Fractieleden GroenLinks dragen duurzame jeans

Zwolle –  Tijdens de Groene Salon, een evenement dat ter ere van de Dag van de Duurzaamheid vrijdagavond plaatsvond in het Stedelijk Museum, verscheen GroenLinks in duurzame jeans.

img_1761.jpg 

Mud Jeans wel te verstaan. 100% duurzaam geproduceerd in Italië. Bijzonder is dat je de spijkerbroek niet koopt, maar leased. Na een instapbedrag betaal je twaalf maanden lang een lease-bedrag. Na die periode kan je kiezen om de broek te houden, maar je kan ook ook met korting een nieuwe uitzoeken. De oude broek wordt geheel gerecycled.

Deze nieuwe en hippe manier van jeansdragen is belangrijk omdat de katoenindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Door een Mud Jeans te dragen draag je bij aan nieuwe manier van economie: de circulaire economie. In Zwolle heeft Liv in de Sassenstraat een uitgiftepunt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Fractieleden GroenLinks dragen duurzame jeans”

  1. Ik was toch wel even benieuwd naar dit concept.

    Maar de Nederlander gaat even rekenen.

    Je betaalt een startbedrag van 20 euro
    Je betaalt 5,95 euro per maand aan leasekosten.
    Na een jaar kan je kiezen de broek terug te sturen (verzendkosten?), te ruilen voor een ander (10 euro, waarna vast ook weer die 5,95 euro per maand betaald gaat worden gedurende 12 maanden) of je houdt de broek maar moet nog 4 maanden extra leasekosten betalen.

    De laatste optie brengt de kosten op 109,25 voor een spijkerbroek, mogelijk 115,20 als je vanaf de eerste maand niet alleen het instapbedrag maar ook de leasekosten moet betalen.

    Prijzig broekje.

  2. Bij een consumentenprogramma lieten ze zien dat in China de kostprijs voor een spijkerbroek tussen de 3 en 10 euro (de duurste met kleurtjes en extra stiksels) is.

  3. Er mist nog wat in het artikeltje.

    vdberg,

    Dat klopt als een bus, maar vertel er dan ook bij in welke werkomstandigheden deze jeans gefabriceerd worden.

    Maar wat net zo belangrijk is dat het met de meest milieu vervuilende katoen met pesticiden geproduceerd wordt.

    Dat is het verschil van de MUD jeans die door duurzame produkten en zonder kinderarbeid geproduceerd worden, en waar de eerlijke katoenboeren ook goed betaald worden.

    Daardoor zijn duuzame jeans idd wat duurder dan die zooi uit de Chinese confectie ateliers.

  4. Verbieden die Chinezen ook gele pieten, vanwege racisme en worden er dan kamervragen gesteld bij ‘nummer 148 met rijst’ grapjes?

    Kan mij haast niet voorstellen. Chinezen zeiken, keurige mensen en vreten vaak niet de ruif leeg van een ander.

  5. wtf? moeten wij politici nu stoer of interessant gaan vinden of zo? Ik vindt een rioolrat in winterslaap nog spannender dan een politicus.

  6. Hebben ze er ook over nagedacht dat een traditionele broek die gewoon hier om de hoek geproduceerd wordt misschien wel duurzamer is dan zo’n eco-geval dat uit Italië moet komen? Het valt me op dat bij dit soort duurzame grappen vaak heel erg op één aspect gefocust wordt, terwijl er natuurlijk tig factoren bijdragen aan duurzaamheid.

    Ik moet dan altijd denken aan die gesubsidieerde energiecentrales die op houtsnippers draaien. Er waren in NL een aantal centrales die zoveel subsidie kregen vanwege de duurzaamheid, dat ze houtsnippers van over de hele wereld hierheen konden laten verschepen. Dat in de tussentijd grote zeeschepen weet ik hoeveel roet en CO2 de lucht inbliezen, daar zat niemand mee. Maar ze waren wel duurzaam bezig… 😉

Reacties zijn gesloten.