Politiek Log 30

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 31 ) te voorzien.  Ga gerust je gang!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

264 gedachten over “Politiek Log 30”

  1. Rentmeesterschap:

    Natuur verslechtert door bezuinigingen

    Nederland houdt zich niet aan internationale verdragen door twee derde van het budget voor de Ecologische hoofdstructuur te schrappen
    De 300 miljoen euro die staatssecretaris Henk Bleker wil bezuinigingen op natuur en landschap komt de natuur niet ten goede. De belangrijkste natuurdoelen zullen niet gehaald worden, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De omstandigheden van planten en dieren zullen juist verslechteren.

    Het kabinet heeft besloten twee derde van het budget voor de Ecologische hoofdstructuur te schrappen. Uit de quick-scan Herijking van de Ecologische Hoofdstructuur blijkt dat de achteruitgang van de natuurlijke habitatten niet gestopt kunnen worden als daadwerkelijk zoveel bezuinigd wordt. Dat terwijl de Europese Vogel- en Habitatrichtlijnen Nederland verplichten om de achteruitgang te stoppen.

    Volgens de berekeningen van het PBL moet de overheid haar middelen zo efficiënt mogelijk inzetten op kansrijke gebieden. Het planbureau waarschuwt nu dat met de voorop gezette strategie geen van de natuurdoelen gehaald zal worden. Daaronder vallen onder andere internationale afspraken als Natura2000, een netwerk van beschermde Europese natuurgebieden.

    NOS: Planbureau: Natuurdoel buiten bereik

  2. Assie, volgens mij heeft 50+ de kieswijzer betaald. Veel van mijn collega’s komen namelijk ook bij die club uit. Ikzelf bij de club van Henk, maar helaas die wordt het toch niet.;)

  3. Ach Assendörper, zelfs op ⤽ons⤝ log wordt om de adm gegild als een reactie niet goed begrepen wordt. Alles wat het ⤽linkse⤝ kamp onwelgevallig is moet gecensureerd worden. Zie log 29

  4. Waarom Wilders niet meer met de VARA praten…………… Nee dat heeft niets te maken met censuur. Maar als je het niet haalt, praat ik niet meer met jullie.

  5. Mevrouw ( censuur ) Ingrid

    Toch nog maar een keer. Mevrouw Ingrid het is u gelukt om de helft van mijn reactie te laten verwijderen. Gefeliciteerd!! Dat moet u zeker een goed gevoel geven. Dat u niets van mijn schrijven begrepen hebt is mij ook duidelijk. Dat de adm aan uw spastische gegil gehoor heen gegeven is mij onduidelijk. Maar u hebt uw trofee te pakken, daar mee nogmaals van harte gefeliciteerd.

  6. VVD’er nu heb je mij aan je zijde; er dient hier niets gecensureerd te worden en zeker niet op verzoek van andere reageerders hier. Enige uitzondering zijn wij mij betreft a-sociale scheldkannonades voor de rest moet er ruimte zijn voor een transparant en fair debat. En nu welterusten.

  7. @VVD-er Niet meteen de handdoek in de ring gooien. Het is hier vrijwel iedereen – mij ook – weleens overkomen dat een posting om weet-ik-veel-wat-voor-een-reden werd verwijderd. Ik denk niet dat je dat in de links-rechts sfeer moet trekken. De reden waarom ik de verwijderde reactie van jou tot driemaal toe heb gelezen, is de vreemde vergelijking met nazi’s. Ik begreep de parallel ook niet en de humor zeker niet. Niettemin was me wel duidelijk dat je een prikkelende reactie tegen Dick wilde maken en geen verdere bijbedoelingen had. Van mij had de reactie niet verwijderd hoeven te worden, maar ik begrijp wel dat deze tot geschokte reacties kon leiden. Juist door de onduidelijkheid en de vergelijking met WOII.
    Mijn advies is: gewoon je rechtse praatjes 😉 blijven verkopen hier en accepteren dat we met zijn allen dit log beschaafd proberen te houden en dat je daar zelf weleens onbedoeld het ‘slachtoffer’ van kunt zijn. Dus, kom op VVD-er, één verwijderde reactie hoeft geen reden te zijn om je helemaal de mond te laten snoeren. Dan zou het hier erg stil zijn.

  8. Binnenkort provinciaalse verkiezingen:

    vandaag: VK.nl:

    De Provincie Kiest – In Overijssel draait het om infrastructuur

    Van alle onderwerpen op de politieke agenda in Overijssel houdt infrastructuur de bewoners het meest bezig, zo blijkt uit een peiling die markonderzoeksbureau Right in opdracht van RTV Oost uitvoerde. Niet zo gek, want Overijssel vormt een belangrijke verbinding tussen de Randstad en het noorden.

    Moet de nachttrein tussen Enschede en Schiphol behouden blijven? Moet de N35 tussen Almelo en Zwolle, een belangrijke provinciale verbindingsweg, worden verbreed? Kan het aantal bushaltes niet omlaag? En dan is er natuurlijk nog de kwestie van het vliegveld van Twente: moet de voormalige luchtmachtbasis worden uitgebouwd tot een regionale luchthaven?

    Luchthaven Twente
    Om met dat laatste punt te beginnen: Twente heeft te maken met een relatief hoge werkloosheid en een laag bruto nationaal product. Daarom zien niet alleen ondernemers, maar ook sommige Twentenaren wel heil in de uitbreiding van het vliegveld.

    Tot die groep behoort ook de VVD, die bij de vorige provinciale verkiezingen in Overijssel op de derde plek eindigde. Deze partij geeft – aldus het verkiezingsprogramma – prioriteit aan ‘bovenlokale gebiedsontwikkelingen’, waartoe het ook het vliegveld Twente rekent. ‘Een doorstart van de Luchthaven Twente betekent een bijzondere kans voor Oost-Nederland om daadwerkelijk een mobiliteitsrol van betekenis te spelen en een katalysator voor de economie te zijn.’

    De PvdA, die vier jaar geleden tweede werd, ging na veel wikken en wegen ook akkoord met de commerciële exploitatie van het vliegveld, maar stelt daarbij wel strenge eisen. De provincie zal ‘op geen enkele manier’ bijdragen aan die exploitatie en gaat slechts met één potentiële exploitant in zee, zo lezen we in het verkiezingsprogramma. Voor 2015 moet duidelijk zijn of een aanbesteding haalbaar is. Zo niet, dan moet de provincie onmiddelijk een andere invulling zoeken voor het gebied op en rond het vliegveld.

    Compromis
    Ook het CDA, nu nog de grootste partij in Overijssel, wil de luchthaven een kans geven, maar kiest voor een compromis. Het moet een compacte luchthaven ‘in het groen’ worden. De geluidsoverlast voor omwonenden, één van de belangrijkste bezwaren van de tegenstanders, moet daarbij minder groot zijn dan voorheen, toen het vliegveld nog een luchtmachtbasis was. Ook het milieu moet worden ontzien: ‘De luchthaven Twente moet de meest groene luchthaven van Europa worden.’

    De vierde partij van Overijssel, de SP, is fel tegenstander van de plannen voor de luchthaven. Die zijn ‘onnodig, onhaalbaar en ongewenst’, aldus het partijprogramma. De SP wijst op wetenschappelijke onderzoeken die hebben aangetoond dat het vliegveld niet rendabel is. Ook een groot deel van de
    bevolking is tegen, aldus de partij.

    Weg en spoor
    Dan het wegverkeer en openbaar vervoer. De vier grootste partijen zijn het erover eens dat de verbindingen tussen het westen en oosten van Overijssel verbeterd moeten worden. Er moet geïnvesteerd worden in de N35 tussen Zwolle en Almelo, en ook in de spoorverbinding tussen Zwolle en Enschede. De standpunten van de verschillende partijen komen in grote lijnen overeen, en wijken slechts in detail van elkaar af.

    Het CDA hecht belang aan veiligheid op de weg, maar is desondanks geen voorstander van de verlaging van de maximumsnelheid op de provinciale wegen van 80 naar 60 kilometer per uur. Daarmee wordt het platteland op slot gezet, vreest de partij. De SP pleit onder meer voor verdere experimenten met gratis openbaar vervoer voor verschillende doelgroepen. In Hengelo is het openbaar vervoer voor 65-plussers al gratis. Verder vindt de partij dat behalve Enschede ook grote steden in Overijssel op het nachtnet moeten worden aangesloten. Te beginnen met Zwolle.

    ———————————————–

    wat mij betreft hoeft dat vliegveld in Twente niet. Zonder me verder in de diverse partijwensen te hebben verdiept kwam ik via een kieswijzer op 50+ uit.
    Weet iemand een site waar je per onderwerp de diverse provinciale standpunten van de partijen kunt lezen?

  9. @Regina, gratia. Ook op die site kan ik niet vinden wat ik zoek:

    per onderwerp (bijvoorbeeld Landbouw/Natuur) de standpunten per partij, zodat je gemakkelijk kunt vergelijken.

  10. Drama, ik kom ook uit op de 50+ partij, dat wordt je dan ff verteld op je 27e, en bedankt he ;D

    Zonder gekheid, ik vind het erg lastig om te stemmen voor provinciale staten, ik voel me totaal niet betrokken bij de provincie.

  11. @Natascha, die betrokkenheid mis ik ook. Onderwerpen als Onderwijs, Zorg; heeft de provincie daar ook invloed op?
    Ik las vanmorgen dat verdacht veel kieswijzergebruikers op 50+ uitkomen.
    In jouw geval kan ik me dat nog voorstellen, want jij moet je verstand nog terugvinden;)

  12. Drama in aanvulling op je vraag. De provincies hebben met het rijk in een bestuursakkoord afspraken gemaakt over provinciale kerntaken. Dat zijn de volgende:
    1.duurzame ruimtelijke ontwikkeling en inrichting, waaronder waterbeheer
    2.milieu, energie en klimaat
    3.vitaal platteland
    4.regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer
    5.regionale economie
    6.culturele infrastructuur en monumentenzorg
    7.kwaliteit van het openbaar bestuur.
    Dit zijn dus wel taken die de leefomgeving van burgers direct raken. Helaas is dat niet altijd zo zichtbaar, zodat mensen vaak niet weten wat de provincie doet en waarom stemmen belangrijk is. Succes met je keuze.

  13. Nogmaals bedankt voor je reactie, Regida. We blijven op zoek naar een matrix waarin bijvoorbeeld bovenin de genoemde kerntaken, en links een rijtje met deelnemende partijen, met als resultaat de standpunten in de diverse velden. Wie zou er belang bij hebben om zo iets samen te stellen?

  14. Dick:

    Natuur verslechtert door bezuinigingen

    Onvoorstelbaar wat hier gebeurt. Een plan waaraan al jaren wordt gewerkt, waarover heel veel afspraken tussen overheid en particulieren zijn gemaakt, waar vele miljoenen aan zijn uitgegeven. Een plan dat steeds meer vruchten afwerpt, wordt zomaar opzij gezet door een paardenboer. Boerenslimheid is hem niet vreemd, maar verstand van natuur heeft hij niet.
    Uiteraard zal er in een dergelijk grootschalig plan best een hoop te bezuinigen zijn, maar leg dan een bezuinigingsopdracht neer. Laat vervolgens deskundigen aan de slag gaan. Zij moeten dan, gegeven de opgelegde bezuiniging, het idee van groene verbindingen verder uitwerken. Stopzetten betekent geldverspilling en verder verlies aan vertrouwen in de politiek.

  15. @Drama Tubantia geeft over een onderwerp uitsluitsel, namelijk het milieu- en natuurbeleid:

    De PVV, VVD en de nieuwe partij 50Plus zijn de hekkensluiters van het natuur- en milieubeleid in Overijssel. Tot die conclusie komen alle gezamenlijke groene organisaties in de provincie nadat de verkiezingsprogramma??s voor de Statenverkiezingen van 2 maart zijn vergeleken.

    In het kader van de campagne ??Hart voor de natuur?? vragen alle natuur- en milieuorganisaties in Nederland aandacht voor de drastische bezuinigingen op groen beleid die het kabinet heeft aangekondigd. Voor Overijssel zijn de partijprogramma??s doorgespit en ze werden vervolgens per onderwerp beloond met groene hartjes.

    Op natuurbeleid scoort de PvdA in Overijssel veruit de meest groene hartjes, direct gevolgd door Partij voor de Dieren, D66, GroenLinks en SP die vrijwel gelijk scoren. Het CDA is samen met de ChristenUnie middenmoter. De Pvv krijgt geen enkel groen hartje. Deze partij wil boeren in Overijssel alle vrijheid geven, snoeien in het groene netwerk van nieuwe natuurgebieden en alle Natura2000-gebieden schrappen. Povertjes zijn de groene hartjes voor de VVD: ook deze partij ziet weinig in het Europese netwerk van natuurgebieden en wil Natura2000-gebieden schrappen. De VVD wil de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) in 2018 gereed hebben, maar legt zich in het partijprogramma op geen enkele doelstelling vast.

    Kampioenen op milieubeleid zijn D66 en GroenLinks, gevolgd door de SP. Deze partijen krijgen veel groene punten voor de weigering mee te werken aan de doorstart van vliegveld Twente. Om die reden moet de PvdA een flinke veer laten. Wat betreft milieumaatregelen in de landbouw en een verbod op megastallen verzamelen PvdA, Sp, GroenLinks, Partij voor de Dieren en D66 weer flink wat groene harten. CDA en SGP kiezen voor de belangen van de landbouw, maar helemaal voor een agrarische sector zonder milieubeperkingen zijn VVD en PVV. Zij bungelen daarmee ook wat betreft milieubeleid onderaan de lijstjes van de groene organisaties.

  16. @ Tevens, over een onderdeel van de rentmeesterschap (voorheen, uit bijbelse overwegingen, een CDA-punt; nu is ze met Bleeker verantwoordelijk voor het uithollen.

    Helemaal met je reactie eens! Zeker over die ‘bezuinigingsopdracht’.

  17. Las nog wat over ‘Geert op tv’

    Geert Wilders doet in Uitgesproken een opmerkelijk voorstel: Hij wil rechters voortaan maar voor vijf jaar benoemen, waarbij herbenoeming alleen plaatsvindt als ze genoeg zware straffen hebben uitgedeeld. &

    Geelen (de Volkskrant) zag hoe Geert Wilders gelijktijdig met De slag om de Eerste Kamer te gast was in Uitgesproken (woensdag, Nederland 2, 642.000 kijkers). ??Bijna lachwekkend was het begrip van presentator Eerdmans. Hij was geen journalist, hij was op audiëntie. Eerdmans luidt een vraag in: ⤽Ik heb van de week Machiel de Graaf gezien, en ik moet zeggen: ik was positief verrast.⤝ Dat was Wilders nou ook. Sterker: op Eerdmans?? suggestie vond hij De Graaf ⤽zeker een potentiële opvolger⤝. Logisch dat Wilders niet naar de VARA ging. Als je een half uur lang zo poeslief kunt worden afgelikt, heb je geen linkse honden meer nodig.??

  18. afgelopen weekend een gesprek:
    sprekert:-’t werd eindelijk tijd: afschaffen die subsidies; dankzij Wilders
    -welke subsidies bedoel je
    -weet ik niet, gewoon allemaal
    -maar Wilders zit niet eens in de regering
    -dat maakt niet uit, hij regelt dat wel

    ————————–
    😮

  19. Tweet van de dag
    do 17 februari 2011
    Heb vannacht drie inbrekers uit huis geslagen. Ga zo een stukje 130 km per uur rijden. ‘We hebben al veel bereikt’, zegt Rutte.

    Wim de Bie

    —————

    Las ook dat VVD het één-op-één debat met D66
    mijdt. VVD wil zich alleen afzetten tegenover ‘linkse’ partijen.

    Las verder dat Cohen de winnaar van het debat gister was.

  20. Bericht door Dame, op 16 februari 2011 om 22:57
    Nu raak ik geïntrigeerd, Assie. Vertel.

    Dat zal een heel lang verhaal worden Dame:), maar het was meer een één-tweetje met VVD`er. Hoe een democratie als de onze functioneert, of beter gezegd behoort te functioneren, raak je niet snel over uitgepraat. Zelfs onze hoogleraren Staatsrecht verschillen daarover van mening. Waar het eigenlijk om ging is het verzoek van Ingrid aan de admin om een reactie van VVD`er te verwijderen. Ik heb die reactie ook wel drie keer gelezen en begreep het ook niet helemaal. Ik had de indruk dat VVD`er dick op een scherpe manier iets duidelijk wilde maken en zeker niet de intentie had om hem te beledigen. Wat mij betreft had die reactie ook niet verwijderd hoeven te worden en het verbaast mij eigenlijk een beetje dat die na één klacht is verwijderd. De aanleiding van de reactie van VVD`er was volgens mij de (nu ook verwijderde?) cartoonreactie van dick.

  21. De peilingen spreken elkaar weer eens tegen, maar dat de provinciale statenverkiezingen spannend zijn is zeker.
    Volkskrant

    In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen blijft het voorlopig spannend of de regeringspartijen CDA, VVD en hun gedoogpartner PVV een meerderheid in de Eerste Kamer weten te behalen. Uit een peiling van Synovate in opdracht van het televisieprogramma Nieuwsuur blijkt donderdag dat de partijen niet kunnen rekenen op genoeg steun voor een meerderheid.

    Dinsdag bleek uit een peiling van Maurice de Hond dat de gedoogcoalitie net genoeg stemmen binnenhaalt. In de peiling van De Hond zijn VVD, CDA en PVV goed voor 38 van de 75 zetels in de senaat. In die van Synovate krijgen de drie partijen donderdag samen echter 35 zetels, drie te weinig voor een meerderheid.

  22. Assie, ik weet niet of dit met ‘links’ of ‘rechts’ heeft te maken. Ik denk er net zo over als jij en vind het jammer wanneer VVD-er zich hier echt niet meer vertoont. Op zich herken ik wel dat je geraakt bent, wanneer een posting wordt verwijderd. Buiten censuur-achtige argumenten voelt het als een veroordeling van je reactie. Maar zoals jij mij ooit zei ;), dat maken we allemaal weleens mee.

  23. Bericht door ingrid, op 16 februari 2011 om 23:06
    @ Assendörper, ben ook benieuwd wat dit met linkse kringen te maken heeft.

    Ingrid, misschien was het fout van mij om jou in het “linkse kamp” in te delen omdat ik eigenlijk helemaal niet weet waar je op stemt en dat wil/hoef ik ook niet te weten. Vind het prima dat jij van je laat horen als je denkt dat iemand over de schreef gaat. Heb zelf ook een enkele keer laten weten dat ik iemand over de schreef vond gaan, maar ik heb nog nooit een verzoek ingediend om een reactie te verwijderen. Dat zal ik ook niet doen, en als het werkelijk te grof is, zal een dergelijke reactie t.z.t. door de admin worden verwijderd, denk ik dan maar. Je bent er uiteraard vrij in om dat wel te doen want het staat immers in de spelregels dat je de admin dan kunt waarschuwen. Zelf kies ik er voor om de persoon in kwestie daarover op aan te spreken. Gisteren heb ik onder het nieuwsbericht “Job Cohen op bezoek in Zwolle” om 22:21 uur gereageerd op iemand waarvan ik vond dat die over de schreef ging. Het gaat mij namelijk een beetje te ver om iemand die kritiek uit op Job Cohen, meteen een etiket op te plakken dat het een rechtsextremist is. Wat vind jij daarvan?

  24. Vandaag hoorde ik dat er een filmpje is gemaakt waarin kinderen wordengebruikt in de strijd tegen de PVV. Vorige week heb ik hier tegen VVD`er al gezegd dat ze van alles uit de kast gaan halen om de PVV onderuit te halen. Vind het diep en diep triest dat er kinderen gebruikt worden in de haatcampagne tegen Wilders. Die kinderen hebben een leeftijd waarvan ze zich helemaal niet van bewust zijn waarvoor ze worden gebruikt. Schandalig.

  25. Bericht door dick, op 17 februari 2011 om 19:37
    Las verder dat Cohen de winnaar van het debat gister was.

    Las ook dat Rutte en Wilders niet mee hebben gedaan.

  26. Wij leerden vroeger op school dat we KVP moesten stemmen. De juf van de basisschool gaf ook aan dat ze nooit PvdA zou stemmen. Vind dat ook stom. Politiek hoort niet thuis in het onderwijs. Democratie wel. Daar mag wel meer aandacht voor zijn.

  27. Regeringspartijen VVD en CDA halen samen met de PVV geen meerderheid als er nu verkiezingen zouden zijn voor de Eerste Kamer.

    Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Synovate in opdracht van Nieuwsuur. In de peiling halen VVD (14), PVV (12) en CDA (9) samen 35 zetels, drie te weinig voor een meerderheid. Vorige week was er in de peiling nog wel een meerderheid voor de coalitie. VVD heeft nu 14 zetels in de Senaat, het CDA 21 en de PVV is nog niet vertegenwoordigd.

    In de peiling staat verder de PvdA op 13, de SP op 8, D66 op 6, GroenLinks op 5, de ChristenUnie op 3 en de SGP op 2. De Partij voor de Dieren, de Onafhankelijke Senaatsfractie en nieuwkomer 50PLUS staan op een zetel.

  28. Ik heb vandaag oude politieke vrienden (en een vriendin) ontmoet, in een horeca gelegenheid in het midden van het land. Lekker wat gebabbeld onder het genot van enkele:o alcoholische versnaperingen. Ik zal ze even aan u voorstellen??.Wouter Bos (PvdA), Femke Halsema (GrL) en Jan Marijnissen (SP). Dat had u zeker niet verwacht van die verstokte VVD??er. Natuurlijk ging het over de politiek, en natuurlijk ging het gesprek over de politieke leiders van de partijen waar ze zo ⤽verknocht ;)⤝ aan zijn. U kent ze wel, die van de ⤽de nieuwe coalitie.⤝ Hieronder wil ik u graag mee laten genieten, van wat mijn vrienden dwars zit??..daar komt ie.

    Wouter:?? tja??die Job, ik weet het niet, hij probeert het wel, maar het is allemaal zo vlak. Het is net zo`n ouwe jukebox, je zet h`m op replay, gooit er een muntje in en je hoort steeds weer het zelfde deuntje. En dan dat hakkelen??maar dat komt wel vaker voor bij hoogleraren, de hersenen werken sneller als de mond, (meestal in de politiek andersom  ) maar het heeft ook een voordeel, je bent langer aan het woord. Pfffff??en als ik hem zo bekijk??.het is net Gargamel, je weet wel van die smurfen, maar deze keer zijn ze niet blauw, maar rood. Zal ik mijn mening geven, ik zet er een goede fles wijn op??.na 2 maart is hij als speer verdwenen, naar één of andere Hogeschool. Proost!!!

    Femke:?? wat wil je van me horen,?? een sappig verhaal? Die Sap, dat wordt niks. Ik heb haar nog wel zo goed geïnstrueerd, maar ze begrijpt het niet. Uren heb ik met haar geoefend voor de spiegel, om haar het koketteren te leren. Je weet wel??, mijn kokette lachje met die bijbehorende gebaartjes, niets zie ik er van terug. En dat lonken dat ik altijd deed?…,dagen dat liedje geoefend ⤽ze kan het lonken niet laten⤝ ??lukt haar niet met die uilenbril. En dan die zachte?? gggggeeee??..om te huilen. Nee,??het wordt snip, snap??Sap. Wat zeg je???oohhh zeg, dat zal de wijn wel zijn.

    Jan:… Roemer?… man hou toch op, het is net Yogi Bear, je weet wel die knuffelbeer.
    Die man heeft toch geen uitstraling,?? weet je waar hij goed in zou zijn???, als buutreedner in zo`n ton bij het komende carnaval, maar in de politiek??? Nee, dat wordt de komende tijd weer tomaten verzamelen, en uitdelen, daar zijn we veel beter in. Agnes, die kon ik nog wel eens bij te sturen, maar die eigenwijze Brabander denkt dat hij de volgende keer in de regering moet. Daar zijn we niet mee bezig, we zijn een protest partij. Dus Emile??Alaaf, ik neem er nog één!

    VVD??er:??beste mensen, het was reuze gezellig. Fantastisch dat jullie nu niet meer met meel in de mond praten, zoals Job altijd zegt ⤽het moet eerlijker⤝. Ik zou zeggen, tot over 4 jaar!!

    Voetnoot: als iemand mijn verhaal niet geloofd, niet klagen bij Adm. 😉

  29. Het gaat mij namelijk een beetje te ver om iemand die kritiek uit op Job Cohen, meteen een etiket op te plakken dat het een rechtsextremist is. Wat vind jij daarvan?

    @ Assendörper hoewel ik de inhoud van het stukje niet kon waarderen.
    Vond ik vooral het feit dat er op de man werd gespeeld belachelijk.
    En ik kan me niet herinneren dat ik het over rechtsextremisme heb in combinatie met het stukje van vvd’er.

  30. Mogen we wel bij jou klagen, VVD-er.? 😉 Ik geloof je idd niet, haha, volgens mij heb je je gisteren van chagrijn een stuk in de kraag gezopen en daarna een wensdroom gehad… 😛

  31. Hoe zou het in Overijssel zijn gesteld….?
    ————————————-

    Vijf kandidaten voor de Provinciale Staten in Noord-Brabant zijn in het verleden veroordeeld. Het gaat om drie SP’ers, een PvdA’er en een VVD’er.

    Drie Brabantse kranten hielden een enquête onder potentiële Statenleden. 91 kandidaten verleenden medewerking.

    Onder invloed
    Uit het onderzoek blijkt dat drie kandidaten voor de Socialistische Partij (SP) zijn gestraft voor het rijden onder invloed of voor het illegaal plakken van posters.

    PvdA-kandidaat Driek van Griensven blijkt in 2008 door een civiele rechter te zijn veroordeeld voor het doen van beledigende uitspraken in de krant over de voorzitter van een hondenclub.

    PVV
    Van VVD’er Alexander Wijers was reeds bekend dat hij twee jaar geleden is veroordeeld voor belediging van politiemensen na de arrestatie van zijn zoon.

    PVV-kandidaten weigerden vrijwel collectief de vragenlijst in te vullen. Alleen Peter Rutgrink reageerde. Van de kandidaten van alle andere partijen reageerden drie mensen niet.

    bron Elsevier.nl

  32. Het zwarte-witte (links-rechts) hokjesdenken overheerst alweer. Als je door een tunnel kijkt mis je heel wat. Je teksten hier achterlaten, omwille van de discussie, is voor mij ook heel anders dan je begeven in de maatschappij. Volgens mij is dat met menigeen niet zo.

  33. Tweet van de dag
    vr 18 februari 2011
    Oke mensen, waar blijven die tweets over het PVV voorstel om allochtone dieren het land uit te zetten?! Wie doet er een duit in het zakje?!

    Joppe van Nus
    (die naam vertrouw ik niet helemaal, kan heel goed onze Joppuh zijn met nus als nick. Met een a of een pe ervoor, maar omdat het nog geen carnaval is ….zal ie wel niet om zijn naam liegen).

  34. Premier ohne Eigenschaften

    Thomas von der Dunk, in de categorie *pittig*

    Weg met die eeuwige kinderlokkersglimlach!
    Mark Rutte schijnt om onduidelijke redenen bij de kiezer populair te zijn. Aardige jongen, altijd optimisme uitstralend, vlotte babbel, helder taalgebruik – dat zal het wel wezen. Ik heb het al eens eerder betoogd: aardige politici zijn een ramp voor het land. Een kritische noot wordt dan zelden meer over hen vernomen: vorm heeft het van inhoud gewonnen, en het consensusdenken doet bij ons vanouds de rest.

    Daarom was ik een groot aanhanger van wijlen Ien Dales. Die durfde tenminste wel eens tegen De Boze Burger te zeggen: en nu is het uit met het gezeur. Weg met die eeuwige kinderlokkersglimlach!

    Fantastisch
    Ook journalisten, altijd met een schuin oog gericht op wat als een courante mening geldt, schijnen zich daardoor steeds weer makkelijk te laten lokken: als de kiezer iemand fantastisch vindt, dan vinden wij dat ook. Hoe vaak hebben we dat de afgelopen jaren niet op de golven van de peilingen gezien: bij de ene verkiezing werd Wouter Bos kritiekloos de hemel in geprezen, bij de volgende kon hij geen goed meer doen, omdat men inmiddels een nieuwe publieksheld had ontdekt.

    Veel journalisten zien nu Rutte na Balkenende als een grote verademing, omdat zijn taalgebruik en spreektempo tenminste te volgen zijn, waardoor zij geen christen-democratisch woordenboek en steno-cursus behoeven.

    Ik niet.

    Ik kan op geen enkele manier een regeringsleider als een ‘verademing’ zien die er het afgelopen half jaar blijk van heeft gegeven op de moreel cruciale momenten geen moreel leiderschap te tonen, en daarmee als totaal onbeduidend steeds verder door het ijs is gezakt.

    Verademing
    Ik kan op geen enkele wijze een regeringsleider als een ‘verademing’ zien die voortdurend wegvlucht voor het feit dat zijn buitenboordregeringspartner stelselmatig poogt de grondslagen onder de rechtsstaat te slopen en eenmiljoen ingezetenen van dit land tot tweederangsburgers wil maken – met als gevolg dat steeds meer hoger opgeleide allochtonen door het maatschappelijke klimaat Nederland de rug toe keren: juist die ondernemende mensen waar de VVD anders altijd de mond zo vol van heeft.

    Iemand die het afgelopen half jaar op geen enkel moment er blijk van heeft gegeven dat hier – ik formuleer het expres voorzichtig – misschien een probleem zou kúnnen liggen, is het hoge ambt van minister-president moreel, intellectueel en karakterologisch onwaardig.

    We hebben het, wat de rechtsstaat betreft, gisteren weer kunnen zien, toen Wilders te gast was bij de nieuwe caviapolitiehouder Joost Eerdmans van Ingeslapen Nederland. Op het zelfde moment vond op de andere zender een verkiezingsdebat plaats, waarbij de Grote Geperoxideerde wegbleef, omdat meneer weer eens diep beledigd was.

    Cartoon
    Dat wegblijven vond ik inhoudelijk niet echt een groot gemis, maar het argument bestond uit een cartoon die hij niet lustte. Nu zal ik de laatste zijn om te beweren dat de gewraakte prent erg geestig of smaakvol was, maar dat geldt ook voor veel producten van Wilders’ grote tekenheld Nekschot in zijn eigen ‘vrijheidsgalerij’. En diezelfde avond verscheen in de NRC van zijn propagandachef Martin Bosma de schunnigste column ooit.

    Maar waar het om gaat: Wilders hield een onbeschaamd pleidooi om voortaan rechters op zicht te benoemen – als ze niet vaak genoeg streng straffen, dan kunnen ze na vijf jaar naar de sociale dienst. Kortom: een pleidooi voor politieke rechtspraak in de geest van Poetin – zoals Wilders ook al Berlusconi volgt in zijn permanente verdachtmaking van de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht.

    VVD-coryfee Ed Nijpels toonde zich later op de avond bij Pauw & Witteman zeer verontrust door deze ongehoorde aanval op de trias politica. Terecht – maar de aanval komt wel van een partij, waarmee Nijpels’ eigen partijleider zonder blikken of blozen regeert, sterker: die door Rutte als een ‘heel normale volwassen partij’ is betiteld.

    Zwijgen
    Want waar blijft Rutte, na deze zoveelste provocatie van Wilders? Vermoedelijk weer nergens. Tot nu toe verschuilt hij zich in alle voorkomende gevallen steevast achter de mantra dat hij geen commentaar geeft op het standpunt van andere partijen. Ik geloof niet dat toen pakweg de CPN de Russische inval in Hongarije van 1956 verdedigde, VVD-voorman Oud er om die reden het zwijgen heeft toegedaan.

    Het maakt de hedendaagse rechtse hypocrisie duidelijk, als het om de publieke verdedi¬ging van de vrijheid gaat – juist bij die twee partijen die het woord ‘vrijheid’ in hun naam opgenomen hebben, en inhoudelijk weer steeds meer als eenheid opereren: bij de PVVD wordt er op dat vlak selectief gewinkeld. Tenslotte heeft Wilders zich ooit van Van Aartsen afgesplitst en is hij een oude discipel van Bolkestein. Ook die houdt daarom tot dusverre over het stelselmatige wegduiken van Rutte voor principiële vraagstukken zijn mond.

    Stephan Sanders, jarenlang trouw VVD-stemmer, zei afgelopen zaterdag in de NRC het vertrouwen in de VVD op, omdat die partij het nationaliteitsrecht in de uitverkoop heeft gedaan: niet iedere Nederlander kan van zijn Nederlanderschap zeker zijn. Merkwaardig genoeg maakte hij een uitzondering voor Rutte: op een lijst-Rutte zou hij zonder meer stemmen. Dat doet denken aan de wijze waarop nu in Marokko en Jordanië demonstranten een scheiding aanbrengen tussen de ‘goede koning’ en zijn slechte raadgevers – een oude topos, die al tijdens de Nederlandse Opstand werd gehanteerd, want de Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd.

    Zelfbedrog
    Het is dus ook zelfbedrog, waarbij men zich door de schone schijn van de vlotte babbel en vriendelijke uitstraling laat inpakken. Rutte is deel van het probleem – want de politiek hoofdverantwoordelijke voor de oppervlakkigheid. Hij heeft de ideologische ruggegraat van een vaatdoek: dat bleek al uit zin snelle capitulatie voor boze achterbanmails tijdens de formatiefase PaarsPlus. Ooit bepleitte hij een samengaan van de linkervleugel van de VVD met D66. Nu schuurt hij aan tegen de PVV.

    Rutte is politiek een Mann ohne Eigenschaften, een windvaan die bij elk volgend briesje weer een volgende kant uitfladdert – en nu komt de wind straf van rechts. Een politicus die zwijgt wanneer eenmiljoen burgers stelselmatig worden geschoffeerd, zal echter nooit ‘de premier van alle Nederlanders’ kunnen zijn.

    In de praktijk opereren, conform de adviezen van oerpopulist Hans Wiegel, PVV en VVD inmiddels als een Telegraaf-eenheid: een verbond van plebejers en patjepeeërs. Vrij meppen, vrij roken, vrij racen, vrij graaien. Weet u wel hoeveel belasting de hoge inkomens aan de staatskas bijdragen, vroeg Loek Hermans gisteren aan Job Cohen op hoge toon.

    Geblaas
    Zeker – maar ze houden nog veel meer over, en de vraag of die inkomens wel terecht zo hoog zijn, wordt in VVD-kring nooit gesteld, ook niet als alle bezuinigingen – zoals nu – bij de lagere inkomens terechtkomen. Want weet Hermans nog van het boze geblaas van Rutte op tv, toen de inkomens-consequenties van het VVD-programma eens doorgerekend waren?

    Wel: het komt allemaal uit. Een kapster kan door het kabinetsbeleid straks geen kinderopvang meer betalen – een kapitalist nog steeds zijn kanjerhuis. De PVV stemt daarbij, zoals de SP haarfijn heeft uitgezocht, niet voor de belangen van de kleine man, maar steeds met de belangenvertegenwoordigers van de grote jongens mee.

    In Drenthe voert de VVD campagne met de platte leuze: niet meer bomen, maar meer banen – dus de natuur kan in de uitverkoop. Winsemius’ open brief over het milieu is dan ook nog steeds niet door Rutte beantwoord. Kijk ook waar deze zich w?l sterk voor maakt. Hij reserveert meer geld voor asfalt, minder voor zorg en onderwijs, getuige nu weer de jongste kaalslagplannen van Marja van Bijsterveldt – het maakt duidelijk waar zijn prioriteiten liggen: niet bij mensen, maar bij auto’s.

    Potsierlijk
    Laatst zagen we hem met de zijnen in een potsierlijke vertoning nieuwe snelheidsborden plaatsen langs een in de regen nog extra desolate autosnelweg: een beetje mooi weer spelen op een plek waar de kiezer hooguit ingeblikt voorbij komt. Het vormt een weinig overtuigende omkering van het ministeriële bezoek aan de Moerdijkbrand dat symbool staat voor de maatschappelijke contactgestoordheid van deze coalitie: ging de vorige eerst honderd dagen het land in, dit kabinet komt niet uit z’n busje.

    Rutte straalt voortdurend uit dat het premierschap een jongensdroom voor hem vormt. Het wordt tijd hem uit die droom te helpen. Dat is een eerste hoognodige stap op weg naar zíjn en Nederland’s politieke volwassenheid.

  35. @Dick en Derk Vind het wel een mooie cartoon van Job. Toont karakter: de kapitein die tot het laatst op het schip blijft. De peilingen wijzen overigens naar een herstel voor de PvdA. Wellicht ‘helpen’ de effecten van de eerste zware bezuinigingen op speciaal onderwijs bv, daar ook aan mee.
    Waarom zou Derk niet mogen stemmen, Dick?

  36. Roemer winnaar Pauw en Witteman debat
    17-02-2011 ⤢ Bijna een kwart van de mensen verkoos SP-leider Emile Roemer tot beste debater van het Pauw en Wittemandebat woensdagavond, hij werd daarmee de winnaar van de avond. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Roemer viel de coalitiepartijen hard aan op het feit dat zij de verkeerde keuzes maken. ‘Het is voor elk kabinet ontzettend moeilijk om in deze tijd te regeren. Er moet bezuinigd worden en dat vergt keuzes. Maar dit kabinet maakt totaal de verkeerde keuzes.’

  37. Welke partijen ontbraken? De dieren en verder? De partijen hebben zelf (zonder druk) besloten wie ze laten debatteren.

    Waar stem je nou op en mag je uberhaupt stemmen?

  38. En ja ondanks mijn Cyprische NL kreeg ik toch de kaart in huis. Kijk ens gratiesss van NL een dubbele nationaliteit :D:D:D

    Ik zal er ook gebruik van maken zodat die restzetels op de plek komen waar ik wil. Dus al vanouds VVD

  39. @ Dame: daarom, PvdA is alles behalve een zinkend schip. Waarom Derk niet mag stemmen, daar kwam hij destijds eens mee. Kan ie zelf het best uitleggen denk ik.

  40. @ Drama, ik las dit hier gister in een link van presssupport:

    APS: Job Cohen sterkst in levendig VARA debat

    Publicatietijd: 16/02/2011 22:29
    Rubriek: Binnenland Organisatie: Nederlands Debat Instituut Holding B.V. IPTC: Politiek / Verkiezingen / Regionale verkiezingen
    Dit is een origineel persbericht.
    De debatexperts van het Nederlands Debat Instituut zijn van mening dat Job Cohen vanavond het sterkst debatteerde tijdens het VARA-debat. Op concrete en soms bevlogen wijze wist hij de kiezer uit te leggen wat de kern van zijn kritiek is op dit Kabinetsbeleid. Ook nam hij meerdere malen op effectieve wijze het initiatief in het debat. Het debatconcept zat in de kern goed in elkaar waardoor het positief af stak bij de eerdere debatten van deze campagne.

    De belangrijkste taak van een politicus tijdens een verkiezingsdebat is om aan de kiezer duidelijk te maken waar je partij voor staat en waar dit verschilt van andere partijen. Cohen deed dit goed door de stelling te poneren dat dit kabinet de gewone man laat betalen voor de crisis. Strategisch een goede keuze. Maar ook tijdens het debat wist hij met duidelijke oneliners en voorbeelden zijn kritiek op het kabinet horen: ” Het CDA laat de hoeksteen van de samenleving als een baksteen vallen”. Maar ook in reactie op anderen was hij verrassend ad rem en bevlogen. Op de opmerking van Loek Hermans dat de PvdA de rekening van de crisis door onze kinderen wil laten betalen reageerde hij geagiteerd door te stellen dat dit kabinet ook vandaag weer in een Kamerdebat aangaf te willen bezuinigen op leraren: ‘ en u beweert dat onze kinderen nu niet de rekening betalen!?’ Op de stelling van Brinkman dat dit kabinet een eerlijke kans verdiende reageerde hij gevat met de opmerking; ‘de kiezer verdient een eerlijke kans’.

    Ook Alexander Pechtold van D66 was goed op dreef. Ook al was de door hem gekozen stelling minder gelukkig. Hij koos voor het citaat van Wilders dat dit kabinet “minder moet praten en meer moet doen”. Brinkman van het CDA kon toen makkelijk vragen: Waarom demonstreert u dan toch als er niets gebeurd. En Sap van GroenLinks viel hem af door te stellen: “deed dit kabinet maar wat minder”. Brinkman bewees het CDA geen grote dienst door zijn optreden. Steeds vaker wordt pijnlijk duidelijk dat zowel Brinkman als ook Hermans het tempo van het debat in 2011 moeilijk aan kunnen.

    Het debatconcept zat in de kern goed in elkaar. Door iedere lijsttrekker een stelling te laten poneren kreeg de kijker goed inzicht in welk onderwerp iedere partij belangrijk vindt. Ook was het goed dat degene die de stelling poneerde ook even de tijd kreeg om zijn standpunt toe te lichten. Zodoende kregen wij de tijd om de argumenten bij de stelling te horen. Wat verwarrend was waren de rode en groene knoppen. Deze betekende niet dat een partij voor of tegen was maar was het teken dat men mee wilde debatteren. Gaandeweg het debat nam de verwarring toe doordat aan de ene kant de stelling niet steeds in beeld was waardoor al snel onduidelijk was wat nu ook alweer het onderwerp van debat was. Tegelijkertijd bleven wel de lampen branden waardoor het leek alsof alle debatterende partijen het met elkaar eens waren. De essentie van een verkiezingsdebat moet zijn de kiezer op laagdrempelige en duidelijke wijze te informeren over welke concrete vraagstukken en principes partijen met elkaar van mening verschillen en waarom. Aan die eis voldeed dit debat ten dele. Wel goed was dat de spreektijd redelijk verdeeld werd en dat consequent de indiener van de stelling als laatste het woord kreeg. Conclusie is dat het een attractief debat was dat positief af stak bij de eerdere twee debatten van de NOS.

  41. Dus al vanouds VVD

    Ik ken iemand die je daar heel dankbaar voor is, Derk. Is niet mijn club, hoewel ik het wel vaak goed kan vinden met VVD-ers.;)
    Het allerbelangrijkste vind ik dát je gaat stemmen.:D

  42. Ja Dame ik snap er ook niets van, ik ga er van uit dat de stembiljeten middels het GBA verzonden worden terwijl ik hier een bevestiging heb liggen ( November vorig jaar) dat ik ben uitgeschreven.

  43. Wat ik het gevolg van je stem in de provincie? De senaat wordt samengesteld en het is voor een Kabinet (bijna) onwerkbaar als ze daar geen meerderheid hebben. Erg belangrijk dus. Maar ik had je socialer ingeschat als op VVDer 😮

  44. Bericht door dick, op 18 februari 2011 om 18:06

    Moeten die boze mensen hem wel willen aannemen;

    Wat Rutte betreft is de eerder beloofde ‘uitgestoken hand’ van het minderheidskabinet aan de oppositie er nog steeds. Het bewijs daarvoor is volgens hem dat de kabinetsplannen voor het passend onderwijs in overleg met het parlement zijn aangepast en verbeterd. “Het beeld dat er een vooropgezet plan is dat zo door het parlement is geduwd, klopt gewoon niet.”

  45. Joost gezien, iemand?

    We hebben het, wat de rechtsstaat betreft, gisteren weer kunnen zien, toen Wilders te gast was bij de nieuwe caviapolitiehouder Joost Eerdmans van Ingeslapen Nederland. Op het zelfde moment vond op de andere zender een verkiezingsdebat plaats, waarbij de Grote Geperoxideerde wegbleef, omdat meneer weer eens diep beledigd was.

    Het was nog erger of ie op sollicitatiegesprek kwam….gister kwam men er met die baard-jakhals op terug in DWDD :D:D:D

  46. Derk, of je in het buitenland staat ingeschreven is niet zo relevant. Het gaat om je nationaliteit. Heb je nog een Nederlands paspoort (of kun je dat krijgen)? Als dat zo is dan mag je voor álle verkiezingen stemmen, dus nationaal, provinciaal. Europees (mag vanuit Grieks Cyprus natuurlijk ook) en lokaal (mag sowieo als je een bepaald aantal jaar in Nederland woont).
    Dick, VVD is toch een normale partij met ideeën die ook de mijne niet zijn, maar niets om geschokt over te doen. Op provinciaal niveau zijn de verschillen tussen de partijen niet zo heel groot, zitten m.n. op natuur en landbouw en verdeling stad-platteland.

  47. @ Derk: VVD-ers zijn over het algemeen ego-centrisch en voortdurend bezig met geldbuideldenken. Skijt aan het milieu en verzot op macht, status en aanzien. Noem mij eens 1 uitzondering?

    Volgens mij hebben we het hier voor de landelijke verkiezingen ook over gehad. En volgens mij zei jij toen bij De Milligerplaya dat je “links” zou stemmen 😮

  48. Dick, je lijdt aan sjabloondenken. De eerste minster die echt wat deed voor het milieu was Winsemius (VVD!). Nijpels deed het ook niet slecht, maar die vertrouwde teveel op convenanten met het bedrijfsleven. Op provinciaal niveau zijn de VVD-thema’s bereikbaar heid via wegen (minder via OV) en ruimte voor bedrijfsleven (minder voor natuur en omgeving). De provincie heeft niet echt een taak op ‘sociaal’, maar ik zou zeggen dat zorg om werkgelegenheid wel een belangrijk sociaal element heeft.

  49. Bericht door dick, op 18 februari 2011 om 18:18

    Dick nieuws niet gevolgd? Nu werd er gepraat over scootercriminelen ipv Finnen en ander gekleurde mede nederlanders

  50. Dick, 17:41

    Thomas von der Dunk..???, is dat niet die historicus in de bouwkunst, die wekelijks moet bijsnabbelen doormiddel van een krabbeltje in de VK? En zich dan columnist noemt? Oohh..die Thomas, de geliefde polderdemagoog van links, die zijn medestanders verblijdt met ⤽morele rechtvaardiging⤝ tegen alles wat niet links is.

    Ik vindt het knap hoor, zoals hij met een natte vinger in de lucht zomaar kan zeggen wat er fout is aan alles wat er in Nederland gebeurt. Maar zoals we weten, is ons land rijk aan verwarde personen, die maar een klein duwtje nodig hebben om bij een psychiater terecht te komen.

  51. Derk en Assie, Ik heb gsiteren ook een mening gegeven over inzetten van kinderen voor ‘propaganda’. Ik heb pas vandaag naar het filmpje gekeken (heb geluid vaak uit staan vanwege overlast) en heb mijn mening herzien. Ik vind het verd*md grappig en creatief gedaan. Die kidneren maken helemaal geen ‘linkse’ reclame en zeker niet voor de PvdA. Die kinderen citeren slogans en uitspraken van de PVV. Meer doen ze niet. Ze wijzen het niet af, maar ze herhalen enkel. Dat dat wezensvreemd en akelig voelt, dat herken ik wel. Maar dat heb ik ook bij de oudere sprekers.;)

  52. Dame, om hier de verschillen duidelijk te maken moet je grenzen opzoeken. Maar heb VVD-ers in mijn vrienden en kennissenkring.

    Geloof je ook dat veel ondernemers voor zichzelf zijn begonnen, omdat ze niet onder een baas kunnen en willen werken?

  53. Ja dick je citeert soms van GS dus weet jij wel wat ze er mee bedoelen, kijk en met zulke uitspraken ben ik het dus weer niet mee eens 😉

  54. Uri Rosenthal wist het in zaak opgehangen vrouw beter dan zijn ambtenaren

    Nadat een Iraanse rechter de Nederlands/Iraanse vrouw Zahra Bahrami op 5 januari ter dood had veroordeeld kreeg minister Rosenthal van zijn ambtenaren het advies dit vonnis serieus te nemen. Onder meer van de amabassade in Iran.
    Rosenthal wist het echter beter. Hij meende dat het met dat doodvonnis niet zo’n vaart zou lopen en dat er nog tijd was. De gedachte van het sturen van een bemiddelaar – oud-minister Bot werd genoemd – wees hij af.
    Op 29 januari werd de vrouw opgehangen. Rosenhtal zegt sindsdien dat hij ‘meer had kunnen doen’.
    Dat klopt.

    Bron: NRC Handelsblad

  55. Geloof je ook dat veel ondernemers voor zichzelf zijn begonnen, omdat ze niet onder een baas kunnen en willen werken?

    Nee bij sommige zit het er gewoon in neem bv dit bedrijf nou Hakron[/url] . Ben er vertegenwoordiger voor geweest en wist jij dat ondanks ide vette BMW M5 en de Audi TT hij wel er voor gezorgd heeft dat al 5 mensen die van de sociale werkplaats kwamen door bij hem te zijn gaan werken nu een reguliere baan hebben? Dat zijn ook VVders

  56. Waarom gaf Mark Rutte in het tv-programma Moraalridders (EO) aan de verlaging van het abortustermijn (van 24 naar 22 weken) bespreekbaar te vinden? (bron: welingelichte kringen)….was het puur om de mannenbroeders tevreden te stellen? Hij kwam er immers nog geen etmaal later weer op terug…
    video

    Sap, bron nu.nl

    Sap in een interview met Nu.nl: ⤽Hij lijkt een conservatieve koers te varen om in de toekomst steun te krijgen van de kleine christelijke partijen in de Eerste Kamer mocht er geen meerderheid worden behaald bij de komende Statenverkiezingen.⤝
    “De VVD notabene, die altijd samen met ons een voorstrijder is geweest van deze abortusregeling. Zij vanuit de liberale optiek, wij vanuit de vrouwenrecht optiek. Dat zij die willen aantasten, vind ik gewoon onbestaanbaar.”
    Het is, zegt Sap,niet de eerste handreiking richting de christenbroeders. “Ook de koopzondagen zijn ingeleverd om de christelijke partijen te plezieren. Dat de VVD nu gaat schuiven op het abortusstandpunt geeft aan dat ze kennelijk de urgentie voelen om naar bepaalde partijen een gebaar te maken.”

    Wanneer gaat het over koopzondagen?

  57. @ Dame, ik zeur niet maar vertel enkel uit eigen ervaring. Overdrijf soms, om iets duidelijk te maken. “niet onder een baas willen/kunnen werken” kan meedere oorzaken hebben. 1 ervan is “ten koste van alles z?lf de baas willen zijn.

  58. Deze linkse dame heeft ook grote moeite met late abortussen. Uiteraard kunnen er uitzonderingen van medische aard zijn (zowel bij moeder als kind), maar buiten dat vind ik het verschrikkelijk. Je praat dan niet meer over een klompje eicellen maar een vrij ver ontwikkeld kind.

  59. ten koste van alles z?lf de baas willen zijn.

    Dit soort mensen zitten bij alle bedrijven, incl. de overheid. Gelukkig is het een minderheid. In deze tijd moet ook een baas zich verstaan met zijn medewerkers, omdat het anders niet lukt resultaten te behalen, wat dat ook maar is, koekjes, dijken, beleidsplannen, schepen.;)

  60. Dick, 18:16

    Ha..ha.., Dick, dus VVD??ers zijn vanuit jou bekrompen gezichtveld egocentrisch?
    Laat ik je uit je roze (rode?) droom helpen. De mensen die sympathiseren met de VVD, zijn vrijwel allemaal mensen die iets van hun leven willen maken, zonder afhankelijkheid. Het zijn aanpakkers, geen subsidieslapers en/of ambtenaren die s`morgens de klok een uur vooruitzetten, om op tijd weer op de fiets te zitten richting huis. Het zijn GEEN mensen, die als ze tegen iemand knipogen, geeuwend één oog open doen. 🙂

  61. We zijn allemaal mensen met onze eigen wensen.
    Laten we elkaar gewoon tolereren en het vooral gezellig hebben, ondanks onze verschillende wensen en idealen.

    Sociaal he 😉

    Tot laterss

  62. Dick hier zouden ze zeggen;

    Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt.
    Want met welk oordeel gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden; en met welke mate gij meet, zal u wedergemeten worden.
    En wat ziet gij den splinter, die in het oog uws broeders is, maar den balk, die in uw oog is, merkt gij niet?
    Of, hoe zult gij tot uw broeder zeggen: Laat toe, dat ik den splinter uit uw oog uitdoe; en zie, er is een balk in uw oog?
    Gij geveinsde! werp eerst den balk uit uw oog, en dan zult gij bezien, om den splinter uit uws broeders oog uit te doen.
    (Bron: Mattheus 7)

  63. Zo is het maar net Dame. Egocentrisch, wil toch zeggen dat iemand in het middelpunt wil staan, gezien het aantal reactie`s zou Dick dat woord beter op zichzelf kunnen projecteren.:)

  64. Home; op die manier sta ik ook in het leven “oordeel niet…..mijn mening is proefondervinderlijk tot stand gekomen. Tuurlijk een beetje zwaar aangezet, maar dat moet soms in discussies. Heb vrienden, kennissen, collega’s, 2 bestuurders (1 ex: zit in de senaat) gewoon recht voor de raap, met mijn mening geconfrontreerd. Tuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Maar zo is ie tot stand gekomen.

  65. Dick, 19:05

    Ach Dick??, het is leuk voor de b?hne wat je hier zet, maar zet geen zoden aan de dijk. Deze twee oud gediende kunnen geen ander standpunt innemen, (puur eigen belang) gezien de lucratieve banen ⤽gelinieerd aan natuurbeleid⤝ die ze op dit moment bekleden. Dat geldt niet alleen voor deze rechtse rakkers, maar ook voor de linkse rakkers. ⤽bijt nooit in de hand die je voedt.⤝ 😉

  66. @ VVD-er, denk dat Cees V. en Pieter W. wel aardig oprecht zijn. Zijn storen zich gewoon (ook al eerder) aan de natuurparagraaf van hun partijen. Je zou gelijk kunnen hebben: eigen belang.

    Niet bijten: Ik zeg het echt wel als ik het niet met de mijn voedende hand eens ben. Iets met eigenwaarde en sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

  67. Hoge benzineprijs onder de loep
    »
    (Bron NOS) Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de benzineprijs. De Tweede Kamer vroeg daar gisteren om en minister Verhagen komt tegemoet aan dat verzoek.

    Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk instantie, waarschijnlijk de NMa. De mededingingsautoriteit deed al twee keer eerder onderzoek naar de hoogte van de brandstofprijzen en naar de marktwerking in de sector.

    Een Kamermeerderheid snapt niet waarom de brandstofprijzen de afgelopen tijd zijn gestegen, terwijl de dollarkoers niet is veranderd en de olieprijs is gedaald. De Kamer wil dat het onderzoek voor de zomer is afgerond.

    ———————–

    Volgens mij hoorde ik op tv dat dit door de unieke samenwerking tussen PvdA en PVV kwam 😀 Maar ik kan het verkeerd gehoord hebben.

  68. ==volgens mij een unieke samenwerking tussen PvdA en PVV==

    Nee Dick, dat politieke chagrijn is alleen voor de buitenwereld. Gisteren hoorde ik van een goed ingevoerde journalist, dat Cohen bij Wilders op visite was.
    Waarvan hij helemaal van zijn stoel viel, was het feit, dat ze samen onder het genot van een kopje thee, het Ha Tivka ( Israëlisch volkslied ) zongen. 😀

  69. Max Pam/VK (80% v/d Opinie)

    Toevluchtsoord

    Tegenwoordig fungeert Slangenburg als een toevluchtsoord van rust en retraite. Het kasteel is het gastenverblijf van de Benedictijner Abdij St.Willebrord. De monniken hebben de exploitatie uitbesteed aan leken en andere vrijwilligers, maar heeft u behoefte aan een goed gesprek met een geestelijke, dan kan dat altijd.

    Ook de vijf mannen die de toekomst van het CDA bespraken, lieten zich bijstaan door een monnik.

    De kosten van logies zijn alleszins passabel en komen neer op 55 euro per nacht, maar dan moet u wel uw eigen bed opmaken. Het licht gaat om elf uur uit en elektrische apparatuur naar de kamer meenemen, wordt niet op prijs gesteld. Na die tijd staat de bezoeker er helemaal alleen voor en zal hij weerstand moeten bieden aan de vele verleidingen die uit de duisternis van de nacht hun kop op steken. Het kan behoorlijk spoken op Slangenburg.

    Duivel

    Wat de vijf daar hebben besproken, heeft, naast al het andere, natuurlijk ook een symbolische betekenis. In het christendom staat de slang voor de duivel, zoals wij reeds in het boek Genesis leren. Het was de slang die Eva verleidde tot het eten van de appel, waarmee de zondeval van de mens werd ingeleid. Maar niet alleen de mens werd door God gestraft. De slang moet sindsdien kruipend door het leven gaan. Tevens kreeg het ongedierte te horen dat het zijn taak was om de mens in zijn hiel te bijten en dat in ruil daarvoor zijn kop zou worden ingetrapt. De slang verbeeldt de voortdurende vijandschap tussen mensen.

    De verboden vrucht, die wij ook terugvinden in de naam van het CDA, behoort tot de verleidingen waaraan de bezoekers van Slangenburg worden blootgesteld. Voor hen die het kwaad kunnen doorstaan, gloort een nieuwe toekomst.

    De Dood

    Eén van de vijf, Hein Pieper geheten, heeft nu gesproken. Met zulke namen is men geneigd alles en iedereen symbolisch te duiden. Hein staat voor iemand van hoge afkomst. Met de toevoeging Magere is hij de man met de zeis, die staat voor de Dood. Bij Pieper denken wij niet alleen aan de appel (alweer!) die uit de aarde komt, de zogenaamde aard-appel, maar ook aan dat apparaatje dat ons met een onheilspellend geluid waarschuwt voor onraad. Typisch Pieper. Hij schudt zijn partijgenoten wakker.

    Kortom, het zindert gewoon van de betekenissen, daar op Slangenburg. Dat was ook de belangrijkste reden waarom de vijf juist daar zijn neergestreken. In NRC Handelsblad zegt Pieper ??dat die symboliek nodig is?? om het CDA te veranderen. ??Maatschappij, religie en wetenschap moeten weer bij elkaar komen??, vindt Pieper. Uiteraard wil ik als gezaghebbend columnist graag aan dat streven een steentje bijdragen.

    LinkedIn

    Inmiddels hebben de vijf enorme bijval gekregen via een besloten kanaal van LinkedIn. Zo is een praatgroep van 250 leden ontstaan, die nog dagelijks groeit. Iedereen wil er, in het geheim, graag bijhoren.

    Met de huidige peilingen in het achterhoofd is het geen wonder dat er veel CDA??ers bij zijn, die vroeger een politieke baan hadden, maar die door de slechte verkiezingsresultaten ineens werkloos zijn.

    Opmerkelijk genoeg behoort ook de huidige campagneleider Michael Sijbom tot de groep, terwijl hij toch vooral de nog functionerende partijtop vertegenwoordigt. Maar zijn rol moet je natuurlijk symbolisch zien. Af en toe gooit hij een bom opzij, om vervolgens het effect van zijn daad zorgvuldig te analyseren.

    Slangenburg-beraad

    De grote vraag is wat het Slangenburg-beraad gaat opleveren. Voorspellen is altijd gevaarlijk, maar mijn politieke neus én mijn fijn gevoel voor symboliek vertellen me dat binnenkort álle CDA-leden via LinkedIn ingelogd zullen zijn.

    Je hebt dan een openbaar beraad en een geheim beraad met dezelfde mensen. De slang spreekt dan volmaakt met een dubbele tong.

    De slang verbeeldt de voortdurende vijandschap tussen mensen.

  70. 😮 Meer onopgeloste zaken door falend computersysteem

    Quotum voor aantal verdachten maakt fietsendiefstal bijna even belangrijk als zedenzaak
    De politie kan niet met het nieuwe computersysteem overweg en dat leidt er toe dat steeds vaker verdachten niet gepakt kunnen worden. Volgens de Utrechtse korpschef S. Heijsman zetten rechercheurs maar de helft van alle opsporingsinformatie in het systeem. Cruciale informatie gaat zo verloren en zaken die lastig te bewijzen zijn, vallen uiteindelijk van de plank. Dat onthult de ZEMBLA-aflevering ‘Opsporing Verzocht’ aanstaande zaterdagavond.

    Sinds de invoering van het nieuwe computersysteem is de pakkans van criminelen sterk gedaald. In 2007 was het aantal opgeloste misdrijven nog 23 procent. Nu agenten met het nieuwe systeem moeten werken is dat nog maar 16,6 procent.

    Hoewel Opstelten agenten per dag anderhalf uur langer wil inzetten, schreeuwt
    Korpschef van Hollands Midden J. Stikvoort om aandacht voor een ander probleem. Het computersysteem wordt volgens hem ‘als een ramp’ ervaren. Ook de onopgeloste zwaardere delicten stapelen zich op. Heijsman zegt dat in zijn district aan zaken die langer dan zes maanden blijven liggen, geen aandacht meer wordt besteed. Ook als het om zedenzaken gaat.

    Jaarlijks moet de politie 250.000 verdachten aanleveren bij het OM. Als dat quotum niet wordt gehaald worden ze financieel gekort. Om toch dit aantal te halen, gaan makkelijke zaken voor en blijven lastige zaken op de plank liggen. Zo is een fietsendiefstal bijna even belangrijk als een zedenzaak.

    Zie ZEMBLA: ??Opsporing verzocht!??, zaterdag 19 februari 2011 om 22.35 uur op Nederland 2.

  71. Oud nieuws Dick ga eens zoeken op de kosten vanaf ong 1980 hoeveel dat *hmm* netwerk van de politie al wel niet gekost heeft en nog werkt het niet.

  72. Site’s die over ICT en programeren een volgen dan zie je al dat voordat het systeem er zou komen de problemen al bekend waren. En volgens mij was er een dik half jaar geleden een uitgebreid verslag op tv van. zal van de week wel eens voor je zoeken.

  73. Stadshagen dichter bij centrum door Rodetorenbrug
    Bron: stadshagennieuws.nl :D:D:D

    Eerste Kamerleden Britta Böhler (Groenlinks) en Anja Meulenbelt (SP) spijbelen het vaakst. Zij lieten bij de 35 plenaire vergaderingen in 2010 het meeste verstek gaan.
    Böhler van GroenLinks staat met stip bovenaan in de ranglijst die RTL Nieuws samenstelde. Dertien keer vond zij iets anders belangrijker dan een vergadering van de Eerste Kamer, of was zij ziek. Meulenbelt van de SP volgt al snel op nummer twee, met elf gemiste vergaderingen. Zij was een tijdje ziek.
    De SGP heeft het hoogste aanwezigheidspercentage van alle partijen. Slechts een keer miste een van de twee SGP-senatoren een vergadering. “Ik heb een opdracht aanvaard en ik zie het als mijn plicht om die opdracht zo goed mogelijk uit te voeren”, zegt fractievoorzitter Gerrit Holdijk daarover.
    Slechts zeven van de 75 senatoren woonde alle 35 vergaderingen bij; twee van het CDA, twee van de VVD, een van de SGP, een van de SP en een van GroenLinks. Senatoren toucheren maar liefst 1959 euro per maand.

    VVD??er: ik heb ook wel eens zin om te spijbelen, maar er moet brood op de plank. 😉

  74. @ VVD-er

    Zij was een tijdje ziek.

    klinkt als een goede reden voor absentie. Zeker voor de nuance in dit stukje.

    Nu wat over die kleine 2 mille per maand 😮
    Maar met wet welke vet betaalde baan is het te combineren? Met die van burgemeester (van Zwolle bijvoorbeeld)? Je kunt ’tijd’ maar 1x besteden.

  75. Provincies geven vijf miljoen euro per jaar uit aan dienstauto’s voor provinciebestuurders. Een deel van de chauffeurs- en brandstofkosten komt daar nog eens bovenop.

    Ach ja, zoals Henk Wijngaard al zong ⤽met de vlam in de Pijp??..⤝ 😀

  76. De burgemeester moet alle bijverdiensten in de gemeentekas storten. Van de VNG:

    Burgemeesters zijn op grond van artikel 66 van de Gemeentewet verplicht tot afdracht aan de gemeentekas van vergoedingen voor de nevenwerkzaamheden. Dat geldt niet voor de (on)kostenvergoedingen tenzij de gemeente de onkosten voor het vervullen van de nevenfunctie voor haar rekening neemt.

  77. Klopt VVD-er, dat zijn ook geen bestuurders (politieke ambtsdrager), maar zijn vergelijkbaar met raads- en statenleden voor wie het raads- of statenwerk ook niet de hoofdfunctie is. Ging mij om de opmerking van Dick over de burgemeester.

  78. @ Dame, op 19 februari 2011 om 00:12
    Het ging mij vooral ook om de factor tijd

    Met die van burgemeester (van Zwolle bijvoorbeeld)? Je kunt ’tijd’ maar 1x besteden.

  79. VK.nl: AMSTERDAM – Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) ziet niets in een plan van PVV-leider Geert Wilders dat ervoor zorgt dat rechters niet langer ‘voor het leven’ worden benoemd. Dat zei de VVD-bewindsman vrijdag in de tv-talkshow Pauw & Witteman.

    Scheiding der machten
    ‘Ik ben het totaal niet met hem eens’, aldus Opstelten vrijdag in de talkshow. ‘We leven in een land met een scheiding der machten’, memoreerde hij. Toen hem werd gevraagd of hij het een dom plan vond, antwoordde de minister dat hij er ‘geen kwalificaties’ voor had. ‘Dit gaat gewoon niet gebeuren.’
    ——————————————-
    “Dit gaat gewoon niet gebeuren” . Dat is duidelijk:D

  80. Column Youp:

    Swiebertjegehalte

    Zit in een Zwitsers tuigdorp met veel Russische maffia, die hun vrouwen nog in minkjassen hullen en hun ski??s door Aziatische au-pairs van het chalet naar de lift laten sjouwen. Ik ski niet. Heb ooit, een jaar of twintig geleden, een been gebroken en ben er toen definitief mee gestopt. Was trouwens niet mijn eigen been, maar dat van een Zwitserse. In dit maffiaoord ronken de terreinwagens af en aan. In die auto??s zitten de vermogensbeheerders van de op de vlucht geslagen dictators. Keurige, discrete bankiers aan wie je wel een miljardje of tien kunt toevertrouwen.

    Nette mensen met chique namen, die het oude geld al eeuwen beheren. En het nieuwe geld in deze barre tijden goed kunnen gebruiken.

    Of het hier duur is? In het appartement dat wij huren zit zowel in de keuken als in de badkamer een pinautomaat. De Zwitsers noemen dat service.

    Het beste is om niet te bewegen. Doe ik dan ook niet. Ik lees en schrijf, terwijl mijn zoon en zijn vrienden skiën. Ga door een paar mooie boeken en lach hartelijk om de Nederlandse kranten. Niet om de muffe, slechte en vooral oubollige cartoon over Geert Wilders op Joop.nl. Die site, ooit door de VARA opgezet als een linkse tegenhanger van geenstijl.nl, was ik eerlijk gezegd totaal vergeten. Er nu toch maar weer even heen gesurft. Begrijp dat de hoofdredacteur de smakeloze cartoon niet van de site gaat halen.

    Principezaak! Snap ik. Laat zich niet chanteren. Snap ik ook. Maar hij had hem er nooit op moeten zetten. Hij bezorgt Geert met dit humorloze misbaksel een zeteltje of zes. Dat Geert door zo te reageren in zijn eigen val trapt hebben zijn kiezers niet door. Gratis tip van mij aan mijn vrienden van de VARA: nokken met dat Joop.nl. Met spoed zelfs. Aan dit soort opgelegde, humorloze linksigheid gaat de PvdA definitief ten onder.

    Wel erg gelachen om de caviapolitie in Capelle aan den IJssel. Wethouder Joost Eerdmans ging samen met nationale ijdeltuit Henk Bleker voor een weitje met zes schapen op de foto. Fantastisch Swiebertjegehalte.

    Hollandser kan de politiek niet worden. Kippen en kuikens creperen met miljoenen tegelijk in gruwelijke martelhallen, vetgemeste varkens huilen in modderloze hokjes ter grootte van een voederbak of ze alsjeblieft dood mogen, gekweekte zalmen hangen stoned van de antibiotica in veel te warm water en computergestuurde koeien eten slachtafval met een grasgeur. We laten een herbivoor vlees eten. Wettelijk goedgekeurd. En ondertussen stuurt Henk Bleker samen met de politieke charlatan Eerdmans twee malloten in uniform de straat op om te kijken of de hond van mevrouw Jansen niet naast het zakje poept. Die Eerdmans is trouwens behalve wethouder ook journalist bij de Telegraafzender Wakker Nederland. Heb inmiddels zijn interview met Geert tot me mogen nemen. Alsof Andries Knevel god de vader persoonlijk op bezoek had. Aandoenlijke televisie. Joost met erectie en het kwijl uit zijn mond.

    Maar natuurlijk het hardst gelachen om Camiel Eurlings. Camiel met dat brouwnederlands, de permanent opgestoken duimen en ??die kop van een pas geschilderd draaimolenpaard??. Om de grote Jan Blokker met plezier te citeren. Hij schreef dit in 2004. Camiel heeft weer werk. Vertrok bijna een jaar geleden met een letterlijke kutsmoes uit de politiek. Hij koos voor het vrouwtje. Toen wist iedereen al dat dat niet waar was. U wist dat, ik wist dat, Camiel wist dat en dat vrouwtje wist dat helemaal. Het is zo heerlijk om hier op een Zwitserse alp je vooroordelen tegen Limburgse CDA??ers bevestigd te zien worden. Als een echte rat het zinkende schip op tijd verlaten. Wat zal Maxime hierna gaan doen? Is hij vast al aan het regelen. Misschien wel via Elco Brinkman. Wie weet kan hij een van zijn 921 nevenfuncties overnemen? Daarom heeft hij Elco natuurlijk als lijsttrekker gevraagd. Zo werkt dat.

    Zag die Elco op een krantenfoto verkiezingsballonnen oplaten. Elco wordt de fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Niet alleen de voorzitter. Hij wordt de fractie. De eenmansfractie.

    Arme Elco.

  81. Ruzie in het Kamp met Kamp?

    CDA en PVV voelen er niets voor om de hele sociale zekerheid op de schop te nemen, zoals minister Henk Kamp (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zaterdag aangeeft in de Volkskrant.

    CDA-Kamerlid Eddy van Hijum waarschuwt Kamp dat die “zich niet rijk moet rekenen wat betreft de steun van het CDA voor verdere grootschalige hervormingen dan we hebben afgesproken”.

    Kamp zou bijvoorbeeld de ontslagregels zo willen herzien dat werkgevers zelf kunnen bepalen met welk personeel ze verdergaan. In het regeerakkoord van VVD en CDA en het gedoogakkoord met PVV wordt het ontslagrecht ongemoeid gelaten.

    “No way! Afspraak is afspraak. Handen af van ontslagrecht”, reageert Geert Wilders (PVV) op de boodschap van Kamp.

  82. @Dick

    Het ging mij vooral ook om de factor tijd

    Eens. Overigens moeten burgemeesters niet alleen de inkomsten openbaren, maar ook de tijd die ze eraan besteden. Ik ben zelf meer tegen al die dubbelfuncties, omdat ik het ongezond vind in een democratie dat een kleine groep alle posities inneemt. Het gaat steeds meer op een oligarchie lijken. Overigens is de PVV tegenwoordig koplloper waar het dubbelfuncties betreft; sommigen ambiëren zelfs drie functies. Maar je ziet het ook bij andere partijen, m.n. de combi met Eerste Kamer (Meijer, De Graaf) of raads- en statenlidmaatschap (Futselaar). Wat vind jij dan van ambtenaren die raads- of statenlid zijn?

  83. Ik heb hem deze week weer eens moeten aanhoren en aanschouwen bij Pe & We, onze eigenste enigste ⤽nationale azijnzijker⤝ Maarten van Rossem. Dat chagrijnige figuur heeft de ⤽gave⤝ om met zijn stem op de frequentie van een grondtoon hele volksstammen in huilen te laten uitbarsten. Hoe is het mogelijk dat zo`n ongewassen persoon (die er uit ziet als clochard) zo ijdel is dat hij de ether kan vervuilen, en mij er toe aanzet na de uitzending mijn beeldbuis te reinigen. Met zijn gespeelde act, doet hij alsof het een gave is om nergens van te kunnen genieten.

    Hij is bijzonder hoogleraar geschiedenis, met als specialisatie Amerika. In onze populaire (linkse) actualiteiten programma`s met veel hoorngeschal aangekondigd als (Amerika deskundige). Maar wat deskundigheid te maken heeft met tot de grond toe afbreken van alles wat met Amerika te maken heeft, is mij een raadsel. Ik heb deze brompot, nog nooit kunnen betrappen op ook maar één positief geluid.

    Gelukkig zit nooit zijn monologen volledig uit, zijn monotone stemgeluid heeft namelijk een weldadige invloed op mijn oogleden. Maar laat ik niet te negatief zijn voor Maarten, als therapeut in een kliniek voor mensen met slaapproblemen zou hij goed op zijn plaats zijn. Wedden dat deze mensen binnen de vijf minuten snurken.

    Zo, ik hoop dat ik met dit schrijfseltje Maarten van de eerste plaats als (nationale azijnzijker) verdrongen heb. 😉

  84. @VVDer ik heb die man ooit eens een keuken verkocht, jij wil niet weten hoe eigenwijs stuk vreten het is. Kasten die onmogelijk gemaakt konden worden was volgens hem wel mogelijk Pfffffff . Chef uit de werkplaats moest erbij komen en nog niet zijn ongelijk toegeven.

  85. De Partij van de Arbeid wil niet meer samen met het CDA een college van Gedeputeerde Staten vormen als het CDA doorgaat met de huidige wijze van campagne voeren.

    Lijsttrekker Buursink verwijt het CDA te draaien rond belangrijke standpunten als megastallen, bedrijfsterreinen en de snelheid op provinciale wegen. Buursink betitelt het CDA als “het glijmiddel van Overijssel”. Hij hekelde vanmorgen in het programma Ochtendhumeur de wijze waarop het CDA campagne voert.

    die Buursink toch….

  86. Als Dame mij na mijn eerste schrijfseltje nog op lokaal niveau inschat, wil ik nog wel een poging wagen.

    Laat ik eens wat gal spuien over de zelf ingenomen (linkse) kwezels Pe & We. Eerst maar eens Pe. Wat mij altijd als eerste aan hem opvalt, zijn de half hangende oogleden, waarmee hij mij het idee geeft dat hij voor de uitzending flink aan Bacchus geofferd heeft. Door zijn waarschijnlijk offeren aan Bacchus, worden de kijkers en het studio publiek opgezadeld met zijn repeterende flauwe grappen. Wat voor het studio publiek verplicht lachen is. Het kan natuurlijk zijn dat hij nog altijd de nodige faalangst heeft, en daarmee zijn niet al te intelligente interview onbenulligheid wil maskeren.

    Dan We. Over hem is ook weinig zinnig te vertellen. Deze man (ook wel ouwel genoemd) is al jaren op zijn retour. Al kan hij dat naast de onbenul Pe door zijn jaren lange ervaring natuurlijk aardig camoufleren. Elke uitzending begint We met zijn eigen tune, let er maar eens op,?? goedenavond??goedenavond?? Het denkt zeker dat zijn publiek doof is. Verder heeft hij de irritante neiging om zijn eigen z.g.⤽superioriteit⤝ aan het publiek te tonen, door besmuikt te lachen, als Pe eens weer een uitglijder maakt.

    Dame, hou het plankje met de punten maar omhoog. 😀

  87. en gisteravond werden ze ook nog “ondersteund” door -verschrikkelijk over de datum- Sonja. Wel een idee voor de verschijningsverbod op TV.

  88. VVD-er Je bent gestegen naar “regionale”! Met een stukje over Paul de Leeuw kun je naar “provinciale” stijgen. Voor “nationale” moet je een paar hedendaagse (rechtse) coryfeeën afzeiken.

  89. Het wordt nog spannend in de provinciale politiek, Drama. De Roskam (Twents weekblad van Han Pape) schreef een tijd terug dat CDA en VVD het niet met Buursink kunnen vinden. Zou er dan eindelijk eens een ander college dan CDA-PvdA-VVD komen? Eerlijk gezegd, betwijfel ik dat. Daarvoor zijn de echte meningsverschillen te klein en de hang naar een brede coalitie te groot.

  90. drama 16:46

    Het is toch wel de overtreffende trap van arrogantie als je als links betwetertje een rivaliserende partij wilt voorschrijven hoe zij campagne moeten voeren.

    Misschien dat het aan programma ⤽Ochtendhumeur⤝ heeft gelegen, maar dat manneke Buursink van PvdA lijkt mij niet uitgeslapen.

  91. Ik dacht juist dat “draaien” in CDA-kringen als doodzonde werd beschouwd, VVD-er. Of is inconsequentie in die kringen een normaal gegeven?:)

  92. Dame, het woord draaien is in het politieke jargon een woord uit de vorige eeuw.
    In de hedendaagse terminologie van de dames/heren politici heet dat: ⤽met de kennis van nu.⤝ 😉

  93. Oh, meende ik nu in de laatste twee campagnes voor de TK dat woord steeds te horen… Op mij komt het over als het paaien van kiezers. Vraag me af of het CDA ook draai maakt in zijn standpunt over de Luchthaven Twente.

  94. ‘Koningin gecensureerd in toespraak’

    (Novum) – Koningin Beatrix is afgelopen jaar zwaar gecensureerd in haar kersttoespraak. De PVV was het niet eens met uitspraken die zij wilde doen. Dat zegt theoloog en dichter Huub Oosterhuis, die bekendstaat als een vertrouweling en goede vriend van de koninklijke familie, zaterdagavond in het televisieprogramma Blauw Bloed.

    Volgens Oosterhuis gaan de toespraken van de koningin over onder meer solidariteit, wederzijds respect en tolerantie. “Dat wordt met argusogen gevolgd door dit kabinet, en de PVV met name”, stelt hij.

    Oosterhuis zegt de kersttoespraak van de koningin heel goed te vinden. “Maar ik heb dit jaar gemerkt, toen ik haar hoorde, dat ze zwaar gecensureerd wordt. En dat is ook zo. Zij heeft allerlei dingen niet kunnen zeggen die ze wel wou zeggen. Omdat de PVV het er niet mee eens zou zijn.”[/quote]
    Heeft Oosterhuis het nu rechtstreeks van Beatrix gehoord of is het zijn eigen interpretatie? Onduidelijk verhaal.

  95. goed om te lezen dat tante willie van het forum toneel is verdwenen. haar onzinnige keuekntafel analyses, hebben mij vermaakt en voorts geirriteerd

  96. Prachtig die Youp toch+

    Bericht door Henk, op 19 februari 2011 om 12:09
    Column Youp:

    Swiebertjegehalte

    Gratis tip van mij aan mijn vrienden van de VARA: nokken met dat Joop.nl. Met spoed zelfs. Aan dit soort opgelegde, humorloze linksigheid gaat de PvdA definitief ten onder.

  97. @ Dame

    Eens. Overigens moeten burgemeesters niet alleen de inkomsten openbaren, maar ook de tijd die ze eraan besteden. Ik ben zelf meer tegen al die dubbelfuncties, omdat ik het ongezond vind in een democratie dat een kleine groep alle posities inneemt. Het gaat steeds meer op een oligarchie lijken. Overigens is de PVV tegenwoordig koplloper waar het dubbelfuncties betreft; sommigen ambiëren zelfs drie functies. Maar je ziet het ook bij andere partijen, m.n. de combi met Eerste Kamer (Meijer, De Graaf) of raads- en statenlidmaatschap (Futselaar). Wat vind jij dan van ambtenaren die raads- of statenlid zijn?

    Vind dat elke vorm van “belangenverstrengeling” en “verschillende petten dragen” voorklomen zou moeten worden. Vaak (altijd) is dat volgens mij zo bij ambtenaren die raads-/statenlid zijn.

  98. Geniet altijd van Maarten van Rossem. Een wijs man en over monotoom nixxx zeggen: die snuiter die hier aan de deur stond voor vorige verkiezingen, hoe heet ie ook alweer….Opstelten.

    Trouwens waar is de fan van van Rossem THE QUESTION MASTERT? Heb Derk nog niet eerder negatief over van Rossem gelezen 😮

  99. Bloedbad in Benghazi

    Honderden slachtoffers in Libische stad Benghazi … [Video] Heftige beelden, leger Bahrein maait vreedzame demonstratie neer … ‘Libische leger beschiet demonstranten vanuit helikopters’
    De demonstraties in Libië en Bahrein hebben het leven geëist van tientallen van de demonstranten.

    Update 20 januari: De Volkskrant schrijft over honderden slachtoffers in Libië’s tweede stad Benghazi. Een dokter in een van de ziekenhuizen spreekt van ‘een massale slachting. De militairen schieten met scherp op mensen en ze zijn overal. Het is hier in het ziekenhuis zelfs niet veilig’

    Abdul Jalil Khalil, fractievoorzitter van de Bahreinse oppositiepartij al-Wefaq zei dat inmiddels bijna honderd demonstranten gewond zijn geraakt. Drie van hen zouden zijn overleden. Khalil:

    Er wordt hier niet de taal van dialoog gesproken, maar de taal van kracht”, zei Khalil. (…) Om een dialoog te overwegen, moet de regering aftreden en moet het leger uit de straten worden teruggetrokken.

    De schattingen van het aantal Libische doden lopen uiteen van 46 tot meer dan 80. Er zijn berichten dat het leger vanuit helikopters met scherp op de demonstranten schiet en ook zouden er sluipschutters zijn ingezet. Sarah Leah Whitson van Human Rights Watch:

    De kwaadaardige aanvallen van de veiligheidsdiensten op vreedzame betogers leggen de werkelijkheid van Moeammar Kadafi??s wreedheid bloot.

    De demonstraties in Libië zijn inmiddels ook naar de hoofdstad Tripoli overgewaaid.

    De Amerikaanse president Obama heeft het geweld veroordeeld. Obama:

    We willen onze steun betuigen aan de familie en vrienden van degenen die gedood zijn tijdens de demonstraties.

    Trouw: Politie in Libië doodt betogers zonder pardon

    De Pers: Sjiitische oppositie wijst dialoog Bahrein af

    ernstige beelden zeg!

    Bron: WWW. JOOP .NL

  100. ‘De zwaksten betalen 8 miljard van de bezuinigingen’

    video Jolande Sap en Sybrand van Haersma Buma in debat over de stelling: Dit kabinet pakt de kwetsbaren
    In Nieuwsuur debatteerden Jolande Sap van GroenLinks en Sybrand van Haersma Buma van het CDA onder meer over de stelling: Dit kabinet pakt de kwetsbaren.

  101. DEN HAAG – Minister Jan Kees de Jager (Financiën) wil van de IJslandse regering horen hoe ze het besluit van de IJslandse president duidt om het akkoord over de terugbetaling van Icesave-schulden niet te ondertekenen.

    Een woordvoerder van het ministerie van Financiën in Den Haag wijst er zondag in een reactie op dat de onderhandelingen met IJsland over de terugbetaling zijn afgerond, en dat het verder afwacht hoe de IJslanders intern hun besluitvorming afronden.

  102. Ik raak zo langzamerhand gedeprimeerd van dat oeverloos gemekker over bezuinigingen door rechts, en de ⤽verschrikkelijk onrechtvaardig⤝ kretologie van links.

    Natuurlijk heb ik als leek niet de finale oplossing voor al de problemen. Maar ik heb als rechts-liberaal wel wat ideetjes, die ongetwijfeld bij sommige van de lezers wat oprispingen teweeg zullen brengen, die tot discussie leiden. Dus wil het er toch maar op wagen.

    ⤢zet pensioengelden niet meer in voor financiële instrumenten, maar investeer deze in rendabele infrastructuur.
    ⤢Laat vergaderingen bij de overheid niet langer duren dan een uur, daarmee voorkom je alle wereldvreemde ideeën van vastgeroeste ambtenaren die vooral hun vriendjes aan subsidie wille helpen. (cliëntelisme) noot: ervaringdeskundige.
    ⤢Automatiseer juridisch geënte systemen van gemeenten, zodat wetsuitvoering niet leidt tot torenhoge bureaucratische kosten en willekeur.
    ⤢Stimuleer ondernemen vanaf de basisschool, maak ondernemen gemakkelijk en faciliteer het.
    ⤢Breng sociale woningbouw terug tot waar het voor bedoeld is: 10% armste, de rest liberaliseren. Schaf huursubsidie en hypotheekrente aftrek af.
    ⤢Stel basisinkomen in voor iedere volwassene, flat taks voor verdiend inkomen, toeslagen alleen voor gepensioneerden. Wajong ect. afschaffen, bij verdienen aantrekkelijk maken (geen korting basisinkomen) moeilijk toegankelijke regeling voor zij die echt niet kunnen bijverdienen (stimuleer bijverdienen)
    ⤢Wijzig ruimtelijke ordening zodanig, dat het mogelijk is een stukje grond te kopen voor een normale prijs (max 100 euro m2), nu betaal je voor en zompig stukje moeras 500 euro m2 (stimulering eigen woningbezit)
    ⤢Geef keuzevrijheid aan werknemers en werkgevers hoe ze hun werkrelatie willen invullen, afschaffing van ontslag bescherming.
    ⤢Breng inburgering terug tot de essentie: goede taallessen in plaats van ⤽portfolio`s.⤝
    ⤢Schaf alle subsidies af die niet tenminste een aantoonbaar financieel rendement hebben van 5% of meer. (dus bijna alles)

    Terug lezend kan liberalisme toch ook een sociaal gezicht hebben, nietwaar geachte progressieve lezers? 🙂

  103. VVDer.

    Leuke tekst om op een rol toiletpapier te zetten,zal het zeker doen met het as carnaval op komst.Feestwinkel de Zon zal zeker intresse hebben.:D

  104. Zwolse, bent u niet de persoon die iedereen verwijt dat men niet inhoudelijk ingaat op uw schrijfseltjes? Onder het motto: “Ik ben links, dus heb ik altijd gelijk.” (Waarvan akte. 😉

  105. Hier word IK nou gedeprimeerd van.Waarvan akte.:D.

    Bericht door VVD`er, op 20 februari 2011 om 18:31
    Ik raak zo langzamerhand gedeprimeerd van dat oeverloos gemekker over bezuinigingen door rechts, en de ⤽verschrikkelijk onrechtvaardig⤝ kretologie van links

  106. Neem mij niet kwalijk m`n beste Zwolse, laat ik nu gedacht hebben dat ik op een politiek (discussie) log terecht was gekomen. Wat dom van mij, dat ik niet onderkent heb dat dit log uw speeltje is, en dat niemand het moet wagen een andere als uw denkwereld hier te poneren. En dat u zeker niet van plan bent om uw sterk links omkadert denkpatroon om te zetten in een open discussie. Vanaf hier wil ik om u te behagen, een dringende oproep doen aan alle andersdenkende, om uw log niet meer te bevuilen met ⤽toiletpapier⤝, maar met het enige oprechte linkse wereldbeeld, dat u uw nederige politiek verdoolde dienaren regelmatig toont.

    Graag met z`n allen: en de Interrrnaaatiooonaaaleee die alle mensen??.. ;D

  107. En de adm. had nog wel zo`n goed idee. Ik heb mijn abonnement op de krant op gezegd, gratis nieuws op het politieke log.

    Aanhef Politiek Log.

    Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat (niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten,) dan kan dat hier. 🙂

  108. VVDer.

    Meende in het verleden toch wel met jou van mening heb gewisseld,zolang dat met wederzijds respect gaat ,sta ik daar altijd voor open zoals je weet.
    Alleen jou kleinerende toonzetting naar alles wat links is,spreekt mij niet zo aan.En wat jou opmerking over dat dit log een speeltje voor mij zou zijn,geeft aan dat je waarschijnlijk niet beseft dat er voor mij VEEL belangrijkere zaken bestaan ,dan mijn zgn gelijk halen op een internet log.Maar als het jou een behaaglijk gevoel geeft,mijn zegen heb je.Het is nog altijd dat mijn leven niet afhangt van een pc en internet.

  109. Ach assie ik heb hier ook geen vrienden. Krijg wel mail van ene maar op het log of in de pierik durft die het niet uit te praten onder het genot van een………….

  110. Durft :D:D:D Vond je niet des Derks taalgebruik over een onderwerp van nixxx zeer opvallend. Vond het niet de moeite waard er hier op te reageren. Jij wel schijnbaar.

  111. Assendörper, daar lig ik geen moment wakker van, m`n vrienden kies ik zelf.

    Het stukje schreef ik om maar weer eens een discussie op gang te brengen, want het lijkt hier wel een dependance van de diverse linkse kranten VK. Nrc enz. en linkse sites als Joop.nl enz. daar lees ik ook wel wat, maar om dat allemaal hier terug te lezen is iets te veel van het goede. :'(

  112. VVD-er, ik weet niet goed waar de discussie mee te beginnen. Zal maar algemeen statement maken. Je keuzes zijn volstrekt niet de mijne. Een aantal pakt mijns inziens vooral negatief uit voor de mensen die qua mogelijkheden en inkomen aan de onderkant van de arbeidsmarkt zitten. Daarom moest ik wel erg lachen om je laatste toevoeging over het “sociale gezicht”. Zal er enkele uitpikken om op te reageren. (“Reageer, maar met mate” – ondertitel voor dit log ;)).

  113. Laat vergaderingen bij de overheid niet langer duren dan een uur, daarmee voorkom je alle wereldvreemde ideeën van vastgeroeste ambtenaren die vooral hun vriendjes aan subsidie wille helpen. (cliëntelisme) noot: ervaringdeskundige.

    Voorstel voor korte vergaderingen onderschrijf ik zeer, niet alleen binnen de overheid maar in het algemeen. Langer is vaak niet effectief. Ik vind je suggestie van – wat ik noem – corrupte ambtenaren laakbaar. Tenzij je het onderbouwt. Mijn ervaring is dat ambtenaren eerder te strikt regeltjes volgen dan dat zij vriendjes aan subsidie helpen. Het bedrijven van cliëntelisme is eerder een risico bij bestuurders en volksvertegenwoordigers.

  114. Wijzig ruimtelijke ordening zodanig, dat het mogelijk is een stukje grond te kopen voor een normale prijs (max 100 euro m2), nu betaal je voor en zompig stukje moeras 500 euro m2 (stimulering eigen woningbezit)

    De prijs wordt door de markt bepaald, VVD-er. dacht dat je dat wel zou aanspreken. 😉 Ruimtelijke ordening is een groot goed in dit kleine dichtbevolkte land. Als we het beetje natuur dat we hebben (“een stukje bos ter grootte van een krant”) niet zouden beschermen, zou het zo vol staan met het droomhuis van deze en gene. Geldt ook voor bedrijfsterreinen met milieunormen. Dat kun je niet overal laten groeien en bloeien. Hoewel het aangeharkte van Nederland mij op zich niet zo bevalt, is België toch een schrikwekkend voorbeeld.

  115. Hoge ambtenaar werkt twee dagen voor de overheid, werkt twee dagen voor z’n eigen advies-bv (in hetzelfde veld), en de vijfde dag zo het uitkomt. Vind ik niet kunnen.

  116. Schaf alle subsidies af die niet tenminste een aantoonbaar financieel rendement hebben van 5% of meer. (dus bijna alles)

    Ik vind het beperkt om alles financieel te vertalen. Een kritische blik over de subsidies en de effectiviteit ervan is prima; ook vind ik het verfrissend dat er nu meer wordt gevraagd van de samenleving zelf (wat draag je zelf bij), maar zo’n algemene uitspraak kan ik niks mee.

    Nou VVD-er, nu toch al vier reacties op je toiletpaperstatement ;).

  117. @Drama, Als hij maar voor twee dagen betaald wordt door de overheid én in de eigen adviespraktijk geen (verkeerd) gebruik maakt van daar opgebouwde kennis en relaties (belangenverstrengeling), dan heb ik er geen bezwaar tegen. Vraag me wel af welke baan je als hooggeplaatste ambtenaar in twee dagen kunt doen. Is het geen interimmer?

  118. @Dame, ik las van deze situaties (ambtenaar en adviseur ivm zelfde “onderwerp”) in een verhaal uit de krant; ken de juiste situatie niet, maar zou hier de belangenverstrengeling en verkeerd gebruik geen enkele kans willen geven.

  119. Eens, Drama, dat de overheid daar meer dan kritisch op moet zijn. Een herwaardering van het vakmanschap van ambtenaren is daar onderdeel van. Tegenwoordig is het comme il faut om alles wat fout of niet helemaal goed gaat op het conto van ambtenaren te schuiven. Het moeten er het liefst zo min zijn en die mogen ook vooral niet teveel verdienen. In mijn ogen is een goed gekwalificeerd ambtenarenapparaat, dat zorgvuldig handelt, de rechtzekerheid bewaakt en een bestuur durft tegen te spreken, de ruggegraat van onze democratie (nu ja, beetje sterk uitgedrukt, maar goed voor de discussie).

  120. @Dick 20:59 uur Ik betwijfelde vannacht (0:40) al of dat verhaal niet aan zijn eigen brein was ontsproten. Lijkt me niks voor Beatrix om daarover iets los te laten. En als ze dat wel had gedaan, dan schond hij haar vertrouwen door deze uitspraken in de openbaarheid te brengen. Domme actie van een goede liedjesschrijver.

  121. @ Dame, maar Huub Oosterhuis is wel een hele naaste vertrouweling. Volgens mij heeft hij ook al eens speeches voor haar geschreven. Hij is nu natuurlijk bang Bea aardig in verlegenheid te brengen. Hij schreef toch geestelijke liederen?

    Denk wel dat het verhaal klopt. Er kwam al eens eerder naar buiten dat Bea het niet zo op had met Geert.

  122. Of het klopt of niet. Eigenlijk interesseert het me niet zo. Ik denk eerder dat er sprake is van zelfcensuur, omdat zij als professionele Koningin boven alle partijen wil staan en de grove kritiek van Wilders van vorige jaren wil vermijden.
    Oosterhuis heeft hele mooie liederen geschreven (bv. “geen zilveren sleeën, geen goud in de grond, enkel een hand op mijn hard en een mond op mijn mond” of het door dochter Trijntje gezongen “Ken je mij?Wie ken je dan? Weet jij mij beter dan ik? Ken je mij? Wie ben ik dan?
    Weet jij mij beter dan ik?”) die vaak in kerken worden gezongen. Volgens mij heeft een club uit de Katholieke kerk dit jaar een aantal leideren in de ban gedaan omdat ze te vaag zouden zijn.

  123. @Dame ; voor zover ik me voor kan stellen is het inschakelen van een second opinion van “buiten” nou niet bepaald een klopje op de schouders van de betrokken ambtenaren. Zeker als dat advies van buiten flink wat euri mag/moet kosten. Dan kan ik me voorstellen dat je als ambtenaar zelf ook maar een bv-tje sticht. Nu voorlopig de zeven magere jaren zijn aangebroken zal steeds minder een second opinion gevraagd worden, en zal het interne commitment goed opgebouwd moeten worden. Het blijft natuurlijk de vraag wie wie controleert ( ook ambtenaren hebben hun eigen politieke ideeën).

  124. Denk ik ook Dame. En de ministeriële verantwoordelijkheid, zal ook meespelen. Huub is toch zelf uitgetreden uit de Katholieke kerk? Zal eens googlen op zijn liedjes.

  125. Je spreekt recht uit mijn hart, Drama. Ik vind eigenlijk dat ambtenaren zelf weg moeten blijven van een al te duidelijke politieke profilering door zelf het raads- of statenlidmaatschap te ambiëren. Formeel kun je ambtenaren dat niet ontzeggen, maar het schaadt de gewenste politieke neutraliteit in de advisering of het geeft iig op zijn minst de schijn van eigen voorkeur.

  126. Huub Oosterhuis heeft vele volgelingen, en sinds kort een eigen tempel…. (Beatrix was aanwezig bij de opening van dat gebouw).
    Zou het met die situatie te maken hebben dat Oosterhuis NU naar buiten komt met dit verhaal over de speech van HMdK?
    Ik blijf het een domme move van hem vinden. Hij brengt zowel Beatrix als Rutte in verlegenheid.

  127. Huub heeft het nogal ondoordacht naar buiten gebracht. Toch mag dat punt van mij nog wel wat aandacht krijgen. Tjonge, wat voor leven heb je als je niet eens voor je mening uit mag komen. In Nederland nog wel 😮

  128. Dick, het interesseert me niet veel wat zij denkt. Lijkt me op zich geen onaardig mens, ze zegt zinnige dingen (evenals haar zoon en schoondochter) en ze heeft voor velen vast wel een functie (samenbindend, sprookje etc), maar ik zou Nederland liever als republiek zien.

  129. Weet niet of we beter af zouden zijn met een president ipv met een Koning(in). Die erfopvolging is natuurlijk achterhaald, dan zouden we de president moeten kunnen kiezen. Begreep wel dat een republiek onderhouden, ook hartstikke duur is.

  130. Zsm afschaffen, dat koningsgedoe. Daarmee krijgt Lex en z’n gezin hun vrijheid, poen zat.
    idd Dick, de republiek kost ook geld, maar daar heb je dan nog wat over de toepassing te zeggen. Bij de Oranjes verdwijnt het in een grote (doof)pot.

  131. Dame, natuurlijk realiseer ik me wel dat er en aantal losse flodders tussen staan, het zijn ook maar hersenspinsels. Maar ik heb met een big smile gekeken naar mijn ⤽toiletpaperstatement.⤝ Het bracht het ingeslapen log weer wat tot leven.

    ⤢Pensioenen: zo weinig als mogelijk investeren in risico projecten, maar b.v. in energieneutrale infrastructuur, warmtenet in alle steden, wegen als zonnecollectoren, (en uiteraard kernenergie) zou een impuls kunnen geven aan de werkgelegenheid.
    ⤢Inkomen onderkant samenleving: basisinkomen iedere volwassene, ook voor Wajong, en deze mensen naar vermogen laten bijverdienen (geen korting basisinkomen) = stimulering arbeidsparticipatie.
    ⤢Korte vergaderingen: is een suggestie om eventuele belangenverstrengeling v.w.b. subsidies tegen te gaan. Er wordt in het circuit op een onacceptabele manier gelobbyd.
    ⤢Ontslagbescherming: wanneer er samen door werknemer en werkgever een goed doortimmert (juridisch) arbeidscontract wordt opgesteld, moet het mogelijk zijn dit uit te voeren. Voorkomt niet functionerende stoelplakkers met een z.g. aanstelling voor het leven.
    ⤢Sociale woningbouw: gebruik die waarvoor het bedoeld was, voor de aller zwakste. Nu wordt de sociale woningbouw gebruikt voor scheefwonen, waar mensen van profiteren boven een bepaalde inkomensgrens. Vaak ook nog gesubsidieerd.
    ⤢Hypotheekaftrek: persoonlijk heb ik als huisbezitter met een prettig inkomen er geen moeite dat de hypotheekaftrek gefaseerd wordt omgezet naar een voor iedereen gelijk %-age. Naar gelang de omstandigheden zou dit nog kunnen worden aangepast.

    Dit was een korte toelichting op mijn ⤽toiletpaperstatement :)”

  132. Gelukkig >:( een sector die niet te lijden heeft onder de crisis:

    Wapenverkoop stijgt ondanks crisis
    »

    cjggbella / Flickr / Creative Commons by-nc-sa Toegevoegd: maandag 21 feb 2011, 11:47
    Update: maandag 21 feb 2011, 12:09

    De honderd grootste wapenleveranciers hebben in 2009 voor 293 miljard euro aan wapens verkocht. Dat is een stijging van 8 procent vergeleken met 2008. Dat meldt Sipri in Stockholm, het instituut voor vredesonderzoek.

    Bedrijven in Amerika leveren de meeste wapens, ruim zestig procent. De Europese fabrikanten zijn goed voor dertig procent van de markt.

  133. Inkomen onderkant samenleving: basisinkomen iedere volwassene, ook voor Wajong, en deze mensen naar vermogen laten bijverdienen (geen korting basisinkomen) = stimulering arbeidsparticipatie.

    Is een oud ‘links’ idee, VVD-er, maar ik vrees dat het een hoop geld gaat kosten. Uit een onderzoek van medio 2009 blijkt het volgende:

    Nederland telt inmiddels 1,3 miljoen mensen ?? voornamelijk vrouwen ??, die behoren tot de zogeheten nuggers (niet-uitkeringsgerechtigden). Dat is 12 procent van de potentiële beroepsbevolking.

    Die krijgen nu niets, hooguit kunnen ze de overdraagbare heffingskorting (die GL als zijnde ‘aanrechtsubsidie’ wil afschaffen>:() overhevelen.

  134. Dame, 12:45

    == Is een oud ‘links’ idee, VVD-er ==

    Dat bevestigt maar weer eens dat ik niet alleen maar uit ga van een rechts omkadert gedachtegoed, maar mij ook open stel voor andere ideeën. 😀

  135. Opkomst verkiezingen gestimuleerd
    Beloning moet burger naar de stembus lokken

    Na de op zijn zachtst gezegd tegenvallende opkomst bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2007 trekt de overheid dit jaar alles uit de kast om de kiezer naar de stembus te lokken. Politiek adviesbureau YourVote presenteert een reeks innovatieve beloningen, gericht op diverse groepen die traditioneel ondervertegenwoordigd zijn in het stemlokaal.

    Met supermarktketen Albert Heijn is een unieke overeenkomst gesloten om meer jonge ouders tot stemmen te bewegen. AH-filialen zullen dienen als stemlokaal. Identificatie is daar mogelijk middels de bonuskaart en kiezers kunnen na het uitbrengen van hun stem vijf voetbalplaatjes naar keuze krijgen. Bovendien worden in elke provincie bonusplaatjes uitgebracht met provinciale politieke kopstukken in hun favoriete voetbaltenue. ⤽We verwachten de kinderen daar wild mee te maken en zo op speelse wijze voor het eerst aan de politiek te laten ruiken⤝, aldus Barry Hylkema, manager Politieke Marketing van Ahold.

    Specifiek gericht op de groep van de ??maatschappelijk teleurgestelden?? is er de stemloterij. Kiezers krijgen een kopie mee van hun stembiljet en doen daarmee automatisch mee aan een landelijke trekking op 2 maart. Onder de prijzen zijn: een bootreis over de Rijn, twee uur gratis winkelen bij de Aldi en een excursie naar de Schultenbr?ubrouwerij.

    Provinciale politieke kopstukken reageren verheugd op de acties. ⤽In mijn woonplaats Nieuwe Pekela was de opkomst vier jaar geleden 3,7%⤝, aldus Rikus Koetsinga, gedeputeerde van de provincie Groningen. ⤽Mijn vrouw, mijn oudste zoon en ikzelf vormden daar waarschijnlijk het leeuwendeel van. Waarschijnlijk waren de gebrekkige berichtgeving en de afstand tot het stemlokaal, die voor sommige dorpsgenoten meer dan 300 meter bedroeg, daar debet aan. Ik hoop en ben ervan overtuigd dat een plaatje van Rikus in een shirtje van FC Groningen verleidelijk genoeg is om over te gaan tot het gebruik van een democratisch recht waarmee de burger zelfs in Nieuwe Pekela zijn invloed kan laten gelden.⤝

  136. Dat bevestigt maar weer eens dat ik niet alleen maar uit ga van een rechts omkaderd gedachtegoed, maar mij ook open stel voor andere ideeën.

    Daarin kunnen we elkaar dus de handschudden VVD-er, want deze linkse tante is genezen van dat idee.8)

  137. Hé Assie, ik zag net onderweg allemaal van die vreemde posters waarin opgeroepen wordt om niet te stemmen. Ben je een actiegroep begonnen?:o

  138. == ⤽ Huub Oosterhuis benadrukt in een verklaring dat Beatrix zelf niet vindt dat ze wordt gecensureerd. “Het is mijn persoonlijke interpretatie en beleving.⤝ ==

    Deze ⤽ jezuïet ⤽ moet door het stof. Hij zal wel door HM op vingers getikt zijn.
    Weer een storm in een glas water. Staan de SP en GrL mooi voor paal, met hun Kamervragen.

  139. Gebasseerd op Trouw: Raad van State kraakt VVD voorstel voor bijstand
    TROUW

    ‘VVD vergroot integratieprobleem’

    Taaleis voor het krijgen van een bijstandsuitkering verergert volgens de Raad van State het integratieprobleem ?? Vooral migrantenkinderen worden gedupeerd ?? Taaleis is bovendien in strijdt met EU-regels
    De VVD slaat totaal de verkeerde weg in als zij een wetsvoorstel indient om immigranten die het Nederlands niet beheersen geen bijstandsuitkering te geven. Dat oordeelt de Raad van State. Volgens het adviesorgaan zullen de problemen met migranten dan alleen groter worden.

    VVD-fractievoorzitter Stef Blok wil de regels voor het krijgen van een bijstandsuitkering aanscherpen. Hij vindt dat migranten te gemakkelijk een uitkering kunnen krijgen. Officieel hebben migranten daar recht op als zij een ‘duurzame band’ met Nederland hebben, maar die uitleg vindt Blok te vaag.

    Met het stellen van een taaleis slaat Blok echter totaal de plank mis. De Raad van State twijfelt aan de effectiviteit er van. Zo zouden vooral kinderen gedupeerd worden wanneer hun ouders geen bijstandsuitkering zouden krijgen. Ook verbieden EU-regels en andere verdragen het voeren van een taaleis. Turken en Marokkanen met een dubbel paspoort zouden bovendien niet onder de regeling komen te vallen.

    De huidige regel stimuleert migranten al voldoende om Nederlands te leren vindt het adviescollege. Wie niet voldoende zijn best doet om Nederlands te leren wordt gekort op zijn uitkering.

  140. Nog een weekje en we weten of het de rode coalitie, in samenwerking met de linkse media, is gelukt om de huidige coalitie zodanig in diskrediet te brengen dat ze geen meerderheid krijgen in de 1e Kamer. Volgens mijn ⤽bescheiden⤝ mening gaat ze dat niet lukken.

    Maar dan zitten we met het volgende probleem, onze werkloze senatoren die in rij staan om zich in te schrijven bij het UVW. Want zoals we weten iedere mutatie in de 2e en 1e kamer levert weer een heel leger aan mee-eters op. Natuurlijk is het een leuterverhaal, dat politici in de 1e kamer, net als u en ik zomaar volledig zonder werk komen te zitten, ( ik mag toch wel dromen? 😉 ) want het merendeel heeft zich tijdens zijn politieke loopbaan al ingedekt doormiddel van een ⤽bijbaan⤝. Er zijn natuurlijk altijd wel personen die niet zo slim zijn geweest, maar die worden dan doormiddel van een zaligverklaring een plek gegund als commissaris bij een bank, burgermeester of als commissievoorzitter.

    Het is toch wel zielig dat deze uitgerangeerde politici die nog even aan het uitblazen waren in de 1e kamer, niet meer hun middagdutje kunnen doen achter de krant.
    Maar ja een politicus en/of bestuurder is nu eenmaal een beter mens, als u en ik, daar mag je niet van verwachten dat ze gaan solliciteren tot ⤽ie een ons weegt⤝.
    Die heeft nog altijd de ⤽partij⤝ die hem vooruitschuift voor een riante positie.

    Een idee?, herscholing van incapabele politici en bestuurders die zonder werk raken.
    Meer handen aan het bed, is toch het credo? 🙂

  141. Bericht door Dame, op 21 februari 2011 om 17:50
    Hé Assie, ik zag net onderweg allemaal van die vreemde posters waarin opgeroepen wordt om niet te stemmen. Ben je een actiegroep begonnen?

    Die posters zijn niet van mij afkomstig Dame en ik heb ze nog niet gezien. Zal nooit mensen oproepen om niet te gaan stemmen. Ben niet echt een actievoerder.

  142. Heb je ze echt nog niet gezien, Assie? Ik zag er een paar hangen aan de lantaarnpalen op de Willebrandtlaan. Met een foto van een creepy figuur die opriep niet te gaan stemmen. Dacht meteen aan jou.;)
    Ik heb vroeger wel regelmatig meegedaan aan allerlei acties, maar ja, toen had ik WLZ nog niet als uitlaadklep.

  143. Nee Dame, die posters heb ik echt nog niet gezien maar zal er op gaan letten. Dat je meteen aan mij dacht toen je die foto zag, verbaast mij wel een beetje.;)

  144. Sorry, Assie, niet vervelend bedoeld. Dat was de eerste die ik zag, maar zag er ook een met een soort leraarfiguur en een met een beetje ordi dame erop. Vond het wel creatief en humoristisch bedacht (vandaar de associatie met de enige (misschien) niet-stemmer die ik ken).:)

Reacties zijn gesloten.