Tabonon op kickboksgala in Wormer

Zwolle – Afgelopen zondag vochten Tabononleden Rigmar Salcedo en Daphne van Vilsteren op het Mejiro-gym / Maxifit Gala in Wormer. Deze Mejiro-gym in Wormer is pas op 1 december jongstleden geopend en is de vijfde in de Mejiroketen. Hoofdtrainer is Sem Braan, die zelf jarenlang in de ring heeft gestaan en nu in de voetsporen treedt van zijn sensei (Japans voor leraar) André Mannaart. Mannaart is een coryfee in de vechtsportwereld, hij heeft al vele toppers gebracht. 

Rigmar was de eerste die voor de Zwolse vechtsportschool uit mocht komen. Hij vocht in de nieuwelingenklasse een partij bestaande uit drie rondes van 1,5 minuut. Beide mannen waren aan elkaar gewaagd. Rigmar was minder actief in het uitdelen van stoten en trappen dan zijn tegenstander, maar wat hij deed was wel raak. Rigmar wist de aanvallen van zijn tegenstander telkens goed op te vangen, waardoor deze vaak op zijn dekking terecht kwamen. De verwachting was daarom dat Rigmar de partij had gewonnen. Echter besloot de jury dat het een gelijkspel was.

Voor Daphne was het zondag de eerste keer dat zij in de ring stond. Haar tegenstander, die een thuiswedstrijd vocht, had al meer ervaring. Beide dames lieten goed zien wat ze in huis hadden. Volgens de speaker was dit zelfs de tot dan toe mooiste partij van de avond. Daphne heeft gevochten voor wat ze waard was, maar moest helaas haar meerdere erkennen in haar tegenstander. 

Zoals altijd waren er ook dit keer weer een heleboel leden van Tabonon mee om hun clubgenoten aan te moedigen. Zij laten dan altijd goed van zich horen. Dit staat symbool voor de sportschool. Samen train je naar een wedstrijd toe, zonder sparringspartners ook geen wedstrijdvechters. Winst of verlies worden samen beleefd, om daarna weer samen naar een volgende partij toe te werken. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)