Kerstpakkettenactie Zwolle gaat voor 1000

Zwolle – Dit jaar wi de organisatie achter de grote inzameling van kerstpakketten voor de Zwolse minima een recordaantal kerstpakketten inpakken voor de Kerstpakkettenactie. Het aantal inzamelingen zal intensiever worden. Dit jaar wordt op maar liefst op 10 plaatsen in de stad ingezameld: in Aa-landen, Assendorp, Diezerpoort, Holtenbroek, Kamperpoort, Stadshagen, Westenholte en in Zwolle-Zuid. Daarvoor heeft de organisatie veel vrijwilligers nodig.

kerstpakketten.jpg 

Het weekend van 12 en 13 december wordt het klapstuk van de Kerstpakkettenactie", zegt Jan de Beer met een twinkeling in zijn ogen. Hij is 1 van de organisatoren van – zoals hijzelf omschrijft – "de leukste vrijwilligersactie van Zwolle." In dit weekend kunnen in heel Zwolle producten gekocht worden voor sociale minima. De Beer: "Ik heb te horen gekregen dat alle 8 Jumbo Supermarkten meedoen. Dat is natuurlijk super. Maar om alle winkels te bemensen, zoeken we nog 200 van de 350 vrijwilligers. Ik roep Zwollenaren op om 2 uur van hun tijd te geven. Meer is het niet. Door onze krachten te bundelen maken wij samen de actie tot een groot succes. U kunt zich heel makkelijk online inschrijven via www.kerstzwolle.nl."

Sociale minima in Zwolle krijgen nooit een kerstpakket. Daarom is er een grote vrijwilligersactie op touw gezet om dit jaar 1000 kerstpakketten voor hen te maken, vorig jaar waren dat er 826. Deze zijn voor de Voedselbank Zwolle en daklozenopvang Stichting Vrienden van de Herberg. Streefdoel is 50.000 producten. Een onderdeel van de Kerstpakkettenactie zijn de inzamelingsacties bij supermarkten in Zwolle. Hier kan het winkelend publiek producten kopen en gelijk inleveren bij de vrijwilligers die voor ze klaarstaan. De inzamelingsacties vinden plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2014. De volgende winkels doen mee: alle 8 Jumbo Supermarkten, de C1000 aan de Forelkolk 108 en de Albert Heijn aan de Pijmanstraat 18 (alleen de vrijdag). Vorig jaar hebben duizenden Zwollenaren massaal producten gekocht. In totaal zijn er ongeveer 20.000 producten verzameld. Dit jaar heeft de Kerstpakkettenactie als streefdoel 50.000 producten.

De Beer: “De eigenaar van Frostyfood aan de Russenweg stelt zoveel opslagplaats gratis ter beschikking als we nodig hebben. Als u boodschappen doet, ga dan naar de supermarkten die aangesloten zijn bij de Kerstpakkettenactie.”

100% vrijwillig
Wist u dat de Kerstpakkettenactie voor 100% gedragen wordt door vrijwilligers? Zij zijn hardwerkende Zwollenaren die tijd willen vrijmaken voor de Kerstpakkettenactie. Elke vrijwilliger die meedoet aan deze actie, krijgt hiervoor niets betaald. Alle talenten, gaven en giften worden vrijwillig weggegeven aan het goede doel. De actie wordt aanbevolen door voetbalclub PEC Zwolle, ambassadeur van de Voedselbanken René Froger, het college van B&W en alle gemeenteraadsfracties in Zwolle. Zie voor de aanbevelingen: www.kerstzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Kerstpakkettenactie Zwolle gaat voor 1000”

  1. Absoluut Derk. Maar denk jij dat deze bedrijven hadden meegedaan als hun naam nergens werd genoemd? En die bijdrage niet belastingaftrekbaar was. Noem me te cynisch, maar ik denk het niet.

  2. Als mede-organisator een reactie op de posts:
    @ Linda: gelukkig zijn het geen 1.000 gezinnen, maar 350. De overige pakketten zijn voor de Stichting Vrienden van de Herberg en een aantal overige instanties;
    @ Japser: de pakketten zijn voor de mensen die het nodig hebben. Hoor je niet tot die categorie, dan bof je (net als ik). Anders: stuur me een mailtje. Verder: geen enkel, ik herhaal, geen enkel bedrijf heeft als voorwaarde gesteld dat hun naam wordt genoemd. Ik weet niet of je cynisch bent, ik weet niet welk effect fiscale aftrekbaarheid van de giften heeft, ik weet wel dat het hartverwarmend is hoe massaal Zwolle, bedrijven en belangeloos, belangeloos meehelpt om te laten merken dat we in onze stad niemand in de kou laten staan!!

  3. Beste Terstal,

    Bedankt voor uw lovende woorden. Op de site http://www.kerstzwolle.nl staat alle informatie over de site. U kunt een fiscaal aftrekbare gift overmaken via NL65 RABO 0122 1135 43. Dit IBAN-rekeningnummer is ten name van ‘Gereformeerde kerk Zwolle-Zuid’.

    Vergeet niet bij de omschrijving ‘Kerstpakkettenactie’ te vermelden.

    Alvast heel erg bedankt!

Reacties zijn gesloten.