‘Iedere eerste zondag van de maand koopzondag’

Zwolle – De Zwolse ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle wil ‘iedere eerste zondag van de maand koopzondag!’. Daarnaast wil ze nog vijf extra koopzondagen rond feestdagen en evenementen! Dit is ook de inzet van de ondernemers voor 2015.

Citycentrum: "We willen graag weer in het ritme doorgaan in 2015. De politiek staat ons tot op heden niet meer dan 12 koopzondagen toe, daarom is nog niet helemaal duidelijk wat de exacte invulling van 12 koopzondagen gaat worden. Daarom voor nu in elk geval de bevestiging dat er op 4 januari, 1 februari en 1 maart een koopzondag is in 2015 in Zwolle. Daarmee is er duidelijkheid over het eerste kwartaal 2015."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “‘Iedere eerste zondag van de maand koopzondag’”

  1. Als ondernemers de winkel op zondag open willen doen moet dat kunnen lijkt me. Lezende ‘De politiek staat ons tot op heden niet meer dan 12 koopzondagen toe’.
    Lijkt me de invloed van de religie, er schijnt dat bepaalde religies vinden dat op zondag alles dicht moet. Ik weet zo ff niet meer welke.
    Maar stel dat de Moslims vinden dat op zondag de winkel niet open kan, en dat de Joden vinden dat op dinsdag de winkel niet open kan, en dat de Boedisten vinden dat op woensdag de winkel niet open kan, en dat de Christenen vinden dat op vrijdag de winkel niet open kan, tsja.
    Ik denk dat de ondernemers zelf mogen beslissen wanneer de winkel open is. En dat wie er dan wil gaan winkelen, vanuit welke motivatie dan ook, dat ook zelf mag beslissen.

  2. Voor mij heeft de zondag opening niets met wel of geen geloof te maken.
    Voor mij wel een raadsel we werken max 40 uur per week.
    De winkels zijn gemiddeld 54 uur per week over.
    Minstens 14 uur kunnen we per week geld uitgeven als we daadwerkelijk ook allemaal 40 uur per week werken. Mag ook nog reistijd bij opgeteld worden hoor.
    Wie maken we nu gek met de openstelling van de winkels zoveel uur per week.
    Wat mij betreft mag ook de woensdag, vrijdag of welke dag dan ook de winkels dicht, als er maar eenheid komt.
    Het gaat mij er om hoe gek zijn wij met zijn alle maatschappelijk aan het worden om 7 dagen per week de winkels open te hebben.
    De kleine ondernemer wordt op deze manier helemaal gek en kapot gemaakt in Nederland.
    Zie ook hoeveel er via internet gekocht wordt en nog te weinig uren de winkels open?

  3. Een week geleden heeft de raad in buurgemeente Olst-Wijhe besloten tot de wekelijkse koopzondagvrijheid . Vandaag heeft de raad in Vlaardingen besloten dat alle winkels elke zondag open mogen, de raad in Winterswijk heeft verder vandaag het aantal koopzondagen verhoogd. Overal in Nederland luisteren de politici steeds beter naar ondernemers en de meerderheid van de inwoners en wordt de koopzondag vrijgegeven. Ondertussen woont ruim 67% van de Nederlanders in een gemeente waar alle winkels elke zondag open mogen zijn.

    En in Zwolle, in Zwolle is een groep aanhangers van een religie uit het Midden-Oosten de baas, daarvan hoef je niet te verwachten dat men luistert naar de inwoners of dat men respect voor de ongelovigen heeft die op zondag wel iets willen doen dan naar de tempel te gaan.

  4. @Graaff als jij zondag niet naar de winkel wilt ga je toch niet. Ga voor anderen niet bepalen wanneer zij moeten gaan winkelen. Als ik op zondag naar een winkel wil moet ik dat zef weten en hopelijk kunnen in Zwolle.

  5. Het is oneerlijk als de concurrentie (internet en andere /buurgemeenten ) wel open mogen zijn op zondag en de kleine ondernemer in Zwolle niet. Dus of verkoop op zondag per internet verbieden of ook de ondernemer in Zwolle een eerlijke kans geven. Types zoals Graaff zijn de doodsteek voor ondernemend Zwolle.

  6. Ik weet nog dat we aan het kijken waren naar een baby uitzet en kwamen op de website van Babypark. Die hebben op zondag gewoon hun website gesloten!

  7. Het gaat hier niet alleen om ondernemers en kopers. Wie denkt er aan het personeel en de kleine zelfstandige? In december en januari 3 koopzondagen op een rij! Wanneer krijgen die mensen een vrij weekend? Als je een 0 uren contract oid hebt dan kan je niet teveel tegensputteren of 0 wordt echt 0 en als kleine zelfstandige moet je op een gegeven moment meedoen maar wanneer ben je dan vrij of heb je tijd voor de administratie? De mensen die zeggen “ik moet kunnen winkelen wanneer ik dat wil” die werken zelf vast ook niet 24/7 maar verwachten dat wel van een ander. Rare wereld. Is er echt geen ander vermaak meer te bedenken dan winkelen en een ander lastig vallen?

  8. Dus kleine zelfstandigen willen open op zondag en dat mag van steeds meer Nederlanders en in steeds meer gemeenten. Niet in Zwolle , niet van hoho en niet van Tsja… Raar volk schrijven sommigen, maar wie is nou raar. De Nederlanders of isis en soortgelijke religekkies in Zwolle.

  9. Ik ken eigenlijk ook geen enkele kleine zelfstandige die op zondag open wil zijn. Misschien gaat daar wel verandering in komen.

    Ik ken eigenlijk ook geen enkele kleine zelfstandige die op een willekeurige zondag dat ’t ‘m bevalt de winkel MAG opendoen.
    Misschien gaat daar ook wel verandering in komen 😉

  10. Er is een hele grote wereld buiten Zwolle en de bible belt.
    Ga eens kijke buiten de bible belt. Willekeurige welke stad, dorp , er zijn genoeg kleine winkeliers die op zondag open mogen gaan en dit graag doen. Er is meer dan kerkgang in Zwolle, echt waar.

  11. @Bernard… Hierbij wat bestemmingen voor uw zondagse koopreis (wel jammer dat u niet in eigen bible belt dorpje mag winkelen , maar ja)

    Supermarkten in kleine gemeenten open
    Ook in veel kleine gemeenten kan op zondag worden gewinkeld. Soms van zondagochtend tot laat in de avond, soms alleen enkele uren in de middag. Vooral in Twente zijn de supermarkten in kleine gemeenten open. Onder meer in de Dinkelland, Haaksbergen, Oldenzaal, Losser en Hof van Twente.

    Overzicht is van RTV oost

  12. Opmerkelijke tweet:

    Johannes de Vries (@johannesdevries)
    15-12-14 20:18
    De enige partij in de Zwolse gemeenteraad die zojuist vóór uitbreiding van het aantal koopzondagen stemde, is het CDA. #zgr #opmerkelijk

  13. En de respons:

    Martijn van der Veen (@MartijnvdVeen)
    15-12-14 21:11
    @johannesdevries Je kunt ook constateren dat het #opmerkelijk is dat juist anderen in #zgr niet meedoen… (Gegeven campagnes/programma’s)

  14. D66 en VVD waren expliciet voor uitbreiding van de zondagopenstelling. De CU heeft tijdens de coalitie onderhandelingen hier een hard punt van gemaakt, en gewonnen.

    Volgens mij wilde het CDA de geldende regels respecteren. Dus instant houden, om alle supermarkten dezelfde kansen te geven tot einde afspraak (2017).

  15. @Nederland, ik ken de kleine winkeliers die iedere zondag open willen niet. Kun je er een paar noemen? Wat een gezeur altijd over de bible belt! Er is niets mis met Zwolle! Prima stad! Zuurpruim! Goed stuk van @hoho! Helemaal mee eens. Niet nodig 24/7 alles open!

  16. Misschien niet nodig nee, maar de vrijheid om het zelf te bepalen toch wel?
    Zou wel vreemd zijn dat andere winkels dicht MOETEN blijven omdat anderen dit niet willen.
    Ik denk dat de winkeliers mee moeten bewegen met de doelgroep die het meeste uitgeeft in de stad.
    Vroeger waren de winkels ook tussen de middag dicht. Is ook aangepast dus wat doet iedereen moeilijk.

    En zag ik nu werkelijk een opmerking over ISIS in deze discussie voorbij komen? Echt….

Reacties zijn gesloten.