Kleindierenshow dit jaar groter dan ooit

Zwolle – De actieradius van de traditionele Zwolse Kleindier- en Vogelshow is dit jaar sterk vergroot. De tweedaagse dierenbeurs, die op 29 en 30 november wordt gehouden, is uitgebreid met de Provinciale Bondstentoonstelling. Door het grotere werkgebied heeft de Kleindierenshow volgende week een record aantal standhouders en dieren.

kleindier_5.jpg 

De meer dan 150 deelnemers nemen ruim 1200 dieren mee naar de ZBC hal aan de Ossenkamp. De sporthal is compleet gevuld met onder meer konijnen, kippen, kwartels, cavia’s, watervogels en siervogels. Vrijdag worden de dieren in de diverse categorieën beoordeeld door een jury. Nadat de prijzen zijn uitgereikt gaan de deuren ’s avonds open voor het publiek, van half acht tot tien uur. Op zaterdag is de ZBC hal van tien uur tot half vijf geopend.

Het evenement, georganiseerd door de Zwolse Kleindierenclub, Nut en Genoegen Raalte/Heino en de Nieuwleusener Kleindierteelt Vereniging, werkt al jaren samen met De Groene Welle en Landstede. Landstede MBO uit Raalte gaat vijf grote bloemstukken plaatsen, die worden gemaakt door de leerlingen, onder begeleiding van docent en Nederlands kampioen bloemschikken Ingrid Lenderink. Leerlingen van TalentStad helpen bij de organisatie van de show en leerlingen van De Groene Welle zijn nauw betrokken bij de groene aankleding. Bovendien verzorgen de keurmeesters gastlessen voor groepen leerlingen van Landstede en De Groene Welle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)