Het Langhuis heropent met brede programmering

Zwolle – De medewerkers van Het Langhuis zijn trots dat ze in 2015 met een expositie van het werk van Anne Forest een nieuwe periode inluiden van Het Langhuis. Een periode waarin we in geprivatiseerde vorm en met nieuw elan een podium en werkruimte bieden aan talentvolle kunstenaars uit heel Nederland. Met extra aandacht voor jong talent uit Zwolle.

De gemeente Zwolle heeft besloten om vanaf 2015 geen subsidie meer te verlenen aan Het Langhuis. Maar daarmee verdwijnt Het Langhuis niet als het aan de vrijwilligers ligt. "We gaat financieel op eigen benen staan. Het is best spannend of dat lukt. Aan onze inspanningen zal het niet liggen. We hebben een ambitieus beleidsplan en meer dan 30 vrijwilligers en we gaan samenwerken met allerlei partijen in de stad zoals Stedelijk Museum Zwolle, De Fundatie, het Kameroperahuis, onderwijsinstellingen en festivals," vertelt voorzitter Paul van der Ham enthousiast.

Nieuwe programmering met feesten, verhuur en vrienden
Om aan inkomsten te komen heeft Het Langhuis een nieuwe programmering met Langhuis-feesten, lezingen, concerten en mogelijkheden voor verhuur. Het Langhuis is een schitterende historische locatie in het hart van Zwolle en geschikt voor allerlei soorten ontvangsten, van high tea tot huwelijksvoltrekking. Maar daarmee zal Het Langhuis niet haar belangrijkste doel uit het oog verliezen: "Alle verdiensten die we uit de activiteiten halen zijn er uiteraard op gericht dat Het Langhuis vooral een kunstpodium blijft. En iedereen die dit wil ondersteunen kan vriend worden van het langhuis. Dat is zowel mogelijk voor particulieren als bedrijven. En uiteraard krijgen ze daar als dank leuke privileges voor terug," aldus Paul van der Ham.

Feestelijke heropening
De feestelijke heropening start op 11 januari om 15.45 uur met een Kunstparade vanaf de Grote Markt naar Het Langhuis, waar een gevarieerd programma is met live muziek van het Benjamin Strijkorkest en jazzgitarist Reinier Baas, een lezing van Stan Petrusa en een openingshandeling door een Mystery Geust. Het programma wordt afgesloten met een borrel en bezichtiging van de tentoonstelling ‘Totem’ van Anne Forest.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)