Chat Log 11

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 12 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Dit Chat Log zal een laatste log zijn in de rubriek Algemene Logs. Naast het Algemeen Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

634 gedachten over “Chat Log 11”

  1. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

    Derk met z’n 2de Gouden Plak

    Eregalerij:

    met 1: Papa val, Appie, Eva, Assendörper, Dame en Bertus
    met 2: Derk
    met 3: Joppuh

    :D:D:D

  2. Die dan maar even om het goed te maken, en dan hoop ik maar dat het plaatje geen rare dingen doet:

    Zaterdagmorgen om tien over zes s’morgens schrik ik wakker, vuurwerk? of? Het klonk wel erg vreemd voor vuurwerk maar goed je word net wakker. S’middags belt mijn buurman aan de deur en vraagt, heb jij die schietpartij ook gehoord vanochtend? Ik zeg nu je het erover hebt ja. We praten zo nog eens verder en mijn vrouw komt thuis uit haar werk en haakt in op het gesprek en verteld ja heb ik ook gehoord en ik heb ook een ambulance gezien rond half zeven.
    Later die dag spreek ik een andere buurman en die begon er ook nog weer over, hij wist zelfs te vertellen dat hij ook nog verschillende politie voertuigen heeft gezien.
    Is er iemand die ook iets heeft gezien of gehoord omdat in de media is helemaal niks terug te vinden.
    Misschien was het wel gewoon vuurwerk.

  3. Bernard, wie er scoort en of ie dat lopend of met de fiets doet, maakt me niet uit als de bal maar in het doel van Ajax belandt.;)

  4. Ik niet hoor, Assie, ben voor alles wat uit het Oosten komt, behalve Vitesse. Als ze tegen elkaar moeten dan ligt mijn loyaliteit wel weer bij Twente natuurlijk.

  5. Ach Assie, krijg bijna meelij met je, maar vermoed dat je iets gaat doen waar je goed in bent en plezier in hebt. Ik houd de boel wel voor je in de gaten.:)

  6. Bericht door Dame, op 3 april 2011 om 15:54
    Ik dacht even dat je op mijn laatste posting reageerde

    Je weet toch dat ik moeite heb met typen.;)

  7. Bericht door Dame, op 3 april 2011 om 18:06
    Nee, Koko, dat is me ontgaan. Leek me niet zo belangrijk omdat ze toch niet meer meedoen voor het kampioenschap.

    Jokkebrok;)

  8. Mijn kleine grote meid heeft mij zojuist de badkamer uitgemaand… ze wilde nog even in haar eentje met de badeendjes spelen!!!

  9. Bericht door Dame, op 3 april 2011 om 16:03
    Eigenlijk mocht ik Assie altijd wel…

    Dame het spijt me wat ik je vanmiddag heb aangedaan.:'(:'(:'(

  10. Bericht door Dame, op 3 april 2011 om 15:58
    Dat worden 2 Amsterdammers Heineken door de neus op te drinken.

    Dame, je moet zo onderhand toch wel weten dat ik die rotzooi niet lust.;)

  11. het spijt me wat ik je vanmiddag heb aangedaan

    Ach, na vijf reeën, twee fazanten, wijn en bitterballen ben ik zeer vergevingsgezind, Assie. is alweer goed.:-*

  12. Assie 20:30 uur De enige overeenkomst is dat die vier dingen me vrolijk en goedgeluimd maken. Zeven ervan huppelen en trippelen nog steeds op de akkers.;)

  13. Ik ga off. Dame en Assendorper, lullen jullie met zn 2-en het hele log maar vol, vanavond. Ik verwacht verder niet heel veel meer volk.

  14. Heeft iemand al een foto gemaakt van Koko spelend met zn badeendje??? Ik zou zou graag willen zien hoe dat er uit ziet…

    Ja, ik:

    assie,had je dat niet anders kunnen zeggen,ik vind het nogal grof vent

    terwijl we zaterdag bij storica een kaaystootertje gaan proberen samen met jan d.

  15. Assie, ik had jouw reactie van 20:38 nog niet gezien. Wat moeten we daar nu mee, als jij het wel wilt en ik niet. Zijn wel de leukste uitzendingen waarschijnlijk, met de meeste spanning. Ik ken het programma trouwens niet, maar zal wel net zoiets zijn als Familiediner. MarKel moet in dat concept het diner bereiden, omdat het zijn idee is om die Bert nogwat in te schakelen. Liever geen hert op het menu, noch kaaystooters.

  16. He Doeksen, MarKel organiseert Familiediner voor Assie en mij. Lijkt me een goed idee wanneer jij er ook bijkomt. Is die ruzie met Assie ook uit de wereld. De enige voorwaarde is dat we van tevoren tegen Bert zeggen dat “we helemaal klaar” zijn met de ander en “nooit de eerste stap” zullen zetten om elkaar vervolgens nadat we uit die witte lijkauto zijn gestapt elkaar huilend om de hals te vallen. Voilà, Familiediner.

  17. @dame: sinds wanneer moet ik de problemen oplossen ? verbeter de wereld ……….

    Sinds je om 20:48 uur dit schreef, MarKel;):

    Bericht door MarKel, op 3 april 2011 om 20:48
    dan het programma: het familliediner dan maar bellen ?

  18. voor de broodnodige nazorg na het familliediner bij madiwodo vrijdagshow aan te schuiven. Andere optie is:het weer met piet paulusma

  19. Nee, natuurlijk niet, dat doet Bert Dinges. Jij hoeft alleen het probleem aan hem te beschrijven en samen met een kok het diner te bereiden. Je k?nt het programma toch wel?;)

  20. 21.23
    dame,ben ik helemaal mee eens
    kleine opmerking heb ik wel,mag het biertje en de kaaystooter ook tijdens de film worden ingenomen

  21. Bericht door Dame, op 3 april 2011 om 21:27
    Nee, natuurlijk niet, dat doet Bert Dinges.

    Die B?rt Dinges löst alles weh op. Loat maa komm’n die hap, ik bin er klör veur en ei wördt er goed vör betaald.

  22. Romantisch spreekt mij ook wel aan, Doeksen. Ga jij dan in het midden zitten? Of Assie, want die heeft het bier en de kaaystooters.:)

  23. Gaan we eten?

    @Derk Je moet eerst even ruzie maken met Assie, dan mag je daarna mee naar het Familiediner dat MarKel regelt.

  24. Bericht door doeksen, op 3 april 2011 om 21:58
    je bent niet bang dame,heb de handen groter dan assie hoor

    Ben nergens bang voor Doeksen en ik heb ze fijner.:P

  25. Bericht door doeksen, op 3 april 2011 om 22:01
    jan d. is zeker weer aan het mee lezen,assie

    Die JanD zit alleen maar mee te gluren die stiekemerd. Of zou hij niet meer kunnen schrijven. Misschien dat de Taalpurist nog wat voor hem kan betekenen. AiAiAiAiAiAiAi 🙂

  26. @Dame jij kent assie ik kan met hem echt geen ruzie gaan maken, daar is die gewoon te lief voor en dat weet jij ook. Ik ga er nu van tussen moet om 4.00 uur weer rijden Kussss iedereen en dan ook met nadruk voor blauwtje 😉

  27. Die staat gewoon op Internet, Doeksen. Ik had Assie en JanD niet zo snel herkend, maar nu je het zegt. Jullie moeten toch wat voorzichtiger zijn met je privacy. 😮

  28. Ok Wichert, ie hebt geliek. Mooi dat het succesvol lijkt te zijn. Ben je niet voor niets zo vroeg je bed uit gevallen.:)

  29. Van Nu.nl

    ‘Vrouwen worden niet voldoende begeleid voor topfuncties’

    Nou heren, wie biedt zich aan om de WLZ-vrouwen te “begeleiden”?:)

  30. @dame discriminatie !, NIEMAND wordt voldoende begeleid voor topfuncties. als je aan de top wil staan moet je het echt alleen doen hoor 😉

  31. Idd er zijn er die zelfstandig die trap op klimmen.

    aanvulling: dus niemand krijgt voldoende begeleiding. kenmerk van de top is overigens dat je er vaak ‘alleen staat’ in het engels: its lonely at the top 🙂 Oja en ik sta er dus NIET 🙂

  32. denk dat die meisjes in parijs dachten: we blijven nog even ….. en toen ze erachter kwamen dat je zonder geld niet ver komt (zelfs niet in parijs) toch maar weer graag naar ons koude kikkerlandje terug wilden gaan om hun handje op te houden voor het wekelijks zakgeld van papa en mama

  33. @MarKel Eigenlijk net wat ik zeg. Een gentleman reageert toch wat anders op een vriendelijk verzoek van een dame. Heb je mijn link nog geopend?:)

  34. @ Markel, het verhaal waar ze dan wel mee komen, moet wel heel sterk zijn. Velen hebben vanaf het moment dat die meiden niet kwamen opdagen in angst gezeten.

  35. @ingrid: eens, moet er ook niet aan denken als het mijn kleine meid zou zijn hoor (kans is nog klein aangezien ze nog geen 4 jaar oud is 🙂

    @dame: maar een dame heeft toch geen hulp nodig ? anyway mijn punt is, iedereen kan wel hulp gebruiken om aan de top te komen, maar helaas zul je het wel zelf moeten doen, of je nu man of vrouw/dame bent. Als ik daarmee dan geen gentlemen ben, so be it !

  36. MarKel Het advies komt uit een recent gepubliceerd onderzoek van managementbureau McKinsey & Co. Er blijken slechts elf vrouwen te zijn die een topfunctie vervullen bij één de vijfhonderd grootste Amerikaanse bedrijven. Is wel iets meer van te zeggen dan alleen die begeleiding, maar dat het niet vanzelf gaat is inmiddels ook wel genoegzaam bekend.
    Overigens lopen jongens grote kans dat zij de “vrouwen van de toekomst” zijn. Ze doen het op alle fronten slechter zowel op basis- en middelbare school als HBO en universiteit. Zorgelijke ontwikkeling.

  37. @dame: ik ken het bureau McKinsey wel. Geen hoge pet van op. maar we zullen het zien als ik toch mocht besluiten om voor het presidentschap te gaan van de USA 🙂

  38. Nou Dame nu weet ik in welke branche u werkt helaas heb ik daar geen connecties, zal wel even rondvragen bij collega’s. Maar is MP van NL voldoende voor u?

  39. Ingrid en Markel, Die Maastrichtse meiden hebben toch groot gelijk, avonturieren in de lichtstad is toch veel leuker dan een schoolreisje. En het verhaal na afloop is ook duidelijk: Het geld was op!

  40. Ik vrees wel, Bernard, dat ze die twee leuke dagen moeten bekopen met een maand huisarrest en zakgeldvermindering. Niettemin is het wel een verhaal dat ze hun hele leven kunnen blijven vertellen.:)

  41. Bericht door Derk, op 4 april 2011 om 21:49
    Kijk als het nu om opperschoffelaarleuner ging dan was het morgen al geregeld

    Dat denk je, daar heb je wel een kruiwagen voor nodig.;)

  42. Derk, volgens mij bedoelt Dame een functie op een dakterras (top, en geen plafond). Kijk even onder de D van dakterras in je netwerk.

  43. @ Bernard, avonturen in de lichtstad dat doen ze dan maar een andere x. Wanneer niet ik weet niet hoeveel man in rep en roer zijn, omdat ze niet op de afgesproken plaats verschijnen. Ze hebben het voor vele anderen verpest. Wat mij betreft ontbreekt het die meiden dan compleet aan verantwoordelijkheid en ze waren met mij nog niet klaar.

  44. @Drama drommels die Dame wil dus echt hoog zitten en genieten ik ga eens wat rondvragen, volgens mij was er nog ergens een vacature op een bovendek. 8)

  45. @Drama 21:58 Leek me een goed idee van je. Ben even gaan zoeken onder de D, leuk plaatje gevonden: loopt mijn hele computer vast.>:(
    Ik denk dat ik het beter bij mijn huidige baantje kan houden. Lekker rustig met redelijke verdiensten.;)

  46. Dame:Zo’n ervaring is een maand huisarrest en zakgeldvermindering waard.

    Ingrid:

    Wat mij betreft ontbreekt het die meiden dan compleet aan verantwoordelijkheid en ze waren met mij nog niet klaar.

    Groot gelijk. En dat is dan ook weer erg leerzaam!

  47. Bericht door Derk, op 4 april 2011 om 22:00
    @Assie ik zat al met de telefoon in de handen om je te bellen

    Ik heb er nog niet veel te vertellen Derk. Er wordt vaak geklaagd over het slechte weer maar dat vind ik hier wel meevallen. Tot nu toe maar één keetdag gehad.:'(:'(:'(

  48. even wat anders: de boshuislaptop gaat de geest geven. Het oude beestje zal tzt op gepaste wijze worden gerecycled.
    Maar nu willen we een wat groter formaat, waarmee we ook TVzenders uit de lucht willen plukken, en draadloos TVkijken.
    Wie heeft een idee, en suggesties?

  49. Bericht door Dame, op 4 april 2011 om 22:12
    @Drama 21:58 Ik denk dat ik het beter bij mijn huidige baantje kan houden. Lekker rustig met redelijke verdiensten.

    Wie wil zo’n baan nou niet Dame? Als jij je verveelt dan mag je wel een dagje met mij meelopen.;)

  50. Bericht door drama, op 4 april 2011 om 22:16
    Maar nu willen we een wat groter formaat, waarmee we ook TVzenders uit de lucht willen plukken, en draadloos TVkijken.

    Drama, wat is er met jou gebeurd? Zo ken ik je niet.:)

  51. Ik heb daar problemen mee Drama en kan al die veranderingen niet meer bijhouden. Mijn vriendin moet tegenwoordig het huisvuil in een ondergrondse container dumpen en ik ben vanavond minstens een kwartier bezig geweest om dat kreng open te krijgen. Wat een gedoe zeg.:'(:'( De volgende keer kwak ik die zak naast de container neer.

  52. Bericht door Dame, op 4 april 2011 om 22:29
    Is het wel vertrouwd zo’n bezoekje?

    Ze hebben altijd een grote mond als er over vrouwen gepraat wordt maar ik denk dat er dan niemand iets durft te zeggen.

  53. Drama:

    Effe googelen:

    Digitenne heeft een abonnement voor 8,50 per maand, met gratis (dat mag ook wel bij zo’n maandbedrag) insteekkaart voor de laptop.

    Maar dat had je zelf denk ik ook al gevonden. Meld het toch maar even.

  54. Ik dacht dat Drama voor zijn rust naar zijn boshuisje ging. Ik maakte me zo’n voorstelling van vrouw Drama lekker lezend bij de open haard, flesje wijn binnen handbereik, terwijl Drama buiten in weer en wind het hout hakt. Krijg nu wel een heel ander beeld.

  55. Bericht door Dame, op 4 april 2011 om 22:36
    Ik kan wel drinken als een maleier, dat zal het ijs wel breken als ik jullie goed gevolgd heb de laatse maand.

    Vrijdag 14.00 uur zijn we met z’n allen in Freeks keet bij het wezenlandenpark 😛

  56. Ik ga hier weg want ik merk dat ik weer gigantisch in de maling word genomen. Mij zien jullie voorlopig niet meer terug.:'(:'(:'(

  57. In Zwolle, Derk? Is dat soms dat park dat nu ondergeschoffeld wordt, achter het Nooterhof? Heb daar namelijk iets over gelezen op het weblog.

  58. Bij het volgende logbezoek moet je je veiligheidsschoenen maar aan doen, Assie. Dit kan echt niet. Als er al zo kribbig op onschuldige grapjes wordt gereageerd, waar blijven we dan.:(

  59. Nou Drama, na die grootse aftocht van Assie weet ik niet of ik nog wel zin heb in een biertje met die jongens. Straks zijn het allemaal lui met lange tenen.:o

  60. Of Houthakker zoekt vrouw of The houthakker of Holland of Op zoek naar de houthakker. Ik snap dat die TVlaptop strikt noodzakelijk is. 😉

  61. @Dame ; ik denk niet dat die mannen nog lange tenen hebben; zonder schoffel vallen ze waarschijnlijk allemaal voorover; maar dat komt juist door die scherp geslepen schoffels:o

  62. Ik ga er ook van tussen, Assie morgen met je rechterbeen uit het bed stappen dan stap je met het juiste been uit bed

    Truste

  63. Goeiesmorgens…. ons meissie heeft sinds gisteren een nieuwe kamer, heeft dus vannacht voor het eerst in haar nieuwe kamer geslapen. Vanmorgen om half 7 is ze bij ons in bed gekropen en daar slaapt ze NOG!!!!
    Maar goed, het is dan ook sinds vrijdag alleen maar heel erg druk voor haar geweest….

  64. De vader van het 12-jarig meisje dat was bevallen tijdens schoolreisje, is OOK de vader van haar pasgeboren kind!!!!!

    WALGELIJK!

  65. Ja drama opgetreden en soms is dat voor een bepaalde groep mensen die enorm genieten maar waarbij je zelf soms de emoties voelt
    het kunnen vrolijke senioren zijn maar terminale patienten etc.
    morgenmiddag weer met volle moed naar Kampen om daar op te treden .Kampen altijd gevaarlijk met die slangen . we maken er wel weer wat van.

  66. @Eva het verhaal van dat meisje/mama van 12 gaat verder;

    Hoe is uit te leggen dat een vader die eerder werd veroordeeld voor incest (inclusief TBS) daarna 2 kinderen uit zijn 2e huwelijk kreeg toegewezen?

    Dezelfde persoon die nu is opgepakt omdat hij een kind bij zijn 12 jarig dochtertje heeft verwekt.

  67. Het is een gruwelijk verhaal. Een kind dat niet veilig opgroeit, als kind een kind krijgt. Je vraagt je af hoe het verder moet met dat meisje en met haar dochtertje. Ongelooflijk triest aangrijpend verhaal.

  68. Van RTV Oost

    Het Orkest van het Oosten behoort tot de top drie van Nederlandse orkesten.
    Dat blijkt uit een vergelijking van tien orkesten door de Visitatiecommissie Nederlandse Orkesten. Het onderzoek is vorig jaar uitgevoerd en onlangs aangeboden aan de Staatssecretaris van Cultuur. Naast een culturele functie is het orkest ook een maatschappelijke onderneming met concerten speciaal voor kinderen en ouderen, het begeleiden van amateur kunst en educatieve projecten. In 2010 bereikte het Orkest van het Oosten in totaal 143.000 mensen.

    Nou mensen, op 19 april kunnen we allen genieten van de klanken van het OvhO als het Toonkunstkoor Caecila begeleidt bij de uitvoering van de Matth?uspassion in de Dominicanenkerk.:)

  69. @ Dame, mag ik bedanken. Het is mijn muziek niet. Heb niet echt favoriette artiesten. Alleen meer van mooi of niet mooi.

  70. Natuurlijk mag dat, Ingrid. Het is muziek die je moet leren waarderen. De eerste keer dat ik ging heb ik ook regelmatig mijn boekje doorgebladerd om te zien hoe lang het nog ging duren… Eigenlijk is het net als met bierdrinken: het eerste *plopje* smaakt ook niet zo, maar de volgenden des te beter.;)

  71. @ Dame, zal ik je een wat vertellen, ook met bier heb ik dat niet.
    Het eerste plopje vind ik niet lekker en de rest ook niet.:)

  72. @ingrid, de story van de twee meisjes uit parijs gaat door:

    De meisjes die drie dagen vermist waren in Parijs zeggen dat hun school nalatig is geweest in de begeleiding tijdens de excursie. In een interview met de Limburgse zender L1 zegt een van de twee dat de leraren niet goed op hen hebben gepast.

    “Donderdag waren we ook verdwaald en we vroegen de leraar om bij ons te blijven, maar die was de andere kant op”, zegt Halima Saoufi. “Het zijn begeleiders, die zijn mee om op ons te letten. Misschien gaan ze ook voor zichzelf, maar let ook goed op de leerlingen.”

    Haar vriendin wil nog niet haar verhaal in de media doe

    niet te geloven !

  73. Ik ben vanavond verre van scherp. Denk dat ik hier een stukje plaats wat elders hoort. Schrijf dat even en zie dat ik het toch bij het juiste artikeltje had staan. Dom, dom.:(

  74. @ MarKel, het begint een beetje op zwarte pieten te lijken. Wie die kaart als laatste nog in de handen heeft, is de verliezer.
    Ben bang dat we nooit helemaal de waarheid boven tafel zullen krijgen.
    Denk alleen dat in de toekomst dit soort uitjes door de school niet meer geprganiseerd gaan worden. Dus zijn eigenlijk de medescholieren die volgend jaar in klas zitten de dupe.

  75. Ja, je hebt van die dagen, dat niets gaat zoals je wilt. Bij mij viel het vandaag wel mee, maar vanavond kennelijk beetje van de leg.:)

  76. Ik heb ook zo’n wazig verhaal van die meisjes gelezen. Dat ze waren verdwaald, de leraar hadden gebeld, maar die was aan het eten en kwam pas drie kwartier later. Op de laatste avond weer verdwaald, van het laatste geld kelren gekocht, op straat geslapen, beltegoed op, niet kunnen bellen vanuit buitenland.
    Klinkt mij als zorgvuldig bedachte smoezen om een leuk weekend (dat misschien toch wel tegenviel) Parijs te verklaren zonder straf te krijgen. Volgens klasgenoten zouden ze Franse jongens in een Maastrichtse coffeeshop hebben ontmnoet, die ze graag wilden treffen in Parijs. Het kan van alles zijn, maar voorlopig vind ik de school een geloofwaardiger verhaal hebben dan de meiden.

  77. @ Dame, ik vind het verhaal van de school tot nu toe ook geloofwaardiger. Maar of wij als buitenstaanders ooit de waarheid te weten zullen komen, betwijfel het.

  78. Nee, dat denk ik ook niet. Bovendien, wat is de waarheid? Iedereen heeft toch ook vaak zijn eigen waarheid. Het kan allebei een beetje waar/niet waar zijn afhankelijk waar accenten worden gelegd. Het is akelig voor al diegenen die bezorgd waren en al allerlei Dutroux-achtige visioenen hadden, maar voor die meiden is het op zijn minst een goede les en op zijn meest de tijd van hun leven geweest.:)

  79. Ga zateravond met mijn jongste zoon naar Mary Poppins (verjaardagcadeau) maar bijna gingen we niet. We gaan met de AH aktie kaartjes, meestal gaan we op zondagmiddag, voornamelijk omdat mij auto laten rijden in het donker, hetzelfde is al een blinde in de auto laten rijden. Nu hadden ze een actie dat je op bepaalde dagen, zo ook a.s. zaterdag met een bus van OAD kon.
    Leuk dacht we, een keer s’avonds. Alles geboekt, eerst kaartjes en dan kon je de bus boeken. Aan het eind van het boeken van de bus staat, wanneer er niet genoeg belangstelling is gaat de busreis niet door. U krijgt 14 dagen van tevoren bericht.
    Vorige week nog niet gehoord inmiddels wel de kaartjes ontvangen.
    Maar een gemaild met OAD, bericht terug helaa moeten we U berichten dat wegens te weinig belangstelling de bus reis niet door gaat.
    Sh*t dacht ik, heb wel kaartjes maar geen vervoer. Laatste trein gaat om 23.10 uur vanuit Den Haag naar Zwolle. Die halen we niet.
    Maar eens gebeld met OAD, zo van dat kunnen jullie niet maken. Wij hebben nu wel kaartjes maar vervoer, en ik kom met het OV niet terug in Zwolle. En wat nu. Daar hadden ze geen boodschap aan.
    Maar eens verteld, hoe ik er over dacht, en dat zij nooit de busreis los van de kaartjes hadden mogen aanbieden.
    Naar heel veel over en weer bellen, gaan ze ons nu per taxi(busje) samen met 2 mensen uit Hoogeveen vervoeren.
    Heb nog geen defenitieve bevestiging, maar het zou klasse van OAD zijn wanneer ze het zo oplossen. Wachten nog even af.

  80. Goed aangepakt, Ingrid! Anders had OAD je mooi voor het blok gezet. En nu maar genieten van Mary Poppins Ik heb de DVD met het origineel: superformiweldigeindefantakolosachtig!

  81. Juich zelf pas echt wanneer ze e.e.a echt bevestigen.
    Sluit af nog even wat drinken, en dan duik ik mijn koffertje in.
    Weltrusten allemaal.

  82. Goeiemorgen,

    Een vogeltje vroeg in de morgen,
    Zong vroolijk en zonder veel zorgen,
    Als vogelkens zijn, een lied.
    O vogeltje, hou toch uw snater!
    O denk aan den loerende kater ??
    Gij zingt… ge ontsnapt hem niet.

    en ter ontleding:
    Vogeltjes, die zoo vroeg zingen, krijgt de poes

  83. Vogeltje wat zing je vroeg .is de dag niet lang genoeg.Toon???
    Is toch weer heerlijk om vroeg de vogels te horen komt immers de mooie tijd weer aan,dat is voor mij geen Drama.
    Eva kom je uit Kampen daar heb ik jaren op de markt gestaan .Plantage op zaterdag en Meeuwbrug op maandag.
    Ook gevent OP Zuid en IN Brunnepe.
    Vanmiddag naar de Burgwal Huize Margaritha.Ik bewaar vele goede herinneringen aan Kampen.

  84. idd Wichert, van die vroege, zingende vogels kun je eigenlijk alleen maar genieten. Als vrouwdrama ‘smorgens vroeg met de asemmer rammelt (waar het strooivoer in zit) veranderen alle vogels in ’t bos direct hun zang. Heel ampert.

  85. Drama hier zijn net weer twee lammetjes geboren de laatsten van 5 die moesten bevallen .Het blijft elke keer weer een wonder ,zo snel op de pootjes en zo snel weten waar ze moeten drinken .Ze huppelen nu zelfs al ,binnen de vier uur.

  86. “En toen dachten wij aan het voorjaar dat zou komen na dien winter en voelden ons weer onsterfelijk en helemaal niet droevig meer”

    Nescio

  87. Goh, mijn ochtendgroep heeft jullie wel geïnspireerd. Wat een lyrische postings, hoewel die van Drama een akelig einde heeft… @Blauwtje, mooi die van Nescio. Komt dat uit de Uitvreter?

  88. middag, Dame. De vink sneuvelt idd door toedoen van de kater, maar uiteindelijk wordt het dichtertje als herboren, met nieuwe veertjes (anderhalve eeuw geleden ook al..)

  89. Dat weet ik niet meer Dame. Het kan ook uit één van zijn andere werken komen. Ik vind het een mooi citaat en heb het destijds opgeschreven.

  90. @Ingrid Da’s chic vervoer. Je zou haast blij zijn dat die bus niet rijdt.;) Ik ben benieuwd hoe je de musical vindt, maar dat lezen we later wel.

  91. @Ingrid

    Alles kan, als jij het laat gebeuren en dat is Supercalifragilisticexpialidasties:D

    Veel plezier, hoop voor jullie dat me zwagerT moet werken dan hebben jullie het allerbeste geluid!

  92. Hoop ook dat William speelt. Hij heeft nog mee gedaan toen de musical school van zijn moeder 10 jaar bestond en dat deed ie erg goed.:)

  93. Dame je hebt nog wel een glazen plafond 😮 Nouja het weekend gaat ook wel lekker worden hoor als ik alles zo bekijk, op zondag wat bewolking.

  94. Bericht door ingrid, op 6 april 2011 om 18:12

    dat deed ie erg goed.

    Dat komt omdat ie in de alllllllerbeste brugklas heeft gezeten :D:D
    BK3 rulezzz!

  95. Niet alleen de ochtenden beginnen goed, ook de avonden zijn weer geweldig nu het langer licht blijft. Even een uurtje wandelen door het mooie Zwolle is heerlijk. Hte is hier zo stil dat ik denk dat er meer zijn die dit voorbeeld hebben gevolgd. Of die lekker op een terrasje hebben gezeten.

  96. Meen je niet slechts 2 min? 😛 Zeg, die culinaire wandeling van het VVV lijkt mij wel wat, wie heeft er ervaring mee en of wie gaat ermee?

  97. Ik heb het nooit gedaan, maar het trekt me ook niet zo. Ik doe liever een speurtocht of een historische stadswandeling met gids. Ik wil dat beroemde gangenstelsel namelijk weleens zien.
    Ik heb een keer een geweldig verrassende speurtocht door Zwolle gedaan, georganiseerd door een club uit het westen ergens. Dat lijkt me nog weleens wat, maar is erg kostbaar.

  98. Assie, dat mag. Volgens mij weet jij wel het een en ander van historisch Zwolle. Hoop wel dat je de weg kent in dat gangenstesel, want ik voel er niet veel voor om over 300 jaar uitgegraven te worden zoals die gast gebeurde bij het Noordereiland.;)

  99. Derk, het was echt heel spannend. Ik zal het niet verklappen. Het was heel modern, met GPS, telefoontje, ‘vossen’ etc. Je werd er gewoon beetje paranoia van. Heb nog nooit zoiets leuks gedaan.

  100. ’t Is ook nooit goed, schijnt het zonnetjes eens, dan wordt er weer geklaagd over zweten. Dan drink je toch een biertje extra.

  101. Ik ken dat met GPS, ken mensen die er zelfs de wereld voor afreizen of tijdens een huwelijksreis gaan lopen zoeken naar de schat.

  102. Jazeker weet ik dat Dame en ik weet de weg ook in het ondergrondse gangenstelsel. Die gast die ze op het Noordereiland hebben gevonden heeft geen goede gids gehad.

  103. Maar Assie, ik vermoed dat jij niet met GPS werkt. Hoop niet dat ik je beledig, maar je komt soms namelijk een beetje ouwerwets over. Je weet dus wel zeker dat je het gangenstelsel goed kent? Dat is geen grootspraak van je?

  104. In dat spel, Derk, moesten we niet op zoek naar een schat. We moesten van aanwijzing naar aanwijzing lopen. Voor die aanwijzing had je allerlei moderne technieken om erachter te komen. Ondertussen gebeurden er vreemde dingen. Jij zou dat erg leuk vinden, schat ik zo in.

  105. Derk, dat zweten kwam ook omdat wij vanmiddag met de fiets voor een spoedklus van de ene kant van Zwolle naar de andere kant moesten. Freek fietste voorop en de rest er achteraan.

  106. Ja Freek heeft makkelijk fietsen, hij hoeft die schoffel niet me te nemen, trouwens ik moet nog maar 10 uur en dan ben ik van mijn taakstraf af.
    😛

  107. Ik werk nooit met SGP Dame maar heb er weleens van gehoord. Dat gangenstelsel ken ik vrij goed en ben er nog nooit verdwaald.

  108. Derk Ik weet het niet precies en moet het opzoeken. Het is zo’n club die op verzoek dat soort dingen organiseert in verschillende steden. Je moet met een aantal mensen zijn. Is wel nogal kostbaar.

  109. SGP, Assie? 🙂 Soms zijn ouderwetse kwaliteiten wel beter dan moderne. Als de batterijen op zijn bijvoorbeeld, dan moet je je wel kunnen redden. Net zoals dat kaartlezen ook handig is als tomtom niet geupdated is. Dus alle vertrouwen in je. Kun je ook zo in die gangenstelsels? Zo ja, prik dan maar een datum. Ik heb er al zoveel van gehoord, dat ik het ook weleens met eigen ogen wil zien. En als we niet ’s avonds op WLZ terug zijn, kan Derk altijd nog de politie waarschuwen zodat een zoekactie gestart kan worden.:)

  110. Misschien een idee om volgend jaar in ’t kader van milieu en zo, het werpen, afschieten, uitdelen van snoep, reclamezooi, en confetti tijdens de carnavalsoptocht niet toe te staan, dus te verbieden. (opnemen in de vergunning)

  111. @Drama; Verbieden is niet nodig, maar wel verplichten om een schoonmaakploeg achter de optocht aan te sturen…. Moest ik jaaaaaaaaaren (zeg maar 2e helft jaren 80) geleden ook, met een kruiwagen, een bezem en een schep voor de paardenstront.

    Overigens ook een goeie, om straatventers (zo heten die uitdelende verkopers toch?) te verplichten om de straat schoon te maken als ze klaar zijn. Hoeveel folders er wel niet worden weggegooid, terwijl ze net zijn uitgedeeld….

  112. Tip voor Dame (nav posting Drama 16:15). Zet vanavond 2 tv’s in de woonkamer. Of, als je een tv hebt die wat aan de nieuwe kant is, probeer een PIP-beeld uit… Dan blijft nog wel over, het ruziemaken over het geluid van welk kanaal…

  113. @Eva ; die confettie komt me nu nog de oren uit ; daar valt niet tegen te vegen/kloppen/zuigen. Het snoepwerk wordt tegenwoordig meerendeels wel in plastic zakjes uit de wagens gegooid, en valt overal, dus ook op de straat. En kinderen duiken erop; liever niet met die grote wielen van de praalwagens en tractoren in de buurt. En die reclame wordt uitgedeeld, en direct weer op straat gegooid, en heeft ook nog niets met carnaval te maken, net als die reclame-auto’s; wat een armoe.

  114. Drama, je hebt helemaal gelijk! Het is geen gezicht als je na de optocht op straat kijkt… Maar ik denk, dat het anders kan. Doe er desnoods een Rova straatveger achterna!
    En mocht het een troost zijn… als je bij ons in de straat kijkt, vind je ook nog altijd vuurwerkresten van oud en nieuw…

  115. Op vakantie gaan naar een hutje op de hei…. heerlijk!!!! De rust rondom je hutje en binnen een paar kilometer de drukte van Arnhem… dat gaan we binnenkort maar eens doen, denk ik.

  116. Komende maandag is mijn laatste toets… Dan zal ik, denk ik, binnen een week wel horen, of die voldoende is, of dat ik um de 18e nog moet herkansen… Best eng, eigenlijk, want ik kan er niets voor leren. Dit is een beetje een gelukstrefferstoets…

  117. Een terurige boel hier. We staan al 5-0 achter.:( Twee tegen PSV en drie tegen Twente. Laten we hopen dat ze in de rust door de tariner worden opgepept om de tweede helft er flink tegenaan te gaan.
    Drama, als je de verhoudingen in Huize Dame zou kennen, zou je weten dat we naar Benfica-PSV kijken en Villareal-Twente volgen via het RTV Oost-liveblog.;)

  118. Doeksen en Eva, misschien worden jullie nog wel verrast in de 2e helft. Beetje Duitse mentaliteit is wel goed, doorgaan tot het laatste fluitsignaal. 🙂

  119. de plopperdeplopjes gaan lekker hier hoor,maar zie wel licht puntjes bij psv,ze kunnen elkaar al 3(drie)keer de bal toe spelen

    wat een fijnewedstrijd

  120. 😀 Doeksen, de rasoptimist. Dat mag ik wel! Bij Twente gaat het volgens het liveblog met de minuut slechter. Zo te lezen spelen ze nog gemeen ook. 😮

  121. RTV Oost
    PaulSchabbink: Afgang. Het is niet anders. Afgeschminkt. Pfff

    LeonLeerkes: We gaan nu gewoon voor het landskampioenschap en de beker!!

  122. Ik heb uitzending gemist even opgezet. Het zijn vaak trieste verhalen achter gruwelijke gebeurtenissen. Nu zijn mensen die iets misdaan heben vaak ook meesters in het geloven in het eigen verhaal.

  123. Klein vogelijn op groene tak
    Wat zingt g’een lustig lied
    Wij hebben in ons hele boek
    Zo’n vrolijk wijsje niet
    O zeg o zeg ons aardig beest
    Wie of uw meester is geweest
    O zeg o zeg ons aardig beest
    Wie of uw meester is geweest

  124. Wat een heerlijke vrije vrijdag. De kinderen komen terug uit Duitsland, uitwisseling en heb het zonnetje net getest…..Iedereen een lekker weekend als ie er aan toe is. 8)

  125. Ingrid, ik ook. De supporters zijn wat vertwijfeld, maar ik denk/hoop dat ze de dip te boven zijn en weer eens een paar mooie goals scoren.

  126. @ ingrid (18:07) jazeker en ze hebben het geweldig naar hun zin gehad. Ze haalden de plaatselijke krant nog. Wel moe, maar ze zijn al weer weg 😉

  127. Opvallend dat de opstelling op verschillende plaatsen aangepast wordt. Van Polen begint op de bank. Joran Pot speelt niet. Yanic Wildschut ook niet.

    Natas hoe zijn de vervangers…..(sh*t die is al lang weg natuurlijk)?
    Bakkati en Maachi. Frank Olijve staat op de plek van de geblesseerde Joey van den Berg, en is Gillian Justiana weer de linksback.

    Vermoedelijke opstelling: Boer, Bakkati, Botteghin, Drost, Justiana, Slot, Olijve, Van der Haar, Schreurs, Ars en Maachi.

    —————

    Helmond Sport is al wel geplaatst voor de nacompetitie

  128. @ Dame, ben de hele dag al in town, het was een heerlijke dag om vrij het hebben.

    Vage klusjes: restjes in de prullebak deponeren, het papier van het koken in de papiercontainer en het plastic in de plasticbak dumpen…..nee, dat was een makkie 😉 Zelfs afspoelen en tafel afvegen werd me nog uit handen genomen.

  129. Vuurwerk, was buiten duidelijk te horen. Forza Zwolle.
    Hij gaat op Landstede, de opleiding klasseassistent doen. Hij wil basisschoolleraar worden, dus zal daarna nog HBO moeten gaan doen. Hij had vorige week zijn gesprek, maar ja ADHD. Dus het ging niet in 1 gesprek zoals gebruikelijk>:(. Maar nu dan toch groen licht.:D
    Welke opleiding wil jou oudste gaan doen Dick.

  130. Geweldig Ingrid. De jongetjes van nu snakken naar meesters. Die laten ze tenminste ravotten, aan elkaar zitten en schreeuwen zonder ze steeds te berispen. Dat is volgens mij de belangrijkste opgave voor het basisonderwijs: zorgen dat er meer mannelijke leerkrachten komen.

  131. Ja kan van mijn jongens herinneren dat ze snakten naar een leraar voor de klas op de basisschool, even niet van dat getut.

  132. Precies Ingrid, meisjes gedijen goed bij dat getut, maar het is niet voor niets dat jongetjes het tegenwoordig slechter doen op basisschool, middelbare school en zelfs universiteit. Gelijke kansen voor beide seksen is het parool! Dat mag best meer aandacht krijgen als we de kenniseconomie zo graag willen stimuleren.

  133. Ben het met eens Dame. Ze mogen op de lagere scholen best positieve discriminatie toepassen voor leeraren. Ik heb vroeger vanaf klas 4 een leraar gehad.

  134. Ja een echt ouderwetse school, waar het gezin waar je uit kwam belangrijker was dan je intelligentie voor de keuze van vervolgonderwijs. Klassen met 50 leerlingen, waarvan sommigen al twee keer waren blijven zitten. Ik heb weleens meer dan een uur op mijn knieën voor het bord moeten zitten. Weet niet meer wat ik had misdaan, want ik was eigenlijk best braaf. Ook is er weleens voor mij gebeden opdat ik een beter handschrift zou krijgen. Dit gebed is helaas niet verhoord.;)

  135. Nee, grapje. Natuurlijk heb ik wel leuke herinneringen. Iedereen had een hekel aan die ex-non, dus dat schepte wel een band. Maar – eerlijk gezegd – was ik blij dat ik naar de middelbare school in de stad kon.

  136. Zie je dat, nu staat er 2-1 voor mijn naam. Weet niet hoe ik dat nu weer voor elkaar gekregen heb. Is de wens de vader van de gedachte?:)

  137. Wij hebben hier ook eredivisielive en wel digitaal. Dat is vaak minuutje later dan analoog. Het viel me op dat jouw commentaar ook weer net een minuutje na het mijne was. Ik denk dat livestream dus weer minuut achterloopt bij digitaal. Maakt niet uit als ze maar scoren. Sh*t buitenspelgoal.

  138. Doeksen, kom je morgen ook nog bij Storica-Hedon? Geef jouw 06 een keer aan mij want dan hoef ik hier niet steeds te vragen wat jij op de zaterdagmiddag gaat doen. Kunnen we ook nog eens Esemessen met elkaar.

  139. Het gesprek tussen Ingrid en Dame heb ik gevolgd en kom tot de conclusie dat vrouwen beter achter het aanrecht kunnen staan.

  140. Vind het trouwens wel beetje l*llige sexistische opmerking van je en dat terwijl Ingrid en ik net pleitten voor gelijke kansen voor de nieuwe generatie mannen.:o

  141. @ Dame, je zegt het goed, de nieuwe generatie. Assendörper met zijn sexistische opmerkingen, wordt al als verloren beschouwd.

  142. Daar zijn ze nog te jong voor, Assie. Ingrid en ik hadden het over de beloftevolle groep mannen, die nu aan het opgroeien is.:)

  143. Toch wel, Dick. Het gaat om zaken als voorbeeldfiguren, maar ook om gestimuleerd te worden op je eigen kwaliteiten. Juffen op de basisschool straffen jongensachtig gedrag vaak af en prijzen de meisjes om hun ijver. Een beetje geibelen en stiekem gedrag wordt als minder storend ervaren dan het ruwe elkaar-omver-duw-gedrag van jongetjes. Jongens zijn toch echt anders dan meisjes. Het huidige onderwijssysteem met het studiehuis stimuleert juist de meiden en stelt de jongens op achterstand. Of denk jij dat de jongens van nu dommer zijn dan de meiden van nu?

  144. Heb ik gelezen Dame en daarom moeten de vrouwen weer terug naar het aanrecht.

    Tja, je kunt natuurlijk ook hogerop komen door een ander naar beneden te duwen. Zo heeft jouw generatie kerels het misschien gedaan, maar die methode is echter uit de tijd.:P

  145. Ben het helemaal met je eens dame. Jongens worden tegenwoordig op school al snel als druk ervaren. Er zijn weinig momenten dat ze zich even mogen uitleven.

  146. Wat een flauwekul om de verschillen tussen mannen en vrouwen te benadrukken. Het gaat om het karakter en de goede inborst. We hebben bovendien al groepen genoeg die tegenover elkaar staan, waar een kloof tussen zit.

  147. 2 fotoredacteuren van het onvolprezen WeblogZwolle een tijdje in beeld 😀

    Hans Smit bij een overtreding in de 1e helft
    fotoredacteur-buiten dienst Han Dijkslag….ook in de 1e helft en wat langer :D:D:D

  148. Bericht door Dame, op 8 april 2011 om 20:54
    Heb ik gelezen Dame en daarom moeten de vrouwen weer terug naar het aanrecht.
    Tja, je kunt natuurlijk ook hogerop komen door een ander naar beneden te duwen. Zo heeft jouw generatie kerels het misschien gedaan, maar die methode is echter uit de tijd.

    Ik duw niemand naar beneden maar vind wel dat vrouwen het best tot hun recht komen achter het aanrecht. Deze methode gaat weer modern Dame.:P

  149. Blijven hopen, Assie, blijven hopen. Hoewel ik niet voor je hoop dat je vriendin meeleest. Dan kun je nog weleens op de koffie komen met dit soort praatjes.8)

  150. Bericht door dick, op 8 april 2011 om 20:47
    Had ook wel graag een lerares op school.

    Heb ik ook altijd graag gewild maar dankzij die leraren zijn we toch nog goed terecht gekomen.:)

  151. Dame, ik heb het alleen over mijn eigen basisschool ervaring en die van mijn vrienden. We hebben het er wel eens over gehad. Dit is dus een eigen ervaring

    Had ook wel graag een lerares op school. Volgens mij zit et em niet in het geslacht.

  152. Bericht door Dame, op 8 april 2011 om 21:05
    Blijven hopen, Assie, blijven hopen. Hoewel ik niet voor je hoop dat je vriendin meeleest. Dan kun je nog weleens op de koffie komen met dit soort praatjes.

    Mijn vriendin leest mee en ze is het volledig met me eens. Ze is heel modern.;)

  153. Bericht door dick, op 8 april 2011 om 21:11
    @ 21:07 zo is het Assie. Vind jij die spierbal van die vrouw op dames’ avator ook afstotelijk

    Dick, ik houd wel van pittige vrouwen maar zij lijkt me iets te pittig. Zo af en toe word ik bang van haar.:)

  154. Tuurlijk Assie, wil haar ook niet op andere gedachten brengen, ieder zijn meug zou ik zo zeggen, jij hangen aan de toog en aan de schoffel.En zij hangt aan het aanrecht.

  155. Bericht door ingrid, op 8 april 2011 om 21:14
    Gelukkig meningen verschillen. En Assie, fijn voor jou dat jij dan een vriendin hebt, die weet waar haar plaats is.

    Dat heeft me heel wat moeite gekost maar ze weet nu wel waar haar plaats is. 😉

  156. Oeps Assie (21:19) Hou zelf ook wel van ‘pittig’ (zoals jij schrijft). Altijd dat ‘overdreven aardig doen’ en ‘geslijm’ vind ik ook nixxx. Onderdanig zijn of houden, is em ook absoluut niet. Maar ik vind mijn eigen vrouw ook net pittig genoeg.

    Maar bang moet je niet van haar worden. Vind die avator wel een beetje agressief.

  157. Dick Kort samengevat blijkt uit dat onderzoek op de basisschool nauwelijks verschil in intelligentie tussen jongens en meisjes. Wel zijn er sekseverschillen op sociaal gedrag en werkhouding ten gunste van de meisjes.
    De schoolloopbaan van de jongens verloopt echter in vrijwel alle opzichten ongunstiger dan die van de meisjes. Jongens zijn wat ouder bij hun start in het voortgezet onderwijs door opgelopen vertraging; er is een lager percentage jongens dat deelneemt aan havo en vwo en juist een hoger aan praktijkonderwijs en vmbo-bbl. Bovendien zijn er meer jongens die de school voortijdig verlaten. Op de universiteit zet die trend zich onverminderd voort.
    Ik vind dat zorgelijk. En als je niet wilt dat er een kloof ontstaat tussen jongens en meisjes, dan zou jou dat ook zorgen moeten baren.

  158. Ik heb net deze week gezocht naar een andere avatar, een die de ‘heren’ waarschijnlijk beter zou bevallen. Ben nu blij dat ik het niet gedaan heb. 8)

  159. Bericht door dick, op 8 april 2011 om 21:23
    Maar bang moet je niet van haar worden. Vind die avator wel een beetje agressief

    Ik heb nog even goed naar haar avator gekeken maar zie weinig spierballen. Als ze die van mij ziet dan gaat ze meteen lopen.;)

  160. Ja potverdorie Assie zulke ‘dag in dag uit harde werkers mannenspierballen’ kun je toch moeilijk vergelijken met de geforceerde pose van een tere dame.

  161. Dit lijkt me typisch zo’n situatie die aan experts met toekomstvisie moet worden overgelaten.

    Nou Ingrid, Dick weet ons tenminste te waarderen.:D

  162. Dit lijkt me typisch zo’n situatie die aan experts met toekomstvisie moet worden overgelaten.

    Ja, dat is om mannen zoals jij op het verkeerde been te zetten.;)

  163. Bericht door dick, op 8 april 2011 om 21:31
    @ Assie, mijn collega vraag te pas en te onpas: “Ej ut nog udonne?” met de vervolgvraag: “Ej ’t ok afemaakt dah?”.

    Dick, ik heb collega’s die me de oren van de kop lullen maar daar hebben ze het niet over.

  164. Bericht door ingrid, op 8 april 2011 om 21:31
    @Assendörper, laat ik dat nou weer niet geloven.

    Ingrid, alles wat ik hier zeg is waarheid.;)

  165. Ach Dame, Assie is gewoon een verwend jochie, die op zoek is gegaan naar een vriendin die op zijn moeder leek. En daar is niet mis mee.:)

  166. @Ingrid 21:39 Ik denk eerder het tegendeel. Dat hij onder de plak zit en zich hier een beetje uitleeft met stoere praat.:P

  167. Bericht door Dame, op 8 april 2011 om 21:38
    Als ze die van mij ziet dan gaat ze meteen lopen.

    Dat denk ik ook, Assie…

    Oh, toch een beetje bang voor mij?:D

  168. Bericht door ingrid, op 8 april 2011 om 21:39
    Ach Dame, Assie is gewoon een verwend jochie, die op zoek is gegaan naar een vriendin die op zijn moeder leek. En daar is niet mis mee.

    Ingrid, kun jij misschien nog wat voor mij betekenen? 😀

  169. @Ingrid… Begrijp ik nou, dat jouw thuiswonende(?) zoon thuis, op zn eigen kamertje Eredivisie Live heeft? En jullie dan?

    Of zit het toch anders?

  170. Bericht door dick, op 8 april 2011 om 21:40
    @ Assie 21:37 waar praten jouw collega’s van over?

    Die collega’s van mij praten alleen maar over het werk. Ik denk niet dat ik mijn proefperiode af ga maken. Dat gebuis begint me ook een beetje tegen te staan.

  171. Maare nu niet Dame ik moet naar bed ben morgenvroeg clown op een kinderfeestje, dus deze gaat zo naar bed. Dat gesprek met Assie komt morgen wel 🙂

  172. @ Eva, dat heb je goed begrepen. Ik wil dat niet beneden. Kijk ik iedere dag voetbal. En jij betaald het zelf. En wie mee wil kijken is van harte welkom.

  173. Ach, is de versierpoging van Assie mislukt. Hij had het denk ik beter over een andere boeg kunnen gooien, of niet Ingrid? 🙁

  174. @ Dame, weet het niet hou wel van eerlijkheid. Knap je later niet zo af.
    Als ze zich eerst beter hebben voor gedaan als ze werkelijk zijn.:P

  175. Bericht door ingrid, op 8 april 2011 om 22:12
    @ Assien nee helaas. Ik investeer in de toekomst met mijn mannen hier thuis.

    Je weet niet wat je mist.:D Er zijn betere investeringen.;)

  176. “Groeten uit Assendorp”: Oei meneer Voerman… je mag wel iets genuanceerder met je klantgegevens omgaan… Ookal worden er geen namen genoemd, toch zou ik het persoonlijk op een andere manier vertellen (als je het wilt vermelden).

  177. Ach Assie, ik wilde je niet treurig maken. Je vriendin weet vast wel dat ze je praatjes met een korreltje zout moet nemen.:)

  178. Ach Dame 22:54 uur, ik heb je helemaal over het hoofd gezien. Waar ben je nu? 😉 Ik heb nooit praatjes en mijn vriendin neemt me altijd serieus.;)

  179. @ Dick, te mooi om niet te plaatsen! 🙂

    zaterdag 9 april 2011 door Youp

    Hebben maakt zijn
    Ik sta op de Dam en ik kijk. Ik kijk naar de wereld. Dames die met overvolle tassen De Bijenkorf verlaten en van wie ik weet dat ze tegen deze kwaal behandeld zouden moeten worden. Shoppen is officieel een psychische aandoening, een heuse ziekte. Veel mensen lijden eraan. De Bijenkorf in en er niet met lege handen uit kunnen komen. En altijd met te dure dingen. Rare oogschaduwtjes, belachelijke mascara??s, debiele rimpelcr?mes en andere overbodige zaken. Te grote speelgoedbeesten voor hun kleinkinderen, te gietijzeren pannen voor hun keuken terwijl ze nog geen kop thee kunnen zetten en te dure kleren die vooral lijken op de kleren van de andere dames op de hockeyclub.

    Niet alleen in het veld gaat het om hetzelfde tenue. Ook in het clubhuis. Juist in het clubhuis. Zowel bij de mannen als de vrouwen. En zeker bij de kinderen. Van jongs af aan worden ze door hun ouders in merkkleding gehesen. Het merkje zat vroeger onzichtbaar in de kraag, maar tegenwoordig prijkt het al jaren op de borst. Iedereen een polospelertje. Ooit begon het met een krokodilletje. Daar zijn wat tranen om geplengd.

    Het is een ziekte. De Bijenkorf in en de boel niet kunnen laten staan, liggen of hangen. Het moet mee. Aan de ene kant de Kalverstraat in en er aan de andere kant uit als een te zwaar bepakte muilezel. Mee moet het. Mee naar het te dure huis dat het gezin al jaren in een wurggreep houdt. Je wordt iemand in een bepaald stuk katoen. Dan tel je mee. Je bent iemand. Een van de rest. Of je onderscheidt je juist. Hebben maakt zijn.

    Onlangs werden rijke mensen bestolen, heel rijke mensen, Breukhovens en Boekhoorns. Er werden kluizen ontvreemd. Bij zowel de een als de ander lagen er voor miljoenen aan horloges in die brandkasten. Dat heet klokkies in die kringen.

    Je kunt tegen deze ziekte behandeld worden. Nog niet ingeënt, maar er zijn pillen.

    Antidepressiva, pillen die de chronische onvrede wegnemen. Die je behoeden om zinloze zaken aan te schaffen. Natuurlijk is het leven zinloos, maar een knuffelgiraffe van een halve meter hoog lost het grote levensraadsel niet op.

    De pillen zijn gemakkelijk te krijgen. De huisarts geeft ze graag. Al is het maar om van het gezeik af te zijn. Dat die mutsen niet steeds weer in de spreekkamer komen snotteren.

    En niet alleen de rijken slikken. Miljoenen mensen werken hun ongeluk op die manier weg. Of ze er minder door gaan shoppen?

    Ik hoop het niet voor De Bijenkorf. Ze gaan door tot hun creditcard kreunt.

    Gisteren las ik dat asielzoekers heel moeilijk aan antidepressiva kunnen komen. Ze krijgen het gewoon niet. Waarom niet?

    Te duur.

    Nederlandse reden dus. Terwijl die mensen toch wel aan een tabletje toe zijn, lijkt me. Oorlogje in het hoofd, martelingetje of wat achter de rug, kinderen kwijt, familie verloren, broertje dood en pijnlijke littekens. Medische indicatie, zou ik durven stellen. De meesten hebben geen geld om het ontspannen van zich af te shoppen. Ze dolen ontheemd door een superrijk land. Als ze tenminste mogen dolen. Meestal zitten ze in een kaal asielzoekerscentrum te wachten op allerhande procedures. De wetten van de harde Leersjes. Je zou zeggen: geef die mensen een pilletje tijdens het wachten. Een pilletje tegen die krankzinnige lamlendigheid. Dat ontheemde gevoel, die totale machteloosheid. Nederlanders surfen over het internet langs de vakantiesites, een vrouw zegt tegen haar man: ⤸Zullen we dit jaar voor de afwisseling eens naar een democratie gaan? En niet naar Lampedusa. Veels te druk!⤝

    Ik zie een man in de schaduw van het lelijke Monument op de Dam, het monument van de vrijheid, de zwaar bevochten vrijheid, lang, lang geleden. Hij kijkt naar de massa die De Bijenkorf verlaat. Een op de vier slikt pillen tegen de depressie. Hij draait zich om naar een zinloze toerist en vraagt een vuurtje.

    Dit verhaal is geplaatst op zaterdag 9 april 2011 om 0:00 uur.

  180. Goedemorgen, speciaal voor praatjesmaker Assie. Ga zometeen lekker traditioneel boodschappen doen. Terwijl de mannen naar de voetbal zijn. Zoek alleen vanavond niet het aanreecht op, dan ben ik op stap.
    Dus ook traditioneel zal wel een bestelde pizza worden. Aond indeling voor de heren, voetbal kijken, pilsje erbij. Lekker traditioneel. Echt mannenvermaak.:)

Reacties zijn gesloten.