Graffiti artiesten knappen tunnel bij Kamperpoort op

Zwolle – Zo’n 40 graffiti artiesten waren zaterdag onder het viaduct van de A28 aan de Buitengasthuisstraat actief om een muur van de tunnel te verfraaien. In het kader van de herstructurering van de wijk Kamperpoort worden er verschillende initiatieven ontplooid om de wijk op te fleuren. Een doorn in het oog van veel wijkbewoners is de donkere en onveilig ogende onderdoorgang van de A28 ter hoogte van de Veemarkt. Het beschilderen van donkere en onveilige tunnels, viaducten en onderdoorgangen hebben een positief effect op het gevoel van veiligheid. Drie jaar geleden hebben de graffiti artiesten al de ene kant van de tunnel gedaan, en nu was de andere kant aan de beurt.

img_9865_copy.jpg

De muur onder de A28 was verdeeld naar generaties waarin men actief is geweest of is, vanaf 1982 tot heden. Van Old School tot vandaag. De sfeer was zeer gemoedelijk en had zeker wat betreft de oudere graffiti artiesten (vanaf ongeveer 1982) een beetje een reüniesfeer. Over de gehele linie was het een "ons kent ons" sfeer van een hechte scene. Verfspuitbussen waren te koop bij de organisatie. Later op de dag waren er ook gratis bussen beschikbaar. Een 40-jarige man kopieert een krantenfoto van hemzelf op 17 jarige leeftijd (zie foto 3), gemaakt door Daniel de Koning (fotograaf van De Volkskrant). De Koning zou later deze dag nog langs komen voor een foto.

img_9915_copy.jpg

img_9861_copy.jpg

img_9840_copy.jpg

img_9896_copy.jpg

img_9895_copy.jpg

img_9914_copy.jpg

img_9851_copy.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Graffiti artiesten knappen tunnel bij Kamperpoort op”

  1. Prachtig origineel werk!
    Want die hoekige lettertypes die je onder de naam “tags” al jaren en overal tegenkomt hebben we nu onderhand wel eens gezien.

Reacties zijn gesloten.