Grote oogst door Zwolle Armoedevrij!

Zwolle – Een groot aantal organisaties in Zwolle heeft vanmorgen opnieuw de krachten gebundeld om samen de armoede in de stad terug te dringen. Vijf jaar geleden verbonden zij zich daarvoor al aan het armoedepact Zwolle Armoedevrij! Tijdens de stadsdialoog vanmorgen ondertekenden de organisaties opnieuw het convenant. Ook blikten zij terug op de resultaten van afgelopen jaren: een flinke oogst.

141128_foto_ondertekening_zwolle_armoedevrij.jpg

foto: Lianne de Kort

Ruim vijftig organisaties hebben zich inmiddels aangesloten bij Zwolle Armoedevrij! Zij zetten zich elk vanuit hun eigen achtergrond in om een bijdrage te leveren aan het verminderen van armoede in Zwolle. De ene organisatie zorgt bijvoorbeeld voor verspreiding van meubels en witgoed aan mensen met een laag inkomen, andere organisaties werken samen in bijvoorbeeld het aanbieden van thuisadministratie. Om het pact levend te houden vindt twee keer per jaar een stadsdialoog plaats, om ontwikkelingen met elkaar te delen en de dialoog met elkaar aan te gaan.

Resultaten
Afgelopen vijf jaar hebben de organisaties mooie resultaten kunnen boeken. De stadsdialoog van vanmorgen stond dan ook vooral in het teken van een flinke oogst. Die oogst werd letterlijk in een volle kruiwagen door wethouder Nelleke Vedelaar de zaal binnengereden.

Meedoen
Nelleke Vedelaar: “In Zwolle zijn ongeveer 5.500 huishoudens die rondkomen van een laag inkomen. Eenderde hiervan werkt, maar krijgt niet genoeg loon om de eindjes aan elkaar te knopen. Gevolg hiervan is dat zij zich de leuke dingen moeten ontzeggen, een keer uit eten of de sportles voor de kinderen is er niet bij. De gemeente Zwolle heeft een ruimhartig armoedebeleid, met regelingen die gezinnen als deze tegemoet kan komen en het rondkomen iets makkelijker maken. Als gemeente willen we dat iedereen volwaardig mee kan doen. Ik ben heel blij dat veel organisaties in de stad er net zo over denken. De oogst van afgelopen jaren laat heel duidelijk de inzet van velen zien. Die inzet zetten we samen voort.”

Aansluiten
Nadat het logo van Zwolle Armoedevrij! werd onthuld, ondertekenden de aanwezige organisaties het nieuwe pact. Organisaties die zich alsnog willen aansluiten bij Zwolle Armoedevrij! worden hiertoe van harte uitgenodigd. Zij kunnen contact opnemen met de gemeente Zwolle, mevrouw E. Boerhof, via telefoonnummer (038) 498 2866 of e-mail e.boerhof@zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)