700 Reacties op onderzoek verkeersknip Stadshagen

Zwolle – In totaal hebben zo’n 700 mensen de moeite genomen om burgemeester en wethouders van Zwolle te informeren over hoe zij tegen de mogelijkheden aankijken om de verkeersknip in Stadshagen op te heffen. Tot en met vrijdag 25 maart hebben buurtbewoners en andere belanghebbenden de kans gekregen om te reageren op het onderzoek dat het stadsbestuur heeft laten doen naar het opheffen van de verkeersknip.

Wethouder René de Heer (Verkeer) is opgetogen over het aantal reacties: “We weten natuurlijk dat de verkeersknip al jaren voor discussie zorgt in de wijk. Dat is voor ons ook de reden geweest om nu eens goed op een rij te zetten wat we kunnen doen om de verkeerssituatie in Stadshagen te verbeteren. De meningen van de wijkbewoners kunnen ons daarbij helpen.” Eerder besloot de wethouder al de reactietermijn te verlengen.

Nu iedereen de kans heeft gehad te reageren op het onderzoek naar manieren om de knip op te heffen, worden al die meningen overzichtelijk op papier gezet. Dat zal enkele weken duren. Daarna nemen burgemeester en wethouders een standpunt in over hoe het volgens het stadsbestuur verder moet met de verkeersknip.

De vele honderden reacties van belanghebbenden die de afgelopen weken zijn verzameld neemt het college mee in de afweging. De Heer: “We hebben steeds aangegeven dat dit geen referendum was: we turven niet wijkbreed hoeveel mensen voor of tegen zijn. Wat we hebben gevraagd aan de buurtbewoners is welke oplossing zij het meest logisch vinden voor de verkeersproblemen in de wijk. En welke argumenten ze daarbij belangrijk vinden. Als binnenkort die resultaten bekend zijn, zal het college zich daar zeker rekenschap van geven.”

De wethouder geeft aan dat hem de afgelopen weken al duidelijk is geworden dat wijkbewoners breder naar de verkeerssituatie in Stadshagen hebben gekeken dan louter de verkeersknip. “En dat is alleen maar goed. Ik hoop dat uit de inventarisatie ideeën naar voren komen waarmee we de wijk beter bereikbaar en veiliger kunnen maken.”

Nadat het college een standpunt heeft bepaald, is het aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen over hoe het verder moet met de verkeersknip. De gemeenteraad buigt zich naar verwachting in mei over het onderwerp.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “700 Reacties op onderzoek verkeersknip Stadshagen”

  1. Uiteraard benieuwd naar de mening van de 700 Stadshagenaars. Op basis van het rapport van Goudappel Coffeng lijkt het verstandig volop aandacht te geven aan het oplossen van de huidige knelpunten, waaronder Twistvlietpad/Belvederelaan. Ook met het verbeteren van de bewegwijzering kan iedereen sneller op de goede plek komen. Door in Stadshagen II beter op de infrastructuur te letten, kunnen die inwoners straks makkelijker de wijk in-, uit- en doorkomen. Zo staan er nog wel meer zinnige aanbevelingen. Met de knip is te leven, als de verkeersveiligheid en het woongenot in de wijk gehandhaafd blijft.
    De website: http://deknipstadshagen.com bundelt alle informatie over de verkeersknip.

  2. Voor slimme oplossingen moet je als gemeentebestuur in ieder geval breder willen kijken naar mogelijkheden. Waarom geen continueroosters in het primair onderwijs? Waarom maken niet meer mensen gebruik van flexibeler werken…? Scheelt een heleboel verkeersdruk en zo je al met de auto gaat kan dat sneller en ben je verlost van heen en weer rijden tussen de middag…hoezo de knip eruit halen…? Veiligheid en leefbaarheid dienen voorop te staan…in de te maken afweging gemeentebestuurders…

  3. @WFvN je zou een s eenraadsvergadering bij moeten wonen,DE wethouder glanst aan alle kanten en heb ze reet vol met veren van vooral de eigen fractie.Maar de toon en insteek is nog niks veranderd hoor.KEEP DE KNIP ALIVE

  4. Hans G,

    de fractie van de vvd is altijd goed gemutst dus bezoek je de raadsavonden niet altijd of je ziet alleen maar wat je wil zien.

  5. Wat moeten al die tellers voor de zoveelste keer de autostromen in Stadshagen te tellen? 20-25 tellers? 100 euri per dag? Is gewoon 2000-2500 Euri zwaar overbodig ………….gemeenschapsgeld!

    PER DAG!!!!

    Tuurlijk, meten is weten maar waarom tig keer hetzelfde gemeten?
    Het is nl al veel vaker gebeurd en zal wel voor of tegen De Knip zijn.
    —————–
    Wanneer horen we overigens welke kant de gemeenteraad en het college op wil? Swollwacht en VVD (ook de wethouder nu :o) hebben hun stemmerTs immers een Knip-loos Stadshagen beloofd.

  6. Hij is natuurlijk een speelbal van zijn partij. Heeft wel een schitterende tandpastaglimlach en lijkt me best vriendelijk, maar wat koop je daar voor?

  7. Dick Swollwacht heeft in zijn campagne gezegd dat ze de Knip graag weg wilden hebben .Zoiets kun je niet beloven wat de VVD wel deed met o.a de huidige minister OPstelten.Hij was het die in Stadshagen de boel OPstelten heeft gezet.

  8. Hoe is’t eigenlijk met het haalbaarheidsonderzoek naar De Knip?

    Meer dan 2 maand na deze tekst

    Stadshagennieuws.nl heeft al een tijd deze kop…..Dubbele knip in Stadshagen door werkzaamheden

    Nadat het college een standpunt heeft bepaald, is het aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen over hoe het verder moet met de verkeersknip. De gemeenteraad buigt zich naar verwachting in mei over het onderwerp.

  9. Dick, de vraag stellen is hem beantwoorden…Die VVD is de partij van de afbraak geworden, in Zwolle zijn ze onbetrouwbaar gebleken, hebben ze een ex-wethouder die nog wel even zijn hand ophoudt en landelijk gezien maken ze de zwakkeren in onze samenleving helemaal af door allerlei a-sociale en schofterige bezuinigingen door te voeren. En koorknaap Rutte komt er nog mee weg ook. Erg fraai heur….En om op Zwolle terug te komen; Meneer de heer belooft veel, maar komt niets na, de hefbomen in de parkeergarage staan vaker open dan dat er een kaartje getrokken en gestempeld moet worden en oplossing voor dit zogenaamde “probleem” is verder weg dan ook. Nee, ze zijn lekker bezig daar in het gemeentehuis…..

  10. @Dick; heb ik al verschillende keren gedaan per mail, reactie; excuses, maar ik heb het erg druk, maar ik kom er zeker op terug. En dat al een keer of 10…..Zijn lekker bezig met tripjes naar veree Hanzedagen bijvoorbeeld.

  11. Ik heb wel eens vaker aangegeven dat HEt bestuur van zwolle liever linten doorknipt dan knopen doorhakt. ik kijk dan ook niet gek op van het relaas van hans g

  12. @ Stadshagenees, “erg druk” is zo’n flauwe en uitgekauwde smoes…dat gelooft niemand meer. Bovendien hoeft hij het alleen maar te presenteren en moeten zijn ambtenaren (en volgens mij ingehuurd spul) het werk doen. Dus “wat nou druk?”.

  13. Inderdaad, dan komt er ook nog zo’n joker langs de de deuren (nu minister) met een nep-bromstem…..die niet eens de inhoud van dat ontrealistische evangelie kent. Ze zullen wel gedacht hebben: we smeren ze gewoon stroop om de snuit en de stemmen die we binnentikken hebben we binnen….daarna zien we wel verder. Oplichting? Meer “VVD-eigen” vrees ik.

  14. Laatste nieuws o.a.

    Ondertussen is het stil rondom de verkeersknip. Ik heb vorige week bij de gemeente geïnformeerd naar de stand van zaken. Daaruit komt naar voren dat het collega waarschijnlijk in juni een voorstel naar de gemeenteraad zal sturen. Dit wordt dan tijdens een informatieve raadsvergadering besproken. De definitieve besluitvorming zal dan na de zomer plaatsvinden.

    Dit bericht lijkt overeen te komen met de link in 3/6 12:42.

Reacties zijn gesloten.