Nieuw vertelfestival Voor de Pet

Zwolle – Wintervakantie: een verwarmde nomadentent op de mooiste plek van Zwolle, een romantisch theatertje op een schip, een vuur, glühwein, chocomel, verhalen en muziek voor kinderen en volwassenen. Festival Voor de Pet, op 27 en 28 december, is wat het is: alle artiesten staan te vertellen en te musiceren voor wat U in de pet doet. U geeft na de voorstelling wat het u waard is geweest, niets meer én niets minder.

Festival Voor de pet is ontsproten aan het brein van organisatoren en eigenaren van De Verhalenboot, Rob Bults en Kitty Peetoom, vanuit de wens, een drempelloos evenement te organiseren op basis van een nieuwe economische gedachte. Geven, gunnen en ruilen zijn termen die in het huidige economisch tij opnieuw worden uitgevonden, leggen zij uit. “Topvertellers geven hun beste verhalen, vrijwilligers bieden een gastvrij onthaal. Dit is geen gratis festival. Dit is een festival waarbij de prijzen van de vertellingen en concerten niet van tevoren zijn vastgelegd en waarbij het publiek na afloop van een voorstelling bepaalt wat het hem waard is geweest.”

Vertellers die aan het festival bijdragen zijn Eric Borrias met ‘De 100-jarige die uit het raam klom en verdween’, naar de gelijknamige bestseller van Jonas Jonasson, en Nina Dis met ‘Grylla, De IJslandse heks’. Ook op de agenda staat vertelster Mirjam Mare met het dramatische verhaal Wit zeil witte vogel, vrij naar Paul Gallico en de gelegenheidsproductie St.Lucie en de rovers, door Hilke ten Duis en Fanny de Groot (van Talenstroom Waterval en Vertelacademie).

Voor wat betreft de muziek tekent Puur en de Wolf voor een sixties afsluiter en Muppetstuff komt met een concert voor kinderen en een avondconcert. De Zwolse Singer- songwriter Arjen Brandsma luistert de middag op met zijn karakteristieke, sfeervolle eigen songs en eveneens treedt op rockabillyband John Boy and the Waltons.

 

Al het mooie

Het is een langgekoesterde wens van Peetoom en Bults om compleet drempelloos te werken, om zo al het mooie op het gebied van verteltheater en rootsmuziek aan het publiek te kunnen tonen. Ontroering, een lach, vrolijkheid en vermaak: het wordt door organisatie en artiesten in volle overtuiging gegeven, vanuit het vertrouwen, dat het publiek zelf prima de beloning daarvoor kan bepalen.

“Ook de organisatie van het festival gebeurt zonder budget. We vragen geen subsidie aan. Wij stoppen onze uren erin. Alle faciliteiten die nodig zijn, worden door middel van ruilhandel verkregen. Wij hopen zelf via horecaomzet wat verdiensten binnen te halen. Maar mensen zijn ook welkom zonder dat ze een drankje drinken. Het wordt op 27 en 28 december in ieder geval oergezellig bij De Verhalenboot, en wat artiesten betreft, staan er echt topbands en topvertellers te spelen. Iedereen is van harte welkom!”

Reserveren is, zoals te begrijpen met deze festivalopzet, niet mogelijk. Vol is vol.

Wanneer Winter Voor de Pet belangstelling krijgt van het publiek, zal De Verhalenboot elk seizoen een ‘Voor de Pet’ gaan organiseren.

 

Festivaltijden:

Vrijdag 27 december, 15.00-23.00 uur

Zaterdag 28 december, 15.00-23.00 uur

 

In ieder geval op het programma (Blokkenschema op de website www.deverhalenboot.nl/voordepet)

Wit zeil, witte vogel, Mirjam Mare, vrij naar Paul Gallico

‘De honderdjarige die uit het raam klom en verdween’, door Eric Borrias, kinderversie en volwassenversie. 

Sint Lucie en de rovers – Hilke ten Duis en Fanny de Groot

Beesten feesten

John Boy and The Waltons

Muppetstuff

Gat in de lucht

Grylla, De IJslandse Heks – Nina Dis

Singer- songwriter Arjen Brandsma

Puur en De Wolf, de 60ties band van Lana Wolf

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Nieuw vertelfestival Voor de Pet”

Reacties zijn gesloten.