IKEA Zwolle opent op 18 februari 2015

Zwolle – Van de overdracht van de bouwgrond tot het plaatsen van de eerste windmolens op het dak: de officiële opening van IKEA Zwolle zal plaatsvinden op woensdag 18 februari 2015 om 10.00 uur. Nu de buitenkant volledig staat, wordt er de komende maanden hard gewerkt aan de binnenkant van de winkel. Het was voor het eerst dat IKEA de deuren opende van een lege vestiging voor een exclusieve preview voor de pers. Weblog Zwolle was erbij! Storemanager Sandra Schouten vertelde over de stand van zaken tot nu toe tijdens een rondleiding voor de pers door IKEA Zwolle.

17-12-14_-15.jpg 

Er werd gesproken over hoe de indeling van een winkel tot stand gebracht wordt, en hoe de route wordt bepaald. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan leeftijdsgroepen en woonomstandigheden als die van een alleenstaande. Seizoenen zullen bijzondere aandacht hebben in de Zwolse store. IKEA Zwolle is op een aantal vlakken anders dan de andere IKEA winkels in Nederland. Op dezelfde verdieping zijn in Zwolle de showroom, de markethall, het restaurant (met 450 zitplaatsen) en de afdeling met accessoires te vinden. Dit concept, waarbij alle artikelen op één verdieping te bekijken zijn, is uniek bij IKEA. Op de benedenverdieping zit een zelfbedieningsmagazijn, een afdeling voor kleine artikelen en kan er uiteindelijk betaald worden bij de kassa. Na de kassa komt een bistro voor het kopen van een ijsje of een hotdog. IKEA gaat verder workshops, speurtochten en zelfs kinderfeestjes organiseren. Verder zal er geen speciale kinderafdeling Småland zijn (kinderen kunnen op alle afdelingen hun vertier vinden), kunnen klanten zelf hun gekochte artikelen op transport zetten zodat het nog dezelfde dag thuis afgeleverd wordt, en worden er bij de uitgang zonnepanelen verkocht.

17-12-14_-90.jpg

17-12-14_-60.jpg

 17-12-14_-102.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

17-12-14_-132.jpg 
 
17-12-14_-179.jpg
 
17-12-14_-62.jpg  
 
17-12-14_-2.jpg
 
17-12-14_-6.jpg
 
17-12-14_-11.jpg
 
17-12-14_-27.jpg
 
17-12-14_-34.jpg
 
17-12-14_-49.jpg
 
17-12-14_-54.jpg
 
17-12-14_-71.jpg
 
17-12-14_-82.jpg
 
17-12-14_-87.jpg 
 
17-12-14_-158.jpg 
 
 17-12-14_-141.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “IKEA Zwolle opent op 18 februari 2015”

  1. Dat is leuk voor ikea en de mensen die het graag willen maar de horeca in de binnenstad zal overdag veel verlies gaan lijden vooral op do vr en zat

  2. br,
    Dat vind ik onlogisch, IKEA heeft een enorme magneetfunctie voor de wijde regio. Er komen zeker meer mensen naar Zwolle toe dan dat er vanuit Zwolle naar IKEA gaan. Netto resultaat is meer bedrijvigheid voor de hele stad dus ook de horeca. Mensen maken er dan vooral op zaterdag een dagje van met de Mediamarkt en straks ook de Primark??

  3. Heeee, geen Smaland? Ik heb zelf geen kids maar vind het altijd erg leuk om te zien. En echt n IKEA “kenmerk”. Jammer hoor, dat dit er nu niet komt
    Ben benieuwd of er ook n food afdeling komt. Daar lees ik in dit artikel volgens mij niets over.
    18 februari staat in mn agenda genoteerd. En ik zal die dag denk ik niet de enige zijn die daar even op bezoek gaat ;):(

  4. @Milla volgens het artikel komt er een nieuwe vorm van Smaland. De kinderen zullen zich nog wel kunnen vermaken. Er komt alleen geen gratis kinderopvang.

  5. De bakker van Van Orsouw is achter de schermen bezig met de productie van een zogenaamde örselino. Met Ikea wil hij daarmee extra klanten naar zijn winkel halen.

  6. @Mila

    Er staat een restaurant met 450 zitplaatsen en een bistro genoemd in het artikel. Kom maar op met de Zweedse balletjes en de broodjes knakworst:D

  7. Klopt. Ze hebben in Zwolle maar één en soms twee mensen die het Zwolse nieuws moeten brengen. De rest van het personeelsbestand van RTV Oost is grotendeels oostelijker gevestigd. Daar komt bij, dat de vroegere vete tussen Salland en Twente (er is over en weer altijd competitie geweest) RTV Oost aan de kant van Twente heeft staan. Het gevolg van de onevenredige verdeling van hun personeelsbestand is dat als er in Hengelo, Oldenzaal of Enschede iets kleins gebeurt, je dit meteen op hun website ziet. Maar gebeurt zo’n soortgelijk iets in Zwolle dan ligt de drempel veel hoger en zul je dat niet snel zien. Over Zwolle (en erger nog, Kampen) zul je daarom alleen wat grotere dingen lezen: de criteria w.b.t. nieuws uit Twente en West-Overijssel zijn totaal uit balans.
    De enkele medewerkers voor dit deel van de provincie kun je het nauwelijks kwalijk nemen, die werken keihard maar van hen wordt vanuit Hengelo structureel teveel gevraagd. En het management in Hengelo zag dat het goed was zo, met als gevolg dat dit deel van de provincie er maar een beetje bijaan hangt.
    Dus ja: RTV Oost mag m.i. terecht RTV Twente genoemd worden.

  8. @PamelavdZee t Ging mij juist om de food market. Die is na de kassa en naast de bistro. Bistro is de plek waar de knakworstjes en t ijs worden verkocht. Food market verkopen ze de Zweedse food artikelen. En daarvoor ga ik vaak naar de IKEA.

Reacties zijn gesloten.