Echtpaar Broersma-Sok 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Broersma-Sok waren woensdag 65 jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar een bezoek bij hun woning aan de Lijnbaan om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg een aantal Iris cheques als cadeau.

 

17-12-2014_echtpaar_broersma-sok_65jr_getrouwd-nelleke_vedelaar_01.jpg 

 

Mevrouw Maria Geertruida Sok is geboren op 29 juli 1928 in Klazienaveen uit een gezin met 12 kinderen. De heer Albert Broersma is geboren op 19 april 1926 in Steenwijk uit een gezin met 6 kinderen. Ze hebben elkaar ontmoet in Klazienaveen ongeveer in 1946, meneer was toen al schipper en voer vroeger met turf uit Drenthe dus ook uit klazienaveen. Ze zijn in de gemeente Emmen getrouwd op zaterdag 17 december 1949 om 10.00 uur in het gemeentehuis. Met later een feestje in Steenwijk. Meneer en mevrouw Broersma hebben samen ongeveer 25 jaar gevaren op de binnenvaart en 30 jaar op schip gewoond. Daarna wegens gezondheidsklachten een huisje gezocht in Zwolle, en het schip verkocht. Toen toch maar weer een klein bootje gekocht, ze misten het varen en gingen met de vakantie weer het water op. Daar hebben ze van genoten tot meneer Broersma ongeveer 80 jaar was, toen werd het bootje weer verkocht. Dat was meneer zijn hobby, varen en het bijhouden van alles. Schilderen en de boel mooi maken.

Mevrouw houdt van breien en haken en zorgde dat iedereen van de familie warme voeten had met haar gebreide sokken. 

 

Ze hebben twee kinderen gekregen. Zoon Jan en dochter Harmina. Daarna nog vijf kleinkinderen, een meisje en vier jongens.

 

17-12-2014_echtpaar_broersma-sok_65jr_getrouwd-nelleke_vedelaar_02.jpg 

 

Mevrouw 86 jaar en meneer 88 jaar zijn nog goed ter been en doen alles samen in de huishouding. Ze hebben nog steeds geen hulp, na zo veel jaar zijn ze goed aan elkaar gewaagd en overleggen alles samen.

 

Ze zijn super trots op de achterkleinkinderen 2 jongens en een meisje. 

En het feestje hebben ze al gehad toen het mooi weer was, op een schip lekker gevaren naar Blokzijl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Echtpaar Broersma-Sok 65 jaar getrouwd”

  1. beste meneer en mevrouw Broersma
    gefeliciteerd met Uw 65 jarige trouwdag
    maar U moet er nog wel even tegen aan om mijn ouders te
    over bruggen
    die waren afgelopen zomer 22 juni 68 jaar getrouwt
    (ze zijn getrouwt 22 juni 1946)
    Met vriendelijke groet Henk de Koe
    en nog veeeeeeele jaren en op naar de 70 jaar
    en veel gezondheid

Reacties zijn gesloten.