Rock & Roll met Motörhead in Zwolle

Zwolle – "We are Motörhead and we play Rock ‘N’ Roll". Met deze woorden begint Lemmy Kilmister, zanger/bassist van de legendarische rockband Motörhead al 40 jaar elk optreden. In de IJsselhallen wordt die opmerking geslikt voor zoete koek. De zaal is bijna uitverkocht met fans die overal vandaan zijn gekomen om hun helden te zien optreden. De show is de laatste van de tour om hun vorig jaar uitgekomen album ‘Aftershock’ te promoten en Zwolle is het enige adres dat de band aandoet in Nederland.

motorhead-ijsselhallen-7-van-142.jpg 

Het is niet te horen dat deze drie mannen samen meer dan 200 jaar oud zijn, ze spelen weliswaar op ervaring maar het klinkt ongelooflijk strak en hard! Lemmy is goed bij stem en de energie die van het podium komt, is gigantisch. Nieuwe nummers worden afgewisseld met bekend werk. Als er klassiekers voorbij komen. is dat goed te merken aan het publiek dat flink uit z’n dak gaat.

motorhead-ijsselhallen-4-van-142.jpg

motorhead-ijsselhallen-33-van-142.jpg 

motorhead-ijsselhallen-112-van-142.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Er wordt afgetrapt met Metropolis, dan volgt Over The Top en een nieuw nummer. De Classic Rock It wordt opgevolgd door het nieuwe Do You Believe zodat iedereen op z’n wenken bediend wordt. Dan volgt van het nieuwe album het nummer Lost Woman Blues, een harde blues en een bijzondere afwisseling van het standaard repertoire.

Na een prima gitaarsolo en een bizar harde drumsolo komt nog de classic Born To Rock voorbij en dan wordt Ace Of Spades ingezet, het bekendste nummer van Motörhead. Na ruim een uur is het voorbij, de fans zijn dik tevreden met dit optreden en misschien wel de laatste keer dat ze Motörhead in Nederland meemaken…  

motorhead-ijsselhallen-22-van-142.jpg
 
motorhead-ijsselhallen-46-van-142.jpg
 
motorhead-ijsselhallen-70-van-142.jpg
 
motorhead-ijsselhallen-78-van-142.jpg
 
motorhead-ijsselhallen-90-van-142.jpg
 
motorhead-ijsselhallen-117-van-142.jpg 
 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Rock & Roll met Motörhead in Zwolle”

  1. G..gloeiende, wat was dit een lekkere avond. Had eigenlijk ook wel heel graag naar Blixa Bargeld met de Neubauten in Utrecht gewild, maar heb er geen moment spijt van toch voor Lemmy & the boys gekozen te hebben. En dat ondanks de afstand vanuit 010.

  2. Jacob, het voelde langer dan een uur. Misschien komt dat door de korte krachtige nummers waar ze er dus veel van speelden? Ik geef het je te doen trouwens, op die leeftijd zo voluit gaan. Die drummer Mikkey Dee ging tekeer, deed me denken aan animal van de Muppets??

  3. Vraag me trouwens af wie de recensie heeft geschreven.
    Of hij is er niet bij geweest of dit was z’n eerste Motorhead-concert.
    Wat hier boven staat klopt natuurlijk niet echt, kijk eens naar de andere recensies op het net…

Reacties zijn gesloten.