Algemeen Log 223

Dit is een Algemeen Log. Wil je een nieuwtje kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. Ook tips zijn welkom. De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 224 ) te voorzien. Dus, heb je een tip of nieuws: ga gerust je gang!

algemeenlog.jpg 

Naast het Algemeen Log bestaat er een succesvol Politiek Log en een nieuw Chat Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Dat gebeurt nog wel, maar sneeuwt onder in tal van persoonlijke mededelingen aan elkaar. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

145 gedachten over “Algemeen Log 223”

  1. De redactie van Weblog Zwolle zal de komende dagen de inhoud van dit Algemeen Log extra gaan beoordelen.

    Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

  2. Vanavond Duitse avond in Stapp’s Inn, is dat mooi zwols nieuws of niet? Bier und wurst en de betere duitse muziek, niet alleen maar schlagers dussss!

  3. Het betere nieuws: mörg”n bint de skuimers bie mien café gratis en elemoale veur niks. Det is pas nieuws. 😀 Doar kan Stappie niet an tipp’n. 😛

  4. nieuws:

    Tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdagavond 15 februari in de Belgische Keizer heeft de gemeente Zwolle nieuwe getekende impressies van de Rodetorenbrug gepresenteerd. De Belgische architecten van Ney & Partners, de ontwerpers van de brug, waren daarbij aanwezig. De opkomst was groot, meer dan vijftig mensen hebben de bijeenkomst bezocht

  5. Iemand dit al overkomen?

    ZWOLLE – Het is weer nieuwe in het arsenaal van de babbeltrucboeven: ouderen met een smoes over explosiegevaar hun woning uitlokken en beroven. De Zwolse Dinie van den Berg (84 en gehandicapt) werd er deze week het slachtoffer van.

    De dame uit Dieze-Oost in Zwolle, naar eigen zeggen juist altijd erg voorzichtig wanneer er vreemden aan de deur staan, is verbaasd en boos dat juist zij in deze truc getuind is. “Het waren echt eersteklas acteurs, die boeven.”

  6. Een heel goed plan om van dit log een specifiek Zwols log te maken.
    Een suggestie:
    Om de doelstelling in de toekomst helder te houden zou een andere naam voor de langere termijn wellicht duidelijker zijn?
    Hang er voor de beste naam bv. een prijsvraag aan.

  7. @Dame.
    Lijkt mij toch nog te weinig richtinggevend om voor iedere lezer duidelijk en bij die les te blijven.
    Dan zou ik gaan voor -Log: Zwolse feiten en mededelingen-.

  8. @ Eva, laten we nog even afwachten Misschien hebben de weblog bezoekers, die ons gewauwel zat waren. Nog niet door dat ze op het alg.log nu terecht kunnen met hun serieuse Zwolse nieuws.

  9. Ook in de toekomst moet passende zorg mogelijk zijn

    Om ook in de toekomst nog verzekerd te zijn van een goed zorgaanbod zijn vernieuwingen in de zorg noodzakelijk. De gemeenten Kampen en Zwolle zetten daarom, samen met partners in zorg en welzijn, met innoverende projecten in op een toekomstbestendig zorgaanbod. Het doel is om het regionale zorgaanbod te verbeteren zodat in de toekomst zorg en welzijn in samenhang en tegelijk ook dicht bij huis afgenomen kunnen worden. Op deze manier kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig hun eigen leven leiden.

    zie verder:

    http://www.zwolle.nl/home/Ook-in-de-toekomst-moet-passende-zorg-mogelijk-zijn.htm

  10. AZ en Willem II, stoppen na dit seizoen om financiële redenen met vrouwenvoetbal. Zo wordt de competitie waarin de dames van de FC acteren aardig kleiner.

    (Bron: sportiefzwolle.nl)

  11. Bron RTV-oost:

    De rode stip op een kunstwerk op het dak van het provinciehuis wordt weggehaald.

    Het kunstwerk van staal stelt een stuk papier met een pen voor. De stip was op het papier gezet om aandacht te vragen voor de provinciale verkiezingen. Maar de maker van het kunstwerk is niet tevreden met de uitvoering. Donderdag wordt de stip met een hoogwerker verwijderd.

    —————————————
    Voorstel: het hele gevaarte van het dak halen een teruggeven aan de maker; kieper het maar in z’n voortuin, maar wel als een pakketje schroot. Kan die gratis opnieuw beginnen.

  12. Volgens de SP Zwolle hebben ze genoeg op de plank liggen Maarja je kunt het maar een keer uitgeven. Geld van verkoop Essent zit daar toch ook bij?

  13. Waar is de Trekpleister gebleven? Kwam in de stad van het weekend en ineens was hij weg. Waren de buren van de H&M, toch de herencollectie erbij?

  14. Waar heb je die info vandaan Derk en kan Johnny niet ff geïnterviewd worden? Het heeft vast ook weerslag op de gemeente Zwolle als er wat met het bedrijf gebeurd.

  15. Oh dit hoorde ik gistermiddag al, ik zou er nl met een klant gaan eten en die vertelde mij dat. Volgens mij staat er nu ook wat in de Stentor.

  16. Positieve afsluiter:

    Librije in financiële problemen
    door Caspar van Oirschot. zaterdag 26 februari 2011 | 07:00 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 26 februari 2011 | 08:39

    —–wel een goeie journalist—–

    ZWOLLE – Het Librije-concern van Jonnie en Thér?se Boer in Zwolle, met onder meer het fameuze drie- sterren-restaurant, verkeert in financieel zwaar weer.

    Zie ook:
    ⤢Sander Dol koopt Koperen Kees
    Klandizie is er genoeg, maar de kosten zijn te hoog. Vooral de financiering van Het Spinhuis, met een hotel en restaurant Librije’s Zusje, blijkt een molensteen: de rentelasten zijn enorm. Onder druk van de banken heeft Boer een grootscheepse reorganisatie in gang gezet. Om de schuldeisers tevreden te stellen zijn de (toekomstige) voorraden, vorderingen op derden en huurpenningen verpand. Topkok Jonnie (46) en gastvrouw en vinologe Thér?se (39) mogen bovendien niet uit het bedrijf stappen.

    Het echtpaar Boer is momenteel bezig om financieel en organisatorisch orde op zaken te stellen. Daarbij krijgen ze sinds het najaar hulp van ondernemer Ron Wensink, die voorzitter van de raad van commissarissen van Librije Beheer BV is geworden. Wensink: “Het moet zakelijker en efficiënter.” Herfinancieren van een aantal leningen heeft prioriteit. Het concern gaat verder snijden in het personeel: het contract van een aantal flexwerkers wordt niet verlengd. Bovendien is er een managementteam geformeerd, dat een strakke financiële discipline gaat hanteren. Restaurant Koperen Kees en de catering in de foyer van het Zwolse theater De Spiegel worden verkocht. Jonnie Boer: “We hebben zo’n anderhalf jaar onvoldoende zicht gehad op onze financiën. maar we zijn nu weer op de goede weg; 2011 wordt ons jaar.”

  17. Horecaconcern De Librije in Zwolle is vorig jaar in financiële problemen gekomen door een boekhouder die niet goed functioneerde. De financiële man leverde De Librije niet op tijd de actuele cijfers om snel te kunnen reageren op de ontwikkelingen.

    Zo had de Librije net een hotel van 8 miljoen euro geopend en was onduidelijk wat dat het bedrijf kostte. Financiële adviseurs lieten het vervolgens afweten. Dat zegt eigenares Boer. Ze erkent dat De Librije een slecht jaar achter de rug heeft, maar zegt ook dat na gesprekken met de banken de situatie intussen weer goed is. Volgens Boer zijn er voldoende boekingen voor zowel het restaurant als het hotel. De Librije heeft daarnaast alle uitgaven tegen het licht gehouden en van enkele medewerkers het contract niet verlengd.

    RTV Oost

  18. maar zegt ook dat na gesprekken met de banken de situatie intussen weer goed is.

    Maar toch ook

    De Librije heeft daarnaast alle uitgaven tegen het licht gehouden en van enkele medewerkers het contract niet verlengd.

    Vind het stuk op Oost veel duidelijker.

  19. ZWOLLE op joop .nl

    Inburgeringscursus gaat homoseksualiteit bespreekbaar maken

    Gemeente ZWOLLE biedt voortaan lessen over homoseksualiteit aan
    Om kennis over homoseksualiteit binnen allochtone kringen te vergroten heeft gemeente Zwolle besloten het thema te behandelen bij inburgeringscursussen. De gemeente hoopt zo dat homoseksualiteit beter bespreekbaar wordt onder allochtonen. Ook hulpverleners moeten beter onderwezen worden in omgang met het thema.

    Gemeente Zwolle wil het thema homoseksualiteit beter bespreekbaar maken onder allochtonen. Om dit mogelijk te maken gaat het bij inburgeringscursussen lessen aanbieden over homoseksualiteit. Zo worden nieuwkomers vast op de hoogte gebracht van en in aanraking gebracht met de tolerante Nederlandse omgang met homoseksuelen.

    Niet alleen allochtonen, maar ook hulpverleners moeten wat betreft de gemeente beter onderwezen worden. Zo zouden deze dan betere hulp en ondersteuning kunnen bieden aan allochtonen met vragen en problemen rond homoseksualiteit.

    Zwolle heeft als doel gesteld voor de periode 2010-2011 de kennis over homoseksualiteit binnen allochtone kringen te vergroten en begint daarom bij de inburgeringscursus.

  20. Nou hier aan kun je zien dat de multiculti samenleving totaal is mislukt als men aan immigranten al een cursus moeten geven wat een homo is.

  21. Nav berichtje op ’t chat log:

    Politie zoekt in Zwolle naar hennepplantages

    In Zwolle is de politie momenteel bezig met een grootschalig onderzoek naar hennepplantages. Op verschillende plekken zijn vandaag invallen gedaan.

    Aan het eind van de ochtend viel politie en recherche avondwinkel Pamir aan de Sassenstraat binnen. Ook bij een woning in Zwolle-Zuid zou de politie vanochtend een inval hebben gedaan. Om hoeveel plekken het gaat, wil de politie op dit moment in belang van het onderzoek nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat er gezocht wordt naar hennepplantages.
    —————-
    Bron: http://www.destentor.nl

  22. Als nieuwkomers niet weten hoe ze met homo”s om moeten gaan kunnen ze beter wegblijven dat hoort niet thuis in een westerse cultuur waar we wel respect hebben voor homo”s.

  23. Heel erg kort door de bocht Jaap, als mensen niet snappen dat mensen uit een andere cultuur niet alles weten over de westerse cultuur kunnen ze beter emigreren naar een land waar ze dat wel meteen verwachten;)

  24. @ Wixchert, ben niet geweest omdat ik gisteravond helemaal aan de latten was. Heb vrij genomen want ik moest met mijn ouders naar De Weezenlanden en Het Sofietje. Nog wel ff met Paolo Haarman en de vrouwe gesproken. Wilde nog even op die andere site kijken of er info was….gister was er ook feest(je) over die wijkbudgetten en uitkomst volgens mij.

    Over Kickert: alleen als je ingelogt bent kun je zien wie dat ook zijn…De Kickert is nu weg.

    Hebben jullie met Swollwacht ook nog weer een wagen morgen?

  25. FC Zwolle neemt het vrijdagavond in dezelfde samenstelling als de afgelopen weken op tegen FC Dordrecht. Die ploeg won de laatste drie duels zonder ook een tegendoelpunt te incasseren. De selectie van trainer Art Langeler kent alleen in Said Bakkati, Pepijn Kluin en Dominggus Lim-Duan afwezigen, alle overige spelers zijn fit. ⤽We hebben dus weer volop keuze⤝, vertelt Langeler aan de vooravond van het duel tegen ??angstgegner?? Dordrecht.

    Van de laatste zes thuiswedstrijden met FC Dordrecht wist Zwolle er slechts één te winnen. Vorig jaar werd het 5-3 voor Dordrecht. Zwolle verspeelde toen in de tweede helft zelfs een 3-1 voorsprong tegen tien man, nadat FC Dordrecht-speler Van der Ploeg met rood van het veld was gestuurd. Ook dit jaar in de uitwedstrijd verging het Zwolle niet makkelijk, al werd er wel met 1-2 gewonnen. ⤽Het is een ploeg die veel goede individuele spelers heeft. Twee kennen we nog van hier, namelijk Dave Huymans en Cecilio Lopes. In de uitwedstrijd hadden wij het moeilijk, maar wonnen we. Toch hebben we onthouden dat het niet zonder slag of stoot ging! Daar hebben we in de aanloop ook de nadruk op gelegd en we denken dat we er klaar voor zijn. De afgelopen vier wedstrijden hebben we het volle pond gehaald, het zou wenselijk zijn als we deze serie nog even volhouden!⤝

    Opstelling FC Zwolle: Boer; Pot, Botteghin, Drost en Justiana; Slot en Van der Haar; Van Polen, Schreurs en Van den Berg; Ars.

  26. Tip voor vanavond:

    Dit weekend staan de jaarlijkse sterrenkijkdagen weer op de agenda.

    Zaterdag houd de vereniging voor weer en sterrenkunde Thales in Zwolle haar sterrenkijkdagen. lokatie: Doe park “het Nooterhof” Goertjes weg 5 in Zwolle. Aanvang 20.00 uur einde 23.00 uur.
    het programma: astronomische lezingen, uitleg over de sterrenkunde en telescopen. Er staan een aantal telescopen opgesteld, waarbij bij goed weer verschillende Astronomische objecten kunnen laten zien, vroeg in de avond de planeet Jupiter, laat in de avond zal de planeet Saturnus zich laten zien.

  27. Jazzcafé Jazzy Jam aan de Nieuwe Markt in Zwolle is per direct gesloten. Dat meldt eigenaar Delano Hoogvliets op zijn site en op Twitter:’Na vijf mooie jaren sluit Jazzy Jam per direct haar deuren en stopt al haar activiteiten.

    De afgelopen jaren heeft JazzyJam zich in Zwolle ontpopt tot een waar artiestenhonk dat als ontmoetingsplek diende voor oprechte muziekliefhebbers. Menig muziekliefhebber heeft mogen genieten van optredens van diverse artiesten uit binnen- en buitenland, de sfeer die er altijd heerste en ons lekkere eten en drinken.’ Delano wilde zondag desgevraagd geen toelichting geven.
    Stentor

  28. Toch ook nog maar even hier geplaatst vanwege de ‘nieuwswaarde’ 🙂

    Even iets anders wat eigenlijk op ’t algemene log thuis hoort;
    Gisteren was ik bij de bieb in het centrum. Ze hebben het interieur aangepakt, evenals de plaatsing van de boeken.
    Voorheen zat de jeugdafdeling in de kelder. Nu zit tot 8 jaar op de 1e verdieping en 8+ zit in de kelder. Maar de deeveedeetjes van Nijntje en familie Knots (e.a.) zitten ook in de kelder. Vanaf heden zeul ik met Jip en Janneke de hele bieb door…

  29. @Admin; Ligt het bij mij, of ligt het bij weblog… op de hoofdpagina krijg ik sommige afbeeldingen wel, meeste afbeeldingen niet…

  30. WILSUM – Het scheepvaartverkeer op de IJssel tussen Zwolle en Kampen is tot zeker twee uur vanmiddag gestremd. Een binnenvaartschip gevuld met zand is rond half vier vannacht vast komen te zitten in de IJssel bij Wilsum.

    Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat meende de schipper iets in zijn roer te hebben gekregen waarna hij achteruit voer. Daarbij kwam hij echter deels vast te zitten en kwam zijn schip dwars te liggen in de rivier. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

    Rijkswaterstaat is momenteel bezig om hulptroepen richting de IJssel bij Wilsum te dirigeren. Mogelijk moet er eerst zand uit het schip gehaald worden voordat het schip los kan worden getrokken van de bodem.

    Hoe lang het duurt tot de IJssel weer vrij begaanbaar is voor de scheepvaart is onzeker; de stremming duurt minimaal tot 14.00 uur. De scheepvaart is geïnformeerd over de stremmingen. Tientallen schepen ondervinden hinder van de stremming.

  31. Van RTV Oost

    Veertien jongeren zijn zaterdagavond aangehouden na vernielingen aan de Ministerlaan in Zwolle.

    Een getuige zag de groep de gevel van een winkelpand vernielen en belde de politie. De jongeren werden later bij een basisschool in de buurt aangetroffen. De groep bestond uit 11 jongens (tussen de 17 en 21 jaar oud, uit Zwolle en Hattem), en drie meisjes (17 en 18 jaar oud, uit Zwolle en Epe). Alle veertien zijn meegenomen naar het politiebureau en hun ouders zijn ingelicht.

  32. Sluit dit log nou maar… hij staat nu niet eens meer in de actieve lijst! Dus ALS we al op dit log willen kijken, kunnen we er over een stuk of 4 chatlogs verder niet eens meer komen…

  33. Dit stond in de agenda

    ZWOLLE ZIT VOOR PAAL

    Vanaf 25 maart trekken de DJ??s van Radio 538 langs 25 steden in Nederland om zo veel mogelijk geld op te halen voor War Child. Op dinsdag 29 maart komt de ochtendshow van Edwin Evers live vanaf het L?beckplein tussen 6.00-10.00 uur.

    Om de actie van Radio 538 voor WarChild in Zwolle meerdere dagen zichtbaar te maken voor de mensen organiseert Patrick van Ommen Zwolle zit voor paal !

    Bij Zwolle zit voor paal ! moeten de deelnemers zoveel mogelijk geld inzamelen voor War Child. Dit doen ze door opdrachten uit te voeren die met behulp van het publiek tot een goed einde gebracht kunnen worden of door een specifieke opdracht vanuit het publiek te volbrengen waar men geld voor doneert. Je kunt hierbij denken aan het strijken van wasgoed, een computer installeren of alle andere activiteiten die op een ruimte van 80 x 100 cm gedaan kunnen worden.

    Begreep dat er vanaf zaterdag al mensen in de weer zijn; misschien leuk voor een (foto) reportage hier? Van de live-uitzending verwacht ik zeker een verslag :D:D:D

  34. En dan wil ik Admin op dit log uitdagen om 18+ plaatjes uit dit log te weren…. dan is er tenminste weer een log dat ik kan lezen als mn dochtertje wakker is…

  35. Overigens is het weer vergeleken met gisteren niet al te best, toch wil ik er nog wel f-kes uit om te fietsen, de hele dag binnen zitten is ook niks voor mij.

  36. Ik heb vandaag een brief ontvangen van Icare – Jeugdgezondheidszorg:

    “Beste ouder(s) / verzorger(s),

    Het consultatiebureau aan de Werkerlaan in Stadshagen gaat per 8 april a.s. verhuizen. Vanaf 11 april bent u van harte welkom aan de Oude Wetering 84, 8044PA Zwolle. Dit is nabij de sportvelden.”
    ….”Ook enkele huisartsen, een aantal fysiotherapeuten en een apotheker verhuizen mee.
    De nieuwe locatie heeft “De Verbinding”. Vanuit daar richten wij ons samen met de andere bewoners meer op de jongere inwoners van Stadshagen. In de oude locatie “Werkeren” ligt het accent op de oudere inwoners. De locatie aan de Oude Wetering 84 is een tijdelijke huisvesting, over een aantal jaren verruilen we deze voor een definitieve locatie…….”

    En zo staat er verder in de brief nog een routebeschrijving en openingstijden.
    Deze brief roept eerlijk gezegd meer vragen op, dan antwoorden. Er gaan een aantal huisartsen mee…. ik ben echt NET van huisarts veranderd en die zit daar… verhuist hij ook naar De Verbinding? Zit er in Werkeren dan nog wel een apotheek? Vanaf welke leeftijd ben je te oud voor De Verbinding? En moet je dan worden ingeschreven bij Werkeren, of zo? En waarom is deze brief er zo laat?

    Daarbij een kleine frustratie. Onze dochter is nu 3,5 jaar oud. In haar eerste 2 jaar konden we in Westenholte terecht. Daarna moesten we naar Werkeren. Nu moeten we dus blijkbaar naar De Verbinding! En hoe lang duurt dat? Wanneer verwacht De Verbinding weer te gaan verhuizen? Ondertussen heb ik nog wel een tip, hoor…. Het oude consultatiebureau in Westenholte staat nog altijd leeg…

  37. Zaterdaghoofdklasser WHC uit Wezep heeft zich voor het komende seizoen verzekert van de diensten van Jan Everse. De trainer stapte eerder dit seizoen op bij Sparta Rotterdam.

    Everse reageert tegen RTV Oost opgetogen over zijn nieuwe baan: “Ik heb er heel veel zin in. We gaan er een mooi seizoen van maken in Wezep. WHC is een ambitieuze club”, aldus de Rotterdammer. Everse is geen onbekende in het amateurvoetbal, de coach was in 2009/2010 nog trainer van RVVH uit Ridderkerk.

    De welbespraakte coach begon dit seizoen als trainer van Sparta, maar kreeg de gedegradeerde club uit Rotterdam maar niet aan het voetballen. Na een paar openlijke ruzies met het bestuur hield hij de eer aan zichzelf en stapte op. Vorig seizoen was hij nog interim-trainer bij sc Heerenveen.

    De trainer kent zijn nieuwe werkgever goed; “Doordat ik een aantal jaren FC Zwolle getraind heb ken ik WHC goed. We hebben wel met de beloften van Zwolle tegen WHC gespeeld en ik herinner me ook nog wel dat de jeugd van FC Zwolle tegen WHC voetbalde”, besluit de coach.

  38. Ik heb het artikel nog eens beter bekeken, Dick…. Het gaat voornamelijk om parkeerGARAGES…. dat betekent, dat mijn rustige binnenstadse parkeerplekkie nog wel ff safe blijft…

  39. Van RTV Oost

    Zwolle behoort tot de sterkste economieën van Nederland. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van weekblad Elsevier. Zwolle is op de tweede plaats geëindigd na Den Bosch.

    De economische prestaties van de gemeenten zijn beoordeeld aan de hand van ruim 40 indicatoren zoals onder meer het aantal arbeidsplaatsen en het opleidingsniveau van de beroepsbevolking. Verder is er onderscheid gemaakt in tien economische sectoren zoals landbouw, zorgsector en industrie. De afgelopen 15 jaar is het aantal arbeidsplaatsen ten opzichte van de beroepsbevolking in Zwolle sneller gegroeid dan in de Randstad. Ook verliest de Randstad terrein op het Oosten van het land en Noord-Brabant.

Reacties zijn gesloten.