Politiek Log 49

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 50 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

504 gedachten over “Politiek Log 49”

  1. Dat heb ik al zo vaak gedacht, maar zie weinig alternatieven. Bovendien vind ik Samsom een hoopvol begin hebben gemaakt. Jammer van dat stomme ideetje over bevallingsverlof. Hij kan het beter houden bij de zaken die er écht toe doen.

  2. Begin langzaam de balen te krijgen van wethouder de Heer. Mooie sprookjes maar helaas geen draagkracht en gevoel voor de inwoners van Zwolle en omgeving. Het enige wat telt is het opleuken van zijn CV om de overstap te maken naar de landelijke politiek, waarbij hij, net als de meeste politici, een chaos achterlaat waar Zwolle de komende jaren mee opgezadeld zit. Wat moeten wij met deze gast?

  3. Blok vs Samsom. Blok begint met framing en cliché’s en luistert selectief. Zou het nog werken? Zo goed is de staat van dienst van de VVD niet de laatste anderhalf jaar. En het Lenteakkoord deugt niet op de cruciale hervomingsvoorstellen. Alle woningmarktpartijen (koepel woningcorporaties, vereniging eigen huis, makelaars etc) geven aan dat de voorstellen voor hervorming van de woningmarkt averechts werken. Idem wat de voorstellen voor de arbeidsmarkt betreft. Mijn analyse is dat de VVD met CDA een stomme zet hebben gedaan door met de gedoogsteun van de PVV te gaan regeren. Daardoor konden ze geen samenhangend pakket maatregelen nemen. De PVV wilde immers haar eigen ‘dingetjes’. Nu wanhopig snel een akkoord in elkaar gedraaid met CU, GL en D66. En dat leidt aan hetzelfde euvel: geen consistent pakket maar wel een waar iedereen zijn ‘dingetjes’ in herkent (beetje hervormingen, beetje groen, beetje sociaal).

  4. ‘Rutte blunderde met val kabinet’ (Nos & Joop o.a. volgens link onderin)

    Oud-VVD leider Wiegel: ‘Coalitie had zelf begroting moeten opstellen’ … ‘Delen Kunduz-akkoord na verkiezingen terugdraaien’ … Bevreesd voor de stille kracht van Roemer

    Hans Wiegel, voormalig VVD-leider en levendig liberaal mastodont, is erg ongelukkig met het Kunduz-akkoord. Hij stelt in de betaalde editie van het AD dat het akkoord tot stand is gekomen als gevolg van ‘een grote strategische fout’, namelijk de in zijn ogen nodeloos snelle val van het kabinet.

    Er gaat iets met met de partij van de altijd goedlachse premier Mark Rutte. De VVD duikelt in alle peilingen alsof het de introductiekoers van Facebook is. Bij Maurice de Hond worden de liberalen in grootte (24 zetels) alweer met een zetel gepasseerd door de PVV.

    De daling komt nu begint door te dringen wat het Kunduz-akkoord allemaal inhoudt, zoals de afschaffing van de belastingvrije kilometervergoeding. Wiegel stelt dat die maatregel niet alleen de vermogenden maar ook de bouwvakker ‘een hap centen’ gaat kosten.

    Hij stelt tegelijkertijd dat het akkoord niet in de rotsen staat gebeiteld. “Er moet perspectief geboden worden: een aantal maatregelen kan straks weer teruggedraaid of gecompenseerd worden.”

    Volgens Wiegel heeft Rutte geblunderd door na het klappen van het Catshuis-overleg meteen ontslag in te dienen. Hij noemt dat ‘buitengewoon onverstandig’. VVD en CDA hadden volgens hem gewoon zelf tot half september de miljoenennota moeten schrijven. Nu is het akkoord vooral het werk van D66 en is de coalitie het initiatief kwijt. Hij roemt de alertheid van Alexander Pechtold die het Kunduz-akkoord uit de grond stampte: ‘knap gedaan’.

    Hi ziet SP en PVV als grote concurrenten van zijn partij, daar moeten de kiezers weggehaald worden. De VVD-prominent vindt tegelijkertijd dat de PVV niet als regeringspartner moet worden uitgesloten: ‘Dan lever je jezelf over aan links.’ Hij waarschuwt ook voor de stille kracht van SP-leider Roemer.

    “Roemer zegt niet zoveel. Da zou wel eens heel verstandig kunnen zijn. Want hoe minder je zegt, hoe minder mensen aanstoot aan iets kunnen nemen.”

    Van dat laatste devies lijkt hij zich zelf overigens weinig aan te trekken.

    Hans in het AD: Kunduz-akkoord ‘strategische fout’ van VVD

    Stijllozen: De VVD schiet door naar een begrotingsobsessie. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom in het tv-programma Knevel en Van den Brink. Samsom ging in het programma in debat met VVD-leider Stef Blok.

  5. @Dame op 28 mei om 23:17

    Ik heb gisterenavond de discussie tussen Blok en Samsom ook gezien. Blok doet de werkelijkheid voorkomen alsof het Kunduzakkoord/de 3% eis het enige alternatief was terwijl Samsom meerdere alternatieven op tafel legt. Het werd daarom nooit een echt gesprek om tot oplossingen richting de toekomst te komen. Het is duidelijk dat met een dergelijke opstelling van de VVD een Paars Plus coalitie uitgesloten is. Dit werd ook nog eens bevestigt door de opstelling van Hans Wiegel die een hernieuwde samenwerking met de PVV ten allen tijde prefereert boven samenwerking met links. Met de krimp van het CDA, versmalt het ooit zo stabiele politieke midden steeds verder.

    De laatste opiniepeilingen van 27 mei jl. laten het volgende beeld zien:
    SP 30 (+15)
    PVV 25 (+1)
    VVD 24 (-7)
    PvdA 21 (-9)
    D66 16 (+6)
    CDA 14 (-7)
    Groen Links 6 (-4)
    ChristenUnie 6 (+1)
    SGP 3 (+1)
    Partij voor de Dieren 2 (+1)
    Overige partijen 2 (+2)

    VVD+CDA+D66+Groen Links+ChristenUnie 66
    Paars Plus 67
    SP+PvdA+Groen Links+D66 73
    VVD+PvdA+CDA 59
    VVD+PVV+CDA 63

    Ipsos Synovate laat op 25 mei jl. een ander beeld zien:
    VVD 30
    SP 27
    PvdA 25
    PVV 20
    CDA 16
    D66 16
    Groen Links 5
    ChristenUnie 5
    Partij voor de Dieren 3
    SGP 2
    50Plus 1

    Als deze lijn zich voortzet tot aan 12 mei stevent Nederland af op een Griekse situatie in die zin dat het politieke midden krimpt als gevolg van de groei op rechtse en linkse uitersten van het politieke spectrum. En dat is een hele slechte zaak, maar ook verklaarbaar als het midden zichzelf oplost door maatregelen als het belasten van het woon-werkverkeer etc.

  6. Mark Verheijen, VVD-gedeputeerde uit Limburg over de formatie bij de provincie, waarbij ze weer met de PvdA in zee willen. Dat kan daar ook omdat de provincie geen staatsschuld heeft en er geen zaken vooruit geschoven kunnen worden… Lekkere teksten om een andere partij te verleiden mee te doen. Hij is ook kandidaat-Tweede Kamerlid en zegt doodleuk dat de VVD maatregelen uit het Lenteakkoord na de verkiezingen gaat terugdraaien. Elke geloofwaardigheid raakt zoek. Ongelooflijk.

  7. Elrey, ik vind dat Samsom het niet slecht doet, maar wel dat het sterker zou zijn wanneer hij de grote lijnen van zijn visie beter vasthoudt, toelicht en zich minder laat verleiden tot details. Het Lenteakkoord geeft genoeg voer om tegen te opponeren, zeker nu de VVD er ook al afstand van neemt. Deze gelegenheidcoalitie lijkt er alles aan gelegen om het maatschappelijk middenveld te schofferen, zowel vakbond en werkgevers (pensioenakkoord) als de woningmarktpartijen (gezamenlijk plan om problemen woningmarkt op te lossen). Daar snap ik niks van. Zeker niet met oog op Regeerakkoord waarin staat dat de kracht van de samenleving benut gaat worden (“we geven Nederland terug aan de Nederlanders”).

  8. @Dame

    Ik vind juist dat Samsom teveel op de inhoud zit. Effectiviteit = deskundigheid x acceptatie. Kortom iets meer acceptabele verkiezingsretoriek en iets minder inhoud dan wint de PvdA de verkiezingen. Het is een gotspe dat eenderde van het electoraat volgens de peilingen op extremistische partijen stemt.

  9. In aanvulling op de kritiek van Kees op meneer de heer heb ik wel wat dingen die aan te merken zijn op deze non-valeur. De VVD heeft bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen beloofd de problematiek rondom “de verkeersknip” in Stadshagen op te lossen. De VVD was niet weg te slaan uit het Winkelcentrum om campagne te voeren. Als inwoner van Stadshagen snap ik niets van die hele discussie, maar dat terzijde. Nu, 2 jaar later is dat zogenaamde probleem nog steeds niet opgelost. Wel is er door meneer de Heer een onderzoek gedaan (wat om en nabij de 100.00 euro heeft gekost) wat hetzelfde heeft opgeleverd als wat al eerder was onderzocht. Weggegooid gemeenschapsgeld dus! Nu komt meneer de heer met de “brilante” oplossing om de parkeergarage onder het winkelcentrum in de spits te gebruiken als sluiproute. Te belachelijk voor woorden, want daarmee wordt de luiheid van sommige Stadshagenezen beloond en onveilig bovendien! Ik spreek uit ervaring, want de automobilisten crossen werkelijk als idioten door de parkeergarage heen. Enkele overtredingen; Parkeren op plekken waar dat niet mag, tegen de rijrichting inrijden, veel te hard rijden, geen voorrang verlenen aan mensen die van de roltrap af het zebra-pad oplopen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een parkeergarage is geen doorgaande weg volgens mij dus is dit hele plan een farce! Tegelijkertijd wil meneer de Heer de onveiligheid aanpakken op het oversteekpunt aan de Belvederelaan, vlak naast de basisschool. Inderdaad een erg gevaarlijk kruispunt. Echter door toe te staan dat er door de parkeergarage gereden mag worden, wordt de drukte op deze oversteekplaats en dus ook de onveiligheid alleen maar groter! Een compleet idioot voorstel dus van een partij met een hele grote mond, maar daden ho maar! En hier is meneer de Heer verantwoordelijk voor! Verder moet die hele discussie omtrent de de knip nu eens de wereld uit. De knip was er, is er en blijft er. Iedereen die in Stadshagen woont of is gaan wonen weet/wist dat. Dus niet piepen en gewoon wat vaker de benenwagen of de fiets pakken. Moest ik vroeger ook van mijn ouders. Niks mis mee dus!

  10. @Stadshagenees Over de ‘knip’ zijn we het helemaal eens. Staaltje van onnadenkende kiezersbeloftes doen om nadien de onmogelijkheid ervan te ontdekken. Ik meende dat de gemeente die sluiproute door de garage wilde belemmeren en dat mensen eerst boven een uitrijkaart moesten halen, maar hoor van mensen dat ze zo door kunnen rijden. Idioot. Het zijn niet de kinderen die lui zijn, maar de ouders. Hoor ook verhalen dat ouders met de geparkeerde auto ’s de toegang tot instellingen blokkeren, wat ook gevaarlijk kan zijn omdat hulpdiensten er niet bij kunnen.
    Dat is het enige feit dat ik ken en dat wethouder De Heer persoonlijk aangerekend kan worden. Is wel een wat belegen feit. Kees doet voorkomen alsof er nieuwe zaken zijn die hij verkeerd aanpakt. Welke dan?

  11. Hier lees ik weleens een andere suggestie… Mis nog wel de andere partijen die inmiddels eenzelfde omvang hebben.

    Het CDA levert nog altijd de meeste burgemeesters. De christendemocraten hebben in de afgelopen 14 jaar echter wel flink wat posten moeten inleveren.

    Dat blijkt uit de jongste cijfers over de samenstelling van het lokaal bestuur die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdag heeft gepubliceerd. In 1998 had 44 procent van de gemeenten een burgemeester van CDA-huize. In 2012 is dat percentage gedaald naar 34 procent.

    De VVD staat op de tweede plaats. De positie van de liberalen is door de jaren heen versterkt. In 1998 had 20 procent van de gemeenten een VVD-burgemeester, nu is dat 26 procent. De PvdA volgt de VVD op de voet met een aandeel van 25 procent. In 1998 was dat nog 29 procent.

  12. @Dame

    De VVD is kampioen verkiezingsbeloftes doen niet alleen op lokaal niveau maar ook op nationaal niveau. De partij voor ‘hardwerkend Nederland’ zadelt dezelfde harde werkers op met een reiskostenbelasting en een BTW verhoging na 1,5 jaar flauwekulpolitiek met als hoogtepunten/wapenfeiten 130 Km/uur en een dierenpolitie. 1,5 jaar lang de crisis, de crisis laten en zich nu profileren als één van de vijf redders des vaderlands. En dan durft VVD-corryfee en rechts reactionair Hans Wiegel nog te stellen dat een hernieuwde samenwerking met extern gesponsorde haatzaaier Geert Wilders te prefereren is boven samenwerking met links.

    Vandaag ook nog wat ‘aanbevelingen’ uit Brussel. Het Kunduzakkoord wordt als een stap in de goede richting beschouwd, maar voert volgens Brussel nog niet ver genoeg. De hypotheekrenteaftrek moet worden afgeschaft, de huren moeten worden verhoogd, de pensioenleeftijd moet nog verder worden verhoogd en de 3% is heilig.

    En begrijp ik nou goed dat in Knevel en Van den Brink werd gesteld dat Olli Rehn en de Europese Commissie ons adviseren om op 12 september niet op PVV, SP of PvdA te stemmen?

    Opmerkelijk trouwens dat in het Kunduzakkoord relatief mineure bezuinigingen op kunst, cultuur en natuur zijn omgezet in zwaardere bezuinigingen die elke Nederlander direct in de portemonnee (dagelijkse kosten levensonderhoud) treffen (bv. eigen risico zorg in twee jaar tijd zo goed als verdubbelen) alsof steeds meer Nederlandse huishoudens al steeds meer moeite hebben om aan de stijgende lasten te voldoen!

    Ik vrees dat op 12 september het politieke midden zichzelf heeft opgelost aangezien het extremistische partijen als de PVV en de SP wel heel makkelijk wordt gemaakt. Beide partijen zijn in de huidige peilingen nu al goed voor 1/3 van de Tweede Kamerzetels…

  13. ELRey / De politieke ⤽zwaargewichten⤝ in Den Haag (en ook hier niet) snappen het nog steeds niet, het gros van de kiezers stemt naargelang de vulling van hun portemonnee. Ideologische prietpraat werkt niet, als de kiezer ziet dat minieme bezuinigingen op kunst, cultuur en natuur omgezet worden in forse lastenverzwaring als b.v. de forensenbelasting, dan zijn de rapen gaar.

    Partijen en politici als b.v. Samsom, Rutte, Pechtold, Sap en anderen worden niet door het volk achterna gelopen, maar de kiezer gaat op zoek naar de partij en politici die zijn portemonnee het best gevuld houdt, en daarmee zijn standpunten het best verwoord.

    Dat is het beste te zien bij Wilders en Roemer: Zij lopen achter het volk aan, zij laten het volk horen, wat zij graag willen horen. Geen zweverige ideologische prietpraat, waar ze na drie minuten bij in slaap vallen, maar zij verwoorden wat er onder het volk leeft. Dat is volgens andere partijen populisme, maar je kan ook zeggen ⤽Politiek op maat!⤝ 😉

  14. Elrey, ik weet niet of je analyse klopt dat relatief mineure bezuinigingen op natuur en cultuur zijn omgezet in zwaardere bezuinigingen die iedereen raken. Mijn beeld is dat die zwaardere bezunigingen er sowieso zouden komen om de 3% volgend jaar te kunnen halen. Dat staat los van de bezuinigingen op natuur en cultuur. En zo “mineur” waren die bezuinigingen niet wanneer je het afzet tegen de uitgaven op die terreinen. Op cultuur werd 20% bezuinigd en op natuur maar liefst 75%. Van de rijksuitgaven gaat ca een kwart naar zorg, voor cultuur minder dan 1% en natuur minder dan 0,5%. Daar valt niet genoeg te halen om tot de 3% te komen, ook al zou je de hele post schrappen.

  15. Vanmiddag Tof Thissen op de radio over de situatie dat steeds meer mensen (50%) buiten de hypotheek een lening hebben. Zijn verklaring was dat we nog niet veel hebben gemerkt van de crisis en dat dit zichtbaar is in het ongewijzigde uitgavenpatroon, nu deels gefinancierd met een lening. Hoe is dit verhaal te rijmen met het scherp dalende consumentenvertrouwen?
    Ook grappig dat hij aangaf pas vorig jaar zijn studielening te hebben afbetaald. Vreemd, want deze moet binnen 10 of 15 jaar zijn afbetaald en zo jong is Thissen toch niet meer?

  16. Ziek van je mobieltje – Straks in Zembla
    De straling die ons mobieltje uitzendt is mogelijk kankerverwekkend zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die vorig jaar onderzoek deed naar gezondheidsrisico’s en mobiel bellen.

    Ben benieuwd.

  17. Duidelijk. De journalistiek is volledig ingepakt door door voorlichters etc. Politicy stellen de voorwaarden. Als daar niet aan voldaan wordt komen ze niet. Dat is mijn conclusie van ‘De waan van de dag’

  18. DES, Asbest, Roken, Q-koorts… Bij alles werd in Nederland steeds gewacht met maatregelen op onomstoten bewijzen.. en dus te laat. In alle landen om ons heen wordt gewaarschuwd dat je maar beter voorzichtig kunt zijn met straling van mobiele telefoons. In Nederland niet. – (Zembla)
    Alle onderzoeken van de industrie zeggen dat er niets aan de hand is.

    Eenvoudige aanbevelingen:
    – Handsfree bellen
    – SMSjes sturen.
    – Draag de telefoon niet op je lichaam.

  19. Vind K&vdB hélemaal nixxx. Maar heb Wester/Smeets-moment ook gezien bernard. Mooi, vind Mart ook heel goed. Voor Frits komt het natuurlijk ook beter uit Mart als zijn voorbeeld te noemen, dan andere CDA-spindocters.

    Slap lulverhaal van Wester over CDA-plannen. Moest tussen 23:00 en 0:00 iemand ophalen uit onze mooie binnenstad….nou die dame die beschouwde op radio 1 had wel wat (zo te horen) onmisbaars en negatiefs gevonden! Met name iets ronduit skofferends mbt “intergratie”….dan durven ze hun programma “Iedereen” te noemen. :):):) Waarom kwam niemand anders met die bevindingen 😮 Ok dat ex-CDA-spindoctor Frits daar niet mee kwam, kan ik nog begrijpen.

  20. Forenzentaks lijkt van de baan

    Vier van de vijf Kunduz-partijen trekken hun handen van het plan af
    Het een van de meest omstreden onderdelen van het Kunduz-Lente-akkoord: het plan om de reiskostenvergoeding te gaan belasten, ook voor de ov-reiziger. Naar nu blijkt willen alle partijen er weer van af. Alleen D66 heeft zich er nog niet tegen uitgesproken.

    De Volkskrant schrijft:

    De VVD zal in haar concept-verkiezingsprogramma afstand nemen van de maatregel uit het Lenteakkoord, die de vergoeding voor reiskosten belast. Dit bevestigen bronnen binnen de partij, die eraan toevoegen dat er in het najaar nog tijd genoeg is om de begroting aan te passen. Het CDA kiest in het vrijdag gepresenteerde verkiezingsprogramma in plaats van afschaffing voor verlaging van het onbelaste deel van de reiskostenvergoeding. GroenLinks-leider Jolande Sap zei donderdag dat ze de maatregel niet wil laten gelden voor treinforensen. Iets vergelijkbaars zal staan in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie.

  21. Hmm, vind het nogal smakeloos, Bernard, die tekst die er bij staat. Heb gisteren naar Apocalypse WOII zitten kijken en dan komt die vergelijking van die wietpas met een jodenster helemaal rauw binnen.

  22. Tja Dame, Je moet echt zoeken naar goede tv.

    Brandpunt is het ook “niet helemaaal meer”, als zelfs de stijllozen de gisteravond-uitzending zo recenseert

    Koffieautomaat/Zomergasten Momentje gisteravond bij de collega’s sensatiezoekers van KRO’s Brandpunt. Fons de Poel des Verderfs ging met camerateam een paar dagen logeren in het Groningse Oude Pekela. Om te kijken hoe het staat met de rassenrellen tussen de lokale Pekelthalers en de Homo Importicus in het AZC aldaar. Want het broeit. Veel usual suspects: Plat Proatende Pekelders, Rutger van Castricum, de best wel oké overkomende PvdA-burgemeester Meindert Schollema, het galama galama meisje en heel veel Fons die heel vaak het woordje “veenbrand” (paddabum tsjing) gebruikt. Niettemin, kijkenswaardige repo over De Rest van Nederland [skippen naar 25m35s]. Maar de kern, de crux, de glanzende kiemcel, de gulden snede, jawel The Geert Particle van de reportage zat aan het eind van de uitzending, als de dorpsfilosofen eens ondertiteld mogen zeggen hoe het is als DitIsNederland de multiculti droplul in den reedt gepropt krijgt.

    Die wietster gaat inderdaad te ver, Dame. Had het daarom hier inderdaad beter niet neer kunnen zetten.
    Het ging mij om het feit dat de invoering van de wietpas averechts lijkt te werken.

  23. Chat of pollog? Nou ja, hier maar. Omdat de TTTTT nogal een spreekbuis is gebleken van rechtsevingersaflikkend NL.

    Adjunct Telegraaf op non-actief wegens duistere bijverdiensten
    Topman ontving geld van boekenuitgeverij … Krant maakt schoon schip: bordeelbezoek niet langer vergoed
    NRC Handelsblad onthult dat een medewerker van De Telegraaf die tot begin dit jaar deel uitmaakte van de hoofdredactie op non-actief is gesteld wegens schending van de interne integriteitsregels. Paul Rijpkema ontving van een uitgever duizenden euro’s per titel over boeken die journalisten van de krant, zoals misdaadverslaggever John van den Heuvel, schreven.

    Hoe de kwestie precies in elkaar steekt is onduidelijk. Wel staat vast dat bij de krant niemand op de hoogte was van de betalingen. Een Telegaaf-journalist die de betalingen uiteindelijk ontdekte durfde dat niet aan de hoofdredactie te melden omdat Rijpkema daar zelf deel van uit maakte.

    Na de onthullingen van Zembla over de belangenverstrengeling van ster-verslaggever Martijn Koolhoven is de zaak alsnog aan het rollen gekomen. De krant voert nu een interne operatie uit om schoon schip te maken en accepteert geen dubbelrollen meer. In het verleden was dat geen enkel probleem. Zo kon entertainmentjournalist Henk van der Meijden op zijn Privé-pagina theaterproducties aanprijzen die door zijn eigen privébedrijf werden gemaakt. Ook journalist Martijn Koolhoven ging verder dan tot nu toe bekend was. Hij prees onder meer bij herhaling een bungalowpark aan waar hij zelf een vakantiewoning bezat en verhuurde.

    De krant wil af van die cultuur en ook geen onduidelijke betalingen meer.

    NRC Handelsblad (betaalde toegang) citeert plaatsvervangend hoofdredacteur Arno Reekers:

    ⤸Bordeelbezoek declareren zullen wij nooit meer goedkeuren.⤝ Als lid van de hoofdredactie kreeg Reekers de afgelopen jaren duizenden declaraties onder ogen. Daar zaten een enkele keer bonnetjes van bordelen tussen, zegt hij. En ook die werden goedgekeurd. Dat is straks verleden tijd. Binnenkort gaan er voor journalisten van de grootste krant van Nederland (oplage 600.000) strengere gedragsregels gelden. (…) Koolhoven was een van de journalisten die bonnetjes van een bordeel indienden, vertelt Reekers in het hoofdkantoor van de Telegraaf in Amsterdam. Daar ging Koolhoven met relaties heen. Hij trainde ook VVD-politici, gaf pr-adviezen, schreef onder schuilnamen (Martin Choucours en Pierre Dubois) voor bladen van bevriende ondernemers, over wie hij in De Telegraaf berichtte en met wie hij privé zaken deed.

    Koolhoven stelt in een reactie dat de bonnen drank betroffen en geen seksuele diensten. Koolhoven kwam in opspraak omdat hij, zo toonde Zembla aan, iemand de grond in schreef die een zakelijk conflict had met een bevriende ondernemer. Kort na de onthullende uitzending van Zembla is Koolhoven vertrokken bij De Telegraaf, volgens eigen zeggen ‘in goed overleg’.

    Ten tijde van die Zembla-aflevering gold nog het oude zwijgbeleid van de krant – ‘geen commentaar’ – maar ook dat is verleden tijd. In NRC Handelsblad vertelt de hoofdredactie over de pogingen af te rekenen met de sjoemelcultuur op de redactie. Rijpkema is op non-actief gesteld nadat duidelijk werd dat hij nevenactiviteiten verzwegen had:

    Bronnen binnen en buiten de redactie melden dat met Rijpkema meer aan de hand was. Hij zou privé verdiend hebben aan boekenuitgaven waarvoor hij als adjunct eindverantwoordelijk was. Het ging volgens bronnen om zo??n 5.000 euro per boek. De betalingen van een externe uitgever waren niet bekend bij auteurs of hoofdredactie, stonden niet in contracten en werden gedaan zonder dat er facturen gestuurd werden. (…) Rijpkema informeerde de andere leden van de hoofdredactie niet over zijn bijverdiensten, wordt duidelijk in het gesprek met de adjuncten Reekers en De Haas. Zij zeggen dat ze niets wisten van de betalingen buiten de royalty??s om. Rijpkema is op non-actief gesteld. De Telegraaf is een intern onderzoek begonnen. Reekers: ⤸Het wordt nu onderzocht. Voorlopig is hij vrijgesteld van werk.⤝ De zaak wordt, conform de nieuwe aanpak, niet op zijn beloop gelaten.

    NRC Handelsblad:Journalist Telegraaf op non-actief gesteld
    [/url] NRC zelf overigens ook niet altijd even positief in ’t nieuws. Zie o.a. de Youp van zaterdag op ’t chatlog.

  24. Vond dit, van ’t weekend, interessant op sargasso (Steeph):

    PvdA 25% zuiniger dan VVD in de laatste 40 jaar

    Eergisteren, PvdA & Begrotingen[/url], lieten we zien dat de uitspraak van VVD fractievoorzitter Stef Blok als zou de PvdA niet zuinig kunnen zijn al voor de periode 1996-2011 geen stand hield.
    Dankzij het noeste werk van Wouter Leenders (VWO6-scholier…lege link naar Twitter maar via Google vanalles over te lezen) hebben we nu een overzicht van ruim 40 jaar te pakken. En de conclusie is dat PvdA gewoon 25% zuiniger is dan de VVD tijdens het regeren.
    Wilt u zelf proberen een veel genuanceerder beeld uit de gegevens te halen, hieronder de spreadsheet. Laat ons vooral het resultaat weten.

  25. Ik snap die spreadsheet niet: de PVV heeft toch nooit geregeerd? En wat is nu uitgezocht: het saldo van regeringen of is het saldo toebedeeld aan de minister van financiën?

  26. @Bernard Dat snapte ik. Ik hoorde laatst Armand (weet je wel, van “Ben ik te min”) die op een vergelijkbare maniet ageerde tegen de wietpas. Beetje jaren 70-stijl, meteen met het zwaarste geschut komen.
    @Dick, Apocalypse World War II is een heel mooie documentairereeks met veel authentiek filmmateriaal van soldaten en burgers. Het voelt alsof je er midden in zit. Gruwelijk. We mogen ons gelukkig prijzen dat wij geen oorlog hebben meegemaakt.
    Wat Brandpunt betreft, dat heb ik ook gezien. Vond het best een aardig item. Het schetste scherp de sociaal-economische problematiek van Oude Pekela en de effecten die dat heeft op de tolerantie naar de mensen uit het asielzoekerscentrum (“loop ik met een tasje uit de Aldi, zie ik hun met 3 tassen lopen”, “ze lopen allemaal op nikies, die kan ik niet betalen”). Toch stof tot nadenken? Ik associeer OP altijd nog met die clown en de massahysterie, hoewel ik laatst uit een artikel over de arts die het destijds aanzwengelde begreep dat er wel degelijk iets aan de hand is geweest wat misbruik betreft. De reactie in Nederland daarop spoort dan weer met wat iemand zei, namelijk dat er geen aandacht is voor de problemen in Oude Pekela waarbij hij stelde “dat ze toch ook Nederlanders zijn”.

  27. @ Dame, lijkt me terecht dat die VWO-6 scholier PVV meetelt als dé partij om wie dit drama-demissionaire Kabinet draaide…dé gedoger die mee onderhandelde over het regeerakkoord en 7 weken mee mocht praten over de bezuinigingen en hervormingen De conclusie is dus dat PvdA gewoon 25% zuiniger is dan de VVD tijdens het regeren.
    Let op de toevoeging: Wilt u zelf proberen een veel genuanceerder beeld uit de gegevens te halen, hieronder de spreadsheet. Laat ons vooral het resultaat weten.
    —————-Andere invalshoek (plaatje krijg ik niet gekopieerd (zie de SP-georiënteerde site sargasso.nl——————————-
    De partijen die tijdens hun regeerperiode gemiddeld het laagste begrotingstekort realiseerden waren respectievelijk D66 en PvdA. Niet VVD, niet CDA.

    Vandaag kwam Steeph (1 van de kanjers daar) met nog meer feiten
    CDA :o[/url]
    Nog niet genoeg? Dan een rijtje met het percentage jaren met een begrotingsoverschot (volgens Eurostat) gedurende regeerperiodes:
    CU: 67%
    PvdA: 44%
    CDA: 33%
    D66: 30%
    VVD: 27%

  28. Ik kon die spreadsheet niet openen, Dick. Wel is volgens mij algemeen bekend dat de PvdA degelijke en zuinige ministers van financiën levert. Lieftinck, Vondeling, Duisenberg, Kok en Bos. Geldt trouwens ook voor die van andere partijen, Zijlstra, Andriessen, Ruding en Zalm. Van der Stee (CDA) was een negatieve uitzondering. Nu kan een minister van financiën in zijn eentje weinig uitstukken (denk maar aan Andriessen die aftrad omdat hij te einig steun kreeg voor zijn bezuinigingsplannen), maar het geeft wel aan dat de meeste partijen goed doordrongen zijn van het belang van een goed beheer van ’s Lands schatkist.
    Het historisch nieuwsblad heeft een verkiezing onder financieel deskundigen gedaan van de beste minister van financiën van de 20e eeuw:

    1. Zalm 33,1 %
    2. Lieftinck 19,2 %
    3. Zijlstra 11,3 %
    4. Duisenberg 9,9 %
    5. Pierson 5,9 %
    6. Kok 5,2 %
    7. Bos 4,6 %
    Ruding 4,6 %
    9. Treub 1,3 %
    Witteveen 1,3 %
    Andriessen 1,3 %

    Lezenswaardig artikel http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/25202/verkiezing-van-de-beste-minister-van-financien.html

  29. Hoe interpreteer je dit citaat van GS, Dick?

    Niettemin, kijkenswaardige repo over De Rest van Nederland [skippen naar 25m35s]. Maar de kern, de crux, de glanzende kiemcel, de gulden snede, jawel The Geert Particle van de reportage zat aan het eind van de uitzending, als de dorpsfilosofen eens ondertiteld mogen zeggen hoe het is als DitIsNederland de multiculti droplul in den reedt gepropt krijgt.

    Komt wel overeen (in grove termen weliswaar) met mijn interpretatie.

  30. Dacht ik ook Dame: degelijke en zuinige ministers. De aanleiding voor diverse stukjes was de ongenuanceerde aanval van Blok in het zeker niet onafhankelijke K&vdB. Samsom ging er niet eens op in.

    Ja hoor, daar was hij weer tijdens het debat over het lente-akkoord, het rechtse riedeltje dat socialisten alleen maar kunnen uitgeven. Dit keer sprak VVD fractievoorzitter Blok:
    ⤽Het is altijd lastig uit te leggen aan socialisten dat je niet meer moet uitgeven dan je binnenkrijgt⤝

    In het verleden hebben we al eens met cijfers duidelijk gemaakt dat je gerust hele grote vraagtekens kunt plaatsen bij de mythe dat links meer uitgeeft dan rechts. Maar kennelijk helpt dat niet. Dus dan maar een nog eenvoudigere (en gevaarlijkere) uitleg.
    Men neme de laatste 15 jaar. Men vinkt aan welke partij in ieder jaar tenminste een half jaar geregeerd heeft (niet demissionair) en pakke de cijfers van Eurostat erbij (want het gaat immers om Europa). Goed schudden en dan krijg je dit:

    Klaar.

    De partijen die tijdens hun regeerperiode gemiddeld het laagste begrotingstekort realiseerden waren respectievelijk D66 en PvdA. Niet VVD, niet CDA.

    (zie slot 21:51)
    Nog niet genoeg? Dan een rijtje met het percentage jaren met een begrotingsoverschot (volgens Eurostat) gedurende regeerperiodes:
    CU: 67%
    PvdA: 44%
    CDA: 33%
    D66: 30%
    VVD: 27%

    Goh, dat is naar, VVD onderaan.
    Lijkt me leuk als Samsom Blok de volgende keer met feiten om de oren slaat.

    Bedankt voor de link.

  31. @ Dame, haha ja helemaal in de stijlloze geenstijl stijl. Dat moment (foto 9:30) was voor ons aanleiding om te zappen. Tjonge jonge het spul moet zelf ook ondertiteld worden. Lachen ook dat het CDA “het Fries als erkende taal” oid in haar program heeft opgenomen. Stijllozen en voorkeur….vandaag, na al die jaren van steun een anti-Geert topic gelijk ook 1245 reacties 😀

  32. Dick, als je wat verder naar beneden al de reacties had gelezen, was je misschien tot een andere conclusie gekomen. Of komt jou conclusie je beter uit?
    Steeph onderstreept de conclusie van Johannes met ⤽Hulde!⤝

    Johannes | 30 mei 2012 | 19:24
    Jammer dat Sargasso een bron heeft gekozen waar alleen cijfers van de afgelopen 15 jaar beschikbaar zijn. Wat meer historische data zou interessant zijn, nu is de steekproef nogal klein.
    Wat Sargasso nogal negeert is dat daden van een kabinet natuurlijk pas op langere termijn effect hebben. Sargasso kijkt simpelweg naar jaar X en rekent het overschot/tekort van dat jaar aan de partijen die dan in het kabinet zitten. Ik heb de berekeningen van Sargasso wat uitgebreid. Volgens mij heb je als kabinet weinig invloed hebt op de begroting van dat lopende jaar, die is immers al bij de Algemene Beschouwingen van het jaar daarvoor vastgesteld. Wel heeft een kabinet invoed op de begroting van het jaar daarna. Zat een partij in jaar X in de regering, dan heb ik daarom steeds gekeken naar het begrotingstekort/overschot van jaar X+1. Dit heb ik verder op dezelfde manier gedaan als Sargasso hierboven.
    En dat levert het volgende op:
    Het gemiddelde begrotingstekort in het jaar nadat een partij in de regering zat:
    PvdA -1.36
    CDA -2.13
    VVD -0.57
    D66 -0.33
    CU -3.40
    PVV -3.00
    Hier scoren VVD en D66 dus het best, CU en PVV niet (maar eigenlijk is dat die laatste twee imo niet zo heel erg aan te rekenen: ze zaten maar 1x in de regering en toevallig net in slechte periodes, wrong place, wrong time). Er kan mijns inziens nog steeds niet gezegd worden dat de PvdA aan het potverteren is, want 0,8% meer begrotingstekort is nou ook weer niet zo dramatisch.
    Dan net als bij Sargasso het percentage regeringsjaren met een begrotingsoverschot (volgens Eurostat) in het opeenvolgende jaar:
    PvdA 33%
    CDA 33%
    VVD 36%
    D66 40%
    CU 33%
    PVV 0%
    Hier bijna een vrij evenwichtig beeld, waar wederom VVD en D66 wat beter scoren.
    En natuurlijk zegt dit nog steeds niet zoveel, omdat je als kabinet beleid initieert dat gevolgen heeft voor meerdere jaren. En komende kabinetten bouwen daar weer op voort, etcetera. Maar dat in kaart brengen is een beetje onbegonnen werk, ook omdat beleid weer bijgestuurd wordt etc.

    Steeph | 30 mei 2012 | 20:32
    Hulde!
    Overigens zitten er in het stuk twee linkjes naar eerdere artikelen die wel een langjariger beeld laten zien (mn mbt de staatsschuld).
    Het is dat eurostat niet verder terugging, anders had ik het graag gedaan.

  33. Dus VVDer, hoe je het ook wendt of keert, de poging tot framing van de PvdA door VVD/CDA als ‘spending party’ vindt geen grond in de cijfers. Ik heb zelf de pest aan deze goedkope manier van politiek bedrijven. Er zijn genoeg inhoudelijke verschillen van inzicht om de discussie over aan te gaan. Dat is interessanter en illustratiever voor de verschillende posities dan de telkenmale herhaling van oneliners.

  34. Goeiemorgen VVD-er, ook Steephs reactie lezen en niet alleen de enkele reactie plaatsen die je past

    Overigens zitten er in het stuk twee linkjes naar eerdere artikelen die wel een langjariger beeld laten zien (mn mbt de staatsschuld).
    Het is dat eurostat niet verder terugging, anders had ik het graag gedaan.

    Reken maar dat http://www.sargasso.nl en de VWO-6 leerling weten waar ze het over hebben. Kijk anders eens wat vaker op Sargasso? Dit was (dank Dame) idd het doel: hoe je het ook wendt of keert, de poging tot framing van de PvdA door VVD/CDA als ‘spending party’ vindt geen grond in de cijfers. Er zijn inmiddels minstens 4 topics over. VVD lijkt net als bij vorige verkiezingen, het debat in de richting van de cijfers te willen drukken. Alsof hun de economie hebben uitgevonden. Maar cijfers zijn, zoals we weten, vaak voor meerdere uitleg vatbaar.

  35. Vervolg op 10:19 plan 3

    De Raad van State vreest dat ouderen met een kleine beurs in de problemen komen door de snellere verhoging van de AOW-leeftijd. De overgangsregelingen die minister Henk Kamp van Sociale Zaken voorstelt, bieden volgens het belangrijke adviesorgaan van de regering ‘geen oplossing’ voor mensen met weinig financiële reserves die de komende tijd 65 jaar worden of al met vroegpensioen zijn. Ook al gaat het om ‘slechts één maand’ AOW dat ze in een jaar moeten overbruggen.

    Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd advies van de Raad van State over de AOW-plannen van Kamp op basis van het Lenteakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie. In dit wetsvoorstel gaat de AOW-leeftijd sneller omhoog dan eerder is afgesproken met werkgevers en de vakbeweging in het pensioenakkoord. De Raad van State zei in een advies over het pensioenakkoord al dat de AOW-leeftijd sneller omhoog moet. De nieuwe plannen noemt het adviesorgaan dan ook wenselijk. Wel moet volgens de raad meer worden gedaan om financiële problemen te voorkomen.

    Offers

    Kamp is het daarmee niet eens. Hij noemt ‘het redelijk om van iedereen offers te vragen’ bij het oplossen van de nijpende situatie van de overheidsfinanciën. Daarbij wordt volgens hem wel degelijk geprobeerd de inkomensgevolgen beperkt te houden door in het begin de AOW-leeftijd met kleine stapjes te verhogen. De pensioenleeftijd van 65 jaar gaat vanaf 2013 jaarlijks met één maand omhoog en daarin treedt vanaf 2016 een versnelling op. Verder wijst de minister op een voorschotregeling, waarbij de uitbetaling van uitkeringsgeld naar voren kan worden gehaald. Dat wordt later weer verrekend.

    Maar volgens de Raad van State is dit een lening, die problemen met een inkomensgat opschuift. Het is volgens de raad ‘zeer de vraag’ of ouderen die aan het begin van hun pensionering het missen van een maand AOW niet kunnen opvangen, later in staat zijn om uitkeringsgeld terug te betalen. Voor deze groep moet bijvoorbeeld een ‘kwijtscheldingsbeleid’ komen en een goede toegang tot de bijstand.

  36. Tweet van de dag
    di 05 juni 2012

    Maar goed dat ⤪#vijfpartijenakkoord⤬ geen vijfpuntenakkoord was. Anders hadden we de naam regelmatig moeten bijstellen

    Ron Fresen

  37. Twee tweets van Dibi Tofic:

    Stemming gesloten. Belangrijkste boodschap nu: iedereen die er voor me was deze weken zoveel dank (!). Zal ik nooit vergeten #meenik 1/2

    Aan de leden die mij hun stem hebben geschonken dank voor jullie vertrouwen en de steun. Betekent veel. Nu tijd voor eenheid #GroenLinks 2/2

    Ik hoop dat Groenlinks nog de weg omhoog kan op pakken.

  38. Het zou mooi zijn, maar ik geloof het niet:
    Pechtold heeft zicht op 20 zetels.
    D66 blijft volgens mij hangen rond de 15 zetels en zakt zoals in ieder geval de laatste keer de laatste week onder het aantal van wat de peilingen aangaven.
    Ik vind Pechtold eigenlijk helemaal niet zo sterk. In bijna elke toespraak van hem vind je wel sneren naar andere partijen. Irriteer ik me aan. Een partij als D66 heeft dat niet nodig.

  39. Sinterklaas is niet links[/url] vanuit een heel andere hoek dan de diverse topics eergister.

    Mooi setje tabacs-promotors. Jan-Kees de J. en Elco B. vanuit de Christelijke hoek. De minister van tabak zelve Edith S. vanuit de neo-Liberale hoek. En maar met droge ogen blijven zeggen: “Roken is slecht en kost ONS, via de Zorgrekeningen, veel geld”. >:(>:(>:(

  40. Hoe kun je hier nu nog voor zijn?

    JSF wéér duurder

    Problemen met productie aan het licht… Bouw van vliegtuigen in testfase gaat gewoon door
    De defensiecommissie van de Amerikaanse Senaat maakt zich zorgen over de kwaliteit van het productieproces van de Joint Strike Fighter. Er zijn inmiddels al problemen met de productie aan het licht gekomen, maar de bouw van het gevechtsvliegtuig gaat gewoon door.

    Het testen van de toestellen is nog in volle gang, maar Lockheed is toch van start gegaan met de bouw van de vliegtuigen. Dit kan als gevolg hebben dat de vliegtuigen later alsnog moeten worden omgebouwd, wat de prijs weer kan doen stijgen.
    Verschillende landen hebben al aangekondigd minder toestellen te zullen afnemen als de vliegtuigen steeds duurder worden. Italië heeft vanwege de economische crisis de bestelling deels al afgezegd.

    De prijs per toestel is eind vorig jaar berekend op 64,4 miljoen euro, dat heeft minister Hans Hillen de Tweede Kamer bericht.

    Reuters: F-35 production quality worries Senate panel
    & Nu: Per toestel WEER duurder

    – Is de behoefte er uberhaupt of word ie gecreeerd?
    – Zo ja, kunnen we niet met minder uit?
    – Is er een goedkoper alternatief?
    – We kunnen onze order nog annuleren maar hoe ver/diep zitten we in afspraken met het bedrijfsleven?
    – Is er een limiet aan het (altijd fors naar boven) bijstellen van de verwachte JSF-kosten….het zal nu al een keer of 15 zijn gebeurd.
    – Is dit allemaal verantwoord, zeker in een recessie? Gaat de mens dan niet boven oorlogsmaterieel?
    – Wat kunnen we leren van de diverse landen die hun bestelling hebben bijgesteld/geannuleerd?
    – Gaan “politieke spelletjes” alle argumenten te boven?

  41. Het komt bij mij over als prestige en gelijk willen krijgen.
    Het is moeilijk zo niet onmogelijk om alleen op basis van argumenten te kijken naar de aanschaf van de JSF. De stellingen zijn betrokken. Bovendien zullen er ook nog wel wat lobbyisten actief zijn.
    Die JSF komt er en het gaat ons heel veel geld kosten.:'(

  42. Begreep dat in de komende Kabinetsperiode beslissingen zullen worden genomen. Wat dat betreft is de grotere aanwezigheid van de SP nog niet zo verkeerd. Zgn actiegroepen/anti-militaristen/pacifisten van GL zijn er na Kunduz volgens mij niet meer. Die draaien zo met Draai’66 en het Christelijk Draai-appel richting pluche; principes? Misschien bij de buren?

  43. Dat akkoord bevat veel groffe bezuinigingen. En iedereen denkt dat ie het hardst gepakt wordt. Dus moet er voor de verkiezingen gezegd worden dat er na de verkiezingen heel wat teruggedraaid moet worden, wat vervolgens niet zal gebeuren.

    Het wordt even slikken. En volgend jaar nog een keer slikken, maar dan voorzichtig weer gaan bouwen. Intussen Europa democratischer maken. (EC-leden gekozen/benoemd door het EP, Partijen in het EP niet meer nationaal, maar Europees. Ik wil op een Italiaan of een Fin kunnen stemmen.)

  44. We zullen zien wat nog teruggedraaid/veranderd kan worden. Hoop doet leven, want ik vind het een bezuiniginsgedrocht van CDA-VVD. Waaraan de andere 4 maanden de tijd hebben gehad iets kleins toe te voegen. Wat ik het meest mis zijn de hervormingen. In de zorg, mbt de hele belangrijke arbeidsmarkt, de huizenmarkt etc.

    Maar Rutte-1 (incl met gedoger, demissionair Kunduzbezuinigingen) staat bekend als visieloos, rechtsevingersaflikkend en éigen koopkracht eerst. Dus daar kun je niet heel veel van verwachten.

    Europa democratischer maken…ben ik ook voor…dan komt dit wel heel slecht uit (ook zo voor de verkiezingen):

    * Bondskanselier Merkel vindt dat de lidstaten van de Europese Unie stap voor stap meer bevoegdheden moeten overdragen aan Europa. Van een monetaire unie moeten we overgaan naar een politieke unie, zei ze vanochtend voor de Duitse televisie.

    Ze wil daarbij niet wachten op landen die die stap nog niet willen maken. De zogenoemde bereidwillige landen zouden een kopgroep kunnen vormen om de integratie in Europa te versnellen.

    De lidstaten moeten volgens Merkel toegroeien naar een meer gezamenlijk begrotingsbeleid. Een monetaire unie alleen is in haar ogen niet voldoende.

    Geen doorbraak
    Merkel waarschuwde voor te hoge verwachtingen voor de Europese top van eind deze maand. Dan staat opnieuw de economische crisis bovenaan de agenda. Tot een grote doorbraak zal de top niet leiden, zei ze.

    De Duitse bondskanselier krijgt kritiek uit andere landen omdat ze te veel op bezuinigingen zou hameren. Haar reactie daarop is dat economische groei alleen bereikt kan worden met een solide begrotingsbeleid.

  45. Premier Rutte en kroonprins Willem-Alexander brengen definitief geen bezoek aan de wedstrijden van het Nederlands elftal in Oekraïne. Dat hebben bronnen vanavond gemeld aan RTL Nieuws.

    ————————————-
    Waar zijn deze snuiters bang voor en/of weten “we” het weer beter? En als we later in Polen spelen, dan gaan ze wel? Stelletje schijnheiligen.

  46. Klopt, schijnheilige en achterbakse politiek. Geen vuist durven maken tegen heule grote landen waar je economische relaties mee hebt. Dan kijk je gewoon massaal weg. Een handvol demonstrerende landgenoten werd uitgelachen. In Oekraïne gingen er zelfs veel stemmen op om door WEL te gaan een statement te maken.

    WK voetbal 2018 in Rusland….tja, dat is natuurlijk veel te groot om in een slecht daglicht te vallen. Bij zulke landen moet je slijmen. Dit moet kunnen:
    * De federatieraad in Rusland heeft woensdag een wetsverandering goedgekeurd waarmee demonstreren in de straten van Rusland aan banden wordt gelegd.
    * Vandaag: ‘Rusland zou Syrië-resolutie nog steeds vetoën’ ASTANA – De recente slachtpartijen in Syrië hebben Rusland, een oude bondgenoot van het Assad-bewind, niet van mening doen veranderen.

    2022 in Qatar…Zou het er wat mee te maken hebben dat daar enorm veel geld zit? Dat (Zwitserse voorzitter) Blatter alleen maar corruptie aan zijn kont heeft hangen? Gekocht kampioenschap? Het hoeveelste en vinden we dat allemaal wel goed?

    De Olympische Zomerspelen van 2020 worden gehouden in Tokio, Madrid of Istanbul. De drie steden zijn woensdag door de eerste selectieronde van het Internationaal Olympisch Comité gekomen.
    – Hoe zwaar moet de politieke situatie en de wel of niet wil van Turkije om bij de EG te horen, meespelen?

    Reken maar dat bij de verantwoordelijken voor toewijzingen van megagrote sporttoernooien….principes niet meetellen. De overleden Samaranch was voortdurend omgeven door schandalen. Allemaal gerelateerd aan zelfverrijking.

    Ach ja, principes. Politiekleiders huilen krokodillentranen……als het kan, anders lachen ze wel (weg). Zeker het opperhoofd van NL, waar de pleepotsmijtende kroonprins ook voornamelijk koopman is. En als het moet natuurlijk een ‘beetje dom’ doet over zijn schoonvader. Zomaar een werkstuk over de OS en corruptie

    Wim-Lex heeft een IOS-match (van wiki)

    IOCIn 1998 werd Willem-Alexander lid van het Internationaal Olympisch Comité. Wouter Huibregtsen, die ook in de race was voor het lidmaatschap van het IOC, zou Willem-Alexander hierna in een interview voor de Volkskrant een “saboteur, judas en een lafaard” hebben genoemd, omdat Willem-Alexander eerder had beloofd geen functie bij het IOC te zullen aanvaarden. Huibregtsen ontkende later deze termen gebruikt te hebben en werd door de rechtbank grotendeels in het gelijk gesteld.[5] Hoewel aanvankelijk de Nederlandse politiek niet onverdeeld enthousiast was over het lidmaatschap van de Nederlandse kroonprins bij een door corruptie en schandalen geplaagde organisatie, mocht Willem-Alexander lid worden van het IOC. Binnen het IOC zet hij zich vooral in voor het stimuleren van sport in Afrika.

    Afrika waar hij een puisant optrekje kocht….die ie ook weer als de bliksem moest verkopen.

  47. Tjonge jonge wat een klucht toch, wat een de marchandeer met mensen en hun gevoelens en wat een diskwalificatie weer van DE POLITIEK:

    NOS: Advies Raad van State in la weggestopt… COC: Spies past vertragingstechniek toe om weigerambtenaar te handhaven
    Demissionair minister Liesbeth Spies houdt het advies van de Raad van State over de weigerambtenaren bewust achter. Dat melden bronnen aan de NOS. Spies zou al weken in het bezit zijn van het langverwachte advies, maar deze willens en wetens achterhouden.

  48. Ook Bleker stapelt afgang op afgang.

    Het briefje
    Zijn draaien
    Zijn mediageilheid
    Het meedoen aan CDA-verkiezingen met (lotgenoot die ook voor een groen blaadje koos) Pipo Sjek

    Leek ie gister even op het goede spoor: Compromis over ritueel slachten….Bleker gaf daar toen aan dat hij liever afspraken maakt met de betrokken joodse en islamitische organisaties en de slachthuizen dan dat hij de vrijheid van godsdienst beperkt. MAAR:
    De Eerste Kamer wacht sindsdien op de nu gemaakte afspraken. Het vervolg van het in december afgebroken debat in de Senaat staat voor 12 juni op de agenda.

    Weet nog dat ie zijn 1e plan over Hedwige…hoe allemachtig lang geleden al wel niet!?….bracht alsof het al rond was. Nu kost het alleen al aan proceskosten met Europa en België skeepies extra. Tja Bleeker, moet je als goed Christen je afspraken maar nakomen.

    Nu wil ie voor het vallen van het mes nog ff “scoren”. Het onderwerp kan in elk geval al niet meer voor de verkiezingen door beide Kamers worden geloodst. Wel een aardige aanzet tot discussie.

    GroenLinks is blij dat Bleker een bovengrens gaat stellen aan het aantal dieren dat op een bedrijf mag worden gehouden. Maar Kamerlid Rik Grashoff van die partij vindt de toegestane aantallen veel te hoog. Hij wil ook dat gemeenten en provincies aanvullende eisen kunnen stellen voor dierenwelzijn. Ook Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) vindt de aantallen te hoog. ⤸Hoe kan één boer nou goede zorg geven aan 175.000 kippen? Dat zijn nog steeds enorme hoeveelheden dieren.⤝ Milieudefensie en WakkerDier delen deze bezwaren.

    LTO Nederland kan zich evenmin vinden in de plannen van de staatssecretaris, maar dan om de tegenovergestelde reden. De landbouworganisatie vindt het niet zinvol een grens te stellen aan het aantal dieren in een bedrijf. Dat kan het draagvlak verkleinen voor grotere stallen en daarmee van de veehouderij in het algemeen.

    Dierenquotum

    Maar ik dacht dat de Kamer uberdruk was en zelfs geen tijd voor écht belangrijke zaken als 9:48 heeft 😮

  49. @ drama 6:”52. Ze zullen inderdaad wel naar Polen gaan >:(>:(>:(

    Racistische leuzen bij EK-training Oranje?
    KNVB en de UEFA organisator van EK doen alsof hun neus bloedt
    Klonken er nou een racistisch leuzen en apengeluiden tijdens de EK-training van Oranje? De KNVB en UEFA houden vol van niet. Maar andere bronnen, waaronder de BBC, melden dit wel degelijk het geval was. Ook spelers van het Nederlands elftal zoals Mark van Bommel en Ibrahim Affelay bevestigen de berichten.

    Zowel de Nederlandse voetbalbond KNVB als de UEFA, die het toernooi in Polen en Oekraïne organiseert, ontkent dat Oranje-spelers met een kleurtje zijn uitgejoeld toen ze in het stadion van Wisla Krakau aan hun training begonnen, zo schrijft het AD. Toch verschenen op een aantal voetbalwebsites berichten dat er iets racistisch geroepen was tijdens de bewuste training.

    De internationals besloten zelfs hun oefeningen op een andere plaats van het veld te houden. Ze stonden aanvankelijk vlak voor een tribune gevuld met de harde kern van Wisla Krakau. Die jongens protesteerden luidkeels en met een spandoek tegen de UEFA, die het gewaagd heeft aan Krakau voorbij te gaan bij het bepalen van de speelsteden, aldus het AD.

    De BBC citeert Mark van Bommel die het voorval een “schande” noemt. “Open je oren. Als je het wel hebt gehoord, maar het niet wílt horen is dat nog erger.”

    Ibrahim Afellay noemt in de Telegraaf de oerwoudgeluiden die te horen waren “triest”. “Zeker omdat we vlak daarvoor een heel indrukwekkend bezoek aan Auschwitz hadden gebracht en zagen hoe relatief voetbal eigenlijk is.”

    Het onderwerp ligt gevoelig door een aantal zaken waarin spelers, met name in de Britse Premier League, van racisme op het veld zijn beschuldigd. Een documentaire van de BBC die het racisme in het Europese voetbal aan de kaak wilde stellen werd volledig afgebrand als ‘sensatie’. De Britse krant The Guardian wijdde daar woensdag een artikel aan.

    AD: Oranje-relletje moest kop ingedrukt

    BBC: Euro 2012: Netherlands ‘subjected to racist chant while training’

    The Guardian: Panorama attacked over ‘sensationalist’ Euro 2012 racism claims

    Hypocriete angsthazen: gewoon wegkijken, misschien heb je er later nog wat aan.

  50. SP en PvdA sturen aan op een lijstverbinding voor de verkiezingen. Eerder liet PvdA-leider Diederik Samsom al weten een lijstverbinding met de SP wel te zien zitten.

    Het SP-partijbestuur vergadert vanavond over de kwestie. Partijsecretaris Hans van Heijningen verwacht dat het bestuur instemt.
    —–

  51. Stoelendans bij PVV

    Laurence Stassen wordt leider Europese fractie … Barry Madlener komt terug naar Den Haag Laurence Stassen, de vrouw die eerder dit jaar de coalitie met CDA en VVD liet klappen omdat ze het vertrouwen van het CDA verspeelde, stapt op als leider van de PVV-fractie in de provincie. Ze wil zich meer concentreren op Europa luidt de officiële verklaring. Haar salaris als Statenlid raakt ze niet kwijt omdat ze de dubbelfunctie naast het drukke werk in Brussel officieel gewoon aanhoudt.

  52. Politieke invloed op gevoel van inwoners

    Minder criminaliteit, maar meer angst door media en politiek

    Criminoloog Jan van Dijk onderzoekt al twee decennia criminaliteit in de Westerse wereld: Die is de afgelopen tien jaar overal sterk afgenomen
    De criminaliteit in de Westerse wereld is de afgelopen tien jaar sterk gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van de criminoloog en hoogleraar victimologie Jan van Dijk. Toch hebben veel mensen het gevoel dat criminaliteit juist toeneemt. Dat komt volgens Van Dijk mede door berichtgeving in de media en politici die angsten aanwakkeren. De Volkskrant interviewde hem, omdat hij dit jaar de Stockholmprijs krijgt, de hoogste onderscheiding in zijn vak.

    Dankzij het onderzoek van Van Dijk zijn cijfers over criminaliteit internationaal te vergelijken, schrijft de Volkskrant (papieren editie).

    Van Dijk:

    “Al twintig jaar bevragen wij de inwoners van verschillende landen over hun ervaringen met misdaad, naar hoe ze door de politie zijn behandeld en wat ze vinden van de straffen die worden opgelegd. Zo kun je gegeven over criminaliteit verzamelen en internationaal vergelijken. Bij officiële criminaliteitscijfers kan dat niet, omdat de wetgeving en de werkwijze van politie en rechtbanken per land verschillen.”

    Over de resultaten van zijn onderzoek zegt Van Dijk:

    “In het juryrapport staat dat de mist rond criminaliteitscijfers dankzij het onderzoek is opgetrokken. Nu staat vast dat overal in de Westerse wereld criminaliteit de afgelopen tien jaar sterk is gedaald.”

    “Helaas is het zo dat de bevolking van veel landen de daling onvoldoende beseft, mede als gevolg van sensationele berichtgeving in de media en politici die op die angsten inspelen. Maar de perceptie wordt beter; men schat het risico op straatroof of inbraak wereldwijd lager in dan twintig jaar geleden. Uitzonderingen daargelaten.”

  53. Bericht door dick, op 8 juni 2012 om 10:50
    …Haar salaris als Statenlid raakt ze niet kwijt omdat ze de dubbelfunctie naast het drukke werk in Brussel officieel gewoon aanhoudt.

    Dat dat zo maar kan. Zo’n baan wil ik ook!

  54. Misschien is het volgende statement van de PVV in de PS van Limburg dan wel het gevolg van het vertrek van Stassen:

    De PVV maakt een statement: Arabische olie is niét vreselijk. #danweetudat #PSLB

    Een tweet van Marijke Zijp die voor D66 in de PS van Limburg zit.
    Die uitspraak werd gedaan in verband met de uitbreiding van het petrochemische bedrijf SABIC uit Saudi-Arabië in Geleen waar een investering van 135 miljoen mee gemoeid is.

  55. Haha alles is poulebaar. Al lijkt dit een “omkopingsgevoelige” pot. Daar zit minister Schippers eindelijk achteraan. Ze dacht dat wij het braafste jochie van de klas waren. De schijnheiligste, ok dat had gekund. Maar in elk Europees land werd matchfixing al onderzocht. Behalve hier. Nu gebeurt dat toch op advies van de PvdA.

    Zet in op een door de scheids gemeld Pools (doel)punt. 1-0

    Later zal het een reglementaire 3-0 overwinning voor Polen worden. De Grieken worden uit het toernooi genomen omdat ze al sinds mensenheugenis geen contributie aan de UEFA betalen. Onder het mom “Waarom zouden we wel contributie betalen en geen belasting?”

  56. Ondertussen in Afganistan. In het land waar ook nog een vecht-,verkeerde mannenopleiders-, ordehandhavings-, politie weet ik veel wat voor missie bezig is. Dit in elk geval 3 plucheruikers aan de demissionare regering heeft gekoppeld, onder de naam “Kunduzcoalitie”…in Afganistan dus

    Vorige week oa ook nog doden bij een bomaanslag op een Amerikaans kamp.
    Een stuk of wat hulpverleners bevrijd….etc. etc. Wil eigenlijk niet eens meer de aanleiding weten en het antwoord op de vraag: “waarom hier wel ingrijpen en daar niet; wat kost het eigenlijk allemaal (niet eens alleen in materiële zin)?”.

  57. Aardige VK-opinie

    ‘Weg met de koopkrachtplaatjes, we moeten weer waarden en idealen als uitgangspunt nemen’

    Politici moeten hun potentiële kiezers niet aanspreken op de koopkrachtplaatjes. Om verder te kijken dan onze neuzen lang zijn, moeten we weer waarden en idealen als uitgangspunt nemen, in plaats van belangen. Roos Vonk van de Radboud Universiteit in Nijmegen en Dorien Konst van Tien Organisatieadvies pleiten er daarom voor koopkrachtplaatjes te verbieden. .

    Verkiezingstijd. Nederlanders maken zich boos over bezuinigingen op kinderopvang, ivf-behandelingen en dieetadviseringsvergoedingen. Politici agenderen onderwerpen die de belangen van hun potentiële kiezers aanspreken: ouderen, jongeren, gezinnen, beneden-modalen, boven-modalen. En straks kunnen we weer lezen hoe de koopkrachtplaatjes voor al die groepen eruit zien, zodat mensen stemmen op de partij die hun belangen het best behartigt. Geen wonder dat het land verdeeld is.

    Zoals socioloog Schinkel eerder opmerkte in de Volkskrant, politici lijken te denken dat ze moeten spiegelen wat mensen willen. Ten onrechte: bewindslieden moeten juist boven al die privébelangen uitstijgen. Daarom zeggen wij nu alvast: weg met koopkrachtplaatjes. Een politieke partij kiezen op die basis maakt niet het beste in de mens los en leidt tot kortzichtige keuzes die uiteindelijk in niemands belang zijn.

    Ooit konden politici rekenen op de stemmen in hun ‘zuil’. Door de stabiliteit en rust die dit verschafte, konden ze hun ideologie trouw blijven en hun aandacht richten op collectieve belangen en langetermijndoelen. Nu de zekerheid van de zuilen verdwenen is, zien partijen zich genoodzaakt kiezers te verleiden door hun belangen aan te spreken. Dit heeft twee gevolgen:

    1) de gehele politiek ontaardt in een populistische platte strijd tussen groepen met verschillende belangen.

    2) de meeste politici zwijgen over feiten die het plezier van iedereen vergallen – bijvoorbeeld dat de zorg onbetaalbaar wordt; dat ons land massaal dierenleed toestaat ten behoeve van goedkoop vlees en zuivel; en dat we leven alsof er nog twee reserve-aardbollen zijn.

    Bij de keus voor een partij vragen veel kiezers zich af: wat is het beste voor mij? Net als alle dieren denken we instinctief aan eigenbelang en korte termijn. Dat was ooit van overlevingswaarde. Daarop baseren we nu belangrijke beslissingen met grote consequenties. Met dit simpele gegeven kan de kredietcrisis, energiecrisis, voedselcrisis en klimaatcrisis verklaard worden.

    Om verder te kijken dan onze neuzen lang zijn, moeten we weer waarden en idealen als uitgangspunt nemen, in plaats van belangen. Niet: wat willen we hebben, maar: wat/wie willen we zijn. Hiervoor hebben we hersengebieden nodig die in de evolutie van de mens als laatste zijn ontstaan, die reflectie vergen, die minder rudimentair zijn en onbenut blijven als we varen op onze ‘gut feeling’.

    Regeren is vooruitzien, en bij het kiezen voor een partij zouden burgers aangemoedigd moeten worden om dat ook te doen. In welke wereld wil je dat je (klein)kinderen leven? Hoe wil je dat zij dan met elkaar omgaan? Wil je dat de aarde dan nog voldoende bronnen heeft voor voedsel, water en energie? Hoe moeten de zorg en het onderwijs geregeld zijn? En wat zouden we nu moeten doen om dat te bereiken?

    Op basis van zulke vragen kunnen burgers zinnige politieke keuzes maken. Wij pleiten er daarom voor koopkrachtplaatjes te verbieden. Als men echt niet zonder kan, dan zijn koopkrachtplaatjes voor de kleinkinderen van de kiezers geoorloofd. Hierin dienen natuurlijk ook de kosten van vervuiling en uitputting van de aarde verdisconteerd te zijn. De huidige pogingen om de boekhoudkundige balans van landen op orde te brengen, zijn vanuit een ruimer perspectief volstrekt futiel, zolang de balans in geven en nemen van de aarde nog zo dramatisch scheef is.

  58. ach ja, zo’n krant moet ook vol. Waarden en idealen? Theoretisch geleuter in deze tijden, waarin iedereen bezig is met overleven. Momenteel deelt het rode kruis voedselpakketten uit in een buitenwijk van Madrid! Volgens de VK natuurlijk helemaal fout: ze kunnen beter boekjes uitdelen met waarden en idealen…

  59. Precies: iedereen…voor zichzelf. Maar uh, hierboven staat een opinie. Heeft net zo weinig met het beleid van de VK te maken als de opinie van Youp met het NRC… Maar natuurlijk kan ik het mis hebben.

    Las gister 15:53 meer als “moet het weer de hele verkiezingen over de economie gaan”? Zet 10 top-economen op een rij, krijg je zeker 9 verschillende meningen. Mag het OOK over investeringen gaan in de toekomst? Heb hier zelf vaak over koopkracht en consumentenvertrouwen gerept…..maar wanneer gebeurt er nu eens wezenlijk iets aan de motoren van NL? Aan de bouw (woningmarkt) werk (hoe meer hoe beter).
    We kennen ook allen de verhalen over vergrijzing en de gevolgen.

    Welke kant gaan we op met Nederland? Heb onder Rutte nixxx van een koers/een duidelijke keuze gezien.
    Moet Nederland zijn beleid stoelen op ego’s die enkel voor zichzelf willen zorgen. Moet Nederland weer een solidair land worden?

    Vind de overweging van de 2 dames (1 van een Universiteit) nog niet zo gek.

  60. Nog eens wat, wij schijnen het land te zijn met de grootste schulden. Of ze nu volgens schema of versneld afgelost moeten worden…alle schulden moeten worden afgelost. Niemand vraagt meer hoe of waarom de schulden zijn aangegaan…..vrees dat niet aflossen gewoon niet snel zal gebeuren. Dus vallen er slachtoffers zou je denken: mensen die beneden het bestaansminimum komen. Moet de overheid hen er weer bovenop helpen? Op (hoop het!) loopt het niet zo’n vaart.

    Het contrast blijft vreemd: we zijn ook een uiterst spaarzaam volk.

    Laat politici maar eens duidelijk elkaar plannen in “straattaal” aan de kiezer voorleggen. Deze verkiezing mag NIET ALLEEN over Europa gaan. Maar daar hebben WIJ nou net nixxx over te zeggen. Kom je bij de media-vooral de samenstellers van tv-verkiezingsuitzendingen (en opiniemakers ;)) terecht.

  61. “De kans lijkt me reeel dat we ons verkiezingsprogramma terugdraaien bla bla Ja, ook de forenzentaks” zei Mark net op het Journaal. oorspronkelijk uit het sjooprogramma van Eva en haar man (las ik in de aankondiging). Mooi dat Joop.nl er is, hoefde ik het vanochtend niet te kijken.[/url]

    KunduzKlucht…accijnsverhoging op tabak: Nu reportage over de grensstreek….”sigaretten haal ik in België!”

    Sneuvelt er weer zo’n “fictieve/theoretische Kunduzklucht-maatregel?”

  62. Ik hoop niet dat er veel mensen zijn die hun keuze laten bepalen door een Stemwijzer oid. De partijprogramma’s stellen minder voor dan ooit.:o Eerst samen een akkoord maken door “over de eigen schaduw heen te springen” en andere partijen te beschuldigen dat zij “niet hun verantwoordelijkheid nemen”. Dan blijkt dat veel voorstellen averechts (hervormingen huizenmarkt en arbeidsmarkt) werken, heel negatief uitpakken (forensentax) of bij de achterban slecht vallen (subsidie zonneenergie, terugdraaien bezuinigingen op natuur, eigen bijdrage ziekenhuis). En dan een voor een afstand nemen van het akkoord. Ongelooflijk. Slecht voor het vertrouwen in de politiek. Misschien hadden ze toch iets langer moeten nadenken.

  63. Lijkt me wel een leuke voor een poll:
    “heeft u nog vertrouwen in de politiek?”
    “gaat u 12 september stemmen?”
    “zo ja, weet u al op welke partij?”

    en elke week herhalen; en met het dalen van de percentages krijg je weer meer media-aandacht…

  64. Weet jij het al, Drama?
    Mijn antwoorden zouden zijn:
    1. Hmmm, minder en minder,
    2. Ja, ik laat anderen niet vóór mij beslissen, maar liever namens mij.
    3. Ja, meer afstrepen van van ik per se niet wil dan voluit een positieve keuze.

  65. @Dame, ik heb geen vertrouwen meer in het huidige lappendeken-/partij-eerst systeem.
    Maar, 2, en 3: ja, op de SP.

    SP wordt groter dan de PvdA. Ben benieuwd of Diederick zich wil voegen naar MP Roemer. Maar iig de pvv buiten elk beeld.

  66. Zijn bij geavanceerdere pols simpele vragen. Bij vraag 1 kun je dan met een schuifbalk aangeven hoe groot je vertrouwen is. Bij het ontbreken van die schuifbalk wordt het een stuk ingewikkelder.

    1. In het opinie-artikel uit de Volkskrant dat Dick op 9 juni 2012 om 15:53 hier neerzette wordt goed uitgelegd waarom de huidige verkiezingsstrijd om korte-termijn issues zal gaan. Die korte termijnvisie is mij bij de laatste paar kabinetten ook opgevallen. Ik maak me daar best veel zorgen over. Zo beschouwd heb ik heel weinig vertrouwen heb in de politiek. Het vijf-partijen-accoord was even een lichtpuntje, maar nu vier van die vijf partijen hun best doen om er weer afstand van te nemen is dat lichtpuntje ook alweer flink geslonken. Maar ik blijf optimistisch!
    Antwoord derhalve: Ik heb nog steeds een beetje vertrouwen in de politiek. Die schuifbalk zou ik op 55% zetten.

    2. 99% kans dat ik ga stemmen op 12 september.

    3. Ja, ik ben vrij zeker over de partij waar ik op ga stemmen. De uitzending van buitenhof vanmiddag heeft mijn voornemen nog meer versterkt. Zekerheidspercentage 98%

  67. Nou dat weer….Parlementaire Enquete=populair…zeker in verkiezingstijd. Moet de club hebben gedacht die “vreemd ging met de inmiddels ontrafelde KunduzKlucht”….de club waar Dibi (hoorde het op radio 1) op plaats TIEN wil!

    Wordt een mogelijk links blok in de kamer te dreigend TEGEN de JSF?[/url] Is een Parlementaire Enquete alle moeite, tijd en geld wel waard?

  68. Verbaas me er over dat Dibi op plaats 10 wil. Zou alle kritiek en gescheld die hij de afgelopen tijd te verduren heeft gekregen toch iets met zijn zelfvertrouwen gedaan hebben? Het blijven mensen hé.

  69. Hij heeft vast, misschien maar een miniem, en signaal vanuit het almachtige partijbestuur gehad. Dat ze em eigenlijk niet meer moeten….eigenlijk al niet wilden dat ie meedeed. Kiest ie eieren voor zijn geld en is druk aan het solliciteren. Als ze er wel 10 halen, wat ik nooit geloof, heeft ie wel een k*tsmoes. “Iets van: Ik wou nog heel graag, zag nog zoveel uitdagingen om elkaar sterker te maken. Maar ik kan het niet meer opbrengen (niet uitgesproken: met die mensen)”.

  70. Hoera! De PvdA-Zwolle heeft een eigen pand!

    Op 22 juni a.s. nemen we ons nieuwe PvdA campagnekantoor feestelijk in gebruik. Dan verricht partijvoorzitter Hans Spekman de openingshandeling. Tussen 17.00 en 19:00 uur hebben we een gezellig programma.

    U komt toch ook?
    De PvdA-Zwolle doet mee aan een landelijk experiment voor regionale campagnekantoren. Het landelijke partijbureau wil in het kader van de permanente campagne binnen alle regio??s met zo??n kantoor gaan werken. Maar de PvdA-Zwolle wil dit uiteraard zelf ook. Het past uitstekend in onze ambitie meer wijkgericht te werken. Een campagnekantoor is een uitvalsbasis voor de regionale campagnecoördinatoren en voor acties die de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de PvdA vergroten. De PvdA-Zwolle zal het campagnekantoor uiteraard gebruiken voor lokale campagne-acties en als ??basiskamp?? voor ons ombudsteam.

    Activiteiten voor leden.
    We gaan het pand Diezerplein 33 intensief benutten! Er komen ook meer (nieuwe) bijeenkomsten overdag. Het plan is om elke vrijdagochtend van 10.00 tot 14.00 uur een ??praatje pot?? te houden. U kunt dan een bezoekje aan de markt combineren met een gratis kopje koffie of thee op ons campagnekantoor.

  71. Van Hart Gefeliciteerd!

    Dan verricht partijvoorzitter Hans Spekman de openingshandeling.

    De man die hier tot 2x toe bliksemsnel reageerde op het befaamde “Politiek Log van het onvolprezen www. weblogzwolle.nl” :D:D:D

    Hmmm 22 juni: kwartfinale 1B – 2A (Gdansk, 20.45).

    elke vrijdagochtend van 10.00 tot 14.00 uur

    Je zou er bijna vrij voor nemen.

    Succes en wens Nico ook even succes als je em ziet Zwolse!
    Nico was 1 van de eregasten bij 75 jaar WVF.

  72. Mooi, anders vraag je ook even aan wethouder Piek of ie (speciaal voor de WLZ-foto) zijn unieke fiets tegen de buitengevel wil parkeren netjes op de standaard voor het pand wil parkeren?

  73. Middelbare scholieren scoren massaal onvoldoende bij rekentoets.

    Het is slecht gesteld met de taal- en rekenvaardigheid van scholieren in het voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Uit de resultaten van een landelijke toets, die minister Van Bijsterveldt naar de Kamer heeft gestuurd, blijkt dat vmbo-, havo- en mbo-scholieren grote moeite hebben om het vereiste niveau te halen.
    Bij de test die dit voorjaar werd afgenomen, ging het om een pilotproject. In het voortgezet onderwijs deden 50.000 leerlingen mee, in het mbo 30.000. Belangrijkste resultaten:

    ⤢Van de havo-leerlingen haalde 72 procent een onvoldoende voor de rekentoets.
    ⤢Op het vwo haalde 32 procent een onvoldoende.
    ⤢Op het laagste vmbo-niveau scoorde 84 procent een onvoldoende. Op het hoogste niveau, dat van de oude mavo, was dit 28 procent.
    Taal- en rekentoets straks verplicht
    Vanaf het schooljaar 2013/2014 moeten alle scholieren in het voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs deelnemen aan een taal- en rekentoets, die deel uitmaakt van het eindexamen. Leerlingen leggen de toets af in het laatste of voorlaatste jaar. Ze mogen niet lager halen dan een vijf. Vanaf 2015 mogen havo- en vwo-leerlingen niet meer dan één onvoldoende halen voor Nederlands, Engels, wiskunde en de rekentoets.

    Mbo-scholieren moeten straks een reken- én taaltoets maken. Ook hier lijkt rekenen het grootste probleem: in de vierde klas haalde 83 procent een onvoldoende voor de test. De taaltoets werd met 38 procent onvoldoendes beter gemaakt.

    Van bijsterveldt: resultaten nog niet bevredigend
    Van Bijsterveldt noemt de resultaten in haar brief aan de Kamer ⤽nog niet bevredigend⤝. Mogelijke verklaringen voor de slechte cijfers zijn storingen in de software bij digitaal afgenomen examens en het gebrek aan oefening bij de leerlingen. Ook schrijft ze dat het aannemelijk is dat leerlingen ⤽beter hun best doen wanneer de toets daadwerkelijk deel uitmaakt van hun eindexamen⤝.

    Wat een in en in trieste uitslag,en met nog meer bezuinigingen in het onderwijs, zal dit nog triester worden.

    Ben benieuwd of de schreeuwer Elias nu ook aan de bel trekt.

  74. Bernard, ik vond het wel sterk van Dibi: het symboliseert dat hij geen competitie met Sap wil en het geeft een signaal dat hij mikt op 10 zetels voor GL. Soort lijstduwer, misschien hoopt hij op veel voorkeursstemmen.

  75. Ik weet niet of de kwaliteit van het onderwijs een op een samenhangt met de financiën of bezuinigingen. Geloof daar niet zo in. Ik denk dat er heel wat andere zaken van invloed zijn, zoals docenten die zelf niet kunnen rekenen, de over elkaar heen buitelende onderwijsvernieuwingen, de verminderde concentratie van kinderen.

  76. Dit is nieuws van RTV Oost dat het vertrouwen in de politiek doet stijgen…:(

    Ex-wethouders incasseren 18 miljoen wachtgeld

    Alle Overijsselse gemeenten samen hebben in vijf jaar tijd 18 miljoen euro aan wachtgeld uitgegeven. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost.

    In totaal kregen 141 ex-wethouders en 2 ex-burgemeesters wachtgeld. Zij werden na verkiezingen niet herkozen, stapten om persoonlijke redenen op of werden door de gemeenteraad weggestuurd.

    Zwolle betaalde met ruim 2,1 miljoen het meest, gevolgd door Twenterand (1,5 miljoen), Dinkelland (1,4 miljoen), Deventer en Kampen (1,3 miljoen) en Steenwijkerland (1 miljoen). De gemeenten Wierden (bijna 37.000 euro in 5 jaar) en Olst-Wijhe (58.000 euro) keerden het minste uit.

    Omgerekend naar de kosten per huishouding betaalden de inwoners van Dinkelland met 210,69 euro per gezin het meest aan hun ex-wethouder en burgemeester. Ook Twenterand (171,29), Losser (135,02), Kampen (105,30) en Hellendoorn (103,62) betaalden tussen 2007 en 2011 meer dan 100 euro per huishouden voor het wachtgeld van hun ex-wethouders.

  77. ’t Is niet mijn man, maar ook niet mijn club. Ik vind hem wel aangenaam afwijkend van de rest van de GL-fractie. Ik vind fractiediscipline en machtslust niet passen bij die partij.

  78. Vijfpartijencoalitie remt herstel economie

    Lenteakkoord komende jaren slecht voor economie … EN ZET DE DISBALANS TUSSEN DE LASTEN VOOR DE STERKSTE EN DE ZWAKSTE SCHOUDERS DOOR.

    De Nederlandsche Bank: gezinnen hebben minder te besteden, zullen minder uitgeven

    Het heette eerst Kunduz-akkoord maar dat klonk zo negatief. Dus werd het lente-akkoord. Totdat bleek dat de lente dit jaar wel erg herfstachtig is. Toen werd het vijfpartijen-akkoord. Daarop bleek dat steeds meer partijen hun handen aftrekken van de plannen. Er kan nu een nieuwe naam toegevoegd worden: Het DubbeleDip-akkoord. Weliswaar komt de dubbele dip niet door het akkoord, maar hé, ze hebben evenmin voor de lente gezorgd.

    Volgend jaar komt de groei uit op 0,6%, terwijl zonder de aangekondigde bezuinigingen een groei van 1,1% zou worden gehaald, zo is op de website van de NOS te lezen. Ook in 2014 komt de groei hierdoor lager uit, op 1,2%.

    Door de maatregelen uit het begrotingsakkoord hebben gezinnen minder te besteden en zullen zij minder uitgeven. Dat drukt de economische groei.

    Ondertussen kampt Nederland met een dubbele dip. De werkloosheid stijgt van 4,4 procent in 2011 naar 6,4 procent in 2014. NRC Handelsblad meldt twee belangrijke conclusies van de DNB:

    – De economie wordt niet kapotbezuinigd door het akkoord. Het drukt de economische groei in 2013 en 2014 met 0,5 en 0,3 procentpunt.

    – Er is nog veel steviger ingrijpen nodig om de overheidsfinanciën echt op orde te brengen. Want in 2014 loopt het tekort alweer op naar 3,1 procent. Het mikken op zulke tekorten noemt DNB-directeur Job Swank niet ambitieus genoeg. Een nieuw kabinet moet meer saneren.

    Eind deze week komt het CPB met een doorberekening van het Lenteakkoord.

    NOS: ‘Vijfpartijenakkoord drukt groei’

    NRC: Nederland herstelt zich maar matig ?? ??economie niet kapotbezuinigd??
    [/url]

    DNB: Economische Ontwikkelingen en Vooruitzichten juni 2012

    Is er nog wat over van de KunduzKlucht dan? Er waren toch al een stuk of 3, 4 steunpilaren gesloopt 😮

    De link met het filmpje http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/14448_vijfpartijencoalitie_trakteert_op_dubbele_dip/

  79. Ik vond Kunduzakkoord wel een mooie naam hoor ook al was hij bedacht door Wilders.
    Maar ik denk dat de afspraken in dat akkoord gewoon allemaal blijven staan. Het zijn afspraken voor 2013 en voordat er een nieuwe regering is staat de begroting voor 2013 al lang vast. Dus alle partijen die nu voor de verkiezingen roepen dat ze de afspraken in dit akkoord na de verkiezingen wel even terug zullen gaan draaien hoef ik niet meer serieus te nemen.

  80. Vreemd dat onder dominee Ruth Peetoom de hele kieslijst PVV-banden schoon lijkt….behalve nr. 2 Mona Keijzer[/url]. De link komt van van Rossum (onder “voor”) op de stijllozen

    Maar zolang haar lijken in de kast blijven (*kuch* ze was vóór samenwerking met Wilders), is dit CDA een onzichtbaar clubje wijkraadpolitici. Visieloos & veilig, iedereen.

    .

    Stijllozen vergeten nog een kameleon:

    Dit zegt wiki o.a. over de lijsttrekker

    Van Haersma Buma gaf vanaf oktober 2010 leiding aan de CDA-fractie in de Tweede Kamer. In zijn eigen fractie had hij te maken met de twee ‘dissidenten’ Ad Koppejan en Kathleen Ferier. Zij waren kritisch op de samenwerking met de Partij voor de Vrijheid die gedoogsteun gaf aan het kabinet van Mark Rutte. Tegelijkertijd was Geert Wilders regelmatig zeer kritisch of deed voorstellen, zoals een meldpunt voor misstanden door Polen, waardoor de kritiek op de samenwerking toenam. In de hoedanigheid als fractievoorzitter nam Van Haersma Buma in het voorjaar van 2012 deel aan de gesprekken over de bezuinigingen van 9 miljard euro in het Catshuis. Het kabinet viel nadat Wilders op 23 april 2012 uit de gesprekken was weggelopen.

  81. Afwachten maar bernard, gezien de reactie van `de regisseur en verantwoordelijke voor het kapot gaan van `CDA-VVD met PVV gedoogsteun? bij Eva 😮 Lees nu dit…..en Eva?s Brammetje had toch ook een item in het programma….

    Minister President Mark Rutte was zondagochtend te gast in de talkshow van Eva Jinek op Nederland 1. Bij de kijkers ontstond regelmatig ophef door de duidelijk erotisch geladen blikken van de premier naar Eva en andersom….

    VVD wil zich NATUURLIJK blijven profileren als partij die opkomt voor de (vaak meerdere) auto?s per gezin. Ze juichen nu nog om het enige dat ze bereikt hebben…..130 op de snelweg…..Daarom mocht Mark zondag bij Eva de nodige draaien aan de KunduzKlucht geven, voor ze aftrappen. Komen ze eigenlijk uberhaupt nog met een progamma?

    Vrijwel alle Kunduz/Kluchters hebben de afgelopen tijd afstand genomen van delen van het akkoord. GL had het schaamrood op de kaken over de stommiteit mbt duurdere treinreizen voor forenzen.
    Of de protesten inhoud hebben of meer als `schreeuw maar raak voor een knaak` moet worden gezien weet ik niet. Feit is dat mening serieus genomen instantie het akkoord ook afkraakt. Gisteravond las ik nog het tijdschrift van `Eigen Huis`.

    Maar je KUNT toch ook niet alleen maar bezuinigen, zonder positieve berichten (stijgen consumentenvertrouwen, openbrekende hervormingen) in een crisis? Maar als ze dit akkoord blijven verdedigen krijg je nog meer tegenstand tegen Europa. Antwoord jij maar eens op de vraag waarom Griekenland alles krijgt, Spanje 100.000.000.000 (en door de regering gefinancierde topvoetbalclubs heeft) en NL PERSE 3% moet bezuinigen? Gelukkig lijkt er EINDELIJK een verstandiger geluid doorgedrongen in Europa (ook eigen Frans belang natuurlijk) …..Hollande.

  82. Grootste deel van de opinie van Bert W. in VK

    El Fassed wil, voor het eerst in onze parlementaire geschiedenis, een enquête voor het kalf is verdronken. Maar de meeste andere partijen geven de voorkeur aan de gebruikelijke procedure. Eerst wachten tot we met de gebakken peren zitten, en dan alle betrokkenen onder ede laten uitleggen hoe het in godsnaam zover heeft kunnen komen. En daarna een dik rapport met aanbevelingen over hoe een dergelijk echec een volgende keer te voorkomen.

    Dat er ooit een enquête over de JSF zal komen, staat vast. Dat het een zeer interessant en politiek heet onderzoek zal worden eveneens. We hebben het over de grootste militaire order ooit – vanwege de voortdurende prijsstijgingen en de twijfel over het aantal aan te schaffen helse machines weten we overigens niet meer precies hoe groot.

    Duidelijk is dat de JSF in 1998 voor 28 miljoen euro werd aangeboden, en dat hij sinds vorige week officieel 61,5 miljoen per stuk kost. Duidelijk is ook dat die prijs tot boven de 100 miljoen zal doorstijgen. Ook zeker is, dat zelfs in de VS het besef begint door te dringen dat het hele JSF-project een krankzinnige onderneming is die onmogelijk kan worden gecombineerd met de noodzakelijke bezuinigingen.

    De JSF is vliegende westerse hoogmoed, een herinnering aan tijden van economische en militaire dominantie die binnenkort definief tot het verleden behoren.

    Maar in Nederland geloven we nog heilig in de JSF, zoals we recentelijk wel vaker hardnekkig hebben vastgehouden aan desastreuze ideeën. El Fassed wil weten hoe dat kan. Waarom de Kamer er niet in slaagt de vinger aan de pols te houden, bij projecten als de hogesnelheidslijn, de Betuwelijn en de JSF.

    Dat is een tamelijk wezenlijke vraag: zijn onze volksvertegenwoordigers in staat controle uit te oefenen op complexe besluiten, ingewikkelde plannen en mega-uitgaven? Of worden ze in de maling genomen met ondoorzichtige informatie en links en rechts gepasseerd door gladde lobbyisten?

    Ik ben vooral razend benieuwd naar het verhoor onder ede van Mat Herben. >:(>:( Die JSF-lobbyist was in de zomer van 2002, als fractieleider van de LPF, beslissend bij het besluit vóór deelname aan het project.

    De SP gaat op 5 juli een motie indienen om definitief af te zien van aanschaf. Wellicht kan die rekenen op een meerderheid. Het kabinet zal die motie naast zich neerleggen, maar de JSF is daarmee wel een hard item voor de verkiezingscampagne: gooien we een miljardje of zeven, acht over de balk of niet?

    Eerst de JSF neerhalen. En daarna graag die enquête.

    Die meerderheid ligt natuurlijk ook heel erg aan de formulering van de motie.

  83. Die harde 3% is door Rutte zelf te vuur en te zwaard bevochten. Maar dat vind ik ook goed. 3% is ook nog veel te hoog. We kunnen ons geld beter gebruiken dan het uit te geven aan rente. Onze staatsschuld is nu al 408 miljard euro. Ik weet niet welke rentepercentage daarbij hoort. Volgens mij zal het iets van 3% zijn. Dan gooien we dus 12 miljard euro aan rente weg. Zonde van het geld!

    Laten we nu maar even een stapje achteruit doen. Je moet aan de lange termijn denken. Helaas weet ik maar één partij die dat doet.

  84. Klopt, Rutte wilde perse zijn stempel drukken. Was afgelopen jaren al een paar keer afgegaan met Geert/gerelateerde acties. Hier kon ie ECHT niet op afgaan! Jan Kees trouwens ook niet.

    Kom er maar in met de lange/termijn partij Bernard….die van die gesloten machtpartij die door de prominenten is teruggefloten. Die van Dibi die eerst nog runningmate wilde worden en nu ineens op een onverkiesbare plek wil?

  85. Haha, had ik mijn (GL) fout nog binnen de tijd hersteld. Minuutje, redelijk 😉

    Nee, sorry Bernard maar ik vind D?66 sinds van Mierlo een overbodige partij. Jammer dat Els Borst ook nog perse als minister menig Nederlander voor de schenen moest schoppen. Och denk best dat ze wel goede mensen hebben gehad. Hans Weijers bijvoorbeeld. En Tom misschien. Vind Pechtold wel goed in zijn rol gebleven….een populistische veiligmeester.
    Ze hebben het altijd maar over onderwijs maar is ook in 6 populistische regels te vertellen WAT ze nu precies willen veranderen? Moet Kereltje Pechtold toch kunnnen…..populistisch uitleggen.

    Vind ze al errug lang een kloon van de VVD. Laatste gemeenteraadsverkiezingen wilden D?66 NOG niet schrijven of ze nu Links of Rechts georiënteerd waren. Weet wel dat ze in v.Mierlo?s tijd écht Linkser waren. Bovendien heb ik ook iets tegen vrouwen met parelkettingen. Toch bedankt voor het opzoeken van de lange-termijn Visie.

  86. Boris van der Ham neemt na de verkiezingen afscheid van de Tweede Kamer en stelt zich niet verkiesbaar. Van der Ham: ⤽Ik heb honger naar iets nieuws.⤝ De vrijzinnig-liberaal publiceert volgende week een boek: ⤽De Vrije Moraal.⤝

    Hoeveel smaken liberaal zijn er eigenlijk?
    – neo-liberaal
    – vrijzinnig-liberaal
    😮
    – klassiek-liberaal
    – sociaal-liberaal
    – conservatief-liberaal

    Bestaan zeker. Zouden ze elkaar (gezien de vaak ego-centrische uitgangspunten) ook het licht in de ogen gunnen 😮 En elkaar gewoon in hokjes blijven duwen omdat ze zichzelf beter vinden? Zouden ze van elkaar wel weten waarin ze verschillen? Laamaa, WIL het niet weten.

  87. Misschien zijn we nu wel meer verdeeld als tijdens het zuilenstelsel/ de Hoeksche en Kabeljauwsche twisten….De tijd van professor Pim….de anti-moslim tijd van Geert….

    Volgens mij valt het diep in ons hart ontzettend mee. Al zei een lieve Groningse die in Friesland heeft gewoon en nu in Zwolle wil….blijven (maar hooguit nog naar het Noorden wil) net………dat er nog wel heel veel verschil in mentaliteit tussen Westerlingen, Noorderlingen, Brabo’s, Zeeuwen, Oosterlingen en Limbo’s zit.

    Hier hebben we het over de politiek en in de politiek worden nu éénmaal (zeker in verkiezingstijd) de verschillen uitvergroot: we willen immers wat te kiezen.

    Maar het Liberalisme? Sorry maar die naam: alsof de anderen niet voor (maximale) vrijheid zijn?

  88. ‘Mark Rutte doet een Nawijntje’

    Houd Mark Rutte in de gaten deze zomer, schrijft de chef van de Haagse redactie van de Volkskrant Raoul du Pré.

    Houd Mark Rutte in de gaten. Want hij maakt plots rare sprongen. Het Lenteakkoord staat vol dingen waar de VVD van gruwt. Met stip op 1: de forensentax. ‘Een haar in de soep’, zei Rutte eerder al. Zondag beloofde hij dan ook aan Eva Jinek dat hij het plan zo snel mogelijk terug gaat draaien.

    Vanmiddag in de Kamer lag dat alweer ietsje anders. Die man op tv bij Jinek was de VVD-leider Rutte, zo bleek. De premier Rutte gaat gewoon het Lenteakkoord uitvoeren. Zoiets heet in Den Haag een Nawijntje (als mens voor de doodstraf, als minister tegen) of ook wel een Spiesje (als mens tegen het boerkaverbod, als minister voor).

    Je kunt het niet te vaak doen, als politicus. Dat pikken de kiezers niet. Houd daarom Mark Rutte in de gaten deze zomer. De premier, de VVD-leider én de mens.

    Mark is toch ook de Europese, minder grote en sterke vriend van frau Merkel? DAT kan hem volgens mij ook nog wel eens opbreken. Want ik geloof nooit daar Hollanda de slipdrager van Merkel wil zijn. Kan ie ook nooit verkopen thuis….wordt nog best mooi. Wij houden het van de zijlijn wel in de gaten. Voorlopig ben ik het helemaal eens met de kritische doch positieve houding van de PvdA.

  89. VVD tóch weer tegen weigerambtenaar

    CDA wil uitstel besluitvorming tot na de verkiezingen… VVD, D66 en PvdA komen met eigen wetsvoorstel
    Vorig jaar stemde de VVD tegen een motie waarin het kabinet werd opgeroepen om een eind te maken aan de uitzonderingspositie voor weigerambtenaren. De motie werd toch aangenomen door de Kamer, maar niet uitgevoerd door het kabinet. Verlost van het regeerakkoord komt de partij, naast D66 en de PvdA, nu met een eigen wetsvoorstel om een halt te roepen aan weigerambtenaren.

    Dat het allemaal maar wat ingewikkeld ligt blijkt wel uit het besluit van het demissionaire kabinet om de zaak uit te stellen tot na de verkiezingen. Volgens CDA-minister van Binnenlandse Zaken, Liesbeth Spies, is de zaak te principieel om er nu in demissionaire staat, over te oordelen.

    Jeanine Hennis (VVD) heeft laten weten tegen gewetensbezwaarde ambtenaren te zijn, ook al stemde de VVD destijds tegen de motie. Dinsdag kondigt ze een amendement aan om ‘voor eens en altijd’ de positie van weigerambtenaren te regelen. D66-Kamerlid Gerard Schouw reageerde verontwaardigd op het standpunt van Hennis. Volgens hem heeft de VVD de rug niet recht gehouden toen de partij iets aan de zaak kon doen.

    De motie waarin het kabinet werd opgeroepen om een eind te maken aan de uitzonderingspositie voor weigerambtenaren werd vorig jaar, ondanks de tegenstem van de VVD, wel aangenomen door de Tweede Kamer. Het kabinet besloot de motie niet uit te voeren, maar advies te vragen aan de Raad van State. Deze oordeelde dat het niet nodig is om de wet aan te passen, omdat er in de praktijk geen belemmeringen zijn. Homoseksuelen moeten overal kunnen trouwen en dat is in Nederland het geval.

    Hoe draaien we ons uit al onze meningen en geschuur….geschuur van PVV tot SGP[/url]

    En daar lieten ze partner in crime Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) vallen.

    Volgens mij zal het iets van 3% zijn. Dan gooien we dus 12 miljard euro aan rente weg. Zonde van het geld!

    Waar gaat dat geld naar toe, Bernard? Vast niet naar de vuilnishoop. Ik heb lang geleden geleerd dat het nogal uitmaakt van wie een land heeft geleend. In Nederland waren het altijd vooral binnenlandse leningen. Dat betekent dat de rente ook binnenlands geïnvesteerd c.q. geconsumeerd wordt. Dit itt de VS of België waar de rente naar buitenlandse investeerders vloeit. Vaak wordt gezegd dat je geld maar eenmaal kunt uitgeven. Dat geldt wel op individueel niveau maar niet voro een land als geheel. Geld rolt en genereert productie en consumptie.
    Ik weet niet hoe het anno 2012 met de leningen zit, maar er valt op de opmerking dat het weggegooid is economisch nog wel iets af te dingen. Wat wel zo is, is dat het niet gebruikt kan worden voor publieke uitgaven.

  90. Geen collegegeld meer tijdens bestuursjaar

    Tot nog toe moesten besturende studenten ingeschreven staan bij een universiteit of een hbo om een bestuursbeurs te kunnen krijgen. Dat was duur voor de studenten, maar ook voor de overheid die jaarlijks duizenden euro’s per student bijpast.

    De Tweede Kamer stemde dinsdag in met het voorstel van VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas en D66-Kamerlid Boris van der Ham. Voortaan kunnen studenten zich tijdens een bestuursjaar uitschrijven en toch nog een beurs krijgen.

    Hier snap ik niets van. Studenten zijn toch niet fulltime bezig met bestuursfuncties en dergelijke? Ik snap een maatregel om studenten met bestuursfunctie te vrijwaren van de langstudeerdersboete, maar vind het leip om hen vrij te stellen van de studie zelf. Vast een verkiezingsstunt.

  91. @Dame, op 12 juni 2012 om 18:38

    Daar heb je gelijk in. Het geld blijft ergens, hoewel het tegenwoordig ook kan verdampen heb ik begrepen. (die ‘snelle doortastende’ 100 miljard voor de Spaanse banken bleek minder dan een druppel op een gloeiende plaat te zijn. De rente voor Spanje was vanmiddag alweer 6,8% en steeg nog steeds.)

    Waar zitten die nederlandse obligaties? Geen idee! In ieder geval lijkt er een flink deel te zitten bij Nederlandse Verzekeraars een ander groot deel zal bij Pensioenfondsen zitten, maar hoe groot die delen zijn…? Ik vind alleen maar sites met beleggingen van Pensioenfondsen in staatsobligaties in het Eurogebied. Verder vermoed ik dat de Chinezen, Japanners en Arabieren ook een deel in hun bezit hebben.

  92. Ik heb inmiddels wel gelezen dat onze onvolprezen Rutte en De Jager voor het eerst in de geschiedenis US dollars heeft geleend. Weet iemand hier hoe het precies zit?

  93. @dick, op 12 juni 2012 om 18:28

    Deze mevrouw van de weet ik veel wat voor Liberalen

    Hoewel ik helemaal weg ben van die mevrouw. – om haar heb ik de vorige keer overwogen om VVD te stemmen – moet ik natuurlijk niet denken dat iedereen haar kent.

    Dick, dit is Jeanine Hennis-Plasschaert! Tot 2010 lid van het Europees Parlement waar ze het presteerde om de Amerikanen een flinke voet dwars te zetten door het SWIFT-akkoord door het EP te laten verwerpen. Sindsdien kan ze bij mij geen kwaad meer doen.
    In dat akkoord werd geregeld dat de data van alle internationale banktransacties doorgestuurd zou worden naar Amerika. ’t Zou me overigens niet verbazen als het nu inmiddels toch gebeurt… Alleen dan wat stiekumer.)

  94. Bericht door Dame, op 12 juni 2012 om 20:18
    Ik heb inmiddels wel gelezen dat onze onvolprezen Rutte en De Jager voor het eerst in de geschiedenis US dollars heeft geleend

    Oke, dat is dan weer verstandig.

  95. Dat vraag ik me nu net af, Bernard. Als de rente daardoor naar het buitenland vloeit, circuleert het niet meer in ons eigen land.

  96. Ik denk dat we meer belastinggeld terugverdienen door camera’s bij de banken in Zwitserland en Luxemburg te plaatsen: in heel Europa wordt 1000 miljard euro aan belasting ontdoken door het geld bij de banken met een strikt bankgeheim onder te brengen.

  97. Dat is mijn makke ook, Bernard. Helaas vrees ik dat hier op het log weinig economen actief zijn die ons verder kunnen helpen.
    Wat ik wel weet is dat veel problemen die ons worden voorgeschoteld in werkelijkheid diffuser en ingewikkelder zijn dan meestal wordt verteld. De behoefte aan veilig beleggen in obligaties leidt tot een hoge waarde en lage rente daarop (dus in het belang van de staat), hetgeen weer slecht is voor de dekkingsgraad van de pensioenfondsen. Zodra de rente stijgt, komten de pensioenfondsen er weer goed voor te staan. Dat komt op mij over als boekhoudkundige rekentrucs, waardoor ik de fuzz over de dekkingsgraad niet goed volg.

  98. MEEN je niet bernard 20:41. Onze dijkgraaf toen, nu VVD-senator Schaap vond die dame die enigszins op haar lijkt zo leuk en goed …..gadverdamme, val niet op “kakkers” ook niet op mooie dames als Sabine Uitslag (Dalfsen) die zo nodig in een cabrio het Binnenhof op moeten rijden. Maar goed….die’s weg: doeiiiiii!

    Bedoelde deze mevrouw Bernard minister van o.a. Pro Rail & NS

    Nee, “parelkettingen” zijn mijn dames niet! Wat vind jij van zo’n dame als

  99. Da’s toevallig, die mevr 9:16B was gister in het nieuws…en niet kinderachtig 😮

    ‘Tekort HSL geen 400 maar 1700 miljoen’
    Tweede Kamer vraagt demissionair minister Schultz van Haegen om opheldering
    De Tweede Kamer wil opheldering over de financiële problemen bij de HSL, zo meldt de NOS. Volgens een nog vertrouwelijk stuk van het onderzoeksbureau van de Tweede Kamer is er mogelijk een financieel gat van meer dan 1,7 miljard euro.

  100. @ Dame 23:01, waarom stuur je geen korte en bondige mail met je vraag aan de “woordvoerder economische zaken” van de partij waarop je stemt?

    Begreep over pensioenfondsen, dat ze wel wat meer risico “moesten” nemen ivm onrustbarend steigende inflatie. Maar da’s vast te simpel?

  101. KUNDUZ-SCHANDALIG KNEUZIGE PLAN…..meer Eigen Risico in de zorg.

    * nog meer, Eingen Bijdrage?, Klopt het dat er overall, steeds hoe langer hoe minder wordt vergoed……buiten welke verhoging ook?

    Zijn de mensen die veel medicijnen en wat voor zorg dan ook nodig hebben ondertussen niet gewoon 3, 4 dubbel de dupe? Ongeacht hun gezinsinkomen (dit keer)?

    # Terwijl er ZOVEEL alternatieven zijn om in de zorg te bezuinigen! Deze maatregel is nog net niet zo skofterig als de tweehonderd euro per jaar die in de psychiatrie betaald moet worden…..Kost de maatschappij alleen maar meer overlast, ergernis en ellende……KOST levert dus geen cent op!

    Uitstekende zet van PVV en SP: per partij 7 uur spreektijd … zonder interrupties.

    Er zullen véél voorbeelden en gevolgen worden doorgenomen door SP.

    Grote dank VVD & CDA.
    >:(>:(>:(

  102. De Weigerambtenaar

    Helaas zit mijn antwoord aan jou vast in de censuurmachine Bernard. Wellicht komt het door het woord h*mo dus ik wacht nog ff, maar het gaat over

    Politiek wil regionale media helpen, maar weet niet hoe

    Journalisten niet geïnteresseerd in regionale nieuws… SP komt met voorstel voor mediafonds
    De Tweede Kamer spreekt woensdag over het persbeleid en de media in de regio.
    ——————–
    Fonds? Onzin!

    Ben zelf (en weet met mij véle anderen) ook niet geïnteresseerd in noem eens een radio Zwolle (zolang het van deze belabberde kwaliteit is) en een RTV Twente. Vele anderen en ik hebben geaccepteerd dat het subsidieverspilling is en er misschien zelfs wel een doelgroep voor is. Let it be…..Hoewel……Een prov.hoofdstad (zeker met hogeschool Windesheim in hun midden!) mag wel fatsoenlijke Plaatselijke (toefje regionale?) Radio én TV hebben. Hoeft het niet eens gelijk het geweldige niveau van AT5 te hebben……….waar ze overigens ook nog het goed verzorgd overkomende RTV Noord-Holland ter beschikking hebben.

  103. Nuance: mijn interesse in het plaatselijke nieuws was er vrogger wel degelijk. Toen Was de Zwolsche Courant ook nog gewoon goed.

    * Een journalist van de Stentor was het met mij eens dat ie véél minder is geworden én véél duurder.

    http://www.weblogzwolle.nl is uitstekend, aangevuld met het (ook gratis) reclame/Horeca/sfeer krantje Swollenaer heb ik ook wel gewoon genoeg.

  104. @ Bernard gister 18:28; 12:29, die komt vast niet meer, maar het komt er op neer dat het idd dezelfde VVD-mevr Jeanine Hennis betreft.

    zie 3e alinea[/url]

  105. Lijkt mij een interessant onderzoek door ervaringsdeskundigen

    Kinderpsychiaters en -artsen onderzoeken of het wel terecht is dat steeds meer drukke kinderen medicijnen krijgen voor de hyperactiviteitstoornis ADHD. Dat zei staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) in de Tweede Kamer.

    Ze verwacht de evaluatie van de beroepsgroep in de zomer. De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over de toenemende medicalisering van kinderen in de jeugdzorg.

    Vijf jaar geleden kreeg 1 op de 60 kinderen die met jeugdzorg te maken krijgen ADHD-medicijnen, maar in 2010 was dat gestegen tot 1 op de 26 kinderen. Dat is 4 procent van het aantal kinderen tussen 6 en 16 jaar.

  106. Brussel haalt alles uit de kast om zijn gelijk te halen in het geschil met de Nederlandse telecomwaakhond OPTA. Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) eist nu van OPTA om een regeling over de kosten van vaste en mobiele telefonie te wijzigen of in te trekken.

    ….

  107. @ Dame, zou dit alleen zo in Stadshagen zo zijn?

    En zou het nixxxx met die dikke 200 Euro per jaar te maken hebben, die hulpbehoeftigen ineens MOETEN betalen van VVD-CDA (en gedoger en volgens mij ook gewoon KunduzKlucht)?

    Sprak gister met een medewerker van politie-Zwolle. Idd. er is een grote kans dat de overlast nu al groter is door de “hulpweigeraars” (zie 15:07) én de “geestelijke hulp gewoon niet meer KUNNEN betalers”.

    Hoe zou het staan met de politieke discussie hierover? Gewoon het RUIME reces over getild, of is het allemaal al een zeker beleid >:(>:(>:(>:(

    Dat is dan te danken aan

    Het allerbelangrijkste vind ik dat de basiszorg dichter bij de mensen in de buurt komt. Zorg is een belangrijk goed dat voor iedereen toegankelijk moet blijven.

  • Bericht door dick, op 13 juni 2012 om 10:01
    @ Dame 23:01, waarom stuur je geen korte en bondige mail met je vraag aan de “woordvoerder economische zaken” van de partij waarop je stemt?

    Omdat ik geen politiek opportuun antwoord wil, maar een antwoord van een meer onafhankelijke deskundige, Dick. Op zich een simpele vraag voor een econoom lijkt me.

  • Zéér aansprekend antwoord dame. Maar (zeker) jij en ik weten hoe afhankelijk we van de politiek zijn. Maandag heb ik er nog een vraag over gesteld, zoals je weet zijn onze besturen ook “verpolitiekt”. Heel toevallig vorige week nog met dijkgravin (D’66) over gemaild.

    Simpele vraag voor econoom, lijkt mij ook.
    Zou de vraag dan wel aan een “politiek-onafhakelijke econoom” willen stellen” en (wat voor vraag dan ook, om zeker te zijn van een kloppend antwoord) aan een second-opinion-econoom.

    Wat makkelijker is en wat ik nog eerder zou doen dan mailen?
    Iemand met zeer veel economische kennis in mijn werkomgeving, die ik vertrouw, even vragen.

  • Toch mooi genoeg verwoord door de Stijllozen, om ff aandacht aan te besteden.

    [/b]VVD: weigerambtenaren, zeker nu niet

    Ha leuk, het is weer verkiezingstijd! Dus dat betekent: ruggengraatloze politici die eerder gedane beloftes met een stalen gezicht terugdraaien en standpunten die ze daarvoor verfoeiden nu ineens met hetzelfde gemak omarmen gelijk een pater tussen de koorknaapjes. We hebben het natuurlijk over de VVD en hun eeuwige gehoereer met de weigerambtenaar. U weet: de VVD hielp het afgelopen jaar iedereen die zich ook maar een beetje liberaal noemt over de pis door in een monsterverbond met de SGP de homohatende gristenambtenaar alle ruimte te geven voor hun discriminatoire uitzonderingsregels. Bullshitargument: ook weigerambtenaren vormen een gekwetste minderheid die we moeten beschermen. Dat was in de tijd dat de PVV-gedoogconstructie nog heel belangrijk was voor premier Rutte en er een paar minder frisse zaakjes door de Eerste Kamer geloodst moesten worden. Feitelijk zakte de VVD in die periode metersdiep door de hurken om zich uitvoerig door de gereformeerde mannenbroeders in de liberale poeperd te laten nemen. In SGP-kringen waande men zich in het centrum van de macht maar ondertussen schaamde menig VVD-stemmer zich dood. Ook Jeanine Hennis – zelfbenoemde vrijheidsstrijdster + blond – durfde zich destijds amper nog aan de patatbalie te vertonen uit schaamte voor de U-bocht die ze had gemaakt. Maar gelukkig: nieuwe ronde, nieuwe kansen. En dus ook hele nieuwe standpunten. Ineens vormt de VVD een nieuwe meerderheid in de TK die zich met Hennis aan het roer hard gaat maken voor het keihard aanpakken van de weigerambtenaar. Hoe precies, dat weet nog niemand. Maar het is natuurlijk electoraal een stuk aantrekkelijker dat de VVD weer gewoon pro-trouwhomo’s is. Lekker belangrijk dat de VVD haar geweten op dit punt eerder heeft opgeofferd om een stel geflipte reli-malloten te pleasen. Alles is vergeten en vergeven. We vragen ons af op wie onze vriendelijke fladdernichten ?berhaupt nog kunnen stemmen? D66 waar ze net die sympathieke Boris van der Ham hebben weggepest? Ons advies als Mark Rutte de homoseksuele vote voor TK2012 nog wenst binnen te slepen: in tanga canvassen langs alle deuren in de Reguliersdwarsstraat.

    * Is dit eigenlijk de (V)VRIJHEID(D) van weigeren of de VRIJHEID van niet weigeren? Heeft het ook met vrijheid van belofte doen en weer intrekken te maken. De vandaag in de papieren VK heerlijke getekende Mark R. lacht het wel weg en/of draait om een antwoord heen. Misschien weet deze dame een antwoord?

  • Justitie beslist (terecht lijkt me) op 14-jarige leeftijd al dure TBS…

    Tjonge wat moet je er verder over zeggen!

    14-jarige jongen uit Breda is door de rechtbank veroordeeld voor het zwanger maken van zijn 12-jarige zusje.

    De jongen is van meer zedendelicten schuldig bevonden. Zo liet hij een ander jong meisje naakt poseren en allerlei seksuele handelingen verrichten. Dit werd gefilmd en op Youtube gezet.

    De 14-jarige jongen pleegde deze feiten in een periode van anderhalf jaar. In augustus 2011 werden de strafbare feiten ontdekt. De rechtbank noemt het zeer kwalijk dat hij doorging met de handelingen toen zijn zusje zwanger was. Zelfs toen het zusje abortus was ondergaan, ging de jongen door.

    De jongen is voorwaardelijk jeugd-tbs opgelegd door de rechtbank. Hier zal hij onder andere therapie voor ernstige seksuele gedragsproblemen ondergaan.

  • Bovenstaande hier geplaats omdat “omgang met psychiatrische patiënten en de kosten daarvoor (!)” een politiek heet (hoop ik tenminste nog) hangijzer zijn.

  • Inderdaad een leuk stukje over die weigerambtenaar.
    De laatste alinea laat ik dan maar voor wat het is. Als GS over waarden begint gaan mijn nekharen meteen recht overeind staan.

    Sommigen hadden verwacht dat Hennis zich tijdens die stemming als dissident zou opstellen. Had gekund, want voor de meerderheid had het niet uitgemaakt. Maar aan dat etiket had ze geen zin.

  • Ook daar is geen letter aan gelogen

    Als GS over waarden begint gaan mijn nekharen meteen recht overeind staan.

    Denk dat met een Rat Verhagen de gladde, glibberige, onbetrouwbare en draaiende politicus zijn intrede deed. Ok Van Agt is ook wel heel erg gedraaid, toen al, maar dat openbaarde zich voor toen ie politicus is ruste was. Misschien (voor het gemak):

    Sinds het ontstaan van het CDA is de gladde, glibberige, onbetrouwbare en draaiende politicus gemeengoed……..

    En ja, voor mevr Hennis werd het ineens vrij lastig/onmogelijk oprecht te blijven overkomen. Maar ze is lang niet de enige: Spies/Bleker/Opstelten (privé-ervaring ;)), deze 2 (inmiddels ex) CDA-ers met nieuwsuur-gister-beeld. Volgens mij zelfs met Twan :D[/url]

    Mark; g*d wat jammer dat ik dit niet digitaal heb.

    De Jos Collignon-Volkskrant van vanochtend-tekening van 3x Rutte

    Misschien staat ie op genoemde site.
    Maar ook Hansie Hillen heeft glad en glibberig moeten draaien. Gerd Leers natuurlijk, al zal hij het schipperen noemen?

    Heb ff geen zin meer om naar meer namen te zoeken >:(>:(>:(>:(

  • Het beeld van (niet alleen de nationale-regerings)politiek, maar ook van de Europese-Politiek ligt ernstig onder vuur:

    Merkel: We kunnen het niet allein
    Bondskanselier vreest dat Duitsland overvraagd wordt … Merkel: Politieke integratie oplossing voor economische crisis

    Duitsland kan niet in zijn eentje de crisis in Europa oplossen. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel donderdag in een toespraak in het Duitse parlement, zo meldt onder andere de BBC. Duitsland is wel sterk, maar zijn krachten zijn niet onbegrensd, zei Merkel. De oplossing voor de economische crisis is politieke eenwording, aldus de bondskanselier. Politieke integratie is onvermijdelijk, herhaalde ze voor de Bondsdag.

    Ook het Dagblad van het Noorden citeert Merkel:

    “Het is onze taak om te doen wat niet is gedaan bij de oprichting van de euro. Ik weet dat het pijnlijk is, maar het is onvermijdelijk.”

    Europa moet daarom “stap voor stap” werken aan een politieke unie, stelde Merkel. Een snelle en eenvoudige oplossing voor de crisis bestaat niet, benadrukte ze.

    Merkel pleitte opnieuw voor meer bevoegdheden voor de Europese Centrale Bank. Maar ze herhaalde ook haar mantra dat groei niet moet worden bekostigd met meer schulden. Oftewel, Europa moet wel blijven bezuinigen, zo is bij de BBC te lezen. Merkel deed haar uitspraken in de aanloop naar de G20-top die komend weekend plaatsvindt in Mexico. De Duitse bondskanselier is ervan overtuigd dat op deze top van geïndustrialiseerde landen de economische crisis in Europa bovenaan de lijst met gespreksonderwerpen staat. Merkel over de andere wereldleiders:

    “Ik zeg tegen hen dat Duitsland sterk is, dat Duitsland een economische motor en stabiel anker is in Europa, maar dat Duitslands middelen niet onbeperkt zijn.”

    Het is opmerkelijk dat Merkel voor politieke eenwording pleit. Duitsland heeft de eigen soevereiniteit altijd hoog in het vaandel gehad. Toch is het niet de eerste keer dat de Duitse bondskanselier pleit voor meer bevoegdheden en een centraal gezag in Europa. Precies een week geleden sprak ze zich uit voor meer macht voor Europa, dat van een monetaire unie naar een politieke unie moest gaan.

    BBC: Merkel says Germany can not save Eurozone on its own

    Dagblad van het Noorden: Politieke unie is onvermijdelijk Uit de krant van het NOORDEN van NL en Europa

  • Gemeenten moesten 675 miljoen toeleggen op bijstand

    Aantal werklozen steeg en Rijk sneed in budget
    Het aantal werklozen steeg en het Rijk heeft gesneden in het budget. Daarom zagen de gemeenten zich vorig jaar gedwongen om 675 miljoen euro toe te leggen op de bijstand, meldt Trouw. Voorzitter René Paas van de organisatie van sociale diensten (Divosa) noemt 2011 vandaag tijdens een congres in Almere ‘het jaar van het megatekort op de uitkeringen’. In 2010 was het tekort nog ongeveer de helft van vorig jaar.

    Trouw schrijft:

    In 2011 had 96 procent van de gemeenten niet genoeg aan het bijstandsbudget dat ze van het Rijk kregen. De gemiddelde prijs per uitkering bedroeg vorig jaar 14.436 euro per jaar. Dat betekent volgens Divosa dat gemeenten per uitkering 2000 euro eigen geld moesten bijpassen.

    Het aantal bijstandsuitkeringen steeg vorig jaar met 2,8 procent naar 315.680. Dat valt mee vergeleken met de verwachting van Divosa een jaar geleden. Toen vreesde de organisatie voor een toename van 8 procent, omdat gemeenten minder konden investeren in de bemiddeling naar werk.

    Sociale diensten zijn in 2011 wel strenger geworden bij het verstrekken van bijstand. Vooral jongeren werd nadrukkelijker gevraagd aan de slag te gaan in beschikbare (uitzend)banen, aldus Trouw.

    Artikel in Trouw

    * Zou het één (dit feit) met het ander (regeringsbeleid dat skijt had aan mensen in de bijstand ((zelfredzaamheid etc)) én geen ruk deed aan de (jeugd)werkloosheid) te maken hebben?

  • Nu een analist van CPB over de telefoon op radio 2. Ze hebben KunduzKlucht doorgerekend (vast geen rekening gehouden met alle in campagnes en/of in het echt 😮 teruggetrokken maatregelen):

    Werkloosheid zal t/m 2014 oplopen

    Koopkracht gaat dit jaar nog 2% omlaag daarna nog iets verder waarna het stabiliseerd

    Er wordt op termijn een licht economisch herstel verwacht door de internationale ontwikkelingen.

    Er hangt véél af van wat er in Europa gebeurd!

  • Jongerius nu op radio 1:

    CPB zegt dat mensen zich zorgen maken over hun pensioen/WERK/hun huis/toekomst.

    Ec.groei met 1/2 procent GEREMD

    Forenzentax is meegerekend….70% Kunduzkneuzen is tegen of past het bizar aan………….1,3 MILJARD gaat het over 😮

    Oproep: Kunduzvod (mijn woord) in de PRULLEBAK
    Integraal plan woningmarkt maken
    Pensioenakkoorden die er lagen: naleven

    Binnen 3% blijven?: Bezuinigingen vooral wat verder in de tijd zetten!
    We presteren echt slechter dan andere landen om ons heen.
    IMF OUZO (oid, nee maar ik weet niet meer hoe die internationale monetaire club heet): jullie bezuinigen het land kapot!

    Vakbond heeft grote kans om te vernieuwen: tijd voor nieuwe gezichten.

    Was weer een heerlijk strijdbare Agnes J. :D:D:D

  • Nogwel van Powned.nl

    Overheid betaalt slecht

    De overheid blijft in de top 3 van slechtst betalende branches staan, hoewel de facturen in het eerste kwartaal wel iets eerder werden betaald. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van het financieel onderzoeksbureau Graydon.

    De betalingstermijn van de overheid ligt gemiddeld op 47,2 dagen, structureel hoger dan bij andere branches en de gangbare termijn van 30 dagen. ”De overheid betaalt volgens de onderzoekers één op de drie rekeningen te laat. ”Een betaaltermijn van 2 maanden of langer is geen uitzondering”, aldus het bureau.

    Alleen de grafische sector en de papierbranche betaalden slechter in het eerste kwartaal: pas na 47,8 dagen.

  • 25.000.000.000,= Extra snijden?

    CPB: 25 miljard extra snijden voor evenwicht

    DEN HAAG – Partijen die in 2017 begrotingsevenwicht willen bereiken, moeten daarvoor 25 miljard extra bezuinigen. Dat zegt directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau (CPB).

    Zie ook:
    CPB: Begrotingstekort in 2013 2,9 procent
    “Als de economie zich ontwikkelt zoals wij verwachten, hebben we in 2017 een tekort van 2,6 procent. Dat is nog steeds 18 miljard, dat is hoog. Als je in 2017 feitelijk op begrotingsevenwicht zou moeten komen, dan zou je bezuinigingen moeten doen in orde van grootte van 25 miljard”, zei Teulings tegen de NOS.

    2017
    Partijen als PvdA en CDA hebben in hun verkiezingsprogramma’s opgeschreven dat ze in 2017 het begrotingstekort weggewerkt willen hebben. Te verwachten valt dat VVD en D66 daar ook voor zullen pleiten.

    Door de 12,4 miljard euro aan bezuinigingen uit het begrotingsakkoord van VVD, CDA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie, daalt het tekort volgend jaar naar 2,9 procent. Maar in 2014 zit het al weer 0,1 procent boven de Europese norm van 3 procent. In de jaren erna daalt het naar 2,7 procent in 2015 om in 2016 weer licht te stijgen naar 2,8 procent. In 2017 zitten we zonder extra ingrijpen op een tekort van 2,6 procent.

    Het neigt toch allemaal wel een beetje naar bangmakerij zonder investeringen in halszaken. Terwijl er div. Europese landen onder div. voorwaarden aan het infuus liggen :o…..
    Zou CONSUMENTENvertrouwen ook te voet TERUGkomen, het is immers ook te paard gegaan!

    Dan kies ik wel voor “hoop” hoop op gezond verstand, sociale rechtvaardigheid en empathie.

  • Vooroordelen over beroepsgroep? Lui, verwaard, arrogant, manipulatief:

    ————–
    De AIVD heeft Nederlandse sportverslaggevers gebruikt om informatie te vergaren in China tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008. Hierover bericht De Telegraaf vandaag.

    De AIVD zou een vergoeding aan zeven sportverslaggevers hebben gegeven om informatie te verzamelen tijdens hun aanwezigheid bij de Spelen in Peking. Zo zouden zij foto’s en verslagen moeten maken van Chinese officials die Nederlandse vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven benaderden.

    De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft geschrokken gereageerd op het bericht in De Telegraaf. “Dit is heel slecht”, zegt de algemeen secretaris van de NVJ, Thomas Bruning. “We zijn erdoor geschrokken omdat het niet alleen om het afgeven van informatie gaat, maar ook nog om het betalen daarvan”, vertelt Bruning. Volgens Bruning komt de geloofwaardigheid en onafhankelijkheid van de journalistiek hierdoor onder druk te staan.

    AIVD-topman Rob Berholee wil niet uitgebreid op de zaak ingaan. “Op grond van de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten mag de dienst zich bij de uitvoering van zijn taak wenden tot elke persoon die geacht wordt de benodigde gegevens te kunnen verstrekken”, zegt hij.

  • Ok, hoe kan het…MAAR WELKE VOORSTELLEN (natuurlijk van de werkvloer) liggen er om dit op te lossen?

    Raadselachtige verdubbeling probleemkinderen
    Aantal kinderen in zware jeugdzorg is in vijf jaar tijd verdubbeld, niemand weet waarom
    Het aantal jongeren dat gespecialiseerde jeugdzorg nodig heeft is tussen 2005 en 2010 verdubbeld, zo meldt het NRC Handelsblad vrijdag. Ging het in 2005 nog om 43.593 jongeren, in 2010 steeg dit aantal naar 84.542. Dat blijkt uit het vanochtend gepubliceerde onderzoek ‘Kinderen in Tel 2012’ van het Verwey-Jonker Instituut.

    Wat de oorzaak is van de sterke stijging in indicaties is onduidelijk, meldt NRC. Noord-Brabant en Flevoland hebben het hoogste aantal jongeren dat een indicatie voor zware zorg kreeg. De Brabantse gemeente Goirle scoorde met 4,8 procent het hoogst van alle 415 gemeenten.

    De overheid wil de jeugdzorg bij de gemeenten onderbrengen in plaats van de provincies. Het onderzoek ‘Kinderen in Tel’ waarschuwt dat geen overhaaste stappen moeten worden gemaakt. “Kinderen mogen niet de dupe worden van deze stelselwijziging.” Het is onbekend of het gaat om kinderen met gedragsproblemen, psychische problemen, criminaliteit of slachtoffers van kindermishandeling.

    NRC: Aantal jongeren in zware jeugdzorg in vijf jaar bijna verdubbeld

    zware jeugdzorgklanten verdubbeld, in 5 jaar tijd[/url]

  • Zelfs boeren zijn Europese landbouwsubsidies zat
    ‘We geven boerencheques uit de schatkist ongeacht of ze nou produceren of niet’ … VVD-woordvoerder landbouw Hazelhoff krijgt bovenop haar salaris 163.000 euro ‘inkomenssteun’
    Bleker blijft hoe dan ook trots. [/url]

    En: Twan Huys is de DADER hahahaha Blekertje Blekertje, is je groene blaadje alweer op zoek naar een andere (wél machtige) man?

    15/06/12 verricht nu de opening van de inofficiële Twan Huys-fanclub
    :D:D:D

  • Grote dank bernard! ga em thuis lezen, al was het maar om het onderschrift

    Tim Legierse is senior econoom internationale economie bij Rabobank Nederland. De auteur zegt net boven de 53ste breedtegraad geboren te zijn. Maar hij werkt bij een bank, dus hij is bankier en zegt dat derhalve alleen maar uit eigenbelang.

  • Feiten staan het mooie verhaal van Stef Blok in de weg

    Stef Blok roert feit en mening door elkaar door te doen alsof cijfers onredelijk kunnen zijn
    Niets vervelender dan wanneer er iemand door je nummer loopt. Je vertelt net hoe geweldig je jouw vakantie vond in het Thaise havenstadje Tripoli, wanneer je partner je corrigeert door er even fijntjes op te attenderen dat Tripoli in Libië ligt en dat dat Noord-Afrika is, geen Zuid-Oost Azië.

    Of je uit verontwaardigd je ongenoegen over de hoogte van de bijstand. 2400 euro netto, belachelijk! Wanneer iemand opmerkt dat je je toch wel heel erg vergist, omdat dat voor een echtpaar netto 1446,60 euro is. Vooral dat komma 60 doet dan pijn.

    Niets vervelender dan wanneer iemand door je nummer loopt. Niets vervelender dan wanneer de feiten een mooi verhaal in de weg staan.

    Stef Blok, fractievoorzitter van de VVD, heeft ook een nummer. Een goed nummer, vindt hij zelf. Zo betoogt hij graag dat socialisten kampioen potverteren zijn en de problemen graag doorschuiven naar volgende generaties. “Het is altijd lastig aan een socialist uit te leggen waarom je niet meer geld moet uitgeven dan je binnenkrijgt.” Sterk verhaal.

    Tot dat die vermaledijde NRC dwars door het nummer liep. Gewoon, door op basis van cijfers van het CBS na te gaan hoe het zat met de begrotingstekorten. Een mooie tabel met jaren van begrotingstekorten en overschotten. Cijfers van de economische groei en de daarbij behorende samenstelling van het kabinet. Met de kanttekening dat er nog wel iets meer over te zeggen is, maar ook met de conclusie dat in kabinetten waarvan de PvdA deel uit maakte, niet meer onbetaalde rekeningen worden achtergelaten dan in kabinetten waarvan VVD of CDA deel uitmaken.

    Vervelend voor Stef Blok, maar nu liepen de feiten ineens door zijn nummer. So far so good. Laten we eerlijk zijn, dat kan iedereen gebeuren. Het heeft zelfs wel iets aandoenlijks als een jongleur een bal laat vallen. Interessant wordt het als je ziet hoe de leider van de VVD er mee omgaat.

    Daar waar CDA-leider Buma, die het nummer van Blok graag kopieert, wijselijk zijn mond hield in de hoop dat het wel over zou waaien, gaf Stef Blok commentaar.

    Dat commentaar was ook in de NRC te lezen. Hij wees erop “dat het onredelijk is zo terug te kijken, omdat dat met ’the benefit of the hindsight’ gebeurt.”

    Een prachtige oplossing. Hij roert feit en mening door elkaar door te doen alsof cijfers onredelijk kunnen zijn en overgiet dat met het sjiek van de man die de wereld kent, de uitdrukking “met wijsheid achteraf” is hem te gewoon.

    Stef Blok is een dappere politicus, want als je met dit commentaar probeert weg te komen, durf je het ook aan om als het KNMI vaststelt dat het voorjaar van 2012 koeler was dan het voorjaar van 2011, dat onredelijk terugkijken te noemen met ’the benefit of the hindsight’.

    —–
    By: Dick Wensink
    Mediaonderzoeker

    * Mooi baantje! Wel jammer dat de investigator nixxx over http://www.sargasso.nl schrijft. Die waren toch écht met een topic of 5 eerder dan het NRC.

  • Media (@ 14:35) hoort hier toch ook? Zeker gezien de gevolgen 🙁

    Regionale persdienst GPD verdwijnt

    Persbureau voorziet al 76 jaar regionale kranten van nieuws. Pers reageert teleurgesteld
    Een gevoel van teleurstelling gaat door de Nederlandse journalistiek bij het nieuws dat de GPD ophoudt te bestaan. De GPD verzorgde 76 jaar lang nieuwsberichten voor regionale kranten, momenteel zijn dat er vijftien. 45 Man personeel heeft vrijdagmiddag te horen gekregen dat het bestuur het persbureau per 31 december opheft. Dat meldt NRC Handelsblad.

    Volgens de GPD is de directe aanleiding voor de opheffing het besluit van uitgeefconcern Wegener/MGL om uit de GPD te stappen. NRC citeert uit het uitgezonden persbericht:

    Daarmee is het financiële draagvlak voor de organisatie zodanig verzwakt, dat de andere deelnemers geen mogelijkheden zien om de GPD in de huidige vorm voort te zetten. Er is nog overleg gaande over alternatieven voor samenwerking, ook met Wegener/MGL. Het besluit van het GPD-bestuur moet worden goedgekeurd door de algemene ledenvergadering. Voor het personeel zal een sociaal plan in werking treden.

    Kranten als het Parool, het Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg zijn afnemers. De totale oplage van de bij de GPD aangesloten dagbladen bedraagt circa 1,5 miljoen, aldus NRC.

    Op Twitter wordt teleurgesteld gereageerd:

    Thomas Bruning, algemeen secretaris NVJ:

    #Gpd⤬ stopt per 2013, journalistieke kapitaalvernietiging

    Regioverslaggever Bart Dirks:

    De kogel is jammer genoeg door de kerk: Geassocieerde pers Diensten (GPD) houdt per 31 december 2012 op te bestaan. 45 man op straat

    Onderzoeksjournalist Brenno de Winter:

    Nou weer persbureau GPD dat eind dit jaar stopt. Slechte dag voor journalistiek vandaag: http://www.nu.nl/media/2836241/

    ———

    Dus per 01/01/13 weer

    45 Man personeel op straat

  • 😮 Waarom wordt Rutte niet gevraag hoeveel en NU nog had moeten worden bezuinigd ….. als er wél in 1x goed was bezuinigd >:(>:(>:(>:

    (Zie: 14 juni 2012 om 16:40)

  • Deze week o.a. economisch in het nieuws:

    De lening aan Spanje van 100.000.000.000,= euro.

    ⤽Zowel Europa als Griekenland is klaar voor een vertrek van de Grieken uit de euro⤝. Dat stelde hoogleraar financiële economie Sylvester Eijffinger.
    Maar ook: Bibberend wacht Europa de uitslag van de Griekse verkiezingen af komend weekend. De Europese Centrale Bank (ECB) en de centrale banken van de belangrijkste economieën staan op scherp en zijn bereid in te grijpen op de financiële markten als de uitslag daartoe aanleiding geeft.

    15/6 17:04 25.000.000.000,= euro extra snijden in NL

    ‘Vijfpartijenakkoord drukt groei en remt herstel economie????4 gevolgen:

    Zorgen om woon/werkverkeer

    Verhoging BTW

    Consumentenvertrouwen en huizenprijzen DALEN. Net als het aantal werklozen, de koopkracht en de prestatiecurve van het Nederlands Elftal.

    De zorgen om de ZORG nemen TOE. Net als de premie voor de zorgverzekeraar, de tandartsprijzen, het Eigen Risico en de Eigen bijdrage

    ——————————-
    Maar er was ook een meedenker:

    Aansprekende zorgconclusies van een ervaringsdeskundige

  • Mooie kop: Suflul-plan SP-PVV mislukt

    Hoewel het onderwerp natuurlijk verschrikkelijk belangrijk is. Een groot onderdeel van de overall sterk gestegen kosten in de zorg. Terwijl de kwaliteit en het gebodene minder worden. EN er betere bezuinigings- kosten-in-de-hand-hou-alternatieven zijn!

  • Van Marwijk zal net zo worden herinnerd als VVD-CDA- PVV en VVD-CDA-fictieve KunduzKlucht:

    Falend, zuinig verdedigend BLOK op het middenveld.
    NOOIT in voor hervormingen.

  • Geweldig Dick 21:30:

    Partijen wilden met eindeloos vergaderen wetsvoorstellen vertragen … Kamervoorzitter Verbeet ruimt extra vergaderdag in … PVV’er Bosma baalt, moet urenlange zitting nu zelf leiden

    Zo straf je sabotage af. Ongeacht het onderwerp mag je de gang van zaken in de tweede kamer nooit proberen te blokkeren. Van de PVV kun je zo iets verwachten. Van de SP valt me dit tegen.

  • ‘T is nog wat vroeg: perconferentie pas om 9:00. Maar hoorde net iets op Radio 1…

    kosten GGZ

    – Lijkt nog niet zo’n verkeerd idee: Eigen Bijdrage dan naturlijk wél schrappen!
    – Hoe zit het met de mensen die niet “thuis” verpleegd/verzorgd kunnen worden? Mensen die geen sociaal vangnet hebben?
    – Bijzonder dat de kemphanen van even geleden, nu (voor de verkiezingen?) ineens wel samen kunnen werken?
    * Nou ja, het belang van de mensen staat voorop!
    – Wat vinden de ervaringsdeskundigen van de plannen? Is dat sec de patiëntenvereniging?

    We horen en zien het wel; vanaf vandaag misschien weer gewoon Nieuwsuur/20:00 journaal (oeps vandaag niet) 😀

  • Verontrustend slot van VK-opinie. 2e voor thuis; le Thomas

    ‘Beklonk Beatrix in Turkije een geheime defensie-order?’

    Dus…. wat deed het staatshoofd nu eigenlijk in het Neo-Osmanië van Erdo¿an en G?l? Samen met Rosenthal de ruzie met Israël proberen te sussen? Onze bondgenoot had namelijk vorig jaar een Turks schip – in internationale wateren! – met veel militair machtsvertoon overmeesterd. Of beklonken zij een geheime defensie-order die de demissionaire ministers Verhagen en Hillen tussen 23 en 25 mei 2012 in Istanbul zouden hebben voorbereid?

    Ik denk dat ook leden van ons parlement zich het een en ander afvragen.

    August Hans den Boef (publicist op het gebied van de scheiding kerk-staat)

    Ontslagrecht

  • Nog een >:( BeloofT…….maar m’n dag is al weer goed: vriendinnetje/oud-collega komt hier morgen ff langs kijken hoe het geworden is. Valt vast nog wel ff wat te zeuren. :D:D:D

  • De sporadische passant op dit, toch best prijzenswaardige, initiatief dat ontaarde in een volwassen Politiek Log, mag gerust over posting 8:53-8:57 heenlezen. MAG, hoeft niet. Heb ze toch maar neergezet waar ze horen, sorry voor de “lees-/scantijd” en een lekkere dag verder.

  • Mark heeft meer dan 2 gezichten

    -Lijsttrekker van de VVD (euro-kritisch en bang dat kiezers overlopen naar PVV).
    VVD heeft onlangs al hun Ontwikkelingssamenwerkingskoers afgesteld op de PVV. Dit wil de achterban schijnbaar.
    -MP (en vriend van CDA JK de Jager) volle kracht voor de koers van Merkel in Europa.
    – MP van demissionair Kabinet VVD-CDA mét grote gedoger PVV….zonder kon het niet. Via achterkamertjes overlegde hij zelfs met de SGP (liet beloften weer keihard vallen net als in dat achterkamertje …om een meerderheid in de Senaat…..met Johan Robesin vorig jaar

    Robesin werd in april door premier Mark Rutte (VVD) ontvangen in het Torentje. Door dat gesprek is Robesin er naar eigen zeggen toe overgehaald op 23 mei niet op de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) te stemmen, zoals hij van plan was, maar op een van de coalitiepartijen.
    Dat zou ertoe moeten bijdragen dat die partijen mogelijk net een meerderheid in de Eerste Kamer zouden krijgen.

    – Minderheids- en Demissionair Kabinet-Rutte (gooide PVV buitenboord of werd door PVV buitenboord gemikt) ging zogenaamd bliksemsnel ineens de KunduzKlucht aan. Dezelfde partijen die over Kunduz een meerderheid hadden, dienden een zogenaamd bindende begroting bij Europa in. VVD-CDA-CU-D’66 en zelfs: GL. Na ongenuanceerde euforie (NL’s zijn vaak nogal grillig/opportunistisch) kwam het besef: helemaal geen hard nodige hervormingen (qua werk/wonen etc) die weer CONSUMENTENVERTROUWEN op zouden moeten leveren.
    De achterban stond hier helemaal niet achterstond. Rond eind mei werden de eerste voornemens al over boord gekiept. Nu is dat toch met een aantal voornemens gebeurd, door verschillende KunduzKluchtpartijen. Dit zou grote gaten slaan in de “fictieve Kunduzbegroting”.
    Het hele draagvlak lijkt zoek,
    – Vandaag komt CDA’slijsttrekker vHB, die natuurlijk ook in de conservatief rechtse vijver wil vissen; maar gewoon medeverantwoordelijk was voor het demissionaire Kabinet CDA-VVD-PVV (ingewisseld voor SGP en de KunduzKlucht) met

    ‘VVD = PVV Light’
    CDA-leider Van Haersma Buma haalt fel uit naar Rutte … Liberalen zijn ‘halfhartig’ over Europa, ‘hakken en breken’ in internationale samenwerking … ‘We hebben Europa nodig voor de werkgelegenheid’
    CDA-leider Sybrand van Haersma Buma haalde op een partijbijeenkomst in Amsterdam hard uit naar coalitiepartner VVD. Hij verwijt Rutte halfslachtigheid en zegt dat de demissionair premier bezig is van zijn VVD een ‘PVV Light’ te maken.

    VHB heeft ook een wijze raad voor Rutte: ‘Je moet je nooit richten op waar je bang voor bent, je moet je richten op waar je kansen zijn’. Hij verwijt de VVD gebrek aan stellingname uit angst voor de PVV. Hij noemt dat een zeer slechte ontwikkeling voor de samenleving.

    RTL Nieuws heeft een interview met de CDA-leider (zie clip)

    “Ik zag de afgelopen weken een Mark Rutte die niet wist of hij nu voor of tegen moest zijn. Zo gaat Nederland achteraan hobbelen.” Volgens Buma is overduidelijk dat Europa van groot belang is voor ons land. “Wees eerlijk, vertel dat verhaal. Europa, dat zijn onze banen.” De CDA’er benadrukte dat er geen gemakkelijke uitweg uit de crisis is, maar wel een eerlijke. ,,Maar er zijn ook politici die denken zo kort voor de verkiezingen dat het wel makkelijk kan. Dat de weg uit de crisis in oneliners te vatten is.”

    CDA & VVD waren jarenlang dikke politieke vrienden.
    CDA werd door velen VVD-light genoemd.
    Momenteel nog gaan VVD-er Mark en CDA-er JK schouder en schouder door Europa achter Merkel aan. Als ze maar niet zo worden uitgelachen in Europa als ons Nationale voetbalteam in hun tocht door Europa
    >:(>:(>:(

    En het CDA? Tja Sjek, de Balkenende influisteraar, de Vries fluisterde het woord “draaikont” in over een integere politiek opponent. Tijdens verkiezingen. CDA heeft in haar hunkering naar macht deze eeuw toch wel héél duidelijk laten zien dat het zelf minimaal een turbu-aangedreven draaimolen is. Pas nog weer gezien de samenstelling van de CDA-kandidatenlijst (Bleker weg, Klink en HB waren al eerder weg, is Ferrier er nog? , Koppejan weg, die mevr met die blonde slier over haar L & V-coupe uh Verburg, Verhaagen etc.etc).

    Ondertussen proberen nog steeds ex-CDA-ers nogal onafhanelijk over te komen. De RTL-politieke man en opiniebeïnvloeder Frits Wester bijvoorbeeld (ex-CDA-spindoctor en “chauffeur van CDA-fractievoorzitter Bert de Vries kwam hij in aanraking met de landelijke politiek. Hij kreeg een baan bij de fractievoorlichting van het CDA, en werd de persoonlijk voorlichter van Elco Brinkman. Voor de campagne van de 2e Kamerverkiezingen 1994 bedacht hij de lopende presentatie, de zogenaamde “Brinkman-shuffle. Voor het CDA liepen deze verkiezingen echter dramatisch af (20 zetels verlies)”

    Of Burgemeesterszoon Elco Brinkman met zijn 100 lobby-petten op

    ….Het wordt vechten op Rechts. Of wilde CDA nu juist meer naar Links opschuiven?

    parlementaire enquêtecommissie Bouwnijverheid in 2002. Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf fuseerde eind 2004 met BouwNed, VIANED, Bolegbo-vok, vocBetonbouw en WRI tot Bouwend Nederland, waarvan Brinkman sindsdien voorzitter is.

    Op 10 juni 2006 werd Brinkman uitgeroepen tot ‘invloedrijkste bestuurder van Nederland’ op grond van een netwerkanalyse door de Erasmus Universiteit Rotterdam (waarbij koningin, bewindslieden en Tweede Kamerleden waren uitgesloten). Op basis van deze analyse is een top-200 gemaakt, die is gepubliceerd door de Volkskrant.

    Vanaf 2004 was Brinkman voorzitter van het Algemeen Bestuurscollege van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en van de raad van toezicht (president-commissaris) van de Stichting Philadelphia Zorg. In 2008 eisten de vakbonden zijn vertrek daar, omdat hij mede verantwoordelijk werd gehouden voor de miljoenentekorten bij deze organisatie.[3]Uit onderzoek van het College Sanering Zorginstelling (CSZ) bleek begin januari 2009 dat er sprake was van wanbeleid en dat het toezicht door de Raad van Commissarissen gefaald had. Daarop kondigde Brinkman zijn aftreden aan.
    In januari 2011 werd bekend dat Brinkman de kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen 2011 in mei gaat aanvoeren.

    In 2006 was CDA-er Elco, de invloedrijkste Nederlander. CDA-er en ex-Rabobank directeur Herman Wijffels zal ook wel wat invloed hebben in Den Haag. Maar dat lijkt me toch puur op Financiën toe te splitsen

    Of ik jaloers ben op beide heren? Welnee, wil even met 2 voorbeelden, die me zo te binnen schieten, aangeven dat er meer beëinvloed wordt dan we denken.

  • Over beïnvloeding gesproken niet zo gek lijkt me

    In onder meer Engeland, de Verenigde Staten en bij de Europese Unie bestaat al strengere regelgeving voor lobbyen. De verslagen van gesprekken tussen politici en bijvoorbeeld de tabakslobby worden daar standaard openbaar gemaakt.

  • Ombudsman over Q-koorts:
    – Overheid faalde en was te traag
    – Minister Klink en Verburg (ook ex CDA) zijn verantwoordelijk
    – Overheid moet excuses maken
    – Hulp-/Noodfonds oprichten

  • Nee, tegen Rutte-2[/url]

    Nu zijn ze er pas achter (bron: TTTTT):

    Scheringa was dom en hielp DSB zelf om zeep

    DSB-oprichter Dirk Scheringa had onvoldoende verstand van zaken en heeft volgens de curatoren de ondergang van zijn eigen imperium grotendeels zelf veroorzaakt. DSB ging volgens de curatoren ten onder aan een gebrek aan kennis en inzicht bij het bestuur en onvoldoende toezicht van zowel De Nederlandsche Bank (DNB) als de eigen raad van commissarissen. Ook stellen zij vast dat Scheringa feitelijk alleen de dienst uitmaakte bij DSB Bank en moederbedrijf DSB Beheer, schrijft De Telegraaf op basis van informatie van de curatoren. Scheringa drukte veelal zijn zin door, en was doof voor waarschuwingen van financieel beter onderlegde medebestuurders over de penibele financiële situatie waarin het bedrijf vanaf 2007 verkeerde. Hij hield zich vooral bezig met zijn eigen hobby’s, kunst en sport, waar hij geld in stak ,,zonder realistische financiële planning”.

    Buma (CDA): Mark Rutte is een leider van niks
    Door: Gerard Driehuis (welingelichte kringen)

    Een frontale aanval van de leider van het CDA op de premier. Die is, zegt Buma in het AD, verlamd van angst voor de PVV en durft niks meer uit angst kiezers te verliezen. Dat blijkt vooral als het om Europa gaat. Hoe Rutte – en dus het kabinet – vindt dat het verder moet met Europa is volkomen onduidelijk, omdat Rutte dat niet durft te zeggen. gevolg: we doen er in Europa niet meer toe. “Rutte hobbelt mee met de stappen die in Europa worden genomen om de crisis te bezweren en in Nederland trekt hij er dan een vies gezicht bij,” zegt Buma.
    “Rutte laat steeds twee gezichten zien”
    Een aanval die voor het CDA ongekend hard is. Helemaal te lezen in het AD

  • Jammer dat Buma hier

    “Rutte laat steeds twee gezichten zien”

    een aantal gezichten vergeet

    Mark heeft meer dan 2 gezichten:

    -Lijsttrekker van de VVD (euro-kritisch en bang dat kiezers overlopen naar PVV).
    VVD heeft onlangs al hun Ontwikkelingssamenwerkingskoers afgesteld op de PVV. Dit wil de achterban schijnbaar.

    -MP (en vriend van CDA JK de Jager) volle kracht voor de koers van Merkel in Europa.

    – MP van demissionair Kabinet VVD-CDA mét grote gedoger PVV….zonder kon het niet. Via achterkamertjes overlegde hij zelfs met de SGP (liet beloften weer keihard vallen net als in dat achterkamertje …om een meerderheid in de Senaat…..met Johan Robesin vorig jaar)

    – Minderheids- en Demissionair Kabinet-Rutte (gooide PVV buitenboord of werd door PVV buitenboord gemikt) ging zogenaamd (!) bliksemsnel ineens de KunduzKlucht aan. Dezelfde partijen die over Kunduz een meerderheid hadden, dienden een zogenaamd bindende begroting bij Europa in. VVD-CDA-CU-D’66 en zelfs: GL. …..Dit zou grote gaten slaan in de “fictieve Kunduzbegroting”. Het hele draagvlak lijkt zoek!

    Minstens 4. Tellen we “maat van Jort K. niet mee”

    Kent de VVD helemaal geen verantwoording naar de achterban over dit voortdurend zwalkende beleid? Geeneens ledenraadpleging?

    * Anders sturen ze die nep-bromstem Opstelten, dit keer met nep-lachende De Heer, weer langs de deuren in Stadshagen om te melden dat De Knip er door hun… toch écht uit gaat!
    —–
    Dit is het alternatief…door Gijp beschreven, voor Liberalen van alle soorten filmpje

    de poster

    Eerder waren ze nog wel pro-D’66 daar. Mensen kunnen snel draaien.

  • Heb geloof ik 19 juni 2012 om 10:39 4 of 5 petten gevonden van de zwakke, falende en zwalkende niet draadkachtige weglach MP. Die (hoorde ik gister) met de verkiezingen ook nog op de premiersbonus gokt 😮

  • Even geen tijd (en zin) gehad om te reageren op de ⤽rode⤝ onemanshow hier op het log. Maar wat blijkt, de afgelopen tijd zijn ⤽alle⤝ politieke partijen met de grond gelijk gemaakt. Bagger was het, in de opinie van bepaalde ⤽rood gekleurde⤝ personen, (één persoon in het bijzonder) wat deze politieke partijen aan ideeën en uitvoerende maatregelen naar voren brachten. Het hele scala aan neerbuigende smalende oneliners en gekopieerde Joop.nl artikeltjes zijn uitgestrooid. De achterliggende reden? Ter eer en glorie van de enige echte ⤽sociale⤝ partij!
    Wie zegt U! Natuurlijk de PvdA!

    Maar is deze PvdA we de ⤽gezellige sociale⤝ partij, zoals ons wordt voorgehouden door de slaafse adepten? Hoe ⤽gezellig⤝ het is mag u hieronder lezen.

    Woede en frustratie PvdA-Kamerleden over kieslijst.
    In de PvdA-Tweede Kamerfractie is met verontwaardiging gereageerd op de nieuwe kieslijst voor de Kamerverkiezingen, en het begint nu ook langzaam door te dringen bij de geïndoctrineerde achterban. ⤽Samsom is geen echte leider of manager. Hij heeft maar drie adviseurs: DIEDERIK, DIEDERIK en DIEDERIK⤝

    Inmiddels hebben naast de eerder teruggetreden Kamerleden Metin Celik en Jeroen de Lange (te lage verkiesbare plek) zich ook andere Kamerleden beklaagt over de dictatoriale aanpak van Spekman en de PvdA top. Volgens PvdA Kamerleden is er ⤽continu geroddel en gedoe binnen de partij en de fractie⤝

    Er heerst grote verbazing over de vierde plek voor Tanja Jadnanansing, die volgens PvdA??ers op deze hoge plek is terecht gekomen ter faveure van de belangrijke Surinaamse achterban van de partij. ⤽Ze is inhoudelijk niet sterk, moet aan alle kanten worden gecoacht en als we discussiëren, mengt ze zich daar nauwelijks in⤝ Een beetje John Leerman-achtig, maar dan een beetje berekent slimmer.⤝ ⤽Het is niets anders dan lobbyen naar stemmen van de Surinaamse gemeenschap.⤝

    Er heerst ook grote frustratie over de plekken in de top 10 van Mariëtte Hamer en Frans Timmermans. De loyaliteit van Timmermans staat ter discussie, hij solliciteerde tijdens zijn Kamerlidmaatschap meermalen naar verschillende buitenlandse topfuncties en zorgde voor het vertrek van Job Cohen door een kritische email van zijn hand.

    PvdA! ⤽sociaal en gezellig!⤝ ;D

  • WHOEHAHAHAHAHAHA kom volgende week zaterdag naar Utrecht VVDer kan je zien en horen, hoe en wie de leden kiezen ipv je frustratie met de chcoladeletters van de troeptoerkrant te bevredigen.
    Moet hier werkelijk hartelijk om lachen zolang dit maar van een troeproeper journalist komt.Zou mij meer zorgen maken als het grootgewichten zouden zijn die zoals bv jou Marky in binnen en buitenland de oortjes wast om zijn zwalkende niet daadkrachtige beleid.

    Maar je bent welkom hoor vanmiddag 5 uur op het Diezerplein om de opening mee te maken van het nieuwe PVDA stadskantoor.:D:D

  • Uit het amechtige ⤽WHOEHAHAHAHAHAHA⤝ klinkt nu juist de frustratie door van een PvdA??er door die het ook niet meer begrijpt, maar dat doormiddel van indianenkreten probeert te maskeren.

    Zoet maar Zwolse, hoeveel namen staan er op de kieslijst, veertig? Ze hebben er toch hooguit maar twintig nodig, en dan kunnen ze dat (als zo vaak) als een overwinning vieren. 😀

  • Bericht door Zwolse, op 21 juni 2012 om 10:29

    Goed artikel, Zwolse. Probleem is dat ik Rutte niet in staat zie om dit uit te dragen. Ik ben bang voor die chaos waar hij (Lex Hoogduin) voor waarschuwt.

  • Bericht door de VVD`er, op 22 juni 2012 om 12:56

    VVD’er, ik heb wel vertrouwen in Diederik. Die woede en frustratie is voor mij juist wel een teken van leiderschap en dat precies de juiste personen lager op de lijst terecht zijn gekomen. Ik ben blij dat Mei Li Vos zo hoog staat. Het is belangrijk dat de stem van de ZZP’ers in de TK goed gehoord wordt. Overigens zal er nog wel een congres komen waar er nog geschoven kan worden.

  • Ben het met je eens Bernhard,ook ik zie liever de oprechte frustratie en woede dan het gekunstelde lachen en de schouderophalende duikvluchten van onze falende M.P.

  • Zwolset 13:40

    Dat is nog eens een conceptlijst! 74 personen die de Nederlander het sociaaldemocratische gedachtegoed door de str*t proberen te duwen. Wat een optimisme!! Hadden Spekman en consorten er niet zes personen bij kunnen zetten, dat was gelijk een ruime meerderheid in de 2e Kamer. Ach nee, toch maar niet, ze hobbelen in de peilingen rond de twintig zeteltjes, en dat zou een té arrogant beeld geven, nietwaar?

    Over de z.g. lijstduwers is door Spekman en Samsom wel ⤽goed nagedacht,⤝ Mohammed Allach en ons aller Maarten van Rossem. Op 73, Allach een trekkertje binnen de Marokkaanse gemeenschap, een exotische naam doet het altijd goed, nietwaar? Een teken van ⤽samenhorigheid⤝ trekt altijd stemmetjes. Maar dan de ⤽uitsmijter⤝ op 74, MAARTEN van ROSSEM!, de PvdA moet gedacht hebben voor een chagrijnige partij zonder lachers en met zuurpruimen zoals wij, en vooral met het huidige dieptepunt in de peilingen moeten we een goede lijstduwer hebben die precies past in ons zuurpruimenreservaat. Een briljante vondst het aanstellen van de koning de chagrijnen en keizer der zuurpruimen. MAARTEN van ROSSEM! Toppie!

    Eindelijk begint bij de PvdA een partij van zelfkennis te worden, en dat verdient op zich zelf al een felicitatie. Ik kan mij nog een quote van zijne hooggeleerde chagrijnigheid herinneren: ⤽Als je als politici een beetje blits uit de bocht komt in een talkshow kan je de volgende dag zo maar rekenen op vier, vijf zetels extra in de peilingen⤝ En dat is natuurlijk een: ⤽een waarheid als een koe⤝

    Maar ik betwijfel het of zijne hooggeleerde chagrijnigheid met zijn ⤽blitse :)⤝ gedrag als lijstduwer de kiezer over de sociaaldemocratische streep zal trekken. Je moet er toch niet aan denken, om langer dan 2 minuten het nasale chagrijnige gewauwel te moeten aanhoren. En dan heb ik het nog niet eens over zijn ⤽blitse⤝ uiterlijk, en zijn ⤽warme⤝ toegankelijkheid.

    Al met al, een zeer ⤽acceptabele⤝ Spekman kloon. 😮

  • Bernard 15:58

    Bernard, dat jij als D66 lid zoveel vertrouwen hebt in Diederik komt misschien wel voort uit jou mindere vertrouwen in jouw politieke leider Pechtold. Is er een politieke move in de maak? Maar het is om het even, ze zijn beide vlees nog vis. Arrogander Pechtold slaat zich op de borst al zou hij de grondlegger zijn van het ⤽lenteakkoord⤝, en Samsom zoekt wanhopig naar zijn verloren veren die zijn gestolen door de SP. Als Diederik niet oppast komt hij in dezelfde spagaat terecht als het CDA.

    Er is een onoverkomelijke tweestrijd bezig binnen de PvdA, er is een stroming die scherp naar links wil draaien om het traditionele socialisme te omarmen waar ze dan knalhard tegen de SP op botsen en er is een behouden stroming die als ⤽links overhellende middenpartij⤝ verder wil. Nog steeds is Samsom bezig om een beetje desperaat goed te praten waarom hij niet is aangeschoven aan de onderhandelingstafel van het z.g. ⤽lenteakkoord.⤝ Eerst was hij niet tijdig geïnformeerd, later omdat hij vond dat de PvdA dan het vijfde wiel aan de wagen was, om als laatste uitvlucht te verkondigen dat hij niet gedwongen bij het kruisje wilde tekenen. De onzekerheid spatte er van af.

    Is dat het vertrouwen in Diederik? Met de verkiezingstrijd in aantocht helpt geen eigenwijs koppie, maar zal hij keihard het gevecht aan moeten gaan met de SP om de traditionele linkse kiezer en anderzijds met de ⤽Lentecoalitie⤝ die hem zullen aanvallen op zijn weifelende en arrogante gedrag op het moment dat hij beslissingen moest nemen. Is dat voor een ⤽bestuurderspartij⤝ wat de PvdA graag wil zijn, geen ernstig verwijt? En dan niet te vergeten Wilders, die de PvdA continu om de oren zal slaan omdat de PvdA heeft meegewerkt aan de enorme geldstromen richting Griekenland.

    Het wordt voor Diederik ⤽watertrappelen⤝ om niet te verzuipen in zijn nietszeggendheid.

    Nog even terug naar zijne hooggeleerde chagrijn MAARTEN van ROSSEM. Wat te doen als zijn onverkiesbare plek opeens wel verkiesbaar blijkt te zijn, door massale voorkeurstemmen? 😮 Komt zijn beeltenis ook op de verkiezingsaffiches te staan? Lijstduwer, weet je wel! 🙂 🙂

  • Ach VVD’er, ben jij ook al besmet door het GS-virus? Ongelooflijk hoe zo’n banale site de normale fatsoensnormen weet te beinvloeden. 🙁

    De PvdA moet het verder zelf maar uitzoeken.

    Ik ben wel een fan van Maarten van Rossum hoor. Vanwege heb ik gisteravond ook kennis gemaakt met het RTL4-programma VI Oranje. Ik houd van zijn nuchtere commentaar en vind het onbegrijpelijk dat hij zich er voor leende om als gast in dat programma te gaan zitten. Ik vraag me af of hij heeft geweten wat voor programma dat was.
    Ik heb het zelf vijf minuten volgehouden om daar naar te kijken. Hij bleef gelukkig zichzelf.

    De kans is inderdaad niet klein dat hij met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer komt. En dan is hij er gek genoeg voor om het dan ook te gaan doen! Maar ik vind lijstduwerschappen eigenlijk niet zo eerlijk. Je probeert op verkeerde gronden stemmen binnen te halen.

  • Ach Bernard, als je het ⤽nieuwe⤝ woord ⤽arrogander⤝ al wilt kwalificeren als GS-virus, dan loop je toch wel weer aardig van het paadje. Ik vindt het wel aardig gevonden, en passend bij Pechtold. 🙂 Ik weet haast wel zeker dat het woord opgenomen wordt in de grote Van Dale. 😉

    V.w.b. fan van Maarten van Rossem, smaken verschillen moet je maar denken, maar nadat ik even naar hem geluisterd heb altijd een brommend gevoel in mijn oren, en kan ik hem door zijn ⤽enthousiaste⤝ spreekstijl moeilijk volgen. Maar als slaappil werkt hij bijzonder goed.;D

  • Nee, alles wat op GeenStijl staat is per definitie niet goed of aardig gevonden! Deze site breekt alles sneller af dan alle goedwillende mensen samen kunnen opbouwen. Ja, vrijheid van meningsuiting…, maar dat is een voorrecht en dat moet je koesteren. En dat doet deze site bepaald niet.

  • Wat ik van het fenomeen ⤽lijstduwer denk: Kiezersbedrog! Te vaak maken partijen niet bekend dat zo`n ⤽populaire⤝ figuur wanneer er op hem gestemd word zijn functie niet zal aanvaarden, en speelt de ⤽machtsfactor⤝ zoveel mogelijk stemmen vergaren de boventoon.

    Zoals ik al vaker heb aangegeven, spelen ⤽ideologische⤝ motieven geen enkele rol, maar is het aantal binnengehaalde stemmen de hoofdzaak. Noemen ze dat geen gecalculeerd politiek bedrijven?

  • Hier ook even rondgekeken en zag dat onze zeer gewaardeerde medelogger VVD’er sinds lange tijd weer eens heeft gereageerd maar hij kreeg ongetwijfeld tot zijn grote teleurstelling als eerste reactie een paar oerwoudgeluiden van een PvdA sectelid als antwoord op zijn posting.: Of zou het zandbakrelegie zijn? ;D

  • ⤽WHOEHAHAHAHAHAHA⤝ Hallo Assie, ik voelde mij zeer vereerd met de enthousiaste welkomceremonie van Zwolse. Ze had mij blijkbaar gemist.;D

  • Bernard, VI Oranje kan je omdopen in VI Rood. Er zijn inmiddels al drie PvdA coryfeeën langs geweest, Diederik, Maarten en nu weer Roland. Publiciteit geilheid, want enig verstand van het spelletje voetbal hebben ze niet. Woutertje, je weet wel die met Bos als achternaam is ook een zeer regelmatige sidekick, maar die kan als enige nog wel zinnig meepraten.

    Je merkt wel, politici zijn niet afkerig van publiciteit, en schuiven aan in elk programma.

  • Waar leven is, is hoop. 🙂 Van RTV Oost:

    Eieren korhoenders uitgekomen

    Veel eieren van de korhoenders in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug zijn deze broedperiode uitgekomen.

    Van de zeven bekende nesten zijn in vijf eieren uitgekomen. In een nest zijn zelfs uit alle tien de eieren kuikens gekropen. Zij zijn nu ongeveer een week oud. Dit jaar zijn in het Nationaal Park Zweedse korhoenders uitgezet om de vogels tegen uitsterven te beschermen. Daar was veel commentaar van onder andere de Faunabescherming omdat de Zweedse korhoenders niets te zoeken zouden hebben in Nederland. Van de vijf Zweedse korhoenders die zijn uitgezet zijn er inmiddels drie dood.

  • Coldplay – Viva la Vida. Prachtig nummer. Werd gespeeld na de speech van Rutte. “I used to rule the world…” 🙂

    Wat bij mij van die speech alleen is blijven hangen is dat Rutte niet kan slapen van Roemer in het torentje. De PvdA heeft hij niet aangevallen. Die doet er niet meer toe.

  • En om de aftrap te geven: ik lig van geen van beiden letterlijk wakker. Zoals vaker betoogd kan de SP mij niet echt bekoren. Niettemin, je weet wat je hebt en niet wat je krijgt. Veel slechter dan Rutte zal Roemer het niet doen, het niet kúnnen dien. Rutte is onzichtbaar op belangrijke momenten, kan niet betrapt worden op een visie, heeft het land de afgelopen anderhalf jaar zwak geleid, nu eens een buiging naar de PVV, dan weer naar de SGP of een Zeeuwse lokalo, is er niet in geslaagd de crisis met vaste hand aan te pakken – integendeel, de crisis heeft zich itt de ons omringende landen verdiept – en sluit een Lenteakkoord, maar is te slap om dat ten volle te verdedigen. Ongekend in de Nederlandse politiek.
    Nee, dan toch liever Roemer.

  • Denk dat Rutte vaker wakker ligt over het feit welke pet hij de komende dag moet opzetten.

    En dame kan verder alleen maar beamen hoe jij Rutte schetst.

  • Ik denk ook dat het tussen Rutte en Roemer gaat Dame. Misschien wel een beetje jammer voor de kiezer dat er geen alternatieven zijn.

  • Geloof niet dat ik beweerd heb dat het “tussen Rutte en Roemer” gaat. Het politieke landschap is meer versplinterd dan ooit. Het gaat niet tussen twee partijen of twee lijsttrekkers. De grote vraagstukken liggen verschillend verdeeld tussen de machtsblokken. Welke hervormingen, welke visie over Europa, hoe de maatschappelijke binding te versterken, hoe de bezuinigingen in te vullen? Dat zijn de vraagstukken van nu. CDA, D66, GL en CU zullen hom of kuit moeten geven waar ze staan. Lenteakkoord als uitgangspunt of ook andere opties. Een kabinet op ‘links’ of op ‘rechts’, whatever that me be, maar in grote lijnen is dat de vraag.

  • Nee Dame, dat heb je niet beweert maar je hebt wel geschreven dat je liever voor Roemer kiest dan Rutte als je een keus moet maken en daarom kwam het bij zo over. Zal mij verder een worst zijn waar men voor kiest.l

  • Ik realiseer me nu dat ik helemaal geen beeld heb hoe het politieke landschap er na de verkiezingen uit moet/zal zien. Ik hoop wel dat er redelijk snel een kabinet komt met een visie die langer reikt dan vier jaar.
    Ik zou zeggen. Rutte heeft z’n kans gehad. Laat nu iemand anders het maar eens proberen. Mogen van mij Roemer of Rutte zijn. Lijken me allebei kundige mensen. Geen Pechtold. Die heeft in een vorig leven al eens ondervonden dat regeren niet zijn ding is. Dan die andere Alexander maar. Rinnooy Kan!

    En dus geen Wilders, want die heeft geen visie. Van dat idee zou ik nog wel eens wakker van kunnen schrikken als ik slecht getafeld heb.

  • Klopt, vanuit de gedachte dat veel slechter als Rutte mij nauwelijks mogelijk lijkt. Zoals je weet, heb ik het niet zo op de SP vanwege de gebrekkige interne democatie in die partij. Het democratisch centralisme lijkt nog springlevend. Roemer lijkt me een redelijke vent, maar wie is de echte MP, Roemer of Marijnissen?

  • beweert van 21:41 kan veel beter met een d op het eind maar een kniesoor die daar om maaldt:D Het is wat met die tees en dees. Voor de zekerheid kun je ze beter allebei gebruiken.;)

  • Wat ik niet begrijp is waarom geen enkele partij het voorstel van de woningmarktpartijen overneemt. Dat heeft een breed draagvlak, is goed afgewogen en lijkt een stabiel systeem voor de toekomst te zijn. Een gemiste kans.
    Ik heb geen slapeloze nachten over Rutte, maar maak me wel zorgen over alle halfbakken voorstellen van de Kunduzcoalitie. Veel voorstellen lijken een tegengesteld effect te gaan krijgen. Niet alleen de woningmarkthervormingen, maar ook de arbeidsmarkthervormingen. En dan de bezuinigingen die de koopkracht aantasten en daarmee het consumentenvertrouwen nog verder onderuit halen. Af en toe krijg ik visioenen dat we teruggaan naar de samenleving uit het begin van de industriële revolutie. Dat zal de Vakbeweging misschien wel weer leden opleveren, maar het ontwricht de samenleving.

  • Nou is jouw foutje wel van andere orde dan die van Assie, Bernard. 😮
    Als ik al mijn type- en taalfoutjes zou verbeteren, zou ik Dick inhalen als veelposter. 😉

  • Dat klopt Bernard en dat doen we zelf dan maar voordat we er op aangesproken worden. Ben echt heel slordig en gooi de tekst er meteen op als ik het getypt heb. Vanavond zag ik ook nog dat ik gisteravond relegie heb geschreven terwijl het religie moet zijn. Een kniesoor die daar om maaldt denk ik dan maar. 🙂

  • Bericht door Dame, op 23 juni 2012 om 22:09
    Als ik al mijn type- en taalfoutjes zou verbeteren, zou ik Dick inhalen als veelposter.

    Dat lukdtdt je nooit.

  • Eigenlijk zou ik ook nog een rectificatie op die rectificatie moeten schrijven. “Ernstig foutje” kan natuurlijk niet. Spreekt elkaar tegen. Maar dat heb ik dan maar laten zitten.

    Oh wacht… Nu natuurlijk niet meer.

  • Nog nieuws? en/of feiten?

    Aptroot: “Geld ontwikkelingshulp naar asfalt”

    De VVD wil rigoureus bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking. VVD-ers Stef Blok en Ingrid de Caluwé pleiten zelfs voor een een korting van zeventig procent. Het plan stuit op veel weerstand. Niet alleen is het ‘niet solidair’ en ‘egoïstisch’, het werkt ook nog eens averechts: de welvaart en het welzijn van Nederland zijn sterk afhankelijk van de situatie in de rest van de wereld. Dat schrijven Herman Wijffels en Willemijn Aerds in een opiniestuk op Volkskrant.nl.
    —-
    VVD: Feiten? Wat zijn dat?
    —-
    Kletskoek? Eigenbelang eerst in elk geval, bij de demissionaire minderheidsregering. Of 1 van de 2 nu een C voor hun naam heeft staan of niet Hardleers l*lt kletskoek[/url]
    —-
    Vullen van gaatjes ruim 10 procent duurder geworden!!!

    Ze bond zelf de kat op het spek. Maar nu is minister Schippers van Volksgezondheid boos. Tandartsen en mondhygiënisten hebben sinds het vrijgeven van de tarieven begin dit jaar hun prijzen flink opgeschroefd. Als ze hun tarieven niet in de hand houden, trekt Schippers de stekker uit het 3-jarig experiment. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.
    Volgens de Nederlandse zorgautoriteit de tandartstarieven gemiddeld met 6,1 procent gestegen in vergelijking met 2011, terwijl eenvoudige behandelingen zoals het vullen van gaatjes ruim 10 procent duurder zijn geworden. Het laten trekken van een kies kostte vorig jaar nog 21 euro, nu 35 euro.
    Patiënten lijken er weinig voor te voelen om vanwege de prijs op zoek te gaan naar een andere tandarts. Slechts één op de twintig mensen stapt over naar een andere praktijk.

    Bronnen: De Telegraaf, de Volkskrant & http://www.nrc.nl/nieuws/2012/06/25/schippers-geeft-tandartsen-laatste-waarschuwing-voor-hoge-prijzen/
    —-

    Johan Derksen, lees zijn roddelblad voor mannen VI niet meer, had een buitengewoon opbeurende mededeling: hij overweegt dit keer op Ronald Plasterk te stemmen, vanwege zijn ongenoegen over Rutte, waarop hij de laatste keer had gestemd.
    Het feit dat hij met een stem op Rutte’s VVD de PVV er gratis bij kreeg, was een teleurstelling. Hij had spijt.
    —-
    Pechtold: Rutte heeft slappe knieën

    De D66-leider stelt in een interview met het Algemeen Dagblad dat de demissionair premier helemaal niets heeft bereikt in zijn afgelopen kabinetsperiode.

    “Niet één belangrijke wet heeft het gehaald. Doodzonde hoe een liberale premier een land zo in de staatsschuld en de lastenverzwaringen heeft gestort”, zegt Pechtold onder meer. “Rutte heeft gespeeld met onze economie, onze solidariteit en onze positie in het buitenland. Hij verdient geen voldoende.” etcetc.
    —-

  • Ooit was Nederland een beschaafd land, voor mijn gevoel alweer decennia geleden. Dit weekend werd er wat mij betreft weer een nieuwe dimensie aan het woord “beschaving” gegeven. Meneer Aptroot van de PVVD, vindt het wel een goed idee om te bezuinigen op ontwikkelingshulp en de daardoor vrijkomende miljarden terug te geven aan de automobilist. Nu ben ikzelf een automobilist (70.000 km per jaar) en ik hoef die miljarden niet. Sterker, ik wil dat er helemaal niet bezuinigd wordt op ontwikkelingshulp. Dat vind ik namelijk a-sociaal. Dit soort teksten zijn alleen maar bedoeld om kiezers bij de PVV weg te lokken en dus is het hypocriet, want dat vertelt meneer Aptroot er niet bij. Bezuinigen moet, helaas is dat een gegeven feit, maar dit soort bezuinigingen raken mensen die helemaal niets hebben. Ja, ik ken de discussies dat ontwikkelingsgeld in de verkeerde zakken verdwijnt, overigens weet ik tot op dit moment niet om hoeveel geld dat dan gaat, want dat vertellen de dames en heren er nooit bij. Meneer Aptroot is een hele enge man en als de PVVD dit soort mensen blijft gedogen, dan wordt de PVVD ook een hele enge partij. Maar dat waren ze al, omdat ze met de PVV zijn gaan slapen in het vorige kabinet.

  • Eens mede-Stadshagenees. Enkele citaten

    Ooit was Nederland een beschaafd land, voor mijn gevoel alweer decennia geleden. Dit weekend werd er wat mij betreft weer een nieuwe dimensie aan het woord “beschaving” gegeven.

    Nu ben ikzelf een automobilist (Minder dan 70.000 km per jaar) en ik hoef die miljarden niet.

    – iets aangepast – Ach, zou het allemaal wel kunnen citeren

    Sterker, ik wil dat er helemaal niet bezuinigd wordt op ontwikkelingshulp. Dat vind ik namelijk a-sociaal. Dit soort teksten zijn alleen maar bedoeld om kiezers bij de PVV weg te lokken en dus is het hypocriet

    Meneer Aptroot is een hele enge man en als de PVVD dit soort mensen blijft gedogen, dan wordt de PVVD ook een hele enge partij. Maar dat waren ze al, omdat ze met de PVV zijn gaan slapen in het vorige kabinet.

    Sjaal Aptroot…8 jaar Wassenaar, overwoog en wou: Toen Rita Verdonk op 13 september uit de VVD-fractie gezet was, overwoog Aptroot om zich terug te trekken uit de Tweede Kamer en zijn zetel terug aan de VVD te geven.[1]

    Op 22 juni 2010 was Aptroot kandidaat-voorzitter van de Tweede Kamer, maar werd met 54 tegen 94 stemmen verslagen door zittend voorzitter Gerdi Verbeet.

    Brrrr, bij het aanschouwen van deze plaat, hoeft het niet eens te regenen om een klef en koud gevoel te krijgen

    Een gevoel van schaamte overviel mij toen ik de zelfingenomen Aptrootje met droge ogen zijn weerzinwekkende voorstel zag doen.Dat de VVD die bekent staat voor zijn weinige emphatie voor de minderen op deze wereld is al decenia zichtbaar,dat de auto en het asfalt meer prioriteit geniet dan een mensenleven bij deze kille koude club mag ook niet vreemd meer klinken.
    Deze gewetenloze loser zou de herhaling van een reportage eerder van de week vanuit Soedan moeten nakijken ,waar dit sujet mag aanschouwen hoe dagelijks honderden kinderen overlijden door het gebrek aan water,ja Aptrootje dat zelfde water waar jij wekelijks je stokpaardje je bolide mee wast.
    De VVD zou zich diep ,zelfs heel diep moeten schamen.Maar anderzijds laat de VVD zien dat het ook is afgegleden naar het niveau alla PVV,dat hebben ze zich aardig eigen gemaakt de laatste 2 jaar.

    Om je kapot te schamen lijkt mij.

  • Dat zeker Bernhard,en gelukkig maar, bij de politieke VVD kopstukken zijn ze niet te vinden,daar heeft luxe,macht, geld en status de voorkeur.

  • Hmm…

    Helemaal niet zo gek eigenlijk:

    De Partij voor de Dieren wil de komende vier jaar voor 15 miljard euro belasting gaan heffen op milieuvervuilende activiteiten. Dat blijkt uit het verkiezingsprogramma ‘Hou vast aan je idealen’ dat vandaag is gepresenteerd.
    – hogere belastingen op fossiele energie, vlees, vis, eieren en zuivel
    – Woon-werk-verkeer per auto moet worden belast.
    – Méér uitgeven aan ontwikkelingssamenwerking.

    Vlees, vis, eieren en zuivel moeten onder het hoge btw-tarief gaan vallen. Bovendien wil de partij een vleestaks invoeren van 2 euro per kilo.

    Kiezersopstand dus

    Het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren is multimediaal. Met behulp van zogeheten QR-codes kunnen mensen met een smartphone allerlei informatie opvragen.

    Maar dan moeten ze niet met die nieuwe fratsen beginnen 🙁 Nergens voor nodig. Doe maar een foldertje op de Diezerstraat.

  • VVD gelogenstraft: Overheid trekt Nederland uit recessie

    Volgens de VVD kan het niet maar gelukkig gebeurt het wel … Economie groeide in eerste kwartaal met 0,3 procent door bestedingen overheid

    Nederland is uit de recessie geraakt. Directe oorzaak voor de groei van de economie is een verminderde afname van overheidsbestedingen. Dat heeft het CBS bekend gemaakt. Opvallend: Zaterdag verklaarde VVD-fractieleider Stef Blok nog dat zoiets onmogelijk is.

    NRC Handelsblad schrijft:

    Nederland is officieel uit de recessie. De economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,3 procent gegroeid, blijkt uit een tweede raming van het CBS. (…) Volgens het CBS heeft de overheid meer geld uitgegeven, vooral op het gebied van het openbaar bestuur. Daarnaast zijn de uitgaven van huishoudens minder gekrompen dan eerder geraamd.

    De cijfers zijn een bijstelling van een eerdere berekening. Het is goed nieuws voor de linkse partijen die hameren op overheidsinvesteringen om groei te stimuleren. Saillant: Volgens regeringspartij VVD is het onmogelijk dat de overheid de economie kan oppeppen. Fractieleider Stef Blok verklaarde afgelopen zaterdag nog tegen NU:

    Het is een illusie dat je in een open handelsland je eigen economie een oppepper kan geven.

    Dat een stimuleringsmaatregel die toenmalig minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) onder het vorige kabinet uitvoerde een gunstig effect had op de economie werd door Blok in het interview glashard ontkend:

    Dat was geen typisch Nederlands verschijnsel. Wereldwijd liep de economie omhoog, maar daarna zakte alles weer in.

    Overigens is de economie in vergelijking met vorig jaar nog steeds gekrompen. Maar ten opzichte van het vorige kwartaal is er sprake van groei.

    rode seinen

  • De waarheid ligt altijd in het midden, “rechts” en “links” zullen de handen ineen moeten slaan om tot oplossingen te komen. Het lente-akkoord is daar een mooi voorbeeld van. Ook na 12 september heeft die coalitie mijn voorkeur. Ze kunnen elkaar mooi in balans houden. Roemer de vrije hand geven is funest voor onze economie.

  • Lees nixxx over links en rechts. Slechts over VVD-verdachtmakingen die gelogenstraft worden….hoorde wel wat over links en rechts. De Toekomstig MP prees zijn “gedoog-akkoord” destijds aan als “dit is een akkoord waarbij rechts-Nederland de vingers zal aflikken”. Tja.

    😮 Kunduzaccoord is slechts een papiertje gebleken dat op tijd ingeleverd moest worden. De schijn dat het in een paar dagen in elkaar is geflanst gelooft toch ook niemand meer…..er is maanden aan gewerkt vertelde Rouvoet eens.

    Terwijl VVD & CDA zeker 70 dagen met Geert zaten te jennen en toneelstukjes opvoerden, werd al lang met de andere 3 (slechts noodzakelijk voor een meerderheid) onderhandeld.

    Ja, ook deze 70 dagen ergernis komt bij het “samenwerking met Geert-debacle” op.

    Ondertussen hebben ze, anno nu, alle 5 (op D’66 na volgens mij) al afstand van de speerpunten genomen. Gepoch voor de buhne. Toen de gevolgen als een bom bleken in te slaan, begon men al snel te draaien. Het bleek zelfs slecht voor de economie en er werd evenveel hervormd als in de hele VVD-CDA-PVV periode. Zomaar een reactie

    Volgens Wiegel was het Kunduz-akkoord een ‘grote strategische fout’ van de VVD.

  • En de strategische fout van de PVDA is geweest dat ze zich nergens mee bemoeid hebben, waardoor ze ook geen invloed meer konden uitoefenen op het eindresultaat.

  • Of de PvdA wou tekenen bij ’t kruisje = raamakkoord/raamdictaat van CDA-VVD. Wat denk je zelf Stadshagenees? Dit akkoord konden ze toch never nooit niet aan de achterban verkopen 😮

    Buiten dat CDA en VVD natuurlijk zo min mogelijk mensen (en uiteenlopende meningen) aan tafel wilden. Meer meningen = langer overleg én nog meer concessies.

  • Mark krijgt toch niet op zijn billetjes van lak und leder Frau Merkel 😮

    Kamer = de baas. Niet demissionaire Schippers.

    Kamer: stop vrije tandartstarieven

    De Tweede Kamer wil onmiddellijk stoppen met de vrije tandartstarieven. De PVV sluit zich aan bij PvdA, SP en GroenLinks en daarmee is een Kamermeerderheid tegen doorgaan met het experiment.

    Sinds begin dit jaar zijn de prijzen in de mondzorg vrij en volgens de Nederlandse Zorgautoriteit zijn de tarieven in het eerste kwartaal met bijna 10 procent gestegen. Minister Schippers had verwacht dat ze juist naar beneden zouden gaan.Gisteren waarschuwde ze dat de prijzen eind dit jaar “tot een acceptabel niveau” moeten zijn gedaald.

    Er zit een gaatje tussen eind dit jaar en onmiddellijk

  • :):):) Kamerlid verzint enorme schade voor burger

    Schanderoeper: ‘Illegale wietteelt kost huishoudens 120 miljoen per jaar!’ … Relax, de feiten zijn anders
    Het lijkt alsof VVD’er Rene Leegte een beetje high is geworden van alle repressie-middeltjes die de voorbije maanden in regeringskringen zijn bedacht. In een poging ook een misstand te vinden die ‘snoeihard’ moet worden aangepakt, rekende hij met een tovercalculator zelf de schade bij elkaar.

    De VVD’er – die in de Kamer belandde met de verkiezingsleus ‘Kies inhoud, stem Leegte’ – ging vol op het orgel met het op de kaart zetten van zijn bedachte misstand. Op de VVD site werd vorige week met veel bombarie gesteld:

    Consumenten draaien op voor de verliezen die netbeheerders van energie lijden door de aftap van stroom door illegale wiettelers. Huishoudens in Nederland betalen per jaar 120 miljoen aan de kosten voor illegale wietteelt. Netbeheerders verrekenen deze kosten via de energierekening. Het gaat om bijna 20 euro per jaar per huishouden.

    De VVD vindt het niet kunnen dat consumenten de dupe zijn van de lakse houding van netbeheerders, die zelf niet harder optreden tegen deze criminele praktijken. VVD- Tweede Kamerlid René Leegte: ,,De VVD vindt het onbestaanbaar dat Netbeheerders de rekening neerleggen bij de consument. Netbeheerders noemen de kosten administratieve verliezen -onder andere fraude en misbruik-, maar in feite betreft het vooral illegale wietteelt. In de praktijk komt het er op neer dat netbeheerders in de regel denken, te ingewikkeld, doen we niets aan, laten we de kosten maar uitsmeren over pakweg 6,6 miljoen huishoudens, want die klagen toch niet.”

    120 miljoen euro? Dat zijn wel heel veel lampjes. Een nrc.next lezer schakelde de fact-check afdeling van de krant in. Klopt dat bedrag?

    Nee, in de verste verten niet concludeert de krant na onderzoek. Leegte maakt kortsluiting met de feiten. Het bedrag dat voor wietteelt ligt veel lager en de huishoudens draaien er niet alleen voor op. Wat natuurlijk niet wegneemt dat fraudepraktijken met het elektriciteitsnet bestreden moet worden. Maar leugens ook. Keihard natuurlijk.

    ??Illegale wietteelt kost huishoudens 120 miljoen per jaar??
    [/url]

  • Ha fijn, de export gaat ons land uit de crisis halen. Hoorde het vorige week al een aantal malen zeggen, maar nu blijkt uit CBScijfers ook dat het 1e kwartaal een economische groei liet zien dankzij de export. Helaas blijven de consumentenbestedingen nog erg achter. En laat dat nu net de oorzaak van de recessie in ons land zijn. Vrees dat na de verkiezingen eea weer anders blijkt te liggen en dat zware bezuinigingen een extra negatieve invloed hebben op de crisis.:(

  • Ja, snap ik eigenlijk niet goed. Wij exporteren toch voornamelijk binnen Europa en omdat het zo slecht in Europa gaat wilde onze export ook niet. Daarom bleven wij achter bij Duitsland omdat die over de hele wereld exporteert.

    Hoe kan het dan dat het nu opeens weer beter met de export gaat?

  • Welk masker zet ‘monsieur non’ vandaag af?

    Rutte voelt zich de Nederlandse beschermheer voor de ‘Bende van Vier’ … In Brussel zal hij geen enkele verantwoordelijkheid van Nederland overdragen, behalve als het gaat om de banken …

    Europese topfunctionaris: ‘Rutte is doodsbang voor de top’
    Premier Rutte vertrekt vandaag naar Brussel om zijn verplichte deelname aan de eurotop te vervullen. Veel zal hij er niet doen, zo werd gisteren duidelijk tijdens het eurodebat in de Kamer. Hij koestert nauwelijks verwachtingen over de uitkomst en zal elk voorstel waarbij verantwoordelijkheden van Nederland naar Europa worden overgedragen afwijzen.

    Rutte vertrekt, zo zei hij gisteren, niet naar Brussel om over de voorstellen van EU-president Van Rompuy te praten. Hij wacht de uitkomsten rustig af en verwacht die ‘ergens in december’. De noodsignalen van de ‘Bende van vier’, zoals hij Van Rompuy, voorzitter Barroso van de Europese Commissie, ECB-president Draghi en Eurogroepvoorzitter Juncker noemt, vindt Rutte niet kritiek om naar te handelen. Hij ziet hun plannen louter als een aftakeling van de controle van de deelstaten over hun eigen begroting en banken.

    De Duitse Bondskanselier Merkel wil langzaamaan toewerken naar een begrotingsunie terwijl de Franse premier Hollande de staatsschulden eerst wil delen en daarna een politieke unie wil vormen. Rutte vindt de overdracht van het toezicht op banken naar Europa een goed systeem. Voor een politieke unie zet hij zijn hakken in het zand.

    In de Kamer kreeg Rutte gisteren veel kritiek van D66-leider Alexander Pechtold. Hij vindt net als CDA-leider Haersma Buma dat Rutte met twee petten op zit. In Nederland zet hij zijn anti-Europa masker op. In Europa doet hij alsof hij niet kan kiezen voor het systeem van Merkel of Hollande. PvdA-leider Samsom zei gisteren in het debat dat bevoegdheden overdragen naar Brussel noodzakelijk is. Alleen op die manier kan de mens in Europa weer centraal staan, aldus Samsom.

    Ook in Europa wordt Rutte inmiddels gezien als een lastpak die overal tegen is. Zo bleek uit een rondgang van de NRC-redactie langs hoge ambtenaren en politici in Brussel. Eén van hen zegt tegen de krant.

    Europa staat in brand, zeggen zij. Grote politieke stappen zijn nodig om de euro te redden. Maar Rutte, vindt een hunner, is “maar met één ding bezig: de Nederlandse verkiezingen in september. Omdat hij denkt die te kunnen winnen door Geert Wilders?? anti-Europa retoriek over te nemen, zet hij in Brussel zijn hakken in het zand. Andere Europese leiders komen met oplossingen. Rutte komt met blokkades. De man is overal tegen.”

    Een bron noemt de houding van Rutte onomwonden ‘ziek’. Volgens een Europese topfunctionaris is Rutte ‘doodsbang voor de top komende week’ omdat hij dan één van zijn maskers moet afzetten. Zijn Europa-strategie botst met zijn binnenlandse politieke strategie. Eén waarmee hij probeert Roemer en Wilders af te schudden. “In Nederland minimaliseert Rutte de impact van de crisis door te zeggen dat die alleen in het zuiden speelt”, aldus een functionaris.

    Volkskrant: Rutte begint vandaag zonder enige hoop aan eurotop

  • Dit is toch tegenstrijdig:

    Premier Rutte wil dat de EU-begroting voor de periode 2014-2020 met 10 procent wordt teruggebracht. Dat komt neer op een bedrag van 100 miljard euro.

    De premier wil ook dat Nederland minder hoeft bij te dragen aan de Europese begroting. (HIER GAATHET AL VELE JAREN OVER ZONDER RESULTAAT)

    DIT IS DUS EEN FEIT, DOOR DE MEERDERHEID VAN HET EP BESLOTEN:
    Het Europees Parlement stemde onlangs juist in met een verhoging van 5 procent van de begroting voor de komende 7 jaar.

  • Ondertussen, vandaag:

    De Italiaanse overheid heeft tegen hogere rentepercentages geld geleend op de obligatiemarkt.

    Vanmorgen raakte Italië alleen tegen hogere rentes langlopende staatsleningen kwijt aan beleggers. Italië haalde 5,4 miljard euro op met leningen voor 5 en 10 jaar. De rente op de langste leningen liep op tot 6,19 procent. Bij de vorige, vergelijkbare, lening was dat 6 procent.

    De rente op Spaanse 10-jaarsobligaties liep donderdagochtend weer op tot 7 procent. Zo’n hoge rentestand maakt de schuldenlast van het land op termijn onhoudbaar.

  • CNN was te gretig! De zorgcare is ongeveer in zijn geheel overeind gehouden :D:D:D

    Gecompliceerde uitspraak…vandaar de verwarring. Uitspraak des te opvallender omdat het hof 5 Conservatieven telt, van de 9.

    Obama heeft nogal wat bereikt! Hoelang wilden ze dit al!

  • Andere, nogal betrouwbare, kijk op “bezuinigingen” van gerespecteerd insider en ervaringsdeskundige

    Wouter Bos: ‘2 miljard, 7 miljard, 13 miljard of 20 miljard? Wanneer is het genoeg?’

    Bij elke verkiezing zijn er een paar zekerheden. Eén ervan is dat er altijd weer een rapport van de (ambtelijke) Studiegroep Begrotingsruimte verschijnt dat adviezen bevat over hoeveel ruimte er is voor extra uitgaven dan wel hoeveel noodzaak er is voor extra bezuinigingen, schrijft Wouter Bos in zijn tweewekelijkse column voor de Volkskrant.

    Allereerst moeten we ons realiseren dat het klassieke argument waarmee van links tot rechts de laatste decennia bezuinigingen zijn bepleit, namelijk dat we anders onhoudbare overheidsfinanciën zouden achterlaten voor latere generaties, niet meer gebruikt kan worden om voor een bezuiniging van 20 miljard te pleiten.De tweede zekerheid betreft de inhoud van het rapport: van alle beleidsopties die we kennen moeten we van de Studiegroep altijd kiezen voor de variant met de hoogste bezuinigingen. Wat de Studiegroep betreft komt dat neer op 20 miljard in 2017. Let wel, boven op de 18 miljard van Rutte en de 12 miljard van Kunduz.

    Een van de deelnemers aan de Studiegroep is Coen Teulings, de directeur van het Centraal Planbureau. Dat is interessant voor een ieder die de recente historie kent. De befaamde 18 miljard die van Rutte in 2015 bezuinigd moest zijn, kwam uit de koker van de vorige Studiegroep in 2010. Het CPB vond die 18 miljard eigenlijk helemaal niet zo relevant. Teulings vertelde dat hij het veel belangrijker vond om op middellange termijn de overheidsfinanciën met een bedrag van 30 miljard op orde te brengen (de zogenaamde houdbaarheidsopgave) dan koste wat het kost 18 miljard in de eerste 4 jaar te bezuinigen.

    Naar verluidt herhaalde hij deze stellingname ook tijdens de formatiegesprekken in de zomer van 2010. Het verhaal gaat dat Lex Hoogduin, die bij die gesprekken De Nederlandsche Bank (DNB) vertegenwoordigde en de beoogde opvolger van Nout Wellink was, dit Rutte onwelgevallige verhaal zodanig onvoldoende weerwerk bood, dat Hoogduin de steun van Rutte voor het presidentschap van de DNB vanaf die dag kon vergeten.

    Politiek fantoomgeval
    Interessanter is natuurlijk de vraag of we dit jaar een herhaling krijgen van dat debat tussen de economische redelijkheid van het CPB en een politiek fantoomgetal van de Studiegroep. Ja, dat krijgen we. Sterker nog, het is al begonnen maar kennelijk nog niet veel mensen opgevallen.

    Op 19 juni publiceerde het CPB een notitie met als titel Nadere analyse van houdbaarheidswinst en saldodoelstellingen voor de komende kabinetsperiode. In de inleiding verontschuldigt het CPB zich voor rekenfouten en gerezen onduidelijkheid. Om vervolgens een bommetje te laten vallen: om de overheidsfinanciën voor de langere termijn houdbaar te maken hoeft in 2017 maar 2 miljard bezuinigd te worden mits er nog 5 miljard in latere jaren volgt ten gevolge van hervormingen (bijvoorbeeld op de woningmarkt). 2 miljard! Dat is een factor 10 lager dan de 20 miljard van de Studiegroep!

    Natuurlijk ziet ook het CPB dat dit strijdig zou zijn met de Europese verplichtingen. Die zouden volgens het CPB een bezuiniging van 13 miljard vergen. Overigens nog altijd 7 miljard minder dan de giga-bezuinigingen van de Studiegroep.

    Genoeg cijfers. Wat is hier nu de politieke betekenis van?

    Allereerst moeten we ons realiseren dat het klassieke argument waarmee van links tot rechts de laatste decennia bezuinigingen zijn bepleit, namelijk dat we anders onhoudbare overheidsfinanciën zouden achterlaten voor latere generaties, niet meer gebruikt kan worden om voor een bezuiniging van 20 miljard te pleiten. Integendeel, dan is 2 miljard in 2017 al genoeg.

    Een gotspe
    Daarmee valt ook een belangrijke ratio onder de Europese tekortreductie-richtlijnen weg. Die richtlijnen zijn nog van voor de crisis en beoogden landen te dwingen hun financiën op orde te brengen. Als we die richtlijnen nu onverkort blijven volgen, laten we volgende generaties geen schuld na, maar geven we ze extra vermogen cadeau. Dat is in het licht van het feit dat volgende generaties rijker zijn dan de huidige en (in al deze rekensommen) evenveel belasting betalen een gotspe.

    Een laatste argument om toch die 20 miljard te bezuinigen wordt ook gebruikt door de Studiegroep: zouden we toch niet tempo moeten maken met tekortreductie en bezuinigingen zodat we buffers hebben als we onverhoopt door een volgende (financiële) crisis geraakt worden? Een eerste repliek is dat dit argument ook gebruikt kan worden om juist minder snel te bezuinigen zodat economieën zich sneller kunnen herstellen en dus sterker zijn als ze onverhoopt door een volgende schok getroffen worden.

    Maar wat me echt verontrust aan dit argument is de cynische redenering die er onder ligt. Immers, als we bang zijn dat een nieuw probleem in de financiële sector onze overheidsfinanciën overhoop haalt, moeten we de financiële sector op orde brengen in plaats van alweer de belastingbetaler de rekening te presenteren. Want was de belangrijkste les van de financiële crisis niet dat we het zover nooit meer zouden laten komen?

    Wouter Bos is econoom en politicoloog. Hij schrijft elke twee weken een (BIJZONDER LEZENSWAARDIGE ;)) column in de Volkskrant.

  • Dé oplossing voor de problemen op het spoor (als ze er al zijn):

    (Afscheids)interview Schultz: Treinreizigers moeten minder klagen – Treinreizigers moeten minder klagen over grote problemen op het spoor. Zeker als die worden veroorzaakt door winterse omstandigheden of bliksem. De boosheid van reizigers ⤽bevreemdt mij soms⤝, zegt minister Schultz van Haegen (Infrastructuur, VVD) vandaag in een interview in NRC Handelsblad. Schultz zegt dat op een winterdag in 2010 bijna 900 kilometer file op de weg stond en mensen op Schiphol op veldbedjes overnachten vanwege geschrapte vluchten. Schultz: “En toch fixeerde de hele discussie zich weer op de vertraging op het spoor. (NRC)

    VVD vindt: niet zeiken over vertraging op het spoor. Des te meer over vertraging op het asfalt? Toch niet omdat het dan ineens over hen zelf gaat?

  • Zit naar Nieuwsuur te kijken. Er worden een aantal hervormingen genoemd die noodzakelijk zijn. Economische unie, Bankenunie, begrotingsunie en een politieke unie. Ben ik voor. Vind ik gewoon noodzakelijk.

    Maar geen woord over democratische hervormingen.
    – Europees parlement dat leden van de europese unie moet kunnen wegsturen.
    – Europees parlement dat zelf wetten zou moeten kunnen voorstellen
    – Europese lijsten bij de verkiezingen. Ik wil zelf op de Alde kunnen stemmen en niet op de VVD of D66.

    Is noodzakelijk om Europa te laten dragen door de kiezers.

  • Hmm, dacht ik het eindelijk eens perfect neergezet te hebben, krijg je dit 🙁

    Ben echt bang dat dat laatste veel te langzaam zal gaan. Als het ooit komt. Er zal namelijk nooit een acute noodzaak zijn.

  • Bernard, komt uit het Engelse Lagerhuis

    Hear, hear” (…) is een Engelstalige uitdrukking van bevestiging of instemming.
    De oorsprong van dit gezegde wordt gevonden in het zeventiende-eeuwse Lagerhuis. Destijds werd het tijdens debatten gebruikt als imperatief (“Hear him! Hear him!”) om de aandacht te vestigen op de spreker. Applaudisseren is meestal niet toegestaan in het Lagerhuis en Hogerhuis

    In de GA deze week een artikel over mythen over Europa, zoals dat 80% van onze wetgeving Europees gestuurd is (in werkelijkheid 20%), het ambtelijke apparaat groot is (relatief juist heel klein, omvang van bv gemeente Rotterdam) en dat het ons veel kost (de vrije markt levert ons pp maandsalaris per jaar op en de euro een weeksalaris). Juist een exportland als Nederland heeft veel baat bij de open markt. Ook aardig is dat de belachelijke regels, waar zo vaak over wordt gesproken, juist als doel hebben om de markt open te houden door te voorkomen dat landen hun grenzen dicht houden voor bepaalde producten (surprise-ei). De moeite waard om te lezen.

  • Waarom deze (bij iedereen al jaren bekende) geluiden NU PAS?
    Waarom niet toen het CDA (van de bisschoppen) regeerde met Geert?

    Volgens bisschop Gerard de Korte van Groningen-Leeuwarden drijft Geert Wilders mensen uiteen. Dit meldt hij vandaag in dagblad Trouw.

    Volgens De Korte zijn de antwoorden van Wilders altijd kort door de bocht. “Ze doen geen recht aan de complexheid van de problemen. Daarmee strooit hij zand in de ogen van de mensen. Hij drijft ze uit elkaar. Mensen horen volgens het katholieke sociale denken juist fundamenteel bij elkaar”, weidt hij uit.

    De bisschop vindt ook dat een politiek leider juist tegenover het publiek moet durven staan en niet altijd hun wil moet volgen. “Op grond van kennis van zaken moet hij tegen de waan van de dag in durven gaan”, meent hij. “Populisten doen dat niet, ze spelen in op sentimenten”.

    Nogal hypocriet en wat moet de kudde wel niet denken?

  • Terecht verwezen de EK-finalisten gister naar de samengestelde post van gister 14:39!

    De EU-top levert echte doorbraken op ondanks Merkel en Rutte

    Dit was het gevolg op (toch) de site van Breekijzer en de vrouwe en Sjaal G (ook niet bepaald bekendstaand als links):

    Aan het eind van het jaar is het toezicht op de banken al weg van de landen en geconcentreerd bij de ECB. Zodra deze toezichthouder actief is – de verwachting is eind 2012, moet het mogelijk zijn om banken direct van kapitaal te voorzien via het Europese noodfonds. Het toezicht komt te hangen onder de vlag van de Europese Centrale Bank.
    Door banken direct uit het noodfonds te financieren, wordt de lening niet opgeteld bij de staatsschuld van het betreffende land.
    De Europese financiële vangnetten moeten staatsobligaties van eurolanden kunnen gaan kopen, zo besloten de leiders van de eurozone verder op de EU-top.
    ‘We maken de weg vrij om alle mogelijkheden van zowel het tijdelijke als het permanente noodfonds te gaan gebruiken,’ zei Van Rompuy.
    Verder krijgen Italië en Spanje veel sneller steun en tegen minder strenge voorwaarde dan was afgesproken. Kortom: de EU-top heeft besloten tot een beetje meer Europa om de crisis te keren. In meerdere opzichten meer Europa dus, om Europa te redden.

    Rutte zei vooraf dat er geen nieuwe crisisinstrumenten moesten komen. ‘We hebben vastgesteld dat er heel goede instrumenten zijn. Daar kan gebruik van gemaakt worden en er hoeven geen nieuwe worden uitgevonden.’
    Hij erkende achteraf dat rechtstreeks bankensteun wel degelijk een nieuw mechanisme is. ‘Het is een nieuw instrument dat ik wel logisch vind in samenhang met Europees bankentoezicht.’

  • Er moest natuurlijk wel een compromis komen. En de Italianen en Spanjaarden hebben gewoon de onderhandelingen geblokkeerd. Ken je het spelletje ‘wie-het-eerst-met-de-ogen-knippert’? Leuk voor op het schoolplein…

  • Ben nog steeds op zoek naar een politicus die geen meerdere petten op heeft. Volgens mij hebben ze allemaal heel veel petten op en wordt er heel veel onder de pet geschoven.;)

  • Bernard, niet alleen Spanje en Italië zijn blij, maar de beurs ook: de koersen vlogen omhoog. Denk dat de innige samenwerking tussen Spanje en Italië na zondag voorbij is…

  • Dat is geen emotie, maar gewoon de stomste foto gekozen uit een reeks. Zag er laatst in de VK ook zo een. Politici hoeven niet mooi te zijn, maar dit soort foto’s publiceren dient enkel als doel om iemand belachelijk te maken. Misselijk gedrag.

  • Begrijp de Calimero-Samsom vergelijking niet. Hij jankt nooit dat ie klein zou zijn, loopt nergens voor weg. Nou ja, hij is zo te zien:

    Nederland 2 29-06-2012 22:30 – 23:25

    Nieuwsuur

    Nieuws en achtergronden. -Spanje en Italië winnen, ook op de Eurotop. De regeringsleiders van de eurolanden hebben toegegeven aan Spanje en Italië. De Spaanse banken kunnen direct kapitaal uit het noodfonds ESM krijgen, en ook Italië krijgt gemakkelijker noodhulp. PvdA-leider Diederik Samsom is te gast. Verder politieke reacties, Chris Ostendorf in Brussel, Buro Ipsos Synovate peilde de stemming over de eurocrisis én een verse Politieke Barometer.

    Kun je zelf je oordeel vellen.

    Maar eerst Toren C 😀

    @ Dame, Helaas Merkel & flateus wordt em net zo min als Merkel & die gladde kleine Sarkozy of Merkel en Hollande. Heb je ook op die handjes van Merkel gelet en die van Rutte? Rutte wil wel graag bij grote zus Merkel horen. De man die van de week zei dat ie het volkomen met Angela was, terwijl ie gewoon een eigen (hele andere) agenda hanteerde 😮 Hij zei van de week wel meer…..

  • De man die op de top bot ving. Hoorde net een analyse op radio 1:
    – of hij is niet eerlijk (gezien eerdere uitspraken van de week. O.a. overal “nee” op zeggen. Zeker tegen meer zeggenschap Europa, terwijl men daar juist wil horen waar je “ja” op zegt)
    – of hij heeft het wéér niet begrepen Een rechtse bron dan maar 😉

    Dat woord “verkiezingsretoriek” 😮 Zei Blok vanmorgen om 9:00 al op Radio 1. Nee, was het maar zo; dit verhaal is veel ingrijpender dan de nakende 2e Kamerverkiezingen in NL >:(>:(

  • Die foto van mevrouw Merkel toont wel emotie maar onze PvdA fotograaf zal er wel wat mee bedoeld hebben. Misschien kan hij ons er meer over vertellen waarom deze foto hier geplaatst is.

  • Dick, kennelijk applaudiseert het publiek. Ik denk dat Merkel iets zegt of roept. Een seconde eerder of later en het was een gewone foto. Ik vind dit net zo stom als fotograferen van etende mensen. Nergens voor nodig.

  • Welk masker zet Mark op?

    Vooraf: Europa niet meer zeggenschap! (UIT ANGS VOOR DE PVV…DAT WAS VERKIEZINGSRETORIEK)
    Resultaten Eurotop o.a. ECB gaat toezicht houden op banken … Italië en Spanje (die elkaar HEEL FIJN ook in de EK-finale treffen) dwingen maatregelen tegen hoge rente af.

    Hmmm de cartoon is wat groot vrees ik 🙁

  • Zwaar logisch dat de EK-finalisten de rentes van gister …. pak de posting er wel ff bij….niet meer pikken. Als je het idee hebt alles te hebben gedaan om je land nog mee te laten doen.

    Bericht door dick, op 28 juni 2012 om 14:39
    Ondertussen, vandaag:

    De Italiaanse overheid heeft tegen hogere rentepercentages geld geleend op de obligatiemarkt.

    Vanmorgen raakte Italië alleen tegen hogere rentes langlopende staatsleningen kwijt aan beleggers. Italië haalde 5,4 miljard euro op met leningen voor 5 en 10 jaar. De rente op de langste leningen liep op tot 6,19 procent. Bij de vorige, vergelijkbare, lening was dat 6 procent.

    De rente op Spaanse 10-jaarsobligaties liep donderdagochtend weer op tot 7 procent. Zo’n hoge rentestand maakt de schuldenlast van het land op termijn onhoudbaar.

    Zal maar niet opzoeken wat NL betaald.

  • Die Samsom neemt het masker van Rutte zo over zodra hij het voor het zeggen krijgt. Vrees het ergste voor hem want denk niet dat hij veel te vertellen gaat krijgen.

  • Ik had Rutte tevoren anders ingeschat dan hij zich nu heeft ontpopt. Dat kan natuurlijk bij Samsom ook gebeuren. Niettemin ben ik niet zo cynisch om elke politicus over dezelfde kam te scheren. Samsom is een heel andere persoonlijkheid dan Rutte. Veel meer inhoudgedreven. Mijn vertrouwen in hem is gegroeid. En hoe groot de PvdA wordt na 12 september wachten we maar af. Liever klein met een goed verhaal dan groot zonder visie.

  • Bericht door dick, op 29 juni 2012 om 22:08
    Welk masker zet ‘monsieur non’ vandaag af?

    Die Samsom eierdop vond ik ook wel leuk. Jij niet?

  • Zeg Dick 😮 “hockeykipje”, begin je in combi met die Merkelfoto van seksisme te verdenken. Misschien stuur ik de rode vrouwen een keer op je af.:P

  • Dame, ze wou maar wat graag gefotografeerd worden toen ze juichde op hetzelfde spektakel. Tja, dit kan gebeuren als je een openbare functie bekleedt en je bevindt je in een voetbalstadion…hoort erbij.

    In wat voor poses is Berlusconi wel nietgefotografeerd 😮

    Maar ik dacht dat je hier op doelde van (9:15 vandaag, vandaar die opmerking over die handjes 😉

  • Dame, verdenken van seksisme mag (zelfs in combi met Merkel) en laten winnen: Zelden zoveel éénsgezinde vreugde voor de Italianen gezien als gister. Wellicht hebben o.a. mijn verhalen over EK’88 toch nog ergens in geresulteert :D:D:D

  • Die serie vind ik wel weer leuk, Dick. Die CDAer ( ben naam even kwijt, spindocter Balkenende) zei eens bij DWDD dat ze op staatsiefoto’s met de duom van ene hand de pink van andere moeten vasthouden. Dan is de houding meteen goed. Zie veel mensen dat nu ook doen. Probeer er zelf ook aan te denken. Handige truc.

  • Ja, maak je borst maar nat, Dick. Nadien zul je je wel tweemaal bedenken voor je denigrerende opmerkingen maakt over vrouwen, van welke politieke kleur dan ook.:P

  • @ Dame, Sjek de Vries, weet wel van houding en van grote en kleine JSFjes…Ergens is het mis gegaan.

    Ben naturel, hou niet van toneelspelen (alleen van Kees Prins) en gladde trucjes.

  • @ Dame, heb inderdaad een hekel aan overdreven verongelijkte, zich achtergesteld voelende types. Maar ondertussen wel gewoon de hele toko proberen te manipuleren. Natuurlijk is een goed gesprek altijd welkom.

    Vond bijvoorbeeld Albayrak wel vriendelijk toen ik haar even sprak. Soms is niet alles wat het lijkt. Sommige mensen lijken een houding nodig te hebben; kan.

  • vrouwen, van welke politieke kleur dan ook.

    Mogen we het niet meer over Fleur A. hebben, Sabine Uitslag, mevr. Schippers, Melanie Schultz, Mevr. Kroes-Peper-Smit of andere combi’s, alle SGP vrouwen (die niet op de foto willen) die mevr van de Q-koorts (met Klink)…..zou wel saai worden 🙁

  • Maar je hebt toch zeker geen hekel aan typjes die voor gelijke rechten pleiten en die vragen om met respect en volwaardig behandeld te worden?:o
    Ik vond het interview met haar nicht laatst ook wel interessant. Vraag me af of ze niet gelijk heeft in haar kritiek op de wijze waarop ze is aangepakt. Dat rapport is niet echt overtuigend.

  • Vanmij mag je het best over die dames hebben, zolang het niet gaat over kapsels, mantelpakjes, schoonheid etc. Gewoon over hun ideeën, standpunten en keuzes.

  • Bericht door Dame, op 29 juni 2012 om 22:12
    Assie 22.08 ????

    De Duitsers waren enige tijd geleden al bezig om één Groot Europa te stichten en wat toen niet gelukt is gaat nu misschien lukken. Ik vind het jammer dat ze de finale van het EK niet hebben gehaald.

  • Bericht door dick, op 29 juni 2012 om 22:20
    Assie ik vind een eierdop altijd leuk maar zie de link niet met Calimero.

    Ik wel met Calimero Samsom.:):)

  • Ben altijd en overal voor gelijke rechten. Ieder mens verdient een respectvol en volwaardig bestaan. Sommigen overdrijven het echter en doen aan de ene kant heel verongelijkt terwijl ze aan de andere kant manipuleren.

    Die nicht van Albayrak komt op mij niet zo sterk over. Het NOS-journaal kwam er toen mee. Ze hadden heel veel anonieme getuigen. Die cultuur zal toch in elk geval wel kloppen. Dat zo’n slapnek als Leers de landsadvocaat op de zaak zet pleit dan weer voor haar.

    @ 22:34 terwijl zo’n Sabine Uitslag er juist alles aan deed (ze gaat weer naar Dalfsen) om anders in het nieuws te komen:
    – schoonheid
    – haar band
    – met cabrio op Binnenhof.

    Gelukkig mogen we overal (binnen vooral eigen grenzen) over praten en schrijven. Maar over vrouwen praten vind ik toch een stuk minder als “met vrouwen praten”.

  • Ik vind dat NOS-item juist kwalijk: ze werd veroordeeld zonder vorm van proces of wederhoor. De hele goegemeente valt over haar heen op grond van anonieme getuigen. Ze heeft een punt wanneer ze wijst op het schrille contrast met het milde oordeel van Scheltema over Zalm/DSB. Of op de 3 miljoen die de frauderende directeur van Vestia meekreeg.
    Ik vind dat kwalijke rellerige journalistiek. Iedereen kan zo helemaal kapot worden gemaakt.

  • Bericht door Dame, op 29 juni 2012 om 22:39
    Assie Europa heeft ons niet alleen welvaart gebracht, maar vooral ook stabiliteit. En vrede. Dat is heel wat waard

    Die vrede hadden we voor de EU ook al wel en moet nu helaas constateren dat de onvrede alleen maar toeneemt. Ik laat mij financieel niet uitmelken om die landen die er een zooitje van hebben gemaakt te sponsoren. Jij wel?

  • Het is eerder andersom wat uitmelken betreft, Assie. Zie mijn reactie van 7.59. En nee, die vrede was er níet voor de EU. Het is niet voor niets begonnen met de EGKS. En wat te denken van de oorlog in Joegoeslavie? Binnen een economische gemeenschap met een politieke unie zijn de kansen daarop vele malen kleiner. Daar zou ik maar niet zo laconiek over doen.

  • Was net op tijd bij Nieuwsuur. Weer een goed verhaal van Samsom. In de peilingen een zetel verloren, terwijl SP weer won. Samsom had zin in de strijd (ook over Europa) op Links. Roemer is de laatste keer nogal in zijn hemd gezet over Europa in de Kamer.

    Studio Sport en VI (met nieuwe bondscoach Gullit?) zijn ook interessant. Morgen in Studio Sport Zomer….special over

    NOS-item? Sensatie-zwartmaak-h*ernalistiek? Welk item ook alweer?

    Het is wel de dag dat de man (die vast geen feiten kan noemen over Europa) die ongeveer 20% van het electroraat gaat pakken. Dit zei over de man in wiens gedoog-Kabinet hij zat… mbt de toekomst van EUROPA

    ‘Rutte slaafs op de knieën voor Italiaanse en Spaanse maffia’,

    Tja, op internet en tv is het ook allemaal wat hufteriger in zoveel mogelijk “twitterbare-oneliners” geworden. TV is sowieso een medium van sensatie en scoren (kijkcijfers). Misschien zijn sommige politica anno 2012 wel gewoon té netjes en beschaafd. Hoop het niet, maar tijdens het zappen vrees je soms het ergste.

  • Hoe laat gaat het over de ingepeperde en aangepraate, geldverslindende ANGST en HAAT van de “koude oorlog” 😮

    Die vrede hadden we voor de EU ook al

  • Dame, je hebt groot gelijk. Sinds dat de EU er is zijn wij er op vooruit gegaan, De lonen zijn gestegen en er is volop werkgelegenheid. Alles is ineens dankzij de euro ineens toppie geworden. Ook mooi dat we onze mede-europeanen hebben kunnen helpen zonder dat wij dat in onze portemonnee gevoeld hebben, Groot pluspunt is ook dat de criminaliteit door de open grenzen is afgenomen. Ik wil niet meer terug naar het Europa van toen. Jij wel ?;D Die oorlog zoals die in zich in Joegoslavië heeft plaatsgevonden, komt onder onze EU ook nog wel een keer terug, maar dan op een andere wijze vrees ik.

  • Assie, Assie, als exportland profiteren wij volop van de open markt. Griekenland exporteert nauwelijks. De leningen aan Griekenland gaan bovendien gepaard met afspraken over aankopen in de landen van de gulle geldschieters. Dezelfde methode als bij ontwikkelingssamenwerking. Dat geld vloeit dus van de overheid naar bv Griekenland en via de bedrijven weer terug. Jouw welvaart is voor een stuk gebaseerd op het gebrek eraan in andere landen. Een man met een groot hart zoals jij, zal het toch een doorn in het oog zijn wanneer mede-aardgenoten armoe lijden?

  • Wat een angst

    Die oorlog zoals die in zich in Joegoslavië heeft plaatsgevonden, komt onder onze EU ook nog wel een keer terug, maar dan op een andere wijze vrees ik.

  • En je praat wel makkelijk over oorlog. Vind je voorkomen ervan niet belangrijk? Of is niet-oorlog voor jou al zo vanzelfsprekend dat je niet beseft dat daar over nagedacht is?

  • Kent onze gesubsidieerde PvdA propagandist nog iets anders dan ANGST en HAAT? Denk het niet want hij heeft het altijd over angst en haat. Wat moet je toch een haat en angst hebben om dit iedere keer weer ter sprake te brengen. Je kunt beter de volgende keer op de PVV stemmen. ;D

  • Sommige mensen denken in “verschillen” anderen in “overeenkomsten” nog weer anderen “naar hun geldbuidel”, ook zijn er die “niet” denken. Er zijn vast nog meer soorten en combi’s van bovenstaande te bedenken; zelf ben ik uitesproken en altijd voor “samenwerking/overeenkomsten zoeken”.
    Had het NederlandsTEAM maar meer in “samenwerking” gedacht.

    Gelukkig staat (niet)denken overigens vrij.

  • Lastig hier een andere emotie bij te bedenken, maar roept u maar Assie:

    Die oorlog zoals die in zich in Joegoslavië heeft plaatsgevonden, komt onder onze EU ook nog wel een keer terug, maar dan op een andere wijze vrees ik.

    23:46?

  • CDA scherpt verkiezingsprogramma aan

    Sneller verhogen AOW-leeftijd krijgt steun en basisbeurs moet volledig behouden blijven
    Het CDA verkiezingsprogramma is vrijdagavond nog iets bijgesteld. Een voorstel om de AOW-leeftijd sneller te verhogen kreeg ruimte steun. Daarmee kiezen de leden voor het eerdere standpunt om de AOW-leeftijd in 2015 naar 66 jaar te laten stijgen en in 2020 naar 67 jaar.

    Eerder wees de partijtop de wijziging van het verkiezingsprogramma af omdat het CDA in de Kunduz-coalitie heeft ingestemd met een stapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd naar 66 jaar in 2019.

    Ook werd vrijdagavond een motie aangenomen voor het behoud van de basisbeurs voor bachelor- en de masterstudenten. In het conceptprogramma werd alleen nog maar de bachelorfase genoemd. Voor de masterfase zou dan een ‘sociaal leenstelsel’ moeten komen, maar daar was het CDJA niet mee eens. Ze diende een motie in die door meer dan tachtig procent van de leden werd gesteund.

    De discussie over ontwikkelingshulp verliep nog altijd moeizaam. Het blijft onzeker of het CDA zich blijft vasthouden aan de 0,7 procent van het bruto binnenlands product als bijdrage voor ontwikkelingssamenwerking. Omdat de leden vrijdag tijdens het verkiezingscongres verdeelt waren, wordt er zaterdag weer over gesproken. De partijtop van het CDA vindt dat de nadruk moet komen te liggen op de effectiviteit van de ontwikkelingshulp en niet zo zeer gekeken moet worden naar het budget.
    —-
    Leuke film, misschien?, op 2.

  • In dit geval vast geen (intuïtieve) poging tot empathie over “zouden moeten stemmen”.

    film moet nog op gang komen, misschien toch maar eens Toren C terugkijken…vanzelfsprekend in goed overleg 😉

  • Bericht door Dame, op 29 juni 2012 om 23:46
    Een met een groot hart zoals jij, zal het toch een doorn in het oog zijn wanneer mede-aardgenoten armoe lijden?

    Ben niet te beroerd om een 100 euro in de maand daarvoor in te leveren maar dan verwacht ik ook een bijdrage van ons fanatieke PvdA clubje. Ik kan ze niet allemaal onderhouden maar dan verwacht ik ook dat onze PvdA-aanhang toch wel bereid is om minimaal 0,50 eurocent te willen bijdragen. Dat moet kunnen lukken want zover mij bekend zijn de meeste PvdA’ers ook profiteurs.

    😉

  • Aardig stukje over Europa van Alexander Francino

    Het Opgesloten Gras

    Praten over Europa. Dat doe ik liever met mensen die natuurlijke grenzen kennen
    Mijn nieuwe landgenoten mopperen op Europa en mijn oude landgenoten mopperen ook op Europa. Voor mijn spagaat tussen Frankrijk en Nederland zou dat saampjes mopperen verlichtend kunnen zijn. Maar nee, de spanning blijft en soms laat ik een wind. Precies boven Brussel. maar dat zal wel toeval wezen.

    Om lekker met mijn Franse landgenoten te mopperen op Europa heb ik hier te vaak het opgesloten gras gezien.

    Ik wandel geregeld langs een mooi paadje naar boven. Vanaf de kam heb je een prachtig uitzicht over de Pyreneëen, ik loop het stuk al een paar jaar, linksom, rechtsom, onderlangs of bovenlangs. Het lijkt een sleur en dat is het ook: het is behoorlijk steil. Een vriend is deze dagen op bezoek en hij wandelt met me mee.

    De eerste keer is het zwaarst. Halverwege de klim wijs ik op de ruïne en het is jammer dat hij er weinig oog voor heeft. Hij is wat kortademig, terwijl het zwaarste stuk nog komen moet.

    Boven ligt in een weiland een stapel bakstenen.

    ‘Wat is dit?’, vraagt mijn vriend.
    Ik heb een vermoeden maar zeg niets. Het hoeft niet te zijn wat ik denk dat het is.
    De volgende dag – mijn vriend doet het al wat beter heuvelop – liggen in het weiland naast de stenen ook rollen gaas.

    ‘Ach natuurlijk’, zegt hij, waarvoor hij nu voldoende adem heeft, ‘het is vanwege die boerderij een stukje verderop. Voor geiten of schapen, die krijgen er een uitloop bij’.

    Ik hou me op de vlakte en zeg slechts ‘ja, wie weet’. Dat ergert hem een beetje. Alsof iemand mij ooit tekst en uitleg heeft gegeven.

    De derde dag loopt hij voorop. Hij had zin in onze ochtendwandeling zei hij bij het ontbijt en hij is natuurlijk nieuwsgierig of de schapen er al staan.

    ‘Aha, het klopt, het wordt een hek’, zegt hij als we weer in het weiland vlak onder de kam staan. Twee hoekpalen zijn opgetrokken en het gaas is in een grote rechthoek uitgerold.

    ‘Een mooi grasveld waar gemakkelijk een paar schapen kunnen lopen’, zegt mijn vriend.
    In het midden van de rechthoek staat een witte bestelbus en loopt een man in een groene overall.

    ‘Hij heeft wel een grote bus, die boer’, zegt mijn vriend en hij vindt het jammer dat zijn frans te slecht is om een praatje te maken.

    Na het weekend kan ik hem niet meer bijbenen en van boven roept hij dat het uitzicht vandaag fantastisch is. Toch heeft hij, wanneer ik puffend boven kom, een wat verloren blik. Er staan dan wel schapen, maar ze staan een stuk verderop, achter een miezerig schrikdraadje. Niet achter het hoge hek van gaas en palen dat midden in het weiland verrezen is. De bouwvakker in de groene overall prikt aan de overkant oranje stokken in de grond.

    ‘Is het geen boer?’, vraagt mijn vriend. Hij staat vlak bij het hek, maar raakt het niet aan. Alsof hij het niet helemaal vertrouwt.

    ‘De man is mij onbekend’, zeg ik.

    Een weiland met een groot hoog hek in het midden is moeilijk te verklaren voor wie uit een land van sloten komt. Het duurde een paar jaar voordat ik die hekken plaatsen kon.

    In dit stuk Frankrijk gaat het zo: eerst het hek, dàn het huis. Voordat de grond is geëgaliseerd, voordat een waterleiding is ingegraven wordt een hoog hek gebouwd. Een hek nergens omheen, met gras aan de ene en gras aan de andere kant.

    Het witte busje rijdt weg.

    Mijn vriend steekt zijn vingers door de gaten van het gevlochten ijzeren gaas en leunt er met zijn handen en voorhoofd tegenaan. Hij is een vriend die de dingen graag begrijpen wil, een alfa-man.

    ‘Denk dan, denk dan diep na!’, kan ik zeggen. ‘Beredeneer dan, dat kun je toch zo goed?, kan ik roepen. ‘Wie zet in hemelsnaam een hek midden in een weiland? Je bent toch zo slim, hoe zit het dan met dit hek?’.

    Maar het is ook fijn dat ik eens samen met een landgeboot uit de polder zo??n afzetting in een weiland kan bekijken. Dankzij het onbegrip van mijn vriend schud ik wat eenzaamheid van me af.

    ‘Er komt een villa’, help ik hem. Hij leunt nog wat zwaarder tegen het gaas. ‘Daar ergens’, wijs ik, ‘midden in het veld’.

    ‘Oh ja?’, zegt hij. ‘Een villa?’.

    Het hek buigt een beetje mee met zijn gewicht, zijn neus bevindt zich net aan de andere kant en hij bekijkt langdurig het opgesloten gras onder zich.

    Hij kijkt, hij denkt, hij analyseert. Maar voor een man van sloten is het geen eenvoudige puzzel.

    ‘Is het een villa voor mensen met honden?’, probeert hij. Alsof ik een of andere helderziende ben.

    ‘Ik weet het niet’, zeg ik, ‘Maar het is geen hek om binnen te houden wat binnen is. Binnen staat toch niets?. Het hek is om buiten te houden wat buiten is’.

    ‘Oh’, zegt hij.

    Het opgesloten gras wiegt in de wind.

    Als hij zich omdraait, hij heeft kennelijk genoeg gezien, staat een afdruk van het gaas in zijn voorhoofd gedrukt. Ik lach en hij kijkt weer een beetje geïrriteerd naar me.

    De weg terug zegt hij niets en ik weet dat hij nadenkt. Laat hem maar denken. Hij komt er toch niet uit. De vragen komen vanzelf, bij het avondeten waarschijnlijk en dan zal ik vertellen over de hekken om de Franse huizen. En over de hekken om de Franse gemeenten, om de bedrijven en misschien over het hek om Frankrijk zelf. Want hij begrijpt ook wel dat een hek in een grasveld niet op zichzelf staat.
    Na het dessert nemen we hopelijk een zelfgestookt pruimenjenevertje en kunnen we samen nog even klagen over Europa. Dat doe ik te weinig. Met hekken-mensen uit de buurt kan dat natuurlijk best. Maar liever doe ik het met mensen die van sloten en van bruggen zijn.

  • Bericht door dick, op 29 juni 2012 om 23:56
    Wat is een stemadvies van een hardnekkerige/stijfkoppige niet-stemmer waard?

    Net zo veel als dat stemadvies op jouw partij.:P

  • 🙂 Van Speijk, zien vliegen, subsidie-verbastering, belasting (MedeLanders) tekortdoen, niet stemmen, angst & haat-fobie allemaal in 1 mens 😮 Gelukkig heeft ie ook goeie kanten….schijnt ut.

  • Bericht door Dame, op 30 juni 2012 om 00:07
    Ik begrijp niet waarom bestrijders van angst en haat op de PVV zouden moeten stemmen. Lijkt me een gedachtenkronkel.

    Dat zijn geen bestrijders van angst en haat. Ze hebben zelf niet door dat ze angst en haat kweken en vandaar dat advies.;)

  • Nederlander (ook al) pessimistisch

    Waarvoor ben je zo angstig Dick? Je hebt het altijd over angst en haat. Wil je mij er verder niet mee lastig vallen want anders krijg ik ook nog slapeloze nachten. Ga morgen maar even naar Sigmund. Misschien kan hij jou van die ANGST en HAAT af helpen.

  • Bericht door dick, op 30 juni 2012 om 00:53

    Dat moet zeer herkenbaar voor je zijn want dat betekent éénrichtingverkeer.;)

  • 🙂 Wist dat je qua mensenkennis bijzonder laag zou scoren, maar als je mij met
    – angst
    – haat
    – éénrichtingverkeer
    verbindt…sorry; je kunt met geen mogelijkheid door naar de volgende ronde. Herkansingen zijn met deze inschattingen ook helaas niet mogelijk. Misschien is het wat om jezelf eerst eens te leren kennen 😉

    Uiteraard, voordat je uberhaupt wat inhoudelijks over politiek probeer te melden 8)

  • Identiteitscrisis had hierboven niet beter zichtbaar kunnen zijn:

    Bericht door Assendörper, op 30 juni 2012 om 01:09

    Bericht door Assendörper, op 30 juni 2012 om 01:15

    2 gezichten, lijkt me.

  • Bericht door Assendörper, op 30 juni 2012 om 01:15
    Het is wat met dat StemVeePvdavolk.

    Het zou je sieren assendorper als het stemveevolk van de PVDA zaken realiseerd waar jij je voordeel van hebt in je portomonne,je het dan ook als een echte antie PVDAer het niet zou willen accepteren(princpieel)en zou kunnen doneren aan de mindere bedeelden,en verder geen geen gebruik maken van de voorzieningen waar ook JIJ dankbaar gebruik van maakt toch?

    Of is dit teveel gevraagd,en is het alleen maar loos gebrul,maar onderhands wel incasseren?

  • Dat lijkt me ook niet de rol van een politieke partij, Drama. Die moet problemen oplossen, keuzes maken en besluiten nemen in het landsbelang.
    Ik las vandaag dar Rutte zich de minister-president van alle hardwerkende Nederlanders noemt. Voor hen had hij gepleit in Brussel. Shocking! Een MP moet er zijn voor álle Nederlanders, niet alleen de hardwerkenden, maar ook de zieken, bejaarden, arbeidsongeschikten, kinderen, jongeren en luien.

  • en verder geen geen gebruik maken van de voorzieningen waar ook JIJ dankbaar gebruik van maakt toch?

    Moeilijk te vatten zin, maar welke voorzieningen gaat het om? Café De P. is toch vrij toegankelijk?;)

  • ik bevestig hier (00:03) slechts de tekst (23:02) van een gestaald kaderlid van de PvdA, Dame. Daaruit blijkt de illusie dat stemvee veel meer kan realiseren, dan periodiek een stem uitbrengen.

  • Bericht door Zwolse, op 30 juni 2012 om 23:02
    Het zou je sieren assendorper als het stemveevolk van de PVDA zaken realiseerd waar jij je voordeel van hebt in je portomonne,je het dan ook als een echte antie PVDAer het niet zou willen accepteren(princpieel)

    Noem er eens een paar.

  • Vanmiddag op een feestje, ook alweer alle betrokkenen (daardoor kort item) tégen de JSF…na de VVD-tabakslobby nu dit 😮 VVD politici voor geheime JSF lobby[/url]

    vooral in eigen kring[/url]

  • De uitdrukking is ‘de liefde van de man gaat door de maag’, maar ik begrijp nu dat ‘de liefde van de PvdA-stemmer door de portemonnee gaat’. 🙁

  • Na 19:14 & 19: 35 gister, nu de CDA-mening

    Nederland moet snel de keuze maken voor het gevechtsvliegtuig JSF. Anders lopen we belangrijke orders mis, vreest minister Hans Hillen van Defensie. De JSF blijft maar duurder worden en moet momenteel zo’n 64,4 miljoen euro per toestel kosten. Er zijn veel goedkopere alternatieven.

    en

    Als het aan Hillen had gelegen, had dit kabinet reeds de knoop doorgehakt om voor de JSF, ook wel F35 genoemd, te kiezen als opvolger van de F16.

    Waarom Hans zijn zin niet heeft gekregen vermeldt het stukje op nu.nl niet. Feit is dat de grote gedoger niet voor de JSF is. Ze vreesden zeker een meerderheid. Zou die meerderheid nu achter de schermen wel gekneed zijn?

    * Misschien wel op de manier waarop Robesin de coalitie aan een meerderheid in de Senaat moest helpen. (Later was Robesin overigens woedend over het Hedwige-gerommel).
    * Of op de manier waarop GL de Kunduz-politiemissie werd gebonjourd?
    * Of kunnen we weer een duister/schimmig SGP-achtig geslijm verwachten? O.a. “leuke partij met leuke mensen”.

    Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het JSF-project.

  • Hansie H. heeft nog bijzonder weinig tot nixxx bereikt op defensie. Vandaag ging die Indonesische tankorder weer naar Duitsland. Als het hem ook maar niet bij zijn laatste (JSF) klus lukt. Laat hem zich maar spiegelen aan die 2 partijgenoten (Leers en Bleker) met hun dramatische beleid.

  • *Hansie H. heeft nog bijzonder weinig tot nixxx bereikt op defensie. *

    Dat is niet zo moeilijk te begrijpen, als een Kamermeerderheid tegen verkoop is, o.a. de PvdA.
    Och, het is maar twee honderd miljoen eurootjes, Samsom en zijn mede tegenstemmers kunnen met deze tanks altijd nog langs bij een schroothandelaar, nietwaar?

  • Mama, papa!…. Ik wil ook een Samsommetje! Een nieuwe reclamekreet bedacht door snelle reclamejongens? Nee, het positioneren van een lijsttrekker van de PvdA. Overgewaaid uit Amerika, waar emotiepolitiek schering en inslag is, en waar kinderen een onderdeel zijn van verkiezingsretoriek, om papa aan zoveel stemmers te helpen. Een verwerpelijk fenomeen voor een partij die anderen zo graag een opgeheven vingertje laat zien, maar als het om eigen gewin gaat geen remmingen kent. Het zal de ⤽frisse⤝ wind zijn die door de partij waait, onder het motto: ⤽Sterf, gij oude vormen en gedachten⤝ als de nieuwe partijhymne.

    Het is het politiek positioneren van een zorgzame papa, zoals bij één van zijn voorgangers die ook zo vreselijk content was met zijn papadagen. Een door reclamejongens gecreëerde theeleut, uitzwaaier en boterhamsmeerder, hoe diep kan je zinken. Amerikaanse toestanden, wat zal de notoire Amerikahater en lijstduwer Maarten van Rossem hier van denken?

    Er is tot aan de verkiezingen een overvloed aan debatten op inhoud, maar het ⤽partijtje⤝ kiest voor een ⤽tandpastareclame.⤝ Je zou er een vieze smaak aan over houden.

  • o jé:o DEN HAAG – Het kabinet moet Duitsland met klem verzoeken geen tanks te verkopen aan Indonesië. Dat vindt Tweede Kamerlid Arjan El Fassed van GroenLinks. (bron DvhN)

  • En natuurlijk Rusland,China en al die andere landen die van die vreselijke tanks fabriceren, hebben we hier nog wat pijl en bogen voor een zacht prijsje in de aanbieding?

  • VVDer.

    Het wachten is op de flitsende reclamespot van de VVD waar ons aller Mark Rutte in de kinderstoel door zijn mammie wordt gezet ,getooid met een mooi Micky Mouse slabbetje om, een bordje Bambix krijgt gevoerd en daarna voldaan in het speelhoekje wordt gezet en met zijn mamma gezellig met zijn houten treintje gaat spelen.

    Over de ,,,tandpastareclame,,,hoeft kleine Marky zich nog geen zorgen te maken,hij gaat eerst zijn melkgebitje nog wisselen,voor die aan het echte poetsen toe komt.

  • Een nieuw schandaal rondom Barclays met winst voor de bank en verlies voor de burger. Het wordt nu echt tijd om de banken als onderdeel van de publieke sector te beschouwen. De crisis is niet alleen een bankencrisis, maar vooral een morele crisis. Ongebreidelde hebzucht die onvoldoende wordt afgekeurd en gestopt.

  • 😮 Daar lult Hansie H zich momenteel toch niet zo makkelijk uit op Radio 1. Tijdstip, tactiek richting Kamer (waarom strubbelt men in Duitsland wel wat, maar minder tegen). Terwijl Hansie H. op het Rechtse (van Breekijzer en zijn vrouw en Sjaal Groenhuizen) Welingelichtekringen, toch deze aantekening krijgt

    Van de non-valeurs, praatjesmakers en volksverlakkers is Hillen het Boegbeeld
    dinsdag 3 juli 2012
    Door : Gerard Driehuis

    Hans Hillen probeert, op de valreep, nog de JSF Nederland binnen te rommelen. Bert Wagendorp brengt dat in De Volkskrant tot de volgende typering van de bewindsman van Defensie.

    Van de non-valeurs, praatjesmakers en volksverlakkers die twee jaar geleden door Mark Rutte grootmoedig werden opgenomen in zijn regering is Hillen het Boegbeeld. Wie wil aantonen dat er van alles niet klopt een ons op ouder partijvorming gebaseerd democratisch systeem, komt automatisch uit bij Hillen. Hoe een lzoe blaaskaak zich via de partij een weg omhoog foezelt en fluistert en het zodoende zelfs tot minister schopt ?? in welke functie hij wegens totale incompetentie blunder op blunder stapelt

    Dat allemaal om eens minister te mogen zijn. De kracht achte r de “KUNDUZ-mislukte missie”: verkeerde mensen voor alles opleiden behalve Politie tégen de regerging. Omdat Bush het zo wou in de as van het kwaad. Hij was net in het journaal al erg druk GL de schuld te geven. Hij geeft wel toe dat hij afgewacht heeft. Ach het interview hiervoor zei nog veel meer.

    Wiki?

    In zijn bewindsperiode is Hillen diverse malen met crises geconfronteerd. Zo vond op 27 februari 2011 door toedoen van de Koninklijke Marine – Westland Lynx-helikopter vanaf het fregat Hr. Ms. Tromp – de mislukte evacuatie van een Nederlands staatsburger (een werknemer van Royal Haskoning) uit Libië plaats. Bij de evacuatie bleken veel fouten gemaakt te zijn, waardoor drie militairen door Libië gevangen werden genomen. Uiteindelijk kwamen zijn vrij. Het afsluitende Kamerdebat liep voor Hilllen met een sisser af. Eerder had Hillen ook al veel kritiek gekregen omdat hij door zijn ambtenaren niet was ingelicht over ernstige integriteitsschendingen bij de marine.

    Op 8 april 2011 trad hij met de beleidsbrief ‘Een kleinere krijgsmacht in een onrustige wereld’ naar buiten, waarin bij Defensie ruim 12.000 arbeidsplaatsen verloren gaan.

    Voordat Hillen minister werd, had hij minstens 12 nevenfuncties als voorzitter en adviseur. In zijn woonplaats Hilversum bemiddelde hij bij de oplossing van het verkeersprobleem aldaar. Op 22 november 2010 gaf Hillen toe dat hij als senator tegelijkertijd een nevenfunctie bij British American Tobacco heeft gehad. De voorgeschreven vermelding daarvan zou hij hebben ‘vergeten’. In zijn tijd als senator was een rookverbod in discussie.

    Hillen is in 1996 benoemd tot erevoorzitter van de Hilversumsche Mixed Hockeyclub (HMHC) vanwege zijn inzet voor de club…..DAT DAN WEER WEL

    Ahum…goed nog eens te zien, ‘vergeten’ rooklobby Tja, dat mag als lid van het CHRISTENda…vergeten.

    Gewoon in NL ook samenwerken met deze persoon, terwijl Hansie H. het liever niet wou.

    PVV heeft leuze: Hún Brussel, ?ns Nederland

    Dit was gister in het 20.00 journaal Dame Sacha’s opener Klootzakken met de rentetarieven…nog meer beeld. Rabobank wordt ook genoemd mbt onderzoek. En wie is weer de dupe? De argeloze burger!

    Hebzucht, nooit genoeg, graaien wat je graaien kunt skijt aan de rest…maar hoe kun je het over morele overwegingen hebben met mensen die slecht door dollartekens naar de buitenwereld kijken? Voor mensen zonder sociaal en empatisch besef…

  • Waarom komt mijn berichtje niet door?

    Graaiers/ongebreidelde hebzucht/nooit genoeg/gebrek aan empatisch besef/door dollartekens kijken 😮

    ’s kijken of ie nu wel gaat.

  • Barclays’ topman Bob Diamond stapt op. Het ontslag volgt een dag na het vertrek van de voorzitter van de raad van commissarissen, Marcus Agius. Agius zal nog wel meewerken aan het zoeken naar een nieuwe topman.

  • NRC:

    Schandaal zal zich uitbreiden??
    De Britse banken zijn niet de enige die worden onderzocht wegens rentemanipulatie. Ook Japanse, Canadese en Zwitserse toezichthouders doen onderzoek.

    Ketelaar:

    ⤽Het schandaal zal zich in de komende dagen zeker uitbreiden. Twintig andere banken worden door verschillende toezichthouders onderzocht wegens rentemanipulatie, waaronder de Zwitserse bank USB en de Amerikaanse City Group. De Britse bank Royal Bank of Scotland heeft dit weekeinde vier handelaren ontslagen die zich met de praktijk zouden hebben beziggehouden.⤝

    Barclays feitenoverzicht met de naam Rabobank

  • Hopenlijk wordt deze smerige beerput geopend,en wordt het duidelijk hoe de financieele wereld jarenlang gemanipuleerd hebben voor eigen verijking ten koste van miljoenen burgers.

    Het is werkelijk stuitend en om te kotsen >:(

  • Scheefwonen: Vandaag, nixxx over 1 juli wel over de situatie…

    Kwart huurders is scheefwoner
    Nos.nl dinsdag 3 jul 2012, 10:04

    Ruim een kwart van de huurders van corporatiewoningen was vorig jaar scheefwoner. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2011 woonden 609.000 huurders met een gezamenlijk inkomen boven de 33.000 euro in sociale huurwoningen.

    Van de Europese Commissie moet die inkomensgrens worden gehanteerd bij de toewijzing van sociale huurwoningen. Huishoudens met een bruto-inkomen boven de 33.000 euro in zo’n huis worden gedefinieerd als scheefwoner.

    Volgens het CBS zijn er relatief veel scheefwoners in de Randstad. In de gemeenten in het Groene Hart ligt het aantal scheefwoners boven de 35 procent. In de vier grote steden ligt het aantal scheefwoners niet boven het gemiddelde, zegt het CBS.

    Niet van plan….:

    Spies: aanpak scheefwoner vrijwillig 26 – 03 – 2012

    BREDA – Minister Spies is niet van plan om woningcorporaties te verplichten de huur voor rijkere huurders te verhogen.
    ‘Het staat de corporaties vrij om de huren niet te verhogen’, zei Spies tegen de NOS op Radio 1. Van het kabinet mogen corporaties per 1 juli de huur van de huishoudens met een inkomen boven de 43.000 euro verhogen met vijf procent extra. De maatregel moet scheefwoners stimuleren om plaats te maken voor mensen die weinig verdienen.
    Uit een rondgang van de NOS blijgt dat een op de zes corporaties niet van plan is de huur te verhogen. Spies zegt dat er 400.000 scheefwoners zijn.

    Gewoon uitgesteld?

  • @ Zwolse, 11 citaten/levenswijsheden. Er zitten enkele juweeltjes tussen:

    De gevaarlijkste hartziekten zijn nog steeds: afgunst, haat en hebzucht. Pearl S. Buck Amerikaans schrijver 1892-1973

    De geschiedenis bestaat voor het grootste deel uit de ellenden, over de wereld gebracht door trots, eerzucht, hebzucht, wraak, genotzucht, opstandigheid, huichelarij, fanatisme en alle mogelijke andere tomeloze begeerten. Edmund Burke Engels politicus en filosoof 1729-1797

    Het tevele bijeengaren van bezit voor de kinderen is een voorwendsel van hebzucht en verraadt het eigen karakter. Democritus
    Grieks geleerde, astronoom en filosoof 460 v. C.- 380/370 v. C.

    Wat verwoest vriendschap en liefde? Hebzucht bij prominenten, arrogantie bij wetenschappers, schaamteloosheid bij vrouwen en onwaarachtigheid bij mannen.
    Bron: Boek der gelukzaligen B. Desjoemhur

    De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te bevredigen maar niet ieders hebzucht. Mahatma Gandhi Indiaas politicus 1869-1948

    Verlang niet naar volmaakte gezondheid, want daar zitten hebzucht en wil achter. Kyong Ho Koreaans Buddhist en Sŏn meester 1849-1912

    De enige raderen die de politieke economie in beweging zet zijn de hebzucht en de oorlog tussen de hebzuchtigen; de concurrentie.
    Bron: Parijse manuscripten (1844)
    Karl Marx Duits econoom en staatsfilosoof 1818-1883

    Wie rijk wil zijn, moet niet zijn vermogen vermeerderen maar zijn hebzucht verminderen. Plato Grieks filosoof 427 v.C. – 347 v.C.

    Wijsheid, rust en tevredenheid zijn alleen mogelijk door verwardheid, woede en hebzucht. Er kan alleen Verlichting bestaan als er illussie is.
    Huang Po Chinees Zen meester ? – 849

    Wie zijn vermogen wil verhogen, dient zijn hebzucht te verkleinen.
    Socrates Grieks filosoof 469 v.C. – 399 v.C.

    De hebzucht is de laatste en meest volstrekte van onze hartstochten.
    Vauvenargues Frans filosoof 1715-1747

  • Dick .

    Ook deze vind ik juweeltjes en hoop gevend.

    De ergste vorm van ongelijkheid is proberen ongelijke dingen gelijk te maken. Aristoteles Grieks filosoof: (384 v. Chr. – 322 v. Chr.)

    Heb vertrouwen in kleine dingen, want daarin ligt je kracht. Moeder Teresa 1910 – 1997

    Wantrouwen is een teken van zwakte”

    Mahatma Gandhi

    De betekenis van ons leven ligt in het verschil dat we maken in de levens van anderen. Nelson Mandela

  • -Zal ie vast in Boulevard weer lachend over willen vertellen.

    -Daarna bij Eva die ook niet vies is van een beetje aandacht.

    -Een goed glas met Europabasher “hullie en zullie Geert”, om zich te bezinnen over een rechtzaak tegen héél Europa. “De moslims moeten even blijven wachten na de slechte ontvangst van zijn Amerikaanse boek”. Samenwerking met zwaar gesponsorde praatgroepjes, Palin & Ayaan Hirsi Ali kunnen nog wel wachten tot ie zich zo anti-Europa heeft gemanifesteerd dat ie alsnog naar “Het land van de onbegrensde mogelijkheden” emigreert. Ook “Het land van melk en honing” is nog een Geert-optie. Bram zal zowel in “Het land van Lieberman” als in dat van “hoogste/meeste/duurste/beste” door kunnen breken.

    -Tot die tijd zal Brammetje veel met Bouterse blijven dansen en feesten.

    – En vast nog wel eens met familie breken om zijn doel te bereiken. Zo brak ie laatst met zijn broers. FIOD en Orde van Advocaten onderzoeken ook zijn handel en wandel. Dus wellicht moet ie eerder vluchten. Als ie Geert maar niet vergeet mee te nemen 😮

    * Ben hem trouwens een keer tegengekomen in Mokum. Jaren geleden met een klein mannetje naast hem. In een ongelooflijk grote GrachtenGordelTank.

  • Mooi idd Zwolse, de eersten gingen puur over “hebzucht”. Niet de minsten ook Gandhi en Mandela. Heb er ook een aantal bewaard van Thomas a Kempis. Maar dit is niet echt het topic er voor.

  • 2 Kamerleden overvallen Geert op zijn eigen “presentatie van het verkiezingsprogramm”….geen lieve woordjes. Zo vertellen ze o.a. dat Geert puur uit zichzelf de onderhandelingen met Verhaagen en Rutte afbrak. Bovendien werden ze in weinig zaken gedeeld. Ze claimen beiden nogal wat spreektijd en zijn het beiden met elkaar eens PVV: “Wij hadden die zaal toch gehuurd?”

  • 12:37 nos.nl

    Volgens de Britse zakenkrant Financial Times staat Jerry del Missier op het punt van opstappen bij de Britse bank Barclays. Hij heeft als chief operating officer de dagelijkse leiding bij de bank. Hij zou de derde topman in twee dagen zijn die vertrekt bij Barclays.

  • Deze CDA-ers waren het tenminste over samenwerking met Geert eens.

    Nu niet:

    In tegenstelling tot CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma wil minister Verhagen van Economische Zaken de bezuinigingen van 300 miljoen euro op de ruimtevaart niet terugdraaien.

    Wel wil de CDA-minister extra geld steken in ruimtevaart, mocht de Tweede Kamer met een goed voorstel komen. VVD, CDA, PvdA, SP en D66 zijn bezorgd over bezuinigingen in de astronautensector, die zullen leiden tot duizenden ontslagen.

    Dit jaar gaat er nog 100 miljoen naar het Europees ruimtevaartprogramma, maar in 2015 is dat nog 63 miljoen euro. Volgens Verhagen kan Nederland ook na deze bezuiniging nog meedoen aan de programma’s van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

    Gisteren riep Van Haersma Buma op om meer geld te steken in André Kuipers en co.

  • Logisch gevolg op de (“afhankelijk van”) teksten die ik van het weekend op de PVDA-site las…

    PvdA doet niet mee met de JSF :D:D:D

    Destijds heeft Wim Kok op advies van 4 VVD-ministers besloten met een kritische PvdA-fractie.

    * Wederom een goed Radio-1 interview tussen PvdA mevr.Eijsink-Wilco nogwat.

    Voordehandliggend:…motie tegen JSF voeren wij niet uit want wij zijn demissionair. We maken wat mee mee die Hansie H 🙂

    Zeer waarschijnlijk is de meerderheid tegen de JSF na de verkiezingen alleen maar groter 8)

  • Laat ik het uit ⤽principe⤝ nu nooit eens zijn met de PvdA, maar deze keer een tien met een griffel! ⤽PvdA doet niet mee met de JSF⤝

    Zoals iedereen wel weet: ⤽VERSTAND KOMT MET DE JAREN⤝, lijkt het er op dat de PvdA eindelijk uit haar embryo fase is gestapt, en eindelijk een ⤽volwassen⤝ verstand heeft gekregen. Na in 2007 nog stiekem de Amerikaanse ambassadeur te hebben gekieteld (Timmermans/WikiLeaks) met een toezegging, (internationaal baantje?) zijn ze eindelijk tot bezinning gekomen. En nu maar hopen dat Samsom niet doormiddel van een eventuele coalitie toezegging met de VVD en het CDA alsnog slappe knieën krijgt. Je weet het maar nooit bij die 1 mei dansers. ;D

  • Gisterenavond was er zowaar een interview te zien bij Nieuwsuur met Geert Wilders, zijne koninklijke hoogheid vond het kennelijk nu wel handig om met die “linkse” NOS te praten. Prachtig hoe Twan Huys Wilders gedurende dit gesprek klem zette, Wilders deed wanhopig pogingen om zijn prachtige verkiezingsprogramma (volgens hemzelf dan) voor het voetlicht te brengen, maar terecht trapte Twan Huys niet in die truc. Hij bleef terugkomen op de puinhoop die ontstaan is na het vertrek van de 2 “PVV dissidenten”, ik geef toe, ik heb leedvermaak. Toch moet niemand zich rijk rekenen, de PVV zal een grote partij blijven, want de gemiddelde PVV-stemmer heeft niet zoveel op met de inhoud. Ik heb het verkiezingsprogramma van de PVV doorgelezen en ging nog net niet over mijn nek van de ronduit schandalige teksten over Oost-Europeanen en bv. Turkije en de Islam. Waarom is Hans Janmaat eigenlijk ooit in de gevangenis beland? Zijn plannen waren veel minder extreem dan wat er nu in het programma van de PVV staat. Het wordt een spannende campagne-tijd.

  • Stadshagenees.

    Ook was het orakel in levende lijve te zien in de actualiteitenrubriek een vandaag.

    En ook daar dezelfde remedie proberen de aandacht af te wenden om alleen over zijn programma te beginnen en niet op de inhoudelijke vragen in te gaan,ook Bas van Werven pareerde dat prima.En over dat partijprogramma,kan ik kort zijn 99% luchtfietserij,maar dat hebben zijn blinde volgelingen nog steeds niet door.

  • Snotter??snotter??snotter. Het hele arsenaal aan wensdenken wordt er weer bijgetrokken. Het is me toch wat met die Wilders, zoals hij de goegemeente weer aan het krijsen krijgt. Al analyserend tot in het detail wordt in de media en hier zijn programma ⤽gefileerd.⤝, met als resultaat: ⤽ter eer en glorie van de PVV.⤝ De beste man hoeft maar een scheet te laten, of de hele goegemeente is volledig van de leg. Wie is er nu ⤽gek⤝, de goegemeente of Wilders? ;D

  • Heb het niet gezien, maar door allerlei teksten hier nieuwsgierig geworden naar een verslagje:

    Geert Wilders is kennelijk zo in paniek dat hij zelfs bij het ultralinkse Nieuwsuur en de vuurrode Toine Huys wilde aanschuiven
    Zeg nou zelf, het was vanavond smullen om Geert Wilders na lange tijd weer eens door een goede journalist ondervraagd te zien worden. Hij is kennelijk zo in paniek dat hij zelfs bij het ultralinkse Nieuwsuur en de vuurrode Toine Huys wilde aanschuiven in het kader van de broodnodige damage control.

    Twee rancuneuze fractieleden zijn vertrokken uit angst voor een lage plaats op de PVV-lijst, we moeten uit Europa en terug naar de gulden. De hardwerkende Nederlander moet niet uitgeknepen worden om de Grieken en de Spanjaarden te spekken. Brussel is onze baas niet, Nederland voor de Nederlanders. Elke vraag leidde tot deze antwoorden. Het was toch een beetje deerniswekkend.

    Hij had voor de presentatie van het verkiezingsprogramma zijn haar helemaal in de bleek gezet en laten bijknippen, monddroogte lag op de loer en door die messen in zijn rug zat hij als een stijve pop op zijn stoel. Hopenlijk stond Fleur Agema klaar om hem een beetje te masseren, of zouden die bewakers dat inmiddels ook doen?

    Toch maar eens terugkijken.

    Lachen om de VVD ook maart ’96

    VVD zet in op erkenning homohuwelijk in Europa
    ANP, vrijdag 29 mei 2009 02:00

    Dat deed hij in een openbaar gesprek met Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol in Den Haag.

    Dankzij de onverwachte steun van de PVV komt er een einde aan het gedogen van weigerambtenaren. De partij van Geert Wilders stemde voor een motie van GroenLinks waardoor trouwambtenaren binnenkort niet langer de voltrekking van een homohuwelijk kunnen weigeren.

    Voor de VVD was de steun van PVV voor de motie pijnlijk. De liberalen zijn zelf ook tegenstander van het fenomeen weigerambtenaar. Zij steunden de motie niet omdat coalitiepartner CDA en de SGP – van belang voor de meerderheid in de Eerste Kamer – pal staan voor de godsdienstvrijheid.

    Dat de motie werd aangenomen, kwam tamelijk onverwacht. Een meerderheid in de Kamer wilde trouwambtenaren weliswaar verplichten homohuwelijken te sluiten, maar de verwachting was dat de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV er geen interne problemen over wilde. Doordat de PVV zou gaan schrijven aan een tijdrovend initiatiefwetsvoorstel om weigerambtenaren te verbieden, leek de kwestie op de lange baan te gaan. De PVV zou initiatieven vanuit de oppositie daarom niet steunen, zo leek vorige week nog.

    De stemming was ‘een bijzonder pijnlijk moment’ voor VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert. Zij is binnen de VVD-fractie het felst gekant tegen weigerambtenaren maar moest toch tegen de motie stemmen. “Met de beste wil van de wereld kan ik de weigerambtenaar niet goedpraten. Maar de realiteit is dat ieder Kamerlid zich niet zelden geconfronteerd ziet met een worsteling tussen drijfveren, idealen en principes versus het pragmatisme dat nodig is om tot besluitvorming te komen”, aldus Hennis-Plasschaert.

    15/11/11: tegen afschaffen weigerambtenaar

    vandaag: tegen weigerambtenaar

    —————-
    Elsevier:

    Kunduz-coalitie verwerpt belasten reiskostenvergoeding
    zaterdag 2 juni 2012 09:14

    Vier van de vijf partijen die vorige week met elkaar het begrotingsakkoord sloten, nemen alweer afstand van een omstreden onderdeel daarvan: de afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding.

    Als je er wat meer tijd voor uittrekt blijf je lachen om de “eigen belang eerst-marktwerkers” :D:D:D

  • Tjonge jonge, wat voor (Christelijke?) spelletjes worden er allemaal over de ruggen van die kinderen gespeeld? Gewortelde asielkinderen[/url]

    De Tweede Kamer stemt donderdag met een hoofdelijke stemming over de uitzettingsstop. Dinsdag bleek echter al dat voorstel wordt verworpen door de Kamer.

  • Ha, eindelijk wat ⤽vers⤝ bloed op het log, een SP`er. Of ik een vriendje ben van Markie, euh??.nee! Mag ik aannemen dat jij ook geen persoonlijke band hebt met Emiel? En wat het ⤽lullen⤝ betreft, ach??ik pas mij naadloos aan bij de heersende trend. Gezien jou ⤽intelligente⤝ one liner, doe jij dat ook. Maar verder WELKOM! 🙂

  • Tweet van de dag

    wo 04 juli 2012
    VVD is altijd voor marktwerking, maar bij straaljagers moet er opeens met bakken overheidsgeld naartoe. Hoor je ze niet over ‘kunstbanen’.

    Ronald Plasterk

  • Wat was het een mooie, niet waar, het ESM fabeltje, waar de eurofiele gelovigen hier op het log te vuur en te zwaard voor streden. De euroscepticus (ondergetekende) begreep er geen lor van, hij had het ESM verdrag niet goed (helemaal niet) gelezen of de nuances niet goed begrepen, samengevat: ⤽hij lulde maar wat!⤝

    Rien ne va Plus, het geld is niet meer van U!

    De Nederlandse eurofielen stribbelden in Brussel nog wel wat tegen, en Finland deed ook nog een duit in het zakje, maar werden doormiddel van twee keiharde sneren op hun nummer gezet. Allereerst door toekomstig schuldenaar Spanje in de persoon van minister van financiën, Luis (een passende naam) de Guindos: ⤽a handful of countries can not block ESM moves; Finland and Netherlands have no ESM majority⤝. Om daarna door EU president Van Rompuy nog wat meer zout in de politieke wond gesmeerd te krijgen: ⤽Kritische eurolanden als Nederland en Finland kunnen ESM steun aan zwakke landen niet tegen houden.⤝

    Maar zoiets was toch niet mogelijk, is mij hier op het log voorgehouden, Nederland zou iedere nieuwe vorm van steun uit het ESM kunnen blokkeren omdat unanimiteit nodig is onder lidstaten. Maar zoals elke goede lezer had kunnen opmaken uit het ESM verdrag, kan in het geval van een noodprocedure met een meerderheid van stemmen worden volstaan. Dus met 85% is men spekkoper, en mag Nederland de pinautomaat open zetten, en verder als een zoet jongetje naar de slaapliedjes van Brussel luisteren. De opmerkingen van De Guindos en Van Rompuy zijn deze keer geen slaapliedjes, maar keiharde werkelijkheid, zij gaan er vanuit dat elke keer dat er steun wordt gegeven dit een noodprocedure is. Wat voor de kleine landen betekent: ⤽Rien ne va Plus, het geld is niet meer van U!⤝

    Hoe werkt het ESM; Zowel voor directe steun aan een land, voor het opkopen van obligaties en voor het direct injecteren van kapitaal in wrakke banken. Dus als er morgen een bankrun dreigt op een buitenlandse bank (het Spaanse Bankia?), wordt dat doormiddel van u en door mij opgelost (Nederlands belastinggeld).

    Is het de eurofielen inmiddels duidelijk geworden waar wij staan, als klein land? Onder aan de ladder, als donerend landje, bek dicht, en open je schatkist! Dat is wel duidelijk geworden na de uitlatingen van de niet verkozen EU (rampspoed) president. De eurofielen mogen mij duidelijk maken waarom ze zo blij zijn met de EU. Economische vooruitgang, export (geld) dat we te danken hebben aan Brussel, weinig kans op, als er aan de andere kant weer bakken geld teruggestort wordt.

    Mijn uitleg van het ESM verdrag werd door bepaalde personen (waar onder Hansje Brinker) wat gniffelend afgedaan als ⤽politiek onbenul⤝. Ik zou zeggen:⤝at your service!⤝ 🙂

  • Die Plasterk, toch! Hij heeft het hier toch niet over kunst(ijs)banen? Kunstbanen,??. dat zijn toch die ⤽banen⤝ die kunstmatig met subsidie gecreëerd worden? Daar is marktwerking juist goed voor, je weet wel,??.markt??zonder werk(ing) Het blijft een (tweet :)) rare vogel, die Plasterk.

  • Jazeker, “hij lulde maar wat”, over ” ongelimiteerd” geld schuiven. En hij reageerde niet op vragen hoe hij het zich allemaal voorstelt. Sterker nog, hij lult nu weer. Je maakt er een gewoonte van om je eigen interpretaties van de woorden van anderen als waarheid te presenteren.
    Ik daag je uit, VVDer, om met een citaat van mij te komen waaruit je ‘grote gelijk’ blijkt. Of moet ik het wederom doen met ” einde discussie”?8)

  • ESM voor gevorderden

    De Eerste Kamer stemde dinsdag over het noodfonds ESM. Maar het verdrag waarin dat is geregeld is misschien alweer verouderd. Of toch niet?
    Het noodfonds ESM kan volgens het huidige al bankensteun verstrekken, maar dat moet altijd via een lidstaat lopen. Oftewel: Spanje wil zijn banken herkapitaliseren en krijgt van het ESM een lening.
    Omdat die lening zwaar op de Spaanse staatsschuld drukt, hebben de Europese regeringsleiders vorige week besloten dat banken ook rechtstreeks van het ESM kapitaal kunnen krijgen.
    En hier begint de juridische haarkloverij voor gevorderden. Moet het ESM-verdrag nu wel of niet geratificeerd worden? Moet dat gewijzigde verdrag dan wel of niet opnieuw naar alle nationale parlementen voor ratificatie?
    De regeringsleiders en de Europese Commissie denken van niet. Sommige parlementariërs en ook hoogleraar staats- en bestuursrecht
    Wim Voermans denkt van wel.

    ‘Een gewone beslissing’
    In de conclusies van de top wordt gesteld dat deze verandering via ‘a regular decision’ kan worden doorgevoerd. Daarbij doelen de regeringsleiders op artikel 19 van het ESM-verdrag:
    “De Raad kan de lijst van financiële-bijstandinstrumenten waarin de artikelen 14 tot en met 18 voorzien, aan een evaluatie onderwerpen en besluiten daarin wijzigingen aan te brengen.”
    Met de Raad wordt de Raad van Gouverneurs van het ESM bedoeld, de ministers van financiën van de zeventien eurolanden. Die kunnen dus bij unanimiteit aan de bestaande steuninstrumenten in voorgaande artikelen morrelen zonder dat een parlementaire instemming vereist is.

    Aan lidstaten
    Maar in artikel 12 (dat dus niet zomaar gewijzigd kan worden) staat:
    “Indien zulks onontbeerlijk is om de financiële stabiliteit van de eurozone als geheel en van de lidstaten ervan te waarborgen, kan het ESM stabiliteitssteun aan een ESM-lid verstrekken op basis van stringente voorwaarden die passend zijn voor het gekozen financiële-bijstandinstrument.”
    Hier lijkt toch heel duidelijk te staan dat ESM-geld altijd naar lidstaten gaat en niet naar bijvoorbeeld banken. Moet dit artikel dan niet gewijzigd worden? En zo ja, is een tweede ratificatieronde dan niet onvermijdelijk.
    Voermans denkt van wel, maar een woordvoerder van de Europese Commissie denkt daar heel anders over. Op mijn vraag zei hij:
    “Article 12 does not say that financing needs to be disbursed directly to an ESM member. It talks about stability support to an ESM member, subject to strict conditionality.”

    Opkoop
    Om zijn argument kracht bij te zetten zei hij een van de reeds bestaande ESM-instrumenten nu ook al niet op lidstaten is gericht, namelijk de opkoop van staatspapier op de markt. Als het ESM dat doet, gaat het geld naar verkopende beleggers en niet naar een lidstaat.
    Goed punt, waar Voermans ook door een collega op werd gewezen, zo zei hij vanmiddag. Maar van die opkoop van staatsobligaties zou je nog kunnen zeggen dat die wel bedoeld is om een lidstaat te steunen. Bankensteun is dat niet.

    Terzijde
    Opmerkelijk is dat de Commissie-woordvoerder artikel 12 zo gemakkelijk terzijde schuift. Het is een artikel onder het kopje ‘Beginselen’ (‘Principles’ in de Engelstalige versie). Wat zijn die beginselen nog waard, vroeg ik de woordvoerder, als die passage over steun aan lidstaten blijkbaar geen betekenis heeft.
    “Article 12 says that stability support is provided “if indispensable to safeguard the financial stability of the euro area as a whole and of its Member States”. The Euro Summit statement affirms that “it is imperative to break the vicious circle between banks and sovereigns”. That is what direct bank recapitalisation would be about: by breaking that vicious circle between the banks and the state, you help to safeguard the financial stability of the state. Hence its compatibility with the principle set out in ESM Article 12.”
    Tja, als we allebei een ander deel van artikel 12 voor ons karretje spannen, dan komen we er uit nooit uit.

    Soepeltjes
    Los van de juridische aspecten blijft het heel opmerkelijk dat zo’n majeure verandering zo soepeltjes door al die parlementen geloodst zou kunnen worden. Natuurlijk gaat het nog steeds om bankensteun. Maar het maakt nogal wat uit of wij als eurolanden een vordering hebben op de staat Spanje of op de bank Bankia. Hoe zwak Spanje er misschien ook voorstaat, vordering van de ene staat op de andere komen bijna altijd wel terug, desnoods via de Club van Parijs (daar wees minister Jan Kees de Jager zelf ook steeds op.)
    Met een bank hebben de eurolanden zo’n bijzondere verhouding niet. Via steun uit het ESM worden wij als eurolanden mede-aandeelhouder van Bankia en als die bank dan omvalt, kunnen de aandeelhouders, lees: de eurolanden, naar hun centen fluiten.

    Bron: Financieel Dagblad

  • Vragen zal ik maar niet meer beantwoorden, daar door jou vrijwel elk woord en/of zinsnede als stigmatiserend aangemerkt wordt. Zodoende dat het mij in het verleden beter leek ⤝Einde discussie⤝

  • Vreemd, dat sommige mensen zich ⤽aangesproken⤝ voelen, ook als er geen namen en rugnummers bijstaan. Zou dat een bepaalde karaktertrek zijn?

  • Ach, doe maar niet zo onnozel, VVDer, jij weet net zo goed als ik over wie je het o.a. hebt in je klaagzang waarin je je gelijk probeert te halen. Beetje kinderachtig om dat te ontkennen. En over karaktertrekken gesproken: zijn de karaktertrekken ‘grote bek’ en ‘lange tenen’ genetisch gekoppeld?;D
    Be a man, act like one.8)

  • ‘Samsom verdraaide feiten als activist voor Greenpeace’

    Als activist voor milieu-organisatie Greenpeace ging huidig PvdA-leider Diederik Samsom (40) selectief om met de feiten. Dit zeggen woordvoerders uit de nucleaire sector en uit de politiek in het zomernummer van Elsevier.

    ‘Samsom en Greenpeace verdraaiden de feiten ronduit,’ zegt Hans Codée, directeur van de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (Covra) bij Borssele.
    Medewerkers van de kerncentrale inDodewaard, waar Greenpeace veelvuldig demonstreerde, werden mede om die reden ‘doodziek van die man’.

    Milieuactivist
    De kernenergiespecialist Samsom, die natuurkunde studeerde in Delft, werkte tussen 1995 en 2001 voor Greenpeace. Zijn toenmalige tegenstanders herinneren hem als een fanatieke milieuactivist, die veelvuldig alarm sloeg als Greenpeace weer ergens ‘radioactief afval’ had ontdekt.

    Codée: ‘Dan riep Samsom: “Dit afval is extreem gevaarlijk!” of “Deze treinen zijn rijdende tijdbommen!”. En intussen gingen ze er gewoon naast zitten.’
    De acties van Greenpeace en andere milieuclubs kostten de samenleving handenvol geld. Bovendien hebben ze werknemers in de nucleaire sector gehinderd in hun carri?res, zeggen de critici.
    Schade
    ‘Egotrippende actievoerders als Samsom hebben mensen ernstig geschaad in hun loopbanen,’ aldus oud-Kamerlid voor de VVD, Jan Dirk Blaauw.
    Hans Codée: ‘Greenpeace beschikte over bijna ongelimiteerde financiële middelen. Wij niet. De juridische strijd die zij tegen ons voerden was nog het meest frustrerend.’

    Volgens Diederik Samsom waren de Greenpeace-acties gerechtvaardigd. ‘De acties waren inventief en effectief en bovendien geweldloos.’ Hij wilde met zijn strijd tegen kernenergie ‘de wereld verbeteren’ :'(, aldus de PvdA-leider.

    Even kijken waar de “lange tenen” blijven. 🙂

  • Weten we nog wat het betekent: ⤽hij vond zijn Waterloo⤝? Was dat niet iets met Napoleon, met gestrekte beentjes, het zelfde overkomt nu de PvdA en het CDA. De twee z.g. middenpartijen gaan op 12 september hun ⤽Waterloo⤝ vinden. Niet dat de beide lijsttrekkers gedeporteerd worden naar Elba en/of St. Helena, maar toch.

    Natuurlijk zullen ze naar aanleiding van hun voorbije regentenstatus, bij ⤽Buitenhof⤝, ⤽Nieuwsuur⤝, Eén Vandaag en andere politiek correcte omroepjes nog wel op primetime binnen schuifelen, maar het heeft geen zin meer. Het electoraat is inmiddels ongevoelig voor de door hen uitgekraamde clichétaal als: ⤽naar de toekomst kijken⤝ en ⤽samen je verantwoordelijkheid nemen⤝ het is niets anders dan amechtig proberen hun ??kwalijke- rol die ze samen met de VVD hebben gespeeld bij het ontstaan van de huidige crisis te maskeren.
    Ze zijn de naam van ⤽middenpartij⤝ niet waard, nu ze niet het lef hebben om achterom te kijken, en kritisch te evalueren over hoe ze in de afgelopen decennia vrij spel gaven aan de banken en aan het baantjes festival in de financiële en semipublieke sector.

    Hoe het mogelijk is begrijp ik ook niet helemaal, maar de VVD blijft hierin redelijk buitenspel, want deze (mijn?) partij heeft zeker zoveel boter op zijn hoofd. Wie anno 2012 nog niet inziet dat het electoraat inmiddels door de versleten en platgetrapte mantra??s van de traditionele midden partijen heen prikken, verdient echt zijn ⤽Waterloo⤝.

  • De nieuwsrubrieken van die ‘politiek correcte omroepjes’ leken de afgelopen twee dagen inderdaad op een ‘Zendtijd voor politieke partijen’, maar dan met de PVV in de hoofdrol. Niet de lijsttrekkers van het CDA en de PvdA. Nou ja, ‘politiek correct’ vind ik een goeie eigenschap.

  • SPer, (alias OP(BOTER)LETTER) hoe vaak jij je nickname ook veranderd, je bent altijd weer herkenbaar aan je ⤽intelligente⤝ schrijfstijl. ;D

  • Ja Bernard, het leek inderdaad op de ⤽Zendtijd voor politieke partijen⤝, misschien was de hele zaak wel voor geregistreerd door de PVV, je weet het maar nooit met Wilders. Maar dat neemt niet weg, dat het ⤽politiek correcte⤝ journaille er weer hijgend achteraan rende, en ⤽ongewild?⤝ Wilders weer een podium gaf.

    Als het voor geregistreerd was dan mag de spindoctor van de PVV zich zelf met een fles champagne verwennen, want het is een bekend gegeven dat negatieve reclame beter werkt dan positieve reclame. Dat lijkt paradoxaal, maar onderzoekers hebben vastgesteld dat reclame die ⤽negatieve⤝ emoties oproepen juist het meest effectief is, omdat mensen (in deze kiezers) zich dan meer betrokken voelen. Ook in ons politieke theater blijkt dat de ⤽good guy⤝ vaak een stuk saaier is dan de ⤽bad guy⤝, maar als zo vaak zal dat ook een kwestie zijn van voorkeur.

  • NRC over het verkiezingsprogramma van de VVD:


    De liberalen willen dat Nederland de gezamenlijke Europese regels over bijvoorbeeld gezinshereniging loslaat. Net als in Denemarken moet worden ingezet op een eigen, strenge koers. ⤽We hebben liever een sterk Nederlands beleid dan een slap Europees beleid⤝, zegt VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff in de krant…

    Valt me tegen van de VVD. Ze laten zich sturen door de PVV. Ik snap het ook niet van een partij die zich liberaal noemt. Kan me hier kwaad over maken. Ben blij dat de Europese regels op dit gebied een stuk fatsoenlijker zijn.

    http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/06/verkiezingsprogramma-vvd-aanscherping-migratiebeleid/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication%5DVerkiezingsprogramma VVD[/url]

  • Geweldig ook hoe Schippers zich met zware tegenzin bij het tandartsbesluit neerlegde 😀

    Hansie H en JSF: politieke wanhoop.

    Goed dat Leers gister ineens draaide met het pardonnetje voor de kinderen die toevallig in andere landen zijn geboren. Maar ja, CDA wil dan ook met PdvA 😮 En wat als SP-“kiekeboe” roept aan de onderhandelingstafel 🙂

  • Tweet van de dag
    do 05 juli 2012
    BAM. Teletekst: ‘Welzijnswerk verliest 9000 banen’. Dankzij bezuinigingen ⤪#VVD⤬ en ⤪#CDA⤬. Daarover zegt VVD niks, over 1000 ⤪#jsf⤬ banen wel.

    Kaj Leers
    :o:o:o

  • We moeten alles maar van de positieve kant bekijken. Die 700 ingeburgerde kinderen moeten het land uit, maar we hebben straks wel een mooi vliegtuig.
    Of zouden de verkiezingen er toch nog wat aan veranderen?

  • SPer, lastig te vinden, maar deze is wel aardig:

    Emile Roemer is de eenzame fietser, die kromgebogen, over zijn stuur, tegen de wind, zichzelf een weg baant. Hij kent de cijfers niet. Een doorwrochte visie heeft hij ook niet. Hij doet eigenlijk maar wat.

    Het hele stuk: Roemer als de Johnny Hoogerland van de SP[/url]

  • ⤽Nederland Sterker en Socialer⤝, ⤽Iedereen⤝, ⤽Niet doorschuiven, maar Aanpakken⤝, ⤽Nieuw Vertrouwen⤝ en ⤽En nu Vooruit⤝, dat zijn respectievelijk de verkiezing knallers (slogans) van de PvdA, CDA, VVD, SP en D66.

    De pientere lezer zal hieruit al snel op maken hoe ⤽daadkrachtig :o⤝ de politieke partijen tegenover de huidige crisis en het welbevinden van de Nederlandse bevolking staat en hoe ze via een gelikte partijcampagne uw stem proberen te bemachtigen. Holle gesubsidieerde ⤽strijdkreten⤝ zijn het, betaald met uw belastinggelden. Het mag een paar centen kosten, vooral al het geld niet van je zelf is, niet waar? Ik heb wat cijfers opgeduikeld uit 2009, in totaal incasseerden onze politieke partijen in 2009 15 miljoen euro aan subsidie (publiek geld) van de nationale overheid, waaraan wel wat restricties verbonden waren, maar die voor een groot gedeelte ingezet mogen worden voor verkiezingcampagnes en leden werving. Zoals u misschien bekend is, zijn er in Nederland ± 320.000 mensen lid van een politieke partij, dus u en ik dragen (vrijblijvend?) en aardig bedragje bij.

    Zoals u weet is het 12 september weer zover, het nieuwe verkiezingcarnaval. En zoals u weet wordt er met carnaval (of wat voor ander feestje dan ook) niet op een paar centen gekeken,
    zo ook niet bij ⤽onze⤝ politieke partijen. Daar ga ie dan!!

    De verkiezing budgetten van de diverse politieke (carnaval) partijen: PvdA: 2.1 miljoen euro. SP: 1.6 miljoen euro. CDA: 1.5 miljoen euro. VVD: 1.2 miljoen euro. D66: 800.000 euro. GroenLinks: 750.000 euro. Met de niet genoemde partijen (zonder PVV/geen subsidie) komen we redelijk in de buurt van een kleine 10 miljoen euro subsidie gelden die met een steeds hogere frequentie ingezet worden ter eer en glorie van ⤽onze⤝ politieke partijen en het verkiezingcarnaval. En dat voor een ⤽verkiezingfeestje⤝, met alleen genodigden.

    Maar aan het subsidiefeestje komt voorlopig geen einde, want deze belangrijkste geldbron van de politieke partijen wordt beheerd door de overheid, en door wie wordt die bestuurd? Juist: ⤽door dezelfde politiek partijen⤝.

    Geld speelt geen rol, laat de miljoenen maar rollen. Het is wat aan de vroege kant, maar ik zou zeggen: ⤽Alaaf!⤝

  • Uit recent onderzoek blijkt dat een dictatuur op korte termijn goedkoper is dan een democratie, maar op lange termijn niet. Oorzaken zijn de onbedwingbare neiging tot zelfverrijking en het gebrek aan checks and balances in de besluitvorming. Tel je zegeningen.

  • Op zich is het ook altijd fijn om je opvatting op feiten te baseren.
    Van parlement & politiek

    Politieke partijen worden op verschillende manieren gefinancierd. Zij ontvangen ledencontributie, ‘partijbelasting’ van volksvertegenwoordigers, giften, sponsoring en (staats)subsidie. Zij doen soms aan fondsenwerving en beschikken soms over reserves. Een groot deel van de partijuitgaven gaat naar de verkiezingscampagne. (…)

    Partijfinanciering
    In politieke partijen gaat veel geld om. Zij hebben geld nodig voor de financiering van de organisatie en hun verkiezingscampagne. Politieke partijen hebben interne en externe inkomstenbronnen. De interne inkomsten zijn de inkomsten die de partij zelf door zijn activiteiten verwerft, zoals lidmaatschapsgelden, salarisafdracht van volksvertegenwoordigers (partijbelasting) en fondsenwerving. Externe bronnen zijn giften, sponsorinkomsten en overheidssubsidies. Sommige politieke partijen beschikken ook over reserves, afkomstig uit de tijd van de verzuiling.

    Lidmaatschapsgelden
    Eén van de belangrijkste inkomstenbronnen van een politieke partij is het lidmaatschapsgeld. (…)
    Nederland is echter een uitzondering op deze regel, hier zorgen de lidmaatschapsgelden voor de helft van de partij-inkomsten. Lidmaatschapsgelden zijn voor de meeste partijen de belangrijkste bron van inkomsten. (…)

    Salarisafdracht
    De tweede bron van inkomsten is de afdracht van volksvertegenwoordigers. Sommige partijen vragen of eisen dat hun volksvertegenwoordigers een deel van hun salaris afdragen aan de partij, door sommige afdragers wordt deze bron van inkomsten dan ook gezien als partijbelasting. Vaak is dit ongeveer tien procent van het salaris. (…)

    Fondsenwerving
    Fondsenwerving is de derde interne bron van inkomsten van een politieke partij. Partijen mogen geld binnenhalen door fondsenwervende activiteiten, zoals met feesten en bazaars. (…)

    Giften en sponsoring
    Een externe inkomstenbron van de partij zijn de giften en sponsoring die de partijen ontvangen. (…)

    Giften en sponsoring zijn slechts in beperkte mate gewenst. Partijen moeten voorkomen dat de schijn van belangenverstrengeling wordt gewekt. (…)

    (Overheids)subsidie
    In het algemeen zijn er veel redenen voor subsidiëring door de overheid. Partijen hebben een essentiële functie in een vertegenwoordigende democratie, maar zijn niet in staat om zichzelf geheel te financieren. Subsidies maken partijen minder afhankelijk van bijdragen van belangengroepen en dus reduceert het de kans op corruptie. Er zijn verder partijen die niet in staat zijn om investeringen van belangengroepen aan te trekken. (…) In Nederland ontvangen de politieke partijen subsidie, afhankelijk van het aantal Kamerzetels en leden van de partij. Vergeleken met andere Europese landen, met uitzondering van Groot Brittannië, is de Nederlandse overheid erg terughoudend geweest met het verstrekken van subsidies, lange tijd ontvingen de partijen in Nederland enkel indirecte subsidies. (…)

    Verkiezingscampagne
    De verkiezingscampagne wordt gefinancierd uit dezelfde bronnen als waaruit de partij gefinancierd wordt. In Nederland was het zo dat politieke partijen de subsidie niet mochten gebruiken om de verkiezingscampagne te financieren. Recent is dit veranderd.

    De partijen zetten een deel van hun inkomsten opzij voor de campagne. Als de campagne eens in de vier jaar gevoerd wordt is hiervoor genoeg geld verzameld. Echter wanneer de verkiezingen onverwacht vroeg vallen dan moet er flink gesneden worden in de campagne, dit was ook het geval bij de verkiezingen in 2003, een jaar na de verkiezingen in 2002

    Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlandse verkiezingscampagnes behoren tot de goedkoopste campagnes in de wereld. Jarenlang hebben de politieke partijen in Nederland dit niet als een beperking ervaren. (…) Sinds 1998 zijn de campagne-uitgaven dan ook gestegen.

  • De verkiezingcampagne cijfers kloppen als een zwerende vinger, al het andere geneuzel interesseert me weinig. Typisch ⤽links⤝ gezeur.

  • In 2009 (geen recentere data voorhanden) bestonden de inkomsten van het CDA voor 42 % uit overheidssubsidie. Bij ander partijen ligt dat ongeveer in de zelfde orde van grote, bijvoorbeeld 38% VDD en 33% PvdA. Samengevat: ⤽Er wordt rijkelijk geconsumeerd uit de staatsruif.

  • @ SP-er (17:25) vandaag nog best lang genoten van 1 van de 2 heerlijk rode cd’s van DRUKWERK… wowww met oa de (niet eens) hit “Laat de rijken de crisis betalen”. Heb ze niet heel lang geleden ook nog live in (plek van de arbeid) Steenwijk zien optreden met (VVD) maat van me. Hij genoot ook van Harry en zijn band…ja, ook van zijn vuurrooie mutsje!

    Zou er bijna (!;)) SP van gaan overwegen….maar vindt de PvdA sociaal genoeg. Wat is jouw favoriete coalitie?

    Héél toevallig sprak ik vandaag een dikke 10-16 jaar jongere Zwollenaar. Hij vertelde over zijn passie zeilen. Heb ik 1x gedaan: leuk hoor…vroeg wat hij er van vond (met Gaastra trui) dat zeilen, hockey, hypische sport etc nogal in de kakkerige hoek lagen. Hij had een leuk antwoord waarop we voor borduurden…maar hij wist niet dat er in ONZE tijd eigenlijk voornamelijk 2 smaken waren (geen hippisch meer, nog geen gabbers, geen house etc) enkel boeren en kakkers.

    Ja, ik mocht ze ook absoluut niet….kakkers. Toch wel eens in De Roos geweest. En X-Ray, ja wat was dat eigenlijk? Veel, heel veel meegemaakt en veel lol gehad (zo na de boeren-voetbalkantine en De Tonne), nu staat het al errug lang leeg 🙁

    Heb er echter wel mijn vrouw ontmoet, ben er nog mee. Dus: als je goed zoekt (SP-er en eigenlijk ook VVD-er en de rest) is er heus nog wel een “pareltje” bij de “vijand” te vinden 🙂

    Verder moet ik alleen maar hard lachen om de wanhopig overkomende knieval die de VVD vandaag deed om stemmers bij de PVV weg te halen. Ex-maatje CDA solliciteerde gister al op samenwerking met de PvdA. Ander ex-maatje D’66 vind het absoluut niet tof dat VVD de Europa-agenda lijkt te willen verbloemen met de herintrede (voorlopig alleen bij de VVD) van ‘verscherping van het migratiebeleid’…The Bolk had het immers op de agenda gezet hoorde ik een VVD-er zeggen…Agut, alsof de ene mens per saldo meer is dan de ander.

    Zo doorzichtig en naïef. Voorlopig, echter, wonnen ze vandaag fictieve zetels. Met PvdA en SP :D:D:D

  • Nogal beledigend voor ‘rechts’ om zoeken naar feiten als “‘links’ gezeur” te bestempelen. De bedragen voor de campagnes zullen best kloppen, hoewel het nog voorlopige cijfers zijn. Diverse partijen, waaronder de VVD, zijn nog volop bezig met werving.
    Mij gaat het om 2 zaken. Allereerst de suggestie dat het laakbaar is dat verkiezingen geld kosten. Zie mijn reactie van 23.36 uur.
    Als 2e dat de campagnekassen geheel gevuld worden met belastinggeld. Dat klopt niet en dat erkent VVDer ook om 0.34 uur.
    Er zijn recentere cijfers van de financiële handel en wandel van de politieke partijen: zie hun jaarrekeningen 2011. Die doen keurig verslag van inkomsten en uitgaven. De meeste althans. 😉

  • Best lullig een té klein korpsig kabinet. Met koekwousgedoger……vooral als je er zelf om hebt gevraagd :D:D:D

    Dogma Rutte[/url] 🙂

    Weer genoeg gelachen…hard gewerkt…gelachen, gegeten en gedronken….nu tijd voor FEEST 😉

  • Het vervoer/mijn dierbare is nog ff blijven plakken op een kinderfeessie. Yes, binnen…time to go… Nog wel een mooi moment voor YOUP!

    Hij is erg goed vandaag! Véél plezier met alles.

  • Nogal ⤽beledigend gezeur⤝ van ⤽links⤝ om na elke reactie te mierenn**ken tot achter de komma. In mijn schrijfseltje kan geen aanwijzing vinden dat ik het laakbaar vindt dat er geld uitgetrokken wordt voor de verkiezingcampagne, wel zet ik vraagtekens bij de hoogte van deze bedragen. Vooral nu er op alle fronten door de diverse politieke partijen gevraagd wordt aan het electoraat een pas op de plaats te maken (cq in te leveren). De vergelijking met democratie en dictatuur in deze ontgaat mij dan ook volkomen (reactie 23:36)

    In mijn schrijfseltje van 22:57 geef ik zeer duidelijk aan dat de (staats) subsidie aan restrictie gebonden is, en dat er een bepaald percentage gebruikt mag worden voor een eventuele verkiezingcampagne en ledenwerving. Ook kan ik nergens de suggestieve aanwijzing vinden, die jij maakt n.a.v. de financiële handel en wandel van de inkomsten en uitgaven van de politieke partijen.

    Ik vraag mij af, waarom ik als 4 jaarlijkse (sympathiserende) kiezer moet bijdragen aan politieke partijen. Waarom kunnen politieke partijen, er niet zelf voor zorgen dat ze financieel hun broek ophouden? Is dat omdat het stelsel niet zonder subsidie kan? Als de kloof tussen burger en de politiek ergens gedicht kan worden, dan is dat via de portemonnee. De burger doneert alleen als hij zich betrokken en verwant voelt bij de politiek en de politieke partij in kwestie, en is in belangrijke mate allergisch als dit moet doormiddel van een verplichte afdracht. Het afschaffen van de wet subsidiëring politieke partijen zou wel eens een impuls kunnen zijn voor politieke partijen om uit hun lethargie te komen, en eens te kijken buiten de wereld van het klassieke partijlidmaatschap. Of zijn politici misschien te ⤽keurig⤝ (te lui) om met een collectebus langs de huizen te gaan? 😮

  • ***Heb er echter wel mijn vrouw ontmoet, ben er nog mee. Dus: als je goed zoekt is er heus nog wel een “pareltje” bij de “vijand” te vinden ***

    Zo is het maar net, Dick. Buiten het politieke ⤽geneuzel⤝ zijn we allemaal gelijk.

  • Beetje raar om de instandhouding van een systeem afhankelijk te laten zijn van diegenen die zich betrokken en verantwoordelijk voelen. Het tolereren van freeridersgedrag sloopt de democratie. Zonder campagnegelden is het voor een partij vrijwel onmogelijk de standpunten over het voetlicht te brengen. Alles kost geld, van tv-spotjes tot zaalhuur, foldermateriaal etc. Alleen van lidmaatschapsgelden is dat niet te bekostigen. De Nederlandse campagnes zijn goedkoop vergeleken met andere landen.

  • Als we het over “zeuren” hebben, vind ik het aspect “kosten” nogal gezeur. Democratie kost idd wat, maar het rijst in Nederland niet de pan uit. Verre van. Uit de vergelijking van de verkiezingscampagne met carnaval spreekt nu ook niet direct een op waarde schatten van onze democratie. Maar zal wel weer gezeur of mierenne*ken zijn. Iig ben ík blij te leven in een open democratie en ik zal er het mijne aan doen om dat te behouden. Ook al is dat in discussie gaan met personen die meer in geld dan in waarden denken of die misschien niet beseffen wat er op het spel staat.

  • Een typerend zielig terug grijpen op de ⤽manie⤝ geld, die blijkbaar binnen een bepaalde groepering als het ultieme genot geldt om hun maatschappelijke bevlogenheid te etaleren. Kom eens met een wat origineler opzetje, hier wordt teruggevallen op het plagiaat van de bloedgroep. 🙂

    Democratie???…..Wat voor democratie, zoals ik reeds eerder aangegeven heb, de dictatuur van de meerderheid? Natuurlijk ook in mijn beleving 1000x beter als een één mans dictatuur, en natuurlijk gaan we er vanuit dat democratie staat voor eerlijkheid en rechtvaardigheid. Maar hoezo eerlijkheid en gerechtigheid? In hoeverre wordt er binnen onze democratie van alles opgelegd en afgedwongen? Wordt er gevraagd naar jou en mijn mening? In hoeverre kunnen jij en ik afwijken van de opgelegde regels?

    Daarover zijn we snel uitgepraat, als individu wordt er niet gevraagd naar je mening. Als stemvee mag je hoogstens om de zoveel tijd een stem uitbrengen op een persoon op de verkiezingslijst.
    Na veel dubben probeer je dan te stemmen op iemand (of een partij) waarvan de profilering het meest overeenkomt met je ideeën. En dan krijgen we uiteindelijke de vertaalde mening van de meerderheid naar het politieke handwerk, wat dan al snel uitkomt op abnormale afwijkingen.
    Want wat leert de praktijk, dat politici nauwelijks tot nooit hun mooie verkiezing praatjes uitvoeren, maar met het grootste gemak 180 graden draaien (uiteraard na de verkiezingen).

    Wat impliceert dit allemaal? Het is eigenlijk vrij simpel: Met hun doorsnee mening is het overgrote deel al gauw tevreden met de ⤽democratische⤝ uitslag, en heb je met je afwijkende mening vette pech, want je doet verder niet ter zake. Democratie??., dictatuur (carnaval) van de meerderheid

  • Daar kijk ik dus gans anders tegenaan. Ineen democratie vertegenwoordigt elke volksvertegenwoordiger het gehele volk en niet alleen zijn achterban. De opdracht is om afwegingen en keuzes te maken waarbij het belang van de minderheid niet uit het oog wordt verloren. Ideaaltypisch functioneert het zo.In de praktijk helaas vaak niet. Er wordt ook bij onze volksvertegenwoordigers te weinig stilgestaan bij hun rol. Ze worden er ook zelden op aangesproken.
    Overigens kunnen jij en ik meer doen dan eens in de 4 jaar (of vaker…) stemmen.We kunnen lid worden vaneen partijen invloed hebben op het programma. We kunnen een nieuwe partij oprichten.We kunnen ons verkiesbaar stellen. En buiten dat kunnen we inspreken en op allerlei buitenparlementaire manieren onze opvatting laten horen. We kunnen dat ook allemaal niet doen en alleen hier bekvechten.;)
    Er is van alles over te zeggen, maar van cynisme wordt het echt niet beter.

  • Om er anders tegenaan te kijken, is gelukkig de vrijheid van gedachte. ⤽In een democratie vertegenwoordigt elke volksvertegenwoordiger het gehele volk⤝, een fantastisch theoretisch uitgangspositie, die zoals je zelf al aangeeft, in de praktijk met voeten getreden wordt.

    Wishful thinking, dat je als donerend lid ook maar enige invloed hebt op het beleid van welke politieke partij dan ook, en zoals je mij inmiddels misschien wel hebt leren kennen, pas ik er voor om als melkkoe te fungeren. Je drie navolgende suggesties, overweeg ik nog niet in mijn dromen. De laatste suggestie ligt mij het beste, met het ⤽bekvechten⤝ ventileer je toch een bepaalde mening, en daar is dit log toch voor, niet waar?

    Maar waarom wordt realisme, altijd met cynisme verward?

  • Sywer van Lienden toont met zijn G500-club aan dat een relatief kleine groep iets teweeg kan brengen. En wat bedoel je met “melkkoe”. Geen lidmaatschapsgeld, maar ook geen belastinggeld en ook geen donatie in de collectebus?
    En waarom menen cynici altijd dat zij realisten zijn?8)

  • Sywert van Lienden heeft inderdaad bij het CDA enig succes gehad, in tegenstelling tot bij de sociale, transparante, democratische, enz. enz, PvdA. Spekman doctrine? Samsom transparantie?
    Inderdaad geen ⤽melkkoe⤝ van welke politiek partij dan ook, dus geen lidmaatschap, belastinggeld en/of collectegeld. Ik pas er voor om geld te doneren aan een ideefix.

    Gemakkelijk, nietwaar, om een vraag met een tegenvraag te beantwoorden, waar heb ik dat vaker gelezen?

  • De universiteit van Leiden hanteert de volgende werkdefinitie van politiek cynisme:

    politiek cynisme is een houding van een individu die bestaat uit de overtuiging dat politici, politieke instituties en/of het politieke systeem als een geheel, incompetent en inherent slecht zijn.

    Herkenbaar?
    Maar, hmm, was geen echte vraag, maar een retorische.

  • **politiek cynisme is een houding van een individu die bestaat uit de overtuiging dat politici, politieke instituties en/of het politieke systeem als een geheel, incompetent en inherent slecht zijn.**

    De definitie van dit soort cynisme, komt dan prima overeen met mijn kritisch realistische kijk op de politiek. Alleen het inherent slecht, mag wat genuanceerder.

  • Dan zat ik er toch niet ver naast, VVDer? Schijnt trouwens steeds meer voor te komen. Jammer, want het leidt tot niets. Zelf probeer ik optimistisch te blijven over maatschappelijke ontwikkelingen. Dat bevalt me beter, want cynisme voelt als een verstikkende deken.

  • Hoe zou dat nu toch komen? Misschien is het juist wel goed dat het electoraat steeds meer afstand neemt van de heersende politieke elite, en steeds vaker en kritischer de vinger legt op misstanden binnen de afgeschermde Haagse kaasstolp. Optimisme is altijd een goed uitgangspunt, maar dan graag tweeledig en geen eenrichtingverkeer.

    En geloof mij maar op m??n blauwe ogen, het politiek realisme (door jou aangemerkt als cynisme) ligt meer over mij heen als een donzen deken, dan als een verstikkende deken. Relativeren, weet je wel. 🙂

  • Of onverschilligheid? Natuurlijk zijn er politici die enkel belust zijn op macht of aandacht. De meesten zijn m.i. oprecht betrokken met de samenleving en willen invloed om hun ideeën in de praktijk te brengen.En ja, meer burgerbetrokkenheid is wenselijk. Dat vraagt wat van de politiek maar ook van de burgers. Dat kan allebei beter.

  • **De meesten zijn m.i. oprecht betrokken met de samenleving en willen invloed om hun ideeën in de praktijk te brengen.**

    Noem mij er drie???.twee???……..één?……… :):)

  • Goh, goed gejat van Wouter Bos.;D
    Spekman, Samsom, Terpstra, Slob, Van Haersma Buma, Hennis, Plasterk, Roemer. En verwar ijdelheid niet met machtswellust. IJdel zijn ze allemaal.:)

  • Oké, ik zal machtwellust niet vergelijken met ijdelheid. Machtwellustig zijn ze allemaal. 🙂
    Voor nu, nog een prettige avond, en morgen gezond weer op.

  • Reacties zijn gesloten.