Bike Challenge Zwolle voor herhaling vatbaar

Zwolle – Zaterdag werd het mountainbikeparcours van het Westerveldse Bos in Zwolle omgebouwd tot de Bike Challenge 2014. Verschillende obstakels maakten het 3 km lange parcours deze dag een stuk technischer en leuker. Zo werden er bruggetjes, een waterbak en een evenwichtsbalk in de route aangebracht en was er een centraal gelegen plek zijn om even bij te komen met een drankje en/of van ervaring te wisselen. Op het evenement kwamen in totaal 27 sportievelingen af. Zij vonden, naast het fraaie parcours, het prettig om eens met andere mountainbike liefhebbers hun passie te delen.

 bike_callenge-12.jpg

Het Westerveldse Bos werd voor één dag omgebouwd naar een techniekparcours voor iedere mountainbikefanaat! De lengte van het parcours was een kleine 3 kilometer, de deelnemers konden de ronde daarom meerdere keren rijden. Bij alle obstakels werd een “Chicken Run” gebouwd, zodat je de keus had om een obstakel over te slaan. Bike Challenge Zwolle is het evenement om aan je techniek te werken en het mountainbiken op een meer spectaculaire manier onder de aandacht te brengen in de regio. Deze eerste editie voor Zwolle betrof een zogenaamde trial. De organisatie verwacht ook het komend jaar een Bike Challenge in Zwolle te organiseren. Meer informatie, op hoogte blijven en/of aanmelden voor de Bike Challenge Zwolle vindt je op de eventpagina: https://www.facebook.com/events/407130666104830/.

bike_callenge-2.jpg 

bike_callenge-13.jpg 

bike_callenge-9.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

bike_callenge-1.jpg
 
bike_callenge-3.jpg
 
bike_callenge-4.jpg
 
bike_callenge-5.jpg
 
bike_callenge-6.jpg
 
bike_callenge-7.jpg
 
bike_callenge-8.jpg
 
bike_callenge-10.jpg
 
bike_callenge-11.jpg
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Bike Challenge Zwolle voor herhaling vatbaar”

  1. Jammer van de natuur op Westerveld. En de fietsers/bikers leren een slechte lichaamshouding aan. Bovendien verslechterd hun gedrag op de openbare weg>:(

  2. Voetgangers hebben vaak wandelpaden in het bos. MTB’ers hebben aangelegde MTB routes.
    Beide recreanten kunnen prima samen door het bos als ze rekening houen met elkaar.
    Erg vaak kom ik aanrijden en rij ik inderdaad bijna iemand van de sokken die zijn hond uit laat of nog gevaarlijker kinderen.

    Helaas is het nog niet duidelijk maar op een MTB route moet je niet lopen. Wij verwachten daar geen voetgangers het is gevaarlijk. Andersom rij ik ook niet met mijn MTB door een voetgangersgebied heen want die mensen verwachten mij daar niet.

    Dat gezegd hebbende dit was een prima georganiseerd evenement. Leuk om de stad ook buiten Zwolle op en sportieve manier op de kaart te zetten.
    Jammer om een dergelijke post aan te grijpen voor persoonlijke frustraties. Daar is een wandelbond, fietsbond staatsbosbeheer voor.

Reacties zijn gesloten.