Mogelijk Milanese spits voor FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle is in haar zoektocht naar een opvolger van Sjoerd Ars in Italië aanbeland. De eerstedivisionist heeft in de aankomende dagen Carlo Ferrario op proef, een Italiaanse spits die in het afgelopen seizoen voor Monza uitkwam. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van AC Milan en is dankzij het netwerk van Jaap Stam bij Zwolle terechtgekomen.

De bedoeling is dat Ferrario dinsdag meedoet in het oefenduel met FC Emmen. “We willen hem de komende dagen aan het werk zien”, vertelt Zwolle-coach Art Langeler aan Voetbal International. “We zijn al een tijd bezig om de vrijgekomen positie van Sjoerd Ars in te vullen. Dat is vooralsnog in Nederland niet gelukt en dus kijken we ook over de grenzen. Dat neemt niet weg dat onze voorkeur uitgaat naar een Nederlandse spits.” De 24-jarige Ferrario tekende in 1999 een jeugdcontract bij Milan, maar wist daar nooit door te breken en kwam vervolgens voor kleinere clubs als Lecco, Chievo en Monza uit. In het afgelopen seizoen speelde hij 31 competitieduels voor laatstgenoemde ploeg, waarin hij elf keer scoorde. Zwolle krijgt naast Ferrario nóg een buitenlandse speler op proef, maar hij heeft vertraging opgelopen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

46 gedachten over “Mogelijk Milanese spits voor FC Zwolle”

  1. 24 jaar en onder contract sinds 1999.
    Dus deze jongen was op zijn twaalfde reeds door Berlusconi’s speeltje gecontracteerd ?

  2. @ Gezellig, ja Gullit (bijvoorbeeld) kroop net zo makkelijk op schoot bij Berlusconi als bij de voorzitter van Terek Grozny. In de tijd dat ze de wereldvoetballer (dat wel) MvB vroegen hoe hoog een bijstandsuitkering wat in NL en hij het VIER keer zo hoge verwachtte.

    Hmm Papa, 2 spitsensysteem, geen bijzondere prestatie vorig jaar. Blijf benieuwd.

  3. Zijn zeker spelers met potentie. Aankomend seizoen gewoon weer voor het kampioenschap gaan. Laatste wedstrijden een strijdlustig Zwolle gezien dat er zeker voor wil gaan.
    Met jongens als Ferrario wordt er kwaliteit aan het team toegevoegd.

    Oost is er weer klaar voor!

  4. Ter Info,

    Is Stefan Jansen (oud spits van FC Den Bosch, Top Oss en NEC) , zijn spelersmakelaar of kontact persoon ? Hij zit veel in Italie en is bekend bij Monza. Trouwens Jaap Stam heeft met Clarence Seedorf gespeeld en Seedorf is mede eigenaar van Monza.
    Westerveld (vorig seizoen keeper bij Monza) is inmiddels weg bij Monza en volgens mij zelfs weer terug in Nederland ?

  5. Om nou een spits aan te trekken die vorig jaar gedegradeerd is uit de serie-C2(topklasse zondag!) lijkt mij een paniekmove van de bovenste plank.
    Leuk dat de club altijd maar roept dat ze voor iedere speler een schaduwlijstje hebben liggen, maar als ze er niets mee doen kan ik ook wel roepen dat ik een potentiële miljonair ben.
    Voorlopig ben ik vooral blij dat onze FC een jarenlange traditie in stand durft te houden nl, een elftalfoto maken zonder je spits.
    Ik heb d’r zin an !:D

  6. @ Natascha, zou best een kunnen Natas, maar weet het niet zeker.
    Bovenstaande gegevens kreeg ik ook van mijn Italiaanse bron.
    Trouwens oud JL voetballer en speelt nu in It.

    @ Zwolleerder,Houdt die blijdschap nog maar een tijdje vast, beter voor jouw gemoed. Sterkte. 😉

  7. @Papa,
    Tja een beetje wrange humor houdt je op de been hé.
    Als de club nou gewoon een spits had gekocht ipv Erben W. zo’n 74.000 euri te betalen voor 4 !! maanden werk dan hadden we deze discussie nu niet wéér voor de zoveelste keer hoeven te voeren.
    Er is achter de schermen nog zoveel mis waardoor je echt niet hoeft te rekenen op promotie.
    Als bestuurder van een eredivisieclub sta je in de picture van de media in goede en vooral in slechte tijden, als bestuurder van een bierleague club kun je lekker aanmodderen in de marge terwijl je op verjaardagen trots kunt vertellen dat je een officiële functie bekleedt bij een BVO.
    Op Gaston Sporre na is de club altijd al overgeleverd geweest aan overbetaalde niksnutten die het wel prima vinden zo.
    Een kreet hier, een (nietnagekomen) belofte (supportersvertegenwoordiging) daar en een paar intentieverklaringtjes links en rechts en je kunt weer een tijdje aankloten.
    Zolang daar structureel niets aan veranderd zul je elk seizoen weer met een kater blijven zitten, de recente terugkeer van onkundige splijtzwam Buysrogge Sr. en de sterke geruchten om financieel brekebeentje Henri v/d Vegt weer terug te halen sterken mij alleen maar in de overtuiging dat de club nog steeds gekaapt wordt door de onkunde. 🙁

  8. Jij lijkt mij aardig ingevoerd Zwolleeder, maar verras mij waar gaan wij straks het breekpunt krijgen dan?
    Ik weet dat H. v.d.V. niet weer hoeft terug te keren. maar dat zie zelfs ik niet zitten. als je even terug kijkt waar hij heeft gezeten de laatste jaren. Dat wordt hommeles volgens mij. Maar ik las vanochtend (in een blauwe Stentor overigens) dat Henk T naar voren wordt geschoven voor deze functie. wat is daar jouw mening over?
    Zie ik je nog vanavond in de wijk?

  9. @papa

    Henk T, ooit eens een docu over gezien. Doet het zo gek nog niet met zijn verschillende bedrijven, ik zeg geeft hem een kans…. Hij is iig al lang niet meer de man die hier weg ging:D

  10. We hebben het over Henk Timmer? Heeft die, buiten een goedgespekte bankrekening, een commerciële achtergrond dan? Wennemars ook niet overigens.

  11. Henk T, ooit eens een docu over gezien. Doet het zo gek nog niet met zijn verschillende bedrijven, ik zeg geeft hem een kans…. Hij is iig al lang niet meer de man die hier weg ging

    Nee, hij is een echte zakenman geworden. Gewoon doen!

  12. Leuk dat de club altijd maar roept dat ze voor iedere speler een schaduwlijstje hebben liggen, maar als ze er niets mee doen kan ik ook wel roepen dat ik een potentiële miljonair ben

    Hoezo niets doen, ze zijn toch bezig geweest met Hemmen.
    Clubs in NL weten dat Zwolle een beetje geld heeft overgehouden van transfers dus vragen ze de hoofdprijs.

    De ts heeft vorig seizoen laten zien dat ze met goede en onbekende spelers ver komen, dus daar heb ik nog wel vertrouwen in dat dat goed komt.

  13. Ik las in de stentor dat Jurgen Seedorf op proef komt. Die gast is al sinds 2001 gestopt met betaald voetbal, al 30 en nu muzikant…

  14. Stentor lijkt verkeerd geïnformeerd te zijn. Als het goed is gaat het om Stefano Seedorf, een neef van Clarence (die overigens geen mede-eigenaar meer is van Monza). Deze speler heeft een aanzienlijk betere staat van Dienst.

    Jammer dat Zwolle drie weken heeft verprutst met Hemmen. Ze hadden beter gelijk kunnen doorschakelen naar andere opties. Ik had toch liever Prince Rajcomar en Collins John erbij gehad.

  15. @Papa val 1

    Stefano Seedorf is een middenvelder. Persoonlijk zag ik ook liever meer stootkracht voor de voorhoede. Ik zie ook geen duidelijk profiel van het type spits dat Zwolle zoekt. Volgens mij heeft gelet op het systeem en de huidige samenstelling van de selectie FC Zwolle meer behoefte aan een target man/meevoetballende spits dan een pure goalgetter. Ik ben trouwens aardig gecharmeerd van Maachi, Saymak en Mamedov waarbij Narsingh de rol van Wildschut als pinchhitter kan overnemen.

  16. @ ElRey,
    Ik heb gisteravond, pas de eerste (oefen) wedstrijd gezien. Uiteraard moeten er nog wat puntjes op de I gezet worden. Maar er is inzet, er is een wil tot samenspel, je ziet bepaalde patronen. Maar er moet nog iets inslijpen. In de tweede helft stonden er op een bepaald moment maar 4 spelers op het veld, die vorig jaar ook speelden.
    Ferrario vond ik niet verkeerd spelen, pas een halve dag onderdak, gaf ook aardige balletjes aan medespelers. Had goede looppatronen. Doelpunt, voetje ertegen. Misschien dat hij in Belgie een hele wedstrijd speelt. (komt daar een video verslag van?). Zwolle was/is verder dan Emmen.
    Iedereen heeft het over inleveren van doelpunten t.o.v. het vorig seizoen, maar geldt dat niet alleen voor de eerste compt. helft van vorig jaar? De tweede was minder gelukkig, (door allelei omstandigheden). Maar bovenin meedraaien zal toch wel moeten lukken. Na ongeveer een 8 a 10 wedstrijden weten we wel waar we staan. Veel voetbal plezier.

  17. Bericht door Marcello, op 26 juli 2011 om 20:07

    We hebben het over Henk Timmer? Heeft die, buiten een goedgespekte bankrekening, een commerciële achtergrond dan? Wennemars ook niet overigens.

    We hebben het inderdaad over Timmer, hij heeft een bedrijf of 3 a 4 die erg goed draaien waar hij ook zelf in werkt;)

    Er was ooit eens een docu op de NOS over de Timmertjes waar dit soort dingen ook in naar voren kwamen.

  18. Let op: Hij kan geen Nederlands. 😮

    Carlo Ferrario heeft na drie dagen weer afscheid genomen van FC Zwolle. Maar trainer Art Langeler heeft de Italiaanse spits nog niet afgeschreven. “Hij staat in de wacht”, zegt de coach.
    Ferrario (24) speelde na een training dinsdag een helft mee tegen FC Emmen. De Italiaan produceerde ook een doelpunt bij de remise (2-2) en stond woensdag nog met de selectie op het veld.

    Toch rekent Langeler erop dat FC Zwolle voor de wedstrijd van zaterdag bij Sporting Charleroi een andere puntspeler heeft gevonden. Vooral de communicatie met Ferrario, die alleen Italiaans praat, is een punt van zorg.

    De wedstrijd tegen de Belgische tweedeklasser is de laatste serieuze test voor de competitie, die op 5 augustus begint met een duel bij FC Den Bosch.

  19. Dat ie geen nederlands spreekt is het punt niet, dat ie alleen maar italiaans kan spreken en begrijpen is het punt wel! Goed dat Art hier nog ff over nadenkt.

  20. Dat had hij zich ook eerder kunnen bedenken. Wie nodigt die jongen uit?? In het Engels? En voor de wedstrijd… ?
    Zo’n jongen stel je dan toch niet eens op als je niet met hem kan praten. Je houdt hem nu een worst voor.
    Ik vind dit tamelijk amateuristisch.

  21. Maar goed, ik heb het niet zo op Langeler. Sinds dat hij met 13 punten voorsprong promotie verspeeld heeft is het gebeurd met het vertrouwen. Ik heb de indruk dat ik de enige ben die dat debacle van de eerste orde zo ervaren heeft. Ik kan er nog altijd ziek van worden.

  22. Geloof me je bent de enige niet 😉 Ik heb nog maar 1 x fcz gezien in de voorbereiding omdat ik er gewoon geen zin in had na vorig jaar… Ben nog een beetje Zwolle moe maar dat gaat altijd weer over…

    Soms moet je eerst ff iemand zien (als in levende lijve en in spelen) alvorens je een beslissing maakt, waarschijnlijk is ie niet zo goed dat ie hem sowieso wil ondanks het taalprobleem… Snap je wat ik bedoel? Weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen…

    We zullen het zien.;);D

  23. @Papa val 1

    Sommige mensen hebben het vorig seizoen, waarin FC Zwolle tot het eind meededen om (in)directe promotie, tot norm verheven. De kans op een teleurstellend seizoen is dan wel erg groot.

    Het heeft in mijn ogen geen zin om in verwijtende zin terug te kijken op?? Ik heb vorig seizoen genoten van het voetbal.

    Persoonlijk vind ik een meer evolutionaire, evenwichtige groei van FC Zwolle naar een hoger niveau belangrijker dan een ??draaideur-promotie??. Vorig seizoen waren we er niet klaar voor. Dit seizoen zal FC Zwolle weer een stap moeten doen richting Eredivisie-niveau.

    Ik heb ??onze jongens?? aan het werk gezien tegen ZAC, Olympia ??28, Universitae Craiova en Berkum/HSV. Ik deel jouw mening dat het er goed uitziet. Er zit veel voetbal in de ploeg en ik zie de goede dingen. Natuurlijk hebben wij nog wat meer mogelijkheden nodig in de spits, maar daar wordt aan gewerkt.

    Deelname aan de play offs is haalbaar met deze groep en mochten we onverwachts toch meedoen om het kampioenschap dan is dat alleen maar mooi. De club gaat de goede kant op en de tijd dat ik mij heel erg druk maakte om de zakkenvullers en parasieten bij de FC ligt achter me. Tegenwoordig ga ik voor een goede pot voetbal. Met deze selectie komt dat in mijn ogen wel goed.

  24. @Marcello

    Misschien een goed idee om bij buitenlandse proefspelers de communicatiemogelijkheden vooraf ff te checken…

    Hier is nr.3 die het niet zo op de kwaliteiten van Langeler als trainer en manager heeft. Hij heeft in mijn ogen mazzel met de mensen om hem heen (Boekweg en Stam), het elftal dat er zo als stond toen Everse vertrok en heeft mij niet overtuigd van zijn meerwaarde als manager toen het vertrouwen en voorsprong slonk.

Reacties zijn gesloten.