Strooirouteplanner van de Fietsersbond

Zwolle – De Fietsersbond ontwikkelde de ‘strooirouteplanner’, waarin de strooi- en veegroutes van gemeentes en provincies zijn opgenomen. Vrijwilligers van de Fietsersbond uit het hele land hebben deze strooiroutes in de bestaande Fietsersbond Routeplanner ingevoerd. Bezoekers van de fietsrouteplanner kunnen nu het profiel ‘strooiroutes’ kiezen en krijgen dan hun route van A naar B via gestrooide routes in beeld.

De Fietsersbond verwacht dat deze planner veel valpartijen, met alle gevolgen van dien, kan voorkomen in perioden van gladheid en sneeuw. "En uiteraard is deze strooirouteplanner zinvol voor álle fietsers, van jong tot oud. De routeplanner is onder meer te vinden op de site van de Zwolse afdeling van de Fietsersbond, daar is ook de planner ook als app voor IPhone en Android te downloaden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Strooirouteplanner van de Fietsersbond”

  1. Hartstikke leuk zo’n strooirouteplanner om valpartijen van fietsers zoveel mogelijk te voorkomen.

    Het is alleen erg jammer dat er alleen maar gestrooid wordt op de bus- en de algemene doorgaande fietsroutes. Bij mij in de straat wordt never nooit niet gestrooid en ook niet op de meest logische doorgaande fietsroute daar vandaan.

    Daarnaast wordt bij zwaardere sneeuwval de sneeuw in onze gemeente domweg het fietspad op geschoven. Dit is ook “heel erg prettig” op wegen als bijv. de Oosterlaan waarbij je onder normale omstandigheden je leven al niet veilig bent gezien het gedrag van veel Stadsbuschauffeurs. Als je dan bij sneeuw op het fietspad ook nog op de gewone rijbaan moet gaan rijden moet je echt een engeltje op je schouder hebben zitten.

  2. Bekend zijn de letselschadepunten, te beginnen bij hoek Leliestraat/Molenweg, ter hoogte van apotheek Smit Adolfs BV. Deze hoek is levensgevaarlijk, zelfs bij de minste nachtvorst. Het zou de gemeente sieren hier een ‘zoutbak’ te plaatsen. Het tweede punt is het fietspad dat achter de Thorbecke Scholengemeenschap ligt. Vorige week, in 15 minuten tijd, negen valpartijen, waarvan een dusdanig dat ambulance moest komen. Wat doet de gemeente… om 12.30 uur; twee trekkers die zout strooien. Mosterd was beter geweest… na de maaltijd uiteraard. Of zal ik het kalf dat… nog even memoreren.
    Er schijnt voldoende zout te zijn voor een Syberische winter, wie legt de gemeente uit wat dat inhoudt? Volgens mij gaat het om verkeersveiligheid! Het lijkt me zinvol dat de gemeente eerst gaat kijken waar de gevaarlijke punten zijn. Dat weet ze, maar er gebeurt niets!

Reacties zijn gesloten.