Echtpaar Wink-Hulzentop 65 jaar getrouwd

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer bracht maandagochtend het echtpaar Wink-Hulzentop een bezoek om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk. 

29-12-2014_echtpaar_wink-hulzentop_65jr_getrouwd_01.jpg

De heer Johan Wink is geboren op 23 januari 1926 in de Kievitshaar te Avereest. Mevrouw Grietje Wink-Hulzentop is geboren op 18 juli 1929 te Ruinerwold. De heer en mevrouw Wink hebben zes kinderen, zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen met nog één op komst. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens dansavonden in Takens, mevrouw Wink mocht graag dansen, terwijl meneer Wink graag genoot van een drankje. Ze zijn op 29 december 1949 getrouwd in Kievitshaar. Helaas was er op dat moment geen geld voor een mooie jurk, ringen en een feestje. De trouwringen zijn dan ook in een later stadium alsnog aangeschaft.

29-12-2014_echtpaar_wink-hulzentop_65jr_getrouwd_03.jpg

29-12-2014_echtpaar_wink-hulzentop_65jr_getrouwd_02.jpg

In 1956 zijn ze in Zwolle komen wonen in de wijk Assendorp. Eerst is de heer Wink een tijd in de kost geweest, op het moment dat er een huis gekocht was in Zwolle is mevrouw Wink met de twee kinderen ook naar Zwolle verhuisd. Hier zijn de jongste vier kinderen geboren. De heer Wink heeft bijna 40 jaar als Hoofdconducteur gewerkt bij de Nederlandse Spoorwegen, zonder ook maar een dag ziekteverzuim. Vanuit Assendorp ging de heer Wink altijd lopend naar zijn werk. Naast voor de kinderen gezorgd te hebben was mevrouw Wink actief in de ouderraad op de basisschool van de kinderen en heeft ze als vrijwilliger gewerkt bij de Stichting Welzijn ouderen, waarbij ze de oudere medemens hielp waar deze hulp nodig hadden.

Naast het werk en de bezigheden in de buurt stonden meneer en mevrouw altijd klaar voor de kinderen en kleinkinderen. Meneer Wink heeft geholpen bij menig verbouwing van de huizen van zowel de kinderen als van de oudste twee kleinkinderen en mevrouw Wink was/is erg handig met de haak- en breinaald. Dit leverde mooie vesten/truien op voor de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, want mevrouw Wink is nog steeds actief met breien en haken. Nu de gezondheid van beiden langzaam minder wordt, staan de kinderen en klein-kinderen voor hen klaar. En met deze hulp en de hulp van de thuiszorg, welke drie maal in de week komt, kunnen ze nog steeds zelfstandig wonen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Echtpaar Wink-Hulzentop 65 jaar getrouwd”

  1. Anita Gefeliciteerd met je ouders.:D
    Groetjes aan Ome Johan en Tante Griet en natuurlijk de Felicitatie’s
    Lammy Doornweerd-Wink

Reacties zijn gesloten.