Landstede Volleybal oppermachtig in Rijswijk

Zwolle – Landstede Volleybal is er zaterdagavond in geslaagd om op bezoek bij Inter Rijswijk opnieuw geen setverlies te hoeven slikken. Het eerdere thuisduel met de opponent werd al glorieus gewonnen en ook het terugduel bleek uiteindelijk geen probleem: 0-3 (17-25, 14-25 en 10-25). "Maar eigenlijk ben ik niet tevreden. Het side-out spel was in de eerste twee sets onvoldoende", stelt trainer Redbad Strikwerda na afloop.

Daags na de trip naar Moskou trof Landstede Volleybal zaterdag Inter Rijswijk. Trainer Redbad Strikwerda keerde samen met zijn ploeg donderdag pas laat terug in Zwolle, maar dat bleek voor de coach geen reden om spelers rust te geven. Strikwerda koos in zijn basisformatie voor Frank Lubberts, Wessel Blom, Fabian Dossett, Wouter ter Maat, Tom van den Boogaard, Dennis Borst en Frits van Gestel en die mannen namen al snel een grote voorsprong. In de eerste set liep Landstede via 1-5 uit naar 10-16 en uiteindelijk zorgde Kampenaar Sandor van Straten er voor dat Rijswijk in de eerste set maar zeventien punten naar de grond sloeg: 17-25.

In de tweede set ontstond er eenzelfde spelbeeld, waarbij de Zwollenaren direct het initiatief namen. Met Steven Eertman binnen de lijnen kwam de ploeg snel op een 2-9 voorsprong en dat verschil bleef de gehele set in stand. Bij een stand van 10-20 bracht Strikwerda Willem-Maarten Heins en Stijn Held voor Frank Lubberts en Wouter ter Maat en ook met dat duo in de ploeg bleef Landstede de baas. Opnieuw Sandor van Straten sloeg op 14-24 het beslissende punt binnen en hij zorgde daarmee voor een comfortabele voorsprong: 0-2. De derde en uiteindelijk laatste set bleek er eentje van korte duur, waardoor Landstede de klus binnen het uur wist te klaren. Inter Rijswijk kwam in die set tot tien punten en daarmee maandag dus geen appeltaart voor Landstede, waarna een foute service de beslissing bracht: 10-25 en 0-3.

Na een intensieve Europese week is Landstede Volleybal zodoende in Nederland nog altijd de ongeslagen koploper. Zaterdagavond werd ook duidelijk dat Landstede het in de derde ronde van de beker op moet nemen tegen Rivo Rijssen. Het betreft een uitduel. Aankomende zaterdag speelt de Zwolse formatie in competitieverband een thuisduel, want dan ontvangt het nummer acht ARBO Rotterdam Fusion. Aanvang in het Landstede Sportcentrum is om 20.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)