Iconen SC Heerenveen op bezoek bij VV Berkum

Zwolle – Op donderdag 27 november komen Foppe de Haan en Riemer van der Velde voor een sponsoravond naar VV Berkum. Deze twee iconen van profclub SC Heerenveen zullen de leden van de Businessclub Berkum het één en ander vertellen over hun belevenissen bij de Friese topclub.

Riemer van der Velde was 24 jaar voorzitter van Heerenveen dat onder zijn leiding uitgroeide van een modale club in de eerste divisie tot een toonaangevende ploeg op het hoogste niveau. Foppe de Haan kan eveneens op een fraai cv bogen. In zijn langdurige trainersloopbaan bracht hij Heerenveen naar de eredivisie, haalde hij twee keer de bekerfinale en plaatste de club zich onder zijn supervisie in 2000 met een fraaie tweede plaats op de ranglijst rechtstreeks voor Europees voetbal. Na zijn periode als Heerenveen-coach was De Haan succesvol als trainer van Jong Oranje, waarmee hij in 2006 en 2007 Europees kampioen werd.

Om de ‘Fryske’ inbreng bij deze avond nog verder uit te breiden, zal er nóg een rasechte Fries aanschuiven: Willem Brouwer, de hoofdtrainer van Berkum. Brouwer heeft bijna 300 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld en kwam uit voor onder meer Heerenveen, waar Foppe de Haan zijn trainer was. 

De presentatie van de avond is in handen van voormalig RTV Oost-verslaggever Hans van Raan. De sponsoravond vindt plaats in het clubhuis van VV Berkum, waar de deuren om 19.45 uur open gaan. Het programma begint om 20.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Iconen SC Heerenveen op bezoek bij VV Berkum”

  1. Mijn werkgever heeft in het verleden ook wel eens iets willen organiseren in het bijzijn van Foppe. Rond de 10.000 Euro moest dat toen kosten voor 2 uurtjes. Maar dat zal nu wel wat gezakt zijn denk ik nu hij wat meer uit de publiciteit is geraakt.

Reacties zijn gesloten.