruzgan is tot augustus 2010 actief geweest in Uruzgan. De missie kostte het leven aan 25 Nederlandse militairen, vele tientallen raakten gewond. Het kabinet benadrukte dat de missie risicovol was, maar zich richtte op stabilisatie en wederopbouw. Uit de diplomatieke berichten blijkt echter dat men wist dat de veiligheidssituatie kritiek was. Talibaanstrijders organiseerden zich op dat moment niet meer in kleine groepjes, maar in “grotere verbanden in de grotere steden”, aldus de Amerikanen.

    De cables werpen een nieuwe blik op de politie besluitvorming rond de missie. Regeringspartij D66 weigerde namelijk in te stemmen. Hierdoor kon de missie enkel doorgaan door de steun van oppositiepartij PvdA. Ook VVD-minister Kamp blijkt echter geschrokken te zijn door de risico’s. Kamp zou “grote persoonlijk bezwaren” hebben gehad, blijkt uit de cables.

  64. Politieke Barometer Synovate: vvd 36 (+5) pvv 28 (+4) cda 17 (-4) pvda 23 (-7) sp 14 (-1) d66 11 (+1) gl 11 (+1) cu 5 sgp 2 dieren 2 (+1 zetel over)

  65. @ Dame, 9:39 is een 2spraak van mij met VVD-er. Jij linkt (om 18:38) met name een stuk over het regeren van de PVV? Zie geen verband. Gelinkte site spreekt me ook niet aan.

  66. @ Dame, wartaal over Alle linkse socialisten van Groenlinks tot aan het CDA 😮 NL = criminele staat waar nietsnutten alle steun krijgen van de overheid . Dan “de grootste reden”…. Er valt genoeg miljarden te schrappen op posten die totaal onzin zijn en alleen de elite in stand houd. Over hongernegers en alles ten koste van hun eigen volk . Zucht….Kunst en Cultuur is 6x nixxx maar identiteit mag wel gerelateerd worden aan cultuur?

    Kan nixxx met zoveel onzin.

  67. GroenLinks en PvdA komen nader tot elkaar
    Partijen gaan de meeste lijstverbindingen aan bij de provinciale verkiezingen
    GroenLinks en de PvdA gaan bij de provinciale verkiezingen van 2 maart de meeste lijstverbindingen aan. GroenLinks kiest voor een lijstverbinding in elf van de twaalf provincies. De Partij van de Arbeid gaat tien lijstverbindingen aan.

    Om ervoor te zorgen dat VVD, CDA en PVV geen meerderheid krijgen in de Eerste Kamer is het voor de oppositiepartijen van groot belang samen te werken. Al geruime tijd wordt er opgeroepen tot een linkse samenwerking.

    GroenLinks en de PvdA geven gehoor aan deze oproep door in zes provincies met elkaar een lijstverbinding aan te gaan. In twee provincies werken de partijen samen met D66 en in twee andere met de Partij van de Dieren. In Flevoland is er alleen een lijstverbinding tussen GroenLinks en D66.

    Opvallend is dat de SP geen enkele lijstverbinding is aangegaan. Partijsecretaris Hans van Heijningen verklaart: ‘Wij hebben onze eigen standpunten in de provincies.’

    De kabinetspartijen CDA en VVD gaan in geen enkele provincie een lijstverbinding aan. Een dergelijke samenwerking kan bij de verdeling van restzetels van groot belang zijn. ‘We zien het heel pragmatisch: het is belangrijk dat de reststemmen in het linkse kamp belanden’, aldus Evert van Schoonhoven van het partijbureau van GroenLinks.

  68. Johan Driessen (PVV) is “een jong broekie van 37 jaar die denkt de

    Het heeft er tot op het laatst om gespannen of de Drentse PVV aan de statenverkiezingen mee zou kunnen doen. De PVV, die met 50 tot 60 vrijwilligers aan het avontuur begon, leverde uiteindelijk een lijst in met slechts elf kandidaten.
    Door een collectief gevoelde weerzin tegen de landelijke coördinator, het Kamerlid Johan Driessen, haakten velen af.

    Eén van hen, het Emmer raadslid voor de Drentse Ouderen Partij (DOP) Ton Schoo, neemt geen blad voor de mond. Hij bezocht samen met zo’n 50 andere kandidaten een aantal bijeenkomsten in Drenthe, onder leiding van PVV-kamerleden Wim Kortenhoeven en Johan Driessen. Schoo: “Kortenhoeven niets mis mee, maar Driessen schoffeerde mensen. Een advocaat, een jong broekie van 37 jaar die denkt de hele wereld te kennen. Hij opereerde ook heel zelfstandig en als je iets te vragen had, was hij heel kortaf. Ik had het gevoel dat ze niet op zoek naar kennis waren”
    Volgens Schoo kan de PVV uiteindelijk door Driessens gedrag maar zo’n uiterst dunne lijst presenteren.

    Bronnen: Emmen Nu, Dagblad van het Noorden

  69. WikiLeaks onthult gekonkel rond Afghanistan-missie

    VVD-minister Kamp verzweeg oorlogssituatie ?? Nederlandse topambtenaar misleidde PvdA-leider Bos

    Uit Amerikaanse diplomatieke berichten uit het WikiLeaks-archief blijkt dat de moeizame besluitvorming rond Afghanistan gepaard is gegaan met listige praktijken om Nederlandse militairen naar Uruzgan te krijgen.

    NRC Handelsblad en RTL Nieuws onthullen dat de situatie in Uruzgan bij aanvang van de missie helemaal niet zo ‘rustig’ was als het Nederlandse parlement kreeg voorgespiegeld. Terwijl coalitiepartijen in 2006 CDA en VVD verzekerden dat het puur ging om een ‘wederopbouw-missie’ en zo de PvdA overhaalden het plan te steunen, wist het kabinet dat de situatie ter plekke zeer risicovol was.

    NRC Handelsblad schrijft:

    Uit de diplomatieke berichten van de Amerikaanse ambassade in Kabul blijkt dat Uruzgan in het voorjaar van 2006 onder de voet dreigde te worden gelopen door de Talibaan. (??) Uit berichten van de Amerikaanse ambassade in Den Haag blijkt dat ook VVD-minister Kamp terugschrok voor de risico??s van de missie in Uruzgan. In november 2005 meldde een hoge Nederlandse ambtenaar aan de VS dat Kamp ⤸grote persoonlijke bezwaren⤝ had tegen de missie na het lezen van een veiligheidsanalyse van de militaire inlichtingendienst.

    Terwijl de Kamer werd voorgehouden dat Uruzgan geen oorlogszone was, dreigde het gebied begin 2006 compleet veroverd te worden door de Taliban.

    Inmiddels is door WikiLeaks ook duidelijk geworden dat een Nederlandse topambtenaar de Amerikanen heeft geadviseerd over het onder druk zetten van vice-premier Bos. De PvdA-leider wilde zeer tegen de zin van het CDA niet instemmen met verlenging van de missie in Uruzgan. De betrokken ambtenaar is door het nieuwe kabinet inmiddels gepromoveerd naar een toppositie bij de Europese Unie. De PvdA ziet de promotie als beloning. Tweede Kamerlid Frans Timmermans wil een debat.

    De NOS schrijft:

    Timmermans is kwaad over de handelwijze van de ambtenaar. Hij vindt dat de ambtenaar zich niet loyaal heeft opgesteld aan het kabinet. “De ambtenaar werkte ook voor minister Bos, de vicepremier”, zegt Timmermans. “Het komt erop neer dat hij probeerde via oneigenlijke middelen collega’s onderuit te halen.”

  70. Mossad luistert Europese staatshoofden in Brussel af

    En komt er door Belgische onbekwaamheid ongestraft mee weg
    Van 1995 tot 2003 heeft de Israëlische geheime dienst Mossad Europese staatshoofden afgeluisterd. Gesprekken van Britse, Spaanse, Franse, Duitse en Oostenrijkse staatshoofden zijn afgetapt en opgenomen. Door onbekwaamheid van de Staatsveiligheid komt Mossad er nu mee weg.

    Het Comité I, de instelling die de inlichtingendiensten controleert, meldt in een vrijgekomen rapport dat de Mossad verantwoordelijk is voor de afluisterpraktijken in Brussel. Volgens het Comité zijn de zwarte dozen die aangetroffen zijn in het Justus Lipsiusgebouw, de zetel van de Europese Raad in Brussel, daar door de Israëlische geheime dienst geplaatst.

    Doordat ‘de Staatsveiligheid zo terughoudend is geweest om meer toelichting te geven bij de zaak en zo lang gewacht heeft om essentiële documenten te bezorgen’ heeft het federaal parket haar onderzoek niet kunnen afronden. Mede hierdoor heeft het besloten niemand meer te vervolgen, aldus het Comité I.

    Het rapport stelt:

    ‘De Staatsveiligheid heeft in deze zaak geen blijk gegeven van volledige efficiëntie [??] Blijkbaar is deze zaak op vrij informele en nogal ordeloze wijze behandeld, zonder gestructureerd actieplan. Terwijl ten minste zeven secties bij dit dossier betrokken waren, blijkt niemand bij de Staatsveiligheid zich werkelijk te hebben belast met de coördinatie en de opvolging van de evolutie van dit dossier.’

    (Bron: wederom Joop .nl)

  71. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat negeren of keihard debatteren op inhoud met de PVV het beste is. Het posten van een enorme hoeveelheid berichten over de PVV begint hier bijna op spam te lijken 😀

  72. Stadshagenees.

    Debateren met de PVV? Heb gisteren nog prachtig staaltje gezien van een PVVer Carlo de Bruin bij P&W mijn hemel ,die dacht ook een stuiver in het zakje te doen,maar werdt op kinderlijk,maar wel subliem door Bart Chabot in het strafhoekje gezet.(met de uitspraak,kort en bondig.nee want je was nog bezig met je subsidieaanvraag).En als sluitstuk nog ff een twittertje van Hero Brinkman dat die Carlo de Bruin een leugenaar is.

  73. Tweet van de dag

    di 18 januari 2011
    Op andere terreinen klagen we weer volop over ‘geringe pakkans’… Maar in het verkeer moet de politie dan ineens de andere kant opkijken.

    Peter R. de Vries

  74. ‘Geen landelijke namen bij lokale verkiezingen’

    Onderzoek wijst uit dat landelijke trends de lokale verkiezingen bepaalt
    Onderzoekers van de Universiteit van Tilburg concluderen in een studie naar de achtergronden van het stemgedrag bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen dat landelijke partijen bij lokale verkiezingen niet langer onder de eigen naam mogen deelnemen. Reden hiervoor is dat landelijke kwesties een te grote rol spelen bij de lokale verkiezingen.

    De onderzoekers werkten in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze concluderen: ‘Lokale oordelen over het optreden van partijen en politici spelen een veel kleinere rol.’

    Er zou een experiment moeten komen op lokaal niveau met een districtenstelsel, aldus de onderzoekers.

    Zie Trouw: ‘Geen landelijke partijen in gemeenteraad’ (van www .joop. nl)
    ————
    Ook geen landelijke politici? Dus ik hoef dit keer geen Opstelten aan de deur te verwachten die absoluut niet op de hoogte is…..mooi!

  75. Leers moet terug naar zijn eigen land: Limburg

    Gerd Leers moet stoppen met opzoeken van de uiterste grenzen van de wet bij het terug (willen) sturen van asielzoekers.

    Gisteren in de Volkskrant verwoordde Kader Abdolah mijn gedachten over Leers mooier dan ik het zelf waarschijnlijk ooit zal kunnen. (Abdolah is een vluchteling, nota bene.) Hoe kan Leers voor het oog van Nederland verandert zijn van die aimabele burgemeester van Maastricht in een hardvochtig machtspoliticus die geen enkel middel schuwt om uitgeprocedeerde asielzoekers ??te stimuleren om het land te verlaten??.

    Vroeger was hij voor een ruimhartig asielbeleid en tegenwoordig probeert hij een moeder van haar kinderen gescheiden te houden en haar zo te dwingen terug te keren naar Angola. Gelukkig zijn er competente rechters die dit soort ongein niet toleren. Het meest tenenkrommend was nog wel hoe Leers afgelopen week bij Pauw en Witteman zijn beleid namens Rutte-1 verdedigde. Die mensen die komen hier namelijk alleen maar om te profiteren van onze voorzieningen en als we niet oppassen herkennen onze kleinkinderen Nederland straks niet meer, bezwoer Leers P&W.

    Bovendien is het niet zijn schuld dat hij die moeder van haar kinderen moet scheiden, ze wil helemaal niet weg. Het is haar verantwoordelijkheid, niets maar dan ook niets zei hij over de verantwoordelijkheid van de overheid. Die mevrouw is hier al vanaf 2001, dat zij eindeloos is beroep gaat lijkt me nogal logisch. Wie wil er nou terug naar Angola en twee van haar kinderen zijn ook nog hier geboren. Dat het negen jaar kan duren worden ligt niet aan degene die gebruik maakt van de regels, maar aan de regels zelf.

    Ondertussen gaat Leers ook nog in cassatie tegen de uitspraak van de rechtbank dat hij geen uitgeprocedeerde gezinnen met kinderen op straat mag zetten. Ja, erg menslievend die christenen. Maar gelukkig laat hij die arme doodzieke Abiram en zijn moeder wel blijven. Kan hij laten zien dat hij het hart echt echt wel op de goede plaats heeft. Leers, ga alsjeblieft lekker terug naar je eigen land: Limburg, of liever nog rot op naar Angola.
    ===========
    Van Sargasso.nl (door H.I.)
    Helemaal eens zeker over Kader Abdolah. Al had ie hier:

    Ja, erg menslievend die christenen

    niet alle Christenen over 1 kam moeten scheren.
    Leers lijkt een speelbal van Geert. Dit heeft nixxx met het barmhartige van een Christen te maken, volgens mij.

  76. Inderdaad Zwolse volgens mij is het nieuwe kabinet net begonnen met werken of beter gezegd aangezet tot werken. Gisteren 1 vandaag gezien?

  77. En diezelfde Tweede Kamer vindt het raar dat politiemensen op straat en in hun vrije tijd lastig gevallen worden door gajes wat zich niet weet te gedragen. De omgekeerde wereld. Ze moeten achter de agenten en andere hulpverleners gaan staan en stoppen met het bekritiseren van de politie. Die mensen doen gewoon hun werk en dat zich ik ook als ik ikzelf een bekeuring krijg. Vaak worden deze mensen nog eens onderbetaald ook!

  78. Het CDA is zijn Christelijke en Sociale gezicht allang kwijt, met dank aan het komische duo Verhagen en Bleeker (in te huren voor al uw feesten en partijen!).

  79. Verhagen en Bleeker
    voor hypocrisie staan wij zeker
    Naar Wilders geven wij acht
    Zo komen wij aan de macht!

    Een verscheurde achterban
    doet ons niets aan
    Julie luisteren maar naar mij
    Zodat we naar buiten kunnen brengen we staan zij aan zij

    Ondanks manipulatie op het congres
    Lezen wij, jullie leden de les

    Derk 18-1-2011

  80. Humor in de Tweede Kamer:

    PVV stemt op Cohen DEN HAAG – De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft bij een stemming over de verlenging van de termijn van de Nationale ombudsman Brenninkmeijer ‘voor de grap’ op PvdA-leider Job Cohen gestemd. “Cohen kan meer voor de mensen betekenen als Nationale ombudsman dan als PvdA-leider’, lichtte PVV-voorman Geert Wilders toe.
    (…)
    Cohen reageerde laconiek op de actie van de PVV. “Ik vrees dat dit de laatste keer is dat Wilders op mij heeft gestemd.”

    Nu ja, toch een bewijs dat PVV-ers niet altíjd boos en verontwaardigd zijn, zullen we maar denken, maar met serieuze politiek heeft het natuurlijk weinig te maken.

  81. Dame.

    Heb het vanmiddag gezien,het cynisme droop er vanaf.Net als later in de andere zaal het debat begon met Hero Brinkman als voorzitter over het emigratiebeleid met oa Gerd Leers en Opstelten.

  82. Bericht door dick, op 18 januari 2011 om 12:00
    De Pers: 1/3 van het geld van Noord-Korea gaat naar Defensie.

    Dan moet je wel heel bang zijn als je zoveel aandacht aan je verdediging besteedt.

    Onbegrijpelijk dick, dat daar zo veel geld naar Defensie gaat. Ze kunnen in dat land Defensie beter afschaffen en de bevolking wat meer te eten gaan geven. Snap ook niet dat die bevolking dat allemaal nog pikt.

  83. Bericht door Zwolse, op 18 januari 2011 om 13:10
    Waar heb ik dat toch eerder gelezen dat bepaalde groepen in apparte vertrekken geplaats werden.

    Bij de Nederlandse Spoorwegen misschien? Daar had je vroeger wachtkamer eerste, tweede en derde klas.

  84. Nu je het zegt assendörper, dat was echt zo. Maar wat mij toen opviel was dat bepaalde groepen zelf hun eigen vertrekken op zochten. Gelijk nu.

  85. Derk.

    Die keuze had je wel,je kocht je kaartje wat je kon of wilde betalen,net zoals ik nu de keuze heb een treinkaartje te kopen 1e of 2e klasse.
    Maar ik vind dit alles niet zo relevant,daar vind ik de link waaraan ik dat refereerde te ernstig om dat te vergelijken met wachtkamers.

  86. Zwolse er is onderdak, stroom, water en warmte en zelfs eten en zakgeld hoezo sober? En ze hebben privacy kom eens kijken hier over de sluis bij kampen zo slecht zijn die wachtkamers nog niet hoor.

  87. Derk.

    Niet zomaar iets zeggen,de centra s moeten nog opgezet worden,dus er is geen vergelijkingsmateriaal.

    Het enigste wat helder is ,dat ze de kinderen niet kunnen onthouden van school,verder zal alles beperkt worden,zelfs hun bewegings vrijheid.

  88. Is er al wel over de sluis bij Kampen, apart gedeelte daar blijven de houten chalets staan terwijl andere worden gesloopt voor stenen huisjes.

  89. Een niet erg snuggere opmerking,voor die klasse wachtkamers had je ZELF de keuze welke je nemen wou.

    Nou Zwolse, daar had mijn vader je aardige verhalen over kunnen vertellen. Het was vroeger echt niet de bedoeling dat Jan met de pet (of dienstplichtigen) eerste klas ging zitten – als ie het al had kúnnen betalen.
    Ik ben het wel met je eens dat het niet valt te vergelijken met het leven in een vertrekcentrum. Dat heeft meer weg van een gevangenis. Triest, zeker als er kinderen bij zijn betrokken.

  90. Derk.

    De regel is helemaal nog niet in werking,zal eerst door het Europese hof heen moeten,wat ik van ganser harte hoop dat het terug gefloten wordt.De centra die die momenteel in gebruik zijn ,vallen nog onder de huidige wetgeving.

  91. Dame.
    Ik bedoel er alleen maar mee te zeggen dat het geen wettig verbod was ,dat Jan met de pet 1e 2e of 3e klasse moest zitten.

    Het is in de verste verte niet vergelijkbaar met de regelgeving die nu in de maak is,waar wel een verbod op gaat rusten,voor een bepaalde groep.En dat is in mijn ogen onacceptabel.

  92. Derk.

    Maar daar mag de regelgeving van het beperken van bewegingsvrijheid nog niet van pas zijn.

    Dan ligt het nog bij de admin,heb de bevestiging gekregen dat de mail succelvol verzonden is.

  93. Jaarrapport 2010 Amnesty International

    According to government figures, thousands of irregular migrants and asylum-seekers were taken into immigration detention centres during the year and held on a remand regime. Those detained included vulnerable individuals, such as trafficking and torture
    survivors, with little consideration given to alternatives to detention. Even unaccompanied minors, whom the government asserted had no legitimate claim to remain or reside in the Netherlands, continued to be
    detained.
    Some people whose immigration detention began in 2008 were held for more than 12 months, as Dutch law provides no maximum time limit on immigration detention.

    Daar worden mensen met een hart niet vrolijk van.:(

  94. Ik vind het trouwens belachelijk dat die huisjes gesloopt worden en afgevoerd als afval. Het is systeembouw dus makkelijk te demonteren en ergens anders weer op te bouwen. Ze hadden ze makkelijk kunnen verkopen, werden ze gratis afgebroken en verdienden ze er ook nog wat aan. maarja opvang van assielzoekers moet gewoon geld kosten.

  95. Assie, lijkt het niet op Zwols? 😉
    Geen letterlijk vertaling:
    “Volgens overheidsgegevens zijn duizenden illegale migranten en asielzoekers langer dan een jaar in detentiecentra opgenomen en worden daar in hechtenis gehouden. Onder deze gedetineerden zijn kwetsbare individuen, zoals slachtoffers van mensenhandel en gemartelden. Er wordt weinig moeite gedaan voor alternatieven voor gevangschap.
    Zelfs onbegeleide minderjarigen, van wie de Nederlandse overheid heeft vastgesteld dat ze geen verblijfsvergunning kunnen krijgen. verblijven in gevangenschap. De detentie van sommigen die begon in 2008 en duurt nu al langer dan 12 maanden. De Nederlandse wetgeving kent geen maximum tijdslimiet voor immigratiedetentie.”

    Misschien geen mooie vertaling, maar ik denk da de boodschap nu ook voor een Swöllenaer overkomt.;)

  96. Dat zoiets er is begrijp ik maar dat mensen zolang daar vast zitten zonder een misdaad gedaan te hebben…………………….. Zet ze dan gelijk uit.

  97. Ik zit net naar Pownews te kijken en wat blijkt? De nationale ombudsman moest gekozen worden, 113 stemmen gingen naar dhr. Brenninkmeijer en 25 naar dhr. Cohen. Dhr. Brenninkmeijer blijft dus de nationale ombudsman. Nu bleek dat 24 van de 25 stemmen op dhr. Cohen afkomstig waren van de PVV kamerleden. Vervolgens werden verschillende PVV’ers grinnikend van de pret doot die Rutger Castricum van Pownes geïnterviewd. Nu dacht ik altijd dat het kamerlidmaatschap een serieuze baan was, echter de PVV gebruikt de Tweede Kamer als speeltuin om zeer flauwe en niet grappige geintjes uit te halen. Over verspilling van gemeenschapsgeld gesproken…Wat een treurigheid! En tevens minachting van de Tweede Kamer en de stemgerechtigden in Nederland.

  98. Lof voor minister in actie tegen gruwelbommen
    Regering luistert naar Eerste Kamer: Geld verdienen aan clustermunitie moet afgelopen zijn
    Zo kan het ook: een minister die lovende woorden spreekt over een activistisch Kamerlid en gaande een Kamerdebat zijn positie bijdraait. Het gebeurde allemaal vandaag in de Eerste Kamer. Daar ratificeerde de senaat het internationale verdrag tegen clustermunitie maar droeg tegelijk de ministers Rosenthal en Hillen op meer actie te ondernemen tegen banken en beleggers die investeren in bedrijven die deze gruwelbommen bouwen en verhandelen.

    Tot nu toe had de regering geen aandrang om een vergelijkbare opdracht van de Tweede Kamer uit te voeren. Na de confrontatie in december over de BTW oppodiumkunsten leek het kabinet echter weinig trek te hebben in een nieuwe botsing met de senaat. Dus koos het kabinet eieren voor zijn geld. Vanaf nu noemen de ministers Rosenthal en Hillen de wens van de Eerste Kamer om investeringen in clustermunitie in de ban te doen, ‘ondersteuning van het regeringsbeleid’. Het kan verkeren.

    Eenzelfde flexibiliteit lieten beide bewindslieden zien waar het gaat over de doorvoer van clustermunitie over ons grondgebied. Wie dit soort moordtuig verbiedt, moet anderen geen vrij spel geven erin te handelen, was een breed gedragen uitgangspunt van de senatoren. Dat geldt ook voor de Amerikanen, die, net als de Russen, tot nu toe weigeren dit belangrijke verdrag te ratificeren. Waar minister Rosenthal aanvankelijk beweerde dat doorvoer van clustermunitie door NAVO-bondgenoten niet belemmerd mag worden, ook niet naar niet-NAVO-lidstaten, wist een bijna kamerbrede senaat hem en zijn collega Hillen gaande het debat te overtuigen dat zo’n houding al te passief is en er wel degelijk actief optreden van de Nederlandse regering, ook richting Amerikanen, mogelijk en nodig is. En dat was een tweede stap in de goede richting.

    Pikant detail was de openlijke lof van minister Rosenthal had voor het pionierswerk van voormalig Tweede Kamerlid Krista van Velzen. Zij was niet alleen nationaal maar ook internationaal een van de voortrekkers van het in de ban doen van de clustermunitie, die bovenmatig veel kinderen verminkt en vermoordt, vaak lang nadat de munitie uitgeworpen is. Rosenthal roemde Van Velzens inzet en sprak de hoop uit dat ook andere landen, waaronder NAVO-bondgenoot Verenigde Staten, tot ratificatie overgaan. Een opmerkelijke, maar mijns inziens plezierige, gang van zaken.

    Bron joop.nl

  99. Lof voor minister in actie tegen gruwelbommen
    Regering luistert naar Eerste Kamer: Geld verdienen aan clustermunitie moet afgelopen zijn
    Zo kan het ook: een minister die lovende woorden spreekt over een activistisch Kamerlid en gaande een Kamerdebat zijn positie bijdraait. Het gebeurde allemaal vandaag in de Eerste Kamer. Daar ratificeerde de senaat het internationale verdrag tegen clustermunitie maar droeg tegelijk de ministers Rosenthal en Hillen op meer actie te ondernemen tegen banken en beleggers die investeren in bedrijven die deze gruwelbommen bouwen en verhandelen.

    Tot nu toe had de regering geen aandrang om een vergelijkbare opdracht van de Tweede Kamer uit te voeren. Na de confrontatie in december over de BTW oppodiumkunsten leek het kabinet echter weinig trek te hebben in een nieuwe botsing met de senaat. Dus koos het kabinet eieren voor zijn geld. Vanaf nu noemen de ministers Rosenthal en Hillen de wens van de Eerste Kamer om investeringen in clustermunitie in de ban te doen, ‘ondersteuning van het regeringsbeleid’. Het kan verkeren.

    Eenzelfde flexibiliteit lieten beide bewindslieden zien waar het gaat over de doorvoer van clustermunitie over ons grondgebied. Wie dit soort moordtuig verbiedt, moet anderen geen vrij spel geven erin te handelen, was een breed gedragen uitgangspunt van de senatoren. Dat geldt ook voor de Amerikanen, die, net als de Russen, tot nu toe weigeren dit belangrijke verdrag te ratificeren. Waar minister Rosenthal aanvankelijk beweerde dat doorvoer van clustermunitie door NAVO-bondgenoten niet belemmerd mag worden, ook niet naar niet-NAVO-lidstaten, wist een bijna kamerbrede senaat hem en zijn collega Hillen gaande het debat te overtuigen dat zo’n houding al te passief is en er wel degelijk actief optreden van de Nederlandse regering, ook richting Amerikanen, mogelijk en nodig is. En dat was een tweede stap in de goede richting.

    Pikant detail was de openlijke lof van minister Rosenthal had voor het pionierswerk van voormalig Tweede Kamerlid Krista van Velzen. Zij was niet alleen nationaal maar ook internationaal een van de voortrekkers van het in de ban doen van de clustermunitie, die bovenmatig veel kinderen verminkt en vermoordt, vaak lang nadat de munitie uitgeworpen is. Rosenthal roemde Van Velzens inzet en sprak de hoop uit dat ook andere landen, waaronder NAVO-bondgenoot Verenigde Staten, tot ratificatie overgaan. Een opmerkelijke, maar mijns inziens plezierige, gang van zaken.

  100. Stadshagenees.

    Had je enigzins fatsoen en respect verwacht van die fractie waar een groot percentage een veroordeling aan hun broek hebben hangen wegens misdragingen?

    Te genant voor woorden.

  101. @ Zwolse, op 18 januari 2011 om 23:18
    Inderdaad prima van de regering om te luisteren naar de Eerste Kamer, het kan altijd handig zijn om zo’n geste te doen zo net voor de verkiezingen. Wij deden al niets meer met clustermunitie en het zal (strikt genomen) Amerika,Rusland, China etc eigenlijk niet zo boeien wat Nederland ervan vindt. Wij hebben in ieder geval ons best gedaan ?

  102. Stadshagenees, zie mijn reactie van 19:30 uur. Kinderachtige “humor”, zielige poging tot treiteren, maar misschien valt dat goed in die kringen.
    TZVW.

  103. Het einde van Berlusconi als premier is gekomen

    Een van de leiders van de G20, de baas van een van de grootste EU-landen, brengt op dit moment de dag door met het verzinnen van verhalen waarom 14 mooie meiden op zijn kosten in een paar penthouses zaten, waarom een jonge Marokkaanse van hem en Audi A8 heeft gekregen, en waarom die meisjes vertellen dat ze rare spelletjes moesten doen, met verpleegstersuniformen en zo. En dan moet hij nog een vaste vriendin tevoorschijn toveren. Want hij heeft zei hij het volk in een TV-optreden ‘een vaste relatie’.
    De president van Italië heeft een oproep gedaan dat dit snel voorbij moet zijn, de Katholieke kerk heeft zich ongewoon krachtig gedistantieerd van Berlusconi, de oppositie eist zijn aftreden en zijn steun bij zijn coalitie, zoals de Lega Norte, brokkelt per uur af.
    Het is zeer de vraag of Berlusconi het eind van de week haalt als premier.
    En de volgende vraag is of hij in de gevangenis komt.

    Bron: The Times / Welingelichte kringen

    Bedrogen buschauffeurs demonstreren tegen PVV

    Partij komt verkiezingsbelofte niet na en wil nu stadsvervoer verpatsen

    Boze buschauffeurs die op de PVV stemden omdat de partij zich tegen privatisering van het openbaar vervoer in de grote steden uitsprak, hebben gedemonstreerd bij een partijbijeenkomst in Rotterdam.

    Verbolgen chauffeurs uit Rotterdam, Den Haag en Amsterdam protesteerden bij de bijeenkomst.

    PVV’er Fritsma zegt op TV Rijnmond dat de chauffeurs hun werknemerspositie wil ontnemen omdat het geld nodig is voor ‘veiligheid en het stoppen van immigratie’.

    =======================

    Bron: joop .nl

  104. Het hele stuk. Bericht in “de pers” is hierboven gelinkt:

    Politie Kunduz: ‘Wij willen militaire training’

    Kolonel Kunduz vraagt om mortieren en pantserwagens

    Terwijl de Nederlandse regering nog spreekt over een ‘politietrainingsmissie’, roept een Afghaanse politiekolonel om een militaire training met zware wapens aangezien in Kunduz er sprake is van een oorlogsituatie. De Nederlandse agenten gaan werken in een oorlogssituatie die verre van veilig is.

    D Pers meldt dat de afgelopen drie maanden in Kunduz 80 politiemensen zijn omgekomen door bermbommen. Rondrijden in ongepantserde voertuigen in een belangrijke reden voor het hoge sterftecijfer onder politieagenten.

    Kabinet Rutte beweert dat de situatie in Afghanistan momenteel veilig is voor Nederlandse politietrainers. Uit Kunduz, het gebied waar de meeste trainers en militairen gestationeerd zullen worden, komen echter hele andere verhalen. Buiten de poorten van de militaire posten waar de trainers aan de slag gaan, liggen bermbommen op de loer en werpen Talibanstrijders zich op als zelfmoordenaars.

    Arnold Karskens sprak voor zijn artikel in De Pers met de tweede man van de politie in Kunduz. Hij zegt dat de huidige militaire training tekort komt. De agenten leren niet hoe zij zich moeten verdedigen tegen zelfmoordenaars. Kolonel Abdul Rahman Aghtash wil daarom zware wapens voor zijn agenten.

    “We willen leren chauffeuren met gepantserde voertuigen en we willen leren omgaan met mortieren”, zegt Aghtash op zijn kantoor in Kunduz-Stad. Een uitspraak die klinkt als een noodkreet om een militaire opleiding.

    Of Nederlandse politieagenten Afghanen kunnen opleiding tot paramilitairen is de vraag. De Volkskrant schrijft dat de situatie in Kunduz ‘gespannen’ is. De politie en onofficiële gewapende burgerwacht zijn te zwak om zich te verweren tegen de Taliban. De militairen vrezen nog altijd om gezien te worden met ‘westerse’ militairen. De Taliban zwerft ook door de stad en ziet iedereen die bevriend is met het westen als vijand.
    De Pers: In drie maanden al tachtig politieagenten gedood

    (Bron: www. joop. nl)

    De Volkskrant: Situatie Kunduz in een woord: gespannen

  105. Studenten: CDA en PVV verdraaien de boel

    Van www. joop. nl: Studenten strippen in de Tweede Kamer

    De studenten hielden een ludieke actie tegen de bezuinigingen op het hoger onderwijs. Volgens de studenten worden ze door het kabinet uitgekleed. Ze zijn het niet eens met plannen van het kabinet om langstudeerders meer collegegeld te laten betalen. Deze week volgen meer acties waarna op vrijdag een grootschalige demonstratie op het Malieveld in Den Haag zal volgen. Naar verluidt zullen hier zo’n 10.000 studenten op afkomen.

    [urlhttp://nos.nl/artikel/212654-studenten-in-hun-hemd-op-kamertribune.html]Studenten in hun hemd op Kamertribune
    [/url] In te zoomen….

  106. Canadees onderzoek: CO2-opslag in de grond niet veilig

    Dode dieren, ongebruikelijke algengroei en schuimend water in Canadese Weyburn waar CO2 in de grond is opgeslagen

    In het Canadese Weyburn zijn onnatuurlijk hogere CO2-concentraties gevonden in de bodem waar CO2 is opgeslagen. Volgens Drents PvdA Statenlid Ruud Fokkens is dat het signaal Drenthe nog eens goed moet nadenken of CO2-opslag in de grond wel veilig is.

    “Wetenschappers zeggen dat het veilig is, dat blijkt dus niet zo te zijn”, zei op Radio 1.

    VVD, CDA en ChristenUnie van de provincie Drenthe hebben vorige maand een motie aangenomen voor CO2-opslag in de grond. Er moet nog geld voor beschikbaar komen, maar ondertussen meent Fokkens dat de partijen een verkeerd signaal afgeven aan de Drentse bevolking. “Ga niet simpel achter bevindingen aan die zeggen: het is wel veilig. Het moet niet alleen nu en over tien jaar veilig zijn, maar ook over 100 jaar.”

    Landeigenaren bij Weyburn trokken aan de bel omdat ze dode dieren vonden en gas omhoog zagen bubbelen. Sinds 2004 merkte zij veranderingen in het oppervlaktewater. Ze vonden ongebruikelijke algengroei in poelen met daaromheen dierenlijken, bubbelend water en schuim in het water. Onafhankelijk onderzoek toonde aan dat er hoge hoeveheelheden methaan in de grond zitten die niet natuurlijk zijn ontstaan en dezelfde samenstelling hebben als in de CO2-opslag.

    Fokkens vindt dat onderzoek naar CO2-opslag in de grond niet eens nodig is omdat een merendeel van de inwoners van Drenthe tegen de opslag is.

    “Met de motie die vorige maand is aangenomen geven VVD, CDA en ChristenUnie een verkeerd signaal aan de Drentse bevolking. Voor extra geld in een nieuw Noordelijke Energieakkoord zijn ze wel bereid om ja te zeggen tegen CO2-opslag. Wij zijn meer geïnteresseerd in een nieuwe krimpdeal om een Energy Valley te organiseren in het Noorden, los van CO2-opslag.”

    Leo Bombof, lid Provinciale Staten van de VVD wil wel onderzoeken of de situatie in Canada gelijk is aan die van in Drenthe. Hij twijfelt echter op dat zo is omdat bij het Canadese Weyburn ook olie wordt gewonnen. “Maar als de situatie hetzelfde is, heeft Drenthe een probleem. Er moet nader onderzoek komen naar de geschiktheid voor locaties in Drenthe.”

    Binnenlands Bestuur: Canadees onderzoek: CO2-opslag wellicht wél gevaarlijk

  107. Kamer rond JSF al vier jaar in de maling genomen

    Leve de democratie.
    Het ministerie van Defensie wist al in 2007 dat er te weinig geld was om het geplande aantal van 85 JSF-gevechtsvliegtuigen aan te schaffen. Op 19 januari 2007 spraken commandant der strijdkrachten Dick Berlijn en topambtenaar Lo Casteleijn met de Amerikaanse ambassadeur Roland Arnall. Het gesprek ging over de financiële problemen op het ministerie van Defensie. Volgens Arnall meldde Casteleijn ⤸dat de nieuwe regering waarschijnlijk het aantal JSF??s dat zal worden aangeschaft, zal verminderen.⤝

    De regering heeft de Tweede Kamer altijd voorgehouden dat er 85 Joint Strike Fighters waren gepland. Uit de ambassadeberichten blijkt dat de VS niet hoefden te lobbyen voor de JSF??s. De politieke en militaire leiding van het ministerie toonden zich steeds fervent voorstander van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig. Politieke bezwaren, zoals van de PvdA, werden weggewuifd. ⤸De PvdA is gek⤝, zei CDA-staatssecretaris Cees van der Knaap tegen ambassadeur Arnall: ⤸ook als het gaat over de JSF.⤝

    Ook commandant der strijdkrachten Berlijn zette zich in voor de JSF. In juli 2005, vóór de financiële problemen bij Defensie, sprak hij met ambassadeur Sobel ⤸over een manier om het Joint Strike Fighter-programma voorrang te geven⤝.

    (Bron: NRC & Welingelichte kringen)

  108. In de periode van het kabinet-Balkenende IV werden verscheidene maatregelen doorgevoerd en plannen opgesteld

    In april 2009 was er onenigheid over de Nederlandse deelname aan het Joint Strike Fighter-programma. De PvdA wilde niet overgaan tot de aankoop van twee testtoestellen, in tegenstelling tot CDA en ChristenUnie. Uiteindelijk werd als compromis besloten het besluit deelname aan de testfase door te schuiven naar 2010 en pas in 2012, bij een volgend kabinet, te besluiten over een definitieve deelname aan het JSF-programma.[/i]

    PvdA heeft hier dus wel degelijk mee toegestemd als zijnde een compromie

    Bron

  109. Dat maakt de positie van de PVDA in de discussie rondom dit hoofdpijndossier inderdaad niet sterker Derk. Ik word een beetje moe van die blinde adoratie voor alles wat Amerika doet, wil of niet wil. We hebben toch nog zoiets als een eigen verantwoordelijkheid hier? Mede dankzij dat fijne Amerika, is zo’n beetje de hele wereld in die gigantische financiële crisis terechtgekomen. Het wordt tijd dat we in Europa eens uitgaan van eigen kracht en niet maar blind doen wat Amerika wil. Waar ik ook bang voor ben (of wat ik eigenlijk wel zeker weet) is dat in Den Haag de politieke partijen ruilhandel doen om zo hun zin door te drijven. Zie de rare houding van Jolande Sap waar het gaat om die fijne trainingsmissie in Afghanistan. Laat ze gewoon zeggen dat ze de steun van rechts nodig heeft bij een ander onderwerp wat zij op de agenda wil zetten. Anders kan ik die twijfel bij haar niet verklaren.

  110. Vanavond om 17.55 uur op Nederland 1 de landelijke campagne van de ChristenUnie m.b.t. de verkiezingen. Leuk om te weten, de spot is opgenomen in Zwolle-zuid. Zit er toch weer een Zwols tintje aan

  111. Derk.

    Dt compromie is gesloten,dus geen 2 maar 1 testtoestel.

    ⤢Op 24 april kan de ambassade melden dat er een compromis is bereikt: er wordt één testtoestel gekocht, over het tweede wordt in 2012 beslist. In het commentaar schrijft men: “Beide partijen claimen de overwinning, maar de eerste slag is toch aan de supporters van de JSF. Nederland heeft een nieuwe stap gezet, waarmee hun betrokkenheid bij het JSF-programma wordt voortgezet.”

    ⤢Zes weken later, op 2 juni 2009, als het stof is neergedaald, analyseert de ambassade: “De Nederlanders zijn als JSF-partner tot het randje gegaan. In een fel debat heeft de PvdA bedongen dat er maar één testtoestel wordt aangeschaft (?). Ofschoon sterk gesteund door staatssecretaris van Defensie De Vries, zal de JSF nog wel enige tijd tegenwind ondervinden in het Parlement

  112. Mooi verhaal Zwolse maar ga je nu vechten om 1 of 2 van die vliegtuigjes? Feit is dat de PvdA een compromie heeft gesloten met he kabinet toen. Of te wel we schuiven het naar voren.

  113. Feit is en blijft dat de PvdA net als de CDA en de andere partijen dingen vooruit schuiven. En wat nu? manifestatie ? schreeuwen om de jeugd? Sorry hoor die cohen speelt echt poppenkast en dat kan die zelfs niet goed even als politiek bedrijven.

  114. Derk
    Ga niet vechten om 1 of 2 vliegtuigjes van 100 miljoen per stuk,maar wel voor eerlijke weergave.Zo heeft ieder zijn prioriteiten.

    En Derk als we het over poppenkast spelen hebben,dan heb ik nog een leuke anekdote,weet je wat ik nou slecht poppenkast spelen vindt? Dat een speler een roos verward met een masker,maar dit even terzijde.

  115. Hoe vaak laat het parlement zich belazeren?

    In 2003 belazerd over Irak, in 2006 belazerd over Uruzgan, in 2008 doorgerommeld. Tijd voor het parlement om een einde te maken aan die charade.

    Mooie oogst gisteren in de NRC over Uruzgan en andere Wiki onderwerpen. Vooral Uruzgan. Oh, dus we wisten altijd al dat het een vechtmissie was? Blijft toch interessant om te zien wie er allemaal omheen gedraaid hebben en/of hebben gelogen. En doen ze dat nu weer?

    In de context van voorspelbare leugens en draaierij is de heibel over die hoogste ambtenaar van BZ natuurlijk interessant. Zo??n man doet dat niet op eigen houtje. Of wel? Dan hebben we pas echt een probleem. Ik vermoed dat het vragen aan de Amerikanen om Bos onder druk te zetten in opdracht van Maxime Verhagen gebeurde. Verhagen belazerde daarmee niet alleen zijn collega in het kabinet en beklaagde zich vervolgens luidkeels over de onbetrouwbaarheid van PvdA??ers, maar ook zijn staatssecretaris Timmermans. Van mij mag de betreffende ambtenaar op het matje geroepen worden, maar er is er toch maar één die politiek verantwoordelijk was en dat is Maxime Verhagen. Dat hij zijn hand overspeelde en uiteindelijk het kabinet liet vallen, is alleen hem aan te rekenen. En dat hadden die Amerikanen toch ook weer mooi verkeerd ingeschat.

    Ik heb al eerder gezegd dat ik denk dat Wilders uiteindelijk een mes in zijn rug krijgt van diezelfde Verhagen. En tja, als je de man hebt meegemaakt en deze wikileaks er nog eens overheen krijgt, dan weet je precies wat je aan zo??n collega hebt. Rutte zal het nooit zeggen, maar hij kan Jaap Burger citeren: afspraken maken met katholieken is scheten vangen in een netje. De enige juiste straf op wat er allemaal rondom Afghanistan is gebeurd, is Maxime Verhagen met gepast wantrouwen behandelen. Maar ja, dat deden we al. Alleen heeft de VVD hem nodig.

    En over Afghanistan kun je dan verder kort zijn. In 2003 belazerd over Irak, in 2006 belazerd over Uruzgan, in 2008 doorgerommeld. Tijd voor het parlement om een einde te maken aan die charade.

    Dit artikel verscheen eerder op de blog van Frans Verhagen

  116. @ Derk, geroeptoeter, zonder feitenkennisWie kunnen we het beter vragen als de verantwoordelijke van de PvdA

    Dit schreef je

    Bericht door Derk, op 19 januari 2011 om 20:03
    Feit is en blijft dat de PvdA net als de CDA en de andere partijen dingen vooruit schuiven. En wat nu?

    Infantiele en zwaar onterechte, kinderlijke en uitgekauwde beeldvorming

    Sorry hoor die cohen speelt echt poppenkast en dat kan die zelfs niet goed even als politiek bedrijven.

    PvdA zat IN het Kabinet, dus dit klopt van geen kant

    Feit is dat de PvdA een compromie heeft gesloten MET he kabinet toen.

  117. PvdA: Communistische SP niet te vertrouwen
    donderdag 20 januari 2011 07:28

    De PvdA zag al ver voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 niets in regeren met de SP. Partijprominent Frans Timmermans vond het ‘onverstandig’ iemand te vertrouwen die ooit communist is geweest.

    Dat blijkt uit gelekte diplomatieke ambtsberichten.

    Nog voor de verkiezingen van november 2006 zei Timmermans tegen Amerikaanse diplomaten dat de PvdA nooit in een coalitie met de SP moet stappen.

    Timmermans vertelde ook dat toenmalig PvdA-leider Wouter Bos erkende dat hij zelfs maar met het opperen van de mogelijkheid grote groepen stemmers uit het midden van zich zou vervreemden.

    Winnaar
    Na de verkiezingen van 2006, waarbij de SP als grote winnaar uit de bus kwam, formeerden CDA, PvdA en ChristenUnie samen een regering. Bos verweet de SP achteraf tijdens de onderhandelingen te snel te hebben afgehaakt. Toenmalig SP-fractie leider Jan Marijnissen weersprak dit.

    Met deze documenten ziet de SP-voorzitter zijn gelijk bevestigd. Tegen de Volkskrant zegt hij: ‘Of Timmermans probeerde een wit voetje te halen bij de Amerikanen, of de PvdA wilde gewoon niet samenwerken.’ Marijnissen houdt het op het laatste.

    Bron: Elsevier.nl

  118. Persoonlijke druk op Bos. Dit vindt een expert er van:

    Hier is geen sprake van een schending van ??ambtelijke loyaliteit??, maar van een schending van de loyaliteit van CDA- bewindslieden jegens hun PvdA-collega??s. Want het is natuurlijk niet netjes om stelselmatig – achter de rug van coalitiegenoot PvdA – samen te spannen met het bevriende Amerika om een controverse in het eigen kabinet te beslechten. Een controverse waarover nota bene het kabinet uiteindelijk is gevallen.

    Daarmee waren de CDA-bewindslieden deloyaal ten opzichte van hun coalitiegenoten. De nu gelekte informatie plaatst opmerkingen van CDA-ministers uit het vorige kabinet over de veronderstelde ??onbetrouwbaarheid?? van de PvdA als coalitiepartner in een ander daglicht.

    De auteur is als universitair hoofddocent bestuurskunde verbonden aan de VU te Amsterdam.

  119. Dick.

    Verklaard des te meer waarom Balkenende onderzoek naar de Irak-inval tegenwerkte ,onder langdurige druk van de kamer ,kwam de commissie-Davids er tenslotte.Die uitkomst is inmiddel bekend.
    Met de laatste gegevens van Wikileaks komt de werkwijze van het CDA wel bloot te liggen.
    Om je kapot te schamen voor een partij die de Christelijke normen en waarden durven te verkondigen.Sterk staaltje Judas streken noem ik het.

  120. @ Drama, daar werd Timmermans gister mee geconfronteerd. Hij lichtete het goed toe, was dat niet bij DWDD?…maar 2006: asjeblieft. Gister of eergister was Marijnissen nog bij de mannenbroeders. De nieuwe SP-aanvoedert, Emile Roemer, stroopte zondag nog zijn mouwen op…Gaat goed lijkt me.

  121. @ Zwolse, eens

    Met de laatste gegevens van Wikileaks komt de werkwijze van het CDA wel bloot te liggen.
    Om je kapot te schamen voor een partij die de Christelijke normen en waarden durven te verkondigen.Sterk staaltje Judas streken noem ik het.

  122. @Dick; idd 2006 (Weaky Leaks, schijnt nu redelijk aan de orde te zijn). Heb me er toen al over verbaasd waarom de SP (Jan Marijnissen) geen kans gekregen heeft om ueberhaupt mee te doen aan voorbereidingen voor een echt links kabinet.

    Wouter Bos c.s. erkende dat hij zelfs maar met het opperen van de mogelijkheid tot samenwerking met de SP grote groepen stemmers uit het midden van zich zou vervreemden, aldus Timmermans.

    En de verhalen van Bos toen, dat de SP zich had teruggetrokken, krijgen hier toch wel een ander luchtje (stank).

  123. drama, feit is dat CDA nooit en nergens met de SP wou. Hoeven we over de combi SP-PvdA al helemaal niet te praten. Dan sneeuwen ze onder. Ipv de overeenkomsten te benadrukken (sociale cohesie) werden de verschillen uitvergroot. CDA stond sinds Fortuyn ongeveer in het cenntrum van alle macht.

    Bos was idd nogal rechts van het CDA gepositioneerd. Geen nieuws.

  124. Bos kreeg persoonlijke druk van tweede ambtenaar

    Vicepremier Bos zou volgens topambtenaar Richard van Zwol gevoelig zijn om zijn internationale geloofwaardigheid te verliezen
    Topambtenaar Richard van Zwol gaf Amerikaanse NAVO-ambassadeur Daalder argumenten om Bos over te halen de missie in Uruzgan te verlengen. Dat blijkt uit de Wikileaks documenten van de Amerikaanse ambassade die in handen zijn van de NOS.

    Van Zwol is de tweede ambtenaar die via de Amerikanen vicepremier Bos probeerde over te halen om de Nederlandse militaire missie in Afghanistan te verlengen. Afgelopen weekend bleek uit de documenten dat topambtenaar Pieter de Gooijer, directeur generaal politieke zaken van Buitenlandse Zaken Daalder vroeg de Amerikaanse minister van Financiën te zeggen dat Nederland zijn positie in de G20 zou verliezen als Nederland een verlenging van de missie in Uruzgan niet zou steunen.

    Richard van Zwol, destijds hoge ambtenaar bij Balkenende??s ministerie van Algemene Zaken voegde daar nog een nieuw argument aan toe. Zo schrijven de Amerikanen in de cable:

    “Het zou helpen als de Verenigde Staten de zaak persoonlijk maken. Van Zwol zei dat Bos gevoelig zou zijn voor het idee dat langer in Afghanistan blijven een kwestie van leiderschap is voor een vice-premier van partij met een trotse geschiedenis. Van Zwol suggereerde ook dat Bos toekomstige ambities heeft en dat de Verenigde Staten aan hem zouden moeten uitleggen dat hij zijn internationale geloofwaardigheid zou verliezen, door vast te houden aan de Nederlandse terugtrekking uit Afghanistan op dit kritieke moment.”

    [ur=http://www.nrc.nl/nieuws/2011/01/20/patroon-van-druk-op-bos-om-uruzgan/?utm_campaign=rss&utm_source=syndicationl]Patroon van druk[/url]

  125. @dick ; geen nieuws? Sorry, zal het de volgende keer eerst aan jou voorleggen. Dan kan eerst dat sausje van jouw selectieve verontwaardiging er over, waarna je weer in herhaling blijft vallen.

  126. @ drama, voor mij geen nieuws hoe timmerman en Bos in de fractie zitten en vooral de afkeer van het CDA voor de SP. Vergeet niet dat SP zelf om de dooide dood ook niet makkelijk was! Toen ze zijn heel wat opgeschoven (Koningshuis, NAVO en EG bijvoorbeeld).

    Elsevier is toch ook zo’n uitgezakte rechte club. Gister Timmerman’s reactie niet gezien?

  127. Te midden van alle gedoe rond de missie een heldere samenvatting van Grunberg in de Volkskrant.

    Afghanistan is een van de meest corrupte ter wereld.
    In deze woestijn van corruptie is de Afghaanse politie nog corrupter dan het Afghaanse leger.
    Er wordt beweerd dat de ‘end game’ begonnen is in Afghanistan.
    Iedere Amerikaanse officier weet dat Amerika geen ‘exit strategy’ heeft . (…)
    Het sturen van 350 Nederlandse politietrainers naar Afghanistan is symboliek.
    (…)Wij gaan terug naar Afghanistan uit loyaliteit met Amerika. Prima.
    Wie andere beweegredenen voor de missie geeft, liegt of is onwetend.

    Wat zouden GL, D’66 en CU doen? Leden GL waren duidelijk tegen. Joëel voor de wind van CU heeft met Martijn v.Dam een motie tegen deelname in Afganistan gemaakt. Denkt ie nu anders?

    Waarom krijgen de woordvoeders van de 3 partijen zo weinig publiiciteit?

  128. Dat zogenaamde Wikeleaks nieuws over het onder druk zetten van Bos vind ik geen nieuws. Omgekeerd was hetzelfde gebeurd, dat is namelijk politiek bedrijven. Wheelen en dealen en ruilhandel, daar doen alle partijen aan mee zolang het in hun straatje past. Kortom, mosterd na de maaltijd en een onzin-discussie. Daarmee zeg ik niet dat ikzelf die praktijken goedkeur, maar het is onderdeel van de politieke realiteit. Daar moeten we het mee doen, hoe jammer dat ook is.

  129. @ Stadshagenees…ambtenaren achter de rug van je coalitie partner inschakelen om het tegenovergestelde van wat je coalitiegenoot wil te bereiken? Zelfs je coalitiegenoot in diskrediet brengen bij de ’tegenpartij van je coalitiegenoot’? Volgens mij is dat nog nooit gebeurd. Volgens mij is dat gluiperige verraad.

  130. Stadshagenees.

    Hier ben ik het niet helemaal mee eens.Als je een coalitiepartner willens en wetens zo beschadigd om je eigen agenda er door te drukken,en dan ook nog het smerige lef hebt om de persoon publiekelijk neer te zetten als leugenaar en draaikont,is dat in mijn optiek landveraad pur sang.Dat er druk over en weer wordt uitgevoerd om je partijbelangen gerealiseerd te krijgen gebeurd overal,maar veraad plegen tegen een coalitiepartner en niet te vegeten de Nederlandse burger is een zeer verwerpelijke methode.Mag oprecht hopen dat het CDA ter verantwoording zal worden geroepen.

  131. Geen reactie Volkskrant

    Volgens de Amerikanen zei Van Zwol in dat gesprek dat Bos duidelijk moest worden gemaakt dat het voor zijn eigen internationale carri?re beter was om in te stemmen met verlenging van de militaire missie in Uruzgan……Het PvdA-Kamerlid eist van premier Rutte een brief waarin die de feiten op een rij moet zetten…..Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft niet gereageerd op de berichten over Van Zwol. Dinsdag nam Rosenthal het nog wel op voor De Gooijer………….Vorige week werd De Gooijer benoemd tot de nieuwe vertegenwoordiger van Nederland bij de Europese Unie.

    Nou, nou, nou Zwolse dat is geen landverraad hoor, daar is meer voor nodig. Nogmaals ik keur het niet goed, maar de PVDA had dit wellicht ook gedaan bij een ander onderwerp en dat maakt de politiek voor ons leken ook zo ondoorgrondelijk. De term landverraad is wel heel dramatisch en voorzover ik weet is de VS nog steeds een bondgenoot van Nederland, met of zonder de PVDA in de regering.

  132. Stadshagenees.

    Zal ik het politiek landveraad noemen? Voor mij even slecht en verwerpelijk,welke benaming het je ook geeft,het is een schandalige on-Christelijke methode om een vooraanstaand persoon ,die notabene enorm veel kennis bezit op economischs gebied, internationaal zo minachtend te kijk te zetten, en hem het predikaat onbetrouwbaar op te spelden.Deze Judas streken van het CDA zullen altijd aan Wouter Bos blijven kleven,met name de rechtse aanhang ,want die blijven dit predikaat roeptoeteren.

  133. Er zit nogal een verschil tussen “quid pro quo” en landverraad, maar ik kan Stadshagenees goed begrijpen. Als je een bepaald doel voor ogen hebt, en je kunt dat verwezenlijken door op slinkse wijze je opponent “zwart” te maken, staat niet iedereen dusdanig sterk in de schoenen om daar niet aan mee te doen. Sterker nog, sommigen gaan over lijken. En dat geldt volgens mij in alle geledingen in de maatschappij, en is van alle tijden; of je ’t wilt of niet…

  134. Gister ging ook nog het gerucht (waar de minister niet op reageerde) dat die ambtenaar CDA-er was.

    Vind het ook veel meer de opdrachtgever (de partij: CDA) aan te rekenen als de ambtenaar.

    Een expert

    Hier is geen sprake van een schending van ??ambtelijke loyaliteit??, maar van een schending van de loyaliteit van CDA- bewindslieden jegens hun PvdA-collega??s. Want het is natuurlijk niet netjes om stelselmatig – achter de rug van coalitiegenoot PvdA – samen te spannen met het bevriende Amerika om een controverse in het eigen kabinet te beslechten. Een controverse waarover nota bene het kabinet uiteindelijk is gevallen.

    Daarmee waren de CDA-bewindslieden deloyaal ten opzichte van hun coalitiegenoten. De nu gelekte informatie plaatst opmerkingen van CDA-ministers uit het vorige kabinet over de veronderstelde ??onbetrouwbaarheid?? van de PvdA als coalitiepartner in een ander daglicht.

    De auteur is als universitair hoofddocent bestuurskunde verbonden aan de VU te Amsterdam.

  135. Zwolse, ik haak af, als je CDA’ers met kaalgeschoren Nederlanders net na de WO2 gaat vergelijken doe je exact hetzelfde wat bv. Wilders met de moslims doet. Erg triest dat jij je hiertoe verlaagt, ik had je hoger ingeschat. Wat je ook van het CDA vindt, maar met zo’n opmerking sla je iedere discussie in deze plat en dat is jammer.

  136. Als reactie op een stelling van jezelf drama.

    Sterker nog, sommigen gaan over lijken. En dat geldt volgens mij in alle geledingen in de maatschappij, en is van alle tijden; of je ’t wilt of niet…

  137. van Dale ver·raad het; o het schenden van trouw.

    2 coalitiepartners horen elkaar trouw te zijn. Als er geen vertrouwensbasis is kunnen ze er beter niet aan begrinnen. Dus lijkt het met duidelijk dat CDA hier verraad pleegt.

  138. @Zwolse ; ik denk dat die aangehaalde stelling HELAAS realistisch is. En, om in politieke termen te blijven: “ik keur dit ook ten zeerste af”.

    Blijft mijn vraag: wat bedoel je met je posting van 11:29?

  139. NS en ProRail erkennen winterfalen
    »
    ProRail-topman Klerk en NS-topman meerstadt tijdens de hoorzitting
    NOS Toegevoegd: donderdag 20 jan 2011, 10:58

    NS en ProRail erkennen dat ze in de winter op het spoor onacceptabel hebben gepresteerd. De topmannen Meerstadt en Klerk hebben daarvoor aan het begin van een hoorzitting in de Kamer uitgebreid excuses gemaakt aan de reizigers.

    De hoorzitting in de Tweede Kamer over de winterproblemen op het spoor is te volgen op Politiek 24.

    “Ik kan me de machteloosheid van de reiziger voorstellen”, zei NS-topman Meerstadt. Hij zei dat het ontbrak aan goede reisinformatie en dat er te veel materieel stuk ging. Ook was de overgang naar de winterdienstregeling moeizaam.

    Onaanvaardbaar
    ProRail-topman Klerk noemde de overlast onaanvaardbaar: “Voor het tweede jaar hebben we het hoofd moeten buigen voor de reiziger. We zijn er niet in geslaagd die dienstverlening te geven waar de reiziger recht op heeft”, zei Klerk.

    Vorige maand waren er door sneeuw veel vertragingen. De Tweede Kamer praat nog de hele dag met vertegenwoordigers van onder andere vakbonden, reizigerorganisaties en buitenlandse spoorwegbedrijven.
    ——————Bron: nos.nl——————————-

  140. Drama.

    Ik bedoelde er alleen maar mee aan te geven,zoals jij aangaf in dit citaat,,Sterker nog, sommigen gaan over lijken. En dat geldt volgens mij in alle geledingen in de maatschappij, en is van alle tijden; of je ’t wilt of niet… ,, dat veraad van alle tijden is.

    En naar mijn mening was het woordje veraad toch een punt waar we het over hadden?
    Laat het duidelijk zijn dat ik geenzins het CDA of wie dan ook, met die categorie wil vergelijken.
    Sorry dat mijn reactie misschien verkeerd over is gekomen,maar mijn doelstelling is echt geweest dat ik alleen maar wilde benadrukken dat jou citaat op waarheid stoelt, daarom zette ik er nog precies bij.

  141. Het einde schijnt nog niet in zicht te zijn.

    Juurd Eijsvoogel, diplomatiek redacteur van NRC Handelsblad, ziet een verband tussen de handelwijze van de verschillende ambtenaren:

    ⤽Het lijkt sterk op een patroon. Bekend was dat een topambtenaar van Buitenlandse Zaken en een raadsadviseur van de premier op deze manier druk op Bos uitoefenden. Nu komt daar de hoogste ambtenaar van Algemene Zaken bij. Het ging dus om naaste medewerkers van zowel toenmalig minister Verhagen (CDA) als premier Balkenende (ook CDA).⤝

    Lees vanmiddag in NRC Handelsblad een uitgebreid verhaal met meer gevallen van druk op Bos.

  142. Stadshagenees.

    Is goed hoor,wil absoluut mijzelf niet verlagen tot populistischs gebral,maar soms wil het weleens overkomen dat zonder de tonatie van een stem,letters anders weergeven,als wat je in principe bedoeld. Zal hier in het vervolg nog beter op gaan letten,om dit soort misvattingen te voorkomen.

  143. dank voor je uitleg, Zwolse.
    WikiLeaks zal nog wel veel meer vuil water gaan spuiten. Ik verwacht geen vervolgingen van politici, ambtenaren en ambassadeurs of andere betrokkenen. Zeker niet zolang er nog nieuws boven water kan komen, want wie zonder zonde is, werpe de eerste steen….

    De “benadering” van Wouter Bos krijgt terecht veel aandacht. Zolang er door WikiLeaks verder geen vergelijkbare activiteiten, gedaan door Wouter Bos, boven water komen, zou je hem als “recht door zee” kunnen beschouwen.

    Wat denk je Zwolse, moet de PvdA hier in de aanloop naar de verkiezingen garen mee gaan spinnen / heeft dat zin?

  144. @dick ; Nee, ik stem niet GL.

    Ik denk dat GL uiteindeljk NEE zal zeggen tegen die missie; o.a. beïnvloed door psp-achterban, verdere lekken uit WikiLeaks (anti-VS), zwaarwegende anti-argumenten van deskundigen tijdens het komende debat. ook twijfel bij CU, en het NEE van spectrumgenoten SP en PvdA.

    Heb dit overigens al eerder hier gepost.

  145. Ik neig naar een stem op de SP, reden; Roemer is mordicus tegen (in woord en gebaar) de afbraak van onze samenleving door dit gedoogkabinet en ik vind het onduidelijke standpunt van GL omtrent de missie in Afghanistan ook een reden om vooral niet op die club te stemmen. De PVDA, moet nog wat feller in de debatten worden en niet zo over zich heen laten lopen, zoals dat nu met name door GW en zijn kornuiten gebeurt. Al hoop ik natuurlijk op een linkse meerderheid in de Tweede Kamer. Zodat ook vanuit die hoek de weerstand tegen dit rechtse kabinet, waar ik zeker niet de vingers bij aflik, groter wordt.

  146. Drama.

    Daar zou ik persoonlijk geen voorstander van zijn.Daarom ben ik een groot voorstander van zowel Wouter Bos en Job Cohen hun werkwijze en niet gaan verlagen tot persoonlijk moddergooien.Iemand met politieke inhoudelijke standpunten bestrijden,en dat kan voor mij niet hard genoeg zijn,maar altijd het respect en fatsoen in stand houden.
    Ik geloof zelf er niet zo in dat de huidige manier van communicatie van zowel in de kamer als in het land zal zegevieren,de meerderheid (hopenlijk) zal gaan inzien dat je met populistishs getetter ,het vertrouwen in de politiek alleen maar zult vergroten,ipv te pogen de burger weer dichter bij de politiek te brengen.

    Maar mocht dit onderwerp ter sprake komen in de aanloop van de verkiezings debatten,de PVDA dit met alle kenbare feiten op een correcte manier zal moeten gaan bevechten.De media speeld ook hier een volgens mij TE duidelijke rol.

  147. @ Drama, oh dacht dat je GL stemde. Je zou toch haast zeggen dat mevr. Sap wel “nee” moet zeggen. Toch heb ik mijn twijfels bij haar. Denk dat D’66 in elk geval wel akkoord gaat.

    Volgens mij kwamen er morgen mensen in de Kamer die uit hun ervaringen vertelden.

  148. iig komt oorlogsverslaggever Arnold Karskens a.s. maandag als deskundige in politie-missieverband in de kamer. Gisteravond in éénvandaag reeds een voorproefje: NJET

  149. Ik ben ook van mening dat G.L. tegen zal gaan stemmen, de partijraad heeft zich al duidelijk uitgesproken met een nee.Ook zal de lijstverbindingen hier een rol in spelen. Bij D66 heb ik altijd mijn twijfels of ik ze bij de kop of de staart heb.De SP is ook duidelijk,ook een duidelijk nee.

  150. Voor wanneer staat de stemronde gepland dan?

    Karskens, verbaast me nixxx. Heb hem een paar keer bij P&W gezien.
    Hier staat het ook wel. Karskens is columnist bij www. joop .nl.
    Helaas is de column te groot om in 1x af te drukken. Het begin

    Groeten Uit Kunduz
    Helemaal gerust op de goede afloop is gouverneur Jekdalek niet
    Nederland wil een trainingsmissie sturen naar de Afghaanse provincie Kunduz. Maandag ben ik uitgenodigd voor de parlementaire hoorzitting. Alvast een voorproefje uit de eerste hand van het front:

    Dit voorproefje ga ik vanavond lezen.

  151. Goed en blij nieuws (voorlopig)

    Sahar (14) mag voorlopig in Nederland blijven

    De 14-jarige Sahar Hbrahim Gel mag voorlopig niet worden teruggestuurd naar Afghanistan. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vanmiddag bepaald in het kort geding dat het gezin van Sahar tegen de afwijzing van hun asielprocedure had aangespannen. Volgens de rechtbank is de afwijzing ⤽ontoereikend⤝ gemotiveerd. Daarom kunnen Sahar, haar ouders en hun andere twee kinderen van 11 en 16 jaar voorlopig niet worden uitgezet.

    De rechters schrijven in hun vonnis:

    ⤽In het besluit is ontoereikend gemotiveerd waarom van haar kan worden gevergd dat zij zich aan de Afghaanse cultuur aanpast. De rechtbank gaat ervan uit dat zij zich in een belangrijke fase van haar persoonlijke ontwikkeling bevindt, en dat haar persoonlijkheid zich reeds voor aan belangrijk deel heeft gevormd. De westerse normen en waarden waarmee zij is opgegroeid zijn van haar persoonlijkheid deel gaan uitmaken. Door zich aan de Afghaanse normen en waarden aan te passen zou zij haar persoonlijkheid moeten verloochenen. Door zich niet aan te passen loopt zij slechts dan geen risico als zij bescherming kan genieten van plaatselijke machthebbers. Van dit laatste is niet gebleken.⤝

    Sahar en haar gezin wonen in het Friese Sint Annaparochie en verblijven al tien jaar in Nederland. Zij hebben tot nu toe tevergeefs geprobeerd een verblijfsvergunning te krijgen. Haar dreigende uitzetting naar Afghanistan leidde de afgelopen maanden tot veel verontwaardiging. De familie zelf vreest niet veilig te zijn in het door oorlog verscheurde land.

    Minister Leers van Immigratie en Asiel, die verantwoordelijk is voor de uitzetting en nu een nieuw besluit moet nemen, heeft NU.nl laten weten dat hij de uitspraak eerst moet bestuderen voordat hij met een reactie komt.

  152. @Zwolse ; denk idd dat de stijl van Job Cohen dat moddergooien niet toelaat. Zou het ook niet doen, als partij.

    Media gaat steeds verder voor de poppetjes, en niet om de inhoud. Een aantrekkelijk persoon, met zo nu en dan een sterke one-liner krijgt veel meer airplay, dan een inhoud-pratert.
    En ik heb het idee dat steeds meer stemmerts op die one-liners afgaan, zonder dat het achterliggende gedachtengoed er iets toe doet.

    @stadshagenees. wat de komende statenverkiezing betreft, weet ik nog niet op welke partij ik ga stemmen. Iig wel een links/progressieve (tactisch stemmen tegen pvv), maar inhoudelijk toch nog even de inhoud van de diverse partijen bestuderen, want staten is ook lokaal, en dat wordt steeds belangrijker, want het rijk trekt overal de handjes er van af als gevolg van geen-geld-beleid.

  153. Bedankt Zwolse:

    De briefing en de hoorzitting dienen ter voorbereiding voor de Kamerleden op een algemeen overleg op woensdag 26 januari over de brief van het kabinet over een geïntegreerde politietrainingsmissie in Afghanistan. Na het algemeen overleg komt er nog een afsluitend plenair debat.

  154. Eerlijk gezegd verbaast het mij niets dat de PvdA regeren met de SP geen optie vond. Voor mijzelf is de SP ook pas recent met het leiderschap van Agnes Kant en helemaal nu Emiel Roemer een meer acceptabelere partij geworden. Marijnissen en vooral Remi Poppe zijn voor mij toch teveel de representanten van de maoïstische communisten met ideeën als “democratisch centralisme”. Ik heb de SP lang een beetje ‘enge’ partij gevonden, waarvan ik blij was dat ze geen absolute macht kon uitoefenen. Pas nu heb ik het gevoel dat ze de parlementaire democratie volledig hebben omarmd.

  155. Dat kan wel zo zijn Dame, maar dan moet Bos niet jaren verkondigen dat Marijnissen te snel is weggelopen bij de formatie. Volgens Bos zou Marijnissen geen verantwoordelijkheid hebben willen dragen. Uit de uitgelekte stukken blijkt nu dat dat niet de ware reden is geweest.

    Overigens heeft de SP de parlementaire democratie een tijd geleden al volledig omarmd. Dat is niet iets van de laatste paar jaar.

  156. Grappig hoor dat verslagen van gesprekken, die politiek nog niet eens zo zwaar beladen zijn, zo sterk uitvergroot worden.
    Ben trouwens wel benieuwd of we alle documenten wel zullen zien, Wiki Leaks wordt natuurlijk ook gestuurd gelekt volgens de normen van de bedenkers. Daarnaast kan ik me voorstellen dat sommige zaken in gespreksnotities zullen zijn verwoord conform het gevoel van de betreffende diplomaat.

    Laat onverlet dat we de drempel voor het geven van informatie best wel wat hoger mogen leggen naar Amerika toe, we zijn uiteindelijk ook maar een minuscuul landje in hun ogen en worden geprezen indien het zo uitkomt. Een meer Europese oriëntatie is, met de (weder)opkomst van de landen in het Oosten in het achterhoofd, misschien aan te bevelen?

  157. Overigens heeft de SP de parlementaire democratie een tijd geleden al volledig omarmd. Dat is niet iets van de laatste paar jaar.

    Voor mij is democratie niet alleen iets dat bruikbaar is om macht te verwerven, maar vooral iets dat je ook intrinsiek moet omarmen. Bij de SP (en de voorganger KEN ML) is dat lange tijd twijfelachtig geweest. Als de leiders aan de top hadden gesproken dan was dat de waarheid. In de jaren ’80 hebben ze eens een rondschrift uitgebracht met een radikale koerswijziging: de SP sprak zich uit tegen studenten (elitair), werkende vrouwen (want ontnamen banen aan mannen en ‘sleutelkinderen’) en buitenlanders (idem wat banen betreft). Dat is daarna weer teruggedraaid. De leden werden steeds geacht dit soort uitspraken te verdedigen; vandaag A, morgen B. Het democratisch gehalte van de SP is 4 jaar geleden ook door eigen leden en vertegenwoordigers ter discussie gesteld.
    Extreem links: een portret van Jan Marijnissen; Elsevier Overigens klopt het niet dat de SP een afsplitsing is van de CPN, die waren meer op het communisme in de Sovjet-Unie georiënteerd en de SP op het Chinese communisme.

  158. @Assie Vwb je andere punt denk ik dat beide waar is. Het was allang duidelijk dat er weinig liefde of chemie zat tussen PvdA en SP; dus dat Bos niet echt over links wilde gaan is volgens mij algemeen bekend. Anderzijds lijkt me helder dat Marijnissen ook een voorkeur gaf aan de oppositie: daar kon hij veel meer garen bij spinnen. Hij koos bewust voor roepen aan de zijlijn boven ‘vuile handen’ maken, een positie die Wilders overigens ook buitengewoon bevalt.

  159. @Dame, bron Wikipedia
    Ideologie
    De SP heeft duidelijk een ideologie gebaseerd op linkse idealen. Echter sinds de enorme groei van de partij vanaf 1998 zijn veel socialistische standpunten overboord gezet. De SP is niet meer tegen het koningshuis, en ook de NAVO is geen vijand meer van de partij. Ondanks hun kritiek op het neoliberalisme, stelt de SP zich niet radicaal socialistisch op. Daarmee kun je zeggen dat de SP een klassieke sociaal democratische ideologie nastreeft volgens het PvdA voorbeeld uit de jaren 70.[20]

    En wat het andere punt betreft: het ging erom waarom de PvdA de SP niet zag zitten. Laat Bos dat dan meteen toegeven en niet jaren gaan verkondigen dat de SP geen verantwoordelijkheid wil dragen. Dan was het CDA toen eerlijker. Zij gaven meteen toe dat ze niet met de SP wilden regeren.

  160. Instituut voor publiek en politiek

    Aan het begin van de jaren negentig nam de SP afscheid van het leninisme. In de beginselen die het vierde partijcongres in november 1987 had vastgesteld, baseerde men zich nog nadrukkelijk op het marxisme-leninisme. Dit gold zowel de ideologie als de organisatie. Na de ondergang van het communisme in Oost-Europa in 1989 en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 werden de bakens verzet. In oktober 1991 besloot het vijfde partijcongres om de politieke plaatsbepaling van de SP slechts aan te duiden met het begrip ??socialistisch??. De term marxisme-leninisme werd uit de statuten geschrapt, omdat het te veel verwarring zou wekken. Het ging nu vooral om sociale rechtvaardigheid, een schoon milieu, volledige werkgelegenheid, gratis gezondheidszorg en onderwijs. Verwijzingen naar Marx, Lenin of Mao waren in het programma niet meer te vinden. In 1999 stelde het partijcongres een nieuw beginselprogramma vast. Radicale doelstellingen als de socialisering van de productiemiddelen en economische planning kwamen hierin niet meer voor. De socialistische toekomstvisie was meer op de achtergrond geraakt. De parlementaire democratie werd voluit aanvaard.

    Dit spoort met wat jij stelt, Assie, maar ik vind het toch niet zo vreemd dat de buitenwereld niet meteen meegaat in die ommezwaai, temeer daar de oude kopstukken nog steeds tot de partijleiding behoorden. Ook op andere fronten is de jaren daarna duidelijk gebleken dat de oude ideologische veren nog in de partijstructuur te duiden waren. Zoals ik eerder aangaf zelfs van binnen de partijgeleding werd het gebrekkige democratische gehalte van de partij gekritiseerd.

    Wat mij betreft had Bos best hardop mogen (en misschien wel moeten) zeggen (nog) niet toe te zijn aan regeren met de SP.

  161. Nog maar een paar citaatjes over de populaire SP-leider
    Nederland kiest:

    Maar er is tijdens de beginperiode in Oss ook veel kritiek op Marijnissen. De SP-ers werden ook wel de rode Jehova’s van Oss genoemd vanwege de straffe discipline, de geslotenheid van de partij en de totale afwijzing van dissident gedrag. Marijnissen ontpopt zich als afdelingsvoorzitter al snel tot een bijna autoritair leider. Enkele gewezen partijgenoten noemen hem berekenend en onverdraagzaam, en ze hekelen de machtsspelletjes die hij zou spelen.

    Hoewel de vijfkoppige fractie inmiddels [Noot: 2000-2002] behoorlijk is ingeburgerd in het Haagse stelt de SP zich volgens hun collega’s in de Kamer antiparlementair op en zijn de SP-ers altijd tegen. Zo heeft de SP bijvoorbeeld tegen Nederlandse deelname aan de Navo-acties in Afghanistan gestemd en tegen de invoering van de euro.

    Dat was ook de insteek van mijn eerste reactie. Werkelijke democratie verdraagt zich niet met een partij met een autoritaire structuur en dito leider.

  162. Heeft Zwolle nog wat aan dit leegstand-idee?

    Amsterdam: Boete voor leegstand kantoren

    Leegstand moet binnen half jaar worden gemeld bij de gemeente, op straffe van maximaal 7500 euro boete… Bij jaar leegstand draagt gemeente nieuwe gebruiker voor…
    Amsterdam gaat de leegstand van kantoorpanden aanpakken. Dat meldt de lokale televisiezender AT5 donderdag. De gemeente heeft hier een speciale verordening voor opgesteld, zo liet wethouder Maarten van Poelgeest (Grondzaken, GroenLinks) weten. Eigenaren van bepaalde kantoorpanden die zes maanden leegstaan, moeten dat voortaan melden bij de gemeente. Doen ze dat bij herhaling niet, dan krijgen ze een boete van maximaal 7500 euro.

    De gemeente gaat vervolgens met de vastgoedbezitter in gesprek om een oplossing voor de leegstand te vinden, zo meldt AT5.

    Als een pand een jaar leegstaat, kan Amsterdam zelf een gebruiker voordragen. Weigert de eigenaar hieraan mee te werken, dan kan de gemeente een dwangsom opleggen. Ongeveer 17 procent van de kantoorruimte in Amsterdam staat leeg. In totaal gaat het om 1,3 miljoen vierkante meter.
    Vorige week maakte burgemeester Eberhard van der Laan al bekend dat lege kantoorgebouwen heel goed gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld studenten en kunstenaars een dak boven het hoofd te bieden.

  163. Dick, ik vind wel dat er een heel erg dubbele bodem in dat verhaal van de gemeente Amsterdam zit; In heel Nederland hebben gemeenten miljoenen, zoniet miljarden verdiend aan het verkopen van grond aan projectontwikkelaars die er onder andere kantoren op zijn gaan bouwen en nu die kantoren leegstaan, gaat de gemeente Amsterdam proberen die panden voor zeer weinig geld in bezit te krijgen en mogen de vastgoedboeren hun verlies nemen. Heel erg hypocriet! Overigens heb ik normaal gesproken niet zoveel compassie met die speculanten in de vastgoedwereld, maar ik vind wel dat de gemeente Amsterdam nu schaamteloos acteert in dit verhaal.

  164. Nou Henk, die band hadden ze wel eerder kunnen verbreken, lijkt me. Overigens lees ik in de Standaard dat de partij ook banden met andere groeperingen had.

    Volgens Schulz traden Ben Ali en de RCD verschillende decennia geleden toe tot de Socialistische Internationale, “toen ze nog echt links waren”.
    Ook al is de RCD officieel een linkse partij, heeft ze ook banden aangeknoopt met andere, niet-linkse bewegingen. Zo tekende de partij op 29 juni 2010 in Brussel een samenwerkingsakkoord met de Europese Volkspartij (EVP), de partij van de Europese conservatieven.

  165. Kijk sommige punten blijft de PVV dus wel vast houden;

    De PVV eist toch dat de 14-jarige Sahar terug moet naar Afghanistan. Volgens de partij zou het hele asielbeleid worden ondermijnd als uitgeprocedeerde asielzoekers hier mogen blijven, omdat hun kinderen te veel verwesterd zijn.

    De rechter in Den Bosch bepaalde gisteren in het kort geding dat de uitzetting van het gezin uit Sint Annaparochie ongegrond was.

    Sahar woont al meer dan 10 jaar in Nederland en zit op het gymnasium. Volgens de rechter is niet goed duidelijk gemaakt dat het meisje zich aan zou kunnen passen in Afghanistan. Het zou voor de ‘verwesterde tiener’ gevaarlijk en inhumaan zijn om na 10 jaar terug te worden gestuurd naar Afghanistan.

    Echt een humane partij >:(

  166. @Derk; En als je roept dat de PVV extreem-rechts is, staan ze gelijk op hun achterste poten. Hypocriete en facistische losers!

  167. leuk stukje op GS;

    Vroeger, toen roken in de kroeg nog mocht en Polen nog gewoon “gastarbeiders” heetten, waren er ook al van die gevalletjes zielige asielzoekers die niet terug wilden. Zo had je de familie Gum?s. Kleermakers uit een soort van Turkije die van Job Cohen terug moesten maar niet wilden. Of wat te denken van het Joego-hertje Taida Pasic? Daar is Rita Verdonk als minister van uitzetzaken nog groot mee geworden, om daarna snel weer klein te worden. Maar ja, dat was vroeger. Toen bestond er nog geen PVV. Nu wel. En die PVV gaat eens lekker LOS op het 14-jarige, keurig ingeburgerde, geïntegreerde, Nederlands sprekende Afghaanse meisje Sahar Hibrahim Gel (geen hoofddoekje, 100% haram). De rechter bepaalde gisteren dat Sahar niet terug hoeft naar Afghanistan omdat ze ruim voldoende is ingeburgerd. En dat mag natuurlijk niet van de PVV. Een beetje de V van Vrijheid gunnen aan asielzoekers die nou juist het voorbeeld zijn van geslaagde integratie, dat is niet de bedoeling. “Asielzoeker = asielzoeker, dus wieberen en opzouten”, aldus Sietze Fritsma. Doorpakken en recht door zee, zo is de peeveevee. Maargoed, het hele probleem met dit Afghaanse wegjorismeisje ligt nu dus in handen van minister Gerd Leers. En die is van het CDA dus dan weet je het wel: een stevige, goed onderbouwde, duidelijke tussenbeslissing kan ieder moment volgen. Leer ons het CDA kennen. Wij stellen voor: voor elk lief Afghaans meisje dat niet wordt uitgezet levert het CDA één animalcop in bezit van cavia. Maar voor elk lief Afghaans asielmeisje dat uit Nederland wordt getrapt, duwen wij een cavia door de shredder. Afgesproken? Mooi. Dat staat, want afspraken zijn afspraken. Fritsma weet er van.

  168. Bericht door Dame, op 20 januari 2011 om 22:02
    Ook op andere fronten is de jaren daarna duidelijk gebleken dat de oude ideologische veren nog in de partijstructuur te duiden waren. Zoals ik eerder aangaf zelfs van binnen de partijgeleding werd het gebrekkige democratische gehalte van de partij gekritiseerd.

    Dame, die groep heeft zich niet gehouden aan de democratische besluiten die door de SP zijn genomen. Die Yildirim was er bij toen de lijst voor de Eerste Kamer werd vastgesteld maar heeft toen 5 voorkeursstemmen weten te bemachtigen om toch maar eventjes ongeveer 45.000 euro per jaar te kunnen opstrijken. Ook Yildirim moet op de hoogte zijn gteweest van de spelregels van de SP. Er zijn inderdaad enkele Kaderleden geweest die zich niet konden conformeren aan de afspraken die door de SP zijn gemaakt en die zijn toen opgestapt omdat zij hun ego blijkbaar belangrijker vonden.

  169. Assie, Het gaat me niet zozeer over de kwestie Yilderim, maar in die tijd waar er meer kritische geluiden vanuit de SP. Hun inbreng in partijblad en op de site werd gecensureerd. En tja, wat is democratie? Het vrijwillig conformeren aan elke uitspraak van de partijleiding zie ik niet als echte democratie. Zie jij dat anders?

  170. Bericht door Dame, op 20 januari 2011 om 22:22
    Nog maar een paar citaatjes over de populaire SP-leider
    Nederland kiest:

    Maar er is tijdens de beginperiode in Oss ook veel kritiek op Marijnissen. De SP-ers werden ook wel de rode Jehova’s van Oss genoemd vanwege de straffe discipline, de geslotenheid van de partij en de totale afwijzing van dissident gedrag. Marijnissen ontpopt zich als afdelingsvoorzitter al snel tot een bijna autoritair leider. Enkele gewezen partijgenoten noemen hem berekenend en onverdraagzaam, en ze hekelen de machtsspelletjes die hij zou spelen.

    Hoewel de vijfkoppige fractie inmiddels [Noot: 2000-2002] behoorlijk is ingeburgerd in het Haagse stelt de SP zich volgens hun collega’s in de Kamer antiparlementair op en zijn de SP-ers altijd tegen. Zo heeft de SP bijvoorbeeld tegen Nederlandse deelname aan de Navo-acties in Afghanistan gestemd en tegen de invoering van de euro.

    Dat was ook de insteek van mijn eerste reactie. Werkelijke democratie verdraagt zich niet met een partij met een autoritaire structuur en dito leider.

    Nu duik je wel een beetje ver in de geschiedenis van de SP Dame. Dan kunnen we misschien ook wel gaan zeggen dat we dankzij de VVD geen autoritaire structuur in de BV Nederland hebben. De VVD heeft zich toch in 1948 afgesplitst van de PvdA? Wist je dat heel veel Nederlanders tegen de inval in Afghanistan waren en tegen de invoering van de euro?

    Natuurlijk is de SP wel democratisch. De fractie en het partijbestuur nemen de beslissingen. En als op een partijcongres besloten wordt dat er iets veranderd moet worden dan wordt dat ook gedaan. Daar dient het partijcongres voor.

  171. Bericht door dick, op 20 januari 2011 om 22:24
    Wat weet Thomas het weer geweldig te verwoorden. Vanmorgen hadden we het nog over verraad….noem het gerust “hoogverraad” zegt Thomas.

    @Dick, wat vond je van de column van Dr. Thomas von der Dunk van 14-1-2011? Heb hier geen linkje van je aangetroffen.

  172. Je trekt mij oorspronkelijke stelling te ver door, Assie. Wat ik in eerste instantie aangaf is dat de SP – iig wat mij betreft – pas met de komst van Agnes Kant en Emiel Roemer – meer een meer acceptabele partij is geworden. Dit omdat Jan Marijnissen een verleden heeft en tot aan zijn aftreden de partij autoritair heeft geleid. Enkele jaren terug volgde een TV-programma Agnes Kant voorafgaand aan de verkiezingen. Dat gaf een mooi inkijkje in de SP. Marijnissen gedroeg zich bepaald autoritair, waar hij ook al langer om bekend staat. Hij kan goed debatteren en komt voor de b?hne symphatiek over, maar hij leidde zijn partij met strakke hand. Dat heeft hem geen windeieren gelegd, maar voor mij reden om niet op die club te willen stemmen (dat vraagstuk is voor jou dan wel niet relevant :P, maar voor mij wel steeds een afweging).
    In Roemer heb ik persoonlijk wel het vertrouwen dat hij zorgt voor verdere democratisering van zijn partij.

  173. @Zwolse, in mijn reactie heb ik ook het jaartal 1948 vermeld. Misschien dat een paar kilometer verderop een ander jaartal staat vermeld.

  174. @Zwolse, ik moet Assie toch gelijk geven. Oud is de enige Nederlander – bij mijn weten – die bij de oprichting van 2 partijen was betrokken. Eerst na de oorlog bij de PvdA, die bedoeld was als brede nationale partij maar langzaamaan de sociaal-democratie omarmde. Toen is hij met andere vrijzinnig-liberalen daar uit gestapt en heeft de VVD opgericht. dat kun je een “afsplitsing” noemen, lijkt me.

  175. Ik ga even lekker van mijn weekend genieten waar ik net aan ben begonnen, en kom morgen of overmorgen wel even terug op de eventuele reacties van mijn input.

    PLOP, mensen 🙂

  176. Op 24 januari 1948 werd in Amsterdam de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) opgericht. Vergeleken met andere stromingen was het liberalisme politiek-organisatorisch relatief lang versnipperd gebleven. De meer individualistisch ingestelde liberalen hadden niet zoveel op met al te hecht georganiseerde partijen. Tussen de oprichting van hun eerste landelijke partijorganisatie ?? de Liberale Unie ?? in 1885 en de totstandkoming van de VVD in 1948 vonden heel wat fusies, afsplitsingen en naamsveranderingen plaats. Uiteindelijk ontstond de VVD uit het samengaan van de Partij van de Vrijheid (PvdV), waarvan D.U. Stikker politiek leider was, en het Comité-Oud, vernoemd naar zijn voorzitter P.J. Oud. Dit comité bestond uit ontevreden leden van de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB), die in 1946 met de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij (SDAP) en enkele andere politieke groeperingen in de Partij van de Arbeid (PvdA) was opgegaan. Na deze fusie vond Oud al snel dat de PvdA te veel sociaal-democratische trekjes kreeg. Eind 1947 stapte hij uit de PvdA en vormde het comité dat zijn naam kreeg. Overleg met Stikker leidde tot de oprichting van de VVD

  177. Die Oud was een markant figuur. Een vrijzinnig liberaal, een stroming die binnen de huidige VVD geminimaliseerd is. Hans Dijkstal was een representant van die stroming. D66-er is eerder de erfgenaam van deze ideologie en misschien het GroenLinks van Halsema ook wel.

  178. Wist je dat heel veel Nederlanders tegen de inval in Afghanistan waren en tegen de invoering van de euro?

    Ja dat wist ik, Assie, maar wat wil je ermee zeggen? Nederland kent een vertegenwoordigende democratie en is geen directe democratie. Daar zit spanning tussen bij besluiten die niet worden gedragen. Niettemin is onze invulling van de democratie voor velen de “beste staatsvorm”, met de minste nadelen. Je kunt namelijk wel voor elk onderwerp een referendum uitschrijven of via sms stemmen, maar dat het nadeel is dat de vraagstelling dan simpel moet zijn (met ja of nee te beantwoorden) en dat het steeds om enkelvoudige vraagstukken moet gaan, terwijl het in werkelijkheid vaak om samenhangende problematieken gaat. Volksvertegenwoordigers zijn vrijgesteld om gedegen na te denken over de problemen/uitdagingen en daarover besluiten te nemen. Dit nadat ze van ons (het volk) mandaat hebben gekregen.
    Nederlanders hebben ook massaal tegen de Europese Grondwet gestemd en ik vrees dat een referendum over uittreding uit de EU ook weleens een meerderheid kan halen. Toch is zo’n optie niet reëel en zijn de effecten voor Nederland zeer nadelig. Die aspecten zijn niet altijd goed over het voetlicht te brengen, waardoor er een levensgroot risico is dat mensen op basis van emoties kiezen.
    Ik vind het nogal mager om het begrip democratie louter te reserveren voor ‘besluiten op basis van meerderheid”.

  179. Trots op de studenten. Fuck de kapitalisten en de reactionairen die de fascisten gedogen. No pasaran, niet iedereen verbreed zijn geest louter en alleen vanuit financieel gewin. Bovendien is het onbehoorlijk om de rekening van het disfunctioneren van de vrije markt bij jonge leergierige mensen neer te leggen die part noch deel hadden in het veroorzaken van de huidige recessie.

  180. @Zwolse ; mag ik aannnemen dat je het eens bent met “geen stukloon aan de onderkant van de arbeidsmarkt”?

    Ik vind dat de overheid zich niet moet bemoeien met de vrije markt, in de vorm van wel of geen stukloon. Diegenen die nu de brieven etc. voor een stukloon zijn gaan bezorgen, kiezen daar zelf voor; wat is daar mis mee?

  181. @Dame, Marijnissen zal ongetwijfeld veel invloed hebben gehad in de SP en zich een beetje autoritair hebben gedragen maar dat heeft de SP niet minder democratisch gemaakt. Jan had het niet alleen voor het zeggen.

    In Roemer heb ik persoonlijk wel het vertrouwen dat hij zorgt voor verdere democratisering van zijn partij.

    Wat moet er volgens jou verder gedemocratiseerd worden?

  182. Bericht door Dame, op 21 januari 2011 om 20:54
    Assie, Het gaat me niet zozeer over de kwestie Yilderim, maar in die tijd waar er meer kritische geluiden vanuit de SP. Hun inbreng in partijblad en op de site werd gecensureerd. En tja, wat is democratie? Het vrijwillig conformeren aan elke uitspraak van de partijleiding zie ik niet als echte democratie. Zie jij dat anders?

    Ja daar kan ik me nog iets van herinneren. Toen hebben ze volgens mij de hoofdredacteur van het partijblad de laan uitgestuurd omdat zij een kritisch stukje over de SP wou schrijven. Dat vond ik ook niet kloppen dat de SP dat heeft gedaan. Je hoeft je natuurlijk niet vrijwillig conformeren aan elke uitspraak van de partijleiding.

  183. Bericht door Dame, op 21 januari 2011 om 22:54
    Wist je dat heel veel Nederlanders tegen de inval in Afghanistan waren en tegen de invoering van de euro?

    Ja dat wist ik, Assie, maar wat wil je ermee zeggen?

    Dat ging over het overal tegen zijn van de SP en deze twee voorbeelden werden door jou genoemd. Ik bedoel daarmee te zeggen dat ik het niet vreemd vond dat de SP daar tegen was.

  184. @ Zwolse; Bedoel je dit fraaie portret?

    Friese PVV-lijsttrekker gaf geboeide arrestant klap na

    Update: Max Aardema werd veroordeeld voor mishandeling, maar kwam er vanaf met een geldboete. Wilders wist er van

    Max Aardema, PVV-lijsttrekker in Friesland is veroordeeld voor mishandeling. Dat meldt de Leeuwarder Courant. In 2001 sloeg de brigadier van de politie een arrestant in het gezicht die al handboeien om had.

    De rechter oordeelde dat het om een ??laffe?? mishandeling ging. Aardema kreeg een geldboete van 200 euro, maar wist zijn verklaring voor goed gedrag te behouden.

    Update 16.53

    Wilders wist van de misstap van Aardema. Dat meldt BNR Nieuwsradio.

    “Hij heeft het tijdig en eerlijk verteld, we wisten het dus en dat incident was en is geen reden om aan zijn kwaliteiten en lijsttrekkerschap voor de PVV te twijfelen. Hij heeft overigens ook een verklaring van goed gedrag (vog) overlegd en er zijn bijna tien jaar geleden naar aanleiding van het gebeuren ook geen disciplinaire maatregelen tegen hem getroffen door de politieleiding”, aldus Geert Wilders.

    PVV-lijsttrekker mishandeld voor laffe mishandeling

    Bron: natuurlijk www. joop. nl

  185. Verdeeldheid over missie Kunduz

    Achterban ChristenUnie tegen missie
    »
    Het onvolprezen, snelle en onafhankelijke http://www.nos.nl is de bron.

    Update: zaterdag 22 jan 2011, 12:54

    Tweederde van de achterban van de ChristenUnie is tegen deelname aan een nieuwe misse in Afghanistan. Dat blijkt uit een peiling van het Nederlands Dagblad, op de dag dat de partij in Den Haag bijeen is.

    Omdat het kabinet voor de Afghanistan-missie afhankelijk is van de oppositie, kan ook de opstelling van de ChristenUnie doorslaggevend zijn.

    Informatie wegen
    Rouvoet benadrukt dat de ChristenUnie-fractie onder zijn leiding alle informatie zal wegen. Een hoorzitting in de Tweede Kamer, het debat met het kabinet en het gevoel in samenleving en achterban spelen daarbij een rol.

    En dus ook het feit dat tweederde van de achterban tegen is. Maar de fractie maakt uiteindelijk een keuze, aldus Rouvoet.

  186. En maar dansen met Mosko, die Desi:

    Bouterse zeker tot 2006 verwikkeld in drugscircuit

    President van Suriname zou ook betrokken zijn bij geplande moorden en wapensmokkel voor de FARC

    De Surinaamse president Desi Bouterse is tot 2006 zeker betrokken geweest bij internationale drugscriminaliteit. Dat blijkt uit cables afkomstig van de ambassades in Paramaribo en de Guyanese hoofdstad Georgetown.

    NRC die de stukken in handen heeft, schrijft dat Bouterse is het geheim meerdere malen contact had met Shaheed ‘Roger’ Kahn die door de VS als de grootste drugscrimineel van Guyana wordt gezien. De cables bewijzen dat Khan zowel ‘sociale en operationele’ banden had met Desi Bouterse. Zo zouden ze samen wapens smokkelen voor de Colombiaanse rebellenbeweging FARC in ruil voor drugs.

    Ook zou Bouterse betrokken zijn bij ‘moorden en geplande moorden’ in eigen land. De Surinaamse minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi en procureur-generaal Subhas Punwasi worden als doelwitten genoemd.

    In 1999 in Desi Bouterse door Nederland veroordeeld tot elf jaar cel voor cocaïnesmokkel. Khan werd in 2006 in Suriname gearresteerd en zit in de VS een celstraf van dertig jaar uit.

    Lees meer bij NRC: Desi Bouterse bleef tot in 2006 actief in drugscriminaliteit
    [/url]

    Bron: het superskerpe en bloedsnelle www. joop. nl

  187. Assie 14:37 Ja, bij teruglezen zie ik dat het een quote in mijn reactie is. Vreemd. Ik denk dat ik een verkeerd stukje heb gekopieerd, want het ging mij om een voorbeeld over de autoritaire structuur van de SP.

  188. Deel Senaat wil parlementaire enquête naar privatisering

    PvdA, SP en ChristenUnie willen enquête naar privatisering in de zorg, het spoor en het loodswezen, maar ook bij bedrijven als KLM en PTT … SP-fractievoorzitter Tiny Kox denkt dat de kwestie de politieke verschillen overstijgt.
    Senatoren van PvdA, SP en ChristenUnie willen een parlementaire enquête naar twintig jaar privatisering in Nederland. De komende week hopen de drie fractieleiders VVD en CDA te overtuigen van het nut van zo??n enquête. Het initiatief komt met name van ChristenUnie fractieleider Egbert Schuurman.

    De Volkskrant meldt dat de Eerste Kamer in 1887 voor het laatst een parlementaire enquête heeft gehouden. SP??er Tiny Kox die zaterdag tot Eerste Kamer fractieleider van de SP werd benoemd, maakte de plannen vandaag bekend bij de partijbijeenkomst in Amersfoort.

    “Privatisering was de afgelopen twintig jaar het grootste maatschappelijk proces dat we kennen, maar toch doen we er geen studie naar, terwijl we weten dat het naast positieve ook veel negatieve en onverwachte effecten heeft gehad.”

    Kox hoopt dat VVD en CDA de enquête zullen ondersteunen. “We denken dat de kwestie de politieke verschillen overstijgt.” De SP wil dat de enquête zich met name gaat richting op de zorgsector, het spoor en het loodswezen, maar ook kijkt naar de verzelfstandiging van bedrijven als KLM en PTT.
    ———————
    Bron: www. joop .nl
    =================
    Niet zo gek bedacht maar een parlementaire enquete is een zwaar middel. Wel mbt een goed onderwerp dus! Dat overstijgen doet het zeker.

  189. Bericht door dick, op 22 januari 2011 om 18:26
    Zwaar eens met Roemer. Denk dat ieder weldenkend mens het wel met Roemer eens is.

    Mag ik hieruit concluderen dat jij Roemer gaat stemmen, zoals elk weldenkend mens? 😉

  190. En dat zo laat op de avond… Op zich zou het nog wel kunnen, want dubbelfuncties in de politiek zijn tegenwoordig weer heel gewoon. Burgemeesters die kandidaat zijn voor de Eerste kamer. Tweede Kamerleden die op de lijst voor de statenverkiezing staan. Het wordt zo wel een klein kringetje van mensen die de besluiten in dit land nemen.

  191. Dat vind ik nu ook, maar het lijkt wel of niemand zich daar druk om maakt. Als er al kritiek is, dan gaat het vooral om de tijdsbesteding en de vraag of een burgemeester of Tweede Kamerlid zoveel tijd ‘over’ heeft. Ik heb ook moeite met ambtenaren die in hun vrije tijd gemeenteraadslid of statenlid zijn. Uiteraard geldt het passief kiesrecht ook voor ambtenaren, maar als het in je eigen provincie is kan het leiden tot vermenging van belangen.

  192. Geweldige vent die Roemer, eindelijk, eindelijk een partijleider die keihard stelling neemt tegen de PVV. Het is zeker; mijn stem voor de Eerste Kamer gaat naar de SP. Ik ben ervan overtuigd dat de SP de oppositie tegen dit rechtse kabinet scherper gaat voeren en de PVV keihard aan blijft pakken. Nu de rest van links nog! Het kan en het moet!

  193. Geweldige vent die Roemer, eindelijk, eindelijk een partijleider die keihard stelling neemt tegen de PVV. Het is zeker; mijn stem voor de Eerste Kamer gaat naar de SP. Ik ben ervan overtuigd dat de SP de oppositie tegen dit rechtse kabinet scherper gaat voeren en de PVV keihard aan blijft pakken. Nu de rest van links nog! Het kan en het moet!

  194. @Stadshagenees Meen je dat, dat je je stemgedrag louter (zo lees ik je posting tenminste) laat bepalen door de Eerste Kamerverkiezingen of wil je ook een sterk SP in Provinciale Staten?

  195. De Hond peilt (TK10): vvd 35 (+4) pvv 27 (+3) sp 19 (+4) pvda 18 (-12) cda 17 (-4) d66 13 (+3) gl 11 (+1) cu 5 sgp 2 dier 2 50Plus 1 (+1).

  196. Als jij dan zo goed begrijpend kan lezen, snap ik niet dat je de vraag van Dame die reeds 2 maal gesteld is ( op het log van provinciale verkiezingen) niet beantwoord.

  197. Hallo lwl vrienden,
    met trots kan ik jullie mededelen dat het lwl bestuur met 1 persoon is uitgebreid en wel Peter Erik de Visser, geboren te den haag, en sinds 1983 inwoner van zwolle. Hij gaat zich belasten met de afdeling informatica en PR en zal ook een duidelijke inbreng hebben in de nieuwsbrieven die uit gaan komen.

    Dit zal toch niet onze PeDV zijn. Die zich met LWL gaat bezig houden. Dacht dat hij niet meer in Zwolle woonden maar in Amsterdam.

  198. Ingrid.

    Hahahahaha je bent mij voor,was nog aan het bijkomen van een heuse lachbui.;);););).

    P.de V.zegt wel meer onzin na veelvuldig bezoek aan de koffieshop.;D

    Maar zo te zien zijn de woensdagavond bijeenkomsten in de WZRV de bron van het huidige bestuur van de LWL.;D

    Maar aavullende wartaal lijkt mij voor de LWL een verbetering om de lachspieren weer optimaal te laten werken.;D;D;D

  199. @ Zwolse, wist ook niet wat ik las. Dacht zal toch niet waar zijn. Heb hem 1x ontmoet, en hij was niet onaardig. En voelt zich betrokken bij de mensen die zich onder aan de maatschappelijke ladder bevinden. Maar of LWL dan de juiste plek is. Ik waag het te betwijfelen.

  200. Derk, vwb dat punt van 21:33 denkt PvdA er hetzelfde over. Zou het overigens niet erg vinden om het op een puntje meer met een andere partij eens te zijn.

  201. @Dame; De SP mag wat mij betreft overal groeien, dus in de 1e en 2e Kamer en in de Provinciale Staten. Lijkt me beter voor Nederland dan dat rechtse schorriemorrie wat het nu voor het zeggen heeft. Rechts hoeft voor mij even niet meer.

  202. Stadshagenees 18:08

    ===⤽Lijkt mij beter voor Nederland dan dat rechtse schorriemorrie wat het nu voor het zeggen heeft⤝===

    Stadshagenees, dat is de zelfde ⤽schorriemorrie⤝ VVD waar u de laatste verkiezingen op gestemd hebt. Ik mag aannemen dat u het partijprogramma van dat ⤽schorriemorrie onderschreef? Of hebt u gestemd op de blauwe ogen van Rutte? Dat u niet instemde met het huwelijk met de PVV, is uw keuze. Maar ik heb de indruk dat u nog sneller van kleur kan veranderen als een kameleon, gezien uw extreme switch van rechts naar links (SP)

    Dat iemand na verloop van tijd, van zijn rechtse ⤽geloof⤝ af kan vallen, is te begrijpen. Maar in zo`n korte periode, lijkt op opportunistisch gedrag.

  203. VVD’er; Dat mag jij vinden, ik noem het voortschrijdend inzicht. Dit beleid leidt nergens toe, met als triest dieptepunt deze week de houding van die fijne gedoogpartner van jouw partij ten aanzien van dat Afghaanse meisje. Ik schaam me met terugwerkende kracht kapot dat ik op de VVD gestemd heb. Maar goed, mensen als jij genieten van dit rechtse kabinet en dat is je goed recht. Ik ben er echter achtergekomen dat dit minderheidskabinet de tegenstellingen alleen maar vergroot en dat de sfeer in Nederland alleen maar grimmiger wordt. Helaas zou ik willen zeggen.

  204. Ik vind het standpunt van de PVV zo tegenstrijdig. Enerzijds wordt steeds gegild over “woestijnideologie” en wordt de slechte positie van Afghaanse vrouwen gebruikt als argument voor het ‘achterlijk’ noemen van de Islam. Anderzijds moet dat verwesterde Afghaanse meisje zich maar “aanpassen” aan de Afghaanse normen en waarden.

  205. Dit slaat alles:

    PvdA sluit deur voor PVV in Noord-Holland
    Fatima Elatik, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Oost moet van Brinkman buiten het provinciehuis afspreken
    PvdA-fractievoorzitter en lijsttrekker Tjeers Talsma is goed ziek van de uitspraak van Hero Brinkman. De PVV-lijsttrekker wil het provinciehuis in Haarlem vrij houden van hoofddoekjes. Talsma vindt die opmerking ‘schandelig en on-Nederlands’ en zegt om die reden nu al te weten niet te willen samenwerken met de PVV.

    Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Oost, Fatima Elatik zou van Brinkman haar afspraken buiten het provinciehuis moeten houden omdat ze een hoofddoek draagt. Talsma vindt dat bespottelijk.

    “Hij gaat nu zijn boekje te buiten en overspeelt zijn hand. Hij tast grondrechten van staatsburgers aan door hen de toegang tot het provinciale parlement in Haarlem te ontzeggen. Dan ben je bij de PvdA aan het verkeerde adres, daar kan ik geen provincie mee besturen”, zegt Talsma in Trouw.

    De PvdA zal na de verkiezingen voor Provinciale Staten in Noord-Holland niet samenwerken met de PVV. De discriminatie met mensen met hoofddoekjes gaat Talsma te ver. “Dit druist in tegen alles waar de PvdA voor staat. De deur is nu dicht.”

    Trouw

  206. Dick.

    En nu krijg je weer massaal van die 1,5 miljoen jaknikkers,we worden gedemoniseerd,het VOLK heeft gesproken,Geert doe er wat aan,:D:D:D

  207. Over dit openbare gebouw heeft Hero toch helemaal nixxx te zeggen

    De PVV-lijsttrekker wil het provinciehuis in Haarlem vrij houden van hoofddoekjes.

    . Weer slaagt de PVV erin, een situatie waar nixxx aan de hand is, op te blazen. Doet de PVV de rest van NL vandaag?

  208. Herootje creeerd zijn eigen grondwet,en het klapvee is weer tevreden.

    Zet politiek 24 maar eens aan en kijken en horen wat er te vertellen is.:)

  209. De Zwolse PvdA-fractie wil dat het gemeentebestuur zich uitspreekt tegen de kabinetsplannen om de gemeente meer taken te geven zonder daar extra geld voor uit te trekken.

    De regering wil de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg, de Wajong-uitkering en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) bij gemeenten neerleggen. De PvdA is bang dat de kwaliteit van deze voorzieningen achteruit gaat als er niet genoeg geld beschikbaar wordt gesteld. De partij dient maandagavond tijdens de raadsvergadering een motie over het onderwerp in.

    bron rtv-oost

    ik noem dit tijdsverspilling. Over die beslissing in den Haag kun je je afkeuring wel uitspreken, maar invloed daarop heb je op geen enkele manier.Zo kun je wel aan de gang blijven. Of is dit voor de b?hne, nav de komende statenverkiezing?

  210. Zag het staan op Oost…..verminderde kwaliteit en minder geld lijken me goede argumenten. Je kunt hier toch gewoon tegen protesteren….eventuele gemeenteraadsleden in andere steden meekrijgen en 2e Kamerleden attenderen. 2e Kamerleden kunnen weldegelijk wat veranderen. Vind Jeugdzorg, Wajong en AWBZ wel belangrijke onderwerpen.

    Kan er inhoudelijk echter niet over oordelen, want ik weet er nixxx van.

  211. Kijk, dat gaat lekker zo, die coalitie blaast zichzelf op, wat zullen al die CDA’ers nu denken die op dat partijcongres voor deze gedoogconstructie stemden? Met terugwerkende kracht hulde, driewerf hulde voor Hirsch-Ballin, Klink, mevrouw van Leeuwen en dhr. van Agt. Lijkt me leuk hoor voor Verhagen en Rutte, hoe gaan ze dit nu weer uitleggen en rechtbreien. Al met al slaat dit kabinet een lekker plee-figuur dankzij hun gezellige gedoogpartner, de rechts-extremistische PVV….

  212. Eens Stadshagenees, maar vrees dat het CDA gewoon mee blijft hobbelen in de kudde. De discutabele uitspraken laten ze wel aan ‘vertegenwoordigers in het land’ over.

  213. Defensie wil troebele begroting van missie niet toelichten
    Kunduz wordt volgens oud onderzoeker defensie-economie een veel te dure missie
    Defensie heeft tot nu 467,8 miljoen begroot voor de trainingsmissie naar Afghanistan, maar die kosten zijn ‘volstrekt niet onderbouwd’. Dat zegt Eric Jan de Bakker in de Volkskrant. Bakker werkte tot vorig jaar als onderzoeker defensie-economie aan de Nederlandse Academie in Breda. Hij zet zijn vraagtekens bij de begroting omdat niet is te achterhalen of de kosten reëel zijn begroot.

    Het kabinet heeft alleen een totaalopgave van extra kosten gekregen van de voorgenomen missie. Defensie laat alleen zien wat de ‘additionele kosten’ zijn in het buitenland. Operationele verliezen en extra vervangingsinvesteringen die anders ook gedaan zouden zijn, blijven buiten te begroting.

    De Volkskrant vroeg Defensie om de kosten toe te lichten, maar die willen geen inzage geven in de begroting. De Bakker weet bijna zeker dat defensie meer gaat uitgeven dan is begroot. “Overschrijding was er tot dusver voor vrijwel alle militaire missies.”

    In 2009 deed hij samen met Rober Beeres, universitair hoofddocent defence accounting control & economics van de Nederlandse Defensie Academie onderzoek naar eerdere uitgaven van defensie aan missies naar Afghanistan. Daaruit bleek dat partijen er niet uitkwamen welke posten meegerekend moeten worden bij de begroting. Tussen 2002 en 2011 is 2 miljard ‘extra’ uitgegeven aan de missie in Afghanistan. Als de regulieren uitgaven daarbij opgesteld worden, komt het bedrag vermoedelijk uit op 3,5 miljard.

    VEEL DUURDERE MISSIE

    Bron: www. joop. nl

  214. Als je er goed over nadenkt is het te triest voor woorden,dat partijen die Vrijheid en Christelijk hoog in het vaandel verkondigen,dit soort meest walgelijke uitspraken gedogen.>:(

  215. Brinkman heeft een goede psychiater nodig, dit gaat echt nergens meer over……Het is ook niet grappig meer, voorzover het ooit grappig is geweest…Als we die lijn doortrekken mogen dan ook vrouwen uit Urk, Staphorst, Volendam etc. etc. in tradiotionele klederdracht ook niet meer met de bus. God verhoede dat dit ooit beleid gaat worden, waar dan ook in ons land!

  216. Tweet van de dag
    ma 24 januari 2011
    Als de Belgen echt ontzettend graag een regering willen dan kunnen we ze die van ons toch gewoon cadeau doen?

    Peter van Heemst

  217. Dick en Zwolse zijn een bericht over de PvdA vergeten te linken.
    Ik doe dat wel voor deze keer:

    De PvdA-bewindslieden in het vorige kabinet, ook Wouter Bos, hebben wel degelijk serieus meegepraat over verlenging van de Nederlandse missie in Uruzgan. Dat heeft ChristenUnie-leider André Rouvoet gezegd in het programma ‘Aan de Slag’ op BNR.

    Rouvoet reageerde daarmee op Wikileaks-documenten, die suggereren dat Bos onverzettelijk was in zijn weerstand tegen zo’n verlenging.

    Volgens deze documenten zouden Nederlandse topambtenaren de Verenigde Staten hebben geadviseerd over het onder druk te zetten van Wouter Bos op het gebied van verlenging van de missie in Afghanistan.

    Rouvoet zegt dat dat niet klopt. Volgens hem is er binnen het kabinet wel zeventien keer gesproken over het verlengen van de missie in Uruzgan. Ook is niet alles wat op Wikileaks staat waar, benadrukt Rouvoet.

    Rouvoet was in het vierde kabinet Balkenende minister van Jeugd en Gezin en vice-premier namens de ChristenUnie.

    Het kabinet viel omdat de PvdA-bewindslieden tegen het verlengen waren van de missie in Uruzgan.

    nu.nl

  218. Deze geluiden mogen ook worden gehoord. Vandaag kreeg de Kamer vooral voorgeprogrammeerde “blijf-geluiden”

    GL en CU hebben tenminste hun achterban geraadpleegd: in meerderheid tegen de missie. Maar hoe is het met “VVD-light van Kereltje”? Ze zijn toch zo Democratisch; raadplegen ze niet eens hun leden? Heb ook nog geen D’66-ert voor zijn/haar mening horen uitkomen 😮

  219. Macht: dé smeerolie van dit kabinet

    De tandem Mark-Maxine, met Geertje sturend en krijsend in het babyzitje, loopt gesmeerd dankzij de wonderolie die macht heet. Als machtsbehoud een doel op zich is, dan zijn idealen, feiten en overtuigingen slechts hinderlijke morele ballast. Minder agenten, minder groene energie en minder geld voor universiteiten. Daarmee maakt Mark Rutte Nederland veiliger, schoner en slimmer. De oppositie roept lauwtjes dat ze het niet geloven. Mark is niet vatbaar voor hun argumenten. Argumenten zijn voor de rasdebater weerloze vliegjes. Daar ga je niet serieus mee in debat, die schiet je met een nonchalante beweging naar het hiernamaals. Zelfs al komen die argumenten van protesterende professoren of verontruste partijgenoten.

    In de Volkskrant werd de regeringsfilosofie mooi verwoord door minister Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus. Zij had wel even getwijfeld aan deelname aan regeren met de PVV. Vond zij Wilders z??n stigmatiseringen vervelend voor alle hardwerkende moslims? Botste de visie van Wilders met haar eigen liberale gedachtegoed? Neen. ⤽Ik dacht wel even aan mijn reputatie, met dit kabinet⤝ Tja. Zo??n uitspraak zegt waarschijnlijk meer dan Melanie bedoelde. Macht is een prima smeermiddel, maar kan ook verlammend werken. Dat zien we aan het duivelse dilemma van de linkse oppositie: samenwerken of de eigen partij positioneren? Progressieve samenwerking is een nobel doel, maar daarmee wordt het eigen Unique Selling Point onzichtbaar. Elkaar zwartmaken dan? Dat kan virtuele zetelwinst opleveren, maar daarmee breng je het kabinet niet ten val. Lastig.

    Wat is dan wel een gevaar voor Rutte 1? Diezelfde smeerolie: macht. Als de machtsbalans doorslaat, dan gaat de tandem piepen en kraken. Stel dat het CDA nog verder daalt in de peilingen, zou er dan geen afsplitsing dreigen? En wat als Geert meer dan 30 virtuele zetels scoort? Geert wil niet voor eeuwig in het babyzitje blijven, zoveel is duidelijk. Zolang er sprake is van een win-win-win situatie, stuurt de minister-president al zijn criticasters ontspannen grappend en grollend het bos in. Mocht Rutte ooit in problemen komen, dan zal dat niet te danken zijn aan de progressieve oppositie, maar is dat te wijten aan machtspolitiek binnen de eigen gedoogcoalitie.

    Bron: http://www.sargasso.nl

  220. Dat verhaal van Rouvoet is niet nieuw, Henk. Dat was vorig de verdediging van CU en CDA. Destijds beweerden Verhagen en Van Middelkoop bij hoog en bij laag dat Bos al min of meer akkoord was gegaan voor hij zijn kont tegen de krib gooide. Dat is met het authentieke Wikileakes-verhaal ontkracht, maar het zou naief zijn te veronderstellen dat CU en CDA dat zouden toegeven. Dat doen politici alleen als ze écht niet meer anders kunnen.
    Ik vind het geweldig dat wij allen door Wikileakes eens een kijkje achter de schermen krijgen, iig voor die zaken die gewoon genotuleerd zijn en waar geen Amerikaanse interpretatie overheen is gelegd.

  221. @ Henk,

    De PvdA-bewindslieden in het vorige kabinet, ook Wouter Bos, hebben wel degelijk serieus meegepraat over verlenging van de Nederlandse missie in Uruzgan.

    Ook al ben je ergens tegen, mag je toch wel serieus aanhoren, hoe anderen er over denken. Denk dat voor Bos, en dus de PVDA, de argumenten te weinig steekhoudend waren om alsnog overstag te gaan.

  222. Zal wel Derk, daar kijk ik nooit na. Geniet wel van de open discussies in die partij. Vandaag zijn ze in Steenwijk met oa Ronald Plasterk. Zo je weet heb ik die heel hoog zitten. 1 van mijn Premierskandidaten.
    Ook al die uiteenlopende meningen—soms sterk uiteenlopende leden—mooi, dan weet ik weer waarom ik gelijk van de CNV naar de FNV ben gegaan:

    Op het congres discussiëren we over het functioneren van de publieke sector, het buitenlandbeleid van het kabinet Rutte, beleid voor ouderen, de provincie, de Eerste Kamer, VN-rechten voor mensen met een handicap, linkse samenwerking en veel meer. Met onder andere Ahmed Aboutaleb, Jetta Klijnsma, Lennart Booij, Otwin van Dijk, Mariëtte Hamer, Bert Koenders, Henk van der Kolk, Tonny van de Vondervoort, Co Verdaas, Nebahat Albayrak en vele andere PvdA-helden en -heldinnen.

    Hopelijk doet Jan Pronk ook nog een duit in het zakkie als er weer een tv-camera bij is….heerlijk!

    Maar 1 vandaag, daar kan ik niet ook al rekening mee gaan houden. Moet morgenavond weg (dijkwachtersbijeenkomst). Het gaat ook wel goed zonder mij als aandachtig kijkerT.

  223. Frankwin zit wel in de bijeenkomsten business, lees ik:

    Op 26 januari organiseert de PvdA onder leiding van Frankwin Mussche een discussieavond in Café De Hetebrij aan de Nieuwe markt . Het onderwerp is starterswoningen: hoe moeten we daar in Zwolle
    mee omgaan? Moeten we bijvoorbeeld doorgaan met het bouwen van nieuwe goedkope woningen? Of de leegstand van oudere woningen juist tegengaan?

    Ik zeg als start: langer thuis blijven wonen & meer sparen 😉

  224. @Henk; Wat is nu jouw mening? En wat wil je nu eigenlijk zeggen met al je gecopieerde berichten? Loop je altijd achter dezelfde meute aan, of is er ook nog iets van je zelf? Wat zit je zo dwars aan de PVDA, wat hebben ze jou persoonlijk aangedaan?

Reacties zijn gesloten.