PEC Zwolle United in actie voor de Voedselbank!

Zwolle – Macaroni, vruchtensap, ontbijtkoek, rijst; zo maar een paar producten van het boodschappenlijstje voor de actie ‘Samen voor de Voedselbank’, opgezet door de regionale omroepen in Nederland. Zo ook door RTV Oost. In de gehele provincie worden verzamelingslocaties ingericht om zo veel mogelijk levensmiddelen in te zamelen voor de Overijsselse voedselbanken. Ook PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, werkt hier graag aan mee.

eatpreilof.jpg 

Afgelopen zondag vond in de rust van de wedstrijd PEC Zwolle tegen ADO Den Haag de kick-off plaats van de actie ‘United voor de Voedselbank’. Op de middenstip werden door jeugdspelers van de PEC Zwolle Street League de eerste levensmiddelen overhandigd aan Frits Dillingh van de Voedselbank Zwolle. Met de oproep om, met de feestdagen in het vooruitzicht, samen met PEC Zwolle United in actie te komen.

vrijdag 19 december vindt er bij het IJsseldelta stadion een grote inzamelingsactie plaats voor de Overijsselse Voedselbanken. Van 10.00 tot 19.00 uur staan vrijwilligers klaar om de levensmiddelen van het speciale boodschappenlijstje in ontvangst te nemen. Dit lijstje en meer informatie over ‘United voor de Voedselbank’ vind je op www.pecselfie.nl. Hier kun je bijvoorbeeld leuke selfies plaatsen, laten zien wat jij doneert en vrienden uitnodigen om ook levensmiddelen te komen brengen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “PEC Zwolle United in actie voor de Voedselbank!”

  1. Ahhh, nog een actie voor de minima. En als ik het goed heb de tweede actie voor de Voedselbank van Zwolle. Kerst in Zwolle doet dit namelijk al jaren. Lekker slim ook weer twee acties die elkaar in het vaarwater gaan zitten. Acties voor de minima, laatst nog Sinterklaasfeesten, zijn erg hip. Zo hip dat TV Twente ook mee gaat doen!

  2. Ja, ja,aan het eind van het jaar mogen we ons graag onderdompelen in een warm bad van menslievendheid. Kunnen we daarna gewoon weer met een gerust hart VVD, PVV en aanverwante partijen kiezen.
    Maar we hebben ons medeleven toch maar weer even getoond.
    We zijn de slechtste niet.

  3. 😉 Dat zou mooi zijn, maar ik ken 2 voorbeelden uit mijn omgeving die wel degelijk een kenteken op hun naam hebben staan en rustig hun pakketje met de auto afhalen.

  4. Het is een goed initiatief van PEC Zwolle United. Maar toch een kleine kanttekening m.b.t. de voedselbank; Er komen ook soms lui, die eerst met de auto naar de supermarkt gaan om bier en shag te kopen en daarna nog even de voedselbank bezoeken. Dit soort lui hebben geen recht hierop. Dit doet de mensen die het echt nodig hebben tekort.

  5. Bericht door PECUnited, op 10 december 2014 10:08
    Dit soort lui hebben geen recht hierop. Dit doet de mensen die het echt nodig hebben tekort.

    Dat is exact wat ik bedoel, maar filter deze types er maar eens tussenuit, dat is ontzettend moeilijk.
    Wanneer ik vandaag een nieuwe auto ga aanschaffen kom ik ook in de financiële problemen en kan ik straks zonder probleem bij de deur van de voedselbank aantonen dat mijn rekening inderdaad op 0,00 staat en eten kopen voor mij niet meer mogelijk is, maar heb ik dan ook recht op een gratis pakket? Naar mijn idee niet.
    Ik denk dat je ook een groot deel van de problemen kunt voorkomen door deze mensen een gratis cursus aan te bieden “Hoe breng ik mijn huishoudboekje op orde” om ze te adviseren dat ze geen geld meer uitgeven aan onnodige spullen. Waarom een Smartphone als er ook een Nokia prepaid te koop is. Straks misschien weer 50 euro aan vuurwerk afsteken.
    Wie had er 10 jaar geleden van een voedselbank gehoord? Dat ze nu in bijna elk dorp aanwezig zijn betekent niet dat het de laatste 10 jaar ineens veel slechter is gegaan ten opzichte van 60 jaar geleden, mensen geven het geld dat ze hebben vaak niet goed uit.

  6. Hallo iedereen hier. Wat mevrouw Camacho zei is zeer juist hoewel ik haar niet mogen weten. Ik ervoer het eerst de hand ook. Het was deze organisatie met de naam Stella Rene lening bedrijf (SRLF) dat heeft me echt geholpen om mijn medische rekeningen te betalen toen ik in behoefte aan geld, want ik ben een weduwe. Een vriend van mijn richt mij ook voor hen. toen ik op het punt om een ????grote operatie te doen en ik had geen geld in die tijd, kwamen ze naar mijn redding en in minder dan 40 minuten, ik heb mijn lening. Maar om de waarheid te zeggen, ik was nerveus en bang in het begin, want ik heb twee keer opgelicht. Maar toen ik opgeroepen moed en volg hun leningen beleid samen met mijn vrienden advies, aan het eind vond ik mezelf glimlachend. Zo niet voor hen, misschien zou ik dood geweest nu. Ik heb zelfs genomen een andere lening van hen mijn bedrijf te starten na mijn herstel, dat ik ben ook betalen nu terug. Mijn enige advies is nu dat een instantie die echt in nood van de lening moeten contact opnemen met hun e-mail via: mrsstellareneloanfirm@hotmail.com en krijgen een lening van hen. Thanks.

    Elena Camacho

Reacties zijn gesloten.