Burgemeester heropent IJsselbolder bij jubileum

Zwolle – Maandagmiddag was de officiële heropening ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Frions locatie IJsselbolder aan de Commissarislaan 35 in Zwolle. Burgemeester Henk Jan Meijer verrichtte samen met cliënten de openingshandeling. Een aantal van hen woont al vanaf het eerste uur op de IJsselbolder. En zij nemen op hun eigen manier deel aan de samenleving.

07-10-2013_frion-zuid_25_jaar-_hj_meijer_05.jpg 

Frion is trots op de locatie IJsselbolder. De afgelopen jaren zijn veel woningen verbouwd die aansluiten bij de woonwensen van de cliënten. Deze verbouwing werd vorig jaar afgerond. Het 25-jarig jubileum is een mooie gelegenheid om hier officieel bij stil te staan. Daarnaast was de organisatie vereerd dat de burgemeester samen met cliënten de openingshandeling wilde verrichten. Daarmee liet hij zien dat hij ook de burgemeester is van deze kwetsbare burgers in de stad.

07-10-2013_frion-zuid_25_jaar-_hj_meijer_03.jpg

07-10-2013_frion-zuid_25_jaar-_hj_meijer_04.jpg 

07-10-2013_frion-zuid_25_jaar-_hj_meijer_01.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Naast de verbouwing is er ook in de begeleidingsstijl veel veranderd waar de organisatie trots op is. Voor veel mensen die op de IJsselbolder wonen, is het vanwege hun ernstig meervoudige beperking (EMB) en /of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG), niet mogelijk om op onze manier deel te nemen aan de samenleving. Zij kunnen niet zomaar even naar school of naar het werk, winkelen, een dagje uit of op vakantie. Maar doordat de begeleiding de afgelopen jaren hun eigen oude vertrouwde ritme durfde los te laten en nu aansluit bij het ritme van de cliënten, is er veel veranderd.

Dat betekende wel op een heel andere manier kijken naar vraagstukken. Samenwerken en verbinding zoeken op alle facetten van het leven. Scholing die past bij de ontwikkelingsmogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking waardoor zij meer regie en eigen initiatief ontwikkelen. De dag organiseren vanuit hun wensen en behoeften. En vooral klein kijken als het om de individuele persoon gaat. Hierdoor hebben zij meer regie en kunnen zij meer hun eigen leven leven.

07-10-2013_frion-zuid_25_jaar-_hj_meijer_02.jpg

07-10-2013_frion-zuid_25_jaar-_hj_meijer_06.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Burgemeester heropent IJsselbolder bij jubileum”

Reacties zijn gesloten.