Creatief op de Handwerkbeurs in Zwolle

Zwolle – Vrijdag vond in de IJsselhallen van Zwolle de opening van de jaarlijkse Handwerkbeurs plaats. Ook de komende dagen kunt u de creatieve beurs bezoeken en u volop laten inspireren door allerlei handwerkdisciplines. De Handwerkbeurs wordt alweer voor de 8ste keer gehouden.

25-02-2011_handwerkbeurs_ijsselhallen_6.jpg

In de IJsselhallen kunt u dan alles vinden voor o.a. breien, haken, spinnen en wolverven, borduren, quilten en patchwork, vilt, kantklossen, sieraden maken, naai- en borduurmachines. Tussen alle hobbybeurzen – waar het voornamelijk draait om kaarten maken en papier – is de Handwerkbeurs in Zwolle jaarlijks een feest voor liefhebbers van textiele handwerken. Terwijl veel handwerkwinkels stilaan verdwijnen, kan men op deze beurs terecht voor alle denkbare textiele materialen bij de meer dan 150 verkoopstands. Hoewel veel disciplines in een modern jasje zijn gestoken, is ook het traditionele handwerken nog volop aanwezig. Waar er in bijvoorbeeld zelfmaakmode steeds wordt vernieuwd, worden oude borduur- en breitechnieken juist weer in ere hersteld.

25-02-2011_handwerkbeurs_ijsselhallen_3.jpg

25-02-2011_handwerkbeurs_ijsselhallen_1.jpg

25-02-2011_handwerkbeurs_ijsselhallen_5.jpg

De Handwerkbeurs betekent een ware happening voor de vele liefhebbers van textiele werkvormen en hobby’s. Er is – buiten het enorme aantal textielgerichte verkoopstands – van alles te beleven.

Zo is er deze keer een unieke expositie van de geborduurde merklappen van de in 2007 overleden Jan Houtman. Daarnaast is er een bijzonder mooie en vrolijke quilttentoonstelling van Maaike Bakker met het thema ‘Ik hou van Holland’.

25-02-2011_handwerkbeurs_ijsselhallen_4.jpg

Voor de kantliefhebbers is er een interessant Kantplein. Hier zijn demonstraties en voorbeelden te zien van kantklossen. Rondom het plein staan diverse stands met materiaal en informatie op het gebied van kant en kantklossen.Breien is allang geen hype meer, maar een “way-of-life” geworden. U kunt nieuwe breitechnieken leren in één van de vele workshops op dit gebied, zoals kralentasjes breien en het leren van de Entrelac- of vlechttechniek. Maar er worden natuurlijk ook workshops gehouden op ander gebied, zoals van borduren, veel vilten, spinnen en verven.

Heeft u nog oude knopen liggen? Neem ze mee naar de beurs! Ze vinden daar een nieuwe en goede bestemming! Van de ingezamelde knopen worden armbanden gemaakt door Marijke van Groen die deze verkoopt t.b.v. de stichting Kinderhulp Afrika.

25-02-2011_handwerkbeurs_ijsselhallen_2.jpg

De Handwerkbeurs is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur (zondag tot 16.00 uur). De entree bedraagt € 8,00, kinderen tot 12 jaar gratis onder begeleiding, parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle.

Voor meer informatie kunt u de website www.handwerkbeurs.nl bezoeken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)