Politiek Log 39

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 40 ) te voorzien. Ga gerust je gang! .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

562 gedachten over “Politiek Log 39”

  1. VK.NL:

    “‘Artikelen van nieuwsmedia mogen niet zomaar worden overgenomen’

    —————————————————-
    geldt niet voor WLZ-ers;)

  2. Citeren is niet verboden en een linkje plaatsen ook niet. Integraal een arikel overnemen is ook niet verboden maar kan wel geld voor auteursrecht kosten. Dat wordt dus doorbelasten…

  3. Lekker rustig nog, overigens goed dat door de aanslagen Oslo de discussie losbarst over wat wel en niet gezegd kan worden in het publieke debat. Dit kan prima, zonder de vrijheid van meningsuiting aan te tasten.

  4. Lekker makkelijk van Wilders…
    Mensen ophitsen door zijn gedachtengang. En er dan vervolgens zijn handen volledig van aftrekken.
    Bah!

  5. Rob Wijnberg (NRC): Gekken
    26 juli 2011
    Ik zeg: laten we nu dan ook consequent blijven.

    Hup, het dreigingsniveau omhoog naar code rood, bodyscanners bij alle ferry??s en veerponten, flesjes inleveren bij de ingang van de boot, een totaalverbod op vrijmetselaarskledij, Tjibbe Joustra die alle kerken in de gaten houdt, radicale priesters op het eerste vliegtuig het land uit, een Verwijsindex voor criminele Noren, geen Scandinavische studenten meer naar de TU, en natuurlijk een immigratiestop voor mensen uit het Hoge Noorden.

    Het werd eens tijd.

    En niet te vergeten: laten we, vanaf nu, minimaal tien jaar lang onafgebroken debatteren over de verrechtsing van de samenleving ?? in Nederland en Europa. Ik wil films zien over de tsunami van rechts-populisten, met vage beelden van prekende Berlusconi??s en Dewinters. Ik wil columns en boeken lezen over de Schijn-elite van de Vrije Markt. Ik wil debatten, congressen en Rondom Tiens over een verbod op de Bijbel en het verzamelde werk van John Stuart Mill. Ik wil lijvige rapporten over radicaliserende PVV??ers. Kosten-batenanalyses van rechtse stemmers. Opiniepeilingen waaruit blijkt dat de vrijmetselarij als het grootste gevaar van onze beschaving wordt gezien. Een belasting op stropdassen. Inburgeringscursussen voor Telegraaf-lezers. Een subsidiestop voor Wakker Nederland. Minstens 35 procent marxistische strijdliederen op iedere zender. En, als het even kan, het gelijkheidsbeginsel vervangen door een artikel waarin staat dat de socialistische traditie in Nederland Leitkultur is.

    Wir sind alle PvdA??er!

    En mocht er dan worden tegengesputterd, dan richten we gewoon een tuigdorp in ?? speciaal voor rechtse mensen. Kritiek noemen we ??politiek correcte prietpraat?? en protesten heten voortaan ??demonisering??. De columns van Thomas von der Dunk komen in een vrijdenkersruimte te hangen, en de cartoons van Jos Collignon plakken we allemaal achter ons raam. En VVD??ers in toga laten we iedere zes jaar solliciteren naar hun baan.

    En mocht er dan, onverhoopt, ergens tussen nu en 2084 een Griekse boeddhist, uit naam van Zeus, met een verwijzing naar Plato, geïnspireerd door GroenLinks, een aanslag plegen op de Ikea in Delft, dan kunnen we in ieder geval zeggen: we hebben er alles aan gedaan. Gekken hou je altijd.

  6. Dit is wel ultra duidelijk ja:

    Bleker loopt met grote boog om natuurbeheerders

    Afspreken met WNF en Natuurmonumenten lijkt hem toch een beetje eng … Bleker polariseert tussen boeren en natuurbeheerders

  7. Ik zag dat onze belastingcenten weggever Koenders ook weer een mooi baantje krijgt bij de Vn, zal hij daar ook weer voor sinterklaas gaan spelen of leggen ze hem eindelijk aan banden.Ik denk dat hij het baantje via de goede verliezer Ad(glad )Melkert heeft gekregen , ja die pvda-ers weten wel de mooie baantjes uit te kiezen.:P

  8. Misschien kunnen Ad & of Wim Kok & of Wouter Bos (ook Ronald Plasterk) en of nog véél meer internationaal georiënteerde-financiële toppers nog wat aan de overkant van de plas betekenen. Uh Nee Jan Kees de Jager; gewogen en te licht bevonden. Marky Mark? Niet eens gewogen na die 30 miljaard blunder van afgelopen weekend 😉

    VS: De fatale dans aan de rand van de schulden-afgrond en god danst mee

    Geplaatst op: vrijdag 29 juli 2011
    Door: Gerard Driehuis/Welingelichte Kringen
    Categorie: Economie
    “Ik heb net tot God gebeden en nu weet ik het zeker: ik stem tegen”. Een ultieme poging het faillissement van de VS dinsdag a.s. af te wenden strandde vannacht op weerstand van de allerconservatiefste politici van de VS, leden van de Tea Party. De Republikeinse leider had hun stemmen nodig voor de meerderheid.En deel van hen, leden van de zogenaamded Tea Party, trok zich terug in de kapel van het Huis van Afgevaardigden voor goddelijke inspiratie.
    God bleek tegen het voorstel.
    Het gaat om afgevaardigden die vorig jaar voor het eerst gekozen zijn in republikeinse bolwerken waar de weerzin tegen een zwarte president (en vermoedelijk moslim) zo groot is dat de meest radicale tegenstander van Obama naar Washington werd gestuurd als afgevaardigde. Het zijn mensen met een waas voor ogen over linkse complotten, en met god en het halve internet aan hun zijde. Niet de mensen waar je hetr eerst aan denkt als een regelrechte ramp voor de Amerikaanse en wereldeconomie moet worden opgelost
    En zo ging weer een dag voorbij zonder een plan dan zou kunnen verhinderen dat de VS vanaf dinsdag niet meer in staat zijn aan al hun verplichtingen te kunnen voldoen.
    De kans dat dat nog gaat lukken is minimaal. Vannacht kreeg de dollar al klappen in Azië. Vandaag zal in Europa en de VS hetzelfde gebeuren.

  9. Nog niet zo gek lijkt mij:

    Job Cohen en de PvdA zullen harder inzetten op het aanpakken van ONTSPOORDE allochtonen.

    Volgens mij is oa burgemeester Van Der Laan daar al aardig mee bezig. Toch knap en in en triest tegelijk dat de TeleTroepToeTerT deze shit, natuurlijk sensationeel breed uitgemeten, als komkommer-PvdA-bash geneuzel weet te presenteren aan de vetpenzen op hun jachtjes, de vastgoedboys, de geldidolaten, de selfkickers en de golfrukkers. En aan ieder ander die graag zwarte vingers krijgt van geroddel.
    Zouden ze bij de TTTTT de enige NL gedadigde zijn die zich enigszins mag vergelijken met de NotW?

  10. Komrij …o.a.

    De overheid heeft de bloeddorstigheid kunnen lokaliseren. De rechter zal de man die voor zijn beurt schoot straffen. Maar wie kan de onmin lokaliseren? De onmin op internet is massief, polymorf, vloeibaar en vermommingsziek.

    Er was een tijd dat het volk voor de paleispoorten morde. Dat het volk op zeepkisten ging staan. Dat het volk voor protestdemonstraties de straat opging. Lange slingers trokken door de stad. Zoveel decibel onmin. Zoveel kilometer onmin. Je zag de onmin. De onmin viel in te schatten.

    Terwijl in de parlementszalen links en rechts nog denken dat ze links en rechts zijn om daar hun grappige oude spelletjes vol te houden in de nostalgische revue die democratie heet, zijn er op internet nu constant gigantische betogingen gaande en onmeetbare protesten. Er drijven woorden, hints en versleutelingen langs die ze niet verstaan. En al zien ze de onmin, dan kunnen ze die niet begrijpen. Dan kijken ze er naar als een kastelein naar een dichtbundel.

    De financiële crisis spitst de onmin toe. Nu praten over één gevaarlijke gek, een individu dat de kluts kwijt is, een losgeslagen eenling ?? dat is nog uit de taal van de oude verhoudingen.

  11. Breaking news Janus; Bert Koenders krijgt voor die luizenbaan bij de VN een jaarsalaris van 3 miljoen euro NETTO!! Het is een schande! Ik zou zeggen, Janus start een onderzoek, want die linkse graaiers moeten aangepakt worden….Succes :D:D:D

  12. Drama, ik kon me niet beheersen en heb een grapje met Janus uitgehaald, sorry. Ik vind het mooi dat Koenders dit gaat doen, er is veel te doen in Ivoorkust en hij lijkt mij de juiste man op de juiste plaats.

  13. Een groep fundamentalisten heeft gisteren de strenge islamistische shariawet uitgeroepen over de Londense buitenwijk Waltham Forest, die meteen werd omschreven als een islamitisch emiraat. De groepering Muslims Against Crusades (Moslims Tegen Kruisvaarten) hing in de wijk affiches op die onder meer gokken, roken, alcohol, muziek en porno strafbaar stellen.
    Het Londense stadsbestuur liet de posters met het opschrift ‘U betreedt nu een zone die onder de sharia staat – hier gelden islamitische wetten’ meteen verwijderen.

    Het project ‘Islamic Emirates’ van de groepering streeft ernaar in Groot-Brittannië onafhankelijke moslimstaten op te richten en wil hetzelfde doen in Bradford en Dewsbury in West Yorkshire en Luton in Bedfordshire. ‘Muslims Against Crusades kondigen aan dat Waltham Forest de eerste wijk is waar we een intense sharia-campagne voeren,’ zo stond op de website van de fundamentalistische groepering te lezen.

    ‘Overspeligen stenigen’
    In The Sun getuigt een aanhanger van de groepering, de 36-jarige Abu Izzadeen, dat hij overspeligen gestenigd wil zien en dat vrouwen de burka moeten dragen in de straten van Waltham Forest, een wijk met een van de hoogste concentraties moslims in Groot-Brittannië. Izzadeen is een elektricien en heette Trevor Brooks voor hij zich tot de islam bekeerde.

    ‘Dieven de handen afhakken’
    ‘Prostitutie is hier een groot probleem, net als drugs. We hebben hier ook te kampen met een plaag van gokkantoren in de hoofdstraat en mannen en vrouwen gaan hier vrijelijk met elkaar om. Vrouwen moeten zich bedekken, dieven moeten hun handen afgehakt worden. Ik hoop dat we hier op een dag overspeligen zullen kunnen stenigen’.

    Izzadeen werd in 2008 veroordeeld wegens het inzamelen van fondsen voor terroristische organisaties en het oproepen tot het bevechten van de Amerikaanse troepen in Irak. Zaterdag wil hij een toespraak houden tijdens een optocht van Muslims Against Crusades door Waltham Forest.

    ‘Ziekelijke reactie op Oslo’
    Volgens andere moslims in de wijk is de oproep van de fundamentalisten een ziekelijke reactie op de moordende aanslagen van de rechtsextremistische Anders Breivik in Oslo van vorige week.

    ‘Dit is een poging om de verschillende gemeenschappen tegen elkaar op te zetten, maar dat zal niet lukken’, aldus de 29-jarige Sal Warner. ‘In dit land stenigen we geen mensen. Dit is Groot-Brittannië en iedereen hoort zich aan de Britse wetten te houden.’

    Ik denk dat het wel tijd wordt dat Joc Cohen stelling gaat nemen tegen criminele allochtonen want als ik dit zo lees duurt het geen paar jaar meer en gaat dit ook in Nederland gebeuren.Ik ben alleen bang dat Joc en wijlen Joop al dertig jaar geleden hadden in moeten grijpen omdat het nu te laat is.

  14. Wilders heeft bloed aan de lippen

    (van Welingelichte Kringen)
    PVV-leider Geert Wilders heeft “bijgedragen aan de ontwikkeling en daden” van Anders Behring Breivik. Dat heeft Gerard Spong gezegd in het KRO-radioprogramma Goedemorgen Nederland.
    “Ik zou zeggen dat hij het Noorse bloed op zijn lippen heeft”, zei Spong, “Hij heeft de voedingsbodem geschapen, ideeën aangedragen die vervolgens tot inspiratie hebben gediend van deze meneer. Daar is meneer Wilders toch ten volle verantwoordelijk voor. Hij heeft op zijn minst bijgedragen aan het klimaat, de omstandigheden die hebben geleid tot deze gruwelijke daad.”

    ————
    Kent iemand onze plaatsgenoot trouwens? Zouo hij (nog) gevaarlijk zijn? gevaarlijk genoeg om door de inl.dienst in de gaten te worden gehouden?

    Conservatieve blogger stopt wegens Noorse massamoord

    Erik van Goor stond op verzendlijst terrorist Breivik
    Erik van Goor, auteur bij het conservatieve marge-blog Catholica stopt met publiceren. Dat heeft hij op zijn weblog bekend gemaakt. Catholica geeft ook een tijdschrift uit dat opvalt door strijdlustige zeer rechtse taal. Zo prijkt op de cover van het laatste nummer een gephotoshopte illustratie van een vuurgevecht uit een spaghetti-western: Het uur U.

    De weblogger bleek een van de mensen te zijn aan wie massamoordenaar Breivik kort voor het uitvoeren van zijn terreurdaden een megalomaan manifest stuurde. Ook andere conservatieve bloggers, zoals betaald PVV-medewerker Paul Belien (echtgenoot van Vlaams Belang-kamerlid Alexandra Colen), zijn met het manifest in verband gebracht. Waaronder nog een andere medewerker van Catholica: Tom Zwitser.

    **** Persoonlijk: (zag hun site) ongelooflijk dat Catholica een Christelijk (Katholiek) blad zo vol haat en rancune zit tegen hun naasten. Wat zou daar achter zitten?

  15. 😮 Lekkere minister van Financiën vlak na die blunder van hem (als financiele souffleur van de MP) en Marky Mark toen ze niet eens bij benadering van 50 miljard het exacte bedrag wisten, nu….

    Griekse steun nog eens 35 miljard duurder;

    niet gemeld door De Jager
    Oppositie geïrriteerd: Minister had bedrag moeten noemen

    Was het eerder premier Rutte die er zo 50 miljard euro naast zat toen hij het over de financiële ondersteuning van Griekenland had, deze keer is het minister de Jager zelf die een kleine 35 miljard euro in een bijzin verstopt. Wat het Nederlandse aandeel daarin zal zijn, moet nog blijken, zo schrijft NRC Handelsblad. Wat wel duidelijk is, is dat Nederland zich aan een nog groter bedrag heeft gecommitteerd dan de Jager eerder meldde.

    Nederland moet samen met andere eurolanden 35 miljard euro storten als garantie voor de Europese Centrale Bank (ECB), zo meldt NRC. Dit bedrag komt bovenop de 109 miljard die door de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds is toegezegd en de 59 miljard die moet worden bijgedragen door banken en andere financiële instellingen.

    In zijn brief aan de Kamer noemt De Jager de garanties aan de ECB in één zin en zonder bedrag. De oppositiepartijen reageren geïrriteerd. Zij vinden dat de extra garantie gemeld had moeten worden aan de Kamer. Het ministerie van Financiën laat in een reactie weten dat het bedrag niet vermeld is omdat het geen directe steun aan Griekenland betreft, bovendien zullen de garanties maar voor korte tijd nodig zijn, aldus NRC Handelsblad.

  16. Is dat die mislukte staatssecretaris, die nog even voor dat ze pleitte ging het general pardon er door heeft gedrukt, nee deze mevrouw heeft ons veel goeds gebracht.En nu maar afgeven op Geert Wilders terwijl ze zelf weet dat ze hopeloos heeft gefaald op haar post immigratie.

  17. Nu weet ik wel dat janus niet zo is geïnteresseerd in kennis, feiten en cijfers. Niettemin wil ik hem vragen welke gerealiseerde wapenfeiten Wilders op zijn naam heeft staan? Job Cohen heeft in 2000 als staatssecretaris de Vreemdelingenwet doorgevoerd. Die wet heeft de regels aanzienlijk aangescherpt en daarnaast is de toegang tot de
    welvaartstaat tot op grote hoogte afgeschermd.
    De wet is nadien niet noemenswaardig gewijzigd.

  18. Beste reageerders en dan met name Janus, zojuist heb ik naar “Altijd wat” gekeken van de NCRV op Nederland 2. Vooral het één na laatste item was zeeeeeeeeeeeeeeeeer interessant. Er is namelijk onderzoek gedaan naar de bewering van meneertje Wilders dat Nederland overspoeld wordt door een “Tsunami van Islamisering”. Wat blijkt? Sinds de terreuraanslagen in New York in 2001 zijn er meer mensen uit Islamitische landen vertrokken uit Nederland dan erbij zijn gekomen, is heden ten dage een Turks gezin in Nederland KLEINER dan een gemiddeld Nederlands gezin, komen er MINDER bruiden uit Islamitische landen naar Nederland en in 2049 zullen er 3%!!!! meer Islamitische Nederlanders zijn dan nu…..Let op Janus; Dit zijn FEITEN!!! En tevens bewijst dit dat Wilders gewoon een ordinaire, leugenachtige volksmenner is. Kwalijk en tegelijkertijd ook gevaarlijk mocht hij het ooit wel voor het zeggen krijgen hier. De filosoof of socioloog (dat weet ik niet precies) Bas Haring gaf overigens zeer terecht aan dat de Nederlandse oppositie tegen Wilders op basis van deze FEITEN veel harder oppositie moet gaan voeren en zich niet moet laten ondersneeuwen door die retoriek van die Limburgse volksmenner (dat laatste is mijn vertaling van wat Bas Haring te melden had). Ik ben erg boos dat we dus parlementariërs hebben die willens en wetens de boel belazeren, alleen maar om meer macht te krijgen. Triest!

  19. Oh ja, “Altijd wat” is via “Uitzending gemist” terug te kijken. Janus; veel plezier! En hopelijk dim je een beetje in je hatelijke toon richting alles wat volgens jou “links” is.

  20. Fietsenbezitters die in de haast om hun trein te halen geen plek kunnen vinden in de fietsenrekken bij het station hoeven zich minder zorgen te maken dat hun rijwiel bij thuiskomst is verwijderd

    De rechter besliste vrijdag dat gemeenten alleen fietsen acuut mag verwijderen wanneer deze noodwegen blokkeren of tot onveilige situaties leiden. Enkel het foutparkeren van een stalen ros geeft gemeenten geen vrijbrief om tot onmiddellijke verwijdering over te gaan.

    Dat zal consequenties hebben voor het fietsbeleid van de gemeente Zwolle.

  21. @Stadshagenees Dat is toevallig. Ik kwam vanavond een artikel tegen met deze gegevens:

    Maar hoe reëel is het probleem van de ??massa-immigratie?? eigenlijk? In 2008 vestigden zich 49.000 niet-westerse immigranten in Nederland. Massa-immigratie dus, als we met Nyfer de ondergrens van 25.000 niet-westerse immigranten per jaar aanhouden. Kijken
    we echter wat beter naar de cijfers, dan wordt het beeld veel minder helder. Ten eerste vertrokken er in 2008 meer dan 29.000 van deze soort migranten, waarmee het positieve saldo onder de 20.000 uitkomt. Ten tweede zijn ongeveer de helft van die 20.000 geen immigranten, maar asielzoekers, die door de IND aan de hand van zeer
    kritische procedures met die status tot ons land zijn toegelaten alsmede een klein aantal Antillianen. Als je deze groepen niet wilt binnenlaten, moet Nederland een aantal internationale humanitaire verdragen opzeggen alsmede het Koninkrijksstattuut uit 1954
    en daar hoor je de partijen ?? met uitzondering van de PVV – niet over. Resteren hooguit zo??n 10.000 niet-westerse migranten, van wie een deel hoog is opgeleid. Ruim onder de Nyfer grens van 25.000. Voorts blijkt uit de CBS cijfers dat 2008 een uitzondering was, want vanaf 2003 was het saldo van de migratie van en naar de niet-westerse landen of negatief of schommelde rond de 5000.

  22. De gemeente Hardenberg heeft de winkel Panorama Hardenberg geopend om nieuwe inwoners te trekken.

    De winkel is in de zomerperiode geopend en richt zich speciaal op toeristen. In de winkel kunnen vakantiegangers kennis met maken met het wonen, werken en leven in Hardenberg.

    ———————————————–

    Ook iets voor Zwolle, zo’n immigratie-winkel?

  23. AMSTERDAM – Een prominente jihadist suggereert op een islamitisch internetforum dat moslims vermomd als toerist naar Europa moeten gaan om daar Europeanen te vermoorden.

    Op het Shumukh al-Islam forum schrijft jihadist Abu Suleiman al-Nasser dat moslims een ??scherp mes?? moeten kopen als zij in Europa zijn. ⤸Je kunt meer dan honderd mensen vermoorden. Wandel rond en kies je slachtoffers uit⤝, zo schrijft hij. Zelf noemt hij vooral Geert Wilders als ideaal slachtoffer. ⤸Hij ziet er uit als een vet kalf⤝, aldus de extremistische moslim.

    De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) is ingelicht over de berichten.

    Uit een peiling blijkt ondertussen dat een kleine meerderheid van de Nederlanders (52 procent) vindt dat Wilders zijn toon over de islam niet hoeft te matigen. De PVV-leider kwam onder vuur te liggen na het drama in Noorwegen waar dader Anders Breivik een fascinatie lijkt te koesteren voor politici als Wilders.

    Ja ja iedereen is welkom deze gasten ook stadshagenees?

  24. Iedereen maar eerst even de taal leren werk zoeken en behouden geen criminele achtergrond en als laatste aanpassen aan de cultuur.
    Anders lekker wegblijven

  25. Leg uit Bernard want ik snap je niet , je praat wel lekker mee met Dick en Zwolse maar die eigen mening van je heb ik nog weinig gezien of gelezen.8)8)

  26. Bericht door janus, op 30 juli 2011 om 13:53
    Wat een leuk grapje Bernard nee nu snap ik hem hahahahahahaha

    @Janes,
    Wat een leuk grapje nu snap ik hem hahahahahahahahahahahahah.:P

  27. Janus, probeer jij eens wat constructiever op te stellen in de gemiddelde politieke discussie hier. Het is wel heel erg éénzijdig en en extreem-rechts wat je te melden hebt. Hebben wij in Zwolle zoveel problemen met moslims dat jij je er zo enorm over op loopt te winden?

  28. Bijbelspreuken Bernard je weet toch waar de meeste oorlogen uit ontstaan juist ja geloof, erg geloofwaardig ben je niet. @Stadshagenees misschien zou je dit ook tegen bepaalde mensen hier zeggen die zeer extreem -links reageren maar dat zal wel niet gebeuren ben ik bang voor.

  29. Dat klinkt bedreigend, janus 12:46 uur. Abu Suleiman al-Nasser is ook degene die als eerste de verantwoordelijkheid voor de terreurdaad in Oslo en Uttoya opeiste.

    De Iraakse veiligheidsdiensten hebben gisteravond Noman Salman, een van de leiders van het terreurnetwerk Al Qaida in Irak, doodgeschoten. Dat heeft een hooggeplaatste Iraakse functionaris vandaag gezegd. Salman, ook bekend als Al-Nasser Lideen Allah Abu Suleiman, was ‘minister van oorlog’ van de Islamitische Staat Irak, die volgens deskundigen door al-Qaeda in het leven is geroepen om onderdak te bieden aan allerlei opstandige groepen in Irak.

  30. @ janus, 13:34 (over cultuur gesproken, multi-cultuur zelfs); dankzij ons mooi en multicultureel Zwolle, ligt onze dochter nu uber-gastvrij in een exotisch zonnetje. Hoop dat het mag van jou, anders heb je pech gehad.

  31. @Janus, die mensen zijn niet extreem links, maar gewoon links. Jij hamert met je xenofobe mening alles weg wat je voor de voeten wordt gegooid. Al gekeken naar “Altijd wat” op uitzending gemist? Die haalt jouw zogenaamde waarheid namelijk keihard onderuit en daar hoor ik jou niet over. Komt doordat het jou erg veel moeite kost een fatsoenlijke eigen mening te verkondigen. Het blijft steken in holle retoriek en geroeptoeter, gelijk je geblondeerde oppergod uit Limburg die willens en wetens de feiten verdraait en dus de boel belazert!

  32. Vrees dat “angst” een (te) grote rol speelt bij mensen die dergelijke xenofobe teksten produceren, Stadshagenees. Jammer?…. JA, wist ik maar hoe ik ze zou kunnen helpen (zeker niet hooghartig bedoeld).

  33. Pamela Geller zette brief van islamofobe, Noorse wapengek online

    De extreem-rechtse Amerikaanse en vriendin van Geert Wilders vond het in 2007 geen probleem dat werd gesproken van het massaal inslaan van wapens. De opmerking is later verwijderd, maar de brief bleef staan
    Pamela Geller, de extreem-rechtse Amerikaanse die Geert Wilders uitnodigde om te spreken in New York, publiceerde in 2007 op haar website Atlas Shrugged een brief van een lezer uit Noorwegen. In de brief wordt een ongekende islamofobie ten toon gespreid. Ook wordt de oplossing voor het ‘moslimgevaar’ geboden: wapens. Deze gewelddadige houding kan op de goedkeuring van Geller rekenen. Joop heeft hieronder de brief in zijn geheel vertaald.

    Gellar leidt de brief zelf in met de woorden: “Ik publiceer een e-mail die ik heb ontvangen van een Atlas-lezer in Noorwegen. Hij is vernietigend in zijn feitelijkheid.”

    In een latere versie van de webpagina is het zinnetje over de opslag van wapens verwijderd.

    Wel, ja, de situatue is aan het verergeren. Van de 29 duizend immigranten per jaar, gaan we in 2007 naar een totaal van 35 duizend immigranten uit Somalië, Iran, Iraq en Afghanistan. De hoofdstad van de natie is al voor 50 procent moslim, en ze daar gaan ALLEMAAL heen nadat ze Noorwegen zijn binnengekomen. De 1,2 geboortes per moslimvrouw per jaar meegeteld, zullen meer dan 300 duizend van de 480 duizend inwoners van die stad moslim zijn.

    Orders vanuit Libië en Iran stellen dat Oslo op zijn laatst in 2010 bekend zal zijn als Medina, hoewel ik dit beschouw als een pr-stunt, het is wel hun plan. Vanuit Israël verklaren de hordes die klauwen naar de muren van Jeruzalem vrolijk dat er volgend jaar geen Israël meer zal zijn, en ik weet dat Israël dit van zich af laat glijden, zoals ik ook doe, en in de zomer een aanval zal inzetten tegen al zijn vijanden in het Midden-Oosten. Dit zal de moslims wereldwijd in paniek brengen en iedereen om het heen doen aanvallen.

    We zijn wapens, munitie en voorraden aan het inslaan. Dit gaat snel gebeuren.

    Voorheen dacht ik aan emigreren naar Groot-Brittannië, Israël, de VS, Zuid-Afrika etc. voor de belastingen en de politiek, maar in plaats daarvan (hoewel ik geloof dat wij de allerlaatste generatie zijn voor de terugkeer van god) zal ik blijven en vechten voor het recht op dit land en inderdaad het hele schiereiland, voor de godvrezende mensen, voor het geval dit toch niet het einde van de wereld zal zijn. Kan geen kwaad om een back up-plan te hebben.

    Het is verre van onmogelijk om te bereiken, immers, mijn volk heeft het iedere keer hiervoor gedaan, in daden die de oud-Griekse, Hebreeuwse en Britse legendes evenaren. Oslo en het zuidoosten zouden makkelijk kunnen vallen, maar er zijn andere linies dan ‘staats’-grenzen getrokken door dit land heen, lang voordat er ook maar een enkele moslim in de wereld was, en we hebben ze tot nog toe ook gehouden tegen alle anderen in.

    We gaan een heel nieuw gouden tijdperk in, voor mijn volk, en die van een handvol andere landen, maar alleen door strijd.

  34. Nobel-voorzitter maant Europese leiders om extreem-rechtse taal

    Thorbj?rn Jagland: Europese leiders spelen met vuur als ze extreem-rechtse retoriek blijven uitslaan in het debat over de multiculturele samenleving
    Europese leiders kunnen zich een gewaarschuwd mens beschouwen. De Noorse voorzitter van het Nobelprijs-comité Thorbj?rn Jagland maant ze ‘bedachtzaam’ te zijn in de discussie over de multiculturele samenleving. Ze lopen het risico extreem-rechtse sentimenten aan te wakkeren. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

    Jagland, voormalig premier van zijn land, zei dat de Europese leiders met vuur spelen als ze retoriek blijven gebruiken die door extremisten kan worden uitgebuit. Hij noemde de Britse premier David Cameron in het bijzonder. Vier maanden geleden verklaarde Cameron de multiculturele samenleving in Groot-Brittannië tot mislukt. In eigen land werden zijn woorden direct begrepen door de leider van de extreem-rechtse British National Party, Nick Grffin, als “een enorme sprong voor ons gedachtegoed in de politieke mainstream”. Ook Marine Le Pen, voorzitter van het Franse Front National, sprak eveneens haar goedkeuring voor Camerons uitspraken uit, omdat die overeenkwamen met de ideeën van haar eigen partij, zo schrijft The Guardian…….

    Maar ook onze eigen vice-premier Maxime Verhagen (CDA) heeft zich sindsdien bij de zienswijze van Cameron aangesloten.

    Jaglands uitspraken komen in het kielzog van de bomaanslag in de Noorse hoofdstad Oslo en de schietpartij op het eiland Ut?ya. De dader, Anders Breivik, zegt onder ander geïnspireerd te zijn door de ultranationalistische English Defense League uit Groot-Brittannië. Hij stuurde een manifest waarin hij zijn haatideologie uiteenzette naar leden van deze beweging, de BNP en naar een groep die zich de Stop Islamisation of Europe noemt. Naar we nu weten, stonden er ook drie Nederlanders op zijn verzendlijst, waaronder de rechtse blogger Erik van Goor.

    Jagland, die tevens secretaris van de Raad van Europa is, zei in een interview met The Observer:

    “We moeten heel voorzichtig zijn in hoe we deze kwesties bespreken, welke woorden we gebruiken. Politieke leiders moeten het feit dat de samenleving diverser is geworden juist verdedigen. We moeten de realiteit verdedigen, anders komen we in de problemen. Ik vind dat politieke leiders een duidelijke boodschap moeten sturen dat zij de realiteit omarmen en ervan en er voordeel uit halen.

    De Nobel-voorzitter dringt er bij de leiders van Europa op aan dat zij letten op hun woordgebruik. Beter kunnen zij spreken van ‘diversiteit’ dan van multiculturalisme, omdat dit laatste woord intussen door verschillende groepen op hun eigen manier wordt gedefinieerd en gebruikt.

    Bron: The Observer/The Guiardian

  35. Geert Wilders blijkt slachtoffer van Noorwegen: ‘Cohen demoniseert mij’ en ⤸Ze kunnen allemaal de boom in. Allemaal.⤝

    Bron: De Telegraaf & Welingelichte kringen.nl
    200 verzoeken om interviews kreeg Geert Wilders, sinds vorige week. Uit de hele wereld. Maar hij begint er niet om om uit te leggen dat hij het niet kan helpen. Voor de Telegraaf maakt hij de uitzondering om nog eens uit te leggen dat hij ‘razend’ is en links ‘knettergek’. Hij kan er helemaal niets aan doen dat de massamoordenaar in Oslo dezelfde idealen heeft en hem als inspiratiebron noemt. PVV-voorman Geert Wilders stelt dat hij op geen enkele manier heeft bijgedragen aan een klimaat waardoor moordenaars als Anders Breivik zich geroepen kunnen voelen om geweld te gaan gebruiken.
    Volgens de PVV-leider wordt hij gedemoniseerd door linkse politici als PvdA-leider Job Cohen. Hij zegt in De Telegraaf dat er een ‘hetze’ tegen hem wordt gevoerd.
    Wilders is dan ook niet van plan zich voor ‘links’ te verantwoorden. ⤸Ze kunnen allemaal de boom in. Allemaal.⤝ Ook zegt Wilders tegen links Nederland: ⤸Niet mijn woorden, maar uw zwijgen over de gevaren van de islam heeft negatieve invloed.⤝

  36. 1 van de vele aansprekende reacties:

    En het CDA en de VVD kunnen zich hierin wel vinden?
    Verhagen en Rutte dat zijn pas nette heren i.t.t. Cohen naturlijk.
    MASTRODONTEN roert u!

    Maar helaas, de mastrodonten zijn veel te blij met hun verworven posities van macht, status en aanzien: op die leeftijd nog zoveel binnentikken? Laat een andere CDA-er die niet alleen aan geld en zijn positie denkt nu maar gaan janken…………uhhhhhh die zijn er niet.

  37. Ik stel voor dat de oppositie in de Tweede Kamer verder gaat met het demoniseren van Calimero Wilders. Hij verwart oppositie voeren met demoniseren, maar dat zijn we wel gewend. Wilders is specialist in het verdraaien van feiten waar het gaat om zijn haat jegens moslims. Ik stel voor dat de oppositie Wilders afmaakt (verbaal gezien uiteraard) in de Tweede Kamer en ophoudt met alles maar vriendelijk toe te dekken. Wilders is de verpersoonlijking van de “verhuftering” in het openbare debat. Aanpakken dus!

  38. Jij altijd Dick, de enige die zijn tanden laat zien is Tofik Dibi van Groen Links, hij gaat aangifte doen van een dreigement op internet op 1 van de fora waar PVV aanhangers rondzwerven. Het is een keer tot hier en niet verder. Het zou Rutte en zijn vrindjes van CDA huize sieren als ze nog veel nadrukkelijker dan nu het geval is, afstand nemen van de uitlatingen van hun gedoogpartner? Zou dat nou lekker zijn, sex met een gedoogpartner :D:D:D?

  39. Haha, wat goed van Dibio trouwens. Zou VVD en haaar kloon-partij zeker sieren!!! Tjonge wat waren er tevoren veel niet met Geert en zijn lijst (nadrukkelijk geen democratische partij) in zee wilden…..ze zijn verdampt….tenminste hun meningen. Als mensen als Dalfsens dametje Uitslag enzo maar gefotografeerd mogen worden in een mooie rooie sportwagen en domme columns mogen schrijven over mantelzorg (zou Willem L. eens moeten lezen). Vraag me ook werkelijk af waar die C nog voor staat bij het CDA. Kloonpartij schijf je toch echt met een K. Schijnbaar kan die nieuwe voorzitster, Ruth Peetoom, ABSOLUUT geen tegenstand aan Rat Verhagen bieden. En die 2 dissidenten? Samen met die mastrodonten het bos in gestuurd.

    Had nog wat verwacht van Hirsch Ballin (soms komt er wat, maar het is voornamelijk kritiek op iemand die hem qua macht schijnbaar in de weg zit: die met zijn jaren’50 levenshouding: Piet-Hein Donner—jawel uit een voornaam politiek geslacht—). Jammer dat de verstandige Herman Wijffels zijn vingers ook niet meer aan die Geert-volgers wil branden. Verder weet ik, sorry, ook lokaal geen goede CDA-ers.

    Over de VVD….pfff heb je een uurtje? Feit blijft dat VVD Geert gevormd heeft en dat ie uitvloog toen ie kansen zag in het electoraat.

  40. De Jager weigert extra Griekenland-debat

    Brief aan de Kamer zaait nog meer twijfel bij SP; hoogte van extra bijdrage is onduidelijk
    Minister van Financiën Jan Kees de Jager weigert terug te komen van Kamerreces om extra uitleg te geven over de oplopende financiële steun aan Griekenland. Vorige week meldde NRC Handelsblad dat naast de 109 miljard euro steun die is toegezegd aan Griekenland, minister De Jager verzuimd heeft de 35 miljard euro die daar bovenop als garantie is beloofd te melden aan de Kamer. De Kamer, met de SP voorop, willen extra overleg met de minister.

    De minister schrijft in zijn brief dat hij de extra steun wel degelijk heeft gemeld, tijdens het Kameroverleg op 21 juli.

    “In dat verband heb ik aangegeven dat een substantiële omvang van de bijdrage van de private sector extra garanties aan de Europese Centrale Bank met zich mee zou brengen.” Wat de hoogte van die extra garanties zou zijn, is echter onbekend.

    NRC noemde eerder 35 miljard euro, maar of dat bedrag klopt laat De Jager in het midden: “Over de exacte omvang en vormgeving dient nog overleg plaats te vinden.” Te meer reden voor de SP om de Tweede Kamer te vragen terug te komen van reces voor een debat.

    Eerder verscheen op Joop: Griekse steun nog eens 35 miljard duurder; niet gemeld door De Jager
    NRC: De Jager wil geen extra overleg garantie Griekenland, de Kamer wel
    De Volkskrant: SP wil nog deze week nieuw debat over Griekse steun

  41. De (zwaar gesubsidieerde) staatsomroepen, waarvan Geert nog dacht binnen te halen dat Radio 2 écht fors meer Nederlandstalige muziek ging draaien (gaat natuurlijk nooit gebeuren, dat bepaalt zo’n zender zelf wel), gaat doen wat onze regering schaamtelijk naliet?

    Aandacht besteden aan de Hoorn van Afrika! Dan maar in de vakantie!!

    Toch inzamelingsactie voor Hoorn van Afrika

    Benefietconcert georganiseerd door 3FM

    De samenwerkende hulporganisaties hebben maandagochtend het startsein gegeven voor een actieweek voor de hongersnood in Afrika. Niet een grootschalige tv-actie, maar met het steunen van losse initiatieven wordt geld opgehaald om de hongersnood in de Hoorn van Afrika terug te dringen.

    Een groep jongeren zal dinsdag de Aple d??Huez opfietsen. Voor iedere renner kan voorspelt worden hoe lang hij er over zal doen. Voor elke minuut die de steungever er naast zit, vragen de renners om een euro over te maken naar giro 555. De Nederlandse beiaardiers zijn afgelopen weekend begonnen Michael Jackson??s ??We are the world?? op kerkklokken te spelen. Met de tekst ‘So we all must lend a helping hand’ hopen zij mensen te bewegen geld over te maken naar het noodfonds.

    3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers deed maandag een belangrijke toezegging voor een benefietsconcert. Rock for Africa zal waarschijnlijk eind augustus of begin september plaatsvinden. Mutsaers zegt tegen NU.nl dat het om astronomische aantallen mensen gaat. Via Twitter suggereert hij dat het evenement wel eens gekoppeld zou kunnen worden aan Lowlands dat van 19 tot en met 21 augustus plaatsvindt in Biddinghuizen. “Maandag 22 augustus aansluitend aan Lowlands? Podia, 3FM, tv zijn er al, artiesten deels ook”, suggereerde Mutsaers zondag.

  42. Maar uh!!! Hoe DURF je te suggereren dat je slachtoffer bent na een massamoord op 77 mensen en weet ik veel hoeveel (psychische) slachtoffers van die arbeiderspartij?

  43. Noors Parlement heeft op waardige indrukwekkende manier hun slachtoffers herdacht.

    Met toespraken,waaronder 1 met een treffend voorbeeld wat Filosoof Voltaire ooit uitsprak.

    Als één man zoveel kan haten, hoeveel liefde kunnen wij dan samen
    niet opbrengen.

  44. Helemaal mee eens, natuurlijk over over Marky Mark’s rol!

    D66-leider Alexander Pechtold vindt dat premier Mark Rutte een reactie moet geven op de rol die PVV-voorman Geert Wilders speelt in het islamdebat.

    Na de aanslagen in Noorwegen kwamen de islamopvattingen van Wilders extra in de schijnwerpers te staan. Critici vinden dat Wilders een van de mensen is die een politiek klimaat hebben geschapen waardoor individuen, zoals in Noorwegen, tot actie kunnen overgaan.

    Rutte

    Pechtold, in de Tweede Kamer gekend antipool van Wilders, wil dat de PVV’er met een reactie komt. “Maar die verwacht ik al niet meer”, zegt hij in de Volkskrant. “Maar waar is de minister-president?”, vraagt hij zich vervolgens af. “Je kunt niet dag in dag uit politiek afhankelijk zijn van iemand zonder dat je in de scherpste bewoordingen afstand neemt van dit soort uitspraken. Rutte kan niet blijven zeggen: het is maar de gedoogpartner en verder heb ik er niets mee te maken. Dan vraag ik me zo langzamerhand af wie wie aan het gedogen is.”

  45. Hansie Hillen heeft buiten dat hij geen idee heeft hoe met Afganistan, Libië maar toch ook Egypte en zeker met Syrië aan moet…..ook in eigen land de zakies absoluut niet op orde!

    Dacht écht dat de bezuinigingen op Defensie al wel 2, 3 misschien wel 4 maand bekend waren…..

    Tot op de dag van vandaag vragen diverse militairen zich nog af of hun kazerne nu wel of niet gesloten wordt 😮

    Voorbeeld? Assen.

  46. Dit soort berichten staan met grote regelmaat in de grootste roeptoeterskrant die Nederland rijk is.(en gedoogd).

    Treurnis in overvloed daar.

  47. Dick.

    Zolang de aanhang van Geert Wilders dit soort luchtballonnetjes als zoete koek aanemen,spint Geert Wilders garen bij de onwetenheid of domheid van zijn aanhang.

    Maar het tij gaat wel keren als de pijnlijke beslissingen (vooral na prinsjesdag) voelbaar gaat worden in hun portemonnee.
    Of ze moeten stoicijns in sprookjes blijven geloven en verwachten dat Geert Wilders hoogst persoonlijk met een zak met geld langs komt om hun tekorten aan te vullen.:o

  48. Asielkinderen die twee jaar in vrijheidsbeperking leven in Ter Apel. Onnodig en schadelijk. Ik vraag Leers om uitleg: tinyurl.com/3wg8z3
    getweet door Hans Spekman op 19 juli 2011

  49. Bericht door Zwolse, op 2 augustus 2011 om 11:57
    Maar het tij gaat wel keren als de pijnlijke beslissingen (vooral na prinsjesdag) voelbaar gaat worden in hun portemonnee.

    Ik hoor en lees dit meer de afgelopen dagen, maar twijfel er sterk aan. Hij heeft vast wel weer een goed klinkende kreet klaar waardoor het weer de schuld van links wordt en de goegemeente weer terug kan vallen op het mantra: “maar hij durft het tenminste te zeggen.”

  50. Eens Bernhard en oppositie is veel te slap en te netjes en niet eensgezind genoeg. Dit gedoogkabinet kan dus gewoon zijn goddelijke gang gaa. Wat hebben ze te vrezen? En van wie? De oppositie heeft in het eerste jaar van het bestaan van dit kabinet NIETS voor elkaar gekregen. Sterker; bv. Groen Links stemde voor een kansloze missie in Afghanistan.

  51. Dit stukje is ook veelzeggend over boerenvriend Henk B. die daar mocht zitten omdat hij als het nodig was kon lullen of ie nixxx tegen Geert had. En omdat ie dat congres (op wat schoonheidsfoutjes na) na CDA-normen goed voorzat.

    EU dreigt met rechtszaak om Hedwigespolder

    Bleker houdt kritische brief voor Kamer verborgen
    De Europese Commissie dreigt met juridische stappen tegen Nederland. De Commissie eist dat het kabinet-Rutte zijn afspraken over natuurherstel ter compensatie van de verdieping van de Westerschelde nakomt.

    Dat staat in een brief van EU-topambtenaar J.F. Brakeland die de Volkskrant boven water heeft gehaald. In de brief wordt het natuurbeleid van het kabinet Rutte zwaar bekritiseerd. Er wordt betwijfeld of Nederland met het nieuw ingezette beleid de internationale afspraken kan nakomen om de meest waardevolle natuurgebieden te beschermen

  52. —–welingelichtekringen:——-

    Ook Italië, het land van de nonnen, wil de burka bannen

    Waar is de altijd zo vlotte Rutte, nu het debat over ??Oslo?? escaleert?

    Bron: De Pers
    Zelden zal het woord ??verademing?? zo vaak gevallen zijn als in de omschrijving van Mark Ruttes stijl, zegt De Pers. Rutte staat altijd even vlot als opgewekt de media te woord.
    Maar de magie lijkt al verdwenen. Rutte blunderde grootschalig in zake Griekenland. Het wordt hem door de Kamer niet kwalijk genomen. Maar daardoor zal voortaan aan hem kleven dat hij wel ontspannen lijkt, maar dat dat kan komen omdat hij niet weet waar hij over praat. Het zou alsnog tot lichte heimwee naar JP kunnen leiden.

    En nu is er Breivik/Wilder. Een groeiend deel van de oppositie eist dat hij niet langer zwijgt over de aanslag zelf en over Wilders?? opstelling. Wilders slaat wild om zich heen nu hij onder vuur ligt. En vindt zichzelf eerder een slachtoffer van de slachtpartij in Noorwegen, dan dat hij aan zelfonderzoek doet of hij enige verantwoordelijkheid draagt. In de Telegraaf legde hij nog maar eens uit dat moskeeen ‘haatpaleizen’ zijn. Niet echt een benadering die rustiger maakt.
    Alexander Pechtold: ??Waar is de minister-president? Je kunt niet dag in dag uit politiek afhankelijk zijn van iemand zonder dat je in de scherpste bewoordingen afstand neemt van dit soort uitspraken.??
    Ineke van Gent (GroenLinks) is het ??heel erg eens?? met Pechtold, vertelt ze. ??Rutte kan niet blijven duiken. Die aanvallen van Wilders hebben een sterk polariserend effect.??
    Ook ChristenUnie-voorman Arie Slob neemt coalitiepartijen VVD en CDA hun stilte kwalijk.
    De vlotte spreker Rutte zegt even helemaal niets. En de vraag is hoelang dat mogelijk is.

    http://www.depers.nl/binnenland/586274/Toen-was-het-stil-aan-de-overkant.html

    De regie ontbreekt mensen!

  53. Ja lekker: Arriva en Deutsche bahn, die in 2000 gezamenlijk de aanbesteding van de hogesnelheidslijn verloren, bereiden een claim voor van vele miljoen euro’s voor de Nederlandse regering.

    Ze zijn woedend dat dat minster Schultz van Haegen de peperdure aanbesteding van de hogesnelheidslijn …….

    Al komt ie uit de dagelijkse standaard: http://www.dagelijksestandaard.nl/2010/10/vvd-maakt-een-misstap-melanie-schultz-van-haegen-wordt-minister

    130 km-playmobielshow!!!

    Chipknip dit er nu echt koste wat kost door moest anders was haar reputatie niet meer te redden.

    Die milieuramp (brand en gevaarlijke stoffen) is zij daar als minister van oa milieu wel bij betrokken geweest?

    Infrastructuur (ook in haar pakket) is dat ook windmolens? Wat vindt ze als mileuminister van de Borselle-gevaren?

    etc.etc. VVD heeft er zo tenminste toch nog een vrouw in geloodst

  54. Oeps….nogal heftig, Weet niet hoe betrouwbaar klokkenluideronline is:

    Geheel in lijn met de complete ineenstorting van nomen en waarden in onze samenleving en de global downfall van onze huidige beschaving ten faveure van een Bilderberg-aangestuurde NWO plunder-elite kan het kabinet Rutte-I zonder moeite worden gekarakteriseerd als het ??criminelen-kabinet??. Hieronder een overzicht waarbij alle nieuwe bewindslieden een code krijgen van 1 tot en met 3. 1 = op de rand van crimineel; 2 = crimineel en 3 = zwaar crimineel. De volgorde is alfabetisch.
    Piet Hein Donner: 3. Benoemde Joris Demmink tot Justitie-SG (2002) ondanks containers vol belastende informatie. Trad in 2006 af als minister van Justitie na opzichtig falen in de kwestie ??Schipholbrand??. Manipuleerde in 2007 de notulen van een kamerdebat over het ontslagrecht door zijn eigen uitspraken te falsificeren. Bleef Demmink al die jaren steunen en beet in 2003 van zich af met zijn beruchte Demmink-uitspraak: Er is geen sprake van rook, laat staan dat ik ervan kan uitgaan dat er sprake is van vuur.
    Jan Kees de Jager: 1. Ontdook belastingen en afdrachten als directeur van computerbedrijf Codim in 2006. Toen het CDA De Jager voordroeg als staatssecretaris, betaalde het moederbedrijf de premies hals over de kop alsnog. Werd nadien ??witgewassen?? door een onderzoekscommissie die nog wel ??onvolkomenheden en kinderziektes?? constateerde.
    Ben Knapen: 2. Nadat Knapen eerst de journalistieke onafhankelijkheid van NRC Handelsblad ??verkocht?? voor eigen gewin, plunderde hij als bestuurder de kassen van PCM. De Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof heeft wanbeleid vastgesteld door Knapen. Als bezoeker van de Bilderberg-conferentie geeft hij aan lak te hebben aan democratie en te willen samenspannen met buitenlandse mogendheden.
    Gert Leers: 2. Moest aftreden als burgemeester van Maastricht nadat hij hopeloos verstrikt was geraakt in een investering in Bulgarije waarbij hij meerdere malen misbruik maakte van zijn positie, ondermeer in een poging genoegdoening te krijgen voor financiele verliezen.
    Ivo Opstelten: 1. Niet crimineel, maar wel op criminele wijze hypocriet door als voorzitter van de Stuurgroep Aanpak Kindermishandeling (vanaf januari 2008) in zijn nieuwe hoedanigheid van minister van Veiligheid te gaan samenwerken met de pedofiele en criminele kinderverkrachter ??en waarschijnlijk ook kindermoordenaar- Joris Demmink die op het ministerie zijn topambtenaar is. Opstelten weigert de feiten over Demmink ??een makker van hem van het Leidsch studentencorps- tot zich te nemen. Hij besloot een toespraak te Ede als volgt: met onze inzet, met verantwoordelijkheid en moed gaan wij kindermishandeling en huiselijk geweld te lijf. Daar ben ik van overtuigd. U ook?
    Melanie Schultz van Haegen: 3. Spande in 2003 samen met Schiphol-baas Gerlach Cerfontaine en legde gebiedsontwikkelaar Chipshol en onrechtmatig bouwverbod op. Dit werd door de rechter ook vastgesteld, maar via ??opnieuw onrechtmatig- ingrijpen van de Staat werden de gevolgen van het vonnis geneutraliseerd. De verkrachting van onze rechtstaat is dus het directe gevolg van het criminele optreden van Schultz. De Haarlemse rechters die de puinhopen van Schultz moesten ??repareren?? worden binnenkort wellicht onder ede gehoord. Tegen zowel Schultz als Cerfontaine is aangifte gedaan en zelfs strafvervolging ingezet.
    Maxime Verhagen: 1. Liet via zijn partijgenote Maria van der Hoeven het salaris van zijn broer Jerome als directeur van Industriebank Liof in Limburg optrekken met duizenden euro??s per maand tot boven de Balkenende-norm.
    Verder valt bij de keuze van bewindslieden op dat er een systeem lijkt te zijn gehanteerd van ??belonen voor bewezen diensten?? dat doet denken aan de mafia. Mensen als Henk Bleeker, Uri Rosenthal en opnieuw Ivo Opstelten speelden cruciale rollen bij de totstandkoming van het kabinet en wekken minstgenomen de suggestie eigenbelang in de vorm van het verkrijgen van topfuncties te hebben laten meespelen. De MSM noemen geen van deze zwarte vlekken op de reputatie van de nieuwe bewindslieden (zelfs over het verleden van Knapen wordt angstvallig gezwegen) waardoor er een carte blanche wordt gecreëerd voor nog meer delicten en onrechtmatige daden gepleegd door leden van dit en toekomstige kabinetten. Opvallend is het smetteloze blazoen van toekomstig premier Mark Rutte, zij het dat hij natuurlijk partijleider is van de VVD, een partij waarvan vele prominente leden kinderen blijken te misbruiken. Rutte moet hier minimaal weet van hebben.

    van 4 jaar geleden

    Toch zijn er meer sites die over Mel en Schiphol reppen

    Beide sites hebben meer artikelen.

  55. Raad hekelt kabinetsplannen snelrecht

    Raad voor de Rechtspraak: ‘Verdachten vasthouden tot rechtszaak druist in tegen onschuldpresumptie’

    De Raad voor de Rechtspraak bekritiseert de plannen van het kabinet om verdachten in voorlopige hechtenis te houden tot de rechter hun zaak behandelt. Het wetsvoorstel druist volgens de Raad in tegen het beginsel dat een verdachte onschuldig is, tot het tegendeel bewezen is. Het kabinet wil echter vaker snelrecht toepassen. Om dat te kunnen moeten de verdachten in hechtenis blijven, zo redeneert ze.

    De Raad voor de Rechtspraak meldt:

    De indruk ontstaat dat het wetsvoorstel uitgaat van de gedachte dat de verdachten ook veroordeeld zullen worden, en een gevangenisstraf opgelegd krijgen van ten minste zeventien dagen (snelrechttermijn). Daarmee zou het geen verdachten meer betreffen, maar daders. Het daderschap en de strafbaarheid van een verdachte lijken voor de wetgever al op voorhand vast te staan. Daarmee krijgt de voorlopige hechtenis het karakter van een vooruitgeschoven straf. Dat is in strijd met de zogenoemde onschuldpresumptie, een van de beginselen van de rechtsstaat […] De Raad concludeert dat de noodzaak tot uitbreiding van de gronden voor voorlopige hechtenis in het wetsvoorstel onvoldoende is onderbouwd, terwijl een legitiem doel voor de voorgestelde uitbreiding ontbreekt. Het wetsvoorstel wekt volgens de Raad verwachtingen die in de praktijk niet zullen worden waargemaakt.

    de link

  56. Meneer Breivik, Wij vergelden geen kwaad met kwaad, zoals u. We bestrijden het kwaad met het goede.

    Ivar Ostebo (16) overleefde de schietpartij op Utoya en schreef een brief aan de man die hem probeerde te doden. Hij werd gepubliceerd door de Noorse krant Dagbladet en staat hier in de vertaling van De Standaard.

    —–
    Geachte Anders Behring Breivik,

    Veel van de vrienden die ik ontmoette op Utoya zijn gedood, en u bent de dader. Door puur toeval hebt u mij niet kunnen vermoorden, ik had geluk. U denkt misschien dat u gewonnen hebt. U denkt misschien dat u door mijn vrienden en kameraden te doden de Arbeiderspartij hebt vernietigd of het geloof van de mensen wereldwijd in een multiculturele samenleving. Weet dat u zult mislukken. U hebt de wereld verenigd, ons wakker geschud en harder aan één zeel laten trekken.

    U ziet uzelf als een held, een ridder. U bent geen held. Maar een ding is zeker: u hebt helden gemaakt. Op die warme julidag op Utoya hebt u de grootste helden gemaakt die de wereld ooit heeft gezien. U hebt alle mensen ter wereld verenigd, zwart en wit, mannen en vrouwen, kinderen en volwassenen, rood en blauw, christenen en moslims.

    U wou een martelaar zijn, onsterfelijk. U hebt de wereld getoond wat de haat van één persoon kan doen. Maar bedenk hoeveel liefde we kunnen tonen als we allemaal samen zijn. Mensen van wie ik dacht dat ze me haatten, omhelsden mij op straat. Mensen die ik al jaren niet meer gehoord had, schreven me lange brieven over hoeveel het voor hen betekent dat ik het heb overleefd. Wat zegt u daarvan? U wou iets kapotmaken, maar u hebt onze banden versterkt.

    U hebt mijn vrienden vermoord, maar niet onze zaak, onze meningen, ons recht om onszelf te uiten. Op straat omhelzen moslimvrouwen willekeurige Noorse vrouwen. Uw doel was om de islam te verdrijven uit Europa, maar u hebt de moslims een dienst bewezen, want u hebt onze gemeenschap sterker gemaakt.

    U verdient geen dank, maar u verdient wel te horen op wat uw plan is uitgedraaid. Veel mensen zijn boos op u. U bent de meest gehate man van het moment. Maar ik ben niet boos. Ik ben niet bang voor u. U kunt ons niet raken. Wij zijn groter dan u. Wij vergelden geen kwaad met kwaad, zoals u zou doen. We bestrijden het kwaad met het goede. En we zullen winnen.

  57. Stukje uit interview met de Nederlandse Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr op http://www.knack.rnews.be

    Hij noemt zichzelf ??een bastaard pur sang??: zoon van een Palestijnse vader en een Nederlandse moeder. Acteur, dichter en regisseur. ??Ik ben een beetje van alles, en dus niets.?? Na zijn studie aan de Antwerpse toneelschool bleef hij zijn halve leven (hij is nu 37) in Vlaanderen hangen. Van 2005 tot 2007 was hij Antwerps stadsdichter. In 2009 werd hij in Nederland tot Dichter des Vaderlands verkozen. Anders dan zijn voorgangers wil Ramsey Nasr geen hofnar zijn – hij is een man van uitgesproken meningen.

    Over de drastische bezuinigingen op de kunsten, die het Nederlandse kabinet wil doorvoeren: ??Ik ga soms ook naar een voorstelling, waarvan ik denk: als je één argument wil leveren waarom subsidies moeten worden afgeschaft dan moet je dit vertonen. Het punt is dat het subsidiesysteem ook bestaat om dat soort van mislukkingen toe te laten. Heeft de burger het recht om te weten wat er met zijn belastinggeld gebeurt? Hij heeft het recht om te weten dat het goed geregeld is. Ik houd persoonlijk niet van voetbal, maar dat ik daaraan mee betaal: prima. Ik heb nog geen kinderen. Moet ik me dan afvragen waarom ik toch voor kinderbijslag moet afdragen? Moet iedere burger een lijst invullen van datgene waarvoor hij belastingen wil betalen, en waarvoor niet? Dat is het einde van de beschaving. Van elke vorm van solidariteit.??

    Over de belofte van premier Rutte dat hij Nederland ??wil teruggeven aan de Nederlanders??: ??Ik dacht: op wie doelt hij eigenlijk? Ben ik eigenlijk wel een Nederlander? Harry Mulisch, onze bekendste romancier, Ramses Shaffy, onze grootste chansonnier, Joost van den Vondel, onze grootste dichter, Baruch de Spinoza, onze grootste filosoof ?? geen druppel Neêrlands bloed stroomde door hun aderen. Waren dat dan geen Nederlanders? Nederland is nooit ??van vreemde smetten vrij?? geweest. Het is er zelfs groot op geworden. Onze grootste bloei hadden we na de val van Antwerpen.??

    Over integratie: ??Je zou kunnen zeggen dat al die kutmarokkanen zoals we ze dan noemen, al die moslima??s die hun hoofddoekje willen blijven dragen en weigeren te zwemmen, perfect geïntegreerd zijn, want ze komen ook maar op voor hun persoonlijke vrijheid. Het lijken wel Nederlanders.

  58. @Dick 22:00 uur, met wat kleine aanpassingen kan deze brief zo naar Wilders en zijn gefrustreerde vriendjes en vriendinnetjes. Om kippevel van te krijgen deze brief en oh zo waar en doeltreffend!

  59. Hier eens gewoon een stelling, over wat we vinden van de stand van de werels en ja het is al erg genoeg, schandalig dat we als rijk westen, 160 miljard ofzo over hebben om een luxe vakantieland als griekenland uit de problemen te halen. We gaan per slot en masse erheen om in de zon te kunnen liggen. Terwijl de VN heeft aangegeven 1 miljard nodig te hebben om basale noodhulp te kunnen leveren. We kunnen dus van dat geld 160 x zo’n actie houden, en houden we nog wat geweten en zelfrespect over. Maar nee hoor, we moeten zonodig landen binnen de EU helpen, Libie platbombarderen, Irak en Afghanistan terug in de middeleeuwen bombarderen, we moeten zonodig war on terror en drugs voeren, de chinezen bespioneren. Alles liever dan onze medemens te helpen, en dit alles in naam “the great god allmighty !!!” Wat kan ik erop zeggen, tokkie tv kijkend nederland heeft bij de nationale giro 555 actie er niet zo veel voor over, want we zijn aan het sparen voor onze vkantie in Griekenland bijvoorbeeld, of Portugal. Onze eigen regering is veel te druk haar dubieuze “bezuinigingen op alles” politiek te verstoppen achter een duivelse racistische geblondeerde kwakzalver, die nog gekozen is ook, door diezelfde Tros kijkende meute mongolen.Vrijheid, het grote verworven recht, is niet iets waar je als moslim mee te koop moet lopen deze tijd, zelfs in de ramadan schieten dictators hun eigen volk liever kapot, en laten ze hun land op de rand van internationale militaire interventie balanceren, dan dat iemand die er iets toe doet, ook maar 1 (!!) 1 miljard voor hongerend afrika overheeft. En je hebt gelijk, het is een beetje hypocriet, en bovenal erg naief om te denken, dat van de 13 chinezen, en de 6 hongerende kinderen ( wat totaal samen 19 blijkt) ook maar 1 een grotere kans heeft gelukkig op te groeien, in deze wereld waar schaarste het hoogste toekomstideaal wordt. Schaarste aan vrijheid, schaarste aan naastenliefde, schaarste aan leefmillieu, schaarste aan grondstoffen, schaarste aan toekomst eigenlijk. Wist je trouwens dat 85 joint strike fighters genoeg kosten om een heel continent op de been te helpen. En ook dat china een vliegdekschip aan het bouwen is waar ze alle 85 op passen.

  60. Pff degi: triest die info over 85 JSF’s!

    Hier staan een paar interessante onderwerpen in:

    Maar nee hoor, we moeten zonodig landen binnen de EU helpen, Libie platbombarderen, Irak en Afghanistan terug in de middeleeuwen bombarderen, we moeten zonodig war on terror en drugs voeren, de chinezen bespioneren. Alles liever dan onze medemens te helpen, en dit alles in naam “the great god allmighty !!!”

    – Denk dat je in elk geval geen Europese bondgenoten in de steek moet laten. Voor de individu’s onder ons: al was het maar omdat je het als doorvoerland dan zelf ook enorm voor de kiezen gaat krijgen.

    – Libië-beleid heeft nu al gefaald, net als het Afganistan beleid en destijds in voorm. Joegoslavië bijvoorbeeld. Irak ook, al MOEST daar wel “wat” gebeuren. Vaak zijn er teveel landen die “spierballen tonen” het belangrijkst vinden. Natuurlijk met het belastinggeld van de ingezetenen.

    – Qua buitenlandbeleid vind ik het altijd triest hoe er met 2 maten wordt gemeten. Waar wel en waar niet helpen? En….Israël (met mijn sympatie ook voor joden) altijd sparen.

    – Tja Chinezen: zijn ze allemaal te slim afgeweest….

    – Absoluut!: Alles liever dan onze medemens te helpen.

    – Buiten dat “je naasten liefhebben” zie ik dit niet zo

    , en dit alles in naam “the great god allmighty !!!”

    ?

  61. ??Het wordt tijd voor een echt serieus gesprek tussen een dwarsdoorsnee van de horeca en de gemeente Zwolle.?? VVD??er Gerrit van der Kooy is het zat om elke zomer met een nieuwe horecarel te worden geconfronteerd.

    ??De horeca moet zijn strepen gaan tellen en de gemeente moet nu eindelijk eens beseffen dat dé horeca niet bestaat??, aldus de politicus – en columnist – in De Stentor. ??Zo??n regel dat bedrijven de ramen en deuren dicht moeten hebben als binnen muziek wordt gedraaid, is onzinnig. Maar het is wel ondertekend door de horecabond.??

    Volgens Van der Kooy wordt het hoog tijd voor een goed gesprek. ??Je kunt je afvragen of de horecavertegenwoordigers die met de gemeente om tafel zitten, weten waar het in de praktijk om draait. Het wordt tijd voor een serieus overleg. Mocht dat niet lukken, dan zie ik wel een rol voor ons politici. De horeca heeft het al moeilijk genoeg.??

    Regels
    Fractievoorzitter John van Boven van de ChristenUnie geeft in hetzelfde artikel aan zich ook aan de regels-zijn-regels-cultuur te storen. ??Natuurlijk zijn regels er niets voor niets, maar er is iets grondig mis als het alleen om de regels zelf gaat. Op die manier maak je niet samen de stad.??

    ??Misschien dat deze slogan bij het ambtenarenapparaat tussen de oren kan komen??, vervolgt Van Boven. ??Hierdoor krijg je alleen maar onderlinge verharding, terwijl de verhoudingen toch al zo broos zijn. Dit komt de stad niet ten goede.

    Misset Café

  62. Waarom praat Papje, als zelfbenoemd HORECA-vertegenwoordiger, via zijn column en de krant? Zonder tegenspraak….Hij is HORECA-woordvoerder van zijn partij; breng het in de raad ter sprake.

    Gelukkig geeft de Sensator ook nog een andere politicus het woord (en de rest?). Vind John’s tekst wat algemeen “het ambtenarenapparaat”. Tuurlijk proberen we met z’n allen samen de stad te maken, maar de raad bestuurt onze mooie stad.

  63. Dus: Het is voordehand liggend en makkelijk om altijd maar naar “het ambtenarenapparaat” te wijzen. Papje doet dat ook vaak. Vooral in een éénzijdig verhaal waar de betreffende medewerkers van de gemeente zich niet kunnen verdedigen.
    Ze voeren wetten, verordeningen en regels uit en handhaven deze. Dezelfde regels als het gemeentebestuur opgesteld heeft.

  64. Dick, het ambtenarenapparaat handhaaft regels, schrijf je. Dat klopt helemaal. Alleen, je kunt iets vinden van de manier waarop ze dat doen. En daarover gaat de discussie. En daar mag ik (en iedereen) iets van vinden. Zeker, als het niet de eerste keer is, dat ze op deze manier handhaven.
    Zoe verder mijn reactie op het artikel op weblog Zwolle zelf.

  65. Goedenmidddag Johh, da’s lang geleden! Zouden de gemeente-ambtenaren misschien te streng of te pietluttig zijn? Kan hun chef niet worden aangesproken, of gewoon de verantwoordelijk wethouder…als iedereen het erover eens is?
    Tuurlijk mag je er wat van vinden, zeker als ze van de plaatselijke krant om je mening komen vragen. Ben je gek als je het niet doet. Begrijp echter niet dat de interview(st)er maar 2 gemeenteraadsleden peilt. Was ook wel benieuwd naar de mening van de partij waar ik op stem. Nota bene de grootste. Een kwart van de stemmen bij de laatste 2e Kamerverkiezingen. Maar ik kan me ook voorstellen dat anderen een “vertegenwoordigend geluid” missen.

  66. Laatste stukje uit column Malou/VK:

    Het is te eenvoudig de pijlen alleen op Wilders te richten. Want Wilders heeft bondgenoten nodig; mensen die hem steunen, die hem gedogen en die zaken met hem doen. Op die manier legitimeren zij niet alleen zijn xenofobe gedachten, maar plaveien ze ook het pad om ze te vertalen in xenofoob beleid.

    Zoals oud-minister Ernst Hirsch Ballin tijdens het CDA-congres in oktober vorig jaar zei, toen hij uitlegde dat het gedoogakkoord mensen aanpakt in plaats van problemen: ‘Verantwoordelijkheid nemen kan ook betekenen ‘nee’ zeggen. Doe dit ons land niet aan.’ Het zwijgen van de ‘grote communicator’ Rutte is dan ook beangstigender dan het geschreeuw van zijn gedoogpartner.

  67. Verdwenen in 12 dagen: 1.000 miljard

    (Welingelichtekringen.nl) Geplaatst op: vrijdag 5 augustus 2011
    Door: Emmeke Smit
    Categorie: Economie
    Sinds anderhalve week reageren de beurzen op het onvermogen van politici om de economie te leiden. Daardoor is in de rijke landen ongeveer 12 procent van de waarde van de beursgenoteerde bedrijven in rook opgegaan.
    In geld: 1.000 miljard dollar.
    Ter vergelijking: dat is meer dan het totale nationale inkomen van een jaar van de 100 armste landen

  68. De kerncentrale Brokdorf in de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein is vandaag na een incident stilgelegd.

    De transformatoren waarover de opgewekte stroom in de centrale op het elektriciteitsnet wordt geleid, schakelden zich in de middag om nog onbekende reden uit. Kort hierna legde eigenaar E.on de reactor stil.

    Dat meldde het regionale ministerie van Justitie in Kiel. Volgens een zegsvrouw van E.on is er geen probleem in het nucleaire deel van de centrale. Die was op 20 juli weer opgestart na de jaarlijkse controle waarbij geen problemen waren geconstateerd.

    (Bron: pownews)

  69. Nog een wetenschappelijk bewijs….(puisant) rijken steeds rijker; (relatief) armen steeds armer……maar blijf van de villasubsidie af >:(

    Hoogste inkomens profiteren het meest[/url]Hoogste inkomens profiteren het meest[/url]

  70. ‘De Jager slechtste minister van Financiën sinds WWII’

    Emeritus hoogleraar Melvyn Krauss: Jan Kees de Jager is een populistisch poppetje van Duitsland

    Emeritus hoogleraar Economie aan New York University heeft felle kritiek op hoe Europese leiders de economische crisis aanpakken. Ministers van Financiën zouden te populistisch zijn en geen interesse hebben in een sterk Europa. Populariteit van het eigen hachje gaat boven het vinden van een oplossing voor de Euro-crisis, aldus Krauss in Nieuwsuur.

    Krauss:
    “Ik ben enorm teleurgesteld. Ze doen of het besparen van belastinggeld het enige is dat telt. Uit hun houding blijkt niet dat ze beseffen hoe ongelooflijk veel winst de euro de Nederlanders en Duitsers oplevert.”

    Op de vraag hoe hij vindt dat de Nederlandse minister van Financiën, Jan Kees de Jager, reageert, antwoordt hij:

    “Tja, De Jager?? We moeten beseffen?? Ten eerste vind ik De Jager de slechtste minister van Financiën die Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog heeft gehad. Hij lijkt niet meer dan een stroman van de Duitsers. Als de Duitsers zeggen spring, vraagt De Jager ‘hoe hoog?’

    Krauss heeft de indruk dat Europa gebukt gaat onder populisme. Politici zouden te veel bezig zijn met hun eigen hachje, Europa zou ze niks kunnen schelen. Zo ook De Jager, aldus Krauss.
    ——————–
    1e reactie Piet Knollema, wo 10 augustus 2011 08:37 Reageer op Piet ” Hij lijkt niet meer dan een stroman van de Duitsers. Als de Duitsers zeggen spring, vraagt De Jager ‘hoe hoog?”

    Wijzig wat mij betreft Duitsers maar in Wilders!

    De Jager gedraagt zich vede nog steeds als en jongetje die zich afvraagt hoe hij in zijn huidige wereld terecht is gekomen.

  71. Europa trilt op grondvesten, leiders vieren (hardwerkend en) vrolijk vakantie

    Het is vrij onbegrijpelijk, maar ze zijn bijna allemaal nog allemaal weg. David Cameron niet, maaar dat iss vanwege zijn eigen volksopstand. De euro wankelt, Europa trilt op z’n grondvesten, maar dat weerhoudt de Europese leiders er geenszins van om af te reizen naar hun vakantiebestemmingen. Zo brengt president Sarkozy zijn dagen momenteel in zwembroek door aan de Franse Rivi?ra en zit zijn premier aan de wijn in Toscane. Rutte is uit dansen. Dat meldt persbureau AP.
    Het voltallige Ierse kabinet heeft Dublin verlaten, ondanks de wankele economische vooruitzichten van dat land. Als summiere pleister op de wonde heeft de minister van Financiën wel beloofd thuis bereikbaar te blijven. En Brussel is momenteel vrijwel uitgestorven, nu de voltallige Europese Unie de zomer in de bol heeft.
    Europeanen koesteren zoals vanouds hun lange zomervakanties, en onze leiders zijn daarin geen uitzondering. Maar sommige analisten reageren bezorgd op de massale zomeruittocht nu het continent eigenlijk ferme actie nodig heeft. ‘Het zendt natuurlijk een vreselijk signaal uit naar de markten als de Europese machthebbers massaal op vakantie vertrekken midden in deze eurocrisis’ zegt David Marsh, schrijver van verschillende boeken over de euro.

  72. Topambtenaar Hans Vijlbrief van het Ministerie van Financieen geeft de Tweede Kamer vandaag tekst en uitleg over het tweede Europese steunpakket aan Griekenland en de Nederlandse bijdrage daaraan.

    Hopende dat deze duidelijkheid kan scheppen,met het geklungel van de beide rekenwonders de Jager en Rutten is het treurnis ten top.

  73. Kritiek op Rutte neemt toe

    ‘Minister-president is onzichtbaar en toont geen leiderschap’
    Rutte doet het als minister-president niet al te best. Dat vinden met name de oppositie partijen in de Tweede Kamer. Zo zou hij ondanks de crisis in Europa te weinig leiderschap tonen. Terwijl andere Europese leiders halsoverkop hun vakantie afbreken voor spoedberaad, waagt Rutte een dansje op het festival Dance Valley.

    Volgende week moet de premier op het matje komen in de Tweede Kamer om uitleg te geven over de gigantische miskleun die hij maakte na de reddingsoperatie voor Griekenland.

    D-66 leider Alexander Pechtold over Rutte:

    “Ik mis het gevoel van leiderschap en urgentie. We staan waarschijnlijk voor een zware dip. Dan verwacht ik van de minister-president dat hij er staat, dat hij op televisie verschijnt en uitlegt wat er aan de hand is.”

    Ook PvdA-voorman Job Cohen hekelt het ‘in alle toonaarden zwijgen’ van de premier. GroenLinks Kamerlid Braakhuis stelt het wat poëtischer: “Om ons heen woedt een brand, maar we zien alleen een premier die zich vermaakt op festival Dance Valley.”

    De coalitiepartijen staan nog steeds achter de premier. Volgens VVD-Kamerlid Neppérus zou de premier ‘als het nodig was geweest, absoluut terugkomen van vakantie’. Alleen de PVV heeft inhoudelijke kritieken op de minister-president.

    De Volkskrant: Kritiek op Rutte zwelt aan
    op ’t matje

  74. Sappelen
    Deze nieuwe cijfers laten zien, aldus de organisatie, dat bijna alle erkende vluchtelingen in Nederland moeten sappelen om rond te komen. Hun slechte inkomenspositie is te verklaren doordat vluchtelingen nog relatief kort in Nederland zijn, de taal nog moeten leren en vaak voor extra uitgaven staan.

    Volgens Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk Nederland, verslechtert de inkomenspositie nog verder door de kabinetsplannen vluchtelingen zelf te laten betalen voor inburgering en taallessen.

    En zo wordt er op een verkapte Crhistelijke manier tegemoet gekomen aan de blonde heerser.
    Te triest voor woorden dit rampenkabinet.

  75. 21 juni ontsnapte er al een TBS-er in Maastricht. Vandaag is er weer 1 ontsnapt. Er waar is Fredje Teeven? Muisstil, waar ie eerst bij elk incident gillend om aandacht jankte. Deze zoon van een bankbiljettencontroleur, laat zich na zijn kennen als een klein kind. Bijna net zo ernstig als al die keren dat ie wegliep en die motie van wantrouwen tegen zijn eigen bestuur. Hij liep weg, de geur van de macht achterna:

    Toen in 2002 Pim Fortuyn in conflict raakte met het bestuur van Leefbaar Nederland volgde Teeven hem op als lijsttrekker. Hij beweerde dat de partij 15 zetels zou halen; het werden er twee. Van 16 mei 2002 tot 30 januari 2003 was Teeven fractievoorzitter van Leefbaar Nederland in de Tweede Kamer. Op 22 november 2002 hoorde hij via de radio dat zijn partijbestuur had besloten Emile Ratelband voor te dragen als lijsttrekker voor de verkiezingen van januari 2003. In reactie hierop diende Teeven op 8 december 2002 een motie van wantrouwen in tegen het partijbestuur, maar kwam vier stemmen tekort voor de vereiste tweederdemeerderheid, waarna hij opstapte. Hij werd uiteindelijk opgevolgd door Haitske van de Linde.[1]

    Teeven is na opgestapt te zijn bij Leefbaar Nederland weer officier van Justitie geworden en werd lid van de VVD, waar hij voorheen ook lid van was.

  76. Kredietbureaus: ‘De Jager heeft ongelijk’
    Een lagere kredietwaardigheid van Nederland is niet aan de orde
    Minister Jan Kees de Jager van Financiën suggereerde onlangs dat verlaging van de Nederlandse kredietwaardigheid tot de mogelijkheid behoorde als het noodfonds voor zwakke eurolanden zou worden uitvergroot. Volgens kredietbeoordelaars Fitch en S&P klopt dit niet. De Nederlandse kredietwaardigheid is níet in het geding.

    De Jager zei eerder dat elke substantiële toename van het fonds gevolgen kan hebben voor de kredietstatus van de landen die garant staan. De ratingbureaus verklaren nu echter dat het euronoodfonds eerder een bescherming is, dan een bedreiging voor de Nederlandse AAA-status.

    Chris Pryce, één van de analisten van Fitch:

    “Een groter steunfonds vormt momenteel geen bedreiging voor de Nederlandse rating. Op het moment zouden alleen zeer extreme situaties, zoals het uiteenvallen van de eurozone, kunnen leiden tot het verlies van de AAA-status.”

    Minister De Jager lijkt de feiten niet helemaal op een rijtje te hebben. SP-Tweede Kamerlid Ewout Irrgang reageert: “Het roept bij mij de vraag op waar zijn vrees dan wel op gebaseerd is.” Irrgang vermoedt dat De Jager doelde op de AAA-status van Frankrijk.

    Financieel Dagblad: Noodfonds geen gevaar Nederlandse AAA-status

  77. Nog altijd vragen over reddingsplan Griekenland

    Het is de hoogste tijd dat premier Rutte een keer het hele verhaal vertelt over het nieuwe steunplan aan Griekenland
    Weliswaar heeft de Tweede Kamer sinds woensdag eindelijk goed zicht gekregen op wat er tijdens de Eurotop op 21 juli is afgesproken, maar er staan nog een aantal belangrijke vragen open. Op initiatief van PvdA en D66 debatteert de Kamer volgende week hierover met de premier en met minister De Jager. Het lijkt erop dat het kabinet steeds de halve waarheid vertelt.

    Toen de regering de Tweede Kamer haar inzet presenteerde voor de Eurotop werd er gesproken over een pakket van 85 miljard euro, waarvan de banken minimaal een derde zouden betalen. Na terugkomst uit Brussel bleek het pakket twee keer zo groot, en dus ook de kosten voor de belastingbetaler. Wat is er in hemelsnaam gebeurd? Wist het kabinet dit niet? Of heeft het kabinet de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd?

    Nadat Rutte namens Nederland had getekend, gaf hij een voorstelling van zaken die achteraf onjuist blijkt te zijn. De minister-president zat er 50 miljard euro naast! Hoe kon dit gebeuren? Wist Rutte wel waar hij z’n handtekening onder had gezet?

    Eerst was het alleen een lening aan Griekenland, die we met rente terug zouden krijgen. Toen zou een steunfonds van 440 miljard euro voldoende zijn, en werd het opeens 750 miljard. Daarna volgde als klap op de vuurpijl het ‘foutje’ van Rutte van ?? 50 miljard en is er inmiddels alweer sprake van het verder verhogen van het steunfonds boven de 750 miljard.

    Dit past allemaal in een patroon, waarin het kabinet de halve waarheid vertelt, ………..KOMTIE………

    vermoedelijk uit angst voor gedoogpartner PVV.

    (die hebben al wat angst aangejaagd, maar wel een ietwat vreemde basis om te regeren lijkt me)

  78. De SP overweegt een motie van wantrouwen in te dienen tegen het kabinet. Daarom wil premier Rutte alle Kamerleden van VVD, CDA en PVV terugroepen van vakantie.

    Als te weinig parlementariërs voor behoud van het kabinet stemmen, kan de regering zelfs vallen.

    Regering en oppositie praten vandaag over de financiële steun aan Griekenland. Premier Rutte zou een verkeerde voorstelling van zaken hebben gegeven door zich 50 miljard euro te verrekenen. Daarom eist de oppositie nu uitleg. Volgens De Telegraaf overweegt de minister-president een knieval te maken.

    Irrgang

    SP-Kamerlid Ewout Irrgang weet nog niet zeker of zijn partij een motie van wantrouwen indient. “Ik sluit niets uit”, zegt hij geheimzinnig.

  79. Drama voor Teeven en Geert: steeds minder boeven

    http://www.welingelichtekringen.nl
    Zit er de stoerste regering die ons land ooit had, stromen de gevangenissen toch nog leeg. Oorzaak: niet te lichte straffen, maar te weinig boeven. Het aantal gedetineerden in Nederland zal de komende jaren blijven dalen. In 2015 verwacht het ministerie van Justitie jaarlijks gemiddeld 8.875 gevangenen. In 2005 waren dat er nog gemiddeld 14.108.
    Sinds het eind van de vorige eeuw neemt de misdaad ieder jaar een beetje af.
    Justitie werd de afgelopen jaren verrast door de daling van de behoefte aan celcapaciteit. In 2009 was de gemiddelde bezetting al gedaald tot 11.092. Volgens het documentatiecentrum zet de dalende trend van de afgelopen jaren door.

    Zie 11/8 16:14 ook over Fredje en minder gevangenen 😮

  80. De altijd innemende en boeiende historicus Maarten van Rossem:

    Waarom politici weifelen om de crisis te beteugelen

    De redelijkheid wordt bedreigd door nihilisten en bange dorpelingen
    Nog niet zolang geleden zei minister Opstelten dat een goede politicus primair rekening dient te houden met wat zijn kiezers vinden, ook wanneer dat de grootst mogelijke onzin is. Het gaat dus niet om de maatschappelijke werkelijkheid, nee, het gaat in de allereerste plaats om de perceptie die de kiezers van de werkelijkheid hebben. De politicus die daar niet van uitgaat, zal het slecht vergaan. Die opvatting getuigt van een werkelijk verbluffend nihilisme. Je moet als brave, en ooit fatsoenlijke VVD-politicus wel diep gezonken zijn en ziekelijk bang voor het rechtse populisme, om zulke levensgevaarlijke nonsens uit te kramen.

    Zijn collega Verhagen liet vergelijkbare opvattingen horen. Als de kiezers onredelijke angsten hebben, dan moeten we daar begrip voor opbrengen. Onredelijke angsten zijn prima, als de bange gekken maar niet op de populisten gaan stemmen. Irrationaliteit is geheel in orde, mits het CDA die mag kanaliseren.

    Wanneer de domste kiezers zouden menen dat de aarde plat is, dan leggen Opstelten en Verhagen niet uit waarom dat een waanidee is, integendeel, zij hebben er begrip voor en waarschuwen hun kiezers bij verre reizen toch vooral op te letten dat ze niet over de rand vallen. Zo wordt de democratie gegijzeld door de doodsnood voor de domste kiezer en door politici die onder alle omstandigheden bereid zijn de domste kiezer naar de mond te praten, of die, erger nog, het volledig eens zijn met het obscurantisme van die kiezers. Dat betekent onvermijdelijk dat het vrijwel onmogelijk wordt om het noodzakelijke en verstandige beleid te voeren.

    We zien dat zowel in de Verenigde Staten als in de Europese Unie. De psychopaten van de Tea Party genieten de sympathie van niet meer dan 20 procent van het Amerikaanse electoraat. Hun vertegenwoordigers in het Huis van Afgevaardigden hebben er echter door hun terroristische chantagepolitiek voor gezorgd dat de Verenigde Staten hun AAA-status hebben verloren, terecht hebben verloren overigens. Zij waren graag bereid de kredietwaardigheid van de VS op het spel te zetten om hun zonderlinge, fundamentalistische opvattingen door te zetten. Het was weer een nieuw dieptepunt in de aftakeling van het Amerikaanse politieke systeem.

    In de EU is de toestand al niet veel beter. Waarom worden de maatregelen niet genomen die aan de financiële onrust een eind zouden kunnen maken en waar de deskundigen het grotendeels over eens zijn? Omdat de Europese politici doodsbenauwd zijn voor de populistische vleugel van het electoraat. Waarom zijn Rutte (die overigens zoals de meeste historici inderdaad niet rekenen kan) en De Jager zo zonderling vaag over de cijfers van de steunoperatie?
    Omdat ze electoraal bang zijn voor Wilders, die ten aanzien van de euro bereid is tot de meest stompzinnige retoriek. Welja, terug naar de gulden! De gulden bestaat als zelfstandige munt al zo’n dertig jaar niet meer. Wat er ook gaat gebeuren, van een zelfstandige Nederlandse munt zal het niet meer komen. Zo wordt de redelijkheid bedreigd door voorheen bange nihilisten en bange dorpelingen. Als de democratie zich blijvend laat gijzelen door de domste kiezers en de politici die met die domheid meegaan of haar zelfs ten eigen bate aanwenden, dan ziet het er slecht uit!

  81. Maar wel fijn dat we na een MP,brekebeen hebben gehad nu opgezadeld zitten met een MP van 50 miljard eurootjes,kost een paar stuivers,maar dan heb je ook wat:o:o:o

  82. Helaas niet als link ivm gratis meegeleverde mailgeg. >:(

    PVV bedreigt democratische rechtsstaat
    13-08-2011 om 09:00 door Gastredacteur

    Een gastbijdrage van filosoof en jurist Ron Ritzen.

    Een jaar geleden, op 21 augustus 2010, riep Martin Sommers in de Volkskrant op ⤽om Wilders niet langs de lat van de Grondwet te leggen, maar hem te beoordelen aan de hand van tastbare voorstellen⤝. Dat zou nog wel eens tot verrassende conclusies kunnen leiden, voorspelde Sommers. Verrassend in het voordeel van Wilders.

    Dat was en is een zinnig voorstel, want al die redelijk abstracte staatsrechtelijke, psychologische en filosofische discussies geven (te) weinig zicht. Maar anders dan Sommers suggereerde, pakt die beoordeling absoluut niet positief uit voor de PVV. Sterker nog, die concrete voorstellen betekenen steevast een aanslag op de democratische rechtsstaat.
    Laten we beginnen met de Kamervragen van 8 augustus over de subsidie van het Nexus Instituut. PVV-Kamerlid Driessen wilde van de minister van binnenlandse zaken weten of hij het er mee eens is dat ⤽Riemen niet goed snik⤝ is en dat het beter is als de subsidie van het Nexus Instituut wordt stopgezet zolang Riemen daar directeur is. De bron van ergernis is Riemens opmerking dat de PVV fascistisch is, zo blijkt uit deze Kamervragen.

    Dat het niet botert tussen de PVV en Nexus Instituut-directeur Rob Riemen was vorig jaar al duidelijk toen de laatste het essay ??De eeuwige terugkeer van het fascisme?? publiceerde, waarin hij Wilders en zijn beweging karakteriseerde als het prototype van hedendaags fascisme. De Brabantse PVV sprak enkele dagen eerder al van een ⤽haatcampagne⤝ en ⤽politieke laster⤝ door Riemen.

    Dat de PVV??ers Riemens aantijging ?? de PVV als prototype van het fascisme ?? als beledigend opvatten, lijkt me terecht. Maar los daarvan is de intrekking van de subsidie dan niet de correcte reactie. De PVV kan namelijk, net als elke burger, aangifte doen wegens belediging (art. 261 of 266 Wetboek van Strafrecht) of laster (art. 262 WvSr). Een onafhankelijke rechter zal dan bepalen of dit terecht is. De PVV probeert echter niet via de rechter, maar via het bestuurlijk pluche haar gram te halen, namelijk door gewoon de subsidie in te trekken. In deze concrete uitwerking ??rommelt?? de PVV wel degelijk met de democratische rechtsstaat. De rechterlijk, die over dit soort kwesties moet oordelen, wordt dan buitenspel gezet en de les voor critici van de PVV is daarmee ook meteen helder.

    Een ander, ouder, voorbeeld. Neem het pleidooi om artikel 1 van de Grondwet te vervangen. Wilders wil een nieuw artikel waarin de dominante cultuur wordt vastgelegd. Op zich wordt daarmee de democratische rechtsstaat niet bedreigd. In de Duitse zuidelijke deelstaten als Baden-W?rttemberg en Beieren treffen we al zo??n verwijzing aan. De Duitse christen-democraten wilden ?? tevergeefs overigens – in het Europese, constitutionele verdrag een soortgelijke verwijzing.

    Er zit echter een stevige adder onder het gras. Volgens de PVV wordt die dominante cultuur gevormd door ⤽de joods-christelijke en humanistische traditie⤝. Maar in Nederland kennen we geen joods-christelijke traditie. Wel een christelijke traditie en die kreeg mede vorm door de Griekse filosofen, Romeinse juristen en Verlichtingsdenkers. De directe invloed van het jodendom op onze waarden en normen is daarmee vergeleken marginaal. Kortom, een historische misvatting. Maar die misvatting wordt vervolgens wel in concrete maatregelen vertaald: geen algemeen verbod op religieuze tekens voor ambtenaren, maar enkel een verbod op islamitische tekens. Horen keppeltjes echt tot de Nederlandse traditie?

    Dan het voorstel van Wilders en Helder, maart 2011, over het ontslaan van rechters. Rechters, die niet functioneren, moeten volgens de PVV ontslagen kunnen worden. Dat is op zich niet in strijd met de beginselen van de democratische rechtsstaat. Zo??n ontslag kan nu ook al. Zo ontsloeg de Hoge Raad vorig jaar een rechter wegens slecht functioneren. Ook is de mogelijkheid om rechter niet voor het leven te benoemen niet strijdig met de Europese wetgeving.

    Als we vervolgens naar Wilders?? concrete uitwerking van dat voorstel kijken, dan wordt het verhaal weer net even anders. Een rechter die naar Wilders?? mening niet zwaar genoeg straft, moet maar bij het Riagg moet gaan werken. Wilders winkelt op de verkeerde afdeling. Als er al zwaarder gestraft moet worden, dan is het de taak van de wetgever om dat vast te leggen. Die wetgever zal dan ?? volgens de democratische spelregels ?? de strafwet moeten aanpassen. Wilders wil echter de rechter direct kunnen aanpakken om iets te regelen wat hij als medewetgever feitelijk in een wettelijke bepaling moet regelen. Met deze concrete uitwerking rammelt hij ?? alweer ?? aan de poten van de democratische rechtsstaat, want feitelijk hij wil rechters rechtstreeks onder (zijn) curatele stellen.

    Eind mei presenteerde PVV-Kamerlid Beertema een plan om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Laten we meteen naar de concrete uitwerking kijken: scholen moeten elk jaar de slechtste 5 procent van hun leraren ontslaan. Directie, leraren en leerlingen mogen allemaal met een vinger gaan wijzen. Een zorgvuldige procedure is kennelijk niet nodig: ⤽de slechte docenten zijn makkelijk te identificeren: iedereen kent ze????, aldus Beertema.

    Stel dat dit werkelijk zo eenvoudig is, dan heeft een school die haar zaken wat de kwaliteit van het personeel betreft goed op orde heeft, binnen een paar jaar de verplichting om docenten te ontslaan ook al functioneren ze niet slecht. Beertema is het prototype van een leraar die vooraf bepaalt dat 5% van zijn leerlingen een onvoldoende zal krijgen. Wie in een ijverige klas zit, heeft pech; wie een luie klas zit, heeft mazzel. Maar met goed onderwijs heeft dit helemaal niets te maken. Wel leidt dit tot een segment in de samenleving waarin willekeur tot wet is verheven.

    Kortom, de algemene uitgangspunten van de PVV vormen niet per definitie een bedreiging voor de democratische rechtsstaat. Maar de concrete uitwerkingen, waarmee de PVV die uitgangspunten handen en voeten geeft, zijn dat wel degelijk. En zo wordt stukje bij beetje de democratische rechtsstaat gesloopt.

    Ron Ritzen (studeerde rechten, filosofie en sociale wetenschappen; in 2012 verschijnt zijn boek ??de PVV en de fragiliteit van de democratische rechtsstaat??; hij is verbonden aan de Juridische Hogeschool).

  83. Nog een beschouwing over hetzelfde als 14:19

    NYT legt verband Wilders – Breivik uit

    Krant schetst politieke situatie in Nederland
    De New York Times heeft een analyse gemaakt van het Nederlandse politieke klimaat, waarin het een link legt tussen Anders Behring Breivik, de Noor die onlangs een terroristische aanslag pleegde, en Geert Wilders. Breivik was geobsedeerd door de islam en had veel lof voor Nederland. Dit is volgens de New York Times een belangrijke testcase voor de heropleving van extreem-rechts in Nederland.

    De krant omschrijft de PVV onder andere als een partij die racistisch taalgebruik bezigt. In de analyse worden een aantal Wilders sympathisanten aan het woord gelaten die uitleg geven waarom ze pro-PVV zijn. “Ze [moslims, red] nemen onze wijken over en ze zijn erg sterk”, is één van de argumenten, waarna de NYT stelt dat taboes om over etniciteit en ras te spreken – ontstaan nadat Nederland een grote groep Joden heeft uitgeleverd aan de Nazi’s – verdwenen zijn.

    Ook CDA-politica Kathleen Ferrier komt aan het woord. Ferrier:

    “Noorwegen maakt duidelijk hoe erg Nederland op het randje leeft. Wilders zegt haatvolle dingen en niemand protesteert. We hebben vrijheid van meningsuiting, maar je moet ook verantwoordelijk zijn voor het effect van je woorden.”

    Rob Riemen, directeur van het Nexus Instituut vindt dat Wilders een nieuw soort fascisme representeert:

    “Wilders was een belangrijke bron van inspiratie voor Breivik, maar Nederlanders willen niet erkennen dat fascisme te zien is in het gezicht van Wilders. Hij wordt een populist genoemd om te verhullen wat er werkelijk aan de hand is […] Sociale democratie is de weg kwijt en is gebonden aan materialisme en de markt. En de geschiedenis leert ons dat het fascisme opduikt wanneer de sociale democratie haar kompas is verloren.”

    Lees hier het artikel in de New York Times: Amid Rise of Multiculturalism, Dutch Confront Their Questions of Identity
    .

  84. Politiemissie Kunduz: Een ‘logistieke puinhoop’

    Militairen zijn na zes weken nog steeds niet aan de slag
    De politietrainingsmissie in het Afghaanse Kunduz is een ‘logistieke puinhoop’. Dat schrijven militairen aan de NOS. Doordat veel essentieel materieel nog ontbreekt, kan er nog geen start gemaakt worden met het trainen van de Afghaanse politieagenten. De in Kunduz gestationeerde militairen vervelen zich rot en zijn verbaasd over de trage start van de missie: ”T was nou ook weer niet een plots opkomende missie’.

    Onder het materieel dat nog ontbreekt zijn scherfvesten, ‘jammers’ en munitie. Ook zijn lang niet alle tolken gearriveerd: slechts twee van de beloofde twintig zijn in Kunduz.

    De militairen vervelen zich. “Na zes weken mag alles toch wel eens op orde zijn, ’t was nou ook weer niet een plots opkomende missie” schrijft één van hen aan NOS. Een ander schrijft:

    “We weten nog niet wat het niveau is van de Afghaanse agenten, hoeveel mensen er werken, welke middelen ze hebben, hoe het staat met drugsgebruik onder de agenten.”

    Het ministerie van Defensie heeft laten weten dat de eerste militairen vandaag hun eerste patrouille hebben gedaan. Voor de eerste zending militairen is daarmee de politiemissie dan ook bijna voltooid. Ze zullen zeker nog twee weken moeten wachten tot al het materieel is gearriveerd, voordat zij hun werk kunnen beginnen:

    “Dat betekent dat wij een maand ons werk kunnen doen, want in oktober komen onze opvolgers al die wij dan moeten inwerken”.

    Volgens Defensie loopt alles echter volkomen volgens plan, omdat de bedoeling altijd is geweest de ‘echte missie’ pas eind augustus te laten beginnen.

    Lees meer over de logistieke puinhoop bij NOS: http://nos.nl/artikel/264358-m…nhoop.html

  85. PvdA steunt groter hulppakket Griekenland wellicht ook. PvdA-kamerlid Ronald Plasterk sluit niet uit dat zijn partij het nieuwe hulppakket voor Griekenland steunt, ook al kost het tientallen miljarden meer dan eerder aan de Kamer werd voorgehouden.

    Ondanks veel geblaf toch maar netjes aan het lijntje bij de ⤽BAAS⤝ Mark? 🙂

  86. Eerst maar eens afwachten wat het rekenwonder voor wisselgeld te bieden heeft.
    Wel hilarisch vroeger had je tv serie de man van 6 miljoen wat fictief was,nu zit je met een Minister President met een foutje van 50 miljard,en dat is een bittere waarheid die hem door het stof zal doen kruipen:o

  87. Die Plasterk redt zich wel op meerdere fronten:
    – Was in voor de nobelprijs
    – Was nobel: liet bakken vol salaris lopen voor de publieke zaak
    – Heeft humor en lol in het leven
    – Zeer sterke columnist
    – Wereldbekende bioloog
    – Redt zich uitstekend met financiën
    – Integreren is zijn 2e naam
    – Zeer innemende persoonlijkheid
    – allom gewaardeerd minister van Onderwijs en Wetenschap

    etc. etc.

    Gister zat de atheïst bij de gereformeerde mannenbroeders van de EO. In het hol van de leeuw: geweldig zijn punt verwoord! De tafel was onder de indruk, net als de mannenbroeders 😮

    Ivo N. wilde hem serieus voordragen als de volgende MP. Iets wat ik hier jaren geleden al gesteld heb.

  88. Calimero-politiek: PVV verwijt PvdA gedoogsteun

    Populisten laten kabinet miljarden naar Griekenland brengen, geven PvdA de schuld

    Een sterk staaltje Calimero-politiek tijdens het debat over Rutte’s rekenfouten. GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent wilde van PVV’er Tony van Dijk weten hoe het toch kan dat zijn partij de steun aan Griekenland afwijst maar tegelijkertijd het kabinet wel in staat stelt die steun te geven. Van Dijk gaf de schuld daarvan aan de PvdA. De sociaaldemocraten steunen immers de Europese reddingsoperatie. ‘Maar waarom trekt u dan niet zelf de stekker er uit’, wilde SP’er Irrgang weten. ‘Omdat we een gedoogakkoord hebben,’ antwoordde Van Dijk. Plasterk constateerde dat de PVV wel voortdurend roept tegen te zijn maar de daad niet bij het woord voegt.
    .

  89. Wat te denken van de ‘staatsgreep’ waar Merkel en Sarcosy mee bezig zijn? Gaan we de democratie afschaffen? Een federaal Europa prima, maar niet zonder parlementaire verantwoording!

  90. Bericht door Zwolse, op 17 augustus 2011 om 07:49
    Het zoveelste klassieke schandaal in de Rooms-Katholiek kerk en nog wel in het schijnheilige Limburg.

    40 dode meisjes, 34 dode jongens, maar de paus kan gewoon de jongeren dagen openen. Geef mij de Islam maar.

  91. Bernard.

    Gisteren reportage op tv gezien en gehoord,onthutsend om te horen dat dit bekent was,maar er mocht niet over geptaat worden,idem dito nog een reactie uit dat vrome gehucht,dame vondt het niet nodig om dit op te rakelen>:(.

    Bij de islam zijn deze smerige praktijken tenminste niet zo grootschalig aan de orde,als je tenminste het huwelijk een paar eeuwen geleden van Mohammed met een 11jarig meisje niet kunt randschikken in dezelfde orde;)
    Dan zie ik toch ook maar liever een hoofdoek,dan een pij die niet van kinderen afblijven.:o

  92. Goeie blog van Sophie in ’t Veld: Hoe Duitsland en Frankrijk de euro om zeep helpen[/url]
    Voorstel van Merkel en Sarcozy lost dus niets op.

    Ook de Guy Verhofstadt zei ongeveer hetzelfde op de radio.

    Een sterk Europa is prima. Als het dan ook gecontroleerd wordt door een sterk parlement. Anders moeten we het niet willen.

  93. Je kunt nooit misdrijven gepleegd door individuen of kleine groepen individuen toeschrijven aan een hele bevolkingsgroep, of dat nu islamieten, linkse of rechtse partijen of katholieken. Het gruwelverhaal uit Heel is meer een (extreem) verschijnsel uit de “goede oude” jaren vijftig dan dat het gebruiken in de katholieke kerk symboliseert. De kranten stonden begin jaren zeventig bol van de misstanden in de (particuliere) jeugdzorg. Verbetertd toezicht, meer overheidsbemoeienis is een grote verworvenheid. En in vergelijking met Mohammed: wie herinnert zich senator Brongersma niet?

  94. Ik heb het even opgezocht.De affaire Brongersma kende ik niet. Voor mijn tijd. Maar ik was zelf ook al aan het relativeren geweest.

    Zo was eergisteravond bij Knevel en van de Brink Natalie Righton te gast die het afschuwelijke verhaal vertelde over wat Aasia Bibi te wachten staat omdat ze ‘de profeet beledigd’ zou hebben. Ook dit verhaal[/url] kun je niet ophangen aan de islam.

    Het gaat altijd om individuen of kleine groepen. (in het laatste geval een heel dorp.)

  95. Hier heeft Rutte zich gisteren en vandaag doormiddel van een ⤽Griekse tragedie⤝ redelijk goed uit weten te kletsen.
    Ik dacht als sympathiserend VVD`er dat er bij ⤽mijn⤝ partij mensen rondliepen, die toch redelijk goed met cijfers om kunnen gaan. Niets bleek minder waar, een rode kaart, en zelfs een opfris cursus financieel management is hier zeker op zijn plaats.
    V.w.b de rode kaart (motie van afkeuring) van de SP, hoop ik dat het kabinet wakker geschrokken is, en zulke (dure) fouten in de toekomst achterwege blijven.

    In een eerdere (korte) reactie heb ik aangegeven, dat ik mij ergerde aan het voorbarige geblaf voor de B?hne van Plasterk, daar hij op voorhand al aangaf dat de PvdA waarschijnlijk het hulppakket aan Griekenland zou steunen. En wat blijkt na al het gebral en getoeter, PvdA, D66, Gr.L en CU, de z.g. grootste criticasters van dit kabinet, lopen volgzaam mee aan de leiband van Rutte.
    SP en PVV zijn een fervent tegenstander van het hulppakket aan Griekenland, en zijn naarstig op zoek naar een meerderheid in de Kamer, maar als zo vaak de vier oppositie partijen geven niet thuis. Maar wat doen deze partijen zonder ballen, ze wijzen naar de PVV, die moet de stekker uit dit kabinet trekken, omdat PVV als gedoogpartner tegen het hulppakket is. Deze clowns weten donders goed dat de PVV deze coalitie maar op een bepaald aantal punten steunt, en verder zijn eigen beleid kan bepalen, en er in het regeerakkoord is afgesproken dat de PVV het kabinet niet kan laten vallen op het beleid Europa. En hoe je went of keert ze zijn consequent, ze drinken bij de PVV nog liever glycerine, dan dat ze een links kabinet in het zadel helpen.

    Was het deze keer niet een uitgelezen kans voor de z.g. oppositie om het kabinet in zwaar weer te manoeuvreren, door met de SP en PVV tegen het noodpakket voor Griekenland te stemmen? Maar ja, daar heb je ballen voor nodig.
    Maar de juiste uitkomst van deze angsthazerij ligt in het feit, dat deze partijen electoraal in zwaar weer verkeren, en de durf en moed ontberen om tijdens deze Europese crisis het te laten aankomen op nieuwe verkiezingen.

    Samengevat, veel geschreeuw weinig wol, en het kabinet ligt in een deuk van deze zielige oppositie. Ppfffttt.

  96. Twee dagen lang vergaderd, terwijl de uitslag van te voren wel vast stond. Er was niets aan te veranderen en niemand (behalve de PVV dan) had de behoefte er iets aan te veranderen.

    Ze dronken een glas, ze deden een plas en lieten de zaak zoals hij was.

  97. idd Bernard, en zo zal het nog wel een poosje blijven gaan, want wie zou “het aandurven”/”in staat zijn” om dit kabinet in deze crisistijd naar huis te sturen?

    Soms droom ik van een LPF: Links-Progressief-Front (samengaan van D’66, GL, PvdA en afvalligen van SP en CDA plus zwevers); maar die droom spat nog steeds uiteen vanwege te grote ego’s van de huidige leiders.

  98. @Drama
    ****Soms droom ik van een LPF: Links-Progressief-Front (samengaan van D’66, GL, PvdA en afvalligen van SP en CDA plus zwevers); maar die droom spat nog steeds uiteen vanwege te grote ego’s van de huidige leiders.****

    Ik zie het spotprentje van Jos Collignon al voor me: 🙂
    Keizer Job in zijn draagzetel met lakei Jolande Sap en Alexander Pechtold eronder als dragers.
    Keizer Job wijst de juiste weg.

    Oh nee, Collignon zit bij de Volkskrant. Jammer!

  99. VVD`er ; dat is nu juist het punt: ik denk dat geen van de drie genoemden een drager wil zijn. D66 voelt zich teveel middenpartij, en Pechtold zal zijn partij nooit samen laten gaan c.q. opheffen.
    PvdA en GL zie ik nog wel een keertje samensmelten als grote progressieve partij, omdat de PvdA van het oubollige imago af moet.
    Maar voorlopig heeft het huidige kabinet niets van deze clubjes te vrezen.

  100. 18 augustus 2011 ⤽Onze⤝ parlementariërs hebben het licht gezien, de regering en de oppositie zijn ontwaakt uit hun lethargie.

    Wat is het geval: in Finland blijken mensen te wonen met verstand!Geen slaafse jaknikkers, die zonder onderpand Miljarden euro??s gooien in een bodemloze put. Wij (onze verspillende partijtjes ( uitgezonderd SP/PVV)⤝ zijn bezig miljarden euro`tjes te ⤽lenen? ⤽ aan de vrolijke sirtaki dansende ⤽Zorba de Griek⤝, terwijl het per dag zekerder wordt dat we naar deze ⤽geleende⤝ centjes in de eeuwigheid kunnen fluiten.

    Maar wat blijkt na het lezen van de Frankfurter Allgemeine Zeitung, er is in Europa een verstandig land, die een keihard onderpand eist van de spilzieke Grieken. Er was namelijk in het Finse parlement geen meerderheid voor nieuwe steun aan Griekenland. (Daar kunnen de mooipraters in de 2e (slaap)kamer nog wat van leren) Daarna is bedacht en besloten dat de Grieken een geldbedrag aan Finland over moeten maken als onderpand. ⤽Hoeveel precies moet nog worden uitgewerkt⤝ volgens de Finse minister van Financiën, (een sociaal-democraat, hadden wij er maar zo één 😉 ) als het geld dan niet terugkomt zijn we niet alles kwijt wat we er ingestoken hebben.

    Chapeau, voor de Finnen die niet zoals onze parlementariërs (van links tot rechts) in een soort eendengang achter de EU moedereend aanlopen, maar hun eigen plan trekken. Blijkbaar waren onze onderhandelaars te veel onder de indruk van de gyros en souflaki, gelardeerd met ouzo, om een verstandig afweging te maken. Ik vraag mij inmiddels af wat onze parlementariërs uitvoeren, zitten ze er voor ons als Nederlanders, of voor de Eurofielen die hopen dat er zoveel mogelijk goedkoop geld naar Griekenland gaat?

  101. Bernard

    Finland stelt zich op als een soort ⤽preferente schuldeiser⤝ of ⤽bijzondere schuldeiser⤝, die onder eigendomsvoorbehoud levert. Deze constructie is in meer of mindere mate vergelijkbaar met een hypotheekverstrekking, daar de bank bij wanbetaling de woning als onderpand krijgt.

    Zoals ik in mijn vorige reactie al heb aangegeven, ⤽onze regering en oppositiepartijen zien het licht⤝ begint er bij ⤽onze⤝ parlementariërs nu ook eindelijk een lampje te branden. Er wordt nog wel heel verbaasd gereageerd met ⤽ zo`n regeling kan alleen maar als het deel uit maakt van het hele pakket, daar moeten alle landen het mee eens zijn⤝ en verdere holle frasen, maar een dergelijke constructie heeft misschien toch wel een hoog slagingspercentage. Want wat blijkt: Nederland, Oostenrijk, Slowakije en Slovenië (als kinderen die bang zijn tekort gedaan te worden 🙂 ) dreinen nu ook: ⤽als Finland een onderpand krijgt, willen wij dat ook⤝.

    Binnenkort moet in de 2e kamer de lening aan Griekenland goedgekeurd worden, hier kunnen de drie grootste oppositiepartijen aantonen dat ze ballen hebben, door minimaal een constructie af te dwingen als Finland. De SP en de PVV zijn al door de bocht.
    Ik hoop dat de drogreden onsolidair in de ijskast blijft, en dat men eindelijk eens kiest voor solidair met de eigen burgers ⤽die voor 80% tegen zijn⤝ die deze hap geld op moeten brengen.

    ⤽Nietzsche: ⤽Het parlementarisme, ofwel de officiële toestemming om uit een handvol meningen te mogen kiezen, vindt instemming onder het proletariaat dat graag de indruk wekt zelfstandig te denken en voor zijn mening uit durft te komen. maar uiteindelijk is het om het even of de kudde een mening krijgt opgedrongen of dat vijf meningen zijn toegestaan⤝

  102. Ik heb begrepen dat het toch echt om een borg in geld ging. De NOS spreekt van een half miljard. Dus dat kunnen de Grieken niet gebruiken. Ik zou dan zeggen geef gewoon een half miljard minder. Is hetzelfde maar wel duidelijker.

    Enfin, dit verhaal wordt vervolgd. Lees net dat een aantal partijen waaronder Groen Links voor maandag 12.00 uur opheldering van het kabinet hierover willen hebben.

  103. Bernard, dit verhaal (of is het een soap?) krijgt zeker een vervolg. Het zware pieten zal zeker binnenkort weer losbarsten.
    Want wat het is geval, Nederland en andere uerolanden gingen in juli tijdens de eurotop akkoord met de eis van Finland dat het land een onderpand zou kunnen bedingen. Finland eiste harde garanties, en zonder unanimiteit was er namelijk geen reddingsplan geweest. Nu hoop ik dat den Haag niet bevolkt wordt door ⤽doven en blinden⤝, maar in de verklaring (conclusies) over deze eurotop is deze paraaf over Finland duidelijk opgenomen. Niet op de voorpagina, maar verstop op pagina 9.

    Nu mag ik als geïnteresseerde ⤽leek⤝ toch aannemen dat deze verklaring (conclusies)door de regeringverantwoordelijken gelezen wordt, en er een afschrift naar de 2e kamer wordt gestuurd, zodat ook ⤽onze⤝ volksvertegenwoordigers zich op de hoogte kunnen stellen van de zaken die daar besproken zijn. Maar uit de verbaasde reacties vanonder de Haagse stolp over deze Finse deal, neem ik aan dat onze ⤽geachte afgevaardigden⤝ in die tijd meer bezig waren met het komend reces, dan met de actuele zaken.

    De Brusselse elite zeggen dat Nederland zijn verplichtingen tegenover Europa moeten na komen, maar ik hoor Brussel niet over verplichtingen die politici hebben gemaakt tegenover hun kiezers in ons land. Hypocriet eigenbelang?

  104. De regering en kamerleden zijn niet gekozen door Brussel. Dus daar hoeft Brussel zich niet druk over te maken. Dat is een zaak voor de kiezers.

    Maar het zou kunnen dat die zogenaamde Finse deal toch afgeschoten wordt en dat men dat ook wel weet, maar alleen bedoeld is om de Finnen te overtuigen dat het uiterste geprobeerd is.

  105. De Jager zegt in het Journaal weer dat Finland helemaal geen deal heeft.

    Emile Roemer daarentegen zegt op Twitter: Een Finse Minister heeft mij zojuist bevestigd dat er absoluut een deal is.

    Misschien moet de Jager ook even bellen.
    Oke, de Jager zegt dat het alleen een deal is als de andere eurolanden het goedkeuren.

    Eh ja…, maar het was toch goedgekeurd?

  106. Dat Brussel onze regering en Kamerleden hebben gekozen, is ook mij ook wel duidelijk. Wat ik wou aangeven: dat ⤽onze⤝ vertegenwoordigers teveel hun oren laten hangen naar Brussel, en onze nationale belangen ondergesneeuwd dreigen te worden.
    Dat er v.w.b. de Finse deal een addertje onder gras zit, is duidelijk. Maar of de Finse ⤽gedoog? ⤽ partij (echte Finnen ( plagiaat PVV) ) hier mee akkoord gaan, moet nog maar afgewacht worden.

    Dat keizer Sarkozy en keizerin Merkel al jaren de dienst uit maken in Europa, is ook wel weer een beetje inherent aan de grote en het economisch belang van deze landen. Waarmee ik niet wil zeggen, dat Nederland haar eigen belang moet verkwanselen aan deze ⤽grootmachten⤝. Wat de journalisten betreft, objectieve en/of kritische berichtgeving over Europa van deze brave jaknikkers, moet met een stofkam gezocht worden.

    Ik pik net je laatste reactie op, dus toch een nieuwe Europese soap. Dan hebben we nu na Griekenland en probleem Finland (kost gelukkig geen miljarden) 😉

  107. in de verklaring (conclusies) over deze eurotop is deze paraaf over Finland duidelijk opgenomen. Niet op de voorpagina, maar verstop op pagina 9.

    VVD`er, kun je ook een link naar dat document geven? Ik kan het niet vinden, alleen de verklaring van de eurotop met deze verhullende zin

    Where appropriate, a collateral arrangement will be put in place so as to cover the risk arising to euro area Member States from their guarantees to the EFSF.

    http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/eurocrisis/documenten-en-publicaties/verslagen/2011/07/21/final-statement-euro-area-21-july.html

  108. Dame welkom terug, ik hoop dat je van een fijne vakantie hebt mogen genieten?

    Ik kan je geen link geven, daar ik dit nieuws afgelopen week op het Nos journaal heb opgepikt. De dag weet ik niet meer, maar misschien is het te zien op ⤽uitzending gemist⤝. Het was een nieuwsitem van de correspondent in Brussel ⤽Chris Ostendorp⤝.

    Wat jij een verhullende zin noemt, komt op mij over als vrij duidelijk: ⤽In voorkomend geval zal een zekerheidsovereenkomst worden ingevoerd om zo het risico voor de lidstaten van het eurogebied uit garantie aan de EFSF te dekken⤝.

    Het lijkt er op dat Finland als enige hier alert op heeft gereageerd, door een keiharde garantie van Griekenland af te dwingen. Al met al, verdienen Rutte en de Jager in deze soap niet de schoonheidsprijs. En dan druk ik mij nog genuanceerd uit.

  109. Heb een heerlijke vakantie gehad, VVD`er. Jij ook? Ik vind de betreffende zin verhullend omdat het wel de opmaat is van (bilaterale) afspraak maar niet concreet. Je kunt als kamerlid dat makkelijk interpreteren als iets dat in de toekomst kan spelen en dat dan voor alle lidstaten geldt. Ik vind het sowieso slecht dat dergelijke overeenkomsten niet gepubliceerd worden of in zo’n verborgen uithoek dat het niet te vinden is. Het gaat om veel geld, dan hebben de inwoners toch recht op de broninformatie zodat ze een eigen oordeel kunnen vormen en niet afhankelijk zijn van de info van Rutte, de Jager of de media.

  110. Dame
    Ik heb onderstaand 2e Kamerverslag maar eens opgeduikeld, en wat blijkt hier uit, deze geïnteresseerde ⤽leek⤝ heeft gelijk! Onze parlementariërs hebben liggen slapen. De gehele financiële Kamercommissie van links tot rechts was/is op de hoogte van de mogelijkheid van een eventuele garantie deal, maar hebben hier vanaf gezien. Dus de gespeelde verbazing over deze mogelijkheid is weer eens gespeeld, om hun onkunde te maskeren. Begin onderstaande PDF maar eens te lezen onderaan pagina 51 vanaf ⤽De PVV heeft gevraag??????.

    Kamerverslag van 16 augustus (pagina 51) met de quote van JC de Jager ??WIJ HOEFDEN DAT OOK NIET PER SE TE HEBBEN??

    Tik maar even in: tweede kamer pdf eurozonepakket

  111. Dank, VVD`er. Ik ga het eens rustig lezen want op het eerste oog is het niette begrijpen voor deze simpele ziel. Ik weet niet wat PSI is bijvoorbeeld. Toch is dit wel nieuw, want een verslag van 4 dagen geleden. De deal is al van 22 juli of daaromtrent. Je hebt dus ook de deal zelf niet kunnen vinden? Ik zal eens gaan zoeken in de stukken van de EU, want ik blijf het kwalijk vinden dat de oveeenkomst niet integraal wordt gepubliceerd.

  112. Dame, je zal het ongetwijfeld inmiddels gevonden hebben, maar voor Nederland en Duitsland was ⤽ in tegenstelling tot Finland⤝ de betrokkenheid van de private sector (Private Sector Involement (PSI) de hardste voorwaarde om in te stemmen met de tweede steunronde aan Griekenland. Kort samengevat, Finland wedde op een ander paard ⤽onderpand garantie⤝.

    Wat voor deal bedoel je?

  113. Even wat lokaal politiek nieuws, uit Dagblad de Pers van vandaag, over draaien gesproken….;

    ??Vinexer?? dan dit wordt een woongebied niet. De Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen is een aaneenschakeling van lange rijen huizen, die als Duploblokken kaarsrecht in een polder zijn gelegd. Even voor de duidelijkheid: dit is geen verwijt. De auteur van dit verhaal woont al enkele jaren met veel plezier in deze vinexwijk.

    Kloppend hart van Stadshagen is het moderne winkelcentrum. Zoals alle wegen tweeduizend jaar terug naar Rome leidden, zo kom je in Stadshagen vroeg of laat uit in het winkelcentrum. Probleem in Stadshagen is dat alle wegen niet dóór Rome leiden.

    Omrijden

    Sinds de opening van het winkelcentrum in 2006 is Stadshagen verdeeld. Letterlijk. Een verkeersknip heeft een einde gemaakt aan het vrije verkeer door de woonwijk. Wie met de auto van noord naar zuid wil, is verplicht om te rijden. Een paar kilometer slechts, maar toch.

    VVD-wethouder René de Heer stuitte ruim vier jaar geleden op het fenomeen Knip. Hij bezocht een wijkplatform en stuitte daar op een voorbijganger die de weg vroeg. Tot zijn verbazing werd de man verteld dat hij helemaal om het centrum heen diende te rijden.

    Later zou De Heer ?? als inwoner van Stadshagen ?? zelf ervaren wat de nadelen van De Knip zijn. ??Met name de mensen die met de auto door de wijk moeten, hebben er veel last van. Veel mensen wonen aan de ene kant van De Knip, maar hebben hun kinderen op een school aan de andere kant van De Knip zitten. Even met de auto brengen en halen is er niet bij.??

    Klassiek is het voorbeeld van de buurtbewoner die vanuit zijn huis uitkijkt op het verzorgingstehuis van zijn moeder. Maar wil hij haar ophalen, dan moet hij tien minuten in zijn auto zitten. Maar die Knip ligt er met een reden. Bij de opbouw van de wijk heeft de gemeente destijds bewust ingezet op een autovrij centrum. Wel zo veilig. En wel zo rustig voor de aangrenzende woningbezitters. Bovendien: met de fiets is het wél eenvoudig navigeren van noord naar zuid. Is nog gezond ook.

    Verkiezingsbelofte

    Niettemin koppelde de VVD tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen een verkiezingsbelofte aan De Knip. Dat ding moest weg. Die belofte resulteerde in een hoop stemmen. Maar ook een hoop ellende. Er kwam een onderzoek naar De Knip, vooral gericht op eventuele oplossingen.

    Maar alle varianten die een einde maken aan De Knip, brengen andere problemen met zich mee. De ene oplossing is een aanslag op de verkeersveiligheid, de ander heeft grote ecologische gevolgen. Om nog maar te zwijgen over de financiële gevolgen van een eventuele herstructurering. De Heer, eerlijk: ??Er is geen eenduidige oplossing.??

    Bovendien is Stadshagen niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk verdeeld. Tegenover het grote aantal inwoners dat De Knip liever vandaag dan morgen ziet verdwijnen, staat een groot aantal voorstanders. De Knip draagt volgens de hen bij aan de leefbaarheid van Stadshagen. Volgens De Heer is de verhouding in de wijk ongeveer fifty-fifty. ??Dat maakt het ook zo lastig.??

    Spijt van de VVD-belofte van de gemeenteraadsverkiezingen heeft De Heer niet. Hij lacht. Geeft aan dat de discussie over De Knip leeft in Stadshagen. ??En dan is het tijdens een verkiezingscampagne goed om je scherp te profileren. Zodat dit onderwerp in elk geval op de politieke agenda staat.??

    In het najaar beslist de Zwolse gemeenteraad over De Knip. De Fietsersbond en de Zwolse milieuraad hebben al opgeroepen De Knip in stand te houden. ??We zullen kijken wat de beste manier is om iets te doen aan de structuur??, vertelt de VVD-wethouder. En dat ??iets?? kan van alles zijn. Bijvoorbeeld alleen het verbeteren van de bewegwijzering, waarbij De Knip in zijn huidige vorm blijft bestaan. De Heer: ??Het zijn allemaal opties. Het is namelijk best een ingewikkelde klus.??

    Tja meneer de Heer zo kan ik het ook, wanneer komt er nu dan de beloofde oplossing? Nooit h?, zeg het nu maar gewoon, dan zijn we van die kansloze discussie ook af. En ook nooit meer jokken tegen de kiezers!

  114. Bericht door Dame, op 20 augustus 2011 om 08:24
    Ik kan het niet vinden, alleen de verklaring van de eurotop met deze verhullende zin
    Where appropriate, a collateral arrangement will be put in place so as to cover the risk arising to euro area Member States from their guarantees to the EFSF.

    http://www.rijksoverheid.nl/on…-july.html[/quote]
    Dame de link die jij geeft is dé verklaring. Meer is er niet. Verwarrend is alleen dat VVD’er het over pagina 9 heeft, waar paragraaf 9 bedoeld is.
    De NOS put hier ook uit. Zie het betreffende fragment.

    Ik heb het ook nog maar eens via twitter aan een vriendin gevraagd. En die komt ook met hetzelfde document:

    @SophieintVeld Weet jij waar de integrale tekst staat van de afspraken over steun aan Griekenland tussen de leiders van Eurozone op 21/7 ?

    @bernardholtrop bedoel je dit? http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/nl/ec/123999.pdf

    Verder zul je het met de toelichtingen van Rutte en De Jager moeten doen.

  115. Dank je Bernard. Dus, er ís helemaal nog geen afspraak tussen Finland en Griekenland. Iig niet op papier of – beter gezegd- geen onderdeel van de gezamenlijke afspraken.

  116. Ho,ho, (jonge 🙂 ) Dame. Er is/was wel degelijk een afspraak tussen Finland en Griekenland. Deze afspraak is oogluikend aan Finland toegestaan tijdens de Europese top, (i.v.m. unanimiteit) in de hoop dat het verder geen stampij op zou leveren. Nu deze afspraak door meerdere landen aangevochten wordt, is men bezig om voor Finland en andere constructie te bedenken, daar Finland nog steeds uit gaat van eventuele vorm van garantiestelling. Hieraan zie je maar weer eens, hoe flexibel afspraken kunnen zijn.

  117. Je kent mijn voorkeur voor de bron van informatie, VVD`er. Ik hoorde dit nieuws over Finland vanmiddag op de radio. Ik zou graag de overeenkomst tussen Griekenland en Finland zien, maar beheers helaas geen van beide talen. Als er echt een overeenkomst is, dan staan jouw onvolprezen Rutte en in zijn kielzog de Jager dus gewoon te liegen (of in parlementaire taal: in strijd met de waarheid). Dat vind ik nogal wat.
    Overigens denk ik wel dat het in ons aller belang is om de euro overeind te houden. Ik ben dus blij dat een partij als de PvdA (en andere) hierover geen politieke spelletjes willen spelen, maar verantwoordelijk handelt (itt de gedoogpartner).

  118. Dame, vertel mij nog eens je voorkeur v.w.b. informatie. Ik mag toch aannemen dat de NOS. nieuwsdienst geen smoesjes de wereld in strooit. Zoals je ongetwijfeld gelezen zult hebben, staat er een paragraaf in de Euroverklaring; ⤽⤝waar van toepassing zal er een financiële zekerheidsovereenkomst tot stand worden gebracht zodat voor de lidstaten van de eurozone het risico dat uitvloeit uit hun EFSF ?? waarborgen wordt afgedekt⤝. Hier heeft Finland gebruik van gemaakt doormiddel van een eis van onderpand. Was de passage er niet ingekomen dan had de Finse premier niet ingestemd met de nieuwe steun aan Griekenland.

    Natuurlijk is het een absurde deal. Maar er moest een akkoord komen vanwege de druk van de geldmarkten en dus moesten de Finnen tevreden gesteld worden, dus kwamen de regeringsleiders tot deze vage passage die in feite draait om een onderpand voor te geven hulp.

    Er werd uitgegaan van een fysiek onderpand. Maar nu blijkt het om cash te gaan. van de naar schatting 1.4 miljard euro die de Finnen aan Griekenland bijdragen, zou 500 miljoen euro worden gegarandeerd door de Grieken die deze garantie weer uit het noodfonds halen.

    Wat de regering verklaring betreft, deze is ongeveer van het zelfde niveau al de z.g. Europese ⤽grondwet⤝ die ineens een ⤽verdrag⤝ heette. >:(

  119. De info van de NOS is wat mij betreft vrij betrouwbaar. Het liefst lees ik echter de bronbestanden. Misschien een beetje controlfreak, maar de ervaring leert dat de media vaak elkaar napapegaaien. Net zoals wij (ik ook) hier trouwens regelmatig doen.;) Vandaar dat ik vaak op zoek ben naar de basis van de berichten, naar cijfers via CBS, naar rapporten van ministeries en naar de gesloten overeenkomsten. Dat valt niet altijd mee en dan ben je idd aangewezen op sites als de NOS of NRC.

  120. Wat mij betreft trekt Mariko Peters zich terug als kamerlid. Dat kán toch niet wat ze heeft gedaan. Les 1 voor integer gedrag is dat je zakelijk en privé moet scheiden. Ik snap niet dat GroenLinks haar blijft steunen. Soms komt GL mij meer over als een feministisch vriendinnenclubje dan als een zakelijk geleide partij.

  121. Dat is het verschil tussen jou en mij.

    Ik hoor dan die onderzoekscommissie zeggen dat er geen belangen verstrengeling is geweest en vind dan dat ik dat geloven moet.

    Ondertussen kost het natuurlijk wel potentiële stemmen. Maar dat is een zaak voor de partij zelf.

  122. Ik gok op de euro en dat hoop ik ook.
    De onderzoekscommissie heeft volgens mij niet geconcludeerd dat er geen sprake was van belangenverstrengeling maar dat haar advies over zijn aanvraag cf de richtlijnen was. Dat werd door de ambassadeur bevestigd. Vandaag zijn er nieuwe feiten bekend geworden, o.a. dat ze is gewaarschuwd voor vermenging zakelijk en privé en dat er gerommeld is met de termijn van aanvraag. Wellicht (en waarschijnlijk volgens de onderzoekscommissie) had haar vriend de subsidie sowieso gekregen, maar dat is wat mij betreft niet aan de orde. Ze had deze aanvraag níet zelf moeten behandelen. Dat getuigt niet van professionaliteit. Iemand die dat niet aanvoelt hoort niet thuis in de Tweede Kamer of binnen een ambtelijk apparaat. Zelfs de schijn van vriendjespolitiek moet vermeden worden in het belang van vertrouwen in de integriteit van het ambtelijk apparaat. Ik vind haar gedrag in een woord ‘stom’.

  123. Wat vond je van Jolanda Sap, Bernard? Ik vind het lastig. Enerzijds vond ik haar verdediging wel sterk, maar anderzijds zei ze wel vijf keer hetzelfde (“prille verliefdheid”). En dan die zin over de “mogelijke schijn van belangenverstrengeling”. Kan het nog voorwaardelijker?;D

  124. Dame, het had volgens mij de helft korter gekund. Op een gegeven moment kon ik het verhaal niet meer aandachtig volgen. Alles was volgens mij al gezegd.
    En ja, dat herhaaldelijk voorkomende ‘prille verliefdheid’ stoorde mij ook. Ik wil eigenlijk niets van verliefdheden weten, en zeker niet van Jolande Sap die dat over een ander verteld. Maar misschien hoorde het er nu wel bij.

  125. Sooww…!! Hier wordt het nog eens haarfijn uitgelegd:
    TBS is voor anderen vooral sensatie

    En dan die oproep in de laatste alinea:

    ??De mensen?? kunnen overal wel een punt van maken als er weer een rellerig artikeltje in de Telegraaf staat. Zullen we afspreken dat de lezer van dit stukje dan zal tegenspreken of weerwoord zal bieden? Anders beginnen we gewoon een partij die het verkeer afschaft.

  126. Idd een waarheid als een koe, dat TBS-verhaal.

    Zou dat TBS-stukje als ingezonden worden geplaatst in de Telegraaf? Ik denk het niet, want te weinig “echte” sensatie…..

  127. Lijst Superjan:

    Wat Jan Bennink ongeveer een half jaar als ludieke actie begon, houdt hij nog steeds vol en begint het zelfs uit te bouwen: “Lijst Superjan”. Op zijn facebook-pagina begint er nu zelfs iets van een politiek programma te ontstaan. Tot nu toe erg leuk en het blijven volgen waard.

  128. Héhé, de Finnen worden verstandig. Mijn voorspelling dat de Euro langer houdbaar zal blijken dan Mariko Peters en Khadaffi, lijkt (voorlopig) uit te komen. Nu die “andere oplossing” nog afwachten.

    De Grieks-Finse deal over een onderpand in contanten in ruil voor steun aan het Griekse steunpakket is van tafel.

    Dat meldt website euobserver.com op basis van anonieme bronnen binnen de Finse regering. Finland onderhandelt nu over een ‘andere oplossing’.

  129. De wens de vader (moeder) van de gedachte, Dame? Het is niet meer dan een wazig bericht op de website ⤽EUrobserver⤝, die deze ⤽verklaring⤝ van een ANONIEM contact vanuit het kantoor van de Finse minister van Financiën de wereld in slingert.
    Zullen we (zoals jij aangaf) de officiële verklaring van de Finse regering maar afwachten, of anders de bronbestanden van onze zeer goed ⤽geïnformeerde⤝ NOS nieuwsdienst?
    Dat de overig eurolanden druk op Finland uitoefenen, om tot een andere oplossing te komen is uiteraard al een tijdje bekend.

  130. Maar wat voor onderpand dan? Ik kan me helemaal niets voorstellen bij wat een acceptabel onderpand voor de Finnen zou zijn. Een eiland is ook onzin.

    De euro zal nog wel een poosje doorrommelen. Die is voorlopig nog niet gezond. Ik heb nog geen idee hoe dat opgelost kan worden.

  131. Hoe betrouwbaar vinden we de Dow Jones-dienst dan?

    Dow Jones News

    HELSINKI — Finland’s cash collateral deal with Greece is off and euro-zone talks are focused on finding alternative collateral that would be suitable to all euro-zone countries, the Finnish finance minister’s special advisor, Matti Hirvola, said Friday.

    “There seems to be a lot of resistance against the Finnish-Greek cash collateral deal, so now we have to try and find a collateral solution suitable for all euro countries,” Hirvola told Dow Jones Newswires. “A collateral is of course a precondition for Finland in order to be involved in the Greece bailout.”

    -By Arild Moen, Dow Jones Newswires; +358-9-2516 6279; arild.moen@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    August 26, 2011 07:25 ET (11:25 GMT)

  132. Bernard, alle nieuwsitems gaan t.n.t. uit van geruchten en anonieme verklaringen. Het is inmiddels wel duidelijk dat de cash deal zo goed als zeker van tafel is. Maar uit de verklaring van adviseur Hirvola aan Dow Jones Newswires wordt ook duidelijk, dat Finland nog steeds gaat voor een vorm van onderpand, aldus zijn uitspraak: ⤽Een onderpand is natuurlijk een voorwaarde voor Finland om te worden betrokken bij de reddingsoperatie Griekenland⤝

    De flexibiliteit van Brussel kennende als het om hun eigen hachje gaat, zal er binnenkort wel een alternatieve regeling boven tafel komen, die acceptabel is voor alle eurolanden. Of niet,??.. en dan?

  133. BRUSSEL – Finland blijft ondanks Europese druk bij de eis dat Griekenland een onderpand moet geven voor de Finse bijdrage aan het steunplan van de eurolanden voor de Grieken. Dat heeft een woordvoerder van het Finse ministerie van Financiën vrijdag gezegd. ,,Dat is niet onderhandelbaar.”
    Alleen over de vorm van dat onderpand kan onderhandeld worden, zei hij. De aanvankelijk afspraak dat de Grieken een borgsom op een Finse rekening zouden storten, lijkt wel van tafel. Zonder onderpand dreigt Finland niet akkoord te gaan met het steunplan.

    bron nu.nl
    wordt vast vervolgd

  134. Bernard, ik ken Jan Bennink niet, maar onderstaande ontboezemingen zal ik met veel enthousiasme ondersteunen. Een ⤽lijst⤝ naar mijn hart!

    *****Lijst Superjan: Lijst Superjan steunt Euro protest. We zijn niet tegen Europa. Zelfs niet tegen de Euro. Maar we zijn wel fel tegen het inleveren van enige soevereiniteit zonder burgerraadpleging. Een kabinet dat onze grondwet aanpast ten behoeve van Europa op bevel van “leiders” die wij niet hebben gekozen, kaapt het land en pleegt verraad.*****

  135. @VVD`er Je hebt gelijk, met mijn bron Nu.nl te vroeg gejuicht. Het is toch eigenlijk te gek dat de hele eurozone nu wordt gegijzeld door een landje met nog geen 6 miljoen inwoners. Als er geen oplossing komt voor het Griekse probleem dan zal de recessie dieper worden.

  136. Een Grondwet is niet zomaar te wijzigen: eerst moeten Tweede en Eerste Kamer een vorostel tot wijziging aannemen en daarna wordt de TK ontbonden en moeten de nieuwe TK en de EK met tweederde meerderheid het voorstel aannemen. Dat kost dus veel tijd en geeft de bevolking de gelegenheid om het te laten meewegen bij de verkiezingen.
    Overigens hebben we al veel soevereiniteit ingeleverd en vind ik het veel kwalijker dat met de afwijzing van de Europese Grondwet het (nog) meer democratisch functioneren van de EU om zeep is geholpen.

  137. Bedankt VVD-er

    Spijt van de VVD-belofte van de gemeenteraadsverkiezingen heeft De Heer niet. Hij lacht.

    Haha 1 van die vele emotieverbloemers die ALTIJD lachen. Hoop dat Opstelten inmiddels w?l wat beter voorbereid op verkiezingstournee gaat. Mag ik daar een welgemeende hartelijke :):D8) aan toevoegen? Wanneer komt die verhaar overigens in de raad; is er nog vuurwerk te verwachten?

  138. On gelovige Thoman (Benny K.) eerst zien (op onze kosten en dan geloven :o) Is die hulp nu ook niet te laat, nadat ie overal in de media te vuur en te vlam zijn NJET zat te verdedigen?

    Toch extra hulp voor Somalië[/url]

  139. Paniek :o[/url]
    ——-
    Schokkenend: Coalitiepartijen CDA en VVD zijn tevreden over gedoogpartner PVV. Dat zeggen premier Mark Rutte en vice-premier Maxime Verhagen vandaag in een interview met De Telegraaf.

    Volgens Rutte en Verhagen is de partij van Wilders betrouwbaar en voorspelbaar. ”Geert levert gewoon. Hij houdt zich aan zijn afspraken.” aldus Verhagen.

    Bij het aantreden van het kabinet voorspelden verschillende oppositiepartijen dat een minderheidscoalitie met gedoogsteun van de PVV niet stabiel zou zijn. Een jaar na de totstandkoming van het kabinet is daar echter nog niets van te merken.

    ****

    Dus een stem op de Chrisenen en 1 op de Liberalen blijft er 1 op de PVV

    :o:o:o

    En de mastrodonten die het zwijgen opgeleigd kregen?
    De nieuwe voorzitster van het CDA (domiinee) die anders wilde?
    Al de tegenstemmers op het Congres http://nos.nl/artikel/230099-live-het-cdacongres.html
    De bezwaren van Koppejan en Ferrier? Voelt de macht zo lekker?

    Monddood gemaakt of omwille van een comfortabele postitie van mening veranderd?

    Monddood maken/zwijgen opgelegd krijgen…..lekkere vrijheid van meninguiting.
    ——
    Bij de VVD zijn er overigens ook een aantal tegen samenwerking met de PVV, w.o. Hans Dijkstal. Berichten daarover lijken vakkundig buiten de publiciteit te worden gehouden.

  140. Hans Dijkstal is helaas letterlijk monddood, Dick. Ik snap die uitspraken van rutte en Verhagen niet, omdat de PVV bij elk belangrijk onderwerp niet thuis geeft en ze bij de oppositie moeten schooien om steun. Diverse kabinetsleden hebben de PVV “onverantwoordelijk” genoemd. Kennelijk moet er nu even wat geslijmd worden voor de b?hne. Gelukkig voor deze coalitie neemt de oppositie tot nu toe zijn verantwoordelijkheid, maar daar zit vast een prijs aan.

  141. *** Schokkend: Coalitiepartijen CDA en VVD zijn tevreden over gedoogpartner PVV enz, enz. Hij houdt zich aan zijn afspraken.***

    Ja Dick, het zijn ⤽barre⤝ tijden. 🙂

    In mijn zakelijke ⤽carri?re⤝ is het mij ook wel eens overkomen, ik ging in zee, met laten we zeggen de fictieve firma ⤽Geert⤝, nadat ik in voorgaande jaren een zakelijke overeenkomst had met de fictieve firma ⤽JOB en co⤝.
    In de zakelijke overeenkomst met de firma ⤽JOB en co⤝ was in de loop der jaren een bepaalde frustratie gerezen ⤽niet tijdig leveren, financiële strubbelingen, achterklap enz⤝, laten we het genuanceerd zeggen,ik had er geen goed gevoel meer bij.

    Nadat ik de zakelijke overeenkomst met ⤽JOB en co⤝ had opgezegd, en ik de firma ⤽Geert⤝ mijn zegen had gegeven, brak de hel los. Hoe ik het in mijn hoofd kon halen,om een zakelijke overeenkomst aan te gaan met die ⤽onbetrouwbare⤝ firma ⤽Geert⤝. Ik moest toch weten, dat zij hun afspraken niet na zou kunnen komen, en nooit de zelfde innovatie en kwaliteit konden leveren als de firma ⤽JOB en co⤝. Nu is het zo, dat de firma ⤽JOB en co⤝ al langjarig in de mijn branche werkzaam is, en daardoor inderdaad een bepaalde naamsbekendheid heeft verworven. Maar zoals ook iedereen in mijn branche weet, ⤽stilstand is achteruitgang⤝ want inmiddels was de firma ⤽JOB en co⤝ verzand in haar eigen hooghartigheid en zelfgenoegzaamheid, en verworden tot een log bureaucratisch bedrijf. Maar wel een bedrijf die dacht dat ze het als ⤽marktleider⤝ voor het zeggen had, en zich als zodanig gedroeg.

    Wakker geschrokken, nadat bleek dat meerdere bedrijven naar de firma ⤽Geert⤝ waren ⤽overgelopen⤝, werd er bij ⤽JOB en co⤝ op directie niveau besloten een landelijke hetze van ⤽onbetrouwbaarheid⤝ in gang te zetten tegen de firma ⤽Geert⤝. Maar zoals zo vaak met vuilspuiterij, het richt zich altijd tegen je zelf, en is veelal het begin van je eigen ondergang. Zo ook met mijn fictieve ⤽firma JOB en co⤝, die inmiddels is verworden tot een kleine speler in mijn branche, die af en toe met de pet in de hand langs komen om te bedelen om een ordertje. En ik ben de kwaadste niet, af en toe gooi ik ze uit medelijden nog wel eens een (korstje) ordertje toe.

    Maar tot nog toe ben ik redelijk tevreden met de ⤽firma Geert⤝, er zijn wel eens wat lichte strubbelingen, maar zakelijk gezien kunnen we prima door één deur.

  142. ***Dan zul je wel geen hoofddoekje dragen noch halal-eten te prefereren, VVD`er.***

    Dame, zou je me willen uitleggen waar deze zin op slaat?

  143. Tenzij de door jouw gekozen namen volstrekt toevallig en willkeurig gekozen zijn, zie ik een bepaalde parallel. Wat ik wil zeggen is dat het eenvoudig is om alleen de positieve aspecten van de “firma Geert” te waarderen zolang jezelf geen last hebt van de negatieve kanten. En die positieve punten zijn er uiteraard. Als firma Geert zo betrouwbaar is omdat hij bijvoorbeeld mensen voor een hongerloontje 12 uur per dag laat werken, hoe zou je er dan over denken?

  144. Tweede punt waar ik op in wil gaan is het woord “marktleider”. De firma Job is enkel in een aantal grote steden marktleider geweest en in sommige (Rotterdam) zelfs monopolist. Dat leidt tot arrogantie en tunnelvisie. De firma Job heeft daarop niet het patent: ga maar eens buurten in Zuid-Limburg of enkele Twentse plattelandsplaatsjes waar de firma Maxime tot voor kort monopolist was. De conclusie is dat wisselende samenstelling de meest evenwichtige verhoudingen geeft.
    Landelijk gezien is de firma Job een enkele maal ‘marktleider’ geweest, maar nooit monopolist en heeft die firma mogen ervaren dat je wel marktleider kunt zijn maar dat je ook zo opzij gezet kunt worden. De aandelen van de firma Job staan vanaf de Tweede Wereldoorlog op de derde plaats, na die van de firma Maxime en de daarna de firma Marc.

  145. Dame, natuurlijk zijn de namen niet willekeurig gekozen, het is het uiteraard een gericht stukje satire op de copy-paste van Dick. Wat ik hier wil aangeven is, dat op ZAKELIJK gebied de gedoog coalitie, na een jaar regeren nog vrij vast in het zadel zit.
    Ondanks de ⤽onbetrouwbaarheid⤝ hetze die tegen de PVV is losgebarsten. Om een ZAKELIJKE overeenkomst te hebben, hoef je het niet in alles met elkaar eens te zijn, dit hebben ook vorige (links/rechts) regeringen maar al te vaak aangetoond.

    ⤽Als de firma Geert zo betrouwbaar is omdat hij bijvoorbeeld mensen voor een hongerloontje 12 uur per dag laat werken, hoe zou je er dan over denken?⤝??.. Ik zie geen samenhang in deze zin die terugslaat op de huidige gedoogcoalitie, daar er volgens mij t.n.t. niets is veranderd (bezuinigingen?) in de afgesproken CAO`s, die toch mede geregeld worden door ⤽onze⤝ onvolprezen vakbonden.

    Maar om terug te komen op mijn vraag: wat bedoelde je met de insinuerende zin ⤽hoofdoekjes / hallal-eten?⤝

  146. @VVD`er Insinuerend, misschien? Het gaat er inderdaad om dat je wel kunt doen alsof de ‘firma Geert’ een gewone politieke partij is, maar dat je daarmee wel veel Nederlanders, medelanders wegzet. Het is makkelijk praten wanneer je er persoonlijk geen last van heb. Ik blijf bezwaar houden tegen het salonf?hig maken van een partij die maar een doel heeft, een hetze te voeden tegen moslims. En in hoeverre steunt de PVV deze coalitie nu op punten die er werkelijk toe doen? Nul, komma, niente.

  147. Tuurlijk is een firma niet met een politieke partij te vergelijken. Hebben we het alleen maar over de sentimenten. Vindt de VVD-ert eigenlijk dat alle mensen gelijk behandeld zouden moeten worden?

  148. Dame 04-09 – 03:07

    Dank u Dame,??. deze opmerking is blijkbaar typerend waar u voor staat. Mensen in een hokje plaatsen, zonder enige vorm van onderbouwing. Ik draag inderdaad geen hoofddoek, en zie niet het nut om halal te eten, (u ook niet, neem ik aan?) maar is dat de reden om daarmee op een insinuerende wijze iemand een etiket op te plakken? In mijn grote vrienden en kennissen kring bevinden zich veel buitenlanders, (ook mensen die een bepaald geloof belijden o.a. de islam) mensen met een open minded en zeker geen etiketten plakkers, maar waar openhartig mee gediscussieerd kan worden zonder omfloerst in een (discriminatoir) hokje geplaatst te worden. Op het log hebben zelfs mijn grootste criticasters zich niet verlaagd om mij op insinuerende wijze een discriminatoir etiket op te plakken, daar deze discussie gelukkig door iedereen gemeden wordt. T.n.t. was u iemand waarmee op een aangename wijze gediscussieerd kon worden, vaak waren we het oneens, maar dat is juist de charme van het dispuut. Blijkbaar laat u nu uw echte gezicht en gedachtegang zien, zingen we u (linkse) liedje niet mee, dan ben je discriminatoir. Uiteraard werp ik uw bekrompen aantijging ver van mij af, daar ik weet dat ik in dat opzicht open minded (maar ook kritisch) tegenover onze multi-culturele samenleving sta.

    In ons staatsbestel (hoe u hier ook over denkt) is de PVV een democratische partij (beweging), waar de door u (linkse) sympathiserende partijen regelmatig enthousiast mee samenwerken, om een motie e.d. door de kamer te krijgen.
    Ik zie geen enkele belemmering voor de VVD en het CDA, om met deze partij (beweging) samen te werken in een gedoogconstructie.

  149. Dick-ert 02:30

    ****Da’s makkelijk wegscrollen: De VVD-ert en zijn —gaap— zakelijke carriere.****   

    Ja Dick-ert, af en toe zie je op het D en Z log nog wel eens een stukje van eigen hand, en geen riedels copy-paste en linkjes. De creativiteit  spat er bij jou van af. 🙂 En wat dat wegscrollen betreft, jou inmiddels kennende heb je het van A tot Z gelezen, op dezelfde manier waarop je z.g. de artikelen op GS (niet :o)—-gaap—- leest.

  150. Zwaar getafeld, VVD`er? Ik heb jou nergens beschuldigd van discriminerend denken. Wat ik heb betoogd is dat het makkelijk is om de PVV als ‘gewone partij’ te zien, wanneer je niet tot de groep behoort die door die club in het verdomhoekje wordt gezet. En dat “je” mag je vervangen door “men”, net zoals in mijn eerdere reactie.
    En ja, meningsverschillen zijn er altijd, maar voor mij ligt er wel een grens bij intolerantie. Je zult mij ook nooit horen beweren dat ik bepaalde religies “respecteer” als dat een homovijandige groepering is. Mijn levensinstelling is dat we het met dit leven moeten doen en dat we daar samen het beste van moeten maken. Daar hoort geen groepsuitsluiting bij. Om die reden was en ben ik tegen de gedoogconstructie. En uiteraard heeft de PVV – zoals ik ook al eerder schreef – ook een aantal goede ideeën en een positieve invloed op het losweken van vastgeroeste denkbeelden. Voor mij geeft hun islamvijandige houding echter de doorslag. En daarmee zeg ik niets over jou, noch over je denkbeelden noch over je kennissenkring. En ik blijf gewoon tutoyeren.:P

  151. Gaapverwekkende VVD-ert, knipp’n plakk’n mag ook hoor ipv van interessantdoenerig Engels. Maar nee, eigen tekst 😉 Wil je nog ergens antwoord op, want echt opbouwend vind ik je vandaag niet 🙁

  152. @ VVD-ert; Oeps, bijna vergeten keihard te lachen om

    jou inmiddels kennende

    :D:D:D Lekkere zondag verder en hopen dat je humeur toch nog wat verbeterd voor je hard-werkende-werkweek 8)

  153. Waarna overigens om 22.30 op 3 het onderhoudende Zomerhitte is te zien….maar dat terzijde.

    🙁 VVD-ers en belangenverstrengeling [/url] 😮 Dat kan toch onmogelijk samen gaan 😛

  154. Dick-ert knipp`n plakk`n, natuurlijk mag je dat, wat je vroeger op de kleuterschool geleerd hebt moet niet onderschat worden, maar het is inmiddels niet meer gaapverwekkend maar slaapverwekkend.
    Je vraagt mij ergens om een antwoord. M`n beste Dick-ert ik geeft je regelmatig een schot voor open doel, maar wat komt er terug? Onsamenhangend gebrabbel, over z.g. interessantdoenerig Engels 🙂 Probeer nu eens vanuit je (creatieve?) brein iets zinnigs op het log te zetten, zonder terug te vallen op knipp`n en plakk`n. Je mag het ook van je favoriete logs halen, maar dan in je eigen woorden. Vooruit Dick-ert, je kan het!!!! 😀

  155. Vond je het niet nodig om serieus terug te komen op je puur zakelijke benadering van de PVV, zonder de gevoelens van alle inwoners van dit mooit land te wegen?

  156. Dick-ert, 6 brabbelende reacties waar een normaal iemand geen touw aan vast kan knopen, echt ik kan er geen minestrone van maken. Komop Dick-ert, kom nu eens met wat concreets, zonder als een trekpop (met geluid?) op en neer te gaan.
    Hoe ik denk over onze samenleving, kan je lezen in mijn laatste reactie op Dame.

  157. VVD’er, als je met nog meer van die trekpoppen kennis wilt maken dan adviseer ik je om het VARA-vehikel Joop eens een keer te gaan bezoeken.

  158. Agut, subjectieve kwalificaties uit het jaar nul en een ander proberen van alles op te leggen. Ach en wat denkbeelden betreft, weet ik al meer dan genoeg. Niet geïnteresseerd verder. Vind actuele politieke gebeurtenissen, invalshoeken, meningen, feiten, alternatieven etc. interessanter. Maar als iemand liever met een ander bezig blijft is dat natuurlijk wel zijn/haar goed recht. Oeps, wel een beetje veel tekst als reactie op een bijdrage waar zelfs een heerlijk mislukte-humor-poging in verweven zit 😉

  159. Is Bolkenstein nu een econoom of niet? Ik kan me voorstellen dat De Jager en Rutte balen van zijn breeduitgemeten opvatting, omdat ze net begonnen zijn met een publieke uitleg dat het niet steunen van Griekenland grote negatieve gevolgen heeft voor de werkgelegenheid en welvaart in Nederland.

  160. Dame, 19:50

    Of ik zwaar getafeld heb, Dame? Nou nee, het was een uitstekend diner, met alles er op en aan.
    Het menu zal ik u besparen, maar het was zeker niet halal.

    ****Dan zul je wel geen hoofddoekje dragen, noch halal eten te prefereren VVD`er****
    ****VDD`er Insinuerend, MISSCHIEN?

    Een beetje dunne uitvlucht Dame, met veel woorden die de lading niet dekken. Als er op dat moment een normale vraag van u was gekomen, om het waarom, had er hier een discussie uit voortgekomen. Maar deze beide aanheffen zijn niet gepast, het geeft een insinuerende discriminatoir etiketje aan het geheel, waar ik niet van gediend ben. Elkaar op een bepaalde (politieke) manier onderuit schoffelen, voor mij geen probleem, (ik doe niet anders) maar op dit heikele punt heb ik ontzettend lange tenen. Al hebben mensen alle kleuren van de regenboog, al aanbidden ze de maan, dan is dat voor mij nog geen probleem.
    Waar ik wel een probleem mee heb, als er op een insinuerende wijze naar mij gewezen wordt.

  161. Als het waar is, dan is het meer dan schokkend, Dick. Er komend e laatste tijd steeds meer gruwelverhalen over die “goede oude tijd”. De VS die in WO II medische experimenten heeft uitgevoerd op Gualtemateekse gevangenen. Een fiks aantal is aan de gevolgen overleden. Zweden heeft tot in de jaren 70 (zogenaamd) zwakbegaafde mensen gesteriliseerd. En nu wellicht onvrijwillige euthanasie (= moord) door katholieke priesters. En dat terwijl recent een terminaal ziek man die bewust voor levensbeëindiging had gekozen niet mocht worden begraven vanuit de dorpskerk omdat de Leer van Rome tegen euthanasie is.Dit moet goed onderzocht worden zodat de waarheid boven water komt.

  162. Klopt Dame 21:42 geloof ik zeker, vind zijn/haar streven om voornamelijk de massa aan te spreken dubieus. Hij heeft volgens mij wel Economie gestudeerd, dan heeft hij of geen verstand van zaken en/of is stronteigenwijs en/of heeft gezonde lak aan partijdiscipline. Misschien vind ie zichzelf wel belangrijker dan zijn partij.

    Inderdaad Dame:

    Er komend e laatste tijd steeds meer gruwelverhalen over die “goede oude tijd”.

    Opvallend, vreemd en zeker zorgwekkend!

  163. Dame, 19:50

    Of ik zwaar getafeld heb, Dame? Nou nee, het was een uitstekend diner, met alles er op en aan.
    Het menu zal ik u besparen, maar het was zeker niet halal.

    ****Dan zul je wel geen hoofddoekje dragen, noch halal eten te prefereren VVD`er****
    ****VDD`er Insinuerend, MISSCHIEN?

    Een beetje dunne uitvlucht Dame, met veel woorden die de lading niet dekken. Als er op dat moment een normale vraag van u was gekomen, om het waarom, had er hier een discussie uit voortgekomen. Maar deze beide aanheffen zijn niet gepast, het geeft een insinuerende discriminatoir etiketje aan het geheel, waar ik niet van gediend ben. Elkaar op een bepaalde (politieke) manier onderuit schoffelen, voor mij geen probleem, (ik doe niet anders) maar op dit heikele punt heb ik ontzettend lange tenen. Al hebben mensen alle kleuren van de regenboog, al aanbidden ze de maan, dan is dat voor mij nog geen probleem.
    Waar ik wel een probleem mee heb, als er op een insinuerende wijze naar mij gewezen wordt.

  164. VVD`er, dat van die lange tenen is me niet ontgaan.;) Ik weet niet wat je een ‘dunne uitvlucht” noemt, ik heb in discussie willen brengen dat de PVV zeker niet op alle fronten verkeerde ideeën heeft, maar dat voor mij hun opvattingen over de islam de doorslag geeft. En waar jij schrijft

    Maar tot nog toe ben ik redelijk tevreden met de ⤽firma Geert⤝, er zijn wel eens wat lichte strubbelingen, maar zakelijk gezien kunnen we prima door één deur.

    , reageer ik met de bedoeling te zeggen dat niet-direct ‘belanghebbenden’ over het islam-standpunt van de PVV heen kunnen stappen om op andere fronten zaken te kunnen doen, terwijl dat anders ligt voor diegenen met de ‘hoofddoekjes en het halaleten’.
    M.a.w. de discussie die ík startte ging niet over jou en over vermeed discrimatoire opvattingen, maar over de keuze om de ‘firma Geert’ als een normale partner te zien. Daar sloeg ook dat voorbeeld van het hongerloontje op, omdat ik een voorbeeld wilde geven dat pastte bij jouw verhaal van de firma’s. Dat nader uitleggend (want dat is kennelijk nodig): je kunt op allerlei fronten misschien prima zakendoen met een bepaald bedrijf maar als de producten niet volgens bepaalde arbeidsrechtelijke fatsoensnormen worden geproduceerd dan zou dat voor mij de doorslag geven om niet met zo’n bedrijf in zee te gaan.

  165. Ach ja, als we het toch over populisme hebben, iets knippn en plakkn uit “overdachte” hoek?

    Leve Geert, leve het populisme

    ‘Ik ben gek op Geert. Het moet maar eens gezegd worden. En zeker hier. Onze partij kan namelijk wel wat populisme gebruiken. Populisme is bij ons een vies woord, terwijl het ook een vehikel kan zijn om mensen terug te halen naar onze partij.’ Een column van Marcel Duyvestijn.
    ‘Eigenlijk is Geert een godsgeschenk. Niet alleen qua onderwerpen, maar ook qua stijl. Hij dwingt ons na te denken, te bezinnen en te herpositioneren. Vaak wordt populisme verward met het volk naar de mond praten. Dat is stierenpoep. Populisme is begrijpen wat er speelt en het vervolgens zo verwoorden dat iedereen het begrijpt. Punt.
    Schrijver David van Reybrouck schreef twee jaar geleden al in een essay dat we niet minder, maar beter populisme nodig hebben. In zijn Pleidooi voor Populisme gaat het vooral over de kloof tussen hoger- en lageropgeleiden. Hij pleit ervoor om meer lageropgeleide volksvertegenwoordigers op de kieslijsten te zetten. Dat lijkt me niet haalbaar. Maar ik wil wel een lans breken voor de Jan Schaefer-types, die de taal van het volk spreken. Dat zijn de populisten die we nodig hebben.
    En die mensen hebben we. Ahmed Marcouch. Hans Spekman. Eberhard van der Laan. Dat zijn politici die heldere taal bezigen. Zij zijn ?? wat mij betreft ?? de populisten waar Van Reybrouck op doelt. Ook zag ik laatst Diederik Samsom oreren tegen Joost Eerdmans. Dat deed hij zo goed, dat zelfs de apolitieke mevrouw Duyvestijn haar damesblad even weglegde. Wij hebben meer populisten in onze partij dan we denken. Toen Lodewijk Asscher in een focusgroep onderzocht wat Amsterdammers van zijn PvdA vonden, hoorde hij vooral negatieve geluiden. De volgende vraag was: welke politici vindt u goed? Daarop volgde ?? gek genoeg- een lijstje namen van vooral PvdA??ers. Cohen stond bovenaan. Daarnaast allemaal mensen uit bovenstaand rijtje.
    Populisten weten onderwerpen die wij ingewikkeld vinden, goed te verwoorden. Integratie, islam, immigratie, de drie i??s (vrij naar Carel Brendel). Dat vinden wij mateloos ingewikkelde issues, waar we het liefst een dichtgetimmerd verhaal over houden dat niemand begrijpt. En dat hoeft niet. Ik weet nog goed dat Job Cohen tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar opmerkte dat hij zich goed voor kon stellen dat mensen die hun wijk hadden zien verkleuren dat moeilijk vinden. Ik heb toen mijn televisiescherm gekust en geroepen dat hij door moest gaan. Maar daar bleef het bij.
    De drie i??s blijven moeilijk. Zeker bij ons. Datzelfde geldt voor ??Europa??. Tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement zei Thijs Berman iets over ??een pas op de plaats?? als het om Europese uitbreiding gaat. Hij zag in dat onze natuurlijke achterban helemaal geen voordeel had bij het toelaten van Oostbloklanden en Turkije tot de Europese Unie. Dat was geen goedkoop populisme, maar een realistisch standpunt.
    Dat Marnix Norder onlangs aangaf dat zijn stad (Den Haag) een Polenprobleem heeft, is dezelfde duidelijkheid. Dat Ahmed Marcouch misdadige hangjongeren ??tuig?? noemt, is een ander voorbeeld.
    Wij staan dichter bij Geert dan we denken. Ik zie Job nog niet iedereen ??knettergek?? verklaren, maar als hij alle videobanden van zijn populistische partijgenoten bestudeert, weet ik zeker dat er een duidelijk en helder verhaal komt, dat iedereen begrijpt.’

    Marcel Duyvestijn is liefdevol lid van de PvdA

  166. Ach ja, en dan noemen ze Bolkenstein populist, k` heb nog even wat aan knipp`n en plakk`n gedaan

    Het gedachtegoed van Geert Wilders moet met kracht worden bestreden. Dat zegt oud-premier Wim Kok zondag in KRO Brandpunt. Kok blikt daarin terug op de aanslagen van 11 september 2001 en hoe die Nederland hebben veranderd. Verder in deze eerste uitzending van het nieuwe seizoen van KRO Brandpunt: Fons de Poel duikt in een opmerkelijke zaak over het overlijden van een groot aantal gehandicapte kinderen in een jongereninternaat in de jaren ’50. En een item over het PVV-kamerlid, Dion Graus, die opnieuw in opspraak is.

    “De aanslagen van toen hebben een voedingsbodem gecreëerd voor Fortuyn en ook voor het gedachtegoed van Wilders, zoals dat bij veel Nederlanders populair is. Dat vind ik heel ernstig en ik hoop dat we alles willen doen om te voorkomen dat we elkaar in een hoekje stoppen en we in wij-zij-termen denken. Dat moet dus met kracht worden bestreden”, aldus de voormalig Minister-President in Brandpunt.

    Kok vindt dat andere partijen meer zouden moeten doen om het gedachtegoed van de PVV te bestrijden.”Ik ben uiteraard niet gelukkig met het gedachtegoed van Wilders en ik zou hopen dat de zon een beetje doorbreekt wat dat betreft. Dat het licht gaat schijnen. Het licht van menselijke gelijkwaardigheid. En daar moeten wij allemaal voor zorgen. Dat besef moet doorbreken. Bij ons allemaal. Het gaat iedereen aan. De samenleving is van ons allemaal.”

    De oud-premier hekelt verder het populisme, dat in zijn ogen leidt tot nationalisme en protectionisme en levensgevaarlijk is voor de verworvenheden die werden opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. “Ik denk dat 9/11 aan de ene kant de samenleving heeft verhard, tegelijkertijd het saamhorigheidsgevoel wat heeft aangetast. En ik hoop zo van harte dat dat gaat kantelen. Want met protectionisme, met nationalisme, met vermeend eigenbelang en je daarmee afwenden van een gezamenlijke aanpak in Europa, los je niks op. Protectionisme kan leiden tot de meest erge dingen die je je maar kunt voorstellen. Zoals we 70 jaar geleden in Duitsland hebben gezien. Nu zit ik niet te voorspellen dat we aan de vooravond staan van een Derde Wereldoorlog, ik moet er niet aan denken. Maar protectionisme leidt tot de waanidee dat iedereen voor zichzelf vraagstukken kan oplossen. Maar de bizarre consequentie daarvan is dat we samen niks meer voorstellen. Dat zou dus kunnen betekenen dat het draagvlak onder Europese samenwerking verder gaat eroderen. Dat zou afschuwelijk zijn. Dat zou ertoe leiden dat we al datgene wat we na 1945 hebben opgebouwd stukje bij beetje ongedaan gaan maken. En dat doet wel heel veel pijn als dat zou gebeuren. Dan is Europa terug bij af. ”

  167. Bovenstaand 2 knipp`n en plakk`n geklungel, geeft maar weer eens aan hoe verschillend er gedacht wordt bij onze liefdevolle en graaiende sociaal-democraten. 😮

  168. Drama 21:49

    Drama, wil je niet zulke ⤽moeilijke⤝ vragen stellen, je weet bij voorbaat dat je hier geen antwoord op krijgt. 😉 Misschien wordt je afgescheept met wat ondefinieerbare kreten, maar daar blijft het meestal bij.

  169. Eens: Bericht door Dame, op 4 september 2011 om 22:50
    Een verstandig mens aan het woord…..Kok in Brandpunt.

    Schokkend die reportage over Graus en die broeders vrogger.

  170. hahaha VVD-ert lezen is moeilijk he, want dan moet je je in een ander inleven:

    Bericht door drama, op 4 september 2011 om 21:49
    @Dick, waarom vind jij Bolkestein een populist?

    Bericht door dick, op 4 september 2011 om 21:55
    Klopt Dame 21:42 geloof ik zeker, vind zijn/haar streven om voornamelijk de massa aan te spreken dubieus.
    ——
    —-Toevoeging: populisme lijkt belangrijkste ideaal, misschien zelfs nog wel voor het vullen van de geldbuidel.
    Gewoon in 1 moeite door meneer de opnaaiiert. Zeg maar zoals Hansie, ik word ook President, W. (treffend “Op 22 november 2007 zei Wiegel dat volgens hem de VVD op zou moeten gaan in een brede liberale beweging samen met de PVV van Geert Wilders, Trots op Nederland van Rita Verdonk en D66. Behalve Rita Verdonk was geen van de genoemde partijen voorstander van dit plan.”)

  171. Toch nog ff een citaatje uit VVD-ert’s absoluut niet tot uitnodigende woordenbrij

    Wij staan dichter bij Geert dan we denken.

    Wil je voor jezelf spreken? en met je over 1 kam scheren millimeter je niemand. Iets met kant nog wal. Dank je.

  172. Oeps, de moeite van een “integraaltje” waard :D:D:D

    Von der Dunk en Brussen zijn het eens: ‘De VVD heeft vrijheid in de uitverkoop gezet’
    Thomas von der Dunk/ Bert Brussen ? 05/09/11, 06:00

    Verhagen, Rutte en Wilders. © epa
    Het argument waarmee de VVD de Vrijdenkersruimte in de Tweede Kamer heeft opgedoekt, is een leugen, zegt Thomas von der Dunk. En Bert Brussen is het nu eens helemaal met hem eens: ‘VVD, CDA en PVV hebben de vrijheid van meningsuiting op slot gedraaid.’

    Thomas von der Dunk:

    De VVD heeft onlangs haar Vrijdenkersruimte, een gemeenschappelijk initiatief van Mark Rutte met de toenmalige medeoppositiepartij PVV waarmee zij de oude linkse politieke correctheid wilden hekelen die allang door een nieuwe rechtse is vervangen, in de Tweede Kamer opgedoekt. U weet wel: die plek waarin bedreigde producten van het vrije denken, zoals de prenten die de fijnzinnige cartoonist Gregorius Nekschot op arrestatie, en de film Fitna die de miskende grote cineast Geert Wilders vooral op verveeld gegaap kwam te staan, als hoogstaande voortbrengselen van het menselijk vernuft werden gekoesterd.

    De VVD maakt het ons nu onmogelijk daarvan nog langer te genieten. De tentoonstelling is deze zomer stilzwijgend ontmanteld. Het officiële argument: ‘Er waren al anderhalf jaar geen nieuwe werken meer aangeboden.’

    Dat is een leugen. Zo is door een van de laatste verlichte VVD-partijleden afgelopen maanden herhaaldelijk voorgesteld de door VVD- en PVV-toedoen verboden Willem Arondéuslezing van ondergetekende hier een plaatsje te geven. De initiatiefnemer kreeg op dat voorstel niet eens antwoord – noch van de fractieleider, noch van de premier.

    Los daarvan had de fractie, als die haar roeping serieus had opgevat, ook zélf actief stappen ter aanvulling van de collectie kunnen zetten.

    Bijvoorbeeld door de 5 mei-toespraak van Rob Riemen aan de Utrechtse Universiteit op te nemen, die de PVV in de Utrechtse Staten wilde verbieden, of zijn boekje over het nieuwe fascisme, dat de PVV in de Brabantse Staten bewoog de subsidie voor het vermaarde Nexusinstituut te willen schrappen. En de door onze mederegeerpartij nog vijftienhonderd jaar na publicatie met een veto bedreigde Koran had natuurlijk een ereplek verdiend.

    Het maakt duidelijk hoe weinig de PVV zich het motto van Rosa Luxemburg heeft eigen gemaakt: vrijheid is vooral de vrijheid van andersdenkenden.

    En het maakt duidelijk hoezeer de VVD doodsbang is om die andere partij met het woord vrijheid in haar naam, te schofferen. Omwille van het regeergemak. Want anders was die Vrijdenkersruimte sinds de rechtse machtsovername van 2010 tot de nok gevuld met bedreigde linkse vrijdenkersproducten.

    Bert Brussen:

    Het format van deze rubriek laat het niet echt toe, de heer Von der Dunk en ik worden geacht de degens te kruisen, maar ik vrees dat ik het moeilijk met zijn woorden oneens kan zijn.

    Sinds het definitieve sluiten van de Vrijdenkersruimte kan ik in elk geval met geen mogelijkheid meer met droge ogen beweren dat er nog een liberale wind door de fractiekamers van de VVD waait. Laat ik mij dan maar bij wijze van uitzondering achter mijn opponent scharen om de teloorgang van de vrije meningsuiting te bewenen.

    Toen Mark Rutte zijn Vrijdenkersruimte opende, sprak hij nog de dramatische woorden: ‘De vrijheid van meningsuiting is sluipenderwijs onder druk komen te staan. En helaas moet ik constateren dat het CDA daarvoor verantwoordelijk is.’

    Harde maar ware woorden die destijds noodzakelijk waren. Natuurlijk wilde Rutte ook graag met de ouders van Van Gogh op de foto, zoals Theodor Holman destijds al constateerde, maar toch: het signaal was duidelijk. Die Vrijdenkersruimte was een even noodzakelijk als droevig symbool van een democratie die het begrip ‘vrijheid’ maar niet kan bevatten.

    De rest is geschiedenis: het CDA, volgens Rutte ‘verantwoordelijk voor het onder druk zetten van de vrijheid van meningsuiting’, ging met Rutte regeren. In ruil daarvoor moest de handtekening onder het voorstel tot afschaffen van het verbod op godslastering worden verwijderd, kreeg gedoogpartner PVV kritiekloos de ruimte onwelgevallige lezingen en meningen te censureren en was er voor andere onderdrukte (linkse) meningen die niet in het VDD-straatje pasten ineens geen ruimte meer in de Vrijdenkersruimte.

    Het moge duidelijk zijn: de liberale partij VVD heeft de vrijheid in de uitverkoop gezet.

    Het is ironisch dat de symbolische waarde van het sluiten van de Vrijdenkersruimte nog groter is dan het openen er van: de VVD heeft samen met het CDA en de PVV de vrijheid van meningsuiting op slot gedraaid en de sleutel weggegooid. Naar de sleutel is het waarschijnlijk nog lang zoeken.

    Thomas von der Dunk is cultuurhistoricus en publicist.
    Bert Brussen is columnist.

  173. Tweet: ma 05 september 2011
    Het wordt hoog tijd dat de PVV een einde maakt aan dat slappe optreden van het OM bij huiselijk geweld! #verloedering

    Willem Minderhout

  174. Zo eens even kijken hoe onze Dick-ert zich deze morgen productief gemaakt heeft.

    He, dat is en ⤽goeie⤝!.. Dick- ert ??4 sept 21:15 ****subjectieve kwalificaties uit het jaar nul en anderen proberen van alles op te leggen⤝??..⤝Vind actuele politieke gebeurtenissen, invalshoeken, meningen, feiten, alternatieven ect. interessanter. Enz****

    ⤽Agut, subjectieve kwalificaties enz⤝ Maar m`n beste kerel, daar draait het toch om ⤽subjectief kwalificaties⤝ is toch een persoonlijke mening? Dat is toch de bedoeling van een discussie? ??.Hoe dom van mij, dat geldt natuurlijk niet voor jou, jij huilt
    mee met de wolven in het bos. Het alfa paar zet in, en jij huilt een paar octaven lager gedwee mee.

    Nog een goeie!… Dick-ert?? 5 sept 09:56 ****Toch nog ff een citaatje uit VVD-erts absoluut niet tot uitnodigende woordenbrij.
    ⤽Wij staan dichter bij Geert dan we denken⤝ enz.*****

    Even het wolven samenzang onderbreken??. Dat was knipp`n en plakk`n uit een column van een liefdevolle PvdA`er, je weet wel, één van de weinige PvdA`ers ⤽Marcel Duivenstein⤝ met een (subjectieve?) eigen mening. Maar dat is niet aan jou besteed,
    niet waar?

    Dick-ert??.5 sept 10:46??.Knuffel Dick-ert??. Sigmund, één van mijn favoriete cartoonisten, hij kan elke keer weer op een originele manier een bepaald beeld schetsen.

    Zo??dat was het voorlopig weer, tot de volgende keer????.

  175. Hé VVD-ert, topje van de ijsberg jongen. Een ochtend duurt lang.

    Begreep dat het een column van Marcel D. betrof. Ben het dus niet met hem eens op dit punt. Op vele anderen wel. Jij bent het er ongetwijfeld wel mee eens, want jij zet em hier neer. Ben het over dat onderwerp meer met Bas (12:14) eens en vind het zelfs een beetje Jammer als je “likken bij de massa” als je (populisme) belangrijkste ideaal lijkt, misschien zelfs nog wel voor bijvoorbeeld de sociale gedachte of “het vullen van je eigen geldbuidel”. Maar het mag dus ze doen maar.

    Vond je oa van 10:03?

  176. Dick-ert je, wilt mij wel vergeven dat ik niet op al je brouwseltjes reageer, af en toe zie door de bomen het bos niet meer. Wat ik van 10:03 denk? ??.Persoonlijk (uiteraard mijn EIGEN mening 😮 ) vond ik de heisa van die vrijdenkersruimte een overtrokken publiciteit stunt. Vrije meningsuiting is een groot goed, waar niet eens over gediscussieerd hoeft te worden. De instanties en mensen die dat willen inbinden, moeten een schop onder hun hol krijgen. Alleen als (z.g. vrije meningsuiting) aanzet tot geweld moet er ingegrepen worden.

  177. @ VVD-ert, ik vergeef je alles. Maar het is uber-uniek dat Thomas v/d Dunk (VK)en Bert Brussen (voorheen GeenStijl) het eens zijn. En dat waren ze in dat stuk om 10:03.

    Helemaal eens overigens

    vond ik de heisa van die vrijdenkersruimte een overtrokken publiciteit stunt. Vrije meningsuiting is een groot goed, waar niet eens over gediscussieerd hoeft te worden. De instanties en mensen die dat willen inbinden, moeten een schop onder hun hol krijgen. Alleen als (z.g. vrije meningsuiting) aanzet tot geweld moet er ingegrepen worden.

    Reactie 15:00 kwam eigenlijk omdat ik een heel irritant ongevraagd abonnement op ’t politieke log heb. Ondanks dat ik het een paar keer heb uitgezet. Zal eens mailen.

  178. Dick, wat mij regelmatig opvalt, is je neurotische hang naar de ⤽z.g. geldbuidel⤝. Bestaat de mogelijkheid om dat wat nader te omschrijven? Is het je eigen onbewuste drang naar geld, 😮 of bedoel je het in een rechts/linkse politiek context? Als dat het geval is kunnen we samen een ellenlange lijsten opmaken van mensen van rechtse en linkse signatuur die zich in loop der jaren op een onoorbare manier verijkt hebben ten koste van de gemeenschap. Een 2e lijst zou dan een ye opener zijn over mensen die na hun ⤽politieke⤝ carri?re hun sociale inslag ingeruild hebben voor en lucratieve baan in het bedrijfsleven, en zich inmiddels kapot lachen om de door hen hypocriete ⤽aangehangen⤝ Balkenende norm. Of leef je nog steeds in de naïeve veronderstelling dat deze mensen er zijn om jou wensen te vervullen? Dream on????.

  179. Klopt, sommigen kunnen de hele dag nergens anders aan denken als aan de “geldbuidel en alles wat er mee samenhangt”. Sociale zaken, intermenselijke contracten/hulp samenwerking, familie etc, alles is ondergeschikt. Zelfs gezondheid en liefde. Jammer, deze dolgedraaide kapitalistische cirkel? Ook wel, maaar vooral beklagenswaardig. Vind ik, maar iedereen doet maar wat ie tof en belangrijk vindt. Zelf vind ik bijvoorbeeld genoemde zaken ettelijke malen belangrijker en geluksbepalender.

    Dat overdreven geschift tussen rechtse en linkse mensen/gedachtengoed zie ik ook vooral op internet. Nogal klovenscheppend-gedrag. Hoewel ik het natuurlijk zelf in discussies ook mooi vind om verschillen uit te lichten. Kom dat links/rechts troelala-geneuzel tenminste in mijn (rijke) kennissen- en vriendenkring amper tegen. Ook grappig dat menigeen niet eens lijkt te beseffen dat de scheidslijn tussen links en rechts ultradun is. Zie bijvoorbeeld de discussie binnen CU. Wel geinig hoe je eigenlijk een pleidooi voor nivellering lijkt te doen.

    Triest voorbeeld overigens en misschien reden tot massaal protest. De voorzitter van de bloedbank verdient een paar keer de Balk-norm.
    —–
    Ben hier nog ff, vanavond en een groot deel van de di.ochtend zul je het zonder mij moeten doen. Maar dat gaat je vast wel lukken. Alvast een overheerlijke avond!

  180. Oh ja, haha, natuurlijk ga ik niet op infantiele provocaties en psychologische mis-kwalificaties in als “neurotische”, VVD-er. Lachend negeer ik ook deze wanhoopspoging. 8)

  181. Verdulleme, moet ik een hele ochtend je ⤽inbreng⤝ missen? Ik begin nu al afkick verschijnselen te krijgen. 😮

    Inderdaad, m`n beste het is een dolgedraaide kapitalistische cirkel, waar (zoals ik al aangaf) iedereen van zowel rechtse/linkse signatuur vrolijk in meedraait. Ik wil hiermee aangeven, dat al de z.g. idealistische en humanitaire fratsen die door ⤽onze⤝ z.g. bovengestelden over ons uitgestrooid worden, luchtfietserij is. Juist in dat segment denkt men in de eerste plaats aan zich zelf en aan zijn naasten. Het geeft in dat segment alleen maar een warm gevoel ergens in de onderbuik als men zich naar de buitenwereld voor kan doe als een sociaal meevoelend mens, maar dat is voor 99% een façade. Je ziet ze regelmatig kwijlen: ⤽ Er moet ruim worden bijgedragen om al de noden te bestrijden⤝, klopt, ZOLANG HET GELD MAAR NIET VAN HENZELF IS. Leuk om op bijeenkomsten, verjaardagen en ander geneuzel, om de hypocriete barmhartige Samaritaan uit te hangen, maar als puntje bij paaltje komt, kijken ze de andere kant op. Met de mond belijden, is wat anders dan daadwerkelijk inzetten. (het geringe percentage echt goedwillende daargelaten)

    Bingo!!! Ik pik nog net even je ⤽uitleg⤝ op mijn vraag op. 🙂

    ***Oh ja, haha, natuurlijk ga ik niet op infantiele provocaties en psychologische miskwalificaties in als ⤽neurotische⤝, VVD-er. Lachend negeer ik ook deze wanhoopspoging.***

    Maar Dick, het is toch ook een beetje ziekelijke houding, om in 80% van je reacties terug te komen op de geldbuidel?
    Je verwijt in een vorige reactie dat sommigen aan niets anders kunnen denken dan aan de ⤽geldbuidel⤝, en wat doet onze Dick zelf?…….Je wilt hier toch niet mee aangeven, dat ik je moet associëren met de kapitalistische cirkel als hierboven?

    Nee toch..:o

  182. Nog maar even een aanvulling op mijn vorige reactie, we kennen allemaal wel de veel gebruikte uitdrukking de schaapjes op het droge brengen, nietwaar? Nou reken er maar op dat een hoog percentage van onze hedendaagse en oud politici/bestuurders deze uitdrukking uit het hoofd kennen, en dat doormiddel van allerlei malversaties dagelijks toepassen. Laten we eerst eens naar ons zelf kijken, we werken om te leven, en leven om te werken. Er moet toch brood op plank, niet waar? Laat ik het simplistisch stellen, een percentage mensen probeert doormiddel van studie zijn blikveld te verruimen, om eventueel een eigen bedrijf op te starten of een goede baan te verwerven binnen het bedrijfsleven. Mensen die om wat voor reden dan ook niet die mogelijkheid hebben, laten hun handen wapperen, en worden vaak een gewaardeerd vakman. Tot zover het normale stramien, zoals het werkzame leven van de meeste Nederlanders er uit ziet.

    Maar dan is er ook nog een categorie goochemerds, zonder enig kwalificatie, die de politiek in gaan, zogenaamd om uit idealistische overwegingen. Zoals iedereen hoef je voor bepaalde (dus bijna allemaal) banen bij de overheid geen kennis van zaken te hebben. Je kijkt wat stoffig rond, je mompelt wat, en voordat je het weet wordt je zo maar naar een of andere comfortabele baan gecapituleerd. Als ze voor die tijd hun schaapjes op droge hebben, begint dan het grote graaien.

    Dat er tijdens de idealistische politieke carri?re van ⤽onze⤝ politici financieel wel eens wat mis is gegaan, dat is een smetje, maar niet relevant. Het zijn allemaal amateurs, niet waar? Er wordt weleens een financiële misvatting gemaakt van miljoenen, en er wordt rijkelijk gedeclareerd, maar dat hoort bij de ⤽status⤝, want inmiddels hebben ze zich het aureool aangemeten dat ze meer rechten hebben dan plichten. Af en toe geven ze ons als netto (belasting) betaler het idee dat er wat aan gedaan wordt, dan wordt ons een ⤽vette?⤝ kluif voorgehouden, dat alles terug moet worden betaald wat door malversatie is binnen geharkt, mits kan worden aangetoond dat zij de bedragen ten onrechte ontvangen hebben. Uit is het sprookje, dacht u werkelijk dat al die idealistische ⤽volksdienaren⤝ die zich ten onrechte verrijkt hebben dat geld terug storten, dan waren we misschien wel in één klap van onze staatsschuld af.

    En wij maar denken dat we gochme hebben. :'(

  183. Is het woord gochme ⤽schokkend⤝ beste kerel? Het is bargoens ofte wel dieventaal, sluit goed aan op mijn schrijfseltje. Ethisch reveil, waar ken ik dat toch van????..?

  184. goedemorgen alle,

    Elsevier:

    Voormalig Eerste Kamerlid voor de PvdA Rudy Rabbinge zegt zijn lidmaatschap van de PvdA op. Volgens de ex-senator, die aan diverse partijprogramma??s meeschreef, is de PvdA beginselloos, opportunistisch en reactief.

    ————————————————
    moettie natuurlijk zelf weten,
    maar zou die zelf een copietje van die brief aan o.a. Elsevier hebben gestuurd?:o

  185. Rat weer aan het slijmen bij zijn kloonpartij[/url] Ja, je moet ook niet te lang buiten beeld blijven.

    @ VVD-er goeiemorgen, heb nietzoveel zin in dat onderlinge afzeiken. Dat is veel leuker voor in de kroeg enzo. Hou meer van de actualiteit belichten. Toch wil ik best even het erg opzichtige “vooroordelen” toelichten. Nogal generaliserend ook:

    waar (zoals ik al aangaf) iedereen van zowel rechtse/linkse signatuur vrolijk in meedraait.

    Zucht, sociaal lullen en asociaal doen

    ZOLANG HET GELD MAAR NIET VAN HENZELF IS

    van iedereen? Bedoel de nuance ontbreeek nogal of het moet je vorm van humor zijn 😮
    De categriën werkenden ….vond altijd Boudewijn de Groot’s

    Maar liever dat nog, dan een bord voor z’n kop van de zakenman. Want daar wordt ie alleen maar slechter van. Maar liever dat nog, dan een bord voor z’n kop van de zakenman
    Want daar wordt ie alleen maar slechter van…

    wel sterk. Etc. Politici deugen niet, er deugt maar heel weinig. Ja JEZELF natuurlijk. Het kost mij veel moeite me in je gedachtengang in te leven. Maar het is dan toch gelukt

    Kop op jongen, de zon gaat wel weer schijnen en laten we het hier een beetje over politiek hebben?

  186. Over VVD en geld…van de stijllozen:

    Snoepreisjes ritselen doe je met de VVD-020

    Lekker een weekje op vakantie naar New York, geheel op kosten van de belastingbetaler. Het kán als VVD-wethouder. Eric van den Burg uit Amsterdam is zo’n wethouder. Eric, hoe werken dat soort typische VVD-trucjes toch? Leg nou eens uit aan het domme volk hoe je zoiets bij elkaar hosselt? “Nou Geenstijl het is dus heel simpel. Als er bijvoorbeeld een nieuw honkbalstadion in Hoofddorp (dus beslist niet in Amsterdam) wordt gebouwd, dan ga je er als Amsterdamse wethouder (die dus niets te zeggen heeft over Hoofddorp) voor zorgen dat honkballers uit New York in Hoofddorp (dus niet Amsterdam) komen spelen. En ja, daarvoor moet je uiteraard persoonlijk een week lang naar New York, ook al gaan de wethouder van Hoofddorp én iemand van de provincie ook al daarheen. Mocht daar over worden geklaagd of mochten er Raadsvragen worden gesteld door een type als Jan Paternotte (D66, familie van, red.) of zo’n vuig leefbaarachtig splinterpartijtje als Red Amsterdam dan zeg je dus gewoon dat honkbal in New York alles te maken heeft met de ‘Amsterdamse ambitie om in 2028 de olympische Spelen te organiseren’. Toegegeven, honkbal is sinds 2008 geen officiële olympische sport meer, maar dat is een detail. Zoiets ziet de kiezer en de gemeenteraad toch wel over het hoofd als ik die vette declaraties voor een retourtje New York plus hotelovernachtingen inlever. Snapt u? Nu weet u dus waarom VVD: omdat het geld van de kiezer moet rollen! Als u mij nu even excuseert, ik moet nog wat ribfluwelen broeken strijken en mijn blauwe blazer inpakken.”

  187. Update 13.30:

    GroenLinks heeft inmiddels via een persbericht gereageerd: “Rutte moet blunder Hillen herstellen.” De partij schrijft:

    GroenLinks is verbijsterd over de uitspraken van minister Hillen van Defensie in een interview met Vrij Nederland waarin hij zegt dat de politietrainingsmissie naar Afghanistan een militaire missie is. Fractievoorzitter Jolande Sap wil vandaag nog opheldering over deze uitspraken.
    ⤽Dit is de zoveelste blunder van de minister van Defensie. Als de minister het verschil niet kent tussen inzet van militairen voor civiele doelen of voor militaire doelen, dan vind ik dat zijn geloofwaardigheid in het geding is. Ik wil dat premier Rutte vandaag nog hem tot de orde roept en bevestigt dat er geen wijziging van het kabinetsstandpunt is,⤝ zegt Sap.
    Sap vraagt de minister president bij de Regeling van werkzaamheden om de Tweede Kamer vandaag nog te informeren en de blunder te herstellen. GroenLinks wil bovendien op korte termijn een debat hierover voeren.

  188. Schets ik een vrij realistisch beeld (eigen mening 😉 ) over de kapitalistische cirkel waar het merendeel van de politici van rechtse/linkse signatuur zich in rondwentelen. Probeer ik aan te geven dat de idealistische en humanitaire fratsen van deze ⤽bovengestelden⤝ op luchtfietserij gebaseerd is. Geef ik aan dat deze figuren een façade opwerpen v.w.b. hun sociale gezicht, maar alleen geïnteresseerd zijn in eigen gewin. Enz..enz.

    Zucht,??.komt er een zure onsamenhangende reactie, van iemand die geen begrip heeft van begrijpend lezen. Stelt in zijn reactie dat hij de ⤽vooroordelen⤝ toelicht en dat het schrijfseltje nogal generaliserend (een algemene conclusie) is. Maar wat schets mijn verbazing, reactie: 13:30u een plakk`n knipp`n stukje die een bestuuder ⤽terecht⤝ aan de kaak stelt, van dezelfde persoon. Zou hij dat bedoelen met de nuance doorbreken? 🙂

    Dick, zelf stel je doormiddel van een waterval van plakk`n knipp`n (terecht / onterecht) misstanden binnen de politiek aan de kaak. Zeer selectief, want jij houdt politici van een bepaalde signatuur altijd uit de wind. Ja, en inderdaad ik vindt dat ik deug, geen politie dossier, zakelijk belastingtechnisch de zaak op orde, selectief mijn humanitaire plichten nakomend, enz. dus wat betreft een schoon blazoen. Ik hoop dat jij (zonder te blozen) het zelfde kunt zeggen? Om te eindigen met jou zin ⤽laten we het hier een beetje over politiek hebben⤝, misstanden binnen de politiek, is ook politiek. Niet waar?

  189. Zoals geschreven, jammer van je fruststaties, je ongenuanceerde en ongefundeerde persoonlijke aanvallen. Ga ze ook niet meer lezen. Laten we maar weer eens ontopic gaan, bovendien ontbreekt het ons aan tijd om luchtdegens te kruisen zonder uitzicht op resultaat. Dat ge-oh blijft toch meer voor in de kroeg, kun je er nog bij lachen ook. Pinda’s erbij, lekker uitzicht: moej eens zien. Digitaal babbelen kan natuurlijk ook. Hier hebben ze er het chatlog voor. Maar terzake:

    Wat vind je van het betere stuntwerk van Hansie H (Tweet van de dag
    di 06 september 2011
    #kunduz De premier zal moeten opdraven om te zeggen dat het beest geen kameel is, maar een paard met twee vreemde bulten op z’n rug.

    Hans Spekman)
    – Snoepreisjes ritselen doe je met de VVD-020

    -Die PvdA-senator die de PvdA verlaat en het Kunduz-standpunt (1 van de oorzaken) radivaal verkeerd uitlegd.

    Of bijvoorbeeld: Khadaffi-konvooi vlucht naar Niger

  190. Moet me aan de leuning van mijn bureaustoel vast houden, om niet van de stoel te vallen van het lachen. Geen enkel onderbouwd weerwoord, alleen maar onsamenhangend gereutel over op de man spelen. Man, man,..wat laat jij je in je kraag kijken. Dit is een politiek DISCUSSIE log, waar verschillende meningen geventileerd kunnen worden. waar voor en tegen in gebracht kan worden, en geen van Jole site waar iedereen de Internationale zingt. Als jij niet de courage hebt om met iemand op het scherpst van de snede (met eigen menig) in discussie te gaan, wat doe je dan op dit log? Alleen maar plakk`n knipp`n?
    Of is er afgesproken dat de persoon met het meeste plakk`n en knipp`n werk op het eind van het jaar uitgezonden wordt naar het wereldkampioenschap PLAKK`N / KNIPP`N. Je ego niet gewend aan tegenspraak?……. Wat een giller! 🙂

  191. 😮 weerwoord?

    Ga ze ook niet meer lezen.

    Hoe kun je nou antwoorden op iets wat je niet leest. Hahaha, maar wanneer kom je eens met een politiek punt. Dit gaat nergens over. Gelukkig is er vanavond VOETBAL 😀

  192. Komt er weer zo’n (multi)misdadiger weg, zonder straf >:(>:(>:(

    Rutte niet naar Merkel over zaak-Faber
    »
    Premier Rutte in de Tweede Kamer.
    ANP Toegevoegd: dinsdag 6 sep 2011, 15:22

    Premier Rutte voelt er niet voor om in het openbaar de Duitse bondskanselier Merkel aan te spreken over de oud-SS’er Faber. De van oorsprong Nederlandse Faber werd in 1947 in Nederland ter dood veroordeeld voor de moord op verzetsmensen. De straf werd omgezet in levenslang.

    Klaas Carel Faber ontsnapte na zijn veroordeling en Duitsland heeft meerdere keren geweigerd hem uit te leveren. SP-leider Roemer zei in de Tweede Kamer dat Faber in elk geval achter de tralies moet komen en hij vroeg Rutte de zaak aan de kaarten bij Merkel.

    Rutte noemde het een ongelooflijke belangrijke zaak, waar minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zich ook al mee heeft bemoeid. Volgens Rutte is het Duitse rechtssysteem gemotiveerd om tot de goede conclusies te komen.

    Terughoudend
    Maar Rutte wil terughoudend zijn in contacten hierover met Merkel, want anders zou hij zich mengen in de scheiding der machten in Duitsland. “En dat betekent dat het een zaak is die niet door middel van politieke beïnvloeding vanuit de regeringsmacht te zeer kan worden beladen en dat het gezien wordt als politieke inmenging”, zei Rutte.

    Roemer vindt dat de politieke druk wel degelijk kan worden opgevoerd. Hij wees op de nog steeds geldende nazi-wet in Duitsland. Die wet regelde dat oorlogsmisdadigers de Duitse nationaliteit kregen. Duitsland levert geen landgenoten uit. “Dat is een politieke keuze”, stelde de SP-leider.

    ‘Onderste steen’
    Rutte zei ook dat de zaak zijn persoonlijke aandacht heeft en dat hij zich realiseert hoeveel mensen zich bij deze zaak betrokken voelen. Hij zegde de Kamer toe “de onderste steen boven te halen” om het hele dossier-Faber openbaar te krijgen.

    Gisteren spraken een woordvoerder van de Simon Wiesenthal Centrum en de journalist Arnold Karskens met de Tweede Kamer over de wens Faber op te pakken. Ze zijn bang dat de 89-jarige man binnenkort overlijdt en dat hij daardoor zijn straf ontloopt. Faber is de belangrijkste oorlogsmisdadiger op de lijst van het Centrum.
    ————–
    Roemer zou hier heel goed gelijk in kunnen hebben

    Roemer vindt dat de politieke druk wel degelijk kan worden opgevoerd. Hij wees op de nog steeds geldende nazi-wet in Duitsland. Die wet regelde dat oorlogsmisdadigers de Duitse nationaliteit kregen. Duitsland levert geen landgenoten uit. “Dat is een politieke keuze”, stelde de SP-leider.

    En als je de onderste steen boven wilt hebben, moet je er wel alles voor doen >:(

    Goed, we gaan genieten van de avond menschen :D:D:D

  193. Ja,??.zo kan ik het ook, kop in het zand steken op met moment dat je in discussie kan gaan over en bepaald onderwerp, om daarna wat obligate vraagjes neer te kwakken om aandacht af te lijden. Zielig hoor.

    Maar om in jou stijl te blijven, hoe denk je hier over:

    Die PvdA pedo
    De onzichtbaarheid van Cohen
    De toegestopte taxpoet door de PvdA aan die criminelen in 030
    Kamervragen, als linkse hobby
    Enz..enz??.

    Kijk dat is nu precies jou stijl, zoals je opereert op dit log. Of het is plakk`n knipp`n, of je legt mensen obligate vraagjes voor, in de hoop dat ze hierop reageren, zodat je zelf geen mening hoeft te geven. Meer zoals aangever binnen een komisch duo.
    Je hebt een voorspelbare glibberige manier, om je uit een situatie te wringen, al je eigen mening gevraagd wordt.

    Natuurlijk lees je alles…..:)

  194. Op de één of andere manier heb ik het eigenlijk nooit helemaal begrepen. Je bent progressief, dus wil je de samenleving op een vernieuwende manier verbeteren, en maakt je dus sterk om meer gelijke kansen te scheppen voor iedereen. Maar als ik het ideologische programma eens bekijk die de progressieve medemens hoog in het vaandel hebben, dan valt mij telkens weer op, dat het gaat om oude wijn in nieuwe zakken, anders gezegd; ideeën van Lenin, Marx, Stalin, plus een aantal fossielen uit het voormalige Oostblok. En of de bevolking van die landen er in de geschiedenis nu echt beter van zijn geworden????????

    Het blijft voor mij een raadsel dat deze (progressieve?) mensen met een welhaast satanisch genoegen het z.g. kapitalisme vervloeken, waarin ze zich inmiddels decennia in wentelen. Hun diepgewortelijke aversie tegen het z.g. kapitalisme wordt verwoord door progressieve politici, intelligentsia en creatieve geesten. Is dat hypocriet? Ja, dat is hypocriet! Zij hebben kritiek op kapitalisme, maar zitten zelf in hun kapitale grachtenpanden met volgevreten onderbuiken, en laten zich door dat verachte kapitalisme ruimschoots fêteren.

    Tsja, wat moet hier van denken?…. We leven hier in één van de rijkste landen van de wereld, (maar niet in Utopia) waar uiteraard nog veel dingen ten goede kunnen (moeten) veranderen. Maar onze progressieve medemens moet zowiewso klagen. Klagen over de politiek, over het weer, over de service, over werk, en caissi?res, 🙂 politie, et cetera. Ze blijven zeuren. Klagen is typisch Nederlands zeggen ze wel eens, maar dat is niet zo; het typisch iets van onze progressieve medemens. Het is vanuit de linkse hoek; ⤽Everybody complains⤝ (sorry Dick 🙂 ) Soms denk ik wel eens dat ze klagen om te klagen. Hoe meer luxe (kapitalisme?) hoe meer deze figuren klagen, ze voelen zich ⤽ellendig⤝ tijdens hun goede leven. Wij hebben zoveel technologische vooruitgang die ons het leven gemakkelijker maakt dan dat van miljoenen andere mensen op deze wereld. We hebben een sociaal vangnet, sociale zekerheid, zorgverzekering,studiefinanciering, het schoonste water van de wereld enzovoort, ons leven is geweldig, maar ⤽onze⤝ progressieven blijven allerlei shit verzinnen om hun ongenoegen te blijven uiten. Ik vraag me wel eens af of het genetisch bepaald is, profiteren van een luizenleven, maar wel blijven zeuren.

    Waarom ik klaag? ⤽Weet ik veel, ik ben gewoon aan het klagen over mensen die klagen⤝ 🙂

  195. Na maar weer eens een korte scan, zie ik weer “vorm-frustratie op de man”. Kun je niet beter van je een ubergevulde geldbuidel, macht, status, aanzien en roem gaan dromen als je dat belangrijk vindt?

    Ga zelf passen op deze zure, provo shit….al was het maar omdat het niet op schiet. Maar schrijf gerust door, doe ik ook al een jaar of 10, (bijna) dagelijks, discusserend op diverse fora met mensen die dat wel willen. 🙂

  196. Jolande Sap????…Jolande Sap????….is dat niet die mevrouwtje van Gr.Links, die zich weken lang verstopt hield toen dat akkevietje speelde met Mariko Peters? Ja, hoor ik weet het weer, dat is die lieverd van de Flower Power missie naar Kunduz. Dat mevrouwtje die vanuit haar sprookjeswereld denkt, dat het in Afghanistan geen oorlogsgebied is, maar een soort Woodstock Festival, onder het motto Love en Peace, waar de Taliban al dansend papaver bloemetjes (onder de meeslepende klanken van Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band ) aanbieden aan de onze militairen. 🙂

    Mevrouwtje vraag vanuit haar gebroken geweertje filosofie opheldering aan Mark Rutte over de realistische uitspraken van Defensie minster Hillen. Dat iedereen al maanden in een deuk ligt, omdat het nog steeds geen militaire missie mag heten terwijl er bijna allemaal militairen zijn, dat snapt onze lieverd niet vanuit haar wereldverbeterende visie.

    Dat Hillen op een realistische wijze de sprookjes van Gr.Links van papaver bloemetjes plukken doorbreekt, geeft aan dat hij Minister van Defensie is, en niet van Justitie. Ziet u het al voor u: de door Nederland opgeleide Afghaanse politiemensen die Taliban terroristen een bekeuring geven voor fout parkeren, of op een willekeurig kruispunt doormiddel van hun verkeersknuppeltje de juiste richting aangeven naar een militaire compound? Het wordt tijd voor Gr.Links om terug te komen in de echte wereld, en van hun roze wolk af te komen.

    Was trouwens Marika Peters geen woordvoerster ⤽Kunduz⤝??..? Is zeker ondergedoken in de ambassade in Kaboel.

    Voor verdere informatie, reactie: 6 sept 14:10 / plakk`n knipp`n up date.

  197. Leuk stukje in de Metro krant van vandaag.

    ****’Hersenspoelen in sektes aanpakken. ‘D66 wil onderzoek naar sektes in Nederland. De partij bepleit wetgeving die hersenspoeling verbiedt****

    Het is maar net hoe je het leest, 🙂 gaan ze nu alle politieke partijen verbieden?? 😮

  198. wetgeving die hersenspoeling verbiedt

    misschien is reclame ook wel een poging tot hersenspoeling 😮 En de Tros (en de commerciëlen) tot “hersenuitschakeling” 😮

  199. Laat D66 eerst maar definiëren wat zij een sekte vinden….., en wat een hersenspoeling…..
    Dat kan nog wel even duren; hebben ze ook wat te doen.

  200. Ik heb het in vorige reactie`s wel eens vaker aangegeven, dat het binnen onze politieke partijen is vergeven van de baantjesjagers. Even nog wat rondgeneusd in vrij recentelijke berichtgeving, en wat kom ik tegen, Ybo Burema de aanstaande raadsheer in de Hogeraad.

    ⤽Onze⤝ Ybo Burema, was tot voor kort excellent lid binnen de PvdA, maar inmiddels heeft onze Ybo gemerkt dat het PvdA jasje met de rode roos wat begon te knellen, ⤽want de PVV begon te mauwen over belangenverstrengeling⤝ dus werd het PvdA jasje snel uitgedaan, met de als bijbehorende drogreden ⤽neutraliteit ⤽. Maar laat ik nu het donkerbruine vermoeden hebben, dat deze gladjakker zich niet uit ideologische motieven heeft aangesloten heeft bij de PvdA, (want anders loop je bij een beetje tegenwind niet weg) maar hoopte om doormiddel van een PvdA lobby gecapituleerd tot worden in een belangrijke benoeming, wat hem dan ook is gelukt.

    ⤽Stil maar,.. inderdaad komt dit voor bij alle politieke partijen.⤝

    Ik wil hiermee nog maar eens aangeven, dat het geen ⤽vooroordelen⤝ zijn, maar bittere realiteit. Maar het getuigd niet van integer handelen van deze gladjakker, zijn we klaar mee bij de Hoge raad.

  201. Ach Drama,?? het politiek seizoen is weer begonnen,de PVV heeft de afgelopen tijd geen aanleiding gegeven om te reageren. De bevolking heeft na hun vakantie ook weinig te melden,dus rest Pechtold en co niets anders dan via de inderdaad gehersenspoelde Magda Berndsen een non item aan te kaarten. Wat blijkt, deze mevrouw was voor haar t.n.t ⤽glanzende⤝ politieke carri?re politie korpschef in Friesland. Je weet wel, zo één met veel goud op de klep van de pet.

    Dat zo`n goud omrande pet je hersenen kan aantasten, blijkt wel uit feit dat deze mevrouw zich in Friesland zich ter compensatie voor dubbele woonlasten + belastingheffing ruim 40.000 eurootje door de politietop aldaar liet aftikken. Maar dat is nog niet alles, want het ⤽gewaardeerde⤝ jurylid van de Ien Dales INTEGRITEITSAWARD maakte er doormiddel van onrechtmatige extraatjes eigenmatig het mooie ronde bedrag van 100.000 eurootjes van. Maar het (niet?) gehersenspoeld graaiertje denkt dat ze niets verkeerd gedaan heeft, en omdat ze niets verkeerd gedaan heeft, beloofde ze toch maar alle onterechte poen terug te betalen??. Geleuf gij het? ????Dat mens is volledig van het draadje.

  202. D’r heeft zich een paar maanden geleden bij ons in de straat een nieuwe kapper gevestigd (er zaten er pas 9). De naam?: Brain Wash…:o Ik heb er in de Zwolse raad nog niets over gehoord, maar misschien krijgen D66-leden wel korting….;)

  203. er moest natuurlijk nog aan rekenmeest worden toegevoegd. Met zijn uberpositieve neplach is ie overigens wel van meest….het meest naar de sterke schouders weliswaar 😉

  204. @VVD’er; Die kappersketen bestaat echt:o

    @dick; Jolande Sap (je weet wel, van “erg emonioneel”) heeft nu eindelijk door dat ze haar achterban steeds heeft voorgelogen (“nee hoor, is niet militair, maar civiel”), en gaat nu eindelijk doen waar normaal de SP goed in is: onderbouwd cijfermatig reageren.

  205. Dan komt automatisch de vraag op: zit de PvdA daar eigenlijk wel op te wachten? Antwoord tot nu toe: er zijn geen duidelijke aanwijzingen om het tegendeel te beweren.

    Job for lijsttrekker:

    in de VK:

    Er zal ongetwijfeld wat gemopper en wat onvrede zijn binnen de partij. Maar die is er altijd en overal binnen elke partij. Maar wordt de geschiktheidsvraag over Job Cohen op de man af gesteld aan PvdA’ers dan tonen zij zich zo gesloten als een oester. Geen woord van twijfel komt over de lippen.

    ——————————————
    dat is sneu, kadaverdiscipline

  206. 😮 @VVD-er; kakkersketen :o:o:o

    : Drama: Hahaha draai de zoveelste domme uitspraak van die man die zo graag wou ff om.

    Gelezen in VN:

    Hillen zou orde op zaken stellen. Nu is hij ??de zwakste schakel van het kabinet??

    —–
    Vind Sap nog niet zo slecht, het voorstel over drugs van haar partij in Mokum gister wel.

    =====

    Persoonlijk vind ik Job nog niet zo slecht. En deze, vast niet uit de lucht gegrepen, quote zeer verontrustend

    Die haat, ‘het is allemaal de schuld van sociaal-democraten’, dat vind ik verknipt. Het bevestigt bij mij wel dat extremisten overal zijn”

  207. Dat is goed nieuws voor Rutte, ik zie het glimlachende gezicht al voor me, met het commentaar??.MOOI!…..
    Het is net na het reces komkommertijd, en JOB is al niet al te aanwezig, dus alle sprookjes via de pers zijn welkom. 🙂

    Laat ik maar een realistisch commentaar uit partijorgaan van PvdA(de Volkskrant) citeren:

    Cohen heeft helemaal niet de ambitie om over drie jaar opnieuw lijsttrekker te zijn (of eerder bij vervroegde verkiezingen), dan nog zal hij dat nooit openbaar kunnen uitspreken. Wanneer hij geantwoord zou hebben met ⤽dat weet ik niet⤝ of ⤽liever niet⤝ dan was zijn positie in Den Haag dusdanig ondermijnd, dat hij meteen zijn bureau aan het Binnenhof had kunnen leegruimen. En een gedoodverfde opvolger om zijn plek in te nemen staat vooralsnog niet klaar.

    Het is de ⤽zwanendans⤝ van een eigenlijk best wel (radeloze) aardige man.

  208. Tuurlijk, dat bedacht ik me gister ook.

    Wanneer hij geantwoord zou hebben met ⤽dat weet ik niet⤝ of ⤽liever niet⤝ dan was zijn positie in Den Haag dusdanig ondermijnd

    . En de “jij gaat/jij wilt toch wegjes waren niet van de lucht geweest”Domme vraag waar maar 1 antwoord op mogelijk was. Hahaha partij-orgaan moet je Marbe en Nausica eens lezen…och, och beetje oriënteren. TeleTroepToeTerT dat zo fout was als een deur in de oorlog, is de off.Kabinetsbanier in ophitsende vorm. Dat dan weer wel.

  209. Van Welingelichte kringen

    Afgezien dat hij gek is is Kolonel Gathaffi behoorlijk veerkrachtig. Ondanks de beweringen van de Libische overgangsregering dat hij in het nauw zou zijn gedreven in de woestijn, of ondergedoken in Niger, of aan cocktails nipt met Robert Mugabe, kwam hij vandaag opnieuw met een audioboodschap die werd uitgezonden door een Syrische televisiezender, schrijft The Washington Post.

    ‘We staan klaar om te vechten in Tripoli en op alle andere plekken om tegen hen in opstand te komen. Al die ziektekiemen, ratten en dat tuig, ze zijn geen Libiërs, vraag dat maar aan iedereen. Ze hebben samengewerkt met de NAVO.’
    Ook zei Gathaffi het land van zijn voorouders niet te verlaten. Dat alles in de derde persoon.

  210. Gossie Dick, sloof jij je uit met negatieve linkjes over de PGB, blijkt volgens het CPB de zaak heel anders te zijn. Wie kan er nu niet rekenen? Hieronder het stukkie uit het NRC (linkse Pravda ) 🙂 🙂

    CPB reageert: bezuinigingen op pgb wél haalbaar

    Dat vanmorgen op basis van een publicatie van het CPB door oppositiepartijen werd geconstateerd dat de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) te weinig opleveren, wordt tegengesproken door het Centraal Planbureau zelf. Dat meldt de NOS.

    Het kabinet wil dat veel minder mensen gebruik gaan maken van een pgb, waarmee ze zelf zorg kunnen inkopen. Zo hoopt het kabinet 900 miljoen euro te bezuinigen. Het kabinet garandeert tegelijkertijd dat mensen dezelfde zorg zullen krijgen. Het CPB berekende dat dat niet 900, maar 600 miljoen zou opleveren en dat bovendien de zorg voor pgb??ers niet hetzelfde blijft, ook al beloofde staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten dat dat wel het geval zou zijn.

    GroenLinks reageerde vanmorgen door te stellen dat de plannen dus de prullenbak in moeten. ⤽Want nu verliezen mensen de regie over hun zorg en krijgt Nederland daar niks voor terug,⤝ zei partijleider Jolande Sap.

    Dat weerspreekt het CPB vanmiddag. Volgens de ??nationale rekenmeester?? zijn die conclusies te kort door de bocht. Er is weliswaar een verschil van 300 miljoen tussen de geplande bezuinigingen en wat er als daadwerkelijke bezuiniging uit hun berekening kwam, maar een aantal meevallers zorgt ervoor dat het totaalbedrag toch in de buurt komt. De kanttekening over de belofte van Veldhuijzen van Zanten ?? dat mensen die zorg echt nodig hebben er niet op achteruit gaan ?? blijft staan. In dat geval valt het bedrag lager uit.

  211. Toch maar even telefonisch een afspraak gemaakt, zaterdagmiddag 15.00u, lijkt wel een massagesalon. 8)

    Dick, nog een nieuwtje, wist je zeker niet, hé. Maar niet verder vertellen, hoor. Het is allemaal lood om oud ijzer.

    Telegraaffamilie mede-eigenaar van NRC Media

    Amsterdam, 17 maart. 2010. De familie Van Puijenbroek, met ruim 30 procent de grootste aandeelhouder van de Telegraaf Media Groep (TMG), is sinds kort mede-eigenaar van NRC Media, uitgever van NRC Handelsblad en nrc.next.

  212. Dick, als je de thee op hebt, er staat een ⤽leuk⤝ stukkie op GS. Dat moet jou als overtuigd sociaal-democraat toch wel aanspreken. Ze zijn op dit moment nog aan het uitvogelen ( vogelen / vogelaar, aardige woord combinatie) of het JOB was die daar verkleed als Sinterklaas rondliep.

    030 DEELDE DRIE TON UIT VOOR KRACHTTELEVISIE!!!!

    En de PvdA maar mauwen, dat we overal geld voor tekort komen. ;D

  213. Over geld tekort gesproken:
    wanneer gaan ze die beveiliging van Geert W. opheffen?
    Of wordtie nog steeds “bedreigd” door de aandeelhouders van de beveiligingsmaffia?

    Wat mij betreft: met directe ingang niet meer beveiligen; scheelt een hoop euri.

  214. Haha VVD-er, gezien de loze stijl van de stijllozen en het net zo lang gebruiken van flauwe woordgrapjes tot het infantiele karakter weer naar voren komt…maar eens wachten op een serieus bericht.

  215. @ drama, dan hebben ze het toch over de dreigingsgraad oid. Eigenlijk is het natuurlijk van de gekke dat de beveiliging van een parlementariër zo lang door ons betaald moet worden idd. Ben wel benieuwd over de lezing daarover van het verantwoordelijk persoon.

  216. @ Drama ***wanneer gaan ze de beveiliging van Geert W. opheffen.***

    Dat is voor ons als leken moeilijk in te schatten, wie er persoonsbeveiliging krijgt wordt bepaald door de EBB (Eenheid Bewaking en Beveiliging) Deze komen tot stand op basis van inlichtingen over de aard en ernst van de dreiging en de kans en waarschijnlijkheid dat deze daadwerkelijk plaatsvinden. En we mogen er toch vanuit gaan dat daar bij de EBB geen kneuzen zitten, die de hele dag met windmolentjes zitten te spelen.

    Dat het waarschijnlijk een klap geld kost, daar kan ik wel in mee gaan. Maar dan wil ik jou ( en Dick) toch een tegenvraag stellen: hoeveel geld is jullie een mensenleven waard?

  217. @VVD’er ; beetje open-antwoordvraag over ’t leven van iemand en hoeveel euri dat waard zou zijn: hoeveel mag in dit geval de beveiliging van Geert W. kosten? Staat geen maat op. Punt is idd of de EBB zichzelf niet aan het werk houdt…., en of de mate waarin beveiligd wordt wel of niet minder kan etc.
    En wie controleert de EBB:o

  218. Nee Drama, het is geen beetje open-antwoordvraag over het leven van iemand en hoeveel euri dat waard is, maar een vaststelling dat wij als leken dit onmogelijk kunnen bepalen. Zoals ik aangaf in mijn vorige reactie, stelt de EBB het risicofactor vast, in dit geval 24u p/d / 7 dagen p/w, daar heeft Wilders geen zeggenschap in. Er worden in Nederland meerdere personen en instanties beveiligd, in de meeste gevallen onopvallend. Dat het bij Wilders openlijk moet gebeuren, is inherent aan zijn openbare functie.

    Moet op beveiliging een maat staan, voor tijd en geld? Bijvoorbeeld drie dagen in de week, dinsdag van 11.00u tot 14.00u, donderdag van 17.00u tot 21.00u.enz., Of denk je dat de EBB voor de resterende tijden en dagen met een eventuele aanslagpleger een afspraak kan maken dat hij dan even niet langs moet komen, omdat ze dan geen tijd hebben en het geld op is.

    Je complot theorie, dat de EBB met de beveiliging van Wilders zich zelf aan werk houdt, zal ik maar als een uitglijder beschouwen. De EBB wordt gecontroleerd door de Minster (Ministerie) van Justitie.

  219. VVD’er ; ik moet? blijkbaar beter tussen de regels lezen: “Maar dan wil ik jou ( en Dick) toch een tegenvraag stellen”, is dus geen vraag, maar een vaststelling. Wat dom van mij dat ik dat niet meteen begreep, en niet het antwoord gaf wat je voor jezelf al in gedachten had.
    Te sneu voor woorden.

  220. Drama, wie Wilders wel of niet aardig vindt, is niet relevant t.o.z. van zijn beveiliging. Het simpele feit heeft zich voorgedaan dat hij beveiligd MOET worden. Dat is duidelijk geworden uit een dreiginganalyse. Dat dit niet met en natte vinger gebeurd is te lezen in de onderstaande regelgeving.

    Misschien wat langdradig (ambtelijk) maar voor voorbarige (waarom moet hij nog steeds beveiligd worden?) criticasters misschien een teken om wat in te binden.

    I. Optreden bij dreiging tegen personen behorend tot het decentraal domein

    3. Om de ernst en de waarschijnlijkheid van een dreigingmelding te kunnen bepalen bestaat een aantal instrumenten. Op grond van de dreigingmelding (bijvoorbeeld afkomstig uit opsporingsinformatie, CIE-informatie, openbare orde-informatie of inlichtingeninformatie, of via een aangifte van de bedreigde persoon zelf) geeft de hoofdofficier van justitie de CCB de opdracht tot het (doen) opstellen van een dreiginginschatting door de afdeling Regionale Informatie Coördinatie (RIC) van het regionale politiekorps. Bestaan ?? op grond van de dreiginginschatting ?? indicaties voor het opstellen van een dreigingsanalyse, dan dient de hoofdofficier van justitie via de CCB een verzoek daartoe in bij de afdeling Nationale Informatie Coördinatie (NIC) van de dNRI/KLPD. De CCB stelt gelijktijdig de landelijke officier bewaken en beveiligen op de hoogte van de aanvraag voor een dreiginganalyse. De landelijke officier bewaken en beveiligen bewaakt de voortgang bij het opstellen van de dreigingsanalyse en is verantwoordelijk voor de kwaliteit ervan. De landelijke officier bewaken en beveiligen overlegt met de hoofdofficier van justitie over de reikwijdte van de dreigingsanalyse en legt zonodig contact met de landelijke terreurofficier, verantwoordelijk voor de informatie-uitwisseling met de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De landelijke officier bewaken en beveiligen bespreekt de resultaten van de dreigingsanalyse met de hoofdofficier van justitie en geeft desgevraagd advies over de te nemen maatregelen. De hoofdofficier van justitie is verantwoordelijk voor het treffen van de maatregelen. Hij informeert de bedreigde persoon over de dreiginginschatting en/of de dreigingsanalyse en de te treffen maatregelen en draagt zonodig zorg voor diens persoonlijke begeleiding. DE BEDEIGDE PERSOON VOLGT DE AANWIJZINGEN VAN DE HOOFDOFFICIER VAN JUSTITIE OP EN ONTHOUDT ZICH VAN ELKE INHOUDELIJKE BEMOEIENIS MET BETREKKING TOT ZIJN BEVELIGING. De hoofdofficier van justitie informeert tevens de betrokken burgemeester. De regie over de uitvoering van de maatregelen door het regionale politiekorps berust bij de CCB. Acht de hoofdofficier van justitie persoonsbeveiliging noodzakelijk, dan doet de korpsbeheerder door tussenkomst van de hoofdofficier van justitie een beroep op bijstand van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) van het KLPD ( art. 56 Politiewet ). De hoofdofficier van justitie stelt in dat geval eveneens de Coördinator Bewaking en Beveiliging op de hoogte van zijn beslissing.

  221. Kinderachtigheid en veren afvangen komt hier idd wel vaker voor.

    Nog een bijdrage over “woorden”

    Woorden…
    Kies voorzichtig,één voor één,
    de kracht van een woord is fenomenaal.
    Sommigen zijn te algemeen,
    anderen plaatsen ze in een aanzetstaal.

    Woorden…
    Kunnen onherstelbare schade aanrichten,
    gebruikt door een poeet om liefde te omschrijven.
    Ja, woorden hebben vele aangezichten,
    op toneel hoorbaar in verschillende bedrijven.

    Woorden…
    Door de één misbruikt zonder gevoel.
    Door anderen uitgedrukt in gebaar.
    Woorden missen nooit hun doel,
    Brengen mensen dichter bij elkaar.

    Woorden…
    Strooi ze niet zomaar in het rond.
    Eer je de volledige betekenis kent.
    Bespaar jezelf heel wat affront.
    Voor je een gedicht hebt afgepend.

    Woorden…
    Worden niet altijd luidop gezegd.
    Als tweede keuze kan je zwijgen.
    Zo krijg je alles uitgelegd,
    en hoef je nu niet meer te dreigen…

    zoveel woorden…
    zoveel betekenissen…
    —-

    Ze schieten vaak te kort.

  222. SP: ‘PVV lapt partijprogramma keer op keer aan de laars’

    ***Dus: lacht de kiezers uit, waarvan akte 🙁

    Wetenschappelijk bureau van de SP: PVV breekt belofte na belofte om gedoogconstructie te kunnen behouden
    Het wetenschappelijk bureau van de SP heeft een analyse gemaakt van alle stemmingen van de PVV in de Tweede Kamer tussen januari en juli 2011. Uit deze analyse blijkt dat de partij stelselmatig beloftes uit eigen programma breekt. De PVV lapt haar partijprogramma stelselmatig aan de laars, om het minderheidskabinet van VVD en CDA in het zadel te houden, aldus de SP.

    Arjan Vliegenthart, SP-senator en directeur van het wetenschappelijk bureau verklaart dat anders dan Wilders zegt, de PVV niet opkomt voor de belangen van ‘Henk en Ingrid’. “Wilders is een veelpleger als het gaat over het breken van verkiezingsbeloften. Dat is geen mening, dat is een vaststelling […] Ze houden hun kiezers voor de gek.”

    De SP schrijft onder meer:

    “Op tal van terreinen stemde de PVV anders dan wat er op basis van haar verkiezingsprogramma verwacht mocht worden. Zo weigert de PVV paal en perk te stellen aan topsalarissen in de publieke sector en omarmde Wilders de marktwerking in de zorg.”

    De SP stelt dat het logisch is dat een partij moet inleveren op zijn standpunten om mee te kunnen regeren. De PVV laat zijn kiezers echter compleet links liggen. Bovendien gedoogt de partij slechts, en is er van actieve regeringsdeelname geen sprake.

    Vliegenthart:

    “De PVV is ontstaan door rechts uit de VVD te stappen, heeft een U-bocht naar de SP gemaakt en is nu terug op rechts. Als je als kiezer SP-standpunten deelt en denkt die ook bij de PVV te vinden, kom je bedrogen uit.”

    SP: Wilders veelpleger bij het breken verkiezingsbeloften
    De Volkskrant: Analyse SP: PVV breekt stelselmatig politieke beloftes uit eigen programma

  223. Ohja, ff geleden Abva/FNV-lidmaatschap ook opgezicht al stond mij die ideologie van saamhorigheid erg aan. Met z’n allen voor de zwaktsten….misschien knapt het nu en komt er iets anders?

  224. Iemand nog een beschouwing over The Bolk (in vergelijking bijv. met Mark en Wiegel?) Tussen Thomans en BB (van VK en Stijllozen). We hadden het vorige week nog over em.

    Dan eerst ff wat véél belangrijkers dan poppetjes.

  225. Eigenlijk iets voor het chatlog, maar daar is het schijnbaar zo rustig 😮
    Zag tussen de middag, het chatlog lang….héél lang staan wachten op een opener. Daarom hier maar.

    Testosteronniveau daalt bij man om goede vader te kunnen zijn

    Mannen worden zo ‘biologisch klaargestoomd’ voor het vaderschap
    Het testosteronniveau van mannen daalt drastisch na de geboorte van hun kind. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Northwestern University. Mannen zouden door een lager testosteronspiegel meer op het gezin georiënteerd raken en minder uithuizig worden. Zo kan de man een betere vader voor het kind zijn, aldus De Volkskrant.

    De universiteit volgde 624 jonge mannen nadat ze vader werden. Bij alle mannen zakte het testosteronniveau na de geboorte van de baby aanzienlijk. Bij mannen die meer betrokken waren bij de verzorging van de baby daalde het niveau zelfs nog verder.

    Christopher Kuzawa, leider van het onderzoeksteam, verklaart:

    “Het groot brengen van kinderen is zulk intensief werk, dat samenwerking noodzakelijk is. Uit ons onderzoek blijkt dat mannen biologisch een verandering ondergaan, zodat ze hier ook klaar voor zijn en er echt aan mee werken.”

    De Volkskrant: Man heeft minder testosteron om goede vader te kunnen zijn
    een man is een schatje

  226. PVV-Kamerlid Dille: “Wij zijn tegen behandeling burgerinitiatief omdat de regels zo zijn.”

    Vraag: welke regels?
    Dille: “De regels zijn zo.”

    Welke regels bedoelt u precies?
    Dille: “Ik wil niet op de inhoud ingaan, wij zijn tegen behandeling omdat de regels zo zijn.”

    🙂

  227. Is mijn reactie gewist 🙁

    Ben het in elk geval helemaal met je eens Bernard.
    Onfatsoenlijk ook om “WIL” te gebruiken! Wat nou “willen” als je verwacht wordt (zo komt het over) antwoord te geven…..wil niet behandelen, tja.

    Haha en dit ook Vraag: welke regels?
    Dille: “De regels zijn zo.”

    Welke inhoud eigenlijk
    8)

  228. @ bernard, Dille/PVV vond de inhoud van het burgerinitiatief waarschijnlijk veel te lastig (geeft nixxx hoor ik ook: tegen alleen honden en katten? alle dierproefexperimenten? klinkt sympatiek natuurlijk…..tegen huisdieren als proefprul). Maar ZEG dan wat je denkt en kom niet met l*lverhalen over “regels” en ik “WIL” als volksvertegenwoordiger (van veul mensen die op je gestemd hebben).

    TEUgen regels als dat skoort (verregaande regulering) er voor en onzichtbare regels oproepen als dat weer uitkomt.

    UBERkontendraaiers! …..nog geen mening ook (met hun vrijheid van meningsuiting) >:(>:(>:(

  229. Staatssecretaris weet niet meer wat ze beloofde
    Video – Veldhuijzen: ‘Nooit gezegd dat mensen hun zorg zouden behouden’ O nee? Kijk zelf

    Goed verhaal! Kamerlid Samsom werd in het geheim straatcoach
    [Video] PvdA-Tweede Kamerlid ging de straat op om probleemjongeren écht te leren kennen

    Staatssecretaris weet niet meer wat ze beloofde
    Video – Veldhuijzen: ‘Nooit gezegd dat mensen hun zorg zouden behouden’ O nee? Kijk zelf

    ‘Klunzig en heel slordig’
    Politiek reageert dodelijk op nieuwe blunder kabinet … Media citeren uit nota die ‘per ongeluk’ op straat belandde … Ministerie gebruikte echt exemplaar voor ’testversie’ … Oppositie niet blij met inhoud

    Fransman betaalt boetes boerkadraagsters
    Ook Nederlandse boetes worden door hem vergoed

    Bleker schrapt bescherming van 63 natuurgebieden
    Staatssecretaris vindt (BOEREN)bedrijvigheid belangrijker dan natuurbehoud

    Bezuinigingen pgb gaan door; wel aparte regeling zware gevallen
    Vanavond Tweede Kamerdebat met staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten

  230. @Zwolse 14 september 11:25; wat is je probleem? Wat nou smetje? Dit is toch klein bier, je bent nu spijkers op laag water aan het zoeken. Ik ben fel anti-PVV, maar ook die beweging moet alleen in het verdachtenbankje worden gezet als daar reden toe is. Dit vind ik nonsens.

  231. Volgens Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) zou het uitlekken van de Miljoenennota een affaire zijn waar tekstschrijver en acteur Seth Meyers (Saturday Night Live) oneindig veel grappen over zou kunnen maken. Meyers in College Tour (donderdag, Nederland 3, 223.000 kijkers): ⤽Voor Sarah Palin gebruikte we dingen die ze echt zei. We hoefden niets te verzinnen. Ze is een betere grapschrijfster dan ik.⤝ Jammer dat College Tour al dagen eerder was opgenomen. Net te vroeg voor Meyers om met een brede glimlach de Troonrede uit zijn binnenzak tevoorschijn te toveren. De echte, uiteraard, want soms is de werkelijkheid grappiger dan satire.??

    ——

    Vandaag ook GENOTEN van Twan Huys in DWDD die oa Sahra P. en haar affaire, haar verleden en het boek over heur besprak :D:D

    Wat een dombo’s die Yanks!

  232. Tegenvaller voor Wilders: Kabinet breekt immigranten-belofte
    Aan het einde van de kabinetsperiode zal het aantal niet-westerse immigranten nauwelijks zijn verminderd
    —–

    Steeds meer gemeenten in problemen door geldtekort voor bijstand
    Tekorten op bijstandsbudgetten lopen in de miljoenen

    —–
    Tweet van de dag
    za 17 september 2011
    Probleem over gouden koets. Omsmelten en verkopen dan maar. Opbrengst naar PGB-budget?

    Arida Spek

  233. Mijn tweets van de dag zijn van Dibi Tofik:

    Lees net dat kabinet volhardt in afnemen 2e nationaliteit terwijl kabinet & coalitie & gedoogpartner zelf leden hebben met 2e nationaliteit.

    Als ze dit serieus menen eerst zelf het goede voorbeeld geven. Zo niet, wet door de papierversnipperaar halen #stelletjehypocrieten

  234. CDA/VVD enerzijds en PVV anderzijds…kunnen het wel eens héél moeilijk samen krijgen over Europa. Er schijnt ook nixxx over in het regeeerakkoord te staan. Nu deze infantiele Geert-reactie 😮

    NOS.NL:

    Brief De Jager stelt PVV teleur
    »
    Geert Wilders tijdens het plenair debat over steun aan Griekenland
    ANP XTRA Toegevoegd: zaterdag 17 sep 2011, 16:22

    De PVV is teleurgesteld over de brief van minister De Jager over de gevolgen van de Griekse crisis. PVV-leider Wilders constateert dat de brief geen antwoord geeft op wat plan B is voor het kabinet.

    Wilders wil weten wat het kost om Griekenland te blijven steunen en wat het kost als de financiële hulp onmiddelijk stopt.

    Andere Kamerleden, zoals Plasterk (PvdA) en Koolmees (D66), zeiden dat ze niet hadden verwacht dat alle scenario’s in de brief zouden staan. De Jager had al eerder gezegd dat de cijfers te onzeker zijn om te publiceren. Kamerleden kunnen die informatie wel vertrouwelijk inzien.

  235. Nou idd….zoals

    Als ze dit serieus menen eerst zelf het goede voorbeeld geven. Zo niet, wet door de papierversnipperaar halen #stelletjehypocrieten

    met veel plannen en maatregelen van die egocentrische prutsers, waarover Geert vrijdag echt op tv zei “Nee, we stoppen er niet mee anders doe ik de PvdA een plezier”….

    HOEZO gedogen op rancune :o:o:o Ook nog over de ruggen van de miljoenen Nederlanders die het moeilijk hebben. Las net op de nieuwspagina’s wat over “stille armoede”…….bijvoorbeeld >:(>:(>:(

  236. door het jarenlange slappe alleskan beleid van de partij van de afbraak is het noodzakelijk dat er harde maatregelen moeten worden genomen.
    Eindelijk wordt het eens duidelijk waar onze belastingcentjes heengaan.
    Maar het kan ook nietanders want JoopdenUyl was al zo fout als de pest in de tweede wereldoorlog, en de nu hakkelende Job Cohen maakt er ook een groot potje van binnen zijn partij.
    Nou zwolse en Dick snel mail sturen aan de webmaster van dit weblog dat deze reactie niet kan en weer een rechtse reageerder minder zoals hier gebruikelijk is op dit linkse weblog.

  237. Wie is de liegebeest van 2011?
    Wakkerdier lanceert Liegebeest-verkiezing?? Onder nominaties zit ook het CDA
    Wakkerdier heeft de genomineerden voor de Liegebeest-verkiezing 2011 bekend gemaakt. Onder hen zijn de Albert Heijn vanwege de ‘Puur& Eerlijk’ lijn, die helemaal niet puur en eerlijk blijkt te zijn. Ook het CDA staat op de lijst omdat er geen politieke partij is die meer tegen dierenwelzijn en vóór de vee-industrie stemt. En dat allemaal onder het motto ‘we moeten zorgvuldig met dieren omgaan’, aldus Wakker Dier.

    Wakker Dier heeft een Top 12 gemaakt van de meest misleidende producten, uitspraken en reclames. Uit de lijst kun je een eigen Liegebeest-Top 3 samenstellen. De verkiezing duurt nog tot eind september.

    STEMMEN kan hier

    >:(>:(>:(>:(

    Ook het CDA staat op de lijst omdat er geen politieke partij is die meer tegen dierenwelzijn en vóór de vee-industrie stemt.

    Minachten rentmeesterschap
    huichelen
    liegen
    etc etc

    Dat voor een partij die niet had bestaan als ze met hun C niet alle zgn Christelijke zielen hadden willen bundelen.

  238. Op ’t chatlog, maar hier natuurlijk ook. Immers een politiek item 🙁

    DOCU: De slavernij (N2, 20:05)

    Presentatrice Daphne Bunskoek en cabaretier Roué Verveer starten met hun vijfdelige reeks over de Nederlandse slavernijgeschiedenis. In de eerste aflevering wordt verteld hoe Nederland in de 17de eeuw bij de slavernij betrokken raakte. Om 18:15 uur start op Ned. 3 ook een versie voor kinderen: De slavernij junior.

  239. Zag net die uitzending van 18:15 over slavernij. Er werd zo’n ruim van een schip getoond waar die slaven in vervoerd werden en er werd aan zo’n jongetje gevraagd of hij hier wel een nacht zou kunnen slapen. Het antwoord was “Nee, want je kunt je blackberry hier niet eens opladen.”
    Zucht…

  240. Bernard 18:59 dat heb ik niet meegekregen maar ik heb de serie hier en op t chatlog aangekondigd. Vond het bereinteressant maar WAT ROMMELIG >:( We hebben ongeveer 5 voorbeelden van slavernij uitgekleed zien worden. Wist je dat van die Christenslaven?

  241. Idd écht heel andere tijden. Vond het wel mooi hoe vrij snel en definitief ze in Brazilië van die egocentrische/nixxx ontziende (voor die tijd) misdadige, moderne Vikingen uit Nederland af waren 😉

  242. Vervolg op 22:53 & 22:58

    Zijn Nederlanders dan toch wezenlijk anders als bijvoorbeeld Fransen en Yanks 😮

    Vermogenden Nederland zien niets in ‘rijkentaks’

    Diverse rijke prominenten in het buitenland willen meer belasting betalen om de crisis door te komen… Nederlanders volgen voorbeeld niet
    Het begon met de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett. Hij riep de politiek op het inkomen van miljardairs zoals hij zwaarder te belasten. Nu er door de crisis flink moet worden bezuinigd, kunnen de rijken best een extra duit in de zak doen, aldus Buffett. Een reeks prominenten, waaronder de Franse L’Oréal erfgename Liliane Bettencourt, volgden het voorbeeld van Buffett. In Nederland blijft het opmerkelijk stil. Dat schrijft de papieren versie van De Volkskrant.

    Joop van den Ende vindt het logisch dat Nederlandse rijken niet extra mee betalen:

    “Er is nogal een verschil. In de VS is de belasting voor de superrijken 26 procent, in Nederland twee keer zoveel. Zo bezien zijn pleidooien als die van Warren Buffett daar niet meer dan normaal, en dragen de Nederlandse rijken al genoeg bij aan de schatkist.”

    Ad Scheepbouwer, oud-KPN-topman, is het hier deels mee eens. Hij verklaart in De Volkskrant dat de belasting op inkomen in Nederland met 52 procent hoog te noemen is, “zeker als je bedenkt dat dit tarief ook geldt voor de middeninkomens”. Desalniettemin vindt hij dat de superrijken relatief iets meer betaald kan worden. Als het maar in proportie blijft.

    In Frankrijk is een soort ‘solidariteitsheffing’ ingevoerd, na de oproep van Bettencourt. De superrijken betalen nu 3 procent meer belasting. Zo’n tijdelijke heffing zou volgens Arjo van Eijsden, Ernst& Young-adviseur, best op begrip kunnen rekenen.

    Vraag de familie De Mol en Brennickmeyer ook eens.

  243. haring, op 18 september 2011 om 17:05

    Haringtje verdiep je eens in de geschiedenis(als je dat kunt behappen)en probeer eens uit te vogelen welke partijen het meest vertegenwoordigd waren in regerings coalities pakweg de laatste 30 jaar.:D.En Joop den Uyl fout? Lees de biografie eens,of is dat weg gelegd voor mensen die een beetje kijk en intresse in de historie hebben?Die kramen namelijk niet zulke kolder uit.

    Heb geen mailtje naar de webmaster van dit log nodig ,zijn verstandig genoeg om het kaf van het koren te scheiden denk je niet?

    Kom met echte feiten die een echte discussie opleveren en niet van deze no-nonsen retoriek lopen roeptoeren,daar sla je een modderfiguur mee.:D

  244. Berlusconi’s pooier ging als diplomaat mee naar China, en deed zijn werk

    van http://www.welingelichtekringen.nl
    Bron: The Guardian

    Giampaolo Tarantini, de man die tientallen mneisjes aanvoerde naar de woningen van Berlusconi en de man die van Berlusconi grote sommen geld ontving (beide feiten staan volgens de premier los van elkaar) reisde in 2008 op een diplomatiek paspoort mee met Berlusconi naar China.
    Hij moest zorgen voor avondvertier.
    Tarantini belde met een China-kenner voor hulp: “Ik heb iemand nodig die daar de weg weet. Berlusconi wil ’s avonds afleiding, want hij heeft een hekel aan dat officiële gedoe.”
    Of Tarantini is geslaagd weten we (nog) niet. Hij zit gevangen.
    Berlusconi was overigens maandag in de rechtszaal. Maar die zaak gaat niet over meisjes, maar gewoon over corruptie.

  245. Stijllozen komen met stukje over onze belastingcentjes.
    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/09/belastingdienst_verbaasd_om_me.html
    “Normaal” zong vroeger al “Hij is van de belasting en hij wil hogerop”
    —————————
    Ken je deze trouwens, uit dezelfde tijd maar wat een actuele inhoud nog! DRUKWERK
    —————————-
    Dit hadden we natuurlijk ook nog, ook van de stijllozen, maar gisteravond al was de aanzet bijvoorbeeld op t Journaal en in Brandpunt:
    PvdA boos over gelekte CPB-brief

    PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk is boos dat een brief van het ministerie van Economische Zaken aan het Centraal Planbureau is uitgelekt. In de brief wordt het CPB beschuldigd van broddelwerk en vooringenomenheid bij berekeningen van het persoonsgebonden budget.

    Plasterk wil naar aanleiding van de gelekte brief een debat met minister Verhagen van EZ: “Het CPB wordt tot aan de enkels afgebrand. In De Telegraaf wordt uit de brief geciteerd wat sterk de indruk geeft dat Verhagen zelf de brief aan de krant heeft gegeven. Hier worden normen en waarden flink overschreden.” Plasterk vindt het onterecht dat “de scheidsrechter” wordt aangepakt.

    De PvdA krijgt steun van de ChristenUnie. Kamerlid Esmé Wiegman noemt het lekken van de brief schadelijk: “De onafhankelijke instituten worden in het verdachtenbankje gezet. En dat terwijl het kabinet zelf ook selectief shopt en cijfers uit de doorrekening gebruikt die wel goed uitkomen.”

    —–tot slot—–
    http://nos.nl/artikel/273913-kabinet-botst-met-cpb-over-pgb.html

  246. Belastingcentje van stijllozen, dan maar zo (niet klikbare link)

    Belastingdienst stomverbaasd om megafraude

    ‘Waarschijnlijk wel duizend, misschien duizenden.’ Dat is volgens een anonieme bron dus het aantal keren dat de Belastingdienst de afgelopen maanden getild is door TUIG dat voor zichzelf een kinderopvang- / huur- / of zorgtoeslagje wilden fixen terwijl ze daar stiekem helemaal geen recht op hadden. Simpel zat. Gewoon inloggen met je DigiD, naam van de buurman of geeft-niet-wie invullen, eigen giro d’r onder en laat maar komen dat vakantiegeld! Toch geen hond die controleert of de gegevens van de aanvrager en de rechthebbende wel overeen komen. En dat is dus geen beveiligingslek, programmeerfout of anderszins FALEN van de blauwe enveloppies, dat is gewoon een klantvriendelijke feature naar de mensen toe: “De Belastingdienst controleerde bewust niet of de DigiD wel bij de aanvrager hoorde, zodat mensen of organisaties die bekenden of klanten wilden helpen met het aanvragen van een toeslag dat met hun eigen DigiD konden doen. Sommige mensen vinden het namelijk moeilijk om een toeslag aan te vragen, was de redenering. ⤽Een kwestie van snelle dienstverlening en van vertrouwen⤝, aldus de Belastingdienst.” Je. Verwacht. Het. Ook. Niet. H?. Dat als mensen de mogelijkheid hebben om vanachter hun Windows pc’tje een paar honderd euro per maand te verdienen, ze dat dan ook daadwerkelijk doen. Kwestie van vertrouwen… Succes met de verdere digitalisering van het overheidswezen h?, liev klein Belastingdienstje! (Koediekoedie.)

  247. Nederland kan EU-milieueisen maar deels nakomen

    De kabinetsplannen op het gebied van milieu-, klimaat- en natuurbeleid zorgen ervoor dat Nederland zijn Europese verplichtingen op dit gebied slechts ten dele kan nakomen.
    (bron:intranet hier)

  248. Ach Zwolse, wij Nederlanders zijn al jaren wereldkampioen als het gaat om elkaar de p(r)ut in te praten…

    Het consumentenvertrouwen is ingestort. Ze hebben alleen vergeten te vragen waarom (misschien was zo’n vraag ook wel te moeilijk..)

  249. Tweet van de dag
    di 20 september 2011

    De Koningin krijgt na de Troonrede van de aanwezigen in de Ridderzaal slechts één Hoeraatje. Bezuinigen, bezuinigen.

    Wim de Bie

  250. :D:D:D Die zenuwachtige, fatsige, man is gelijk de oorzaak dat ik vanavond niet naar P&W kijk. En….dat het gesprek net met de belastingtelefoon ietwat langer duurde omdat hun baas natuurlijk niet onbesproken mocht blijven 😉

  251. Dubbel H

    Twee weken geleden bleek uit een interview in Vrij Nederland dat minister van Defensie Hans Hillen de missie in Kunduz ??vooral militair?? vindt. Deze opmerking ging regelrecht in tegen wat dezelfde minister eerder beweerde, tijdens de Tweede Kamerdebatten in januari dit jaar. Toen had hij nog nadrukkelijk de steun van een aantal oppositiepartijen nodig.

    Afgelopen donderdag, in een nieuw debat over de kwestie en onder druk van GroenLinks, de ChristenUnie en D66, kwam hij terug op zijn uitspraken. Het is opeens toch niet een missie ??in de militaire zin van het woord.??

    In hetzelfde debat maakte Hillen nog een opmerking, over de aard van het werk van de Nederlandse militairen in Kunduz, waaruit opnieuw zijn dubbele tong blijkt. ??Ik zou willen dat het woord ⤝militair⤝ niet alleen geassocieerd wordt met schieten, kogels en tanks, maar juist met hetgeen onze militairen de afgelopen jaren internationaal hebben laten zien op het punt van ontwikkelingssamenwerking en op het punt van de opbouw van rechtsstatelijkheid,?? aldus Hillen.

    Een paar maanden eerder, tijdens een toespraak in Brussel, beweerde hij het totaal tegenovergestelde. De minister was toen nog van mening, aldus het NRC Handelsblad, ??dat militairen meer moeten vechten en zich minder als ontwikkelingswerkers moeten gedragen.?? In een toelichting op de toespraak voegde hij toe dat ??militairen weer (moeten) doen waarvoor ze zijn ?? militaire taken verrichten en militaire successen behalen en tonen.?? Daar werd nog aan toegevoegd dat we ??als krijgsmacht te veel van ons merk verwijderd geraakt?? zijn. De NAVO zou tenslotte bestaan om ??vuurtjes uit te trappen, niet om missionaris van de wereld te zijn.??

    De voor de hand liggende vraag is hier wie de echte Hans Hillen is. Die in de media of die in de Kamer?

    (sargasso.nl)

  252. RESPECT voor de RECHTSTAAT

    Zoals iedereen weet veketterde Geert de rechtspraak in NL menigmaal. Hij kan met zijn kwalificaties meer mensen beïnvloed hebben dan hij zelf dacht :o:o:o

    Wanneer vraagt iemand em eigenlijk weer eens naar zijn waanideeen over KLIMAATverandering. Geef em dan gelijk ff een kopie van het weer hetaflopende jaar!!! Hoef je verder niet heul veul uit te leggen.

  253. Dick.

    Ach zolang nog 1/3 van de aanhang van die blonde dwaas geloofd dat hij mimister is hoeft die malloot zich niet druk te maken,heeft hij nog altijd een vrijbrief om zijn tegenstrijdige idioterie te spuwen.Geen tegenspraak verzekerd,en gebruik makend van de onkunde van zijn aanhang.Totdat ze in de gaten beginnen te krijgen dat ook hun snoeihard getroffen worden.:o

  254. “Wat heeft Geert Wilders nu eigenlijk voor Henk&Ingrid gedaan?”.

    Die opmerking van Job Cohen, plus het passende antwoord: “niets”, zou geplaatst moeten worden in de Henk&Ingrid-media.

    @Zwolse ; de door jou gewenste “tegenspraak” zou je eigenlijk in het parlement verwachten van de oppositiepartijen, maar dat zie ik helaas nog steeds niet gebeuren.

  255. “Meneer Wilders??..met dit geschreeuw haalt u uzelf, uw partij en deze kamer omlaag” (Job tegen Geert??n net: na onbeschofte interuptie op openingsspeech Cohen)

    Maar uh “partij”? Was het maar een democratische partij 😉

  256. @ Zwolse, zou de tijd nu eindelijk aanbreken dat die ietwat-te onstuimigen onder ons door dat populistische gebral heenprikken?

    Ook zo’n mooi Job-antwoord over die stekker: “Had ik maar een stekker! Maar u meneer Wilders, heeft wel een stekker”

    Laat ie er gewoon inzitten uit rancune en zoekend naar een goed moment (peilingen) om em er wel uit te jassen? Ondertussen?

    Zijn Kapitalistenminnaar Mark & Maxime en zijn Christelijke broeders en zusters (hoorde gister Maxime opsommen over wat ze bereikt hadden
    Noemt ie ook RENTMEESTERSCHAP hahaha……..die prutsinterviewer van Radio 1 liet em dat gewoon zeggen zonder Blekertje en zijn roofbouw er in te betrekken :o:()

    TREKPOPPEN

  257. De ⤽bedrijfspoedel!!!⤝ van het kabinet, 🙂 🙂 typerender kan het niet gezegd worden.

    De PvdA laat opnieuw doormiddel van Cohen steeds helderder blijken dat ze in de eerste plaats de partij van de Niets-zeggenheid te zijn. Dat Roemer over het pensioen akkoord Cohen fel kapittelde brengt duidelijk de verdeeldheid binnen de oppositie naar boven , maar geeft nog duidelijker aan dat de PvdA volkomen de weg kwijt is t.o.v. haar achterban. Op een punt als de toekomstige pensioenverwachtingen zijn mensen niet geneigd een korte termijn geheugen te hebben. De PvdA heeft vanuit de optiek van haar achterban een reputatie te verliezen, en lijkt daar op dat punt wonderwel in geslaagd te zijn.

    De PvdA is inderdaad het ⤽schoothondje⤝ van het kabinet geworden, en het is overduidelijk dat de al sterk gereduceerde achterban dit zat is. Dat mag afgeleid worden aan een 10% virtueel verlies (van 20 zetels naar 18 zetels, binnen een week) van de aanhang van de partij. Dat is meer dan een incidentele keuze.

  258. He aanhanger van “de kaoitalisten” vriend van blonddiscriminerend NL & Nep-Christelijk nog steeds verdeelde Katholieken en Protestanten, de stoute postschoenen ook maar weer eens aangetrokken :D:D:D

  259. Waarom zou Geert’n eigenlijk altijd zo denigrerend over zijn collega-regeeerders doen? Als ik zo’n collega had, kickte ik em eruit met zijn feiteloze beeldvorming. Marky tandpastaglimlach zou misschien graag willen (rat V. helemaal) maar ze KUNNEN niet :(:(:(

  260. Maar uh niemand is toch echt zo dom dat ze in dat ze in de kloofcreeerende beeldverkrachtende uberpopulistische mantra’s van Gebleekte Geert trappen 😮 Moet er om lachen maar hij zal zelf idd wel wat moeten om op Henk en Ingrid IQ-hoogte te blaten. Nee menschen:

    Ff alleen over de PvdA: uitstekende keuzes volgens partijprgram gemaakt tot nu toe. Zoals vorige week donderdag: pensioenen perfect uit onderhandeld met Kramp.

    Bij keuzes horen alternatieven….mensen als de vvd-er willen dat PvdA het kabinet laat klappen door tegen europa te stemmen etc…….man daar trapt toch geen hond in? Heb je een breuk EN een achterban die je weghoont om je keuzes.

  261. Joopmans:

    Live vanaf 10:15 uur: Update: Blok: Landen moeten uit de EU gezet kunnen worden’… Cohen: Niet de hoop, maar de angst regeert… Geert Wilders doet poging Cohen in gedooghoek te drijven… de Algemene Beschouwingen … Kabinet verdedigt begroting … Wie gedoogt wat? … Waar op te letten?
    ——————
    Tweet van de dag
    wo 21 september 2011
    Om bij de beeldspraak van de algemene beschouwingen te blijven; Dit kabinet is hartstikke blind en heeft een geleidehond nodig.

    Moussa Aynan
    ———————

    Lekkere avond!

  262. ****stoute postschoenen ook maar weer eens aangetrokken****

    Stoute ⤽post⤝ schoenen? Foei toch, als kapitalist draag ik natuurlijk ⤽Gucci⤝ 🙂

    Maar nee, m`n beste, deze kapitalist moest enige zaken in het buitenland afhandelen. Maar het is me een ⤽genoegen⤝ om weer eens aanwezig te zijn op het (Dick) log, om enige tegenwicht te geven aan het plaknn en knipnn, linkjes en links gewauwel.

  263. ****Om bij de beeldspraak van de algemene beschouwingen te blijven; Dit kabinet is hartstikke blind en heeft een geleidehond nodig.****

    Jou geciteerde beeldspraak is uitgekomen, er heeft zich voor het kabinet inmiddels een z.g. geleidehond (bedrijfspoedeltje) aangediend, een klein keffertje die spijtig genoeg regelmatig de weg kwijt is. 🙂

  264. Maar eens even de ⤽intelligente⤝ reactie van 17:08 onder de loep nemen.

    Had ik het niet gedacht, daar istie weer de overtreffende trap. Als het niet beargumenteerd kan, dan maar met veel bla bla om de eigen onmacht te onderschrijven met kreten als: kloofcreërend, beeldverkrachtend, uberpopulistische. Wat ik mis, is de vastzittende X toets van het veel voorkomende Nixxxxxx.

    Maar onze reageerder moet wel lachen 🙂 om het IQ gehalte van wat Henk en Ingrid zoal uitblaten, maar dat bedoelt hij natuurlijk niet denigrerend, omdat hij donders goed weet dat 60% van deze Henk en Ingrids van zijn partijtje afkomstig zijn, nietwaar? En na goed PvdA gebruik mag je natuurlijk geen verschil maken (want ze zijn verschillig), want dan schep je kloven en ben je beeldverkrachtend en uberpopulistisch. Daar onze reageerder een IQ heeft dat ver boven dat van Henk en Ingrid uit gaat, hoopt hij maar dat ze deze sneer niet begrijpen.

    Natuurlijk m`n beste reageerder met je hoge IQ, niemand trekt voorlopig de stekker eruit, omdat niemand de schuld wil krijgen van het klappen van het kabinet, maar dat snappen zelfs Henk en Ingrid. Jammer he!! :'(

  265. A.s. zaterdag bij alle vestigingen van de Gamma, klusadvies door Job Cohen en Jolande Sap.

    De stekker er uit!!

    Geaard of niet-geaard elektriciteitssnoer. Geaarde stekkers en geaarde elektriciteitssnoeren zorgen ervoor dat uw partij niet onder spanning kan komen te staan. Veilig voor u en uw partij.

    Ik weet het,…. maar op onzin, moet je met onzin reageren. 😉

  266. Er zijn op dit log mensen die Rutte ⤽teflon Mark⤝ noemen. Fout, beste mensen, er is er maar één die een teflon huid heeft, en dat is Wilders. Ik heb de z.g. interrupties op TV mogen aanschouwen, maar er is verdulleme niet één fractie voorzitter die ook maar in staat is om een deukje in het betoog van hem te schieten. Ik zal nooit op zijn partij stemmen, omdat te veel van zijn gedachtegoed mij niet aanstaat, maar ere wie ere toe komt, het is een ras politici.

    Retorisch zijn de Wilders opponenten figuranten, die op een onbeholpen manier hun ingestudeerde (opgelezen) riedeltje opdreunen, maar geen deuk in een pakje boter veroorzaken. Natuurlijk, de toon maakt de muziek, en zijn toon is voor bepaalde mensen vaak niet aangenaam, maar ik hoop dat er eindelijk eens iemand (van wat voor partij dan ook) opstaat die met dezelfde retorische kwaliteiten hem van repliek kan dienen. Heerlijk, dan komt er eindelijk eens wat dualisme.

    Deze dag (en waarschijnlijk morgen) was weer eens bijzonder slaapverwekkend.

  267. Als ⤽uitsmijter⤝ kwam Frater Venantius (Roemer) nog even langs, om na vijf kwartier (volgens hem) nadenken op dragende toon het kabinet op te roepen om de samenwerking met Wilders te verbreken, omdat de toon van Wilders hem niet beviel. T`jonge t`jonge, als je zo oppositie moet voeren, kan je beter ander werk zoeken.

    Dat doet mijn denken aan een liedje van Wim Sonneveld ⤽ Ik ben Frater Vanantius uit Schin-op Geul, beter bekend als de Zingende Frater. Niet te verwarren met die andere artiest (politicus) uit (Amsterdam), da`s de pratende Pater. (Cohen) ;D

  268. Dan hadden we ook nog onze afmijner Pechtold, niet dat deze man ook maar enige vorm van humor heeft, maar deze keer had hij iemand ingehuurd, voor zijn ⤽grappen en grollen⤝. Daar stond hij dan achter de katheder, na een week of twee oefenen samen met Youp van t`Hek, probeerde hij de lachers op zijn hand te krijgen. Nu heeft onze Youp alleen nog maar onderbroekenlol, maar wat hij Pechtold in zijn maag gesplitst had sloeg werkelijk alles.

    Voor ⤽grappen en grollen⤝ heb je een bepaalde mimiek nodig, maar wat uit dat gespannen (rood aangelopen) hoofd kwam was werkelijk tranen trekkend. Alexander we zullen je voordragen voor de ⤽Top Flop⤝ Award van het jaar. 🙂 🙂

  269. Even terug lezend is het (Dick) log weer een klein beetje in evenwicht, we hebben het ⤽Bedrijfspoedeltje⤝, ⤽Stekker Sap⤝, ⤽Frater Vanatius⤝ en ⤽plagiaat Youp (Pechtold)⤝ gehad en ik heb er weer van ⤽genoten⤝. 😮 De overige fractievoorzitters (VVD en CDA) zijn t.n.t. zulke grijze muizen, dat ze niet eens opvallen. De kleine bijwagens (CU,PvdD en SGP)? Waar ook Gr.Links tot behoord (maar (Stekker) Sap is wel grappig) Opvulling!!

    Zo dat was het weer, misschien tot de volgende keer. 😀

  270. VVDer

    Helaas neem je dezelfde retoriek van Geert Wilders over om de aandacht te verbloemen en te verschuilen, om minachtend over je politieke tegenstanders op een ordinaire onbeschofte manier te uiten.
    Gelukkig zitten er bij de VVD ook nog prominenten zoals de Hr.Nijpels,Weissglas,Blok die dit beschamende gedrag afkeuren,iets waar jij als VVDer een voorbeeld aan zou kunnen nemen.
    Niemand van de oppositie heeft de misselijkmakende beledigende opmerking ten aanzien van Mevr.Albayrak als zijnde het nichtje van….
    gebruikt om terug te kaatsen dat Mevr Albayrak van het COA van VVD huize is.

    Maar morgen zullen we kunnen aanschouwen hoe de MP Rutten met een grijns van een boer met kiespijn het CDA tegemoet zal moeten komen,door afstand te nemen van deze schandelijke poltitiek onwaardige wanvertoning.

  271. Dick negeert het befehl van VVD-er zoals ie toch zou moeten begrijpen 😉

    De beste quotes van de Beschouwingen: Henk, Ingrid, poedels en gedogers
    Redactie ? 21/09/11, 15:50

    mile Roemer (L) van de SP, Jolande Sap (M) van GroenLinks en PvdA-leider Job Cohen (2eR) en Alexander Pechtold (R) van D66 vandaag bij de interruptiemicrofoon tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer in Den Haag. © ANP
    Met zoveel uur aan politiek debat is het tijdens de Algemene Beschouwingen voor de fractievoorzitters zaak om eruit te springen. Scherpe oneliners en gewaagde vergelijkingen dus. Een overzicht van de opvallendste.
    Dit zijn tot nu toe de meest opvallende uitspraken. Deze zullen de komende dagen uiteraard worden aangevuld.

    ‘Cohen moet niet beginnen. Hij is immers de grote gedoger.’ (Geert Wilders bij aanvang van de Algemene Beschouwingen).

    ‘Wilders is als een kleuter die niet naar school wil.’ (Cohen pareert de kritiek van de PVV-leider)

    ‘Cohen is de bedrijfspoedel van het kabinet.’ (Geert Wilders)

    ‘Laat ik ze voor het gemak Henk en Ingrid noemen.’ (Cohen tijdens een voorbeeld over de effecten van de bezuinigingen)

    ‘U probeert alle schuld op die Grieken af te schuiven.’ (Jolande Sap tegen Stef Blok)

    ‘Het schip heeft averij opgelopen. Dat moeten we herstellen’. (Stef Blok over de staat van de economie)

    ‘Willen we weer terug naar de tijd dat we aan iemand gebit de dikte van zijn portemonnee kunnen aflezen?’ (Emile Roemer)

    ‘En genoeg brandweerauto’s. En schuim!’ (Jolande Sap wil weten of Van Haersma Buma mee wil werken aan genoeg ‘bluswater’ voor het kabinet.)

    ‘En straks is een gewei aan de muur ook natuur.’
    (Alexander Pechtold in reactie op CDA-fractievoorzitter Van Haersma Buma)

    ‘Waar is de premier nu helemaal bang voor. Nu Wilders meer dan 20 jaar op het Binnenhof rondloopt kennen we hem inmiddels wel. Hij blaft wel, maar bijt niet.’ (Alexander Pechtold tegen premier Rutte)

    ‘Maar het is wel leuk in de oppositie'(Nogmaals Pechtold)

  272. ALLEMAAL op dreef bij P&W wat een wijze woorde van Foppe (voetbaltrainert) Inez (advocaat) kereltje en oh ja natuurlijk was die hooligan stil 🙂
    ————-
    Geert’n je MOET kiezen: vorm of inhoud?

  273. OW 😮 Niemand van de oppositie heeft de misselijkmakende beledigende opmerking ten aanzien van Mevr.Albayrak als zijnde het nichtje van….
    gebruikt om terug te kaatsen dat Mevr Albayrak van het COA van VVD huize is…………….

    TYPISCH VVD-graai-gedrag Goed dat Hans Spekman er zondag al bovenop zat :D:D:D

  274. Eens VVD-er

    De overige fractievoorzitters (VVD en CDA) zijn t.n.t. zulke grijze muizen, dat ze niet eens opvallen.

    Maar ik vind dat je ook wel héél erg teveel kunt opvallen. Geert en Alexander. Zal er wel mee te maken hebben dat ze weten wat hun kiezers het liefst voor stijl zien. Vond het dom van Mark dat ie een beetje schaapachtig ging zitten lachen. Kwam nogal uitlacherig over, ik zou het als regisseur van 1 of ander programma wel weten te monteren.

  275. Dick.

    Ben benieuwd of Mark Rutten nog zo uitbundig zal lachen als op de foto bij deze bijlage.
    Is wel genomen VOOR de repremande van Verhagen,Buma en Blok:o

    Maar het is wel triest dat een partij zich zo laat piepelen door een clubje relschoppers die alleen door on-parlementair gebrul zonder inhoud van zich laat horen.
    Het geeft in ieder geval duidelijk aan wat de signatuur van dat clubje schreeuwers bestaat. Dat zal zich vroeg of laat tegen ze gaan keren.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7704/Opening-politiek-jaar/article/detail/2922920/2011/09/22/Vak-K-heeft-lol-in-de-nieuwe-Haagse-mores.dhtml

  276. Alleszeggend en ubertriest tegelijk. Hij vermaakt zich met de schofferingen en de inhoudsloosheid van dat uberdure (bewaking) mannetje en lacht tegelijk (erger) de miljoenenmensen uit die ECHT moeite krijgen (al hebben soms) de eindjes aan elkaar te knopen. Zal hem toch lekker jeuken als papkindje alleen en als vertegenwoordiger van de geld, macht, status en aanzien minnende uberegoïstische kapitalisten.

  277. Blijft Vak K Lachen?

    Live Algemene Beschouwingen … UPDATE Rutte weigert bij aanvang in te gaan op schoffering van Wilders… Kamer valt over taalgebruik Wilders, ook vice-premier Verhagen kritisch … Roemer: Rutte moet reageren op aantijgingen Wilders … Pechtold: CDA laat zich knechten door PVV … Blok: Landen moeten uit EU gezet kunnen worden’… Cohen: Niet hoop, maar angst regeert…

    Foto lijkt me helaas te groot die op de voorpagina in de link staat n filmpje[/url]

  278. *****VVDer Helaas neem je dezelfde retoriek van Geert Wilders over om de aandacht te verbloemen en te verschuilen, om minachtend over je politieke tegenstanders op een ordinaire onbeschofte manier te uiten.****

    Mijn nickname wordt genoemd, dus zal ik bij uitzondering hier maar eens op reageren.

    Ach wat zielig nou, er is een reageerder die vanuit haar ethisch reveil mijn retoriek minachtend en ordinair vindt. Er bestaan in onze fantastische landje diverse spreekwoorden o.a. ⤽Wie boter op zijn hoofd heeft, moet niet in de zon lopen⤝ (wie geen zuiver geweten heeft, moet ervoor zorgen dat hij niet aan kritiek wordt blootgesteld)

    Mag ik deze reageerder dringend verzoeken om eens terug te lezen in haar veelvuldige posting, waarin reageerder ondanks haar hypocriete ethiek meermalen op de man speelt, politieke tegenstanders en de achterban van onwelgevallige partijen op een onbeschofte en ordinaire manier door het slijk haalt? Maar dat zal ongetwijfeld liggen aan het calvinistische sfeertje (achter de ellebogen) dat nog steeds bij bepaalde personen heerst. Hetzelfde geldt trouwens voor uw ⤽maatje⤝ die ook dezelfde stijl als u hanteert door iedereen z.g. de maat te nemen, om daarna elke z.g. onwelgevallige uitlating van anderen als zeer schokkend 😮 aan te merken.

    Mijn zeer geachte (tegen) reageerders, zolang als er geen scheldwoorden (schuttingwoorden) gebruikt worden zie ik de door mij gebruikte woorden als een creatief gebruik van onze Nederlandse taal, vanuit uw puriteins oogpunt misschien onacceptabel, maar dat is een kwestie van interpretatie.

    Om te eindigen met één van onze creatieve spreekwoorden, ⤽ De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet⤝ 🙂

  279. Bevestiging (uit 18:44) van 17:26

    Hier in Italië waar ik nu ben wordt nederland als voorbeeld gegeven van een kan waar onfatsoen in de politiek regeert. Nogmaals ik ben in Italië. Schaamrood. Chris, Amsterdam | 17:35 | 22.09.11

  280. Duidelijk:

    Dit en Mark’s reactie kennen we: Wilders tegen Rutte: ‘Doe es normaal man!’ … Rutte: ‘Wajongers en mensen in sociale werkplaatsen zullen geen last hebben van bezuinigingen’ …
    Blok: Landen moeten uit EU gezet kunnen worden’… (kan het uberhaupt? hoe is de mening in Europa daarover dan? —we blijven immers een klein land— hoe is de mening daarover in NL; bedoel, het bek allemaal wel aardig maar hoe is de praktijk?)

    Hier is toch geen letter van gelogen? Thieme: ‘Maar 22 procent van de Nederlanders steunt afbraak natuurbeleid’ … Roemer: Rutte moet reageren op aantijgingen Wilders … Pechtold: CDA laat zich knechten door PVV …Cohen: Niet hoop, maar angst regeert

  281. Zijlstra weer beschuldigd van vriendjespolitiek

    Voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Utrecht stapt op na vergaande bemoeienis van staatssecretaris van Onderwijs met benoeming nieuw raadslid

    —————–
    Tweet van de dag
    do 22 september 2011
    En dat moet ons nou regeren… Ik zeg: wij als volk gedogen veel te veel! #apb

    Corine Koek-Maasdam

    —————

    Ondertussen? Gaat het over één van de speerpunten van het leven voor die *#@!^&%: MACHT

    Kabinet bakkeleit over opvolger Tjeenk Willink

    Minister Piet-Hein Donner zou als vicepresident van de Raad van State niet boven de partijen kunnen staan

  282. In alle comotie die de PVV veroorzaakt,heb ik vandaag toch 1 heel verrassend bericht gehoord.

    In het blokje emigratie was het verhelderend dat Mark Rutten misschien met enige tegenzin heeft moeten bevestigen en erkennen dat het juist JOB COHEN in het paarse kabinet het emigratie beleid sterk heeft aangescherpt en dat dit een duidelijke een blijvend oplopende vermindering heeft opgeleverd. Met deze erkenning is tenminste het fabeltje dat de PVV zo graag gebruikt teniet gedaan.:D:D:D

  283. Ook zo genoten van het theater van de lach? Wat een hypocriete zooi.

    Een Mark Rutte die reageert op een opmerking van Pechtold al zou de PVV`er van Roon de Turkse premier Erdogan een ⤝Islamitische aap⤝ genoemd hebben. Wilders die dat categorisch ontkent, omdat er volgens hem gezegd is ⤽daar komt de islamitische aap uit de mouw, en hij heet Erdogan⤝. Nu kan je twisten over de inhoud van de ⤽opmerking⤝ maar het blijft feit dat het eerste een directe kwalificatie is, en het tweede een beeldspraak.

    Maar oh! Shocking!!…. Daarna verwijten Rutte en Wilders elkaar dat ze ⤽normaal⤝ moeten doen, (komt wel vaker voor bij ouwe jongens krentenbrood :)) blijkbaar kunnen prima met elkaar door de deur. Maar dat is koren op de molen van de ethisch hypocriete linkse goegemeente. Met hun meest uitgestreken gezichten, brengen op een dragende toon hun ⤽verontwaardiging⤝ naar voren. ⤽hoe het mogelijk is dat de premier zich zo`n ⤽verschrikkelijke⤝ opmerking door de ⤽gedoog partner⤝ laat aanleunen⤝.Bla,bla, bla., want zo`n TOON moet toch niet mogelijk zijn binnen ⤽onze⤝ samenleving. Want de TOON de TOON de TOON bleek het belangrijkste deuntje wat gisteren en vandaag in de 2e kamer aan de orde was. Dat ze zich op een onvoorstelbare manier laten provoceren door Wilders, en ze zelf op geen enkele manier toekomen aan de werkelijk belangrijke agenda punten, dat dringt niet door de betonnen plaat voor hun kop. Want de TOON,( oftewel het calimero syndroom) dat is het belangrijkste agenda punt.

    Natuurlijk zijn er de afgelopen dagen links rechts onwelgevallige kwalificaties rondgestrooid, zoals ⤽bedrijfspoedel⤝, schoothondje e.d., (in het verleden vanaf de uiterst linker kant uitlatingen als ⤽flapdrol⤝, effe dimme⤝) maar deze kwalificaties zijn in mijn beleving minder erg dan uitlatingen binnen en buiten de 2e kamer van onze ⤽geachte⤝ parlementariërs als ⤽xenofoob, racist, extremist en/of fascist e.d. En inderdaad, toen was het oorverdovend stil. Ik wil hier geen lans breken voor Wilders, maar ik krijg inmiddels ook het maagzuur van het selectieve gezever van deze hypocriete ⤽waarden en normen dominee`s⤝.

  284. Denk dat Geert Wilders het maagzuur zal krijgen,dat hij de onterechte beschuldiging zal moeten retificeren die hij Diederik Samson toedichte.

    Oei oei wat kwam het benepen uit het nu stil gevallen mondje van Geert Wilders ,dat hij dit zal natrekken en erop terug zal komen:o

  285. Ai,ai, daar is het weer, het ⤽calimero gedrag⤝ Wilders beschuldigen van wegduiken, maar zelf een detail belangrijk maken, om de aandacht af te leiden. Volgens mij zal het Wilders jeuken of hij terecht danwel onterecht Samson ⤽beschuldigd⤝

    Maar een feit is dat Samson Wilders vergeleken heeft met de Italiaanse politicus Giafranco Fini, tot 1994 een enthousiast fascist. Daarna een ander jasje aangedaan, en inmiddels een ⤽gewaardeerd⤝ politicus binnen de partij van Berlusconi.
    Nu ben ik niet zo`n complotdenker, maar het zweemt toch wel naar een vergelijking die niet helemaal koosjer is.

    Zie de actuele twitter van ⤽twitter koning⤝ Samson.

  286. Hoi Assie,??natuurlijk ben ik het linkse gezever allang zat. Maar ik ben er een poosje tussen uit geweest, maar nadat ik op het log keek bleek het een andere naam gekregen hebben. Het (DICK) log. Het is toch onvoorstelbaar, hoeveel onzinnig plak en knip werk + linkjes deze snuiter aflevert. Ik kon het niet nalaten om enig regenwicht te geven, want op deze manier gaat het politieke log volledig naar de filistijnen.

    Maar tegenwicht geven heeft geen zin, omdat onze twee links georiënteerde gelijkgezinden op geen enkele manier een beargumenteerde tegenreactie geven, en alleen maar eindeloos doorgaan met linkjes + plakkennnn en knippennnn. Pppffftttt??????????

  287. Hoi VVD’er, wat mij betreft gaat het politieke log helemaal naar de filistijnen. Tegenwicht geven heeft idd geen zin. Ze blijven maar doorgaan met dat selectieve gelink, knip- en plakwerk. Ik houd het voor gezien hier. 😉

  288. Sorry Bernard, voor jou misschien het summum van de Europese gedachte, maar dan ga ik toch liever door met de ⤽kleuters⤝ onder onze Haagse stolp.

  289. Ja Assie??daar heb ik ook wel eens aan zitten denken, want inderdaad veel regelmatige reageerders zie je niet meer op het log. Daar zou ik de reden wel eens van willen weten. Maar we zijn toch eigenlijk stapelgek om ons te laten wegjagen door deze twee linkse minkukels. Wat ik mij wel eens afvraag, zijn er in Zwolle zo weinig mensen geïnteresseerd om over de politiek te discussiëren?

    Of zullen inmiddels ze dezelfde conclusie getrokken hebben als jij?

  290. Ik laat me door niemand wegjagen VVD’er maar ben wel tot het besef gekomen dat het helemaal geen zin heeft om op deze twee (s)linksen te reageren. Deze twee (s)linksen hebben mij al een keer of vier laten weten dat ze met mij niet in discussie willen gaan maar kwamen er steeds weer van terug als het hen uitkwam. Ze willen alleen hun eigen frustraties hier maar kwijt. Het is allemaal verloren energie om daar tegenin te gaan. Ik ga nu slapen want ik moet morgen weer vroeg aan de skoffel. 🙂

  291. Als het net zo n ,,,bikkelhard,,, gevecht gaat worden als,het ,,,bikkelharde,,, gevecht om steun aan Griekenland te geven,zal het eventjes een hoop tam tam en geschreeuw geven en uiteindelijk braafjes gedogen.

    Met andere woorden die extra bezuiniginge komen er dan gewoon via een u- bocht van de PVV. Hoe voorspelbaar kun je zijn .

    http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/2924481/2011/09/22/Wilders-bikkelhard-gevecht-bij-extra-snijden.dhtml

  292. Bericht door dick, op 21 september 2011 om 11:31
    @ Zwolse, zou de tijd nu eindelijk aanbreken dat die ietwat-te onstuimigen onder ons door dat populistische gebral heenprikken?

    Denk dat het nog eventjes duurd Dick voor het echt doordrinkt,gisteren nog de peiling in een vandaag gezien.
    Daar werdt pijnlijk zichtbaar hoe de signatuur van de PVV en aanhang eruit ziet.

    Meer dan 80% vondt het helemaal geweldig dat hun blonde held zo schofferend tekeer is gegaan.

    Alhoewel er al een kleine 33% aangaf dat dit op den duur tegen de PVV kan gaan werken.

    PVV Friesland heeft al te kennen gegeven niet achter dit taalgebruik te willen staan.

    Er gloord een sprankje hoop aan de horizon voor beschaafd Nederland.:D

  293. Klaas Knots (nieuwe dir.DNB): Het is niet onmogelijk dat Griekenland failliet gaat omdat de politici de noodzaak van maatregelen niet goed genoeg kunnen overbrengen. Zal ook met de acceptatiegraad en Griekse trots te maken hebben (vrij vertaald). Collega had het over 5 mille kosten in dat scenario pp dus per Nederlander.

  294. Vind VVD-er in het algemeen te langdradig en gekunseld grappig om helemaal te lezen (laat staan te scannen). Maar het laatste woord “normendominee’s” (doet me gelijk aan CDA denken) wat is het alternatief? “Onverschilligheid/ongeïnteresseerdheid” of, zou mij aanspreken:

    alternatieven gebasseerd op feiten? Als zelfs onze volksvertegenwoordiging al ongestraft bezig lijkt met beeldverkrachting, hoeven wij dat nog niet over te nemen?

    Maar ik deel der ergenis over CDA-normendominees. Of had ik de hele lap moeten lezen? Sorry, maar dan pas ik.

  295. @ 20:56: onterechte beschuldiging klopt, deed ie volgens mij bij Pechtold ook. Dondert em nixxx, als H&I zich maar vermaken. CDA is zgn pissed-off wedden dat we er nixxx meer van horen? Las laatst een uber-hypocriet gesprek met Sabine Uitslag: de Dalfse selfkickster: nexxxxt!

  296. Goeiemorgen Zwolse: Geert ploft de stekker eruit als hij weer wat ongenuanceerds mag (t)roeptoeteren….wacht de peiligingen af en als ie genoeg van Mark heeft afgesnoept zegt ie: we doen ’t maar eens opnieuw. Wat de winst is: CDA wil in elk geval niet meer met em onder die dominee. Camielschen zal wel terugkomen en ik weet niet hoe hij precies over Blonde Greet denkt maar dat gaat ie niet van de Protestanten winnen.

    Ach, het gaat ze om macht; hebben ze nu een jaar gehad. Kinderachtig? Uberkinderachtig en duur. Maar het mag in een democratie. Verlies? Slapeloze nachten bij de Gerd Leersen onder ons, maar die wou toch ook MACHT, STATUS, AANZIEN EN ROEM?

  297. VVDer, je moet je doodschamen. Praten over linkse minkukels terwijl je argumenten zelf kant noch wal raken. Wellicht even terug in de studieboeken en het woordje respect uitlichten.

    Maar ach, het is ook ergens te begrijpen. Zodra je eigen partij omgaat met politici die niets anders doen dan mensen beschamen en schofferen, neem je het automatisch over.

    Hulde voor Zwolse en dick die het respect wel opbrengen en normaal wensen te discussiëren.

  298. Dick .

    Ook bij de media is er strijd tussen links/rechts.

    Op zich heb ik daar geen moeite mee,alleen stoor ik mij op Hoe de berichtgeving gebracht wordt.

  299. VVder en Assendorper.

    Misschien is dit wat voor jullie,om je sociale gevoel wat op te poetsen,je bent nooit te laat om iets te leren toch?
    De PVDA is er voor iedereen.

    PvdA Bericht
    Alle leden van de PvdA.
    22 september 2011

    Geachte mevrouw xxxxxxx,

    Een uitnodiging die u niet mag missen. Op maandag 10, woensdag 12 en donderdag 13 oktober gaan we graag met u in debat over een voor de PvdA bijzonder belangrijk thema: de toekomst van de publieke sector.

    Sinds begin dit jaar is een commissie onder mijn leiding bezig met het ontwikkelen van een hernieuwde sociaaldemocratische visie op de publieke zaak. Door werkbezoeken, gesprekken met burgers en professionals en bijeenkomsten met onze (lokale) bestuurders hebben we het afgelopen jaar de praktijk van de publieke sector verkend. We zijn op bezoek geweest bij scholen, spraken daar leerlingen, leraren en ouders om van hen te horen wat goed gaat en waar het beter moet. We hebben vanuit de dagelijkse praktijk van bewoners, wijkagenten en jongerenwerkers gepraat over het gevoel van onveiligheid dat mensen ervaren op straat. We hoorden met hoeveel toewijding mensen in de ouderenzorg werken en hoe lastig het soms is om zorg te verlenen als er te weinig personeel is, of als er te veel regels zijn. We zagen hoe, ondanks alle goede bedoelingen van mensen die zich inzetten voor de publieke zaak, burgers zich soms toch niet gehoord voelen. En we hoorden over baanbrekende initiatieven, onorthodoxe plannen en nieuwe aanpakk en. Wat we de afgelopen maanden hoorden en zagen hebben we langs de meetlat van onze sociaaldemocratische waarden gelegd. Voor ons staat het belang van een toegankelijke, betaalbare en goede publieke sector voorop. Een publieke sector waarin we onze gezamenlijke en gedeelde belangen organiseren.

    Vanuit de opgedane kennis en inzichten legt het Partijbestuur op het congres van januari 2012 een resolutie aan u voor met onze toekomstvisie op de publieke zaak. In de resolutie werken we die visie uit: we willen onze politici, bestuurders, professionals en gebruikers perspectief bieden op een vernieuwde en vernieuwende publieke sector vanuit een praktische invalshoek.

    We willen u daar ook graag over horen. Daarom deze debatten. Uw inzichten en aanbevelingen worden gebruikt om de conceptresolutie aan te scherpen en te verrijken. De avonden starten met een korte inleiding en een introductie van de resolutie door korte films. Daarna gaan we samen het debat aan waarbij natuurlijk ook de commissie vertegenwoordigd is. Het debat onderbreken we een klein moment voor een prikkelende column van een bekende opiniemaker. De gegevens van de debatten en de betreffende aanmeldnummers treft u onderaan deze mail.

    We nodigen u ook graag uit voor een andere bijzondere bijeenkomst. Afgelopen zomer hebben we iedereen opgeroepen om via Queetz (een vorm van crowdsourcing op internet) ideeën aan te leveren om de veiligheid in zijn of haar buurt of straat te verbeteren. U heeft, samen met ons, de vijf beste ideëen uitgekozen. Op zaterdag 15 oktober is het PvdA-Queetz Festival waar de winnaars hun winnende ideeën kunnen toelichten. Hier kunt u met elkaar en met experts in debat over hoe we Nederland veiliger maken. Met o.a. Maurice de Hond, Ahmed Marcouch en Myrthe Hilkens.

    De volledige programma’s zullen te vinden zijn op http://www.pvda.nl. U kunt voor deze bijeenkomsten reserveren via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553. Voor aanmelding heeft u het nummer van deze bijeenkomsten nodig, deze vindt u per bijeenkomst onderaan deze uitnodiging. Houd ook uw relatienummer en postcode bij de hand. Als u geen relatienummer heeft, dan wordt u doorverbonden met een van onze medewerkers van de Ledenadministratie (tijdens kantooruren). Voor het Queetz festival kunt u zich tevens aanmelden via Facebook: PvdA #Queetz Festival.

    We hopen u op een of meer van de bijeenkomsten te mogen begroeten!

    Met vriendelijke groet,
    Lilianne Ploume

    Donderdag 13 oktober Zwolle
    Nieuwe Buitensociëteit
    Stationsplein 1
    Zwolle
    19.30 – 22.00 uur
    Aanmeldnummer 5759

  300. :D:D:D Eppe, welkom en bedankt voor je scherpe waarneming!

    ‘Rutte beschadigt ambt premier’

    Cohen: Rutte te laconiek tegen Kamerschreeuwer … ‘Een premier is niet je buurman’

  301. @ Zwolse 9:41, klopt maar ik zou het liefst zien dat er meer werd samengewerkt in deze barre tijden. Greet vindt het overduidelijk nodig mensen uit elkaar te drijven. Jammer dat zelfs de MP daarin mee lijkt te gaan. Zelf probeer ik vaak de termen “links en rechts kamp” te vermijden. Maar dat is erg moeilijk.
    Temeer omdat we meer dan 2 partijen hebben en dat ‘conservatief’ en ‘progressief’ook niet altijd de lading dekt.

    Alternatieven?:
    VVD-kapitalistenminnend
    CDA-huichel C’s
    SGP-fundi’s
    Greet-relsjef voor de nepvrijheid

    Links:
    PvdA: Gewone man & vrouw en voor de zwaksten
    GL: Groenen
    SP: Extreem & Gewone man & vrouw en voor de zwaksten
    D’66: overbodige stoplichtpartij
    CU: Progressieve C’s

  302. DoeeensnormaalMAN!

    Doezelfnormaalman!!

    Te familiair gedrag van een premier is fout. In moeilijke tijden moeten mensen vertrouwen kunnen hebben in hun regering en niet het gevoel hebben dat de minister-president gewoon hun buurman zou kunnen zijn.
    Dat zei PvdA-leider Job Cohen donderdag in Pauw en Witteman. Volgens hem is Rutte door het akkefietje van die dag beschadigd. Het was slecht voor ambt en instituut, zei Cohen.’Als er al een rode draad is in dit debat, dan is het de lichtzinnigheid van de minister-president’, concludeerde oppositieleider Job Cohen aan het einde van de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.’Iedereen in het land die zit te kijken, denkt: laat hij dat zomaar gebeuren?’, aldus Cohen. En: ‘De heer Rutte kan wel zeggen dat het van hem afglijdt, maar hij is minister-president! Dat moet hij in de beschouwing betrekken, maar dat doet hij niet en dat begrijp ik niet… In deze tijd is veel gezag nodig om de crisis te beheersen. Op deze manier gaat het mis met dat gezag.’
    Over de toekomst van het kabinet met zijn gedoogpartner PVV denkt Cohen inmiddels dat het er korter zal zitten dan hij eerder dacht.

    Interessant thema: de toekomst van de publieke sector

    Zolang sommige ambtenaren tijd over hebben om de halve dag op diverse loggen te posten, kan er in de publieke sector nog zat bezuinigd worden.

  303. Interessant thema: de toekomst van de publieke sector

    Vanuit de opgedane kennis en inzichten legt het Partijbestuur op het congres van januari 2012 een resolutie aan u voor met onze toekomstvisie op de publieke zaak. In de resolutie werken we die visie uit: we willen onze politici, bestuurders, professionals en gebruikers perspectief bieden op banen in een vernieuwde en vernieuwende publieke sector vanuit een praktische invalshoek.

  304. Interessant thema: de toekomst van de publieke sector

    2 dagen beschouwingen gevolgd.
    Van de 150 kamerleden hebben er ongeveer 140 totaal niets gedaan; om nog maar niet te spreken van alle ministers en staatsecretarissen: daarvan was er slechts één aan ’t werk.

  305. Eppe, 09:30

    Even kijken wat er alzo op het log verschenen is. Hee, leuk, reactie op VVD`er van een zekere meneer Eppe. Ik zal mij even voorstellen, mijn nickname is VVD`er, de uwe Eppe ziet ik? Het is mij een genoegen met u kennis te maken, hopelijk is dat wederzijds? 🙂

    Uw aanhef is niet al te uitnodigend, u wenst mij direct al toe dat ik al schamend *** DOOD *** moet gaan. Tut, tut,tut, dat had tijdens onze eerste kennismaking wel iets beschaafder gekund. Maar niet getreurd ik ben de kwaadste niet, en heb mij zelf een onbeschaafd lang leven toegewenst. U stoort zich aan het woord ⤽minkukels⤝, en adviseert mij om even terug te gaan in de studieboeken, nu heb ik daar geen studieboeken voor nodig, want een woordenboek met uitleg is voldoende.

    Daar gaat hij dan: ⤽minkukel⤝ ( een schertsende benaming van een onnozelaar) ⤽schertsend⤝ (grappig, spottend, speels, snakerig) ⤽onnozelaar⤝ (een persoon die handelt zonder notie). Misschien dat in uw (linkse?) kringen deze woorden als schokkend 😮 worden ervaren, maar dat is een kwestie van interpretatie.

    Daarna bent u volgens mij even van het draadje, door aan te geven dat politici van ⤽mijn⤝ partij niet anders doen dan mensen schofferen en beschamen. In uw aanhef naar mij toe noemt u mij VVD`er, maar ik kan mij met geen mogelijkheid een politicus van de VVD voor de geest halen die iemand schoffeert of beschaamd. Was u tijdens uw ⤽zedenpreek⤝ even het weggetje kwijt?

    Het is mij een genoegen om met u de ⤽degens⤝ te kruisen, en wens u in tegenstelling tot wat u mij toewenst, een ⤽respectvol⤝ lang leven toe.

  306. Dick 08:55

    ;D ;D Dick, even een ⤽klein⤝ lappie.

    Niet liegen Dick, je heb zoals altijd de hele ⤽lap⤝ gelezen. 🙂 🙂 Het blijft natuurlijk zielig, dat je op zo`n manier je zelf altijd weer ontrekt aan een beargumenteerd weerwoord, maar dat ken ik inmiddels van je, het zij je vergeven. ⤽Vergeven?⤝ oei!…:o

  307. Liegen & huichelen zijn 2 van de woorden die niet in mijn woordenboek voorkomen. Moet dus eerlijk zeggen dat ik je voorlaatste lap (zoals gewoonlijk) ongelezen heb gelaten, zeker als ze niet aan mij zijn gericht. Deze heb ik gelezen na 17:48 omdat ik vond dat ik een mening moest hebben over het onderwerp dat ik aankaartte. Zielig? 😮 Ongefundeerde Greet-like beeldvorming en “Hypocriet-C oordelen”. Denk toch, dat je dat niet nodig hebt. 3 weesgegroetjes.

  308. Bericht door dick, op 23 september 2011 om 18:19

    ***VVD-er je blijft vermoeiend lang. JA, dat vind ik jammer.****

    M`n beste Dick, in tegenstelling tot jou zijn deze ⤽lappen⤝ tekst ontsproten vanuit mijn eigen brein, en geen lappen plak en knip werk en linkjes, die iedereen inmiddels spuug zat is. Dat je om 18:19 vermoeid bent van een dag plakknn / knippnn, daar heb ik begrip voor, 😉 daarom hou ik het deze keer kort. En bespaar mij je onkunde t.o.v. een discussie, door iets z.g. ⤽jammer⤝ te vinden. ;D

  309. Ongefundeerde Greet-like beeldvorming

    zoals ik al schreef. Alleen al de laatste 5 posts zijn 100% selfmade. Mag enorm graag schrijven en mijn gedachten (zo snel mogelijk vind ik het leukst) verwoorden. Door zo impulsief en ad-rem mogelijk te reageren. In combi met kopiëren/plakken produceer ik ook wat meer. Maar wa’s concreet je probleem? Interpreteren is echt lastig voor je, maar 18:19 is volgens mij maar voor één uitleg vatbaar. Tuurlijk mag je raak fantaseren van me. Anderen onkundig noemen en jezelf gedragen als verhevene; zo kennen we je toch. Maar over welk inhoudelijk onderwerp wil je in discussie?

  310. Dit onderwerp, banken en hoe kunnen we zonder, van de week nog met Fred van Swollwacht besproken….met maat (hoge betrekking bij een bank en Twan Huys schreef er ook mooi over (columns staan helaas niet digitaal)…..veranderen zal ut niet >:(

    Banken verzwijgen wat ze met ons geld doen
    Geheimen over omstreden beleggingen komen ’torentjes’ niet uit

  311. 😮 nog geen geblehr van die snuiter van de ‘egocentrisch penningvrienden’? Zou ie dan toch alleen maar posters kunnen beledigen? 🙁 Moet aan het hardwerkwoord “hebzuchtgrossieren” denken. Of ik alle VVD-ers ook “hebzuchtgrossieren” vind? Nee, ik zeg alleen dat ik er aan moest denken!

    Herhaling is de kracht van reclame, nog maar eens dan:

    Maar over welk inhoudelijk onderwerp wil je in discussie?

  312. Bericht door dick, op 23 september 2011 om 18:19
    VVD-er je blijft vermoeiend lang. JA, dat vind ik jammer.

    Lees je die lange lappen onzin van jezelf ook of is knippen en plakken een hobby van je?;D

  313. Bericht door dick, op 23 september 2011 om 18:42
    Liegen & huichelen zijn 2 van de woorden die niet in mijn woordenboek voorkomen.

    Dat geloof ik best wel Dick maar heb jij de bladzijde van het eenzijdige propaganda voeren eruit gescheurd?;)

  314. Stijllozen over ome Piet Hein:

    23 september 2011-20:19

    Turken blij met besluit Donner

    Turken in Nederland zijn ”zeer verheugd???? dat Turken geen inburgeringsexamen meer hoeven te doen.

  315. M`n beste Dick, of met ik zeggen Jopie/Popie, want zo speel jij je met geblaat als: ⤽egocentrisch penningvrienden⤝, ⤽hebzuchtgrossieren⤝ wel in de kijker. 🙂 Maar laten we het maar houden bij, ieder vogeltje zingt zoal hij gebekt. En zo als je inmiddels wel zult hebben begrepen, je kunt mij niet raken, voor zulke uitspattingen heb ik een olifantenhuid. (ondoordringbaar)

    Maar nu het ⤽serieuze⤝ gedeelte: je zal natuurlijk het linkje van Assie van 21:08 wel bekeken hebben neem ik aan.
    Dat sluit naadloos aan, op mijn reactie van 22 sept. 20:37 (het theater van de lach). Daar had ik wel een reactie van jou op verwacht (zoals op meerdere schrijfseltjes) maar alla, je kan niet alles hebben. Maar aangezien jij en je mede zangers zo vreselijk geschokt 😮 waren over de uitlatingen van Wilders, viel mij dat vreselijk tegen. Ik zou zeggen, zet de brandspuit aan.

  316. Kwalificaties waren over de partij. Jij lijkt daar een aanhanger van. Je zou moeite kunnen doen de beelden uit de door feiten opgeroepen beeldvorming (ook bij de Amerikaanse VVD) te weerleggen?

    Herkenbaar; ondoordringbaar. Vind het altijd wel een leuke manier van uitlokken/reactie/tijd doorbrengen op een manier die je skerp houdt. Lees, écht oprecht, liever ook eens wat tegengeluiden. Houdt je skerp en kun je wat van leren ook.

    Sorry 21:08 niet bekeken. Alleen al de bron zei me genoeg.

    20:37? ’s kijken shit gister dus. Oh een lap: echt geen zin in! Toon…springt eruit. Heb ik ook regelmatig voor gepleit: Oud wijf Greet leidde natuurlijk met zijn toon expres de aandacht van de boodschap af…….vooruit zal t ff lezen.

  317. De Dagelijkse Standaard is een rechts-conservatieve weblog waarop uiteenlopende onderwerpen worden toegelicht en becommentarieerd.

    Ook de Tweede Kamerleden Richard de Mos (PVV), Johan Driessen (PVV), Halbe Zijlstra (VVD) en Raymond Knops (CDA) schrijven met enige regelmaat artikelen voor De Dagelijkse Standaard.

    De Dagelijkse Standaard, soms afgekort tot DDS, is een Nederlandstalige politieke weblog, opgericht op 9 februari 2009 door Joshua Livestro .

    Op 20 november 2010 werd bekend dat Livestro (free-lance) adviseur is geworden van Sarah Palin.

    Frits Huffnagel .(was dat ook niet weer dat knaapje die met zijn lover(vriend) op kosten van de overheid dure musicals bezocht in New York?

    (was dit niet die collumnist die na 8
    uitzendingen zijn biezen moest pakken bij Buitenhof)?:P

    En wie nauw verwacht dat dit gezelschap ook maar 1 letter positief over links gaat schrijven,moet wel heel dom zijn:o.

    Daarom is dit ook een site waaruit vaak geciteerd wordt door rechts georienteerden::D

  318. Tjo wat een gescrol:

    Eens dus: hypocriete zooi. Vooral CDA.

    Feitelijk beeldspraak/correcte info; vind ik minder relevant. Ongepast en opzettelijk taalgebruik. Dat gelukkig al minder effect bij zijn achterban lijkt te sorteren.

    Vind het dom van Mark dat ie op de belachelijke provocatie inging ⤽normaal⤝ moeten doen. Daar waar hij altijd zegt dat die provocaties hem niet raken. Lacht ie er ook nog als een dombo bij: geen houding weten geven schijnbaar. En ja, vind het ook een MP onwaardig. Maar liever heb ik het er helemaal niet meer over. Ze vroegen vandaag aan de ministers van de politie en de leraren hoe die beroepsgroep zou reageren…..onacceptabel.

    ethisch hypocriete linkse goegemeente: Had het CDA dus al zo genoemd….ik reageer stukje voor stukje. Uitgestreken gezichten vind je overal zo je weet. Traditioneel het meest bij “scorend gedoger” SGP.

    Ben het dus eens met de meeste reactie op TOON. Beelden zijn ook de hele wereld over gegaan.

    Zie vorige post: idd helaas te weinig aan debat over sociale onrust veroorzakende maatregelen toegekomen….Greet wist wéér de headlines te pakken in de media. Wel een mooie opmerking trouwens over die sterkker doos tegen die GL mevrouw. Kan eigenlijk ook niet in de 2e Kamer (schofferen) maar heb stiekum gelachen.

    Marijnissen’s uitglijers ⤽flapdrol⤝ en effe dimme⤝ zijn ook flink onder de aandacht gebracht: heersende opinie was volgens mij dat het niet kon.

    De woorden die Greet claimde dat allemaal over hem is gezegd, zijn (bij mijn weten) zeker niet allemaal in de Kamer gezegd. Dat was ook een vereiste bij de rechtzaak tegen Greet….dat ie ze in de Kamer wél mocht zeggen. Kopvoddentaks vond ik ook schofferend. Bij deze trieste woordenwisseling was het de hele context, de omstandigheden (regereerpartners) en de functie van MP.

  319. Oh ja, CDA omdat ze zich voortdurend proberen te profileren als dé normen en waarden partij. Begreep dat ze ook heel veel commentaar van hun achterban hadden gehad.

  320. VVDer.

    Ook voor jou keffertje een rode kaart,want jij spreekt een tegenspel wel aan op iets wat jezelf diverse keren nalaat.

    oa onderstaande posting,of is dat te pijnlijk.

    Bericht door Zwolse, op 22 september 2011 om 19:07
    In alle comotie die de PVV veroorzaakt,heb ik vandaag toch 1 heel verrassend bericht gehoord.

    In het blokje emigratie was het verhelderend dat Mark Rutten misschien met enige tegenzin heeft moeten bevestigen en erkennen dat het juist JOB COHEN in het paarse kabinet het emigratie beleid sterk heeft aangescherpt en dat dit een duidelijke een blijvend oplopende vermindering heeft opgeleverd. Met deze erkenning is tenminste het fabeltje dat de PVV zo graag gebruikt teniet gedaan.

  321. Mag best (nog) eens gezegd worden:

    In het blokje emigratie was het verhelderend dat Mark Rutten misschien met enige tegenzin heeft moeten bevestigen en erkennen dat het juist JOB COHEN in het paarse kabinet het emigratie beleid sterk heeft aangescherpt en dat dit een duidelijke een blijvend oplopende vermindering heeft opgeleverd. Met deze erkenning is tenminste het fabeltje dat de PVV zo graag gebruikt teniet gedaan.

  322. Ja VVD’er, de aller door ons meest gesubsidieërde extremististische linkse haatzaaierssite wordt hier meer gewaardeerd dan een objectieve andere site. Livestro moest het veld ruimen omdat hij te rechts was voor het (s)linkse Buitenhof.

  323. JOOP. NL is een ultra-links weblog waarop uiteenlopende onderwerpen worden toegelicht en becommentarieerd.

    Ook de Tweede Kamerleden Job Cohen PvdA, Diederik Samson PvdA, Emile Roemer SP en Jolande Sap schrijven met enige regelmaat artikelen voor JOOP.NL

    De JOOP.nl, soms afgekort als van Jole site, is een Nederlandstalige politieke weblog, opgericht door Fransesco van Jole .
    Al jaren is bekend dat van Jole gesubsidieerd wordt door de VARA, die op hun beurt weer gesubsidieerd wordt door de PvdA.

    Elatik .(was dat ook niet dat vrouwtje op de gay parade mee voer met een bootje? Kosten 30.000 eurootjes? Was dat niet die deelraadvoorzitter die nadat ze was afgeserveerd i.v.m. financieel wanbeheer, en daarna door haar partijgenoten vrolijk weer op haar plekje gezet werd?

    En wie nu verwacht dat dit gezelschap ook maar 1 letter positief over rechts gaat schrijven,moet wel heel dom zijn.

    Daarom is dit ook een site waaruit vaak geciteerd wordt door links georiënteerde:

  324. hahahahahaha gewaardeerd objectief.

    Waarschijnlijk door 1,5 miljoen waarvan 1/3 nog steeds met de illussie leeft dan hun Geert minister is.

    Gebruik nu even de hit van de afgelopeen dagen.

    DOE EENS NORMAAL MAN:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  325. En maar denken dat je alleen maar sociaal kunt zijn door op de PvdA te stemmen. Ze hebben het woord sociaal zichzelf toegeëigend. Alleen deze minkukels (onnozelen) denken dat ze sociaal zijn.

  326. Aansprekende mening van een historicus[/url] natuurlijk op het feitelijk immer juiste….Joop.nl.

    Vorige link was van het hoogstaande Sargasso.nl

    Wil ook graag welingelichtekringen.nl bij u aanbevelen.

  327. Het gaat om publiek geld Zwolse en niet alleen om geld van VARA-leden. Probeer dat een onnozele maar eens aan het verstand te krijgen. Weer genoeg gelachen vanavond.Trusten.:-*

  328. Daarom heeft de PVDA ook bijzonder veel leden op prominente functies in het land zitten zoals onder meer burgemeesters in 2 van de grootste steden Amsterdam/Rotterdam.

    En je hebt echt wat meer nodig dan een Havo diploma zoals Geert Wilders,die zal zo n prominente baan nooit kunnen verwezelijken.

    Met alleen schreeuwen/tetteren schoppen en luchtballen opblazen kom je niet in aanmerking voor zo n baan.

    Als Geert nou eens goed zijn best doet om de kleuterklas te kunnen verlaten en een gedegen opleiding gaat doen zoals bijvoorbeeld sociale-wetenschappen,wie weet horen we over pakweg 20 jaar wel een vernieuwende Geert op het politieke toneel,denk je niet?;D;D;D

  329. Ach toch een reactie van Dick,??..dan trek ik mijn rode kaart voorlopig in.

    Feitelijk beeldspraak/correcte info; vindt ik minder relevant??. Foute inschatting, wanneer je plein publiek met een verkeerde voorstelling van zaken (zie uitzending een vandaag 22 sept.) wordt geconfronteerd, kan ik mij voorstellen dat je er gepikeerd op reageert. Dat Wilders zijn reactie over de top was, daar kan ik mij in vinden.

    Maar sluit niet de gluiperd Pechtold uit, want deze gaf de aanzet, door verkeerde informatie te geven, waar Rutte met open ogen in liep. Jou kwalificatie van Rutte: lachen als een dombo en een MP onwaardig, zal ik maar in jou frustratiekastje zetten.
    Ik ben er van overtuigd dat de meerderheid van de bevolking, 200% liever Mark Rutte ziet, dan Gargamel.

    Voor wat betreft de ethisch linkse goegemeente, daar bedoel ik niet alleen het CDA mee, maar ook de dominee`s van de ⤽linkse kerk⤝. Ze kunnen moeiteloos solliciteren als ouderling bij wat voor sekte dan ook, wat een hypocriete zooi, zoals ze probeerden de coalitie (vooral het CDA) op hun z.g. ethisch geweten aan te spreken, om zodoende de zaak uit elkaar te spelen.

    Fijn dat het eens ben over de TOON, maar deze TOON werd gezet door de linkse dombo`s omdat ze weer eens geen evenwichtig tegenwicht konden geven aan de provocatie`s van Wilders. Ze proberen al vijf jaar daarop een antwoord te vinden, maar het is de niwits nog steeds niet gelukt. Onbegrijpelijk!! Natuurlijk pakt Wilders de headlines in de media, daar werken jou linkse broeders elke dag enthousiast aan mee.

    Je hebt niet goed opgelet, waarschijnlijk omdat het van een linkse geestverwant afkomstig was, maar aan de uitlatingen ⤽Flapdrol⤝, ⤽effe dimme⤝ is totaal geen aandacht besteed. Maar ja, vloeken in de linkse kerk moet mogelijk zijn, nietwaar.

    Er zijn uitlatingen van Wilders niet door de fatsoen beugel kunnen, maar de woorden die veelvuldig naar zijn hoofd zijn
    geslingerd zoals ⤽xenofoob⤝, ⤽rascist⤝, ⤽extremist⤝, ⤽Hitler⤝, en/of fascist e.d. door de linkse goegemeente, overstijgt naar mijn gevoel alle normen van fatsoen.

    Ik wil het hier nogmaals benadrukken, ik heb niets met Wilders of de PVV, maar ik heb een gruwelijke hekel aan hypocrieten.

    Dat wordt scrollen????..

  330. JaarImmigratieEmigratieBlijvertjes
    1995960996332132778
    19961087496532543424
    19971098606221847642
    19981224076044161966
    19991191515902360128
    20001328506120171649
    20011334046331870086
    20021237366747456262
    20031064726877237700
    2004896607520014460
    2005973738439412979
    2006101489925988891
    20071166299150325126
    20081426698921953450
    20091473088487962429
    20101497628862361139
    2011 *800155719522820

    Tot. 19776331234704742929

    Reactie van….23 sept. 22:47

    Er is hier op het log een reageerder die regelmatig euforisch is over de z.g. fantastische resultaten die ene Job Cohen gerealiseerd heeft i.v.m. immigratie, omdat hij in de periode van 1998 t/m 2000 als staatssecretaris van justitie een immigratiewetje in elkaar geprutst heeft. Of het wel zo fantastisch was kunt hierboven nalezen op het staatje van het CBS.

  331. Jaar=====Immigratie
    1995=====96099
    1996=====108749
    1997=====109860
    1998=====122407
    1999=====119151
    2000=====132850
    2001=====133404
    2000=====123736
    2003=====106472
    2004=====89660
    2005=====97373
    2006=====101489
    2007=====116629
    2008=====142669
    2009=====147308
    2010=====149762
    2011 ==== 80015
    Totaal====1977633

    De vorige posting alle cijfers in elkaar gelopen, daar kan niemand chocolade van maken. Nog maar eens proberen.

    Er is hier op het log een reageerder die regelmatig euforisch is over de z.g. fantastische resultaten die ene Job Cohen gerealiseerd heeft i.v.m. immigratie, omdat hij in de periode van 1998 t/m 2000 als staatssecretaris van justitie een immigratiewetje in elkaar geprutst heeft, of het wel zo fantastisch was kunt hierboven nalezen op het staatje van het CBS.

  332. VVDer.

    Met 1 ding kan ik met je meegaan dat zaken zoals jij hierboven schets zeker alle vormen van fatsoen te boven gaan.Jammer dat je je betoog afsluit met je afkeer van hypocrieten.
    Dan zou het je ook sieren dat ook de liberalen hier dapper aan meegedaan hebben,misschien in andere bewoordingen ,maar het effect was er niet minder om.
    Diccennia lang kwam uit de rechtse hoek de grove leugen die de PVDA te pas en te onpas de vermeende massa immigratie heeft veroorzaakt.
    Dat de PVDA Nederland verkwanseld heeft,terwijl de VVD vanaf 1948 in 15 kabinetten heeft plaatsgenomen.

    Het CDA is vanaf 1977 via een eigen lijst in de Tweede Kamer der Staten-Generaal vertegenwoordigd en heeft, behoudens de twee paarse kabinetten-Kok tussen 1994 tot 2002, steeds regeringsverantwoordelijkheid gedragen.

    In de periode 1946 tot en met 1958 vormde de PvdA samen met de KVP de zogenaamde ‘brede-basiskabinetten’ (rooms-rode coalitie). Vanaf 1948 bekleedde de sociaaldemocraat Willem Drees het premierschap. De kabinetten onder zijn leiding legden de basis voor de sociale voorzieningen van de verzorgingsstaat.
    In 1972 tot 1976 ontstond met ARP en KVP het kabinet-Den Uyl.

    Het kabinet-Lubbers III CDA/PVDA was het Nederlandse kabinet van 7 november 1989 tot 22 augustus 1994. Het is met 1749 dagen het tot op heden (2011) langstzittende naoorlogse kabinet.

    In 2007 tot 2010 vormde het CDA en ChristenUnie met de de PvdA vervolgens het vierde kabinet-Balkenende.

    In principe is de PVDA verreweg het minst vertegenwoordigd geweest in de naoorlogse kabinetten,en daarom is de onterecht dat vanuit de liberale/rechtse hoek continu werdt verkondigd dat links Nederland verkwanseld heeft.

    Het waren de drastischse maatregelingen waar het merendeel van de bevolking ten hedendage over klaagt bv de de privatisering in de zorg,de euro,de marktwerking in het algemeen,de gezingshereniging.
    En dat zijn nu de zaken die grotendeels uit de kokers van CDA/VVD zijn gekomen.

    Daarom heb ik de correctie die Mark Rutte eergisten al was het schoorvoetend heeft gemaakt dat het gezever dat de PVDA de massa emigratie heeft veroorzaakt teniet heeft gedaan,en Job Cohen de ere kreeg die hem toekwam, dat door zijn strenger gemaakte emigratie-wet i de asielaanvraag tot op heden drastisch verminderd.

  333. Dan zou ik als ik jou was jou euforische Mark Rutten erop aanspreken dat hij liegt en nog wel bij de algemene beschouwingen voor volk en vaderland:o.

  334. Ik ben toch een nachtmens, dus voor dat ik in mijn mandje duik, wil ik nog wel even reageren.

    Kijk aan, dat is al weer winst, met 1 ding ben je het in ieder geval met mij eens. Niet teveel toegeven want dat haalt de pret uit de discussie. 🙂

    Hoe men zich ook kronkelt bij je geloofsgenoten om de extreme uitlatingen naar Wilders toe te bagatelliseren , het feit blijft overeind dat dit elke vorm van fatsoen overschrijd. En zeker ook Wilders overschrijd fatsoen normen, die kwetsend zijn voor bepaalde bevolkingsgroepen. Maar om terug te grijpen op de meest afschuwelijke tijd uit onze geschiedenis, maar om daar zonder enige vorm van onderbouwing mee rond te strooien, zegt meer over de aangever dan de ontvanger.

    De z.g. nazi hetze die door je geloofsgenoten tegen Wilders gevoerd wordt, komt als een boemerang terug. Het merendeel van de bevolking walgt van deze hetze. De afgelopen twee dagen heb ik de linkse ouderlingen, ach en wee horen roepen in de 2e kamer, en zien wijzen naar Wilders, maar zoal je weet, als je naar iemand wijst, wijzen er drie vingers naar jezelf.
    Zodoende dat ik afsloot met hypocrieten.

    Welterusten, en morgen gezond weer op.

  335. VVDer.

    Helaas verval je in hetzelfde gedrag wat jij een ander verwijt,namelijk het bagataliseren van feiten en waarheden.

    Ergens had ik nog de hoop dat jij op een niet denigrerende manier zou kunnen of willen discuscieren.
    Ben het absoluut niet eens met jou stellingen,en jij niet met de mijne,maar dat mag en kan.

    Maar ook jij probeerd de feiten te verdoezelen en in je eigen balinerende woorden een komische act ervan te maken.

    Het geeft meer aan van jou ,als van mij helaas.

    Maar kom alsjeblieft NOOIT meer aan met het woord hypocriet,terwijl jezelf niets anders vertoond dan hypocriet gedrag,jammer had je ergens toch iets hoger ingeschat.

    Maar als een rechtvaardig mens zal ik je de echte keiharde feiten niet onthouden.

    Immigratie vanaf 2000.
    In november 2000 werd een nieuwe Nederlandse Vreemdelingenwet van kracht, die door PvdA-staatssecretaris van Justitie Job Cohen door de Tweede en Eerste Kamer was gesleept. [2] De wet beoogde en bewerkstelligde een daling van het aantal asielzoekers, duidelijker eisen aan toelating en kortere procedures. Direct vanaf 2001 begon een sterke daling van het aantal asielzoekers en het aantal toegelatenen.

  336. VVDer

    Ben bang dat jij alleen wilt lezen wat jou welgevallig is,je schrijft over mijn geloofdgenoten,zeker daar zullen ongetwijfeld onverlaten tussen zitten die zich schuldig maken aan zulk vreselijk taalgebruik,maar nu komt jou hypocriete trekje weer naar voren,ga eens op sites kijken van de PVV/geen stijl en het is tenenkrommend om te lezen wat daar voor verwensingen en kwalificaties worden gewenst en geuit van jou geloofsgenoten,naar mijn geloofsgenoten.

    Heb de eer dit ook persoonlijk meegemaakt te hebben.
    Het gras van mijn geloofsgenoten is zeker niet groener dan van jou geloofsgenoten.

  337. VVDer.

    Je had het gisteren over je afschuw van hyocrieten,nou bij deze kan ik je een staaltje hypocriet zijn presenteren van de eerste orde om een smerige beeldvorming in stand houden,en ja helaas voor jou vanuit de rechtse liberale hoek.

    Eerder werdt gisteravond door een andere forumganger hier gesproken over kwaliteits kranten en weblogs.

    Jullie beiden worden op je wenken bediend door mij ,met dit treffend maar schrijnend voorbeeld.

    In de grootste roeptoeterkrant van Nederland met vet gedrukte kop vermeld.

    AMSTERDAM – Het salaris van directeur Nurten Albayrak van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is in de periode 2004 tot en met 2009 met meer dan 170 procent gestegen.

    Deze kwaliteitskrant verzuimd voor het gemak maar even bij dit artikel te vermelden dat deze mev,Albayrak niet van PVDA huize is,maar helaas voor jou van VVD huize is.

    En ja , je het raad het al de pijlen werden weer vol op het orgel naar die smerige graaiers van de linkse kerk en termen van nog ergere strekking geschoten.

    En nu het hypocriete tot 4x toe een poging gedaan in gewoon beschaafd Nederlands ,zonder kwetsend/gescheld dat deze Mevr. niet van PVDA huize is ,maar lid van de VVD,en ja je voelt hem al aan komen he,precies tot 4x toe geweigerd.

    Wat ik hier mee wil zeggen dat uit de rechtse/liberale hoek op alle fronten dapper meegedaan wordt om een verkeerde beeldvorming te handhaven.

    Misschien nu een beetje compassie en begrip dat Job Cohen boos werdt dat zijn partijgenote Mevr Albayrak op een smerige manier door Geert Wilders werdt besmeurd op de eerste dag van de algemene beschouwingen.

    Probeer niet een boterberg die ooit groter in de EEG was , op je eigen hoofd te plaatsen.

  338. VVDer.

    Misschien een item voor je volgende cabareteske reactie,zal ik je wat aanvullende informatie leveren,zo ben ik dan ook wel weer.

    Deze mevrouw Nurten Albayrak is van VVD huize, de Raad van toezicht bij de COA wordt geleid door Loek Hermans, ook van VVD huize. En nog even voor 1/3 van de PVV stemmer (500.000) Wilders is nog steeds geen Minister. Nog even wat extra info Nurten Albayrak is sinds 2004 Alg directeur van de COA benoemd door Rita Verdonk (VVD) dus niets kruiwagen.

  339. Bericht door Zwolse, op 24 september 2011 om 11:34
    En nu het hypocriete tot 4x toe een poging gedaan in gewoon beschaafd Nederlands ,zonder kwetsend/gescheld dat deze Mevr. niet van PVDA huize is ,maar lid van de VVD,en ja je voelt hem al aan komen he,precies tot 4x toe geweigerd.

    Dat is vreemd Zwolse. Onderstaande reactie staat er wel op. Heb je het goeie knopje wel aangeklikt?

    De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze mevrouw een VVD’er is en dat haar baas, toezichthouder Hermans, ook een VVD’er is. Ja, inderdaad zij is een nicht van de die mevrouw van de PvdA. In Schiedam, met die mevrouw Verver, is het niet veel anders. Ook een VVD’er, vervangen door een VVD’er en benoemd door een VVD’er. Waarvan acte.
    Stolkie, Barendrecht | 12:27 | 24.09.11

  340. Even de ⤽gevarieerde⤝ post doornemen. 😉 Dat valt mee, alleen van Zwolse.

    Reactie: 24 sept. 02:13
    Maar wat scherts mijn verbazing, ik krijg van jou een posting waarin je mij verwijt dat ik feiten en waarheden bagatelliseer.
    Nu wil ik met alle genoegen alle credits i.v.m het vreemdelingenbeleid aan Job Cohen geven, maar hoe je het wendt of keert, de cijfers van het CBS liegen niet. De wet is in 2000 door de 2e kamer en 1e kamer ⤽gesleept⤝ (jou woorden), daarna zou volgens jou in 2001 een sterke daling ingezet zijn, dat is niet juist, de eerste echte effectieve daling werd pas zichtbaar in 2003 en zet zich door tot 2005, om daarna weer te stijgen. (zie staatje CBS) Toen de echte effectieve daling zichtbaar werd was Job al drie burgermeester van Amsterdam. Maar ala, Job krijgt de credits, onder de noemer: meerjaren effect. Tevreden?

    Reactie: 24 sept 02:31
    Mevrouw Zwolse, ik schreef in algemene bewoordingen over de hypocrisie die tentoongesteld werd tijdens de algemene beschouwingen, de z.g. tranentrekkende selectieve verontwaardiging door de linkse oppositie + het linkse gedeelte van het CDA.
    Dacht je nu werkelijk dat ik verwees naar de verachtelijke bagger die er op GS en Joop.nl neergeplensd wordt? Nee, ik verwees naar uitlatingen die gebezigd zijn door mevrouwtje Elatik PvdA (Wilders is Hitler), 2e kamerlid PvdA, Marianne Besselink (Wilders is een rascist), Jack Bishop CDA (nazi), Vogelaar PvdA ( PVV / NSB) enz, ik mag toch aannemen dat deze personen een ⤽achtenswaardige⤝ functie binnen hun partij vertegenwoordigen. En als je even wat surft zal je ongetwijfeld nog meerdere ⤽hoogstaande⤝ uitlatingen van diverse z.g. ⤽partij prominenten⤝ tegen komen die in dit kader verwijzen naar Wilders in samenhang met de donkerste associaties uit ons verleden. Nogmaals ten overvloede, Wilders klapt meermalen uit de bocht met zijn agressieve vocabulaire, maar de nazi hetze die er gevoerd wordt is buiten elke proportie. Dus niet mauwen over ⤽bedrijfspoedel⤝, ⤽schoothondje⤝ e.d. maar eerst de hand in eigen boezem, en de partijdiscipline aanscherpen.
    Zodoende dat ik WEER afsluit met hypocriet.

    Reactie: 24 sept 11:34
    Zwolse het zal mijn een zalige zorg zijn of die Nurten Albayrak lid is van de VVD. Al is ze lid van de heilige sekte van de klompendansers, wat moet ik daar mee? Ik ben een VVD sympathisant (dus incidentele stemmer), maar het is mij natuurlijk wel bekend dat vriend(inne)tjes (van alle gezindten) naar de meest lucratiefste plekjes gelobbyd worden. En ja hoor, hot nieuws!!!
    1/3 van de PVV stemmers (500.000) denkt dat Wilders minister is, moet ik nu spontaan??????????????..en een plastic zakje pakken? Misschien denkt de helft van de PvdA stemmers wel dat Job Cohen Sinterklaas is? Wil je mij die onzin besparen?

    Maar nu komt het leukste!! 🙂 Cabareteske reactie!! Inderdaad Zwolse het en heerlijk gevoel om zonder restricties en formeel gedoe je hersenkronkels kwijt te kunnen. Tijdens mijn zakelijke besognes altijd ⤽gedwongen⤝ in een formele rol, je kent dat wel ⤽af en toe praten met een hete aardappel in de keel, strak in het pak, formele zakencorrespondentie, e.d. en tijdens die sessies denken ⤽man krijg toch de hik⤝ :)????..Maar ja, je mot wat!! Maar hier voel ik me zo vrij als een kameleon, regelmatig van kleur verschietend, heerlijk kleurrijk en creatief met woorden om wie dan ook eventueel op stang te jagen. Zie het maar als ontsnappen uit een zakelijk keurslijf. Bij deze kan ik het je aanraden, je bent veel te serieus met politiek bezig, dat is niet gezond.

  341. @ VVD`er; 23 september 2011; 23:51

    Gelukkig mag iedereen relevant vinden wat ie wil. Logisch idd dat je gepikeerd bent als je verkeerd bent neergezet. Zelf zou ik voor een beschaafde vorm kierzen. Reactie Geert vond ik meer dan over de top en volgens mij expres zo gekozen om de aandacht van de inhoud weg te nemen. Kereltje is idd glad; mij te glad. Vind wel dat ie inhoudelijk vaak raak schiet. Zaken en situaties weglachen is een instrument dat mijn zeer gewaardeerde dijkgraaf (nu VVD-senator) ook altijd gebruikte: Het werkte. Bij Mark vind ik het niet werken en op de verkeerde momenten en niet naturel. Averechtse uitwerking op mijn dus, op een ander misschien niet.
    Begrijp de regel over 200% niet en dus ook niet waar je van overtuigd bent.
    Sollicitatiesuggesties kun je altijd doormailen.
    TOON/provocaties/antwoord??.De achterban is meer dan tevreden met het antwoord en ergert zich aan de mislukte vormgever en zijn sjef die over zich heen laat lopen. Grappig dat je de strateeg voor links probeert uit te hangen. Duidelijk andere oorzaak-gevolg gedachte hier. Zucht, welke scheldwoordjes mogen en welke niet??.waar de grens licht, hebben we besproken en in de 2e Kamer bepaalt de voorzitter dat. Natuurlijk mag jij altijd vinden wat je wilt, net als meer dan 16 miljoen Nederlanders.
    Afsluitende zin ben ik hartgrondig met je eens, wil ik aanvullen ook??.ben je het dan met mij eens? (maar werd en) kleinigheid toegevoegd.

    Ik heb niets met Wilders of de PVV en ik heb een gruwelijke hekel aan hypocriete en oneerlijke mensen. Bovendien vind ik het jammer als mensen niet genieten van het leven.

  342. Goeiemorgen allemaal! Er zou idd meer gelachen moeten worden 🙂
    Heb inmiddels meerdere varianten gezien van de, knap in elkaar gekunselde, Alg. Beschouwingen. Vond het origineel ook al bizar genoeg.

Reacties zijn gesloten.