Chat Log 9

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 10 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Dit Chat Log zal een laatste log zijn in de rubriek Algemene Logs. Naast het Algemeen Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

541 gedachten over “Chat Log 9”

  1. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

    Appie met dr 1ste Gouden Plak 😀 😀 😀

    Eregalerij:

    met 1: Papa val, Appie, Eva, Assendörper, Dame en Bertus
    met 3: Joppuh

    :D:D:D

  2. Ik dacht dat ik mooi van jou afwezigheid gebruik zou kunnen maken, maar je houdt zelfs vanuit Duitsland de boel hier in gaten!

  3. Deze TV-junk is weer helemaal in dr nopjes…

    Na het fataal laten stuiteren van de universele afstandsbediening gisteren, een Logitech Harmony 515, naar de MM geweest om een nieuwe te halen, een Logitech Harmony 650.
    Mijn ervaring met universele afstandsbedieningen is nogal divers…
    We hebben hier een lade VOL met waardeloze prullen, die niet bepaald goed werken (of helemaal NIET). De poging vóór de 515 was een Philips Pretigo. Ik kon er niets mee en MarKel ook niet. Ligt dus ook waardeloos te liggen in de la! De 515 was bingo, zeer gebruiksvriendelijk en met een beetje aanpassen hier en daar zelfs te gebruiken op ons Denver toestel boven (ooit gekocht omdat er een ingebouwde dvd-speler in zit). Dus boven ligt 515, nr 2.
    Maar nu…. HALLLELLUJAH!!!!!
    De 650 is helemaal toppie! Van tevoren schrijf je de merken en typenummers op van de apparaten die je in de 650 wilt programmeren. Voor de zekerheid verzamel je alle afstandsbedieningen van die apparatuur. Dan, hop, naar de computer. Een website opzoeken, programmaatje downloaden, de 650 aansluiten met kabeltje op de computer en dan in de computer de merken en typenummers invoeren van de apparatuur die je in 1 afstandsbediening wilt.
    In zoverre nog het zelfde met de 515. Alleen hier werd de 515 al ietwat vervelender. Sommige functies herkende hij niet en die moesten dan apart ingeprogrammeerd worden. Dat werd een ratjetoe. Werkbaar, maar wel een ratjetoe. In totaal toch uren werk.
    De 650 hoef je NIETS meer te vertellen. Die had ik binnen een half uur helemaal klaar (en dan reken ik de tijd mee van het opzoeken en downloaden van het programmaatje van internet).
    Dus nu heeft MarKel 3 afstandsbedieningen voor zichzelf en kan ik het er met 1 af! En dan heb ik uit pure luiheid ook nog de oude stereo in de 650 geprogrammeerd. En nog ruimte voor 1 apparaat over, dus ik zou ook nog de Denver van boven kunnen programmeren (maar dat doe ik lekker niet, deze afstandsbediening blijft lekker beneden!!!).

    Veel gelegenheid om mn nieuwe gadget uit te proberen heb ik niet, want daar is het nu veel te mooi weer voor, maar ben wel zeker in mn (k)nopjes, hahaha.

  4. Een paar dagen na het vernietigende natuurgeweld in Japan heeft een groepje jongeren in Zwolle het Rode Kruis en inwoners van de Overijsselse hoofdstad opgelicht door als nep-collectanten geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami.

    De jongeren deden zich voor als vrijwilligers van het Rode Kruis. Dat goede doel houdt momenteel zowel op landelijk als op lokaal niveau geen collecte voor Japan.

    De oplichters droegen een jas van het Rode kruis of iets wat daar op leek. Een collectebus en legitimatiebewijzen hadden ze niet bij zich. De nep-collectanten zeiden aan de deur dat mensen geld moest geven, omdat snelle hulp voor de slachtoffers in Japan van levensbelang was

    Bron Stentor

  5. Goeienmorgen mensen,
    @ Drama, heb het geweldig naar mijn zin. Moet mijn maat nog eens zeggen dat hier een drukkerij museum is. Zijn vader was drukker (en of typograaf) in Möppelt.
    Ben met de trein (ivm keuring auto) en heb genoten van de columns in De Metro. Helaas staan die niet digitaal…denk ik 😉
    Inderdaad, wat een heerlijke rokjesdag (Eva en Martin Bril)! Ben een half uur geleden van het hoofdkantoor naar hier (ons nieuwe kantoor gefietst). Langzaam natuurlijk en dwars door de stad. Heb ook tot en met 10.30 al weer hard genoeg gewerkt :D:D:D

    *** Lispelt iets met ‘vrijheid’ en ‘eigen keuzes maken ***

    Bedankt voor het woordenboek!

  6. Owwwwwwwwwwww wat een plaaaaaaaaaaat nu op 3fm

    Nothing else matters!!!

    Net al “Set fire to the rain” van…..Adele!!!
    En Spandeau Ballet met “Gold”

    Nu nog ff U2 voor 12-en en mijn ochtend kan heulemaal niet meer stuk :D:D:D

  7. Blof (ook helemaal goed) met Beterrrr….Kom net (pauze) uit Meppel gefietst: gaaf stadje :-* En wat zit er een peut volk op de diverse terrassen :o:o:o

  8. Wat je zegt… mn dochtertje begon in de bus al dat ze dorst had. Dus vanuit de bushalte zo, hop, eerst ergens wat drinken. Daarna 1 winkel van binnen gezien en toen wilde ze weer naar huis…

  9. Goed nieuws dat het politieke log in de ban is gedaan. ik werd altijd erg nerveus van de keukentafel monologen van bepaalde personen. toch bespeur ik een terugval van reactes alhier op het forum hetgeen ik jammer vind. Dick is altijd nog prominent aanwezig met zijn meer dan sympathieke inbreng, hiervoor hulde.

  10. voor als je nog bij de ING bent, kun je onderstaande mail krijgen:

    “We ontvingen klachten van een aantal klanten dat hun account is toegankelijk vanaf andere locatie, om deze reden hebben we afgegeven op dit bericht om uw gegevens veilig internetbankieren.

    Klik op de link hieronder om uw gegevens veilig internetbankieren.”

    —————————–
    moeidusniedoen.

    >:(

  11. Een diepere…vanzelfsprekend by LOESJE

    Sneu, die negatieve trend……
    :o:o

    Sponsordeals
    Op één staat Messi, die jaarlijks 31 miljoen euro verdient. Daarvan is 11 miljoen ??gewoon?? salaris, de rest krijgt de Argentijnse speler van Barcelona via sponsordeals.

    De Portugese spits Cristiano Ronaldo krijgt elk jaar zo??n 27,5 miljoen euro, bijna 7 miljoen euro meer dan de Brit Wayne Rooney.

    Negatieve trend
    Ogenschijnlijk zijn dit enorme bedragen, maar toch is er sprake van een negatieve trend. Waar de top-3 (alledrie jonge twintigers) vorig jaar samen nog 93,4 miljoen euro verdiende, is dat nu nog ??slechts?? 79,2 miljoen euro.

    Van de trainers verdient de Portugees José Mourinho (Real Madrid) het meest. Hij kon in 2010 13,5 miljoen euro bijschrijven op zijn rekening.

    bron:Elsevier.nl

  12. @Eva 09:53u: 😀 Da’s fijn!
    Wij hebben onze logitech harmony in de la liggen…
    Een tijdje door ‘ik-weet-niet-wat-voor-reden’ niet gebruikt. Misschien maar even updaten en opnieuw ter hand nemen…

  13. @Hans… Ik ben blij blij, want ik snak naar een Ikea!!!

    En ik ben blij dat je dat op het chatlog post, want volgens mij leest NIEMAND het algemeen log nog.

  14. Ohw, heerlijk… gewoon voor een wissewasje ff naar de Ikea! En niet voor een megaboodschappenlijst, omdat het anders zonde is van de benzine!!! ff er in en er uit, omdat het niet doodzonde is, om een uur te reizen voor maar boodschapjes van 10 minuten!!!
    Gewoon ff naar de Ikea voor dat ene glas, of die ene badmat, gewoon omdat het kan!!!!
    Weet Hans al wanneer onze wensen kunnen worden vervuld??????????

  15. Dick je weer een Etage geklommen ,als jij er niet was en de rest niet was er geen rest meer.Natascha wanner eet ik met jou een eitje bij Ikea???/Eva zit je echt verlegen om een badmat ??Met een wisse wasje krimt hij alleen maar dus neem de tijd want volgens Hans zit er een Schot aan te komen kun je nog een leuk Schotsrokje uitzoeken .In Westenholte zul je zeker scoren en tot slotte mensen wie mist Zwolse nou niet?????

  16. @ Drama,
    Bericht door drama, op 22 maart 2011 om 15:23
    voor als je nog bij de ING bent, kun je onderstaande mail krijgen:

    Ook hier bij mij komen al geruime tijd soortgelijke mails binnen van ING.
    Alleen maar, Deleten, deleten, deleten,deleten,deleten,deleten>:(>:(>:(

  17. Benieuwd naar de eerste ZP netwerk Zwolle Zuid bijeenkomst in het SIO vanavond. (Zelfstandige Professionals).

    Group: ZP Netwerk Zwolle Zuid (LinkedIn).
    Zuid! Het is zo ver. Dinsdag 22 maart a.s. organiseren ZP netwerk Zwolle Zuid & de KvK Oost NL een eerste netwerk bijeenkomst.

  18. Dat is een DEAL!!!
    Zo gauw de deuren openen van de Zwolse Ikea stel ik voor, om daar met zoveel mogelijk webloggers eens een kijkje te gaan nemen. Samenstelling valt over te onderhandelen… All women or mixed…
    Maar gezellig wordt het zeker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. Gezien de hoeveelheid chocoladeletters die vorig jaar nog als FOUT werden bestempeld, mag ik opmaken, dat er meer dan één winkel in Nederland is, dat foute producten verkoopt…
    Blijft over: WereldWinkel.

  20. IKEA is jarenlang in het nieuws geweest met verhalen over kinderarbeid voor het vervaardigen van hun ⤽leuke⤝ producten.
    In Nederland heeft de SP (Socialistische Partij) jarenlang actie gevoerd aan Ikeavestigingen tegen kinderarbeid.
    IKEA beweert geen producten meer te laten vervaardigen door kinderhanden maar ze willen de controle van die fabrikanten in eigen handen houden. Het IKEA-systeem werkt als volgt. IKEA geeft een fabrikant zóveel opdrachten dat die extra personeel aanneemt, geld leent voor uitbreiding en andere afnemers afstoot. Als de fabrikant eenmaal flink in de schulden zit en IKEA zijn enige afnemer is, dán begint de manipulatie. Ondanks contracten eist IKEA extra kortingen van twintig, dertig procent. Weigert de fabrikant, dan krijgt hij geen opdrachten meer en riskeert hij een faillissement. Hij moet maar zien nóg goedkoper te produceren. Op de kosten van gebouwen, elektriciteit, water, afschrijvingen, transport en grondstoffen valt niet te beknibbelen. Dus moet de fabrikant wel bezuinigen op arbeid. Dit betekent dat de lonen van de arbeiders verlaagd worden. Wie niet akkoord gaat, kan vertrekken. Vakbonden worden buiten de deur gehouden. Daar komt bij, dat de arbeiders vaak volledig afhankelijk zijn van de fabrikant. Hele families worden uit een andere regio overgehaald om te verhuizen naar het dorp waar de fabriek staat. Noodgedwongen wonen die mensen vaak in de fabriek of op het terrein. Als ze klagen over het lage loon, suggereert de fabriekseigenaar dat hun kinderen ook kunnen werken.
    Tot vandaag is de controle over het aanwenden van kinderarbeid (het tegendeel van ⤽waardig werk⤝) niet waterdicht in de toeleveringsbedrijven in Rusland, Vietnam en Bangladesh.

  21. Wereldwinkel kan ook niet Eva in Hasselt hadden ze een leuk iets staan maar stond bij dat het een school opdracht was van een 14 jarig kind ergens onderin afrika 😉

  22. Doeksen, ik ben er zaterdag niet want ik heb andere verplichtingen. Als jullie een kans willen maken dan moeten jullie het veld groter maken dan afgelopen zaterdag. Jullie zijn zaterdag alleen de middenlijn over geweest bij het aftrappen door een tegendoelpunt. Waar jullie zaterdag naar toe gaan hebben ze nog een veter in de bal. Ik weet niet of jullie met zo’n bal overweg kunnen.:D

  23. assie bij de club van de echo put is het altijd moeilijk,de scheids is een drama,en inderdaad de bal met veter….hoop niet dat hans o. de bal gaat koppen,komen namelijk zijn wenkbrouwen in de knoop te zitten.

    wij gaan denk ik daar een biertje drinken,hebben ze in westenholte ook een keer inkomsten uit de grote stad

  24. @ Assendörper, je eigen Dame dan maar vragen om te te troosten, wanneer je zo in de put zit omdat je weblog Dame er niet is.:P

  25. Doeksen, toen ik nog voetbalde hadden we de scheids daar ook altijd tegen en ben een keer van het veld gelopen toen ik daar flauw van werd. Als je nog wat bezoekers van dit Log ontmoet doe ze maar de groeten van mij. Hebben ze daar ook Jupielerbier?

  26. zal niet weten wie er van het log rond huppeld,doet mij ook verder niks hoor
    inderdaad ze hebben daar wel een lekker jupie,en ook nog kannetjes,voor weinig
    het enigste nadeel is dat ze er geen kaaystooters hebben

  27. Truste Assie enne niet stiekem eten he

    @ Assendörper iemand missen is niet mis mee;D
    Duik ook mijn bedje in, en dat op mijn eigen oudejaarsavond zonder oliebollen en champagne om 12.00 uur. Maar het wordt morgen wel een dag mat een zonnig randje. Lekker genieten in het zonnetje.

  28. Is altijd leuk om gemist te worden. Ben net terug van de bioscoop. Heel even in slaap gevallen. Dat lag niet aan de film, want die was erg mooi. Ingrid een fijn klein uurtje oudjaar nog en Assie, welterusten.:-*

  29. Natascha, Eva, Appie, Ingrid: Dame is ook van de partij voor een middagje Ikea!:D Hoe lang duurt het nog? Ik hoorde vanochtende De Heer op Radio Oost, maar meer dat er een positief geluid was dat ze zouden komen, hoorde ik hem niet verkondigen.

  30. nee dame,daar doen ze in genemuiden niet aan,vraag maar aan derk

    kan kloppen derk,ik moet naar de fysio dus begin wat later

  31. Mogguh allemaal,

    Ingrid: VAN HARTE meid!

    Dame (7:43) hoor véél liever, des morgens, De Heer op radio 2 8)

    Doet die schoffelaar op onze mooie rotonde in Stadshagen ook nog wat anders als (al leunend) het verkeer regelen?

  32. @ Wichert: Idd

    In Westenholte zul je zeker scoren en tot slotte mensen wie mist Zwolse nou niet?????

    En Plantje HIER
    En Ghehehe
    En Ghehe
    En ElRey HIER

    Etc. Etc.

    Wow Blof nu met BEEEEEEEEETER!

  33. Goedemorgen.
    Wat lief van jullie allemaal, op het chat.log komen en al zoveel verschillende felictatie’s zien. Heb de eerste kado’s al binnen. Ga er een leuke dag van maken. Nu eerst maar nog even wat boodschappen doen. De eerste visite komt al aan het begin van de middag.

    Hoop nog wel dat het zonnetje nog even door komt. Heb er al helemaal op gerekend om vanmiddag buiten te kunnen zitten.

  34. @ Etage, dank je ik ken velen van het log ook niet persoonlijk. Zo komt het wel over soms, maar is niet de werkelijkheid. Maar daarom kun je wel elkaar het beste wensen in zijn/haar privé leven.:)

  35. @ Derk, heb inderdaad net besloten, om de kussens in de stoelen buiten neer te leggen. Hapjes klaar gemaakt, ben er klaar voor. Laat ze maat komen:)

  36. Goed dat ik het weet, moet vanmiddag toch in Zwolle wezen dan maar wat eerder weg om een terrasje te pikken :D:D:D

    Zijn de temps bij jullie al zo goed dat ik aan het witbier kan?

  37. Het was heerlijk vanmiddag in het zonnetje. Net de laatste middag gasten uitgezwaaid. Meesten kwamen opeens vanmiddag opdraven. Hadden blijkbaar allemaal zin in het mooie weer.

    Gauw even de afwas doen, en nog wat hapjes bijmaken voor de 2e ronde, zijn er minder dan verwacht, door de middag opkomst. Maar maakt het er niet minder gezelig door.

  38. Bericht door drama, op 23 maart 2011 om 15:08
    zit iedereen op het terras/ in de tuin/ in de zon/ op het balkon?

    Moet ik je toch teleurstellen, ik was gewoon aan het werk:(

  39. Doeksen je bent welkom hij staat! Volgende keer kom ik je wel ophalen voor een kop koffie/ na 14.00 bier, scheelt weer met die zunige verhoek

  40. Volgens mij is Joppuh aardig geïntegreerd daar in DLD. Heeft die eindelijk zijn vrienden gevonden. Hmm doet me er aan denken dat ik mijn Duitse vrienden ook nog moet bellen. 😛

  41. Dit

    Een stijlloze (doch goed mogelijke) suggestie van ‘benen bijbruinen’ voor wéér een rokjesdag

    betekent dus dat de plaat van geenstijl is gejat 😉

  42. Ziet eruit als een foto van een griezelig glurende overbuurman… Vraag me af of de dame in kwestie hier blij mee is. Het begrip ‘privacy’ en ‘persoonlijke levenssfeer’ komt in het woordenboek van GS en zijn volgers kennelijk niet voor. 😮

  43. @Dick Als je zo gek bent op dames in rokjes, kun je toch ook in Genemuiden gaan wonen: daar is het in elk seizoen ‘rokjesdag’.;)

  44. @ Dame; bloedhekel aan gluurders. Allemaal stiekumme gluipers. Bij mooi weer vaak al te herkennen aan ‘dark glasses’ 8)…:o Dacht dat je dat al wel van me wist.

    Gaellemuud’n….rokJESdag….daar zijn het halve of hele jurken. Of Derk moet me nog middels een paar beelden op andere gedachten brengen :D:D:D

  45. Boulevard jetzt….heeft al 4x een sextape van een BN-er aangekondigd. Tuurlijk op het eind van het ontstellend saaie programma.

    Wat een losers!

    Nu komt ie toch ….een dj al 10-jaar werkend bij de P.O.
    Maar………………………………nog nixxxx

    Tjonge, jonge what’s new: smerende dj’s zucht….gelukkig is dit programma al lang geleden voor mij, weet ik wat ik voorlopig niet meer hoef te zien. Kwalbert en dat rijkeluis jochie met oma Paay.

  46. @ Dame, klopt ’t gaat om de Dames….zoals het hele leven. Hans de Booy zong het al in “Ik hou van alle vrouwen”. Ga DWDD kijken, is ook al een tijdje geleden.

  47. Voetbalnieuws van http://www.sportiefzwolle.nl

    Marcel van der Steege vertrekt bij WHC

    Gepubliceerd op woensdag 23 maart 2011 om 13:34
    WHC en trainer Marcel van der Steege gaan na het huidige voetbalseizoen uit elkaar. De Zwolse oefenmeester is bezig aan zijn derde seizoen in Wezep, waar hij sinds januari 2010 hoofdtrainer is. WHC is met SVZW uit Wierden in een strijd om de titel verwikkeld in de hoofdklasse C, maar verliest de laatste weken veel punten. Zowel bestuur als trainer wil, gezien de belangen in de komende weken, niet verder ingaan op het voorgenomen afscheid. In het restant van de competitie speelt WHC nog twee keer tegen koploper SVZW. Van der Steege had nog een doorlopend contract tot medio 2012.

  48. privebericht

    Assie, Dame is er nu en dick is ook al aan het fleurten. Hij is net even een half uurtje weg dus pak je kans, ohja ik zal je dit bericht ook nog ff twitteren

    Einde privebericht

  49. dick is ook al aan het fleurten

    Ik ken dat laatste woord niet, Derk, maar als het Genemuudens is voor ‘flirten’, dan denk ik dat Assie’s methode effectiever is.;)

  50. Gelukkig leven we in een land waar er altijd weer verkiezingen komen. Voor het AB van het waterschap moet je nog bijna 2 jaar geduld hebben, voor de gemeenteraad en Europees parlement 3 jaar, voor de provinciale staten vier jaar en voor de Tweede Kamer – hoop ik – dat je h??l snel weer naar de stembus mag.;)

  51. Bericht door Derk, op 23 maart 2011 om 19:37
    privebericht
    Assie, Dame is er nu en dick is ook al aan het fleurten.

    Derk, mooi toch dat ik hier niet de enige man ben die Dame een leuke dame vindt?:)

  52. Derk, als jullie binnenkort weer naar de stembus kunnen dan komt er weer wat leven op het Politieke Log. Misschien zien we VVD`er dan ook wel weer.;)

  53. Als de stembus open is, dan kun jij er ook naar toe, Assie, mits je Nederlander bent, ouder dan 18 en de rechter je het stemrecht niet heeft ontnomen.:P

  54. Ik ga naar bedje mensen morgen is het weer zo 6 uur of met een beetje geluk 6.45 Mijn eerste schoffelleuners dag. Ik zorg dat ik er fit voor ben.

  55. Bericht door Dame, op 23 maart 2011 om 21:00
    Als de stembus open is, dan kun jij er ook naar toe, Assie

    Dat kan wel ja maar ben het nog niet van plan.:P

  56. Ik was vanmiddag nog even in de Assendorperstraat, een boodschapje doen. Eigenlijk een veel gezelliger straat met leukere winkeltjes dan de Diezerpromenade. Alleen jammer van dat drukke verkeer. Misschien kan de gemeente er een wandel/fietsstraat van maken. Dat kan de klandizie wat opschroeven, lijkt me.

  57. Wat ben je snedig vanavond, Assie. Het lukt me niet je daarin te overtreffen, dus (alleen op dit topic natuurlijk;)) je hebt het laatste woord.:)

  58. Dame, leuk dat je in Assendorp was. Er staat me iets van bij dat de winkeliers al moeilijk deden toen het éénrichtingsverkeer werd.

  59. Dat doen winkeliers altijd als het om nieuwe verkeersmaatregelen gaat. Ik herinner me uit mijn oude stad dat de winkeliers ook te hoop liepen toen een straat werd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Later bleek dat het goed uitpakte voor de omzet.
    Ik vind de Assendorperstraat een crime om te fietsen. Je moet continu op je hoede zijn voor achteropkomend autoverkeer en oversteken is niet gemakkelijk.
    Lijkt het jou een goed idee, trouwens?

  60. derk werk ze

    hoop dat je niet op de rontonde komt te staan(leunen)

    Doet die schoffelaar op onze mooie rotonde in Stadshagen ook nog wat anders als (al leunend) het verkeer regelen?

    komt geen eind aan hé

  61. Is dat je geheim, Assie 21:31 uur? Ik heb op kantoor weinig gemerkt van de lente, helaas en die goede nachtrust heb ik ook al niet genoten. Weet nu welk rampzalig effect dat heeft.:(

  62. De Assendorperstraat is een rotstraat om te fietsen. Je moet idd continu op je hoede zijn. Misschien pakt het wel goed uit als het afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer. Bij de meeste winkels ga je niet met grote aankopen weg.

  63. Daarom vind ik het ook een leuke winkelstraat. Ik ging ook met een heel klein goedkoop maar wel apart cadeautje weg. In de Diezerstraat waren vroeger ook allerlei bijzondere winkels. Nu vooral winkelketens en ramsjverkoop. Jammer.

  64. De Diezerstraat vind ik ook niet veel aan en het overdekte winkelcentrum met V&D ook niet. Het is een koopgoot met winkels die je in elke stad tegen komt. Deventer vind ik veel leuker.

  65. Ja, dat vind ik ook. Deventer heeft veel meer sfeer dan Zwolle. Deventer lijkt een echte cultuurstad te zijn, door de evenemneten als de boekenmarkt, Dickensfestival en Stad op stelten. Ik las laatst echter een rapport waaruit bleek dat er in Zwolle veel meer te doen is.
    Zwolle heeft qua uitstraling ook alles in huis, maar toch mist er iets. Wellicht is het de ontbrekende bourgondische inslag, maar al de eenvormige winkels doen de binnenstad ook geen goed.

  66. Volgens mij zijn we hier weer alleen, Assie. Durf je niet goed meer een glas wijn aan te bieden omdat je daar laatst zo geprikkeld op reageerde. Anderzijds, als je een bitterbal in de aanbieding hebt, ga ik op herhaling met mijn aanbod.;)

  67. @ ja-tja, op 23 maart 2011 om 21:33
    Nee, het eind is idd zoek! Dat jou het ook al opviel….wel een vrolijke laatste blik op Stadshagen voor je naar je (hard)werk stekkie vertrekt. Tijdelijk via die route trouwens.

  68. Helaas kan ik je geen bitterballen aanbieden Dame want ik heb net de laatste opgegeten. Een glaasje wijn gaat er nog wel in.:)

  69. Goedeavond allemaal, bedankt voor alle felicitatie’s, was een gezellige, zonnige dag. En morgen gewoon weer aan het werk.
    Nog even hier aan het bijkomen, maar duik zo weer onder.
    Fijne (werk) dag allemaal. En Derk in het bijzonder in z’n nieuwe schoffel (leun) baan:)

  70. Goedemorgen, WLZ-ers. Dame gaat Vandaag Noord-Duitsland verkennen. Met Joppuh in Zuid-Duitsland en Derk in Oost-Duitsland is WLZ breed vertegenwoordigd. 🙂

  71. Goedemorgen allen.

    Partnersteden kennen we al een poosje (waster niets iets van Zwolle met L?nen…?)

    Misschien een idee om een PartnerKreis te introduceren mbv onze WLZ-ambassadeurs Dame, Derk en Joppuh? Met Zwolle/Kampen als basis.

  72. @AssenDame ; Quote van Dame: “Assendorperstraat: Eigenlijk een veel gezelliger straat met leukere winkeltjes dan de Diezerpromenade. Alleen jammer van dat drukke verkeer. Misschien kan de gemeente er een wandel/fietsstraat van maken. Dat kan de klandizie wat opschroeven, lijkt me.”

    Momenteel komt 30% van de klanten in de Assendorperstraat uit Assendorp; 40% uit de rest van Zwolle, en 30% van buiten Zwolle. Er is geen mobiliteitsonderzoek gedaan, maar ik denk dat van die 70%
    buiten Assendorp, ongeveer 70% met de auto komt.
    En ook voor onze straat geldt het adagium: “no parking – no business”.
    Als het “kon” mag de gemeente er morgen een wandel-/fietsgebied van maken, met lunchrooms, terrassen en andere gezellige dingen. De stadsbus er uit; aan-en afvoer ’s morgens vòòr 11.00 uur etc.
    Maar tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren: er is dan te weinig parkeerruimte voor auto’s (dus de “auto-omzet” zal grotendeels verdwijnen naar andere winkelcentra, en die omzet kunnen we helaas niet missen); bovendien sluit je rest van de wijk af voor gemotoriseerd verkeer.
    Maar misschien zijn er andere oplossingen?

  73. Bericht door drama, op 24 maart 2011 om 09:39
    Goedemorgen allen.

    Partnersteden kennen we al een poosje (waster niets iets van Zwolle met L?nen…?)

    jazeker! Er gaat zelfs minimaal 1 x per jaar een delegatie fc zwolle supporters op bezoek bij de plaatselijke SV. Zelf ook 1 x geweest, maar meer dan amateurcomplex is het niet ;D maar wel heel gezellig!

  74. @Natascha ; heeeel lang geleden (ongeveer 1965) gingen we met het schoolorkest van het chr.lyceum (nu CCC) in L?nen optreden. We speelden een redelijk modern stuk (componist Andriessen) wat uit vier delen bestond. Onze dirigent, Melis Lok, sprak het publiek in z’n beste duits toe, en verzocht hen NIET te applaudiseren na elk deel (samenhang, concentratie etc,). Laat zich raden: natuurlijk flink klappen, en een dirigent met een rood hoofd.

  75. Weer een Zwols restaurant in top 10.
    Volgens het gerenomeerde Horecavakblad Misset, is restaurant Taiwan op de 8e plaats geeindigt in, De tweede Chinese Restaurant Top 100 van Misset Horeca. (zie http://www.missethoreca.nl)
    Gefeliciteerd.

    8 Chinees Kantonees Restaurant Taiwan Zwolle :D:D

  76. 22 april HEDON………..
    MARSMAN (album release)
    Voormalig frontman IsOokSchitterend nu solo!
    open 20:00 / aanvang 21:00 / ?? 17,00

    Wie? Marsman wordt in 1974 geboren in Zwolle, waar hij tot zijn achttiende woont en in verschillende bands speelt. In 1994 verhuist hij naar Groningen. Daar richt hij samen met vrienden IsOokSchitterend (later IOS) op. In 1997 beleeft deze band een onverwachte doorbraak met de top 10 hit en instant nederpopklassieker Voltooid Verleden Tijd.

    Tracklist van de in ZWOLLE te realiseren cd: WOW DE 1e TRACK :D:D:D:D
    1. Waar Liefde Begint
    2. De Snelweg En De Maan
    3. De Laatste Mooie Dag
    4. Oorlog In Mijn Hoofd
    5. Binnendoorweg Naar Mijn Hart
    6. Laat Mij Dat Zijn
    7. Alles Is Vandaag
    8. Steeds Dezelfde Plek
    9. Vang Me Als Ik Val
    10. Vanavond In De Stad
    11. 1001 Dingen

    De 1e track waar liefde begint

  77. een goeie pot bier gehaald bij stap es in en zo doorgeslofd naar huub en nu lekker achterover in mijn meer dan riante achtertuin, het gaat de goede kant op met het weer!!

  78. Die zonnestralen heb je dan wel verdiend Etage. Die paar skuimers verteren onder de nodige stroom wartaal en gezelligheid, vergt immers aardig wat energie. Werkt Adelheid (van Huub) ook nog in ’t Zwols café?

    Moet ook nodig weer eens kijken hoe het met de herinrichting van het plein bij Elles voor is 😮

  79. Ik heb net de laatste zonnestralen in mijn glas bier laten verzuipen op het terras van café de Gezelligheid en ga zo naar Bella Napoli voor een lekker biefstukje.

    Dick, zag net dat ze mooi opschieten met de herinrichting van het plein bij Elles. Jammer genoeg valt daar niet veel te schoffelen. :'(:'(:'(

  80. Hou op, ik heb ruzie met die Freek, was vanochtend al om 5 uur in de auto naar Berlijn, belt Freek me rond 8 uur waar ik bleef, nou ik hoop dat ik hem duidelijk heb kunnen maken dat ik in de war was en dat ik vrijdag pas zou beginnen. Morgen staat hier het busje om 7.45 en krijg ik nog een kans.

  81. @ Assendörper, op 24 maart 2011 om 17:22; dat opschiet-nieuws is goed nieuws. Uitstekend initiatief, dat blik daar weg 😀 Och, een beetje schoffelen met woorden lukt vast wel in De Hetebrij, anders kom ik je wel eens helpen. Die gebroeders Cornelissen zijn bijvoorbeeld interessante gesprekspartners….en die kerel met zijn (volgens mij expres) Telegraaf-jassie.

  82. @ Wichert, de markt in Stadshagen lijkt écht ergens op! De vorige keer dat ik er was ook al (ok ook mooi weer). Maar ben bij 3 kramen lekkers wezen halen; ze zijn er allen van overtuigd te blijven. Die “poelier Vegter” staat er al lang, maar is dat familie van Reinier (de zangert) Vegter?
    Kaasboer is een zeer geschikte kerel uit Twente, met een frisse kaaskop.
    De pinda’s- en nootjeskraam komt uit Zuidwolde. Kees de Kloe (Dé bloemist van Zwolle) had ze getipt voor Stadshagen. Hoe is’t in Westenholte met de markt?

  83. Dick vanmiddag toevallig langs geweest naar de huisarts en ik moet zeggen dat de standplaatsen er goed uit zien.De Kloe heeft schijnbaar een paar goeden binnen gehaald ook de broodbus uit Spakenburg.In Westenholte loopt het nog steeds goed.Op beide plaatsen spreek ik dan ook van standplaatsen en niet van een markt want daar lijkt het nog niet op.

  84. @ Wichert, mooi dat het in Westenholte ook goed gaat. Je hebt gelijk met ‘standplaatsen’. Misschien moeten we daar ook maar tevreden mee zijn en is ‘markten’ te ambitieus.

    PS Broodbus is idd ook een goeie.

  85. De markt in zuid blijft ook de moeite van een bezoekje waard. Was er al een poosje niet geweest, omdat ik voor een periode van een 1/2 jaar meer uren maak. Maar ’t was gisteren gezellig druk:)

  86. @Eva ; Derk 18:25 vind ik wel slim. Hij laat zien dattie goed in de war kan zijn, en dus op korte termijn geen bedreiging voor Freek8)

  87. @Dick; alsut morgen te zwaar wordt: zing zachtjes het volgende lied:

    refrain:
    Hij was ’n schoffelaar
    Die laat in de nacht
    Steeds weer z’n smokkelwaar
    De grens overbracht
    Klein was ’t schoffelloon
    En groot ’t gevaar
    Zo is ’t leven van ’n schoffelaar

    ’n jonge blonde grenscommies
    Deed trouw z’n plicht als mens
    Straks trouwde hij met Annelies
    De liefste van de grens
    Toch was er nog ’n groot bezwaar
    Hij heeft ’t nooit ontkend
    Haar vader stond al jarenlang
    Als schoffelaar bekend

    refrain

    En op ’n bange winternacht
    Is ’t opeens geschied;
    Hij zag ’n bende schoffelaars
    En riep: halt of ik schiet!
    ’n Schoffelaar sloeg op de vlucht
    Hij schoot en wat was dat
    Zwaar gewond lag op de grond
    De vader van z’n schat!

  88. Bericht door Eva, op 24 maart 2011 om 19:40
    Derk 18.25 is niet handig om op ut web te plaatsen…

    Klopt Eva, dat heb ik afgelopen maandag ondervonden. Ik zit nog in mijn proeftijd en werd op die dag ter verantwoording geroepen. Ik heb hier een keer gezegd dat er onder werktijd bier gedronken wordt. We mogen van Freek vanaf drie uur wel een biertje drinken maar hij wil niet hebben dat daar ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Zolang ik mijn aanstelling nog niet heb dan houd ik mij hier wel koest.

  89. Bericht door Assendörper, op 24 maart 2011 om 20:40

    Kom je nu mee had je me niet ff kunnen mailen of bellen?

    *streept bericht weg*

    Toch nog maar snel een beugeltje gekocht voor Freek morgenvroeg.

  90. Bericht door drama, op 24 maart 2011 om 10:45

    Momenteel komt 30% van de klanten in de Assendorperstraat uit Assendorp; 40% uit de rest van Zwolle, en 30% van buiten Zwolle.

    Drama, is dat onderzoek uitgevoerd in opdracht van de winkeliers?

  91. @Assendörper ; dat onderzoek is in eigen beheer gedaan: eerst 16 ondernemers simpel gevraagd: in percentages, hoeveel van uw klanten komen uit Assendorp, rest van Zwolle, en van buiten Zwolle? Daar kwamen die percentages 30-40-30 uit. Daarna nog 5 andere ondernemers gevraagd, en de cijfers veranderden niet.

  92. Drama, ik kom eigenlijk alleen maar in de Mitra en weet dus uit ervaring dat negen van de tien klanten uit Assendorp of de Pierik komen. De Pierik reken ik ook tot Assendorp. Die percentages kloppen volgens mij niet. 😉

  93. Assie, goede nacht, ik ga naar boven ben kapot en moet er morgen wel weer fris en fruitig aan de weg staan he als het busje er is. truste! 😉

  94. Assendorp is assendorp en niet De Pierik assie.
    Of bedoel je dat de klanten die Uit Café De Pierik komen? In dat geval zijn het weer assendorpers:D:D:D

  95. @Assendörper ; De Mitra is niet gevraagd deel te nemen aan het onderzoek, wegens het ongewild in kaart brengen van drankmisbruik in onze wijk en daar buiten. Dat geldt ook voor de Boni-slijterij. Volgens mij staat die dichter bij de kerk.;)

  96. Ja Koko, Freek’s dieet om met een goed gevulde maag even te kijken of er al wat is voor de dorst, na de koffie pauze dan he 😉

  97. Bericht door drama, op 24 maart 2011 om 22:29
    @Derk ; welterusten. Heb je al een hardcase voor je telescopische schoffel?

    Nee ik heb mijn zo’n Ipad gekocht met rubberen omranding schijnen goed tegen dit werk te kunnen.

  98. Drama, dan vraag ik me wel af welke 16 ondernemers aan dat onderzoek mee hebben gedaan. Het klop dat de slijterij van de Boni dichter bij de Kerk is dan de Mitra maar de Mitra heeft meer keuze en ik krijg er korting bij een grotere afname. 🙂 De rollatorbewoners uit de Kerk gaan altijd naar de Bonislijterij. 🙂

  99. Assie, die rollateurs hebben van die grote tassen, daar kuj een mooi bettien drank in beuren; misschien ook iets voor jou als grootverbruiker;)

  100. 22.22

    helemaal eens met koko,een pierikker blijft een pierikker,
    assie,door ons is het cafe wel groot geworden,jan d. ,ik zei de gek,bert j.
    dus kijk uit,vriend,anders is het zo over hoor.dan is alleen jan d. mijn vriend nog

  101. assie,door ons is het cafe wel groot geworden,jan d. ,ik zei de gek,bert j.
    dus kijk uit,vriend,anders is het zo over hoor.dan is alleen jan d. mijn vriend nog

    Goed gesproken Doeksen, VRIEND.:)

  102. Mogguh menschen, wat een mooie dag weer :D:D:D

    De U2 was van…RAKOON

    1 plaat na 9-en bij Giel, DE PRIMEUR

    REBUILD JAPAN….EEN PLAAT WAAR OP DIVERSE NL-ARTIESTEN SAMENWERKEN. Artiesten die, was de enige voorwaarde, altijd al wat met Japan moesten hebben gehad……………………..ff opletten dus 8)

  103. ALL THAT I CAN DO begint met Pascal Jacobs (in het Nederlands), Charell den Adel oid van Within Temptation….Jacobs weer; pa en dochter Dulfer on sax…..

    Pfff klinkt als een klok Wowwwwwwwwww :D:D:D

  104. als Derk zijn werk;)

    vandaag goed door komt, en geen blaren heeft8)

    ga ik ook maar naar de schoffelaars opleiding,

    2 maanden met dit mooie weer moet lukken.

    en dan een vaste aanstelling als ”schoffelleunerT”

    😉

  105. @ Dick, heb jij één moment gehad dat je het verhaal van Derk geloofde.
    Over het schoffelen, al dat geneuzel over schoffelleunen, bierdrinken enz. enz. is een dikke duim verhaal.

  106. Nee ingrid; ken hem ook al wat langer 😉 Maar ik vond het zo ‘nalatig’ dat ie ingelogd bleef. 😮 Het is overigens niet het enige verhaal dat van geen kanten klopt 8)

  107. MUNCHEN –
    Jupp Heynckes volgt volgend seizoen Louis van Gaal op als trainer van Bayern M?nchen. De Duitse club maakte dat vrijdag bekend. Heynckes tekent een contract voor twee jaar
    bron: DvhN

  108. Dick kunnen we niet met Ruud mee als zaakwaarnemer lekker weer daar in Portugal en wij moeten ze straks weer financieel de benen houden ,die Portugezen maken alles op.

  109. Dat zou geweldig zijn wichert! Inderdaad opvreters die Portugezen, laat Ruud het goede voorbeeld maar geven en voor minder geld de Portugezen vermaken. Er komt waarschijnlijk ook nog een Nederlandse trainert op. Van Basten toch of Rijkaard? Maar zaakwaarnemer is prima: wat een gaaf vakantieland!

  110. @dick ; bejmooiklaarmee als zo’n eignwiez’n als JC je met je club gaat bemoeien. Hij heeft een aantal grote namen om zich heen verzameld, en voor de huidige directie is het “take it or leave it”. Na 2,5 uur “gesprek” was de toon gisteravond gezet: JC vond dat er twee in de directie zitten die “van het spelletje de ballen verstand hebben”. Een gulden middenweg is er voor JC nooit geweest; alleen zijn wil is wet.

  111. @ Eva, ben je al op zoek naar een baan voor medisch secretaresse? Stond vanmorgen 1 in de stentor voor 20 uur meen in Heerde?

  112. @ Drama, ik basseer mijn mening voorlopig ff op het enige dat ik gezien heb, sportjournaal op 2 gister. JC, Bergkamp en Jonk waren nogal verongelijkt. Rik werd ook geïnterviewd, ik vond hem nogal een kul-reden aanvoeren. Terwijl de 3 écht goede veranderingen door wilden voeren leek Rik enkel bang voor het verlies van macht. Ze lijken een buitengewone ledenraadpleging te willen oproepen. Laat die zich maar uitspreken. Vind het erg interessant want ook Wim Jonk en Dennis zijn niet dom.

    Dat “ballen verstand” was zeker geen slimme opmerking. Rik daarentegen bleef maar volhouden dat het “een goed gesprek” was. Tja. JC is idd geen man van het compromis, maar dit keer staat ie bepaald niet alleen.

  113. @ Ingrid 15:04, welk verhaal klopt er wel….nee, da’s overdreven. Maar lang niet alles is wat het lijkt. Ach, mooi toch? Al probeer ik zelf op www en in real-live altijd wel zo eerlijk mogelijk te zijn.

  114. @ Drama

    bejmooiklaarmee als zo’n eignwiez’n als JC

    Vind wel (en met mij gister een aantal collega’s) dat wij Nederlanders een uitzonderlijk eigenwijs volkje zijn.

  115. Zo wij zijn klaar met schoffelen, Freek is nu bier aan het halen en wij gaan nu naar de ploeg van Assie.

    @ja-Tja het os prima te doen hoor alleen last van mijn onderarmen van het leunen maar dat is gewenning. Plantsoenen liggen er weer mooi bij.
    @Dick ik log nooit uit enne maandag gaan we in Stadshagen aan de gang 😉

  116. @ Derk, kun je die verkeersregelaar op de 2e rotonde mooi helpen, die leek van de week de weg nogal kwijt 😮 Prut alvast, wetend dat de 1e (en niet de laatste) vanavond tijdens het Nederlands elftal naar binnen glijdt 😉

  117. @ Dick, hoop dat ze er zelf LOL aan beleven aan dat ge OH.Fijn dat Derk, net zoals jij tijdens zijn werk een beetje kan meepraten hier. Ben benieuwd wat ie op zijn schoffel heeft geInstaleerd of zal ie internet op zijn mobiel hebben. Raar dat hij tijdens zijn werk wel mag internetten maar Assendörper niet. En dat op je 1e werkdag.8)

  118. @Ingrid we zijn klaar het zit erop. 🙂 Ben nu in de keet bij Assie z’n ploeg, JanD maakt er een behoorlijk zooitje van die heeft zin in het weekend.
    Enne internetten doe ik met de Ipad he dat mag in de pauzes en na werktijd. Moet mijn mail ook in de gaten houden.

    Bellen mag niet want ik had Doeksen nog aan de lijn toen ik moest werken ( die was bij De “Burgemeester” van Genemuiden aan het werk) en toen werd die Freek me toch kwaad joh

  119. @ Derk, zolang ondertussen je scheepjes niet koppie onder gaan, zou ik zeggen, leun lekker op de schoffel, en hang na die tijd aan de toog.

    @ Dick, was helemaal vergeten dat het Nederlands elftal vanavond moest voetballen. Hier gaan ze vanavond naar SV Zwolle-FC Zwolle. Oh Groeten uit Assendorp is er zo op.

  120. ’t wordt vast nog wel gezellig:

    Johan Cruijff, die met zijn klankbordgroep op ramkoers is geraakt met de Ajax-directie, heeft gisteren geëist dat Danny Blind per direct ontslagen wordt als assistent-trainer van Frank de Boer bij Ajax. Dat zegt Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, vandaag in NRC Handelsblad

  121. Natuurlijk Derk 16:02

    Veel voetbal- (en Assendorp)kijk plezier Ingrid

    Net ff een belangrijke afspraak geregeld en privé weer helemaal op de hoogte van een charmante vrouwelijke collega. Nu heen en weer lopen naar de Lakeside en dan WEEEEEKEND.

  122. Och, heremetijd, jullie waren ongerust. Ik was gewoon een nachtje bij de oosterburen en vanmiddag weer aan het werk. Dacht dat ik het aangekondigd had, maar zal de volgende keren de precieze vertrek- en aankomsttijden vermelden om te voorkomen dat ik straks mijn profiel op TT 151 zie staan. 😉

  123. @ Denk, dat ze niet begrepen hadden dat je een nachtje bleef logeren bij onze oosterburen:)
    Ga nog gauw even boodschappen doen.

  124. Bericht door drama, op 25 maart 2011 om 15:02
    @dick ; bejmooiklaarmee als zo’n eignwiez’n als JC je met je club gaat bemoeien. Hij heeft een aantal grote namen om zich heen verzameld, en voor de huidige directie is het “take it or leave it”. Na 2,5 uur “gesprek” was de toon gisteravond gezet: JC vond dat er twee in de directie zitten die “van het spelletje de ballen verstand hebben”. Een gulden middenweg is er voor JC nooit geweest; alleen zijn wil is wet.

    Drama ik ben absoluut geen Ajax fan maar ik vermoed dat dit vorkje zo niet in de steel zit. Ik vind het nogal wat om ook Bergkamp zijn mening maar zo van tafel te vegen. Ik hoop ook dat de supporters ( en dan bedoel ik diegenen die ook echt naar het stadion gaan) het hier niet bij laten zitten, Ajax glijdt af op deze manier en zelfs ik zou dat niet tof vinden….. Dat zooitje in de directie wat er nu zit heeft volgens mij de ballen verstand van de sport zelf.

  125. Bericht door doeksen, op 24 maart 2011 om 23:10
    assie,door ons is het cafe wel groot geworden,jan d. ,ik zei de gek,bert j.
    dus kijk uit,vriend,anders is het zo over hoor.dan is alleen jan d. mijn vriend nog

    Dat café kan door jullie misschien wel groot zijn geworden maar door de Assendörpers is het nog groter geworden. En met die kniepkeutels bedoel ik de klanten die nu op de Pierik wonen. Kijk uit vriend, anders raak jij een vriend kwijt. 🙂

  126. Jongens, jongens, bezin je even. Om jullie een handje te helpen deze inspirerende tekst van Toon Hermans (had zomaar een Assendorper kunnen zijn):

    je hebt iemand nodig
    stil en oprecht
    die als het erop aan komt
    voor je vecht
    pas als het erop aan komt
    voor je vecht
    pas als je iemand hebt
    die met je lacht en grient
    dan pas kun je zeggen
    Ik heb een vriend

  127. Sorry Dame, maar ik werd even kwaad op doeksen. Door die tekst van Toon kom ik weer tot rust. Doeksen blijft mijn vriend. 😉

  128. Bericht door ingrid, op 25 maart 2011 om 15:05
    @ Eva, ben je al op zoek naar een baan voor medisch secretaresse? Stond vanmorgen 1 in de stentor voor 20 uur meen in Heerde?

    Op Stentor op internet kan ik de vacature jammer genoeg niet vinden… Meestal zijn die soort vacatures al weer weg voor je er erg in hebt…

    Heel jammer!

    Dank je wel voor het meezoeken, Ingrid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Goed zo Assie, zulke vrienden als Doeksen (en JanD) moet je koesteren alhoewel het wel jammer is dat ze je meenemen naar de verkeerde club, maar je kunt wellicht niet alles hebben.:)

  129. @Eva, er staat een e-mail adres bij http://www.praktijk-hagedoorn.nl, het is een praktijk voor Psychiatrie en Psychotherapie ze zoeken per 1 juni iemand voor 20 uur het is in Heerde. Leek me helemaal wat voor jou, tegen die tijd heb je eventueel je diploma toch? Als je slaagt natuurlijk, maar daar twijfel ik niet aan.:)

  130. Mijn pa is ook een schat!!!! Eén belletje naar mn pa (die heeft een abonnement op Stentor) en hij gaat um zo ff scannen en mailen!!!!

    Lief hoor, allemaal!!!

  131. Ok, ook weer opgelost,hij staat op pagina 22. Leek me inderdaad helemaal wat voor jou. Zeker het type praktijk waar ze iemand vragen. Maar dat heb ik meer opgemaakt uit he reaktie’s dan dat ik het weet. Misschien is mijn conclusie wel fout. Maar s6 ermee, mocht je besluiten te solliciteren.

  132. Joppuh hebben ze in Duitsland ook zomertijd?? Stappie git een uur eerder open oef ie niks te missen.Derk ie kunt in Gellemuden een uur langer blieven liggen tis dur ook een uur later licht.Een eel elder licht

  133. @ Natas, hiermee eens

    Drama ik vermoed dat dit vorkje zo niet in de steel zit. Ik vind het nogal wat om ook Bergkamp zijn mening maar zo van tafel te vegen. Ik hoop ook dat de supporters ( en dan bedoel ik diegenen die ook echt naar het stadion gaan) het hier niet bij laten zitten.

    Heb ff gewist waar ik het niet mee eens ben, bijvoorbeeld over dat “afglijden”. Denk nl dat ze hier sterker van kunnen worden, ze zullen ervaren dat ze in de toekomst niet meer zonder de ex-spelers kunnen. Hoe graag ze ook willen.

  134. :o:o:o Joppuh, viel Youp zo tegen? Felix R. heeft het NU tijdens zijn gesproken column op radio 2 ook over Youp :D:D:D

    Lees je de achterkant van de VARA-gids wel eens (BOB & Youp)?

    = geweldig samenspel van tekst en beeld….maar goed ik haal de Youp wel op.

  135. De Youp

    Code 3333

    Dus Mabel was niet de Zweedse schone die samen met de Royal Haskoning-ingenieur met een Hollandse heli van het Libische strand moest worden opgepikt. Jammer. Het had mij niet verbaasd als ze het wel was geweest. Zeker niet toen ik deze week las dat Berlusconi de spelregels van de bunga-bungafeestjes geleerd had van zijn vriend Kadaffi. Ik kreeg mooie visioenen. De lichtzinnige prinses, die in haar jonge jaren veel geleerd heeft in een vooronder van een zeilbootje op de Wadden, opgewonden in de weer met wat Libische Bruinsma??s met wie ze ondertussen ook allerhande louche zaken doet. Iets met wapens. Via Joep van den Nieuwenhuyzen. Goed begin van een spannend boek.

    Het komt het Koninklijke gangstermeisje alleen slecht uit dat net op dat moment de internationale pleuris uitbreekt. Eerst belt ze naar haar brave man Friso, die zet in paniek zijn almachtige moeder in en die geeft de suffe Hillen domweg een bevel. Trix heeft met haar vader voor hetere vuren gestaan. Zo geestig dat het commando van Hr. Ms. Tromp op die zondag de MIVD niet kon bereiken. Het was weekend. Het antwoordapparaat stond aan. De MIVD is geopend op werkdagen van negen uur ??s ochtends tot vijf uur ??s middags. Buiten kantooruren geen militaire acties. Door de explosieve situatie in de Arabische wereld is het door de week al druk genoeg. Lief, lief Nederland dat deze week stond te trappelen om in Noord-Afrika mee te mogen vechten.

    De internationale gemeenschap reageerde niet echt enthousiast. Srebrenica ettert toch nog door. Een moeilijk weg te wassen schandvlek. Uiteindelijk mogen we deze week de Noren bijtanken. Meer niet. Lijkt me ook beter gezien het feit dat we een minister hebben die van zijn santé werkelijk niet afweet. Een vriend van mij kent Hansje Hillen persoonlijk, heeft zelfs zijn mobiele nummer en luistert regelmatig zijn Vodafone-voicemail af. Hij liet mij horen hoe iemand het volgende had ingesproken: Hallo Hans hier Uri. Even over je vraagje over Syrië. Daar wordt wel degelijk bloed vergoten. Ook al zegt de Syrische overheid dat het meevalt. Je moet dat soort autoriteiten niet altijd geloven. Oh ja, Syrië heb ik even laten opzoeken.

    Het ligt in de buurt van Irak, Turkije en Libanon. Damascus is de hoofdstad en het is geen democratie. De meeste wapens waarmee de opstandelingen daar worden neergeknald zijn door ons land geleverd. Maar hou dat maar stil. Sterkte met de lastige Kamervragen komende week. Maar daar lul je je wel weer uit ouwe reus. En als ze je wegstemmen moet je gewoon per heli vertrekken van het Binnenhof. Dat is dan weer humor! Ga dan graag met je mee. Die vriend van mij heeft veel meer nummers. Ook dat van Gerrit Zalm. Op zijn voicemail stond een woedende Jantje Hommen van ING, die zojuist gehoord had dat minister De Jager de miljoenen aan bonus van Gerrit en zijn directievriendjes had tegengehouden.

    Jantje had het over loosers en hij voelde zich ronduit bestolen. Hij had trouwens een trucje om het geld op een andere manier te ontvangen. Via het buitenland. Gingen zij ook doen. Heel simpel. Gerrit moest hem maar bellen. Daarna belden we de voicemail van Rick van den Boog en hoorden een ziedende Cruyff. Of Rick wel wist wie Bergkamp was? Of hij liever Marco Borsato in de Arena wilde laten optreden omdat die nog een paar miljoen van de incompetente Ajax-directeur kreeg? Hoeveel ze tegen Spartak Moskou hadden gespeeld? En tegen ADO? Of Rick wist waarom het bij Barcelona zo lekker liep? Wiens adviezen hadden ze daar opgevolgd? Tot slot wenste Johan hem veel succes in de WW.

    Uiteindelijk belden we de voicemail van Bernhard, het zakelijke zoontje van Pieter en Margriet. In onvervalst Amsterdams hoorden we: Vuile tyfushond, veel te rijk geboren nepprins, ga godverdomme gewoon werken in plaats van met je enge vriendjes een arme weduwe weg te procederen uit haar snackbar. Schaam je luizige nitwit. Zelden het zo met iemand eens geweest.

  136. Dick Vond je de wedstrijd Nederland-Hongarije gisteren zo spannend dat het je verbaast dat anderen gewoon op WLZ reageerden?:)

  137. “Ik ben JC (Johan Cruijff), de Verlosser. Ik verlos u van uw huidige voorzitter, directeur, technisch manager en iedereen die het niet met mij eens is. Dat is het beste voor Ajax.”

  138. Zo dan, moet em verdorie nog lezen ook. En ‘Spijkers met Koppen’ begint zo:

    Code 3333

    Dus Mabel was niet de Zweedse schone die samen met de Royal Haskoning-ingenieur met een Hollandse heli van het Libische strand moest worden opgepikt. Jammer. Het had mij niet verbaasd als ze het wel was geweest. Zeker niet toen ik deze week las dat Berlusconi de spelregels van de bunga-bungafeestjes geleerd had van zijn vriend Kadaffi. Ik kreeg mooie visioenen. De lichtzinnige prinses, die in haar jonge jaren veel geleerd heeft in een vooronder van een zeilbootje op de Wadden, opgewonden in de weer met wat Libische Bruinsma??s met wie ze ondertussen ook allerhande louche zaken doet. Iets met wapens. Via Joep van den Nieuwenhuyzen. Goed begin van een spannend boek.

    Het komt het Koninklijke gangstermeisje alleen slecht uit dat net op dat moment de internationale pleuris uitbreekt. Eerst belt ze naar haar brave man Friso, die zet in paniek zijn almachtige moeder in en die geeft de suffe Hillen domweg een bevel.
    Trix heeft met haar vader voor hetere vuren gestaan! :D:D:D
    Zo geestig dat het commando van Hr. Ms. Tromp op die zondag de MIVD niet kon bereiken. Het was weekend. Het antwoordapparaat stond aan. De MIVD is geopend op werkdagen van negen uur ??s ochtends tot vijf uur ??s middags. Buiten kantooruren geen militaire acties. Door de explosieve situatie in de Arabische wereld is het door de week al druk genoeg. Lief, lief Nederland dat deze week stond te trappelen om in Noord-Afrika mee te mogen vechten.

    De internationale gemeenschap reageerde niet echt enthousiast. Srebrenica ettert toch nog door. Een moeilijk weg te wassen schandvlek. Uiteindelijk mogen we deze week de Noren bijtanken. Meer niet. Lijkt me ook beter gezien het feit dat we een minister hebben die van zijn santé werkelijk niet afweet. Een vriend van mij kent Hansje Hillen persoonlijk, heeft zelfs zijn mobiele nummer en luistert regelmatig zijn Vodafone-voicemail af. Hij liet mij horen hoe iemand het volgende had ingesproken: Hallo Hans hier Uri. Even over je vraagje over Syrië. Daar wordt wel degelijk bloed vergoten. Ook al zegt de Syrische overheid dat het meevalt. Je moet dat soort autoriteiten niet altijd geloven. Oh ja, Syrië heb ik even laten opzoeken.

    Het ligt in de buurt van Irak, Turkije en Libanon. Damascus is de hoofdstad en het is geen democratie. De meeste wapens waarmee de opstandelingen daar worden neergeknald zijn door ons land geleverd. Maar hou dat maar stil. Sterkte met de lastige Kamervragen komende week. Maar daar l*l je je wel weer uit ouwe reus. En als ze je wegstemmen moet je gewoon per heli vertrekken van het Binnenhof. Dat is dan weer humor! Ga dan graag met je mee. Die vriend van mij heeft veel meer nummers. Ook dat van Gerrit Zalm. Op zijn voicemail stond een woedende Jantje Hommen van ING, die zojuist gehoord had dat minister De Jager de miljoenen aan bonus van Gerrit en zijn directievriendjes had tegengehouden.

    Jantje had het over loosers en hij voelde zich ronduit bestolen. Hij had trouwens een trucje om het geld op een andere manier te ontvangen. Via het buitenland. Gingen zij ook doen. Heel simpel. Gerrit moest hem maar bellen. Daarna belden we de voicemail van Rick van den Boog en hoorden een ziedende Cruyff. Of Rick wel wist wie Bergkamp was? Of hij liever Marco Borsato in de Arena wilde laten optreden omdat die nog een paar miljoen van de incompetente Ajax-directeur kreeg? Hoeveel ze tegen Spartak Moskou hadden gespeeld? En tegen ADO? Of Rick wist waarom het bij Barcelona zo lekker liep? Wiens adviezen hadden ze daar opgevolgd? Tot slot wenste Johan hem veel succes in de WW.

    Uiteindelijk belden we de voicemail van Bernhard, het zakelijke zoontje van Pieter en Margriet. In onvervalst Amsterdams hoorden we: Vuile tyf*shond, veel te rijk geboren nepprins, ga g*dverdomme gewoon werken in plaats van met je enge vriendjes een arme weduwe weg te procederen uit haar snackbar. Schaam je luizige nitwit. Zelden het zo met iemand eens geweest.

  139. jan d. hoe laat ben jij in de echoput vanmiddag,hoef eindelijk een keer maar een klein stukje te fietsen vanuit stadshagen;)

  140. assie heb je de foto al ontvangen die ze vorige week bij DE club van je hebben gemaakt.
    anders doen we er volgende week wel even om vragen

  141. @ Dame, mooi he ‘psychologie’, vind ik ook. Maar iemand via internet leren kennen, ook nog iemand die nooit over muziek schrijft, is erg moeilijk. Vergeef me als ik je verkeerd heb in geschat. Maar ik heb nu wel meer info.

  142. Ik dacht het even, Doeksen, door het gebruik van het werkwoord ‘doen’ in deze zin van je “anders doen we er volgende week wel even om vragen”. Da’s namelijk typisch Nijmeegs (“doe jij de koffie even inschudden”).
    😉

  143. Ja, ik heb niet een echt uitgesproken muzieksmaak. Draai graag klassieke muziek en bijvoorbeeld Matth?us Passion, en muziek uit jaren ’70 en ’80.

  144. dick,zeg ook niet dat het er niet gezellig is,maar ze moeten wel een keer wat aan het echo gedoe doen.je word er helemaal dol van van die herrie daar

  145. Bericht door doeksen, op 26 maart 2011 om 12:02
    denk dat derk gister met “kopspijkers”heb lopen strooien

    Asfalt nagels zullen het geweest zijn, ach heb jij ook weer wat te doen, bandje verwisselen. :D:D:D

    Maare ik was het niet hoor 🙂

  146. Ik kom er niet vandaan, Doeksen, maar ben er wel naar school gegaan en heb er daarna lang gewoond. Niks mis met een echte blauwvinger.:)

  147. Oh wacht even, had jij je auto dan geparkeerd achter het huis aan de Westerkaai? tja die man waar jij met onderhoud bezig ben mag ik niet zo, dat klopt 8)

  148. Ik zie je sms wel verschijnen.

    Maare dan ben ik het nog niet die die nagels er gegooid hebt hoor. Ik je toch verteld dat mijn maat een aanvaring met die klant heeft gehad 😛

  149. @ doeksen, we hebben het al eens eerder over de slechte akostiek in de WVF-kantine gehad. Volgens mij op een BQ-topic. Ben het met je eens, mis ook het terras enorm. En ach er is wel meer, maar je kunt er een goed biertje happen en als het niet meer gezellig is, is er altijd nog café “’t Plein”. Veel plezier. En de uitslag, ach de uitslag; vast niet heul erg belangrijk 😉

  150. AMSTERDAM –
    De ledenraad van Ajax komt woensdag bijeen om te praten over de botsing tussen Johan Cruijff en de directie. Uri Coronel, voorzitter van de Amsterdamse club, en preses van de ledenraad Rob Been hebben de 24 leden bijeen geroepen.

    Coronel wil de ledenraad graag informeren over de stand van zaken. De raad gaat over de samenstelling van het bestuur dat bestaat uit Coronel, Joop Krant en Cor van Eijden. De clubleiding was donderdag niet bereid om de technische leiding in te vullen volgens de plannen van Cruijff.

    bron: DvhN.nl

  151. Berkum & CSV verliezen, WVF & BQ gelijk:

    Van http://www.sportiefzwolle.nl

    Staphorst 3 – 1 Berkum

    WVF 0 – 0 Zwart Wit ’63

    Oranje Nassau A 3 – 0 Zwolsche Boys

    CSV ??28 3 – 4 Avereest

    HTC 3 – 1 Wilsum

    Wijthmen 1 – 4 ’s Heerenbroek

    ZAC 1 – 0 Kampen

    DZC ’68 1 – 1 Be Quick ??28

    Hulzense Boys 1 – 3 SVI

    Edon 1 – 3 VSW

    RDC ZO 27 MRT Dieze West

    SV Zwolle ZO 27 MRT KCVO

    Ulu Spor ZO 27 MRT Emst

  152. Mooi Dick. Ga ik kijken. Heb vorige week ‘Na de pauze’ van Herman Finkers gezien. Ik was onder de indruk. Zo goed!
    Lebbis wordt natuurlijk een heel ander verhaal. Ik ben benieuwd.

  153. Een mooi glimmend spiksplinternieuw autootje is ons niet gegund.>:( Zat er een paar weken geleden een deukje in de deur, nu zit er op de achterbumper een grote kras van ca 40 cm waar de lak geheel weg is.:(

  154. Niet normaal, Dame. Is balen.

    Aan de andere kant is het ook wel weer mooi dat we in een land leven waar je je druk kan maken over een kras op de auto.

  155. Nou Bernard, mijn vorige auto zat onder de krassen en deuken. Grotendeels van de voorganger en van mij; heb ik nooit wat aan laten doen. Dat maakte me niet zoveel uit, maar om je nieuwe auto al na twee maanden naar de garage te moeten brengen omdat de lak helemaal weg is, vind ik wel bijzonder ergerlijk. Als ikzelf schade bij een ander veroorzaakte (is me tweemaal gebeurd) deed ik een briefje onder de ruitenwisser. Dat is toch ‘fatsoen moet je doen’?

  156. Oei! Kennelijk ook een kras op je ziel. Je had al een band met je autootje.
    Begrijp me niet verkeerd, ik zou ook ontzettend balen van zoiets, maar probeerde het wat te relativeren.

    En ja, ik vind het ook normaal dat je een briefje achter laat.

  157. Begrijp ik Bernard. ’t Is natuurlijk ook niet het einde van de wereld en het is maar een stuk blik. Valt me altijd op dat er in het buitenland veel meer auto’s met lakschade rijden, terwijl wij in Nederland bij elk klein krasje de auto meteen laten overspuiten. Ergste is natuurlijk dat iedereen door mijn reputatie denkt dat ik het heb gedaan…;)
    Zal er niet meer over zeuren.8)

  158. Tsjernobyl, ook zo’n gebeurtenis dat je nog precies weet waar je was toen je het nieuws hoorde. Ik fietste door de regen waarvan we in eerste instantie niet wisten of die radioactief was. Bleek mee te vallen. Maar de 2e en 3e generatie kerncentrales zijn “v??l veiliger” dan die daar. Denk maar aan Harrisburg, Windscale en weet ik waar.:(

  159. Dame het zit je niet mee met je auto, vol trots heb je hem aan mij laten zien maar balen dat ie nu al wat schade heeft:'(

    Ik herken het, velen zeggen “het is maar blik” maar ik zou er ook van balen hoor>:(

  160. Maar die arme mensen die daar woonden en zij die daar werkten, die hebben de volle laag gekregen. Misschien dat in theorie de centrales zo worden gebouwd dat de kans op een ongeluk 1:10.000.000 jaar is, maar in de praktijk zie je dat het altijd anders loopt. Ik las dat de eigenaar van die Japanse centrales een slechte naam had wat het houden aan voorschriften betreft. Dat soort verhalen hoor je helaas altijd pas achteraf. Net zoals bij de Herald of Free Enterprise (lekker naam). Toen bleek ook dat er al was gewaarschuwd voor het omkukelen van roro-schepen. Had ik graag geweten voor ik op zo’n gevaarte stapte.:(

  161. @ Appie, gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap, of eigenlijk je zoon natuurlijk, lekker vroeg in het seizoen.

    Bij rampen blijkt na het onderzoek vrijwel altijd dat er een reeks van zaken mis zijn gegaan, technische storingen gecombineerd met menselijke fouten. Ik denk dat we moeten vaststellen dat ongelukken niet te voorkomen zijn zolang de perfecte mens niet bestaat. Ik maak ook dagelijks fouten, alleen zijn de gevolgen meestal niet zo groot.
    In Petten zijn vorig jaar beschadigde vaten radioactief afval gevonden. Wie weet hoe het met de conditie van de vaten is die we in de diepzee hebben gefl*kkerd?

  162. Appie, is het seizoen al voorbij voor het team van je zoon of kan geen enkel ander team ze meer inhalen? Het team van mijn zoon staat op dit moment bovenaan, dus we hebben goede hoop t.z.t ook zo’n foto te kunnen plaatsen. 🙂 Als ze kampioen worden gaan ze op een mestkar door Berkum.:)

  163. Ik werd juist zo gebiologeerd door die stralende aura boven jouw bolletje, misschien straalde die wat extra door de weerkaatsing…;)

  164. @ Dame; ze zijn niet meer in te halen; ze hebben 15 punten voorsprong, met nog 4 wedstrijden te spelen en het doelsaldo is ook nog eens 63 (tegenstanders hooguit 26).
    Hoe groot is de voorsprong van het team van je zoon op de directe concurrent?

  165. Bericht door Dame, op 26 maart 2011 om 19:57
    Haha, dat is een goede tip voor de volgende keer: wil ik weleens zien. Deze Dame kan trouwens ook heel verlegen zijn.

    In sommige gevallen wil het ook wel eens anders uitpakken hoor:D:D8)

  166. WLZdating heeft enorme kansen. Wellicht wordt ‘RelatiePlanet’ dat vorig jaar 400 jaar[/url] bestond nog wel eens voorbij gestreefd.

  167. Dank Bernard, ik heb meteen de TV aangezet. Toevallig vanmiddag nog met Dick over gehad dat Brood echt in het rijtje te eren Zwollenaren thuishoort. Was hij niet een Pierikker?

  168. Dame, Ik heb geen idee waar hij woonde. (weet verder ook niet zoveel van hem). Voor mij was hij eigenlijk Amsterdammer.

  169. Bericht door doeksen, op 26 maart 2011 om 12:49
    assie heb je de foto al ontvangen die ze vorige week bij DE club van je hebben gemaakt.
    anders doen we er volgende week wel even om vragen

    Die foto heb ik nog niet ontvangen doeksen. Weet jij misschien waarom ze een foto van mij hebben gemaakt?:)

  170. Bericht door Assendörper, op 26 maart 2011 om 21:16
    H?rman is geboren in de Fuchsiastroate op de Pierik.

    In of naast het café?

  171. Op het gevaar af een reactie van Jaap uit te lokken, beken ik hier dat ik een halalcake aan het bakken ben. Ik kan me trouwens geen voorstelling maken wat er halal aan een cake kan zijn. 🙂

  172. Nu al cake Dame? 1 mei toch samen met koffie op het Kranenburg? 😉

    Of was het een uitnodiging voor morgenvroeg te komen proeven? 😛

  173. Dame, die foto is gemaakt door een wat oudere fotograaf maar het kan goed zijn dat hij die foto heeft gemaakt in opdracht van een vrouw.:P

  174. Bericht door Eva, op 26 maart 2011 om 21:31
    Wij hebben hier de tv aan, alle lampen uit en 2 kaarsjes bij het raam… #Earth Hour…

    Oh is dat nu al? Zet ik even het scherm uit en klap de laptop dicht.

  175. Ja, heerlijk!!!! De avond is alleen nog niet echt warm genoeg… Dat hoort wel bij het ultieme gevoel, hoor…
    – Sterrenhemel
    – Warme avond
    – Kaarsjes
    – Gitaarmuziek
    – Roséetje
    – En je liefje binnen handbereik

  176. Earth Hour. Uurtje de lampen uit, dan kunnen we deze zomer met schoon geweten en zonder boompje te planten het vliegtuig naar Azië pakken…:(

  177. Bericht door Eva, op 26 maart 2011 om 21:38

    – Sterrenhemel
    – Warme avond
    – Kaarsjes
    – Gitaarmuziek
    – Roséetje
    – En je liefje binnen handbereik

    Zal nog heel wat moeten gebeuren dan: Nu 6x niks!

  178. Je hebt dus wel belangstelling? Het was míj nog niet opgevallen dat de link niet werkt. Moet Derk nog maar even aan knutselen dan.:P

  179. Bericht door bernard, op 26 maart 2011 om 21:44
    Bericht door Eva, op 26 maart 2011 om 21:38

    – Sterrenhemel
    – Warme avond
    – Kaarsjes
    – Gitaarmuziek
    – Roséetje
    – En je liefje binnen handbereik
    Zal nog heel wat moeten gebeuren dan: Nu 6x niks!

    Ach die Bernard toch. Ik heb er vijf van de zes. 😉

  180. Bericht door Eva, op 26 maart 2011 om 21:47

    Bernard, de sterrenhemel is echt prachtig vanavond, hoor…

    Ben even naar buiten geweest om te kijken. Hetzelfde als anders. Vooral veel straatverlichting.:(

  181. Koud, Assie? Ik vind het wel meevallen. Vind het wel lekker eigenlijk even in de buitenlucht naar de sterrenhemel kijken zonder kaarsjes, gitaarmuziek en roseetje.

  182. Bericht door Dame, op 26 maart 2011 om 22:21
    Die halalcake komt er in brokstukken uit en lijkt meer op een spacecake dan iets dat je je kinderen kunt voorzetten.

    Gadverderrie Dame en jij moet die uitgespuugde rotzooi zeker weer opruimen.:o

  183. Getver, Bernard. Ik had er toch al geen zin in, maar nu lust ik ‘m niet meer. Is mij wat te sponzig. De overige leden van dit gezin smullen er trouwens wel van.

  184. Gats, Assie, jij maakt het nog net wat smeriger dan Bernard. Ik heb het hier al vaker gezegd: ben geen keukenprinses. Zal op die site van Derk dus ook wel niks worden dus, want iedereen weet waar de liefde van de man door gaat.:(

  185. Is het niet een oude conference, Bernard. Dat van die Happinez heb ik al eens eerder voorbij zien komen. Mijn zoons vinden het wel geweldig. Nu ja, wat ik vroeger allemaal geweldig vond, wil ik nu ook niet meer weten.

  186. .

    Bericht door Dame, op 26 maart 2011 om 22:35
    Gats, Assie, jij maakt het nog net wat smeriger dan Bernard. Ik heb het hier al vaker gezegd: ben geen keukenprinses. Zal op die site van Derk dus ook wel niks worden dus, want iedereen weet waar de liefde van de man door gaat.

    Altijd baas boven baas Dame. Mijn liefde gaat niet door de maag maar het eten wel. 😉

  187. Als jij een typisch JvV-gedicht plaatst dan zet ik Greensleeves eronder om de sfeer compleet te maken. Beetje valse romantiek zo aan het eind van de avond met die mooie sterrenhemel met inmiddels een glas rode wijn, is wel een passende afsluiting.

  188. Het gedicht wat ik in gedachten heb is geen typisch JvV-gedicht. Maar is wel waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest. Hoe sterk is jou Fries?

  189. Is door een neef van mij geschreven, na het overlijden van mijn vader:

    sa as de wrâld
    soms weiwurdt
    yn in tek fan snie

    sa as de fûgels
    op é wjuk gean
    foar de dize

    sa sil it libben
    elk syn eigen
    paden wize

    neat bart ús
    wat nt wêze
    moatten hie

  190. Het laatste daar ben ik het dus volledig mee oneens.

    Is eigenlijk een vertaling van de bijbelse tekst dat er “geen haar van je hoofd gekrenkt zal worden zonder de wil van de hemelse vader”. Het gebeurt je dus wel!

  191. Ben niet echt een fan van Rob de Nijs Dame, maar het nummer van het werd zomer vond ik wel mooi.;)

    Trusten voor straks en een nacht:-*

  192. Dat is heel mooi, Bernard. Maakt hij vaker gedichten? En jij bent van Frieze herkomst.
    Ik half, maar ben Nederlandstalig opgevoed. Ken alleen simpele rijmpjes zoals “Ien, twa, trije -De boer dy soe my krije – Ik sprong oer de hikke
    Doe koe er my net berikke”etc.

  193. Hij heeft al aardig wat geschreven. Mijn moeder had vroeger elpees van Tetman de Vries met friese liedjes. Wij hadden liever niet dat ze die opzette…

  194. Nee. Mijn vader was behoorlijk “vrijzinnig”. Kende overigens wel de Bijbel bijna uit z’n hoofd en wist daardoor bij bijna elke situatie wel op een ludieke manier een bijbeltekst te plaatsen.

  195. De Aldehou is grut en grau
    jou mi een stoer
    dan spring ik er oer.
    Vast niet goed geschreven, maar als je het hardop uitspreekt snap je het wel.

  196. Dame, ik heb geen horloosje of klok. Het enige wat ik heb is de Kerkklok en die houdt mij bij de tijd. 😉

    Ga nu echt naar bed.:-*

  197. Gelukkig, lijkt me zo zwaar om in een gezin te worden grootgebracht die nog zwaar gebukt gaan onder de erfzonde. Ik kan daar niet goed tegen, maar ben dan ook met het blijmoedige roomse geloof opgegroeid.

  198. Goh Assie, ik dacht dat je al sliep. Hoop dan wel voor je dat de kerkklok vannacht vooruit wordt gezet, want van je biologische klok moet je het deze nacht niet hebben. Jij ook nogmaals :-* trusten.

  199. Mijn neef had die humor ook. Ik was een keer met hem in Warchau waar hij een Christusbeeld (met doornenkroon) kocht. Dat beeld werd voorzichtig in papier in gepakt en ik hoorde hem mompelen: “En ze wikkelden hem in doeken…” terwijl hij het aan het filmen was…

  200. Op twitter weten ze het ook al niet zo goed:

    #wekkerzetdilemma: gaat mijn telefoon nu automatisch over op zomertijd of niet?

  201. @Appie De uitslag van het team dat 2e staat is nog niet binnen. Als dat gewonnen heeft, staat het team van mijn zoon met 3 punten voor, anders 6. Blijft dus nog even spannend.

  202. Of een ‘psycholog’ openstellen, waar elke nieuwe posting meteen de logopening is met een automatisch felicitatie- en medaillebericht van Derk. 🙂

  203. Nou Dame, we kunnen gerust gaan slapen want ik lees boven dat dit log na ca 500 reacties door chatlog 9 wordt vervolgd, dus dit log blijft voorlopig wel even doorgaan aangezien we al in log 9 zitten! 😀

  204. Oh, zal zo eens gaan kijken. Mijn biologische klok in ieder geval nog niet.
    Begin zo langzamerhand wakker te worden.

Reacties zijn gesloten.