“Gave om te delen is de kracht van Zwolle”

Door Redactie

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle ziet in de gave van Zwollenaren om successen te vieren en tegenslag en verdriet met elkaar te delen de grote (sociale) kracht van de Overijsselse hoofdstad. In een snel veranderende wereld waarin de gemeente nu ook verantwoordelijk is voor de (jeugd)zorg geeft dat vertrouwen om optimistisch te zijn over de toekomst. De Zwolse burgemeester deelde zijn optimisme met ruim negenhonderd aanwezigen tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van Zwolle, vrijdagavond in theater De Spiegel. Er waren optredens van de Meander Bigband XL, rapper Typhoon en zangeres Cindy Oudshoorn.

 nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-15-van-214.jpg

Burgemeester Meijer stond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak stil bij een aantal gebeurtenissen die in 2014 voor hem duidelijk maakten hoe belangrijk het is dat Zwollenaren elkaar opzoeken om hun ervaringen, positief en negatief, met elkaar te delen. Bij de herdenkingsbijeenkomst voor de Zwolse Tamara Ernst, die omkwam bij de vliegramp boven Oekraïne in juli, had de burgemeester zelf (ook) ervaren hoe het delen van verdriet je kan sterken. En in december nog werd tijdens een stille tocht door velen de noodlottige steekpartij herdacht waarbij straatmuzikant Zdravko Vazov.het leven liet.

 nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-61-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-79-van-214.jpg 

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-198-van-214.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Huldiging
De sportieve successen van Zwolse sporters hebben in 2014 de stad ook sterker gemaakt, betoogde de burgemeester. Meijer refereerde daarbij aan de bijzondere bekerwinst van PEC Zwolle tegen Ajax en de massaal bezochte huldiging een dag later in de stad. Meijer memoreerde ook de (huldiging na de) Olympische successen van de Zwolse schaatsers Michel en Ronald Mulder en Lotte van Beek. Speciale aandacht gaf de burgemeester daarbij aan het teamwerk dat ten grondslag ligt aan succes: trainers, familie en vrienden van de sporters: “De mensen die delen in de successen, maar er vooral ook zijn als het minder gaat. Ik zie dat ook in de stad. We staan naast elkaar.”

Regio Zwolle
Vruchtbare samenwerking ziet Meijer ook in de Regio Zwolle, waar 19 gemeenten gezamenlijk optrekken om dit deel van het land te blijven ontwikkelen. Regio Zwolle hoort al jaren bij de economisch best presterende gebieden van Nederland.

Trots
Meijer sprak tijdens zijn nieuwjaarsspeech vrijdag uit trots te zijn op Zwolle. Ook de snelle en hartelijke opvang van honderden vluchtelingen in de IJsselhallen dit najaar hebben bijgedragen aan die trots.

De kracht die uit al die gebeurtenissen en ontmoetingen spreekt zijn noodzakelijk om de toekomst met vertrouwen te zien, betoogt de Zwolse burgemeester: “Rampspoed is niet altijd te voorkomen, maar beter te dragen als we naast elkaar blijven staan, oog hebben voor de ander.”

Transitie
Dat vertrouwen heeft Meijer ook in de overgang van zorgtaken van de rijksoverheid en de provincie naar de gemeente – de zogenoemde transitie. Sinds 1 januari is die transitie een feit. Meijer: “De afgelopen maanden zijn er regelmatig zorgen uitgesproken over de transitie van zorgtaken van provincie en rijk naar de gemeenten. Dat begrijp ik wel, verandering maakt vaak onzeker. Maar denk niet dat wij de klus onderschatten. Er is door de gemeente en door onze partners keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat we de mensen die dat nodig hebben zo goed mogelijk kunnen blijven ondersteunen. Dat biedt een goede basis om in de komende periode in die zorg steeds meer maatwerk te kunnen leveren. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar juist daarom vertrouw ik erop dat wij in Zwolle die zorg samen willen en kunnen dragen. Met elkaar krijgen we veel voor elkaar.”

 nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-23-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-49-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-58-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-77-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-82-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-86-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-88-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-90-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-92-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-101-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-118-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-133-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-143-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-173-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-165-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-181-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-213-van-214.jpg

nieuwjaarsborrel-2015-meander-bigband-en-on-typhoon-en-z-kayak-214-van-214.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

60 gedachten over ““Gave om te delen is de kracht van Zwolle””

  1. Dick, waar ‘jouw partij’, de PvdA, voornamelijk doelt op schenken aan Nieuwe Nederlanders, doet de partij van de burgemeester aan delen met De Oorspronkelijke Nederlanders. Het is maar net wat je wenselijker vindt.
    Hoewel je PvdA-bril het natuurlijk lastig voor je kan maken om tot geheel nieuwe inzichten te komen, zonder al te veel gezichtsverlies hier..

  2. Wat is er mis met schenken en wat is er mis met nieuwe Mederlanders?
    Welk recht hebben Oorspronkelijke NL-ers op een streepje voor?
    Ken je de hit “Iedereen is van de wereld”?
    Gezichtsverlies hier; verklaar je nader?

  3. Een wijze uitspraak, T.Est. Mijn moeder zei altijd: ??ie geeft wat hij heeft, is waard dat hij leeft”. Jammer dat de nieuwjaarstoespraak van onze burgemeester in de politiek getrokken wordt. Hij zegt genoeg behartenswaardigs dat de moeite is om over na te denken.

  4. en ‘wie goed doet, die goed ontmoet’. We hebben een hoop uitdrukkingen om wat de burgemeester de “gave van delen” noemt, te beschrijven.

  5. Ik ben erg benieuwd hoe je kwalificeert als oorspronkelijke Nederlander. Hou er rekening mee dat 6 generaties geboren in Nederland al vrijwel niet voorkomt.

  6. Japser, dacht je van niet? de eerste Zwollenaars vestigden zich al in het jaar 700 op de “Suolle” aan de Grote Aa (Thans Grote Markt) hoe zo 6 generaties????

  7. Vraag is of jij in een rechte lijn daarvan afstamt, Observer en zonder dat er ergens een buitenlandse voorouder tussen zit.

    ‘echte Nederlanders’ zijn de inwoners waarvan ook de voorouders altijd al in Nederland woonden.

    Volgens deze definitie bestaat waarschijnlijk slechts 2% van de Nederlandse bevolking uit ‘echte Nederlanders’. Dat zijn ongeveer 340.000 mensen. De overige 98% van de Nederlanders heeft (ook) buitenlandse voorouders. Migratiedeskundige Leo Lucassen verklaarde bij de lancering van de site vijf eeuwen migratie: ,,Bij migratie denken mensen al snel aan de periode na de oorlog, toen Molukkers, Indische repatrianten, Turken, Marokkanen en zo verder naar Nederland kwamen. Dat de migratie in vroeger eeuwen minstens zo omvangrijk was, zoals in de Gouden Eeuw, lijkt uit het bewustzijn weggezakt. Toch hoeven de meeste Nederlanders niet ver in hun stamboom terug te gaan of ze stuiten op buitenlandse voorouders. Het begrip ??autochtoon?? is dus zeer misleidend. Het beeld van een stabiele Nederlandse bevolking die pas in de afgelopen halve eeuw ingrijpend door immigratie is veranderd, getuigt van een gebrekkig historisch inzicht. Het is hard aan correctie toe.????

    In mijn eigen stamboom zit een Duitse, in de 6e generatie. 🙂

  8. @dame,

    In mijn eigen stamboom zit een Duitse, in de 6e generatie.

    Daar heb ik helemaal geen moeite mee, als je ze maar niet allemaal tegelijk uitnodigt hoor;);)
    Maar even serieus, waar ik moeite mee heb is, om ons nationaal gevoel, onze cultuur en onze eigenwaarde altijd maar weer te bagatelliseren, door weer terug te vallen op gebeurtenissen uit het verre verleden waar de huidige Nederlander part nog deel aan heeft, zoals de slavernij, de Inquisitie, kruistochten, heksenverbrandingen, etc etc.

  9. We dwalen een beetje af. Wat is eigenlijk de meerwaarde van zo’n feestje in De Spiegel ten opzichte van de kosten van deze happening?

  10. @ed,

    Wat is eigenlijk de meerwaarde van zo’n feestje in De Spiegel ten opzichte van de kosten van deze happening?

    Die vraag wordt ieder jaar gesteld, maar ik heb er nog nooit een overtuigend antwoord op gelezen.

  11. @Observer: dat is bijzonder. Want ik vermoed dat de Zwolse burger dit hele gebeuren betaalt.

    Maar de vraag staat nog open, ben benieuwd wie er een antwoord op heeft.

  12. Volgens mij is zo’n nieuwsjaarsreceptie voor iedereen toegankelijk toch, dus voor de mensen die zich zorgen maken over de kosten: wat let je om er zelf heen te gaan, desnoods met een plastic zakje om wat eten mee te nemen naar huis. 😉

  13. Je slaat de plank mis, Veldwachter. Mooi dat het voor iedereen toegankelijk is, maar dan nog is de meerwaarde niet duidelijk.
    Om het anders te stellen: zou het bedrag dat dit feestje kost niet beter besteed kunnen worden?

  14. Te makkelijk en te simpel Ed, om altijd en eeuwig te mekkeren over kosten maar je niet afvragen wat dit dan uiteindelijk weer oplevert? Zoals goodwill bij ondernemers en andere initiatief nemers, genodigden van uit andere gemeentes om samenwerking te verstevigen, Zwolse artiesten die gezien worden, omzet de Spiegel inclusief werkgelegenheid personeel etc etc. Ik weet dat sommige zaken lastig te meten zijn maar het is veel te simpel om te stellen dat dit alleen maar geld kost!!!

  15. Mooi verhaal, Zwollenaarisback. Het komt er dus op neer de kosten meetbaar zijn en dat we naar de opbrengst moeten raden. Nog steeds geen helder antwoord dus.

    En dat de gemeente verantwoordelijk is voor de werkgelegenheid van De Spiegel is natuurlijk te gek voor woorden. Net zoals ik benieuwd ben naar de opbrengst van goodwill van ondernemers en andere initiatiefnemers wat bedoel je daar in hemelsnaam mee?

  16. De narigheid bij de vraag is, dat de vragensteller al lang zijn antwoord heeft.
    Je kunt dus een antwoord formuleren, maar als dat niet in de buurt komt van het antwoord dat de vraagsteller al lang heeft krijg je reacties als “mooi verhaal” en “je slaat de plank mis”.
    Ik begin er dus niet aan.

    Wat is wel weet is, dat een professionele organisatie als de gemeente Zwolle er elk jaar goed aan doet een nieuwjaarsreceptie te houden. Goed voor het onderhouden van relaties, met organisaties, met burgers.
    Gastvrij en uitnodigend.

    Er werd ook bezuinigd, in plaats van 3 consumptiebonnen kregen we er 2. Prima!

  17. De gemeente is niet verantwoordelijk voor de werkgelegenheid van de Spiegel, dat zeg ik nergens, ze draagt slechts bij tot.. en verder ondernemers en andere initiatiefnemers ontmoeten elkaar en vindt er kruisbestuiving plaats. Juist bij dit soort gelegenheden ontstaan nieuwe contacten, ideeën en samenwerkingen die Zwolse ondernemers en initiatiefnemers sterker kunnen maken waardoor je plaatselijke en regionale economie ook weer sterker wordt. En dat Ed, is nu precies waar wij als Zwollenaren weer baat bij hebben.

  18. Alsof het jaarlijkse gezeur over de kosten in relatie tot de meerwaarde, niet afdwalen is, ed. Laten we eerlijk zijn, voor sommigen heeft dit soort bijeenkomst geen enkele meerwaarde (het wachten is nog op de jaarlijkse tirade van Dick over netwerkbijeenkomsten), ongeacht de kosten. In deze dagen lijkt het beste argument pro-nieuwjaarsbijeenkomst te zijn dat het traditie is. 🙂
    Zelf vind ik de vraag nogal calvinistisch overkomen: er mag absoluut geen geld uitgegeven worden aan zaken die niet onmiddellijk nuttig zijn en/of die met plezier maken samenhangen.
    Ik wens je toe dat je in 2015 geniet van je leven en ook anderen gunt dat te doen.

  19. om ons nationaal gevoel, onze cultuur en onze eigenwaarde altijd maar weer te bagatelliseren, door weer terug te vallen op gebeurtenissen uit het verre verleden waar de huidige Nederlander part nog deel aan heeft, zoals de slavernij, de Inquisitie, kruistochten, heksenverbrandingen,

    Dat is tegenstrijdig, Observer, omdat ons nationaal gevoel ook voortkomt uit gebeurtenissen uit het verre verleden waar de huidige Nederlander part noch deel aan heeft, zoals de schiderkunst van Rembrandt, de zilvervloot van Piet Hein, de bedwinging van het water etc.
    ‘In het heden ligt het verleden en in het nu wat komen zal’. Terugkijkend naar ons verleden is er genoeg om trots op te zijn, maar helaas ook zaken waarvoor we ons moeten schamen. Ik heb daar geen moeite mee, omdat beide zaken een moreel kompas vormen, mits je ze onder ogen wilt zien. Dat geldt trouwens ook voor elk individueel mensenleven, want niemand is zonder zonde.

  20. @johnvanboven: goedkoop en doorzichtig politiek trucje van je: kritische vragen omzeilen door te suggereren dat je antwoord toch nooit goed is en dat dat aan de vraagsteller ligt.

    Het is verbazingwekkend dat er mensen zijn zoals Dame en Zwollenaarisback die het blijkbaar normaal vinden om bakken met gemeenschapsgeld uit te geven aan initiatieven die geen aantoonbare waarde hebben (behalve dan voor een aantal direct betrokkenen die deel uitmaken van het cirkeltje). Maar volgens de heer Van Boven (je raadt het al, voormalig gemeenteraadslid) is dat heel gewoon voor een professionele organisatie en moeten we verder niet zeuren.

    Maar ik probeer het nog een keer: is er iemand die weet wat de concrete opbrengst van deze investering is?

  21. De verwachte en voorspelbare reactie van meneer Ed.
    Deze keer is het een goedkoop en politiek doorzichtig trucje.

    Ik geloof niet dat ik het woord “zeuren” heb gebruikt. Maar dat past natuurlijk wel in het eigen wereldbeeld van meneer Ed.

    Tsja.

  22. Met je reactie toon je het gelijk van de stelling van John van Boven aan, ed. Jij vindt dat er “geen aantoonbare waarde” is voor dit soort bijeenkomsten en meent dat deze “bakken met gemeenschapsgeld” kosten. Soit, daarmee heb je je standpunt kort en krachtig verwoord. Ik begrijp niet wat je dan nog verwacht van mensen zoals Zib en ik. Geen enkel argument overtuigt je klaarblijkelijk, dus waarom verwacht je dat wij moeite doen om je die argumenten te geven? Je hebt je stelling al betrokken.
    Blijf je vraag nog maar een paar keer herhalen; je medestanders melden zich vanzelf. 🙂

  23. Ed, ik heb mijn best gedaan en je wel degelijk feiten voorgeschoteld maar dan moet je wel verder kunnen en durven kijken dan alleen je eigen kleine beperkte wereldje. Zoals John al zei; jij weet het antwoord al en blijft daarbij, jammer.

  24. …en zo draait John van Boven weer lekker om de inhoudelijkheid van de vraag heen volgens het principe: speel het op het veroordelen van de vragensteller ipv op het antwoord.
    John, dit is echt heel doorzichtig. Je bewijst hiermee opnieuw dat transparantie een gevoelig aspect is in jouw wereldje.
    Maar no hard feelings, hou vast aan holle kreten en vaagtaal, ook in 2015.

  25. @Observer, zoals Dame al zei, kijk eens in 2 ouders, 4 grootouders, 8 overgrootouders, 16 betovergrootouders, 32 en 64 over[..]grootouders. Dat zijn 126 mensen die dan dus allemaal in Nederland geboren moeten zijn. Dat hele geneuzel van ‘echte’ Nederlanders slaat nergens op. En ik vermoed dat het wordt gebruikt om te vermijden te zeggen: opzouten met kleurlingen. Maar dat is maar een vermoeden.

  26. Je zou zo maar gelijk kunnen hebben, Zwollenaarisback. Als ik de reacties lees op mijn eenvoudige vraag lijkt het erop alsof ik een open zenuw geraakt heb bij sommigen. Sorry daarvoor.

    Ter afsluiting nog een tip: D66 organiseert binnenkort ook nog een nieuwjaarsbijeenkomst. Hierbij geven enkele prominente Zwollenaren (??) hun visie en gaan ze in gesprek met genodigden. Locatie uiteraard niet in het stadshuis, maar extern. Ik denk dat een aantal reageerders op dit topic zich daar prima thuisvoelen: lekker het gesprek aangaan over uitdagingen. Let er wel op dat het niet concreet wordt en vermijd kritische vragen. Meer info op WLZ.

  27. Ed, ach ik laat het maar bij grinniken.
    Ik kwam net nog het volgende statement tegen:
    “Het grootste communicatieprobleem is dat we niet luisteren om te begrijpen. We luisteren om te reageren.”

    Doe er je voordeel mee.

  28. @John: mooi statement. Ik stel een vraag om te begrijpen. En jij reageert door te veroordelen. Wie heeft er dan een communicatieprobleem?

  29. Suze;). Edje is een zuurpruim, maar heeft wel een beetje gelijk met wat hij zegt over de reactie van Johnvb. Die gaat de discussie uit de weg.

  30. Ed, ik heb het niet over je vraag, maar over de manier waarop je op de reacties reageert.
    Nu heet het al dat ik veroordeel. Past in het eerder door mij gegeven rijtje van jouw reacties.

    Meer zeg ik er niet over.

  31. @Johnvanboven: je lijkt wel een echte politicus: je vermijdt niet alleen de inhoud, maar verdraait ook nog eens de feiten. Jij suggereert dat ik het antwoord op mijn vraag al heb, dat zeuren in mijn wereldbeeld past en dat ik slechts luister om te reageren. En nu ontken je dat je veroordeelt? Beetje hypocriet, vind je zelf ook niet?

  32. @Japser,

    Dat hele geneuzel van ‘echte’ Nederlanders slaat nergens op

    Als we ons zelf daarmee als stamboekvee van een exclusief ras wensen te kwalificeren ben ik het geheel met je eens. Voor mij zijn de mannen, vrouwen en kinderen die de Nederlandse nationaliteit hebben, zich aan de Nederlandse wet houden, een positieve bijdrage aan de samenleving leveren of een studie daartoe volgen en genoeg menen te hebben aan één (Nederlands) paspoort dé echte Nederlanders.

  33. “Dat hele geneuzel van ‘echte’ Nederlanders slaat nergens op”

    @Japser. Ik vind wat jij er weer bij haalt het zoveelste “geneuzel”.
    Als iedereen eerst erkent dat er cultuurverschillen zijn zullen we er gemakkelijker mee omgaan en toleranter worden. Dat geldt ook voor jou.

    Om maar zo eens een Nederland cultuurverschijnsel te noemen: overal waar gratis drank en eten is, daar gaan we graag heen.

  34. De Nieuwjaarstoespraak van ‘onze’ burgemeester… … dat is het nieuws-item dat WLZ hier ‘weergeeft’ middels het artikel.

    Echter, middels de reacties hierop, is het artikel (wederom) verworden tot een ‘off-topic’ chat waarin diverse vaste reaguurders een geheel andere discussie beginnen. Nieuwsartikel of chat? Waar gaat het om?

    Ik hoop dat het komende jaar WLZ in de reacties op ‘haar’ artikelen meer nuance weet aan te brengen als het gaat om nieuwswaarden en maatschappelijke waarden.

    Discussie kan een prima maatschappelijke waarde zijn en zelfs op WLZ betekenis hebben. Maar als dergelijke discussies niet inhoudelijk worden gevoerd, zoals hier met enige regelmaat, op WLZ, en die discussies worden omgebogen door allerlei reaguurders met een eigen belang, rol, inbreng, etc. Dan verwordt niet alleen de discussie maar uiteindelijk ook het medium (WLZ).

  35. Wat mocht dit kosten?

    De nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Zwolle heeft dit jaar 37.000 euro gekost. Afgezet tegen het aantal bezoekers in De Spiegel (900) betekent dat ruim 41 euro per persoon.

    Bron: De St*ntor

    UTRECHT –
    Het Utrechtse stadhuis organiseert dit jaar de duurste nieuwjaarsreceptie in gemeenteland. De Domstad trekt in totaal 80.000 euro uit om het nieuwe jaar in te luiden. Dat blijkt uit een rondgang van De Telegraaf langs alle grote steden.
    Het borrelbudget voor de nieuwjaarsreceptie bedraagt 60.000 euro. De fuif vindt vanavond plaats in het gloednieuwe Stadskantoor naast station Utrecht Centraal. Burgemeester Jan van Zanen (VVD) spreekt zo??n duizend genodigden toe en er zijn optredens van studentenorkesten.
    Eerder vandaag was er al een ambtenarenreceptie met een feestbegroting van 20.000 euro.
    De receptiekampioen was vorig jaar bij de grote receptie 5.000 euro goedkoper uit. Dat is opvallend, want toen vond de receptie nog plaats in de Stadsschouwburg Utrecht en was het dubbel feest vanwege de installatie van Van Zanen.
    De nummer twee dit jaar is Almere. De stad van burgemeester Annemarie Jorritsma (VVD) trekt 58.000 euro uit, waarvan slechts drieduizend euro niet voor de rekening van de belastingbetaler komt.
    Den Haag heeft de hoogste tree op het ??erepodium?? verlaten. De hofstad spande jarenlang de kroon met een receptie in het stadhuis van 125.000 euro en spendeerde nog eens 79.760 euro voor ambtenarenbijeenkomsten. Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) schoot het belastinggeld nu de lucht in tijdens een grote vuurwerkshow op de Hofvijver. Duizenden mensen genoten van het spektakel.
    Veel andere grote steden houden de ontmoeting sober. Rotterdam trekt 10.000 euro uit, net als de gemeente Haarlemmermeer (ruim een half miljoen inwoners minder). Haarlem begroot 7.500 euro en Alphen aan den Rijn ‘een paar duizend euro’. Breda maakt er een sport van om de kosten te drukken: raadsleden zitten zelf in de bediening.

    Bron: De Telegraaf

    Op OmroepFlevoland.nl las ik dat het ook super-sober kan. Voor Urk kostte het slechts ??250,=

    * Als je Zwolle dus met Utrecht wilt vergelijken, moet je de ambtenarenreceptie er bij beiden wél of niet bijtellen. In het bovenste citaat lijkt het niet meegenomen en in het onderste (zeker vwb Utrecht) wel.

Reacties zijn gesloten.