Dode vrouw van Palestrinalaan niet vermoord

Zwolle – Uit sectie is gebleken dat de 57-jarige vrouw, die afgelopen zondag werd aangetroffen in haar flatwoning aan de Palestrinalaan, een natuurlijke dood is gestorven. Sectie heeft geen sporen van in- of uitwendig geweld aangetoond. Haar lichaam zal aan de gemeente Zwolle worden overgedragen daar het rechercheteam geen nabestaanden heeft kunnen traceren.

Omdat de vrouw oorspronkelijk uit Duitsland afkomstig was, werd zowel in Zwolle als in haar geboorteplaats in Duitsland onderzoek verricht. Hieruit bleek dat deze vrouw geen ouders en/of nabestaanden had. De omstandigheden waarop het lichaam van de vrouw afgelopen zondag werd aangetroffen waren voor de politie en het OM aanleiding om een Team Grootschalig Optreden (TGO) op te starten. Met de uitkomst van de sectie is besloten dit team per direct op te heffen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Dode vrouw van Palestrinalaan niet vermoord”

  1. De Stentor en met name hun jongerensite MijnZ blunderden door in hun nieuwsbericht te melden dat de vrouw vermoord was 😮

  2. @ KvDijk, neem je MijnZ serieus dan? Dat is een eerstejaars-project van de studie journalistiek, waarvan het niveau als zorgelijk is aangemerkt. Die site zou niet eens publiek mogen zijn.

  3. Politie en OM gingen uit van een misdrijf. Dus ‘blunderen’ is het toch niet?

    Wat ik wel spijtig vind, is dat er gelijk hele verhalen rondom die vrouw gingen. Reacties hier van bewoners in de wijk die aangeven haar gekend te hebben met het verhaal alchohol en drugs erbij. Het lijkt mij dat één ieder met een dergelijk probleem, hier niet mee te koop wil lopen.

    Nu weet half Zwolle wat voor een vrouw het is geweest. Hou het dan voor jezelf of geef het aan bij de politie.

  4. dat is het he.ze denken oooo holtenbroek ooo palestrinalaan moord.
    vind het erg voor de vrouw dat er geen nabestaanden zijn ,en hoop dat ze toch een waardige begravenis krijgt.

    buurvrouw rust zacht

  5. @Bert038:
    Misdrijf kan heel wat meer zijn dan alleen moord. Je hebt ook dood door schuld, of een ‘slachtoffer’ vraagt om gedood te worden. Allemaal misdrijven maar geen moord.
    Zelfs als iemand haar had aangetroffen op het moment dat ze nog leefde maar absoluut hulp nodig had, maar die iemand was vertrokken zonder die hulp te geven (desnoods 112 bellen), dan is dat een misdrijf.

    Hoe dan ook een triest verhaal.

  6. Sneu voor deze dame dat er hele verhalen de ronde gaan!
    Wat echter ook vreemd is dat er 2 dagen beveiliging bij dr flat stond terwijl er nu pas duidelijk is dat er geen “misdrijf” heeft plaatsgevonden….je zou toch denken dat zoiets sneller duidelijk zou zijn…

  7. Beveiliging? Die heb ik niet gezien hoor, dan had ik misschien wat beter geslapen. Nu ik weet dat het geen mood was, slaap ik weer. In De Peperbus van vandaag staat nog een artikel met de kop: “vrouw vermoord in woning”. Dat is pas blunderen.

  8. Let op de titel van de Stentor en het noemen van de volledige naam van het slachtoffer:

    Toch een happy end voor ‘Paulienchen’?

    Je zou denken dat ze overstuur en met een trauma was binnengebracht, maar het hondje Paulientje kwispelde en kefte enthousiast toen ze zondagavond door de politie bij Dierenasiel Zwolle werd afgeleverd.

    Vijf, misschien wel zes dagen lang zat ze alleen in het afgesloten halletje van de flat aan de Palestrinalaan in Zwolle, waar haar baasje dood in de kamer was aangetroffen.

    De Duitse vrouw, Nora Hubatsch, had een lange geschiedenis van drugs- en drankproblemen en bleek een natuurlijke dood te zijn gestorven. “Het hondje zat hier al regelmatig, als ze er een tijdje weer niet voor zorgen kon”, zegt Monique Schoorlemmer van het asiel. “Zodra het kon, kwam ze het hondje halen, ze was helemaal gek met ’t beestje, dat ze op z’n Duits ‘Paulienchen’ noemde. Het is niet het soort hondje dat nog snel ergens van onder de indruk raakt.” Het asiel is al veel gebeld, ook kennissen kwamen al even kijken hoe het met Paulientje is gesteld. Het is immers het soort verhaal dat mensen aangrijpt en bijblijft. Een nieuw baasje is nog gekozen. “De gemeente gaat over de begrafenis, eerst maar wachten hoe ze dat afhandelen”. Paulientje is een West Highland white terrier, zo’n wit, pluizig hondje, dat figureert in de reclame voor de Cesar hondenbrokken. “Hoewel, echt wit is het hondje al sinds jaren niet meer”, zegt Monique. Maar ach, na een bad, een knipbeurt en een vlooienbehandeling is Paulienchen wel weer helemaal bij de tijd.

    “Als mensen horen dat ze al 11,5 jaar oud is, bekoelt het enthousiasme helaas wel een beetje. Het is een echte bejaarde dame, ja. We zoeken echt een plek voor haar, waar ze wat rust en wat stabiliteit kan vinden in haar laatste jaren. Dit is een hele sneue kwestie, maar misschien is er voor het hondje nog een happy end”.

  9. Kortom: de stentor is inmiddels ook een rioolpers aan het worden?
    Moet dat nou: naam en hele verhaal in de krant terwijl die mevrouw niet eens nabestaanden heeft?
    Ik hoop dat deze mevrouw zacht kan rusten nu…

  10. Valt me echt tegen van de Stentor. Is even kijken wanneer ik de krant op kan zeggen. Laatste tijd toch veel reclame of riooljournalistiek als dit.

Reacties zijn gesloten.